PDA

View Full Version : Tips BSKL - Part 8



Pages : 1 2 3 [4]

selim
11-10-07, 12:09 PM
Sinopec-C1 lagi

Beli semlm 0.16 20K
Jual tadi 0.18 20K

mzar
11-10-07, 12:09 PM
cen,

petrochin dan shenhua rasanya still lagi rendah tuh.. tak ramai masuk lagik..

latest info kat HK>

shenhua - highest now at 52.150 +5.500
petrochina - 15.180 +0.600

KAKAKLU
11-10-07, 12:12 PM
BOC masih bole perah lagi tuh....hehe.. esok kan ada...hehe

cenenot
11-10-07, 12:22 PM
cen,

petrochin dan shenhua rasanya still lagi rendah tuh.. tak ramai masuk lagik..

latest info kat HK>

shenhua - highest now at 52.150 +5.500
petrochina - 15.180 +0.600

Betul, aku rasa mmg boleh masuk tp bukan hari nih le, dorang kat HK semua dah naik tinggi sgt, bila2 masa boleh profit taking.. sekrg aku perasan HK boleh profit taking dlm hari yang sama tak tunggu esok lusa..

Shenhua-c1 0.41 dan ke bawah masuk
Petroch-c1 0.36 ke bawah masuk

KAKAKLU
11-10-07, 12:30 PM
Dalam kegairahan meromen ctr PRC..barang diingat bhw ctr NL pon byk yg berada di buying price yg menarik...eg. keladi..hehe

mzar
11-10-07, 03:20 PM
sekrg.. shenhua sudah 13% naik kat HK...
latest -- 53.200 6.550

Target price: just Read Dali's latest posting on Shenhua TP of $101!!! Wow!!! Call by UBS.

Valuation: raising our PT from HK$35.15 to HK$101 We base our price target on a 15% premium to the highest traded domestic coal stock at a target multiple of 74x.

cenenot
11-10-07, 03:30 PM
Shenhua break record all time high lagi, sekrg HKD53.35.. Belah ptg ni dia makin naik lepas hari ni gak UBS sudah tukar TP dia ke HKD101.. bayang le ada separuh lagi jalan nak sampai ke TP tu utk 12 bulan ni..

Kalau ikutkan fair value dia sepatutnya at least 0.47.. tp aku rasa mcm dah tinggi nak masuk.. tunggu dia drop sket :icon_biggrin:

mzar
11-10-07, 03:38 PM
sekrg dkt HK sudah 55.3 dah...wachaaa..kalau esok kalau shanghai naik, HK akan follow gakk..

shanghai dia dekat

Last Trade: 83.85
Trade Time: 3:00AM ET
Change: Up 7.62 (10.00%)

selim
11-10-07, 04:06 PM
Saya masih tunggu ANGANG-C1.

Semlm beli 0.17 30K. Masih belum Jual.

mzar
11-10-07, 04:26 PM
sifu need ur advice..

saya beli itu shenhua 0.44 cen sudah lama.. tadi sudah jual harga 0.46 ( sebab takut jatuh, tiba2 dia lompat tarak igt)..
sekrg harga dia 0.52...

bagus i buat intraday contra dgn buy balik at 0.52 dgn lost 300+ dan pegang shenhua dgn harga 0.44 sen..

atau tak payah buat contra..

any advice ????

cenenot
11-10-07, 04:39 PM
Ayat kau ni aku kurang paham sket tp nasihat aku, Shenhua di HK dan Mesia hari ni naik dah tinggi, kalau kau ada contra profit jual dulu, esok jangkaan kami dia akan turun kerana profit taking..

beckhamesque
11-10-07, 05:07 PM
manyak paisey... la ini hari. hhehehhehh

Pagi2 suda jual shenhua 0.425, lepas tu beli balik kat 0.44, lepas tu jual balik kat 0.51. ingat sudah terer, tapi dia pegi sampai 0.56 Next time mau revenge balik.

Itu petroch pun sama juga citer, pagi jual 0.39, beli balik kat 0.41 tapi belum jual lagi....nasib baik closed at 0.455

Dua2 masuk cuma 15k each je...

Esok maybe shopping lagi (most likely proton-ca) utk cover duit raya...itu belum campur duit raya aku yang HC nak bagi....:icon_biggrin:

shinchan18
11-10-07, 05:13 PM
manyak paisey... la ini hari. hhehehhehh

Pagi2 suda jual shenhua 0.425, lepas tu beli balik kat 0.44, lepas tu jual balik kat 0.51. ingat sudah terer, tapi dia pegi sampai 0.56 Next time mau revenge balik.

Itu petroch pun sama juga citer, pagi jual 0.39, beli balik kat 0.41 tapi belum jual lagi....nasib baik closed at 0.455

Dua2 masuk cuma 15k each je...

Esok maybe shopping lagi utk cover duit raya...itu belum campur duit raya aku yang HC nak bagi....:icon_biggrin:

Ok juga..janji untung.Saya lansung tak ada masa utk beli...cuma tgk aje.

beckhamesque
11-10-07, 05:26 PM
Most people recommend Petroch-C1 to be hold until listing... tak sure date bila tapi this month la.
Most likely the listing effect will be the same as Shenhua. Kalau confident, bole masuk lagi ni. Suspek kuat petang esok bole masuk due to heavy profit taking. Anyway, kita tunggu komen master2 kita on this.:icon_biggrin:


p/s: Patimas no longer peti emas...more like peti sejuk now!:kid:

Update: anybody hear/ know abt possible takeover of Takaful by mideast company?

KAKAKLU
12-10-07, 08:24 AM
Hmmm..ari ni mau tikam aper ek?..
ICBC?..mothershare dah melepasi prev. year high dah..tapi cw still trading at discount..
BOC?..mother dia pon dah lepas prev.yr high..cw trading at 6% tapi profit gain vs IPO baru 160%...masih rendah kalu dibandingkan dgn cw prc yg lelain...
so ari ni mau tikam itu boc dulu pastu icbc c3 arr...hehe

Hmmm...ari ni mau tikam aper plak ek?..semlm dah tikam ctr NL.. hohup, keladi & plenitu...for long term..
Ingat ari ni mau cuba nasib kat HSBC-c1 plak ar..

beckhamesque
12-10-07, 08:44 AM
Hmmm...ari ni mau tikam aper plak ek?..semlm dah tikam ctr NL.. hohup, keladi & plenitu...for long term..
Ingat ari ni mau cuba nasib kat HSBC-c1 plak ar..

KELADI smlm ada off market deal 500000 bought at RM0.26 per share.

shinchan18
12-10-07, 08:49 AM
KELADI smlm ada off market deal 500000 bought at RM0.26 per share.


bro,

Pagi-pagi dah standby ke? Tak balik kampung ke?Duit raya tak cukup lagi ke?
Anyway,good luck.

KAKAKLU
12-10-07, 09:04 AM
Becks..aku tak perasan plak keladi ader off market deal...tapi pagi ni tak reflect plak kt price dia..ish.

Ari tu sapa ader sebut2 pasal proton-ca...aku rase ari ni dah bole beli...hehe

beckhamesque
12-10-07, 09:08 AM
bro,

Pagi-pagi dah standby ke? Tak balik kampung ke?Duit raya tak cukup lagi ke?
Anyway,good luck.

Ingat nak cuti...Boss tak approved pulak so sambil tu ngk sikit saham mana yg patut.

shinchan18
12-10-07, 09:20 AM
Ingat nak cuti...Boss tak approved pulak so sambil tu ngk sikit saham mana yg patut.


becks

Harap boss you bawa tuah pada kamu.Happy hunting.

mzar
12-10-07, 10:18 AM
any suggestion the good price to enter Shenhua dan petrochina/???

selim
12-10-07, 10:31 AM
Saya masih tunggu ANGANG-C1.

Semlm beli 0.17 30K. Masih belum Jual.

JUAL HABIS. ANGANG-C1 30K 0.205.

JUAL juga AFFIN-WC yang dah simpan sebulan. Beli average 0.44 20K, JUAL 0.515 20K.

Semlm JUAL MBSB 1.55 10K (T+3), beli 1.50.

Dapat sikit DUIT PERGI RAYA DI KRABI ISLAND.

ajimario
12-10-07, 10:37 AM
hari ni jual boc - c1 pada harga 0.255 20k... beli pada harga 0.105 ini duit utk lepas raya....

cenenot
12-10-07, 10:44 AM
SHENHUA

Kami bekas pemain2 Shenhua-C1 dengan ini sebulat suara telah mengambil keputusan utk REPEAT balik kaunter ni dlm minggu depan atau minggu satu lagi.. persoalannya pada harga apa dan bila nak masuk...

Seblm tu aku nak recap sket apa yg berlaku, lepas aje UBS forecast value SHENHUA di HK sebagai HKD101.00, kaunter di HK dan M'sia semua naik mencanak2..

Kalau ikut perkiraan HKD101.00 akan menyebabkan value Shenhua-C1 melepasi harga RM1.00, tp TP HKD101 ni adalah untuk 12 bln yang akan dtg.

Yang baik mengenai H-Shares ni dia selalu beat forecast lebih awal dan sgt cepat utk reach level harga A-Shares di Shanghai..

Sekarang kalau boleh kita semua bagi-bagi tugas sedikit, terutamanya pada yang minat dengan Shenhua ni.. cadangan aku adalah seperti berikut:

TA & Charting - HC & Neocyber
FA & Trend - Aku dan Ajimario
CW Value Calculations - kakaklu
Support & Resistance - mintak bantuan En. Selim kita
Lain2 news dan info - semua org

kakaklu, aku mintak kau tlg cari real value Shenhua-C1 seperti berikut;

HKD65.00, 60.00, 55.00, 50.00, 45.00 = berapa harga Shenhua-C1 pada harga mother berikut


PROTON-CA

Ini aku tak berapa nak rekomen pasal high risk but high return.. ptg ni aku nak masuk pada harga 0.075, aku akan Q pada waktu lunch break nanti.. harap2 dia bukak aje ada yang sell.. tempoh pegangan adalah maksima 2 minggu, by 26 Oktober kalau tak de apa2 perkembangan aku akan buang.. yang lain boleh buat keputusan sendiri..

update: buyer Proton-Ca dah kurang, aku dah Q kat 0.075 baru tadi..

selim
12-10-07, 11:21 AM
PROTON-CA

Ini aku tak berapa nak rekomen pasal high risk but high return.. ptg ni aku nak masuk pada harga 0.075, aku akan Q pada waktu lunch break nanti.. harap2 dia bukak aje ada yang sell.. tempoh pegangan adalah maksima 2 minggu, by 26 Oktober kalau tak de apa2 perkembangan aku akan buang.. yang lain boleh buat keputusan sendiri..

update: buyer Proton-Ca dah kurang, aku dah Q kat 0.075 baru tadi..



PROTON-CA

Exercise Price: 8.89 , 1 for 1.
Exercise Date: 18/11/2007

Harga Proton: 5.35.
Harga Proton-CA: 0.075

** NOT WORTH IT TO PLAY. TOO HIGH RISK.

Kalau mau main, apa kata PLUS-CA

Exercise Price: 2.79, 1 for 1.
Exercise Date: 18/11/2007

Harga PLUS: 3.30
Harga PLUS-CA: 0.40 (Exercise just 0.40 + 2.79 = 3.19).

** Worth it to play. CA lower than Mothers. PLUS Fair Value for next year after increment of Toll Fees is above RM4.00.

mzar
12-10-07, 11:40 AM
itu proton gamble aje tuh.. harap2 ade brite baik lepas raya aje...pegang utk 2-3 minggu ajer
kalau takde brite..

shenhua dkt shanghai hr nie almost reach limit again up. almost 10% already.(93 ).. kalau HK boleh naik sampai 63 , fair value kat bursa 70 sen...

KAKAKLU
12-10-07, 11:49 AM
:icon_scared:...Ada tugasan la plakkk...:icon_scared:

Harga Shenhua pada HKD 45 50 55 60 65
Int.value 0.29 0.40 0.51 0.62 0.73
So if assume premium at 4%
Therefore warrant value is 0.33 0.44 0.55 0.66 0.77

Kalu agak2 tak cukup tinggi premium tu, korang cuma guna int.value + %premium yg secukup rase...dapat ler harga warrant time tu..hehe

Cikgu Cen...betul tak nih?..:cowboy:

selim
12-10-07, 11:51 AM
SHENHUA-C1

Disebabkan counter ini merupakan counter baru, memang tidak dapat melihat jelas Resistance dan Supportnya. Kena ambil lebih kurang satu minggu baru boleh nampak jelas.

