PDA

View Full Version : Pengalaman Menukar Engine Kereta!!!



Midnakal
05-05-06, 06:13 PM
Baiklah ...saban hari kita dengar cerita orang sanalah orang sini lah....kawan sanalah kawan sini lah tukar engine pasal engine diorang atau out. Well....apa kata kita minta pendapat ahli forum kita mengenai pengalaman mereka menukar engine pd kereta sendiri. Kalau ada info pasal budget...barang-barang murah ketika korang buat tukar engine tuh share lah dgn pembaca forum kita nieh. Ok apa kata kita mulakan dgn topik......

Pengalaman Menukar Engine Kereta!!!

Midnakal
05-05-06, 06:39 PM
Ok lah aku rasa biarlah aku mulakan...
Aku dah mula minat kat kereta nie mmg sejak kecil lagik.....minat aku pd motor tuh kurang sikit pasal parents aku nieh mmg tak benarkan family aku nieh naik motor...bahaya katanya...well...sudahnya aku minat kat kereta jek lah.

Dlm tahun-tahun 1997 tuh aku dah leypark workshop secara serius....kira balik kerja jek aku lepak workshop....masa tuh kalau tengok halfcut evo3 tuh kira gempak lerrrr. Aku pun nengok ler kengkawan aku convert engine Mirage turbolah.....Vr-4 turbolah.....Lancer Turbolah...kira semua jenis convert engine jek.....budak budak workshop tuh gemar tukar engine jek tapi tak minat lansung nak tukar bodypart jadik kereta jepun. Kira diorang ckp...kalau wira tuh tetap wira jugak...tak yah lah nak jadik Lancer lah evo lah...ambik engine pakai sudahlah.

Well hujung tahun 1999 aku hantar kereta aku ke workshop utk tukar engine. Selang beberapa bulan maka siaplah kereta aku. Kereta aku wira jek.....
Aku convertkan engine aku mengikut citerasa aku sendiri. Pada awal tahun 2000 tuh berapa kerat sangatlah yg pakai engine turbo nieh......boleh kira dgn jari jek. Tapi kalau pusing town KL memalam boleh kata selalu nampak gak lah tapi tak lah kerap mcm sekarang nieh.

Well...first-first sekali sebelum tukar engine aku dah bagitau foremen "pomen" aku yg aku nak brek yg sesuai dgn body kereta aku. Maka pomen aku pasangkan lah disk brek evo3 pd ke empat-empat tayar kereta aku. Pastuh aku tak mo pakai master-pump evo3 pasal tak sesuai dgn style aku bwk kereta pasal response nya lambat ...so aku sarungkan servo master-pump aku pakai Nissan Silvia punya ( perkhhh preshure utk 4 port piston tuhh)...well...aku puas hati dgn peformance brake kereta aku.( bila dah siaplah)...kira kalau berembat tuh boleh lah aku apply last minute breaking.
Bagi aku mudah jek....."Biar Laju jadi perkara nombor 2 ....yg penting biar brake nombor 1" ....safety come first.

Well..block 4G67 tuh aku convertkan .....pakai piston VR4-RS (low compression)....turbo pakai twin blade (evo3)....intercooler evo3 tuh dah dicustomkan dgn memakai end tank dari jenama thrust....external wastegate pakai TIAL....piping 3 inchi...computer box pakai Vr4-RS....cam pulak aku pilih pakai CAM NA pasal nak kan response yg cepat. Masa tuh aku pakai second hand punya blow off valve dari jenama SENAKA...(dulu mahal nak mampos hahh skang dah tak ada harga dah hahh)...ekzos pulak masa tuh aku pakai Apexi N1 pasal aku tak suka ekzos yg berat berat nieh.
Yg tak tahan tuh.....masa kereta aku baru nak pasang wiring...mulalah pomen aku nieh dok suruh pakai Haltech (masa tuh haltech e6k jek yg keluar pun) pasal dia nieh mmg boleh tuned kereta yg pakai management nieh..so aku ckp kan dia...boleh pakai wiring Haltech tuh tapi kau ler sponsor...pastuh....sejak arituh pomen aku dah tak berbunyi dah ..hehehehe. Masa tuh E.M.S (engine management system) nieh mmg tengah mahal...mana ada duit nak bayar.

Well...tibalah masa untuk hantar ke JPJ untuk tujuan inspection. Oleh kerana dah selalu aku nengok kereta yg tukar engine nie biasanya akan kena lenjan kat compaun JPJ tuh ..........maka aku mengambil langkah untuk menukar air-flow censor pakai Mitsubishi Mirage 1.6 turbo...nak tahu kenapa ? heheh

Well...maka mamat JPJ tuh dgn riangnya nak trylah kereta aku (JPJ Kelang) dia pun bawak....aku perhatikan dari jauh jek....Well dia pun tarikkkk....harppppppppp(bunyi wastegate)....pastuh kereta tak blah blah gak....ehehehh......hasrat ku tercapai....engine kereta aku jadik sebu....a.k.a semput bila high-rev ...heeheh lega hatiku. Tak tercapai hajat mamat JPJ tuh nak try lebey lebey...hahahah.

Selepas selesai kat JPJ aku pun memandu dgn hati yg tenang serta kembang hidung....maklum lah ...masa tuh kereta kalau ada meter pillar kat tiang kereta tuh kira gempak lahhhh...HKS lagi gitu....

Lama gak aku pakai engine tuh....tapi.....selepas beberapa tahun....aku tukar pulak engine lain..... tapi tak per..kita tunggu org lain pulak ceritakan pengalaman mereka menukar engine kereta mereka sendiri. Tapi yg nyatanya...aku amat mengenali engine kereta aku sendiri.....

advanrg
06-05-06, 08:37 AM
Aku setuju dengan hang Mid, BREK mesti nombor satu! Tapi bagi kes aku lak, tambah lagi, suspension kena jugak setaraf dgn penambahan kuasa.
Aku pakai Satria GTi - model 1999 (dulu), puas aku bikin engin 1.8 aku tuh: port polish, advance timing, pakai racing cam-shaft, tukar chip. pening kepala aku kuar duit nak kasi laju. Sampai satu ketika, aku tak bule nak dapat idle timing bila pasang air-cond, aku tukar enjin turbo... 4G63 jadi pilihan aku, kebetulan aku dapat murah lak masa tu... utk itu aku sambung lagi nanti.

D
06-05-06, 11:18 AM
Well...tibalah masa untuk hantar ke JPJ untuk tujuan inspection. Oleh kerana dah selalu aku nengok kereta yg tukar engine nie biasanya akan kena lenjan kat compaun JPJ tuh ..........maka aku mengambil langkah untuk menukar air-flow censor pakai Mitsubishi Mirage 1.6 turbo...nak tahu kenapa ? heheh

Well...maka mamat JPJ tuh dgn riangnya nak trylah kereta aku (JPJ Kelang) dia pun bawak....aku perhatikan dari jauh jek....Well dia pun tarikkkk....harppppppppp(bunyi wastegate)....pastuh kereta tak blah blah gak....ehehehh......hasrat ku tercapai....engine kereta aku jadik sebu....a.k.a semput bila high-rev ...heeheh lega hatiku. Tak tercapai hajat mamat JPJ tuh nak try lebey lebey...hahahah.

huahahahahahaha..bijak-bijak...kene nuntut ngan bro mid nie...sekarang camner satria standard 1.3 anda leh naik sampai 190 bro mid?

Jongos
06-05-06, 11:42 AM
cerita sadis bila part mamat JPJ tu nak try, rete orang tu bro. aku pun pelik nape diaorang susah sangat nak bawak bebaik masa tu, mesin kan ada bule test.

aku masih lagi berangan nak tuka enjin

Midnakal
06-05-06, 12:20 PM
huahahahahahaha..bijak-bijak...kene nuntut ngan bro mid nie...sekarang camner satria standard 1.3 anda leh naik sampai 190 bro mid?
D...kalau kau duduk kat area umah aku nieh.......duk kat workshop nieh....satrie 1.3 kalau dibuat elok elok .....(responsive) boleh naik sampai tahap tuh...tapi tuh lerrrrr.....dia punya lajak tuh.......sebatang rokok baru leh dpt laju cenggitu....pastuh kalau brek sikit....dah tak dpat dah nak dpt balik jenuh lerrrr nak carik lajak....kalau kau tak caya....meh ler leypark dgn kita orang.


Ok kita teruskan topik kita dengan Pengalaman Menukar Engine.....!!!

Midnakal
06-05-06, 12:26 PM
Aku setuju dengan hang Mid, BREK mesti nombor satu! Tapi bagi kes aku lak, tambah lagi, suspension kena jugak setaraf dgn penambahan kuasa.
Aku pakai Satria GTi - model 1999 (dulu), puas aku bikin engin 1.8 aku tuh: port polish, advance timing, pakai racing cam-shaft, tukar chip. pening kepala aku kuar duit nak kasi laju. Sampai satu ketika, aku tak bule nak dapat idle timing bila pasang air-cond, aku tukar enjin turbo... 4G63 jadi pilihan aku, kebetulan aku dapat murah lak masa tu... utk itu aku sambung lagi nanti.

Advanrg.....aku nak tanya sikit..... kau pernah tapau Mivec 1.8 (modified) pakai engine Gti tuh tak ? Bro citer lahhhhh pengalaman ....share-share lah...seronok mengenang dan terkenang pengalaman tukar engine nieh.

azuan1412
06-05-06, 12:27 PM
Nak menyubang sikit pasal tukar enjin ni..

PERTAMA
Jenis Kereta : Charade Aura G100 (1000cc)
Tahun Dibuat : 1992

Tukar Enjin : G102 ( 1.3 injection )

Memula tu nak tukar enjin, tanya la kawan-kawan, ada sorang member syorkan ke bengkel kawan atas kawan lar... chit chat jap, so suggestion diaorang ni masuk engin GT turbo, tapi aku ni jenis malas nak layan2 turbo ni, tak reti sangat... sebab bukan la kaki besit... so, carik la enjin biasa tapi nak la sedap sikit, Paling sesuai adalah enjin 1.3 Injection.. ni kira enjin standard la.. Harga RM 2700 half cut.

Ok.. sembang pasal harga ni yang sakit hati ni... kita ingat kawan2 punya rega tu murah la sikit... rupanya pakat pekena jugak... biasa la kedai melayu... buat kerja bukan tak bagus... ok, cuma harga tu tak dapat murah, dia ambik upah pasang pun dah RM 1600 mula-mua tuh... adoi aku cakap, tapi bila dah siap, aku bertekak sikit, dapat RM 1400.. asal kan dah siap aku pun blah, tak datang dah kedai tu sampai sekarang...

Total damage : RM 4100 + 100 (minyak itam aku bawak sendiri)
kESAN tukar Enjin : power kereta meningkat 60% dari asal... cukup puas hati, tapi minyak banyak sikit lah

KEDUA:
JENIS kERETA : PROTON PERDANA SEI 96

alamak.. aku sambung lain kali la ... ada kerja sat

Midnakal
06-05-06, 02:55 PM
baru ke lama ker tak jadi hal ianya hanyalah pengalaman.... lagi pun dah 3 engine berlainan dah masuk dlm kereta aku tuh......so asam garam tukar engine..... leypark kat workshop.....kena con....barang mahal... barang murah...lumba haram...support workshop masuk drag event serta contribute Merdeka Race pun dah aku rasa dan lalui...

Kalau lama jek tapi tak nak kongsi pengalaman buat apa? Betul tak ? Nama pun forum rite ? Jadi pada sesiapa yg ada pengalaman meh ler kita konsi pengalaman agar boleh buat pengajaran samada baik atau pun buruk. Ok layannnnnnnnnnnnn!!!

advanrg
07-05-06, 02:00 AM
Advanrg.....aku nak tanya sikit..... kau pernah tapau Mivec 1.8 (modified) pakai engine Gti tuh tak ?

Secara direct tak pernah ler plak aku fight dgn MIVEC nie, kalau jumpa pun tatau takat mana dia dah bikin. Selalu nyer makan asap jer diorg nie...
Tapi, VTEC B16A tu dah byk kali gak aku main dan kekadang aku tapau, kekadang dia tapau aku! adoiii... masa tu aku baru jer main keta, selalu masalah take-off. Keta power dah byk aku gi rev terlebih tinggi, maka adanya spin jer lar kat situ tak gerak... hangin jer aku, dah tinggal satu keta baru aku gerak... tayar masa tu usah citer lar, 6 bulan jer abis, kopak aku!
Tapi sekarang aku dah man-man... keta pun std mended jer, kecuali rim - tetap AdvanRG kesayangan aku tu kena lak dgn Tayar AD07 memang macam kat papan iklan Yokohama tu... perggghhh...
aku sambung lagi nanti...

advanrg
07-05-06, 02:04 AM
......so asam garam tukar engine..... leypark kat workshop.....kena con....barang mahal... barang murah...lumba haram...support workshop masuk drag event serta contribute Merdeka Race pun dah aku rasa dan lalui...

Betui kata hang Mid, aku pun dah lalui pengalaman macam ko... naik "black maria" pun dah nyaris-nyaris (aku drive sdiri ke balai - tak bule naik wooo, badi!). Apa pun, bila nak bikin keta nie kena lar plan betui-betui, kalau tak teruk korang, belanja pun lebih... paling bagus lepak workshop, belajar melalui pengalaman...

Midnakal
07-05-06, 02:21 AM
Larik tajuk kejap.....
Alamak advanrg ..... pengalaman kita sama ler..... aku pun pernah naik truck lori polis nieh..ahhahahah....3 truck kena angkut pasal nak tgk game kat area subang....adeihhh.... nasib baik lepas jugak mlm tuh tapi dah lewat dah ler ...nak dekat subuh....tapi nasib lagi baik...duit dapat balik dari bookie ....ahahhaha!!!

p/s: Leypark diam-diam pun ada org report...leceh tul hahaha.

leLuCky
08-05-06, 01:29 PM
Nak gak aku join topic ni.

Pengalaman Pertama - Toyota KE30 masok Levin 4AGE (1998)

Memandangkan KE30 ni keter FR maka enjin Levin laa yg paling mashuk sekali. Modal enjin RM2800, upah RM1200, barang2 lain gedebuk gedebak RM2000. Enjin Levin mmg shiOk laa jika di masukkan ke cesis KE30 tp banyak perkara perlu diambil perhatian, Antaranya suspension memandangkan KE30 ni pakai leaf spring suspension maka teramatlah susah nak dapatkan setting terbaik. Suspension depan aku pakai TRD adjustable tp amat keras. Klo nak lari mmg syiok. Aku pakai kereta ni selama 4 tahun sebelom dia buat hal sampai lansung tak boleh start. Penin kepala pomen aku, akhirnya rumput dah sama tinggi dgn tayar. Aku pon waktu tu dah beli nissan so aku x peduli dah kete KE30 tu.

Pengalaman kedua Nissan Bluebird U11 masok CA18Det.

Convert tahun 2001- masih dalam simpanan aku skrang.
NI semua gara2 gatai tangan nak rasa penangan turbo maka aku pon convertlaa ke enjin CA18det ni. ( waktu ni susah nak dptkan SR20det FF ). Walaupon byk org komen pasai CA18 tp aku puas hati sbb tak banyak kerenah yang dia kasi aku. Kos enjin RM2800, upah RM1200, brg2 lain RM4000 termasuklah rim, absorber, turbo piping, ekzos dll.
Dr pengamatan aku, penggunaan enjin turbo ni sama jer dgn maintenance kereta NA. Jaga minyak dan jangan boost melampau. Maintain standard supaya keta boleh pakai lama. Klo gatai nak main boost , carilah pomen yg handal dan tahu apa dia buat.

