PDA

View Full Version : INTERNET PUNYA HAL - Tanya Kat Sini Saje!



Pages : 1 [2]

PeeJay
20-02-09, 11:25 PM
sila parking depan astro yg dlm tpm (masuk ikut petronas h/way seremban kl). guna maxis data, average 1.2gb. pernah cecah 3g.

Gua kalu download sanggup start keter gi parking situ.

kalu kat rumah, puncak jalil... haremmm... nk dapat 300kb pun susahhh...

unlimited rm120.00.l. nk pinjam? bolehhhh.. syarat ada treat la...

Dan nk share skit..
Semalam Peejay drive masuk SG. Sebab tk biasa, n tk ada kelengkapan gPS utk WM buruk ni, peejay bukak go0gle map jer la..
Sepanjang drive, follow la map tuh jer la, tu pun sesat lebih 2 jam sebelum tiba destinasi jln hendrson.
Dah sampai, peejay just close IE browser mobile n simpan lam poket..

Meeting makan masa 4 jam sebelum drive back to jb.
Sampai JB, peejay perasan GPRs masih aktif, dan msg sintel, peejay baru buka n baca, data GPRs = Sin$10.50 /1mb.

Wowww! so bill peejay melambung la agaknya bulan nih? kalu peejay tau sintel punya rate sembelih, tak ingin on gprs.. tk yah drive.. parking jb, naik teksii.....

jemaing
20-02-09, 11:56 PM
sila parking depan astro yg dlm tpm (masuk ikut petronas h/way seremban kl). guna maxis data, average 1.2gb. pernah cecah 3g.

Gua kalu download sanggup start keter gi parking situ.

kalu kat rumah, puncak jalil... haremmm... nk dapat 300kb pun susahhh...

unlimited rm120.00.l. nk pinjam? ,<--- (ape neh..!) bolehhhh.. syarat ada treat la...

menarik gak speed kat astro tu..nak gi sana je yang tak tertarik tu..ekekek..

SPEKONG
21-02-09, 05:15 PM
bro2 sekalian ......
pc ader masalah nak masuk youtube...sangat lembab....kadang2 sampai timeout....b4 this takde masalah...
ada sapa2 bole bantu??????

KiNgX
21-02-09, 08:57 PM
bro2 sekalian ......
pc ader masalah nak masuk youtube...sangat lembab....kadang2 sampai timeout....b4 this takde masalah...
ada sapa2 bole bantu??????

Bro, ko masuk youtube ni kat opis ker atau kat umah? Klu ko on9 kat umah, ko pki TMNUT ker?

Midnakal
21-02-09, 08:58 PM
Tahukah anda...jika anda menetap di hotel berhampiran dengan sempadan Danok anda akan mendapat coverage celcom 3G++? Tak caya cubalah....

SPEKONG
22-02-09, 12:23 AM
kingx...
kat umah,yes bro,memeng aku pakai tmnut

KiNgX
22-02-09, 09:00 AM
kingx...
kat umah,yes bro,memeng aku pakai tmnut

Aduhhh...klu kat umah, pki TMNUT lak..mmg x dpt eden nak membantu la. maybe posting Krak kat atas menerangkan antara faktor2 yg berkenaan.


Tmnet DNS Fakaped Again - Internationally Link Slow
18-01-2009, 19-02-2009, 20-02-2009, 21-02-2009

Dah dua hari berturut turut international web site browsing macam harampit. Ping to German dan US server semua ada packet loss 100% pulak tuh.

krak
23-02-09, 11:45 PM
Tmnet DNS Fakaped Again - Internationally Link Slow
18-01-2009, 19-02-2009, 20-02-2009, 21-02-2009, 22-02-2009 , 23-02-2009, 24-02-2009



Sudah seminggu Tmnut DNS fakaped, boleh buat aduan kat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia kat link ini https://aduan.skmm.gov.my/eaduan_c/edaftar.cfm?noeaduan=TRUE&CFID=22656&CFTOKEN=66336538 (Guna IE) at least ada saluran lain nak buat aduan. Mangkuk hayun punya tmnuts.

LYN link http://forum.lowyat.net/topic/943607
Somebody in tmnut just confirmed there is Cable Breakdown somewhere at Manchester and will be recovered 5th March 2009, wa la wei another 9 days to go, WTF.

krak
24-02-09, 09:06 PM
Sudah seminggu Tmnut DNS fakaped, boleh buat aduan kat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia kat link ini https://aduan.skmm.gov.my/eaduan_c/edaftar.cfm?noeaduan=TRUE&CFID=22656&CFTOKEN=66336538 (Guna IE) at least ada saluran lain nak buat aduan. Mangkuk hayun punya tmnuts.

LYN link http://forum.lowyat.net/topic/943607
Somebody in tmnut just confirmed there is Cable Breakdown somewhere at Manchester and will be recovered 5th March 2009, wa la wei another 9 days to go, WTF.
TM Internet Services To Recover By March 5

KUALA LUMPUR, Feb 24 (Bernama) -- Telekom Malaysia Bhd (TM) expects a complete recovery of its internet services by March 5.The service has been disrupted since Feb 18. The disruption is due to a circuit fault on the Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) between Kuantan - Katong in Singapore and Shantou - Tanshui in Taiwan, which links Malaysia to the United States, TM said in a statement today. Due to this, customers using the internet services may experience slow browsing while accessing content hosted in the US, said TM. In addition, TM said customers using other IP services such as the Virtual Private Network (VPN) and other critical business applications linked to the US, might also experience some service degradation. To alleviate the problem, some links had been rerouted to alternate routes to ease congestion, it explained. During the restoration process, traffic to Northern America might experience minor degradation while traffic to other countries is not affected. TM said it would make further announcements on the progress of the restoration works. Customers can call TM at 100 and select "Internet Services" or e-mail help@tm.com.my for any internet related problems. TM, is an integrated information and communications group, offers a comprehensive range of communication services and solutions in broadband, data and fixed-line.

-- BERNAMA

krak
25-02-09, 01:21 AM
TM Internet Services To Recover By March 5

KUALA LUMPUR, Feb 24 (Bernama) -- Telekom Malaysia Bhd (TM) expects a complete recovery of its internet services by March 5.The service has been disrupted since Feb 18. The disruption is due to a circuit fault on the Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) between Kuantan - Katong in Singapore and Shantou - Tanshui in Taiwan, which links Malaysia to the United States, TM said in a statement today. Due to this, customers using the internet services may experience slow browsing while accessing content hosted in the US, said TM. In addition, TM said customers using other IP services such as the Virtual Private Network (VPN) and other critical business applications linked to the US, might also experience some service degradation. To alleviate the problem, some links had been rerouted to alternate routes to ease congestion, it explained. During the restoration process, traffic to Northern America might experience minor degradation while traffic to other countries is not affected. TM said it would make further announcements on the progress of the restoration works. Customers can call TM at 100 and select "Internet Services" or e-mail help@tm.com.my for any internet related problems. TM, is an integrated information and communications group, offers a comprehensive range of communication services and solutions in broadband, data and fixed-line.

-- BERNAMA

Satu lagi Penipuan Terang Terangan Tmnut, tiada pula International Report mangatakan APCN2 Cable Breakdown. Tak de sapa2 boleh bagi komen ka?

KiNgX
25-02-09, 02:27 AM
Satu lagi Penipuan Terang Terangan Tmnut, tiada pula International Report mangatakan APCN2 Cable Breakdown. Tak de sapa2 boleh bagi komen ka?

Hi Krak,

Smlm sy pgi TMNUT HQ kat Cyberjaya tue. Ada gak sy tya dorg (IT person kat ctu la) pasal ni, diorg ckp byk server2 kat US down, tu yg lembap tu...tp aku rs, dorg dah kena UDP flood ni kat datacenter dorg...hehehehe, tu yg lembap tu. Unit2 aku pun crashed kat sana x tentu2 pasal ni..sah dah kena UDP flood dr hackers...(msti bebudak MMU punya keje ni)

Klu kena TCP flood ok lg, leh cover dlm 50% lg connection speed dorg. tp klu UDP flood, mmg congested 100% la Datacenter dorg.

brew
26-02-09, 12:59 AM
Hi Krak,

Smlm sy pgi TMNUT HQ kat Cyberjaya tue. Ada gak sy tya dorg (IT person kat ctu la) pasal ni, diorg ckp byk server2 kat US down, tu yg lembap tu...tp aku rs, dorg dah kena UDP flood ni kat datacenter dorg...hehehehe, tu yg lembap tu. Unit2 aku pun crashed kat sana x tentu2 pasal ni..sah dah kena UDP flood dr hackers...(msti bebudak MMU punya keje ni)

Klu kena TCP flood ok lg, leh cover dlm 50% lg connection speed dorg. tp klu UDP flood, mmg congested 100% la Datacenter dorg.
apa kena mengena dengan server kat US down dengan intermittent network? server tidak menjalankan operasi menyambungkan "jaringan". tapi kalau kena DDOS, aku rasa tak kot. UDP Flood i mean, sebab ni bukan musim.(ikut experience aku la..)

aku dapat rasa kat brickfield ada something happened:

COINS pakai STREAMYX. kalau sesapa yg pakai TM VPN, akan terasa laju. aku ada customer pakai tu sebagai "line belakang", mmg laju...

imation
26-02-09, 11:16 PM
aku yg pakai 3g pun lembab semacam jer.. nk check email jenuh.. tp speed tunjuk hsdpa.. umts... ada kaitan ke dgn kabelu putus tu..

anonuser2009
06-03-09, 01:30 AM
apa kena mengena dengan server kat US down dengan intermittent network? server tidak menjalankan operasi menyambungkan "jaringan". tapi kalau kena DDOS, aku rasa tak kot. UDP Flood i mean, sebab ni bukan musim.(ikut experience aku la..)

aku dapat rasa kat brickfield ada something happened:

COINS pakai STREAMYX. kalau sesapa yg pakai TM VPN, akan terasa laju. aku ada customer pakai tu sebagai "line belakang", mmg laju...



Memang ada someting happened ngan TM punya Netowrk..boleh dikatan semua perkhidatam internet TM slow..x kira leased line,COINS,ATM, DLL..dorang cuma cover ckp ada break down..padahal masalah hardware problem (tengaah tuggu barang nak sampai tu)..

TM jgn saman saya..saya org susah
cheers:arabia:

lord_raven
12-03-09, 10:22 PM
salam all....

streamyx ni masih problem lg ke? lembab giler nk download, esp rapidshare punya files. kalau yg mediafire tk ada mslh sgt lajus aje.

p/s bayar suh cepat...bila ada problem, buat bodo aje...chessss

PeeJay
13-03-09, 12:33 AM
Puncak jalil , Sri kembangan broadband maxis plak buat hal ...adeh .. pakai poket mobile GPRS jer la 2-3 hari nih.

lujuria
14-03-09, 01:49 AM
Kat Pandan Indah ni U Mobile agak terkenal dengan kehampesannye, tapi mengikut rakan network engineer kat tempat keje aku, 3G ni memang tak boleh harap sangat. WiMax apa cer?

connect
18-03-09, 06:34 PM
3G jangan pakai lah, last aku pakai maxis punyer.

cam hampes, dia tak inform pun kat aku lebih dari tingkat 5 susah dapat signal. aku duduk tingkat 7, kimaxxx

PeeJay
18-03-09, 07:03 PM
betul 3g tak bleh terbang tinggi? tuh hari gua test broadband maxis gua kat tingkat 17 flat pantai dalam.. mencanak laju...

Aleeza Zaily
18-03-09, 07:16 PM
Tak ah! umah aku tingkat 11, guna Maxis Broadband, ok jer... tapi kena duduk dekat dgn tingkap/sliding door (include dalam bilik & living hall). Kalau duduk jauh ke dalam rumah (i.e. dapur/dining hall) memang menangis la.

Aku dah try pakai CELCOM broadband, sebab murah, tapi duduk lah di ceruk mana pun, tetap menangis....

xpmen
18-03-09, 08:51 PM
salam all....

streamyx ni masih problem lg ke? lembab giler nk download, esp rapidshare punya files. kalau yg mediafire tk ada mslh sgt lajus aje.

p/s bayar suh cepat...bila ada problem, buat bodo aje...chessss


streamyx sudah ok, sepatutnya sudah bole dapat full speed, kalau slow gak something wrong somewhere la tu

krak
19-03-09, 12:19 AM
salam all....

streamyx ni masih problem lg ke? lembab giler nk download, esp rapidshare punya files. kalau yg mediafire tk ada mslh sgt lajus aje.

p/s bayar suh cepat...bila ada problem, buat bodo aje...chessss

Ha ah bro bila malam jer mula ler selow semacam. Day time memang mencanak dia pegi. Ip kat area saya yg laju cuma 60.54 jer, dapat IP 124 macam Dial Up la tak kira siang ke malam.


Tak ah! umah aku tingkat 11, guna Maxis Broadband, ok jer... tapi kena duduk dekat dgn tingkap/sliding door (include dalam bilik & living hall). Kalau duduk jauh ke dalam rumah (i.e. dapur/dining hall) memang menangis la.

Aku dah try pakai CELCOM broadband, sebab murah, tapi duduk lah di ceruk mana pun, tetap menangis....

Yeah Celcom Berukband memang hampeh lately. Bila call diorg cakap upgrade system la, itu la ini la. Untuk Maxis Aleeza boleh guna cable USB tuh panjang sikit kasi gantung kat tepi tingkap, confirm signal dia kuat sikit. For Info buat masa ini belum ada lagi kat market 3G Signal Booster, kalau ada sure ramai yg nak pakai menatang nih.


streamyx sudah ok, sepatutnya sudah bole dapat full speed, kalau slow gak something wrong somewhere la tu
Tak tentu jugak bro, Lately pun bila malam jer mulalah drop sikit speed tuh.

glenn.e
19-03-09, 08:43 AM
erm laptop..dual boot with xp and open suse...

dah dua ari..windows x leh connect..internet..lembap..bila repair wireless connection jer..die ckp clearing dns prob...
Antara langkah yang dah diambil:
a)ipconfig/flushdns..gagal
b)net stop dnscache..ok
c)net start dnscache..(start balik)
d)services.msc..outmatikan dns client..ok

Tapi semua x jadi ..pegi la saya menghambakan diri balik kat open suse.last sekali restore balik system..baru ok...kenape semua buleh jadi mcm tu?

Aleeza Zaily
19-03-09, 09:52 AM
Yeah Celcom Berukband memang hampeh lately. Bila call diorg cakap upgrade system la, itu la ini la. Untuk Maxis Aleeza boleh guna cable USB tuh panjang sikit kasi gantung kat tepi tingkap, confirm signal dia kuat sikit. For Info buat masa ini belum ada lagi kat market 3G Signal Booster, kalau ada sure ramai yg nak pakai menatang nih.


Bro, kalau dah al-maujud benda alah Booster ni sila update ya... Size & Speed play important role...

SPEKONG
19-03-09, 05:01 PM
kawan-kawan.................

aku masuh tak bole tengok youtube...dah lama dah,pc dah format dah check kat tm.depa cakap ok

Zack5050
19-03-09, 05:48 PM
Salam semua,

Tak tau le betul ke tak aku ni. aku mencari trainer yg boleh develop & ajar internet marketing. ada sesiapa yang mahir, e-mail kat friend_fun61@yahoo.com.

Zack

Papa
19-03-09, 06:19 PM
Hari ni aku sungguh terkejut tetiba kelajuan internet ku sungguh laju.. torrent satu movie 6GB tak sampai 45 min pun... :39: ( tgk attachment )

connect
19-03-09, 10:39 PM
Tak ah! umah aku tingkat 11, guna Maxis Broadband, ok jer... tapi kena duduk dekat dgn tingkap/sliding door (include dalam bilik & living hall). Kalau duduk jauh ke dalam rumah (i.e. dapur/dining hall) memang menangis la.

Aku dah try pakai CELCOM broadband, sebab murah, tapi duduk lah di ceruk mana pun, tetap menangis....

tapi kenapa diorang cakap macam tu? hampess....kena kenceng ke aku?

aku pakai dulu masa mula2 launch, sekarang setia dengan streamyx walaupun kadang2 hampess jugak...

connect
19-03-09, 10:41 PM
kawan-kawan.................

aku masuh tak bole tengok youtube...dah lama dah,pc dah format dah check kat tm.depa cakap ok

pakai modem router ke?

SPEKONG
20-03-09, 11:02 PM
aku pakai modem yang tmnet bagi tur le.....cucuk kat laptop

KiNgX
20-03-09, 11:31 PM
aku pakai dulu masa mula2 launch, sekarang setia dengan streamyx walaupun kadang2 hampess jugak...