Tetapi saya ingin sentuh sikit tentang politik masa depan China. Sidang Komunis PRC yang ke-17 akan diadakan minggu depan hari Isnin. Persidangan kali ini menpunyai maktalamat memperkukuhkan President China Hu Jing Tao, beliau juga merupakan Setiausaha Parti Komunis PRC.

Didalam sidang ini juga, orang-orang atau kroni-kroni Jiang Zhe Ming akan undur sepenuhnya dari lapisan pertama. Tempat-tempat ini akan diambilalih oleh kroni-kroni Hu Jing Tao. Kroni Hu Jing Tao ini semuanya merupakan Pemuda PArti Komunis PRC.

Antara kroni-kroni Hu Jing Tao akan mengambilalih tempat ialah Setiausaha Shang Hai (Shang Hai merupakan kubur kuat Jiang Zhe Ming). Dengan ini, Politik PRC akan lebih stabil. Pentadbiran baru ini amat berbeza dgn Pentadbiran lama, mereka ini lebih menumpukan perkembangan menyuluruh, Pentadbiran lama hanya menumpukan perkembangan di pinggir pantai/sempadan. Pentadbiran baru juga merupakan Pentadbiran Kumpulan, bukan lagi seperti dulu, individu Menteri menjalankan tugas masing-masing. Pentadbiran baru ini akan berfungsi di PRC selama 5-10 tahun sehingga Generasi baru keluar.

Politik PRC semakin kukuh, Kerajaan akan menumpukan lebih banyak perhatian di Ekonomi. Soal yang sentiasa diperkatakan oleh US, Pasaran saham PRC ialah bubble, hanya tunggu pecah saja. Tetapi, adakah pasaran saham PRC ialah Bubble? Sekarang di PRC, masalah yang paling besar ialah ramai rakyat mempunyai wang tunai yang terlalu banyak, Pelaburan di Pasaran Saham lebih dari 80% adalah dari rakyat mereka sendiri, tidak seperti kita di Malaysia, Foreign Fund yang terlibat lebih tinggi.

Dengan wang tunai yang semakin tinggi, saya percaya Pentadbiran PRC akan semakin BUKA PELUANG pelaburan bagi rakyat PRC melabur di Luar Negara. FIRST TARGET bagi mereka masih Hong Kong, selepas ini barulah sampai negara-negara SEA. Tetapi sekiranya Ma Ing Jiu memenangi dan menjadi President di Taiwan, pihak pentadbiran PRC akan tumpukan perhatian serta pelaburan di Taiwan.

SEGA
12-10-07, 11:53 AM
SHENHUA

Kami bekas pemain2 Shenhua-C1 dengan ini sebulat suara telah mengambil keputusan utk REPEAT balik kaunter ni dlm minggu depan atau minggu satu lagi.. persoalannya pada harga apa dan bila nak masuk...

Seblm tu aku nak recap sket apa yg berlaku, lepas aje UBS forecast value SHENHUA di HK sebagai HKD101.00, kaunter di HK dan M'sia semua naik mencanak2..

Kalau ikut perkiraan HKD101.00 akan menyebabkan value Shenhua-C1 melepasi harga RM1.00, tp TP HKD101 ni adalah untuk 12 bln yang akan dtg.

Yang baik mengenai H-Shares ni dia selalu beat forecast lebih awal dan sgt cepat utk reach level harga A-Shares di Shanghai..

Sekarang kalau boleh kita semua bagi-bagi tugas sedikit, terutamanya pada yang minat dengan Shenhua ni.. cadangan aku adalah seperti berikut:

TA & Charting - HC & Neocyber
FA & Trend - Aku dan Ajimario
CW Value Calculations - kakaklu
Support & Resistance - mintak bantuan En. Selim kita
Lain2 news dan info - semua org
Tukang Karut - SEGA:icon_biggrin:

kakaklu, aku mintak kau tlg cari real value Shenhua-C1 seperti berikut;

HKD65.00, 60.00, 55.00, 50.00, 45.00 = berapa harga Shenhua-C1 pada harga mother berikut








lorrr masih ramai dlm thread BSKL ni..ingatkan dah balik RAYA
pada mrk yg sambut RAYA..
SELAMAT HARI RAYA
semoga lepas RAYA..bertambah KAYA..:Finger_fing22:

kepada sifu SELIM..kalau beraya di KRABI ISLAND..jaga mata:aol_asstoass:..nnt HM nampak..ekekekekek

kepada NEO--raya kat KL ke bang?:shutup:

kepada AJImario -- rezeki anak..OKB

kepada HC-- ini org dh lama smp Kg...(tgh masak lemang n pulut manis):kid:

kepada JUNDAK --ini pn dh lama smp Kg (tgh main mercun kot):tvhappy:

kepada CENENOT --- apa bikin weiii? masih usha PAPAN HITAM ke?:icon_scared:

kepada SINCHAN18--tolong2 tgk2 kan SAHAM PRC...update la ..apa2 yg patut:101:

KAKAKLU
12-10-07, 12:01 PM
Sesapa yg ader holding power bole beli cnooc..simpan sampai Jan'08..ni mother mau listing kt shanghai thn dpn...hehe

selim
12-10-07, 12:05 PM
Sesiapa boleh tolong saya, senaraikan semua CW PRC dengan Stock Code mereka di Hong Kong.

Katakan SHENHUA HK1088.

mzar
12-10-07, 12:05 PM
cen,

usha shenhua saje ke?... satu lai tuh petro china pon nampak ade high value gak tuh... dlm bulan oct nie gak dia akan list kat shanghai..

mzar
12-10-07, 12:11 PM
boc 2388
petrochina 0857
CNOOC 0833
HSBC 0005
sinopec 0386
cheung kong 0001
chmobil 0941


itu saje yg tau ..hehe..
tu pon refer ke sini..

http://www7.poems.com.sg/price/getQuoteTbl.asp?mkt=HK&listnum=0&accessflag=1
http://www4.poems.com.sg/price/allStocksTbl.asp?mkt=HK&allStocks=1088&accessflag=1

KAKAKLU
12-10-07, 12:15 PM
Saya setuju sama sifu selim...sekrg sudah tak percaya sama alan greenspan...
sama itu Lee Shay Kee jugak wa caya...

KAKAKLU
12-10-07, 12:19 PM
Alamak ari ni opis half day... terpaksa tinggalkan market..isk..isk..
kat umah tarak net...hehe
Ok geng..Selamat Hari Raya Aidilfitri..

cenenot
12-10-07, 12:21 PM
Sesapa yg ader holding power bole beli cnooc..simpan sampai Jan'08..ni mother mau listing kt shanghai thn dpn...hehe

Bang, ada news link dia tak?? menarik nih :icon_biggrin:

Itu valie Shenhua-C1 nanti aku cross check dgn sumber2 lain

mzar
12-10-07, 12:28 PM
cen,

ade dlm blog nie..

http://malaysiafinance.blogspot.com/

cenenot
12-10-07, 12:35 PM
cen,

usha shenhua saje ke?... satu lai tuh petro china pon nampak ade high value gak tuh... dlm bulan oct nie gak dia akan list kat shanghai..

Bukan tak mau masuk Petrochina nih tp aku punya strategi fokus pada satu kaunter dlm satu masa... Shenhua kita dah tau arah tuju dia iaitu HKD101..

Petrochina plak mmg betul dia akan list tp tak tau bila.. sekrg cuma dah dpt approval listing tp dorang belum lagi kuar IPO since dorang kena lengkapkan dulu syarat2 listing seperti Environmental Impact Studies etc etc.. bila dah lengkap semua prosedur baru le dorang akan launch IPO...

Tu sebab aku kata nak main Shenhua dulu, bila dah tau tarikh listing Petrochina nanti baru kita jump ke Petrochina, pasal harga jgn risau, even dia dah high tp upside trend still strong.. dan dia dijangkakan akan beat Shenhua punya rekod masa Shanghai Listing, mcm yg Dali bagitau le :icon_biggrin:

beckhamesque
12-10-07, 12:55 PM
Bukan tak mau masuk Petrochina nih tp aku punya strategi fokus pada satu kaunter dlm satu masa... Shenhua kita dah tau arah tuju dia iaitu HKD101..

Petrochina plak mmg betul dia akan list tp tak tau bila.. sekrg cuma dah dpt approval listing tp dorang belum lagi kuar IPO since dorang kena lengkapkan dulu syarat2 listing seperti Environmental Impact Studies etc etc.. bila dah lengkap semua prosedur baru le dorang akan launch IPO...

Tu sebab aku kata nak main Shenhua dulu, bila dah tau tarikh listing Petrochina nanti baru kita jump ke Petrochina, pasal harga jgn risau, even dia dah high tp upside trend still strong.. dan dia dijangkakan akan beat Shenhua punya rekod masa Shanghai Listing, mcm yg Dali bagitau le :icon_biggrin:



fUUHHH baru masuk opis ni.... tadi pegi servis keta jap. hehehe

Petroch ni kalau tak silap dah approve on Environmental Impact Study tapi ada a few things lagi dia kena fulfill and comply. Agreed with cen, baik concentrate Shenhua sebab dah tau target - HKD101.

Anyway guys, opis nak tutup so aku nak balik.

Diucapkan selamat hari raya & maaf zahir batin. Kepada yang memandu, berhati-hati dijalanraya dan jgn jadikan diri anda sebahagian dari statistik Ops Sikap! hehehe :icon_biggrin:

mf
14-10-07, 09:15 PM
Sifu-sifu, firstly, thanks for the earlier tip on Tanco-wa where I made money a few rounds! :Finger_fing22:

For Shenhua-C1, can the sifu-sifu advise on what is a good price to go in? Thanks a lot.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saw the following on Bloomberg, perhaps we should NOT venture into BOC-C1 for now? those already holding the shares should get out? just my opinion.


Oct. 13 (Bloomberg) -- China ordered banks to set aside more money as reserves for the eighth time this year to cool speculation in stocks and real estate and curb the fastest inflation in 10 years.

Lenders must park 13 percent of deposits as reserves from Oct. 25, up from 12.5 percent, the People's Bank of China said today on its Web site. The required ratio is the highest in almost a decade.

Seven increases in the reserve requirement and five interest-rate rises this year probably failed to stop the economy expanding faster than 11 percent for a third quarter, a government report may show next week. Surging exports have pumped money into the world's fastest-growing major economy, fanning inflation and fueling a boom in shares and real estate.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bukan tak mau masuk Petrochina nih tp aku punya strategi fokus pada satu kaunter dlm satu masa... Shenhua kita dah tau arah tuju dia iaitu HKD101..

Tu sebab aku kata nak main Shenhua dulu, bila dah tau tarikh listing Petrochina nanti baru kita jump ke Petrochina, pasal harga jgn risau, even dia dah high tp upside trend still strong.. dan dia dijangkakan akan beat Shenhua punya rekod masa Shanghai Listing, mcm yg Dali bagitau le :icon_biggrin:

beckhamesque
16-10-07, 09:42 AM
AASTOCKS.com News Print Forward
Close
2007-10-15 07:29:00 p.m. HKT, XFNA
PetroChina ready for domestic listing - CEO



BEIJING (XFN-ASIA) - PetroChina Co Ltd, China's largest oil firm, has completed all the procedures necessary to list on the domestic stock market, the company's president and chief executive Jiang Jiemin said.

Jiang, speaking at a state-owned company forum held to discuss President Hu Jintao's report to the 17th Communist Party Congress this morning, said that the company's A-share listing is ""just a matter of time.""

He also noted that although China's dependence on foreign oil is probably going to increase in the coming years, there is reason for optimism.

New technologies could be employed to discover more oil reserves at existing production bases in Karamay in northwestern China's Xinjiang region and at the Liaohe oilfield in northeastern Liaoning province, he said.

The Beijing Times reported today that PetroChina would list in Shanghai early next month.

