PDA

View Full Version : Bola sepak malaysia..



Pages : 1 2 3 [4] 5

PakUda
08-11-09, 08:50 AM
Tahniah utk N9 dapat Juara Piala Malaysia..
utk Kelantan cuba lagi tahun depan.. pasukan tu dah ok cuma kene touch-up sket2 je lagi.. kelemahan ketara di bahagian tengah..

shamtpg
09-11-09, 09:39 AM
tahniah negeri sembilan sebagai juara...


"yang menang jangan mendabik dada,yang kalah jangan banyak alasan"...

sam261079
09-11-09, 09:53 AM
TAHNIAH KEPADA NEGERI SEMBILAN

benar kata kau shamtpg "yang menang jgn mendabik dada . yang kalah jgn banyak alasan " tapi aku nak tambah skit

YANG MENANG JGN MENDABIK DADA, YANG KALAH JGN BAGI BANYAK ALASAN & JANGAN BAKAR STADIUM DAN HARTA AWAM .......

hot_cruel
09-11-09, 10:12 AM
Aduuuu . . .lepas ni ramai la ngaku dari negeri sanunnnnn . . .!


wood...N9 ngan melaka sebelah sebelah je....agak2 aku leh kata....errrr...errrrr takpe la...kekekeke :kid:

Ok la tu pasukan yg first time main liga super lawan team yg dah bertahun2 pengalaman dlm liga super...kalah pun ok la. N9 pun percubaan kali ketiga br dpt julang piala malaysia...nuu kedah tu...4 kali kalau tak silap br dpt julang piala malaysia.

So kalau kelantan start dr skang carik player bagus2....bentuk dr skang...tak mustahil season depan diorang berpeluang main final piala malaysia jumpa selangor...eh silap..kekekek.

ps - bini gua kata penyokong kelantan yg bakar kerusi ngan kain rentang tu takde tamadun...mesti kes marah psl kelantan kalah la tu...kekekek

bro_shinchan
09-11-09, 11:08 AM
Sorry bro wood...
aku bukan tak nak post hari tu. tp dok asyik menjerit terlolong sambut piala kemenangan malam tu. aku gerak dari jam 3ptg lagi nak g stadium... so tak sempat aku nak update apa2.

yang pastinya, aku puas hati laa sbb tak sia2 aku gi tgk game tu (biarpun kesemua org kat rumah aku penyokong kelantan) hahaha... apapun tahniah buat pasukan n9. dan kalau skuad n9 lebih kuat pada musim akan datang... confirm aku menjadi penyokong tegar n9 slps ni. overall game memang best. biarpun penonton kelantan ramai... tp skuad n9 perform gila malam tu. dan drama akhirnya tamat.... dengan kemenangan kepada n9. :Finger_fing22:

apa yg aku nampak... kalau beginilah bola sepak malaysia pada masa akan datang... confirm bola sepak negara akan lebih maju kehadapan, insyallah.

note: nak tgk bilalah malaysia layak ke piala fifa... :-??

FLO
09-11-09, 11:16 AM
kelantan dh sign striker bwh 23 kebangsaan ..ex UPB my team utk tahun 2010 utk perancangan awal

sam261079
09-11-09, 11:18 AM
kelantan dh sign striker bwh 23 kebangsaan ..ex UPB my team utk tahun 2010 utk perancangan awal


Saper dia tu FLO ...... aku berminat jugak nk tau nie .

FLO
09-11-09, 11:25 AM
Saper dia tu FLO ...... aku berminat jugak nk tau nie .

IZWAN TALAHA...lupa nama penuh dia...yg tu dh confirm sign
kl x silap..BADUT pun ada dlm perancangan kelantan tahun depan

sam261079
09-11-09, 11:29 AM
kalau tak salah aku budak piala president (negeri sory tak ingat)

FLO
09-11-09, 01:46 PM
Kafa buru perancang

Oleh Alias Abd Rani dan Bazly Azmi
[email protected]

KELANTAN akan mengumumkan skuad musim 2010 dalam tempoh dua minggu lagi dengan tumpuan terarah memantapkan jentera tengah dan pertahanan, yang dikesan antara punca utama kekalahan, 1-3 pada final Piala Malaysia, kelmarin.

Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar Musa, berkata beberapa pemain baru akan dibawa masuk hingga terpaksa menggugurkan beberapa pemain kurang menyerlah musim ini.

“Masalah utama Kelantan ialah ketiadaan perancang utama bahagian tengah dan ia sudah dikesan sejak pertengahan musim lagi. Tapi, ketika itu kami tidak dapat lakukan apa-apa selain meneruskan cabaran dengan pemain sedia ada,” katanya.

FLO
17-11-09, 08:38 AM
Kelantan berwajah baru?


Oleh KHAIRI MOHAMAD
[email protected]

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/1117/Kosmo/Sukan/su_05.1.jpg



LIMA muka baru bakal menyarung jersi Kelantan untuk saingan Liga M musim 2010.
Selepas berjaya mengalunkan gelombang kebangkitan bola sepak di negeri Cik Siti Wan Kembang itu, Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) kini bersedia untuk membawa masuk tenaga baru bagi terus memperkuatkan pasukan.
Sumber Kosmo! memberitahu, penyerang kebangsaan yang juga bekas pemain UPB-My Team, Nurshahrul Idlan Talaha dan penyerang muda Pulau Pinang, S. Chanturu bakal menjadi penggempur terbaru sang Kijang untuk musim depan.
Menurutnya, kehadiran kedua-dua pemain yang memiliki larian kencang akan bergandingan bersama Indra Putra Mahayuddin dan Norfarhan Mohamad yang sudahpun mengesahkan akan terus kekal bersama skuad Kelantan untuk semusim lagi.
"Kita juga membawa pulang bekas pemain remaja Kelantan, Shakir Shaari, 23, yang sebelum ini menyarung jersi MPPJ FC pada musim 2005 sebelum ke UPB-MyTeam selama tiga musim berikutnya untuk digandingkan bersama playmaker kita, Piya (Badri Radzi).
"Dia memiliki kelebihan dalam membuat hantaran tepat selain mampu menggerakkan bahagian tengah kerana teknik pengawalan bola yang cukup bagus," katanya ketika dihubungi semalam.
Tambahnya, penjaga gol kebangsaan, Syed Adney Syed Hussien juga turut dikaitkan sebagai antara pemain baru yang akan menyarung jersi Kelantan musim depan selepas pasukan lamanya, UPB-MyTeam menarik diri daripada Liga M musim depan.
Kehadiran Syed Adney menguatkan lagi khabar angin yang bertiup kencang mengenai pengguguran Halim Napi (gambar) daripada skuad Kelantan.
Dalam pada itu, Kelantan dikatakan gagal untuk mendapatkan khidmat pertahanan Felda United, Nazrulerwan Makmor yang mewakili Kelantan seba- gai pemain berstatus pinjaman pada aksi Piala Malaysia lalu.
"Norhafiz Zamani (Misbah) juga dalam senarai kita untuk dibawa ke Kelan- tan, namun dia juga gagal mendapatkan pelepasan daripada majikannya kerana masih mempunyai baki kontrak bersama KL Plus.
"Bagaimanapun, kita berjaya mendapatkan khidmat ketua pasukan Perak, S. Subramaniam," ujarnya.
Sementara itu, bekas penyerang kebangsaan yang beraksi bersama Kuala Muda Naza (KM Naza), Akmal Rizal Rakhli dan pertahanan Perlis, Azizi Che Ros serta pemain tengah Selangor, Hardi Jaafar turut dikaitkan dengan perpindahan ke Kelantan pada kempen Liga Malaysia musim depan.

brew
30-11-09, 06:37 PM
Gua terbaca pasal ada budak kecik ni, umor 10 skang, tapi main/training kat U.S, family skang kat U.S gak. http://www.bolatoday.com/2009/04/wan-kuzain-wan-kamal.html

ada sapa-sapa tau cerita dia? FAM kena endorsed ni.

KiNgX
30-11-09, 09:32 PM
Takut jadi macam Titus James Palani...mana ntah mamat ni pergi? Dulu memang famous nama dia ni, training pun kat luar negara, main untuk kelab di liga kat sana, last-last Malaysia menggigit jari sebab beliau lebih prefer bermain kat sana sebab gajinya lebih lumayan dan exposure yang beliau dapat amat menguntungkan dari bermain di negara sendiri.

FAM memang patut buat something kat budak ni.

sam261079
01-12-09, 02:54 PM
Takut jadi macam Titus James Palani...mana ntah mamat ni pergi? Dulu memang famous nama dia ni, training pun kat luar negara, main untuk kelab di liga kat sana, last-last Malaysia menggigit jari sebab beliau lebih prefer bermain kat sana sebab gajinya lebih lumayan dan exposure yang beliau dapat amat menguntungkan dari bermain di negara sendiri.

FAM memang patut buat something kat budak ni.

Hasil dari pemerhatian dan info -info yang boleh dipercayai dari sumber sumber maklumat tempatan yang berlega -lega di bibir mulut pegawai pegawai MSN ini info tentang beliau

Fakta tentang Titus Jame Palani

- Menyarung jersi FC Vilenoy ( liga divisin 1 france)
- Tinggal di Meaux, kira-kira 20km dari ibu negara Perancis, Paris
- Terpilih sebagai pemain perintis Union Sportis Quevilliase
- Menyertai Kelab Fc Vilenoy sebagai pemain tengah
- Kemungkinan berpindah ke kelab PSV
- Telah menerima tawaran untuk menjadi Rakyat France

KiNgX
02-12-09, 07:34 PM
Malaysia belasah Timor Leste 11-0

KUALA LUMPUR: Malaysia membelasah Timor Leste 11-0 dalam perlawanan bola sepak kumpulan A bagi memulakan kempen Sukan Sea Laos mereka dengan bergaya di Stadium Nasional di Vientiane, hari ini. Menurut laman web rasmi temasya itu, www.laoseagames.2009, penyerang Ahmad Fakri Saarani mengucar-ngacirkan kubu lawan dengan jaringan hat trick, manakala seorang lagi penyerang, Norshahrul Idlan Talaha menyumbangkan dua gol.

Zaquan Adha Abdul Razak, Baddrol Baktiar, Amirulhadi Zainal, Amar Rohidan, Safiq Rahim dan Aidil Zafuan Abdul Razak masing-masing menyumbangkan satu gol bagi membolehkan Malaysia mencatatkan kejayaan paling besar dalam sejarah Sukan berkenaan. Malaysia akan menentang Vietnam dalam perlawanan kedua Ahad ini, Kemboja pada 8 Disember dan juara bertahan Thailand pada 11 Disember. Semua perlawanan akan berlangsung di Stadium Nasional, kecuali perlawanan menentang Kemboja yang akan diadakan di Stadium Chao Anouvong.

Kumpulan B terdiri daripada tuan rumah Laos, Myanmar, Singapura dan Indonesia. - Bernama



p/s: Ini mungkin boleh dibanggakan walaupun sekadar melawan Timor Leste...wawawa

hot_cruel
03-12-09, 10:00 AM
Malaysia belasah Timor Leste 11-0
p/s: Ini mungkin boleh dibanggakan walaupun sekadar melawan Timor Leste...wawawa



kekekekek ko tgk la nanti kalau terkeluar awal pun silap2 citer mng 11-0 ni jadi berita nak cover up....rekod sukan sea tuuuu. bak kata setiausaha persatuan bola malaysia...player lepas geram sebab kes laos tak bagi green light flight malaysia masuk....apa punya alasan daaaa...:-??

ahad ni lwn vietnam...br leh tgk amacam team ni...bagus ke tak :icon_biggrin:

wood3
03-12-09, 10:07 AM
Lawan sebenar kita nanti ialah VIETNAM serta THAILAND . . .kalau setakat TIMOR LESTE tu cuma umpama pencuci mulut . . .hidangan utama kambing bakar ngan ikan steam . . .blum pasti dapat makan.
Nak mengamok pun biar la berpadan . . .jangan dok amok ngan bebudak tadika nanti dijamu TOM YAM . . .makan tak abiss woooo.
Tak pa kita doakan agar pencapaian pasukan kita tu berterusan umpama musim ujan sekarang ni.


p/s Team malaysia ni kena PUJI SIKIT . .mola la kembang dada pas tu . . . tertomoih la ke tanah.

PELAQ SUNGGUH TEAM AKU KALAH LAGIIII . . .3 0 jugakkkkkkkkkkkkkkkkk. !

sam261079
03-12-09, 01:55 PM
Lawan sebenar kita nanti ialah VIETNAM serta THAILAND . . .kalau setakat TIMOR LESTE tu cuma umpama pencuci mulut . . .hidangan utama kambing bakar ngan ikan steam . . .blum pasti dapat makan.
Nak mengamok pun biar la berpadan . . .jangan dok amok ngan bebudak tadika nanti dijamu TOM YAM . . .makan tak abiss woooo.
Tak pa kita doakan agar pencapaian pasukan kita tu berterusan umpama musim ujan sekarang ni.


p/s Team malaysia ni kena PUJI SIKIT . .mola la kembang dada pas tu . . . tertomoih la ke tanah.

PELAQ SUNGGUH TEAM AKU KALAH LAGIIII . . .3 0 jugakkkkkkkkkkkkkkkkk. !



Bro wood saya sokong 100%
Team malaysian pantang kena puji lepas tu comfirm teterap tersungkoq dalam parit ...

Walaubagaimana pun Yang pastinya pasukan malaysia zaman moktar dahari still the best lah .... tak ada lagi yang dapat menandingi pencapaiyan mereka.

Player sekarang manja dan lemak berkilo, main tak lah bagus mana pun bergaya ajer lebih, cuba lah ambil pengalaman dan pengajaran zaman-zaman moktar dahari dulu tu ... duit bukan menjadi ukuran yang penting semangat menjulang dan mengharumkan nama malaysia didahulukan , sehingakan pada satu masa duit perbelanjaan perjalanan dibayar sendiri untuk meyertai satu kejohanan besar ....

FLO
06-12-09, 08:12 PM
keputusan terkini bolasepak sukan sea :

LELAKI
Malaysia (1) vs Vietnam (3)

PEREMPUAN
Malaysia (0) vs Vietnam (8)


skuad lelaki kena menang ke atas THAILAND dan KEMBOJA
skuad perempuan terkeluar dr persaingan

sam261079
07-12-09, 12:00 PM
apa lah nak jadi dengan pasukan malaysia nie ....
Bila bercakap tentang bola boleh dikatakan semuanya mengeluh , kenapa sebab apa ! ! !

Dari apa yang aku lihat dan tengok sekarang nie pasukan malaysia macam dah hilang taring nya tak macam dulu-dulu zaman kegemilangan moktar dahari..

Apakah salah silap nya, dimanakah yang harus di perbaiki
jurulatih
player
pengurusan
penaja
fam

bila mendapat tahu tentang keputusan pasukan bola sepak di sukan sea kalau pasukan lelaki nie aku tak ralat sangat lah sebab aku dah tahu macam mana performance team malaysia tapi yang membuat aku marah dan geram sangat -sangat pasukan wanita nie
betul-betul membazir ajer pergi sana .

Sejak dari dulu lagi bila masa perbentangan untuk penubuhan pasukan bola sepak wanita nie banyak pihak menentang tapi di sebabkan kuasa-kuasa besar yang nak sangat pasukan bola sepak wanita diwujudkan kononnya tak nak kaum wanita ini dipandang sebelah mata... Ini lah jadinya

duit habis berratus ribu untuk program pembangunan tapi apa hasil nya ....perlu ker tunggu dan terus tunggu untuk menilai sejauh mana kemanpuan pasukan wanita ini ataupun terus pancung ajer ..

Senang dan jimat duit ... Hati pun tak sakit ....

FLO
07-12-09, 12:53 PM
Mengecewakan!



http://www.hmetro.com.my/Monday/Arena/20091207080624/mainpix
RASA kecewa, tidak puas hati dan geramkan keputusan pengadil Korea, Kim Jong Hyeok mencetuskan situasi tegang apabila semua pemain negara meluru ke arahnya sebaik perlawanan tamat di Stadium Utama Kompleks Sukan Nasional, semalam.

Kekalahan 1-3 kepada Vietnam yang menyempitkan laluan Malaysia ke separuh akhir tidak boleh diubah namun pemain negara menyuarakan rasa marah mereka kepada Kim yang kemudiannya diberi perlindungan beberapa pegawai keselamatan.

Ketika jurulatih K Rajagobal serta pegawai pasukan negara cuba menenteramkan keadaan dengan memujuk dan mengarahkan mereka keluar, pengadil itu bersama penjaga garisan Zleng Weixiang dari China dan Shahidul Islam dari Bangladesh dikawal di tengah padang.

Tindakan keterlaluan pemain negara yang sedikit mengecewakan itu tidak wajar berlaku atas semangat kesukanan dan hubungan sesama Asean. Tambahan pula ia disaksikan pegawai tinggi kerajaan serta pemimpin sukan.


p/s : moral of the story..semua manusia sama jer..x kira negeri atau negara..kalau dh hilang sabar..perkara x elok akan terjadi...:icon_biggrin:

KiNgX
07-12-09, 01:32 PM
Dengar kata Pasukan Malaysia menyalahkan pengadil perlawanan punca mengapa mereka kalah. Tak tahu la nak cakap samada ia berpunca dari mutu pengadilan atau prestasi pemain itu sendiri.

Kekalahan 3-1, hurmmm....diharap rakyat Malaysia dah bersedia mental dan emosi untuk terima result next perlawanan, antara Thailand dan Vietnam.

hot_cruel
07-12-09, 03:33 PM
....diharap rakyat Malaysia dah bersedia mental dan emosi untuk terima result next perlawanan, antara Thailand dan Vietnam.


heheheh lawan Vietnam kalah 3-1...lawan thailand?? hmmmm tp tak mustahil...kekadang diorang ni bila terdesak main pun lain mcm...

let's hope we can beat thailand next game...we beat them before so there still a chance :shutup:

ps - pesal aku taip omputeh...ni kes berjangkit ngan Datuk K la ni...isk

sam261079
07-12-09, 03:44 PM
....diharap rakyat Malaysia dah bersedia mental dan emosi untuk terima result next perlawanan, antara Thailand dan Vietnam.


Sama - sama lah kita berdoa agar player -player Malaysia mendapat keajaiban nanti ... Kuat kan semangat , pedulikan apa org kata yang penting semangat harimau akan terus menganas menyambar segala peluang yang ada ..


