PDA

View Full Version : Free WiFi Internet location with GPS Coordinate



victim
12-07-06, 02:54 PM
kengkawan .. aku tak tau la aku post kat tpt yg betul ke tak .. aku nak tanye la kat kengkawan .. kalau2 sesapa yg ada list tpt2 yg boekl kite surf internet pakai wifi ... contoh aku selalu pegi kat starbuck kat wangsa maju .... ..

so kalau kengkawan ada tpt2 lain ke ..bole la letak dlm nie .. kalau ada list lagi bagus ...

tq

D2H
13-07-06, 12:26 AM
aku takde laptop, so takde la sibuk sgt nak wifi ni.. tapi kalo nak list wifi ko cuba masuk site ni --- wifinder dot com, pastu search malaysia. dia ada senaraikan tempat2 yg leh wifi. list samada update ke tak aku tak sure. tapi dia ada senarai utk free dan bayar punya. ok gak la..

mambang
30-08-06, 11:18 PM
Aku dulu sebelum subscribe TMNet Hotspot, aku slu lepak Restaurant Kari Kepala Ikan Kg Pandan (Jln Yap Kwan Seng. popeye slu lepak sini) Layan sampai habis bateri.

mr80x
31-08-06, 12:26 AM
kengkawan .. aku tak tau la aku post kat tpt yg betul ke tak .. aku nak tanye la kat kengkawan .. kalau2 sesapa yg ada list tpt2 yg boekl kite surf internet pakai wifi ... contoh aku selalu pegi kat starbuck kat wangsa maju .... ..

so kalau kengkawan ada tpt2 lain ke ..bole la letak dlm nie .. kalau ada list lagi bagus ...

tq

mintak lalau....apa yg aku tau kalo nk surf wifi yg tmnet nyer provide leh dapatkan senarai dr tm point..masa aku register awal2 dlu pn ada..tk salah kat web die pn ada bagitau...

parabola
31-08-06, 06:19 PM
kat NZ Wangsa Maju ada wifi tak?

selim
31-08-06, 10:30 PM
Pandan Indah, Restoran Steven Corner.

biasa jumaat lepak kat situ.

popeye
01-09-06, 09:44 AM
Aku dulu sebelum subscribe TMNet Hotspot, aku slu lepak Restaurant Kari Kepala Ikan Kg Pandan (Jln Yap Kwan Seng. popeye slu lepak sini) Layan sampai habis bateri.


yup betul kata mambang.. tempat situ selesa, makan pun best and cuci mata pun best.. hehehe.. :D :D


Saya cuma nak cadangkan kpd D2H, apa kata buat TT Technologhy. Kita bole beramas mesra dgn users yg minat technology. Bole juga bertukar pendapat dan idea.:) ;)

D2H
01-09-06, 12:47 PM
yup betul kata mambang.. tempat situ selesa, makan pun best and cuci mata pun best.. hehehe.. :D :D


Saya cuma nak cadangkan kpd D2H, apa kata buat TT Technologhy. Kita bole beramas mesra dgn users yg minat technology. Bole juga bertukar pendapat dan idea.:) ;)

yes.. satu cadangan yg bernas. tapi cadangan ni penah aku propose dan masa tu masih ramai user yg dok jauh2. diaorang takleh nak turun kl. sekarang pun otai2 IT kat forum pun ramai yg dok jauh. mungkin nanti ada masa kita kumpul ramai2 dan bawak segala gadget, laptop, hp, console, tv dsb utk kita borak puas2. :P

TQ popeye sbb bangkitkan semula cadangan ini. nanti aku try kumpulkan geng2 IT.

krak
06-09-06, 11:18 AM
Ya wa SOKONG idea nihh. Kita turun TT bawak semua GADGET yg ada, pastuh tukar idea SAMA SAMA....... Cakap jer BILA n gerenti wa turun punya...... Kepada user hacker2 mykakis ni tentu ramai dan inilah masa nak perturunkan ilmu korang pada mereka2 yg baru nak berkecimpung dalam bidang IT nih... Betuitak D2H, MAMBANG, POP dan yg lain lain tu........

Ferris
06-09-06, 11:13 PM
TOP LIST FREE WIFI KAT KL. (Yang aku tau)

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)

Kimie
07-09-06, 10:59 AM
TOP LIST FREE WIFI KAT KL. (Yang aku tau)

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)

Thanks for the info Bro...baguih benar nih!!!

D2H,

Macam aku yg langsung pasai IT pun leh
join ker Bro untuk GATH IT TECH nanti?!

P/s Setakat nak surf2 ker apa ker reti tapi
kalo lebih aku mmg bengong...hahahahaha

D2H
07-09-06, 03:54 PM
Thanks for the info Bro...baguih benar nih!!!

D2H,

Macam aku yg langsung pasai IT pun leh
join ker Bro untuk GATH IT TECH nanti?!