Kesimpulan dr pengalaman aku, aku kiranya dah takmo libatkan dalam arena2 convert ni sbb tak berbaloi pon jika dilihat dari harga minyak skrg. hehehe baik naik kancil 660 manual takpon naik motor jer...

Midnakal
08-05-06, 04:53 PM
leLuCky thanks for ur contribution.....tima kasih...mcm mana ada org lain tak nak share pengalaman nieh ?

~DonJuan~
10-05-06, 10:59 AM
Perdana Sei Convert to Mivec MD V6 2.0

memula masa pakai perdana enjin 4 silinder lelebih lagi Sei punya model mcm2 problem dtg..throatle body la ..gear box la....itu la ini la...dah byk kali servis pastu tukar itu ini lelema aku dah jadi fed up..well masa tu timbul nak tukar Enjin..

Terus survey utk tukar Enjin..Survey punya survey dan hasutan dr kawan2 yg rajin lepak kat woksyop maka tukar la aku ke Enjin Mivec ni...memula ada gak terpikir nak pakai enjin turbo mcm Eterna Twin turbo..tapi disbbkan klu layan enjin jenis management ni mmg byk nak kuar kos pastu itu la nak buat ini la nak tukar jadi better aku pilih enjin Mivec MD (N.A) ni...

Rega Enjin siap hlafcut skali hanya RM4000 tu pun dah puas survey dlm kl/selangor punya kedai potong sbb almost rega enjin ni kebanyakkkannya dlm RM4000-RM5000...Klu nak ikutkan murah lagi Eterna Twin Turbo masa tu dlm RM3500 ke RM4000 je tapi sbb Enjin Mivec MD ni agak terhad skit dan permintaan kurang tu yg mahal..Beza hos antara Mivec MD ngan Eterna Twin ni ;

Mivec MD V6 = Hosp enjin 200
Etrena twin = Hosp enjin 230

Tak byk beza so better pakai yg tanpa turbine tak la pening sgt nak maintain..amik halfcut tak suma yg dpt pakai mcm selain enjin ngan gear box termasuk la discbrake twin port ngan panel aircond digital...dashboard Mivec MD ni sama ngan perdana so just amik panel dia jek..masa tukar tu tak byk yg aku tukar just basic item yg aku masuk mcm timing belt baru..plug iridium ..k&n filter siap hos custum..tukar thoatle body besar skit pakai eterna turbo... piping 2.5 steal custom made ekzos tanabe medalion...

gadjet tambahan yg aku gunakan mcm RSM apex i.. VAFC Apex i ngan Turbo timer Apexi...ni suma utk kelancaran dan utk memudahkan setting selain menentukan kadar minyak, rpm, bacaan kelajuan selain membuat ujian Dyno Jet...

ni saja serba sedikit yg dpt aku kongsi bersama...

asrie
11-05-06, 10:41 AM
Midnakal.
Boleh terangkan apa itu E.M.S dan apa fungsinya

mr.xxx
11-05-06, 01:32 PM
EMS = ECU...

boleh refer kat hxxp://en.wikipedia.org/wiki/Engine_Control_Unit (ganti x dengan t) untuk pembacaan...
kalau boleh, kat sini kita discuss, bukan mintak tolong orang jawabkan.. sebelum bertanya kena ada serba sedikit ilmu pengetahuan.. baru namanya discussion/perbincangan...

my 2 sen...

leLuCky
11-05-06, 04:03 PM
Kepada yg baru2 nak berjinak dgn dunia permotoran ni kena aa pk masak2 dulu. Bukan semua yg upgrade kereta puas hati dengan hasilnya. Memacam kerenah akan muncul, ni belom kira masalah "racun" dari kawan2 lagi.

Pendapat aku, aku lebih suka buat project murah-murahan spt project pertama aku. Kluarkan modal 5K pastu lenjan kereta tu selama 5 ker 6 tahun, lepas tu kalo nak barai pon aku tak kisah. Sama jer ruginya jika beli kereta baru, buang duit installment gak hehehe. Setahun rugi seribu, kira ok ler kan hehe sebulan 100 jer tak termasok maintenance laa hehehe.

Skrg ni rata2 org bercakap kisah modified keter. Drag, Drift semua aku ikot, sampai keHatyai aku redah tengok Drag. Klo seriously nak modified, pi siam, baru tau apa itu modified kereta. Actually sini pon ok cuma kita agak terkebelakang sket dr Thailand. Itu pendapat aku.

Midnakal
11-05-06, 04:17 PM
Well thanks to leLucKy dgn pendapatnya.... kita teruskan perbincangan kita dgn "Pengalaman Menukar Engine Kereta" . Pls stick to the topic ok!!!

~DonJuan~
15-05-06, 09:47 AM
Skrg ni rata2 org bercakap kisah modified keter. Drag, Drift semua aku ikot, sampai keHatyai aku redah tengok Drag. Klo seriously nak modified, pi siam, baru tau apa itu modified kereta. Actually sini pon ok cuma kita agak terkebelakang sket dr Thailand. Itu pendapat aku.

sorry aku off topic jap...Tak payah la ko nak bangga pasal modified`keta sampai ke siam...kat sini pun apa kurangnya...mungkin ko baru tgk yg tahap tu..harus diingat modified ni mmg takde penghujung ..selagi ada duit..selagi ada idea selagi tu la org akan terus modified besi ni...

ko ni pun satu la jgn la ko samakan FORUM ngan reality...beza yg lebih jelas dan nyata ialah teori tak sama ngan praktikal....n want things kita byk menjelas secara basic sahaja..yg detail ada tapi mungkin tak byk...

mr.xxx
15-05-06, 11:43 AM
soalan: kalau pi Siam orang siam tu nak ajar kita ke?

jawapan: tak! kena belajar sendiri jugak.

moral: tak payah pi siam, online pun banyak ilmu pengetahuan yang boleh kita dapat.

my 2 sen...

p/s: perlu ke bagitau ko pegi siam? ekekeekkekekekeke...

Midnakal
15-05-06, 01:56 PM
Last topic about this Siam bla bla bla?

Mmg tak dinafikan kereta Siam nieh laju laju dan canggih2 tapi....kenapa yerrrr. Well...bak kata tuner engine dari Siam yg bukak kedai kat Subang tuh lahhh (pengalaman bekerja bertahun-tahun dgn HKS) .....

1. Siam.....cukai import kenderaan kurang dan pada sesetengah kereta tuh tak ada duti import. Kereta dan barangan kereta jadi murah.
2. Imitation ( barang2 tiruan) benda benda tiruan banyak dan kualitinya hampir sama...so brg brg kereta pun susah nak beza kan yg mana ori yg mana tiruan.
3. Dasar Kerajaan mereka yg (JPJ) yg tak beberapa ketat dgn modification....tgk sahajalah kenderaan mereka....bikin itu ini...boleh sokmo....cuba kat sini...mampuih kena saman dan bleh buat jadik buku.
Dan byk lagi faktor faktor yg membantu perkembangan sukan permotoran mereka.....

Dan aku ingatkan sekali lagik...selepas ini jgn disebut lagi pasal hal hal yg tak berkenaan dgn thread ini...aku akan delete...so stick to the topic ok.

leLuCky
15-05-06, 03:22 PM
alamak aku lak kena sound kat sini? Disebabkan pengalaman aku melihat, survey laa aku buat keputusan untuk segala convertion kat kete buruk aku tu. Bukan maksud nak perkecilkan kebolehan "Malaysia Boleh" kita cuma bidang ubahsuai kereta ni dah lama bertapak disana.

MOD - maaf ekk.

abang_07
16-05-06, 10:01 AM
Sekarang ni baik tukar engine dari repair engine lama kalau rosak teruk. kos overhaul pun cecah 2-3k.. lagi pun engine jepun yg halfcut tu baru2 lagi.. mileage pun banyak bawah 100k, cuma kalau kereta malaysia jgn convert body sekali dah.. nanti jpj kacau oo.. aku setakat ni dah guna 4 kereta.. wira 1.3 tukar 4G91 1.5 Dohc, accord sm4 tukar H22A, mazda 323 tukar BPT, skrg mazda 626 pakai KLze.. so far ok.. dapat engine baru2 tak banyak kerenah.

~DonJuan~
16-05-06, 10:10 AM
Sekarang ni baik tukar engine dari repair engine lama kalau rosak teruk. kos overhaul pun cecah 2-3k.. lagi pun engine jepun yg halfcut tu baru2 lagi.. mileage pun banyak bawah 100k, cuma kalau kereta malaysia jgn convert body sekali dah.. nanti jpj kacau oo.. aku setakat ni dah guna 4 kereta.. wira 1.3 tukar 4G91 1.5 Dohc, accord sm4 tukar H22A, mazda 323 tukar BPT, skrg mazda 626 pakai KLze.. so far ok.. dapat engine baru2 tak banyak kerenah.

Tapi bro nasib gak klu enjin jepun..ada member aku tukar model enjin sama ngan aku..tapi kekerapan ke woksyop toksah nak ckp la ada je yg tak kena...itu la ..speed cut la..wiring la...minyak tak sampai la..top lambat..bak kata mcm2 la..

wah dah byk gak ko tukar enjin ngan dah berjenis ko pakai keta ek..berminat aku nak tau pasal Mazda 626 di convertkan KLze ni...aku belum dengar lagi ni..maklum la selama ni mcm Mitsubishi, Daihatsu atau Honda je yg aku ada info dan selalu kaji..lain2 pun mcm enjin 1JZ ke 2 JZ ka..tapi yg ni Klze ni..apa kata ko citer skit pengalaman ko pasal tukar enjin model ni dan kebaikan enjin ni masa ko guna..bro yg ni kira old scooll punya teknolgi enjin ke? Just asking k..

advanrg
20-05-06, 12:48 AM
sepi jer thread nie 2-3 hari ni. meh aku sambung sikit lagi ler...
Hangat jugak cerita korang nie, yek. kat maner pun serupa jer, yg penting planning korang utk modified keta korang.
okaylah, aku stop dulu cita keta aku masih lagi n/a: satria gti. selama aku bikin keta tu, aku abis lebih kurang rm5-6k jugak ler. tak byk kalau banding bebudak bikin keta kat N1 Racing... keta dah laju tapi sayang aku masih rasa tak puas hati... nak pulak timing air-cond aku tak bule nak dapat. last-last ada brader offer 4G63 EVO1 rm5K, terus sambar.
bab tukar enjin nie, pada aku lebih baik amik half-cut dan sebab wira/satria sama spesis dgn model EVO 1-3, jadi amat mudah utk buat conversion. Bukak semua dari enjin sampai ke wiring, suspension, brek, dan ECU (ini tentu lah tukar, mana leh pakai n/a punye ECU). Kos: rm1000 utk upah conversion. Total damage: rm6k - murah lagi tu...
untung aku, tak payah tension tgk j-p-j lanyak keta aku, sebab member aku yg bwk gi inspection. lagipun masa tu setting std-mended jer.
Lepas tukar turrrbooo... perggghhhh, nikmatnya tak terkata... g-force turbo memang masyhuuuuk.... aku sambung lagi nanti okay.

azuan1412
22-05-06, 04:52 PM
Nak share pengalaman sikit

Baru-baru ni aku ada convert enjin dari asal 4G63 (SOHC) kepada 6A12 NA (DOHC)

Keupayaan enjin sangat bagus... perbezaan ketara terhadab kelembutan enjin dan pickup yang lebih, sebab enjin 6A12 punya torque lebih besar dari yang asal

Namun, terdapat satu masalah yang belum selesai, semalam kereta aku breakdown kat highway PLUS kat area ipoh... adoiiiii... masalah...

Problem bila kita tukar enjin ni, make sure wiring di pasang dengan betul oleh mekanik... kalau ada silap, nanti kita yang susah, sebab enjin jepun ni dia ada pakai sensor yang cukup sensitif, kalau ada wiring problen jer, dia akan matikan enjin terus, pastu memang kena chek satu-satu, kalau tak memang tak boleh hidup. Masalah sekarang ni, aku pun tengah pening cari masalah utamanya... nak cari punca, ni kes serupa kalau rumah kita selalu trip... apa pasal? sendiri kena carik

kekadang benda simple yer penyebabnyer.. tapi nak jumpa tu ikut nasib la..better bawa semula jumpa mekanik yang pasang enjin tu... tapi kalau dah tersadai 200km jauh dari bengkel kita pasang... macamna... sendri tanggung lorr

advanrg
23-05-06, 11:07 PM
azuan, hang dah check komputer box? kekadang ECU nyer curcuit bule terbakar. cuba pinjam ECU enjin yg sama dan try. kalau keta hidup, confirm ECU hang problem. Aku penah kena dulu, keta mati tetiba tgh jln... petrol tak naik, memula ingat relay fuel pump, last-last ECU terbakar. Cubalah check.

azuan1412
24-05-06, 12:42 PM
azuan, hang dah check komputer box? kekadang ECU nyer curcuit bule terbakar. cuba pinjam ECU enjin yg sama dan try. kalau keta hidup, confirm ECU hang problem. Aku penah kena dulu, keta mati tetiba tgh jln... petrol tak naik, memula ingat relay fuel pump, last-last ECU terbakar. Cubalah check.

Ok.. ketika kejadian berlaku... aku nak chek apa pun aku tak tahu.. maklum la, kita bukan pomen... tapi dok bengang la sebab pomen semalam kata dah ok semua... boleh jalan... aku pun berdesup la pegi Ipoh, masa tu ok, bila balik tu yang kena

So, dipendekkan cerita, Tow la ke satu bengkel kawan kepada pakcik kat sana... dia kata akan check dulu la... kedai bawah pokok jer... kau pun macam tak berapa confident... tapi dah dia jer yang bukak bengkel ari ahad... Have to larrr... sapa lagi nak tolong. Aku tinggal kereta kat situ, balik kl tumpang member

Esoknya aku call, dia kata dah check semua, bukan ECU problem, tapi "Air Intake Sensor" yang kat tepi kotak air filter tu... kotak kecik besar sikit dari kotak rokok... benda alah tu la yang rosak... hampeh tul. Tukar lain jenis V6 malaysia punya RM 280 + upah RM 120 = RM400.00 jugak la lebur..

So, moral of the story.... kalau boleh, minta mana2 mekanik/bengkel buat ECU Diagnos dulu... jgn percaya sangat dengan kata2 manis atau assumption kata ECU kong la, rosak la dan macam2 tanpa pemeriksaan yang betul... silap2, dia terus buka benda tu... digodek-godeknya buat benda tu rosak, pastu memang confirm la jadi rosak.. tapi puncanya, bukan benda tu yang rosak.. Macam kes aku la...

Sekarang ni aku pun dah tak pasti ECU aku tu 100% ok or not, sebab sekarang lampu enjin check tu tak menyala pun masa kereta aku breakdown... apa sudah jadi??

~DonJuan~
25-05-06, 10:30 AM
senang citer ni suma melibatkan wiring secara generalnya..tak kira la ecu ke apa ke lampu check enjin ke...wiring mmg main peranan besar expecially dlm convert menconvert ni..even keta baru bole terjadi gak..apa pun dlm bab menukar enjin kita bukan sahaja memastikan kepakaran pomen dlm mengupgrade enjin atau modifikasi enjin kepakaran beliau dlm bidang wiring dan kemahiran dlm bacaan hertz atau diagram mmg perlu diambil kira..

ZUES
26-05-06, 05:50 AM
Salam

Setuju dengan azuan1412. Lakukan Engine Diagnostic dan dapatkan Trouble Codes untuk menentukan wiring circuit, sensor dan segala macam control engine tersebut. Dari Trouble Codes tersebut kita dapat tau apa yg tak betul selepas proses penukaran engine, dan betulkan selepas itu.