P/S : WALAUPUN AKU MARAH KAT PASAUKAN MALAYSIA TAPI PERASAAN SEMANGAT CINTAAKAN MALAYSIA MASIH TEBAL .. KALAU KITA TAK SUPPORT PASUKAN MALAYSIA SAPER LAGI BETUL TAK ....
MALAYSIA BOLEH

KiNgX
07-12-09, 11:11 PM
heheheh lawan Vietnam kalah 3-1...lawan thailand?? hmmmm tp tak mustahil...kekadang diorang ni bila terdesak main pun lain mcm...

let's hope we can beat thailand next game...we beat them before so there still a chance :shutup:

ps - pesal aku taip omputeh...ni kes berjangkit ngan Datuk K la ni...isk

Hahaha, melihat posting balas dari HC dan Sam membuatkan saya sedikit terkilan dengan posting saya sebelum ini yang lebih berunsur keji, langsung tidak memberi sokongan kepada skuad bola sepak kita yang berjuang diluar sana.

Walaupun perasaan kesal itu ada, tapi jauh disudut hati saya masih lagi mengharap kemenangan dari skuad bola sepak kita ini. Sebab terlalu prihatin tu la yang jadi sedikit emosi tu...

jemaing
07-12-09, 11:36 PM
Walaupun perasaan kesal itu ada, tapi jauh disudut hati saya masih lagi mengharap kemenangan dari skuad bola sepak kita ini. Sebab terlalu prihatin tu la yang jadi sedikit emosi tu...


Peai dah...!Kalah atau menang Malaysia tetap Malaysia..!Memang banyak pro dan kontra..pemain..jurulatih..pentadbir..peminat jugak yang remukrendam..!Apa apa hal pun kasi la kami tengok game tu..tak langsung pun..tertunda..tak pun post tu tenet hosting..bleh download sat pastu buang..dah malas nak baca paper..sakit mata tengok picisan picisan dari berita..tulus..!mudah..kami tengok kami nilai..!kami Bantai..! :icon_flak:..Lebih mudah tengok liga inggeris dari pasukan negara sendiri..!

sam261079
08-12-09, 09:59 AM
Apa apa hal pun kasi la kami tengok game tu..tak langsung pun..tertunda..tak pun post tu tenet hosting..bleh download sat pastu buang..dah malas nak baca paper..sakit mata tengok picisan picisan dari berita..tulus..!mudah..kami tengok kami nilai..!


Jemaing

Tertariklah dengan statement diatas nie...
Berkenaan dgn download dalam internet tu saya kurang arif lah tapi kalau berkenaan dgn media massa nie boleh lah ..Kadang -kadang berita dalam paper ataupun news nie pun macam PukeMak ajer suka melaga -laga dan kadang-kadang boleh buat satu -satu pasukan moral down kaw -kaw punya sebab statement yang pedas ...

Sebagai contoh untuk kos penyiaran adalah seperti berikut

Siaran langsung
RTM == 300k
TV3 == 450k
Astro == 600k

Siaran Tertunda
RTM == 150k
TV3 == 200K (waktu siaran kul 12mlm keatas)
Astro == 200k

Segala kos penyiaran bukan nya ditanggung oleh FAM tapi akan ditanggung oleh pihak penaja... Jika anda adalah seorang penaja sanggupkah anda menaja Pasukan yang ada sudah tahu tahap kemampuaannya dan prestasinya malah dah tahu keputusan nya ! ! ! ! !

Mungkin satu aja cara yang berkesanlah yang boleh dilakukan oleh pihak yang bertanggungjawab nie , kita ambil contoh pasukan -pasukan liga divisen kampung -kampung di england , disana mereka masih lagi menggunakan cara lama dimana konsep hebahan melalui media masa menerusi
a) Radio
b) Tv tempatan
c) Surat Khabar Tempatan
d) Poster
e) Hebahan dari kampung -kampung.

Dari cara ini lah yang dapat mengembalikan semangat berpasukan , bukan sahaja dari kalangan pemain malah penonton jugak.
harus diingat prestasi sesebuah pasukan bukan kerana semangat kerjasama , ataupun kepandaiyan mengelecik bola tapi Sokongan Padu dari Penyokong pun sama penting nya.....

Cemerlang Malaysia, Gembira Penyokong ,

hot_cruel
08-12-09, 10:01 AM
Apa rasional FAM haramkan bola sepak wanita dr menyertai sebarang pertandingan baik bola atau futsal. Sebab kalah semua game dgn jaringan besar? :-??

Habis tu takkan nak biar diorang train hari2 tanpa ada friendly game, etc. Pada aku result akan lagi teruk atau kalau nak buat gak....baik bubarkan jer terus team tu and tak payah buat team utk wanita. Pelik sungguh la...

ps - harap ptg ni lawan kemboja boleh menang dengan jaringan besar

sam261079
08-12-09, 10:07 AM
Apa rasional FAM haramkan bola sepak wanita dr menyertai sebarang pertandingan baik bola atau futsal. Sebab kalah semua game dgn jaringan besar? :-??

Habis tu takkan nak biar diorang train hari2 tanpa ada friendly game, etc. Pada aku result akan lagi teruk atau kalau nak buat gak....baik bubarkan jer terus team tu and tak payah buat team utk wanita. Pelik sungguh la...

ps - harap ptg ni lawan kemboja boleh menang dengan jaringan besar

hot _cruel

Penubuhan pasukan boleh sepak wanita nie bukan nya sebab nak memajukan sukan bola sepak wanita dinegara kita , tapi diatas sebab-sebab tertentu maka wujudlah pasukan bola sepak wanita nie ....mmg tengok sakit hati geram dan nak ajer mahi hamun , tapi apa kan daya nasi dah menjadi bubur ..

Begitu jugak kan dengan kejohanan sukan untuk wanita , bukan sebab untuk mencapai objectif nya tapi atas sebab kuasa -kuasa besar didalam badan-badan yang tertentu dan untuk kepentingan masing-masing maka wujud lah benda nie.

p/s semua nya wujud sebab pada masa dahulu pucuk pimpinannya wanita....
so paham -paham saja lah ,,,,,

hot_cruel
08-12-09, 03:39 PM
ni lagi satu lawak dr FAM....tapi benda ni dah agak dahhhhh :kid:

ANGKARA sandiwara Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), janji untuk skuad Harimau Muda A beraksi dalam saingan Liga Super musim 2010 hanya palsu semata-mata. Jika minggu lalu Mesyuarat Jawatan Kuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) badan induk itu memutuskan memberi lampu hijau kepada juara Liga Perdana musim lalu untuk dinaikkan taraf, semalam Mesyuarat Majlis FAM ke-5 yang dipengerusikan Presidennya, Sultan Ahmad Shah berpendirian sebaliknya.

Hasil keputusan yang diumumkan Pengerusi JKPT FAM Datuk Che Mat Jusoh itu menyaksikan Harimau Muda A disingkirkan daripada Liga Super manakala pemainnya yang berusia bawah 21 tahun dibenarkan bermain bersama pasukan negeri dan kelab. Bagaimanapun Harimau Muda B yang dibentuk bagi pemain bawah 19 tahun kekal dalam saingan Liga Perdana musim depan.

Yang meraih keuntungan daripada keputusan ala ‘yo-yo’ FAM itu sudah pastinya Pahang yang dipilih untuk menggantikan tempat Harimau Muda A, bagi melengkapkan senarai 14 pasukan. Pasukan itu sepatutnya bersaing dalam Liga Perdana musim 2010 selepas menamatkan saingan di tangga kedua tercorot Liga Super musim lepas.


udah2 la tu presiden oiiiiii....dah boleh2 la letak jawatan tu

FLO
08-12-09, 03:44 PM
ni lagi satu lawak dr FAM....tapi benda ni dah agak dahhhhh :kid:

ANGKARA sandiwara Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), janji untuk skuad Harimau Muda A beraksi dalam saingan Liga Super musim 2010 hanya palsu semata-mata. Jika minggu lalu Mesyuarat Jawatan Kuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) badan induk itu memutuskan memberi lampu hijau kepada juara Liga Perdana musim lalu untuk dinaikkan taraf, semalam Mesyuarat Majlis FAM ke-5 yang dipengerusikan Presidennya, Sultan Ahmad Shah berpendirian sebaliknya.

Hasil keputusan yang diumumkan Pengerusi JKPT FAM Datuk Che Mat Jusoh itu menyaksikan Harimau Muda A disingkirkan daripada Liga Super manakala pemainnya yang berusia bawah 21 tahun dibenarkan bermain bersama pasukan negeri dan kelab. Bagaimanapun Harimau Muda B yang dibentuk bagi pemain bawah 19 tahun kekal dalam saingan Liga Perdana musim depan.

Yang meraih keuntungan daripada keputusan ala ‘yo-yo’ FAM itu sudah pastinya Pahang yang dipilih untuk menggantikan tempat Harimau Muda A, bagi melengkapkan senarai 14 pasukan. Pasukan itu sepatutnya bersaing dalam Liga Perdana musim 2010 selepas menamatkan saingan di tangga kedua tercorot Liga Super musim lepas.


udah2 la tu presiden oiiiiii....dah boleh2 la letak jawatan tu

itulah masalahnya..kalau ada kepentingan peribadi
mana nk letak muka presiden kl skuad negerinya sendiri dok main div 2
dh tiba masa utk berubah..berhenti la ..cari pengganti yg benar2 ingin memajukan bolasepak...

sam261079
08-12-09, 03:45 PM
ni lagi satu lawak dr FAM....tapi benda ni dah agak dahhhhh :kid:

ANGKARA sandiwara Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), janji untuk skuad Harimau Muda A beraksi dalam saingan Liga Super musim 2010 hanya palsu semata-mata. Jika minggu lalu Mesyuarat Jawatan Kuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) badan induk itu memutuskan memberi lampu hijau kepada juara Liga Perdana musim lalu untuk dinaikkan taraf, semalam Mesyuarat Majlis FAM ke-5 yang dipengerusikan Presidennya, Sultan Ahmad Shah berpendirian sebaliknya.

Hasil keputusan yang diumumkan Pengerusi JKPT FAM Datuk Che Mat Jusoh itu menyaksikan Harimau Muda A disingkirkan daripada Liga Super manakala pemainnya yang berusia bawah 21 tahun dibenarkan bermain bersama pasukan negeri dan kelab. Bagaimanapun Harimau Muda B yang dibentuk bagi pemain bawah 19 tahun kekal dalam saingan Liga Perdana musim depan.

Yang meraih keuntungan daripada keputusan ala ‘yo-yo’ FAM itu sudah pastinya Pahang yang dipilih untuk menggantikan tempat Harimau Muda A, bagi melengkapkan senarai 14 pasukan. Pasukan itu sepatutnya bersaing dalam Liga Perdana musim 2010 selepas menamatkan saingan di tangga kedua tercorot Liga Super musim lepas.


udah2 la tu presiden oiiiiii....dah boleh2 la letak jawatan tu

Tengok lah siapa tonggak utama FAM , beranikah org bawahan menegur ataupun membantah ...... ada yang murka dan kena tulah dari Tuanku...

p/s Ampuan Tuanku patik hanya menulis semata -mata bukan nak menidakkan yang salah kepada yang benar..

wood3
08-12-09, 04:54 PM
Maka bolasepak malaysia akan turun ketangga terbawah kot lepas ni .
Buat undang undang BIAS . . .jadi kita tak kemana .wal hasil balik asal.
Peminat diluar hanya mampu mengeluh serta memendam rasa . .tak sokong tanah kelahiran nanti dikata pembelot, sokong DEPA (FAM) ni memang haremmmm ,sebab tu purata rakyat malaysia sokong tean EPL lebih ramai dari sokong team negara.


p/s Apek jual surat khabar lama ngan anneh jual putu mayam pun tenggok n tahu yittu yee pee yelll.

ninja
08-12-09, 07:54 PM
update score

Malaysia 1 Cambodia 0

minit ke 60 sekarang

FLO
08-12-09, 08:03 PM
update score

Malaysia 1 Cambodia 0

minit ke 60 sekarang

niceeee
update us bro:icon_biggrin:

gigs
08-12-09, 08:26 PM
Malaysia sudah menang
4-0

FLO
08-12-09, 08:27 PM
kena beat thailand la pulak

KiNgX
08-12-09, 09:52 PM
Malaysia sudah menang
4-0

Tahniah pasukan kebangsaan Malaysia....Lets make Malaysia proud!

FLO
09-12-09, 08:29 AM
SELEPAS berjaya memikat beberapa pemain bintang yang akan memantap- kan skuad musim depan, Kelantan seperti masih belum berpuas hati.
Kini giliran penyerang sensasi T-Team, Hairuddin Omar menjadi sasaran mereka.
Bekas pemain kebangsaan itu yang berjaya menjulang Piala Malaysia bersama Negeri Sembilan, November lalu dikhabarkan akan menjadi pemain kelapan menyarung jersi Kelantan untuk musim depan.
Sumber Kosmo! memberitahu, Hairuddin kini hampir pasti akan menyer- tai Kelantan untuk menghadapi saingan Liga Super musim 2010.
Menurutnya, Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) dan Hairuddin kini berada pada peringkat akhir perbinca- ngan sebelum menandatangani kontrak bersama The Red Warriors.
"Perbincangannya sudah pada peringkat serius dan sekiranya ia menjadi realiti, kehadiran Hairuddin pastinya memantapkan lagi kekuatan Kelantan.
"Jika segalanya berjalan lancar, beliau akan menandatangni kontrak sece- pat mungkin dan akan terbang ke Bangkok untuk menyertai sesi latihan bersama pasukan Kelantan di sana," katanya ketika dihubungi semalam.
Tambahnya, ketika tarikh pendafta- ran pemain akan berakhir hari ini, Hairuddin mungkin akan menjadi pemain terakhir melengkapkan senarai pemain Kelantan musim depan.
Jelasnya, kehadiran Hairuddin akan memantapkan lagi bahagian serangan Kelantan yang kini memiliki Indra Putra Mahayuddin, Akmal Rizal Rakhli, Nurshahrul Idlan Talaha, Norfarhan Mohamad dan S. Chanturu.
Sebelum ini Norhafiz Zamani Mis- bah dan K. Soley turut dikaitkan akan beralih angin ke Kelantan, namun ia tidak dapat direalisasikan.
"Apa yang jelas, kehadiran Hairuddin pastinya akan memberi impak kepada pasukan kerana beliau merupakan seorang pemain yang berkualiti.
"Kehadirannya bersama pasukan Negeri Sembilan ketika menewaskan Kelantan pada perlawanan akhir Piala Malaysia lalu membuktikan beliau masih merupakan seorang pemain yang perlu diberi perhatian," ujarnya.
Hairuddin sebelum ini turut dikaitkan akan menyertai Negeri Sembilan selepas membantu skuad Rusa menjulang Piala Malaysia sebagai pemain berstatus pinjaman.

FLO
09-12-09, 08:29 AM
Skuad Perak dapat suntikan RM2.5 juta

PERSATUAN Bola Sepak Perak (PAFA) memperuntukkan RM2.5 juta kepada skuad Seladang bagi menghadapi Liga Super musim depan.
Presiden PAFA, Datuk Seri Mohamed Nizar Jamaluddin berkata, peruntukan kewangan itu akan digunakan untuk membayar gaji pemain dan pegawai serta bayaran-bayaran lain.
Sehubungan dengan itu katanya, pemain tidak perlu gusar kerana gaji mereka bagi 18 bulan akan datang sudah disediakan.
"Oleh itu, saya berharap skuad Seladang dapat mencatat keputusan yang lebih cemerlang kelak," jelas Nizar selepas mesyuarat Majlis PAFA di Bangunan PAFA, Ipoh semalam.
Beliau memberitahu bahawa sumber kewangan bagi membiayai skuad Seladang itu diperoleh daripada Kerajaan Negeri Perak dan badan-badan bukan kerajaan (NGO) tertentu.
Selain itu, Nizar memberitahu bahawa PAFA sudah menjelaskan tunggakan gaji bekas jurulatih, Steve Darby, tiga pemain import dan dua pemain tempatan berjumlah RM272,000 melalui Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).
Ketiga-tiga pemain import dari Chile itu ialah Carlos Caceres, Jorge Munoz dan Mario Barios serta dua pemain tempatan, Mohd. Hardi Jaafar dan S. Subramaniam.
Beliau mengakui, penyelesaian masalah tunggakan itu membolehkan Perak beraksi dalam Liga Super seperti yang ditetapkan oleh FAM.
Namun begitu, tunggakan gaji 11 orang pemain dan pegawai yang lain dalam skuad Seladang musim lalu masih menjadi tanda tanya.
Apabila didesak oleh pemberita mengenai penyelesaian masalah itu, Nizar hanya menjawab: "Mereka tidak membuat sebarang tuntutan melalui FAM."

sam261079
09-12-09, 08:43 AM
Malaysia ! Malaysia ! Malaysia

Adakah ini satu kemenangan dari persembahan yang menarik ataupun hanya sekadar bersandarkan pada nasib ....(Ninja tolong update skit game semlm best tak)

Kalau benar persembahan skuad malaysia semalam nampak meyakinkan dan juga menunjuk kan kesungguhan semangat Malaysia Boleh! ! !
Tak mustahil Pasukan Malaysia akan bermain bersungguh - sungguh untuk bite Thailand ......
Hidup Malaysia , Yakin Boleh ,
Kembalikan sembangat Harimau Malaya yang digeruni semua negara -negara asia seperti suatu masa dahulu...

ninja
09-12-09, 08:48 AM
nak ulas pun mcm x berapa nak boleh..semalam aku tgk live tu siarannya sangkut2..

http://www.laofootball.blogspot.com/ tgk kat situ

sam261079
09-12-09, 08:51 AM
nak ulas pun mcm x berapa nak boleh..semalam aku tgk live tu siarannya sangkut2..

http://www.laofootball.blogspot.com/ tgk kat situ


Ye ker......
Ok roger thanks for your kindness... dengan ulasan yang begitu menarik sekali

:icon_woohoo::icon_woohoo:

hot_cruel
09-12-09, 09:22 AM
Tahniah pasukan kebangsaan Malaysia....Lets make Malaysia proud!

kekekekek lain sungguh bunyi posting arini berbanding hari yg lepas2....

wahlaue
09-12-09, 09:28 AM
Tahniah memang tahniah tapi ini setakat Cambodia je.

I will still reserve my congratulatory until they show some winning consistency and show us the result that matters.