P/s Setakat nak surf2 ker apa ker reti tapi
kalo lebih aku mmg bengong...hahahahaha

kalo ada gath utk it dan multimedia nanti, sume org ada..reti ke tak ke blasah je.. aku pun tak reti sbb takde pda..hahaha

popeye
07-09-06, 04:11 PM
Thanks for the info Bro...baguih benar nih!!!

D2H,

Macam aku yg langsung pasai IT pun leh
join ker Bro untuk GATH IT TECH nanti?!

P/s Setakat nak surf2 ker apa ker reti tapi
kalo lebih aku mmg bengong...hahahahaha


Tak reti takper bro, ramai otai2 bole ajar.. yg penting kita bole share knowledged.. ;) ;)

lontongkering
20-09-06, 12:16 AM
senang jek nak free wifi nie ...

tempat yang aku selalu free sufring ....
1) starbuck (boleh dikatakan semua free tapi kena register dulu username for free)
2) Coffee Bean ( dier org akan bagi free account kpd customer ... mintak jek kat counter )

ip_2404
20-09-06, 09:30 AM
kat kolej adik aku ade free wifi, tp kalo nak tenet kene setting pape or login id ke?lg satu aku confius la wifi ngan normal LAN .. Contoh kalo xde internet connection , kite still boleh sharing file kan?

mr.xxx
22-09-06, 12:18 PM
update list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)

royaljelly
07-10-06, 02:53 AM
The latest offer:

Mydin USJ.
McDonalds Mont. Kiara

BT
31-01-07, 02:54 PM
The latest offer:

Mydin USJ.
McDonalds Mont. Kiara

Yg Mydin nih kat mana? The whole mydin ke? Mana nak cari WiFi yang free 24hours?

cay_nd
20-03-07, 01:10 PM
kat taman tun dr ismail...ade satu kedai nama dier ali baba...kedai mamak jerk...free wifi access..

tadi nak menjawab soklan...LAN tu Local Area Network.. WIFI tu Wireless device to access network..something like that...

ko still leh sharing file tu..takde masalah nyer....

tapi wifi nie perlukan WEP / WPA kalau encrypted..klu takde...free laa

popeye
20-03-07, 02:17 PM
Yg Mydin nih kat mana? The whole mydin ke? Mana nak cari WiFi yang free 24hours?

Bro, ko pegi Restoran Kg Pandan, Jln Yap Kwan Seng.. Situ nak wi-fi sampai lebam pun bole. Tapi takder powerpoint..

vnet
27-03-07, 10:00 AM
kat OU ada gak free.. tp bagi aku senang jer aku pegi kawasan umah flat yg byk student tentu dorg pakai wifi gak.. keke

BalakSteady
27-03-07, 11:10 AM
Kalu nak dapat WiFi free disebelah Utara... hmmmmm... tempat yang aku selalu lepakkk..

Sungai Petani
*Restoran Nasi Kandar Nasmir di Lagenda Heights

*Stesen Minyak ESSO di Amanjaya


Penang
*Area berdekatan Secret Recipes SunShine Square, Bayan Baru.

*Kedai Runcit GimSeng atas ader Kedai Snooker
(Tempat persinggahan Popeye & Anybuddiez semasa lawatan sambil belajar dahulu...) Sungai Ara.

popeye
27-03-07, 11:56 AM
kat OU ada gak free.. tp bagi aku senang jer aku pegi kawasan umah flat yg byk student tentu dorg pakai wifi gak.. keke

Bro, Sila beri location yg tepat utk kesenangan kawan2. OU tu besar, Flat yg banyak student pun berlambak. Yang maner satu?

spoofer
27-03-07, 02:27 PM
gi perakla...
kat perak sekarang ni banyak tempat yang free wifi..
diorang pkai hot-zones..
setakat ni yang aku tau, ada kat R&R Tapah, Sg. Perak ngan apa ntah..
kat Ipoh pun dah ada dah..
best tu..
apsal state lain tak nak buat macamtu yek?
kan best..

vnet
28-03-07, 01:00 AM
dalam OU tuh kan wing belah ner ntah aku tak reti sgt.. tp mmg ada bgtau free wifi.. kalu umah flat tuh kat seksyen 7 shah alam.. baru smlm aku gi time nk beli beger kat kawan flat tuh.. try bukak hp(ada wifi).. check connection ada byk pulak wifi.. takde security lak tuh.. apa lagi.. sambil tunggu beger siap, layan dulu intenet free

royaljelly
31-03-07, 08:30 PM
Yg Mydin nih kat mana? The whole mydin ke? Mana nak cari WiFi yang free 24hours?


Kan aku dah tulih Mydin USJ tuuu...
uissshhh... mostly aku surf kat food court..
but biasa seluruh kedai pun bleh..


Nie latest free WiFi yang aku kesan:

Restoran Kereta (Milik Misbun Sidek) di Danau Kota.