Jgn risau, TMNut bangang nak mampus ni ngah testing HSBB (High Speed Broadband), ari ni last day dorg wat testing. HSBB ni 4Mbps, sbb dorg nak fight blk ngan Maxis, Celcom, WiMax and so on la....kwsn pertama yg dorg akan deploy adalah kwsn Subang (sbb bos2 dorg, org2 korporat ddk kat cni)....utk nationwide aku x tahu lak bila..pagi td aku borak ngan staff TMNut bangang nak mampus kat cyberjaya CBJ2 Datacenter. Ramai giler org yg dtg utk sesi testing ni...smpi aku parking jauh gila babi.

kepala2desa
26-03-09, 02:27 PM
Tuan D2H
Sy baru install SUSE Linux Enterprise V10 SP2 32Bit.. sbg option untuk browsing internet. Kekawan kata lebih menarikk..!!

Poblemya: Sy tak reti nak nak pilih setting option dlm suse tu..
Sy guna P1 Wimax.. baru lepas edah trypakai 15 hari..
Camne nak configure network setting?

Mintak tlg tuan D2H buatkan panduan sbb sy dah letih meraba-raba..

~mantOs~
27-03-09, 02:51 PM
Hari ni aku sungguh terkejut tetiba kelajuan internet ku sungguh laju.. torrent satu movie 6GB tak sampai 45 min pun... :39: ( tgk attachment )

kelajuan 3000 kbs, ni kelajuan tahap dewa... camana boleh jd ini macam???:confuse:

brew
27-03-09, 03:19 PM
Mintak tlg tuan D2H buatkan panduan sbb sy dah letih meraba-raba..
bro. nanti i'll get back to u. wimax ni kind of new to me, since krak tgh sakit, nanti tgk kalau-kalau ada orang lain leh tolong.

suse ni mmg kunyahan saya nie.

kepala2desa
27-03-09, 03:35 PM
bro. nanti i'll get back to u. wimax ni kind of new to me, since krak tgh sakit, nanti tgk kalau-kalau ada orang lain leh tolong.

suse ni mmg kunyahan saya nie.

TKasih le bro brew.. Kalau dah jadi kunyahan tu senang le sikit kekawan mintak tlg.. He he..
Bro krak sakit..? Dimana rumahnya.. kena ziarah tu!!

brew
27-03-09, 04:14 PM
TKasih le bro brew.. Kalau dah jadi kunyahan tu senang le sikit kekawan mintak tlg.. He he..
Bro krak sakit..? Dimana rumahnya.. kena ziarah tu!!

bro, saya tak pernah try apa-apa wireless device kat suse, cuma as server je. tapi anyway, bleh tak kasi tau saya device yang wireless tu?(wimax), tak silap dia acting like a modem gak kan?

http://en.opensuse.org/HCL/Network_Adapters_(Wireless)

pening skit.

aCe
31-03-09, 12:24 PM
Bro & Sis, aku dapat info yg sesetengah company akan block internet access for web surfing utk staff bermula 1-2 Apr 09. Ini kerana mereka menjangkakan ade virus/cecacing jenis worm_downad (aka Conficker) akan dibebaskan. Sekian, harap maklum.

connectstrong
31-03-09, 12:41 PM
sape ade pakai P1 wimax??? stengah org ckp P1 ni laju... betol ka..? klu mujarab aku nk tukar P1 la.. xmo pakai streamyx lg.. asyik stuck je..

wood3
31-03-09, 01:30 PM
sape ade pakai P1 wimax??? stengah org ckp P1 ni laju... betol ka..? klu mujarab aku nk tukar P1 la.. xmo pakai streamyx lg.. asyik stuck je..

P1 wimax ni ialah untok kawasan terpilih saja . . .contohnya subang jaya kl bandar. . . kalau hang tinggal kat kawasan yang tak ada ataupun liputan nya slow . . . . .bukan wimax . . .tapi puki ayamax.
setahu aku la . .yang paling laju ialah streamax . .lain lain BEROK BAND . . .ikut speed limit macam kat hiway n jalan bandaran.

p/s: setiap product ada kelebihan dan kekurangan. usah dengar cakap ORANG . .tanya terus ngan pihak terbabait.

cruztasia
31-03-09, 09:54 PM
Bro & Sis, aku dapat info yg sesetengah company akan block internet access for web surfing utk staff bermula 1-2 Apr 09. Ini kerana mereka menjangkakan ade virus/cecacing jenis worm_downad (aka Conficker) akan dibebaskan. Sekian, harap maklum.

Aritu Active Directory company aku pun da kena.. Berjam gak aku mencari punca.. Mane x pelik, firewall detect visit ke web sampai puluh2 ribu dlm sejam.. UDP pun kena flood.. Nak cari pc yg kena worm tu pun dh satu hal.. hahah..
Congested terus network...

brew
01-04-09, 12:09 AM
Aritu Active Directory company aku pun da kena.. Berjam gak aku mencari punca.. Mane x pelik, firewall detect visit ke web sampai puluh2 ribu dlm sejam.. UDP pun kena flood.. Nak cari pc yg kena worm tu pun dh satu hal.. hahah..
Congested terus network...
hehe. aku rasa yang ini worm.

kalau ada filter macam squid, boleh tgk pc mana yang pegi byk, biasa kalau kampeni besar dorang ada bluesquid, dorang siap boleh buat dalam bentuk graph, tapi benda ni depends gak. worm hantar dalam bentuk byte je, tapi kalau kita-kita dok tgh download tak dapat la accurate result.

tapi kalau dalam ada network yang kecik(less than 50 pc.), cabut network, dan tgk graph. ini adalah standard exercise tuk kita-kita yang keje kat DC, sebab biasanya worm attack kat satu lan 0.0.0.X , yang ini papa boleh ceritakan. hehe.

krak
06-04-09, 10:43 PM
Tmnut bengong lagi since 03-04-2009

Entah apa lagi reason tmnut, tiap 2 bulan ada jer problem. Diorg nih pandai create problem tapi tak pandai solve problem. Dah masuk 4 hari dah connection selow, ftp dari server pun macam c*bai. Nak subcribe P1 ada limitation pulak, jenuh lah kalau sebulan average 300GB + data transfer... Kalau macam ni jer selalu Dato' Seri Najib pun akan marah, kekeke...

Latest info pasal breakage kali ini


06/04/2009
SERVICE INTERRUPTION

Dear Valued Customers,
We wish to inform our Streamyx customers that Telekom Malaysia Berhad (TM) will be performing a network upgrading exercise from 11.00 pm, Tuesday, 7th April 2009 until 6.00 am, Wednesday, 8th April 2009.
As a result, Streamyx customers in Kuala Pauh, Kuala Lumpur may experience a disruption of service during the stipulated period. We would like to assure you that the service would resume to normal after this period.
TM apologizes for any inconvenience caused whilst the same time, we would like to assure you that we are upgrading our network to enable us to serve you better.
Customers can call TM at 100 and select “Internet Services” or e-mail us at help@tm.com.my for any Streamyx related problems.

Thank You.

p/s : Yang heran tuh guna maxis berukband ok pulak, tak de cipan. mencanak jer dia pegi...

krak
07-04-09, 02:38 AM
Nih ada contoh2 email yg boleh dilayangkan pada mereka2 yg berkenaan dengan tmnut nih. Antara pihak2 yg boleh dihalatujukan email termasuklah

custcare@tm.net.my (Ni Paling Poyo)
streamyx@tm.net.my (Biasa Diorg akan reply - SOP)
ceo@tmnet.com.my (Yg Nih Pasti dia reply)
gmmarketing@tmnet.com.my (So far OK la ada reply)
E-mail to MCMC and National Consumer Affairs sekiranya email di atas tiada feedback.
aduanskmm@cmc.gov.my
fomca@fomca.org.my
aduan@cfm.org.my

Contoh2 email -

Title: Dissatisfaction over Broadband services
Service No. : xxx-xxxxxxxx
Account No. xxxxx-xxx-xxx-xxx
Login ID: xxx@streamyx
Name of Applicant: Mr. anonymous
Contact Number: xxx-xxxxxxx
Router Modem Brand: <modem brand>

Dear Streamyx Customer Service,

1. I am a personal applicant for the <streamyx package>. I wish to highlight to you regarding various problem happening to my house internet service.

2. I had not been able to access certain websites, namely http://www.download.com; the place for you to download legal software, http://www.gamefaqs.com; the place to look for new game. This is totally unacceptable as I could only reach the site via other BROADBAND services such as Izzi, WiMax and Jaring from my friends house.

3. I'm well known that there are issues where certain websites is totally blocked due to the IP range 58.27.105.xxx which caused by a transparent proxy created by your company TM. Below are the proof of my IP being proxified. I believe that such thing (the proxy set up) happened recently and I also believe that this eliminates the point where your customer service stated that "Please take note that proxy servers are normally being set up at customer's end." as this never happened before previously.
<Image at whatismyipaddress>

4. A check from the website clearly shows that there's a proxy behind my dynamic IP. and the proxy shows that it is owned by TM. Therefore, I believe that this is not a fraud. From the information at http://www.whatismyipaddress.com, it give out the following information.
General Information:
Hostname: 58.27.105.130
ISP: TMnet Telekom Malaysia
Organization: TMNET
Proxy: Confirmed proxy server.
Type: Cable/DSL

5. From the data received, this clearly shows that TM is not upholding the "MSC Malaysia 10-Point Bill of Guarantees" which indicates that as part of its commitment to ensuring the success of MSC Status companies, the Government promised to “ensure no Internet censorship” where TM is blocking access to legal websites.

6. According to the source at http://www.skmm.gov.my, Service providers should ensure consumers to enjoy choice and satisfactory level of services at affordable price, benefit through provisioning of necessary services. However, such satisfactory had not been achieved.

7. As stated in your website's Fair Usage Policy, "This traffic prioritization policy will protect the quality of service for the majority of our customers when they use the service, while at the same time, still allowing the extremely heavy users to continue to send and receive files with certain restrictions. With this policy in place, we will prioritize Internet activities like web browsing, live streaming, messaging applications and VOIP access while traffic to P2P sites will be given lower priority, due to the high bandwidth consumption of such services." However, I would like to highlight that I'm totally unable to access certain websites. So, what is the base of the fair usage policy whereas TM couldn't even define "prioritize internet activities" and caused dissatisfaction among customers?

8. As I browse through the terms and condition, I am well aware that there is no such thing as proxy on users. If such thing did occur, why is it not stated under the clause 21. "Services"? Kindly highlight that TM is using a proxy on users if the above mentioned is true as it brings a huge impact on subscribers.

9. I am well aware that termination of services can be done if the services is totally below par. If TM couldn't provide proper services, a complain to SKMM would be done because TM couldn't satisfy an average customer.

Lastly, I am totally disappointed with your services and I hope that a good explanation would be provided and lifting up the proxy would be the smartest option. If there are no proper explanation given, I would like to terminate the service.

Thank you.

Yours Truly,
<Your Name>
Title: Dissatisfaction over TM Net Streamyx Service
Service No. : xxx-xxxxxxxx
Account No. xxxxx-xxx-xxx-xxx
Login ID: xxx@streamyx
Name of Applicant: Mr. anonymous
Contact Number: xxx-xxxxxxx
Router Modem Brand: <modem brand>

Dear Streamyx Customer Service

Since the time I used TMNet streamyx, I had a hard time using it as your company provides me with a slow and frequent disconnection speed. Although there had been a technician checked my computer and the lines, all went fine. He has no idea what happened and I do not for see any improvement. The problem had been remain unsolved since i started using Streamyx.

I had enough of disconnection and I truly wish to terminate the service. Kindly remove my account from subscription list. I am well aware that termination of services can be done if the services is totally below par. If TM should charge for the services, a complain to SKMM would be done because TM did not ensure that consumers a satisfactory level of services at affordable price.

If I do not receive a reply stating what's really happening, I have no choice but to terminate my own account. If your company can stand up as an Internet Service Provider, I think you should buck up your service before your company receive more complains.

Regards,
<Your Name>Jika boleh attachkan sekali dengan screenshot speedtest dan juga IP DNS yg digunakan semasa kerja2 speedtest yg dilakukan. Cuba elakkan guna ayat2 yg mencaci (ceh konon nak jaga hati diorg). Boleh belah la..... Dan kalau dah tak boleh tahan sangat apa lagi kasi SPAM jer kat email diorg, habis citer, at least realease sikit tension kekeke.


http://www.speedtest.net/result/446913530.png (http://www.speedtest.net)

L.S.D
08-04-09, 09:01 AM
Well-cum back, BRO. Patut pun gua download PSP punya game slow aje :( WIMAX takde coverage pulak sini, kalau tidak tukar jugak

krak
08-04-09, 05:05 PM
Katanyer la,

Dear Valued Customers,

Referring to our earlier statement on 31 March 2009 on the disruption of our Internet services due to circuit faults on the Southeast Asia-Middle East-Western Europe 3 (SMW3) cable network between Tuas, Singapore and Penang linking Malaysia to Hong Kong and Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) near Chongming, China connecting Malaysia to the United States, Telekom Malaysia Berhad ™ wishes to announce that there is a delay in the restoration of Internet services due to technical problems at the repairing stages.

Due to the delay, full recovery of Internet services is now expected to be on 9 April 2009.

Customers using Internet services may continue to experience slow browsing while accessing websites hosted in the US and Hong Kong. In addition, customers using other IP services such as Virtual Private Network (VPN) and other critical business applications linked to the US and Hong Kong may also experience some service degradation. To alleviate the problem, some of the links have been directed to alternate routes to ease the congestion.

TM wishes to assure its customers that it is undertaking all necessary measures to restore communications services for its customers as soon as possible.

Customers can call TM at 100 and select “Internet Services” or e-mail us at help@tm.com.my for any Internet related problems.

p/s : Some of tmnut IP tak boleh nak access mk-portal.org nasib ada backup line maxis berukband nih. Hampeh betul....


http://www.speedtest.net/result/447581149.png (http://www.speedtest.net)

brew
10-04-09, 09:41 AM
aku dengar cerita.. MCMC mmg ada datang opis TM pasal complaint terlalu byk. dari cerita yang aku kutip ngan bebudak mypdacafe, TM cakap, dorang punya line dalam malaysia dah cukup laju(untuk streamyx) tapi pasal paip ke overseas still pakai lama punya.

LOL, dah ramai subscriber pon tak reti nak define apa itu "customer satisfaction" ke?

brew
10-04-09, 09:44 AM
Celcom:

dah lebih setahun saya pakai perkhidmatan celcom broadband, tak pernah saya dapat kepuasan yang maksima. tetiba hari ini ada rasa pelik. maybe ada sebut dalam User Data Policy yang saya rasa agak janggal atau tidak logik.

krak
10-04-09, 10:13 AM
Celcom:

dah lebih setahun saya pakai perkhidmatan celcom broadband, tak pernah saya dapat kepuasan yang maksima. tetiba hari ini ada rasa pelik. maybe ada sebut dalam User Data Policy yang saya rasa agak janggal atau tidak logik.

He he bro, my bro pun dah kena 'Data Usage Reaching 5GB'. memula ingat pasal network problem pastuh complain dgn celcom at last dapat love letter lagi dari diorag pasal Usage Policy. Mmg Poyo lagi Berukband.

p/s : Tukar Maxis Data to Go bro, tiap2 bulan average 200GB Data Transfered, tak de problem pun kekeke

krak
10-04-09, 10:57 PM
Bila dah tak boleh nak solve problem mulalah buat statement yg cukup menyampah. W*F punya tmnut !!!

---------------------------------------------------------
10/04/2009
UPDATE - INTERNET SERVICES RESTORATION

Dear Valued Customers,

Telekom Malaysia Berhad ™ is pleased to inform its customers that the restoration works on the Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) near Chongming, China connecting Malaysia to the United States has been completed.

Meanwhile, there is a delay in the restoration date for the Southeast Asia-Middle East-Western Europe 3 (SMW3) cable network between Tuas, Singapore and Penang linking Malaysia due to technical problems at the repairing stages. Due to the delay, full recovery of SMW3 cable network is now expected to be on 17 April 2009.

However, to date, TM has already recovered 97% bandwidth capacity for its Internet traffic to Hong Kong and North America.

TM Internet and IP services as well as other critical business applications linked to the US and Hong Kong has resumed normal operations since 10 April 2009.

We would like to thank our customers for their patience during the affected period. Customers can call TM at 100 and select “Internet Services” or e-mail us at help@tm.com.my for any Internet related problems.

