PDA

View Full Version : Kedai potong list area KL/Selangor



eibach
28-07-05, 03:13 PM
Kat sini aku upkan sekali lagi kedai potong list area Klang Valley.

SUNGAI BULOH
1. ASMAA AUTO PARTS SDN BHD
Lot 1 & 2, Jalan Perdana 3/10
Batu 16, Jalan Kuala Selangor
47000 Sg. Buloh, Selangor
Tel :- 03 6038 2627, 019 3306946 (Ady)

2. HUP HOA AUTO PART TRADING
Lot 3035, Jalan Besar
Kampong Paya Jaras
Sungai Buloh, 47000 Selangor
Tel :- 03 61405704, 019 3231832 (Yap)

3. HAKITRADE AUTO PARTS SDN BHD
No. 23, Jln Kuala Selangor
Batu 11, Sg. Buloh, 47000 Selangor.
Tel :- 03 6157 3475/3476.


KUALA LUMPUR
1. CHAN HONG AUTOPARTS TRADING
No. 82-84, Jalan 4, Taman Industri
Pandan Indah, 53100 Kuala Lumpur
Tel :- 03 4295 3733, 012 3908803 (Teng)

2. GIANTS JAYA AUTO PARTS
88-90, Jalan 4, Taman Industri Pandan Indah
Pandan Indah, 53100 KL
Tel :- 03 4296 6713, 012 2981713 (Tan)

3. KAGOSHIMA AUTO PARTS SDN BHD
Lot 23, Jln 4/32A, Bt. 6 1/2, Jln Kepong
Kaw. Perindustrian Kepong
52100 KL
Tel :- 02 62504262, 012 3700262 (Ah Ang)

4. MAN LEE AUTO PARTS TRADING
PLOT 1, Lot 619
Jln. Bukit Belacan
68000 Ampang
Tel :- 03 4296 6999, 019 6630298 (Liew)

5. SUZUKA AUTO PARTS
Lot 2848B, Jln Segambut
Batu 4 1/2, Segambut
51200 K.L
Tel :- 03 6250 2033, 012 234 5928 (Randy)

6. SUN ENG HUP AUTO (M) SDN BHD
Lot 4081, Jln Kelapa Bulan
Kampung Pasir Segambut
51200 KL
Tel :- 03 6250 0000, 012 912 1616 (Mike)

7. SUN ENG HUP AUTO (AMPANG) SDN BHD
52, Jln 4, Pandan indah Industrial Park
Taman Pandan Indah, 55100 KL
Tel :- 03 4293 1111, 012 3131997 (Man)

8. TYPE R SELECTION
No. 74, Jln 1/148A, Tmn Sg. Besi Industrial Park
57100 Kuala Lumpur.
Tel :- 03 7984 2022, 012 2599967 (Ah Wah)

9. UE AUTO SDN BHD
Lot 4081, Jln Kelapa Bulan
Kampung Pasir Segambut
51200 KL
Tel :- 03 6250 3349, 6250 3422 (Goh)

10. PUSAT ALAT2 GANTI KONE SDN BHD
No. 181, Batu 3 3/4, Jln Klang Lama
58000 KL
Tel :- 7982 7044, 012 335 6333 (Lee)

11. KL QUALITY AUTO PARTS SDN BHD
Lot 4619, Batu 4 1/4, Jln Segambut
51200 KL.
Tel :- 03 6251 7621, 019 2233 133 (Ho)

12. SOON LOI SDN BHD
Lot No. 2257, Batu 11 1/2, Jln Cheras
43000 KL.
Tel :- 03 8737 7199, 016 321 4738 (Danny)

13. WL AUTO SPARE PARTS (M) SDN BHD
No. 1, Jln 14/108C
Taman Sg. Besi, 57100 KL
Tel :- 03 7984 6305, 012 6612207(Ah Khen)

14. HUP FOONG AUTO RESOURCES
No. 614, Lot 4913, 3 4/4 Mile, Jln Ipoh
KL.
Tel :- 03-6251 5033 (Chun)

15. PING ONN SDN BHD
602, 3 3/4 Mile, Jalan Ipoh
51200 KL
Tel :- 03 6257 1208, 019 3837569 (Low)

16. SAITAMA AUTO SPARE PARTS
No. 162, Jln Sungai Besi
57100 KL
Tel :- 03 92220861, 012 6145600 (Roy)

17. SAN HIN AUTO PARTS TRADING
No. 50, Jln Chan Sow Lin
55200 KL
Tel :- 03 92216113, 03 9221 7113

18. LIAN HUP FATT AUTO PARTS TRADING
No. 302A, Jln Sg. Besi, 57100 KL
Tel :- 03 9223 6316, 012 237 3305 (Wong)

19. T&B AUTO PARTS (KL) SDN BHD
Lot 15350, Jln Manis, Taman Segar
Cheras 56100 KL
Tel :- 03 91335786, 03 91335788 (Tang)

20. SOON FONG AUTO PART TRADING
No. 302, Jalan 3, Off Jln Sg. Besi
55200 KL.
Tel :- 03 9223 0661, 019 323 5341 (Dick)

21. SHOUTA AUTO PARTS TRADING
Lot 391, Batu 2 1/2
56100 Cheras, KL
Tel :- 03 9200 6881/8662, 013 365 0101 (Ken)

22. SHOUTA AUTO PARTS TRADING
76, Jalan 4, Pandan Indah Industrial Park
68000 KL
Tel :- 03 4296 7578, 013 365 0101 (Ken)

23. SIN LIAN SENG AUTO PARTS SDN BHD
Lot P.T 392, Batu 2 1/2, Jln Cheras
56100 KL
Tel :- 03 9281 9603, 019 3808 519 (Heng)

24. NEW SHELLEY AUTOPARTS TRADING
Lot Pt 392, Batu 2/12, Jln Cheras, 56100 KL
Tel :- 03 9281 7533, 03 92821533

25. NEW SHELLEY AUTOPARTS TRADING
Pt 6312, Lot 8097, Jln 2/27, Wangsa Maju
Sek 1, Setapak, KL
Tel :- 03 40238533, 012 2067077 (Khoo)

26. SOON CHOI TRADING CO.
No. 15, Jln 3, Off Jln Chan Sow Lin
55200 KL.
Tel :- 03 92233182, 03 92236182 (Jacky)

27. JMM AUTO PARTS SUPPLY
Lot 1090, Jln Segambut, 51200 Segambut
KL
Tel :- 03 6250 5929, 016 6502005 (Ah Fatt)

28. TAKA SUKI (M) SDN BHD
Lot 1044, Batu 3, Jln Ipoh
51200 KL
Tel :- 03 6257 6534, 012 382 9088 (Chen)

29. SOON CHOI TRADING CO.
Lot PT 392, Batu 2 1/2, Jln Cheras, KL
Tel :- 03 92005191/5192

GOMBAK
1. NEW KIM HUAT SDN BHD
No. 1, Jalan TIB 3
Taman Industri Bolton
68100 Sri Gombak, Selangor
Tel :- 03 6186 7362/3, 012 398 2622 (Lai)

2. KAH SOON AUTO PARTS TRADING
No. 19, Jalan TIB 1/4,
Taman Industri Bolton
Batu Caves, 68100 Selangor.
Tel :- 03 61883199, 012 3700810 (Ah Soon)

3. SINKAZU INDUSTRIAL (M) SDN BHD
No.1, Jln TIB 1/7,
Taman Industri Bolton, 68100 Batu Caves
Selangor.
Tel :- 03 61889268, 019 3834781 (Ah Tiang)

SUBANG JAYA
1. CHE SIN AUTO PARTS SDN BHD
No. A-9B, Lot 552, Subang Light Industrial Park
47500 Subang Jaya. Selangor
Tel :-03 80232428, 012 2907437 (Chong)

2. FUJIYAMA AUTO PARTS SDN BHD
No. 4B, Lot 552, Jalan Subang 2
Industrial Park Sungai Penaga
47500 Subang Jaya
Tel. :- 03 8023 3011, 012 312 9898 (Chan)

3. SYARIKAT ALAT2 GANTI SOON HO SDN BHD
Lot 552 S/L 12, Sg. Penaga Subang Light Industrial
Park,
USJ 1, Subang Jaya 47500 Selangor
Tel :- 03 8024 6666, 03 8023 5555

4. SUN ENG HUP AUTO SDN BHD
No. 1, Lorong SS 13/6C
Subang Jaya Industrial Estate,
47500 Subang Jaya.
Tel :- 03 56310000, 012 692 0200(Water)

5. HAKITRADE AUTO PARTS SDN BHD
248, Jln Sg. Buloh, Kg Baru Subang
40000 Subang Selangor
Tel :- 03 7845 0397, 03 7845 0398

KLANG
1. CHUAN KOK AUTO PARTS TRADING SDN BHD
Lot 1710, Batu 4 1/2, Jalan Kapar
Mukim Kapar, 41400 Klang, Selangor
Tel :- 03 32914488, 012 2100011 (Ong)

2. FM AUTO PARTS (KLANG) SDN BHD
Lot 4104A, BAtu 3 1/4, Jalan Kapar
41400 Klang. Selangor
Tel :-03 3345 2191, 012 273 9149 (Loi)

3. KEAN HUAT AUTO TRADING
Lot 6300, Jln Kapar, Bt 4, 41400 Klang
Tel :- 03 32903939, 019 3390039 (Lee)

4. S2 AUTO PARTS (M) SDN BHD
68, Batu 8 1/2, Jln Kapar
42200 Kapar, Klang, Selangor
Tel :- 03 3259 1700, 012 6604004 (Ah Leong)

5. S3 AUTO PARTS (M) SDN BHD
Lot 531, Batu 8, Jalan Kapar
42200 Kapar, Klang, Selangor
Tel :- 03 3294 8989, 019 3272148 (Ah Low)

6. S1 AUTO PARTS (M) SDN BHD
Lot 3200, Batu 3 1/4, Jln Kapar
41400 Klang, Selangor
Tel :- 03 3343 6434, 012 267 2854 (Kim Hoong)

7. U-GUAN AUTO PARTS SDN BHD
Lot 3190 & 3659, 8th Mile, Jln Kapar
41400 Klang, Selangor
Tel :- 03 3250 8902, 016 3369902 (Tan)

8. JB AUTOPARK ENTERPRISE
Lot 4104, Batu 3 1/4,
Jln Kapar, 41400 Klang
Selangor.
Tel :- 03 3344 6479, 012 2826479 (Chew)

9. BV TRADING SDN BHD
Lot 3339, Batu 7 1/4, Jln Kapar 42200 Klang
Tel :- 03 3290 2833, 012 295 9211 (Ah Nam)

10. S5 AUTO PARTS (M) SDN BHD
Lot 828, Jln Haji Sirat
Mukim Kapar, 42100 Klang.
Tel :- 03 3343 5254, 019 2699880 (Ah Keat)

11. TRANS ASIA TRADING SDN BHD
Lot 13256, KM 2
Persiaran Hamzah alang
42200 Meru, Klang. Selangor
Tel :- 03 3392 7378, 012 282 1716 (Ah Tiam)

12. KIM HUAT SDN BHD
No. 279B, Batu 1.2, Jln Kapar
41400 Klang. Selangor
Tel :- 03 33441716, 03 3344 1718


Continue....

eibach
28-07-05, 03:16 PM
sambungan....