Roger, out!

tetra
06-04-07, 09:23 PM
Muneer, Bndr Putera, Klang...kwn Aku Selalu Lepak..

kancilmerah
17-04-07, 01:02 AM
malangnye nasib aku yang kat TERENGGANU ni... soriler nak merasa WIFI-WIFI ni... streamyx hotspot pun ader di kuala terengganu je. aku duk kat besut, MELEPAS.... dahla rumah aku takleh pasang broadband, port yg menyediakan WIFI lagilah takder. tak tahulah kot2 ader my kakis yg tahu kat ner di besut ni boleh access WIFI for free.

arduka_kencana
27-04-07, 03:09 PM
aku skang main tenet free kay klia...hehehe...sungguh buhsan ari niee......tunggu flight sampai 4 jam

TOKAYAH1
29-04-07, 08:56 AM
pak sim food court sebelah 7 eleven pantai timur hypermarkert, taman bendahara , pengkalan chepa, poskod 16100, kota bharu.......lengkap tuu alamat....memang kalau masuk foodcourt nii semua ngadap ntbk bukan pinggan..

ad_adrianna
29-04-07, 03:37 PM
pak sim food court sebelah 7 eleven pantai timur hypermarkert, taman bendahara , pengkalan chepa, poskod 16100, kota bharu.......lengkap tuu alamat....memang kalau masuk foodcourt nii semua ngadap ntbk bukan pinggan..

ye ke ?
bagus lar kalu kat situ dah ade wifi...
kira menarik gak nie..
sbb ad mmg blajar kat area 2 pon..
hehehe...
btw.. wifi 2 cover x area restoran bagan selera ? atau pon sampai ke restoran haikal yg ade nasi kukus ayam berempah ? hehehe...

nh_mie
03-05-07, 12:20 AM
aku skang main tenet free kay klia...hehehe...sungguh buhsan ari niee......tunggu flight sampai 4 jam

Last time aku pakai kat KLIA tuh slow.... Dahle penat tunggu orang amik aku sampai... Kena pulak tunggu lama betul... Ni lama betul dah la sebelum airasia pindah gi LCCT tu jadik sekarang speed camane aku pun tak tau...

chaserblade
10-05-07, 12:23 PM
kat ampang nie wifi free kat restoran SA kat bandar baru ampang...ko order je air..lepas tu tenet la.....

tanabe2287
30-05-07, 03:54 PM
kat ganu...area ngan primula pon ada.....

numb
30-05-07, 04:37 PM
kat ampang nie wifi free kat restoran SA kat bandar baru ampang...ko order je air..lepas tu tenet la.....

kalo masuk yg ade password..... password die adelah no telepon rest tu..... wakakakaka

p/s: cari mamat name ali.... ensem dowhhhhh...... tukang collect duit kat bahadian atas.... die otai kat sane tu... kapla!!

semutpower
31-05-07, 01:45 PM
baru dapat info... kawan aku kata kat KOPITIAM BANGI ada,
petang baru nak gi check...

alikacak
06-06-07, 04:24 PM
tempatt wifi ni keadaan accnt streamix sendiri ker? sebb ada tempat kena...

aru_jr
07-06-07, 10:36 PM
Kalo area2 Puchong @ Bukit Jalil kat celah mane ek nak cr WiFi spot?

kuderia
09-06-07, 01:43 AM
tempatt wifi ni kena ada accnt streamix sendiri ker? sebb ada tempat kena...


KAlo tak silap aku la...Yang kene ada account streamyx sendiri adalah TM hot spot. Kat situ kau connect secara wifi dengan account sendiri.

Yang lain seperti kat restoran mamak (cth Restoran Kampun Pandan) itu adalah open connection, meaning diorang dah bayar line broadband tu dan dibuka secara wifi untuk kegunaan palanggan mereka....

NeoCyber
09-06-07, 05:59 AM
update list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing


------------------------------------------

Wifi ni, kalau stakat tutup pakai WEP key tu, cepat aje bleh di 'crack' ... banyak tool ada kat web. paling bagus Snort dan Trackback.

semutpower
15-06-07, 02:06 PM
neo, kat mana buleh dapat crack tu...

winglet
20-06-07, 11:48 PM
update list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing


------------------------------------------

Wifi ni, kalau stakat tutup pakai WEP key tu, cepat aje bleh di 'crack' ... banyak tool ada kat web. paling bagus Snort dan Trackback.

Yeke? boleh di crack? boleh tak ko postkan tool yg ko cakap tu kat sini.. mesti ramai yg berminat.. n mesti tibe2 je ramai yg datang kat tempat yang ko sebutkan di atas :Finger_fing22:

popeye
21-06-07, 12:34 PM
neo, kat mana buleh dapat crack tu...