Thank You.

http://www.speedtest.net/result/449414234.png (http://www.speedtest.net)

krak
11-04-09, 10:47 AM
Mari lihat TMNET kat wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/TMnet

krak
12-04-09, 12:36 PM
Nah sekarang Pengguna P1 WiMax - Wiggy pula. Broadband Provider kat Malaysia nih semua kaki kencing jer.

http://forum.lowyat.net/topic/995095


Speed Masih di Tahap Slow Gaban
http://www.speedtest.net/result/450368831.png (http://www.speedtest.net)

krak
15-04-09, 03:07 PM
Another Service Interruption by Tmnuts, international link (US & Europe) masih selow sejak (03-04-2009) sampai sekarang di tambah lagi dengan kerja kerja yg kononnya 'menaik taraf' lagi dari mereka. Waaaaaaaaaaa.....

14/04/2009
STREAMYX SERVICE INTERRUPTION IN SUNGAI BESI, KUALA LUMPUR


Dear Valued Customers,


We wish to inform our Streamyx customers that Telekom Malaysia Berhad (TM) will be performing a network upgrading exercise from 11.00 pm, Wednesday, 22th April 2009 until 6.00 am, Thursday, 23rd April 2009.
As a result, Streamyx customers in Sungai Besi, Kuala Lumpur may experience a disruption of service during the stipulated period. We would like to assure you that the service would resume to normal after this period.
TM apologizes for any inconvenience caused whilst the same time, we would like to assure you that we are upgrading our network to enable us to serve you better.
Customers can call TM at 100 and select “Internet Services” or e-mail us at help@tm.com.my for any Streamyx related problems.



Thank You.


http://www.speedtest.net/result/452596113.png (http://www.speedtest.net)

Aleeza Zaily
15-04-09, 03:09 PM
Nah sekarang Pengguna P1 WiMax - Wiggy pula. Broadband Provider kat Malaysia nih semua kaki kencing jer.

http://forum.lowyat.net/topic/995095


Speed Masih di Tahap Slow Gaban
http://www.speedtest.net/result/450368831.png (http://www.speedtest.net)


My classmate is a system engineer kat W1Max ni, he himself tak galakkan kitaorg subscribe lagi, still on testing mode & baru nak membangun, masih menumpang kasih di rumah orang gitue!

krak
15-04-09, 07:47 PM
Setelah 10 Hari buat aduan kat SKMM camnih jer dia reply...

Our Ref: SKMM(X)XX-XXX/XXX/XXXX/04/09


Dear Sir,

Firstly we would like to apologise for the late reply.

Your complaint has reached Consumer Complaints Bureau of the SKMM. Please be informed that we are looking into this matter.

Should you have any other enquiry, please do not hesitate to email to us or contact our complaint hotline number at 1800 888 030 (Mon-Fri 8.30am To 5.30pm).


Thank You & Best Regards,



SKMM Consumer Complaints Bureau
Malaysian Communications and Multimedia Malaysia (SKMM)
63000 Cyberjaya,
Selangor.

Online Complaint : http://aduan.skmm.gov.my (http://aduan.skmm.gov.my/)
Complaint Hotline : 1800 888 030 (8:30am-5:30pm, Monday-Friday)
Fax : 603 8688 1880
Email : aduanskmm@cmc.gov.my (aduanskmm@cmc.gov.my)
Website : www.skmm.gov.my (http://www.skmm.gov.my/)

krak
17-04-09, 07:27 PM
Sudah 17-04-2009, masalah 03-04-2009 masih belum selesai. Sudah Dua hari Tmnut bahagian Aduan call (Nasib awek yg call, kalau balak mmg aku taruk cukup cukup) Katanya kalau hari isnin masih tak selsai jugak dia akan hantar technician ke rumah, apa la BENGONG sangat nih....

http://www.speedtest.net/result/454178990.png (http://www.speedtest.net)
http://www.speedtest.net/result/454179807.png (http://www.speedtest.net)
http://www.speedtest.net/result/454180997.png (http://www.speedtest.net)
http://www.speedtest.net/result/454182834.png (http://www.speedtest.net)
http://www.speedtest.net/result/454186533.png (http://www.speedtest.net)

chochobi
18-04-09, 12:22 AM
Saya dah pakai wimax hampir 3 bulan dah.. same shit different provider.. tapi yg ni kurang berbau skit.. 1st month.. cantik.. min download speed 800kbps-1.2Mbps.. 2nd month.. speed drop.. dapat lebih kurang 400kbps-600kbps + constant disconnection... bulan nie.. 700kbps-1.4Mbps + constant disconnection... tgh nak komplen nie.. main killzone asik dc jer pasal line putus.. diorang ingat senang ker nak kumpul 60 point ++ satu game..

Midnakal
22-04-09, 03:11 AM
Ok Bro semua....apa pendapat anda dgn artikel nieh. Kalau diorang atau Kerajaan Malaysia implement benda nie kat asia dan khususnya Malaysia mcm mana ?
The European open internet is under imminent threat

URGENT - VOTING IN EU PARLIAMENT 5th of MAY 2009
Don't let the EU parliament lock up the Internet! There will be no way back!

Act now!
Internet access is not conditional
Everyone who owns a website has an interest in defending the free use of Internet... so has everyone who uses Google or Skype... everyone who expresses their opinions freely, does research of any kind, whether for personal health problems or academic study ... everyone who shops online...who dates online...socialises online... listens to music...watches video...
Millions of Europeans now depend on the Internet, directly or indirectly, for their livelihood. Taking it away, chopping it up, ‘restricting it', ‘limiting it' and placing conditions on our use of it, will have a direct impact on people's earnings. And in the current financial climate, that can't be good.

The internet as we know it is at risk because of proposed new EU rules going through end of April. Under the proposed new rules, broadband providers will be legally able to limit the number of websites you can look
at, and to tell you whether or not you are allowed to use particular services. It will be dressed up as ‘new consumer options' which people can choose from. People will be offered TV-like packages - with a limited
number of options for you to access.
It means that the Internet will be packaged up and your ability to access and to put up content could be severely restricted. It will create boxes of Internet accessibility, which don't fit with the way we use it today. This is because internet is now permitting exchanges between persons which cannot be controlled or "facilitated" by any middlemen (the state or a corporation) and this possibility improves the citizen's life but force the industry to lose power and control. that's why they are pushing governments to act those changes.
The excuse is to control the flow of music, films and entertainment content against the alleged piracy by downloading for free, using P2P file-sharing. However, the real victims of this plan will be all Internet users and the democratic and independent access to information, culture goods.
Think about how you use the Internet! What would it mean to you if free access to the Internet was taken away?
These days, the Internet is about life and freedom. It's about shopping, booking theatre tickets ... holidays, learning, job-seeking, banking, and trade. It's also about the fun things - dating, chatting, invitations, music, entertainment, joking and even a Second Life. It is a tool to express ourselves, to collaborate, innovate, share, stimulate new business ideas, reach new markets - thrive without middlemen..
Just think - what's your web address? Unless people have that address in their "package" of regular websites - they won't be able to find you. That means they can't buy, or book, or register, or even view you online. Your business won't be able to find niche suppliers of goods - and compare prices. If you get any money at all from advertising on your site, it will diminish. Yes, Amazon and a select few will be OK, they will be the included in the package. But your advertising on Google or any other website, will be increasingly worthless. Skype could be blocked. (As it is in Germany in the use from iPhone, already). Small businesses could literally disappear, especially specialist, niche or artisan businesses.
If we don't do something now - we could lose free and open use of the internet. Our freedom (of choice in information, market, culture, pleasure) will be curtailed. The EU proposals hold an enormous risk for our future. They are about to become Law - and will be virtually impossible to reverse. People (even the members of the European Parliament who are voting on it) don't really seem to understand the full implications and the legal changes are wrapped up in something called "Telecoms Package" which lulls people into thinking it is just about industry.
However, in reality, hiding from public view, the amendments are about the way the Internet will operate in future! Text that expresses your rights to access and distribute content, services and applications, is being crossed out. And the text that is being brought in, says that broadband providers must inform you of any limitations, or restrictions to your broadband service. Alternative versions use the word ‘conditions' - and it is seriously being proposed that you will be told the conditions of use of Internet services. This is made to sound good - it is dressed up as ‘transparency' - except that of course it means that the broadband providerwill have the legal right restrict your access or impose conditions,otherwise why would they need tell you? If the Telecoms Package amendmentsare voted in, the changes will not be reversible.
We all have a stake in the Internet! You need to act now to save it!
What can you do about it?
Tell the European Parliament to vote against conditional access to the Internet! Remind them that they need your vote in June and that internet still give us the tools to be watching and judging what they are doing! (link a la quadrature du net) You must know you are not alone: hundreds of organizations are working on that and thousands of people have already contact their parliamentarians about this issue.
So, act now:
1 - Email, write to or phone your MEP - follow this link to get theirdetails - a suggested template letter is attached. You can also use the following software that send the letter directly to all the parliamentarians. Believe, they will really receive it and they will really feel the pressure. You are welcome to personalize the letter and include information that will make MEPs wake up, take note and take appropriate action.
2 - Forward this email to everyone you know so that they can take action.
3 - Syndicate this page so that you keep been informed: disinformation is what they count on, we must be aware. Text for people to cut and paste to MEP: The coalition version needs to have instructions for people from each country. coalition members need to get a translated version online in their own languages and link to the LQ site for their own MEPs.
Suggest you indicate:

Here are the MEPs who are important in the process.
Here are the MEPs from [your country] [or list each country of the coalition] .
This is suggested letter / email to send to your MEP. Personalise this email to include your own Internet use in your personal and business life. Change the sentence in red to personalise the email and tell the MEP how you individually use the Internet or just take it off.

p/s: Gua jumpa nie masa kat thepiratebay and then this is the site add. http://www.blackouteurope.eu/

krak
22-04-09, 09:04 AM
Setelah hampir 3 Minggu TMNUT masih belum lagi siap dengan kerja2 upgradingnya, Line kat rumah hanya digunakan untuk kerja kerja normal browsing sahaja. Kerja2 menyedut tidak dapat dijalankan (Rugi Bandwith aku selama 3 Minggu nih). Pihak SKKM hanya menyerah bulat bulat masalah tersebut pada TMNUT daN SEMALAM tmnut reply balik e-mail spt di bawah, seperti melepaskan batuk di tangga menara Rebung.

__________________________________________________ ____

Dear Sir,

We refer to your recent complaint to Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC).We thank you for highlighting this matter.

We acknowledge that your domestic throughput result to date is within the range of your subscribed package. We hereby wish to confirm that, all other aspects on internet connectivity from provider?s end has been verified and proven to be working in accordance with the Mandatory Standards for Quality of Services as per regulated by the Commission. However, we noted on your experience on accessing some of the intended destinations. As such, our international links had just been reinstated and we?re expecting improvements of the browsing performance gradually throughout the week. Further enhancements are also in the pipeline and we are expecting an improved browsing performance towards the next quarter of the year.

We apologize for the inconveniences caused.


Regards

Rapid Response Team
Customer Interaction & Service Resolution
Telekom Malaysia Berhad
Wednesday April 22, 2009


The STAR

Wednesday April 22, 2009


Lim: Broadband roll-out is what Rais must focus on


PETALING JAYA: The Information, Communications and Culture Minister must focus on providing better broadband service, says DAP adviser Lim Kit Siang.
He said the roll-out of broadband in the country had been slow, and Datuk Seri Dr Rais Yatim, in his new portfolio, should strive to be the “Minister for Broadband”,
Lim said he was shocked that Dr Rais had not uttered a single word about broadband in his 12 days of helming the ministry.
“It should be his most important portfolio especially at a time when there is so much broadband development internationally,” said Lim during a press conference yesterday.
He added that Malaysia would be crippled if there was no real minister for broadband.
On media freedom, Lim said Dr Rais should not try to bring back the old media controls which would be at odds with pledges made by the Najib administration.
Lim was referring to recent statements by Dr Rais which, amongst other things, had cautioned about legal actions against errant bloggers and stern warnings to the public to not abuse the Internet.
__________________________________________________

Korang bacala sendiri apa yg TMNUT balas tuh (we are expecting an improved browsing performance towards the next quarter of the year) , sementara iti harap2 Media statement Lim Kit Siang akan di pandang serius oleh Menteri kita. Itu jer la yg boleh kita harapkan.

~mantOs~
22-04-09, 09:08 AM
http://www.speedtest.net/result/457426779.png (http://www.speedtest.net)

bazir duit aku bayar bil streamyx

jemaing
23-04-09, 06:22 AM
SAja share info..lagi satu wimax dah memulakan operasinya..ni dekat sekitar cheras(Plaza Pheonix) Tmn Leng Seng dan sekitarnya..mana lagi kawasan liputannya pada sesiapa yang nampak baner dia..strategi bisnes nya sangat low profile..hanya ada baner dan flyer dan bisnes kad..

chochobi
23-04-09, 10:02 PM
mengikut apa yg saya dengar.. amax adalah service provider yang lebih baik dari P1.. menurut sumber yg bagitau last time tuh.. servis P1 menumpang pada sistem Amax.. mengikut apa yg saya paham.. kebanyakkan infra dipunyai oleh Amax dan di leasing kan kepada P1.. sejauh mana kebenarannya.. tak tau lagi la.. dan

SHEMSHEM
29-04-09, 01:58 PM
tompang tanye...
yang mana satu elok, IE8 atau yang lama IE7 cuz shemshem dah try dowload IE8, memang cantek r. Gambar pun leh view sepenuhnya cuma yang problemnya kekadang ade sesuatu link tu kiter takle view then dah takle copy paste sumtin article ke article yang len... kenapa ya? Kena download IE7 balik ke kalo camtu? tapi IE7 tak dapat view gambar sepenuhnya.. kena refresh banyak kali baru ok, tu pun tak sempurna mana... plsssssss help me ya!

krak
29-04-09, 10:20 PM
tompang tanye...
yang mana satu elok, IE8 atau yang lama IE7 cuz shemshem dah try dowload IE8, memang cantek r. Gambar pun leh view sepenuhnya cuma yang problemnya kekadang ade sesuatu link tu kiter takle view then dah takle copy paste sumtin article ke article yang len... kenapa ya? Kena download IE7 balik ke kalo camtu? tapi IE7 tak dapat view gambar sepenuhnya.. kena refresh banyak kali baru ok, tu pun tak sempurna mana... plsssssss help me ya!

Cik Ena, napa tak guna Mozilla Firefox (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win〈=en-US (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win&lang=en-US)) sahaja, ianya percuma dan selain itu amat pantas, banyak add on boleh letak beserta phishing proctecting yg built in, tak ada memory lag (Macam IE lembab semacam) dan macam2 lagi.

p/s : Guna IE untuk baca e-browse sahaja sebab Mozilla Firefox tak support.

KiNgX
29-04-09, 10:24 PM
Cik Ena, napa tak guna Mozilla Firefox (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win〈=en-US (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win&lang=en-US)) sahaja, ianya percuma dan selain itu amat pantas, banyak add on boleh letak beserta phishing proctecting yg built in, tak ada memory lag (Macam IE lembab semacam) dan macam2 lagi.

p/s : Guna IE untuk baca e-browse sahaja sebab Mozilla Firefox tak support.

Sgt bersetuju. dulu aku pandang sblh mata jer Firefox ni, skali aku dah try, mmg x nyesal :prop:. Lupakan jer la IE tu, senang nak kena hack...hehehe

SHEMSHEM
30-04-09, 10:08 AM
Cik Ena, napa tak guna Mozilla Firefox (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win〈=en-US (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win&lang=en-US)) sahaja, ianya percuma dan selain itu amat pantas, banyak add on boleh letak beserta phishing proctecting yg built in, tak ada memory lag (Macam IE lembab semacam) dan macam2 lagi.

p/s : Guna IE untuk baca e-browse sahaja sebab Mozilla Firefox tak support.

ye ke emcek krak dan kingx.. tima kasih banyak2 ye... so sy akan download mozilla firefox n lupakan yang lama ye hehehehe

BT
30-04-09, 01:40 PM
Cik Ena, napa tak guna Mozilla Firefox (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win〈=en-US (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=firefox-3.0.10&os=win&lang=en-US)) sahaja, ianya percuma dan selain itu amat pantas, banyak add on boleh letak beserta phishing proctecting yg built in, tak ada memory lag (Macam IE lembab semacam) dan macam2 lagi.

p/s : Guna IE untuk baca e-browse sahaja sebab Mozilla Firefox tak support.