SHAH ALAM

1. EVOLUTION AUTO PARTS (SUBANG) SDN BHD
Lot 3551, Jln Sg. Buloh
Kampung Melayu Subang
40150 Shah Alam. Selangor
Tel. :- 03 78451861, 019 3237800 (Wan Shaari)

2. K & E AUTO TRADING
25, Jln Bawang Besar 24/35
Seksyen 24, 40000 Shah Alam
Selangor.
Tel :- 03 55425816

3. MUN LEE AUTO PARTS (SHAH ALAM) SDN BHD
No. 2, Jalan modal 23/2, Section 23
40000 Shah Alam. Selangor
Tel :- 03 5541 5555, 012 336 6500 (Frankie)

4. SPEED STAR AUTO PART (M) SDN BHD
No. 214A, Jln Sg. Buloh
Kampung Baru Subang
40150 Shah Alam. Selangor
Tel :- 03 7847 6200, 03 7847 6649

5. FADER USED PARTS TRADING SDN BHD
Lot 1276AB, Jln Batu 8, Bukit KEmuning
42450 Shah Alam, Selangor
Tel:- 03 5122 3031/3032, 012 3899666 (Ah Hee)

6. CT PAURESA AUTO PARTS SDN BHD
Lot 3396-AI Jln PKNS, Kg. Melayu Subang
40150 Shah ALam. Selangor
Tel :- 03 7846 6328, 012 335 3728 (Yong)

7. ONG HENG AUTO TRADING
Lot 1933, Bt 6, Jln Bukit Kemuning
42450 Shah Alam. Selangor
Tel :- 03 5122 1096,0123097688 (Ong)

8. TILIJA AUTO PARTS (M'SIA) SDN BHD
Pt 23004, Bt. 7, Jln Bukit Kemuning
Section 34, 40470 Shah Alam. Selangor
Tel :- 03 5122 9308, 012 388 9308 (Sudirman)

9. TAKIMOTO (M) SDN BHD
Lot 7954, Bukit Cerakah, Jln 4D
Kampung Baru Subang
40150 Shah Alam. Selangor
Tel :- 03 7859 1986/1987, 012 2009506 (Albert)

10. DYNASTY SKY SDN BHD
No. 132, Jalan Kapar 27/89
Megah Indah industrial Park
Taman Alam Megah, Section 27 Shah Alam
Tel :- 03 5192 7225/7228.

11. KOBE JAYA AUTO PARTS SB Updated! 12-05-05
No. 193, Jalan 2A (Jln Airport)
Kampung Subang, 40000 Shah Alam
Selangor
Tel :- 03 7847 4518, 016 3235208 (Tan)

12. TST SPAREPARTS SUPPLIER TRADINGUpdated! 12-05-05
No. 89, Jln 2A, Kg. Baru Subang
Seksyen U6, 40150 Shah Alam
Selangor
Tel :- 03 7845 2722, 016 2295 163 (Yap)

13. TOBU AUTO PARTS TRADING Updated! 12-05-05
No. 194, Jln 2A, Kg. Baru Subang
Seksyen U6, 40150 Shah Alam
Selangor
Tel :- 03 7847 2505, 012 3703748 (Koh)


PUCHONG

1. HAKITRADE AUTO PARTS SDN BHD
Lot 14236, Bt. 6 1/2, Jalan Puchong
58200 KL
Tel :- 03 77888000, 012 3837630 (Hong)

2. HARP SOON AUTO PARTS TRADING
C-30, Jln Besar Batu 8, Jln Puchong
47100 Puchong, Selangor
Tel :- 03 80703667, 019 3236390 (Ah Long)

3. MUN LEE AUTO PARTS (PUCHONG) SDN BHD
Puchong, Selangor.
Tel : 03 80600000

4. SIMON AUTO PART TRADING
No. 49, Jln Utama 1/1
Taman Preindustrian Puchong Utama
Section 1, Puchong. Selangor
Tel :- 03 8060 5779, 0121 3811101 (Simon)

5. WING THAI USED AUTO PARTS (M) SDN BHD
Lot 65106, Batu 13, Jln Puchong
Puchong 47100 Selangor.
Tel :- 03 80604399, 012 354 9060 (Yong)


SUNWAY

1. VISION AUTO SPORTS
No. 3, Jln PJS 11/28
46150 Bandar Sunway
Tel :- 03 5636 0163, 012 3367457 (Frankie)

PETALING JAYA

1. SUN WING THAI USED AUTO PARTS SDN BHD
No. 12, Jln 18/20, 46000 PJ
Tel :- 03 7781 2288/3388, 012 661 8481 (Vincent)

2. MOK AUTO USED PART TRADING
Lot 920A, Kg. Kayu Ara
Jln Damansara, 47400 PJ
Tel :- 03 7727 4516, 012 3511991( Ah Long)

KAJANG

1. KUEEN LAI USED AUTO PARTS
No. 801, Of Jln Sg. Chua
43000 Kajang, Selangor
Tel :- 03 8736 8521, 87376198

2. SUCCESS FEATURE SDN BHD
Lot 1412, Batu 15 1/2, Jln Semenyih
43000 Kajang, Selangor
Tel :- 03 8737 8888, 019 368828 (Danny)

3. KJ AUTO PARTS TRADING SDN BHD
Lot 1357, Batu 15 1/2, Jln Semenyih
43000 Kajang, Selangor
Tel :- 03 8736 4363, 03 8737 9905 (Ah Mo)

4. PERNIAGAAN ALAT2 GANTI KERETA CHEW LOY
Lot 1357, Bt. 15 1/2,
Jalan Semenyih 43000 Kajang
Tel :- 03 8737 8788, 019 228 4511 (Kuan)

5. MITO KURIN AUTO TRADING
No. 120, Jln Reko
43000 Kajang, Selangor
Tel:- 03 8733 8260, 012 323 8585 (Yap)

DENGKIL

1. PERNIAGAAN ALAT2 GANTI KERETA TERPAKAI DK
Lot 272, Batu 32, Jln Banting
43800 Dengkil, Selangor
Tel :- 03 8768 7736, 019 334 7737 (Ah Bee)

SERI KEMBANGAN

1. UTAMA JAYA AUTO (M) SDN BHD
Lot 3169-B, Bt. 13, Jln Belakong
43300 Seri Kembangan.
Tel :- 03 8961 6866, 03 8961 9866

RAWANG New updated 6th May

1. THAI SAN AUTO PARTS SDN BHD
Lot 604 & 605, Batu 20
Jln Ipoh, 48000 Rawang
Selangor D. Ehsan
Tel :- 03 6092 2994, 012 210 3531 (Fatty)

2. SEMPURNA MOTOR
Jln Ipoh, Rawang
Selangor D. Ehsan
Tel :- 03 6075 3004, 012 321 7702 (Goh)


TOTAL COUNT :-

Sungai Buloh = 3
KL = 29
Gombak = 3
Subang Jaya = 5
Klang = 12
Shah Alam = 13
Puchong = 5
Sunway = 1
P. Jaya = 2
Kajang = 5
Dengkil =1
Seri Kembangan =1
Rawang = 2

TOTAL KEDAI = 82

Happy searching spare parts terbaik untuk ketta anda....

Big Daddy
28-07-05, 05:49 PM
gud posting bro..macam yellow pages la plak..huhuh!!

persona
29-07-05, 05:25 PM
fushhh..... banyak nya ....... boleh gak taruk dalam list aku ni..... :)

Jongos
29-07-05, 05:41 PM
kat asmaa sg.buloh tu adek member aku dapat full set L5 seat RM200.
aku memang tak percaya sampai la nie.

ritchie
29-07-05, 05:48 PM
Jangan beli spare part curi tau!!

Alhaiqal
29-07-05, 09:06 PM
tapi bro, antara banyak² kedai potong ni, kat mane harga berbaloi tapi best?

xeon
29-07-05, 11:55 PM
harus hati2 dengan kedai potong...nanti harga potong kepara..

my friend tukar alternator tahan 3 bulan je....lepas tu kaput...Gerenti seminggu

cacator
30-07-05, 02:10 AM
which shop offer the cheapest VR4 engine?

cacator
30-07-05, 10:45 AM
no reply? i need to upgrade

swerf
30-07-05, 12:19 PM
...waahh .. bro eibach.. tengkiu lah .. memang aku nak gi survey ...!!

darkforce
30-07-05, 04:52 PM
jgn dibeli brg curi ...terutama gadget, tgk dulu br beli

kesian kpd mereka yg susah kumpul duit beli ..pastu kena curi

eibach
30-07-05, 06:19 PM
which shop offer the cheapest VR4 engine?

List yg diberi berdasarkan daripada sumber2 yg boleh dipercayai...member aku sorang nih telah survey kesemua kedai2 potong diatas..so alamat bukan diceduk dari yellow pages ok. Dia survey kedai2 ni semata-mata nak cari half cut H22A Euro R (Honda Accord), at last jumpa gak kat salah satu kedai tuh.
So pasal VR4 enjin tuh, mana kedai yg paling murah..jawapan dia, aku pun tak tahu..sebab tuh lah aku kongsi list tersebut supaya dapat lah survey sendiri kiranya dgn alamat tuh...takdalah teraba-teraba cari mana kedai potong or telepon dulu....wokey...

mypakar
30-07-05, 11:58 PM
OK ke barang2 kedai potong ni?
sepupu aku jual barang terpakai area kuantan...
katanya tengok nasib la... kalau kena elok tu elok..
yg penting tahu barang tulen dan harga pandai lego...

kuker02
31-07-05, 12:10 AM
barang kat kedai potong memang camtu... nama pon kedai potong. klu tanak risk, beli yang baru.... alaaa yang baru pon rosak gak kan kan kan kan.....

biasanya klu barang yang low risk, aku gi beli sendiri, kalu barang high risk... (rega RM100 ++) aku bawak pomen la.... tang beli tu, tetap kena beli gak, klu tidak tak jalan la pulak Super Touring aku tu....

darkforce
31-07-05, 06:03 AM
VR4 ...jika saya tak silap ..masih dalam <>2500++ ,bergantung kepada keadaan half cut.

mirage <>3000-3500.

mr.xxx
31-07-05, 02:41 PM
nak dapat harga best kat kedai potong bukan susah... buat baik la dengan tokey kedai tu.. tiap tiap minggu pegi jumpa dia.. sampai dia ingat muka kita... heheheheheh... dulu aku rajin gak gi kdai potong ni.. tapi sejak pakai kereta baru ni.. dah tak pegi dah.. dah pencen,..

Midnakal
31-07-05, 03:22 PM
sumpahhhhh.... byk lagik kedai potong aku tak pegi lagik dlm senarai kau nie eibach ....anyway... thanks for your infos ..... thanks again bro.

nadiyah
01-08-05, 12:29 AM
Kedai potong paling best I pernah pergi ialah kat Semenyih. Kat situ serba mak nenek ader.....Dulu I pernah beli enjin halfcut. Quality still OK. Tak de masalah.....2 tahun pakai sebelum I jual keta.

enlang
01-08-05, 02:52 AM
kengkawan , nak tanya sikit. saya tgh mencari gear box utk kancil 850. saya nk tahu juga la pasal harga nyer. ader member saya nk jual rm400. adakah itu harga yg ok. buat pengetahuan kengkawan sumer, saya ni x dok kl, so nk tau gak rega kat kl tu camner.

budakbaik
01-08-05, 04:07 AM
board kayu belakang utk iswara aeroback ade jual x kat kedai potong.. yg dekat ngan speaker belakang...

flammy
01-08-05, 04:52 AM
kalau sapa2 nak barang potong alfa atau fiat aku ada member.Sebab kebanyakan kedai potong nie banyak barang2 kete jepun..Kalau keta italian susah nak cari..

jon04
02-08-05, 12:22 AM
Banyak tul kedai potong, kena wat jadual lawatan supaya x miss. Tapi kedai potong area kl/selangor harge dia murah skit kot sebab banyak saingan, kalau tempat lain harge potong kepala!

Halfcut GSR berapa hg, ada sesiapa tau, turun ke x turun2 lagi hgnye???

toyol
02-08-05, 12:28 AM
hcut gsr dalam 5.5 to 5.8k,price dalam range tu.
bile nak beli?

jon04
02-08-05, 12:44 AM
x tau g, tgh tgu duit masuk, lambat betul payment. sementara tgu duit survey2 hg bole wat budget...

yepahomes
02-08-05, 01:57 AM
Cayalah eibach.....sonang nak gi survey......tapi standart la kedai potong.....yang penting survey harga dulu dan tengok barang tuh bebetul.

stan
02-08-05, 02:03 AM
half cad 1.6 mirage bape korang rasa?

smut
02-08-05, 04:57 PM
tula kena tgk gak condition ok ke tak.. yela kan kedai potong, kalu rega potong ok gak
hahahaha

~DonJuan~
03-08-05, 12:43 PM
1.6 mirage bape korang rasa?