Bole dapatkan kan disini :-

http: // www grape-info.com/doc/win2000srv/security/airsnort.html

http: // www grape-info.com/doc/win2000srv/security/aircrack-2.3.html

Sesiapa yg telah menggunakan, menge`test` dan sebagainya.. Berkongsilah disini..




p/s: tadak chance lagi mau godek ini tools.. huhuhuhu

monteroX
21-06-07, 01:23 PM
Bole dapatkan kan disini :-

http: // www grape-info.com/doc/win2000srv/security/airsnort.html

http: // www grape-info.com/doc/win2000srv/security/aircrack-2.3.html

Sesiapa yg telah menggunakan, menge`test` dan sebagainya.. Berkongsilah disini..




p/s: tadak chance lagi mau godek ini tools.. huhuhuhu

Bro,

Key crack tu ada ke version yg buleh install dalam phn punya?? gua pakai hp yg ada wifi.. kalau ada bg lerr tau....

gunabathy
22-06-07, 09:11 PM
Can get free wifi in APIIT/UCTI university college in Technology Park Malaysia,bukit jalil,download super speed...tmnet put ader...so join la APIIT peeps :D :D :D:Finger_fing22:

taobaibai2
24-06-07, 02:49 PM
kat hospital pun ada. Baru2 ni aku gi SJMC, ada wifi free, n kalo korang download, speednya pun cepat.

Sorry bro2 semua. FYI, terdapat di kedua2 bloknya. Aku lawat member kat wad, pun terdapat coveragenya. Sgt bagussss...

megakurtz
24-06-07, 11:07 PM
kat shah alam yang aku tau petronas sek 7 dan restoran mamak kat corner sek 20. lupa nama restoren tu. dulu ramai kaki bisnes internet lepak kat situ

tanabe2287
26-06-07, 01:10 PM
kat area sg besi sder saper tau tak...??

Stylos
27-06-07, 04:30 AM
kat shah alam yang aku tau petronas sek 7 dan restoran mamak kat corner sek 20. lupa nama restoren tu. dulu ramai kaki bisnes internet lepak kat situ

Setau aku kat sek 7 tu personal punya connection.. taktau la plak kalau dah ada hotspots kat situ.. tolong confirmkan.

akudaramu
20-07-07, 09:23 PM
KL Sentral di kawasan departure ERL (selalu lepak kat hotdog 1901) dan arrival ERL (lepak di starbuck).... kengkadang bersila aje kat mana2 penjuru yg bersesuaian dan tidak menampakan kemaluan.... ooops! tidak memalukan.

gunabathy
21-07-07, 10:37 AM
almost all pizzahut kt mesia ada wifi la

cruztasia
16-08-07, 12:45 AM
Terminal bus yang ader WiFi.. >> Melaka Sentral
Ader lbh dari 4 AP. Suma pakai leased line so memang laju.
Probnyer nak cari tempat nak duduk n power socket.. Huhuuu

zahid_5105
19-08-07, 01:59 AM
sape org ipoh..byk gak tpt..kt pdg ipoh..kt nasmir..kt kopitiam...kt tmn dr..dan kwsn2 yg sewaktu dgnnye...kan x lama lg ipoh ni nk jd bandar alam maya...

kuderia
23-08-07, 04:49 PM
Taken from The Star Online....

WiFi, too



Apart from attending to emergencies, PLUS also provides high-tech services to road users.
Over the last few years, it has been updating its Rest and Service Areas (RSAs) and Overhead Bridge Restaurants (OBRs); making them bigger, installing improved toilet facilities, and adding shops.
Now, tech-savvy travellers can access the Internet wirelessly because some RSAs have been equipped with WiFi (Wireless Fidelity) hotspots. Access is provided for free.
At this time, the RSAs in Sungai Perak, Gunung Semanggol, Tapah, Sungai Buloh and the USJ Go Kart track have this upgrade. That's a total of 10 rest stops if you count both the north-bound and south-bound stops.
Azman Masbah, assistant general manager of PLUS' Electronic & Telecommunication Projects department, said it will have all the 18 major RSAs (not including the lay-bys) covered by WiFi before the end of next year.
But PLUS is trying to achieve this by the end of this year, he said.
"It would be great if we could blanket the entire highway with hotspots so that kids can surf, leaving the adults to concentrate on driving," he added.
However, this is just a pipe dream at this time because the North-South highway goes through some very remote areas where telecommunications is not available.
Right now, Internet access is provided by TM Net's Streamyx ADSL (asynchronous digital subscriber line) service, offering the 1Mbps (megabits per second) package that many home users are familiar with.
According to Azman, PLUS is looking into going with satellite-based Internet access for the more remote areas, but this may or may not happen because of the high cost of such a service.

gunabathy
23-08-07, 08:12 PM
cuba pigi website nih

wwwDOTjiwireDOTcom/search-wifi-hotspotsDOThtm?city_id=3491582

pls click on the above url to get the list of wifi hotspot at genting highlands

megakurtz
24-08-07, 09:35 AM
Setau aku kat sek 7 tu personal punya connection.. taktau la plak kalau dah ada hotspots kat situ.. tolong confirmkan.