No point whipping the minnows on a consistent basis. :cowboy:

KiNgX
09-12-09, 09:39 AM
kekekekek lain sungguh bunyi posting arini berbanding hari yg lepas2....

Ekekekeke....inilah yang dinamakan penyokong pasukan LALANG

sam261079
09-12-09, 09:44 AM
Ekekekeke....inilah yang dinamakan penyokong pasukan LALANG


Kau nie kingx , walaupun lalang tapi we stilll Malaysian memperjuangkan semangat
1 Malaysian

wood3
09-12-09, 10:57 AM
kekekekek lain sungguh bunyi posting arini berbanding hari yg lepas2....

Yang lain tu DEPA aku tetap sama pendirian . . . .semua tu umpama gula gula getah . . .abis gula kita buang . . . jumpa THAILAND nanti . .kita tengok komen lagu mana ???.
Pada aku senang je jauhi politiking dalam BOLA . . baru la boleh OK.


p/s: kali ni pengadil ok kot tu yg menang.

hot_cruel
09-12-09, 11:40 AM
Yang lain tu DEPA aku tetap sama pendirian . . . .semua tu umpama gula gula getah . . .abis gula kita buang . . . jumpa THAILAND nanti . .kita tengok komen lagu mana ???.
Pada aku senang je jauhi politiking dalam BOLA . . baru la boleh OK.



hahahah cam ni la baru betul...semangat otai..menang atau kalah tetap setia.

yup tgk lawan thai khamis ni.....aku harap luck on malaysia side...kalau menang tak mustahil laluan ke final cerah....

tapi jgn la main cam semalam....serangan tak boleh blah la...itupun sib baik keeper gantian menjadi...dpt save penalty skali ms tgh lead 1-0...kira tu yg buat player lagi semangat la...

ps - team hijau senyap je persiapan next season apa citer??

PakUda
09-12-09, 11:52 AM
Hakikatnya kalau team malaysia kuat tak perlu risau samada pengadil tu ok ke tak..
tapi masalahnya team malaysia main mcm yoyo.. sekejap ok sekejap tidak..

KiNgX
09-12-09, 06:31 PM
Dollah terpaksa perah keringat

JURULATIH Pahang, Dollah Salleh (gambar) mengakui terkejut apabila skuad kendaliannya itu disahkan beraksi dalam saingan Liga Super musim depan, selepas pembatalan penyertaan Harimau Muda A dalam saingan berprestij itu. Justeru, bekas jurulatih MPPJ dan Selangor itu kini terpaksa mengerah keringat untuk membentuk sebuah pasukan mantap untuk bersaing dengan pasukan lebih berwibawa.

“Saya terkejut dengan keputusan ini, tapi menganggap sebagai tuah untuk meletakkan Pahang sebaris dengan pasukan yang mampu memberi tentangan. “Kembalinya Pahang ke Liga Super diharap dapat memberi semangat kepada pemain, sekali gus meletakkan skuad ini pada kedudukan lebih baik berbanding prestasi merudum musim lalu.


Wat Da Fakkkkkkkkkk is this????? Pahang diterima masuk ke Liga Super walaupun hakikatnya mereka memang tersingkir dari Liga Perdana? Kenapa pula menidakkan skuad Harimau Muda daripada menyertai Liga Perdana padahal mereka memang layak?

wood3
09-12-09, 06:42 PM
Wat Da Fakkkkkkkkkk is this????? Pahang diterima masuk ke Liga Super walaupun hakikatnya mereka memang tersingkir dari Liga Perdana? Kenapa pula menidakkan skuad Harimau Muda daripada menyertai Liga Perdana padahal mereka memang layak?

Sebab musabab utama bukan kerana baba,Dar,spekong akan tetapi sebab utama dia ialah . . .Undang undang aku yang buat so . . .tak layak pun kira layak juga la.
Pas tu semua anggota FAM tu BURUNG BELATOK main hanggok saja.
Lawan kalu misss sorrruuuuuuuuuuuuuuu.


p/s: Baik tak payah nuat SEMI PRO . . .buat la LIGA SARIP DOLL samseng kampong DUSUN.

Horatio
09-12-09, 06:45 PM
Wat Da Fakkkkkkkkkk is this????? Pahang diterima masuk ke Liga Super walaupun hakikatnya mereka memang tersingkir dari Liga Perdana? Kenapa pula menidakkan skuad Harimau Muda daripada menyertai Liga Perdana padahal mereka memang layak?


:Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:

Pahang power dowh.... mana buleh turun, klu kena main liga perdana gak, komfirm akan ada syarat lain.... biarlah pahang dok liga super tu, standard stoke city jer, bukan power pun.... at least team power leh jadikan pahang tempat tambah jaringan :)

wood3
09-12-09, 06:51 PM
:Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:

Pahang power dowh.... mana buleh turun, klu kena main liga perdana gak, komfirm akan ada syarat lain.... biarlah pahang dok liga super tu, standard stoke city jer, bukan power pun.... at least team power leh jadikan pahang tempat tambah jaringan :)

Cisss berani berkokok pulak mamat ni.Layak ka TEAM TOK GAJAH ni ke liga super ??? . .Pada pandangan aku selayaknya TEAM ni main kat liga perdana je . . . .stadium pun tak ramai penonton.
Maka bertambah bosan la nak baca cerita bola malaysia . . . .maintak macam mana cerita POYO je lebih.



p/s: Tengok liga estet kat TRIANG lagi best.

ninja
09-12-09, 06:55 PM
jgn perkecilkan pahang...mereka ni team muda2 belaka...jadi x slah dedahkan dorang ngn SUPER LEAGUE...harimau muda tu biaq p la dok divisyen bawah...dorang skuad pelapis aje...

Horatio
09-12-09, 07:13 PM
Cisss berani berkokok pulak mamat ni.Layak ka TEAM TOK GAJAH ni ke liga super ??? . .Pada pandangan aku selayaknya TEAM ni main kat liga perdana je . . . .stadium pun tak ramai penonton.
Maka bertambah bosan la nak baca cerita bola malaysia . . . .maintak macam mana cerita POYO je lebih.



p/s: Tengok liga estet kat TRIANG lagi best.



layak ke tak pahang tu main liga super ? layak la kot... kalau tak layak mesti team lain yang di ambil ganti team harimau muda tu.... harimau muda tu ader ker financial backup nyer ? wajarkah lebih banyak wang di laburkan dalam team harimau muda semata mata untuk menjamin tempat bermain di liga super ?

kalau stadium ramai tak ramai jadi ukuran layak dok liga super, berapa banyak team daa nak masuk liga perdana, liga super tinggal kedah, selangor, N 9 & kelantan la sebab masa tgh power maka ramai yang sanggup bayar ke stadium....

maybe pahang perlu main kat stadium mini temerloh, seat sikit... mesti penuh stadium memanjang... nak bagi ramai lagi main kat padang sekolah menengah Triang 3, tak pueh hati buleh bertumbuk time tu jugak.... ekekekekeke

ninja
09-12-09, 07:16 PM
bab bila team main bagus..penyokong ramai aku sangat sokong...ini semua x tercuali termasuk lah pasukan yang konon gah iaitu Selangor... (bakar bakar)..mereka juga penah mengalami masalah tiada penyokong kecuali penyokong indonesia..(xkan penyokong pun mahu import kot)

Pahang di zaman kehebatan mereka...stadium mmg penuh..sekarang jer x berapa nak bagus walau pun mmg x bagus hahaahah!

Horatio
09-12-09, 07:37 PM
bab bila team main bagus..penyokong ramai aku sangat sokong...ini semua x tercuali termasuk lah pasukan yang konon gah iaitu Selangor... (bakar bakar)..mereka juga penah mengalami masalah tiada penyokong kecuali penyokong indonesia..(xkan penyokong pun mahu import kot)

Pahang di zaman kehebatan mereka...stadium mmg penuh..sekarang jer x berapa nak bagus walau pun mmg x bagus hahaahah!


sokong x 1000 (sbb nak bodek dapat rozita che wan masa AD).......

piiiiirah wood.... stadium darul aman pun pernah gak aman damai x ada penonton masa x power doluuu :p bluueeeekkkkkkk

hehehehehehehe

wood3
09-12-09, 09:54 PM
sokong x 1000 (sbb nak bodek dapat rozita che wan masa AD).......

piiiiirah wood.... stadium darul aman pun pernah gak aman damai x ada penonton masa x power doluuu :p bluueeeekkkkkkk

hehehehehehehe

Heee . . .ninja san !!.Patut la satu MOD tu gila babas dok sokong TEAM EPL ropanya TEAM KAMPONG sendiri CHAPLOSSS . . . .layak main liga ESTATE je . .
Stadium darulaman tu aman aman pun ribu riban gak.
Basi basi pun ada gak 7 ribu orang.

Gajah sarkis Kampong nak join gajah ROYAL LONDON SARKIS . . mana layak,

FLO
09-12-09, 10:37 PM
segala kekusutan akan terlerai esok
kl menang thailand...kira sesuatu yg ajaib...

berbalik kpd persoalan liga tempatan...
kl mcm ni la ..sikap pilih kasih pihak pentadbiran
takuk permainan dan liga akan ttp di tahap yg lama
labur la puluhan juta ringgit pun
yg tak bagus dia tantang..yg elok dilupa

marah azrai khor..dia ambil job skuad HM A sbb dia nk buktikan dia boleh membentuk skuad mantap bg liga super..kl semata2 dikerah balik ke state..apa guna mrk di satukan sbg 1 pasukan apabila hanya nk lawan persahabatan.........

kerancakan persediaan liga malaysia pn mcm kurengg jer
cuma bagus sikit..2-3 state FA dh berjaya menyelesaikan masalah KWSP/tunggakan gaji..termasuk perak

p/s : karutttt la bola malaysia ni

KiNgX
09-12-09, 11:22 PM
ps - team hijau senyap je persiapan next season apa citer??


sokong x 1000 (sbb nak bodek dapat rozita che wan masa AD).......

piiiiirah wood.... stadium darul aman pun pernah gak aman damai x ada penonton masa x power doluuu :p bluueeeekkkkkkk

hehehehehehehe

Berdesingggggggggggggggggg telinga aku baca semua penghinaan ke atas Skuad Jelapang Padi. Menang atau kalah next season, penyokong ramai ka dak, kami dah merasa double treble....team angpa bila lagi?

Who can beat our record? No one....especially team ni

wood3
10-12-09, 01:28 AM
Berdesingggggggggggggggggg telinga aku baca semua penghinaan ke atas Skuad Jelapang Padi. Menang atau kalah next season, penyokong ramai ka dak, kami dah merasa double treble....team angpa bila lagi?

Who can beat our record? No one....especially team ni


huuuu . . .baravooo . .semangat macam ni bagus sungguh hebat.
Harus diingat tak lama lagi TEAM LUBUK PAKU serta TEAM JERANTUT FERRY akan main kat liga super . . . .asal negeri sebelah sanun je layak.( ni untok mr h)
Kita harus kembali pada jalan yg benar iaitu memajukan bolasepak malaysia,jadi jgn ada kepentingan peribadi mengatasi kepentingan nasional.


p/s; Tong kiat fc pun ok gak

ninja
10-12-09, 09:24 AM
eh x sangka Team yang aku sokong walau caples..next year main liga super..KUALA LUMPUR...walau pun team ni team hayam hayam..aku ttp sokong kekekeke....team ni la dok hayam kan team tuuuuuuu 3 tahun berturut kakakak! hati pun panas aje

hot_cruel
10-12-09, 09:51 AM
bab bila team main bagus..penyokong ramai aku sangat sokong...ini semua x tercuali termasuk lah pasukan yang konon gah iaitu Selangor... (bakar bakar)..mereka juga penah mengalami masalah tiada penyokong kecuali penyokong indonesia..(xkan penyokong pun mahu import kot)


eh bang....ko ni salah thread ni....takkan liverpool kalah ko beralih ke liga tempatan....shoohhh shoohhhhh gi balik thread sana....thread liverpool perlukan bantuan tu...kekekekek

woit datok k....season lepas piala malaysia jer merah kuning tak dpt julang...lain piala rs aku bersusun dlm almari belakang tan sri khalid kat bangunan SUK selangor tu :35:

tapi serius...gerun tgk kelantan punya player....apa citer khairuddin? dia join ke kelantan?

kendurruddin007
10-12-09, 09:55 AM
Walaupuan Liga Malaysia pada takuk yg sama tetapi masih ada lagi segelintir yg masih setia dgn sokongan mereka.. TAHNIAH.. Walaupun TEAM JOHOR nie lauk aje aku ttp setia menyokong.....

FLO
10-12-09, 10:00 AM
tapi serius...gerun tgk kelantan punya player....apa citer khairuddin? dia join ke kelantan?

Hairuddin milik Kelantan




http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/1210/Kosmo/Sukan/su_05.1.jpg
HAIRUDDIN akan mewakili Kelantan pada siangan Liga
Super musim depan. Dia telah
menandatangani kontrak selama setahun dengan skuad tersebut
semalam.


PENYERANG prolifik kelahiran Terengganu, Hairuddin Omar kini sah menjadi milik Kelantan selepas menandatangani kontrak setahun bersama pasukan itu.
Hairuddin yang sebelum ini menjadi pemain buruan pasukan Negeri Sembilan akhirnya membuat keputusan menyarung jersi The Red Warriors selepas turut menolak tawaran pasukan yang disertainya musim lalu, T-Team.
Beliau sebelum ini dikaitkan dengan perpindahan ke Negeri Sembilan selepas berjaya membantu pasukan itu menjulang Piala Malaysia apabila menewaskan Kelantan 3-1 pada perlawanan akhir 7 November lalu.
Bagaimanapun, bekas penyerang kebangsaan yang sudah pun menjangkau usia 30 tahun itu akhirnya membuat keputusan untuk meneruskan kariernya di bumi Cik Siti Wan Kembang.
Menurutnya, keluarga adalah faktor utama kenapa beliau membuat keputusan untuk menyertai Kelantan pada musim depan.
"Saya berasal dari Setiu yang terletak bersempadan dengan Kelantan dan ia menjadi salah satu sebab kenapa saya memilih Kelantan untuk musim depan.
"Tawaran yang diberikan Kelantan juga cukup baik dan peluang beraksi bersama rakan-rakan lama seperti Indra, Farhan dan Akmal perlu untuk saya pertimbangkan," katanya ketika dihubungi semalam.
Tambahnya, KAFA melalui Penolong Setiausaha Agungnya, Arif Hassan telah menemuinya malam kelmarin dan secara rasmi kontrak selama setahun telah dimeterai.
Katanya, keputusan menyertai Kelantan dilakukannya untuk mencuba 'angin baru' selain mahu bersama-sama Kelantan mencipta sejarah menjulang Piala Malaysia musim depan.
"Secara jelasnya, saya sudah dihubungi oleh coach Sathia (B.Sathianathan) selepas perlawanan akhir Piala Malaysia berakhir yang memberi tawaran kepada saya untuk menyertai Kelantan.
"Ketika itu saya masih belum membuat sebarang keputusan dan kini saya yakin keputusan yang saya ambil untuk bersama Kelantan adalah yang terbaik," ujarnya.
Pada pertandingan Piala Malaysia lalu, Hairuddin turut mencetak nama sebagai pemain yang menghampakan pasukan negeri kelahirannya, Terengganu pada perlawanan peringkat separuh akhir.
Beliau juga turut membunuh harapan Kelantan untuk menjulang Piala Malaysia apabila gol kedua Negeri Sembilan hasil jaringannya, kurang satu minit selepas wisel separuh masa kedua dibunyikan menerjah gawang Kelantan.
Sementara itu, Arif ketika dihubungi semalam memberitahu, Hairuddin telah sah didaftarkan sebagai pemain ke-25 pasukan Kelantan untuk beraksi musim depan.
Jelasnya, Hairuddin semalam telah pun terbang ke Bangkok untuk menyertai pasukan Kelantan menjalani latihan dalam siri perlawanan persahabatan di sana.

ninja
10-12-09, 10:42 AM
ala Hairuddin ni hangat hangat hangat semusim aje ... tahun lepas ngn N9 tu nasib baik aje..bukan bagus sangat pun die ni kekekeke mmg silap la T-team loan kan die pg N9

FLO
10-12-09, 10:45 AM
ala Hairuddin ni hangat hangat hangat semusim aje ... tahun lepas ngn N9 tu nasib baik aje..bukan bagus sangat pun die ni kekekeke mmg silap la T-team loan kan die pg N9

kalau ikut satu lagi kenyataan akhbar
T-team sbnrnya yg menutup pintu rundingan dgn HO
mungkin dia mintak lebih kot
sbnnya HA ni mcm Nizaruddin gak la
makin tua makin menjadi...

p/s: tua tua berisi...:icon_biggrin:

ninja
10-12-09, 10:49 AM
kalo team byk star..kompom berterabur punya la game...pasal masing2 nak tunjuk hebat...byk team dah terkena...contoh nya Pahang...Selangor...MPPJ (dah berkubur team ni)

FLO
10-12-09, 10:54 AM
kalo team byk star..kompom berterabur punya la game...pasal masing2 nak tunjuk hebat...byk team dah terkena...contoh nya Pahang...Selangor...MPPJ (dah berkubur team ni)

betul tu

cuma gua pelik dgn percaturan FA kelantan
most new player adalah barisan depan yg dipancing

kelemahan paling ketara kelantan adalah defence
nazrul erwan x dapat pancing, hafiz zamani pn x dapat pancing

kacau team ni...:icon_biggrin:

hot_cruel
10-12-09, 04:43 PM
any update score malaysia vs thailand?

ninja
10-12-09, 04:49 PM
http://www.laofootball.blogspot.com/

tgk kat sini ade live Tv1 ngn 2

game malaysia esok la beb

ninja
10-12-09, 05:14 PM
10-Dec-09 (Chao Anu Vong Stadium): Myanmar vs Indonesia (15:00hrs)/ Laos vs Singapore (17:45hrs)
11-Dec-09 (Chao Anu Vong Stadium): Cambodia vs Vietnam
11-Dec-09 Malaysia vs Thailand (15:00hrs)
14-Dec-09 (Chao Anu Vong Stadium): Semi-finals
17-Dec-09 Third/ Fourth Placing (15:00hrs at Chao Anu Vong Stadium)/ FINAL (17:00hrs at Main Stadium)

ninja
11-12-09, 04:48 PM
update score

Malaysia 0 Thailand 0

2nd haf dah start..pray for malaysia to win

tgk live di http://www.laofootball.blogspot.com/ click cenel 11

tapi nak bgtau..malaysia main lembik gile....!!! sakit hati tgk

ninja
11-12-09, 04:58 PM
Thailand 1 Malaysia 0

hampeh betulllllllllll

hot_cruel
11-12-09, 04:59 PM
update score

Malaysia 0 Thailand 0

2nd haf dah start..pray for malaysia to win

tgk live di http://www.laofootball.blogspot.com/ click cenel 11

tapi nak bgtau..malaysia main lembik gile....!!! sakit hati tgk

thai freekick dah terus menerjah ke gawang malaysia...GGGOOOOAAAALLLLL

Thai (1) Malaysia (0)

ps - hamlau!

ninja
11-12-09, 05:01 PM
aku dh cakap ngn ko malaysia main ampeh gile...mmg dh abes la peluang

so far team dah masuk semi Laos dan Singapore serta Vietnam

current score Vietnam 2 Kemboja 0..game berlangsung waktu yang sama

vitnam score lagik menjadikan kedudukan 3-0

vitnam score lagik menjadikan kedudukan 4-0

kemboja score menjadikan kedudukan 4-1

hot_cruel
11-12-09, 05:11 PM
woit ninja...keje la...patut la berukband celcom teruk...kekekekek

bila la nak goal ni...adoiiii

ninja
11-12-09, 05:13 PM
woit ninja...keje la...patut la berukband celcom teruk...kekekekek

bila la nak goal ni...adoiiii

oi mana boleh keje hati susah ni..malaysia xde striker ke?? panggil Hairuddin omar pun lagik bagus laa

dah masuk minit ke 75 sekarang masih Mas 0 Thai 1

ninja
11-12-09, 05:21 PM
eh betul Malaysia 1 thai 1

minit ke 80

skg minit ke 85

Mas 1 Thai 1

Kemboja 1 Vietnam 5

skg miniit ke 89..kedudukan masih sama

sumber x rasmi Malaysia 2 Thai 1 minit ke 92

FLO
11-12-09, 05:30 PM
eh betul Malaysia 1 thai 1

minit ke 80

skg minit ke 85

Mas 1 Thai 1

Kemboja 1 Vietnam 5

skg miniit ke 89..kedudukan masih sama

kalau seri malaysia boleh masuk semi ke?

ninja
11-12-09, 05:33 PM
kalau seri malaysia boleh masuk semi ke?

