PDA

View Full Version : 3D/ LED/ LCD/ Plasma/Home Theater



Pages : 1 [2]

alvinnhw
24-06-09, 08:54 PM
saya memang dah kena racun pun dari krak, dah place order lah!!!tengah cari mkv player pulak, dvico tu mahal gileah, tengah target Egreat 34H promote kat LYF baru 580, kira within budgetlah...

tapi, aku ini tak ada amp tak ada speaker nak main mkv dengan apa audio output...itulah tengah cari yang support audio dts-hd,true hd punya all in one set...

itu dia datang dengan blue ray player sekali...tapi yang i nak sound system saja...

alvinnhw
24-06-09, 08:57 PM
sharul,
mana boleh dapat yang 2nd:

Yamaha 663=rm1.4-1.6k
5.1 speaker + Subwofer = 1.6k

aku newbielah, yamaha 663 tu coocling masih boleh dapat spec. dia, tapi ini=5.1 speaker + Subwofer, mana jenis yang support yamaha 663???

shahruls
25-06-09, 07:52 AM
sharul,
mana boleh dapat yang 2nd:

Yamaha 663=rm1.4-1.6k
5.1 speaker + Subwofer = 1.6k

aku newbielah, yamaha 663 tu coocling masih boleh dapat spec. dia, tapi ini=5.1 speaker + Subwofer, mana jenis yang support yamaha 663???


x pernah dgr lg media player tu,nanti review la sikit camana....
Aku dulu cari brg 2nd melalui 3 sumber jer

lowyat.net
hifi.net
mudah.com.my

utk speaker aku cadangkan ko cari yg 6 ohm,nanti aku pm ko no tel org yg aku beli speaker 2nd dulu,kawan dia ada ambil brg 2nd dr singapore... ok x leh lama2.kursus dah nak start hehe

alvinnhw
25-06-09, 08:39 PM
hari check kat ss2 yamaha 665 baru boleh dapat kat=2.2k
tapi speaker yang yamaha 7.1=2.9k
semua 5.1k!!! gila, mana nak cari duit!!!
itu pun tak termasuk kalau nak tambah blue ray player so far dapat yg paling murah 1.1k
atau dvico 6500 kat 1.5k

krak
25-06-09, 11:46 PM
hari check kat ss2 yamaha 665 baru boleh dapat kat=2.2k
tapi speaker yang yamaha 7.1=2.9k
semua 5.1k!!! gila, mana nak cari duit!!!
itu pun tak termasuk kalau nak tambah blue ray player so far dapat yg paling murah 1.1k
atau dvico 6500 kat 1.5k

Alvin, those HTS separate item is always Expensive but u will get actually what u want. Jangan tengok pada harga sahaja tapi tengok spec yg awak akan dapat. Benda2 macam ini is worth buying if u got some extra money. Kalau tidak jangan la.

For the time being just stick to 5.1 sahaja since bluray title pun tak banyak lagi yg support DTS HD 7.1

alvinnhw
26-06-09, 09:32 PM
ok noted..
cari kat armcorp mall tengok ada apa..
AV fair kat sana besok..

krak
26-06-09, 10:20 PM
ok noted..
cari kat armcorp mall tengok ada apa..
AV fair kat sana besok..

Nice meeting u and shahrul just now. Mini TT at LCCT Mac D. Hope our short discussion can help you a bit for tomorrow. AV Fest 2009 bila yek?

alvinnhw
27-06-09, 05:54 AM
memang nasib baik dapat kenal sama jumpa u orang...
hope to see you guy soon...
tapi kena racun tu teruk juga..
wish list ku semakim panjang...hehe

tattebuzz
29-06-09, 02:39 PM
Alvin, those HTS separate item is always Expensive but u will get actually what u want. Jangan tengok pada harga sahaja tapi tengok spec yg awak akan dapat. Benda2 macam ini is worth buying if u got some extra money. Kalau tidak jangan la.

For the time being just stick to 5.1 sahaja since bluray title pun tak banyak lagi yg support DTS HD 7.1


cari amp 7.1 ok, tapi speaker cam Krak cakap pakai je 5.1 dulu.. Then bleh bi-amp kan lagi 2 extra channel tu kat kau punya front.. hehe..

Kalau nak cakap pasal harga dalam AV ni mmg takkan abis.. Lagi kau gila lagi crave kau utk upgrade sistem2 nie.. Cuma 1st based on budget dulu then upgrade slow2. Thats why lagi berbaloi amik separate item.. Cuma budget dia agak besar berbanding dengan yg in the box punya...

alvinnhw
29-06-09, 09:39 PM
terima kasih banyak banyak utk nasihat semua sifu sifu ini, bagaimanapun oleh kerana kekurangan budget, oleh itu pembelian HTS ni terpaksa diperlambatkan...

share sikit yang box set punya hangga dapat SS2:-samsung HT-BD2ET/XME =RM3200

dan diberitahu oleh satu panasonic punya supplier, SC-BT205 akan dibawah ke pasaran malaysia minggu depan...dalam hangga 3k..

shahruls
30-06-09, 09:24 PM
Nice dpt bertt kat lcct,cuma dapat borak jap jer.Banyak lg nak borak dgn bro berdua.... x pe alvin,slowly buat keputusan.I pun hampir setahun study pasal lcd tv&home thre sebelum buat keputusan pembelian.Tp mmg jauh beza kualiti bunyi sound tv dgn HT.

alvinnhw
30-06-09, 11:05 PM
sharul, next time datang KL inform lar...ya memang bagus dapat setup HTs kat rumah, tapi kalau ada budak kecil kat rumah susah juga untuk wiring sama kotak yg besar besar tu...mana budak tak pergi kacau..dan wife mesti mengamuk punya...macam father in law aku...ada system bagus tapi kalau bising bising sikit kena bantai pasal budak tengah tidur...

mungkin..i dapat jenis sound bar ke...more chance lar ..tapi technology baru ini harge masih tinggilah...kena tunggu..

shahruls
30-06-09, 11:22 PM
hehe biasa la tu,mmg kena control volume tp bila layan solo mmg up volume sampai -15dB,baru syok dengar.Sy punya wiring semua kat atas,yg ketara nampak wiring utk surroud speaker belakang.

krak
24-07-09, 11:40 PM
KL AV FEST datang lagi, nak pegi atau tak nak. Alvin tak pegi ke? Dvico ada sale kat sana.

shahruls
26-07-09, 10:43 PM
Aku mmg plan nak pg av fest ni utk pertama kalinya tp bila dah dtg dgn family susah la nak atur jadual.Pg kamdar,nilai 3 dan giant je la akhirnya beli brg raya.X pe la,panjang umur tahun depan cuba lagi.So bro krak,banyak benda menarik av fest kali ni?

chaosspawn
10-08-09, 11:40 AM
Bro Krak, need urgent feedback on your opinion.
Aku takde budget sgt, tapi tgk dlm paper, in fact dah survey kat Pudu semalam, ada satu kedai buat promo baik utk LCD TV
Brand Haier (China brand)
saiz 42", model L42K8..
harga promo.. rm2788

lu rasa camana? aku ni bukan high end user la.. setakat nak tgk astro, nak sambung laptop kat tv main game jer kot..

And one more thing, I was told that the usd port and the SD Card port can be used to play movie, either rm or avi format automatically, without the need to have a separate player. Betui ke?

PeeJay
10-08-09, 01:05 PM
Bro Krak, need urgent feedback on your opinion.
Aku takde budget sgt, tapi tgk dlm paper, in fact dah survey kat Pudu semalam, ada satu kedai buat promo baik utk LCD TV
Brand Haier (China brand)
saiz 42", model L42K8..
harga promo.. rm2788

lu rasa camana? aku ni bukan high end user la.. setakat nak tgk astro, nak sambung laptop kat tv main game jer kot..

And one more thing, I was told that the usd port and the SD Card port can be used to play movie, either rm or avi format automatically, without the need to have a separate player. Betui ke?

Giant ada sales. Go for panasonic, ada hdmi. RM1499.00 only utk 32".

Kalu nk plasma cap ayam pun ada bellow 2k.

krak
10-08-09, 02:42 PM
Bro Krak, need urgent feedback on your opinion.
Aku takde budget sgt, tapi tgk dlm paper, in fact dah survey kat Pudu semalam, ada satu kedai buat promo baik utk LCD TV
Brand Haier (China brand)
saiz 42", model L42K8..
harga promo.. rm2788

lu rasa camana? aku ni bukan high end user la.. setakat nak tgk astro, nak sambung laptop kat tv main game jer kot..

And one more thing, I was told that the usd port and the SD Card port can be used to play movie, either rm or avi format automatically, without the need to have a separate player. Betui ke?

Kalau China Brand nih i personally tak recommended. Macam macam masalah nanti walaupun boleh claim warranty. Tentang boleh play movie tu saya rasa awak kena bawak file movie dan pegi test sendiri. Ada format yg tertentu sahaja yg boleh play (short clip). Kalau saler dia cakap *mkv pun boleh play ini Bohong sahaja ha ha...

Betul kata bro pee jay kita go for Panasonic, Samsung or Philips pun quite ok

p/s : Ada some discussion on that .rm dan .vi kat link ini, have a look http://forum.lowyat.net/topic/1043638/+100

chaosspawn
14-08-09, 09:40 AM
TQ Krak and PeeJ,
Atas concern and opinion korang, aku dah tukar fikiran, terus survey and sambaq Panasonic 42" LCD FullHD, kat area Selayang. After main2 harga and compare dgn Seng Hup kat belakang kedai tu, dapat la free cable HDMI and S-Video, serta diskaun half price utk dvd player yg ada USD port and leh main format DivX.

KiKo_
15-08-09, 01:07 AM
Hi all bro, need some advise on 37" LCD i planning to buy. I been eyeing on the Sharp Full HD 37" LC3766M, any pros n cons on it???

Here is the link for the LCD Specifications.

http://www.sharp.com.my/product.php?ProductID=LC37A66M

krak
15-08-09, 01:27 AM
Hi all bro, need some advise on 37" LCD i planning to buy. I been eyeing on the Sharp Full HD 37" LC3766M, any pros n cons on it???

Here is the link for the LCD Specifications.

http://www.sharp.com.my/product.php?ProductID=LC37A66M

Yeah bro, this LCD support 1080/24p and Dynamic Contrast Ratio also not bad 50,000:1, some more u have 3 HDMI connection at the back. Panel also come from Japan and not Local. Once u bought it i can test my mkv movie with my Tvix Dvico, sure u cannot tahan....

p/s : Try check the price at Lagend SS2, may be can get cheaper than RM2,999.00 (Price to double check la). If u got some extra money go for A77 series, support Motion Flow 100/120Hz

KiKo_
15-08-09, 02:16 AM
Yeah bro, this LCD support 1080/24p and Dynamic Contrast Ratio also not bad 50,000:1, some more u have 3 HDMI connection at the back. Some more Panel also come from Japan and not Local. Once u bought it i can test my mkv movie with my Tvix Dvico, sure u cannot tahan....

p/s : Try check the price at Lagend SS2, may be can get cheaper than RM2,999.00 (Price to double check la). If u got some extra money go for A77 series, support Motion Flow 100/120Hz


I did check at Legend Sri Petaling, Mr. Lim giving me the price RM3080, so temptating, haha... Is not so convenient for me to travel to PJ area coz i staying at cheras, some more if buy at SS2, going there the petrol price also included to the LCD already, haha.... :D

I think my buget is limited, A77 series is too expensive for me, i am a low income worker haha....

Since expert like u recommend can buy 66M series, i think i will go for it. Once i bought the LCD pls do come to my house n try out the player u mention. haha..... if i cant tahan, then i need to rape your player :D

krak
15-08-09, 02:34 AM
I did check at Legend Sri Petaling, Mr. Lim giving me the price RM3080, so temptating, haha... Is not so convenient for me to travel to PJ area coz i staying at cheras, some more if buy at SS2, going there the petrol price also included to the LCD already, haha.... :D

I think my buget is limited, A77 series is too expensive for me, i am a low income worker haha....

Since expert like u recommend can buy 66M series, i think i will go for it. Once i bought the LCD pls do come to my house n try out the player u mention. haha..... if i cant tahan, then i need to rape your player :D

No problem bro, call me for appointment but don't rape la ha ha

KLGuy
16-08-09, 06:00 AM
I read on CNet that to truly get the benefit of True HD you need at least a 46 inch and above to truly see the difference! Intend to get one when I move in to my new bought apartment after renovations! Whats you comment Sifu Krak?

KLGuy
16-08-09, 06:03 AM
if i cant tahan, then i need to rape your player :D

Real Media Player is it? :cowboy:

KLGuy
16-08-09, 06:05 AM
BTW I always thought that the shop in Low Yat & Desa Kepong has some of the best deals on LCD TVs? ANy place you can recommend?

krak
16-08-09, 02:04 PM
I read on CNet that to truly get the benefit of True HD you need at least a 46 inch and above to truly see the difference! Intend to get one when I move in to my new bought apartment after renovations! Whats you comment Sifu Krak?

Not necessary la bro, as long as ur LCD support FULL HD (1080p/24p + Motion Flow) and Amplifier with DTS HDMA (True HD) sudah cukup untuk enjoy High Defination. Actually True HD is meaning for Sound and not picture.


Real Media Player is it? :cowboy:
Some sort of that, but this is HD Media player (Full HD). Real Media Player cannot play High Defination movie he he


BTW I always thought that the shop in Low Yat & Desa Kepong has some of the best deals on LCD TVs? ANy place you can recommend?

Yup there is, just add another one shop Lagend at ss2, Pj.

chaosspawn
17-08-09, 09:10 AM
TQ Krak and PeeJ,
Atas concern and opinion korang, aku dah tukar fikiran, terus survey and sambaq Panasonic 42" LCD FullHD, kat area Selayang. After main2 harga and compare dgn Seng Hup kat belakang kedai tu, dapat la free cable HDMI and S-Video, serta diskaun half price utk dvd player yg ada USD port and leh main format DivX.

Oh ya, lupa nak elaborate, yg aku baru sambar ialah Panasonic TX42LZ80M, (fullHD) harga asal dia buka ialah RM3399. Without anthing additional. After bargain2, dapat la HDMI cable, and s-video cable free (semua brand toshiba) utk price RM3300, and diskaun utk DVD player yang leh main format divX and port USB, dlm rm100, from original price of RM170. Swipe kredit kad pun takde additional charge walaupun bukan easy payment.

Ok ke model nih?

PeeJay
17-08-09, 03:07 PM
gua pun dlm dilema ni nk. Panasonic viera elegant atau sharp aquos A66.
Brighnest ratio je yg ketara berbeza versus harga.
Vierra - 20,000:1 but price murah skit.
Aquos A66 - 50,000:1 but price skit mahal.

Krak. So lu rasa gua angkat mana satu erk?
Worth it ke kalu amik sharp? Kedai dok asyik call ni nk hantar rumah which model.
FYi- gua beli hutang 10x bayar.
Viera RM238 x 10 bulan. + 400 dp
Aquos RM318 x 10 bulan. + 400 dp

Nk beli cash tk mampu bro!

krak
17-08-09, 07:01 PM
gua pun dlm dilema ni nk. Panasonic viera elegant atau sharp aquos A66.
Brighnest ratio je yg ketara berbeza versus harga.
Vierra - 20,000:1 but price murah skit.
Aquos A66 - 50,000:1 but price skit mahal.

Krak. So lu rasa gua angkat mana satu erk?
Worth it ke kalu amik sharp? Kedai dok asyik call ni nk hantar rumah which model.
FYi- gua beli hutang 10x bayar.
Viera RM238 x 10 bulan. + 400 dp
Aquos RM318 x 10 bulan. + 400 dp

Nk beli cash tk mampu bro!
Go for A66 - Gambar lebih ceria kerana Backlight lebih cerah (50,000:1) dari Vierra 20,000:1. nak dia turun harga lagi tunggu RAYA PROMOTION (tak lama dah lagi seminggu jer nih)

PeeJay
17-08-09, 10:34 PM
Go for A66 - Gambar lebih ceria kerana Backlight lebih cerah (50,000:1) dari Vierra 20,000:1. nak dia turun harga lagi tunggu RAYA PROMOTION (tak lama dah lagi seminggu jer nih)


Kalau macam tuh hOld dulu pembelian ... tapi tengOk A77 lagik menarik dengan 10 bit color.. lagik cun color dia .. cuma harga yg tak cun ..

Banyak sangat dok compare .. gua dah mula tolak Sony, LG dan Samsung awal2 lagik. LG design baru buruk betuL...

Dah narrow down selection Aquos A66 atau A77.. harga je jadi penentu..

krak
17-08-09, 11:13 PM
Kalau macam tuh hOld dulu pembelian ... tapi tengOk A77 lagik menarik dengan 10 bit color.. lagik cun color dia .. cuma harga yg tak cun ..

Banyak sangat dok compare .. gua dah mula tolak Sony, LG dan Samsung awal2 lagik. LG design baru buruk betuL...

Dah narrow down selection Aquos A66 atau A77.. harga je jadi penentu..
For sure la 10 bit punya panel lagi cun (rega pun cun jugak). Ia support Motion Flow 100/120Mhz - 200hz. Tengok Bola Astro pakai Astro DMG - HD dgn 100Hz mmg puas hati beb, tak kisah diorang nak naik brapa hinggit sebulan pun, ha ha...

L.S.D
18-08-09, 09:58 AM
For sure la 10 bit punya panel lagi cun (rega pun cun jugak). Ia support Motion Flow 100/120Mhz - 200hz. Tengok Bola Astro pakai HD dgn 100Hz mmg puas hati beb, tak kisah diorang nak naik brapa hinggit sebulan pun, ha ha...Cakap pasal Astro ni, how to optimise the resolution utk Astro? I tgk dgn LCD TV gua, nampak blocky sikit kekadang. Ada cara utk "smoothen" the view? Apa cable yg perlu digunakan?