Banyak workshop yg ada alat untuk diagnostic. Cuma pastikan code engine/tahun yg betul.

:D
ZUES

abang_07
05-06-06, 11:40 PM
Tips nak tukar engine..

1. Kalau guna kereta nasional (kancil, saga, wira, perdana, etc) sebolehnya kekalkan bodyparts asal. sebab polis/jpj mmg mudah cam perubahan pada kereta malaysia. buat engine gila2 pasang wastegate tukar turbo besar dll ok, jgn wira tukar muka jadi lancer, evo dll.. pasang sunroof pun mudah kena tahan..

2. pakai la kereta bukan nasional.. honda, mazda, toyota, nissan, dll.. boleh ubahsuai apa sahaja tanpa takut sangat kena tahan.. aku pakai ford.. no prob.

3. kalau dah tukar engine.. kena endorse.. buat satu copy geran yang dah endorse tu simpan dalam kereta.. kalau kena tahan boleh tunjuk.. aku 3 kali kena tahan roadblock semua lepas lepas tunjuk copy geran dgn copy borang lulus puspakom

2 cents

azuan1412
12-06-06, 10:19 AM
ZUES

nak tanya sikit... kat area s.alam / subang / puchong ni, kat mana yang terer buat diagnos ni yer... kiranya yang kosnya pun tak mahal la... aku tak tahu standard rate buat diagnos ni berapa?

catt413
13-07-06, 05:31 PM
ecu jarang nak problem kalau wiring betul... problem selalu nya dari Air Intake Sensor mcm azuan kena... satu lagi crank angle sensor.. berhabuk pun keta dah semput. setiap sensor yang dicabut dan dipasang balik perlu direset semula menggunakan M.U.T. so, jgn suka2 cabut mana2 sensor di bahagian engine anda...

star
23-07-06, 11:15 PM
yg sebetolnya .. kita p la workshop yg mmg dah ada pengalaman baik menukar engine .. bukan semua workshop reti godek semua jenih enjin .. tapi selalunya kalau workshop cina .. tanya la apa pon .. mesti dia kata semua dia reti buat !

~DonJuan~
25-07-06, 11:06 AM
yg sebetolnya .. kita p la workshop yg mmg dah ada pengalaman baik menukar engine .. bukan semua workshop reti godek semua jenih enjin .. tapi selalunya kalau workshop cina .. tanya la apa pon .. mesti dia kata semua dia reti buat !

Ye betul tapi org bole godek enjin tapi wiring enjin main peranan besar...enjin lain wiring lain..klu tak nga keta pun silap2 bole kabommm...

puding
25-07-06, 11:43 AM
senang kalau nak tukar henjen, cari yang complete wiring, wire punya kaler pun memain peranan yang besar,

Midnakal
26-07-06, 01:15 AM
Oklah kita teruskan lah diskas pada topik thread yg ditetapkan...jgn lah melalut-lalut itu ini...boring membacanya....kepada mrk yg ada pengalaman curahkan lah sikit pengalaman tuh...boleh jadi panduan pada rakan rakan lain.

pedang23
30-07-06, 07:03 PM
akum.. geng ada sesiapa dah pernah tukar engine gen 2 ke engine yg lain....ada prob tak

puding
01-08-06, 11:02 AM
haa baru aku nak tanya, ada idea tak gen-2 kalau tukar henjen dia pakai henjen apa ... maksud aku henjen apa yang sesuai masuk utk kete Gen-2 ...

ceritakan pengalaman la ... sendiri atau kawan punya pengalaman ... ( sebab ada sebijik Gen-2 yang kuat aku jumpa kat highway Sg Besi huhuhuhu )

boy4880
03-08-06, 03:07 PM
bro.......nak tumpang tanye kat sapa yg byk pengalaman pasal tukar enjin keta......member aku nak tukar enjin keta kancil die.......cadang nak pakai enjin L2S.............so kat ade cadangan daro brader sume ke kat bengkel mane n servis die ok......agak2 budget dalam bape........member aku tue dok kat shah alam.........klu ok aku ingat nak wat kat keta aku sekali....tapi kena tgk budget gak......mintak tolong la kat bro sume.........

said_sogo
03-08-06, 10:40 PM
boy4880,
kat kg subang ada satu kedai potong (evolution) kat situ rege boleh tahan murah... dia siap pasang utk ko. kalau dlm halfcut yg ko beli tu ada problem, dia tukar yg lain (free)

Midnakal
04-08-06, 02:48 AM
Ada....RM3200 siap engine dan siap pasang..tapi takada bodyparts lah...just beli dan pasangkan engine....guarenty satu bulan utk engine. Emm....kita teruskan topik Pengalaman Menukar Engine ok.....

boy4880
07-08-06, 02:24 PM
tq bro....nanti aku try usha....sori ek lari topik kejap.......

advanrg
23-08-06, 12:37 AM
aahhhhh..... sepiiii. dah lama aku tak masuk thread nie, dah sepi rupanyer... aku teringin gak nak tau pengalaman korang pasal bikin keta nie. espeselli yg tanya pasal gen-2 tu... nak gak tau apa kebendanyer yg diorang taruk dalam gen-2 tu.
kalau tak silap aku ler, yg sesuai adalah injin mivec atau gsr turbo model baru ... errr yg injin dai terbalik tu lar... cam pulley dah pindah sebelah kiri macam evo 4 ke atas punyer injin layout. betul ker Mid?

puding
24-08-06, 11:24 AM
aku pun dengar mcm tu setelah aku selidik, sebab henjen Gen-2 dia lebih kurang mcm waja je terbalik dia ( korek me if i'm rong ), tapi tak tau la, tak tau sangat aku pakai henjen mitsu ni ....

any idea kawan² semua ?

nonama
02-09-06, 01:22 PM
a'kum semua,

nak tumpang tanya sikit pasal tukar enjin ni. Kawan aku ckp ader org pernah masukkan enjin skyline kat peugeot 405. Boleh masuk ker..? Ader workshop mana yg boleh buat..? TQ

puding
05-09-06, 10:33 AM
kete conti masuk henjen jepun, banyak dah orang buat, tapi mcm banyak keje,
mounting kit semua kena buat lain ( korek me if i am rong ),

sama gak mcm kawan aku pernah buat, pasang henjen supra kt merc buruk dia ... mcm gampang peginye huhuhuhu l

~DonJuan~
06-09-06, 09:36 AM
To all bro...Pls stick to the topics ok..kita nak kongsi pengalaman tukar enjin bukan artikel pasal enjin...klu nak bincangkan tentang enjin bro2 suma bole bukak therad baru kat artikel kenderaan..kat situ bole bincang pasal enjin apa nak masuk kat keta apa yg sesuai k..sorry guys..Jgn lari topik..meh kongsi pengalaman tukar enjin..

tekken
08-11-06, 11:16 AM
pengalaman tukar enjin..semua ok..kalu 1.5 ke 1.5...dia jgn lebi 25% dr cc yg asal..
1.6 bleh pegi ke 1.8...2.0 dah payah skrg nih...
erm..aku tkr gak dari 4g15p ke 4g91...alhamdulillah..takde masalah...
janji kena ada dokumen lengkap..resit beli hafkat..kastam...surat kawal selia..

toncet
21-12-06, 06:59 PM
skang ni body wira.. semua body wira satria dah takleh masuk enjin berkapasiti 2.0 spt vr4... surat dari puspakom dah kuar... tp sapa yg dah konbert n register tu kira selamat laa...

errr... tp body perdana je bleh masuk vr4... hanya perdana...



*korang tgk laa skang kat hafkat .. vr4 turun rege.. gsr, mirage naik cam harem!!

Midnakal
21-12-06, 09:05 PM
aduhhhh.....susah lah ini mcm nak convert convert....waduhh..ada ada jek puspakom nieh....... mcm mana lah nak buat yer. Well kita teruskan perbincangan kita ok.

azuan1412
19-03-07, 02:26 PM
Aku pun nak sumbang sikit... pasal tukar enjin nih..

Aku dah tukar enjin dah lama, bulan 4 tahun 2006, dari enjin S4 perdana Sei, kepada enjin 6a12 NA, enjin jepun...

Setelah ditukar, maka proses mendaftarkan enjin ni yang lama.. bukan lama apa, aku yang tak sempat, kalau banyak duit, boleh bagi runner buat, tapi terus terang aku cakap, kebanyakan runner semua bagi harga tinggi... ada yang mintak RM 800, dan paling rendah pun, RM 500 lah... maka aku pun pikir 2 kali... Sudahnya, aku buat sendiri

Sebanarnya, kalau kita ikut prosedur, semua surat-surat/resit beli/resit pasang complete ada... urusan bukannya susah...

1) Pergi Kawal selia dulu. bawa semua dokumen seperti surat beli enjin, surat cukai kastam (biasanya kedai enjin akan bagi sekali) dan minta resit pasang enjin kat worksyop tuh. Kat kawal selia nih, dia akan mengeluarkan surat yang mengatakan pertukaran enjin dari sekian ke sekian dibenarkan asalkan mengikut syarat tidak membuat perubahan keatas mounting, dan beberapa perkara lain lagi lah... kang korang baca lah... risau jugak kalau baca... buat2 tak nampak jer..
2) Bila dah dapat surat tu, DALAM TEMPOH 3 BULAN, mesti bawak kereta ke PUSPAKOM untuk pemeriksaan.. kat sini pun seram sejuk jugak... PASTIKAN kereta anda tiada kesan sambungan body... means bukan kereta potong larrr.. kalau kereta potong, terus kena sita nanti.. Masa nak buat inspection tu, seram sejuk jugak.. beria lah bagi cuci enjin lah, bersihkan macam2... tapi, bila buat inspection tuh... takde penilaian pun kat situ... tak payah cuci enjin pun takpe... cuma make sure no chasis boleh baca la. KOS RM 40.00
3) Bila dah lulus, DALAM MASA 1 Bulan, mesti daftar JPJ. Antara keperluan untuk daftar JPJ, i) Surat Kebenaran tukar Enjin dari BANK (kalau ada loan) dan ii) Insurance mesti dah tukar kepada no enjin baru... Yang ni kena uruskan lah.
4) Bila dah complete.. pergi ler ke JPJ untuk daftarkan.. free jer..

john_jenin
20-03-07, 04:18 PM
Aku nak kongsi pengalaman sikit pasal tukar enjin ni..

Aku pakai keter Honda civic eg ferio. Asal enjin 1.6 sohc. Actually enjin tu pun dah enjin kedua aku masukkan sebab enjin asal overheat. Lepas beberapa lama aku mula gatal nak tukar ke enjin b16a (DOHC VTEC). Tak tahan beb tengok member2 vrap sana vrap sini hehe. Aku tukar enjin b16a ni awal tahun lepas kat sebuah kedai potong melayu kat kelantan ni..Memula dia offer kos semua 6700 termasuk upah pemasangan. Cuma aku kena trade-in body parts. Aku pikir oklah kalau body part macam bonet, bumper dan semua part-part body je..so aku setuju...manalah tau bila dah start pasang enjin tokey tu boleh cakap bukan setakat body part half cut jer dia nak tapi semua sekali..barang-barang enjin asal,dashboard asal,gear box asal, computer box asal...wargghh...aku kena con! ok setakat itu dulu pengalaman sedih aku convert enjin...tapi nasib baikle enjin ok tak problem sangat...ist

persona
20-03-07, 09:46 PM
Aku nak kongsi pengalaman sikit pasal tukar enjin ni..

Aku pakai keter Honda civic eg ferio. Asal enjin 1.6 sohc. Actually enjin tu pun dah enjin kedua aku masukkan sebab enjin asal overheat. Lepas beberapa lama aku mula gatal nak tukar ke enjin b16a (DOHC VTEC). Tak tahan beb tengok member2 vrap sana vrap sini hehe. Aku tukar enjin b16a ni awal tahun lepas kat sebuah kedai potong melayu kat kelantan ni..Memula dia offer kos semua 6700 termasuk upah pemasangan. Cuma aku kena trade-in body parts. Aku pikir oklah kalau body part macam bonet, bumper dan semua part-part body je..so aku setuju...manalah tau bila dah start pasang enjin tokey tu boleh cakap bukan setakat body part half cut jer dia nak tapi semua sekali..barang-barang enjin asal,dashboard asal,gear box asal, computer box asal...wargghh...aku kena con! ok setakat itu dulu pengalaman sedih aku convert enjin...tapi nasib baikle enjin ok tak problem sangat...ist

RM6700 tak ler mahal sgt, aku pun tukar engine V Tech Besar, rega RM4500 (campur disc break belakang) lps trade engine lama + break blkg lama RM700, tukar engine kos Rm1500. Yang cantiknya, sbb half cut, semua benda yg ada kat keta half cut korang boleh pakai, aku, smpi cable pun aku suruh diaorg tuka, sbb yg dulu dah banyak potong sana-sini, yg baru ni masih cantik dan x ada potong2 punye. Alhamdulillah, smpi skrg x ada masalah lgsung, cuma sbb aku x modified comp box, dia blh lari 180 aja, lbh dari tu dia jadi macam x ada minyak, so kena kurangkan kelajuan skit.

john_jenin
21-03-07, 05:07 PM
Yap aku setuju enjin aku sekarang takdelah masalah sangat..cuma idle je tak betul itupun sebab aku tak gi repair macam mana nak stabil..:taz:
Apa pun misi aku dalam convert enjin belum habis lagi... Aku nak service dulu parts enjin aku biar normal pastu barule pikir pasal performance, tukar salur paip ekzos, muffler pun dah habis kapas kaca (buleh tukar ke benda ni?). Tukar extractor pun penting ke bro utk performance?

shahna231
06-04-07, 10:11 AM
kalau nak tukar gear box manual ke auto nak kena...delecare jugak ke?.......

ninja
06-04-07, 10:12 AM
kalau nak tukar gear box manual ke auto nak kena...delecare jugak ke?.......