The company's H-shares in Hong Kong shares today surged 13 pct to 18.78 hkd.



[email protected] xfndds/xfnrc







MMMM

AFN


News Provided by XFNA
Close
Copyright(C) AASTOCKS.com Limited 2000. All rights reserved Disclaimer
Note: AASTOCKS.com Ltd endeavors to ensure the accuracy and reliability of the information provided but does not guarantee its accuracy or reliability and accepts no liability (whether in tort or contract or otherwise) for any loss or damage arising from any inaccuracies or omissions.

seyde
16-10-07, 10:05 AM
no wonder la kaunter petroch naik mencanak...isk terlepas train lagik...

maramkrapu
16-10-07, 10:20 AM
cuba tengok link ni.mungkin berguna utk anda semua.
http://www.hkex.com.hk/csm/search.asp?LangCode=en&location=priceMoveSearch

selim
16-10-07, 06:19 PM
SELAMAT HARI RAYA

Baru balik dari Krabi.

Pagi tadi semasa menunggu Flight, buat 2 transaksi.

JUAL
ANGANG-C1 0.24 20K, beli Jumaat lepas 0.20.
KHSB 1.06 5K, beli Khamis lepas 0.98.

NeoCyber
17-10-07, 09:35 AM
Very the Quiet today..

everybody have make money.. so much..

don't wanna trade anymore?

:D

me.. waiting for ch counter to down abit.. , now all very high.. cannot tahan!

seyde
17-10-07, 09:58 AM
mana ada sumer orang buat duit...aku tak wat apa2 pon hehe...tgk jer orang lain wat duit...asyik miss train jer...

ajimario
17-10-07, 10:47 AM
Sememangnya sekarang semua cw china sudah tinggi.... tapi on 22 october (expected) akan listing 4 new cw china iaitu

China Construction Bank Corporation (“CCB”) @ 10 sen

China Merchants Holdings (International) Company Limited (“CHMERCH”) @ 10 sen

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (“HKEX”) @11 sen

Zijin Mining Group Company Limited (“ZIJIN”) @7 sen

Adalah dinasihatkan kepada sesiap yang berminat utk membeli pada hari pertama listing q pada harga lebih sedikit dari harga asal... atau tunggu sehingga harga 2 nyer stabil selepas 10 - 15 minit pasaran dibuka.

profile company utk kesemua sykt diatas boleh down load kat http://www.mkshare.org/913957

selim
17-10-07, 02:46 PM
Perhatikan IRIS.

Volumenya sudah bertambah dan Momentum sudah dibina.

Support: 0.245/0.24/0.230
Resistance: 0.255/0.270/0.290

NeoCyber
17-10-07, 03:40 PM
Berapakah harga cantik utk IRIS ni?

harga sekarng bermain pada 0.245..

selim
17-10-07, 05:00 PM
Berapakah harga cantik utk IRIS ni?

harga sekarng bermain pada 0.245..

IRIS sekarang syndiket tengah bagi share di 0.245. Saya menjangkakan esok akan NAIK.

Di Tangan ada 30K, 20K 0.24, 10K 0.245.

selim
17-10-07, 05:02 PM
Hari ini amat berani, masuk 3 counter PRC CW.

CheungK-C1 0.25 10K, Jual 0.30 10K
ANGGANG-C1 0.25 10K, Jual 0.30 10K
BOC-C1 0.25 10K, Tengah Q JUAL di 0.30 10K.

BELI
KHSB 1.00 5K.

selim
17-10-07, 05:18 PM
ALERT ON INDIA MARKET

Oct. 17 (Bloomberg) -- India's shares tumbled, shutting down exchanges for an hour, and the rupee fell the most in two months after regulators proposed restrictions on investments favored by global hedge funds.
The benchmark Sensitive Index dropped as much as 9.2 percent after the Securities & Exchange Board of India said late yesterday it plans to limit trading by investors who buy shares anonymously, using derivatives known as participatory notes. Shares recovered most of the losses after regulators said there wouldn't be an outright ban.
Finance Minister Palaniappan Chidambaram said the rules were aimed at capital inflows that had fueled a ``very steep rise'' in stocks and driven the rupee to a 9 1/2-year high. The controls may stem a record flow of funds that lifted the value of India's stock market 81 percent this year to $1.47 trillion.
``We're talking about a direct restriction on the market, and that's startling,'' said Jo Dong Hyuk, who oversees $2 billion in global equities including Indian stocks at Korea Investment Trust Management Co. in Seoul. ``Foreign money had propped up the stock market, and now this.''
The Bombay Stock Exchange's Sensitive Index of 30 companies, or Sensex, fell as low as 17,307.90, before trading down 1.7 percent at 18,722.04 as of 2:01 p.m. in Mumbai. ICICI Bank Ltd., India's biggest lender by market value, fell as much as 12.5 percent and traded 3.1 percent lower at 1,121.5 rupees. Reliance Industries Ltd., the nation's biggest company, rose 0.5 percent to 2,661 rupees, rebounding from a 14 percent slump.
The rupee fell as much as 1.6 percent to 39.97 per dollar before trading at 39.5975, according to data compiled by Bloomberg. The currency reached 39.27 on Oct. 11, the highest since February 1998.
Planned Clampdown
The planned clampdown raises concern more Asian regulators will consider restrictions to strengthen market oversight and head off investment bubbles that are fueling inflation.
Hong Kong Monetary Authority Chairman Joseph Yam said on Sept. 24 he's displeased with the low level of disclosure by hedge funds compared with other investors.
``I have not been happy with the asymmetry in transparency,'' Yam said. `` It's something that needs global efforts to address.''
More than half of the $17.7 billion of the net purchases of Indian stocks this year may have been through the use of derivatives known as participatory notes, JPMorgan Chase & Co. estimates. The notes, which change in value depending on the performance of the underlying securities, provide hedge funds anonymity in their investment.
Seeks Feedback
The regulator suggested foreign institutional investors shouldn't be allowed to issue or renew offshore derivative instruments linked to futures and options. It also wants these p-notes to be extinguished in 18 months. Funds need to respond to the proposals by Oct. 20.
The regulations will be introduced on Oct. 25 ``with or without some modification,'' Chidambaram told reporters in New Delhi.
Inflows ``have become very copious,'' Chidambaram said. ``It is in the interest of everyone that these flows are moderated.''
The Securities & Exchange Board of India also wants to limit the issuance of additional p-notes and has proposed to cap the amount that can be issued by each broker. It proposes to set a limit of 40 percent of assets under custody for the issuance of new notes. Brokers who exceed the limit will need to pare their outstanding notes.
Brokers who have issued less than the limit may do so at an incremental rate of 5 percent of their assets under custody, the Securities & Exchange Board of India said.
`Getting Uncomfortable'
``The government was getting uncomfortable with the sharp run, which was creating a bubble,'' said Jayesh Shroff, who helps manage the equivalent of about $6.4 billion at SBI Funds Management Pvt. in Mumbai.
Thailand's central bank in December imposed restrictions on investments by foreigners to cool gains in the baht, triggering the stock market's steepest slide in 16 years and prompting a reversal of the rules for equity investors within 24 hours. Most curbs were removed in March for overseas investors taking hedging measures to avoid profiting from baht fluctuations.
India Economy
India's growth, the second-fastest among the world's 20 major economies, is luring money from abroad. The flows accelerated after the U.S. Federal Reserve's Sept. 18 interest rate cut prompted global funds to chase higher returns.
The rupee's surge helped cut India's inflation rate to an annual rate of 3.4 percent in September, from a two-year high of 6.7 percent in January. Price increases will rebound to 5 percent by March next year, according to the median estimate of 9 economists surveyed by Bloomberg.
Overseas investors bought $8.2 billion more of Indian stocks than they sold since the Fed's decision, compared with $1.4 billion in the month preceding that, according to data provided by the Securities & Exchange Board of India.
``Implementation of SEBI's proposals, in this form, could not only have a significant adverse impact on near-term flows, but also dampen sentiment of foreign investors towards Indian equities longer-term,'' CLSA analyst N. Krishnan said in a note to clients late yesterday.
Derivatives are contracts whose value is derived from stocks, bonds, loans, currencies or commodities or linked to specific events such as changes in interest rates or the weather.
``The Indian stock regulations have made people worried about how that's going to affect the flow of money,'' said Yasuhiro Miyata, who helps oversee the equivalent of about $17 billion in assets at DLIBJ Asset Management Co. in Tokyo. ``If the flow of money is cut off to the emerging markets, that's going to slow down those economies, which is why companies dependent on those countries are taking a hit today.''

beckhamesque
17-10-07, 10:30 PM
IRIS sekarang syndiket tengah bagi share di 0.245. Saya menjangkakan esok akan NAIK.

Di Tangan ada 30K, 20K 0.24, 10K 0.245.

Fuh dah dua hari dok nengok je bursa.... esok mau join masuk balik.

Agak2 kalau IRIS ni buy je kat 0.25 ok ke sifu? Lagi satu, any info on Patimas? Kecoh konon nak kena push sampai 0.20....

Thanks sifu.

hot_cruel
17-10-07, 11:11 PM
Fuh dah dua hari dok nengok je bursa.... esok mau join masuk balik.

Agak2 kalau IRIS ni buy je kat 0.25 ok ke sifu? Lagi satu, any info on Patimas? Kecoh konon nak kena push sampai 0.20....

Thanks sifu.

kira ok la bekh ko dah dua hari tgk...aku br mlm ni bukak itrade...mabuk lemang tak ilang lagi :35:

pasal patimas ko kena tanya Flo...dia ahli lembaga pengarah patimas...kekekekek

ok balik pada bursa...takder pembelian dibuat sepanjang cuti raya ni...cuma ada q satu counter Tanco-wa sp 19/10 and dah matched pun beli 0.03 80K jual 0.06 lepas la duit untung minyak sama tol balik kl nanti...kekekeke

anyway back into full action next monday....adios


cen....saiz pinggang seluar baper dah? :35:

selim
18-10-07, 11:02 AM
Perhatikan IRIS.

Volumenya sudah bertambah dan Momentum sudah dibina.

Support: 0.245/0.24/0.230
Resistance: 0.255/0.270/0.290

CIbai betul, mana momentumnya? Tiba-tiba Hilang.

Tetapi biasanya bagi IRIS, ia akan gerak pada sesi petang.

Support dan Resistancenya masih kekal sama.

selim
18-10-07, 11:04 AM
Pagi tadi,

JUAL BOC-C1 10K di 0.33 yang beli semlm 0.25.

Beli CheungK-C1 0.33 10K, Jual 0.365 10K.
Beli balik lagi di 0.335 10K, sekarang Q di 0.355.

L.S.D
18-10-07, 11:45 AM
Berita untuk semua

Gamuda akan split sharenya pada 23hb Oct ni. Khabar dari seorg yg I tau kerja kat Gamuda.

proceed with caution. Gamuda dah dlm lingkungan 10.00 ni.

Kent
18-10-07, 02:47 PM
Tahu tak mengapa Unisem shooting up? Top history profit last quarter, chairmannya nak push sampai RM5 sebelum CNY.:101:

beckhamesque
19-10-07, 09:24 AM
Aikk??? Mana semua org ni...?

Aku rasa KAkAKLu tgh happy ni pasal Keladi sudah jalan....

Hari ni HKEX tutup, so aku rasa amat sesuai kalau nak beli pasal hari ni diorg takde lead nak refer for the foreign CWs.

Shenhua ni kalau bawah 0.52 bole masuk sgt, Petro-C1 bwh 0.785. Just my 2 cents.

As usual, enter at your own risk ha...:icon_biggrin:

NeoCyber
19-10-07, 09:59 AM
Ohh.. HK SE tutup ke??

tapi Shanghai hijau.., tak boleh bagi petanda yg menarik tu ke?

Kaunter2 yg aku perhati .. dan ada yg dah masuk dah pun, cuba komen samada harga aku masuk tu tinggi sangat ke tak.

1. Angang-C1 - 10k@ 0.300
2. BOC-C1 - [email protected]

Tgh perhati -

1. Petroch -
2. Sinopec - c1
3. CNOOC-c1
4. CCCC-c1

cenenot
19-10-07, 11:58 AM
Patut le aku asyik tersedak aje, rupanya ada yang dok seru nama aku dlm ni kekek..