Brother Krak,
Saya memrlukan tunjuk ajar tentang satu perkara. Apabila cuba untuk membuka site MK, firefox saya akan close secara sendirinya..Apakah sebab terjadinya seperti ini? Bagaimanakah saya hendak menyelesaikan masalah saya?

krak
30-04-09, 02:45 PM
Brother Krak,
Saya memrlukan tunjuk ajar tentang satu perkara. Apabila cuba untuk membuka site MK, firefox saya akan close secara sendirinya..Apakah sebab terjadinya seperti ini? Bagaimanakah saya hendak menyelesaikan masalah saya?

Uninstall dan reinstall semula Mozilla Firefox (Latest version 3.0.10). Kalau tak boleh juga saya suspect laptop/pc awak kena virus H1N1 Swine ha ha

p/s : Selalu update patch untuk XP/Vista untuk elak masalah begini. Kalau guna software pirate lagi ler berpotensi untuk OS jadi biul kekeke.

BT
30-04-09, 05:02 PM
Uninstall dan reinstall semula Mozilla Firefox (Latest version 3.0.10). Kalau tak boleh juga saya suspect laptop/pc awak kena virus H1N1 Swine ha ha

p/s : Selalu update patch untuk XP/Vista untuk elak masalah begini. Kalau guna software pirate lagi ler berpotensi untuk OS jadi biul kekeke.

Bro,
Saya dah uninstall/install sebyk beberapa kali tetapi tak boleh juga. FYI, Abe9 juga mengalami masalah yg sama...Yg pelik ia berlaku pada site MK je...

KiNgX
30-04-09, 05:09 PM
Bro,
Saya dah uninstall/install sebyk beberapa kali tetapi tak boleh juga. FYI, Abe9 juga mengalami masalah yg sama...Yg pelik ia berlaku pada site MK je...

BT, cuba try update Firefox tue slps install (Help > Check For Updates). Might needs some plug-in updates e.g Java. :cuac:

BT
30-04-09, 05:24 PM
BT, cuba try update Firefox tue slps install (Help > Check For Updates). Might needs some plug-in updates e.g Java. :cuac:

Baru lepas buat.. Tapi ia kata tiada update baru.. Camne nih? Camne?

KiNgX
30-04-09, 05:28 PM
Baru lepas buat.. Tapi ia kata tiada update baru.. Camne nih? Camne?

Cuba yg ni (Tools > Add-ons). then cuba pilih yg mn relevant or recommended.

brew
30-04-09, 09:54 PM
Bro,
Saya dah uninstall/install sebyk beberapa kali tetapi tak boleh juga. FYI, Abe9 juga mengalami masalah yg sama...Yg pelik ia berlaku pada site MK je...

kemungkinan firefox tidak mendelete folder dalam program files semasa uninstall. (fresh clean). On another note, Mk ada mengunakan javascript yang hanya mampu digunakan di IE sahaja. Untuk langkah yang bagus, cuba ini

Langkah 1.
1. Uninstall firefox.
2. Bukak "My computer"
3. pegi ke C:\Program files
4. Delete folder Mozilla firefox.

Langkah 2 - Penghapusan Profile firefox, secara total(XP sahaja, Vista akan saya susul kemudian)
1. Carik folder "Documents and Settings" anda. kebiasaanya di C:\Documents and Settings
2. masuk ke folder user anda (sekarang anda berada di C:\Documents and Settings\"username")
3. masuk folder application data
4. Delete folder Mozilla

Langkah yg disebutkan diatas, tidak akan menjejaskan performance PC anda. ianya adalah profile anda. Mozilla tidak seperti IE yang menggunakan uneditable dll as profile, anda tidak dapat customize. tapi kerana terlalu byk plugins, Firefox bakal menerima padah!

BT
30-04-09, 10:05 PM
kemungkinan firefox tidak mendelete folder dalam program files semasa uninstall. (fresh clean). On another note, Mk ada mengunakan javascript yang hanya mampu digunakan di IE sahaja. Untuk langkah yang bagus, cuba ini

Langkah 1.
1. Uninstall firefox.
2. Bukak "My computer"
3. pegi ke C:\Program files
4. Delete folder Mozilla firefox.

Langkah 2 - Penghapusan Profile firefox, secara total(XP sahaja, Vista akan saya susul kemudian)
1. Carik folder "Documents and Settings" anda. kebiasaanya di C:\Documents and Settings
2. masuk ke folder user anda (sekarang anda berada di C:\Documents and Settings\"username")
3. masuk folder application data
4. Delete folder Mozilla

Langkah yg disebutkan diatas, tidak akan menjejaskan performance PC anda. ianya adalah profile anda. Mozilla tidak seperti IE yang menggunakan uneditable dll as profile, anda tidak dapat customize. tapi kerana terlalu byk plugins, Firefox bakal menerima padah!





Wow Emcik Brew..

Tangkayu very much. I will try this later. Nanti tlg bagi tunjuk ajar tentang bagaimana hendak wat untuk vista leh?

krak
30-04-09, 10:34 PM
Wow Emcik Brew..

Tangkayu very much. I will try this later. Nanti tlg bagi tunjuk ajar tentang bagaimana hendak wat untuk vista leh?

Bravo to brew kita dgn panjang lebor dia explained. Untuk Vista boleh follow link nih http://support.mozilla.com/en-US/kb/Uninstalling+Firefox#Removing_user_data_and_settin gs

landmark1123heavy
01-05-09, 12:47 AM
salam guys...

aku pun ada masalah juga bila pasang firefox versi terbaru ni.

masa nak layari web beberapa kali kena refresh baru boleh lawati web tu.

aku guna ubuntu linux & firefox 3.0.10

aku rasa jikalau korang ada masalah sama seperti aku ni walaupun di dalam Windows, boleh cuba langkah di bawah...

1. buka firefox ada & taip : about:config

2. klik "Yes I be Carefull" jika perlu.

3. pada textbox filtre korang taip : ipv6

4. korang akan lihat "network.dns.disableIPV6"

5. lihat pada value tersebut, sekiranya ia FALSE, klik twice bagi dia TRUE

6. tutup & buka semula firefox (restart).

7. done


landmark1123heavy melaporkan :D

mantoba
08-05-09, 10:21 AM
ada sesiape yg tahu pasal bloker OPENDNS tak?kat company aku nie dah install benda nie kat tmpat aku jadi aku tak boleh nak download atau atau nak gunakan search engine seperti google ngan yahoo...buat masa nie mk masih aku boleh masuk lagi...aku dah try guna proxy pun masih takleh guna lagi...rapidshare & megaupload aku tak leh nak download dorang dah block..



calling for help....

brew
08-05-09, 03:46 PM
ada sesiape yg tahu pasal bloker OPENDNS tak?kat company aku nie dah install benda nie kat tmpat aku jadi aku tak boleh nak download atau atau nak gunakan search engine seperti google ngan yahoo...buat masa nie mk masih aku boleh masuk lagi...aku dah try guna proxy pun masih takleh guna lagi...rapidshare & megaupload aku tak leh nak download dorang dah block..



calling for help....
try buat camnih.

contoh nak masuk website rapidshare.

1. nslookup rapidshare kat website nie http://www.kloth.net/services/nslookup.php
2. masuk guna ip

alternatively, ko try google "anonymous browser" dan guna nie.tapi ingat, kalau ko pakai premium account rapidshare, dorang akan curiK, akaun rapidshare ko.

err tak silap aku opendns, kampeni yg provite freedns service, err bukan ke?

mantoba
11-05-09, 06:10 PM
try buat camnih.

contoh nak masuk website rapidshare.

1. nslookup rapidshare kat website nie http://www.kloth.net/services/nslookup.php
2. masuk guna ip

alternatively, ko try google "anonymous browser" dan guna nie.tapi ingat, kalau ko pakai premium account rapidshare, dorang akan curiK, akaun rapidshare ko.

err tak silap aku opendns, kampeni yg provite freedns service, err bukan ke?


A ah kompeni yg aku keje nie sekarang dia guna opendns.com/

brew
12-05-09, 03:29 AM
A ah kompeni yg aku keje nie sekarang dia guna opendns.com/
bro, aku perasan yg opendns nie free dns which offers website filtering, tapi apesal security team ko or it support ko ngok sangat block google. baik dia block internet je. anyway, back to the story, aku perlukan pertolongan ko

1. klick start-run
2. type cmd
3. kat dalam console tu ko type nie : ipconfig /all
4. kasi aku "DNS Servers" dia.

contoh aku punya

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : HUAWEI3G.celcom3g
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.58.85.134(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 203.82.64.41
203.82.64.67
Primary WINS Server . . . . . . . : 10.11.12.13
Secondary WINS Server . . . . . . : 10.11.12.14
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

ada 2 kemungkinan kat sini:

1. Kampeni ko pakai DNS server ISP (biasa sysadmin/network/security pakai tmnet dns server)
2. kampeni ko pakai proxy yang akan baca setting for "non-allow-list"

camner nak tau?
1. start -> run
2. cmd
3. ko type : nslookup google
4. kalau takde output(biasanya dia akan kluar output "time out") maknanya dia block pakai kat dns server.

chup, ko jgn pening dulu

kalau ko administrator kepada PC ko, apa kata ko tambah dua lagi 2 dns servers kat dalam pc ko.so senang pc ko nak nslookup bila ko masuk url pakai IP.

Ni open DNS punya dns servers, dia mmg tak blocked google, kita kena test tuk google dulu.
208.67.222.222
208.67.220.220

TAPi, kalau nslookup ko kat google.com berjaya, cuba ko copy IP tu, bukak kat browser.

Kalau ko takleh gak agaknya ko ada masalah no (2), ko kena try carik software proxifier, apa yg proxifier buat adalah dia akan proses semua benda supaya lalu kat port 80(web). Tapi agak tak berkesan kalau kampeni ko block on certain url atau lebih kejam kalau dia block *.google.com (ini maksud dia semua website dalam google ko takleh masuk)

Ko try dulu yang font biru tu.

Kalau takleh gak, ko baca ikut link yang aku google ni , http://www.google.com/search?hl=en&q=+how+to+bypass+opendns&btnG=Search

P.s. aku pernah rasa kena blocked ni. Aku tak kisah dorang block Facebook, myspace, youtube. tapi jgn block skype!!

mantoba
14-05-09, 08:51 PM
bro brew aku dah check IP server kat pc aku nie memang sebijik ngan ape yg ko bagi kat atas tu..

208.67.222.222
208.67.220.220

aku adalah administrator kepada PC aku nie..jadi mcm mane aku nak buat tambahan 1 lagi dns severs kat pc aku nie?

dan satu lagi kekeke... aku tak tahu macam mane nak masuk url guna ip adress hehehehe...

aku dah buat part kat bawah nie dia keluar

non-authoritative answer:
name: google
address:67.215.65.132

2. kampeni ko pakai proxy yang akan baca setting for "non-allow-list"

camner nak tau?
1. start -> run
2. cmd
3. ko type : nslookup google
4. kalau takde output(biasanya dia akan kluar output "time out") maknanya dia block pakai kat dns server.

p/s : skype aku masih lagi boleh guna...hehehhe

brew
16-05-09, 01:51 AM
aku adalah administrator kepada PC aku nie..jadi mcm mane aku nak buat tambahan 1 lagi dns severs kat pc aku nie?
ko delete 2-2 dns tu, dns tu refer kat opendns, ko tak patut pakai dns tu.

1. ko write down IP tu kat notepad
2. right click kat my network places
3. double click kat local area connection
4. ada satu window "local area connection status" terbukak
5. click kat properties
6. kat "tab" general, tgh-tgh tu scroll dalam tu ada satu column "Internet protocol" , double click menda tu
7. kat tang dns tu, ko adjust. ko letak IP nie.

202.188.133
202.188.1.5

8. ko g kat start-run- type cmd
9. ko type : ipconfig /flushdns



dan satu lagi kekeke... aku tak tahu macam mane nak masuk url guna ip adress hehehehe...

aku dah buat part kat bawah nie dia keluar

non-authoritative answer:
name: google
address:67.215.65.132



1. bukak browser pakai url ni : http://67.215.65.132

landmark1123heavy
16-05-09, 02:48 AM
kemungkinan firefox tidak mendelete folder dalam program files semasa uninstall. (fresh clean). On another note, Mk ada mengunakan javascript yang hanya mampu digunakan di IE sahaja. Untuk langkah yang bagus, cuba ini

Langkah 1.
1. Uninstall firefox.
2. Bukak "My computer"
3. pegi ke C:\Program files
4. Delete folder Mozilla firefox.

Langkah 2 - Penghapusan Profile firefox, secara total(XP sahaja, Vista akan saya susul kemudian)
1. Carik folder "Documents and Settings" anda. kebiasaanya di C:\Documents and Settings
2. masuk ke folder user anda (sekarang anda berada di C:\Documents and Settings\"username")
3. masuk folder application data
4. Delete folder Mozilla

Langkah yg disebutkan diatas, tidak akan menjejaskan performance PC anda. ianya adalah profile anda. Mozilla tidak seperti IE yang menggunakan uneditable dll as profile, anda tidak dapat customize. tapi kerana terlalu byk plugins, Firefox bakal menerima padah!






ada juga cara lain kita boleh tambah atau buang profile firefox, tanpa delete folder secara manual atau uninstall firefox.

cara ni boleh digunakan samada di dalam platform windows & linux, namun dari segi menaip arahan saja berbeza.

windows

firefox -p profilemanager

linux

firefox -p ProfileManager


macam mana nak start?

1. klik start menu > klik run > taip : cmd

2. taip : chdir c:\program files\mozilla firefox

3. taip : firefox - p profilemanager

4. done.

sekarang u all boleh lah buat profile baru, atau nak delete profile lama, nak restore profile atau sebagainya...

sekian..


landmark1123heavy melaporkan... :D

brew
17-05-09, 02:28 AM
1. bukak browser pakai url ni : http://67.215.65.132

man, dari conversation tadi, aku dapat simpulkan

1. DNS Servers ko mmg hanya pakai DNS openserver, kalau tak pakai resolver jadi tak valid. forward and reverse dns request tak leh. so ko kena pakai default open dns punya dns.

aku jumpa link ni http://forums.opendns.com/comments.php?DiscussionID=2331

dan ni apa yang sysadmin ko buat.

There several ways you can do this on your DD-WRT router. One way is just to set the router to use OpenDNS and be the local DNS server. Then block all traffic to port 53. Another, is to redirect all traffic to port 53 to OpenDNS.

2. Skarang kita kena ikhtiar camner cara nak pakai software plak.

p.s. sori, bukan tanak cakap lelama aku kat KKTTC club cyberjaya.

mantoba
17-05-09, 09:52 AM
man, dari conversation tadi, aku dapat simpulkan

1. DNS Servers ko mmg hanya pakai DNS openserver, kalau tak pakai resolver jadi tak valid. forward and reverse dns request tak leh. so ko kena pakai default open dns punya dns.

aku jumpa link ni http://forums.opendns.com/comments.php?DiscussionID=2331

dan ni apa yang sysadmin ko buat.


2. Skarang kita kena ikhtiar camner cara nak pakai software plak.

p.s. sori, bukan tanak cakap lelama aku kat KKTTC club cyberjaya.



kalau macam tu ada sesiape nak bagi cadangan software ape yg sepatutnya aku guna?aku betul2 takde idea pasal benda nie...kekekeke..asalkan aku boleh download guna rapidshare & megaupload pun dah ok dah..heroes dah 3 episod tertinggal dah nie... tu belum kira yg lain..hehehehe


p/s bro terima kasih banyak2 sebab cuba membantu aku...sorrylah menggangu ko sebelah malam sebab time tu aje yg pc aku nie tidak di monitor oleh IT manager aku.. :Fingers_0391:

krak
20-05-09, 07:23 PM
Maxis Berukband pulak problem kat area Klang nih, rupanya ada breakdown kat kawasan Telok Pulai (Kawasan Jajahan D2H) tuh yg menyebabkan HSDPA/3G kat area Klang ada problem. Packet Drop - siksa weh, wa punya mkv 10GB brapa hari mau siap???

lord_raven
20-05-09, 11:13 PM
Maxis Berukband pulak problem kat area Klang nih, rupanya ada breakdown kat kawasan Telok Pulai (Kawasan Jajahan D2H) tuh yg menyebabkan HSDPA/3G kat area Klang ada problem. Packet Drop - siksa weh, wa punya mkv 10GB brapa hari mau siap???


salam semua....

oooo....patut la anak angkat aku sibuk kata tk leh online. aku ingat nak webcam ngan dia malam nih....chessss!!!

aritu aku g tanya pasal DATA TO GO, orang kaunter tu cakap tak ader la plak. tak penah buat pun....agaknya aku yang salah dengar kot. tak pun, aku salah kaunter....hehehehe.

p/s dah naik juling dok mengadap laptop ni sibuk ngan keje n reports.

krak
20-05-09, 11:36 PM
salam semua....

oooo....patut la anak angkat aku sibuk kata tk leh online. aku ingat nak webcam ngan dia malam nih....chessss!!!

aritu aku g tanya pasal DATA TO GO, orang kaunter tu cakap tak ader la plak. tak penah buat pun....agaknya aku yang salah dengar kot. tak pun, aku salah kaunter....hehehehe.

p/s dah naik juling dok mengadap laptop ni sibuk ngan keje n reports.