Boleh..citerkan apa sbb ditukar...apa kebaikan dan keburukan selepas tukar...

lamtech
22-04-07, 03:19 AM
projek aku ngan member aku sekarang tuka enjin lancer a172 masuk nissan sr20..lancer tu dapat free jerk..then beli hafkat silvia 5.5k...kos pasang takde pasal aku ngan member aku yang godek sndiri..sekarang dah 70% siap...banyak keje weyh....tapi mmg layan dowh main kete olskoool ni..orang panggil otai tuh...hehhe

puding
23-04-07, 04:49 PM
RM6700 tak ler mahal sgt, aku pun tukar engine V Tech Besar, rega RM4500 (campur disc break belakang) lps trade engine lama + break blkg lama RM700, tukar engine kos Rm1500. Yang cantiknya, sbb half cut, semua benda yg ada kat keta half cut korang boleh pakai, aku, smpi cable pun aku suruh diaorg tuka, sbb yg dulu dah banyak potong sana-sini, yg baru ni masih cantik dan x ada potong2 punye. Alhamdulillah, smpi skrg x ada masalah lgsung, cuma sbb aku x modified comp box, dia blh lari 180 aja, lbh dari tu dia jadi macam x ada minyak, so kena kurangkan kelajuan skit.


mesti ko pakai henjen Integra DA6 kan ? huhuhu

cable mmg kena pakai henjen yang baru tu punya, sb wiring tak sama dengan wiring henjen lama, mmg digalakkan. kalau tak susah kt wireman tu nk buat wiring

witch12
09-05-07, 05:45 AM
pengalaman..

beli kereta citroen zx rm3000...enjin barai..

tukar engine..

halfcut rm4000

pasang rm1000

wear n tear rm1000

last jahanam gak..tgh dok fikir nak tukar enjin jepun.... alahai ssh nak layan kereta continental

pexkof
19-06-07, 03:52 PM
ok aku plak nak citer nih..fisrt aku beli keta wira dgn enjin asal 1.5 carb..km dah cecah 270,000km..mmg dah nazak giler enjin asal...keta plak tahun 1995.body masih ok.dpt murah gak dr kawan bapak aku.pastu guna dlm 4 bulan aku mula intai hafkat,ingat nak pakai turbo tp pikir2 nak guna hari2 untuk keje aku angkat mivec..masa tu akhir thn 2003.tungtangtungtang habis dekat2 rm6000 siap piping dengan tukar brg2 tear and wear.dgn barang2 makeup lain cam seat recaro lah,rim hafkat japan lah,adjustble suspension panadol sumer tu dekat rm10000 jadinya.bwk balik kg tarik sana tarik sini and then satu ari tu aku cuba lah tebo kawan aku..enjin evo...aku tarik keta kawan aku tu smpi dia senyum sumbing...kena racun smpi x smpi setahun jer aku tukar lah pulak enjin keta pakai gsr jer pd tahun 2004 bulan 6.pakai lah enjin tu smpi skng dgn barang2 sndrt just intercooler vr4,ecu evo1 bov hks ,air filter blitz,downpipe sket bg boost lebih.itu jerlah.aku rase idup aku ni duit gaji bnyk abis kat keta jer masa tu,skang ni jarang guna wira just guna myvi keta bini aku jer...kalo ade duit nak smbr gdb-f plak...xpon skyline ke,xpun bmw 5 siri ke,huahuahuahua angan2 yg mmg buat aku susah nak tido mlm2.

a_kayma
24-06-07, 10:54 AM
Gua pernah tukar enjin keter ni. Masa tu somewhere early 90's. Keter Opel Berlina 2.0. Pasal gear box auto bocor, nak ganti baru, kena import German, cost mmg mahal. At last atas nasihat kawan2, gua tukar enjin Toyota TT150. Enjin recon RM 800 manual gearbox 250. Lepas modified mounting, pasang enjin. Cost yg paling mahal, nak timbang propeller shaft, sambung depan Toyota, blkg Opel.
Akhir sekali, dapatkan approval JPJ.Alhamdulillah, lepas! Dlm geran ada chop JPJ. Aku namakan keter aku, TOPEL.

tekken
06-09-07, 10:35 AM
aku thn lps tukar dari proton 1.5 4g15P auto pada mitsu 4g91 auto..
setakat ni alhamdulillah...ok...abis lam 4k gak la...huhuh

john_jenin
09-10-07, 11:22 AM
Yab betull..macam keter aku pun setakat ni okay je takde masalah dari segin enjin nye..yg masalah besar ari tu adik aku pulak eksiden bawak keter aku..aduhhh....sampai sekarang lepas baiki cam tak best je bawak kete.so dok jelah dulu kat rumah nanti ada ongkos nak kena tukar banyak bende...:shutup:

maramkrapu
10-10-07, 08:22 AM
baru je 2 bulan lepas aku convert kancil bini aku pada mira turbo. tungtangtungtang abis gak dalam 8k termasuk upah, cat baru, sound system sket2 dan bodykit moderno. skg ni tgh cari2 tempat nak bikin enjin plk. tak tahan la budak2 asyik bikin panas je. standard mira tak laju la beb. kalau ada sapa2 sini boleh bagi cadangan kat mana bagus utk bikin enjin orait gak.

Midnakal
14-02-08, 07:21 PM
baru je 2 bulan lepas aku convert kancil bini aku pada mira turbo. tungtangtungtang abis gak dalam 8k termasuk upah, cat baru, sound system sket2 dan bodykit moderno. skg ni tgh cari2 tempat nak bikin enjin plk. tak tahan la budak2 asyik bikin panas je. standard mira tak laju la beb. kalau ada sapa2 sini boleh bagi cadangan kat mana bagus utk bikin enjin orait gak.

Bro...lu ada budget tak nak buat. Kalau kanciL lah kan... senang jek nak kasi cun. Kita mmg tahu engine mira nieh mmg ler tak sesuai dgn horsepower yg tinggi nieh....kalau buat drag pun yg paling pantas pun kereta NS Drag tuh baru awal awal 12 seconds. SO....jeng jeng jeng.... lu kena buat response kereta lu jadik lebih cun lagik...such as.... pakai racing cam yg regrind punya pun tak per....confirm response cun then.....gearbox...main ratio...pakai lah clutch plate cun punya sikit....sure response dia best. Jgn lah pakai turbo turbo besar nie...karut jek utk mira turbo...but kalau lu sumbat turbo bearing....ehheh...buybye lah member member lu yg lain.
Lu bleh jadik king lerrrrr

said_sogo
15-02-08, 12:45 PM
Bro...lu ada budget tak nak buat. Kalau kanciL lah kan... senang jek nak kasi cun. Kita mmg tahu engine mira nieh mmg ler tak sesuai dgn horsepower yg tinggi nieh....kalau buat drag pun yg paling pantas pun kereta NS Drag tuh baru awal awal 12 seconds. SO....jeng jeng jeng.... lu kena buat response kereta lu jadik lebih cun lagik...such as.... pakai racing cam yg regrind punya pun tak per....confirm response cun then.....gearbox...main ratio...pakai lah clutch plate cun punya sikit....sure response dia best. Jgn lah pakai turbo turbo besar nie...karut jek utk mira turbo...but kalau lu sumbat turbo bearing....ehheh...buybye lah member member lu yg lain.
Lu bleh jadik king lerrrrr
emchek midnakal yg dah tak nakal,
bolehkah saya tau berapa anggaran kos utk buat mende ni dan dimana? Saya agak berminat la...

p/s : bila nak mengeteh ni?

Midnakal
15-02-08, 01:52 PM
ok lah bro... lu click kat link nieh... ini blog gua...

http://gogorembat.blogspot.com/2008/02/where-is-mitshonistoda-garage-location.html

peta ada , video nak pegi sana pun ada bleh tgk kat situ mcm mana nak pergi workshop tuh. Lu roger gua...gua bleh bawak kan.

lintah
23-02-08, 01:48 PM
Salam all..Gua ada 2 pengalaman..
1. Tengah tahun 2005,gua beli honda ej6..local assemble,kalau jepun recond dia panggil ek3..civic yang ramai orang duk gila2..enjin ori 1.6 single cam auto..tak puas hati sebab slow,gua tukar masuk enjin eg6..b16a dohv vtec..dah siap bila naik keta sensorang laju rasa keta..tapi bila test dengan enjin mivec ataupun 4 throttle keta gua selalu kalah,apa lagi nak lawan dengan dohc vtec body eg dan ef..sebab ek body dia berat 4 pintu lagi..tak puas hati sebab selalu kalah gua jual keta dengan abang ipar gua..so kita pegi pada pengalaman nombor 2..(kos modifikasi around 7K semua sekali)
2. Gua beli putra lak, enjin asal gua buang jual dengan member gua sebab gua nak pakai turbo..gua nak kalahkan geng2 mivec dan 4age tadi..gua beli lak enjin evo2..masuk lam keta gua..bila siap sama gak..masa naik sensorang laju gila rasa keta. 2.0 L turbo beb..tapi bila test ngan bebudak vtec,kalah lagi..apa cerita ni?..kawan gua cakap lu punya enjin kawan itu 4wd punya gearbox..sekarang u pakai 2wheel saja, dia punya ratio besar..kalau u pakai macam skrang, u lawan mivec 1.6 pun kalah..hati gua panas..tak puas hati sebab asyik duk kalah jer..gua prepare enjin lain lak..vr4 piston masuk oversize(87 mm) masuk HKS cam 272, turbo besar sikit,head dah p n p..bila dah siap rasa macam laju jer keta gua..sampai time nak setting iaitu minggu lepas..turbo condemn lakk..putus kipas..jadi skrang ni keta gua lam woksyop..sapa2 nak share pasal modify keta ni mesej gua laa..ada la ilmu sikt yang gua dapat kongsi..wassalam

Midnakal
23-02-08, 09:06 PM
Salam all..Gua ada 2 pengalaman..
1. Tengah tahun 2005,gua beli honda ej6..local assemble,kalau jepun recond dia panggil ek3..civic yang ramai orang duk gila2..enjin ori 1.6 single cam auto..tak puas hati sebab slow,gua tukar masuk enjin eg6..b16a dohv vtec..dah siap bila naik keta sensorang laju rasa keta..tapi bila test dengan enjin mivec ataupun 4 throttle keta gua selalu kalah,apa lagi nak lawan dengan dohc vtec body eg dan ef..sebab ek body dia berat 4 pintu lagi..tak puas hati sebab selalu kalah gua jual keta dengan abang ipar gua..so kita pegi pada pengalaman nombor 2..(kos modifikasi around 7K semua sekali)
2. Gua beli putra lak, enjin asal gua buang jual dengan member gua sebab gua nak pakai turbo..gua nak kalahkan geng2 mivec dan 4age tadi..gua beli lak enjin evo2..masuk lam keta gua..bila siap sama gak..masa naik sensorang laju gila rasa keta. 2.0 L turbo beb..tapi bila test ngan bebudak vtec,kalah lagi..apa cerita ni?..kawan gua cakap lu punya enjin kawan itu 4wd punya gearbox..sekarang u pakai 2wheel saja, dia punya ratio besar..kalau u pakai macam skrang, u lawan mivec 1.6 pun kalah..hati gua panas..tak puas hati sebab asyik duk kalah jer..gua prepare enjin lain lak..vr4 piston masuk oversize(87 mm) masuk HKS cam 272, turbo besar sikit,head dah p n p..bila dah siap rasa macam laju jer keta gua..sampai time nak setting iaitu minggu lepas..turbo condemn lakk..putus kipas..jadi skrang ni keta gua lam woksyop..sapa2 nak share pasal modify keta ni mesej gua laa..ada la ilmu sikt yang gua dapat kongsi..wassalam

Biasalah bro.....baru main kereta sure byk kena goreng...kena conn...dgr ckp kawan bla bla bla...itu semua asam garam yg main kereta...

Cengginilah bro....lu skang nie nak main dgn vtec nie nak try sprint ker nak try corner?

Cuba lu terang sikit...pasal turbo nie kalau nak setting drag nie lain ....nak main CCT (pusing track or layan corner) nie lain.....salah kalau org kata turbo kalau dlm corner tak leh makan vtec....ehhehehe....ada caranya...!!!

p/s: tak sabar nak tgk apa yg lu mau sebenarnya.....

hartge
23-02-08, 10:47 PM
Salam all..Gua ada 2 pengalaman..
1. Tengah tahun 2005,gua beli honda ej6..local assemble,kalau jepun recond dia panggil ek3..civic yang ramai orang duk gila2..enjin ori 1.6 single cam auto..tak puas hati sebab slow,gua tukar masuk enjin eg6..b16a dohv vtec..dah siap bila naik keta sensorang laju rasa keta..tapi bila test dengan enjin mivec ataupun 4 throttle keta gua selalu kalah,apa lagi nak lawan dengan dohc vtec body eg dan ef..sebab ek body dia berat 4 pintu lagi..tak puas hati sebab selalu kalah gua jual keta dengan abang ipar gua..so kita pegi pada pengalaman nombor 2..(kos modifikasi around 7K semua sekali)
2. Gua beli putra lak, enjin asal gua buang jual dengan member gua sebab gua nak pakai turbo..gua nak kalahkan geng2 mivec dan 4age tadi..gua beli lak enjin evo2..masuk lam keta gua..bila siap sama gak..masa naik sensorang laju gila rasa keta. 2.0 L turbo beb..tapi bila test ngan bebudak vtec,kalah lagi..apa cerita ni?..kawan gua cakap lu punya enjin kawan itu 4wd punya gearbox..sekarang u pakai 2wheel saja, dia punya ratio besar..kalau u pakai macam skrang, u lawan mivec 1.6 pun kalah..hati gua panas..tak puas hati sebab asyik duk kalah jer..gua prepare enjin lain lak..vr4 piston masuk oversize(87 mm) masuk HKS cam 272, turbo besar sikit,head dah p n p..bila dah siap rasa macam laju jer keta gua..sampai time nak setting iaitu minggu lepas..turbo condemn lakk..putus kipas..jadi skrang ni keta gua lam woksyop..sapa2 nak share pasal modify keta ni mesej gua laa..ada la ilmu sikt yang gua dapat kongsi..wassalam

bang ...mana mungkin enjin evo kalah pada vtec . enjin evo nih makan vtec tak kira besar kecik macam taufo je la

Midnakal
23-02-08, 10:53 PM
bang ...mana mungkin enjin evo kalah pada vtec . enjin evo nih makan vtec tak kira besar kecik macam taufo je la

Uishhh bro...jgn itu mcm bro.... mmg ada mungkin dan terbukti....!!! Itu pasal gua tanya ....nak yg mcm mana?Setting kena betuL. Tyre kena cun...gearbox ratio kena ada , response mesti champion...,body weight kena ringan....


p/s: Gua dah byk kali tgk vtec tapau turbo 300meter....sayurrrrrrrr.

hartge
23-02-08, 11:02 PM
Uishhh bro...jgn itu mcm bro.... mmg ada mungkin dan terbukti....!!! Itu pasal gua tanya ....nak yg mcm mana?Setting kena betuL. Tyre kena cun...gearbox ratio kena ada , response mesti champion...,body weight kena ringan....


p/s: Gua dah byk kali tgk vtec tapau turbo 300meter....sayurrrrrrrr.

kalao gitu ..itu tebo mesti ada problem . vtec tapau turbo kecil macam 4G93 , B8 etc ...mungkin la , tapi ....evo hang ... i pernah test ngan evo . kimak sial , gear 1 ....dia depan aku 1 keta , gear 2 ....dalam 5 keta ku ketinggalan , gear 3.....kimak macam dah 50 meter .sial

tapi testing dengan 4G93 ....boleh ikut belakang , lebih kurang sama power , tapi ini ialah testing dalam linkungan 100 - 160kmh . B8 gear 4 kuat ...tapik sampai 180 je

hartge
23-02-08, 11:18 PM
dah bosan main vtec , nak main turbo pulak ....kini sedang simpan duit untuk projek 400 rwhp aku .><

Midnakal
24-02-08, 02:24 AM
kalao gitu ..itu tebo mesti ada problem . vtec tapau turbo kecil macam 4G93 , B8 etc ...mungkin la , tapi ....evo hang ... i pernah test ngan evo . kimak sial , gear 1 ....dia depan aku 1 keta , gear 2 ....dalam 5 keta ku ketinggalan , gear 3.....kimak macam dah 50 meter .sial

tapi testing dengan 4G93 ....boleh ikut belakang , lebih kurang sama power , tapi ini ialah testing dalam linkungan 100 - 160kmh . B8 gear 4 kuat ...tapik sampai 180 je

Jgn silap kawan..... bukan tebo problem......mmg dah lumrah...vtec akan keluar dulu....kalau main 300meter.....peluang vtec nak menang cerah. Masalah engine turbo ialah masa nak launching ...nak keluar dari starting grid...to much power without traction dgn jalan. Vtec response bagus...piston high comp....turbo piston low comp...power mmg turbo ada tapi lambat sikit.Tapi kalau main 400meter or quarter mile...confirm turbo boleh menang.

But yg penting...kalau turbo tayar standard....vtec tayar standard..confirm ...kereta vtec akan keluar awal dari starting grid.....tetapi kalau turbo pakai tayar slick ....heheh confirm bubye vtec tuh. Means that....kalau turbo ada traction....wallaaaaaa.....!!!! Sendiri mau ingat.