OUT! xleh masuk

ninja
11-12-09, 05:33 PM
minit ke 93

Mas 2 Thai 1

hot_cruel
11-12-09, 05:34 PM
wakakakakakakakakakakakka yahooooooooo :icon_rule::icon_rule:

ps - woi mod...yg ni jgn delete tau...hehehehe

ninja
11-12-09, 05:35 PM
we're in semifinal Fottball SEA games.. yahooooooooooooooooooo!!!!!!

tahniah Rajagopal dan anak buah

ninja
11-12-09, 05:36 PM
Fulltime score

Malaysia 2 Thai 1

Vietnam 6 Kemboja 1

Semifinal

Malaysia vs Laos

Vietnam vs Singapore

FLO
11-12-09, 05:37 PM
yahooooooo
meh kita puji ramai2..
asyik mengutukkk jerrr

yahoooooooooooooo:icon_biggrin:

hot_cruel
11-12-09, 05:38 PM
TQ to Nasriq & Fakri for the goal
and the whole team yg bersungguh2 sp minit last utk pastikan Malaysia ke Semi.....

YEHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ninja
11-12-09, 05:39 PM
Malaysia score in injury time to secure place in semifinal to face host Laos..we have chances to revenge Vietnam in Final....

ninja
11-12-09, 05:42 PM
Mekasih pada ninja sebab update score kekeekek

nak harap HC x berguno langsung...

wood3
11-12-09, 06:49 PM
wakakakakakakakakakakakka yahooooooooo :icon_rule::icon_rule:

ps - woi mod...yg ni jgn delete tau...hehehehe

Tahniah Team malaysia . . . .kena maki 4 -5 kandanq baru la main bola kalau tidak maian macam hampagas.
So kalau nak bagi moral support kena maki lagi kuat . . .kalau makan puji pakai tak dak laaaa.


p/s: Nasib baik rumah orang . . .kalau umah aku siap laaa HANG . . .haha ha ha ha.

pulun kedah pulun

KiNgX
11-12-09, 11:44 PM
yahooo.....tahniah diucapkan buat pasukan kebangsaan kita ni diatas kemenangan menewaskan pasukan thailand. Rata-rata ramai yang tidak menyangka pasukan kita mampu mengalahkan pasukan thailand ni.

dah menang ngan thailand ni,kasi la cuti free 1 ari oiiiiii
Posted via Mobile Device

Horatio
12-12-09, 07:06 AM
huhuhuhu.... Malaysia Boleh :)

Jangan player dok terasa dah menang Beat Thailand Cup udah cukup..... Pastu kalah ngan Laos sebab misi adalah menang Beat Thailand Cup jer.....

Cayalah..... Final lawan Singapore satu !!!!!!!!!!

FLO
12-12-09, 07:58 AM
huhuhuhu.... Malaysia Boleh :)

Jangan player dok terasa dah menang Beat Thailand Cup udah cukup..... Pastu kalah ngan Laos sebab misi adalah menang Beat Thailand Cup jer.....

Cayalah..... Final lawan Singapore satu !!!!!!!!!!

beat thailand cup??
x faham la H..explain sikit?

FLO
12-12-09, 08:36 AM
ini satu lagi pasukan yg mempunya beberpa pemain berstatus bintang
barisan kejurulatihan yg mantap...dan kemungkinan besar..faktor kewangan yg kukuh...ATM

Skuad ATM diberi tempoh semusim

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/1212/Kosmo/Sukan/su_09.1.jpg

ZAHID (berdiri) memberi taklimat kepada pemain-pemain ATM baru-baru ini.


SKUAD Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hanya diberi tempoh semusim untuk mencapai kejayaan.
Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, sasaran itu dianggap boleh dicapai memandangkan ATM bagi musim 2010 ditunjangi oleh 14 pemain 'luar'.
"Saya beri mereka satu musim saja untuk berjaya. Saya mahu mereka menjadi juara dalam mana-mana kejohanan yang disertai sama ada Liga Perdana, Piala FA atau Piala Malaysia.
"Jika gagal, saya rasa inilah saja pertaruhan terakhir yang saya berikan untuk skuad ATM ini," katanya ketika melawat sesi latihan skuad ATM di Bukit Jalil baru-baru ini.
Sasaran itu dibuat bersandarkan nama-nama besar yang dibawa masuk ke dalam skuad ATM musim ini antaranya Khalid Jamlus, V. Saravanan, Ahmad Tharmini Saiban, Chan Wing Hoong, Nasril Nourdin, Danial Fadzly Abdullah dan Nafuzi Zain.
Bagi memantapkan pasukan, Ahmad Zahid berkata, skuad ATM yang dibimbing Razali Alias, Zulhamizan Zaka- ria dan Rashid Hassan itu akan meng- adakan empat perlawanan persahabatan sepanjang kunjungan mereka ke Perth, Australia dari 14 hingga 24 Disember ini.
"Di sana, kita akan menentang empat kelab Australia. Ia bagus untuk memastikan para pemain kita dapat membiasakan diri berhadapan dengan pasu- kan luar.
"Selepas pulang, kita akan terus sambung latihan di Padang MSN ini dan kita menggunakan Stadium Selayang sebagai gelanggang sendiri," jelasnya.
Skuad ATM yang mula berlatih sejak 1 Disember lalu turut dibarisi 11 pemain dari kalangan anggota ATM sendiri bagi melengkapkan senarai 25 pemain untuk beraksi dalam Liga Perdana 2010 bermula 11 Januari depan.

waveguy
12-12-09, 09:26 AM
Tahniah kepada skuad bolasepak sukan SEA Malaysia....

Sekali sekala kena bagi pujian atas kerja keras mereka sampai masa tamabahan. Semua berjaya mengalahkan LAOS pada peringkat Semi anti dan berjaya ke FINAL dan rekod 20 tahun kemarau emas akan terpadam.


ps.. dah lama tak pergi stadium tengok bola

wood3
12-12-09, 01:33 PM
ini satu lagi pasukan yg mempunya beberpa pemain berstatus bintang
barisan kejurulatihan yg mantap...dan kemungkinan besar..faktor kewangan yg kukuh...ATM

Skuad ATM diberi tempoh semusim

http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2009/1212/Kosmo/Sukan/su_09.1.jpg

ZAHID (berdiri) memberi taklimat kepada pemain-pemain ATM baru-baru ini.


SKUAD Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hanya diberi tempoh semusim untuk mencapai kejayaan.
Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, sasaran itu dianggap boleh dicapai memandangkan ATM bagi musim 2010 ditunjangi oleh 14 pemain 'luar'.
"Saya beri mereka satu musim saja untuk berjaya. Saya mahu mereka menjadi juara dalam mana-mana kejohanan yang disertai sama ada Liga Perdana, Piala FA atau Piala Malaysia.
"Jika gagal, saya rasa inilah saja pertaruhan terakhir yang saya berikan untuk skuad ATM ini," katanya ketika melawat sesi latihan skuad ATM di Bukit Jalil baru-baru ini.
Sasaran itu dibuat bersandarkan nama-nama besar yang dibawa masuk ke dalam skuad ATM musim ini antaranya Khalid Jamlus, V. Saravanan, Ahmad Tharmini Saiban, Chan Wing Hoong, Nasril Nourdin, Danial Fadzly Abdullah dan Nafuzi Zain.
Bagi memantapkan pasukan, Ahmad Zahid berkata, skuad ATM yang dibimbing Razali Alias, Zulhamizan Zaka- ria dan Rashid Hassan itu akan meng- adakan empat perlawanan persahabatan sepanjang kunjungan mereka ke Perth, Australia dari 14 hingga 24 Disember ini.
"Di sana, kita akan menentang empat kelab Australia. Ia bagus untuk memastikan para pemain kita dapat membiasakan diri berhadapan dengan pasu- kan luar.
"Selepas pulang, kita akan terus sambung latihan di Padang MSN ini dan kita menggunakan Stadium Selayang sebagai gelanggang sendiri," jelasnya.
Skuad ATM yang mula berlatih sejak 1 Disember lalu turut dibarisi 11 pemain dari kalangan anggota ATM sendiri bagi melengkapkan senarai 25 pemain untuk beraksi dalam Liga Perdana 2010 bermula 11 Januari depan.

Kah kah kah kah kah . . . . .aku rasa nak gelak pasai aku kenal sangat TEAM NI . . . .awal musim cakap berdegar bila tengahan musim mmmm elaun kemana gaji kemana,silap silap elaun musim lepas pun belum abis bayar.
Nasib baik bebudak bola depa tu ada gaji sebagai sojar . . .kalau tak misss sorruuuuuu la.
Nak tau cerita ATM ni pi la tanya ZOLL EHSAN YUNUS . . . .tapi tak tau la kot kot zahid boleh buat magic.
Dalam malaysia depa travel pun naik bas buruk pas tu tido la kat KEM KEM terdekat ngan stadium . . .makan kat cook house.

Dalam persatuan depa pun politik boleh tahan . . .pandai bodek dapat la jadi 1st eleeven.
Nak tau benar atau tidak tunggu saja musim ni . . . .kita tengok drama depa.


p/s: boleh kat 50% player ATM ni dimusim 2000 hingga 2007 kawan aku,depa main aku masok free. La ni masih berhubung thru phone.

kicap
12-12-09, 02:01 PM
bangga ngn skuad malaysia masuk semi lwn laos...
hope can go through final vs singapore....

Horatio
12-12-09, 06:41 PM
beat thailand cup??
x faham la H..explain sikit?


bila menang ngan thailand macam menang piala dah... kepuasan menewaskan thailand mengelabui mata untuk terus menang game seterusnya....

so itulah dia beat thailand cup / piala menewaskan thailand..... sedangkan sepatutnya terus fokus & berusaha membawa pingat emas ataupun memenangi kejohanan secara keseluruhan, bukan sekadar bersorak gembira menang dgn juara bertahan tapi longlai ngan laos....

gigs
14-12-09, 07:46 AM
Malaysia lwn Laos di TV2 malam ini

Oleh Mohd. Hazli Hassan
[email protected]
KUALA LUMPUR 13 Dis. – Radio Televisyen Malaysia (RTM) sah akan menyiarkan secara langsung perlawanan separuh akhir bola sepak lelaki Sukan SEA XXV antara skuad bawah 23 negara dengan Laos dari Vientiane, pukul 8 malam esok menerusi TV2.
Ia disahkan oleh Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Ibrahim Yahaya yang berkata, siaran berkenaan merupakan salah satu tanggungjawab RTM dalam memberikan khidmat terbaik untuk tatapan rakyat khususnya peminat sukan di seluruh negara.
“Ia juga sejajar amalan RTM dari dulu lagi,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Bagaimanapun difahamkan, RTM terpaksa mengeluarkan kos AS$10,000 (RM34,000) bagi menyiarkan satu slot perlawanan dari Stadium Utama, Kompleks Sukan Nasional, Vientiane itu.
Jumlah yang sama atau lebih mungkin dikenakan kepada RTM untuk menyiarkan secara langsung sekiranya Malaysia layak ke perlawanan akhir yang kali terakhir dilakukan skuad bimbingan Alan John Harris pada Sukan SEA Kuala Lumpur 2001.
Jumaat lalu, skuad bimbingan K. Rajagobal ini mara ke separuh akhir setelah menewaskan juara bertahan, Thailand 2-1 pada perlawanan terakhirnya sekali gus muncul naib juara Kumpulan A di belakang Vietnam.
Ini merupakan kali pertama Malaysia tidak menyiarkan secara langsung temasya Sukan SEA ekoran negara penganjur, Laos memberikan hak penyiaran kepada sebuah syarikat dari Thailand.
Tindakan itu turut mendapat kritikan daripada banyak pihak ekoran syarikat tersebut meminta bayaran tinggi dalam masa yang singkat sehingga menyebabkan kebanyakan negara peserta memboikot penyiaran acara sukan terbesar di rantau Asia Tenggara itu.
Sementara itu, di VIENTIANE, Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim berkata, siaran ini adalah untuk membolehkan perlawanan tersebut turut dikongsi rakyat Malaysia.
“Saya dimaklumkan, ramai peminat bola sepak kecewa kerana tiada siaran secara langsung ketika Malaysia menentang Thailand. Banyak permintaan dan harapan mereka untuk menyaksikan perlawanan separuh akhir pula.
“Mereka kecewa kerana tidak dapat berkongsi kegembiraan ketika kita menewaskan Thailand apabila tiada siaran langsung,” katanya.

ninja
14-12-09, 09:33 AM
wahhh..ni berita sangat gembira...apa lah sangat wang RTM keluarkan..itu pun wang kerajaan dan wang rakyat juga

kicap
14-12-09, 09:36 AM
hope malaysia can get through to final...

sam261079
14-12-09, 09:48 AM
Comfirm ! ! ! !
Siaran secara langsung akan disiarkan malam nie di TV2 ,
Walaupun pada permulaan nya mendapat tentangan hebat dari sesetengah pihak, tapi bila salah seorang kenamaan masuk campur semuanya settle ..
paham-paham sahaja lah siapa yang dimaksuklah itu...

Yang penting malam nie ramai-ramai lah kita pakai tengok sokong pasukan harimau...

p/s Kalau ader TT Bola malam nie pun menarik jugak.....

wahlaue
14-12-09, 09:53 AM
p/s Kalau ader TT Bola malam nie pun menarik jugak.....


Sapa nak organ-nice?

sam261079
14-12-09, 09:57 AM
Sapa nak organ-nice?

doesn't matter who want to organize , If we have 4- 5 person ok already maaa.. Just find location and we gather there lah ....

KiNgX
14-12-09, 09:47 PM
Harep sungguh, unpredictable bak kata orang Somalia. Bila kita tak sokong, keja menang jer memanjang, bila kita sokong sepenuh hati, asyik kalah jer memanjang.....

Apapun tahniah diucapkan buat pasukan kebangsaan Malaysia kerana berjaya menewaskan pasukan Laos 3-1. Terima kasih juga buat RTM sebab buat jugak buat siaran langsung untuk tatapan 27 juta rakyat Malaysia ni, berbaloi-baloi.

Next, 17 December untuk perlawanan peringkat akhir.

tetraceta
14-12-09, 10:01 PM
Congrats untuk Malaysia team kerana menang semi final tadi...anyway....masih banyak bole diperbaiki ......congrats untuk badrol bakhtiar kerana tidak patah semangat dan terus mencari gol.....seronok bila TM sponsor game ni....hopefully final nnt ada live jugak mcm semi ni...mari sokong beramai2 team Malaysia !

Horatio
14-12-09, 10:10 PM
Menarik game tadi....

cuma period before jadi 1-1 tu agak geram sket.... cam dok bertahan jer..... mujur gerakan gerakan yang dibuat membuahkan jaringan....

Malaysia Boleh ! Pingat emas satu !!!!!!!!!!!!

dakjoe
14-12-09, 10:59 PM
Tahniah.......game yg taktikal. Dr min pertama sampai dapat gol pertama..Malaysia mmg main sgh menarik. Pas tu....banyak bg ruang kat Loas untuk menyerang. 2nd half....lagi berdebar. Bila Loas dpt gol penyamaan..brlah ada gerakan berani dari kem Malaysia untuk menyerang.....sehinggalah berhasil dapat gol ke-2 dan gol ke-3 mmg mematahkan sedikit sebanyak perjuangan Loas. Kredit to player kita. Lwn Vietnam nanti kena lebih pantas dan taktikal sikit....tahan2 bola pas tu bola ilang..dah tak mau dahhhh.

Note : Final game confirm ada LIVE....pengacara dah umumkan tadi.

MALAYSIA BOLEH !!!!

KiNgX
14-12-09, 11:16 PM
Setelah 20 tahun menanti (lama tu weiiii), akhirnya Malaysia berpeluang juga untuk memenangi emas dalam acara bola sepak lelaki pada Sukan SEA XXV kali ini apabila berjaya mengalahkan Laos 3-1 sebentar tadi. Malaysia akan berjumpa dengan Vietnam dalam perlawanan akhir khamis nanti (Vietnam berjaya menumpaskan Singapura 4-1).