Park dekat petronas tu lepas tu cuba la surf. Last time aku try boleh

kuderia
29-08-07, 01:18 PM
Baru je semalam aku pergi tempat ni. Di Damansara Perdana, namanya Millenium Cafe. Diorang memang advertise yang diorang provide free wi-fi. Kalo nak sign up ngan streamyx pun diorang bole buatkan.

WINGS
30-08-07, 11:28 AM
update list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun

sunblade
31-08-07, 12:24 PM
pdate list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam

melantun
02-09-07, 09:32 PM
ade sesiapa tahu kat area kedah tak .......kalau tahu tolong listkan untuk kegemilangan bersama

zack_xxx
03-09-07, 01:24 AM
Kat kelantan ada ker WIFI ni?? Leh lepak2 sambil layan Naruto okay gak?? Any info?

hana
05-09-07, 06:06 PM
dekat kampus uum..satu u dapat.. semuanya pkat on9 bile malam2.. meriah je suasanya

honestyman3
08-10-07, 01:17 AM
Ada kawasan Wifi tak berhampiran Sg Buloh dan kaw2 yang sewaktu dengannya?

shahalamhotguy
09-10-07, 10:07 PM
aku rasa one day developer rumah or apartment akan terus integrrate wi-fi pasang siap. kan ker senang, x payah susah2 nak pergi starbuck or tunggu orng tm net dtng rumah...

aku nyer imaginasi la..

Kakashi Sensei
10-10-07, 01:03 AM
Ada kawasan Wifi tak berhampiran Sg Buloh dan kaw2 yang sewaktu dengannya?


sungai buloh tak sure lah..tp kalau ko pegi area kepong sana
kebanyakan kedai mamak kat situ ada Wifi.. tu pon kalau rajin nak
menapak sampai kepong lah kan...

xerox
22-10-07, 08:00 PM
wah... area manjung semalam member aku kata ada, tapi aku tak penah check pun, sama cam lumut,

kat area ipoh banyak gak, kat padang polo, padang mbi,

kfc n mcd pun ada gak.. tapi aku tak pernah cuba,, semalam nak cuba kat mcd manjung, tapi singgah kejab sangat, tak sempat nak mintak network key nyer

lord_vader
22-10-07, 09:26 PM
dekat dalam UTM Skudai kat semua Pejabat Kolej and blok2 kolej terpilih ader WiFi.Bangunan2 fakulti memang semua dah ader coverage WiFi

xerox
31-10-07, 01:17 AM
area kedah saper tau wi fi area mana ar?

tapi kat area hi tech kulim ada sesetengah tempat dapat la, lagi 1 di kulim ni ada winet, caverage winet ni banyak area kulim n penang je.. company cni gak setup wayerless winet ni, tapi bebayar laa...

kuderia
31-10-07, 01:34 PM
Dear posters,

Semak balik thread ni aku dapati ramai yang ingin berkongsi lokasi-lokasi free-wifi yang diketahui. Syabas. Namun begitu maklumat yang diberi aku dapati terlalu umum dan tiada perincian.

Please be more specific. Contohnya, kalo kat kolej atau uni, please mention what area, kat blok pentadbiran ke, kantin ke, kolej ke-4 dan 6 ke and so on.

Kami menghargai informasi anda, namun informasi yang kurang lengkap akan dianggap sebagai POSTING SAMPAH!

kuderia
MOD IT

cybergal
20-11-07, 02:51 PM
dekat putrajaya
kat area mane yg ade wifi kat putrajaya ni ,sesape tau

nlaylaaziz
20-11-07, 04:00 PM
Dekat putrajaya, Ok pernah try kat bahagian government office, specifically at Kementerian Pendidikan. Cos i hve try using wifi in that area. But i'm not sure about other area ie the other kementerian or the housing area. Hope this will help u.

kuderia
20-11-07, 04:15 PM
Baru je check website Alamanda Shopping Center. Setelah diselidik dari website, ada dinyatakan bahawa ia ada menyediakan kemudahan Wifi. Namun tidak diketahui kemudahan itu percuma atau tidak dan samada boleh didapati di seluruh bangunan tersebut atau di outlet2 tertentu sahaja.

Apa-apa hal pun, go check it out.

michaelangelo
20-11-07, 05:51 PM
jika anda berada di jln yap kwan seng, di kota damansara atau dimana jua anda berada..... carilah branch 'Old Town White Coffee'.... freeeeeeee wifiiii......
hanya perlu minta password dikaunter.....

fanatic
21-11-07, 12:42 AM
if u guys or gals, have smartphones or pda with wifi, u can used it as 'sniffer' to snif the avalable wifi around. whether its freeware or not, it secondary.
can try all, and if its free, no WEP key will be required. For TIME zone, its free. just logon to time landing page and subscribe.
cheers....

raymose
30-11-07, 11:10 AM
pdate list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee

NeoCyber
30-11-07, 01:19 PM
Baru je check website Alamanda Shopping Center. Setelah diselidik dari website, ada dinyatakan bahawa ia ada menyediakan kemudahan Wifi. Namun tidak diketahui kemudahan itu percuma atau tidak dan samada boleh didapati di seluruh bangunan tersebut atau di outlet2 tertentu sahaja.