Ni nak tanya jer ker nak beli terus??Bro kat sini sekadar info bukan nya kaunter harga...listing ada kat sparepart tu...1.6 mirage nak kena tau gak halfcut ker or enjin seketul....make sure question detail skit Bro...Nak lagi senang gi deal harga...terus ngan tokey2 list kedai potong yg dah disediakan...Lain tempat lain harga beb...

pirate_6903
03-08-05, 07:26 PM
yo bro, mana antara semua kedai bagi harga yang murah? tolong rekomenkan....tq bro........:D

biulj2
03-08-05, 08:52 PM
erk...cam tu punya banyak..isk..camne tak prasan langsung ni..dasat la ko eibach...
kalau honda nye kedai potong area kl kat ne bro...TQ

Pocong
04-08-05, 12:27 AM
Erm.. aku ni baru ja nak mencoba² kereta ni .. Mana nak cari Mivec 2.0 ah ?? Ada sesapa yg dah pakai dah ?? Berapa anggaran harganya ??

apekx
04-08-05, 12:38 AM
kalo aku slalu pusing hafkat area pandan je
kalo nk cari rim for sure kat klang

stan
04-08-05, 12:41 AM
Ni nak tanya jer ker nak beli terus??Bro kat sini sekadar info bukan nya kaunter harga...listing ada kat sparepart tu...1.6 mirage nak kena tau gak halfcut ker or enjin seketul....make sure question detail skit Bro...Nak lagi senang gi deal harga...terus ngan tokey2 list kedai potong yg dah disediakan...Lain tempat lain harga beb... me cume tanye mane tau korang tau ker. me nak angkat le enjin tu. skang harga dia 6ribu. rasa korang boleh terima ke harga tu?

eibach
04-08-05, 09:36 AM
erk...cam tu punya banyak..isk..camne tak prasan langsung ni..dasat la ko eibach...
kalau honda nye kedai potong area kl kat ne bro...TQ

aku penah survey satu kedai halfcut utk Honda, banyak EK ngan Eg punya half cut..kedai dia kat area puchong...belakang tractor malaysia belok kiri...try g survey situ. Harga leh kountim..enjin dia pun nampak cun lagik dgan low milleage...ari tuh aku terserempak ngan sorang brader yg ada kedai modified kat sunway pun ushar kat situ....

darkforce
04-08-05, 10:10 AM
me cume tanye mane tau korang tau ker. me nak angkat le enjin tu. skang harga dia 6ribu. rasa korang boleh terima ke harga tu?

6K ..biar betul ....

mirage mmg rare item jika 4G61 jika tak silap didlm linkungan 3000-3500 jika 4G61T dan <3000 jika 4G61

tetapi jika mirage mivec 4G92 ...mungkin juga

labib
04-08-05, 11:35 AM
nak carik kedai potong murah kat area kajang cuba kedai ni... harga leh kautim siap leh pasang sekali... nak tukar enjin pun senang, tak yah pening kepala nak register jpj sume kedai tu leh kautim...
kedai warna merah putih baris BP kat traffic light
KJ AUTO PARTS TRADING SDN BHD
Lot 1357, Batu 15 1/2, Jln Semenyih
43000 Kajang, Selangor
Tel :- 03 8736 4363, 03 8737 9905 (Ah Mo)

~DonJuan~
04-08-05, 01:04 PM
Erm.. aku ni baru ja nak mencoba² kereta ni .. Mana nak cari Mivec 2.0 ah ?? Ada sesapa yg dah pakai dah ?? Berapa anggaran harganya ??

Ko pakai keta ape Bro??Takpe la klu nak mencubo alang2 masuk jek la...Konpom tak nyesal coz penah ada pengalaman la dlm bab mivec tapi tak byk la.
Coz enjin utk mcm ni MIVEC MD V-6 (6A120-) manual ni klu halfcut aku penah dapat harga dlm RM3800 to RM4000 tapi total termasuk installation n sparepart lain coz nak cecah RM10,000.00..Mmg hi cost but berbaloi...Minyak pun save(kena lak harga minyak naik)
Mmg syookkk dia punya top mcm setan klu kena gaya ngan driven...Bunyi toksah citer walaupun ekzos senyap klu rpm dia sampai 5-6 MIVEC punya bunyi mmg steam...Test la...

fantastic7
04-08-05, 07:09 PM
mmg byk kedai potong.. tapi mau cari mercedes punya susah le... esp kat kajang/bangi

eibach
05-08-05, 12:53 AM
Ko pakai keta ape Bro??Takpe la klu nak mencubo alang2 masuk jek la...Konpom tak nyesal coz penah ada pengalaman la dlm bab mivec tapi tak byk la.
Coz enjin utk mcm ni MIVEC MD V-6 (6A120-) manual ni klu halfcut aku penah dapat harga dlm RM3800 to RM4000 tapi total termasuk installation n sparepart lain coz nak cecah RM10,000.00..Mmg hi cost but berbaloi...Minyak pun save(kena lak harga minyak naik)
Mmg syookkk dia punya top mcm setan klu kena gaya ngan driven...Bunyi toksah citer walaupun ekzos senyap klu rpm dia sampai 5-6 MIVEC punya bunyi mmg steam...Test la...

hehehe....aku dengar ko layan stim mivec pun dah aku rasa nak pancut hehehehe...bila lagi bang...bawak lah i naik bersama...takat tengok jer kempunan ler aku beb....

Midnakal
05-08-05, 02:37 AM
aku pun nak ikut gak nie eibach ...... kalu dia bawak kau....jgn lupa panggil aku sekali ok.

~DonJuan~
05-08-05, 10:30 AM
Eicbach n Midnakal

Pandai la korang duaorang nak buat pakatan la tu...Aku mana da keta enjin mcm tu..Tak mampu beb...Kan aku ckp berdasarkan pengalaman yg tak seberapa..Saya budak baru belajar...hehheheheheee

stan
05-08-05, 04:10 PM
nak carik kedai potong murah kat area kajang cuba kedai ni... harga leh kautim siap leh pasang sekali... nak tukar enjin pun senang, tak yah pening kepala nak register jpj sume kedai tu leh kautim...
kedai warna merah putih baris BP kat traffic light
KJ AUTO PARTS TRADING SDN BHD
Lot 1357, Batu 15 1/2, Jln Semenyih
43000 Kajang, Selangor
Tel :- 03 8736 4363, 03 8737 9905 (Ah Mo) nie kat area simpang balak ker? betol ke sume dia leh buat kan sekali nie? baguih baguih:D:D tQ

biulj2
05-08-05, 04:44 PM
bro eibach..thanx 4 info...rasanya sok lusa nak ajak member g survey..erm ade info pasal sprt rim tak...kedai yang agak2 bnyk pilihan...harga leh kautim baik ke...!!?kat kelang tuh satu je kedai yang wa pernah sampai...kat jalan kapar tuh!!

afiz
05-08-05, 07:13 PM
mykakis geng..... nak tanya la.... ada tak list kedai potong yang khusus kereta continental

timakasih la kalau ade yg dpt listkan

dakjoe
06-08-05, 12:12 AM
saper tahu kos nak tukar gear box kancil 660 dr auto ker manual..? kalau wira 1.6 tu kos nyer dlm 1500 siap pasang. tu yg aku tanya kat area nilai jer...

eibach
06-08-05, 02:53 AM
bro eibach..thanx 4 info...rasanya sok lusa nak ajak member g survey..erm ade info pasal sprt rim tak...kedai yang agak2 bnyk pilihan...harga leh kautim baik ke...!!?kat kelang tuh satu je kedai yang wa pernah sampai...kat jalan kapar tuh!!

kalo ko dah penah sampai kat jalan kapar tuh kira ok leh tuh,,,mana lagik kalo bukan kat situ syurga sport rim...tapi kalo ko jenis yg rajin buatlah survey skit..try ushar dulu area2 KL or glemmarie ke apa...normally kalau syokk sikit ko carik ler yg Taiwan punya...unless ko budget local pun no hal.
Masa kat jalan Kapar tuh ada banyak kedai kat situ kan..ko kena gak survey antara satu sama lain...yg penting pilih yg mana berkenan dulu then baru survey rim pattern yg sama..ko akan dapati harga dia berlainan walaupun beza 100rm. Jgn lupa gunakan daya tipu kambing hitam seperti...aparrraaa tokey..lu punya mahalll oooo..itu kedai kayu sana wa pergi dapat 200 lagi murahhh...lu xcaya ka?xcaya xpalah...lu jgn call...wa bleh call sendirik hehehehe.....
Satu lagi bila ko buat alignment rim ngan tayar baru semestinya..biasanya dia akan bagi free alignment ngan balancing..kalo dia charge tak yah layan kata nak buat sendiri...hang pergi kedai yg biasa ko buat alignment..sebab diorang buat alignment kat area sini gila babis cincaiiii....menyampah aku...rasa nak penyek je org yg buat kerja tuh ngan rim stemroll wakakakakka...

ORKAM
06-08-05, 05:37 AM
OK ke barang2 kedai potong ni?
sepupu aku jual barang terpakai area kuantan...
katanya tengok nasib la... kalau kena elok tu elok..
yg penting tahu barang tulen dan harga pandai lego...


kat mana kedai dia...
gua nak cari barang la brader..
boleh kasi tau tak?..
sebut nama lu boleh dapat diskaun ke?

yeebeek
07-08-05, 09:42 AM
mykakis geng..... nak tanya la.... ada tak list kedai potong yang khusus kereta continental

timakasih la kalau ade yg dpt listkan

Ada di Puchong tepi LDP, aku selalu pegi. Dengar kata di Subang (atas aiport sebelum simpang Sg. Buluh) dan Kajang (jalan ke Semenyih) pun ada juga tapi tak pernahlah pulak pegi.

yeebeek
07-08-05, 09:50 AM
saper tahu kos nak tukar gear box kancil 660 dr auto ker manual..? kalau wira 1.6 tu kos nyer dlm 1500 siap pasang. tu yg aku tanya kat area nilai jer...

Semlm aku dah post reply kat sini tapi dia hilang entah pegi mana, masalah teknikal kot.

Aku bagitau sekali lagi. Aku pernah tukar gear box Kancil 660 tahun lepas tapi dr auto ke auto jugak. Harga gear box RM300, upah pasang gear box dan enjin, masa tu aku tukar enjin sekali = RM300. Kalu pasang gear box saja aku tak tanya pulak. Tempat di Puchong, tempat jual spare parts potong dan dia buat pemasangan sekali.

steam
07-08-05, 03:36 PM
which shop offer the cheapest VR4 engine?..........

afiz
07-08-05, 10:06 PM
mykakis geng..... nak tanya la.... ada tak list kedai potong yang khusus kereta continental

timakasih la kalau ade yg dpt listkan

yang gua nak cari half cut citroen xantia diesel.... dah malas nak beri barang sikit2... so better beli half cut .... so lain kali parts lain bole guna juga

kalau ade yg terjumpa... bole la tanyakan berape harga .... kat mana...

timakasih geng

playaz
08-08-05, 09:42 AM
bro sumer, member gua tgh carik absorber 2nd utk honda accord dia lah...good kondisyen ok!

freddy
08-08-05, 02:53 PM
tapi kalau nmak barang GTi, tak banyak.. memang biasanya dapat dari barang curi je

mawas10
08-08-05, 04:44 PM
Info ni amat bagus.Syabas aku ucapkan.Senang la kita nak repair modified kereta

shahna231
09-08-05, 10:50 AM
kalau beli sport rim kat kedai potong ni ok ke?...orang cakap tak ok sebab banyak yang bengkok....betul ke?

~DonJuan~
09-08-05, 02:16 PM
yang gua nak cari half cut citroen xantia diesel.... dah malas nak beri barang sikit2... so better beli half cut .... so lain kali parts lain bole guna juga

kalau ade yg terjumpa... bole la tanyakan berape harga .... kat mana...

timakasih geng

half cut utk keta conti ni mcm Citroen, Peugeot Ranault n etc mmg byk...at the moment aku ada gak ikut member gi survey utk part keta mcm ni kat area Segambut (refer address yg Bro Eibach listing)....Harga bole tahan gak sbb barang mcm ni permintaan kurang...Tapi still bole nego..Tak silap aku kat area Segambut ada dlm 4-5 kedai Halfcut but make sure rajin survey baru boleh compare harga...

Untuk sparepart lak selain dari halfcut, aksesori n car treatment ni ko boleh gi kat depan Batu Caves area Taman Samudera...kat situ ada siap pusat servis n upgrade keta conti ni...Nak dapat barang spare part terbaru n terpakai kat same row skali...Tak silap aku ada satu kedai sparepart murah nama dia ASLI AUTO kat area tu...Try la survey...

Duit Anda Adalah Hak Anda Tentukan Seleranya sahaja...

samgemuk
10-08-05, 06:10 PM
kawan,

untuk dapatkan barang second untuk merc, mana kedai paling banyak stok?
nak cari bonet buat conversiaon lah

dakjoe
10-08-05, 07:21 PM
Semlm aku dah post reply kat sini tapi dia hilang entah pegi mana, masalah teknikal kot.