Pasal Cw China personally aku rasa semua dah tinggi, kalau nak masuk pun ruang utk dia pergi lagi tu tak banyak, even risk utk dia down dan correction tu pun besar.. kalau nak kejar kaunter2 minyak pun aku rasa tak berbaloi pasal semua tu banyak bergantung kepada external factors, kalau tetiba Turki tak jadi serang Kudis, ehh Kurdis, harus minyak turun balik bawah USD 80 nanti..

So sekrg strategi yang aku akan guna ialah tunggu cw baru aje, yg masih dara tu boleh le diromen, yg dah jadi bekas2 tu aku tak sentuh dah rasanya..

Lagi satu sejak beberapa hari sambil2 ngunyah kuih2 raya tu aku ada buat sedikit research.. nampak gaya US media dah mula mainkan lagi lagu2 subprime utk pressure FED cut rate.. dah le gitu India pun dah crash sekali, semlm Shanghai pun turun kuat.. dan next berkemungkinan turn Hong Kong.. ada beberapa penganalisa dan pemerhati ekonomi dah beri warning yg Hangseng ni naik terlalu cepat.. ada pulak yg bgtau bila dia reach 30000 mata lebih dia akan correct/crash..

So nasihat aku sesiapa yg ada bullet tu simpan dulu, tunggu perkembangan China dan US.. paling lewat pun sampai akhir bulan nih.. kalau China punya party meeting semua ok dan tak de apa2 negative statement dari kepimpinan baru China maka kita boleh terjun balik kat CW China, tp yg masih rendah le..

Aku setuju dengan statement Ajimario, tunggu yg baru nak keluar Isnin depan.. aku cuma target Zijin Mining aje :icon_biggrin:

mzar
19-10-07, 12:24 PM
cen,

Zijin Mining ko nak Q buy kat harga brapa?.. aku selalu terlepas Q.. start 7 sen kan..

selim
19-10-07, 12:42 PM
cen,

Zijin Mining ko nak Q buy kat harga brapa?.. aku selalu terlepas Q.. start 7 sen kan..

Sekarang ramai sudah tau bahawa CW China boleh untung cepat. Monday semasa pasaran buka, sekurang-kurangnya semua harga akan menaiki lebih dari 50%.

Boleh ikut cadangan ajimario, biar tunggu ia stabil baru masuk.

** Harga kalau kurang dari 0.20 bagi 4 counter itu, pendapat saya ialah masih boleh masuk. CW China sekarang semuanya dah menjejak 0.30.

63licks
19-10-07, 02:08 PM
HKSE tutup hari ini. Public holiday

cenenot
19-10-07, 02:24 PM
Sekarang ramai sudah tau bahawa CW China boleh untung cepat. Monday semasa pasaran buka, sekurang-kurangnya semua harga akan menaiki lebih dari 50%.

Boleh ikut cadangan ajimario, biar tunggu ia stabil baru masuk.

** Harga kalau kurang dari 0.20 bagi 4 counter itu, pendapat saya ialah masih boleh masuk. CW China sekarang semuanya dah menjejak 0.30.


OK apa yg kita bincangkan setakat ni mcm yg Selim bgtau tu mmg betul.. cuma hari Isnin ni kita tak tau cam ne keadaan market HK nanti.. hari ni HK tutup dan Beijing pulak keluar statement yang cadangan utk kurangkan perbezaan value A-Share dan H-Share tu semua tak betul, hanya rumours..

Bila rumours kat atas ni keluar Shanghai jatuh dan HK naik, hari ni Beijing deny rumours tu Shanghai naik tp HK pulak tutup.. kalau ikutkan should be HK turun hari Isnin nanti, kalau betul le perkara ni jadi, akan berlaku tekanan jualan di HK which is good utk kita, setidak2nya Cw2 yang baru list Isnin nanti juga ada mengalami sedikit tekanan jualan, kalau tak dia akan naik terlalu tinggi, saya jangkakan utk Zijin Mining akan bukak melebihi 100% pada masa dia bukak nanti.. so pendapat aku biar le dia stabil dulu.. anything below 0.14 utk Zijin adalah cukup baik :icon_biggrin:..

Kalau dia naik above 150%, aku akan tunggu sampai hari ke 2, atau ke 3 utk dia turun sikit lagi...

Sebenarnya bukan Zijin Mining aje yg bagus, satu lagi tu Bank of Construction Bank Corp (CCB) dan Hongkong Exchange & Clearing Limited (HKEX) ni pun bagus2..

Yang pasti HKEX akan kena goreng dulu pasal dia follow movement HKEX diikuti oleh CCB dan ZM, tu pendapat aku le, kita doa aje le dia tak meloncat tinggi sangat isnin nanti :35:

peminat
19-10-07, 04:50 PM
Apa dah jadi ngan Megan-Wa...tetiba melambung ke angkasa raya.... adus.. aku dah terlepas pandang la... ni makwe baik aku.. tak perasan laks dia hari nih mengganas... ada sesiapa kaut untung tak...

Rough69
20-10-07, 12:03 PM
Semalam menampakkan seolah-olah dark friday. DJIA jatuh 366 points. Euro market pun jatuh mendadak. Kebetulan pula 19 Oct merupakan tarikh yg tidak akan dilupai oleh ramai market players kerana The Great Economic Crash berlaku pada 19 October 1987, 20 years back!

Cant wait to see how Monday will look like. Be alert investors.

Cheers!

63licks
20-10-07, 05:11 PM
harap harap matahari akan bersinar dgn terang dan saham pgcs akn shoot up

selim
20-10-07, 05:33 PM
Hari Isnin merupakan Hari untuk Shopping.

Dijangka pasaran pagi BSKL akan jatuh lebih dari 1%. Jangan terlalu gopok, biar pasaran stabil baru masuk.

** ONG betul, Jumaat lepas asyik tahan niat membeli, ingat nak simpan FUND untuk Isnin beli counter PRC.

mzar
21-10-07, 09:30 PM
some analysis on the new PRC....
all them in premium in opening..if zejin become 14 sen, its will be 30% in premium..not sure good to buy or not

Code HKD EP WP R HKD MP WPR WPREP PRE/DIS P or D MP-EP / R
Expired Name Exer P Exer P War P Ratio Moth P Moth P WP x R WPR + EP WPREP/MP % P or D P or D FV
2899 16-5-08 ZIJIN C1 10.900 4.791 0.070 20.000 13.380 5.881 1.400 6.191 1.053 5.269 0.055
388 16-5-08 HKEX C4 230.000 101.099 0.110 200.000 254.000 111.648 22.000 123.099 1.103 10.256 0.053
144 16-5-08 CHMERCH C1 43.200 18.989 0.100 50.000 45.450 19.978 5.000 23.989 1.201 20.077 0.020
939 16-5-08 CHCBC C1 6.880 3.024 0.100 6.000 7.300 3.209 0.600 3.624 1.129 12.945 0.031

63licks
21-10-07, 11:08 PM
note that there are changes in the CPC key members . There will more news tomorrow morning when they meet the press. extract from Chinadaily 21/10

cenenot
22-10-07, 09:08 AM
Geng, jgn beli dulu, ini mcm punya performance berkemungkinan besar kejatuhan hari ni akan drag sampai esok.. Itu Zijin mining pun dorang sengaja push utk cushion drop hari ni.. kalau tak caya tgk time HK market bukak nanti, sure dia drop lagi..

KAKAKLU
22-10-07, 10:03 AM
aku rase market akan rebound ptg nih becoz blue chip is holding strong....so masa utk shopping..
kasi load DPS n Keladi sket lg...hehe

mzar
22-10-07, 11:42 AM
latest info pasal new PRC....semua high premium...:(

Code HKD WP R HKD P or D MP-EP / R
Name Exer P War P Ratio Moth P % P or D Fair Value

2899 ZIJIN C1 10.900 0.190 20 12.940 51.043 0.045
388 HKEX C4 230.000 0.355 200 250.600 56.235 0.045
144 CHMERCH C1 43.200 0.195 50 44.600 46.595 0.012
939 CHCBC C1 6.880 0.190 6 7.090 33.618 0.015

peminat
22-10-07, 12:02 PM
Cerita Pasal Megan-Wa..

Awek nih ghairah dia lain macam laa... minggu lepas dia high aku tak sedar... hari nih aku masuk awal-awal pagi ... memula dapat 10K x 0.055 pastuh .. harga drop sikit ..aku ambil lagi 10K x 0.045 the lowest utk hari nih... sayang 1X sikit jer aku ambik... pastuh... tgk price mula di romen... stim abis .. aku terpancut la 10K x 0.060 pastuh... high lagi.. 10K x 0.65.. seronoknya bukan main... leh duit raya dalam beberapa minit jer.... pastuh tgk cam le pegi jauh ... terbeli 10K kat 0.090...pastuh dia mula lemah... longlai ke 0.070..aku dah start panik... duit raya cam nak lenyap jer.... aku pun q sell kat 0.080..terpaksa la kekurangan duit raya... pastuh... cilakak.. aku tak der info ... dia dah cecah 0.120 gila babas punya ghairah aaa minah nih... tuh la citer aku...ekekke FR untuk hari nih...:)

Untung kasar 100++

selim
22-10-07, 12:20 PM
Transaksi pagi ini.

BELI

CheongK-C1 0.255 10K
CHCBC-C1 0.175 20K
KHSB 0.925 5K
Mulpha-WA 0.3825 20K
MBSB 1.49 5K

cenenot
22-10-07, 12:40 PM
Peminat, ko punya bahasa lepas raya ni ada lain mcm sket, hormon lebih ke apa kekek... nada sebijik mcm member aku sorang tu, subuh2 pun bini ajak wresling :tvhappy:

peminat
22-10-07, 12:45 PM
Selim...

MBSB masih belum ada apa-apa info... dari informer dalaman. Tapi banyak rendah juga u dapat price tuh... Dengar cerita hujung bulan Okt. akan ada announcement... U hold je dulu... ekekke cam bagus jer I nih nak advice Sifu besar ...wakakak..

selim
22-10-07, 12:57 PM
Selim...

MBSB masih belum ada apa-apa info... dari informer dalaman. Tapi banyak rendah juga u dapat price tuh... Dengar cerita hujung bulan Okt. akan ada announcement... U hold je dulu... ekekke cam bagus jer I nih nak advice Sifu besar ...wakakak..

Saya baca dari banyak report-report pakar. Semuanya mengatakan Fair Valuenya diatas 1.80. Saya akan simpan. Kat Tangan sudah ada 15K. Sekarang harga Average ialah 1.53.

** Perhatikan IRIS, mereak sekarang support di 0.24/0.245. Mesti akan berlaku sesuatu dalam tempoh terdekat ini.

cenenot
22-10-07, 03:09 PM
Shanghai dgn Hangseng drop balik, -125 dgn -1059, jaga2 ni mungkin akan drag sampai ptg dan pagi esok.. kalau DJIA drop kuat mlm ni pagi2 esok aku nak masuk Petroch-C1 balik :icon_biggrin:

mzar
22-10-07, 03:25 PM
agree with you cen,
petchina is the best counter tuk amik atm... masing2 punya dlm low premium compare dhn mother sahre kat Hkg.. between 1-5% premium only... yg discount ade 2 counter CCCC C1 dan ICBC C3.. yg lain kebanyakkan nyer premium tinggi... yg paling tinggi adalah yg latest 4 yg latest counter ...

mzar
22-10-07, 04:02 PM
or cen, maybe ptg nie boleh angkut kot pterochina tuh... ape pendapat hang?..biasanya after hang seng close, CW KLSI akan dinaikkan skit... esok kalau mlm nie DJ +, HK maybe esok positif gak..hehe..maybe ajerler...:)

cenenot
22-10-07, 05:07 PM
Petroch-C1 aku target main utk IPO theme, dorang akan launch hari Rabu ni dan by Jumaat dah tau berapa kali oversubscibe which pada aku akan beat Shenhua punya rekod.. dan dia list kat Shanghai seminggu lepas tu.. so masih lagi boleh pegi.. ada sapa2 mau follow??

cenenot
22-10-07, 05:11 PM
or cen, maybe ptg nie boleh angkut kot pterochina tuh... ape pendapat hang?..biasanya after hang seng close, CW KLSI akan dinaikkan skit... esok kalau mlm nie DJ +, HK maybe esok positif gak..hehe..maybe ajerler...:)

Pagi2 esok boleh angkut, aku rasa mlm ni DJ akan merah, kalau tak kecik mmg besar le.. Europe semua dah merah nih.. harap DJ drop kuat, boleh last kopek masuk petroch.. :icon_biggrin:

mzar
22-10-07, 05:16 PM
wa akan follow.. hehe..tp wa rasa esok pg petrochina tak jatuh..silap2 naik lagik.hehehe..tgk hongkong jatuh 1K.. dekat malaysia dia naik lak 1/2 sen..hehe..
mane nak angkut c1 or c3 or c4..
rasa cam nak angkut c4 , murah sikit dan lama lai dia expired..