Keke bro, anak angkat betoi ka... Memang kekadang nak login pun susah nak get connected. Pakej ini dulu dia panggil Data to Go sekarang dah tukar nama Maxis 3G Data Packages Unlimited*. http://www.maxis.com.my/3G/about3G_privileges.asp Setting untuk APN juga adalah berbeza - unet.

p/s : Kalo dia berdegil juga kata tak ada ko cakap kat dia saya nak pakej yg APN dia 'unet' .... kekekeke....

KiNgX
21-05-09, 12:28 AM
Maxis Berukband pulak problem kat area Klang nih, rupanya ada breakdown kat kawasan Telok Pulai (Kawasan Jajahan D2H) tuh yg menyebabkan HSDPA/3G kat area Klang ada problem. Packet Drop - siksa weh, wa punya mkv 10GB brapa hari mau siap???

Krak, sy pun mengalami mslh yg sm...slow gila mlm ni...nak donlot brg2 jemiang...opppsss jemaing pun x bley mlm ni. kwn kat Penang pun mengalami mslh yg sm. hancur program...!

jemaing
21-05-09, 07:59 AM
Krak, sy pun mengalami mslh yg sm...slow gila mlm ni...nak donlot brg2 jemiang...opppsss jemaing pun x bley mlm ni. kwn kat Penang pun mengalami mslh yg sm. hancur program...!

Ughrgh..!ni batuk tersedak muntah darah ni kingx..Barang akudisedut wat pe..gi chocuk ke kat umah Bro Krak nun..!senang citer...tu untuk user jejauh bleh la...ekekeke..tak pun aku antar link ciput2 je la..pasni..!

Tengah fining mekio..P1 ke..Ammax ke..?celcom 3G..dah rasanya nak ada tennet kat umah la..!:ranting:

BT
22-05-09, 11:12 PM
Masihkah anda ingat pada masalah wa pada hari itu? Wa telah mendapatkan penyelesaian hasil dari teknik CSI dan bedal sesuka hati wa.

Masalahnya adalah kerana wa punya Java sudah corrupt. So wa unistall semua Java yg ada (ada 3 version tuuu) dan reinstall. Akhirnya masalah wa selesai.

Akan tetapi, ingin wa ucapkan ribuan terima kasih kepada penghuni tetap thread ini kerana jika tiada bantuan anda, wa tidak akan kemana.

Sekian terima kasih.

starz
23-05-09, 10:20 AM
Bro Brew...

Berbalik kepada permasalahan yg dihadapi oleh Mantoba, starz juga menghadapi masalah yg same.. maklum lah 1 company...
soalan starz ialah ade website yg tak terkandung dalam kategori yg die block ni tapi bole tak dorang detect site kite masuk, coz utk buat open DNS ni kene bukak akaun, mane tau kalau dorang antar email ape yg kitorang bukak...


huhuhuhuh facebook kene block...

chaosspawn
26-05-09, 04:08 PM
Geng, kalau YM dah kena block, ada cara utk bypass ke?
hampeh tul, semua meebo, koolim dan yang seangkatan dgnnya pun dah kena block.

KiNgX
26-05-09, 04:11 PM
Geng, kalau YM dah kena block, ada cara utk bypass ke?
hampeh tul, semua meebo, koolim dan yang seangkatan dgnnya pun dah kena block.

Yahoo Web Messenger x try ker bro? :icon_pcnoob:

http://webmessenger.yahoo.com

landmark1123heavy
27-05-09, 03:22 AM
Geng, kalau YM dah kena block, ada cara utk bypass ke?
hampeh tul, semua meebo, koolim dan yang seangkatan dgnnya pun dah kena block.

ini mentera yg bro KRAK ajar aku dulu.......

guna ultrasurf setakat ni ok....


http://www.modbargains.com/images/Products/Miro/miro_m6_e38_1.jpg

chaosspawn
01-06-09, 08:49 AM
TQ guys, kinx, landmark, and Master Krak! Nanti aku bagi special price kalau mau order perfume! Ultrasurf enable IE aku utk activate chat function kat yahoo mail. Yang lelain tak cuba lagi kegunaan dia. TQ again guys!

brew
01-06-09, 07:42 PM
huhuhuhuh facebook kene block...
bro cuba try 2 url ni tuk facebook, ni adalah url maintenance dari facebook.

www.hs.facebook.com
www.new.facebook.com

aCe
03-06-09, 09:30 AM
Bro sekalian, semalam & hari ni aku masih tak boleh masuk web MK menggunakan Mozilla Firefox. Harap dapat membantu. Paparan screen seperti lampiran.

krak
03-06-09, 12:35 PM
Bro sekalian, semalam & hari ni aku masih tak boleh masuk web MK menggunakan Mozilla Firefox. Harap dapat membantu. Paparan screen seperti lampiran.


Difahamkan Admin ada menjalankan kerja2 Server Upgrading & Maintenance semalam. Harap Maklom.

p/s : Dalam pukul 4.00am pagi tadi semuanya Back to Normal.

starz
03-06-09, 03:48 PM
bro cuba try 2 url ni tuk facebook, ni adalah url maintenance dari facebook.

www.hs.facebook.com (http://www.hs.facebook.com)
www.new.facebook.com (http://www.new.facebook.com)

huh... tak bole jugak... :47:

epson
03-06-09, 11:47 PM
aku nk tanya..aku pkai streamyx bayar rm88 tiap2 bulan..

berapa speed aku patut dpt? sbb skrg aku check hanya average 20-30kbps..dia tengah upgrade lagi ke apa lagi alasan diorg ni?

bila tak bayar, pandai hantar surat saman,surat lawyer..bila dah bayar macam tahi bagi service..

hangin betul aku..nk buat keje pun susah..nk download2 lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa susah!!!

jemaing
04-06-09, 06:03 AM
Semalam terdengar cerita..lebih kurang projet haram la...Ada orang provide free broadband servis..kalau tak silap celcom..sbb pakai "blue cube"..bayar je rm500 pastu bleh guna tnpa monthly payment..anyone ade citer yang sama..?Streamyx pun bleh gak projet camni..ada kwn sedang mengunakanya..

lord_raven
04-06-09, 03:33 PM
aku nk tanya..aku pkai streamyx bayar rm88 tiap2 bulan..

berapa speed aku patut dpt? sbb skrg aku check hanya average 20-30kbps..dia tengah upgrade lagi ke apa lagi alasan diorg ni?

bila tak bayar, pandai hantar surat saman,surat lawyer..bila dah bayar macam tahi bagi service..

hangin betul aku..nk buat keje pun susah..nk download2 lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa susah!!!


salam semua....

itu memang standard la bro. dah dia sorang aje yang provide servis ni. jadi dia boleh buat aper saja yang dia nak. cuba tengok macam line mobile skang ni....murah aje semua. 8 hengget pn dah dpt starter pack. maxis aku dlu kena bayar 120 hengget.....

line tak bertambah tapi pengguna makin ramai. aku dengar dulu nak pakai fiber optik...entah iyer entah kan tidak...


p/s on best effort basis....kepala hotak ko lah!!!

kerabu
21-06-09, 03:21 PM
Aku nak tanya member kat mk ni... Aku dulu guna streamyx yg fixed line punya, tapi baru ni ada offer combo punya guna wireless jadi akupun amik la wireless punya. Start guna wireless ni aku selalu ada masalah x leh nak berlayar (surfing) asyik dok hang je... jadinya utk ok aku kena off pastu on balik modem..penat la camni kan...tiap kali hang camtula kena settlenya...Jadi aku nak tanya kalau ada sesapa yang berpengalaman masalah camni, camna nak settlekan....TQ

brew
22-06-09, 08:58 AM
Aku nak tanya member kat mk ni... Aku dulu guna streamyx yg fixed line punya, tapi baru ni ada offer combo punya guna wireless jadi akupun amik la wireless punya. Start guna wireless ni aku selalu ada masalah x leh nak berlayar (surfing) asyik dok hang je... jadinya utk ok aku kena off pastu on balik modem..penat la camni kan...tiap kali hang camtula kena settlenya...Jadi aku nak tanya kalau ada sesapa yang berpengalaman masalah camni, camna nak settlekan....TQ

modem brand apa? aku rasa paling senang nak deal ngan masalah ko ni adalah tukar modem.

shinchan18
22-06-09, 12:29 PM
Guys,

I hope someone can help me.I am using streamyx.Lately the connection is damn slow.I call them up to reset but the problem is not resolved.Is it due to virus?Anyone can help me?Thanks.

brew
22-06-09, 12:44 PM
Guys,

I hope someone can help me.I am using streamyx.Lately the connection is damn slow.I call them up to reset but the problem is not resolved.Is it due to virus?Anyone can help me?Thanks.
bro, there's no such virus that could poisoning your modem (no PPPOE virus as i concerned) , it just the bottleneck from the streamyx side, can u check what's your usual connection speed from this timewindow

8pm -
6am -
12pm -
3am -

If still slow, then, we could check what's setting you used in your PC.anyway, do u have any other workstation @home?

kerabu
22-06-09, 03:41 PM
modem brand apa? aku rasa paling senang nak deal ngan masalah ko ni adalah tukar modem.
modem rigger, ni yang telekom pasang.... Tq:cool1:

shinchan18
23-06-09, 09:32 AM
bro, there's no such virus that could poisoning your modem (no PPPOE virus as i concerned) , it just the bottleneck from the streamyx side, can u check what's your usual connection speed from this timewindow

8pm -
6am -
12pm -
3am -

If still slow, then, we could check what's setting you used in your PC.anyway, do u have any other workstation @home?


Bro,

How to check my connection speed?I do have another work station.My modem show 100mbs but my streamyx is only 512K.Pls advice.Thanks.

brew
23-06-09, 09:48 AM
Bro,

How to check my connection speed?I do have another work station.My modem show 100mbs but my streamyx is only 512K.Pls advice.Thanks.

those 100mbs is your trunk or your Network card "UP TO" capablity. Please try your connection http://speed.p1.com.my (http://speed.p1.com.my/) atau www.izzi.com.my/speedtest (http://www.izzi.com.my/speedtest)

try to get the result in the differerent time, anyway, u can call streamyx and tell them your connection very slow, they will open the unlock your connection speed then. Try, who knows...

shinchan18
24-06-09, 02:39 PM
Bro,

Thanks a lot....dah test speed is quite ok.maybe website congested.

ahwah
24-06-09, 10:54 PM
"Alt + Ctrl + Del" the modem (Kidding)

Let the modem rest(power off) 2-3 minutes some times helps.

chaosspawn
25-06-09, 09:38 AM
Alaaaaa... Landmark and Krak...
sudah kena block la ultrasurf kat tempat aku..cilakak betul.... padahal aku sorang jer yang guna mende kat whole building..
Pundek betul la... tak sempat nak menuai hasil ni...
ada cara lain tak nak bypass, atau webbased YM yang dpt bypass detection ni?

gigs
25-06-09, 09:48 AM
Alaaaaa... Landmark and Krak...
sudah kena block la ultrasurf kat tempat aku..cilakak betul.... padahal aku sorang jer yang guna mende kat whole building..
Pundek betul la... tak sempat nak menuai hasil ni...
ada cara lain tak nak bypass, atau webbased YM yang dpt bypass detection ni?

Bro,
Cuba pakai http://www.meebo.com/

chaosspawn
25-06-09, 10:21 AM
semua yang femes2 sdah kena taji la bro, meebo, koolim

CtiE
29-06-09, 03:02 PM
Bro,
Cuba pakai http://www.meebo.com/


salam bro satu lg website https://imo.im/
opis aku cma bole on YM jer FS,FB,MS,TAGGED sme kena blok :crybaby:

Decent
29-06-09, 05:53 PM
Saya tumbang tanya sikit..yeah....saya ada Mircosoft Vista original (Home Version) that comes with says punya lap-top tapi saya tidak jumpa Microsoft Window Pictures and Fax punya funtions....!

From apa yang saya faham, Vista and Windows Pictures and Fax are not compatible. So ada cara nak download Window Pictures and Fax tanpa menganggu Mircosoft Vista ?

Ribuan Terima kasih!
:32:

krak
29-06-09, 06:42 PM
Saya tumbang tanya sikit..yeah....saya ada Mircosoft Vista original (Home Version) that comes with says punya lap-top tapi saya tidak jumpa Microsoft Window Pictures and Fax punya funtions....!

From apa yang saya faham, Vista and Windows Pictures and Fax are not compatible. So ada cara nak download Window Pictures and Fax tanpa menganggu Mircosoft Vista ?

Ribuan Terima kasih!
:32:

Ya memang VISTA HOME tidak ada Fax punya function tetapi Windows Pictures memang standard ada (Dari Home ke Ultimate). Macam mana boleh tak ada pula. Click kat gambar then Right Click Open Window Gallery atau awak maksudkan Program seperti Photoshop itu?

Boleh cuba google program2 3rd party yg supported sepertri Win Fax atau Snappy Fax. Kalau nak VISTA ULTIMATE SP2 boleh copy dari saya nanti - Official TT 11th July 2009.

Decent
29-06-09, 08:43 PM
Ya memang VISTA HOME tidak ada Fax punya function tetapi Windows Pictures memang standard ada (Dari Home ke Ultimate). Macam mana boleh tak ada pula. Click kat gambar then Right Click Open Window Gallery atau awak maksudkan Program seperti Photoshop itu?

Boleh cuba google program2 3rd party yg supported sepertri Win Fax atau Snappy Fax. Kalau nak VISTA ULTIMATE SP2 boleh copy dari saya nanti - Official TT 11th July 2009.


I know that ia ada Window Gallery tatapi saya hendak Windows Picture and Fax Viewer.......and I was told that only Window XP is complitable with It not Vista Microsoft...!

Is it true!:102:

krak
29-06-09, 08:54 PM
I know that ia ada Window Gallery tatapi saya hendak Windows Picture and Fax Viewer.......and I was told that only Window XP is complitable with It not Vista Microsoft...!

Is it true!:102:
Microsoft Window Fax and Scan is bundled inside VISTA BUSINESS or ULTIMATE and not HOME EDITION and is it compatible with VISTA, who said is not???

Decent
01-07-09, 01:59 PM
Microsoft Window Fax and Scan is bundled inside VISTA BUSINESS or ULTIMATE and not HOME EDITION and is it compatible with VISTA, who said is not???


Sorry, I think I have put it wrongly....I want the old version of Windows Picture and Fax Viewer as I can resize and so forth but then when I googled for the download they tell me that it is not compatible with Vista as Vista have up-graded the Windows Picture and Fax Viewer to Window Gallery but then the Window Gallery do not have resize function.

Therefore my question can Windows Picture and Fax Viewer be download into my existing Home Edition of Vista. I tried from CD...tidak boleh work?

melantun
21-07-09, 10:21 PM
tanya korg ckt...apa maksud ping???
http://www.speedtest.net/result/522105208.png (http://www.speedtest.net)
terangkan ckit pada yg tahu menahu tentang internet ni....

chochobi
21-07-09, 11:58 PM
Ping digunakan untuk menguji kestabilan dan sambungan network (internet) anda. Selalunya ianya digunakan untuk mengukur masa yang diambil utk melengkapkan satu set proses penghantaran data di antara penghantar dan penerima. Proses penghantaran data itu boleh diilustrasikan begini.

Penghantar >>> Penerima >>> Penghantar

Ping dikira dalam unit milisecond, di mana semakin kecil nilainya menunjukkan semakin laju proses penghantaran itu dilengkapkan.

So nilai ping yang kecil menunjukkan connection yang baik dan selalunya memberikan prestasi yang baik ketika menggunakan internet. Paling bes kalau main game online kalau dapat ping rendah nie..

lord_raven
23-07-09, 05:01 PM
salam semua...

ada sesaper yang tau tak kenapa IE7 aku asyik 'hang' aje? tk leh nk bukak tab bnyk-bnyk. kdg-kdg bru bukak 2 tab, dh 'hang'. hangen dibuatnya....

for info, aku guna XP Pro SP3 (lanun punya daaa...) tapi dah crack sampai leh buat update kat Microsoft punya site..

p/s guna Google Chrome buat masa skang...

brew
23-07-09, 08:52 PM
salam semua...

ada sesaper yang tau tak kenapa IE7 aku asyik 'hang' aje? tk leh nk bukak tab bnyk-bnyk. kdg-kdg bru bukak 2 tab, dh 'hang'. hangen dibuatnya....

for info, aku guna XP Pro SP3 (lanun punya daaa...) tapi dah crack sampai leh buat update kat Microsoft punya site..

p/s guna Google Chrome buat masa skang...