Aku bagitau sekali lagi. Aku pernah tukar gear box Kancil 660 tahun lepas tapi dr auto ke auto jugak. Harga gear box RM300, upah pasang gear box dan enjin, masa tu aku tukar enjin sekali = RM300. Kalu pasang gear box saja aku tak tanya pulak. Tempat di Puchong, tempat jual spare parts potong dan dia buat pemasangan sekali.

thanks bro for your info. harga gear box auto tu...boleh tahan murah jugak. aku tanya kat area nilai dlm RM450. gear box saja belum upah pasang lg.

dakjoe
10-08-05, 07:22 PM
saper tahu harag bumbung wira..?? siap upah pasang dan cat sekali...?? bro eibach tak dak info kaaa...???

papa4luv27
11-08-05, 01:32 PM
thanks bro for your info. harga gear box auto tu...boleh tahan murah jugak. aku tanya kat area rawang dlm RM450. gear box saja belum upah pasang lg.

unprotected
12-08-05, 08:57 PM
kalau x salah...dkt area kampung pandan ade satu tempat yg provide brg2 second hand tp dari keter power2 contoh:- dari keter ferari, lotus dan mcm2

~DonJuan~
16-08-05, 10:06 AM
kalau x salah...dkt area kampung pandan ade satu tempat yg provide brg2 second hand tp dari keter power2 contoh:- dari keter ferari, lotus dan mcm2

Dekat Kampung Pandan area n blah mana ni Bro?? Kasi detail skit...Mana la tau ada geng yg pakai Ferrari ker Lotus ker Lamborghini ker takpun RollRoyce...:D :D :D

aja
16-08-05, 12:41 PM
kawan,

untuk dapatkan barang second untuk merc, mana kedai paling banyak stok?
nak cari bonet buat conversiaon lah

Ko pergi carik kat kedai potong, highway dari Cheras/Langat menghala ke Kajang tuh. Lepas tol no. 2, sebelah kiri. Situ ada 1-2 kedai potong 'berbangsa Inggeris':D :D

aja
16-08-05, 12:44 PM
kawan,

untuk dapatkan barang second untuk merc, mana kedai paling banyak stok?
nak cari bonet buat conversiaon lah

Tapi, dulu2 kat sini ada jugak, tapi tak banyak sangat la! :-

12. TST SPAREPARTS SUPPLIER TRADINGUpdated! 12-05-05
No. 89, Jln 2A, Kg. Baru Subang
Seksyen U6, 40150 Shah Alam
Selangor
Tel :- 03 7845 2722, 016 2295 163 (Yap)

Ko tel jer la!!

eibach
17-08-05, 03:41 PM
Tapi, dulu2 kat sini ada jugak, tapi tak banyak sangat la! :-

12. TST SPAREPARTS SUPPLIER TRADINGUpdated! 12-05-05
No. 89, Jln 2A, Kg. Baru Subang
Seksyen U6, 40150 Shah Alam
Selangor
Tel :- 03 7845 2722, 016 2295 163 (Yap)

Ko tel jer la!!

geng2....

Tu dia King of survey Kedai Potong dah bersuara...untuk pengetahuan kalian kesemua kedai potong kat KL dan Selangor yg aku bagi kat depan tuh Bro Aja nih dah pergi...tak caya korang tanya dia jgn tanya aku....sebab apa...LIST TU DIA YG PUNYA hehehehheheh.....

apapun..jgn lak statement aku nih disalahgunakan ko bom lak dia ngan pertanyaan2 pasal semme kedai2 potong tuh...sebab seperti yg dinasihatkan list tuh untuk panduan geng2 nak cari barang tanpa perlu melilau kehulu kehilir...tepon dulu tanya brg ada ke idak..then harga cantekk..baru pergi tengok...puas hati baru huluq duit..

aja
17-08-05, 06:14 PM
geng2....

Tu dia King of survey Kedai Potong dah bersuara...untuk pengetahuan kalian kesemua kedai potong kat KL dan Selangor yg aku bagi kat depan tuh Bro Aja nih dah pergi...tak caya korang tanya dia jgn tanya aku....sebab apa...LIST TU DIA YG PUNYA hehehehheheh.....

apapun..jgn lak statement aku nih disalahgunakan ko bom lak dia ngan pertanyaan2 pasal semme kedai2 potong tuh...sebab seperti yg dinasihatkan list tuh untuk panduan geng2 nak cari barang tanpa perlu melilau kehulu kehilir...tepon dulu tanya brg ada ke idak..then harga cantekk..baru pergi tengok...puas hati baru huluq duit..

eibach,

Yer la tuh!! Isssk!!:o Bila lah posting aku nak cukup 20 nih!

eibach
18-08-05, 12:00 PM
aja....sikit lagi tuh....ko up jer 2 keping gambar ekzos hang lak....cukup ler tuh utk enjoy2 semua board kat sini.....

enjoy2 ngan mykakis.org......

Midnakal
18-08-05, 02:46 PM
yeahhhhh.... kalu cenggini lagik lah senang nak buat kerja..... petik aja jek kalu nak tau barang barang half cut.... fuhhh lega ada org yg expert ttg kedai potong kat mykakis buleh gak jadikan rujukan... nak harap aku...aku dah lama tak ke kedai potong....pasal...aku dah stop dah aktivit sihat tuh... dah manjang duk depan pc jek...haru biruuuuu

aja
18-08-05, 07:30 PM
yeahhhhh.... kalu cenggini lagik lah senang nak buat kerja..... petik aja jek kalu nak tau barang barang half cut.... fuhhh lega ada org yg expert ttg kedai potong kat mykakis buleh gak jadikan rujukan... nak harap aku...aku dah lama tak ke kedai potong....pasal...aku dah stop dah aktivit sihat tuh... dah manjang duk depan pc jek...haru biruuuuu

Aku pun, sebenarnya dah lama jugak takg gi kedai potong nih. Tengok mood la, la ni minyak mahal la nak drive sana-sini.;)

angah
21-08-05, 05:46 PM
Sesapa tahu rega halfcut levin 4AGe tarik belakang AE86 punya kawan aku cakap dah naik melambong rega dia sekarang betul ke , ssesapa ada info MID or EIBACH tolong saya bro

eibach
22-08-05, 11:41 AM
saper tahu harag bumbung wira..?? siap upah pasang dan cat sekali...?? bro eibach tak dak info kaaa...???

787...sori lambat sikit reply ko punya pertanyaan nih...aku terskip plak ko punya psoting...skrang baru nampak wakakakka....

bumbung wira baru siap pasang ngan cat dalam rm 1500.00. Kalau kawtim cantekk leh dalam 1400 kot....tapi perlu diingat masa nak tukar tuh jgn bagi dia potong...tukar bumbubg atas tuh seketul jek...sebab ada gak kedai yg potong bumbubg tuh ngan tiang dia sekali....adusssss....

dakjoe
23-08-05, 01:45 AM
ok cantekk....thanks eibach. tp kalau bumbung second kat kedai potong berapa harganya..? dan agak2 upah pasang berapa...?? saper boleh tolong...

dakjoe
30-08-05, 01:24 AM
wahh...tak der sesaper kee yg boleh bagi info..?? takkan asyik melayan kat 18sx jerr... tegang sangat totey tupun tak berapa sihat jugak kang...!!

~DonJuan~
30-08-05, 10:19 AM
Nak tanya skit la..Cecape yg tau utk dptkan stok bumbung Sunroof utk Perdana ek?? Tak silap aku model e54 nya leh masuk ker?? Almaklum la teksi aku klu bubuh sunroof syok skit customer naik..last visit aku kat halfcut tu pun tah yg keberapa utk buat survey tapi stok bumbung mcm tu dah takde aruond 2500..Fuyooo manyak mahal Ooo itu rega.!! any information??:confused:

mild7
01-09-05, 06:18 PM
just wanna ask which recond shop available of the RB26DETT engine ???? wat is the price????? can let me know asap!!! thanx!!!!

deicide
04-09-05, 04:51 AM
barang kat kedai potong memang camtu... nama pon kedai potong. klu tanak risk, beli yang baru.... alaaa yang baru pon rosak gak kan kan kan kan.....

biasanya klu barang yang low risk, aku gi beli sendiri, kalu barang high risk... (rega RM100 ++) aku bawak pomen la.... tang beli tu, tetap kena beli gak, klu tidak tak jalan la pulak Super Touring aku tu....
wahhhh kuker...sama la...aku pun pakai super touring...ko pakai enjin apo jang?? aku pun sekarang tgh surver enjin VR4..ingat nak cari yg best sikit...VR4RS ka...tuned by tomei ka,tuned by AMG ka...aku nyer super touring dah terburai enjin patah rod...agak2 kat KL VR4 rs berapa harga?? kat kelantan ni dlm lingkungan 4-5 rib...patah kaki den sekarang nih..nasib baik awek ader kekancil....:D

fatkimi
23-09-05, 12:28 AM
aper pendapat korang tentang harga enjin HONDA sekarang.... dulu kawan aku cakap rm1.9k dah dapat satu DOCH VTEC... sekarang nie dah sampai 6k....

adusss.... EIBACH.. tolong...

eibach
27-09-05, 12:15 PM
KIMI...

tak perasan lak ko punya posting nih....actually lama gak aku dah tak g survey kedai potong nih pas member aku pasang satu bijik B16A kat dia punya EK.

Tak silap aku masa tuh dia beli dalam harga 3600 kat area puchong...leh survey dulu kimi...tgk mana yg cantek...janji berdesup....dan pastikan millege dia kurang lagik....tapi aku dengar member aku nih spare lagik dalam 1k utk pasang dan 1k lagi utk beli2 alat part yg baru...dan rasanya dia kena another 1K lagi utk baiki serba sedikit enjin tuh lepas dia dah pasang dan test...ada leak serba sedikit dsbnya.....

tak cuba tak tahu heheheh...

dell
28-09-05, 12:22 AM
aper pendapat korang tentang harga enjin HONDA sekarang.... dulu kawan aku cakap rm1.9k dah dapat satu DOCH VTEC... sekarang nie dah sampai 6k....

adusss.... EIBACH.. tolong...

brader...engin halfcut honda la ni mmg naik reger sbb ada permintaan tinggi dari Australia ... kedai potong kat sini ambik dari Jepun, servis baik2, eksport seketul pi sana...kalau sini harga rm3k..sana depa boleh jual aud3k...

dell
28-09-05, 12:24 AM
just wanna ask which recond shop available of the RB26DETT engine ???? wat is the price????? can let me know asap!!! thanx!!!!

rb26dett ka?...u want to fit into Cefiro right? Too expensive + roadtax will kill u unless u don't plan to declare one ler...

bambu
29-09-05, 06:19 AM
dear members yang biasa ngan kedai potong ni, aku nak tanya sikit, diorang ada jual tak interior parts macam cover lampu cabin kat bumbung, cover glove box, cover lampu belakang belah dalam kat bonet tu etc... banyak dah mende2 yang patah kat dalam kereta proton aku nih... harga diorang ni cemana? berapa percent dari barang ori? thanks

eibach
29-09-05, 10:38 AM
brader...engin halfcut honda la ni mmg naik reger sbb ada permintaan tinggi dari Australia ... kedai potong kat sini ambik dari Jepun, servis baik2, eksport seketul pi sana...kalau sini harga rm3k..sana depa boleh jual aud3k...

patutlah harge enjin half cut honda nih dah mnecanak-canak no wonder laaa...so tinggal kat sini apa....yg hampeh2 jerk....siot je depa.....stended lagi ler nampaknyaaa...waaaaaaa

john_lanc
29-09-05, 12:04 PM
Sape-sape tau kedai potong mana ade jual wiper kete kancil baru? Perodua mahal siol

edward7706
01-10-05, 06:55 AM
MIntak tolong la sesape yang rajin gi tgk halfcut tolong tanyekan rege SR20det S15 6sp manual. Member aku tgh cari tapi tak jumpe.....

goolydent
01-10-05, 03:51 PM
dah banyak tempat kedai potong aku pergi cari tak dapat2 lagi. sesiapa tahu kat mana aku nak dapat spare part untuk bahagian depan van mazda Bongo. Van aku accident la...:confused:

xkenshin
18-10-05, 06:09 AM
gua bisa pegi kat sg besi. ader satu tepi korner nak kuar ke sg besi tue.. ngan kat Klang..

kubur_ori
20-10-05, 09:13 AM
kalo ada masalah pasal apa-apa jer berkenaan barang scrap nie Insya Allah aku bleh tolong

~DonJuan~
20-10-05, 10:14 AM
kalo ada masalah pasal apa-apa jer berkenaan barang scrap nie Insya Allah aku bleh tolong

Hahhahaaa...Apa la ko ni Hantu...Ayat ko tu mcm tak kena jek...Apa yg ko bole tolong ni? Tolong bayar bole? Kita perlukan info la Bro....