NeoCyber
23-10-07, 07:48 AM
alamak.

hujan malam tadi.. nujum pak belalang punya prediction tak jadi ler :D

US DJIA di tutup +44mata.., jadi hijau laa pulak.. !

So, action plan pagi ni :

1. Masuk Petroch-c1 - tapi pada harga berapa?

Kaunter lain?

cenenot
23-10-07, 08:34 AM
Mlm tadi Nujum Pak Yahudi lebih terror dari Nujum Pak Belalang, cheh, kalau nak try Petroch-C1, boleh cuba kat 0.78 pagi nih tp harga dari 0.75 ke 0.82 sebenarnya masih lagi harga selamat.. so selamat mencuba..

Pagi ni gak aku nak cuba masuk Zijin dgn CHCBC.. anything below 0.19 is good enough.. lepas ni aku rasa Hangseng akan bull run lagi sampai le akhir tahun ni so hari ni aku nak masuk mana2 yang boleh masuk :icon_biggrin:

mzar
23-10-07, 09:24 AM
semua sudah naik tinggi maaa, kena tunggu hong kong bukak dulu tenbgok naik ke tak??..
kalau Hongkong negatif, maybe prc turun balik ler.. then baru boleh masukk.. semlm kalau masuk sudah raya balik..hehe..

zijin premium dkt ngan 70% dah tuh...

selim
23-10-07, 09:40 AM
Minta Maaf semua yang predict hari ini jatuh. Nampaknya saya seorang saja yang masuk counter PRC semlm. :eaea:.

BELI

CheongK-C1 0.255 10K
CHCBC-C1 0.175 20K
KHSB 0.925 5K
Mulpha-WA 0.3825 20K
MBSB 1.49 5K

Dan sebelum pasaran tutup semlm
CHMERCH-C1 0.18 20K

mzar
23-10-07, 10:19 AM
hong kong buka positif.. tp sekrg shanghai sudah negatif, maybe hong kong akan follow negatif gak nanti.. so masa tuh boleh masuk kot..tungguuuuuuu...sekrg sudah byk mahal maaa..

cen,
ko sempat angkut ape2 tak pg nie?

KAKAKLU
23-10-07, 10:28 AM
Wah..sifu selim..itu semua 'C' lu tikam arr...

selim
23-10-07, 11:24 AM
Wah..sifu selim..itu semua 'C' lu tikam arr...

At FIRST saya memang tak minat main CW China. Tapi lepas kaji betul-betul, ADA WANG MENGAPA TAK MAU AMBIL. hahahhah.

cenenot
23-10-07, 12:12 PM
hong kong buka positif.. tp sekrg shanghai sudah negatif, maybe hong kong akan follow negatif gak nanti.. so masa tuh boleh masuk kot..tungguuuuuuu...sekrg sudah byk mahal maaa..

cen,
ko sempat angkut ape2 tak pg nie?

Setakat hari ni aku dah punggah semua dgn 3 lori treler iaitu ZIJIN-C1, CHCBC-C1 & CHMERCH-C1..

Semua belian ni untuk disimpan sebagai stok angpow Chinese New Year thn depan.. :Finger_fing22:

mzar
23-10-07, 12:55 PM
uik.. pakai lori tuh.. cuma aku conpius skit...ketiga2 prc tuh melampau2 tinggi premium dia berbanding yg lain... apesal ramai masih berminat erkk????....

cenenot
23-10-07, 01:28 PM
uik.. pakai lori tuh.. cuma aku conpius skit...ketiga2 prc tuh melampau2 tinggi premium dia berbanding yg lain... apesal ramai masih berminat erkk????....

Pada aku yg tak masuk akal premium dia ialah HKEX-C4 tu mmg melampau tp bila fikir balik, ini cw ada jangka hayat 7 bln bang.. kira man2 dia nak expire time org tgh panas dgn cite Olympic thn depan..

Kalau tgk cite Zijin plak, ni pun dah melampau premium dia, pasal apa? pasal mother dia kat HK tak full force lagi, highest pun cuma HKD14.60 thn nih kalau ikut harga tu fair value ZIJIN-C1 cuma 0.185, tp satu advantage dia ni ialah dia akan list gak kat Shanghai, iaitu selepas CNOOC.. awal bulan depan akan list PETROCHINA, then akhir bulan Nov or awal bln Dis CHINA MOBILE lak list, followed by CNOOC, yg akhir setakat ni diketahui adalah ZIJIN, maybe bln Jan or Feb 2008..

Mana2 H Shares yg belum listing kat Shanghai akan pecut kuat bila dorang punya application utk Shanghai IPO dah masuk level REVIEW.. benda ni dah terbukti dgn Shenhua dan Petrochina..

China Mobile jgn ckp le baru aje dia ckp nak list harga terus mencanak2 naik..

So bayangkan Zijin nanti cam ne.. dia mirip mcm Shenhua, komoditi dan yg best precious metal, Gold, Platinum, Copper etc etc..

Itu CHMERCH pun satu gak yg belum listed kat Shanghai.. CHCBC dah list kat Shanghai bln lepas tp kau tgk le BOC dgn ICBC, dua2 dah listed kat Shanghai seblm CHCBC, berapa harga CW2 dua2 kaunter ni sekrg?? Mana ada bawah 0.25 kan, itu sebab le org masih goreng lagi tiga2 kaunter cw yg baru list semlm tu.. tu pendapat aku aje le..

Moto dia satu aje, "Selagi belum sampai Olimpik, selagi tu le market Shanghai dgn HK akan terus naik".. sekian..

cenenot
23-10-07, 01:48 PM
Maklumat Tambahan Mengenai ZIJIN MINING ( Di petik dari Blog Dali )

Business - Principally engaged in the exploration, mining, processing, refining and sale of gold and non-ferrous metals and other mineral resources in the PRC, and is a large mining conglomerate primarily engaged in the production of gold and non-ferrous metals.

Business Review - For the year ended December 31, 2006
Summary - Favorable Production and Operation, Gold Business Remains the Main Business, Business of Copper and Zinc Continuously Improving

1. GOLD MINE BUSINESS - During the reporting period, the Group totally produced 20,700 kg of mine gold (665,520 ounces) which was mainly from 3 main gold mines, representing a growth of 35.6% over last year, of which, 13,870 kg (445,930 ounces) was produced at Zijinshan Gold Mine, 3,240 kg (104,168 ounces) was produced at Shuiyindong Gold Mine, and 1,100 kg (35,366 ounces) of gold was produced in the form of concentrates at Huichun Shuguang Gold and Copper Mine, which was amounted to about 88% of total mine gold of the Group. Remaining 12% gold outputs was contributed by new productive gold mines such as Shanxi Yixingzhai Gold Mine, Sichuan Jiuzhaigou Gold Mine, and Yunnan Dixu Gold Mine which produced 2,490 kg (80,055 ounces) of gold in total. During the reporting period, the Group produced 28.510 kg (916,617 ounces) of refinery gold, representing a growth of four times over last year, of which, Henan Luoyang Zijin Yinhui Company produced 27,660kg (889,289 ounces) of refinery gold, Zijin Science and Technology produced 850 kg (27,328 ounces) of refinery gold. The substantial growth in the Group's turnover was mainly contributable to the growth of sales of refined gold from Louyang Zijin. Sales income from gold business of the Group represented 70.4% of the total annual sales income, and net profit of gold business represented 54% of the total net profit.

2. COPPER MINE BUSINESS During the reporting period, the Group produced 40,302 tonnes of copper, representing a growth of 102.83% over last year. Ashele Copper Mine successfully achieved the production plan and produced 30,018 tonnes of copper in concentrates form. Zijinshan Copper Mine produced 6,781 tonnes of copper cathodes. Hunchun Gold and Copper Mine produced 3,169 tonnes of copper in concentrates form. Bayannaoer Refinery Plant produced 334 tonnes of copper from other associated metals. Copper mine business grew rapidly. Its sales income represented 16.4% of the annual total sales income, while it represented about 32% of the total net profit.

3. ZINC MINE BUSINESS The Groupˇs zinc mine business rapidly rises as a new force. During the reporting period, 13,303 tonnes of zinc was produced in concentrates form, representing 8.38 times over last year. Yunnan Huaxi Yunye Jingyuan produced 2,945 tonnes of zinc in concentrates form. Ashele Copper Mine produced 9,439 tonnes of zinc from other associated metals. Other mines produced 199 tonnes of zinc from other associated metals. Wulatehouqi Zijin produced 17,017 tonnes of zinc in concentrates form. It is an ore provider to Bayannaoer Refinery Plant. In order to avoid duplicate calculation, its production was not included in our statistics. Bayannaoer Refinery Plant commenced production in July 2006, and has met the production plan quickly by producing 41,400 tonnes of zinc ingot. Sales income of zinc mine business represented about 10.7% of total annual sales income, while net profit represented about 13% of the total net profit of the Group.

Investment - In the first half of year 2007, the Group investigated 43 projects in the PRC and abroad, among which, contracts of 7 domestic mine projects were officially concluded, including the Xinjiang Wulagen Lead and Zinc Mine, Sichuan Songpan County Dongbeizhai Gold Mine,Malipo County Tungsten Mine and an integration of associated resources, Hunan Anhua Liaojiaping Antimony Tungsten Mine, Hunchun Yangjingou Tungsten Mine, Yunnan langdu Copper Mine, Lannitang Copper Mine and as a result that the resources controlled by the Group increased dramatically. The Group also successfully acquired two international projects. The Group’s associate company-Zijin Tongguan successfully acquired 89.9% equity interest of Monterrico by way of offer, and as a result, it gained the exploration right of a substantial large copper and molybdenum mine in Rio Blanco, Peru. The takeover has successfully been completed. The Group’s wholly owned subsidiary – Xinjiang Zijin has successfully acquired the whole equity interest of CBML recently and accordingly controlled the ZGC Gold Project in Tajikistan.

Projects - Domestic projects progressed smoothly, including, the Zijinshan Gold Copper Mine joint technological renovation, Dongping Gold Mine technological renovation, Guizhou Shuiyindong Phase III technological renovation, Guangdong Xinyi Gold Mine and Tin Mine technological renovation, Xinjiang Fuyun Reduced Iron Project, Wulatehouqi 200,000 tonnes per year process plant technological renovation, Zijin Copper Company Copper Sheet Belt Project, Makeng Iron Mine Phase II technological renovation, Tibet Yulong Phase I Project etc. Some of the above projects will start production soon, and will provide powerful support for the Group’s future development. As to the international projects, the exploration, development, and construction of Mongolia Nari Tolgoi Gold Mine proceed on schedule and is expected to be completed and production is to commence by the second half of year 2007. The Vietnam Ha Giang Lead-Zinc Mine is in production and its 300 tonnes per day production plant was in operation. Russia Kuton Gold Mine and Tuva Lead Zinc Mine were also in the process of applying for approval and have in place certain preliminary preparation work for project construction.

peminat
23-10-07, 04:27 PM
Untuk peruncit-peruncit yang mengikuti thread nih... jangan takut-takut untuk bagi posting anda... jangan risau pemborong-pemborong kaunter PRC masih sedia membantu kalau ada kemusykilan.... errkk tak der recommendation untuk kaunter local ke Sifu cenenot & Selim

mzar
23-10-07, 04:52 PM
cen,

latest info ttg new prc dr Deli...hehe.. wa hanya angkut CHCBC saje.. tu pun krn bank2 akan umumkan dia punya profit Q3 dlm masa terdekat.. kalau untung besor , dia nye mother naik ler.. so KL pon akan ikut... d and kut PetCH C4 harga 0.77...itu saje... ade pegang CNOOC gak.. hanya main 3 counter PRC nie....


utk local, 25 hb tenaga umum profit, sure untung, tp tak sure share dia naik ke tak?..any idea, kalau possible share naik boleh angkut CE dia tuh.. TM akan umum profit awal november.. still ade masa nak monitor..