Tapi kalau evo body original...sudah tentu dia 4wheel....maka....bubye lah vtec tuh kalau 300meter...tapi cuma org benar benar berani atau bodoh jek nak main 4wd dgn vtec (dua dua body dan tayar standard)..confirm lah evo menang....dah lah cc besar 4wd lagik.....but kalau 2wheel....hehehe itu dah kira another story.... ok lah kita terus kan topik siapa dulu siapa blakang...kita teruskan cerita pasal Pengalaman Menukar Engine Kereta.

p/s: Tanyalah pelumba pelumba haram kat area KL ker...JB ker....utara ker...kalau game 300 meter tayar standard....turbo vs vtec...chances kat siapa?

lintah
24-02-08, 06:17 PM
Biasalah bro.....baru main kereta sure byk kena goreng...kena conn...dgr ckp kawan bla bla bla...itu semua asam garam yg main kereta...

Cengginilah bro....lu skang nie nak main dgn vtec nie nak try sprint ker nak try corner?

Cuba lu terang sikit...pasal turbo nie kalau nak setting drag nie lain ....nak main CCT (pusing track or layan corner) nie lain.....salah kalau org kata turbo kalau dlm corner tak leh makan vtec....ehhehehe....ada caranya...!!!

p/s: tak sabar nak tgk apa yg lu mau sebenarnya.....

thx for the quick reply bro..skrg turbo keta gua pecah jadi gua tengah survey cari turbo yang sesuai..so balik pada topik tadi..keta gua ni gua target untuk on the road use cuma sekali sekali gatal nak gak sprint test main 0-400..gua dah bikin ratio gear hari tu tapi gua rasa masih lagi kasar..1st gear at 5000 rpm speed cuma 60..tayar semi slick ada dalam simpanan so kalau nak sprint test ngan vtec no hal skrg..spek enjin gua skrg pun gua rasa dah dapat tapau vtec B20 cuma belum sempat test keta turbo dah blow dulu,hehe(dalam sedih)..buleh kasi idea macam mana nak setup keta gua..untuk ON THE ROAD USE TAPI SEKALI2 NAK SPRINT TEST..terima kasih in advance..

lintah
24-02-08, 06:19 PM
luper nak tambah..kalau main 0-300 meter, even on tayar slick..bukan sekali tapi banyak kali gua tengok vtec kalahkan turbo..tanya jer wan congo, dah berapa banyak keta turbo KL kalah dengan vtec dia..2wd of course..tapi kalau evo 4wd, menempah maut la kalau vtec 2wd ajak main..gear 1 jer dah kena tinggal 2 keta,haha..

Midnakal
24-02-08, 11:42 PM
yaaaaaaa.....itu pasal org org mcm wan congo..ali mamak...jerman....bleh tapau turbo senang senang dlm area 300 meter.

Ok kembali pada gearbox tadik.....masalah gearbox mitsubishi adalah kat gear 1 dan 2 terlalu pendek...bila masuk gear 3 ...kereta akan jadik slow sikit...mcm tak blah.....

Itu pasal .....org yg main drag nieh pakai turbo ...diorang main ration. Diorang panjang kan 1st and 2nd gear dan bila gear 3 ...cun cun ratio dgn hpower kereta tuh....kira gear 1,2,3 tuh budak budak ckp....iduppppp....bersambunggggg.

So dari info yg lu bagi tuh....gearbox lu tuh pendek sangat....so kena lah main ratio . INgat...byk kereta kat KL nieh mmg power power ...tapi gear ratio tak cun....alih alih kena tapau jek dgn NA kalau main 300meter. Mrk lupa....masalah kereta turbo nieh ....adalah...... TRACTION....!!!!

puding
02-03-08, 04:50 PM
yeahh setuju dengan Dewa Mid hihihi .. ( kira ko tahap dewa la keh keh keh ),

turbo respond lambat sket berbanding NA, tu sebab geng VTEC takkan main dengan turbo kalau setakat 400m, 300m yes .. sebab time turbo nk kejap, that time dah finishing hehehe .. unless vtec yang dah mcm gampang, lagi satu, tak yah nk compare dengan kete EVO yang ori, dah sah sah EVO tu menang hehehe ..

gear ratio, itu la yang memainkan peranan sebenarnya skg ni, banyak budak yang main kete yang baru ni terlupa dengan peranan gear ratio ini, diorang mementingkan henjen yang konon nampak ganas, dan juga ekzos yang sangat membingitkan jiran tetangga serta kucing yang sedang tidur di waktu malam. tapi gear ratio sangat hancus ...untuk drag biasa diorang menggunakan ratio 4.4 Final Drive ( yang biasa vtec buat la ) untuk mendapatkan respond yang ok la ..... tapi aku punya 4.75 je FD hihihi ..

utk lintah, kalau teringin nk menang lawan vtec dalam kategori 300meter, sila hubungi saya untuk keterangan lanjut ... sebab vtec yang masuk dalam kete SH4 saya tak la laju sangat, keh keh keh ....

p/s : mid ... kata aku ni dikategori sebagai ayat pemetik ke ? hihihihi

Midnakal
02-03-08, 08:14 PM
Heheheh.....bolehlah tuh.....gogo motorspot. Makin lama.... kita jek yg nyembang nieh...apa kata kia beri laluan kat orang lain plak. Ok lah kita continue cerita tentang Pengalaman Menukar Engine Kereta.

advanrg
08-03-08, 07:30 AM
Huh! dah lama aku tak mengepos di sini, nasib baik idup lagi thread nie...
balik pada gear ratio, aku setuju sangat ler dgn korang nie, pasal dulu aku penah jugak bingit dgn vtec2 nie (drag 300-400m nie lar).
kalau salah tolong betul kan ler maklum lar dah lama pencen main keta.... setau aku untuk turbo, FD kena rendah sikit, terbalik dgn vtec untuk panjangkan gear ratio dan ada sesetengah pakai hibrid gear box evo dan diesel engine... tapi, biasanya kalau main dgn vtec mesti kena 400m jer... kalau 300m selamat ler jawap nyer!
tahler, betui tak mid?


yeahh setuju dengan Dewa Mid hihihi .. ( kira ko tahap dewa la keh keh keh ),

turbo respond lambat sket berbanding NA, tu sebab geng VTEC takkan main dengan turbo kalau setakat 400m, 300m yes .. sebab time turbo nk kejap, that time dah finishing hehehe .. unless vtec yang dah mcm gampang, lagi satu, tak yah nk compare dengan kete EVO yang ori, dah sah sah EVO tu menang hehehe ..

gear ratio, itu la yang memainkan peranan sebenarnya skg ni, banyak budak yang main kete yang baru ni terlupa dengan peranan gear ratio ini, diorang mementingkan henjen yang konon nampak ganas, dan juga ekzos yang sangat membingitkan jiran tetangga serta kucing yang sedang tidur di waktu malam. tapi gear ratio sangat hancus ...untuk drag biasa diorang menggunakan ratio 4.4 Final Drive ( yang biasa vtec buat la ) untuk mendapatkan respond yang ok la ..... tapi aku punya 4.75 je FD hihihi ..

utk lintah, kalau teringin nk menang lawan vtec dalam kategori 300meter, sila hubungi saya untuk keterangan lanjut ... sebab vtec yang masuk dalam kete SH4 saya tak la laju sangat, keh keh keh ....

p/s : mid ... kata aku ni dikategori sebagai ayat pemetik ke ? hihihihi

Midnakal
08-03-08, 03:26 PM
Yaaa yaaaa betul tuh advanRG ...itu adalah satu senario yang pernah terjadi suatu ketika dulu...jaman masa mula mula main turbo dgn vtec with 300m range. Itu aku sokong...but now vtec is nowhere dah kalau main dgn vtec dlm range 300m if...... turbo bleh pakai tyre fully slick (drag tyre)!!!! Bubye vtec.....u gonna need more than just a vtec system.

advanrg
09-03-08, 11:51 PM
Wah, sekarang dah macam obersea punyer game lak, dah pakai tayar full slick. Aku ingat geng keta rangka dulu ada pernah pakai tayar slick ni, conquer Jempol dan fight jugak kat Sepang... tapi team Thai sampai bungkus semua org... haha.
by the way, takdak ke yg pakai tayar belon lagi? (Tayar full drag) macam kat australia & USA... and dah ada ker yg buat sub 10sec 1/4 mile (400m)? kasi update sket Mid....

Midnakal
10-03-08, 06:23 AM
Wah, sekarang dah macam obersea punyer game lak, dah pakai tayar full slick. Aku ingat geng keta rangka dulu ada pernah pakai tayar slick ni, conquer Jempol dan fight jugak kat Sepang... tapi team Thai sampai bungkus semua org... haha.
by the way, takdak ke yg pakai tayar belon lagi? (Tayar full drag) macam kat australia & USA... and dah ada ker yg buat sub 10sec 1/4 mile (400m)? kasi update sket Mid....

Alamak bro...dah ramai dah pakai tayar belon kat sepang skang.....tahun ini melalu risikan aku utk area KL dan Johor mmg ramai akan pakai tayar belon.....

Aussier dan M.Thompson menjadi pilihan mereka.......

advanrg
11-03-08, 02:08 AM
Wah, dah makin menarik sekarang nie... semakin advance motorsport mesia nie. salut lah. aku ingat sesekali nak gi gak ler tgk game kat sepang (err.. ada lagi ker drag kat sepang? bila ek?).

Midnakal
11-03-08, 03:13 AM
:icon_biggrin:
Wah, dah makin menarik sekarang nie... semakin advance motorsport mesia nie. salut lah. aku ingat sesekali nak gi gak ler tgk game kat sepang (err.. ada lagi ker drag kat sepang? bila ek?).

Ada lah bro ...malah bertambah hangat dari tahun ke setahun.....bulan lima nanti ada 2 kali event dlm sebulan....awal bulan dgn akhir bulan.

s4i
27-04-08, 11:30 AM
salam bro,

- aku ni bukan reti sangat pasal keta nie
- tanye pasal enjin lagi ler aku taktau jadah semua yg ade lam tuh
- tapi aku ade soklan nak tanye

- aku pakai wira 1.3
- keta taun 2001
- memang sedey ler bile memanjat bukit
- dengan clutch plate dah haus
- ekon plak masalah .. asyik repair jerk
- smlm baru kena 300 pasal ekon jerk

- aku gi jumpe pomen ni tanye harge tuk tuka clutch plate
- aku cakap nak pick up sket bile naik bukit
- dia mintak aku masuk clutch plate 1.8 / 2.0
- bile aku tanye harge .. dekat 800
- perghh .. nangis siot

- then aku gi jumpe pomen lain
- dia kate tak gune aku tuka clutch plate 1.8 / 2.0
- sebab perfomance same gaks
- so, dia suggest aku tuka enjin 4G91
- dia kate package include enjin, clutch plate & flywheel, ekon & siap pasang.
- brg2 enjin aku trade in balik
- dia amik dalam rm2.2k
- aku rase leh kawtim lagi kot tuk dapat rm2k

- persoalan nya skrg
- berbaloi ker harge tuh bro ?
- memang betol .. aku duet bukan ler byk sgt
- nak carik 2k pon menggagau bro
- tapi bile pikir nak kena tuka clutch plate, baik terus tuka enjin jerk
- aku cume nak tau, berbaloi ker pakai enjin 4G91
- adekah perfomance keta aku akan lebey baik ?
- ape yang perlu aku pastikan supaya aku tak kena tipu ?

- aku sebagai noobs lam ni
- nak mintak sgt pendapat korang ...
- harap tak kena tipu jer arr

Midnakal
27-04-08, 12:24 PM
Bro s4i gua rasa harga yg pomen lu bg tuh mmg dah cun dah tuh. Mengambil pengalaman gua setelah menukar beberapa ketul engine masuk dlm kereta gua...gua rasa mmg berbaloi lu tukar engine lu dgn harga yg pomen lu bg tuh . Skang pun nak tukar engine pun labour kebanyakkan nya RM1500 keatas.

Itu dah kira murah dah tuh biasanya kat KL nieh udah RM1800..maklumlah harga barang naik.

Kalau nak kata beza ke idak engine tuh dgn engine lama lu yg dah nak kaput tuh mmg beza sangat lah . Mana tak nya 200cc bezanya. Lagipun engine tuh twin cam...kalau ada duit lebih bleh sumbatkan racing cam ehehhehehe.....

Bab clutch plate tuh mmg aku sokong kata pomen tuh....1.3 tuh xadaler pickup sangat...xyah lah bazir bazir duit nak upgrade clutch plate tuh. Maklumlah kereta malaysia nie kebanyakkannya underpower.....waja yg diorang claim 1.6 tuh pun sebenarnya 1.5 .....ramai kena tipu hehehee.

Well bro s4i jgn pikir byk...kalau dah ada budget ...tukar jek lah....rasai kenikmatan nya.

p/s: alang alang baik lu masuk 1.6 pastuh convert jadik twin cam hheheheh....(kalu ada budget ler) tepuk dada tanya selera.

s4i
27-04-08, 08:11 PM
- hmM ...
- aku pon rase camtuh gaks
- ingat nak try ..

- racing cam ??
- hehe .. cam bes jerk
- ahaks ...
- ko jgn ayat lebey2 bro
- kang aku cair
- ngan poket2 aku lebur
- tapi kalau baget tuh dekat2 jerk ... dalam 200 ke 300 ok ler
- kalau dah lebey 500, takmo ler aku
- anyway .. thanks bro

- bro
- ape yang aku perlu tau pasal enjin nie ?
- supaya aku tak kena tipu plak kemudian hari
- harge pasaran pakej enjin tuh bape ?

puding
29-04-08, 03:57 PM
bro sai .. hehehe jumpa plak lagi kita di rumah lain kekekke ..

pasal henjen kete ni, memula pastikan buat dengan pomen yang kenal , untuk mengelakkan kena tipu ... tak pun, mintak tolong kawan2 suggest pomen mana yang dia kenal, pun untuk elak kena tipu ... tak pun, ajak mid tu carik barang .. power gaban tu mamat midnakal tu keke ..

cheras dengan gombak tak jauh mana pun hehehe .. boleh singgah keramat mana nk pegi tu :)

s4i
29-04-08, 07:22 PM
- ah ..
- hehe ..
- sini ramai keta expert bro puding
- sebab tuh kena tanye kat sini

- pomen yg aku nak antar ni .. kat Jelatek
- member2 gak yg rekemen
- kalau dari jalan ampang, nak masuk ke simpang jelatek tuh
- ade satu pomen bawah pokok ..
- maybe korang tau kot.

puding
30-04-08, 04:19 PM
oooo ... biasa lalu depan bengkel dia ..
so .. kena berhati hati je dengan proses penukaran henjen ni ..
bukan apa, duit banyak abis, tapi kang tak dapat kepuasan,
bukan main puluh beb rege barang ...

selamat berjaya menukar henjen hehehe

said_sogo
30-04-08, 04:28 PM
s4i,
Dah tukar henjen anda??? Apa....belum???

Kalau belum tukar, tanya la kat tempat yg betul... sini tempat pengalaman tukar henjen.:kissass:
Kalau dah tukar, kasi posting la kat sini pengalaman tu....

Tq.

NID
30-04-08, 04:35 PM
nak tanye skit boleh...sy ni budak baru.....kalau henjin 1.3 nak tukar ke 1.6 single cam...

berapa kos enjin dan pemasangan?
ape yg kene tukar selain enjin?
berapa kos JPJ?

sekian terima kasih.....harap dapat la membantu saya......


kalau salah rumah maaf ye....hehehehehe...budak baru....