PeeJay
18-08-09, 10:32 AM
Cakap pasal Astro ni, how to optimise the resolution utk Astro? I tgk dgn LCD TV gua, nampak blocky sikit kekadang. Ada cara utk "smoothen" the view? Apa cable yg perlu digunakan?

Paling bagus guna component out atau worse case din s-video. But yg hampehnya astro new decoder byk tk de. Only composite je. Dmg ada component!

Btw, utk channel yg increase bandwith for signal career up to 18 mb, such espn, assp, star n 9mb such hbo, discovery ect.

For cheap local channel they up-link at lowest band with 4.5 mb there a lot compresion, which u can see, block of digitize.

KLGuy
18-08-09, 04:27 PM
Thanks for tall your answers! :Finger_fing22:

Not necessary la bro, as long as ur LCD support FULL HD (1080p/24p + Motion Flow) and Amplifier with DTS HDMA (True HD) sudah cukup untuk enjoy High Defination. Actually True HD is meaning for Sound and not picture.


Some sort of that, but this is HD Media player (Full HD). Real Media Player cannot play High Defination movie he he



Yup there is, just add another one shop Lagend at ss2, Pj.

boeing
18-08-09, 08:37 PM
Baru sambar Panasonic Viera TH-P42X10K. Beli yang package dapat camera digital, memory card 2Gb dan HDMI cable. Dapat harga RM3100.00. Apa yang aku bole buat ngan Viera ni bro??? Adakah aku perlu beli gadget lain untuk pairkan ngan Viera ni? Aku lemah sikit pasal gadget2 ni.... beli pun sebab nak amik hati bini....wakakaka. Tolong bagi advise. tq

krak
18-08-09, 08:49 PM
Baru sambar Panasonic Viera TH-P42X10K. Beli yang package dapat camera digital, memory card 2Gb dan HDMI cable. Dapat harga RM3100.00. Apa yang aku bole buat ngan Viera ni bro??? Adakah aku perlu beli gadget lain untuk pairkan ngan Viera ni? Aku lemah sikit pasal gadget2 ni.... beli pun sebab nak amik hati bini....wakakaka. Tolong bagi advise. tq

He he nak soh wa buat HD Demo ke kat rumah? kalau kat area2 s.alam nih ok jer...

boeing
18-08-09, 10:00 PM
Kalau nak buat demo bole je. tapi saya tinggal di cheras la bro.... do i need to have bluray player??? ataupun bole download movie dan terus main pakai dvd player?

krak
18-08-09, 10:57 PM
Kalau nak buat demo bole je. tapi saya tinggal di cheras la bro.... do i need to have bluray player??? ataupun bole download movie dan terus main pakai dvd player?

He he kalau guna Bluray Player it cost u more nanti, tak mampu nak beli nanti coz satu title jer dah beratus. Kalau pakai DVD Player gambar tak akan secantik yg diharapkan. Saya akan bawak HD Media Player dengan HD Movie (mkv), cucuk HDMI cable jer terus layan...

p/s : nak tengok citer apa yg saya ada boleh tengok kat my blog nih http://gadgeter2u.blogspot.com (http://gadgeter2u.blogspot.com/)

boeing
19-08-09, 02:13 PM
Sudah berjaya sambar WD HD Media player sama 1T seagate external drive atas advise bro krak. Bila bole jumpa bro? saya mau belanja minum sambil sedut koleksi yang ada... hehehe

shahruls
19-08-09, 04:18 PM
Kalau bro pakai WD HD Media player mesti kena ada amp supaya semua audio mkv movie dapat diproses.Saya pernah pakai seminggu WD HD Media player tanpa amp,ada movie x leh keluar bunyi... Tengok gambar kat tv besar ni best rupanya.Jangan lupa masukkan mp3 kat hard disk,boleh tengok gambar sambil dengar mp3.Lepas ni x payah cuci gambar dah hehe masuk je semua dalam 1 Tb hard disk tu.

KiKo_
31-08-09, 12:29 AM
Sifu Krak, if i pass u a list of the movies i want, can u help me to copy those mkv movie files to my external HDD? :icon_biggrin:

krak
31-08-09, 11:42 PM
Sifu Krak, if i pass u a list of the movies i want, can u help me to copy those mkv movie files to my external HDD? :icon_biggrin:

Whopps sorry late reply, kindly call me to collect ur hdd, can meet at Shah Alam area for Teh Tarik (Night Only), now bulan puasa seem like to stay at home only ekekeke...

p/s : Bro tattebuzz, will try to finish ur copy work this week. Sorry again.

tattebuzz
03-09-09, 12:53 PM
No problem bro... just call/sms me when ready.. we can more sama2.. hehe

tattebuzz
07-09-09, 11:33 AM
last saturday help my friend to bargain for LCD TV.. End up dia beli Philips 42" Full HD 42PFL5609S/98.

Then the salesman (Desa Home Teater Kepong) offer me SONY KLV-40Z450A (200Mhz) for RM 5,500. Hmm quite a good offer i guess... Cilakak bikin gue rasa tak tenteram sekarang..

:)

beckhamesque
12-09-09, 01:07 AM
Geng,

If we're to choose from the attached JUSCO offers, which is the best model bros? :nerd:
Thanks.

NeoCyber
12-09-09, 03:15 AM
LAst Sat, aku bawak kawan aku beli LCD TV.

setelah dia reckeee2.. pilihan dia.. Toshiba REgza 37"

harga? RM2,200 saja.. (pi cari kalau ada yg bleh beat harga ni. )

dia happy, aku pun happy lah. sebab lepas ni mmg aku nk memborong lagi kt kedai tokeh ni.

:)

NeoCyber
12-09-09, 03:28 AM
LAst Sat, aku bawak kawan aku beli LCD TV.

setelah dia reckeee2.. pilihan dia.. Toshiba REgza 37"

harga? RM2,200 saja.. (pi cari kalau ada yg bleh beat harga ni. )

dia happy, aku pun happy lah. sebab lepas ni mmg aku nk memborong lagi kt kedai tokeh ni.

:)

beckhamesque
14-09-09, 07:07 AM
Bro sekelian,

Hari tu aku saja browse website Courts and ternampak this package. (In the attached file)
Ok ke the specs and price? Or can get better deal somewhere else?
Thanks.

alvinnhw
17-09-09, 09:49 PM
Desa Home theatre tengah ada promosi untuk Pioneer VSX-819 5.1DTS HD AV rec amp and Pioneer SMS-800 with front center surround & submoofer speaker system dalam RM3599.

tak tahu system ini ok ke tak...
any comment??

beckhamesque
18-09-09, 06:01 AM
LAst Sat, aku bawak kawan aku beli LCD TV.

setelah dia reckeee2.. pilihan dia.. Toshiba REgza 37"

harga? RM2,200 saja.. (pi cari kalau ada yg bleh beat harga ni. )

dia happy, aku pun happy lah. sebab lepas ni mmg aku nk memborong lagi kt kedai tokeh ni.

:)

Murah tu....!
Mana kedai bro? Ingat lps raya mau angkat either Regza, Aquos or Phillips.:clap:

biulj2
06-10-09, 03:31 PM
er...dah xde ke info terbaru kt thread ni..
punYa la ranCak tetiba je dh snyi trOs..

ade x sesape yg terPikir guna proJektor kt umah mcm keDai2 mamak
pasang tu..ade pekDah x atau lgsg xde pekDah..
sOri kuar taJuk..

KiKo_
14-10-09, 01:35 AM
I bought a MKV player n using sharp HDMI cable to connect to my lcd but when try to play RMVB files with full HD 1080p the quality turn into bit blur n dizzy, then try to change back to 702p then the quality turn out to be better. Do u guys exp this too? btw i using sharp aquos LC37A66M n the player brand i forgot :kid:

krak
14-10-09, 11:52 AM
I bought a MKV player n using sharp HDMI cable to connect to my lcd but when try to play RMVB files with full HD 1080p the quality turn into bit blur n dizzy, then try to change back to 702p then the quality turn out to be better. Do u guys exp this too? btw i using sharp aquos LC37A66M n the player brand i forgot :kid:

Bro, what Model/Brand u used? is it mkv playable too?
It depend on the source too, Most of 1080p file is around 8GB for mkv and not sure for RMVB format.
Currently latest hardware RT1283DD 400MHz processor support both mkv and rmvb.
It also depend on the Player Upscaling, ur LCD TV is fine and nothing to do with it.

chochobi
14-10-09, 12:27 PM
er...dah xde ke info terbaru kt thread ni..
punYa la ranCak tetiba je dh snyi trOs..

ade x sesape yg terPikir guna proJektor kt umah mcm keDai2 mamak
pasang tu..ade pekDah x atau lgsg xde pekDah..
sOri kuar taJuk..

Projektor macam kedai mamak tu sebenarnya mmg menarik.. tapi kos awal dan maintainance adalah tinggi... Untuk setting awal menggunakan projektor.. kos kos yang perlu ditanggung adalah:

- projektor
- skrin
- custom wiring
- bracket holder (kalau ceiling mounted)

Kebanyakkan projektor di pasaran yang harga dalam RM2k-5k tak support Full HD. Yang support Full HD pada price range macam tu adalah yang jenis cikai dan mempunyai ANSI lumens yg rendah. Jadi automatik dah kos lagi tinggi kalau nak dapat barang yang terbaik..

Di samping itu.. skrin yg digunakan juga perlu diambil kira utk mendapat gambar yg cantik.. skrin paling murah dalam RM300 tu cukup makan utk buat presentation dgn pasang kedai mamak jer.. skrin projektor yg bagus selalunya berharga lebih kurang RM1.5k - RM10k++ .

Kos-kos tambahan macam custom wiring dan pemasangan bracket juga perlu diambil kira... jarang2 sekali la org pasang projektor letak atas meja.. jadi selalunya kena pasang bracket ceiling.. duit lagi beb.. campur dgn buat cabling lagi.. tu pon dah dekat RM1k kalau pakai yg murah punya..

Dan kena ingat lagi satu fakta.. projektor tak ada speaker sendiri.. jadi kena la beli sound system.. ini terpulang la.. nak yg murah ker yg mahal ker.. Ini sumer cerita masa baru nak pasang projektor.. ada cukup bajet ker?? hehe.. mahal woo.. nampak jer mcm senang.. dia banyak additional cost.

Tu tak kira maintainance cost lagi.. bulb projektor jangka hayatnya pendek.. kena selalu tukar.. harga plak bergantung pada jenis projektor tu sendiri.. selalunya dekat2 separuh harga projektor tu jugak la... kopak beb...

Tetapi kalau disetting dgn baik... sistem projektor adalah yang paling best kalau dibandingkan dgn TV LCD atau Plasma.. skrin 100" FULL HD.. pergh.. meleleh beb.. teringat masa kerja kat CMY dulu.. layan movie time bos tader.. bes giler..

braine5
15-10-09, 11:38 AM
i thinking to buy a NEw TV for my house
shop from a shop nearby at Kajang LH Eletrical

choice in mind
regza toshiba full HD LCD RV500 42" RM3,200 (free item: DVD player)
sony FULL HD LCD klv-S550 40" RM3999.00 (free item: DVD player)
Panasonic FULL HD plasma S42" RM3,800.00 ( NO free item)

1. thinking wanna take plasma TV coz...more clear on playing astro
but sale ppl said LCD more advance...

2. wanna take regza, but my fren said new model of toshiba coming to town, better take sony ..new model

so..abit hesitating...so...taiko here any comment?

krak
15-10-09, 10:27 PM
i thinking to buy a NEw TV for my house
shop from a shop nearby at Kajang LH Eletrical

choice in mind
regza toshiba full HD LCD RV500 42" RM3,200 (free item: DVD player)
sony FULL HD LCD klv-S550 40" RM3999.00 (free item: DVD player)
Panasonic FULL HD plasma S42" RM3,800.00 ( NO free item)

1. thinking wanna take plasma TV coz...more clear on playing astro
but sale ppl said LCD more advance...

2. wanna take regza, but my fren said new model of toshiba coming to town, better take sony ..new model

so..abit hesitating...so...taiko here any comment?

Use Plasma to watch Astroshit?? Picture wise is even compare to LCD. My advise don't buy Plasma. Always have a problem with Dead Pixel etc. Now days got so many HD Media Player to Play HD content. Cheaper some more if u compare with Bluray Player and Bluray Disc. Feel free to visit my blog (http://gadgeter2u.blogspot.com/), there a lot of info about High Defination movie.

Sony don't compare la, they are the Best he he.

biulj2
16-10-09, 12:41 PM
[QUOTE=chochobi;250713]Projektor macam kedai mamak tu sebenarnya mmg menarik.. tapi kos awal dan maintainance adalah tinggi... Untuk setting awal menggunakan projektor.. kos kos yang perlu ditanggung adalah:

- projektor
- skrin
- custom wiring
- bracket holder (kalau ceiling mounted)

erk...mahaL kemain tu..nmpaK cam biaSa je tgk mamak pasng kt keDai

cam murah..uh..uh..terpeDaYa la ni...

erm...tangkaP LCD je la jwb nya...thnx for info..

KiKo_
18-10-09, 01:21 AM
Bro, what Model/Brand u used? is it mkv playable too?
It depend on the source too, Most of 1080p file is around 8GB for mkv and not sure for RMVB format.
Currently latest hardware RT1283DD 400MHz processor support both mkv and rmvb.
It also depend on the Player Upscaling, ur LCD TV is fine and nothing to do with it.


The player i bought is MiVeo from All IT shop at low yat plaza, this player can play RMVB, MKV, TS and most of the files too. Should try those MKV with 8GB files but i still havent free to go download, bro krak, mind i ask u TT and sedut some of your MKV files? hehe.....

The Lord
18-10-09, 02:05 AM
Use Plasma to watch Astroshit?? Picture wise is even compare to LCD. My advise don't buy Plasma. Always have a problem with Dead Pixel etc. Now days got so many HD Media Player to Play HD content. Cheaper some more if u compare with Bluray Player and Bluray Disc. Feel free to visit my blog (http://gadgeter2u.blogspot.com/), there a lot of info about High Defination movie.

Sony don't compare la, they are the Best he he.

It this true that Sony is the best...damn I just bought Toshiba Regza...!:-??

NID
19-10-09, 10:15 PM
salam kepada semua....aku nak tanya soklan yang agak bodoh pada yg teror...tapi pada aku memang kene tanye sebab aku tak tau...hehhehe..ok skarang ni aku pakai panasonik plasma model x42inci.....aku dapat pree HDMI cabel...kat mane aku nak cucuk HDMI kabel ni.....kat DVD aku takde pon port yg nak cucuk kabel ni....dan aku tak pakai astro.....HDMI kabel ni untuk orang yg pakai astro aje ke....skarang ni kalau aku tgk dvd gambar memang pecah2.....tapi layan kan aje la.....ok sekian..setakat tu aje soklan aku untuk korang jawab......


haaaa jawab jgn tak jawab.......aku tgu jawapan dari korang ok.....

sekian terima kasih kepada semua....

krak
19-10-09, 10:33 PM
Bro, what Model/Brand u used? is it mkv playable too?
It depend on the source too, Most of 1080p file is around 8GB for mkv and not sure for RMVB format.
Currently latest hardware RT1283DD 400MHz processor support both mkv and rmvb.
It also depend on the Player Upscaling, ur LCD TV is fine and nothing to do with it.


Yo bro kiko, just now googling your MiVeo (e Gear) and here is the spec

MIVEO MP-380 Media Player
Output Resolution:
1920×1080 720P, 1080I, 1080P

Media interface
Support HDD ENCLOSURE up to 1TB

Video
Support H.264, MPEG1/2/4, DIVX, XVI format full HD movie playback.
Support RM/RMVB 720P HD movie playback
Support RM8/RM9/RM10
Support TS, MKV, RM/RMVB, TP, AVI, VOB, DAT, MPG, MPEG, MOV, etc.

Audio
Support MP3, WMA
Support BTSC/A2/EIA-J decode
Support MPEG-1, MPEG-2(Layer I/II), AAC, HE-AAC

Picture
JPEG, BMP, PNG

Other
Text/picture playback with background music.

Multi-language
English, Germany, Spanish, French, Italian, Portuguese, Netherland, Swedish, Simplified Chinese, Traditional Chinese

Subtitle
Support Multi-subtitle, Track Switch

As commented earlier, this media player also same like WD HD Media Player and it cannot downmix the DTS sound unless u use DTS Amplifier to Downmix the sound (Most of the Current Amp can do).That why u cannot hear the sound compare to AC3 mkv. Just hook the Optic Cable to Amp and the amp will do all the necessary coding. For Amp i advise u to work out base on ur budget first...

To overcome this problem most of the WD User they convert the DTS mkv to AC3 mkv using this PopCorn Mkv Audio Converter. (http://www.videohelp.com/tools/PopCorn_MKV_AudioConverter)
Just install the software and select which movie u want to convert from DTS to AC3. Once done u can play it with sound as usual.

krak
19-10-09, 10:43 PM
salam kepada semua....aku nak tanya soklan yang agak bodoh pada yg teror...tapi pada aku memang kene tanye sebab aku tak tau...hehhehe..ok skarang ni aku pakai panasonik plasma model x42inci.....aku dapat pree HDMI cabel...kat mane aku nak cucuk HDMI kabel ni.....kat DVD aku takde pon port yg nak cucuk kabel ni....dan aku tak pakai astro.....HDMI kabel ni untuk orang yg pakai astro aje ke....skarang ni kalau aku tgk dvd gambar memang pecah2.....tapi layan kan aje la.....ok sekian..setakat tu aje soklan aku untuk korang jawab......


haaaa jawab jgn tak jawab.......aku tgu jawapan dari korang ok.....

sekian terima kasih kepada semua....