Bro, IE 7 ni first IE yang ada tab, actually dia depend dengan website yang ko bukak kalau website ko bukak tu ada java application, biasa kat status bar ko leh nampak, berat... tapi as for me, aku pakai Google Chrome.

lord_raven
23-07-09, 09:07 PM
Bro, IE 7 ni first IE yang ada tab, actually dia depend dengan website yang ko bukak kalau website ko bukak tu ada java application, biasa kat status bar ko leh nampak, berat... tapi as for me, aku pakai Google Chrome.

salam semua...

thank you very much sir on the info provided. cuma ada sikit pelik la sb selama ni pn mmg guna IE7 ni. mungkin gak sb aku 'disable' kn program SunJava kat dlm 'ccleaner'. dh biasa guna IE7 ni, agak kekok skit guna GoogleChrome. asyik silap bukak tab aje....

p/s dah 'enable' balik aku punya SunJava tu...lets wait and see.

melantun
30-07-09, 08:26 PM
disini aku nk tau ckit tentang ip dynamic & static,DNS dynamic & static,WINS dynamic & static,bole sesiapa yg pro2 kt cni bg penerangan ckit....

lord_raven
20-08-09, 01:25 AM
salam semua...

nak tanya la pasal torrent. kalau guna torrent ni download speed nya tk laju ek? bergantung kepada berapa ramai seeder yang ada, ek?

skang ni tgh try bittorent. slow la jugak. ada ke yang lagi laju?

p/s download cter ultraman utk anak aku...seeder tak ramai. sb tu slow kot.

KLGuy
28-08-09, 06:21 PM
Torrent speed bergantung pada 2 factor = 1 sama ada banyak tak orang yang adaa file ini dan sharing di panggil seeder, 2 sama ada Streamyx sekat tidak port torrent, sebaik nya jangan guna standard torrent port. Untuk penjelasan lebih baik dapat penerangan dari Sifu Krak pasal dia sendiri adalah P2P High Speed Torrentflux Provider. Kira terror lah!

krak
28-08-09, 06:37 PM
Torrent speed bergantung pada 2 factor = 1 sama ada banyak tak orang yang adaa file ini dan sharing di panggil seeder, 2 sama ada Streamyx sekat tidak port torrent, sebaik nya jangan guna standard torrent port. Untuk penjelasan lebih baik dapat penerangan dari Sifu Krak pasal dia sendiri adalah P2P High Speed Torrentflux Provider. Kira terror lah!

He he bro saya dah tak pakai dah torrent torrent nih, guna flux jer. run kat server pastuh FTP masuk dalam pc. Cerita nya boleh click kat link signiture kat bawah. Nak cerita mmg panjang lebor beb.

ritchie
31-08-09, 02:54 AM
Bro, nak tanya soalan simple ni.
Macamana nak download youtube.
Dulu pakai realplayer9, tapi tak boleh dah.
Any recommendation?

lord_raven
31-08-09, 04:20 AM
Bro, nak tanya soalan simple ni.
Macamana nak download youtube.
Dulu pakai realplayer9, tapi tak boleh dah.
Any recommendation?


salam semua...

bro...lately aku pn tk nmpk 'real player' atau 'idm' punya icon kalau run over cursor kat top right corner video clip tu. in my case, aku still leh download dari youtube.

cuba tengok kat kotak 'subscribe' on the right side of the video clip skrin tu. kat situ ada tulis 'download video as'...so far aku click kt situ aje. even choices were given to save in what format. give it a try bro.

p/s bila la ada masa nk lepak ngn geng mk nih. ada replacement pn mcm ampeh...

ninja
31-08-09, 10:16 PM
:Party_fest33: selamat hari merdeka

xtau nak post mana wa tumpang sini aje

ade sesapa user yg penah pakai Y!intai??
boleh bgtau camne nak connect application ni?

xpmen
01-09-09, 01:04 AM
Y Intai...software jahat tu

whocare
01-09-09, 12:27 PM
eh aku xtau la aku terlambat review benda yg dah ada or aku mmg baru dalam thread ni
hihihi
neway aku ada soalan simple je

aku download movie then movie tu takde subtitle .. memula file tu mastroka file kemudian aku convert pi avi .. problem nye aku xtau how to put subtitle dalam tu
so kalau ade yg baek hati sile tunjuk ajar .

p/s : some extra info .. aku dah check kat google ape sme .. diorg ada show how bla bla masalahnya aku x faham sangat bahse IT ni .. ehe :p

ninja
01-09-09, 01:00 PM
eh aku xtau la aku terlambat review benda yg dah ada or aku mmg baru dalam thread ni
hihihi
neway aku ada soalan simple je

aku download movie then movie tu takde subtitle .. memula file tu mastroka file kemudian aku convert pi avi .. problem nye aku xtau how to put subtitle dalam tu
so kalau ade yg baek hati sile tunjuk ajar .

p/s : some extra info .. aku dah check kat google ape sme .. diorg ada show how bla bla masalahnya aku x faham sangat bahse IT ni .. ehe :p

sila download BS Player...die auto carik subtitle

www.download.com > search > BS Player

Harap maklum

whocare
01-09-09, 01:27 PM
sila download BS Player...die auto carik subtitle

www.download.com (http://www.download.com) > search > BS Player

Harap maklum


kalau aku nak masukan dalam mp5 camne plak tu ?

BluSniper
28-09-09, 08:35 PM
hmmmm
why not format je skali lagi
biasanya file ie yg prob
or
pakai firefox
hope thats help

guna av free la bro..aku dah penah guna spybot nie..kadang ada selit dia punya trojan.. n mudah kena attack ngah virus or trojan lain.. xpyh pkai antispyware or spybot mlainkan yang ori reg version punya.. :please:

landmark1123heavy
28-09-09, 09:09 PM
:Party_fest33: selamat hari merdeka

xtau nak post mana wa tumpang sini aje

ade sesapa user yg penah pakai Y!intai??
boleh bgtau camne nak connect application ni?

Y intai ni xada apa boh...
Kalu kita nak intai pun dia kena accept..
Kalau x, tak leh intai dia...
Baik mintak elok2, xpayah intai2...
Nanti org intai lu, baru lu tau hehehe

starz
12-10-09, 03:35 PM
Starz nak tanye.. macamane nak tau berape byk capacity dah kite gunekan bile mendownload sesuatu..?
macamane kite nak tau bandwitch kite dah limit ke tak..?

paham ke..?

krak
12-10-09, 04:42 PM
Starz nak tanye.. macamane nak tau berape byk capacity dah kite gunekan bile mendownload sesuatu..?
macamane kite nak tau bandwitch kite dah limit ke tak..?

paham ke..?

Kalau guna IDM (Internet Download Manager) dia akan bagi Note lebih krang camnih
File Size : 6.560 GB
Downloaded : 4.674 GB (70.86%)
Transfer rate : 1,200 KB/sec
Time Left : 10 min
Resume Capability : Yes

Untuk Bandwith Limit pula dia takkan bagi tau melainkan ko perasan yg Transfer Rate ko drop sampai 10 KB/s atau IDLING pada 0 KB/s.

starz
12-10-09, 07:30 PM
maknenye tak bole nak tau la berape byk yg kite pakai utk download?

chochobi
12-10-09, 08:32 PM
Itu selalunya disediakan oleh service provider yang digunakan. Celcom & P1 ada bandwith monitoring page.. Lagi satu boleh tgk pada icon network connection tapi itu utk packet size jer..

krak
12-10-09, 09:00 PM
maknenye tak bole nak tau la berape byk yg kite pakai utk download?

Kita boleh tahu berapa banyak yg data yg kita download dan juga upload dengan menggunakan software2 seperti DU Meter (http://www.hageltech.com/dumeter/), Net Meter (http://www.metal-machine.de/readerror/) dan sebagainya. Software itu juga boleh summarykan dalam sebulan berapa banyak Bandwith yg kita pakai. Juga kita boleh setkan jumlah tertentu untuk satu satu bulan.

Keterangan saya sebelum ini (Untuk Bandwith Limit pula dia takkan bagi tau melainkan ko perasan yg Transfer Rate ko drop sampai 10 KB/s atau IDLING pada 0 KB/s) - adalah Berukband Provider punya setting. Jika T&C ada menyatakan bahawa sebulan Data transferred Limited 3GB, ia akan terjadi pada awak seperti yg saya nyatakan di atas. Cukup memeritkan apabila Data Package yg dikenakan maksimum RM250.00 sebulan.

starz
12-10-09, 09:15 PM
Thanks for the info..

cruztasia
02-01-10, 06:27 PM
Sesape yang bermasalah nak masuk web pastu kena block dgn pihak berwajib jabatan bolehlah cuba web yang telah saya sediakan ini.. Klu ade komen boleh pm saya..

Cruzx Proxy (http://58.27.56.5/%7Ecruzxnet/proxy)<<

krak
02-01-10, 07:53 PM
Sesape yang bermasalah nak masuk web pastu kena block dgn pihak berwajib jabatan bolehlah cuba web yang telah saya sediakan ini.. Klu ade komen boleh pm saya..

Cruzx Proxy (http://58.27.56.5/%7Ecruzxnet/proxy)<<

Thanks bro, ramai yg nak guna tuh... bypass... Boleh guna sekali sekala bila nak masuk GutterUncensored (http://www.gutteruncensored.com/)

cruztasia
03-01-10, 02:48 PM
Boleh guna sekali sekala bila nak masuk GutterUncensored (http://www.gutteruncensored.com/)


Hahah,
Suda dapat tangkap maksud.. Domain dia belum register lagi.. Nanti tunggu ade duit.. Hahah.. Next project>>fileleecher.. Senang kawan2 nak me'rapidshare' dengan kelajuan 10k kbps..

EOF

landmark1123heavy
04-01-10, 12:00 AM
Thanks bro, ramai yg nak guna tuh... bypass... Boleh guna sekali sekala bila nak masuk GutterUncensored (http://www.gutteruncensored.com/)


Wowowo ini web banyak hot yang mempunyai ramai peminat tertentu seluruh dunia.
Aku belum pasti empunya web ini yang mendakwa dirinya American dan marah apabila tindak tanduk yang bebas dilakukannya dihalang oleh Google tidak lama dahulu..
Walaubagaimanapun, aku rasa gembira apabila melihat link web tersebut tertera di sini... Haha

cruztasia
06-01-10, 06:12 PM
FileHostingLeecher (http://locustx.co.cc/rapid)

Saya telah pn siap menyediakan site dan hosting utk leeching file dari server file hosting..
ianya berfungsi macam torrentflux encik krak tapi bukan utk torrent, ianya hanya untuk download fail dari file hoster spt ziddu.com, upload.com etc.. (Mau torrent punya? contact encik krak)..

Contoh:
Anda nak download fail ma2.avi dari ziddu.com. Tapi speed dari comp anda ke ziddu amatlah teruk atau pihak berwajib jabatan anda block website ziddu.com tersebut.
Guna site ini untuk download fail tersebut dgn kelajuan tinggi.. Site ini akan jadi server sementara anda untuk simpan fail tersebut setelah ia download.. Anda kemudiannya bole download fail tersebut semula dengan menggunakan IDM..

Harap kawan2 bole bagi feedback untuk site ni..

Spec host:
Unlimited Bandwidth :)
Unlimited Disk Space :)

jemaing
06-01-10, 11:39 PM
Sesape yang bermasalah nak masuk web pastu kena block dgn pihak berwajib jabatan bolehlah cuba web yang telah saya sediakan ini.. Klu ade komen boleh pm saya..

Cruzx Proxy (http://58.27.56.5/%7Ecruzxnet/proxy)<<
Saya mencuba...cume sedih..tidak berjaya..btw..sebenarnya kompeni nie tak memblock mana mana website..cuma block keatas jenis jenis file seperti rar..movi file like wmv,3gp,avi dsb...saya mengunakan bypass proxy untuk memastikan file masih live dlm host..sila lihat attch..apapun sila beri tunjuk ajar..:hi:


FileHostingLeecher (http://locustx.co.cc/rapid)

Guna site ini untuk download fail tersebut dgn kelajuan tinggi.. Site ini akan jadi server sementara anda untuk simpan fail tersebut setelah ia download.. Anda kemudiannya bole download fail tersebut semula dengan menggunakan IDM..

Harap kawan2 bole bagi feedback untuk site ni..

Spec host:
Unlimited Bandwidth :)
Unlimited Disk Space :)
Download di server memang laju..:Fingers_0431:..tapi gagal pula di idm..mungkin setting idm saya bermasalah..tapi rasanya masih sekitar block tersebut..!Masih kurang ilmu kot..!Saya splitkan file dlm server sebab file jenis ini lepas dari bloking..tapi gagal juga kerana rasanya server kompeni tel memblock host ini..:cry:

landmark1123heavy
07-01-10, 04:29 AM
Hmm.. dalam bidang rangkaian aku ketinggal agak jauh...
Aku nak tanya pendapat lah, ISP mana yang setakat ni sediakan pakej yg paling bagus untuk pengguna di rumah yang laju & paling penting x ada masalah untuk torrent dan p2p..

Setakat ni aku hanya guna streamyx 1.5mbps. Download/Upload speed boleh dikatakan OK la.. Ada time mmg perlahan masa download guna rapidshare... Tapi tidak selalu kena, Alhamdulillah..

Aku bercadang utk upgrade ke streamyx 4mb, tetapi aku ingin minta pendapat kawan2 kat sini dulu...
Apa pendapat korang?


Lupa nak tambah skit... Aku ni lebih suka kepada perkhidmatan jenis berwayar, lagipun hanya nak guna di rumah... Sebab aku mcm dah terbiasa kot dgn talian berwayar ni menyebabkan aku nampak kelemahan wireless.. So ada sapa-sapa leh komen yg mana bagus?

krak
07-01-10, 01:24 PM
Hmm.. dalam bidang rangkaian aku ketinggal agak jauh...
Aku nak tanya pendapat lah, ISP mana yang setakat ni sediakan pakej yg paling bagus untuk pengguna di rumah yang laju & paling penting x ada masalah untuk torrent dan p2p..

Semua ISP kat Malaysia Throttled Torrent dan P2P. Kalau terlepas pun nasib jer. Local Seeder OK but International mmg FAKAP.

Setakat ni aku hanya guna streamyx 1.5mbps. Download/Upload speed boleh dikatakan OK la.. Ada time mmg perlahan masa download guna rapidshare... Tapi tidak selalu kena, Alhamdulillah..
Aku bercadang utk upgrade ke streamyx 4mb, tetapi aku ingin minta pendapat kawan2 kat sini dulu...
Apa pendapat korang?

Kalau nak guna untuk torrent & P2P mmg rugi jer la bandwith awak tuh. Untuk mengoptimakan 4mbps boleh guna perkhidmatan torrentflux saya ha ha

Lupa nak tambah skit... Aku ni lebih suka kepada perkhidmatan jenis berwayar, lagipun hanya nak guna di rumah... Sebab aku mcm dah terbiasa kot dgn talian berwayar ni menyebabkan aku nampak kelemahan wireless.. So ada sapa-sapa leh komen yg mana bagus?