Cakap bior terang :p

TOKAYAH1
17-11-05, 11:13 AM
kat kl atau selangor yang biasa tok ayah ronda kat jln kapar...jln bukit kemuning ker....sungai buloh.....puchong.....kajang pun ada yang besar besar jugak...depend apa keta yang kita hendak cari....kalau benz mungkin kat kajang lepas tol...kalau citroen/peugot mungkin di puchong...kalau ep71 kat jln bukit kemuning byk.....

miniz9797
19-11-05, 07:31 AM
perghhhhhh........... baik nya list.... tiengkiu2....
kena servay nih....

jantan_gagah
19-11-05, 03:35 PM
alloo!! mau tanya skit aarrr....
kalau aku nak trade-in aku punye tayar kete sekali fgn rim wira standard punya (rim 15) brape leh dapat arr?? aku nak tukar dgn rim 17 ok ker??
katne yg dapat amik harga tinggi?? kiranya aku tak kena le tambah byk sgt nantii...ader ke?? kalau area pandan ke..ampang kee...area kl le...katne arr??? tayar aku tu bunga cantekk lagi tuu...mmg ok lee..macamana arr?? sape leh tolong bg idea nii??:confused:

wiramuda
21-11-05, 12:00 PM
Kau Pergi Jee Klang /kapar
Saner Kedai Tayar Ngan Rim Banyak Yang Murah
Terutama Jln Sebelah Kiri Nak Ke Kapar
Kedai Kayu Jeeee
Memang Murah
Below Rm 1500 Kau Dah Boleh Dapat 1 Set Rim Ngan Tayar
Kalau Pergi Ke Kapar Tuu
Kedai Dia Sebelah Kiri
Jgn Drive Lebih Dari Jpj Testing Area
Tuu Jee Petua Aku

~DonJuan~
22-11-05, 10:06 AM
Kau Pergi Jee Klang /kapar
Saner Kedai Tayar Ngan Rim Banyak Yang Murah
Terutama Jln Sebelah Kiri Nak Ke Kapar
Kedai Kayu Jeeee
Memang Murah
Below Rm 1500 Kau Dah Boleh Dapat 1 Set Rim Ngan Tayar
Kalau Pergi Ke Kapar Tuu
Kedai Dia Sebelah Kiri
Jgn Drive Lebih Dari Jpj Testing Area
Tuu Jee Petua Aku

Bila ko last pegi wiramuda? aku ni rajin gak servey brg keta..Tak silap aku kedai kayu ni dah lama tutup skang dia replace kat same area depan Bank kedai dah tukar ker shop lot sebelah kanan...Hehehehhehehee

skyjoker
22-11-05, 05:59 PM
sapa sapa boleh tolong servey tak fender wira a/b sebelah depan kiri kat kedai potong berapa rm? dgn front seat belt punya assembly... aku nak repair keta aku la

wiramuda
23-11-05, 03:07 PM
yaaa betul
don juan
kedai tuu dah tukar dari kedai kayu ke kedai batuuu
kau dah pernah tukar tayar kat kedai tuu keee
murah kannnn....
aku baru tahu kedai tuu dah tukar pasal member aku dah pergi sana

D
24-11-05, 10:30 AM
aku nak tanya pendapat geng2 yang pandai pasal kete....betul ker BMW 318 boleh masuk engine cefiro...

toyol
25-11-05, 12:29 AM
alang2 dari masuk enjin cefiro baik masuk rb20 jer,ada duit lebih sumbat rb26,gerenti kau puas hati

hentai-masta
25-11-05, 02:15 AM
aku nak tanya pendapat geng2 yang pandai pasal kete....betul ker BMW 318 boleh masuk engine cefiro...

bleh je... tapi biasa yg. org. sumbat RB20 la... murah , maintenance ok dan spare part pun leh tahan... hey wait a second... engine cefiro RB20.. duh... :D apo lah aku nie heheh

kalau ko nak sumbat RB25 atau RB26 pun bleh...but of course harga halfcutnya pun syahdu...

option lain...

1 - SR20
2 - 1 JZGTE - Toyota Supra JZA 70 , Soarer , Mark II ( Taxi Airport tu)
3 - 2 JZGTE - Supra JZA 80

sekarang nie memandangkan ramai org. dah start main cefiro...so halfcut mungkin naik sikit la , semenjak DRIFT dah start kat malaysia :D ... di samping tu, harga 2nd hand cefiro pun agak berpatutan...

vvoltz02
26-11-05, 11:22 AM
aku nak carik half cut 4G91 1.5 Manual....Dashboard digital punya...saper ader info plz bgtahu.....

connect
29-11-05, 04:53 AM
Wanted:

- Halfcut 4G91 1.5 Manual
- Halfcut 4G92 Mivec 1.6 Manual

brapa price skrg?

vvoltz02
30-11-05, 10:18 AM
Wanted:

- Halfcut 4G91 1.5 Manual
- Halfcut 4G92 Mivec 1.6 Manual

brapa price skrg?

aku dah survey 4G91 1.5(M).....harga tak menentu skang ni ada tempat sampai RM3000 pun ada, ada RM2500 pun ada...tahun lepas member aku pasang kat Gombak dlm RM2300 complete le ngan upah pasang & wiring

mirageasti
02-12-05, 02:48 AM
mana nak cari spoiler mirage asti untuk putra??

badakbiru
05-12-05, 04:49 PM
haloo bro.. kepada yg pakar2 & expert round kedai potong(pakar ubahsuai kancil laa).. aku nak tanya.. total kos utk convert bodykit kancil to mira L200S berapa paling murah boleh dapat & kat mana.. complete la.. masuk depan blkang.. side.. lampu.. (x masuk enjin).. aku penah g tanya kat pucong.. depa ckp bwh RM1,000 boleh dapat..ye ke?? satu lg.. kos sepasang side miror L2S.. coz aku dah amik kat Balakong..tp aku rasa mahal la.. ok..tengkiu la kalu ada sapa2 sudi bg info..TQ

maxme
05-12-05, 05:47 PM
thanks alot aku memang dok cari2 kedai potong. alih2 ada kat sini thanks

drydust
15-12-05, 10:13 AM
thank you all for the infos

alvin_
18-12-05, 03:44 PM
Jalan Ipoh full of chop shop , area segambut .. erm . i use nissan .. u can find load of nissan stuff near segambut area .

jeff88
01-01-06, 04:15 AM
ada member dapat nasihat kedai potong keta yang simpan half cut benz 124 1992 model.

kecik.com
11-01-06, 01:43 PM
nak baiiikk punye rim japan gi jln kapar..blakang kdai potong..i tell u..mahalgileee,terbeliak biji mataa..

moshri
12-01-06, 10:43 AM
nak tanya lah kat kawan2 apa engine yang boleh masuk kat kereta iswara aku ada orang kat suruh masuk engine 1.6 mirage tapi mana nak cari puas aku masuk kedai potong semua cakap tak ada......kalau kawan2 tahu mana adanya ENGINE 1.6 MIRAGE tolong cakap kat mana.

moshri
12-01-06, 10:44 AM
lupa pulak bagi tahu harganya sekali.

kentut
13-01-06, 11:18 AM
Salams geng. Nak tanyer, ada sapa2 pernah gi kedai2 di atas tak? Aku nak hantar prelude '94 aku tapi kalau buleh nak ader confirmation kedai2 nih ok. Tak pon kalau geng2 ader kenal kedai2 yang power honda tlg PM aku. Thanks. (Sorry, kete LAMA tapi bawu beli.. marah bini aku tak beli kete baru.. nak buat camana.. dah jatuh chenta..)

bostat
14-01-06, 12:46 PM
kedai potong melayu kat area kl ni aku rasa takder.... kalo ada pon.... byk brg yg takder.. tp yg paling besar aku penah gi kat area puchong hala ke putrajaya tu Moon Lee kalo tak silap nama kedai tuh,, yg kat pelikan tuh.. hahh,,, kat sana mmg besar giler,,, kalo pandai ayat cina tuh,,,, korang leh lah dpt best price,,,, korang carik seller nama Among... try lah..

puding
24-01-06, 03:59 PM
Salams geng. Nak tanyer, ada sapa2 pernah gi kedai2 di atas tak? Aku nak hantar prelude '94 aku tapi kalau buleh nak ader confirmation kedai2 nih ok. Tak pon kalau geng2 ader kenal kedai2 yang power honda tlg PM aku. Thanks. (Sorry, kete LAMA tapi bawu beli.. marah bini aku tak beli kete baru.. nak buat camana.. dah jatuh chenta..)


N1 takde masalah kot aku rasa nak antar sebab aku antar kete aku Civic tahun 89 pun rilek je diorang tuning hehehe .....

ko pakai prelude ye ... hmm boleh la join team aku, HOC ...

kay164
30-01-06, 01:15 AM
ini baik punyer info nih...mane nak carik kit Honda Vi-RS ek??

solidsnake
30-01-06, 02:02 PM
aku mencari bucket seat..recaro...jgn ada kesan darah sudah la..

prokutiwuti
31-01-06, 08:19 PM
tny sket...kat kedai potong, bleh tak klu kita nak beli gigi2 gear aje....ke kene beli gearbox sedebuk? psl member aku tgh nak wat projek final year dia...dier tgh cari gigi2 gear yg dlm gearbox tuh....

mohd2020
03-02-06, 01:26 AM
sapa tau brapa harga enjin honda ek9 b16b ? gearbox b16b lak brapa harga ?

puding
07-02-06, 02:30 PM
ko nak harga henjen kosong ke harga halfcut ?

G/B B16B sekarang harga tak menentu ... mau ada LSD ka takde LSD ?

manutd
07-02-06, 04:07 PM
Fareast Autoparts Engineering Trading
No. 4, Block D, Jalan F,
Lingkaran Tengah, Kampung Pandan,
55100 Kuala Lumpur
03-92838522 012-6355982 012-6816127
(Ah Sim)

tepi highway MRR2 menghala ke pandan...

~DonJuan~
09-02-06, 10:18 AM
Fareast Autoparts Engineering Trading
No. 4, Block D, Jalan F,
Lingkaran Tengah, Kampung Pandan,
55100 Kuala Lumpur
03-92838522 012-6355982 012-6816127
(Ah Sim)

tepi highway MRR2 menghala ke pandan...

Tak silap aku kedai mmg ada byk stok gak rega pun bole kawtim...Tapi tak suma bole kawtim still ada yg mahal ngan murah..Better bykkan survey sblum membeli..ur money ur choice....

gitarpekak
23-02-06, 03:46 AM
kat rawang ade jugak..
tapi lupa ape nama kedai..
femous barang jepun

sport rim paling banyak jual kat hafkat rawang..
try la survey sana

~DonJuan~
23-02-06, 09:30 AM
Klu nak lagi byk pegi kat Klang..full addres aku takde tapi klu nak nama kedai GAZUTO GARAGE mmg rim ori from Japan..Tapi mahal la plak.....Maybe familiar ngan korang..Klu nak full adress bole baca kat Motor Traders ha kat situ mmg byk gak info half/cut...

matly
28-02-06, 06:06 PM
Tumpang tanya.. beli barang kedai potong ni ada warranty tak?

apet
08-03-06, 04:36 PM
saya punya pintu kiri tempat cangkuk tu dah patah mana nak cari pintu perdana

matly
13-03-06, 01:11 PM
Kereta continental punya spare part banyak tak kat kedai potong?

ammirul
17-03-06, 01:08 AM
List kedai potong dah best dah.. pekata kalau buat list bengkel yg workmanship dia kemas, teliti n harga berpatutan.. boleh buat ref. mcm list kedai potong tu.

naGa_hiTam
18-03-06, 12:18 AM
kat mana aku boleh dapat enjin 1.8 half cut... murahh2... gsr ke mivec ke... 1.6 pon bolehhh...

aCe
20-03-06, 02:08 PM
bro, kedai2 tu yg mane satu bukak hari ahad kalu area Gombak?

kojaq
21-03-06, 08:19 AM
weh gua ada problem la...sesape leh tolong gua
cermin belakang kete gua pecah..so gua nak ganti cermin belakang gsr yg ada wiper....
sesape yg ada jmpa cermin belakang gsr yg murah2 kat kedai potong?

mohd2020
27-03-06, 01:52 AM
Halfcut honda ek9 brapa ? kalau enjin kosong b16b lak brapa harga ?