Apa apa pun, pinggat perak sudah dalam genggaman. Semua rakyat Malaysia akan mendoakan kejayaan pasukan kebangsaan kita ni. Saya yakin, pasukan kebangsaan kita ini mampu membuat kejutan lagi di final nanti. Sama-samalah kita mendoakan kemenangan tersebut.

Syabas buat team K. Rajagobal.

FLO
14-12-09, 11:17 PM
kerana bola aku tunggu
cuma aku tak puas hati psl keeper leka
kl x kita boleh menang bersih 3-0
kalau org pernah jadi keeper...cth nya Hantu Keras
dia mesti tau..vietnam punya goal mistake keeper..
nasib baik menang...keeper jgn leka lagi tauu

tapi gua tabik BADROL BAKHTIAR..
1st goal..superbb semi bicycle kick
2nd goal...dia x putus asa..dlm keadaan jatuh pun boleh kick
3rd goal..usaha talaha larikan bola..

total game..malaysia control tengah pd 1st half..dan penghujung game

congrats

Horatio
15-12-09, 06:33 AM
kerana bola aku tunggu
cuma aku tak puas hati psl keeper leka
kl x kita boleh menang bersih 3-0
kalau org pernah jadi keeper...cth nya Hantu Keras
dia mesti tau..vietnam punya goal mistake keeper..
nasib baik menang...keeper jgn leka lagi tauu

tapi gua tabik BADROL BAKHTIAR..
1st goal..superbb semi bicycle kick
2nd goal...dia x putus asa..dlm keadaan jatuh pun boleh kick
3rd goal..usaha talaha larikan bola..

total game..malaysia control tengah pd 1st half..dan penghujung game

congrats



vietnam ????? bukan laos kah ?

hehehehehee

sam261079
15-12-09, 07:10 AM
Tahniah ! Tahniah ! Tahniah !

Kejayaan demi kejayaan bakal tercipta , sejarah pasti terukir , tapi yang pastinya kita sebagai penyokong jangan lah hanya sekadar menyokong ibarat hangat -hangat tahi ayam ajer, yang pasti nya sokongan itu ikhlas yang datang dari hati dan sebagai seorang warga Malaysia ...

ninja
15-12-09, 09:58 AM
tahniah di ucap kan...tapi sebagai pengkritik tegar bolas sepak (nak ganti Shebby)..saya ingin mengkritik pemain bolasepak kita...selepas score 1 gol..mereka sudah tidak bermain seperti perancangan

pemain sayap dah kurang lintangkan bola...player midfield dah longgarkan cengkaman di tengah...seb baik striker Laos no 9 - Lamnao kurang tajam penyudahannya...beliau amat laju...nampak agak tertekan player Malaysia nak mengawal beliau...

gol pertama Laos..dan satu2 nya gol mereka semalam .. mmg aku salah kan keeper...bola tu bola tangkap atau tepis keluar..tapi masih nak guna 1 tangan saja..apa kejadahnyaaaa??

Stamina masih jadi isu player Malaysia...nampak 2nd half..dah kurang kejar bola dan keletihan nak kawal player laos yang laju2...

secara keseluruhan aku kasik 6/10 persembahan Malaysia...nampak agak sukar bila bertemu Vietnam di final...mereka belasah Singapodah 4-1 ...

tapi sebagai rakyat Malaysia...aku ber harap Malaysia menang final dan tamatkan kutukan selama 20 tahun terhadap team bola sepak Malaysia

Man of the match pilihan aku: Norshahrul Idlan Talaha

sam261079
15-12-09, 10:07 AM
tahniah di ucap kan...tapi sebagai pengkritik tegar bolas sepak (nak ganti Shebby)..saya ingin mengkritik pemain bolasepak kita...selepas score 1 gol..mereka sudah tidak bermain seperti perancangan

pemain sayap dah kurang lintangkan bola...player midfield dah longgarkan cengkaman di tengah...seb baik striker Laos no 9 - Lamnao kurang tajam penyudahannya...beliau amat laju...nampak agak tertekan player Malaysia nak mengawal beliau...

gol pertama Laos..dan satu2 nya gol mereka semalam .. mmg aku salah kan keeper...bola tu bola tangkap atau tepis keluar..tapi masih nak guna 1 tangan saja..apa kejadahnyaaaa??

Stamina masih jadi isu player Malaysia...nampak 2nd half..dah kurang kejar bola dan keletihan nak kawal player laos yang laju2...

secara keseluruhan aku kasik 6/10 persembahan Malaysia...nampak agak sukar bila bertemu Vietnam di final...mereka belasah Singapodah 4-1 ...

tapi sebagai rakyat Malaysia...aku ber harap Malaysia menang final dan tamatkan kutukan selama 20 tahun terhadap team bola sepak Malaysia

Man of the match pilihan aku: Norshahrul Idlan Talaha


Terima kasih Penguras Sukan Ninja
padat dan penuh berinformasi ....

tidak dapat dinafikan stamina player malaysia memang lemah , rasa-rasanya apalah agaknya nak bg dia org nie semua powerrrrrr.....

Man of the macth aku gua pilih KUnalan (16)

ninja
15-12-09, 10:13 AM
tapi at least...aku suka gak la tgk dorang main..walau pun kekadang emosi...player2 muda ni..semangat dorang lain..x mcm player senior...main untuk berjalan di negara orang aje...kesungguhan nak menang tu nampak di riak wajah player muda nih...

sam261079
15-12-09, 10:27 AM
tapi at least...aku suka gak la tgk dorang main..walau pun kekadang emosi...player2 muda ni..semangat dorang lain..x mcm player senior...main untuk berjalan di negara orang aje...kesungguhan nak menang tu nampak di riak wajah player muda nih...

Aku suka tengok game malaysia nie cuma 20minit awal ajer yang lain nya dia orang berbalik pada peragai lama .. mana tak haging aku...

so kalau lah jurulatih malaysia nie user Mk nak ajer aku suruh dia baca ... thread nie... ehehehehe

Kekalkan prestasi
Utamakan kualiti
Mantapkan posisi
Hapuskan Musuh tradidisi

hot_cruel
15-12-09, 10:57 AM
Rasanya masih belum terlewat utk ucapkan tahniah pada team malaysia walaupun second half aku terpaksa bukak channel 616 tgk naruto psl team malaysia dah main mcm hampeh bila 1-1....nasib baik boleh score balik.

ps - mamat kena gantung & sakit mata tu dipanggil balik ke ar utk main final?

wood3
15-12-09, 11:09 AM
Rasanya masih belum terlewat utk ucapkan tahniah pada team malaysia walaupun second half aku terpaksa bukak channel 616 tgk naruto psl team malaysia dah main mcm hampeh bila 1-1....nasib baik boleh score balik.

ps - mamat kena gantung & sakit mata tu dipanggil balik ke ar utk main final?

Salam bola !!.
Pada aku permainan semalam tu macam hampeh !!! . .sapa sapa yg ada sakit jantong mau bergetar getar . . .pada aku masih banyak kelemaham pada player serta coach dalam menyusun stratigi permainan total football.
Malam semalam laos bermain dibawah tekanan serta tak pandai ambik peluang . . .kalau masih bermain macam tu ngan vietnam sah sah sekadar dapat perak saja.
Pemain ilang fokus . . .serta cepat puas hati . . .
Apapun tahniah yg paling minima dari aku buat depa semua.



p/s: gol pertama dari pemain KEDAH tu cantik . . . .kingx pasti lena bila mamat tu scrore 2 biji.

FLO
15-12-09, 04:00 PM
vietnam ????? bukan laos kah ?

hehehehehee

sorry la H
mamai sikit..mabuk teh tarik:icon_biggrin:

dar74
15-12-09, 05:22 PM
Bagi aku pasukan Malaysia dah melepasi target dgn sampai ke final.Tak salah aku target awal utk ke semi-final jer.
Perlawanan mlm tadi kira bole tahan utk pasukan bawah 23 tahun. kalo team kebangsaan yg main mungkin semi-final pun tak lepas kut...hehehe
Dlm team ni bole la kita nampak bakat yg mungkin akan meneruskan perjuangan di pasukan senior. Pemain mcm baddrol bakhtiar, gurusami, kunalan, shahrul idlan talaha, mohd muslim mmg ada potensi utk lebih baik.
Moga2 pasukan senior lebih berusaha mcm team bawah 23 tahun dlm apa2 pertandingan kelayakan nnt.

glenn.e
15-12-09, 08:04 PM
Pada hemat saya...selaku bekas pemain bolasepak ( dan masih disegani)...biar prestasi memuncak mane sekalipun kebajikan perlu dijage tahap 10000peratus...kemane hala pemain muda yang cedera tu??adakah mereka segera die ubati..atau FAM hanya mengharapkan persatuan negeri dan kelab......kedua...isu masa depan pemain..rata-rata pemain bersara awal di negara ini..dan tiada pekerjaan tetap....disyorkan...bagila mereka ini kerjaya profesional yg tetap selepas bersara,,,,

FLO
16-12-09, 12:44 AM
penyerang malaysia yg kena hantar balik malaysia..dh di hantar ke Loas balik..
pakai spek itam..sbb mata sakit..abis la berjangkit dgn player vietnam nnt:icon_biggrin:

kalau mamat ni main? sapa dia nk letak kat bangku simpanan...
aku tgk perfomance striker yg ganti mamat kembar ni dh superbb

apa percaturan K.raja??:icon_biggrin:

ninja
16-12-09, 12:51 AM
Khamis ni final bola ade live jam 5.55 petang....adoi kene tgk ni....weh TT Popeye kenseeeeeeeel mau tgk bola

FLO
16-12-09, 12:53 AM
Khamis ni final bola ade live jam 5.55 petang....adoi kene tgk ni....weh TT Popeye kenseeeeeeeel mau tgk bola

hahahha..dah agak dah...

ben2020
16-12-09, 07:12 AM
Tahniah Malaysia..hanya emas akan dapat menutup mulut pengkritik-pengkritik yang bak tempayan tu...so kalahkan Vietnam..Malaysia boleh !!!!

hot_cruel
16-12-09, 09:57 AM
kalau mamat ni main? sapa dia nk letak kat bangku simpanan...
aku tgk perfomance striker yg ganti mamat kembar ni dh superbb

apa percaturan K.raja??:icon_biggrin:

bukan dia je dah ada...si fakri pun dah boleh main...cuma amirulhadi je masih digantung...kira rajagopal dah dpt team terkuat la...lagipun baddrol ngan shafiq tu tak cergas 100% ikut kata coach cuma dah takde player lain tu yg terpaksa gak turunkan diorang....

pada aku coach kena fair....player gantian dah berusaha utk pastikan malaysia mara ke final even without few yg digantung...and terbukti diorang boleh pikul tanggungjawab tu....so maybe dia leh bg diorang main then kalau nak tukar br bagi yg br boleh main balik tu masuk ganti.

ps - woiii rajagopal....ko bc tak apa aku tulis ni?? :35:

wood3
16-12-09, 10:46 AM
bukan dia je dah ada...si fakri pun dah boleh main...cuma amirulhadi je masih digantung...kira rajagopal dah dpt team terkuat la...lagipun baddrol ngan shafiq tu tak cergas 100% ikut kata coach cuma dah takde player lain tu yg terpaksa gak turunkan diorang....

pada aku coach kena fair....player gantian dah berusaha utk pastikan malaysia mara ke final even without few yg digantung...and terbukti diorang boleh pikul tanggungjawab tu....so maybe dia leh bg diorang main then kalau nak tukar br bagi yg br boleh main balik tu masuk ganti.

ps - woiii rajagopal....ko bc tak apa aku tulis ni?? :35:

Haaa . .hang punya statement ni aku sokong . . . masa main lawan laos tu . . .orang lain yang bermati matian cari kemenangan tapi jangan pulak bila buah masak panggil mamat sakit mata tu mai jolok bagi jatoh.
Ataupun bagi je mamat tu super sub . .ala ala si suparman dari selangor tu dulu.
Player pun akan tersa bila time final je tak dapat main . . .konon nak boh yang terbaek . . . .aku coach malaysia ni kadang kadang merapek meraban juga susun player.
Masa macam ni juga ada penolong pengurus la dok jadi penyibok . . .nak ambik kredit la tu . . .pirahhhh subahan kamal.
Lagi satu FAM atau kerajaan malaysia tok sah dok janji apa apa imbuhan lagi . . . .bagi depa main . .menang bagi.

p/s: Yg penting main kena yg terbaik . . . .bukan untok imbuhan tapi untok seluruh rakyat malaysia.

KiNgX
16-12-09, 01:17 PM
Tahniah Malaysia..hanya emas akan dapat menutup mulut pengkritik-pengkritik yang bak tempayan tu...so kalahkan Vietnam..Malaysia boleh !!!!

Kalau menang, diharap dapat tutup mulut pengkritik sukan bola sepak Malaysia, tapi adakah itu mampu untuk meruntuhkan keegoan FAM dan menidakkan mereka dari mengamalkan polisi-polisi pihak tertentu sahaja?

Retired
16-12-09, 01:21 PM
Kalau menang, diharap dapat tutup mulut pengkritik sukan bola sepak Malaysia, tapi adakah itu mampu untuk meruntuhkan keegoan FAM dan menidakkan mereka dari mengamalkan polisi-polisi pihak tertentu sahaja?

kesian skuad harimau muda...ingatkan boleh laaa bermain di liga super tapi apakan daya....ada konsiprasi tahap maksimum...

p/s kes sensitif...kang aku di cop sebagai derhaka kepada raja.....

terunasuci
16-12-09, 01:22 PM
tahniah di ucap kan...tapi sebagai pengkritik tegar bolas sepak (nak ganti Shebby)..saya ingin mengkritik pemain bolasepak kita...selepas score 1 gol..mereka sudah tidak bermain seperti perancangan

pemain sayap dah kurang lintangkan bola...player midfield dah longgarkan cengkaman di tengah...seb baik striker Laos no 9 - Lamnao kurang tajam penyudahannya...beliau amat laju...nampak agak tertekan player Malaysia nak mengawal beliau...



Pada aku mereka bukan tak main ikut perancangan, tp soal mentaliti lama...terikut2 style pemain2 yang lama dan senior mereka...bila leading je mula main cam taik...main lambat2...kejap2 pas kat keeper...pass depan tu pas depan balik...pas tu keeper pun saje je lambat2 tangkap bola...

Bila Laos tiba2 dapat gol barulah cam tersedar dari mimpi...main cam pemain profesional...

Satu lagi, pemain2 yang berjaya membawa malaysia ke perlawanan akhir patut dikekalkan...patut beri penmghargaan pada mereka untuk main...pemain yang kununnya terer dan suka nak tumbuk pengadil dan pemain yang cedera dan digantung perlawanan tu bagi je pemain simpanan dulu...

Harap2 K Rajagopal sempat bukak MK dan baca cadangan saya ini...




p/s : dengar citer dia dihantar balik sbb dok rindu sangat kat buah hatinya si Ayu Raudah...ekekeke

KiNgX
16-12-09, 02:16 PM
Majikan disaran benar pekerja pulang awal saksi Malaysia lawan Vietnam

KUALA LUMPUR: Bahang kejayaan pasukan bola sepak Sukan Sea negara memasuki perlawanan akhir untuk menentang Vietnam esok, turut terasa di Dewan Negara apabila majikan disaran agar membenarkan pekerja mereka pulang lebih awal bagi menyaksikan siaran langsung perlawanan itu.

Saranan itu dibuat oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim yang berkata pertandingan akhir itu akan ditayangkan secara langsung menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM) jam 6 petang. "Mungkin majikan boleh benarkan pekerja masing-masing balik awal, ataupun boleh sediakan televisyen di pejabat supaya pekerja-pekerja dapat menonton," katanya ketika menjawab soalan Senator Fatimah Hamat pada persidangan Dewan Negara di sini hari ini.



Razali berkata pasukan negara sudah pasti akan menghargai sokongan yang diberikan oleh rakyat Malaysia, sekali gus akan memberi kesan yang besar kepada pembangunan sukan negara. "Ia tidak ada nilaian wang ringgit, tetapi sumbangan dari majikan dalam menyokong pembangunan bola sepak saya pasti pasukan negara akan menghargai perkara ini," katanya.


Ini sudah bagus, mintak-mintak la bos saya baca posting saya ni. Esok kat Restoren Hakim Baru, Syeksen 7 Shah Alam pun, Hot FM ada wat gathering untuk tengok bola skali. Sapa yang free, leh join.

sexypirate
16-12-09, 04:16 PM
Nak comment sikit...

rasa x sedap hati bila Datuk Azuiddin...somethin like that kate nak bagi habuan & bonus jika pemain menang GOLD SEA GAME.....

Pada pendapat saya, bonus nie baik utk rasangkan pemain....tapi jgn la lebih sampai boleh beli tanah kampung and kreta besar....
Nanti jadi manja sgt.....

BONUS nie patut diagihkan utk semua atlet yg bertanding.....bukan utk skuad football je....

sexypirate
16-12-09, 04:27 PM
Pasal dibenarkan balik awal....utk tonton FINALE....

nak comment sikit......

MANA BOLEH.......??
kalau mcm tu..siapa buat kerja?

kalau FINALE nak balik awal....semua GAMES pun kena balik awal la....
kalau FINALE, x cukup la......

berfikir sebelum comment

KiNgX
16-12-09, 06:11 PM
Pasal dibenarkan balik awal....utk tonton FINALE....

nak comment sikit......

MANA BOLEH.......??
kalau mcm tu..siapa buat kerja?

kalau FINALE nak balik awal....semua GAMES pun kena balik awal la....
kalau FINALE, x cukup la......

berfikir sebelum comment

Perghhh....lu ni kasi potong la. Balik awal ker, balik lambat ker, sapa nak wat keje ker, terpulang pada individu masing-masing. Kalau bos dah bagi balik awal, apa kita nak kata? kann...? Lagi pun dah lama kita menanti pingat emas ni, dekat 20 tahun, sekali sekala tak per la nak balik awal. Esok saya memang keje, tapi saya bekerja dari rumah la...ekekekeke.