Apa-apa hal pun, go check it out.


Alamanda tu berbayar!

siap ada mesin macam tiket printer kat kaunter pertanyaan tu kalau nak guna wifi-nya..

sejam berapa ringgit ntah aku tak ingat..

Kalau anda berada di alamanda, singgah saja ke Starbuck tingkat atas yg mengadap kolam fountain tu..! FREE di sana..! kalau bernasib baik boleh jumpa beberapa orang ahli MK yg selalu di sana.. :)

NeoCyber
30-11-07, 01:31 PM
*********************

Ada yang PM aku tanya macam mana nak hack atau crack WEP atau WPA kod? kalau kadang2 kita lepak kat tempat2 berbayar tu?

aku nak kata pandai sangat tu tak ler.., tapi aku dah cuba laa tool ni : Back Track 2 (http://www.livedistro.org/release-announcements/gnu/linux-releases/backtrack-2) , utk hack dan guna wifi jiran2 aku secara percuma.

Baca tentang Back Track 2 ni kat sini : Linux.com :: Review: BackTrack 2 security live CD (http://www.linux.com/articles/61417)

BT2 (Backtrack2) ni datang dlm bentuk ISO.., korang download ISO nya.., dan boot cari laptop korang.., dan mulakan kerja2 scan..

Dia antara syarat utk senang nak hack sesuatu wifi AP tu.., mesti ada 1 atau 2 client yg tgh guna AP tu.., jadi korang boleh kacau kejap traffic dia.., dan capture packet traffic dari client tu.. sekaligus bleh capture MAC address dan auth key yg mereka guna.., bila dah dapat data2 tu., korang masukkan aje dlm connection profile korang.., dan boleh laa guna..

Kalau yang lagi advance,., bleh load ISO ni dlm thumbdrive.., dan boot dari thumbdrive..

Kelebihan letak dlm thumbdrive.., ko bleh update cracking engine tu.., dan kerja2 cracking menjadi lebih cepat.. dan korang bleh save data2 hack tu ke dlm notepad.. dan bleh bukak bila korang boot balik ke OS asal.

utk info lebih sila baca manual dan how-to nya.., atau boleh gunakan google. Aku nk terang detail.. macam panjang sangat. :)

gunakan ni sebagai survival tool.. bukan tuk hidup senang aje.. atas WIFI orang lain.. ! :D..

kadang2 kita ada emergency nak pakai internet.., aah.bleh laa guna cara ni..

freersoul
15-12-07, 03:10 AM
errr... kalau kat taman maluri sape tau mane ade internet free? susah la skarang nak download naruto ikut line umah.... slalu ambik masa sampai seminggu.... ramai sangat orang gune ... any1 can help?

opss lupe lak.... satu lagi tempat.... kat area kota damansara.... kat mane ade yer... mekasih...

FLO
05-01-08, 10:08 PM
di taman malawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)

FREE-Wifi....

WINGS
06-01-08, 03:35 PM
pdate list

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee

15. Centre Point, Bandar Utama

gigs
06-01-08, 06:40 PM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman malawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.

D2H
07-01-08, 02:36 AM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman malawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.
18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang

akudaramu
10-01-08, 09:58 PM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman malawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe. 18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL

izwanbest
11-01-08, 03:46 AM
erm nak tahu pasal wifi nyer coverage ker takpe2 nanti aku listkan pasal aku call center dia hehe

gogeta
31-01-08, 10:22 AM
Skrg setengah2 KFC pun dah ada wifi.. contoh macam kat Kepong.. bole layan internet sambil mentedarah ayam..

nh_mie
01-02-08, 08:38 PM
Huh ok. Leh gak refer list ni kalau2 nak jalan kat KL nanti. Tak adalah CC aje kerja

gigs
02-02-08, 02:21 AM
Skrg setengah2 KFC pun dah ada wifi.. contoh macam kat Kepong.. bole layan internet sambil mentedarah ayam..


1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman malawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe. 18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL
20. KFC Wangsa Maju, Dekat NZ

nottie eddie
03-02-08, 04:18 PM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman melawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.
18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL
20. KFC Wangsa Maju, Dekat NZ
21. Bangi kopitiam, Wangsa Maju sect 2
22. Sameera Bistro, Wangsa Maju sect 2
23. Kak Eita Restaurant, Wangsa Maju sect 2
24. San Francisco pizza, Wangsa Maju Sect 5

wood3
18-02-08, 08:33 PM
puchong Free Wifi' Restoran Al Naina, Depan Ioi Jln Masok Jalan Depan Univ Binary Naik Atas Bukit Lepas Trafic Light Sebelah Kiri Berdepan Dgn Appartment,restoran Tu Formerly Rest Sri Melur Jaya.kat Sini Port International Macam2 Bangsa, Ada Student Kot .password Minta Kat Kaunter.

wood3
18-02-08, 08:45 PM
RAUB PAHANG DARULMAKMUR. FREE WIFI AT RAUB REST HAUSE IF U STAY THERE.
BEST LOCATION STAY AT GROUND FLOOR.ROOM 101 to103.