~DonJuan~
30-03-06, 10:22 AM
kat mana aku boleh dapat enjin 1.8 half cut... murahh2... gsr ke mivec ke... 1.6 pon bolehhh...

ko bole survey kat Taman Bolton takpun kat Wangsa Maju..Kat situ ko bole bairgain rega..one thing jgn lupa compare rega sbb lain kedai lain rega diorang ni takde standard rega nya...Kena pandai pusing skit but make sure enjin or halfcut kena make sure condition ok..nak lagi bagus bawak pomen skali unless ko mmg tau pasal enjin halfcut punya condition..

Alamat ngan nama kedai ada dlm listing area selangor n Kl...selamat membeli...

~DonJuan~
30-03-06, 12:22 PM
weh gua ada problem la...sesape leh tolong gua
cermin belakang kete gua pecah..so gua nak ganti cermin belakang gsr yg ada wiper....
sesape yg ada jmpa cermin belakang gsr yg murah2 kat kedai potong?

cermin blakang GSR ni mmg berlambak sebenarnya cuma nak kena rajin survey rega dlm RM400-600...Nak lagi elok ko pegi kat balakang hospital tawakal kat situ klu pasang cermin siap bole amik gambar skali utk buat calim insurans itupun klu ko ada insured wind screen blakang...Klu ko nak cermin aku leh tlg survey kan bape badjet ko? Takpun ko contact aku pm ke mail ke aku leh bagi nama kedai utk cermin tu...

~DonJuan~
30-03-06, 12:25 PM
Halfcut honda ek9 brapa ? kalau enjin kosong b16b lak brapa harga ?

bab Honda nya barang nya aku tak familiar sgt sbb klu brg Mitsubishi ke leh la..Tapi better ko tanya kat Eibach selaku Mod automobil ni sbb dia mmg pakai Honda ... Rajin gak la bab survey brg Honda ni...Klu nak tanya Mitsubishi ke proton ke bole aku info sedikit sebanyak...

mohd2020
31-03-06, 08:28 PM
DONJUAN

ok macam enjin kosong MIVEC 4g92 lak brapa harga ? betul ke kalau rojak 1.8 MIVEC power boleh tapau vtec besar ?

~DonJuan~
01-04-06, 05:24 PM
DONJUAN

ok macam enjin kosong MIVEC 4g92 lak brapa harga ? betul ke kalau rojak 1.8 MIVEC power boleh tapau vtec besar ?
Enjin kosong MIVEC 4g92 rega dlm RM2500 tak smpai RM3000...Tu dah termasuk wiring tapi jarang dpt ngan komputer box kotak Ecu skali...tu yg leceh tu..susah nak dpt enjin kosong Mivec 4G92 ni..

1.8 mivec klu dah dirojakkan ngan hospower yg tinggi setelah di upgrade test la dulu ngan ujian dyno jet klu tak belum tentu bole tapau vtec besar ni..tapi biasanya bergantung gak pada kecekapan rider dia ..harap keta je power tapi rider takleh nak pandai jaga rev. atau kecekapan masuk gear dan clucth pun kena main peranan...

Apapun system mivec ngan vtec lebih kurang sama...Masing2 ada menggunakan VAFC dan Mivec controller...

kojaq
25-04-06, 09:57 AM
cermin blakang GSR ni mmg berlambak sebenarnya cuma nak kena rajin survey rega dlm RM400-600...Nak lagi elok ko pegi kat balakang hospital tawakal kat situ klu pasang cermin siap bole amik gambar skali utk buat calim insurans itupun klu ko ada insured wind screen blakang...Klu ko nak cermin aku leh tlg survey kan bape badjet ko? Takpun ko contact aku pm ke mail ke aku leh bagi nama kedai utk cermin tu...
thanks bro.....aku dah dpt cermin tu.......evo punya......dah sumbat pun kat keta aku.......

mohd2020
26-04-06, 12:33 AM
kat mana nak cari karburator WEBER jenis DCOE saiz 45/48 ? kalau boleh kasi alamat dengan nombor telefon.

Midnakal
26-04-06, 02:38 AM
aduhhhhhhhh....karburator??????

~DonJuan~
28-04-06, 09:48 AM
cuba hang survey kat kg semarak kedai tepi longkang

apet ko tak baca ke si kojaq dah dpt cermin GSr tu...Ko main skip jek ek...next time baca every Thread n post by post...

dreamerzzz
08-05-06, 01:08 PM
Allopz
Ni Ahli Baru First Time Nak Post
Mintak Laluan
Ermmm...aku Nye Kete Kancil Je
Any Suggesttion Ke

Ada Orang Cakap Pakai Turbo Lagi Jimat Minyak???
Is That True
850 Auto


By The Way...nape Ni Je Yg Aku Boleh Post
Yg Lain Kene Locked
Something Wrong Ke???

Midnakal
08-05-06, 01:37 PM
dreamerzzz....ingat rasa....baik kau pakai kancil turbolah..minyak lebih taklah byk sgt.
Tapi kenalah carik thread yg sesuai...ini thread utk kedai potong list area KL/Selangor.

toyol
08-05-06, 06:28 PM
kedai potong tak familiar sangat
tapi spare part aku biasa beli kat aik hong motor supply kat pj
kalau dari federal..exit kat hilton belok kiri nanti nampak traffic light terus masuk kanan
harga quite reasonable..certain parts memang murah

kojaq
10-05-06, 10:15 AM
ko mmg steady la bro donjuan.........

~DonJuan~
10-05-06, 10:37 AM
ko mmg steady la bro donjuan.........

apa lak steadynya klu nak brg murah atau brg jepun just kena rajin survey je..klu mana yg aku tau aku jwb klu tak pun Mod kat automobil akan membantu..Klu nak senang ko baca every Thread n post kat sini byk info yg boleh kita kongsi..tapi klu ko ada info atau brg baru just contibute utk share sama2..senag skit tak..

kojaq
11-05-06, 03:34 PM
apa lak steadynya klu nak brg murah atau brg jepun just kena rajin survey je..klu mana yg aku tau aku jwb klu tak pun Mod kat automobil akan membantu..Klu nak senang ko baca every Thread n post kat sini byk info yg boleh kita kongsi..tapi klu ko ada info atau brg baru just contibute utk share sama2..senag skit tak..

hehehe.....btol la.........:D

apekx
28-05-06, 03:57 AM
aku nk cari double din yg memurah
mana ek hafkat yg byk double din nie

~DonJuan~
29-05-06, 10:26 AM
Aku tak sarankan klu nak beli player double din yg halfcut punya....Mengikut experience aku double din halfcut punya kebanyakan dah mmg kondem sbb proses penghantaran enjin telah menyebabkan crack dlm player..Pastu plak kebanyakan player adalah dr Jepun so frekuensi dia tak sama ngan kita..Frekuansi yg rendah pastu klu nak pakai gak kena pakai Booster....memula mmg la ok tapi lelama mcm dlm hutan je bunyi dia tak clear.. Klu pandai cari player double din tak mahal dln rega RM200++ jek..

apekx
30-05-06, 02:03 AM
sebab aku tgh kecewa kete aku kene pecah itu hari..hbs player ilang...so aku nk try double din plak...aku tau takkan dapat radio malaysia sbb frekuensi tak cukup...kalo nk gune booster tu pon tak clear gak kalo dapat radio pon....betol ek kebanyakkan double din hafkat nie akan kondem?isk aku baru nk angkat itu ari dpt la dlm harga 250-300, brand panasonic n addzest...brg cun lg...

cay_nd
06-06-06, 02:31 PM
hmm bende ni biase nyer tawakal jerk..elok ko beli kat runner rather than beli kat kedai potong coz biase neyr runner akan test dulu menatang nie..stakat booster tu takde benda sgt..maane nak dapat double din murah

platinum_geckos
20-06-06, 03:34 PM
Dear all, nak tumpang tanya, kereta aku wira a/b special ed. masa hantar untuk service, mekanic tu beritahu yang ekzos kereta aku tu bocor/berlubang. ada 3 bahagian ekzos tu, tapi aku tak tau mana satu nak ganti. boleh tak bros kat sini anggarkan harga setiap part tu eh... thank you.

korndorm
23-06-06, 01:08 AM
aku nyer lampu levin pecah.. model aku tak sure.. tapi lampu depan dia ada sportlight.. ada sesapa leh bagi tau model dia tak?? senang aku nak tanya kedai potong nanti

huhuhaha
23-06-06, 11:05 PM
a'kum.nak tanye sket.aku nih baru pindah shah alam utk wat prektikal..baru sebulan.aku nk cari beberape barang utk kete satria aku nih: rims n tayar,tapi tak sure kedai potong mane yang ade banyak choice utk rim n tayar..sape2 leh remokenkan yang mane satu?thx in advance

~DonJuan~
24-06-06, 10:31 AM
aku nyer lampu levin pecah.. model aku tak sure.. tapi lampu depan dia ada sportlight.. ada sesapa leh bagi tau model dia tak?? senang aku nak tanya kedai potong nanti

Aku baca suma posting ko ni tgk mcm keta Levin ko mmg byk masalah ke??

klu ko nak senang cari lampu tu ko bawak jek yg pecah tu tunjuk mana2 kedai potong buat sample tau la diorang carikan..kalau takde ko tanya je kat mana nak dpt..Pasal Levin ni keta classic payah skit nak survey...Klu brg mcm Nissan ke Mitsubishi Honda ke mungkin ada yg leh bantu..

~DonJuan~
24-06-06, 10:33 AM
a'kum.nak tanye sket.aku nih baru pindah shah alam utk wat prektikal..baru sebulan.aku nk cari beberape barang utk kete satria aku nih: rims n tayar,tapi tak sure kedai potong mane yang ade banyak choice utk rim n tayar..sape2 leh remokenkan yang mane satu?thx in advance

Bro bukak dr first page..kat situ byk senarai list area subang n shah alam..nak senang lagi bukak je magazine mcm motortrader....Klu satria nak cantik pakai OZ...takpun pakai LENSO...Nak garang lagi pakai ENKEI yang bibir dia ada kaler merah tu..tapi almost kedai potong rim dia 5 lubang so klu nka tukar la nuckel...

huhuhaha
24-06-06, 11:15 AM
huhu mmg ar byk list, tapi byk sgt..aku pon mane le tau jln area shah alam nih..baru je sbulan duk cni..neway,kalu rim wira se or satria se tu ade gak kan kat kedai2 potong neh?rim tuh 15" ker 16" ar?

cutelittlekancil
24-06-06, 03:07 PM
yo bro, bumper depan ori GTI mane nak dpt ha kalau kedai potong, coz yg ade kat accessories skang ni smua yg satria se jerk..

~DonJuan~
26-06-06, 10:49 AM
huhu mmg ar byk list, tapi byk sgt..aku pon mane le tau jln area shah alam nih..baru je sbulan duk cni..neway,kalu rim wira se or satria se tu ade gak kan kat kedai2 potong neh?rim tuh 15" ker 16" ar?

Kena la gi survey gak..Info dah ada...Shah alam ngan Subang tak besar mana pun yg besar roundbout dia je........Apapun ko kena apusing gak..klu tak nanti next time lagi ko tak tau...bak kata org makan dah hidang takkan nak samai kena suap...

Jgn kan 15" or 16" je ada 18" pun ada gak ko nak...Tapi tu la mcm aku ckp kena rajin pegi byk kedai..

~DonJuan~
26-06-06, 10:52 AM
yo bro, bumper depan ori GTI mane nak dpt ha kalau kedai potong, coz yg ade kat accessories skang ni smua yg satria se jerk..