Tadi masa ngah minum petang, ternampak bayang-bayang petanda dalam buih teh tarik saya tu...melalui pengamatan saya...sah dah...sah dah esok Malaysia tibai Vietnam 3-2...hahaha

ninja
17-12-09, 02:12 PM
Prediction aku.. Malaysia- Vietnam - Fulltime 1-1

Malaysia kalah penalti 3-2

sam261079
17-12-09, 02:17 PM
Prediction aku.. Malaysia- Vietnam - Fulltime 1-1

Malaysia kalah penalti 3-2

Biar apa orang kata
Lupakan semua sengketa
Perlengkapkan Stamina
Kuatkan Senjata
Pertajamkan Minda
Gempurkan Mereka
Pertahankan Benteng Negara
Ranapkan Pertahanan Mereka
Pastinya Kemenangan bakal menjelma

Hidup Malaysia

Prediction Gua malam nie
Malaysia 2 Musuh 1

hot_cruel
17-12-09, 02:21 PM
2-1 berpihak malaysia

ps - tau la br jumpa awek vietnam...isk

ninja
17-12-09, 02:26 PM
2-1 berpihak malaysia

ps - tau la br jumpa awek vietnam...isk

ahahahahah! cam siot statement...

Aku punya predition berdasarkan tahap kecergasan player Malaysia...dan tahap tekanan yang diterima dan atas dasar FAM yang telah secara membabi buta akan memberi bonus...patut nya dah menang baru announce...

ps: arini agak2 pengadil kene belasah x ngn player Malaysia lagik ekekekeke

wood3
17-12-09, 03:47 PM
Prediction aku.. Malaysia- Vietnam - Fulltime 1-1

Malaysia kalah penalti 3-2

atas semangat malaysia boleh !!!!!!!!!!!!!! . . .boleh masok final je . . he he he he . . .kata hati aku malaysia kalah petang ni.

malaysia 1

vietnam 2 . . mungkin lebih kot.
Pasai depa makan sup anjing special sebagai penambah stamina.

Tapi sebagai rakyat malaysia aku berharap malaysia menang.

p/s: mana port hampa lepak petang ni ??

KiNgX
17-12-09, 03:53 PM
atas semangat malaysia boleh !!!!!!!!!!!!!! . . .boleh masok final je . . he he he he . . .kata hati aku malaysia kalah petang ni.

malaysia 1

vietnam 2 . . mungkin lebih kot.
Pasai depa makan sup anjing special sebagai penambah stamina.

Tapi sebagai rakyat malaysia aku berharap malaysia menang.

p/s: mana port hampa lepak petang ni ??




Pa dia nieee? depa makan sup anjing, kita ada kopi janda....sama level gak tu. Saya baca paper tadi, kemungkinan barisan pemain yang akan diturunkan oleh K. Rajagopal agak bagus, dan mampu mengucar kacirkan pihak lawan, hopefully satgi kita leh menewaskan Vietnam tak kiralah berapa jaringan gol sekalipun.

Cuma, walaupun kita dah melepasi target 30 pingat emas, tapi itu bukan menjadi titik noktah buat skuad bola sepak dapat pingat perak! Teruskan perjuangan anda skuad bolasepak Malaysia.

gigs
17-12-09, 04:02 PM
Huh.. Semangat nih nak tgk bola petang nih. Dari segi psikologi, nampak cam kita dah menang. Vietnam mesti agak gundah, takut Malaysia balas dendam. Jangkaan gua, oleh kerana arituh dah tewas, ni mesti balas dendam.

Sape kata pemain Kelantan je pandai ngamuk kat padang? Pemain Malaysia pon pandai woi! Anggap je la malaysia tu Kelantan.


Kelantan 2
Negeri Sembilan 0

hot_cruel
17-12-09, 04:21 PM
Kelantan 2
Negeri Sembilan 0

lagi haremmmm....ni kes takleh terima kekalahan aritu la ni...kekekekke

cam tau2 je bos bos kat sini aku nak cilok balik awal...semua off site meeting...ke diorang buat alasan utk balik awal tgk bola gak :35:

terunasuci
17-12-09, 04:24 PM
p/s: mana port hampa lepak petang ni ??




Petang ni tak dak TT Bola kat Ciken Wing ka???

wood3
17-12-09, 04:33 PM
Petang ni tak dak TT Bola kat Ciken Wing ka???



Kalau nak buat TT Sukan SEA . . . bola malaysia vs vietnam/vietkong kena cari tg berbumbung . . .ujan dah lebat mengila nih.
Diharapkan pemain malaysia dapat fokus . . .buat yg terbaik serta main dengan cara yang enak dipandang.kalah menang tu soal kedua.

Pada para peminat sila persiapkan diri . . .bukan apa takut ramai yg pengsan tak dapat terima kenyataan kalau kalah nanti.
Kalau perlu stanby ambulan ka . . .atau nak pi TT kan IJN sangatlah dialu alukan.


p/s: aku takut kalau malaysia kalah mamat ni mengamok kat GREENWOOD. . . .manyakkk mahayeee woooo.

FLO
17-12-09, 04:45 PM
woiiiiiiiiiii bola dh start la.............:icon_biggrin:

aku rasa ...........errrrrrrrr..ntah la..
minta2 malaysia menang
tapi kalau kalah pn x apa
dh tentu dpt perak
masuk final pn dh cukup bagus

wood3
17-12-09, 07:47 PM
Tahniah

pasukan bolasepak

malaysia.

Dapat emas sea games.

malaysia 1
vietnam 0

FLO
17-12-09, 08:01 PM
tahniah...20 tahun menunggu
jgn lupa daratan...:icon_biggrin:

nickmaster
17-12-09, 09:07 PM
TAHNIAH..

happy giler nie...raser mcm nak pusing satu mesia bgtau semua yg mesia menang emas....

mcm menang piala dunia pulak...

yg penting, menang tetap menang....

yahoooo....

dakjoe
17-12-09, 10:48 PM
TAHNIAH............!!!

2nd half baru berpeluang mengasak setelah diasak dlm bilik persalinan sblmnya.
Baru tahu..kelemahan benteng Vietnam...sampai terkucil laa bahu keeper Vietnam tu.
Tak kira gol mcmana.....gol nasib kaaa...gol tak sengaja kaa.......
Janji Malaysia menang pingat EMAS...

Yahooooooooooo..................

KiNgX
17-12-09, 11:21 PM
Tahniah buat K.Rajagopal dan skuad kebangsaan bola sepak Malaysia kerana telah berjaya memenangi pingat emas yang selama ini dinanti-nantikankan hampir 20 tahun lamanya. Walaupun bola sepak dah menang pingat emas, rasanya macam dah menang keseluruhan sukan SEA tu, begitulah yang saya rasakan tahap kepuasannya!

Walaupun saya tak berkesempatan nak melihat siaran langsung dek urusan kerja, tapi hati dan semangat saya tetap berjuang bersama mereka. Saya automatiknya berasa bangga menjadi rakyat Malaysia, dan suka nya saya melihat status-status FB semua orang malam ni.

Apa lagi Tok Najib, kasi cuti free la 1 ari oiiiiiiiiiii.

chaosspawn
18-12-09, 02:55 AM
Wow! It’s been quite some time since the last time i feel such an euphoria from a football match, not since the Chelsea of Jose Mourinho’s days ;). The last time Malaysia football team won something worth remembering was about some 20 years ago, when I was still in my early teens (dah tua rupanya aku ni..).

I have to admit that I’ve lost interest in Malaysian football since the era of semi-pro, where the likes of Azizul Abu Haniffa, Radhi Mat Din, Nasaruddin Yassin, Lim Teong Kim to name a few & glorious imports such as Olabunmi Adigun, Fandi Ahmad, Emile M’bouh M’bouh etc graced our stadiums.

However, watching the Malaysian boys tigerish performance in the final of Laos SEA Games against the favourite Vietnam - who already showing their title credentials by beating us 3-1 in the group stages- just send shivers down my spine. I don’t even recognize most of the players, apart from the Aidil twins. Having said that, they only got to my attention thru some gossip columns :).

But tonight, their names will forever etched in my memory. I know its only SEA Games but still.. at least something.. The keeper Sharbinee made 1 splendid save from a well directed header early in the game & solid throughout the 1st half onslaught. The centrebacks Zaffuan & Muslim read the game well & won most of the headers. We have 2 highly robust fullbacks in Nasriq & Sabre (this guy worries me with the number of fouls he committed, booked early in the 1st half). My man of the match goes to this tireless defensive midfielder Gurusamy. This Guru really taught those Vietnamese boys some lesson in interception, breaking up plays & sometimes launched quick counterattacks. Wingers Gunalan & Baddrol provide good width & Amir linked the play with our 2 mobile strikers in Norshahrul & Fakri.

The image of Malaysian from various backgrounds jumping up & down the terraces amidst the red sea of Vietnamese supporters brings joy to life. Too bad we didn’t have live coverage on all the other event. Because through sport, real solidarity & togetherness comes to life. This is not some cook up stunt from our 1Malaysia film director. It is as real as it gets. If we share a common purpose, we don’t mind working together. Heck, we even hug each other, no matter what our skin colour.

Horatio
18-12-09, 07:34 AM
Finally......

Didn't watch the games due to some issues.... Heard from radio on the winning.....

Whatever reason on the winning.... WIN is WIN....

Congratulation Malaysian Football Players who played in the SEA Games....

Winning the Gold doesn't mean Malaysia back on the Asia football scene as a tiger, but it a good start for the new year of Hijrah.....

Takbir !!!!!!!!!!!!!!!

glenn.e
18-12-09, 10:10 AM
Tahniah..buat pasukan negara kita MALAYSIA..anda berhak dijulang..pencapaian terbaik untuk negara kita..satu kali tabik.....

Sergeant Mendoza
18-12-09, 03:15 PM
Berakhirnya penantian selama 20 tahun... tahniah. Harap skuad yang ada, dan juga skuad yang mendatang mampu memuncakkan kembali nama Malaysia dipersada bolasepak Asia.

heiya
18-12-09, 11:31 PM
tahniah kat team malaysia...berjaya bawa pulang emas penantian 20 thn...

hope bleh maintain tahap mcm ni...cuma keep polish lg permainan tu...kalau bleh..semua game ngan mana2 negara asia tenggara ni..kita control 100minit (plus masa tambahan wat ever...!!)

respect gak strategi malaysia..diorang nampak kelemahan keeper vietnam tu..suka sgt kuar posisi nak rampas bola kalau kita serang dr corner masa 1st half...tgk 2nd half..kita umpan lg dr tepi so player kita bleh overtake depan dia..tp apakan daya...lmbt sikit je..but ok la...keeper vietnam pun bodoh...nak sgt jd wira..dah injurt mcm tu..sibuk lg nak jd keeper..kesian aku tgk keeper simpanan..3 kali dia panaskan badan..sure panas hati kan...

but gurusamy tu yg kene chek doping kan..hehehe..aku tgk game tu..gila byk dia berlari...itu kalau main ragbi tu...konfirm jd fullback!!

Pussychasser
18-12-09, 11:42 PM
Syabas dan taniah di ucapkan kepada pasukan "hari hari mau" M'sia. Tengok live smlm mula2 1st half tengok mcm nak kena sayur tapi 2nd half berapi..mcm ni la kita mau sayang tak pergi tengok kat kedai mamak kat depan rumah tu kalau tak sure hilang suara...he..he...syabas keep up the good performance jgn lak lemak dah over the head sudah le...:kissass:

Kamen Rider Black
19-12-09, 12:50 AM
Tahniah Rajagopal & skuad Msia... teruskan kecemerlangan.. menang dan terus menang.. Jangan tunggu 20 tahun lagi untuk menang piala...

mike
19-12-09, 03:09 PM
tahniah tu tahniah jgk...tp momentum team harimau malaya ni kena lah consistent....jgn lepas ni spirit tu dah xde....ape2 pun keep it up guys!!!!

Kamen Rider Black
22-12-09, 12:04 AM
Walaupun dah menang pingat emas, masih banyak yang perlu diperbaiki.. jangan cepat berbangga dengan kemenangan sukan sea.. M'sia pernah juara piala Tiger, semua orang puji dan berbangga, tapi apa terjadi selepas tu??? Team M'sia terus jatuh dan menjunam.. kena kekalkan momentum. teruskan usaha... jangan asyik terlena dibuai mimpi...

wood3
22-12-09, 08:40 AM
PULUN KEDAH PULUN.

semuga dapat kemenangan bagi PIALA EMAS RAJA RAJA.
Ni pun piala juga . . . tapi macam peminat semua terlepas pandang tau tau dah sampai FINAL.
Moga kedah menang untok SULTAN TERCINTA@TOK WAN.

hot_cruel
22-12-09, 09:24 AM
takpe wood....moga ada la piala utk kedah penutup 2009 ni :kid:...lawan perlis kan?

anyway utk team malaysia....diorang akan ada game kelayakan piala asia...even atas kertas dah terkeluar tp pada aku dengan barisan yg sama ke sukan sea cuma tambah 3 player senior (amri, norhafiz..lagi sorang tak jumpa lagi) diorang patut kekalkan momentum dan tunjuk yg this is the team rakyat malaysia waiting for.

terunasuci
22-12-09, 10:28 AM
PULUN KEDAH PULUN.

semuga dapat kemenangan bagi PIALA EMAS RAJA RAJA.
Ni pun piala juga . . . tapi macam peminat semua terlepas pandang tau tau dah sampai FINAL.
Moga kedah menang untok SULTAN TERCINTA@TOK WAN.


Piala ni bukan peminat terlepas pandang, peminat2 bola memang tak pandang pun...ekekeke...dan hanya negeri2 tertentu dok sebuk pulun nak dapat piala ni...tau negeri apa kan...negeri yang bekas pemimpinnya dok sebut apa nama...apa nama...negeri tu lah...ekekeke

Sebagaai anak jati Selangor, wa tak heran pun ngan Piala ni...tak dapat pun tak pa...



p/s : tp kalau dapat ok gak...ekekeke

glenn.e
22-12-09, 01:23 PM
[QUOTE]Sebagaai anak jati Selangor, wa tak heran pun ngan Piala ni...tak dapat pun tak pa../QUOTE]

sewaktu saye bergelar player dahulu (kini masih disegani juga)...piala ni mmg xder pape meaning pun..sbb state management lebih menumpukan Piala Razak....Piala Bardhan..dan juga emas utk sukma...kebanyakkan orng hanya antar player pelapis level 2 jer bagi mengelakkan player injured. sbb dlm piala emas..banyak team yg akan antar player level 2 jugak...hentam keromo...xtau la kenape negeri tu tertunggu piala nie..sbb dah xder piala kot tahun nie..beli jer kat pertama kompleks..world cup punye piala pun dorang ade jual...

hot_cruel
23-12-09, 10:07 AM
isk korang ni....kesian la sket kat team ni...biarla diorang bermegah ngan satu piala ni je musim ni (tu pun kalau menang la :35:)

bak kata skuad piala ni
Pasukan Piala Emas Raja-Raja Kedah mahu menjadikan perlawanan akhir menentang Perlis di Stadium Darul Aman, Isnin ini sebagai medan untuk menebus kehampaan sukan bola sepak negeri ini yang hambar sepanjang musim 2009.

Selepas 'abangnya', skuad Liga Super Kedah gagal mempamerkan aksi memberangsangkan sepanjang musim 2009, anak buah Mohamed Ramlee kini mahu memastikan kejuaraan dalam kejohanan yang pernah dimenangi Kedah sebanyak enam kali itu.



ps - korang tak ngeri ke?? 6 kali tuuuuuu chempiang :kid:

bge
23-12-09, 12:02 PM
mencelah sikit boleh?
aku rasa team kelantan mantap la musim depan..
sbb kelantan byk beli star player....
apa2pon tngok dulu...

kicap
23-12-09, 12:08 PM
Kelantan? Plz....haha..Gua N9... Hobin jang Hobin...
Tahniah buat skuad Malaysia...
Proud to be MALAYSIAN especially malay...
20 yrs waiting noe the time...
Revenge of the fallen...

KiNgX
29-12-09, 10:23 AM
Ni....tahniah la buat pasukan Perlis sebab menjuarai Piala Emas Raja-Raja dengan kemenangan 2-0 ke atas Kedah...Alaaaa, perlawanan yang orang tak pandang sangat, buat apa nak pulun sangat kat piala tu, tak berprestij pun...biaq pi la depa (Perlis) menang.....ekekekekeke

hot_cruel
29-12-09, 11:05 AM
Ni....tahniah la buat pasukan Perlis sebab menjuarai Piala Emas Raja-Raja dengan kemenangan 2-0 ke atas Kedah...Alaaaa, perlawanan yang orang tak pandang sangat, buat apa nak pulun sangat kat piala tu, tak berprestij pun...biaq pi la depa (Perlis) menang.....ekekekekeke

wakakakakak pak wood mana pi? :kid:
ko jgn kingx....wood punya menaruh harapan kedah menang piala ni...apa jadahnya pasukan yg bermegah dengan gelaran juara trebble tetiba satu piala pun takde dlm almari tahun ni :icon_biggrin:

ps - skuad emas sukan sea dpt sorang 30k tuuuuuu :cry:

terunasuci
29-12-09, 11:08 AM
wakakakakak pak wood mana pi? :kid:
ko jgn kingx....wood punya menaruh harapan kedah menang piala ni...apa jadahnya pasukan yg bermegah dengan gelaran juara trebble tetiba satu piala pun takde dlm almari tahun ni :icon_biggrin:

ps - skuad emas sukan sea dpt sorang 30k tuuuuuu :cry:

Mungkin pak wood masih bersedey lagi kot...ekekeke

Bukan apa, mungkin tawaran yang dibuat jika menjuari piala tersebut iaitu melancong ke Indonesia terlalu murah kot...tu yang dorang main tak bersemangat...hehehe

FLO
29-12-09, 08:12 PM
selalu kata penyokong kelantan HOLIGAN..ganas..suka buat kacau
cuba tgk game smlm..semua sama jer..kalau dh peminat bola
smlm pun ada penyokong bakar tempat duduk...
jadi sifat dan perangai mcm ni bukan ada pd satu pasukan jer..semua ada:icon_biggrin:

tahniah eypoi..perelih menang smlm

KiNgX
29-12-09, 10:50 PM
selalu kata penyokong kelantan HOLIGAN..ganas..suka buat kacau
cuba tgk game smlm..semua sama jer..kalau dh peminat bola
smlm pun ada penyokong bakar tempat duduk...
jadi sifat dan perangai mcm ni bukan ada pd satu pasukan jer..semua ada:icon_biggrin:

tahniah eypoi..perelih menang smlm

Tu la...saya pun tersipu-sipu malu bila membaca akhbar tadi..demmit. Tapi tu juga memberi maksud, walau apa pun yang terjadi, sokongan kami bukan sekadar menang, sokongan kami sepanjang zaman....takkan hilang penyokong hijau kuning di stadium

ajimario
29-12-09, 11:26 PM
Liga Super 2010

9 January 2010

N9 vs Selangor
KL vs T-Team
KL Plus vs Penang
Pahang vs Perak
Terengganu vs Kelantan
Johor vs Kedah
Perlis vs Johor FC

FLO
29-12-09, 11:36 PM
Liga Super 2010

9 January 2010

N9 vs Selangor
KL vs T-Team
KL Plus vs Penang
Pahang vs Perak
Terengganu vs Perak
Johor vs Kedah
Perlis vs Johor FC

aji
kelantan x ada game ke?