KL_boy
30-04-08, 08:50 PM
Kalau dari 1.3 to 1.6, I think u kena ambik surat dari Putrajaya. Kasih runner kautim semua. Budget Rm 5 K cukup kot.

oly
03-05-08, 09:15 AM
bro nid...bengkel saya offer 5k siap pasang...head dohc+adj cam+setting+timing belt baru+klac baru+piping ejos with center bullet n japan muffler+disc double layer depan+meter rpm lancer...tapi jgn budget 5k je...lebihkan...sebab mcm2 boleh terjadi masa convert ni...for safer use masuk rear disc skali...better be safe than sorry...runner tuk tukar no selalunya dalam rm 500 siap roadtax saja...apa2 call saya 012-5853587...

oly
03-05-08, 09:16 AM
Bro s4i gua rasa harga yg pomen lu bg tuh mmg dah cun dah tuh. Mengambil pengalaman gua setelah menukar beberapa ketul engine masuk dlm kereta gua...gua rasa mmg berbaloi lu tukar engine lu dgn harga yg pomen lu bg tuh . Skang pun nak tukar engine pun labour kebanyakkan nya RM1500 keatas.

Itu dah kira murah dah tuh biasanya kat KL nieh udah RM1800..maklumlah harga barang naik.

Kalau nak kata beza ke idak engine tuh dgn engine lama lu yg dah nak kaput tuh mmg beza sangat lah . Mana tak nya 200cc bezanya. Lagipun engine tuh twin cam...kalau ada duit lebih bleh sumbatkan racing cam ehehhehehe.....

Bab clutch plate tuh mmg aku sokong kata pomen tuh....1.3 tuh xadaler pickup sangat...xyah lah bazir bazir duit nak upgrade clutch plate tuh. Maklumlah kereta malaysia nie kebanyakkannya underpower.....waja yg diorang claim 1.6 tuh pun sebenarnya 1.5 .....ramai kena tipu hehehee.

Well bro s4i jgn pikir byk...kalau dah ada budget ...tukar jek lah....rasai kenikmatan nya.

p/s: alang alang baik lu masuk 1.6 pastuh convert jadik twin cam hheheheh....(kalu ada budget ler) tepuk dada tanya selera.
patut la waja tak boleh blah...adoi...

NID
03-05-08, 10:43 AM
bro OLY....kereta sy ni semua dah lengkap mcm disc depan belakang,meter 1.6 dan absorber juga dah ok....cuma enjin sahaja lagi yg 1.3.....keseluruan lain dah 1.6 termasuk la dalaman kereta tu sendiri.....

kalau tanpa disc dan meter berapa.......tapi runer JPJ dan lain lain nak laa....ermm lagi satu ni termasuk gear box ke....dan kat mane bengkel tu.....

oly
03-05-08, 03:36 PM
tanpa disc n meter tolak rm 400 je la paling kuat...runner jpj around rm 500 sekali roadtax...tak termasuk gearbox...bengkel kat ipoh...gearbox lama lagi sedap main 0-300 meter...

Midnakal
08-05-08, 08:51 PM
nak tanye skit boleh...sy ni budak baru.....kalau henjin 1.3 nak tukar ke 1.6 single cam...

berapa kos enjin dan pemasangan?
ape yg kene tukar selain enjin?
berapa kos JPJ?

sekian terima kasih.....harap dapat la membantu saya......


kalau salah rumah maaf ye....hehehehehe...budak baru....

budakkk baruuuu yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... kang haku geget peha ko kanggggggg

abukara
30-07-08, 05:16 PM
daripada tukar 1.6 single labihbaik convert ker mivec terus. berbaloi dgn pelaburan yg dikeluarkan

shamfikri
01-08-08, 11:27 PM
Pengalaman aku tukar enjin kete...
Aku ni layan kancil je....mula2 berjinak ngan tukar body part..tukar ke daihatsu l2s..tukar lagi ke l5 yang lebih dikenali ngan hello kitty..tukar lagi ke l512...last2 skarang ni aku tukar ke moderno..tak tahan jpj kuat kaco...enjin lak dari l2s tukar ke l5 single cam skarang..tukar cat lak ke pearl orange...memang la kalo layan kancil ni sampai bile pun tak habis...

Midnakal
02-08-08, 04:27 AM
Kancil......aduhhh......penat nak layan accesories nya....sama mahal dgn perdana oooOoo. Nak buat mcm mana.......bodypart mmg rare and very hard to get....

shamfikri
04-08-08, 10:31 AM
minat punya pasal,aku sanggup berhabis sampai 20k++...tu pun sikit sikit buat la...tukar body part dulu...pastu,kumpul duit lagi baru tukar enjin lak...bila kira kira balik,terkejut tengok...

said_sogo
04-08-08, 10:43 AM
minat punya pasal,aku sanggup berhabis sampai 20k++...tu pun sikit sikit buat la...tukar body part dulu...pastu,kumpul duit lagi baru tukar enjin lak...bila kira kira balik,terkejut tengok...
Adeh.... apesal la mahal ni???
Aku pun pakai kancil gak tapi belum buat apa2 mod lagik...

Tunggu taun depan (habis bayo) baru nak buat enjin dll.

Perancangan :
Nak tukau enjin L5 ngan interior je... luar standard kluar kilang.... :icon_biggrin: Baru best nak ikut yg dah mod luaran ni... kasi terkezut skit. :35:

p/s : midnakal.... standby!!! ada kancil mau masuk bengkel.

shamfikri
05-08-08, 08:59 AM
Yang jadi mahal tu sebab aku tukar enjin dah 3 kali..body part macam2 masok...kalo tukar enjin l5 + interior je, budget dalam 6k lbh kurang..

Midnakal
05-08-08, 06:17 PM
Adeh.... apesal la mahal ni???
Aku pun pakai kancil gak tapi belum buat apa2 mod lagik...

Tunggu taun depan (habis bayo) baru nak buat enjin dll.

Perancangan :
Nak tukau enjin L5 ngan interior je... luar standard kluar kilang.... :icon_biggrin: Baru best nak ikut yg dah mod luaran ni... kasi terkezut skit. :35:

p/s : midnakal.... standby!!! ada kancil mau masuk bengkel.

fULLAWEY......gempak nieh... hehheh bagus bagus. Aku pun tgh carik kedai ketuk body nieh....penat gak nak carik...semua kedai aku carik semua tak sanggup ketuk body kereta aku......semua tepuk dahi...kereta wira tapi bila ketuk ketuk jadik skyline nieh...hehehe.

Ok kita teruskan cerita bagaimana pengalaman anda menukar engine.

NID
07-08-08, 11:30 AM
daripada tukar 1.6 single labihbaik convert ker mivec terus. berbaloi dgn pelaburan yg dikeluarkan



adeh broo....MIVEC ekkk.....mane bleh dapat halfcut MIVEC tapi harga 1.6 soch....kalau ade PM aku......dengan segera aku beli...


bukan takmo tukar mivec broo..tapi harganya berapa pulak......sekarang mivec pon dah cecah 8k...blom upah pasang,itu ini lagi....

skecth_v7
11-08-08, 04:20 AM
terkejut gak harga hakat skrg,br 2 thn dah beza kaw2,pada aku main enjin dah la nk bg sedap,accs ngan kit tu blm mampu lg,imej tempatan lg hehe

Midnakal
11-08-08, 03:42 PM
Ok ...udah udah lah tuh citer pasal harga engine nieh..kiter teruskan cerita "Pengalaman Menukar Engine Kereta".

RV4
13-08-08, 10:29 PM
Hi all :)

Bought my used Kancil last December. Mula mula beli, I spent RM2800 just to rectify engine keluar asap putih, especially kalau naik bukit, siap keta belakang kasi horn coz he couldnt see zilch.

Anyway, dah repair pun tak jadi apa gak, till I changed to L2S engine. Got the front halfcut with bodyparts for RM2700 (3months back). Was lucky (rezeki, alhamdulillah) since I dapat bodypart L2S limited, ada limited spotlight, glass headlights, steering 4 spoke etc. Sold off the bodyparts and ended up getting the engine for free, heck, I even made money from it :)

Now, I was never much of a speed demon, tapi dengan enjin L2S ni, rasa semacam plak.

Pastu terjebak dengan aksesoris MIRA (Kancil), very very pricey, some even rival the parts for Honda etc. As far as bodykit is concerned, MIRA RV4 (Daihatsu Baby Jeep) is my choice, which happens to be one of the most difficult to complete. Ada masa free je, sure round hafkat :) Not bad income kalau nak buat bisnes sampingan.

So far, my RV4 dah complete, cuma tak sempat-sempat nak gi pasang 100%. Buat sini skit, sana skit, interior skit.

http://i337.photobucket.com/albums/n379/nagareno/rv4.jpg

http://i337.photobucket.com/albums/n379/nagareno/9.jpg

marangboy
21-08-08, 10:13 PM
Dear bro's,

one out of 4 of my piston had totally lost compression. so i'm thinking of changing the engine. Is it better to change to a different engine or just buy back the same model engine which is wira 1.5 efi? please advice...cos i dont really got budget for tukar engine baru

dakjoe
24-08-08, 11:37 AM
Hi all :)

Bought my used Kancil last December. Mula mula beli, I spent RM2800 just to rectify engine keluar asap putih, especially kalau naik bukit, siap keta belakang kasi horn coz he couldnt see zilch.

Anyway, dah repair pun tak jadi apa gak, till I changed to L2S engine. Got the front halfcut with bodyparts for RM2700 (3months back). Was lucky (rezeki, alhamdulillah) since I dapat bodypart L2S limited, ada limited spotlight, glass headlights, steering 4 spoke etc. Sold off the bodyparts and ended up getting the engine for free, heck, I even made money from it :)

Now, I was never much of a speed demon, tapi dengan enjin L2S ni, rasa semacam plak.

Pastu terjebak dengan aksesoris MIRA (Kancil), very very pricey, some even rival the parts for Honda etc. As far as bodykit is concerned, MIRA RV4 (Daihatsu Baby Jeep) is my choice, which happens to be one of the most difficult to complete. Ada masa free je, sure round hafkat :) Not bad income kalau nak buat bisnes sampingan.

So far, my RV4 dah complete, cuma tak sempat-sempat nak gi pasang 100%. Buat sini skit, sana skit, interior skit.

http://i337.photobucket.com/albums/n379/nagareno/rv4.jpg

http://i337.photobucket.com/albums/n379/nagareno/9.jpg

Woowwww.....nice car. comeiiii sehhhhhhhhh

shamfikri
26-08-08, 08:37 AM
Dear bro's,

one out of 4 of my piston had totally lost compression. so i'm thinking of changing the engine. Is it better to change to a different engine or just buy back the same model engine which is wira 1.5 efi? please advice...cos i dont really got budget for tukar engine baru

Bro,

Aku tak sure bape budget ko ni..it really depend on yr budget..aku suggest ko tukar je enjin tu ke 4g91(1.5 twincam) atau 4g92(1.6 twincam)...lebih cantek...

shamfikri
26-08-08, 08:52 AM
Hi all :)

Bought my used Kancil last December. Mula mula beli, I spent RM2800 just to rectify engine keluar asap putih, especially kalau naik bukit, siap keta belakang kasi horn coz he couldnt see zilch.

Anyway, dah repair pun tak jadi apa gak, till I changed to L2S engine. Got the front halfcut with bodyparts for RM2700 (3months back). Was lucky (rezeki, alhamdulillah) since I dapat bodypart L2S limited, ada limited spotlight, glass headlights, steering 4 spoke etc. Sold off the bodyparts and ended up getting the engine for free, heck, I even made money from it :)

Now, I was never much of a speed demon, tapi dengan enjin L2S ni, rasa semacam plak.

Pastu terjebak dengan aksesoris MIRA (Kancil), very very pricey, some even rival the parts for Honda etc. As far as bodykit is concerned, MIRA RV4 (Daihatsu Baby Jeep) is my choice, which happens to be one of the most difficult to complete. Ada masa free je, sure round hafkat :) Not bad income kalau nak buat bisnes sampingan.

So far, my RV4 dah complete, cuma tak sempat-sempat nak gi pasang 100%. Buat sini skit, sana skit, interior skit.


Model ni memang menarik..tyr spare kat bonet blakang...kena lak pkai bumbung canvas...pehh...enjin l2s ko ni standard lagi ke?speed cut buang tak?kalo nk jaga enjin,tkyah la ko buang...maintain je 140 top speed ko...kalo buang speed cut ko bole la pegi dlam 180km/hr...tp takot enjin ko tk tahan je nanti...

azusedcar
27-08-08, 12:14 PM
pendapat aku lak shamfikri, baik buang. Kekadang kiter nak gak tgk krta kiter leh gi cmana.bkn per, time kcemasan jerk...Penting gak?

Midnakal
28-08-08, 06:21 PM
apa barang pakai speedcut....kasi potong terus.....kasi picahhhh. Haaahahah.... ok no prob lah tuh....kita teruskan lah topik thread nie yer.

RV4
29-08-08, 12:45 AM
Standard gaban je my L2S engine :) Takde buang speed cut pun. But the pickup is both exhilirating and scary for a small, light and compact car like Kancil. Tekan - pegi, tekan - pegi ..
Mostly buat ambik anak sekolah, pi masjid, grocery..tapi kalau dah siap pasang semua bodyparts..jadi my main car lah kut :)

azusedcar
29-08-08, 03:25 PM
Caution:
Skali lu kaco kreta, selamanya ko akan kaco sket demi sket. Modify never end....So siap r duit ko n tahan2kan telinga ko utk kena hampoot dek bini coz duit dah gi hambor kat krta...aku dah kena...

RV4
29-08-08, 07:05 PM
Caution:
Skali lu kaco kreta, selamanya ko akan kaco sket demi sket. Modify never end....So siap r duit ko n tahan2kan telinga ko utk kena hampoot dek bini coz duit dah gi hambor kat krta...aku dah kena...

True that !! Dah kacau sikit, memang akan bertambah-tambah..dari interior, ke exterior, enjin lagi..never ending. Yang shok layan kancil, part aksesori, tak berkesudahan items.

My wife tak marah, benda halal katanya, asalkan jangan melampau-lampau :)

azusedcar
01-09-08, 01:07 PM
ko layan kancil RV4, lagi la byk mkn duit.aku yg layan GSR pon dah xtetahan rasanya bila kira2 balik baper RM yg abes. kekadang rasa nak nangis.tp tetap telior bila tgk barang kat kedai potong.....

RV4
01-09-08, 03:54 PM
Betul tu..baru ni, nak bunuh the urge nak menular ke kedai potong bukan senang hahaha..

Midnakal
01-09-08, 09:21 PM
Udah udah lah tuh .....kita teruskan topik Pengalaman Menukar Engine Kereta. Ok bro...terus kan perbincangan yaaaa.

mutan
08-09-08, 11:06 AM
dah pakai enjin 4g91 sejak 2006..alhamdulillah...
aritu eksideng...adoii...tadak apa yg serius kecuali tukar
fuillset depan dengan kulit gsr..huhuh
tatau la kena dgn jpj ke dak lepas nih

shamfikri
11-09-08, 09:12 AM
tgk keadaan...kalo jpj tu bz dok tahan lori,nko mungkin lpas la...aku byk kali kena tahan ngan jpj ni..kasi amaran tu biasa la,kena bawa kete g inspection pun dah kena...ade skali tu aku kena tahan,siap kena perli lg...'apesal intercooler ko kat ats,nape tk letak bwh'..ampeh...

azusedcar
12-11-08, 04:26 PM
hahahaah ko kene mcmtu shamfikri. aku lak dia tanya kenapa no plate keter ko letak kat tepi, org sumer letak kat depan.....(aku letak no plate kat tepi ala-ala evo) so aku jawab klu letak no plate kat tgh nanti intercooler terlindung, nanti enjin sempot! JPJ tu 'daring' jerk kat aku...

blackbutton
20-03-09, 10:06 AM
Nih pengalaman aku membuat mod pd enjin aku....huhuh....