P/S NOW I USE FREE WIFI WITH BRO KRAK. out station ma,port maksiat tak nampak pun.

D2H
19-02-08, 05:18 PM
RAUB PAHANG DARULMAKMUR. FREE WIFI AT RAUB REST HAUSE IF U STAY THERE.
BEST LOCATION STAY AT GROUND FLOOR.ROOM 101 to103.


P/S NOW I USE FREE WIFI WITH BRO KRAK. out station ma,port maksiat tak nampak pun.


hahaha... dah agak dah mesti ngan Krak punya... saje je usha thread ni sbb nampak bro posting. dlm kepala pikir mesti post Wifi kat Raub Rest House. Skali betul. hahaha

Bro krak pun puas hati ngan kelajuan WiFi kat situ.. donlod pun laju.

brew
28-04-08, 04:42 PM
Kerja JAHAT

bagaimana nak crack Locked wifi AP? (http://www.pjnet.com.my/ftopict-11885.html)

tapi kat situ mamat tu cakap, kalau nak cara dia, kena PM dia, tapi dia terlupa nak COVER software apa yg dia pakai? kalau korang nampak tang "Shell-Konsole" itu, ada tertulis

bt ~ #

ianya adalah hacking tools yg menggunakan LINUX sebagai kernel.namanya Adalah Backtrack :)

Antara software-software yg ada dalam backtrack versi 2 (http://www.remote-exploit.org/codes_tools.html)

hehe, kepada yg bijak, boleh search di google software backtrack yg versi LIVE CD, tak perlu install, load saja sudah memadai dan boleh GUNA


mari jadi jahat!!:Finger_fing22::Finger_fing22:

casper_lo
13-05-08, 04:44 AM
Seluruh Miri (Sarawak) ada free Wi-Fi dah ..
namanya : deConnection.
Speed : alang alang la ... 1-3 connection speed sahaja
Tapi, "its better than nothing"..

popeye
13-05-08, 09:57 AM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman melawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.
18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL
20. KFC Wangsa Maju, Dekat NZ
21. Bangi kopitiam, Wangsa Maju sect 2
22. Sameera Bistro, Wangsa Maju sect 2
23. Kak Eita Restaurant, Wangsa Maju sect 2
24. San Francisco pizza, Wangsa Maju Sect 5
25. McDonald Ampang Park

raymose
13-05-08, 12:15 PM
hallop.. heh.. nak tanya bole ke??
kat area hartamas ada ke yang 24 jam wifi.
adui.. kat starbuck ngan old town coffe tu tutup kul 12 lebih la.

krak
13-05-08, 02:05 PM
Kalo boleh kan kepada sesiapa yg Identify Free Wi Fi Location ni coba2 lah runkan speedtest.net dan letakkan berapa kelajuan download dan juga upload di kawasan tersebut, manalah tau kut kut diorang guna line 4mbps (tak mungkin) atau dialup jer (wakakaka)

kuderia
15-05-08, 11:09 PM
18-12-2007: P1 to make KL a wireless metropolis
by Sharmila Ganapathy

KUALA LUMPUR: Green Packet Bhd has secured a significant contract to deploy 1,500 WiFi hotspots here by May 2008 towards making Kuala Lumpur a wireless city by 2010.


Its subsidiary Packet One Networks (Malaysia) Sdn Bhd (P1), a WiMAX licensee, will invest RM50 million to deploy the WiFi hotspots. P1 was one of four companies that won the 2.3GHz WiMAX spectrum licence in April this year.


P1 chief executive officer Michael Lai told The Edge Financial Daily that the company would inves t RM50 million of the RM60 million cost for the first phase of the project, due to be implemented between January and September next year.
The WiMAX operator yesterday signed a



memorandum of understanding with Kuala Lumpur City Hall (DBKL) and Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) in conjunction with the KL Wireless Metropolitan Project.


We will invest RM50 million, funded by internally generated funds, he said, adding that P1 had received the green light from the authorities late last month. It is understood that the balance RM10 million costs will be borne by the DBKL and the MCMC.
Lai added that P1 would work with DBKL and MCMC to promote the usage of the services.


The KL Wireless Metropolitan Project aims to provide KL citizens with free wireless broadband services for two years. It will be the first in the world to be deployed on the WiMAX 2.3GHz backhaul infrastructure.


It would be implemented in three phases, said Lai, the first of which would result in the rollout of 1,500 WiFi hotspots in the Golden Triangle, and community areas as identified by the DBKL as well as DBKL offices. The project is expected to be completed in 2010.
Asked how much the project was expected to contribute to P1s bottomline, Lai said this would be better determined after the two-year period was up.