Yup so far Screamyx is the Best, tak ada Bandwith Limit macam wireless berukband provider sekarang. Per Month semua dah ada Limit. FAKAP jer.

cruztasia
07-01-10, 03:47 PM
Saya mencuba...cume sedih..tidak berjaya..btw..sebenarnya kompeni nie tak memblock mana mana website..cuma block keatas jenis jenis file seperti rar..movi file like wmv,3gp,avi dsb...saya mengunakan bypass proxy untuk memastikan file masih live dlm host..sila lihat attch..apapun sila beri tunjuk ajar..:hi:

Download di server memang laju..:Fingers_0431:..tapi gagal pula di idm..mungkin setting idm saya bermasalah..tapi rasanya masih sekitar block tersebut..!Masih kurang ilmu kot..!Saya splitkan file dlm server sebab file jenis ini lepas dari bloking..tapi gagal juga kerana rasanya server kompeni tel memblock host ini..:cry:

Aiseh.. Berdasarkan screenshot tu.. Tu setting block utk file tertentu.. mungkin da disetkan pada firewall atau router.. Caranya mcm ni, gunakan fungsi rename pada menu yg berada di Server Files. Lihat screenshot, saya telah renam ke format .doc.. setelah siap download, rename kembali ke 3gp.. Harap trick ni berjaya :)

Harap dpt beri komen lagi :)
EOF

Link sudah update :
FileLeech=> http://rapid.locustx.co.cc
Proxy=> http://proxy.locustx.co.cc

biulj2
08-01-10, 09:35 PM
saLam...nk tnya harap x salah threaD..
aku baru subscribe streamyx 1mb yg ada streamyx zone tu..
wi-fi le kan...tp nape bile try konek dia kuar network address aquired..
pemenDe tu..sLaLu g mcD ke mana2 ade wi-fi senang je konnek..:ermm:

xpmen
09-01-10, 10:58 AM
Aiseh.. Berdasarkan screenshot tu.. Tu setting block utk file tertentu.. mungkin da disetkan pada firewall atau router.. Caranya mcm ni, gunakan fungsi rename pada menu yg berada di Server Files. Lihat screenshot, saya telah renam ke format .doc.. setelah siap download, rename kembali ke 3gp.. Harap trick ni berjaya :)

Harap dpt beri komen lagi :)
EOF

Link sudah update :
FileLeech=> http://rapid.locustx.co.cc
Proxy=> http://proxy.locustx.co.cc


bro, kalau download file dari rapidshare tak boleh ker guna servis ni?

landmark1123heavy
10-01-10, 10:14 AM
saLam...nk tnya harap x salah threaD..
aku baru subscribe streamyx 1mb yg ada streamyx zone tu..
wi-fi le kan...tp nape bile try konek dia kuar network address aquired..
pemenDe tu..sLaLu g mcD ke mana2 ade wi-fi senang je konnek..:ermm:


Perkhidmatan wifi yang disediakan oleh McD, KFC berbeza dari pakej streamyx zone yg awak langgan tu..
Biasanya bila awak daftar streamyx zone ni dia akan bagi username & password.
Rasa-rasanya streamyx zone ni disediakan oleh TMNUT sendiri..
Berbanding wifi yang dekat McD atau KFC itu adalah yg peribadi.
Sama macam dirumah juga, mungkin mereka gunakan Wireless Modem Router, dan boleh digunakan oleh semua orang.

*kalau silap tolong betulkan*

landmark1123heavy
10-01-10, 12:13 PM
Hmm.. dalam bidang rangkaian aku ketinggal agak jauh...
Aku nak tanya pendapat lah, ISP mana yang setakat ni sediakan pakej yg paling bagus untuk pengguna di rumah yang laju & paling penting x ada masalah untuk torrent dan p2p..

Semua ISP kat Malaysia Throttled Torrent dan P2P. Kalau terlepas pun nasib jer. Local Seeder OK but International mmg FAKAP.

Setakat ni aku hanya guna streamyx 1.5mbps. Download/Upload speed boleh dikatakan OK la.. Ada time mmg perlahan masa download guna rapidshare... Tapi tidak selalu kena, Alhamdulillah..
Aku bercadang utk upgrade ke streamyx 4mb, tetapi aku ingin minta pendapat kawan2 kat sini dulu...
Apa pendapat korang?

Kalau nak guna untuk torrent & P2P mmg rugi jer la bandwith awak tuh. Untuk mengoptimakan 4mbps boleh guna perkhidmatan torrentflux saya ha ha

Lupa nak tambah skit... Aku ni lebih suka kepada perkhidmatan jenis berwayar, lagipun hanya nak guna di rumah... Sebab aku mcm dah terbiasa kot dgn talian berwayar ni menyebabkan aku nampak kelemahan wireless.. So ada sapa-sapa leh komen yg mana bagus?

Yup so far Screamyx is the Best, tak ada Bandwith Limit macam wireless berukband provider sekarang. Per Month semua dah ada Limit. FAKAP jer.


10Q Krak, reply msg.
Walaubagaimanapun aku sedikit berasa lega apabila mendengar jawapan seperti ini.
Mana tak nya, dari dulu lagi aku menggunakan perkhidmatan berwayar, dan sehingga kini aku masih tetap setia menggunakannya.
Kadang-kadang terasa seperti ketinggalan apabila semua beralih kepada wireless..

Maknanya, tanggapan aku terhadap wireless selama ini macam betul, sebab kalau di fikir secara logiknya, wireless sejenis gelombang yang omni derectional ..korek?
Faktor alam sekitar juga memainkan peranan yang penting apabila kita menggunakan wireless ini.. korek?
Ini kerana melalui pengalaman beberapa tahun menggunakan wireless modem router di rumah, dari sudut pemerhatian secara peribadi ia seperti bergantung oleh faktor persekitaran...

Modem ini berada di tingkat 2. Terdapat 3 buah nod yang lain bersambung (secara wireless) yang berada di tingkat bawah (di dalam bilik berasingan).
Oleh kerana bilik terlalu padat, spt perabot kayu, tilam, dan benda-benda lain yang menyerap, aku fikir ia juga akan melemahkan gelombang wireless... korek?
Kadang-kadang apabila hujan atau ribut, 1 atau 2 buah nod yang berada di tingkat bawah, tak dapat mencari signal dari modem & menyebabkan bekalan internet terputus...

Mari sama-sama fikirkan samada dari pemerhatian yg aku buat ni adalah mitos atau sebaliknya?

cruztasia
10-01-10, 03:30 PM
saLam...nk tnya harap x salah threaD..
aku baru subscribe streamyx 1mb yg ada streamyx zone tu..
wi-fi le kan...tp nape bile try konek dia kuar network address aquired..
pemenDe tu..sLaLu g mcD ke mana2 ade wi-fi senang je konnek..:ermm:


Untuk streamyx zone dia ade login panel sendiri, jadi setupkan ip laptop anda jadi automatic.. Bila connect dia akan auto bagi ip dan terus buka browser anda untuk login.. Dia akan auto buka login page dia..


bro, kalau download file dari rapidshare tak boleh ker guna servis ni?
Bole2, kalu ade premium account pon bole guna kat sini.. amik option dia kat setting.. Tapi utk free user script ni prob sikit bagi rapidshare.. Tapi kalau sape2 ade account rapidshare utk di donatekan, saya bole intergratekan dalam web ini supaya semua orang bole guna..

EOF

biulj2
13-01-10, 09:40 PM
Untuk streamyx zone dia ade login panel sendiri, jadi setupkan ip laptop anda jadi automatic.. Bila connect dia akan auto bagi ip dan terus buka browser anda untuk login.. Dia akan auto buka login page dia..


EOF

TQ..tp rs ip tu mmg dh set oTo..kaLu x cemana Lak
kt tmpt2 lain yg ade wi-fi boLe senang2 je koneK..
adoiai....

jemaing
14-01-10, 06:22 AM
Terfikir la pulak nak tanya..dengar kata kerajaan sedang cuba mengurangkan caj pengunaaan broadband kat m'sia nie..
Betul ke negara nie meng'caj' kan caj tertinggi keatas pengunanya..pastu..value yang penguna bayar adakah berbalaoi dengan
penguna dapat dengan services yang diberikan seperti kelajuan..kestabilan or jumlah koata download/upload yang diberikan..?
sapa buleh beri penjelasan..!

peminat
14-01-10, 08:45 AM
Kat Korea Selatan.. caj internet cuma 1 ringgit untuk 1MB... kalau sebulan katakan RM100, boleh dapat speed 100MB.. kat sini RM100+ pun baru dapat 1MB++...

lord_raven
14-01-10, 12:22 PM
memang tak berbaloi pon.....bayau rm148 setiap bulan. bila siang, lembab macam siput. bila komplen kata nya peak hours. aku pun tak tau ada kene mengena ke ramai orang guna dengan jumlah yang kita terima? bila malam macam tikus kat dapur. kejap laju, kejap lembat. bila komplen kata nya tengah buat maintenance...


p/s on best effort basis.....kepala hotak diorang la. line ada 1, offer sampai 10 orang guna...

KiNgX
14-01-10, 01:09 PM
memang tak berbaloi pon.....bayau rm148 setiap bulan. bila siang, lembab macam siput. bila komplen kata nya peak hours. aku pun tak tau ada kene mengena ke ramai orang guna dengan jumlah yang kita terima? bila malam macam tikus kat dapur. kejap laju, kejap lembat. bila komplen kata nya tengah buat maintenance...


p/s on best effort basis.....kepala hotak diorang la. line ada 1, offer sampai 10 orang guna...

Hahaha, macam kes saya terbalik pulak, time siang laju berdesup kalau online kat umah (tapi sayangnya saya selalu berada diopis time siang), tapi malam jadi siput patah kaki, sampaikan saya terpaksa tukar setting guna EDGE bila malam menjelma, dan ianya amat konsisten berbanding guna HSPDA speed, asyik putus-putus jer, full bar, tapi rate speed 0.

landmark1123heavy
14-01-10, 03:25 PM
Hahaha, macam kes saya terbalik pulak, time siang laju berdesup kalau online kat umah (tapi sayangnya saya selalu berada diopis time siang), tapi malam jadi siput patah kaki, sampaikan saya terpaksa tukar setting guna EDGE bila malam menjelma, dan ianya amat konsisten berbanding guna HSPDA speed, asyik putus-putus jer, full bar, tapi rate speed 0.


Ini pun terbalik juga..
Rumah aku ni rasanya tak jauh dengan Telekom & menara dekat bandar tu.
Tak sampai 5 kilo..
Awal pagi kadang-kadang OK, tapi aku perasan time orang azan subuh, lampu ADSL selalu berkelip untuk kali pertamanya..
Macam paham-paham, kasi signal kat tuan dia suruh pegi smayang subuh...

Masuk tengahari tu slow. Rapidshare pun kadang2 x boleh download langsung.
Masuk magrib, lampu ADSL berkelip buat kali keduanya.
Agaknya syaitoon keluar masa tu dan mungkin sesetengahnya keluar ikut wayar telefon tu la aku rasa line akan DC..
Kes ni bukan aku sorang je, ada dua tiga tempat lagi mengadu hal yg sama..

Tapi sekejap je, seolah-olah mcm 'restart pc', pastu line OK balik..
Waktu tengah malam, maybe syaitoon pegi cari kerumah-rumah mangsanya & ramai manusia tidur masa tu, aliran trafik pun tidak teruk sangat..
Main waktu malam mmg syok..
Memang 'tegang' mcm baru lepas minum tungkat ali power root..
Eheee..

lord_raven
14-01-10, 03:41 PM
bukan keluar la encik LM. diorang ramai-ramai masuk berlonggok kat pc atau laptop tu. kasik bukak website atau gambar menarik punya. hahahaha....agak-agak kalau ada benda keliling laptop atau pc yang jatuh tu, sebab meja dah penuh dek diorang. tak pun saja kasik jem line supaya kita tak puas ati dan tunggu sampai line ok. hehehehe....


p/s setan betul laaaaa.....

xerox
15-01-10, 02:15 AM
Terfikir la pulak nak tanya..dengar kata kerajaan sedang cuba mengurangkan caj pengunaaan broadband kat m'sia nie..
Betul ke negara nie meng'caj' kan caj tertinggi keatas pengunanya..pastu..value yang penguna bayar adakah berbalaoi dengan
penguna dapat dengan services yang diberikan seperti kelajuan..kestabilan or jumlah koata download/upload yang diberikan..?
sapa buleh beri penjelasan..!


aku komen panjang2 ilang plak.. di pendekkan lah
TM untuk atas penggunaan broband n i-talk je.. untuk homeline memang tak untung.. sebab tu laa brokband di mesia ni mahal,
TM tak dapat nak tanggung kerugian untuk baikpulih cable yang asyik ilang di kawasan kampung di mesia ni.. n TM akan mengurangkan kos untuk brokband jika permintaan untuk brokband meningkat atau persaingan dengan syarikat brokband yang bertambah, tak pun terpaksa atas sebab syarikat broband yang lain memberi harga yang lebih murah n mantaf... atau pun lebih murah pakej n lebih hampehla perkhidmatan

Miss Vanilla Ice
15-01-10, 03:30 PM
Salam.....

Tak tahu la betul saya posting ke thread yang betul ke tak nih..kalau tak betul, betul2kanlah..hehehee....


Nak tanye pasal broadband nih..ada sesape x yg jual or agent or yg sewaktu dengannye x?coz saya perlukan broadband ASAP...nak gna URGENT...kalau ada, pls PM me...thanks...


p/s: kalau silap thread, tolong changed erk.tq

KiNgX
15-01-10, 03:38 PM
Nak tanye pasal broadband nih..ada sesape x yg jual or agent or yg sewaktu dengannye x?coz saya perlukan broadband ASAP...nak gna URGENT...kalau ada, pls PM me...thanks...



Aiyooo Cik adik manis, sila nyatakan broadband cap apa yang anda hendak langgan. Nak senang dan cepat, sekiranya maxis, pi la KLCC register. Celcom, pi la Jalan Semarak, Digi, pi la kat umah wood3.

Kalau nak yang pelbagai serta senang dan mudah, pi la Low Yat. Mesti ada agent depa punya. Sekarang ni kat mana-mana pun ada, kat kedai mamak pun ada yang wat promosi.

FLO
15-01-10, 03:41 PM
Aiyooo Cik adik manis, sila nyatakan broadband cap apa yang anda hendak langgan. Nak senang dan cepat, sekiranya maxis, pi la KLCC register. Celcom, pi la Jalan Semarak, Digi, pi la kat umah wood3.

Kalau nak yang pelbagai serta senang dan mudah, pi la Low Yat. Mesti ada agent depa punya. Sekarang ni kat mana-mana pun ada, kat kedai mamak pun ada yang wat promosi.


paling cepat pun dia CONNECT..after 6 jam...nasib baik 2-3 jam dh boleh pakai
tapi nk JIMAT..beli USB Modem tu dulu..lps tu register prepaid internet mcm cth DIGI..RM5 sehari..sbg permulaan
dh berjaya..boleh la register monthly pulak

hik hik hik

Miss Vanilla Ice
15-01-10, 04:10 PM
Nak g Low Yat tuh yang malas tuh...Kat giant pun ada, walaupun dekat time keje memang susah ckit nak pegi...klu leh pagi pun sabtu ahad jela..e2pun kadang2 bz ngan keje lain....huh...xpela...suruh jela adikku bersabar dulu...P1 dh ada..tapi hampeh...kat bt caves lgsg xleh nk gna...watpe wat promosi kat sane klu line pun xde..hangin jerk...bayar mahal2 tp line xde...ape la....tension tul....!!!!dh la klu nak potongnye leceh..nak kena g anta kat ofis dia la..masa bg dulu leh lak dtg anto...ish..geram tul!!!

shamtpg
15-01-10, 04:17 PM
Nak g Low Yat tuh yang malas tuh...Kat giant pun ada, walaupun dekat time keje memang susah ckit nak pegi...klu leh pagi pun sabtu ahad jela..e2pun kadang2 bz ngan keje lain....huh...xpela...suruh jela adikku bersabar dulu...P1 dh ada..tapi hampeh...kat bt caves lgsg xleh nk gna...watpe wat promosi kat sane klu line pun xde..hangin jerk...bayar mahal2 tp line xde...ape la....tension tul....!!!!dh la klu nak potongnye leceh..nak kena g anta kat ofis dia la..masa bg dulu leh lak dtg anto...ish..geram tul!!!

awak ni pelik la Vanilla ice..
tadi awak tanya kat mana agent,pas tu awak nak pakai urgent..kawan2 kita pun dah bagi cadangan,lagi satu awak cakap kat giant dah ada,so berapa langkah je dari rumah awak kan,usaha la sikit atau pun nak soh abg kingx belikan..hahahaha

Miss Vanilla Ice
15-01-10, 05:49 PM
Nak g Low Yat tuh yang malas tuh...Kat giant pun ada, walaupun dekat time keje memang susah ckit nak pegi...klu leh pagi pun sabtu ahad jela..e2pun kadang2 bz ngan keje lain....huh...xpela...suruh jela adikku bersabar dulu...P1 dh ada..tapi hampeh...kat bt caves lgsg xleh nk gna...watpe wat promosi kat sane klu line pun xde..hangin jerk...bayar mahal2 tp line xde...ape la....tension tul....!!!!dh la klu nak potongnye leceh..nak kena g anta kat ofis dia la..masa bg dulu leh lak dtg anto...ish..geram tul!!!


awak ni pelik la Vanilla ice..
tadi awak tanya kat mana agent,pas tu awak nak pakai urgent..kawan2 kita pun dah bagi cadangan,lagi satu awak cakap kat giant dah ada,so berapa langkah je dari rumah awak kan,usaha la sikit atau pun nak soh abg kingx belikan..hahahaha

Pelik kew??hehehehe...sowi la erk coz dlm seminggu dua nih kepala xberapa leh pk ckit...cakap pun dh berbelit2..rupa pun dh mcm ape dah..hehehe...sowi la wat kawan2 turut fenin same...sowi erk WOOD n KINGx...kalau sy telah wat korang pun fenin same...hehe..biasa la asyik xcukup tido jerk...g anta n amik adik..pas tuh mlm lak teman dia g cc...e2 yg nak cari broadband tuh..dia nk guna sgt benda tuh coz dia kena wat research utk internship dia...so, sy pun turut sama kena tempiasnye jugak la..so, bg nak menunjukkan sy nih seorang kakak yg bertanggungjawab kat adikknya, sy kenalah pikul tanggungjawab lebih ckit la..lagipun adik bongsu..kena la jaga betul2...dia sorang je pun adik yg sy ada...

p/s: kalau Emcik KINGx kita nak tolong belikan leh gak...Tapi, nak ke dia??kekekekeke... (^_^)

FLO
16-01-10, 12:45 AM
V
esok pagi sempat lagi
pergi lowyat...beli USB modem
lps tu top up internet dlm prepaid

enismen
06-06-10, 05:28 PM
boleh ker utorrent gune kat malaysia???

abgwebcam
10-06-10, 03:59 PM
Salam sumer

Sya dengar pc/laptop boleh jg accest point utk pc lain. kalau betul, macam mana lah agaknya cara yang tepat?

cruztasia
11-06-10, 10:30 AM
boleh ker utorrent gune kat malaysia???
Kenapa tidak boleh?