Kekekeke... Tak per bro tak perlu nak malu malu tanye soklan.

HDMI ni untuk High Defination Multimedia Interface. Buat masa ini hanya pada Bluray Player, PS3, XBOX, HD Video Camera, HD Media Palyer dan Upscaling DVD Player sahaja yang ada. Kalau bro rajin baca posting2 yg awal tuh. Ada cerita tentang High Defination nih. Kat thread International Full Details (http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php?t=5795) citer pasal HD nih.

First step ko cari ler satu HD Media Player yg murah murah (RM399 below) then cari file mkv HD then cucuk guna HDMI, sure pasnih ko tak tengok dah Astro***** DVD gambar yg pecah pecah tu lagi...

NID
20-10-09, 09:56 AM
ooooooo...cenggitue ke....ok ok...kalau cam tu ceritanya paham la saya....terima kasih KRAK atas penerangan tu....

KiKo_
21-10-09, 04:03 PM
Yo bro kiko, just now googling your MiVeo (e Gear) and here is the spec

MIVEO MP-380 Media Player
Output Resolution:
1920×1080 720P, 1080I, 1080P

Media interface
Support HDD ENCLOSURE up to 1TB

Video
Support H.264, MPEG1/2/4, DIVX, XVI format full HD movie playback.
Support RM/RMVB 720P HD movie playback
Support RM8/RM9/RM10
Support TS, MKV, RM/RMVB, TP, AVI, VOB, DAT, MPG, MPEG, MOV, etc.

Audio
Support MP3, WMA
Support BTSC/A2/EIA-J decode
Support MPEG-1, MPEG-2(Layer I/II), AAC, HE-AAC

Picture
JPEG, BMP, PNG

Other
Text/picture playback with background music.

Multi-language
English, Germany, Spanish, French, Italian, Portuguese, Netherland, Swedish, Simplified Chinese, Traditional Chinese

Subtitle
Support Multi-subtitle, Track Switch

As commented earlier, this media player also same like WD HD Media Player and it cannot downmix the DTS sound unless u use DTS Amplifier to Downmix the sound (Most of the Current Amp can do).That why u cannot hear the sound compare to AC3 mkv. Just hook the Optic Cable to Amp and the amp will do all the necessary coding. For Amp i advise u to work out base on ur budget first...

To overcome this problem most of the WD User they convert the DTS mkv to AC3 mkv using this PopCorn Mkv Audio Converter. (http://www.videohelp.com/tools/PopCorn_MKV_AudioConverter)
Just install the software and select which movie u want to convert from DTS to AC3. Once done u can play it with sound as usual.


WOw... bro, u really master in this field, thank you very much for your advise, i will try to download the program mean while also will try to search for amp that in my budget.

krak
21-10-09, 04:24 PM
WOw... bro, u really master in this field, thank you very much for your advise, i will try to download the program mean while also will try to search for amp that in my budget.

He he no problem bro, Yamaha got few new model Mid Range for the Beginner as well (Capability of DTS True HD and HDMI). I will try to get the details later.

outlawz
21-10-09, 04:26 PM
bro krak,

you ada contact tak sebab saya nak beli media player, between WD Live dan Asus cuma harga yg saya survey tak menarik..juga nak minta advise HD external apa yg bagus...saya nak beli 1.5TB..budget saya dlm RM800 (player plus HD)..or you boleh rekemen player yg lain total budget RM1K sahaja...

setakat ni dlm HD saya dah ada dlm 20 mkv based movie.....tu nak test main kat full HD lcd saya....mostly saya download mkv BR Rip

btw saya nak media player yg boleh DTS....

p/s: harap kiranya ada sesiapa yg sudi share link utk download mkv BR Rip?

KiKo_
21-10-09, 04:31 PM
He he no problem bro, Yamaha got few new model Mid Range for the Beginner as well (Capability of DTS True HD and HDMI). I will try to get the details later.

Yeah.. i was thinking bout yamaha amp too, but i not familiar with the spec :p

krak
21-10-09, 06:25 PM
bro krak,

you ada contact tak sebab saya nak beli media player, between WD Live dan Asus cuma harga yg saya survey tak menarik..juga nak minta advise HD external apa yg bagus...saya nak beli 1.5TB..budget saya dlm RM800 (player plus HD)..or you boleh rekemen player yg lain total budget RM1K sahaja...

setakat ni dlm HD saya dah ada dlm 20 mkv based movie.....tu nak test main kat full HD lcd saya....mostly saya download mkv BR Rip

btw saya nak media player yg boleh DTS....

p/s: harap kiranya ada sesiapa yg sudi share link utk download mkv BR Rip?

Mmm most of the reseller kat lowyat jual dengan standard price. Cuma jika biasa pada satu satu kedai sahaja baru ia akan bagi discount. Jika awak mahu sila pm saya. Buat masa ini saya tidak galakkan guna 1.5TB sebabnya ia masih mahal jika dibandingkan dengan 1TB + 1TB. Tidak berbalui... Seagate Ext/Free Agent, Buffalo Ext Desktop adalah ok, Jika ada duit lebih WD MyBook dan Internal hdd cari WD Green.

Untuk HD Media Player saya syorkan awak cari ACRyan atau Asus sebab ia boleh downmix DTS dan incuming firmware boleh main BDMV/BDISO. Harga pun dalam RM699.00. Jika ada duit lebih cari Dvico HDM6600, tiada masalah untuk main semua, tapi budget sudah lari lah.

Untuk MKV dan BDRip serta Bluray BDMV/ISO semua source saya adalah dari HD Torrent (http://hd-torrents.org/), IP Torrent (http://www.iptorrents.com/browse.php), BIT-HDTV (http://www.bit-hdtv.com/torrents.php) dan juga Sceenhd (https://scenehd.org/browse.php). Saya guna torrentflux untuk download semua (Click kat link signiture untuk details (http://forum.lowyat.net/topic/477026)). Untuk movie yg ada dalam simpanan boleh klick sini (http://gadgeter2u.blogspot.com/)

KiKo_
21-10-09, 10:52 PM
Sifu Krak, which spec that i show here is the best for mid range home theater system for yamaha?

YHT-390
Channels 5.1
Total System Power 600W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 100W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type
Progressive Scan
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) 4" + 1/2"
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Dual 3" + 1/2"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) 3" Full Range
Removable Grill Cloth • (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 8"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 24-1/2" x 21-5/8" x 23-7/16"
Total Weight (lbs.) 73

YHT-390 (http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567702&CTID=5000800&ATRID=1000&DETYP=ATTRIBUTE)



YHT-590
Channels 5.1
Total System Power 600W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 100W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type
Progressive Scan
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) Quad 2-1/4" Woofers + 3/4" Tweeter
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Quad 2-1/4" + 3/4"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) Dual 2-1/4" + 3/4"
Removable Grill Cloth (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 6-1/2"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 22-1/4" x 18-3/8" x 28-1/8"
Total Weight (lbs.) 77

YHT-590 (http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567701&CTID=5000800&ATRID=1000&DETYP=ATTRIBUTE)



YHT-690
Channels 5.1
Total System Power 625W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 105W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type Single Disc Player
Progressive Scan (HDMI Out)
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) 4" + 1/2"
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Dual 3" + 1/2"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) 3" Full Range
Removable Grill Cloth (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 8"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 30-3/4" x 24" x 22"
Total Weight (lbs.) 78

YHT-690 (http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567700&CTID=5000800&ATRID=1000&DETYP=ATTRIBUTE)

outlawz
21-10-09, 11:39 PM
wah kalau camtu terbantut niat...maybe beli HD dulu kot penuhkan dgn movie..next month ada duit baru beli media player...

anyway saya dah msg bro krak....harap dpt bantuan

antara dua ni mana elok

http://forum.lowyat.net/topic/1053975 (bundle dgn HD) RM920....

atau

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1199665&hl=asus rm700 takde HD

saya plan nak rembat jumaat or sabtu ni....pls advise ya

krak
22-10-09, 01:16 AM
Sifu Krak, which spec that i show here is the best for mid range home theater system for yamaha?


YHT-390
Channels 5.1
Total System Power 600W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 100W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type
Progressive Scan
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) 4" + 1/2"
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Dual 3" + 1/2"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) 3" Full Range
Removable Grill Cloth • (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 8"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 24-1/2" x 21-5/8" x 23-7/16"
Total Weight (lbs.) 73

YHT-390



YHT-590
Channels 5.1
Total System Power 600W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 100W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type
Progressive Scan
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) Quad 2-1/4" Woofers + 3/4" Tweeter
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Quad 2-1/4" + 3/4"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) Dual 2-1/4" + 3/4"
Removable Grill Cloth (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 6-1/2"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 22-1/4" x 18-3/8" x 28-1/8"
Total Weight (lbs.) 77

YHT-590



YHT-690
Channels 5.1
Total System Power 625W (Including 100W Subwoofer)
Finish Black
AV Receiver
RMS Output Power (1kHz) 105W x 5
DTS 96/24 / DTS Neo:6 / DTS ES Discrete 6.1 (DTS Digital Surround)
Dolby Digital EX /Dolby Prologic IIx (Dolby Digital / Dolby Pro Logic II)
Sirius Satellite Radio Ready
XM Satellite Radio Ready
Neural Surround
XM HD Surround
iPod Compatibility (With Optional YDS-10)
Compressed Music Enhancer
Bluetooth Compatibility (With Optional YBA-10)
HDMI (In/Out)
Component Video Up-Conversion
On-Screen Display
YPAO
A/V Inputs / Outputs 4 / 2
Front A/V With Digital Input (A/V Only)
Surround Programs 8
Pure Direct
Dialog Lift
DVD Player
Type Single Disc Player
Progressive Scan (HDMI Out)
DVD-Audio / SA-CD Playback
Speaker Package
Cabinet Type Wood
New PU Gloss Painted Cabinet
Front Speakers (Woofer, Tweeter Size) 4" + 1/2"
Center Speaker (Woofer, Tweeter Size) Dual 3" + 1/2"
Surround Speakers (Woofer, Tweeter Size) 3" Full Range
Removable Grill Cloth (Front / Center)
Speaker Stands
Subwoofer
Power Output 100W
Driver Size 8"
Complete Package Dimensions (WxHxD) 30-3/4" x 24" x 22"
Total Weight (lbs.) 78

YHT-690

Haiya bro, ur list here all is outdated model la. All 3 Model here is totally not support DTS HD MA (Master Audio) or True HD. This model is meant for DVD Player and is up to DTS only and no upscaling, this amp's are not for High Defination Media Interface. Now days DTS HD or Dolby True HD is A Must in enjoying High Defination Movie.

U can look into these Mid Range Model RXV863 (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/rxv863.html) (Currently Using) or RXV663 (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/rxv663.html). Last month Yammy came out a new model (Comparison chart (http://www.yamaha.com/yec/compare/list.html?CTID=5000200&CNTYP=PRODUCT)) but i have to doule check which one support DTS HD MA & Dolby True HD. The reason why i suggest this model is, next time if u want to buy Blu-ray Player, or PS3 or other HD Media Player (which support DTSHD) u just hook with HDMI cable only to this Amp. It will decode all necessary Video & Audio Coding and this model's got at least 3 HDMI connection at the back and one direct to ur LCD. So that time u dont need to upgrade ur amp anymore (I assume that time Bluray player and etc selling cheaper like DVD Player nowdays)

Last Monday 19-10-2009 do check STAR paper, a list of Yammy New Model + Retail Price. Can do some price checking at Lagend Electric and Desa Home Theater.

Note : Will update the price list later

krak
22-10-09, 01:33 AM
http://forum.lowyat.net/topic/1053975 (bundle dgn HD) RM920....

Ada banyak model yg dia list kat situ. Yang OK cuma WD Live dan ACRyan sahaja. Yang lain tu semua tak up to HD Standard. Tulis sahaja 1080p support tapi bila main file yg bit rate tinggi mula gambar tak smooth la, sound tak keluar la dan macam2 hal lagi.

http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1199665&hl=asus rm700 takde HD

Should be ok. It can do DTS downmix, no problem when connect direct to LCD

Outlawz saya sudah reply pm awak.

KiKo_
02-11-09, 08:30 AM
[QUOTE=krak;252360Haiya bro, ur list here all is outdated model la... [/QUOTE]

Hehe... sorry bro, i bit noob on this :D

what if i buy LG HT554TM system, is it ok for your opinion? Or can i use Logitech Z5500 speaker system on my mkv player?

krak
02-11-09, 11:15 AM
Hehe... sorry bro, i bit noob on this :D

what if i buy LG HT554TM system, is it ok for your opinion? Or can i use Logitech Z5500 speaker system on my mkv player?

Its ok bro, those High End Amp is quite expensive too. I dont think that u wannna throw to that too. All In One amp like LG HT554TM is meant for its DVD Player Only. Most of All In One Amp dont have any Line IN (HDMI or Video In). Meaning that u cannot connect any of your media into it. Other Model also same. They actually Design is for it Own Purposes Only (To Play their bundle DVD).

Logitech Z5500 is a Good Choice. 5.1 Including Sub Woofer. It can decode the DTS and support PCM Uncompressed too. It does not have HDMI connection, just hook the opticle cable from your Media Player.Can check other Model too.

KiKo_
05-11-09, 04:11 PM
Its ok bro, those High End Amp is quite expensive too. I dont think that u wannna throw to that too. All In One amp like LG HT554TM is meant for its DVD Player Only. Most of All In One Amp dont have any Line IN (HDMI or Video In). Meaning that u cannot connect any of your media into it. Other Model also same. They actually Design is for it Own Purposes Only (To Play their bundle DVD).

Logitech Z5500 is a Good Choice. 5.1 Including Sub Woofer. It can decode the DTS and support PCM Uncompressed too. It does not have HDMI connection, just hook the opticle cable from your Media Player.Can check other Model too.

Thanks bro, beside Logitech Z5500, what others model u can recommend? You know any shops in Low Yat that can get cheaper price for Logitech Z5500?

krak
06-11-09, 07:28 PM
Thanks bro, beside Logitech Z5500, what others model u can recommend? You know any shops in Low Yat that can get cheaper price for Logitech Z5500?

No idea la bro, had to do some survey. Normally u can check with HTPC kaki then only u know. Try googling coz some Model is not available in Malaysia.

abangbecha
09-11-09, 09:36 PM
Setelah tekun mengikuti thread ini dari mula hingga sekarang, akhirnya aku dapat gak beli TV LCD pertama untuk umah aku. Lambat gila aku nak dapat menikmati TV LCD kerana umah aku ni banyak sangat TV lama yang tak nak rosak-rosak walaupun dah dekat 8-9 tahun pakai bagai nak gila. Bilik aku ada CRT 29', kat ruang tamu Projector 43' & dalam bilik anak pompuan aku CRT 21'. Kalau beli baru kang, orang cakap aku tokey TV la plak...kekekeke

Akhirnya aku dapat tolak TV Toshiba 29' kat dalam bilik aku kat jiran dengan harga lelong RM400. Sayang tuuu nak tolak. Tak penah rosak. Dah la kenangan mengusik jiwa punya TV. Beli masa pindah umah masa baru-baru kawin dolu. Berbekalkan modal yang didapati dari hasil jualan TV tersebut, aku pon pergi la ke kedai letrik berdekatan dengan umah aku ni. Setelah meneliti setiap TV LCD 32' yang dipamerkan, aku tertarik dengan Jenama Hitachi. Memang agak asing jika dibandingkan dengan Top-Top model yang lain seperti Sony, Samsung, Philips dan Panasonic.

Yang buat aku tertarik dengan jenama Hitachi ni sebab bila aku comparekan gambar-gambar yang dipamerkan dari TV LCD 32' yang lain yang kebetulan sebelah menyebelah (Panasonic, Philips, Haier, Samsung - 4 jenama ni je yang kedai ni jual), gambar yang keluar dari TV Hitachi ni yang paling terang dan superb. Kebetulan source gambar dari kesemua TV LCD yang dipamerkan adalah menggunakan Astro. So aku pikir kalau Astro pon dah cantik gambar dia, apatah lagi kalau aku mainkan Filem Biru HD dari Krak kelak...hehehehe. Lagipon, TV ni nanti majoritinya aku guna tengok Astro je.

Lagi satu yang meyakinkan aku beli TV model ni sebab jaminan after sales service yang ditawarkan. Mula-mula aku dah nak amik Philips. Tapi menurut tokey tersebut, after sales service Philips yang ada di JB adalah menggunakan agent. Berbeza dengan Hitachi yang service centrenya memang betul-betul Hitachi Service Centre. Track rekod pon bagus katanya. Jaminan 3 tahun. Konfom tak ada masalah kalau terjadi apa-apa pada TV LCD aku ni dalam tempoh tersebut kata tokey kedai tu. Ditambah pula masa aku nak beli tu ada satu model TV LCD Philips yang baru 4 bulan dibeli tapi dah rosak & masih tersadai kat kedai sebab agent tak ada spare part.

Bila balik umah, aku pun layan la DVD Blue Ray Copy. Ternyata gambonya memang lumayan. Itu belum lagi pakai HDMI cable. Secara keseluruhannya, aku berpuas hati dengan pembelian ini. Setakat tengok dalam bilik, kira ok la HD ready je dulu. Nanti untuk ruang tamu baru beli full HD. Buat masa ni aku tengok macam TV LG model 200GhZ trumotion tu macam canggih gambar dia. Tapi kena la tunggu aku dapat jual TV Toshiba projector 43' aku ni dulu. Tak ada orang beli kena la tunggu dia jahanam. Dah dekat 9 tahun pakai tak jugak rosak2....

p/s: Model Hitachi L32A0. Harga termasuk pasang bracket - RM1,550. Free HDMI cable. Yang bestnya bayar ansuran 3 kali tanpa interest...hahahahahah (aku kamcing dengan tokey kedai ni...)

krak
10-11-09, 01:32 AM
p/s: Model Hitachi L32A0. Harga termasuk pasang bracket - RM1,550. Free HDMI cable. Yang bestnya bayar ansuran 3 kali tanpa interest...hahahahahah (aku kamcing dengan tokey kedai ni...)