Stelah aku pikir masak2 n mendalam akhirnya aku wat la keputusan nak buat hybrid enjin 850 aku tuh...
Maknenyer kat sini aku akan menggunakan blok kancil 850 aku yg asal n masuk part dr enjin L2 Mira....Kire mcm main rojak la....
Fuh Sepanjang bulan 2 tuh aku xde keter....tp hasil drpdnye memuaskan...huhuhu...Now my car is at 882T n hp pun dah naik hampir double dr hp asal...hahaha...walaupun boost tak tinggi just 0.6 je tp leh la aku cecah 160 km/h n more atas jln...brani x brani je...huhuhuh....bebaru nih aku ader gi JB for bizz matters hehehe aku berjaya tapau few keter sepanjang highway...hahahah...

Damage yg aku dah gadaikan utk projek nih...dah cecah hampir RM 4K...still masih byk lg yg nak kene buat....huhuhu...

Midnakal
20-03-09, 12:14 PM
Wahhhh bagus tuh en. blackbutton ahhahahah. Satu percubaan yang berani. Well at least cc dah besar dah tuh + turbo...should be good when ur can in cruising mode. Gua just nak tanya jek..piston lu pakai piston apa? Yang asal punya atau dah tukar? Kalau tukar lu pakai high comp ker low comp?

p/s: Gembira bila ada kaum buat style ala-ala rojak cenggini....CooL !!!!

axxan
20-03-09, 04:26 PM
nak citer pengalaman tukar enjin gak.. tapi kat keter lama la..
kereta yang aku guna ialah Proton Satria 1.3.. disebabkan selalu berTT dgn geng keter yang kebanyakannya kereta 'setan', tiap kali merembat, keter aku adalah keter ter'last'.. naik bukit pun kadang2 tu kena drop gear n off ekon.. baru leh naik bukit...
so, aku pun apply loan dgn Bank Rakyat.. approve aje, terus aku carik pakcik sedara aku yang jadi pomen kat area Ijok..
dia rekomen aku suh amik enjin Mitsubitchy.. 4g92 Twin Cam (Bukan Mivec)..
so aku antor keter kat dia, seminggu siap, kos semua ialah RM4500 termasuk ekon digital, dashboard, meter, brake disc blakang, wiring etc.. (tak ingat)..
yang paling best ialah, mileage enjin tu tak sampai 10,000 pun.. (boleh kira sebagai enjin baru la) gearbox aku guna yang asal (gb 1.3; close ratio) so kalu nak drag memang gempak gile...
masa dapat mula2 memang best.. siap berembat dgn member aku yang baru tukar enjin gak (dia pakai Mivec MD 1.8) so keputusannye amat memberangsangkan.. kena tinggal tak sampai 1/2 kereta pun... (posting aku racing siap kena kejar polis pun ada kat 'pengalaman berlumba') tapi yang paling tak leh lupe, throttle body kong, so, timing selalu tinggi, siap ada mamat Vtec ingat aku pakai High-cam... ajak aku berlumba.. malas aku layan... tapi keter tu da takde da.. aku da let-go.. skang ni aku guna keter Mazda 626.. tgk le gambo kalu tak tau cemane ghopenye.. n aku nak mintak pendapat sesapa yang tau/ pernah mod enjin keter jenis ni... atau letak enjin lain (enjin jenis ape yang seswai???)

Midnakal
20-03-09, 04:51 PM
Heheheh....bagus tuh axxan ..... seronok gak baca orang lain punya pengalaman tukar engine nieh.....tak ada lagik ker geng MK nieh yg pernah tukar engine.

dakjoe
21-03-09, 07:48 PM
Tukar enjin lom ader pengalaman lagi lerr.......sbb enjin masih berkeadaan baik. Tapi pengalaman tukar spark plug..banyak ler....!!! boleh citer ker MOD...??? kang lari tajuk laks........hihihihi

Midnakal
22-03-09, 01:39 AM
Lu buat lawak yerrrr dakjoe .......kesian kengkawan lain taip jela-jela cerita pengalaman alih-alih nak cerita tukar spark plug...adoiiii...kesianlah kat kami nieh bro....

opsxkl
22-03-09, 02:30 AM
Bro2 sekalian..

Matrix 1.63 gua.. apa engine leh masuk.. gua cadang nak tuko engine ler memandangkan matrix nie kuat mentedarah minyak.. underpower lak tu.. leh tak kalau aku sumbat mivec nyer engine.. lama x lepak ngan geng keta nie info byk yg x update ler..

btw.. wira gua yg sumbat 4G93 dah lapan taun gua pakai n masih dlm keadaan baik.. yg bestnya sampai skrg gua x endorse lagi walaupun suma document cukup incl surat kawal selia & ap .. wakaka.. nampak road-block kalu selagi buleh mmg gau x redah.. so far takde masalah ngan road-block.. maybe sbb gua nie agak skema orgnya.. walaweiii..

chiowww

connect
22-03-09, 06:05 AM
aku masuk enjin gsr rs dulu. itu time aku dapat enjin tanpa hafcut 3.8k only. hehehe....sekarang mahal cam harremm...

aku pakai enjin tu tanpa register jpj selama setahun, kerana duit shot sana sini. kereta pun banyak tak siap lagi time. selama setahun pakai tak penah kena tahan jpj, polis pernah lah. aku cuma tunjuk geran enjin dari hafcut tu jer dah lepas....aku cakap baru masuk enjin semalam...hehehe

kereta masih ada lagi, tapi banyak sudah upgrade....antaranya siput babi, ic, safc dan lain2 lagi.

kereta bukan makan budok punyer, buat geli2 atas jalan jer... :)

Midnakal
26-03-09, 10:39 PM
Kereta KanciL ekkkkk ehhehe. Aku suka kereta kancil nieh.....maintainance rendah....minyak rendah bak kata serba serbi lah rendah (walaupun tak semua) tapi lu orang perasan tak...kalau jalan jauh...i mean travel... sure sakit pinggang kan....but kalau tukar seat kereta kancil standard pergi ke jenis lain....sure tak sakit dah...kenapa ekkk?

p/s:Jepun buat seat sungguh selesa....sampai kat malaysia....aku rasa asal boleh duduk jek kut.

pexkof
29-03-09, 09:59 AM
rasa nak juga pakai enjin v8 raw power,belum jumpa yang murah2 dr hafkat

PeeJay
29-03-09, 11:42 AM
v8? mak aih.. v6 tu byk la.

Pernah jumpa kaki 4x4 hardcore sumbat LX470 sumbat V8 ke dalam land rover discovery. Dgn menggunakan PTO winzs, land rover tuh panjat bukit yg hampir 90 degree dlm masa tk sampai 60 sec.

Midnakal
30-03-09, 01:39 AM
rasa nak juga pakai enjin v8 raw power,belum jumpa yang murah2 dr hafkat

Bro....gua dari dulu hingga kini ....mmg teringin nak rasa pecutan engine V8. Gua ada gak terjumpa satu engine halfcut kat kedai potong 2 tahun lepas. Jenis Nissan ...... 4.5 cc. Nama engine dia VH45DE .....throttle body dia...perkhhhh bapak besaUUUUUuu!!! Keistimewaan nya..engine nie tlh ada sejak akhir tahun 80an..... hehehe.. Crankshaft harden/forge, VVT lagik tuh..... tapi gua rasa mlm nie gua malas nak naip panjang panjang.... so tgk lah specS dia......

The VH45DE is a 4.5 liter V8 developed by Nissan for use in the Infiniti Q45 sport luxury sedan (G50 platform) which was released in November 1989. The engine was also used in the Japanese market Nissan President limousine (JG50 platform) which debuted in late 1990. The VH45DE generates 278 hp (207 kW) at 6000 rpm and 292 lbft (396 Nm) at 4000 rpm with a redline of 6900 rpm.
Some of the pertinent features of the VH45DE are:
- Forged steel crankshaft.
- Forged steel connecting rods.
- 6 Bolt main bearing caps with studs.
- Full-length main bearing girdle.
- Lightweight, floating pistons with molybdenum coating.
- Sodium-filled exhaust valves.
- Cross-flow cooling system.
- Hydraulic lash adjusters.
- Single-row silent timing chain.
- Coil-on-plug ignition system.
- Roller rocker arms for reduced friction.
- Variable Valve Timing.
- Redline of 6900 rpm.
- Compression ratio of 10.2 to 1.
- Bore of 93 mm and stroke of 82.7 mm.
- Dimensions: 890 mm(L) x 740 mm(W) x 725 mm(H).
The 4.5 L VH45DE featured variable valve timing (http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_valve_timing), also known as VTC, from 1990 until 1995. Due to tightening emissions regulations in the US market, the VTC feature was dropped from the 1996 Infiniti Q45. In the following year, the VH45DE was no longer available in any US market vehicles. The engine continued on in the Japanese market until 2002 in the Nissan President limousine.
This engine was used in the following vehicle:


1989-1996 Infiniti Q45 (http://en.wikipedia.org/wiki/Infiniti_Q45), 278 hp (207 kW), 294 lbft (399 Nm)
1991-2002 Nissan President (http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_President), 278 hp (207 kW), 294 lbft (399 Nm)


APA MACAM BRO.....ADA BRANNNNN?


P/S: Itu pasal gua mati mati minat Nissan.....adeihhhhh

shamtpg
30-03-09, 10:22 AM
pengalaman saya..
menukar enjin ni hanya sekali..
saya memakai s4 edisi biasa..
tapi timing belt putus,so kenalah tukar enjin tu kepada s4 jepun...
saya beli kat bentong dengan harga rm500(enjin lantai),so nak tau saya bawak naik apa?saya bawak naik kancil saya,turunkan seat belakang,letak kapet kedai potong tu dan bawak balik klang..upah pasang ngan tukar timing belt,habis rm 900 sahaja..
teringin nak pakai evo tiga,tapi takde duit la..
tunggu keta tu abis bayar...
dah habis,siap kau...vrooommmm...kecepisssshhhhh...ekekeke

mutan
14-04-09, 04:30 PM
ni ada sket petua aku cilok dari porum lain kalu nk konbet enjin..

1) bukak radiator cap. pastikan air dalam tu hijau cantek punyer...lepas tu jangan tutup...biar jek terbukak...pastikan air dalam tangki spare cukup...

2) bukak oil cap. tgk keadaan dalam enjin samada berkarat @ kekuningan...kalau karat, maknanye enjin da lama tak hidup...kalau kuning, okla tu...kalau depan kesan hangus...(bau minyak hangus)sendri mau igt

3) tarik deep stick...lap 1x...tgk ade kesan minyak tak...(biasa kalau ade dia jadi berbelang)...kalau ade belang tu...maknanye enjin da lama tak idup @ minyak enjin lama tak tukar

4) kalau enjin turbo...cuba lihat sekeliling turbo (terutama pada bahagian ekzos) samada leaking atau tak...kalau leaking...takyah amik...

5) biasanye hafkat, ade ejos separuh...korbankan skit tangan korang yg bersih tu, "colek" skit pada bahagian dalam ejos tu...tgk ade minyak ke tak...kalau ade minyak...(atau kesan minyak enjin)...maknenye valve seal da bocor...

6) tgk mileage...(jangan percaye sgt nih, ade gak yg meter pusing)

7) perhatikan juga sekeliling head dan rocker cover...kat sini biasa ade banyak habuk melekat, jadi hitam...tu takpe...boleh cuci...tapi..kalau basah ngan minyak, takyah amik...

8)apabila korang da betul2 puas hati ngan kriteria2 di atas, barula ko suh dia stat enjin...dengar dia punye autochoke, jalan ke tak...rpm akan jadi tinggi masa autochoke nih on...

9) kat item 1 tu, aku cakap jangan tutup radiator cap kan?...ha...masa enjin baru nak start ni lah banyak rahsia tentang enjin tu yg boleh ko tau...tgk samada air dalam raditor tu, melompat keluar ke tak...kalau melompat jek...ko suh tokey tu matikan enjin, simpan balik hafkat tu, takyah amik...konpom banyak problem hafkat tu...lepastu ko biar je sambil tgk air dalam radiator tu, kurang atau tak...dalam masa yg sama, tgk dekat ejos, mesti ade sedikit asap warna putih @ hitam (normal nih, sebab pembakaran belum lengkap, tambah lak enjin tgh sejuk) dan sedikit air akan meleleh @ merecik melalui ejos...ini tandenye....enjin tersebut berada pada tiptop condition...

10) perkara yg paling PENTING sekali masa beli hafkat nih, biar enjin hidup sampai kipas automatik jalan sendiri...jangan bukak air cond dulu...biar dia jalan dulu...lantakla kalau tak cukup minyak pun...suh tokey tu tambah lagik petrol tu...cakap la yg kita nak beli...dia mesti layan punyer...dengar betul2 dia punye idling, elok ke tak...

11) bila kipas dah pusing...em...kalau boleh biar sampai cut...tgk ade semput ke tak...kalau semput...mintak turun harga,...mungkin plug da tak elok...(sampai stage nih, korang mesti beli, kalau tak beli, hah, siap la korang kena hamun ngan tokey tu...

12) lepas tu...barula korang cek functional setiap controller...aircond, lampu hujan, lampu besar, lampu highbeam, signal-yg penting nyale, kelip ke tak kelip ke, bukan salah lampu tu, sebab signal belakang takde, so relay jadik tak betul, lepas tu tgk lampu2 meter, temperature tu jangan lupa, jgn lebih separuh, jam,...kalau salah satu dari pada nih tak function, mintak turun harge kaw2 punyer...

13) pastikan korang dapat complete with rear disk brek c/w absorber, tangki minyak, dan floor mat...kalau takde, mintak turun harge lagik...


yg penting sekali.....lepas idupkan engine...biarkan lebih kurang 5minit lepas tu tekan clutch....kalau rpm drop maknanya main bearing dah lingkop.

PeeJay
14-04-09, 04:37 PM
Sib baik tak de sessi test drive kat jln raya keter half cut tu...


hahaha.. bro mutan gurau jer..

Anyway tips yg baguih
sebab ramai tk follow sedetail mcm tuh..

Bila confirm beli - apek kedai potong tuh berkokok seronok... 'ia lah gua punya besi buluk sudah jual'.... hahahahs

wellhung
15-04-09, 05:46 PM
good info....darah muda kembali mengelegak nih....hehehe

blackbutton
21-04-09, 11:09 AM
Aku nak gi Halfcut cr enjin mmg susah la sbb xde mase....last2 gi bengkel membe suruh die cr...sediakan je duit yg cukup....tp beza cr sendri ngan suruh pomen crkan is pengalaman....huhuhu....

Ape2 pun skrg aku puas ati gak la ngan keter kancil aku nih....huhuhu....cuma cita2 nak pasang steel breded host terpaksa aku lupakan sbb fueling rail x cukup besar...cheh...hmmmm

PeeJay
21-04-09, 12:22 PM
Menjelajah mencari half cut dari kedai ke kedai kadang2 tk berbaloi, dan byk buang masa..

Dan kadang2 lepas tengok, lepas compare.. last2 tk jadi angkat / beli. Penat buang masa jer..

YG seelok-eloknya.. Ketahui dulu apa kita nk...

Tukar engine drp half cut ker?
Tukar engine lantai ker?

Dah pasti kehendak kita.. baru la sediakan budget.

Beli half cut atau engine lantai budget adalah berasingan sementara upah pasang, wiring budget asing. Dan sedia kan budget lebihan utk final touch-up bila keter dah keluar bengkel.
Mmg tukar engine ni finish product tk akan sempurna.. ada jer yg kena tambah..

Sikit sebanyak pandangan gua.

connect
20-05-09, 11:02 AM
APA MACAM BRO.....ADA BRANNNNN?