Salam sumer

Sya dengar pc/laptop boleh jg accest point utk pc lain. kalau betul, macam mana lah agaknya cara yang tepat?

Tidak faham.
Cuba ceritakan diagram network yang anda perlukan dengan jelas.

xpmen
11-06-10, 04:53 PM
boleh ker utorrent gune kat malaysia???


kalau pakai streamyx bole torrent 24jam, kalau lain ader masa bole , ada masa tak bole

enismen
12-06-10, 06:40 PM
ape kelebihan utorrent dgn IDM???

bobmali
14-06-10, 12:27 PM
Torrent bagus untuk file besar dan merlukan masa yg agak lama sedikit. The most effective kalau nak download free movie.
IDM - ni software je...Function dia utk handle downloading (e.g from Rapidshare, megaupload, fileserve, etc) supaya lagi senang. Kalau file kecik2 macam MP3 mmg ngam tapi klu file besar2 tu masaalah sikit unless you have paid downloader premium account mcm Rapidshare premium. Gua guna IDM dah few years, mmg puas hati setakat new movie tu dalam bbrp jam dah masuk dlm komputer. Tapi gua melabur sikit beli Rapidshare premium account la.

jemaing
16-06-10, 09:18 PM
Master master internet online...tak kan tak de worldcup online..nak nengok kat ofis nie..!tak live pun..lambat 2-3minit pun ok gak..bosan siur..!

epson
17-06-10, 11:02 AM
beb, sekarang ni banyak website dah diblock. kena guna google translate atau proxy lain untuk access.

sekarang ni gomen mmg dah aktif block memblock ke? pasal web ehem2 satu satu tak boleh dibukak dah..kata tak nak filter?

bobmali
21-06-10, 02:04 PM
To bypass office punya filterring senang je..subscribe to any broadband (Celcom, Maxis, Digi). Lepas tu plug to your laptop / PC guna modem stick. Selesai masaalah. Tak pun guna phone yg canggih (e.g HTC, iphone) to access.

epson
23-06-10, 08:12 AM
the problem is, im not surfing from office's internet access. dari rumah pun tak boleh.

i do think, gomen dah filter some of the webs n its a pain in the ass

cruztasia
02-07-10, 03:06 PM
beb, sekarang ni banyak website dah diblock. kena guna google translate atau proxy lain untuk access.

sekarang ni gomen mmg dah aktif block memblock ke? pasal web ehem2 satu satu tak boleh dibukak dah..kata tak nak filter?

Cuba listkan web mana kena block. Mungkin kita bole walkaround dgn lebih baik. Jika ada permintaan, saya bole provide free proxy.

krak
02-07-10, 03:50 PM
Master master internet online...tak kan tak de worldcup online..nak nengok kat ofis nie..!tak live pun..lambat 2-3minit pun ok gak..bosan siur..!

Maeng ko guna jer yang nih http://vstreams.net/ siap ada 5 channel lagi

jemaing
02-07-10, 03:55 PM
Maeng ko guna jer yang nih http://vstreams.net/ siap ada 5 channel lagi
Terimakasih tuan krak it master...tak test lagi..harap harap tak kena block ..ltapi dah time sekarang nie lebih senonok tengok dengan kawan2..ari nie tak tau lagi..pulau sangria ka..damansara ka..!

hezzri
06-07-10, 09:58 PM
try bukak vstreams ni....tapi loading tak sudah2....... macammana ek

krak
07-07-10, 08:55 PM
Baru baru ini Rapidshare dengan angkuh menngubah polisi terbarunya.
Ramai yg tak puashati termasuk saya dan lalu beralih pula pada hotfile
So pada sapa sapa yg nak membeli/renew/baru berjinak jinak dgn RS lupa lupakanlah
As a result of the recent adjustments to our product and pricing model we have received a lot of feedback from our users. There was also positive response but we want to be honest with you: most answers were negative. With our adjustments we have alienated many users. As a matter of course, that was not our intention. Instead, it is our goal to introduce a system that gives you more flexibility. However, we are happy about every single user response that we have received as this is the only way we can learn what our users really want. That is the reason why we have fundamentally revised our offer one more time and made it much simpler.

For more information, please visit our News page :
http://www.rapidshare.com/news.html
Regards

cruztasia
08-07-10, 07:40 AM
Ini ID login aku untuk Hotfiles. Akan expired lagi 2 hari. Hahaha.. Barang sesiapa yang ingin meggunakannya, sila guna :D
Akan tetapi jangan ada yang tamak menukar passwordnya. Harap maklomat ~! Sebab ini adalah akaun aku sendiri
.
==============================
Login:2409141
Password:kbqawt
==============================

Enjoy!

jemaing
08-07-10, 12:16 PM
[QUOTE=krak;294029][FONT=Verdana][SIZE=2]
Baru baru ini Rapidshare dengan angkuh menngubah polisi terbarunya.
[QUOTE]

Bro secara ringkasnya apa perubahannya..ekekeke..dan ada efek tak kat free user..?

akulaki
08-07-10, 01:42 PM
Since tak tau nak taip kat mana, tanya kat sini lah. Ade sapa2 sini yg pandai set up streamyx buat parttime yg boleh tlg gua connect internet kat 2 pc? My streamyx 4mb, jadi mase dia mula2 configure dulu gua takde, jadi bile pc crash & kene reinstall windows, kene buat sndiri la cara masuk intenet tu. Pastu ni lak nak split intenet tu supaya leh guna kat 2 pc tak reti lak. ade kata guna switch la hub la buat lan la, macam2, so dh konfius. Umah gua dekat setapak, so kalao ade expert part time leh membantu, leh la contact gua, gua bg la upah buat keje tu sume.

cruztasia
09-07-10, 04:34 PM
Since tak tau nak taip kat mana, tanya kat sini lah. Ade sapa2 sini yg pandai set up streamyx buat parttime yg boleh tlg gua connect internet kat 2 pc? My streamyx 4mb, jadi mase dia mula2 configure dulu gua takde, jadi bile pc crash & kene reinstall windows, kene buat sndiri la cara masuk intenet tu. Pastu ni lak nak split intenet tu supaya leh guna kat 2 pc tak reti lak. ade kata guna switch la hub la buat lan la, macam2, so dh konfius. Umah gua dekat setapak, so kalao ade expert part time leh membantu, leh la contact gua, gua bg la upah buat keje tu sume.
Alatannyer da beli ke bro? Router semua.. Kalau da beli router.. Cocok jer.. hehe

mtoys
12-07-10, 05:37 PM
salam pada semua..

nak tanya skit pada kawan2 ni.. sapa yg tau set modem wireless router blh tlg bgtau x..
masalh timbul bila dia suruh masukkan 2 nombor xsalah aku vin ke vic xingat lak

tq

krak
13-07-10, 10:45 PM
Since tak tau nak taip kat mana, tanya kat sini lah. Ade sapa2 sini yg pandai set up streamyx buat parttime yg boleh tlg gua connect internet kat 2 pc? My streamyx 4mb, jadi mase dia mula2 configure dulu gua takde, jadi bile pc crash & kene reinstall windows, kene buat sndiri la cara masuk intenet tu. Pastu ni lak nak split intenet tu supaya leh guna kat 2 pc tak reti lak. ade kata guna switch la hub la buat lan la, macam2, so dh konfius. Umah gua dekat setapak, so kalao ade expert part time leh membantu, leh la contact gua, gua bg la upah buat keje tu sume.

Jika Guna Wireles Router tak perlu nak guna hub atau switch. Connect jer wired atau wireless
Jenis Modem atau Router yg digunakan - sila nyatakan
Kalau dok Shah Alam ok jugak ni kat Setapak, bunyi jer dekat tapi jauh eekekeke.


salam pada semua..

nak tanya skit pada kawan2 ni.. sapa yg tau set modem wireless router blh tlg bgtau x..
masalh timbul bila dia suruh masukkan 2 nombor xsalah aku vin ke vic xingat lak

tq

Sila bagi Jenis Modem Wireless yg digunakan.
Normally VPI - 0
VCI - 35
DSL Modulation - G.992.1 (G.DMT)
Bergantung pada Modem yg digunakan.

epson
17-07-10, 02:20 AM
Cuba listkan web mana kena block. Mungkin kita bole walkaround dgn lebih baik. Jika ada permintaan, saya bole provide free proxy.

pasal proxy tu i pakai free proxy dari site hidemyass je. leceh jugak. kalau nak listkan, byk jugak. tapi kalau pakai proxy, some page xboleh nak load video/music

cruztasia
18-07-10, 01:50 PM
Since tak tau nak taip kat mana, tanya kat sini lah. Ade sapa2 sini yg pandai set up streamyx buat parttime yg boleh tlg gua connect internet kat 2 pc? My streamyx 4mb, jadi mase dia mula2 configure dulu gua takde, jadi bile pc crash & kene reinstall windows, kene buat sndiri la cara masuk intenet tu. Pastu ni lak nak split intenet tu supaya leh guna kat 2 pc tak reti lak. ade kata guna switch la hub la buat lan la, macam2, so dh konfius. Umah gua dekat setapak, so kalao ade expert part time leh membantu, leh la contact gua, gua bg la upah buat keje tu sume.

Akulaki,
Da settle ke prob bro? Susah2, kang aku datang je kesana. Wahahaaa..

wahlaue
19-07-10, 10:12 AM
Akulaki,
Da settle ke prob bro? Susah2, kang aku datang je kesana. Wahahaaa..

On behalf of Akulaki... memang sudah settle..... sbb I yg settlekan.. wahahahaha...

cruztasia
20-07-10, 10:45 AM
On behalf of Akulaki... memang sudah settle..... sbb I yg settlekan.. wahahahaha...
haha.. too late.. saya tidak mahu upah.. cuma mahu info. hahaa

chaosspawn
20-07-10, 03:42 PM
Rakan2 sekalian, sapa2 leh tolong aku tak, aku terlepas la tgk Smallville last sunday kat tv3. Ada sesiapa leh bagi link utk download tak?
Tak silap aku la, season 7 episode 2 kot...

TQ Terunasuci coz suggest open enquiry kat sini, mungkin ada hasil kot

mtoys
03-08-10, 01:54 PM
Sila bagi Jenis Modem Wireless yg digunakan.
Normally VPI - 0
VCI - 35
DSL Modulation - G.992.1 (G.DMT)
Bergantung pada Modem yg digunakan.

tq bro.. masalah telah berjaya diselesaikan..

mtoys
03-08-10, 02:01 PM
Sila bagi Jenis Modem Wireless yg digunakan.
Normally VPI - 0
VCI - 35
DSL Modulation - G.992.1 (G.DMT)
Bergantung pada Modem yg digunakan.

tq bro.. masalah telah diselesaikan atas bantauan bro..

vyruz
03-08-10, 09:35 PM
sapa2 kat sini dah pernah guna hsbb, camner ok tak , aku rasa cam nak apply jer

brew
03-08-10, 10:40 PM
hang dok area mana? aku umah tak pakai unifi ni,tapi byk member aku pakai depa kata ok.

vyruz
04-08-10, 09:51 PM
hang dok area mana? aku umah tak pakai unifi ni,tapi byk member aku pakai depa kata ok.

haha aku area sentul la tak der lagi kot hehe, skrg nie asyik pakai wifi org lain punya jer heheheh

ozcorp2099
04-09-10, 10:23 AM
haha aku area sentul la tak der lagi kot hehe, skrg nie asyik pakai wifi org lain punya jer heheheh

bro. tak ada lagi kat sentul. aku pun tinggal kat sentul. 2 minggu lalu contractor telekom datang kat kawasan ini nak install cable fiber kat sentul. bila aku tanya dia orang, dia kata, lepas pasang baru nak configure pulak. so ambik masa lagi. aku rasa by awal tahun depan dah ada kot.

cruztasia
05-09-10, 03:24 PM
sapa2 kat sini dah pernah guna hsbb, camner ok tak , aku rasa cam nak apply jer
Sudah masuk 20Mbps punya line. Dia punya speed speechless.. hahaha. Tambah2 guna IDM. Oleh kerana aplly yg bussiness punya, download+upload adalah unlimited. Yipee~!

brew
09-09-10, 04:33 PM
Sudah masuk 20Mbps punya line. Dia punya speed speechless.. hahaha. Tambah2 guna IDM. Oleh kerana aplly yg bussiness punya, download+upload adalah unlimited. Yipee~!
bagitau saya bila kita boleh buat TT ditempat anda.haha

roger
06-10-10, 01:52 PM
wow..20MB..laju giler tu.. brape rega die tu?

bluebell
09-10-10, 01:16 PM
Noob question,

I do not use rapidshare. What is the recommended uploading host for MK. For the benefit of members who uses downloaders. Thanks

kwaster
09-10-10, 02:08 PM
Noob question,

I do not use rapidshare. What is the recommended uploading host for MK. For the benefit of members who uses downloaders. Thanks

u can try Yousendit(files will be deleted after 7 days)...
MediaFire, Fileserve is not bad but u can't use download manager to download files as free user...
or just ask MK admins to setup ftp server for all of us to use...:D

paperbeg
18-11-10, 08:43 PM
www.yes.com.my (http://www.yes.com.my)

4g internet..aku tgh tgu sbb sok br dorng launch..

drizly
11-08-11, 04:09 AM
yes ni mcm x brp stabil jer conection lina dia...

thomasim87
24-03-14, 03:42 PM
dah tengok video ni, rasanya celcom xpax promo yg baru ni menjadikan semua orng lebih fokus akan handphone.. haha..

https://www.youtube.com/watch?v=Z8Ux3S9PMhE

magicaltissue
25-03-14, 09:17 PM
hahahaahah betui ke pompuan tu begitu kuat, cukup tenaga utk menarik semua org ? nk tahu samada pelan ni gitu baik ke ?

manne
26-03-14, 12:56 PM
Keistimewaan pelan ni ialah tak de tarikh expire. Jadi boleh guna selagi data tak habis. Saya dah biasa pakai ni, jimat banyak:YM - 1:
http://imageshack.com/a/img37/6812/vhc.png

yupms
27-03-14, 01:09 PM
sy tak percaya ni. top up sikit data data? hati-hati nanti perangkap tau! Biarpun benar, asyik top up juga leceh. U akan tau lepas beberapa kali top up. hehe

sasatan
28-03-14, 07:14 AM
Mungkin u boleh cuba pelan yang paling murah kut. Tak rugi langsung kalo try tu. Kalo rasa sesuai baru tambah nilai...

2tooinch
10-04-14, 12:23 PM
Sy rasa klau pakai pakej Umobile ok gak. RM28 unlimited.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

jemaing
10-04-14, 01:45 PM
Sy rasa klau pakai pakej Umobile ok gak. RM28 unlimited.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
U Mobile bagus untuk town..luar kawasan..sangat terhad..sesekali bermasalah dengan call dan message.


Sent from my LG-E975 using Tapatalk

krak
26-07-14, 12:03 AM
Wa pakai ALTEL jer skrg nih. Terbaikkk. Kasi sokong sikit org kita he he

Send From My Nokia 3210