Comments - Both are very expensive, the premiums are too high for both HKEx-C4 and Zijin-C1. When its 50%, it takes a lot to work down the premium and the leverage is good but not that fantastic. Very rarely do you find CWs or even China shares go on a straight line up. Premiums tend to be very high for the first few days of trading as there are not many sellers only buyers. The situation will turn around very soon. Just look at how other China-H shares covereds have been trading, open initially on high premium, loses the premium very quickly as well after just a couple of week. Especially when you are looking at Zijin, which will have to queue behind Petrochina and CNOOC for an A- share listing, no hurry to latch on. Wait for premium to go to 20% first. It will get there.

selim
23-10-07, 04:55 PM
Untuk peruncit-peruncit yang mengikuti thread nih... jangan takut-takut untuk bagi posting anda... jangan risau pemborong-pemborong kaunter PRC masih sedia membantu kalau ada kemusykilan.... errkk tak der recommendation untuk kaunter local ke Sifu cenenot & Selim

IRIS - Volume sudah ada, Support kuat di 0.24. Next target ialah 0.275

GPA - Baru saja terima Dividennya. Harga bateri akan naik tak lama lagi. Harga counter ini juga akan naik. Target 0.23-0.25.

Mulpha-WA - Harga sekarang selamat. Target tak perlu tinggi, 0.42 dah cukup.

MBSB - Target Fair Value dari Pakar RM1.80.

KHSB - Support kuat di 0.925. Resistance di 0.98.

selim
23-10-07, 04:58 PM
Genting dan Resort.

Setelah kematian Tan Sri Lim Go Tong pagi tadi, syer yang masih dipegang olehnya akan dialir masuk ke pasaran. Sekiranya 2 counter ini jatuh, boleh beli.

Genting : Below 7.00
Resort: Below 3.60

selim
23-10-07, 05:05 PM
Pasaran Europe semua dibuka dgn cantik. DJIA Future pun hijau juga.

Tengok mlm ini DJIA macam mana, sekiranya hijau. Esok boleh mula JUAL stok. Tetapi kalau buka dgn merah, esok akan sapu stok lagi.

Hari ini beli lagi CHCBC-C1 30K 0.20, total 50K (20K 0.18) dan CHMERCH-C1 0.20 30K . Total juga 50K (20K 0.18)

NeoCyber
23-10-07, 05:08 PM
Pagi ni.. setelah berkira-kira dari petang semalam.. utk masuk China Mobile c1.. akhirnya saya masuk pagi ni pada harga 0.650

Sepatutnya semalam lagi saya dah masuk .. sebab .. smalam dah tahu berita yg china mobile akan umumkan profit 3rd quarter nya.. pagi ni.

Analyst dah predict.. dijangka profit 3rd quarter nya akan lebih 30%..

ternyata tepat! - 3rd qtr profirnya naik 38%.. , so dgn berita tu.. terus saya Q 0.655 (harga 1st buyer masa tu)

nasib baik harga turun lepas saya Q tu.., jadi saya matched pada 0.650

lepas tu tak monitor dah!

petang ni .. masuk sekejap - tengok2 dah naik ke 70sen.


tunggu besok.. maybe jual.

mzar
23-10-07, 05:33 PM
sape mau excel file utk counter2 cina yg dicipta sendirik, sila bg email..hehe..
tq...

selim
23-10-07, 05:44 PM
sape mau excel file utk counter2 cina yg dicipta sendirik, sila bg email..hehe..
tq...

email kat saya
[email protected]

hot_cruel
23-10-07, 05:50 PM
sape mau excel file utk counter2 cina yg dicipta sendirik, sila bg email..hehe..
tq...

mzar...attached jer kat sini...takyah nak email2.

report today
Buy
1) CHMerch-C1 (20K) 0.21
2) Zijin (20K) 0.22

NeoCyber
23-10-07, 06:42 PM
sape mau excel file utk counter2 cina yg dicipta sendirik, sila bg email..hehe..
tq...

email saya. kat .. er.. saya pm anda :D

mzar
23-10-07, 06:47 PM
camno nak attach? ..ajar skit...hehe sorry tak pandai... pandai menaip jer..

seyde
23-10-07, 07:22 PM
setakat nie aku masih dok perati jer kaunter2 china nie...korang sumer dah borong...semalam dah masuk mahsing 1k kat 0.170..aku tak paham sgt pasal kaunter2 china nie..takut salah masuk. dok perati jer dari jauh.huhu.

63licks
23-10-07, 10:59 PM
sape mau excel file utk counter2 cina yg dicipta sendirik, sila bg email..hehe..
tq...
tlg mail pd saya di [email protected] tq

shinchan18
24-10-07, 08:34 AM
tlg mail pd saya di [email protected] tq

Bang,
Tolong email kat dia,kita share satu pejabat.he.he.

jundak
24-10-07, 09:18 AM
smalam tak sempat nak report.

smalam jual sinopec-c1 44@ 0.410-untung dalam rm1027

pehtu beli

CHMerch-C1 (3K) 0.21
Zijin (6K) 0.22

alhamdulillah rezeki pas raya...

mzar
24-10-07, 09:28 AM
dah email kepada yg dah bg email.....kalau tak dpt tlg bagitau..

dan masih menunggu tunjuk ajar camno nak attch file kat sini.

tq,

pg nie angkut tenaga cf 5k...dgr citer gov nak push tenaga..

cenenot
24-10-07, 10:10 AM
cen,

latest info ttg new prc dr Deli...hehe.. wa hanya angkut CHCBC saje.. tu pun krn bank2 akan umumkan dia punya profit Q3 dlm masa terdekat.. kalau untung besor , dia nye mother naik ler.. so KL pon akan ikut... d and kut PetCH C4 harga 0.77...itu saje... ade pegang CNOOC gak.. hanya main 3 counter PRC nie....

Comments - Both are very expensive, the premiums are too high for both HKEx-C4 and Zijin-C1. When its 50%, it takes a lot to work down the premium and the leverage is good but not that fantastic. Very rarely do you find CWs or even China shares go on a straight line up. Premiums tend to be very high for the first few days of trading as there are not many sellers only buyers. The situation will turn around very soon. Just look at how other China-H shares covereds have been trading, open initially on high premium, loses the premium very quickly as well after just a couple of week. Especially when you are looking at Zijin, which will have to queue behind Petrochina and CNOOC for an A- share listing, no hurry to latch on. Wait for premium to go to 20% first. It will get there.

Bang, aku tak risau sgt pasal Zijin tu, dia punya fundamental kuat dan dia punya prospek nak list kat Shanghai besar.. kalau ko tgk yg nak list mcm Petrochina, China Mobile dan Cnooc, semua dah tinggi2.. bila tiba masa Zijin dia akan jadi mcm tu gak so kalau nak masuk beli utk simpan sampai CNY..

Yang lain2 tu selagi masih panjang lagi tempoh expire dia kira masih selamat.. Cnooc ni ok tp kena ingat dia expire bulan 2 thn depan rasanya, agak2 dah list tu cabut terus le masuk kaunter lain..

Aku sekrg tgh usaha nak bukak trading acct kat luar utk main cw di HK, maybe thn depan dah start.. bukan apa, cw2 HK utk H Shares semua expire lama2, paling kurang pun 2 thn, so lebih baik main kat sana utk bigger exposure dan profit.. :icon_biggrin:

hot_cruel
24-10-07, 11:07 AM
Aku sekrg tgh usaha nak bukak trading acct kat luar utk main cw di HK, maybe thn depan dah start.. bukan apa, cw2 HK utk H Shares semua expire lama2, paling kurang pun 2 thn, so lebih baik main kat sana utk bigger exposure dan profit.. :icon_biggrin:



Perghhhh ini br betul2 CEO China CW...tak cukup sini sampai seberang ko nak redah...hebat...hebat :35:

sapa yg dah dpt excel tu tlg attach kat sini

Masuk CHCBC-C1 0.21 (10K)

ps - Selim...Scomi sudah lepas bot....region RM1.5 seems to be good price to enter

selim
24-10-07, 11:37 AM
Pagi tadi terima maklumat mengenai MAGNA. Target RM7.00.

Source ini sama dgn source KPS. Saya masih belum buat keputusan.

selim
24-10-07, 11:41 AM
dah email kepada yg dah bg email.....kalau tak dpt tlg bagitau..

dan masih menunggu tunjuk ajar camno nak attch file kat sini.

tq,
pg nie angkut tenaga cf 5k...dgr citer gov nak push tenaga..

Sorry, buat sementara waktu, MANAGE ATTACHMENT telah diDISABLEkan.

Anda boleh Uploadkan FILE anda ke mkshare.org. Kemudian bagikan link anda disini.

NeoCyber
24-10-07, 12:18 PM
Pagi tadi terima maklumat mengenai MAGNA. Target RM7.00.

Source ini sama dgn source KPS. Saya masih belum buat keputusan.

patut laa 2 kaunter ni dah berhari keluar dlm list saya!

magna dan magna-wa..


tapi kalau ikut kajian.., magna-wa lagi menarik!

adakah boleh masuk lagi magna-wa?

TP RM7.00 tu sampai bila Selim??

selim
24-10-07, 12:25 PM
patut laa 2 kaunter ni dah berhari keluar dlm list saya!

magna dan magna-wa..


tapi kalau ikut kajian.., magna-wa lagi menarik!

adakah boleh masuk lagi magna-wa?

TP RM7.00 tu sampai bila Selim??

Saya pun kurang pasti. Source ini biasanya tak mau cakap banyak, tetapi sourcenya mesti tepat.

Tetapi kali ini dia ada mentioned, awalnya Target ialah RM5.00, tetapi sekarang sudah tukar ke RM7.00.

cenenot
24-10-07, 01:51 PM
Utk bacaan sebelah ptg :icon_biggrin:

w ww.cnbc.com/id/21446906/for/cnbc/
w ww.cnbc.com/id/21446945/for/cnbc/

Agaknya pasal news kat bawah ni yg HK dgn Shanghai mcm tak kuat hari nih

w ww.cnbc.com/id/21446984/for/cnbc/

selim
24-10-07, 02:30 PM
Mesti ada sesuatu sudah berlaku.

Pasaran Asia Pasific banyak dah jatuh.

Ada siapa-siapa ada latest NEWS, sila bekalkan.

cenenot
24-10-07, 02:54 PM
Mesti ada sesuatu sudah berlaku.

Pasaran Asia Pasific banyak dah jatuh.

Ada siapa-siapa ada latest NEWS, sila bekalkan.

Rumours di Shanghai mengatakan Kerajaan China nak umum kenaikan kadar faedah semasa mereka umumkan data ekonomi negara mereka samada hari ini atau esok.. lain2 berita belum ada lagi kecuali Turki berkemungkinan serang Kurdis dengan bantuan US..

peminat
24-10-07, 03:34 PM
Laporan ari nih...

Aku terbakar dengar dakyah Mzar...

Berjaya Buy Tenaga-CF 10K x 0.115 ... dengan harapan boleh pegi jauh aa.. Mzar berapa target point ko nih... bukan apa...takut terpancut awal aa..ekekke .. Hang dapat harga berapa bro?..

mzar
24-10-07, 03:51 PM
aku beli harga 0.12 lebih skit dr ko....aku pon takder idea...cuma dpt info dr member gov nak push tenaga ajer..dan esok (dlm minggu nie gak) tenaga akan umum profit dia kan...
so harap2 dia leh jln...tp premium tinggi sbenornya-cuma expired date dia jauh lai bulan may thn depan..

mzar
24-10-07, 04:03 PM
sifu selim- dpt tak excel file tuh.. dah email pg tadi../

rasanya harga prc sekrg murah.. sape ade duit leh sapu... lepas hong kong tutup, rasanya dia akan rebound balik. sebab dkt hongkong, mother share maintain, tak jatuh sgt. tp kat KLCI dia jatuh.. tgk CNOOC dan Petro China..

selim
24-10-07, 04:20 PM
Saya pagi tadi dapat JUAL CheongK-C1 dgn harga 0.30.