P/S: Itu pasal gua mati mati minat Nissan.....adeihhhhh


main kereta takkan puas!! :31:

hahaha...

kalau dah siap projek v8, kasi update. macam teruja plak. :Violent_sterb188:

roger
29-05-09, 08:12 AM
main keter turbo, kalau rosak sket2, baik pi repair slalu, kang melarat byk lak duit abis..

PeeJay
29-05-09, 07:55 PM
gua dlm process usyar usyar nk tukar engine honda gua ke vtec!
Tgh tunggu half cut turun kapal je nih. Masih dok congak2 mana yg baguz;
1. Engine prelude F20B?
2. H22A atau H23A?
3. Auto atau manual?
Uiks susah nk buat pilihan!

bge
22-12-09, 12:22 PM
ada sapa boleh kangsi cete ngan aku...
aku ada 3 biji kete..tp aku nk focus kete toyota GL aku jer..
aku tgh cari sparepat yang leh masok kat GL aku...

kendurruddin007
11-03-10, 12:30 PM
Dah lama thread nie menyepi.. saje nak idupkan balik..

Saya Pakai Kancil aje.. Keluar thn 1998 second modal dan first model 660 gear 5.. lama bukan keter nie.. just standard aje sampai lah tersadai bawah pokok pada thn 2006.. dari tahun 1998-2006 enjin tak pernah langsung buat hal.. melainkan kerosakan bukan berkaitan enjin.. agaknye dia majuk sebab aku beli wira sedan 1.5 kot.. tapi pakai wira tak lama.. kena ngajing dgn kawan2 main mira terus jual wira pada uncle.. dulu join kelab keter kat melaka.. asal nama cargas motorsport.. skrg dah tukar pada kelab kereta ganas.. pernah tgk kancil tayar 6 kat auto saloon tu lah pengasasnye..

okey masuk lak bab pengalaman tukar enjin.. duk tgk kawan2 main turbo mira nie mula lah gatal tgn.. hehehehe.. buka mudah.com roger2 harga halfcut.. amik halfcut L602 twin cam 4 piston.. halfcut dpt free body part 2k aje.. tapi bodypart mane leh pakai.. bentuk mcm atoz lagi pun model move.. hehehehe.. harga upah pasal lak mahal 1500 mcm haram.. siap aje mula lah nak testing power.. running in dulu dlm 3 minggu bagi semua minyak sebati.. lenjan lah highway PLUS lik johor.. otw turbine buat hal lak.. putus kipas turbine, mane tak nye dari kuar highway Sg Besi memanjang tekan minyak aje.. cume benti tuang minyak aje, cube bayangkan!!!!!... hehehehe..

balik lak dari johor ke KL lenjan lagi walaupun turbine tidak berfungsi dan akhir nye gearbox pecah maka tersadai lah ditepi highway.. memang sengaja pun sebab nak upgrade sikit enjin tu.. hahahaha..
kol towing hantar bengkel sedara kat semenyih.. dia memang buat keter turbo nie.. mula lah projek melaju kan keter.. beli turbine RH4 subaru, blow off SSQV, boost controller, oil catch tank, wastegate 35mm dan masuk kan sedikit toyol dlm enjin.. hehehehe.. tu baru stage one.. stage seterusnya akan dtg.. so tak lama lagi kuar lah kereta ku yg sudah lama di wad ICU tu..

enjin pun malas nak pergi endos.. kalau JPJ tahan dan sita keter letak kat kandang.. saya hanya perlu ambil hp dan dail.. "Mak keter angah kena tahan JPJ.. ada dlm kandang".. esok dpt kol "angah pie amik keter tu, ko nie sengaja cari susah kan"... hahahaha perbualan antara mak dan anak, ayah hanya geleng kepala.. yg pasti seronok ada mak dan ayah keje JPJ nie.. wakakakakakak.. sekian terima kasih..:kid:

Midnakal
11-03-10, 02:05 PM
Wow.....kalau lah otai gua ada kat JPJ mcm otai lu nieh bro .....gua rasa mau ada sayap kereta gua hahahaahah. Bagusssss bro....... tapi lu mesti ingat.... lu mesti tau apa yg lu ndak dgn kereta tuh....jangan ikut orang. Be urself gitu....ehhehh. Cantikkkkkkk.

p/s: Alangkah best nya jadi mcm lu bro..... on one call jek dah boleh amik kereta kat yard tuh....ahhahah

kendurruddin007
11-03-10, 03:13 PM
Wow.....kalau lah otai gua ada kat JPJ mcm otai lu nieh bro .....gua rasa mau ada sayap kereta gua hahahaahah. Bagusssss bro....... tapi lu mesti ingat.... lu mesti tau apa yg lu ndak dgn kereta tuh....jangan ikut orang. Be urself gitu....ehhehh. Cantikkkkkkk.

p/s: Alangkah best nya jadi mcm lu bro..... on one call jek dah boleh amik kereta kat yard tuh....ahhahah

Memang one call aje.. pernah kena sita sekali kat JPJ padang jawa.. sampai umah sok naik menanah telinga nie.. hukuman 3 bulan takde duit kocek.. wakakakakaka.. keter kena ground lak tu.. Mid saya hanya ikut cadangan pomen sahaja..

Honda
24-08-10, 07:53 PM
vote for h22a ;) of course manual.. pakai accord ye bang? klu pakai civic amik b series je la

Honda
24-08-10, 07:56 PM
Dah lama thread nie menyepi.. saje nak idupkan balik..

Saya Pakai Kancil aje.. Keluar thn 1998 second modal dan first model 660 gear 5.. lama bukan keter nie.. just standard aje sampai lah tersadai bawah pokok pada thn 2006.. dari tahun 1998-2006 enjin tak pernah langsung buat hal.. melainkan kerosakan bukan berkaitan enjin.. agaknye dia majuk sebab aku beli wira sedan 1.5 kot.. tapi pakai wira tak lama.. kena ngajing dgn kawan2 main mira terus jual wira pada uncle.. dulu join kelab keter kat melaka.. asal nama cargas motorsport.. skrg dah tukar pada kelab kereta ganas.. pernah tgk kancil tayar 6 kat auto saloon tu lah pengasasnye..

okey masuk lak bab pengalaman tukar enjin.. duk tgk kawan2 main turbo mira nie mula lah gatal tgn.. hehehehe.. buka mudah.com roger2 harga halfcut.. amik halfcut L602 twin cam 4 piston.. halfcut dpt free body part 2k aje.. tapi bodypart mane leh pakai.. bentuk mcm atoz lagi pun model move.. hehehehe.. harga upah pasal lak mahal 1500 mcm haram.. siap aje mula lah nak testing power.. running in dulu dlm 3 minggu bagi semua minyak sebati.. lenjan lah highway PLUS lik johor.. otw turbine buat hal lak.. putus kipas turbine, mane tak nye dari kuar highway Sg Besi memanjang tekan minyak aje.. cume benti tuang minyak aje, cube bayangkan!!!!!... hehehehe..

balik lak dari johor ke KL lenjan lagi walaupun turbine tidak berfungsi dan akhir nye gearbox pecah maka tersadai lah ditepi highway.. memang sengaja pun sebab nak upgrade sikit enjin tu.. hahahaha..
kol towing hantar bengkel sedara kat semenyih.. dia memang buat keter turbo nie.. mula lah projek melaju kan keter.. beli turbine RH4 subaru, blow off SSQV, boost controller, oil catch tank, wastegate 35mm dan masuk kan sedikit toyol dlm enjin.. hehehehe.. tu baru stage one.. stage seterusnya akan dtg.. so tak lama lagi kuar lah kereta ku yg sudah lama di wad ICU tu..

enjin pun malas nak pergi endos.. kalau JPJ tahan dan sita keter letak kat kandang.. saya hanya perlu ambil hp dan dail.. "Mak keter angah kena tahan JPJ.. ada dlm kandang".. esok dpt kol "angah pie amik keter tu, ko nie sengaja cari susah kan"... hahahaha perbualan antara mak dan anak, ayah hanya geleng kepala.. yg pasti seronok ada mak dan ayah keje JPJ nie.. wakakakakakak.. sekian terima kasih..:kid:
boleh buat kawn nih..hehehe, krm slm kat mak ayah ye ;)

Sivajhi
29-03-11, 12:44 AM
Ada tak kat sini yang boleh rekemen tempat yang boleh tukar enjin dan gearbox bagi CRV first model. Kalau boleh bagi budget harga sekali. Kereta aku ni dah buat top overhaul, tapi still makan minyak hitam. Gearbox pun dah tak smooth.

p.s: Kalau boleh area Pantai Timur (Kelantan/Terengganu/Pahang). Terima kasih.

PeeJay
29-03-11, 01:15 PM
Ada tak kat sini yang boleh rekemen tempat yang boleh tukar enjin dan gearbox bagi CRV first model. Kalau boleh bagi budget harga sekali. Kereta aku ni dah buat top overhaul, tapi still makan minyak hitam. Gearbox pun dah tak smooth.

p.s: Kalau boleh area Pantai Timur (Kelantan/Terengganu/Pahang). Terima kasih.

Sila cari half cut B20B complete set .. Harga dlm 8k - 10k

tazmaniaspurs
07-04-11, 01:05 PM
nak tanya sifu sini..kalu wira aku nak upgrade dari 1.5 auto ke enjin 4g91, berape agak2 kos die? $5000 cukup x?hehe

azlimn
09-04-11, 12:13 AM
salam kepada otai2 kereta disini.. hamba disini baru belajar.. kalau salah sila la tunjukkn dn tergkn erh.. huhu

saya nk cite skit kisah saya baru tukar dr enjin standart kancil 660 kepada L200 Turbo..

saya pakai kancil lampu bulat (belalang) dn berlokasi di pasir gudang, JB..

sbnrnye hasrat nk pasang turbo dari tahun 2007 lg, tp oleh kerana duit xcukup, taun ni la baru lepas.. haha

1st nk cite psl time usha2 bengkel mat nor di tanjung puteri, tanye otai kat sana, brader man byk membantu, dan pas sminggu, kompem sy amik kancil under management brader man ni..

bile enjin dah sampai, brader man ckp, "untung dpt enjin ni, baru 20k kilometer" lau nk dibandingkn kete sy dah dekat 200k.. haha

then, enjin langsung xleaking, turbo xgoyang, cable plug merah dan besar..

lepas sminggu, siap mntk die pasang turbo timer apexi, BOV HQS, maka siap la kereta ku.. brader ni buat keje mmg bersih, wiring mmg tersusun, xbersepah dn enjin pun dicuci dengan bersih...

then bile dh siap, ape lagi, bwk la dn melenjan la kete tersebut..

lg satu keuntungan sy, enjin standart xusik pape, tp dpt boost 0.8 dan sy xbuang cut off power pun, still dpt lebih dari 140km!! cumer ade cut boost je turun 0.5..

then bile dh sbulan, tetibe compressor air cond wat hal la plak.. warranty dh abis, so g kedai air cond, tukr L700 punyer, mmg berkesan abis.. tp jd xsejuk gak, org air cond ckp pki coolent coil asal, bile pki yg asal, sejuk gile, gegel dlm kete.. huhu

then pada 1/4/2011 baru pas wat endorse puspakom, kene wat dua kali, 1st gagal sbb cermin depan retak lebih 6 inci, yg len sumer pass, xbuang masa, terus g kdi cermin tukar cermin dbl layer, g puspakom balik, terus lulus.. huhu..

skang ni, tggl tunggu nk g jpj je.. itu pun lau rajin, haha tp xnk smpi sbuln la sbb puspakom smpi sbuln je.. minggu dpn pegi kot..

skang ni ngah sibuk wat body kit skit kat kancil sy.. nt lau dh siap, akan saya paparkn kete saya tu..

n last, nk tanye otai2, ade x tau mane2 club kancil??

then nk tanyer, mcm mane nk wat bunyi tekukur erk? ade bov jenis camtu or asal nyer dari bunyi turbo??

mutan
23-11-11, 10:14 AM
nak tanya sifu sini..kalu wira aku nak upgrade dari 1.5 auto ke enjin 4g91, berape agak2 kos die? $5000 cukup x?hehe
harga hafkat 4g91 skrg pun 4.5k..upah dalam 1k plus...huhuhu
so konpom total lebih dr 5 k..
tp kena pandai carik la..
ada yg leh nego..tapi rata2 skrg enjin 4g91 amat susah dan mahal reganyer..huhuh

cay_nd
18-01-12, 01:56 PM
salam kepada otai2 kereta disini.. hamba disini baru belajar.. kalau salah sila la tunjukkn dn tergkn erh.. huhu

saya nk cite skit kisah saya baru tukar dr enjin standart kancil 660 kepada L200 Turbo..

saya pakai kancil lampu bulat (belalang) dn berlokasi di pasir gudang, JB..

sbnrnye hasrat nk pasang turbo dari tahun 2007 lg, tp oleh kerana duit xcukup, taun ni la baru lepas.. haha

1st nk cite psl time usha2 bengkel mat nor di tanjung puteri, tanye otai kat sana, brader man byk membantu, dan pas sminggu, kompem sy amik kancil under management brader man ni..

bile enjin dah sampai, brader man ckp, "untung dpt enjin ni, baru 20k kilometer" lau nk dibandingkn kete sy dah dekat 200k.. haha

then, enjin langsung xleaking, turbo xgoyang, cable plug merah dan besar..

lepas sminggu, siap mntk die pasang turbo timer apexi, BOV HQS, maka siap la kereta ku.. brader ni buat keje mmg bersih, wiring mmg tersusun, xbersepah dn enjin pun dicuci dengan bersih...

then bile dh siap, ape lagi, bwk la dn melenjan la kete tersebut..

lg satu keuntungan sy, enjin standart xusik pape, tp dpt boost 0.8 dan sy xbuang cut off power pun, still dpt lebih dari 140km!! cumer ade cut boost je turun 0.5..

then bile dh sbulan, tetibe compressor air cond wat hal la plak.. warranty dh abis, so g kedai air cond, tukr L700 punyer, mmg berkesan abis.. tp jd xsejuk gak, org air cond ckp pki coolent coil asal, bile pki yg asal, sejuk gile, gegel dlm kete.. huhu

then pada 1/4/2011 baru pas wat endorse puspakom, kene wat dua kali, 1st gagal sbb cermin depan retak lebih 6 inci, yg len sumer pass, xbuang masa, terus g kdi cermin tukar cermin dbl layer, g puspakom balik, terus lulus.. huhu..

skang ni, tggl tunggu nk g jpj je.. itu pun lau rajin, haha tp xnk smpi sbuln la sbb puspakom smpi sbuln je.. minggu dpn pegi kot..

skang ni ngah sibuk wat body kit skit kat kancil sy.. nt lau dh siap, akan saya paparkn kete saya tu..

n last, nk tanye otai2, ade x tau mane2 club kancil??

then nk tanyer, mcm mane nk wat bunyi tekukur erk? ade bov jenis camtu or asal nyer dari bunyi turbo??

hmm utk bunyi tekukur tu.. aku tak pasti lak...sheepdog kot?

hmm byk kelab kancil.. keicarmania ade, acfk ade, kcarlife ade..

cheongler
09-08-12, 08:15 PM
Vr4 220hp
Injecter evo3
Air filter + sensor pajero evo
Intercooler hks
Fuel regulater ayam brand hehe
Metel head gasket
Turbo TD05 twin blade
Wiring evo3
Computer box evo3
Boast controller tulang ikan
Seat recaro
Gauge bliz
Blow off hks super ssqv
Rsm apexi
Disk brake evo2

Hasilnya lepas 2 tahun... Pecah engin pasal over boast!