Bro pasnih beli ACRyan HD Media Player pula. Barulah boleh nampak detailing yg kat celah celah tuh...

p/s : HD Ready jer tu, alang alang amik Full HD (1080p/24Hz) + Motion Flow 200Hz baru ler meleleh tengok

abangbecha
10-11-09, 03:22 PM
Bro pasnih beli ACRyan HD Media Player pula. Barulah boleh nampak detailing yg kat celah celah tuh...

p/s : HD Ready jer tu, alang alang amik Full HD (1080p/24Hz) + Motion Flow 200Hz baru ler meleleh tengok


Balik KL masa dinner nanti konfom aku tangkap itu ACRyan kat Lowyat. Dah tak tahan nak tengok HD movie biru yang aku download masa kat TT Official YKS beberapa bulan lepas. Asyik tengok kat PC je...

p/s: Full HD + Motion Flow 200Hz tu bukan meleleh je bro. Tu siap terpanchut pon boleh tu. Tunggu tokey kedai tu bawak masuk stok. Boleh bayar ansur tanpa interest...kekekekek

KiKo_
10-11-09, 06:11 PM
Any bros here interested to buy my mkv player? just 1 month old n still under warranty, when i bought it the price is RM360 n now i selling it for RM250. Here is the spec :-

MIVEO MP-380 Media Player
Output Resolution:
1920×1080 720P, 1080I, 1080P

Media interface
Support HDD ENCLOSURE up to 1TB

Video
Support H.264, MPEG1/2/4, DIVX, XVI format full HD movie playback.
Support RM/RMVB 720P HD movie playback
Support RM8/RM9/RM10
Support TS, MKV, RM/RMVB, TP, AVI, VOB, DAT, MPG, MPEG, MOV, etc.

Audio
Support MP3, WMA
Support BTSC/A2/EIA-J decode
Support MPEG-1, MPEG-2(Layer I/II), AAC, HE-AAC

Picture
JPEG, BMP, PNG

Other
Text/picture playback with background music.

Multi-language
English, Germany, Spanish, French, Italian, Portuguese, Netherland, Swedish, Simplified Chinese, Traditional Chinese

Subtitle
Support Multi-subtitle, Track Switch

bxoc
11-11-09, 01:53 PM
Bab LCD ni , pada gua , Sony juga yg terbest la .
Dulu - dulu , gua pernah jadi Branch Manager Electrical Shop ( 14 years back ) . Salesman semua dpt komisyen bila jual items . So bila ada supplier offer more commision , dia org akan push that particular brand regardless hang cakap mcm mana pun , dia akan promote brand tu .

Bila bab ini yg tak betul . As for Sony brand , i tahu dia org control pricing and dia punya insentif structure pada salesman .

Anyway , Sony brand is a bit pricey la . So tepuk dada tanya pepet ...opsssss silap ....tanya selera :icon_biggrin: .

Chow .

krak
11-11-09, 03:26 PM
Bab LCD ni , pada gua , Sony juga yg terbest la .
Dulu - dulu , gua pernah jadi Branch Manager Electrical Shop ( 14 years back ) . Salesman semua dpt komisyen bila jual items . So bila ada supplier offer more commision , dia org akan push that particular brand regardless hang cakap mcm mana pun , dia akan promote brand tu .

Bila bab ini yg tak betul . As for Sony brand , i tahu dia org control pricing and dia punya insentif structure pada salesman .

Anyway , Sony brand is a bit pricey la . So tepuk dada tanya pepet ...opsssss silap ....tanya selera :icon_biggrin: .

Chow .

Woit, wa tau ler lu pakai Sony. Wei lu tangok 32 inch Samsung LCD, tak kurang hebat jugak. Wa aritu siap pegi test lagi untuk (siap bawak Dvico lagi) V Series dengan 5 Series Samsung (Untuk Budget Kecil). Dua Model ini support 1080/24p dan tapi Samsung ada USB port untuk jadikan ia Media Centre dgn 4 HDMI connection. Semua mkv yg support 1080/24p ternyata gambar lebih cantik dari Sony V Series (http://www.sony.com.my/product/klv-32v550a). Price dapat dalam RM2,150.00, ok lah untuk letak dalam bilik. Detail Samsung kat sini (http://www.samsung.com/my/consumer/detail/detail.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_cd=LA32B550K1RXXM)

Bxoc, ko jgn banding Samsung 5 Series dgn X Series Sony Lcd.

bxoc
11-11-09, 03:43 PM
Last week on Friday night , gua siap bawa Dvico utk test LDC pasal kawan gua dah tak sempat sempat nak beli . Last -last , dia ambil Samsung 5 series .

Gua test Samsung , LG dgn Sony and gua hampir buat kedai letrik tu macam rumah mak bapak gua ....hihihihih . Test all surround system ( cap ayam ler ) .

Last last member gua spent RM 5.5K utk 40 - 42" Samsung cum with surround system cap samsung gak .

Pasal monitor PC yg Full HD tu cap LG , betullah cakap lu , gua kena tukar 24mh pasal dia tak support . Anyway utk RM 700 fir the 21 "Full HD LCD Monitor , kira ok lah .....

KiKo_
16-11-09, 08:18 PM
Thank you alot bro krak for tips n advise u given to me during sunday nite tt n thank you too for the few movies u copy for me :icon_biggrin:

drydust
16-12-09, 03:44 PM
Ada sapa berminat nak beli TV Panasonic Flat Screen 29" & 32" (dah pakai 5 tahun+) RM600-700 (own collection at puchong area)

W_A_F_D_I
16-12-09, 07:27 PM
Yang buat aku tertarik dengan jenama Hitachi ni sebab bila aku comparekan gambar-gambar yang dipamerkan dari TV LCD 32' yang lain yang kebetulan sebelah menyebelah (Panasonic, Philips, Haier, Samsung - 4 jenama ni je yang kedai ni jual), gambar yang keluar dari TV Hitachi ni yang paling terang dan superb. Kebetulan source gambar dari kesemua TV LCD yang dipamerkan adalah menggunakan Astro.

p/s: Model Hitachi L32A0. Harga termasuk pasang bracket - RM1,550. Free HDMI cable. Yang bestnya bayar ansuran 3 kali tanpa interest...hahahahahah (aku kamcing dengan tokey kedai ni...)

Cha, aku pun pakai Hitachi gaks dah dekat setahun. Aku dapat RM1599 masa tu time J-card day harga normal masa tu RM 2299. kat kotaktertampal tag price dia. Mcm kau cakap, jenama mungkin tak glammer tapi before aku nak angkat dulu pun t'agak2 jugak. Sbenarnya technology panel dia (IPS Alpha ) yang membuatkan gambar dia cantik, sedap utk dilihat terang. Aku pun rasa champion tengok color dan gambar yg diproduce compare dgn brand Samsung. Lagi satu vieable angle dia sampai 178 degree almost dari tepi masih clear. Masa aku pindah semula ke Bangi naik atas lori bila sampai dan on tak ada display. Terus call centre dia (danyang paling best service ctre dan kilang dia kat BANGI! kalau lalu PLUS exit Bangi tu billboard Hitachi) esoknya apek technician dtg dan tukar memory chip (Mcm RAM ) seketul dan terus boleh tengok. So far aku berpuashati lah kualiti dia. Cuma skrg th berkira2 nak amik LG 32' yg Full HD. Besar2 sgt semaklah rumah. info tntnang IPS alpha technology bleh click kat sini (http://www.ips-alpha.co.jp/en/technology/index.html).

krak
17-12-09, 12:10 PM
Cha, aku pun pakai Hitachi gaks dah dekat setahun. Aku dapat RM1599 masa tu time J-card day harga normal masa tu RM 2299. kat kotaktertampal tag price dia. Mcm kau cakap, jenama mungkin tak glammer tapi before aku nak angkat dulu pun t'agak2 jugak. Sbenarnya technology panel dia (IPS Alpha ) yang membuatkan gambar dia cantik, sedap utk dilihat terang. Aku pun rasa champion tengok color dan gambar yg diproduce compare dgn brand Samsung. Lagi satu vieable angle dia sampai 178 degree almost dari tepi masih clear. Masa aku pindah semula ke Bangi naik atas lori bila sampai dan on tak ada display. Terus call centre dia (danyang paling best service ctre dan kilang dia kat BANGI! kalau lalu PLUS exit Bangi tu billboard Hitachi) esoknya apek technician dtg dan tukar memory chip (Mcm RAM ) seketul dan terus boleh tengok. So far aku berpuashati lah kualiti dia. Cuma skrg th berkira2 nak amik LG 32' yg Full HD. Besar2 sgt semaklah rumah. info tntnang IPS alpha technology bleh click kat sini (http://www.ips-alpha.co.jp/en/technology/index.html).

Bro layan LCD dengan Bluray or HD Player ke? Kalau setakat tengok Astro dan TV sorry ler nak optimise champion tuh ekekeke.

p/s : Sekarang dah ada Asro B.yond HD.

tattebuzz
17-12-09, 03:42 PM
Semalam akhirnya berjaya jugak aku angkat DVICO atas bantuan bro Krak... Sambung dengan PIONEER Plasma aku mmg meletops... Rasanya PQ dia lebih bagus dari WDTV pasal seblum ni pernah pinjam member punya WDTV kejap..

So sekarang sedang menikmati HD movie dengan gembiranya.. Cuma blum try BDMV with TrueHD lagi so far DTS ngan Dolby takde masalah...

Terima kasih kepada bro Krak atas bantuan anda... Arigato...

W_A_F_D_I
17-12-09, 05:43 PM
Bro layan LCD dengan Bluray or HD Player ke? Kalau setakat tengok Astro dan TV sorry ler nak optimise champion tuh ekekeke.

p/s : Sekarang dah ada Asro B.yond HD.

Layan HD Player, dah sambar WD Tv je.. cuma content tak brapa HD tak sempat nk jumpa Bro untuk sedut content HD, cuma wonder kalau content fullHD main kat TV just HD Ready dia downscale auto ker? Astro mmg tak layan Tv biasa pun kekadang aje selebihnya buat play DVD je. Astro B.yond ni tak tahu lagi nak on ke tak tunggu review yg dh amik pakej dulu.

krak
17-12-09, 08:06 PM
Semalam akhirnya berjaya jugak aku angkat DVICO atas bantuan bro Krak... Sambung dengan PIONEER Plasma aku mmg meletops... Rasanya PQ dia lebih bagus dari WDTV pasal seblum ni pernah pinjam member punya WDTV kejap..

So sekarang sedang menikmati HD movie dengan gembiranya.. Cuma blum try BDMV with TrueHD lagi so far DTS ngan Dolby takde masalah...

Terima kasih kepada bro Krak atas bantuan anda... Arigato...

No problem bro, next week should be ok. Ada customer pi delete 1TB mkv dia pastuh soh saya copy balik FOC, 10 jam wei.. sabor jer la...


Layan HD Player, dah sambar WD Tv je.. cuma content tak brapa HD tak sempat nk jumpa Bro untuk sedut content HD, cuma wonder kalau content fullHD main kat TV just HD Ready dia downscale auto ker? Astro mmg tak layan Tv biasa pun kekadang aje selebihnya buat play DVD je. Astro B.yond ni tak tahu lagi nak on ke tak tunggu review yg dh amik pakej dulu.

Yup dia akan downscale pi 1080i. Datang Klang la. Nanti saya dapat P.Beyond saya akan review.

beckhamesque
28-12-09, 03:22 AM
Setelah sekian lama me"recce" akhirnya dapat gak aku beli LCD TV... hehhehee :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
Smlm petang, jalan2 kat Midvalley saje singgah Best Denki. Ternampak pulak Panasonic Viera Full HD G Series 37 inch with 100hz tgh offer from RM3999 to RM2999 je. Ayat sikit sama mamat yg jaga tu dpt turun lagi RM100 so aku decided tangkap je la. Sebelum bayar mintak HDMI cable and mamat tu dgn rela hatinya bagi satu yg 2 meter punya.
So pagi ni nak pegi Astro subscribe B.yond package. :Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:


P/s: Banyak lagi nak kena belajar dgn sifu2 sini ttg HD ni.:kid::kid::kid:

krak
28-12-09, 02:21 PM
Setelah sekian lama me"recce" akhirnya dapat gak aku beli LCD TV... hehhehee :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
Smlm petang, jalan2 kat Midvalley saje singgah Best Denki. Ternampak pulak Panasonic Viera Full HD G Series 37 inch with 100hz tgh offer from RM3999 to RM2999 je. Ayat sikit sama mamat yg jaga tu dpt turun lagi RM100 so aku decided tangkap je la. Sebelum bayar mintak HDMI cable and mamat tu dgn rela hatinya bagi satu yg 2 meter punya.
So pagi ni nak pegi Astro subscribe B.yond package. :Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:


P/s: Banyak lagi nak kena belajar dgn sifu2 sini ttg HD ni.:kid::kid::kid:

Wel cum to HD World bro he he. Jika rasa dah bosan layan B.yond tuh boleh beralih ke mkv pula. pm me for movies.

Well tahun depan (dah tinggal beberapa hari lagi) Sony akan memperkenalkan teknologi 3D (Tanpa guna Spec) nyer. Wolrd Cup 2010 adalah antara rancangan yg bakal di 3D kan secara langsung oleh mereka. Nampaknya LCD dan LED Tv akan merundum jatuh harga di pasaran. Apa lagi time tulah masa yg sesuai untuk beli LCD/LED.

lemang
30-12-09, 02:35 PM
Salam Bro Krak atau rakan2 yg lain

Ada pertanyaan....saya sambungkan laptop saya ke LCD TV dengan menggunakan camble HDMI... tetapi suara movie yg dimainkan tak keluar, ada wayar apa yg patut saya sambung dari laptop ke tv untuk kerluarkan suara?

tolong ye...

FLO
30-12-09, 02:58 PM
Salam Bro Krak atau rakan2 yg lain

Ada pertanyaan....saya sambungkan laptop saya ke LCD TV dengan menggunakan camble HDMI... tetapi suara movie yg dimainkan tak keluar, ada wayar apa yg patut saya sambung dari laptop ke tv untuk kerluarkan suara?

tolong ye...

lemang
kl x silap..suara akan keluar kt laptop
dia x akan keluar suara kt TV
jadi ko cucuk speaker besar ke laptop la

krak
30-12-09, 07:25 PM
Salam Bro Krak atau rakan2 yg lain

Ada pertanyaan....saya sambungkan laptop saya ke LCD TV dengan menggunakan camble HDMI... tetapi suara movie yg dimainkan tak keluar, ada wayar apa yg patut saya sambung dari laptop ke tv untuk kerluarkan suara?

tolong ye...

Sepatutnya tiada masalah. HDMI memang membawa signal VIDEO dan juga SOUND. Mungkin awak boleh ubahkan setting Sound di dalam Control Panel supaya ia enablekan SOUND ditransferkan sekali melalui HDMI. Awak mainkan High Defination Movie ke? Ada issue sesetengah DTS encoded tidak akan keluar suara dan awak kena pastikan sotware/hardware tersebut boleh Downmix untuk keluarkan signal terus ke LCD.


lemang
kl x silap..suara akan keluar kt laptop
dia x akan keluar suara kt TV
jadi ko cucuk speaker besar ke laptop la

Yup cara ini juga boleh guna. Gunakan line out speaker untuk cucuk terus ke speaker.

lemang
04-01-10, 09:20 AM
Tq bro akan cuba malam karang....

bro krak aah mainkan High Defination Movie.. but if main format lain pun tak kelaur tak per nanti kalau tak ok saya kasi tau...


tq

lemang
12-01-10, 01:12 PM
Bro Krak and lelain,

tumpang tanya ada tak box yg boleh rakam siaran tv melalui usb di LCDTV ni?

KLGuy
30-01-10, 04:46 PM
Bro Krak boleh tumpang tanya tak mana kedai yang I boleh beli LCD/ Plasma TV dgn hara yang berpatuatan? Terima kasih!

krak
30-01-10, 06:18 PM
Bro Krak boleh tumpang tanya tak mana kedai yang I boleh beli LCD/ Plasma TV dgn hara yang berpatuatan? Terima kasih!

Dulu dekat Legend Electric SS2 murah, tapi sekarang dah terbalik MAHAL NAK MAMPOS. Mungkin dia sudah eksyen tahap gaban customer ramai konon.

Sekarang banyak kedai nak let go stock, boleh buat survey di mana2 kedai yg ada banyak koleksi LCDTV mereka. CNY juga semakin hampir, bagi mereka sudah dapat jual pun sudah kira ok. Salah satu kedai yg boleh cuba adalah OngKing (Sebagai Contoh), Jgn lupa bargain kow kow. Tolak apa2 yg patut seperti DVD FREE, CABLE HDMI FREE, Pingaan Mangkuk dlln. Dengan tolak menda menda macam ini awak sudah boleh tolak RM600 senang senang dari harga asal LCD TV itu.

KLGuy
30-01-10, 06:33 PM
Terima kasih bro! Nak beli supaya boleh order HDM player dan movies dari you! ;)

KLGuy
30-01-10, 06:34 PM
BTW Legend banyak complaaint dekat LYN.

krak
01-02-10, 09:07 PM
Terima kasih bro! Nak beli supaya boleh order HDM player dan movies dari you! ;)

Ok bro no problem. New List dah ada nanti saya email.