Tak nak masuk dulu. Kalau tdak, ESOK kena bayar (sebab kalau beli hari ini, kira Day Trade, Esok pula T+3).

Esok baru masuk.

Sekarang ada sikit kesal, patutnya JUAL pagi tadi CHCBC-C1 dan CHMERCH-C1 semasa harga mereka di 0.215.

selim
24-10-07, 04:24 PM
sifu selim- dpt tak excel file tuh.. dah email pg tadi../

rasanya harga prc sekrg murah.. sape ade duit leh sapu... lepas hong kong tutup, rasanya dia akan rebound balik. sebab dkt hongkong, mother share maintain, tak jatuh sgt. tp kat KLCI dia jatuh.. tgk CNOOC dan Petro China..

Sudah terima. Thank you.

Saya tolong awak upkan di MKSHARE.org

mkshare.org/968185

mzar
24-10-07, 04:56 PM
wokey tq sifu...

mlm ni kalau DJ jatuh, KLCI jatuh belah pg..
nanti boleh lah shoping kot..hehe..sekrg pon petrochina premium paling rendah minggu nie..c1 1% dan c3 0.9% only..

63licks
24-10-07, 05:25 PM
dah terima excel file, terima kasih banyak banyak

mf
24-10-07, 06:43 PM
TQVM, Mzar for the excel file. Mucho gracias ... :)
I also now have 5k cnooc @ .475, 10K chcbc @ .20, rather high prices, hope it will rise like the sifus predict ... tq sifus ...

hot_cruel
25-10-07, 09:32 AM
Flash News

Hong Kong shares ended slightly lower Wednesday as investors opted to lock in profits in select Chinese stocks ahead of the release of key economic data in Beijing today and also possible (rumours) increasing kadar faedah semasa.

updated: turki dah start serang iraq...so perhatikan oil related company

-----------------------------------------------------------------------

Tp bila fikirkan balik....takkan new administration nak buat hal...mesti diorang nak jaga hati investor so bg aku still no worry on those china cw even paper lost boleh tahan gak banyak :shutup:

let see bila market diorang bukak

mzar
25-10-07, 10:14 AM
hehe.. semua sudah naik sekrg...

sape yg beli ptg semlm, boleh ambik untung dah pon..hehe..:)
oil counter still premium rendah. between 1-5% only.....chcbc premium sudah sampai bawah 25% dr 35% 2 hari lepas... zijin masih maintain 55% premium.. still high.. akan masuk kalau dia turun bawah 30%...

selim
25-10-07, 11:49 AM
Counter PRC semua JATUH.

Semua kena bakar, hehehehhe.

Beli CheungK-C1 0.24 10K.

mzar
25-10-07, 03:12 PM
tanco sudah pecut.. sape yg masih simpan sudah dpt angpow raya..

peminat
25-10-07, 03:46 PM
Tak der simpan nyer... dah terbuang awal-awal lagi.... Fuh.. ada lam games persuit jer... ekkekek tak per lah..leh merasa untung lam games pun jadi laa....

peminat
25-10-07, 03:51 PM
Kelihatan Support buy Marco-wa amat banyak sekarang dekat 0.080...apa ini merupakan petunjuk kaunter ini akan menjadi mangsa romen terus menerus nanti?...

selim
25-10-07, 04:04 PM
Tadi beli lagi:

CHENGK-C1 : 0.225 10K + 0.24 10K, dan sudah JUAL 0.25 20K.
CHMERCH-C1: 0.18 20K, Tengah Q Jual di 0.20.

selim
25-10-07, 04:07 PM
tanco sudah pecut.. sape yg masih simpan sudah dpt angpow raya..

TANCO info beritahu akan pecut pada esok (Court case akan postponed). Puki Ayam, hari ini dah pecut awal.

Hari ini asyik concerntrate di PRC saja, terlupa pandang TANCO.

Rugi juga dgn MAGNA, sekarang pun dah 4.46. NAIK 0.20.

hot_cruel
25-10-07, 04:51 PM
ini tanco betul2 kasi kepala sakit...dok q beli 0.55 tak dpt...0.06 tak dpt...sekali dia shoot 0.125 high hari ni....

tolong tgk...betul ka mata aku ni...taiwan up 33% = 3000 mata...apa pasal...kes boleh melabur di HK ker dia naik...ker the other way round??

hot_cruel
25-10-07, 05:32 PM
tolong tgk...betul ka mata aku ni...taiwan up 33% = 3000 mata...apa pasal...kes boleh melabur di HK ker dia naik...ker the other way round??

heh system error rupanya...+125 jer...hampeh tul :furious:

selim
25-10-07, 05:53 PM
heh system error rupanya...+125 jer...hampeh tul :furious:

Taiwan kalau boleh naik 3000 point, hanya satu kemungkinan saja.

TAIWAN menjadi PRC Province.

PRC akan hantar wang ke Taiwan dgn pesawat A380.

peminat
26-10-07, 09:19 AM
Uikss.. mana semua orang nih.... Abgzan mana... dia nyer makwe Talam sudah kena romen cukup-cukup... hampir lunyai tuh.... eeemm pepagi dah Sold Tenaga-CF 10K x 0.135 leh aaa untung... thanks to Mzar... sekarang q buy laks kat 0.120 ..

hot_cruel
26-10-07, 10:14 AM
eeemm pepagi dah Sold Tenaga-CF 10K x 0.135 leh aaa untung... thanks to Mzar... sekarang q buy laks kat 0.120 ..

peminat...kenapa nak masuk kat harga tinggi?? kalu aku baik tunggu dia drop balik below 0.10...jgn lupa kenaikan lately ni psl dia umum profit...and org dah start buang hari ni lepas dia umum. Unless kalu ko tak kisah nak simpan lama...then should be okay psl dah ada ura2 tariff electrik akan naik next year

Anyway juat an advice....:icon_biggrin:

selim
26-10-07, 10:49 AM
2 hari ini Pasaran sudah beredar ke Local NL dan YTF.

Perhatikan
KHSB
INSAS-WA
IRIS

Tengok trend, akan datang bila-bila masa.

Saya dah Q JUAL

KHSB 0.985 5K, 1.00 5K
INSAS-WA 0.21 20K

selim
26-10-07, 11:05 AM
KHSB dah DONE JUAL di 0.985 dan 1.00.

Beli
TANCO 0.44 10K. (Target 0.50)
** But at yr own risk (Harga dah terlalu tinggi)

TokWe
26-10-07, 11:12 AM
PMIND dan PMID-WA pun dah start naik

hot_cruel
26-10-07, 11:14 AM
pagi ni banyak PN17 counter kena goreng...insas dah kena main...yg aku nampak belum sp giliran harnlen...

betul cakap selim...YTF local punya masa skang...HL BANK, PUBLIC BANK, LIONIND, LHH, NAMFAT, MUHUBAH

GOOD LUCK!

mzar
26-10-07, 11:28 AM
nampak mcm smua sindiket sudah takmo pilih PRC lai... walaupun mother HK naik, kat sini maintain jer.. tgk CNOOC, mother dah lepas 15HKD...tp sini dok berlgar sama aje..

nampak smua sudah balik ke local...

ape counter bagus utk masuk erk?..

peminat
26-10-07, 11:37 AM
peminat...kenapa nak masuk kat harga tinggi?? kalu aku baik tunggu dia drop balik below 0.10...jgn lupa kenaikan lately ni psl dia umum profit...and org dah start buang hari ni lepas dia umum. Unless kalu ko tak kisah nak simpan lama...then should be okay psl dah ada ura2 tariff electrik akan naik next year

Anyway juat an advice....:icon_biggrin:

Thanks for the advice..actualy dah matched tadi... aku laks tersilap q sell so dah sold semula kat 0.120 ... ter rugi brokerage fee la pulaks...ekekke wokeh...aku akan tunggu kat 0.100 ... best gaks aa kaunter nih..:)

Dah bought PMIND-WA 10K x 0.065 ...

q Sell kat 0.070.. tak lepas-lepas pun... ingat nak follow Selim main Tanco.. tapi kekurangan dana...

abgchik
26-10-07, 12:01 PM
Dah bought PMIND-WA 10K x 0.065 ...



PMIND-WA matured bila tu..?

ajimario
26-10-07, 01:23 PM
hari nie nak declare sedikit keuntungan.... setelah dua minggu senyap hehehe

tanco-wa - beli avg 0.0425 200k unit
jual 0.135 200k

alhamdulillah untung, n tq to selim, cen n hc coz banyak membantu....

sehari dua nie kaunter prc agak drop... sapa yg berminat boleh masuk....maybe nextweek akan rebound... rasa nyer hot cruel boleh jelaskannnyer...

selim
26-10-07, 02:40 PM
PRC

ShangHai dan Shen Zhen sudah dari Hijau tukar ke Merah, Jangan silap faham, mereka terbalik dgn kita.

Dari Jatuh dah tukar menjadi NAIK.

Pemain PRC Counter dah balik. Perhatikan semula ke counter PRC.

hot_cruel
26-10-07, 03:00 PM
sehari dua nie kaunter prc agak drop... sapa yg berminat boleh masuk....maybe nextweek akan rebound... rasa nyer hot cruel boleh jelaskannnyer...

perghhh aku pulak...aku cuma balaci counter2 PRC ni...ko sebagai lembaga pengarah atau nak lagi best tanya CEO dia...cenenot (woi cen udah2 ler tu makan kopok lekor :icon_biggrin:)

aku dah start kumpul cw china mostly yg yg br pecah dara( yg br listed ler :35:)...utk sell next week for short term...yg belian awal akan diperam sehingga secukup rasa...tgk sebulan camner dia perform...kalu icbc c1 & c3 boleh cecah 700% dlm masa 2 bulan....takkan 500% takleh capai....heh :icon_biggrin:

lagi satu dijangka next week long rally bullish akan start...bermula dengan pengumuman dr FED...ada yg cakap dia akan potong discount rate dulu...then bulan 12 br FED rate....ada yg cakap FED rate terus...anyway either will give very good sign for more uptrend. And with Han Seng keep on maintain above 30K index.....baik kumpul dulu sebelum terlepas bot....ehehehehe :aol_asstoass:

beckhamesque
26-10-07, 03:15 PM
HK sudah up....
Please load your weapon now! hehehehe....
Sudah peram banyak ni: Shenhua, Petroch, Zijin & CNOOC.


p/s: Master Selim, IRIS ada development baru tak?

SEGA
26-10-07, 03:32 PM
lupa nk kasi report :

pada 23/10/2007
beli CHMERCH-C1 (2K) x 0.210

ajimario
26-10-07, 03:49 PM
yg belian awal akan diperam sehingga secukup rasa...tgk sebulan camner dia perform...kalu icbc c1 & c3 boleh cecah 700% dlm masa 2 bulan....takkan 500% takleh capai....heh :icon_biggrin:



hc... ini ayat macam aku pernah dengar nie...

hot_cruel
26-10-07, 04:25 PM
hc... ini ayat macam aku pernah dengar nie...

aji...aku tambah sikit..tertinggal lak


yg belian awal akan diperam sehingga secukup rasa...tgk sebulan camner dia perform...kalu icbc c1 & c3 boleh cecah 700% dlm masa 2 bulan....takkan 500% takleh capai (with clause)....heh

bg yg nak main local...perhatikan MMM. Lagi satu yg dah oversold...Mems

beckhamesque
27-10-07, 06:18 AM
......lagi satu dijangka next week long rally bullish akan start...bermula dengan pengumuman dr FED...ada yg cakap dia akan potong discount rate dulu...then bulan 12 br FED rate....ada yg cakap FED rate terus...anyway either will give very good sign for more uptrend. And with Han Seng keep on maintain above 30K index.....baik kumpul dulu sebelum terlepas bot....ehehehehe


Please load your weapon now! hehehehe....
Sudah peram banyak ni: Shenhua, Petroch, Zijin & CNOOC.