FLO
30-12-09, 12:16 AM
rusuhan smlm jadi topik utama berita sukan
rempuh pagar tuuu..tadi x tunjuk

KiNgX
30-12-09, 12:22 AM
rusuhan smlm jadi topik utama berita sukan
rempuh pagar tuuu..tadi x tunjuk

Ekekekeke...siap snapshot tu...lepas geram la nie. Tak pa, la kedah dan kelantan kira adik beradik la noh.

Horatio
30-12-09, 06:06 AM
WOOD !!!!!!!! Paging for wood3.....

wood3 !!!!! where are you !!!! jom pi padang besar di PERLIS jom.... ekekekekeke

kasi rentung ini wood3....

ajimario
30-12-09, 07:57 AM
aji
kelantan x ada game ke?


H... silap taip la.... terengganu vs kelantan

ajimario
30-12-09, 10:43 PM
Keputusan tak rasmi


Friendly game



MALAYSIA 4 SYRIA 1

Oll_tomp
30-12-09, 10:52 PM
keputusan dah rasmi dah tue ajimario.. safiq rahim score dua penalti .. zaquan adha score sebijik lagi dan tambahan gurusamy pada masa kecederaan.. syria rangking ke 91 dunia dan malaysia rangking ke 160 kalau tengok dari segi rangking memang malaysia nie makanan syria je

ajimario
30-12-09, 10:56 PM
keputusan dah rasmi dah tue ajimario.. safiq rahim score dua penalti .. zaquan adha score sebijik lagi dan tambahan gurusamy pada masa kecederaan.. syria rangking ke 91 dunia dan malaysia rangking ke 160 kalau tengok dari segi rangking memang malaysia nie makanan syria je


hahah keputusan dah rasmi yer.... tak berani nak bgtau rasmi coz dapat info result nie dari facebook.... apa apa pun tahniah malaysia

KiNgX
31-12-09, 02:10 AM
hahah keputusan dah rasmi yer.... tak berani nak bgtau rasmi coz dapat info result nie dari facebook.... apa apa pun tahniah malaysia

Kalau benar bagai yang dikata, rasanya patut diberi penghargaan ni. Tahniah buat pasukan Malaysia kerana berjaya menewaskan pasukan di ranking ke 91 dunia iaitu Syria. Makin bagus prestasi skuad bolasepak kebangsaan kita ni...

p/s: Bila la nak start game kedah lawan selangor ni, tak sabaq nak pi stadium!!!

hot_cruel
31-12-09, 10:04 AM
p/s: Bila la nak start game kedah lawan selangor ni, tak sabaq nak pi stadium!!!


aku dah print screen statement ni sebagai bukti di mahkamah sekiranya anda tidak muncul di stadium apabile 2 team ni berjumpa. :icon_biggrin:

ps - ajimario...ko check sket bila 2 team ni jumpa...aku nak suh kingx block awal2 kalendar dia...kekekeek :kid:

ajimario
31-12-09, 03:50 PM
ps - ajimario...ko check sket bila 2 team ni jumpa...aku nak suh kingx block awal2 kalendar dia...kekekeek :kid:


6 March 2010 SELANGOR VS KEDAH

hot_cruel
04-01-10, 01:56 PM
6 March 2010 SELANGOR VS KEDAH

haaaa tu dia...ko jgn nak buat2 senyap atau hilang ingatan kingx....kalau boleh pintu masuk rumah..pintu tandas...poster dalam bilik hang....atau apa saja yg boleh hang tulis .... kasi letak tarikh ni...kekekeke :icon_razz:

ps - heret skali itu orang oiii

wood3
04-01-10, 02:01 PM
haaaa tu dia...ko jgn nak buat2 senyap atau hilang ingatan kingx....kalau boleh pintu masuk rumah..pintu tandas...poster dalam bilik hang....atau apa saja yg boleh hang tulis .... kasi letak tarikh ni...kekekeke :icon_razz:

ps - heret skali itu orang oiii

woiiii . .orang ini tak lari punya . .cuma tolong minta mai la ramai sikit hampa punya penyokong !!!.
Harap stadium je gempaq . . penonton boleh kira ngan jari . . .macam pelaq !!!.

Kami akan turun dan pastikan sorangakn bergema keserta SELANGORRRRRRRRRRRRRR.


p/s: Hampa poie la soromban dulu layan JANG . . .

KiNgX
04-01-10, 02:14 PM
haaaa tu dia...ko jgn nak buat2 senyap atau hilang ingatan kingx....kalau boleh pintu masuk rumah..pintu tandas...poster dalam bilik hang....atau apa saja yg boleh hang tulis .... kasi letak tarikh ni...kekekeke :icon_razz:

ps - heret skali itu orang oiii

Ini takkan leh lupa punya. Memang saat-saat yang dinantikan selama ini. Time tu Mohd Kyril Muhymeen pun dah lega dah dari kecederaan...tak risau punya....orang utara cakap...tak dak pa pa yeay!

Gentar tak tengok list senarai pemain Kedah untuk musim 2010 ni??

1 - Mohd Helmi Eliza Elias - 27 - GK
2 - Victor Andrac - 34 - CD
3 - Sharil Faizal Sharifuddin - 30 - CD
6 - Shafizan Hashim - 28 - LB/LWB
7 - Baddrul Bahtiar - 22 - RW/LW/AM
8 - Shahrul Nizam Mustapa - 29 - CM/DM/LM
10 - Mohd Zamri Chin - 25 - ST/FW
11 - Ahmad Fauzi Shaari - 28 - CM/DM/RM
12 - Rozaidi Abd Rahim - 22 - RB/CB
13 - Saramsak Kram - 25 - ST/FW/RW
14 - Mohd Azlan Ismail - 2x - ST/FW/AM/CM/CD
15 - Mohd Fazly Baharom - 22 - LW/AM
16 - Mohd Fazliata Taib - 25 - CD/RB
17 - V Thirumurugan - 27 - RB/RWB
18 - Mohd Kyril Muhymeen Zambri - 23 - ST/FW/AM/RW/LW
19 - Mohd Shafiq Jamal - 22 - ST/FW
20 - Khairul Helmi Johari - 22 - CD
21 - Mohd Sabree Mat Abu - 23 - CM/DM/LB/RB/CD/RW/LW
22 - Mohd Al Hafiz Hamzah - 26 - GK
23 - Mohd Farizal Rozali - 27 - ST/FW
24 - Mohd Faizal Abu Bakar - 20 - ST/FW/RW
25 - Abdul Hadi Abdul Hamid - 23 - GK
26- Mohd Arfan Rashid - 19 - CM/AM
27- Mohd Azmi Muslim - 23 - LB/LWB/LM
28 - KiNgX La Porpo - 25 - Pengurus Pasukan (Taktikal)


Jadual Perlawanan Liga Super 2010 Bagi Pasukan Negeri Kedah Darul Aman

9/1/10 Sabtu
Johor vs Kedah, Stadium Larkin(A)

12/1/10 Selasa
Kedah vs Perlis, Stadium Darul Aman(H)

16/1/10 Sabtu
Kedah vs Johor FC, Stadium Darul Aman(H)

19/1/10 Selasa
Kelantan vs Kedah, Stadium Kota Bharu(A)

23/1/10 Sabtu
Kedah vs Perak, Stadium Darul Aman(H)

26/1/10 Selasa
Pulau Pinang vs Kedah, Stadium Bandaraya(A)

30/1/10 Sabtu
Kedah vs T-Team, Stadium Darul Aman(H)

6/3/10 Sabtu
Selangor vs Kedah, Stadium Shah Alam(A)

13/3/10 Sabtu
Kedah vs N9, Stadium Darul Aman(H)

17/4/10 Sabtu
KL vs Kedah, Stadium KLFA Cheras(A)

20/4/10 Selasa
Kedah vs Plus FC, Stadium Darul Aman(H)

24/4/10 Sabtu
Pahang vs Kedah, Stadium Darul Makmur(A)

4/5/10 Selasa
Kedah vs Terengganu, Stadium Darul Aman(H)

P/s : *Jadual untuk pusingan pertama Liga Super

*Tertakluk kepada perubahan


PULUN KEDAH PULUN

.

hot_cruel
04-01-10, 03:47 PM
perghhhhh ini la baru penyokong tegar.....
tgk dr list...ok la mmg saya mengaku agak gentar :77:....bila scroll ke bawah sampai no.28 ..... :icon_wtf::YM - 24::YM - 24::YM - 24::YM - 24::YM - 24:

mmg bungkuihhh lagi la team hijau kuning :speechless:

KiNgX
05-01-10, 10:10 AM
Aikkk? Mana list pemain pasukan Selangor untuk 2010?? Letak sini, baru kita leh compare yang mana jaguh kampung, yang mana jaguh seantero malaya (dabel treble ni, mana da pasukan leh celen lagi)

Nah...kat bawah jersi baru kedah, angpa punya mana?

wood3
05-01-10, 11:24 AM
Aikkk? Mana list pemain pasukan Selangor untuk 2010?? Letak sini, baru kita leh compare yang mana jaguh kampung, yang mana jaguh seantero malaya (dabel treble ni, mana da pasukan leh celen lagi)

Nah...kat bawah jersi baru kedah, angpa punya mana?


Huhh . .tampa disangka PEMINAT PIAWWW . .KEDAH bagi info yg cukup lengkap . .baguih sungguh dan di harap PEMINAT IMPORT/sepupu sepapat pemain import pun bagi la HAMPA punya pasukan punya gambaq serta statistik pertandingan berserta statistik pemain KUDA TUA . . . .
Kalau dok bantai KOMPANG je . .tak payah dok sibok pasal TEAM LAIN la . . .ataupun hampa dah pi tukaq sokong PROTON FC.


p/s: pelik !! hari hari dalam METRO dok cerita hal PERLIS . . .hebat sangat ka TEAM NEGERI BESAQ KELEMBOYY tu ???. . .kat stadium penuh taik lembu . . lagi mau cerita banyak . . !!!

hot_cruel
05-01-10, 11:41 AM
cessss pantang anak melaka dicabar....ko nak melaka punya ke selangor ni? kekekeke

Barisan Red Giant 2010

Penjaga Gol
Mohd Hamsani Ahmad (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=1)
Mohd Fairul Azwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=3)
Shahrullai (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=3)

Pertahanan
Khairul Anuar Baharum (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=7)
Mohd Nasriq Baharom (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=8)
P Gunalan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=16)
D Surendran (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=20)
Mohd Razman Roslan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=5)
Mohd Asraruddin Putra (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=6)Omar (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=6)

Tengah
Mohd Hardi Jaafar (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=15)Mohd Amri Yahyah (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=18)
Mohd Fauzan Dzulkifli (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=19)
Mohd Fitri Shazwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=23)Raduwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=23)
Mohd Fazilidin Khalid (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=24)

Penyerang
Rudie Ramli (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=11)
Mohd Safee Mohd Sali (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=12)
R Surendren (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=22)

hot_cruel
05-01-10, 11:43 AM
ppssstttt dengar2 FAM ngan KBS dah setuju skuad bawah 23 dikekalkan...diorang akan tebus balik contract yg player dah sign denagn pasukan negeri....

kalau ini macam jangan terkejut champion liga super ialah MELAKA :36::icon_giggle:

wood3
05-01-10, 11:48 AM
cessss pantang anak melaka dicabar....ko nak melaka punya ke selangor ni? kekekeke

Barisan Red Giant 2010

Penjaga Gol
Mohd Hamsani Ahmad (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=1)
Mohd Fairul Azwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=3)
Shahrullai (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=3)

Pertahanan
Khairul Anuar Baharum (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=7)
Mohd Nasriq Baharom (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=8)
P Gunalan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=16)
D Surendran (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=20)
Mohd Razman Roslan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=5)
Mohd Asraruddin Putra (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=6)Omar (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=6)

Tengah
Mohd Hardi Jaafar (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=15)Mohd Amri Yahyah (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=18)
Mohd Fauzan Dzulkifli (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=19)
Mohd Fitri Shazwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=23)Raduwan (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=23)
Mohd Fazilidin Khalid (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=24)

Penyerang
Rudie Ramli (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=11)
Mohd Safee Mohd Sali (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=12)
R Surendren (http://faselangor.my/index.php/component/joomleague/?func=showPlayer&p=6&pid=22)

Tahniah !!! . .macam ni baru la penyokong bermusim . . .sokong musim menang saja huuuu.
Statistik tak lengkap . . .umur pemain pun tarak . . .mungkin ramai KUDA TUA@ayam pencen.
Nak tanya ni . .kau poiee ko soromban nanti ??? . . .kalau tak poiee tu tando nyo ekau takuttt . . !!.


p/s : tunggu BRO SHINCAN up date pemain NOGORI.

Mana laaa up date pemain MELAKA NI ??? . . .bro H..ngaku je la kampong hang kat AIR PAK ABAS.

ninja
05-01-10, 01:00 PM
Melaka main Super League ke?? bukan FAM Cup ke

Oll_tomp
05-01-10, 01:36 PM
Melaka main Super League ke?? bukan FAM Cup ke yep melaka main fam cup.. negeri saya johor tahun nie ada dua team dalam super league.. dah lama tunggu team johor menang piala malaysia the last one is in 1991 arrrgghh bila la nak rasa kemeriahan final macam nie..

hot_cruel
05-01-10, 01:53 PM
Melaka main Super League ke?? bukan FAM Cup ke

laaaaa FAM cup je ke....apa kelas wei main league tu :icon_razz:
woi ninja....kasi up la list player melaka.....ko kang daulat takleh masuk melaka br tau :lero:

KiNgX
05-01-10, 01:59 PM
laaaaa FAM cup je ke....apa kelas wei main league tu :icon_razz:
woi ninja....kasi up la list player melaka.....ko kang daulat takleh masuk melaka br tau :lero:

Cittt...dok suruh orang up list player, gambaq jersi mana???? Tak lawa la tu..tu yang tak upload.

ninja
05-01-10, 02:01 PM
xde dalam senarai la player Melaka ekekeek sian dowwww

eh dorang main liga perdana ar

hot_cruel
05-01-10, 02:24 PM
Cittt...dok suruh orang up list player, gambaq jersi mana???? Tak lawa la tu..tu yang tak upload.

jersi design belum siap lagi bang....tak caya gi tanya adidas :67:

ninja
05-01-10, 02:51 PM
selangor dah guna Lotto semula

http://4.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/SMoJVy7k7-I/AAAAAAAAEC8/B2Ia-E-horQ/s400/Selangor+95.jpg

hot_cruel
05-01-10, 02:52 PM
selangor dah guna Lotto semula


psssttt adidas contract dr 2002-2010

ninja
05-01-10, 02:55 PM
saja xde keje...imbas semula jersey2 lama selangor

http://2.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/RxN4_y0tcKI/AAAAAAAACkY/c7gG_01yQhY/s320/Selangor+FA+1997Home.png
http://3.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/RxN5GC0tcLI/AAAAAAAACkg/r4l9x4Z-ySw/s320/Selangor+FA+1997Away.png

Top players like Azman Adnan, Mehmet Durakovic, Tony Cottee and Christopher Kiwomya are the names who makes this clubs best at 90's

http://1.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/RxN4wi0tcII/AAAAAAAACkI/nB5WNi3pjI0/s320/Selangor+FA+1982Home.png
http://2.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/RxN42y0tcJI/AAAAAAAACkQ/iB04T8ITznA/s320/Selangor+FA+1982Away.png

Santokh Singh, Reduan Abdullah, Jamalludin Norbit and legendary Mokhtar Dahari the players worn in this kits

ninja
05-01-10, 03:01 PM
kalo hangpa penyokong setia selangor..sapa nama player import ni

http://img210.imageshack.us/img210/1184/pahangvsselangor19921wd.jpg

tahun 92 die main

ninja
05-01-10, 03:02 PM
http://img124.imageshack.us/img124/2918/pahang19910ux0jj.jpg

untuk penyokong Pahang :clap:

ninja
05-01-10, 03:05 PM
ar tiba masanya Skuad pujaan hati aku..Kuala Lumpuuuuuuuuuuuuuuuur!!