Make sure u angkat Full HD 1080p (Bukan HD Ready) dan juga support 24Hz untuk kepuasan maksimum.

tattebuzz
11-02-10, 07:19 PM
Tadi saja jalan2 tgk2 plasma/LCD/LED..

kepada siapa yg ada bajet.. saya rasa TOSHIBA REGZA ZX Series mmg value for money...
antara LCD yg saya rasa mempunyai picture quality yg baik.. Even dengan LED cam yg samsung 7 @ 8 Series pun saya rasa REGZA ZX lagi bagus..

ada 3 saiz utk ZX Series iaitu 55", 47" dan 42"

Antara faetures yg menarik Resolution+ (Upscaling), ClearScan 200 dan 14Bit Video Processing...

Harga
55" - RM 9+k
47" - RM 6+k
42" - RM 4+k

hantu_keras
04-03-10, 10:15 AM
bro...aku nak tanye sikit nie..antara plasma dan LCD mane lagi bagus? then brand apa yg ok..dlm budjet rm3.5K ke bawah..

NeoCyber
04-03-10, 01:40 PM
Tadi saja jalan2 tgk2 plasma/LCD/LED..

kepada siapa yg ada bajet.. saya rasa TOSHIBA REGZA ZX Series mmg value for money...
antara LCD yg saya rasa mempunyai picture quality yg baik.. Even dengan LED cam yg samsung 7 @ 8 Series pun saya rasa REGZA ZX lagi bagus..

ada 3 saiz utk ZX Series iaitu 55", 47" dan 42"

Antara faetures yg menarik Resolution+ (Upscaling), ClearScan 200 dan 14Bit Video Processing...

Harga
55" - RM 9+k
47" - RM 6+k
42" - RM 4+k

Aku pakai Toshiba Regza AV series aje.. , ada beza banyak ke gambar?




bro...aku nak tanye sikit nie..antara plasma dan LCD mane lagi bagus? then brand apa yg ok..dlm budjet rm3.5K ke bawah..

Tgk bajet bro.. dgn bajet 3.5k tu.. dah boleh dapat TV best2 dah tu.. - Toshiba Regza pun dah boleh dapat.. Aku beli Toshiba Regza 37" aku dgn harga lebih kurang bajet kau tu.

:)

hantu_keras
08-03-10, 02:50 PM
oooo..maksudnyer toshiba regza lagi ok dr samsung dan sony bravia ke?

krak
08-03-10, 05:30 PM
oooo..maksudnyer toshiba regza lagi ok dr samsung dan sony bravia ke?

He he jangan silap statement bro, cuba tengok komen yg awal awal. Nanti ada yg marah nanti. Saya memang dah lama pakai BRAVIA X Series dan baru baru ini baru jer ambil SAMSUNG FULL HD juga. SAMSUNG murah dan spesifikasi boleh dikatakan setaraf dengan BRAVIA, tapi kalau MAMPU BRAVIA LED pun dah kira ok banyak dah he he.

NeoCyber
09-03-10, 09:51 AM
kalau kurang mampu.., Toshiba pun dah cantik. :)

saya suka toshiba sebab gambarnya nampak lebih natural dan tidak menyakitkan mata.

pernah tak anda lihat tv lcd yg begitu terang dan terlalu jelas warnanya hingga terasa senak di mata?

ya.. saya pernah lihat dan sebab tu saya sangat hati2 memilih TV LCD.. ambil yg sedap pada mata (utk tengok lama)

krak
09-03-10, 12:40 PM
Bro sekarang ni kalau nak beli LCD TV at least (min requirement) ia support seperti kat bawah ni
Full HD (1920 x 1080 pixel) atau 1080p
support 24Hz (True Cinema)
HDMI at least ada 3 (Lagi banyak lagi bagus)
Motion Flow atau 100Mhz (Ni kalau ada duit lebih sikit)
HDTV Tuner (Ni tak perlu pun tak apa)

Kalau tak ada function function kat atas tu susah sikit la nak cakap. Banyak benda tak support
Nanti bila main HD Content menyesal tak sudah.

kendurruddin007
09-03-10, 12:44 PM
Dulu saya ade pakai LCD tv jenama Philip 32" tapi lupe lah ape speck dia.. tv tu pun dah jual.. hahahaha..

W_A_F_D_I
09-03-10, 08:16 PM
Bro Krak, ada review/FR B.yond tu kasila up. Bleh PM list movie collection tak bro, yang baik dengan yang x berapa baik.

krak
09-03-10, 11:38 PM
Bro Krak, ada review/FR B.yond tu kasila up. Bleh PM list movie collection tak bro, yang baik dengan yang x berapa baik.

Bro kat thread nih (http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php/5375-HDTV-Broadcasting-Next-Level-of-Astro-RTM-Sekutu-TV3-.) dah ada cerita pasal B.yond
Pm saya awak punya email or email to [email protected]
Koleksi Baik Tak Baik, Pendidikan semua ada he he

NeoCyber
10-03-10, 06:42 PM
krak.. ,

kalau awak rajin baca > ada satu LCD TV menarik dari LG yg dapat certify THX. sangat cantik utk tgk movie dan siri2 tv yg di download.

ianya telah di uji dan di sahkan oleh Anandtech. >> baca di sini > http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3745&p=1

krak
10-03-10, 07:04 PM
krak.. ,

kalau awak rajin baca > ada satu LCD TV menarik dari LG yg dapat certify THX. sangat cantik utk tgk movie dan siri2 tv yg di download.

ianya telah di uji dan di sahkan oleh Anandtech. >> baca di sini > http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3745&p=1

Yup bro THX more onto sound, kalau dah ada duit lebih better go for AMPLIFIER lagi berbalui dan for sure ia supports up to 5.1 channel or dah ada pun 7.2 Channel. Kalau source DTSHD MA atau True HD dengar kat HDTV hanya Left and Right jer la. Kalau gempak sikit pun sebab ia ada built in Sub Woofer. Tak siok dengar 2.1 untuk HD Movie nih he he.

p/: Kadang kadang ketawa sorang sorang bila tgk kat Laptop ada tulis Tru Dolby Surround le, HD Surround la padahal guna speaker yg kecik jer watt dia pun tak tinggi mana pun. Gempak jer lebih he he.

krak
10-03-10, 07:27 PM
Latest News untuk incoming 3D HDTV. Tak lama dah nanti next month Samsung sure dah ada kat market, Sony bulan June nanti. Harap harap LED TV akan drop la. Full Story kat link ini (http://www.pcworld.com/article/191137/samsung_something_event.html?tk=rss_news)

p/s : Dalam 82nd Annual Acedemy Award 2010 yg aired kelmarin ada komersial break in 3D kalau sapa2 ada download in HD boleh test la kat HDTV korang. Tapi nak tengok in 3D kena ada spek dia ler. Kalau tidak nampak gambor berbelang belang.
(http://www.pcworld.com/article/191137/samsung_something_event.html?tk=rss_news)

oris
15-03-10, 04:06 PM
Salam Satu Malaysia....

Wah sekarng dah ada 3D HDTV la plak...
Gua semalam baru dapat HD Tv.. jenama LG 32 inchi.. LF20 Full HD. RM 1799 je.. paling murah untuk full HD aku rasa. Birthday gift tu...

Gua semua takde.. astro takde.. dvd player pon takde...harddisk player lagi la... camane nak menghayati alam HD kalau cam ni.. ekeke

Lepas ni gua punya plan nak g beli HDMI cable pastu main video dari laptop...

Ty..

krak
02-04-10, 10:25 PM
Ok ini sedikit sebanyak photo yg saya curi curi tangkap masa kat Sony Exibition kat Mid Valley tadi.
Model ini masih belum dipasarkan di Dunia. Malaysia antara negara terawal dalam mempromosikan
teknologi 3D Sony. Harga korang cuba teka....
May be sekitar RM36,000, according to sumber2 yg boleh dipercayai.
Mahal beb, tapi memang puas hati.


The models also feature:
Monolithic Design
Motionflow PRO 240Hz motion compensation technology
OptiContrast panel
USB Wireless-LAN adapter for easy wireless network connection (sold separately)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3 with Intelligent Image Enhancer
USB and DLNA photo/music/video playback BRAVIA KDL-HX800 Series 3D Ready HDTV
Also 3D ready (with the addition of Sony active shutter glasses and transmitter, sold separately), the BRAVIA KDL-HX800 series will be available this summer in screen sizes including 55-inch class (54.6-inches measured diagonally) (KDL-55HX800), 46 (KDL-46HX800) and 40-inch (KDL-40HX800).
The full HD 1080p (1920 x 1080) models utilize a Dynamic Edge LED backlight with local dimming for improved contrast and dynamic range.
Other features include:
Motionflow PRO 240Hz Technology for Smooth Motion
Ambient sensor
USB Wireless-LAN adapter for easy wireless network connection (sold separately)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
USB and DLNA photo/music/video playback
Sony also introduced several other new BRAVIA models with various features and screen sizes. They include:
BRAVIA KDL-NX800 series
Full HD 1080p (1920 x 1080) Edge LED backlit LCD
Monolithic Design
Motionflow 240Hz Technology for Smooth Motion
Integrated Wi-Fi wireless network capabilities (802.11)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 60 (KDL-60NX800: $4,000), 52 (KDL-52NX800: $3,400) and 46-inch (KDL-46NX800: $2,800)
BRAVIA KDL-NX700 Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) Edge LED backlit LCD
Monolithic Design
Motionflow 120Hz Technology for Smooth Motion
Integrated Wi-Fi wireless network capabilities (802.11N)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 46 (KDL-46NX700: $2,600) and 40-inch (KDL-40NX700: $2,100)
BRAVIA KDL-EX700 Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) Edge LED backlit LCD
Presence Sensor, Ambient sensor
Motionflow 120Hz Technology for Smooth Motion
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 60 (KDL-60EX700: $3,900), 52 (KDL-52EX700: $2,800), 46 (KDL-46EX700: $2,200), 40-inch (KDL-40EX700: $1,700), and 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX700: $1,100)
BRAVIA KDL-EX600 Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) Edge LED backlit LCD
Ambient sensor
BRAVIA Engine 2
BRAVIA Sync
USB photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 46 (KDL-46EX600: $1,900), 40 (KDL-40EX600: $1,400) and 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX600: $800)
BRAVIA KDL-EX500 Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) CCFL backlit LCD
Motionflow 120Hz Technology for Smooth Motion
Ambient sensor
BRAVIA Engine 2
BRAVIA Sync
USB photo/music/video playback
Available in February
Screen sizes include 60 (KDL-60EX500: $3,300), 55-inch class (54.6-inches measured diagonally) (KDL-55EX500: $2,400), 46 (KDL-46EX500: $1,600), 40 (KDL-40EX500: $1,100), and 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX500: $800)
BRAVIA KDL-EX40B Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) CCFL backlit LCD
Integrated Blu-ray Disc player
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
Ambient sensor
Ethernet input
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in May
Screen sizes include 40 (KDL-40EX40B: $1,000) and 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX40B: $800)
BRAVIA KDL-EX400 Series
Full HD 1080p (1920 x 1080) CCFL backlit LCD
Ambient sensor
BRAVIA Engine 2
BRAVIA Sync
USB photo/music/video playback
Available in February
Screen sizes include 46 (KDL-46EX400: $1,200), 40 (KDL-40EX400: $800), and 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX400: $600)
BRAVIA KDL-EX308 Series
720p (1366 x 768) CCFL backlit LCD
Wi-Fi with USB adapter (included)
BRAVIA Internet Video and BRAVIA Internet Widgets
BRAVIA Engine 3
BRAVIA Sync
USB and DLNA photo/music/video playback
Available in March
Screen sizes include 32-inch class (31.5-inches measure diagonally) (KDL-32EX308: $530) and 22-inch class (21.6 inches measured diagonally) (KDL-22EX308: $380)
BRAVIA KDL-BX300 Series
720p (1366 x 768) CCFL backlit LCD
BRAVIA Engine 2
BRAVIA SyncKalau sapa2 yg dah tengok SAMSUNG 3D TV korang boleh compare dengan SONY 3D nih.
Memang Sony BRAVIA 3D LED nih lagi power he he.

jemaing
03-04-10, 02:50 AM
Bro krak..nie tv 3d nie...sama macam tv biasa kalau dalam siaran biasa ke..?Sebaliknya kalau memainkan siaran yang berformat 3D baru mengeluarkan keistimewaannya.gitu ke..?3D punya format plak sudahkah dipancarkan oleh stesen stesen tv..?

krak
03-04-10, 04:23 AM
Bro krak..nie tv 3d nie...sama macam tv biasa kalau dalam siaran biasa ke..?Sebaliknya kalau memainkan siaran yang berformat 3D baru mengeluarkan keistimewaannya.gitu ke..?3D punya format plak sudahkah dipancarkan oleh stesen stesen tv..?

Soklan yg bagus untuk dijawap.

Buat masa ini SONY telah ada source2 mereka sendiri untuk memainkan format 3D ini. Masa preview tadi mereka memainkan source 3D semua dari Bluray Player dan juga PS3. Format yg telah mereka ada termasuklah beberapa Movie seperti Cloudy Chance With Meatball, Soccer, Documentary dan PS3 Game. Master Bluray Copy untuk AVATAR (Dibangunkan oleh Sony Production) juga mereka ada dan disebabkan atas atas keselamatan mereka tidak mempamerkan semasa exibition ini berlangsung. Selepas 22-04-2010 iaitu Official launch untuk cerita tersebut mungkin la kot. Sony sudahpun mempunyai Media mereka sendiri dan apa yg perlu pengguna lakukan hanya update Firmware sahaja.

Saya rasa tidak mungkin dalam 5 tahun ini siaran tv akan disiarkan dalam bentuk 3D. Ia masih mahal dan tidak ramai yg sanggup mengeluarkan RM sehingga 30K untuk beli 3DTV. Kita tengok ASTRO sendiri pun masih terkapai kapai dengan B.yond nyer inikan pula TV yg tak berbayar...

p/s: Maklumat saya perolehi di atas adalah merupakan info dari salah seorang technician dan juga org kuat di Sony Style. Seronok juga bila dapat info info latest dari mereka. Pasnih sapa2 yg ada VAIO jaga jaga sikit, dengan teknology Intel Chip set mereka boleh trouble shooting dengan one push button jer. Kat situ juga mereka sudah tahu apa yg pirate, camner OS boleh corrupt dan yg paling penting Warranty Claimable atau Void. Canggih bebenor sekarang nih, tak boleh nak tipu dah...

vaio43
03-04-10, 10:16 PM
bro krak,vaio ada kuar 3d model ke,atau akan kuar x lame lg?

krak
03-04-10, 11:57 PM
bro krak,vaio ada kuar 3d model ke,atau akan kuar x lame lg?

By End of this year ada ler tu he he.

Bro tengok Vaio Z new series (http://www.sony.com.my/product/vpcz117gg)
i7 Core (Tapi Bukan Quad yer)
NVIDIA® GeForce® GT 330M 1GB
Guna SSD 64 x 4 (256GB)
8GB DDR3
Full HD LED Backlight
Retail RM8,999.00

Sikit punya POWER apa dia punya spec. Kat Malaysia masih tak ada stok lagi
sebab kat Jepun masih cuti panjang summer.
Place order 3 hari assemble, siap dari Jepun ship terus ke Hong Kong
Then ship pula terus ke Malaysia.

vaio43
04-04-10, 09:43 AM
wow,amazing..........masa bro krak gi sony 3d expo tu.....byk ke dpt free giffffff............

krak
04-04-10, 04:15 PM
wow,amazing..........masa bro krak gi sony 3d expo tu.....byk ke dpt free giffffff............
Kalau pegi kosong jer tak dapat ler FREE GIFT
Kalau beli macam2 macam diorang kasi
Dia punya sesi me-LELONG pun boleh tahan jugak.
Hari ni last day, mungkin banyak lagi barang2 untuk dilelong...

Kalau BRAVIA owner boleh dapat macam picture yg saya attachkan nih, he he.

FLO
05-04-10, 12:28 PM
memang menantikan jualan sebegini
pd hari kejadian ijam khamis siap call lagi tanya pergi ke tak?
tetapi bila memikirkan POKET kosong..jadi biarkan saja
sy nk ke sana nk usha kamera...
tapi mungkin plan usha tu akan dibuat masa PC FAIR 16-17-18 April ini kat KLconv CTr

KLGuy
16-04-10, 05:31 PM
Sifu Krak! nak tanya comment tentang Modeo MR56 Full HD Network player http://innosupply.com.my/Home.asp?pageid=3&catid=7&prodid=8 (http://innosupply.com.my/Home.asp?pageid=3&catid=7&prodid=8). Harga kat LYN RM259!

krak
16-04-10, 05:41 PM
Sifu Krak! nak tanya comment tentang Modeo MR56 Full HD Network player http://innosupply.com.my/Home.asp?pageid=3&catid=7&prodid=8 (http://innosupply.com.my/Home.asp?pageid=3&catid=7&prodid=8). Harga kat LYN RM259!

Just read through the comment in lowyat.
Banyak yg ia tak support:
Amlogic 8626H chipset. (no WMV,VC-1 support), cap ayam punya board. Bukan Realtek
Some issue on 720p/1080p with high bitrate
LAN cable cannot detect, streaming also got issue only support UpnP.
APE cant play. sound quality sucks.

Ho ho banyak problem ini barang. Menyesal tak sudah nanti...

KLGuy
18-04-10, 06:23 AM
Just read through the comment in lowyat.
Banyak yg ia tak support:
Ho ho banyak problem ini barang. Menyesal tak sudah nanti...