Payah gak..aku pun tgh carik gak..ADa mmg ada tapi tu la takut panas punya brg....Tu yg lecehh tu..Klu tak kisah brg mcm tu takpe la.....Yg kat aksesori takyah la sbb dia punya material kan fiber jenis senang pecah punya ..klu P.U takpe gak lagi la..tapi klu dah kena hentam kaw2 apa pun pecah tul tak...payah gak bumper ni ori Gti ni.....Klu ada lebih aku pm ko..

cutelittlekancil
26-06-06, 07:45 PM
Payah gak..aku pun tgh carik gak..ADa mmg ada tapi tu la takut panas punya brg....Tu yg lecehh tu..Klu tak kisah brg mcm tu takpe la.....Yg kat aksesori takyah la sbb dia punya material kan fiber jenis senang pecah punya ..klu P.U takpe gak lagi la..tapi klu dah kena hentam kaw2 apa pun pecah tul tak...payah gak bumper ni ori Gti ni.....Klu ada lebih aku pm ko..

ok...tu la, yg kat accessories nya x best la.senang pecah, tendang sket pun dah retak.kalo ade lebih kasi roger sama wa okeh..thanx..

askmela
30-06-06, 10:22 AM
Ada sapa-sapa tau area Ampang mana2 kedai potong yang ok ?

~DonJuan~
01-07-06, 10:20 AM
Ada sapa-sapa tau area Ampang mana2 kedai potong yang ok ?

Bro bukak la Thread list kedai potong..Letih la nak ulang...bukak Thread list kedai potong...

meh aku citer skit...Ko pegi kat jlan meghala ke bukit belancan punya lst traffic light kat turn kanan...Kat situ ada 2 kedai potong...Klu ko buat u-turn lak kat traffic tu ko ushar sebelah kiri ko akan nampak kedai menjual brg kedai potong...stering..seat..rim...semua ada...

Bukak Thread kedai potong list kl/selangor for further infomation...:D

hentai-masta
01-07-06, 12:18 PM
aku nyer lampu levin pecah.. model aku tak sure.. tapi lampu depan dia ada sportlight.. ada sesapa leh bagi tau model dia tak?? senang aku nak tanya kedai potong nanti

akum bro... masa ko beli lampu ko, datang sekali dengan bumper atau lampu je ? Ataupun lampu aftermarket ? maksud aku lampu tu ko beli kat kedai accessory ker yang harganya RM 400 ke atas ?

keta apa ko pakai...?

setakat nie yang aku ingat... ada dua set of bumpers yang ada spot light...

1 - AE111 Levin BZ - G / BZ - R year 97 and above tak silap aku
2 - AE101 Corolla FX ( Usually bumper dia lebey kurang dengan corolla SEG)

lg senang kalu ko ada gambo bro....

hentai-masta
01-07-06, 12:26 PM
Bro bukak la Thread list kedai potong..Letih la nak ulang...bukak Thread list kedai potong...

meh aku citer skit...Ko pegi kat jlan meghala ke bukit belancan punya lst trafik jam light kat turn kanan...Kat situ ada 2 kedai potong...Klu ko buat u-turn lak kat trafik jam tu ko ushar sebelah kiri ko akan nampak kedai menjual brg kedai potong...stering..seat..rim...semua ada...

Bukak Thread kedai potong list kl/selangor for further infomation...:D


Kedai potong tu memang one of the oldest shops in KL... asal kedai nie dekat dengan sekolah tadika along MRR2... barang dia agak mahal sikit... tapi apa yang ko nak insyallah ada...kebiasaannya...


selain tu ada lagi satu kedai potong kat sungai besi...sebelah dengan TUDM Sungai Besi... ( kedai dia tersorok sikit) ko kene masuk jalan nak ke pengkalan udara TUDM sungai besi... kalau tak tau gak... jalan nak ke Padang Bellamy, TUDM, tak tau lagi... MUZIUM TUDM Sungai Besi...

tapi aku tak sure whether kedai nie ada lagi atau tak...pasal that day nampak macam nak pindah je...pun menyediakan barangan halfcut yang insyallah ada...kebiasaannya...

lobodosh
28-07-06, 07:10 PM
tumpang tanya bro2 seme...aku pakai kancil je N aku nak carik adjustable punye absorber utk kancil..selalunye kedai potong nih ade x adjustable punye absorber nih mekaseyyy....

Kaput
30-07-06, 12:19 PM
kat area pj.. kat mana bole aku cari kedai potong

klau ader.... kedai mana provide service de best

klau bole aku nak harga pon customer bole potong... :)
yang murah laaaa

aku nak cari engine 2.0
mana nak cari..

tengku_tan
31-07-06, 01:23 PM
aku nk cari kerusi L5..nk masuk pd kancil...
kat mana murah...

~DonJuan~
02-08-06, 10:45 AM
tumpang tanya bro2 seme...aku pakai kancil je N aku nak carik adjustable punye absorber utk kancil..selalunye kedai potong nih ade x adjustable punye absorber nih mekaseyyy....

Adjustable kancil ko leh dpt kat kedai potong..(sila rujuk halaman listting tu) ko leh pakai Mira nya..nak sennag tanya je tokey dia adjustble utk kancila ada tak..lagi senang...


kat area pj.. kat mana bole aku cari kedai potong

klau ader.... kedai mana provide service de best

klau bole aku nak harga pon customer bole potong... :)
yang murah laaaa

aku nak cari engine 2.0
mana nak cari..

kaput ko bukak la thread kedai potong Selangor / KL...kan ke byk ada kat area Pj..klu tak ko cari yg yg berdekatan...KO nak servis apa? enjin ke? byk tempat la..nak d best antar balik pegi delear ko sure layan bagus..berhawa dingin rung menunggu..nak plak ko pakai proton..lagi best ruang rehat proton Edar punya bilik menunggu..Nak murah takde..nak bagus nak champion kena la bayar lebih..ko cari enjin apa 2.0? bagi soalan tergantung? model apa?


aku nk cari kerusi L5..nk masuk pd kancil...
kat mana murah...

tengku_tan bape badjet awk? nak depan ke atau nak depan blakang? tak silap dlm rega 500-700 gak la sy leh dapatkan utk wak..Avanzatoo punya seat..meh la dtg kl..

shamtpg
03-08-06, 12:39 AM
bro..nak tanya..aku punya perdana headlamp sei dah blur,mana nak dapat head lamp v6,tak ori pun takpe janji murah,paling murah pun aku jumpa rm600,tak kisah panas pun takpe..tolong bro suma..plleaseee..

famosya
09-08-06, 03:38 AM
salam...thanx 4 ur listing psl kedai potong tu...nak tanya pada yg mengetahui la ye...mana nak cari half cut audi a6?sbb dah cari kat puchong xde la...member punya keta ni.mintak tanya je ye...klu blh sapa ada info,beritau la pada yg x tau ni...

sbb dah nak dekat setahun kete audi ni tersadai kat bengkel member...pening kepala tu...

~DonJuan~
09-08-06, 09:48 AM
Bro famosya cuba ko try survey kat area Batu Caves....Kat blakang Giant area..kat situ mmg byk jenis keta mcm ko..sparepart, enjin or lubricant pun ko leh dpt tak silap ada satu kedai nama dia Asli Auto...Try ushar dulu..

famosya
12-08-06, 02:19 AM
kiranya bro don juan x de no tepon kedai potong tu ke?apa2 pun diucapkan terima kasih sbb membantu ngan info tu...hidup don juan..pg nanti aku g asli auto tu....

~DonJuan~
16-08-06, 12:31 PM
jimwest...Ko nak enjin apa? bape badjet? nak enjin ke or set halfcut? ni nak tanya je ke or mmg dah konpom nak tukar? klu nak tanya je ko selak la page..klu betul nak n konpom apa spek ko nak..

warmnites
16-08-06, 11:07 PM
guys where can get cheap 2nd hand supercharger for 4G15???? can convert from other cars? I wanna try a low boost one to make the power more lineir and not like turbo...

~DonJuan~
17-08-06, 11:49 AM
aku ingat nak try masuk injin 1.6 v6...bleh muat ko???

aku tak sure lak 1.6 ada 6 silinder..v6 means 6 silinder..Klu 2.0 tu ada la..Memebr aku covert enjin EVO3 Turbo kat Iswara dia pun 4 silinder..kena tanya yg lebih arif nih?!!:-?? Mid, toyol n eibach any ideas?

Nak senang n padat amik AMG standard jek klu Iswara..budget tak lari dlm 6k ...pakai balik brg yg mana bole kat halfcut dia ...klu nak jimat la..AMG pun dah ngam..Hos pun 160-80..

antumotor
17-08-06, 02:37 PM
ada duit semua leh jadi daa......charade sumbat vr4 main drag race pun ada

rico
21-08-06, 12:32 PM
kepada member2 semua,kat mana aku nak cari bumper belakang keter iswara yg harganya murah kt kl ni....bumper keter aku nak cabut daaa

fende_mokhtar
22-08-06, 03:05 PM
hahahaa sapa yg dah panggil budak G11 tu ha

ko pakai keta apa (bumper ko nak )

advanrg
23-08-06, 12:41 AM
errr... ada sesapa yg tau mana nak dapat brg ori (kedai potong pun ok) mugen?

jimwest
23-08-06, 01:18 PM
ade la don juan..1.8 v6 pun ado...sumo injin aku dah tengok...tp yg musykil...buleh masuk ko tak bleh....tanyo pomen..sumer kato tak bleh buek..camnooo....

lord_raven
24-08-06, 12:18 AM
tokeh / boss / kengkawan.....

aku nak replace dashboard ngan meter panel kancil 850 aku arrr...nak pakai daihatsu L5 punyer...kat maner murah?? normally price range dia berapa???
skang nih dah murah skit kot....

p/s sker layan kona ajeee....speeding tak reti

Ddaniell
04-09-06, 09:57 PM
dah korang tau kedai potong nih...nak tanye la tau tak kdai beli besi bruk?Pm aku yer kalo tau

~DonJuan~
06-09-06, 10:04 AM
ade la don juan..1.8 v6 pun ado...sumo injin aku dah tengok...tp yg musykil...buleh masuk ko tak bleh....tanyo pomen..sumer kato tak bleh buek..camnooo....

Ko pm aku..klu enjin tu ko ada aku bwk ko pomen yg boleh buat...janji wangg...aku pun baru bukak website psl enjin 1.8 V6..Mmg ada..tp kat halfcut tersgt lah rare...sbb tu aku krang skit psl 1.8V6 ni..

~DonJuan~
06-09-06, 10:08 AM
tokeh / boss / kengkawan.....

aku nak replace dashboard ngan meter panel kancil 850 aku arrr...nak pakai daihatsu L5 punyer...kat maner murah?? normally price range dia berapa???
skang nih dah murah skit kot....

p/s sker layan kona ajeee....speeding tak reti

bro ada dua kedai yg biasa jual dashboard L5..satu kat Puchong ngan kat Kepong..rega aku tak sure sbb aku mmg tak penah tanya brg kencil..tapi byk gak bebudak K-Car cari brg kat kedai area kepong ngan Puchong..(refer thread list kedai potong) tak silap kat Gombak ada satu siap letak dlm cermin lagi..Taman Bolton ..try gi ushar dulu..

lord_raven
12-09-06, 04:15 AM
bro ada dua kedai yg biasa jual dashboard L5..satu kat Puchong ngan kat Kepong..rega aku tak sure sbb aku mmg tak penah tanya brg kencil..tapi byk gak bebudak K-Car cari brg kat kedai area kepong ngan Puchong..(refer thread list kedai potong) tak silap kat Gombak ada satu siap letak dlm cermin lagi..Taman Bolton ..try gi ushar dulu..


thanks a lot on the info mr DonJuan....as soon as aku ada free time nanti aku ushar.

manskl78
12-09-06, 06:47 PM
sometimes, harga diaorg takdelah murah sangat dibandingkan dgn new parts. buy the original new parts lagi bagus.

~DonJuan~
13-09-06, 11:20 AM
sometimes, harga diaorg takdelah murah sangat dibandingkan dgn new parts. buy the original new parts lagi bagus.

itu mmg betul bro..but new parts local made..itupun klu proton or nissan...tak suma keta ada new parts yg original..klu dah jepun amik new parts but local made sure belum tentu warranty...rega depends gak ada yg murah ada yg mahal..normally FLAT RATE..tapi klu yg Jepunnya amik second bole negotiate rega..apapun ur money ur choice la..mahal brg mahal la kualitinya murah brg murah la kualitinya....

kojaq
09-10-06, 05:22 PM
ada sesaper bleh tlg carik kan brg nie x?
suis, relay, motor tuk wiper belakang gsr

grabdiz
14-11-06, 05:09 PM
sport rim 17" for satria needed
Baru atau second hand . .
harga yang berpatutan..
sila beri tunjuk ajar...
area2 lembah kelang

Ab17
15-11-06, 11:20 PM
sport rim 17" for satria needed
Baru atau second hand . .
harga yang berpatutan..
sila beri tunjuk ajar...
area2 lembah kelang

sri muda...slps jambatan...tp sg...1 deret sumer spare part..

toncet
21-12-06, 07:14 PM
errr... ada sesapa yg tau mana nak dapat brg ori (kedai potong pun ok) mugen?


fuhhh... barang mugen manyak susah mau cari ooo.. kalau ada pun sure runner sambar dulu.. ikut nasib gak... kecuali laa ko pergi order/booking kat hafkat!