Malaysia Cup Champion 87,88,89

http://img239.imageshack.us/img239/299/887rd.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/6753/klsquadbeforefriendlymatchagai.jpg

http://img125.imageshack.us/img125/4251/klplayerzulkiflisamionchasings.jpg

Pemain KL, Zulkifli Samion dengan Pemain Import Selangor Chris Kiwomya 1996-97

http://img164.imageshack.us/img164/868/klvssgor114tg.jpg
Liew Kim Tu

ninja
05-01-10, 03:07 PM
untuk orang johor, zaman kegemilangan...ngn player Alistair Edwards, Ervin Boban

http://img84.imageshack.us/img84/8283/1991selangor1johor3ghanialidan.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/9664/mcup101sl.jpg

ninja
05-01-10, 03:10 PM
Untuk orang PeyRock!!

sapa tah player Myanmar ni..lupa aku nama die...

http://img136.imageshack.us/img136/9159/kwilimon9ua1.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/6914/p1000453kp8zw9.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/7503/p1000447qw1og3.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/907/p1000445iv7pz0.jpg

ninja
05-01-10, 03:10 PM
Team Malaysia yang kalah ngn laos

ekekekekek

http://img87.imageshack.us/img87/1705/p1000449lt4qp0.jpg

ninja
05-01-10, 03:13 PM
Skuad Champion 1989 - Gold Medal Sukan SEA

http://img396.imageshack.us/img396/3417/malaysia1989seagamestq0.jpg

aku try aje nih

barisan belakang dari kiri...azmi mahmud, lee kin hong, mubin mokhtar (?), radhi mat din, razip ismail, dollah salleh, rashid hassan, zainal abidin hassan, azizul abu haniffa(?), a.anbalagan, ahmad yusof, yap kam choon

barisan depan dari kiri... shebby singh, (?), subadron aziz, p. ravindran, chow siew wai, k. ravichandran (?), see kim seng, lim teong kim, naina mohd

ninja
05-01-10, 03:17 PM
sapa ni? kalo korang terer..eheheh

http://img175.imageshack.us/img175/1943/geejonmn7pz2.jpg

ninja
05-01-10, 03:24 PM
Sarawak - FA Cup Champion 1992

John Hunter dan Mazlan Wahid

http://img296.imageshack.us/img296/6006/johnhuntermazlanwahed92be8.jpg

Sarawak FA VS Kashima Antlers 1999 (Asia Cup Winner's Cup)
http://img293.imageshack.us/img293/3282/aliswksarawakvskashimaantlers9899asiacupwinnerscup nb5.jpg

Sarawak FA VS Selangor FA (FA Cup Final 2001)
http://img223.imageshack.us/img223/1516/finalfacupsarawakvsselamq5.jpg

ninja
05-01-10, 03:26 PM
Johor....cempiyeeeeeeeeeeeen wooo ini team...dun play2

1991

Presiden: Tan Sri Muhyiddin Yassin

Pengurus: Dato' Suleiman Mohamad Noor

Jurulatih: Michael Urukalo

Penolong: Wan Jamak Wan Hassan

Pemain: Hassan Miskam, Omar Salim, Sani Osman, Nazaruddin Atan, Roslan Hamid, Aidiel Mohd. Noor, Annuar Ariffin, Nizaruddin Kadir, Khalid Shahdan, Ramlan Rashid, Fadzli Ahmad, Liew Kim Tu, Nasir Yusof, Sazali Nasir, Sazali Saidon, Salehan Mohd. Som, Annuar Abu Bakar, Ervin Boban, Alistair Edwards, Abbas Saad


http://img299.imageshack.us/img299/676/abbas01abbassaadcq4.jpg

http://img270.imageshack.us/img270/5660/alistair01alistairedwarqt6.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/7599/annuar01annuarabubakarak4.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/8712/boban01ervinbobangi2.jpg

1991 Malaysia Cup Cempiyen

http://img254.imageshack.us/img254/9577/mcup91johorfa01vp5.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/744/mcup91johorfa02zs7.jpg

ninja
05-01-10, 03:28 PM
sambungan johor

http://img101.imageshack.us/img101/8269/mcup91johorfa06ax6.jpg

The Professor - Nasir yusof
http://img96.imageshack.us/img96/3376/mcup91johorfa11gz8.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/1615/johorfa1991squad05kp7.jpg

http://img169.imageshack.us/img169/6315/johorfa1991ic3.jpg

ninja
05-01-10, 03:30 PM
aku dengar, wood3 minat sungguh ngn Shebby Singh nih...xnk bagi die kempunan aku tepek la khas buat wood3

ekekekkee:woot:

Hai Wood3! :a1093:
http://img88.imageshack.us/img88/6679/shebby81985nepalji1.jpg

ninja
05-01-10, 03:37 PM
Perlawanan Persahabatan Selangor / Boca Juniors Di Stadium Merdeka (1982)

http://img246.imageshack.us/img246/3701/mokhtardaharidiegomaradpe4.jpg

ada sapa2 pergi tgk ker match nih??? aku baru umur 2 thn time ni kekeke

ninja
05-01-10, 03:40 PM
Pilihan Negeri Sembilan vs Jepun 2-1 (6/2/1996)

wuhh hebat...kalah Jepun...

http://img218.imageshack.us/img218/9633/negerisembilanselectionra4.jpg

http://img301.imageshack.us/img301/66/negerisembilanselectionlf5.jpg

ninja
05-01-10, 03:41 PM
untuk orang Kedah..sila tgk..Ahmad Sobri kene hayaaamm..free kick kakaka

lawan Kelantan game ni

http://i74.photobucket.com/albums/i263/orcadlayout/Kelate/Hashim.gif

ninja
05-01-10, 03:43 PM
meh jenguk Kelantan plak...team terganas dalam Malaysia eheheh

http://i33.photobucket.com/albums/d65/anokkelate/19.jpg

http://i215.photobucket.com/albums/cc138/mzdin/kelate012.jpg

http://i215.photobucket.com/albums/cc138/mzdin/kelate96.jpg

http://img50.imageshack.us/img50/5600/logokdncn2.jpg

ninja
05-01-10, 03:44 PM
http://img228.imageshack.us/img228/8866/malaysia1980kelayakanolqa7.jpg

Pasukan Olimpik Malaysia (1980)

ninja
05-01-10, 03:46 PM
Ala Arsenal..bukan hebat mana pun...kene hayaaaaaaaaaaaaaam:thankyou:

Malaysia vs Arsenal (1975)

Malaysia (2) Arsenal (0)

http://img186.imageshack.us/img186/852/malaysiavsarsenal1975duai2.jpg

ninja
05-01-10, 03:47 PM
Harimau Malaysia (1985)

Kevin Keagen Turut Melatih Dan Beraksi Dengan Pasukan Harimau Malaysia

http://img124.imageshack.us/img124/3220/harimaumalaysia1984kevigb2.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/3195/harimaumalaysia1984keviak9.jpg

http://img372.imageshack.us/img372/5096/harimaumalaysia1984kevirq7.jpg

ninja
05-01-10, 03:48 PM
kesian kedah...3 tahun kempunann..tahun 90..amik laa Piala tu bawak balik Alor Staq :toot:

http://img353.imageshack.us/img353/3827/kedahjuarapialamalaysiady9.jpg

ninja
05-01-10, 03:50 PM
Kedah Juara Piala Sumbangsih (1991)

http://img183.imageshack.us/img183/2762/kedahjuarapialasumbangsbc2.jpg

Selangor Juara Piala FA (1991)

http://img111.imageshack.us/img111/7761/selangorjuarapialafa199oq8.jpg

ninja
05-01-10, 03:51 PM
Johor Juara Liga Divisyen 1 (1991)

http://img260.imageshack.us/img260/2435/johorjuaraligadivisyen1pw4.jpg

Negeri Sembilan Juara Liga Divisyen 2 (1991)
http://img397.imageshack.us/img397/7303/negerisembilanjuaraligafw9.jpg

ninja
05-01-10, 03:53 PM
Ex Selangor - Player Import

http://farm4.static.flickr.com/3550/3369606579_7aff7bcb75_o.jpg
david mitchell

http://farm4.static.flickr.com/3585/3369606581_aa17abe1b2_o.jpg
robbie dunn

dah mcm muka Big Show aku tgk david Mitchell tu

ninja
05-01-10, 03:57 PM
hangpa ingat Selangor je ka hebat...Sabah pun dah lawan la Man U

Sabah Selection Vs Manchester United (1980)

http://img80.imageshack.us/img80/7738/sabahselectionvsmanches.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/7738/sabahselectionvsmanches.jpg

ninja
05-01-10, 03:58 PM
The King @ The Greatest Footballer alive in Malaysia

Allahyarham Mokhtar Dahari a.k.a Super Mokh

http://img412.imageshack.us/img412/1938/mokhtardahari1988.jpg

ninja
05-01-10, 04:01 PM
ok abes dah...nanti2 aku sambung lagik sejarah kegemilangan bola sepak Malaysia

hot_cruel
05-01-10, 04:09 PM
perghhhhh kenangan....kenangan

ps - woi mod pun kejar post gak ke :lero:

wood3
05-01-10, 04:19 PM
perghhhhh kenangan....kenangan

ps - woi mod pun kejar post gak ke :lero:

Bagus !!! satu iniasitif terbaik . . .dapat mengimbau sejarah bolasepak negara.
Boca junior mai aku tak boleh pi tengok pasai bary kreja WAITER . . .puki ayam supervisor ngan kepten saja cuti dan depa pi.
Kedah kalah 3 kali ngan KL . .tiga tahun aku pi dan 3 tahun juga kesedihan . . .tapi berkat kesabaran KEDAH dah jadi salah satu PASuKAN TEMPATAN yang TERBAIK.
Dari pada STADIUM TANGGA AYAM la ni satu satu nya stadium kat malay sia ada dua GRANDSTAND . . .dulu tahun 80an granstand kayu . .huu kalau la ni mau depa bakaq kot.


p/s: HANG post saja ninja . . . biaq pi kat mamat melaka tu . . . dia memang LAHABAWWWW.

ninja
05-01-10, 05:00 PM
akakakak! budus nya HC...aku mengimbau kenangan bola sepak laaa...sorry la Melaka xde dalam arkib..team sayur..mana ada menang piala aakakaka

ninja
05-01-10, 05:03 PM
perghhhhh kenangan....kenangan

ps - woi mod pun kejar post gak ke :lero:

oi ade soklan player import selangor tu kasik jawab laa..kata hang terer sangaaaaaaaaaaaaattt ...:lero:

wood3
05-01-10, 05:11 PM
oi ade soklan player import selangor tu kasik jawab laa..kata hang terer sangaaaaaaaaaaaaattt ...:lero:


Player tu nama dia MEHMET DURAKOVIC.

Player import perak dari mynmar tu . AUNG NING.

Penyokong import selangor H.C.



p/s: Teringat Fandi ahmad,k kannan serta tibor szaban(import kedah) V.sundramorthy . . .import kedah dari singapura.

ninja
05-01-10, 05:15 PM
salah itu bukan Mehmet

nama dia TIM BREDBURRY

ninja
05-01-10, 05:23 PM
okey ni aku senarai kan player import yang pernah berbakti kepada Selangor

Foreign players
[1]
[edit]European (UEFA)
Karel Stromsik (1989-1991)
Zoran Nikolić (1989-1990)
Pavel Korejcik (1990-1991)
Peter Disztl (1993)
Dimitre Kalkanov (1993-1994)
Zsolt Bucs (1993)
Cristian Mustaca (1996)
Tony Cottee (1997)
Chris Kiwomya (1997)
Jeff Hopkins (1997-1998)
Ivica Kulasevic (2002)
Darko Novacic (2003-2004)
Perica Ognjenović (2006)

[edit]African (CAF)
Christopher Zwane Mandla (1997)
Alexander Freeman (1998)
Mass Sarr Jr (2002-2003)
Cheikh Ba (2006)
Evans Chisulo (2007/2008)
Frank Seator (2007/2008)
Opono Oponi Dylayowa (2009/2009)
Etolo Ebodo Edede (1993/1993)

[edit]South American (CONMEBOL)
Aldo Andrés Mores (2004)
Diego Rubén Cepeda (2004)
Brian Fuentes (2004-2006)

[edit]Asian (AFC)
Robert Dunn (1990-1991)
Ross Greer (1992-1993)
Tim Bredbury (1992)
Alistair Edwards (1994)
David Mitchell (1995-1996)
Josip Biskic (1995)
Mehmet Durakovic (1995-1998)
Ross Aloisi (2004)
Ante Kovacevic (2004)
Buddy Farah (2005-2006)
Bambang Pamungkas (2005-2006)
Elie Aiboy (2005-2006,2007/2008)

wood3
05-01-10, 05:25 PM
salah itu bukan Mehmet

nama dia TIM BREDBURRY

Ooooo . . .mana la aku ingat sangat . .yang paling aku ingat ialah import selangor yang kena PENERAJANG kat BONTOT ngan HALIM NAPI . . . ZOFF kot nama dia . .game tu kat stadium merdeka.



p/s: kalau ada pemain import ni rasanya meriah la sikit kot . . .tapi import tempatan pun dah makin demand.

hot_cruel
05-01-10, 05:26 PM
oi ade soklan player import selangor tu kasik jawab laa..kata hang terer sangaaaaaaaaaaaaattt ...:lero:

baru nak jawab....apa la...takleh aku nak tunjuk betapa mendalamnyer pengetahuan aku kat team selangor ni. bagi la soalan mencabar sket...ini takat gambo player import camtu bersepah leh carik jawapan kat internet...apa daaaaa

ps - sumpah aku tak tau nama layer tu sp ko bg jawapan...kekekek

ninja
05-01-10, 05:28 PM
ekekekekek! Zoran Nikolic ker??

Zoff mana pak maun oiiii....

Player import selangor paling bagus aku rasa Tim Bredbury,Karel Stromsik, Mehmet

Paling rugi

Brian Fuentes..kuda sakit

ninja
05-01-10, 05:29 PM
baru nak jawab....apa la...takleh aku nak tunjuk betapa mendalamnyer pengetahuan aku kat team selangor ni. bagi la soalan mencabar sket...ini takat gambo player import camtu bersepah leh carik jawapan kat internet...apa daaaaa

ps - sumpah aku tak tau nama layer tu sp ko bg jawapan...kekekek

dah jawab dol...ekekeke

ok aku tnya ko...ko senarai kan semua jurulatih selangor dari dlu sampai skg

wood3
05-01-10, 05:35 PM
ekekekekek! Zoran Nikolic ker??

Zoff mana pak maun oiiii....

Player import selangor paling bagus aku rasa Tim Bredbury,Karel Stromsik, Mehmet

Paling rugi

Brian Fuentes..kuda sakit

Tak silap aku nama dia zoff bucks . . . .pasai tu halim terajang punggkoq dia.
Dulu selangor TEAM KAYA . .pasai tu mampu beli import . .lain 2 team ada la sorang dua negro jual talipinggang sebagai pemain.

p/s: apa habaq agaknya ADIGUNNN . . . .si ayah hitam dapat anak putih melepak . .konpiussss . . .hat ni bukan dikambing hitam tapi negro dah memang itam.

ninja
05-01-10, 05:38 PM
Olinbumi Adigunnnnn yess..bagus die nih...sapa sekoq lagik pak itam Kedah tu....bagus depa nih...badan keras cam konkrit gamaknya...dulu sapa ni Luis Nasimento baguih juga die tu..boleh arap la

hot_cruel
06-01-10, 11:48 AM
ok aku tnya ko...ko senarai kan semua jurulatih selangor dari dlu sampai skg


Haaaa ni senarai dr tahun 1990 aku bagi korang

1990 - Khadir Buyong
1991 - Ken Wak Den
1992- M Chandran
1993 - Bernard Schumm
1994/96 - Ken Wak Den
1997/98 - Steve Wicks
1999 - Mike Pejic
2000 - the great K Rajagopal
2001/02 - Abdul Rahman Ibrahim
2003 - Ken Wak Den
2004 - Ruben Omar Larossa
2005/08 - Dollah anak Pak Salleh
2009 hingga kini - K Devan

Tambahan Fakta Red Giants
1) memegang rekod menang piala malaysia sebanyak 32 kali
2) telah menang piala FA sebanyak 5 kali
3) menang liga super sebanyak sekali
4) menang premier 1 sebanyak 3 kali
5) menang liga premier sebanyak 2 kali
6) menang piala sumbangsih sebanyak 7 kali
1) Ken Worden (sebutan Ken Wak Den) merupakan jurulatih paling banyak bimbing selangor
2) 2004 Selangor mempunya paling ramai jurulatih seramai 3 org (gi tgk sendiri apa piala menang masa ni)

Apa lagi info nak tau??? :icon_bla::30::icon_popcorn::guns:

Oll_tomp
07-01-10, 10:42 AM
malaysia kalah dengan uae 1 0 ... tapi nak dibandingkan dengan kekalahan di cheras dulu sebanyak 5 0 pasukan nie boleh la dibanggakan.. tue pun uae dapat gol minit ke 93 semalam.. malaysia kebanyakan dibarisi under 23 player lawan senior skuad uae.. dari game semalam yang dapat tengok melalui stream defend malaysia sekarang amat baik sekali .. cuma bahagian midfield dengan serangan jer yang perlu dipertajamkan .. hope the time will come yang kita dapat tengok player malaysia bersaing untuk ke world cup.. bukan macam dulu pusingan awal kelayakan pun dah habis

Horatio
08-01-10, 07:16 PM
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Minta-Mafa-bayar-gaji-tertunggak/Article

ish ish ish.... patut la sokong selangor !!!!!

wakakakakaka

KiNgX
08-01-10, 07:19 PM
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Minta-Mafa-bayar-gaji-tertunggak/Article

ish ish ish.... patut la sokong selangor !!!!!

wakakakakaka

Cisss...terjawab sudah persoalan saya mengapa beliau menjadi penyokong import pasukan Selangor.

hot_cruel
12-01-10, 10:28 AM
Cisss...terjawab sudah persoalan saya mengapa beliau menjadi penyokong import pasukan Selangor.

pppssstttt cuba tgk liga perdana sapa dok atas....heheheheh

ps - lama tul aku nak carik thread ni...igt dah hilang

wood3
02-02-10, 11:39 PM
Piala FA.

Malam ini KEDAH menuai disabah . . .

KEDAH 2 SABAH 0.

Diharapkan agar pasukan KEDAH . . .ada peningkatan dari semasa kesemasa.

p/s: Tutup sikit mulut pengkeritik TETAP tak berpencen,MELAKA kalah ngan TENTERA . . apa hal ni . . .lahabau . . .

FLO
02-02-10, 11:45 PM
Piala FA.

Malam ini KEDAH menuai disabah . . .

KEDAH 2 SABAH 0.

Diharapkan agar pasukan KEDAH . . .ada peningkatan dari semasa kesemasa.

p/s: Tutup sikit mulut pengkeritik TETAP tak berpencen,MELAKA kalah ngan TENTERA . . apa hal ni . . .lahabau . . .


ehhh kenapa kelantan dan selangor x main mlm ni
ke dpt BYE....??
:YM - 71:

KiNgX
03-02-10, 01:43 AM
Keputusan Piala FA (Pusingan 1) : Sabah 0 - Kedah 2 hasil jaringan Azlan Ismail dan Saramsak Kram serta perancangan taktikal yang menakjubkan dari KiNgX La Porpo.

Kejayaan demi kejayaan kami perolehi, nampaknya mulut pengkritik tetap mula tertutup sedikit demi sedikit. Ada rumors mengatakan beberapa Piala kini makin didalam gengaman tangan, adakah itu akan menjadi kenyataan??? Sama-sama kita nantikan.....

KiNgX
06-02-10, 03:07 AM
Hari ini, Kedah akan menentang Sabah di Stadium Darul Aman untuk sesi Piala FA (Pusingan Kedua). Laluan dijangka mudah buat Kedah jika dilihat corak permainan mereka sebelum ini menentang Sabah. Diharap lebih banyak gol dapat dicipta malam ini sekaligus membuktikan Kedah bukan lah jaguh kampung dan harus dipandang rendah oleh pasukan lain. Kami pernah jatuh but we had managed to pick ourselves up!!


PULUN KEDAH PULUN