Alrite! Terima kaish bro! Hari ni pi Pikom PC Fair ! Wow punya la banyak org dan sesak! Harga laptop OK I beli satu Acer Multimedia Laptop! ;)

krak
18-04-10, 11:57 AM
Alrite! Terima kaish bro! Hari ni pi Pikom PC Fair ! Wow punya la banyak org dan sesak! Harga laptop OK I beli satu Acer Multimedia Laptop! ;)

PC FAIR actually tiada apa yg menarik kecuali awak ada DSLR untuk ambik gambar yg cantik mcm dlm blog (http://kamarazaman.wordpress.com/2010/04/16/pc-fair-2010-1-day-1/)ni. Selain dari itu make sure check dulu harga kat sini (http://shahzanhafiz.blogspot.com/2010/04/pc-fair-2010-hot-item-offer-brochure.html) then baru pegi. Kalau tidak pegi dan balik hanya tangan kosong sebab manusia sahaja yg ramai. Cuci mata kat sana ok la ha ha

bxoc
27-05-10, 07:15 PM
Samsung 3D TV with build in MKV player .

Member gua baru sambar TV ni ...RM10K . Tadi dia copy MKV movie kat gua dan terus main kat TV tu . Accordingly to him , everything run smoothly dan so nice to view . Ini yg gua geram ni . Dah tentu jimat duit takyah beli Dvico etc . 3 D lak tu ....

Any comment from Otai kat sini ?

krak
27-05-10, 10:24 PM
Samsung 3D TV with build in MKV player .

Member gua baru sambar TV ni ...RM10K . Tadi dia copy MKV movie kat gua dan terus main kat TV tu . Accordingly to him , everything run smoothly dan so nice to view . Ini yg gua geram ni . Dah tentu jimat duit takyah beli Dvico etc . 3 D lak tu ....

Any comment from Otai kat sini ?

Samsung kat US diorg tarik balik sale untuk 3D LED kerana ada masalah besar 2D ke 3D conversion he he. Sony masih belum lagi open sale untuk 3D LED mereka, ada lagi sedikit adjustment perlu dibuat. Semalam baru lepak dengan Boss Sony kat Mid Valley he he.
Memang series2 sebelum ini ia boleh play mkv sekali tapi ia ada issue tentang audio codec. Termsuklah 6, 7 dan 8 Series model samsung sebelum ini.
Yang jadi masalah tahan ke ia kalau belasah movie marathon berejam jam. Mau terbakor panel dia yg nipis bangat tuh. Kalau Warranty 5 tahun tu ok lah.

outlawz
01-06-10, 01:54 PM
bro Krak, ada review pasal player baru yg murah kononnya boleh passthrough sound HD?

kalau tak silap xtreamer pro..hari tu pi lowyat harga RM650 ok ke?

krak
01-06-10, 01:58 PM
bro Krak, ada review pasal player baru yg murah kononnya boleh passthrough sound HD?

kalau tak silap xtreamer pro..hari tu pi lowyat harga RM650 ok ke?

Yup betul tuh. Harga saya lagi murah dari itu boleh check kat link ini http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php/7049-WTS-High-Defination-Multimedia-Player

outlawz
03-06-10, 03:30 PM
ok akan melawat di bahagian tu ! thanks !

shahruls
10-06-10, 11:12 AM
Saya pun macam berminat juga dengan xtreamer pro ni,xtreamer ni buatan china ke? saya ingat nak tunggu lagi pohd,wdtv keluarkan generasi ke-3 media player yg boleh passthru hd sound... bro krak,betul ke tvix n1 cafe boleh passthru hd sound,harga jauh beza dgn 6600,confius gak,naper n1 cafe ni murah sangat ???

acidrock
10-06-10, 12:57 PM
bro krak ada new news x dari sony pasal hd tv....

KLGuy
15-06-10, 06:47 PM
New announcement: MED500X Firmware v3.0.4 - 14 June 2010 [LATEST]

You can view the full announcement by following this link:

http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=2345.0 (http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=2345.0)

Regards,
The Mede8er Forum Team.

krak
15-06-10, 07:48 PM
Saya pun macam berminat juga dengan xtreamer pro ni,xtreamer ni buatan china ke? saya ingat nak tunggu lagi pohd,wdtv keluarkan generasi ke-3 media player yg boleh passthru hd sound... bro krak,betul ke tvix n1 cafe boleh passthru hd sound,harga jauh beza dgn 6600,confius gak,naper n1 cafe ni murah sangat ???
XStreamer Pro - Saya masih menunggu Testing unit dari supplier untuk Review
Yup semua Media Player (yg saya supply) semua dah guna Realtec Plus. Processor ini semua support Passthrough. Tunggu sahaja new firmware keluar. Saya akan update nanti.


bro krak ada new news x dari sony pasal hd tv....
Still No News, mereka mahu product mereka lebih advance dari apa yg SAMSUNG ada.


New announcement: MED500X Firmware v3.0.4 - 14 June 2010 [LATEST]

You can view the full announcement by following this link:

http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=2345.0 (http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=2345.0)

Regards,
The Mede8er Forum Team.
Nice, Mede8ter memang advance dari segi support dan firmwarenya.

shahruls
18-06-10, 08:52 AM
nanti bro dpt test unit utk xtremer pro,please review here.. kalau betul semua player baru yang guna realtec plus yg diwar2kan akan support hd sound,makin banyak la pilihan yg ada nanti,cuma medeater tu best la boleh lock folder,x payah susah2 nak tukar h.disk :)

shahruls
09-07-10, 10:09 PM
Petang tadi pg roadshow panasonic 3d plasma kat bandar temerloh,first time dpt tengok demo 3d tv..sblm ni tengok 3d wayang citer Avatar & How to train dragon.mmg beza la kualiti 3d kat panggung dgn tv punya,mmg kualiti 3d tv lebih clear dan cantik,setakat ni belum dapat tengok demo 3d led tv,harap2 sony,samsung,lg sudi2 datang temerloh buat roadshow mcm panasonic.. tanya harga RM13k utk 3d plasma pana 50 inci,belum mampu lagi la setakat ni kot,harap2 3 tahun lagi harga dpt kurang pd 6k..
Minggu lepas kebetulan pg klcc dpt tengok demo 3d hd ready projektor infocus,dianjurkan olh Sharp,kualiti gambar agak kurang tp effect 3d masih boleh nampak dan kat situ ada demo Sharp LED Quatron yg terbaru,perghhh mmg cun giler gambar,demo citer Avatar..
KLIAV 2010 bakal berlangsung di JW MArriot Hotel pd 23-25 Julai ni,ada sesiapa yg pergi ke? ada gak bercadang nak pergi kalau lapang masa tu

krak
09-07-10, 11:57 PM
He he nice review bro.

Tadi g Midvalley. Dari 08 to11-07-2010 ada Maybank Treat Fair (http://www.treatsfair.com/v1/). So sapa sapa yg ada banyak point yg tak guna tu bolehlah belasah secukupnya. Kat situ ada juga SONY 3D tapi bukan untuk dijual. Sapa sapa nak tengok boleh lah cuba. Then kat dalam pula ada SAMSUNG 7 Series 55" 3D LED. Harga dah turun 1k, Sekarang 18k. Kalau guna Maybank Card convert dapatlah lebih kurang 3 Juta point, Mak aih boleh redeem terus sebijik lagi LCD. Nasib masih boleh tahan sabar. Kalu tidak weekend nih layan Final World Cup in 3D lah kat B.yond.

Lepas Samsung 8 Series keluar rasanya 7 Series akan jatuh menjunam kot. Dengar juga 8 Series lagi Ganaz. Tak pun kita tengok Sony keluar 3D LED mereka. Kalau sekitar harga 18k kira ok jugaklah. Kalau tidak tak berbalui lah beli Sony. Sudah lah mahal pastuh teknologi sama jer.

KLiAV 2010 ada apa yg menarik kali ini, tak nampak pun Promotion dia.

shahruls
10-07-10, 02:52 PM
Wahh esok mmg turun kl,hantar adik tp dgn family ramai2,mmg nak g gak treat point tu,lagipun dah lama x g mid valley.. boleh gak tengok demo 3d led yg bro cakap tu, Astro Byond M'sia pun support 3d yer,ok gak tu tp x de 3d tv lak nak tengok.. Lepas ni boleh la tengok demo 3d tv bro krak lak :) ambil 65 inci terus la baru best hehe,pernah tengok lcd tv 65 inci kat court mammoth ikea,mmg BESAR

tattebuzz
11-07-10, 12:12 PM
Petang tadi pg roadshow panasonic 3d plasma kat bandar temerloh,first time dpt tengok demo 3d tv..sblm ni tengok 3d wayang citer Avatar & How to train dragon.mmg beza la kualiti 3d kat panggung dgn tv punya,mmg kualiti 3d tv lebih clear dan cantik,setakat ni belum dapat tengok demo 3d led tv,harap2 sony,samsung,lg sudi2 datang temerloh buat roadshow mcm panasonic.. tanya harga RM13k utk 3d plasma pana 50 inci,belum mampu lagi la setakat ni kot,harap2 3 tahun lagi harga dpt kurang pd 6k..
Minggu lepas kebetulan pg klcc dpt tengok demo 3d hd ready projektor infocus,dianjurkan olh Sharp,kualiti gambar agak kurang tp effect 3d masih boleh nampak dan kat situ ada demo Sharp LED Quatron yg terbaru,perghhh mmg cun giler gambar,demo citer Avatar..
KLIAV 2010 bakal berlangsung di JW MArriot Hotel pd 23-25 Julai ni,ada sesiapa yg pergi ke? ada gak bercadang nak pergi kalau lapang masa tu


bro, aritu saya pu try tgk quattron nie pasal ada member ckp quality gambar gempak... Plus point dia pasal dia pakai 4 color technology means RGB + Y (Yellow) tapi aritu saya tgk nampak macam Sharp Full LED tu lagi ok.. Mungkin pasal source yg dia pasang utk demo tu kot.. Tapi kalau utk yellow punya colour mmg gempak saya rasa pasal tgk gambar yg member saya upload... Harga masih dalam kemampuan hehehe...

KAKAKLU
22-07-10, 10:11 PM
Salam semua... mohon pandangan lerr..
Rite now LCD aper paling best value.?.. looking for Full HD & 40/42"..

aviecena2020
15-08-10, 08:39 AM
haloo..aku newbie kat sini
gila ahh..bila baca thread ni..mmg aku kena racun....
aku dlm dilema nak beli ke x KLV-46EX400..rega mmg best la....(murah dari rega pasaran)
cuma tv ni x support mpeg4 & mkv kat usb port...tue yg x best tuh
bila dpt tau ada hdd player leh support mkv file....aku cam berubah fikiran la pulak..
aduh abih duit aku.....
nanti kena contact ngan bro Krak la....pasai HDD player & sedut menyedut ni....hahaha

shahruls
17-08-10, 11:49 AM
KLV-46EX400 - brand apa ni bro? best tu 46 inci... aku pun ada org offer sony 40 inc led harga baik gak,adakah kita berkongsi sumber yg sama hehe. hd player & mkv confirm bro kena contact bro krak,harga terbaek di pasaran & keboleh percayaan yg tinggi..

aviecena2020
17-08-10, 04:52 PM
KLV-46EX400 ni model sony...sama brand la pulak ngan ko yee.......mungkin sumber kita sama tp x serupa....haha
LED tv kira mahal la bro....tech baru lg tuh....

ajimario
29-08-10, 10:30 PM
Harini baru beli Sharp 40" QUATTRON LED.... dan 32" WXGA AQUOS LCD TV.... Esok depa datang pasang kat rumah..... bro krak nanti saya nak roger bro.... utk citer pasal barang yang bro jual tu.... Harga beli RM4199 untuk LED TV dan RM1199 untuk 32".....

krak
30-08-10, 02:30 AM
Harini baru beli Sharp 40" QUATTRON LED.... dan 32" WXGA AQUOS LCD TV.... Esok depa datang pasang kat rumah..... bro krak nanti saya nak roger bro.... utk citer pasal barang yang bro jual tu.... Harga beli RM4199 untuk LED TV dan RM1199 untuk 32".....

Ganaz beb, LED 40" letak kat ruang tamu bawah dan LCD 32" letak kat ruang tamu atas. Kalau macam ni angkat dua Media Player saya kasi lagi discount kow kow nak raya punya pasal he he. Wel kam to the Club bro.

krak
01-09-10, 02:39 AM
Harini baru beli Sharp 40" QUATTRON LED.... dan 32" WXGA AQUOS LCD TV.... Esok depa datang pasang kat rumah..... bro krak nanti saya nak roger bro.... utk citer pasal barang yang bro jual tu.... Harga beli RM4199 untuk LED TV dan RM1199 untuk 32".....
Memang Power beb LED bro kite nih, dah check mmg ia support Motion 100Hz. Performance tak terkata, mmg berbaloi. Nak jugak g upgrade my existing LCD ke LED 3D 60 inch. Sabor Sabor....


Ganaz beb, LED 40" letak kat ruang tamu bawah dan LCD 32" letak kat ruang tamu atas. Kalau macam ni angkat dua Media Player saya kasi lagi discount kow kow nak raya punya pasal he he. Wel kam to the Club bro.
Dah selamat pasang kejap tadi. Thanks bro for the support. Majulah HD untuk negara ha ha.

aviecena2020
01-09-10, 08:10 PM
gila aaa....hgpa dah nak masuk level LED tv....mantop2...
aku nya TV esok baru sampe.......x tido la aku sampai sahur.....hehe

ajimario
01-09-10, 10:42 PM
Memang Power beb LED bro kite nih, dah check mmg ia support Motion 100Hz. Performance tak terkata, mmg berbaloi. Nak jugak g upgrade my existing LCD ke LED 3D 60 inch. Sabor Sabor....


Dah selamat pasang kejap tadi. Thanks bro for the support. Majulah HD untuk negara ha ha.


Tq bro krak.... coz bersusah payah datang ke rumah aku tgh2 malam utk install... Sungguh mempesonakan.... sangat sangat berpuas hati... Cuma aku masih lum sempat nak layan sepenuhnya.. anak aku dah sambar dulu tgk cartoon.....

tattebuzz
03-09-10, 08:11 AM
welcome to the club ajimario.. Lepas ni mmg susah dah nak layan movie dalam SD hehehe..

ajimario
05-09-10, 11:40 AM
welcome to the club ajimario.. Lepas ni mmg susah dah nak layan movie dalam SD hehehe..


TQ Bro....... Memang layan beb

krak
29-10-10, 08:02 PM
Lama tak berkongsi Maklumat di sini.

Sekarang sudah bersepah jenama 3DLED dah ada di market. Boleh kata semua Brand ada dan boleh kata semua menggunakan Shutter Liquid Glass Technology (Spec yg pakai Battery tu ler). Price pula untuk 55 inch ke atas ada ler dalam RM20K.

Untuk Layan 3D yang Pasti ia tak boleh guna Blu-Ray Player Biasa. Mesti ada mark Full HD 3D Blu-Ray Player dan juga Movie yg menggunakan teknologi HDMI 1.4. Bukan HDMI 1.3 yek. Ini semua gara gara Data Bit transfer yg tinggi diperlukan untuk transfer signal digital ke 3D.....

Nak menikmati semua ini kena upgrade AMP yg support HDMI 1.4 lah
Kalau tidak 3D Blu-Ray Player cucuk terus ke 3D LED TV sahajalah
Output pakai lagi satu HDMI 1.3 ke AMP yg support 1.3 juga (Boleh Save cost),
Tapi jika ada duit semua jadik ajer.

Note : Ingatkan boleh layan How To Train Dragon 3 D (Anaglyph jer ler) Blu-Ray (39GB) dengan Dune Base 3.0 rupa rupa hanya boleh tgk 2D sahaja sebab Player tu tak support HDMI 1.4 huk huk.

acidrock
29-10-10, 10:41 PM
bro krak.....mane lubang 3DLED yg perpatutan harganya....ada kaa???????

krak
30-10-10, 02:19 AM
bro krak.....mane lubang 3DLED yg perpatutan harganya....ada kaa???????

Jika ada duit sekalipun jgn beli sekarang
Simpan sehingga 3D Blu-Ray Title sudah banyak
Mereka jual pun dengan Harga yg Tak Menasabah (Mampu Milik)
Next Gen LED juga akan keluar tak lama lagi
Mungkin kali ini tak perlu pakai spek lagi

Nak cari LED yg murah kena rajin buat survey
Biasa kalau serius nak beli baru pegi survey harga.
Kalau retail price standard la, boleh check terus dari web site.
Kalau Stock Clearance (Sale) ini mmg time boleh beli, so rajin rajin la
buat survey sebab saya sendiri pun dah lama tak pegi kedai tgk harga
ekekeke...

Note : Saya tunggu HD Media Player Support HDMI 1.4 baru rasaya fikir nak upgrade kot.

KLGuy
30-10-10, 06:17 AM
Saya nak rekomen pergi ke link ini pasal harga TV bagi piahk diri saya OK @ http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1163512&view=getnewpost . Saya menyesal tak check betul betul forum LowYat! :) Tapi ingat make sure u buat survey kat lain temapat sebelum u make final decision ya!

ReD_ElmO
27-11-10, 08:55 AM
Geng,

Saya nak mintak pendapat . TV Led apa yang sesuai dalam budget 5K ke bawah. Saya bercadang tk memiliki tv LED nih , tetapi tidak tahu mana yang terbaik. Ada yang kata Samsung , ada yang kat Sharp. So Klu bro2 sekalian ada info boleh laaa share......

Tvled....tvled----

FerRari F430
29-11-10, 08:14 AM
huhuhu semalam aku baru angkat TV Plasma LG 42" + Home Theater LG, harga boleh tahan ler = RM1999 + RM450 = Kopak duit aku RM2041... tapi demi kepuasan maksimum, apa saja..hihihi. nk angkat LCD 62", tp mahal sngt. tp apa pun aku targer by pertengahan tahun depan LCD 62" akan jadi milikku..