NID
27-12-06, 09:26 AM
kesian sham kena bambu huhuhu ..
henjen mivec ari tu kawan aku konbet,
half-cut beli kat area wangsa maju,
rege around RM3.5K ..
condition ok ... milage rendah lagi ..
sebenarnya rege tak sama setiap tempat ..
tapi kawan aku so far yang pakai MIVEC tak pernah beli half-cut sampai 5-6K ..
maybe contact diorang best kot ..
dapat pomen yang dah kawtim dengan tokey half-cut tu huhuhu
4G91 kawan aku beli lagi dapat murah ..
half-cut rege dalam RM2300 ...

kesimpulan, rege setiap kedai dan setiap tokey adalah berbeza ............


puding......wangsa maju kat mane kedai tu......berminat juga nak tengok2 barang kat situ...sebab agak murah harganya dari tempat lain yg sy dengar........?

NeoCyber
26-01-07, 01:47 PM
ada sapa2 yang nak pegi melawat ke? nak jugak tengok-tengok!

puding
26-01-07, 02:52 PM
ko nk gi beli henjen apa ?
nk carik kdai potong yang harga patut, try gi tengok kt sg besi,
pastu kt wangsa maju kt seberang shell, kt simpang 4 selangor pewter tu,
masuk lorong tu ada satu je kedai potong ....
so far aku gi carik barang kt situ je la, sb malas nk gi jauh&#178;
kt kota kemuning pun meriah gak, berderet deret kedai potong, best je shopping

NID
26-01-07, 04:43 PM
oooo kat situ ekk..NEW SHELY namanya.....

~DonJuan~
29-01-07, 09:32 AM
oooo kat situ ekk..NEW SHELY namanya.....

iyee betull kat shely auto..sy beli enjin pun kat situ gak..nak murah lagi bwk pomen woksyop..sesilap leh dpt murah lagi..make sure pomen tu bukan kaki mackup rega punya org la klu tak rega lebih kurang jek..

NID
29-01-07, 02:59 PM
aku penah usha satu absorber boleh laras kat situ....memang murah....tapi bila tengok dan perati bebetol alamakkk ade bengkok laaaa skit...hampehh.....tapi memang murah......lagi pon tempat tu dekat ngan umah aku...

puding
02-02-07, 03:20 PM
kt situ so far pomen&#178; diorang geng dengan pomen aku .... best la layan ... tapi kadang&#178; ikut mood tokey gak huhuhu kalau tokey dia mood best je, selalu aku dapat makan sandwich dengan teh tarik free, ada budak datang jual bawak bakul kaler ijau huhuhuuh .. best wooo ...

NID
03-02-07, 09:38 AM
hamboiii kemain baik lagiiii kau ngan boss tempat tu....emm mesti boleh potong harga nii kalau kau yg beli.......

kau tanyekan bumbung satria ori mivec boleh tak..berapa dapat...thks...

puding
06-02-07, 02:48 PM
kira aku jadi runner ke skg ni ? huhuhu
tengok la .. nanti aku tanyakan ... sb skg ni jadual amatlah bz ...
kalau aku gi sana aku tolong tanyakan ekk
siap dengan gambar aku bagi huhuhu

NID
07-02-07, 09:31 AM
cayalahhhhh puding...thks...tapi kalau kau amat bz tak pe lahhh....takot susahkan kau pulak.....heheheheh

tigersnuk
03-03-07, 12:59 PM
kedai potong kat cheras belah jalan peel sana murah2. itu hari member aku angkut 4g92 rm2000 je.

tigersnuk
25-03-07, 11:17 AM
kat kedai potong cheras ada 4g92 dia lelong rm2000 je.

coxlathack_11
22-06-07, 09:39 AM
halo geng,ada sapa2 yg buat bisnes sparepart NGV,sbb aku nk harga sparepart tuk NGV,nk supply kt kolej mara,kalu ada email aku kt [email protected]

spectrometer
20-07-07, 09:14 AM
sahabat sahabat sekalian..ada sesiapa tak yg ada info kat mana nak cari gearbox wira 1.6 auto..selalu kalau 2nd hand brape harga dia yer?
tolong ekk rakan2..kete aku dah stok xleh jalan dah..pasal gearbox huhu..
help me pleasee..

catt413
25-07-07, 08:09 PM
sahabat sahabat sekalian..ada sesiapa tak yg ada info kat mana nak cari gearbox wira 1.6 auto..selalu kalau 2nd hand brape harga dia yer?
tolong ekk rakan2..kete aku dah stok xleh jalan dah..pasal gearbox huhu..
help me pleasee..

kesian.... cari kat kedai potong la takkan kat kedai beskal kot... gearbox 1.6auto leh dapat harga dlm RM 800- Rm1k.. kalau mivec punya leh dapat lam RM1.2k... tapi warranty selalunya kedai potong bagi sebulan saja... pastu upah naik turun gearbox bergantung kepada foreman la.. kalau nasib kau baik, sekali jer naik.. takder problem.. upahnya murah sikit.. kalau dua tiga kali naik turun gearbox tu maka upahnya pun mahal la sikit..

tapi ada satu lagi cara.. still pakai gearbox kau tu... rebuild balik... kedai tu bagi warranty 6 bulan.. 3 hari siap.. tak yah nak pening kepala.. below RM3k.. tak pasti aku berapa harga dia... kalau tak silap dalam RM2.6k kot.. kalau aku, aku prefer rebuilt balik gearbox..

miniz9797
08-08-07, 08:58 AM
kat mana nak cari karburator WEBER jenis DCOE saiz 45/48 ? kalau boleh kasi alamat dengan nombor telefon.


Carburator Weber DCOE 45 / 48 - Try kat Ramly Motor Works....
No : 128 Jalan Medan 6, Taman Medan, 46000, Petaling Jaya
Tel: 03- 7785 8985 , 019-333 2144 , 017-885 5065
Dia ni specialist in setting Weber Carburator... frm emulsion tiub, main jet, choke & etc..

miniz9797
08-08-07, 09:08 AM
Bro,
Ada sesiapa yg baru gi kedai potong & ternampak 1/2 cut or potong atap nya kereta Mini (yg lama nya) Jepun...?
If ada, tolong bagitau kat kedai potong mana ? add & tel if ada.
Tq

jay_37
23-10-07, 04:10 PM
cuba pegi dekat belakang hotel grand season dekat chow kit tu.. sangatlah murahnya di sana.. hope it helps..

bud70
25-10-07, 03:48 PM
Bro semua...
nak mintak tolong.... tgh carik Toyota SEG1.6A nya recond power steering rack... agak2 berapa harga?? Then,,, kalu tahu mana tempat yg leh check keta buruk aku nya oil consumption... tetiba je naik lain macam....

kidrock75
27-10-07, 10:00 PM
al otai2..
wa tgh carik stering keta 2nd hand but branded, momo ke, nardi ke, yg sedap dipegang...nak ganti wa punya waja..dah terkopek dia punya kulit..
help me please..kedai half cut ada ka..?

pedang23
24-05-08, 01:29 AM
Akum Otai2 semua,
Aku skang baru angkat toyota SE LIMITED yang baru ditukar enjinnya.Enjin Levin 4E.Tapi masalahnya kurang pickup la.member2 kata enjin ni untuk drift tapi rasa cam tak power jer.Minta tunjuk ajar dari sifu2 semua.

jimwest
28-05-08, 11:47 PM
mcm penah tgk jek list nih..heheh..dimana ekk...ahak...

mana nak rebuild gearbox? keta iswara buruk aku pun..agak2 dah sampai masa nak kena tuko gearbox...huhuhuh....

pirate_6903
06-06-08, 08:45 AM
Apa kata bg gak list kedai potong yang potong/cekik darah org...hehehe..:cowboy:

kentut
07-06-08, 03:25 PM
Thanks Bro Eibach. Nie mau setengah tahun gi check-out kedai2 nih. Again, syabas!

matkodeng
07-06-08, 05:51 PM
Panjang Wan Auto Spray ker? mmg bagus die buat harga pun berpatutan :-) aku pun mmg hantar kat dia

matkodeng
07-06-08, 05:51 PM
sapa2 kat area serdang..Puchong ..putrajaya..aku syorkan pegi dekat2 dengan Jaya Jusco Equine... Bengkel MB....harga berpatutan, milikan bumiputera, ada 2 bengkel kat situ...1 utk kereta mercedes (sbb bengkel ni diikhtiraf pakar utk mercedes) dan bengkel kereta biasa...

aku dapat tau baru2 ni..tokei dia ada pegi ke phg...baiki kereta Sultan Pahang..so mmg aku yakin..diorang ni memang terer...

awta
11-06-08, 12:05 PM
aku penah gi satu kedai kat batu belah, klang, barang dia org la banayk...

marangboy
21-08-08, 12:18 AM
Dear bro's,

one out of 4 of my piston had totally lost compression. so i thinking of change the engine. Is it better to change to a different engine or just buy back the same model engine which is wira 1.5 efi? please advice...

rasyid
07-08-09, 02:02 PM
samekom bro ro sekalian..
half cut mane ada jual ca18 tarik belakang..
penat cari area kedah xjumpe...
plizzz

mizz winky
07-08-09, 02:59 PM
minta tlg sesaper tlg jawap

klo keter satria mmg sah sah keter potong klo g jpj kene sita, hantar jual kat kedai potong agak agak boleh tak?

klo boleh berapa ya yg laku?
n apa dokumen nak kene sedia kan?

tolong PM mizz winky kepada sesiapa yg tahu....


URGENT!!!

PeeJay
07-08-09, 03:03 PM
samekom bro ro sekalian..
half cut mane ada jual ca18 tarik belakang..
penat cari area kedah xjumpe...
plizzz

Kalu utara tk de, cuba turun ke bawah, taiping ka?
Tk de gak turun bawah lagi, ipoh ka?
Tak de gak turun bawah lagi, rawang ka, selayang... Gerenti ada!

He ge he he.

Kat tikam batu dah survey?

PeeJay
07-08-09, 03:15 PM
minta tlg sesaper tlg jawap

klo keter satria mmg sah sah keter potong klo g jpj kene sita, hantar jual kat kedai potong agak agak boleh tak?

klo boleh berapa ya yg laku?
n apa dokumen nak kene sedia kan?

tolong PM mizz winky kepada sesiapa yg tahu....


URGENT!!!

Better prepare insuran, scrapt, kasi eksiden kaw kaw atau ghaibkan, than claims!
Jual kedai potong, timbang kati murah!

mizz winky
07-08-09, 03:42 PM
Better prepare insuran, scrapt, kasi eksiden kaw kaw atau ghaibkan, than claims!
Jual kedai potong, timbang kati murah!

alrite thanx peejay...:cheekiss:

civic maniac
14-07-10, 02:54 PM
alrite thanx peejay...:cheekiss:

xpon peejay jual dlm mudah jer sbb body satria kadang2 budak race car kt sepang dok carik gak nk buat keter project

shahrul28
27-08-10, 05:16 PM
Ada bro sini tau mana nak cari engine kereta Proton Putra

PeeJay
27-08-10, 08:14 PM
Ada bro sini tau mana nak cari engine kereta Proton Putra

amik 4g63 http://www.mudah.my/Engine+Mitsubishi+4G63-6816545.htm .....

kalu rajin ... jalan2 kat kedai potong selayang pun byk, engine yg cun... pilih je nk yg biasa, turbo, mivec dan sebagainya....

aja
16-11-11, 06:13 PM
Ada bro sini tau mana nak cari engine kereta Proton Putra

Kereta Putra dari halfcut 4G93. Banyak halfcut tu..

Tak di galakkan beli 4G63 ni, walaupun kuasa turbo.

Banyak follow-up problem nanti..

loneRanger
30-10-13, 08:11 PM
as salam kawan2...enjin apa best dan murah untuk sarung kat perdana v6..??

heiya
31-10-13, 09:17 AM
perdana V6 bukan ke dah elok sedap2 enjin tu...???