According to Lai, the project is the first among MCMCs Klang Valley Broadband Push (KVBP90) that P1 has undertaken in a major way.


Prior to this, P1 had contributed to the deployment of free WiFi services at the Raja Tun Uda Public Library in Shah Alam, another initiative under the KVBP90. The KVBP90 has four other main projects under its umbrella.


Aside from offering free 512Kbps broadband connectivity for KLites and tourists for two years when fully deployed, the project hopes to help boost tourism, economic capabilities and social and education opportunities for the city.


The WiFi services will enable 80% of KLs 1.5 million residents to have broadband Internet access when fully deployed, Datuk Bandar Abdul Hakim Borhan said in a Bernama report yesterday.


Bernama also quoted Abdul Hakim as saying that the project aimed to increase broadband coverage in the Klang Valley to 90% of the population by 2010.


Taken From the Edge Daily

Dzeko
16-05-08, 01:51 AM
Pantai Hospital, Bangsar.. Ward C4.. masa wifey admitted for a week last march, thank god ada free wifi kat ward tuh.. tak ada la bosan sangat.. :)

glenn.e
16-05-08, 09:58 AM
Restoren bidayah..bandar sri damansara..blakang apartment saya..amat mudah..

krak
23-05-08, 02:40 PM
KFC SHELL NKVE (North Bound) Before Exit to Damansara.

Being tested to one of my flux server and average speed is around 200kB/s.

gigs
25-05-08, 10:22 PM
1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman melawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.
18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL
20. KFC Wangsa Maju, Dekat NZ
21. Bangi kopitiam, Wangsa Maju sect 2
22. Sameera Bistro, Wangsa Maju sect 2
23. Kak Eita Restaurant, Wangsa Maju sect 2
24. San Francisco pizza, Wangsa Maju Sect 5
25. McDonald Ampang Park
26. Restoran Bidayah, Bndr Seri Damansara
27. KFC SHELL NKVE (North Bound) Before Exit to Damansara.
28. Food Court Ting 3, Maju Junction.
29 kulim reatoran nasi kandar nasmir,
30 kat bukit jambul dekat lake plaza
31 Area Aquria KLCC
32 Hospital Pusrawi Jalan Tun Razak
33 caltex seberang jaya
34 kedai mamak NZ putrajaya
35 nazrin bistro, Bandar Tasik Permaisuri Cheras
36 Naj Maju, putrajaya. dekat dengan petronas.

dlorehk
23-06-08, 12:41 AM
nasihat aku pada penggemar WIFI berhati-hati sket kt public area jgn kene SCAM (http://www.youtube.com/watch?v=fv_CKU_wtPo) pulak! takat layan chatting or forum ok la jgn sesekali check acc bank ke kad kredit ke ok?!

krak
03-06-09, 04:12 AM
2008 -

1. Restoran Kampung Pandan (Jln Yup Kuan Seng)
2. Restoran Lotus (Jln Binjai)
3. Restoran Aji Don (Plaza Damas)
4. Steven Corner (Pandan Indah)
5. SUBWAY (Pusat Bandar Damansara)
6. Secret Recipe (Area Ampang Point)
7. Kluang Station (One Utama)
8. Starbuck
9. Coffee Bean
10. KLIA (yes the airport)
11. Seluruh One Utama New Wing
12. RASTA & Coffee Shack - Taman Tun
13. McDonald Seksyen 3 Shah Alam
14. Old Town White Coffee
15. Centre Point, Bandar Utama
16. Sakura Kristal Restoran (di taman melawati..berdekatan dgn Malaysian Institute of Art (MIA)
17. Kebanyakan Station One Cafe.
18. PastaMania - Aeon Bukit Tinggi Klang
19. KL Sentral - Departure & Arrival ERL
20. KFC Wangsa Maju, Dekat NZ
21. Bangi kopitiam, Wangsa Maju sect 2
22. Sameera Bistro, Wangsa Maju sect 2
23. Kak Eita Restaurant, Wangsa Maju sect 2
24. San Francisco pizza, Wangsa Maju Sect 5
25. McDonald Ampang Park
26. Restoran Bidayah, Bndr Seri Damansara
27. KFC SHELL NKVE (North Bound) Before Exit to Damansara.
28. Food Court Ting 3, Maju Junction.
29 kulim reatoran nasi kandar nasmir,
30 kat bukit jambul dekat lake plaza
31 Area Aquria KLCC
32 Hospital Pusrawi Jalan Tun Razak
33 caltex seberang jaya
34 kedai mamak NZ putrajaya
35 nazrin bistro, Bandar Tasik Permaisuri Cheras
36 Naj Maju, putrajaya. dekat dengan petronas.
---------------------------------------------------------------
2009 - New Version Including GPS Coordinate

37 Restoran Rasta - TTDI N 03 09.524' E 101 37.592'
39 Bangi Kopitiam - Melawati N 03 12.733' E 101 44.976'