FerRari F430
29-11-10, 08:19 AM
Geng,

Saya nak mintak pendapat . TV Led apa yang sesuai dalam budget 5K ke bawah. Saya bercadang tk memiliki tv LED nih , tetapi tidak tahu mana yang terbaik. Ada yang kata Samsung , ada yang kat Sharp. So Klu bro2 sekalian ada info boleh laaa share......

Tvled....tvled----


Bro, bg aku ler... jenama apa tu x penting sngt coz biasanya lebih kurang jer. yg penting kena tengok HD atau tidak (HD is better),Contras dia baper,pixcel dia berapa.. lagi besar lagi cantik pic.kalau nk smbung home theater, so speaker x penting sngt cuma pastikan stereo system dia power utk kita sambung dgn hometheater. and kalau nk yg jimat elektrik, pilih yg ada anergy saving mode.

tattebuzz
05-01-11, 06:07 PM
Skang ada fair Samsung kat Ikano from Harvey Norman..

Tadi sembang2 ngan manager dia, dia bagi price RM2999 utk LED 40" UA40C5000 (Series 5).. Good price ni.. Harga asal RM 4999, baru ni member beli pun dapat RM 3299 je huhu!

acidrock
06-01-11, 10:39 AM
baru td aku baca paper metro...harga 3DTV sony KDL40NX710 dah turun.....sengheng wat ofer utk ahli plusone kad rm 6999.....cash price...Harga asal aku tgk kt sony centre...rm10000.....ape lagi... rojer laa beli...tuk penggemar 3DTV.....ofer sampai 31 januari nie

krak
22-03-11, 04:15 PM
Lama tak mejengah di thread nih.
Kalau korang perasan LED 40 inch dah boleh dapat bawah 3K
Kalau 3D LED pula 55 inch sudah jatuh kow kow (bawah 8k)
Sony jangan cakap lah. Merudum habis sales diorang sampai
rega LED pun dah lebey kurang dengan jenama jenama lain.

Note : Tengah tunggu Samsung 8 3D LED Series jatuh lagi dan lagi....

said_sogo
22-03-11, 05:32 PM
Kalau korang perasan LED 40 inch dah boleh dapat bawah 3K
Member aku baru sambar kat Puchong Sabtu lepas... RM 2,099.00 (bukan display set!)

Harga dipamerkan RM 2,899.00

brew
22-03-11, 05:50 PM
Member aku baru sambar kat Puchong Sabtu lepas... RM 2,099.00 (bukan display set!)

Harga dipamerkan RM 2,899.00

Kepada yang ingin LED Samsung 40 Inches. try lihat kedai-kedai di area puchong bandar puteri + sri kembangan. Contoh Kedai : LH Mart. Mereka berani bagi diskaun melampau. Asalkan ianya Cash. Saya dengar orang kata Samsung ada bagi point tuk kedai-kedai elektrik ni...

P.S. Saya pon ingat nak beli 3D TV jugak, tapi tanak yang perlu pakai "kit"...

acidrock
22-03-11, 10:09 PM
bro krak naper hd player x merundum jatuh ke,heeeeeeehehehehhehe?
selain sony n samsung.....brend lain apo yg merundum jatuh

brew
23-03-11, 12:02 AM
bro krak naper hd player x merundum jatuh ke,heeeeeeehehehehhehe?
selain sony n samsung.....brend lain apo yg merundum jatuh
Semua brand jatuh, ni bukan jatuh sebab apa, sebab dari LED->3D cepat sangat. hahaha.

xpmen
28-03-11, 12:11 AM
kalau led yg branded dari jepun tu bole percaya ker?

krak
28-03-11, 02:01 AM
kalau led yg branded dari jepun tu bole percaya ker?

Brand Cap apa? Bagi juga Price yg mereka tawarkan

krak
28-03-11, 02:01 AM
kalau led yg branded dari jepun tu bole percaya ker?

Brand Cap apa? Bagi juga Price yg mereka tawarkan

brew
28-03-11, 09:56 AM
kalau led yg branded dari jepun tu bole percaya ker?
ni biasanya iklan dari Courts ni. Untuk barang elektrik, saya suggest beli kat kedai yang boleh tawar menawar sampai muka tebal giler... :) . Percaya memang boleh pada iklan macam ni, tapi bukan produk yang hit la.

krak
28-03-11, 11:13 AM
ni biasanya iklan dari Courts ni. Untuk barang elektrik, saya suggest beli kat kedai yang boleh tawar menawar sampai muka tebal giler... :) . Percaya memang boleh pada iklan macam ni, tapi bukan produk yang hit la.

Bro takkan layan LED dengan DVD jerrr. Jatuhlah standard....
Bila Nak Order?

brew
28-03-11, 11:50 AM
Bro takkan layan LED dengan DVD jerrr. Jatuhlah standard....
Bila Nak Order?
Saya ingat minggu depan baru nak jumpa bro brak kat Shazz, orang kata "alang-alang" beli, biar terus penuh...kekekeke

terunasuci
28-03-11, 11:53 AM
Untuk jenis LED, LCD dan plasma saiz 40 in, berapakah harga paling murah dan model yang kira bagus yer??

Terlalu banyak sangat penawaran yang kadang2 sukar nak buat pilihan...harga pun asyik jatuh jer......

RooTz
28-03-11, 07:06 PM
Yer laa harga asyik jatuh... nak beli pun pikir 18 kali dh nih.... ingat nk pakai LED plak... tgh tunggu harga yg within budget...

KLGuy
23-04-11, 04:31 AM
Satu link yg baik untuk buat keputusan tentang semada harus kah anda upgrade TV anda ke latest 3D version! Pendapat peribadi saya tak perlu buat masa kini! http://www.techrepublic.com/blog/hiner/stop-being-duped-by-the-3d-scam/7983?tag=nl.e101

KLGuy
23-04-11, 04:51 AM
Untuk jenis LED, LCD dan plasma saiz 40 in, berapakah harga paling murah dan model yang kira bagus yer??

Terlalu banyak sangat penawaran yang kadang2 sukar nak buat pilihan...harga pun asyik jatuh jer......

Pi http://forum.lowyat.net section Home Electronics & Homewares dan dapatkan harga & model pilihan anda dan pi kedai favourite anda dan cuba compare! Saya menyesal habis tak buat bila beli TV saya! :(

terunasuci
23-04-11, 11:23 AM
Pi http://forum.lowyat.net section Home Electronics & Homewares dan dapatkan harga & model pilihan anda dan pi kedai favourite anda dan cuba compare! Saya menyesal habis tak buat bila beli TV saya! :(

Thanks for ur advise......



p/s : harap2 saya tak menyesal mcm anda...hehehe

KLGuy
24-04-11, 10:51 AM
Thanks for ur advise......
p/s : harap2 saya tak menyesal mcm anda...hehehe

Saya tengah cari thread yg jual LED TV 40 inch memang harga yg paling murah online for KL! bila jumpa I akan post kat sini!

KLGuy
24-04-11, 10:54 AM
Thanks for ur advise......
p/s : harap2 saya tak menyesal mcm anda...hehehe

Saya tengah cari thread yg jual LED TV 40 inch memang harga yg paling murah online for KL! bila jumpa I akan post kat sini!

KLGuy
25-04-11, 12:48 AM
Thanks for ur advise......



p/s : harap2 saya tak menyesal mcm anda...hehehe


Saya tengah cari thread yg jual LED TV 40 inch memang harga yg paling murah online for KL! bila jumpa I akan post kat sini!
Dah pun jumpa @ http://forum.lowyat.net/topic/1163512. Register nick lepas tu you hantar PM kat dia dan you boleh pi kedai dia! kedia dia kat kawasan PJ atau Subang kalau tak salah tapi I tak pernah pi! :) Jgn lupa check yg lain kat thread tu pasal I dah lama tak pi check!

KLGuy
12-05-11, 04:49 PM
Harga terbaru @ Sharp 40" FullHD 100hz RM2088.00, Panasonic HD Ready 42" Plasma RM 1599.00! menyesal habis sekarang LOL! :)
Dah pun jumpa @ http://forum.lowyat.net/topic/1163512. Register nick lepas tu you hantar PM kat dia dan you boleh pi kedai dia! kedia dia kat kawasan PJ atau Subang kalau tak salah tapi I tak pernah pi! :) Jgn lupa check yg lain kat thread tu pasal I dah lama tak pi check!

krak
12-05-11, 05:20 PM
Harga terbaru @ Sharp 40" FullHD 100hz RM2088.00, Panasonic HD Ready 42" Plasma RM 1599.00! menyesal habis sekarang LOL! :)
Bang, kita awal awal dulu beli harga belas riban. Nak buat camner teknolgi makin hari makin advance.
Tunggu sampai bila pun tak beli punya, asyik nak tunggu bila ia akan jatuh harga lagi.
3D tak payah spek, kita tgk brapa harga dia pulak.
Pasnih confirm yg 3D pakai spek punya belas riban jatuh bawah RM2,000.00 hahahahahaha....

KLGuy
12-05-11, 05:36 PM
Ya betul kata anda! Thats why jgn beli latest tech TV pasal akan menyesal habis! I beli pun bukan the best specs pasal dah tahu tak worth it & yes 3D tanpa spek akan buat harga TV 3d turun & lagi pun dah confirm 3d punya TV quality tak canggih! :)


Bang, kita awal awal dulu beli harga belas riban. Nak buat camner teknolgi makin hari makin advance.
Tunggu sampai bila pun tak beli punya, asyik nak tunggu bila ia akan jatuh harga lagi.
3D tak payah spek, kita tgk brapa harga dia pulak.
Pasnih confirm yg 3D pakai spek punya belas riban jatuh bawah RM2,000.00 hahahahahaha....

terunasuci
13-05-11, 10:02 AM
Harga terbaru @ Sharp 40" FullHD 100hz RM2088.00, Panasonic HD Ready 42" Plasma RM 1599.00! menyesal habis sekarang LOL! :)

Wow!!! memang murah tu...memang dalam bajet...sekarang gak saya check...

Thanks bro for this info......

shamtpg
13-05-11, 10:36 AM
Wow!!! memang murah tu...memang dalam bajet...sekarang gak saya check...

Thanks bro for this info......



harga untuk sharp tu LED ke LCD?
kalau LCD paling murah skrang ialah toshiba regza 40" = rm1700
sila kol saya jika nak tau dimana.
kalau nak bracket,saya syurkan beli di IKEA,senang je pasang
saya boleh tolong pasangkan tanpa apa2 charge
belanjer nasi lemak dekat subang pon ok..

p/s-bracket kat IKEA = rm49.90,kalau panggil org pasang = rm150 keatas.

terunasuci
13-05-11, 10:39 AM
harga untuk sharp tu LED ke LCD?
kalau LCD paling murah skrang ialah toshiba redza 40" = rm1700
sila kol saya jika nak tau dimana.
kalau nak bracket,saya syurkan beli di IKEA,senang je pasang
saya boleh tolong pasangkan tanpa apa2 charge
belanjer nasi lemak dekat subang pon ok..

p/s-bracket kat IKEA = rm49.90,kalau panggil org pasang = rm150 keatas.

Yer lah...walaupun saya tau awak beli dimana, nanti saya col awak...hehehe

Wokeyyyyy...no hal...nanti kita pergi IKEA sama2......

shamtpg
13-05-11, 10:47 AM
Yer lah...walaupun saya tau awak beli dimana, nanti saya col awak...hehehe

Wokeyyyyy...no hal...nanti kita pergi IKEA sama2......

woraittt...
saya sedia membantu,sharing is caring...
saya pakai jenama toshiba regza 40",so far memang bes..
lepas tu astro tu switch ke HD la lepas ni,tambah rm20 sebulan
gambar sangat puas hati,kalau kat tetek dia ada tahi lalat,nampak jelas...kikiki

KLGuy
14-05-11, 12:48 AM
Saya tak pasti! baik tanya je kat LYN forum tapi saya rasa mungkin LED kot?? Tapi tak tahu le ! best tanya je sendiri! :)


harga untuk sharp tu LED ke LCD?
kalau LCD paling murah skrang ialah toshiba regza 40" = rm1700
sila kol saya jika nak tau dimana.
kalau nak bracket,saya syurkan beli di IKEA,senang je pasang
saya boleh tolong pasangkan tanpa apa2 charge
belanjer nasi lemak dekat subang pon ok..

p/s-bracket kat IKEA = rm49.90,kalau panggil org pasang = rm150 keatas.

tattebuzz
20-05-11, 05:25 PM
Yer lah...walaupun saya tau awak beli dimana, nanti saya col awak...hehehe

Wokeyyyyy...no hal...nanti kita pergi IKEA sama2......

saya ikut pegi IKEA boleh?
alang2 nak beli LCD, baik cari at least 100Hz terus...
Ada bajet skit cari je LED kekeke!

FLO
20-05-11, 05:29 PM
tadi dpt sms dari seng heng
LG 26" LED TV - RM899

besar mana TV ni?

tattebuzz
20-05-11, 06:19 PM
besar 26 inci la flo...kurang 6 inci dari kebanyakan 32" TV yg display kat kedai tu.. hehe!

terunasuci
23-05-11, 04:54 PM
saya ikut pegi IKEA boleh?
alang2 nak beli LCD, baik cari at least 100Hz terus...
Ada bajet skit cari je LED kekeke!

Boleh...no hal punya......

Aku tgk akhir2 ni harga LCD tv dah makin jatuh...banyak tv saiz 42in da boleh dapat dalam harga RM1699 - RM1999...dan baru2 ni aku tgk kat Court Marmoth ada jual tv LED 42 harga tak silap aku RM1899 jer...

Aku memang rasa teringin nak pakai tv2 jenis ni...so, apa yang aku nak tau, apakah kriteria untuk kita beli tv jenis ni...sbb kat Giant semalam aku tgk ada tv LCD brand LG 42in, satu dia jual RM1699, satu lagi RM1799 kalau tak silap aku...kenapa harga tak sama yer??

tattebuzz
23-05-11, 05:53 PM
harga bergantung kepada spec dia TS..
kalau rajin2 bandingkan details dia...
features juga memainkan peranan harga tapi jgn terpedaya dengan features yg banyak..
beli ikut kemampuan dan apa yg saudara expect dari TV saudara itu.. sekian terima kasih!

krak
23-05-11, 06:28 PM
TS, Kalau masih pening mana nak pilih call saya
Jom kita terus pegi kedai, saya bwk HD Player kita test semua LCD yg awak berminat
Nanti awak akan tahu perbezaannya

terunasuci
24-05-11, 09:43 AM
harga bergantung kepada spec dia TS..
kalau rajin2 bandingkan details dia...
features juga memainkan peranan harga tapi jgn terpedaya dengan features yg banyak..
beli ikut kemampuan dan apa yg saudara expect dari TV saudara itu.. sekian terima kasih!

Tau...tp nak bezakan spec dan features yang kurang mahir tu...korang kan tau, aku ni benda2 ni lemah sikit...hahaha

Dan kemampuan memang yang paling utama...hahahaha


TS, Kalau masih pening mana nak pilih call saya
Jom kita terus pegi kedai, saya bwk HD Player kita test semua LCD yg awak berminat
Nanti awak akan tahu perbezaannya

Thanks bro...nanti saya col anda...sbb memang tak tahu nak bezakan kelebihan antara tv2 ni...sekarang kalau pergi shoping mesti singgah bhg elektric tgk tv2 terbaru ni...mcm2 harga ada...

Bro, nanti kita survey tv yang harga dalam kemampuan saya je yer...hehehe

terunasuci
05-07-11, 12:27 PM
Senyap jer thread ni...hehehe

Setelah saya puas membaca thread ini, dan memantau harga2 tv LCD di pasaran, akhirnya baru2 ni dengan nasihat saudara krak, saya telah membeli tv LCD 40in 5 series jenama SAMSUNG...hahahaha

Sebelum keputusan pembelian di buat, saya telah membanding mutu tv LCD jenama SAMSUNG, TOSHIBA dan SONY pada masa dan tempat yang sama...maknanya saya letak ketiga2 tv tu serentak...dan bagi saya, jenama SAMSUNG adalah yang terbaik walaupun harganya mahal sikit...




p/s : tengah nak cari henpon lak......

jemaing
05-07-11, 02:54 PM
Senyap jer thread ni...hehehe

Setelah saya puas membaca thread ini, dan memantau harga2 tv LCD di pasaran, akhirnya baru2 ni dengan nasihat saudara krak, saya telah membeli tv LCD 40in 5 series jenama SAMSUNG...hahahaha

Sebelum keputusan pembelian di buat, saya telah membanding mutu tv LCD jenama SAMSUNG, TOSHIBA dan SONY pada masa dan tempat yang sama...maknanya saya letak ketiga2 tv tu serentak...dan bagi saya, jenama SAMSUNG adalah yang terbaik walaupun harganya mahal sikit...

p/s : tengah nak cari henpon lak......
Tibi jer bro..sambung la dgn hardisk player pulak..selain 3gp..sesekali layan lar bluray plak..!:icon_biggrin:

ps..tak wat tt tibi nipih ker?

terunasuci
05-07-11, 03:02 PM
Tibi jer bro..sambung la dgn hardisk player pulak..selain 3gp..sesekali layan lar bluray plak..!:icon_biggrin:

ps..tak wat tt tibi nipih ker?


Teringin gak...kene tgk bajet dulu...tgh dok tunggu kawan aku offer special price kat aku...hari tu dia ada bagi hint sikit2...hahahaha

KLGuy
05-07-11, 11:25 PM
Pilihan yg baik! ;) Apa lagi jom join media player club! Besttttttttttttttt! :hooray:
Senyap jer thread ni...hehehe

Setelah saya puas membaca thread ini, dan memantau harga2 tv LCD di pasaran, akhirnya baru2 ni dengan nasihat saudara krak, saya telah membeli tv LCD 40in 5 series jenama SAMSUNG...hahahaha

Sebelum keputusan pembelian di buat, saya telah membanding mutu tv LCD jenama SAMSUNG, TOSHIBA dan SONY pada masa dan tempat yang sama...maknanya saya letak ketiga2 tv tu serentak...dan bagi saya, jenama SAMSUNG adalah yang terbaik walaupun harganya mahal sikit...




p/s : tengah nak cari henpon lak......

terunasuci
06-07-11, 08:42 AM
Pilihan yg baik! ;) Apa lagi jom join media player club! Besttttttttttttttt! :hooray:

Ermmmm...will deeply consider...kene tgk bajet semula...hehehehe

KLGuy
06-07-11, 03:42 PM
U pasti tak kan menyesal pasal jimat $ wooo bila guna media player! Quality boleh kata sama dgn Blu Ray kalau guna good quality MKV file!:icon_biggrin:
Ermmmm...will deeply consider...kene tgk bajet semula...hehehehe

terunasuci
06-07-11, 03:49 PM
U pasti tak kan menyesal pasal jimat $ wooo bila guna media player! Quality boleh kata sama dgn Blu Ray kalau guna good quality MKV file!:icon_biggrin:

Thanks bro...let me learn first what is different between media player and Blu Ray...maklumlah, I ni kan buta IT...hahaha......




p/s : semalam I sudah tangkap satu henpon baru......

KLGuy
06-07-11, 04:08 PM
OK I bagi info semana I tahu! Blu Ray ori la ni harga dalam RM70 (online seperti dari forum Low Yat) & angaran dari RM110 ke atas kalu beli kat kedai seperti Speedy! Yg ciplak harga sekitar RM30! Blu Ray player bole beli yg paling murah dalam harga anggaran RM500. Kalau beli Media Player yg quality OK harga lebih kurang dgn Blu Ray player paling murah! Bab yg lain baik biar sifu Krak yang terus kan cerita! :35:

Thanks bro...let me learn first what is different between media player and Blu Ray...maklumlah, I ni kan buta IT...hahaha......




p/s : semalam I sudah tangkap satu henpon baru......

jemaing
07-07-11, 10:33 AM
p/s : semalam I sudah tangkap satu henpon baru......
HOHOHO..nie la pasal masa call itu hari sangat loud & clear suaranya..!Dah perasan..saja tak tanya..!:YM - 38:

ps..sekarang tak payah convert lagi lar ye..3gp/avi/mp4/wmv..sume phone tu bleh play la yer..!:icon_biggrin:

terunasuci
07-07-11, 12:34 PM
OK I bagi info semana I tahu! Blu Ray ori la ni harga dalam RM70 (online seperti dari forum Low Yat) & angaran dari RM110 ke atas kalu beli kat kedai seperti Speedy! Yg ciplak harga sekitar RM30! Blu Ray player bole beli yg paling murah dalam harga anggaran RM500. Kalau beli Media Player yg quality OK harga lebih kurang dgn Blu Ray player paling murah! Bab yg lain baik biar sifu Krak yang terus kan cerita! :35:

Thanks bro...nanti saya akan cuba dapatkan maklumat lanjut dari saudara Krak kita...



p/s : dah 2-3 hari aku asyik tido kat ruang tamu jer...hahaha



HOHOHO..nie la pasal masa call itu hari sangat loud & clear suaranya..!Dah perasan..saja tak tanya..!:YM - 38:

ps..sekarang tak payah convert lagi lar ye..3gp/avi/mp4/wmv..sume phone tu bleh play la yer..!:icon_biggrin:

Hahahaha...ko ni...pandai2 jer nak serkap jarang......

krak
07-07-11, 06:38 PM
He he Abam TS tau camner nak cari saya.

Pasnih ad ler BBM PIN No ye.
Abg dok kat Ruang Tamu main BBM ler, Free tau ekekeke

terunasuci
08-07-11, 09:02 AM
He he Abam TS tau camner nak cari saya.

Pasnih ad ler BBM PIN No ye.
Abg dok kat Ruang Tamu main BBM ler, Free tau ekekeke

Hahahaha...wokeyyyy...pakai tv canggih pun kalau tak gunakan segala fasiliti yang ada pun tak guna gak...baik tgk tv lama jer...hehehe

BBM??? ermmmm...tgh dok pening belajaq ni...no pun banyak hilang...



p/s : malam ni boleh kot...hehehe

krak
08-11-11, 11:03 AM
Year End Sale kat HARVEY NORMAN (Tak Tahu sampai Bile)
Samsung 3DLED Series 6,7 dan 8 (Limited Units)
Discount RM3,000 From its original Price
Free Samsung Galaxy Tab 10.1 (RM1,800) + 4 Shutter Glass (RM1,000.00)

krak
08-11-11, 06:50 PM
Year End Sale kat HARVEY NORMAN (Tak Tahu sampai Bile)
Samsung 3DLED Series 6,7 dan 8 (Limited Units)
Discount RM3,000 From its original Price
Free Samsung Galaxy Tab 10.1 (RM1,800) + 4 Shutter Glass (RM1,000.00)

Wow TBM (Tan Boon Meng Sdn Bhd) Counter offer HARVEY NORMAN less another RM1,000.00
Total Saving Now RM4,000.00 From Original Price.
Now Time yg sesuai untuk Upgrade LCD pegi 3D LED

KLGuy
08-11-11, 11:00 PM
Ada site ke nak pi tengok details?

krak
09-11-11, 05:06 PM
Ada site ke nak pi tengok details?

Mereka ini offer direct from Supplier, Kena Walk In.
Not sure Harvey Norman & TBM ada advertise atau tidak.
Boleh check di laman Sesawang mereka.

KLGuy
09-11-11, 05:18 PM
Terima kasih bro & memang tak de details kat site mereka! I rasa kean personally pi & tanya kot! :)
Mereka ini offer direct from Supplier, Kena Walk In.
Not sure Harvey Norman & TBM ada advertise atau tidak.
Boleh check di laman Sesawang mereka.

krak
25-11-11, 11:13 AM
Yeah My Samsung 8 Series 3D LED TV on the way !!!! :Finger_fing22:
Sekarang sedang mengumpul seberapa banyak movie dalam format 3D
Format untuk 3D adalah seperti 3D-SBS (Half atau Full Side By Side) T&B (Top and Bottom) dan 3DBDISO
3DBDISO hanya boleh play dengan HTPC atau HI-MEDIA 900A (Market Malaysia Sudah masuk price RM399 to check )

KLGuy
25-11-11, 02:42 PM
Hi MEDIA 900A @ Lowyat on offer @ http://forum.lowyat.net/topic/2104387/all sampai 27hb November lepas tu balik ke market rate! :unsure:
Yeah My Samsung 8 Series 3D LED TV on the way !!!! :Finger_fing22:
Sekarang sedang mengumpul seberapa banyak movie dalam format 3D
Format untuk 3D adalah seperti 3D-SBS (Half atau Full Side By Side) T&B (Top and Bottom) dan 3DBDISO
3DBDISO hanya boleh play dengan HTPC atau HI-MEDIA 900A (Market Malaysia Sudah masuk price RM399 to check )

krak
25-11-11, 04:41 PM
Hi MEDIA 900A @ Lowyat on offer @ http://forum.lowyat.net/topic/2104387/all sampai 27hb November lepas tu balik ke market rate! :unsure:

Nvmd, saya dah bagitau supplier suruh bawa masuk ini Model
Nak tunggu DUNE yg support Sequential 3D (HDMI 1.4a) lambat lagi

krak
25-11-11, 04:47 PM
Lupe nak bagitau, LG ada juga keluar Model LED untuk 3D
ia menggunakan teknologi PASSIVE 3D
Spek tak payah pakai Battery dan ia lebih ringan (Zero Maintenance)
Harga TV pula jauh lebih murah dari yg ACTIVE 3D (Shutter Glass)

Note : Saya tak berapa minat PASSIVE 3D sebab ia hanya Up to 720p sahaja :eeks:

krak
04-12-11, 12:47 PM
Yeah saya sudah dapat set nih Himedia HD900A....
Sempat Tested kat Samsung 8 Series sementara tunggu yg sendiri punya sampai
3D Movies (Format BDISO, SBS & TNB) test semua No Problemo
Untuk 3DBDISO 3D TV akan detect signal HDMI1.4a in 3D
Untuk 3DSBS/TNB - Kena tukar setting kat Menu Player

http://www.mk-portal.org/forum/attachment.php?attachmentid=91287&stc=1&d=1322973245
http://www.mk-portal.org/forum/attachment.php?attachmentid=91288&stc=1&d=1322973245

shyme
15-12-11, 04:27 PM
Err... ketinggalan sungguh saya ni. 2 hari lepas baru beli tv LED 32" huhu... Harga asal RM1399 dapat RM1259 10%... Jenama Panasonic. Ok dop? Tapi lepas tu dapat voucher Jusco RM130...

p/s: pastu nak pasang tv x de screw driver. Ingatkan plug in. Malu saya... Pastu tak tau mana punat nak on tepon member yang jaga AV dept. Lagi la malu... :unsure:

jemaing
15-12-11, 09:15 PM
Err... ketinggalan sungguh saya ni. 2 hari lepas baru beli tv LED 32" huhu... Harga asal RM1399 dapat RM1259 10%... Jenama Panasonic. Ok dop? Tapi lepas tu dapat voucher Jusco RM130...

p/s: pastu nak pasang tv x de screw driver. Ingatkan plug in. Malu saya... Pastu tak tau mana punat nak on tepon member yang jaga AV dept. Lagi la malu... :unsure:
Perghhhhh..!ni bukan ketinggalan...terkehadapan...:Finger_fing22:....gi cari media player plak....layan HD muvi plak....yang ramai ramai gitu...!marbeleshhhh..!

ps..leh dtg tumpang tengok....bola msia ke...ekekee

shyme
16-12-11, 10:02 PM
Perghhhhh..!ni bukan ketinggalan...terkehadapan...:Finger_fing22:....gi cari media player plak....layan HD muvi plak....yang ramai ramai gitu...!marbeleshhhh..!

ps..leh dtg tumpang tengok....bola msia ke...ekekee

Ketinggalan la sebab orang dah pi 3D. Saya baru terkedek2 nak beli LED. Tu pun sib baik tv 14inch jamban rosak. Kalau tak memang x beli la... Sehari lepas beli tv beli meja tv pulak. Lepas ni ingat nak beli DVD player. Tapi nak beli cap ayam punya. hehe..... Skang ni tgh pikir2 nak pasang astro. Sebab guna antenna booster ni x dapat la... huhu.... Tgh plan je dulu... Kira budget. haha...

terunasuci
17-12-11, 09:03 AM
Ketinggalan la sebab orang dah pi 3D. Saya baru terkedek2 nak beli LED. Tu pun sib baik tv 14inch jamban rosak. Kalau tak memang x beli la... Sehari lepas beli tv beli meja tv pulak. Lepas ni ingat nak beli DVD player. Tapi nak beli cap ayam punya. hehe..... Skang ni tgh pikir2 nak pasang astro. Sebab guna antenna booster ni x dapat la... huhu.... Tgh plan je dulu... Kira budget. haha...


Welcome to the club...

Komen, tv tu da ok...tp ruang tamu yang berselerak tu...ermmmmmmm......

shyme
17-12-11, 11:11 AM
itu tengah kemas sebab kena kemas barang yang dekat tv tu lah. nak tengok gambar yang after plak ke? bwekkk!!!! skang kat meja tv tu penuh anak patung.... comelnya!!!! rasa skang ni x mo keluar bilik... X de ke sesapa nak buat tt sedut movie baik.... skang ni dok ulang tgk alien vs predator, eagle eye ngan fast n furious je. dvd player x de. kena tgk guna hdsk je...

XMen
17-12-11, 04:19 PM
Err... ketinggalan sungguh saya ni. 2 hari lepas baru beli tv LED 32" huhu... Harga asal RM1399 dapat RM1259 10%... Jenama Panasonic. Ok dop? Tapi lepas tu dapat voucher Jusco RM130...

p/s: pastu nak pasang tv x de screw driver. Ingatkan plug in. Malu saya... Pastu tak tau mana punat nak on tepon member yang jaga AV dept. Lagi la malu... :unsure:

Good good good. Itu la adenya term, malu bertanya maka sesatlah jalannya...

terunasuci
18-12-11, 09:24 AM
itu tengah kemas sebab kena kemas barang yang dekat tv tu lah. nak tengok gambar yang after plak ke? bwekkk!!!! skang kat meja tv tu penuh anak patung.... comelnya!!!! rasa skang ni x mo keluar bilik... X de ke sesapa nak buat tt sedut movie baik.... skang ni dok ulang tgk alien vs predator, eagle eye ngan fast n furious je. dvd player x de. kena tgk guna hdsk je...

So, up la pulak gambar yang terbaru...hehehe...since shyme da malas keluar bilik, terpaksalah lepak kat bilik shyme...hehehe

Ciannya...nanti saya bagi pinjam saya punya...tak pun cuba tanya krak...mungkin dia boleh bantu apa yang patut...hehehe

XMen
18-12-11, 10:35 AM
itu tengah kemas sebab kena kemas barang yang dekat tv tu lah. nak tengok gambar yang after plak ke? bwekkk!!!! skang kat meja tv tu penuh anak patung.... comelnya!!!! rasa skang ni x mo keluar bilik... X de ke sesapa nak buat tt sedut movie baik.... skang ni dok ulang tgk alien vs predator, eagle eye ngan fast n furious je. dvd player x de. kena tgk guna hdsk je...

Boleh saja kalau nak cari, mai turun JB la. Kat Pandan City semua cerita ada. Cerita orang kaya dan cerita orang miskin belambak-belambak kat sinie. Bab player cap kucing punya boleh la samada HOME atau HAIER. Cari kat GIANT

shyme
19-12-11, 12:18 AM
So, up la pulak gambar yang terbaru...hehehe...since shyme da malas keluar bilik, terpaksalah lepak kat bilik shyme...hehehe

Ciannya...nanti saya bagi pinjam saya punya...tak pun cuba tanya krak...mungkin dia boleh bantu apa yang patut...hehehe



Lepak bilik saya?? boleh je... tapi tunggu la Malaysia turun salji. hehe... selalu sedut cerita satu warna je. kalau boleh nak cerita banyak warna pulak... hehe....


Boleh saja kalau nak cari, mai turun JB la. Kat Pandan City semua cerita ada. Cerita orang kaya dan cerita orang miskin belambak-belambak kat sinie. Bab player cap kucing punya boleh la samada HOME atau HAIER. Cari kat GIANT

InyaAllah kalau umur panjang. Boleh ajak Shamtpg sekali. ekeke... Minggu depan ada JCard Day dekat Taman Maluri. Mungkin waktu terbaik beli DVD Player. Saya pun ingat nak beli cap ayam punya je. Tapi saya pikir beli pun skang ni bukan ada banyak koleksi dvd sangat pun. Apa kata abang XMen belikan kat saya. hehe...

shyme
19-12-11, 12:21 AM
Lepak bilik saya?? boleh je... tapi tunggu la Malaysia turun salji. hehe... selalu sedut cerita satu warna je. kalau boleh nak cerita banyak warna pulak... hehe....



InyaAllah kalau umur panjang. Boleh ajak Shamtpg sekali. ekeke... Minggu depan ada JCard Day dekat Taman Maluri. Mungkin waktu terbaik beli DVD Player. Saya pun ingat nak beli cap ayam punya je. Tapi saya pikir beli pun skang ni bukan ada banyak koleksi dvd sangat pun. Apa kata abang XMen belikan kat saya. hehe...

p/s: skang ni satu opis dok bahan saya sebab x pandai ON tv. Diorang kata kalau tak jumpa ko tekan punat kat badan ko. Bongok tui! Esok mesti kena lagi. T.T

tattebuzz
08-01-12, 07:50 AM
Oleh kerana harga TV pun sudah mula turun sikit2, maka saya telah mengambil keputusan utk beli SHARP Aquos LED 40' 100Hz TV untuk letak di kampung hehe... Mula2 ingat mau angkat 51' plasma tapi bila fikir pasal teknologi, mau try tgk LED pulak... Dapat harga around 2k sahaja. Rasa nya harga sudah ok dengan specs sebegitu. TV ini juga support USB dan boleh play mkv. So senang balik kampung nnt bawak ext HDD sahaja utk layan movie...

discreetlove121
16-01-12, 02:11 PM
Bagus tu bro, elok beli yang ada USB port.. len kali tak yah bawa DVD player atau disc lagi.. cukup dgn thumb drive/ext HDD..
Kt kg adik ipar gua dah beli 50" Samsung LED tv..hheheeheheh :Finger_fing22:

imation
24-01-12, 02:02 PM
Semua Tv skrg ni dh ada usb port.. Sampai 2-4 ports pun ada.. Kalau xde tu.. Outdated model

KLGuy
05-04-12, 03:34 AM
Bro Krak boleh pindah info HD Media Player for sale kat sini tak pasal minat ganti player! TQ!

krak
05-04-12, 03:17 PM
Ok malam nanti saya update. On Mobile nih....

KLGuy
23-04-12, 06:26 AM
Bro bila nak update? :unsure::ninja: ?????????????????????

waveguy
23-04-12, 10:18 PM
Last week SOGO buat promo sony LED EX520 cuma RM2k untuk 5 unit aje biasanya promo RM2.5k (harga tetap RM2.9k).... Budget untuk TV belum lagi approve, rugi-rugi

krak
24-04-12, 08:25 AM
Bro bila nak update? :unsure::ninja: ?????????????????????

Kat my blog every week ada updates maa !!!
Refer to new list posted.
Note : Jap lagi saya update kat sini (http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php/5188-High-Defination-Movie-BluRay%E2%84%A2?p=354596#post354596)