Wahhhh US semalam closed positif ma....
DJIA +134.78, NASDAQ +53.33 but most important is the broader S&P Index also up very high +20.88.

Most probably, Monday morning akan jadi hari pecut @ pancut sedunia! kekekeke
:drunk:

selim
27-10-07, 04:07 PM
DJIA +134.78, NASDAQ +53.33.

BSKL +20.08 , Closing pada 1398.35. Rekod paling tinggi semenjak BSKL.

Faktor yang akibatkan kesemua ini ialah:

FED akan cut rate 0.5% lagi (either dilakukan dalam 1 atau 2 kali).

Over Sea Fund telah tarik keluar FUND mereka dari US dan melabur di Asia Pasifik, antaranya negara yang dapat faedah ialah Hong Kong, Singapore, Malaysia, Indonesia dan India.

Selain daripada ini, rumous Pilihanraya akan diadakan bulan depan semakin dihebohkan. Di kawasan perumahan saya telah menerima NOTIS DBKL, semua jalan akan diliputi tar yangbaru mulai minggu depan (biasanya ini merupakan pilihanraya akan datang). Selain daripada ini, harga minyak semakin NAIK serta Tol akan naik tahun depan. Pilihanraya kemungkinan besar akan diadakan bulan depan.

Pelawat Angkasa Dr. SMS dah balik, ia juga akan menolong BN menaraik Undi.

Bagi yang main Forex, boleh simpang Ringgit Malayisa, EURO dan PRC YEN.

Langkah-langkah yang perlu dijaga:

Oversea Fund ini bukan merupakan Foreign Fund yang lain, mereka ini hanya main Short Term saja. Setelah FED Cut Rate, Oversea Fund ini akan balik ke US.

cenenot
27-10-07, 09:44 PM
Jangan pandang rendah sama ini CW2 China.. :icon_biggrin:, saya sendiri sudah fikir mau tukar nama kepada Chen Nen Not ( tak tau apa makna dia dlm bahasa cina ) hahahah...

Ok sesapa mau balik kepada tema profit announcement, minggu depan adalah masa yang terbaik tetapi kita akan follow profit announcement daripada H Shares di HK..

Isnin, China Construction Bank akan umum profit mereka.. mengikut report dariapada Bloomberg mereka untung USD3 billion, dan Goldman Sachs sudah upgrade kepada BUY utk kaunter ini dgn TP HKD 8.45, last trade friday harga dia adalah HKD 7.75 dan year high adalah HKD7.85.. CHCBC-C1 last trade adalah 0.19

Selasa Bank Of China plak akan umum profit mereka.. last price friday HKD4.70, year high HKD4.92, BOC-C1 last closed 0.245..

So selamat mencuba.. aku rasa tak lama lagi turn CHMERCH dan ZIJIN punya profit announcement..

Isnin nanti aku akan postkan report mengenai Zijin daripada Reuters Research, beli USD20 tu heheh..

63licks
27-10-07, 10:53 PM
saya juga harap ini2 kaunter akan mengikut naik di BSKL. Ada juga beli sikit boc dan chbc

selim
28-10-07, 01:10 PM
Info From STRAITS INDEX

Weekly Report.
Isnin disebabkan oleh kejatuhan DJIA melebihi 300 mata, Indeks BSKL telah jatuh dan membuka satu GAP, ini disebabkan Pelabur panic dan buang share. Biasanya GAP sebegini dalam tempoh pendek akan RECOVER dan melakukan Tecnical Rebound.

Minggu Depan: Indeks BSKL telah mencapai tahap paling tinggi dalam rekod BSKL di 1398.35. Support sekarang di 1392.18 dan 1337.75. Resistance pula di 1400 dan 1420. Pasaran perlu melepasi 1420 baru akan berdiri kukuh. Sekiranya tidak, pasaran akan jatuh balik ke support diatas.

Bollinger Middle Band telah diisi semula minggu lepas dan melepasinya. Dengan ini, Indeks BSKL naik minggu lepas. Purata Transaksi Volume mengatasi purata Transaksi 40 hari, bermaksud pasaran BSKl sekarang amat aktif. Sekiranya minggu depan masih mengekal pada Volume Transaksi yang sama (MELEBIHI 1.6 Billion harian), Indeks akan NAIK lagi.

selim
28-10-07, 01:20 PM
Analisis dari AA Anthony

Indeks BSKL mencapai Rekod Terbaru. Minggu akan datang menpunyai peluang yang amat bagus NAIK lagi. Indeks perlu melepasi 1420 baru boleh kukuh, sekiranya tidak, Indeks akan jatuh balik ke Suppot 1380.

Sekiranya Blue Chips dapat mendorong indeks menaiki sehingga 1420, counter Second dan Third Liner akan menyambung sesi kenaikan. Setelah melepasi 1420, Profit Taking akan berlaku, cadangan diberikan ialah TUNGGU SEBELAH dulu. Biar pasaran stabil baru masuk semula.

Kenaikan harga minyak akan menolong counter-counter yang terlibat dengan sektor minyak. Isu Credit US dan matawang US juga masih menpengaruh pasaran. Perlu berhati-hati.

KWSP membenarkan ahli mengeluarkan wang dari account 2 akan menolong Ahli KWSP membuat pelaburan ke BSKL.

selim
28-10-07, 01:42 PM
Analisis dari TA

Minggu depan, pasaran BSKL menpunyai harapan akan NAIK. Long Term atau Short Term, Fundamental BSKl masih kukuh. Tambahan lagi, Oversea Fund dah masuk ke Asia Pasifik, ini akan mendorong BSKL NAIK.

Minggu ini, ada banyak counter-counter PRC LIST di Negara-Nagara Asia, dijangka Bursa Saham Asia Pasifik akan NAIK. Walaupun Ekonomi dan Masalah Credits akan melanda US, tetapi dipercayai FED akan melakukan sesuatu pada minggu ini. Bursa Saham Asia Pasifik masih selamat.

Kenaikan Harga Minyak akan mengakibatkan kadar Inflasi NAIK, tetapi masih boleh DITERIMA oleh pasaran. Bursa Saham Asia Pasifik masih NAIK menunjukan isu ini tidak menpengaruhi pasaran.

Disebabkan KEYAKINAN pelabur dah balik, Blue Chips, 2nd dan 3rd liner counter digoreng bergilir-gilir, INDEKS BSKL dijangka akan NAIK minggu depan. Sekiranya pelabur mengabil UNTUNG (Profit Taking), Support sekarang di 1370.

selim
28-10-07, 01:50 PM
Analisis OSK

Walaupun pasaran US dipandang kurang memuaskan dan pasaran Asia Pasifik kurang STABIL, TETAPI jika US dan Pasaran Asia Pasifik terutamanya PRC tidak jatuh terlalu hebat, BSKL masih berada di kedudukan yang amat selesa. Ini disebabkan Fundamental Ekonomi Malaysia akan kukuh dan Keuntungan Korporat amat mengalakan. Ini telah mengakibatkan pelabur amat yakin dengan BSKL.

Harga TINGGI minyak sebenarnya memberi faedah kepada Malaysia. Rancangan Malaysia Ke-9 dan East Cost Koridor akan membantu counter-counter yang terlibat mendapat KEUNTUNGAN yang bagus.

Kenaikan harga minyak masih dibawah tahap penerimaan, Kawalan Kenaikan Kadar Inflasi sedang diperhati dan diikut oleh kerajaan. Ini tidak memberi kesan terus kepada pelabur.

Resistance sekarang di 1450.

beckhamesque
29-10-07, 09:08 AM
Sudah top-up lagi China CWs.... heheheheh
Hari ni masuk BOC-C1 sama CHCBC-C1 at 0.245 n 0.195 respectively.
Masuk Mahsing avg RM1.70 hehehe dah boleh jual pun (sudah ada profit dlm 1k) tapi tunggu RM2 la.

Semoga aku beroleh kejayaan.... hehehehehe

mzar
29-10-07, 12:21 PM
pg tadi angkut HWL kat harga 0.64... sekrg sudah cecah .72..hehe..

rugi tak ambik minggu lepas - Q last minute tak berjaya.. kalau tak boleh raya sakan dah..hehe..

dan dah jual skit CNOOC tadi dkt .50 sen.

petrochina takmo gerak maaa.:(

mzar
29-10-07, 12:37 PM
need sifu advice on this HWL.. perlu saya lock profit atau tunggu dulu.. sekrg nampak dia tgh pecut lagik.. tp dia dah naik start hr jumaat lai.. from 0.39 sen ke 0.755 dah..hehe..

so ape kata survey, lock profit atau tunggu tengok dulu.??.. dia naik sebab mak dia kat hong kong naik melampau2 tuh.. sekrg pon hampir discount... tak sure sebab ape naik...rasa profit Q3 tinggi kot.

cenenot
29-10-07, 02:51 PM
need sifu advice on this HWL.. perlu saya lock profit atau tunggu dulu.. sekrg nampak dia tgh pecut lagik.. tp dia dah naik start hr jumaat lai.. from 0.39 sen ke 0.755 dah..hehe..

so ape kata survey, lock profit atau tunggu tengok dulu.??.. dia naik sebab mak dia kat hong kong naik melampau2 tuh.. sekrg pon hampir discount... tak sure sebab ape naik...rasa profit Q3 tinggi kot.

HWL mother naik kuat kat HK sejak jumaat lepas.. ni semua pasal dorang expect Fed rate cut minggu ni which will boost property markets.. Kalau nak lock dulu pun boleh or tunggu HK lepas 32000 mata minggu ni which pada aku tak mustahil kalau Fed mmg betul cut rate, harap jgn dia main cak2 dah le Fed ni kekek...

mzar
29-10-07, 03:14 PM
Tq cen,

dah lock profit pon..hehe.. sebab takut tgk mother dia nak menjunam tadi lepas dia sampai 98HKD.. dip sampai 96HKD... pastuh sekrg rebound balik la plak..hehe..
takperler..

dan sekrg tengah usha nak amik ape lak?.. esok ade PRC baru nak list..


HSCEI-C1 (HANG SENG CHINA ENTERPRISES INDEX) IS LISTED TOMORROW AND IS SUPER BEST BUY BECAUSE THE HSCEI INDEX IS OVER 20225 POINTS. THE EXCERCISE LEVEL IS ONLY 18620 POINTS

TOMORROW LISTED ONLY RM0.275. TARGET PRICE IS MORE THAN RM1.50 OR MORE.

http://www.hsi.com.hk/

http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5Cedmsweb.nsf/LsvAllByID/48256E5D00102DF34825727E0001D52B?OpenDocument

beckhamesque
29-10-07, 03:39 PM
petro-ch1 sudah bergerak.... sudah lego sikit @ lock profit kat 0.835
balance 15k mahu simpan sampai listing.

Iris pun sdh gerak... hmmmm
Sudah let go semua @ RM0.26. Tak mau tunggu. Cash mau pakai bayar T+3. hehehe
Menyesal tak ikut advice Master Selim abt Mulpha-wa, dia target 0.42 tapi sudah gerak sampai 0.435!

seyde
29-10-07, 05:16 PM
report2..

beli mulpha-wa 0.385 10k..jual kat 0.415 10k...sudah terpancut awal la...tape2 janji untung...bukan senang aku nak merasa untung ni ehehe...thanks selim for dah info

mzar
29-10-07, 05:25 PM
ceh, HWL meloncat lak ke 0.86...:P...esok rasanya sambung naik balik kot.

dan last2 minute sambar bursa ce skit..hehe.. kalau mlm DJ positif esok bursa pon positif. inie warrant pon harap2 berjalan lagik..

beckhamesque
29-10-07, 05:42 PM
report2..

beli mulpha-wa 0.385 10k..jual kat 0.415 10k...sudah terpancut awal la...tape2 janji untung...bukan senang aku nak merasa untung ni ehehe...thanks selim for dah info

OK la tu brader... dapat la jugak +/- RM235.... sapo nak bagi....Kalau masuk ASB pun setahun sekali baru dpt dividen! hehehe

Tahniah!Tahniah!Tahniah!

virtualG2
29-10-07, 10:04 PM
look for mrcb,equine,scomi this week..

hot_cruel
30-10-07, 10:28 AM
look for mrcb,equine,scomi this week..

Any reason?? NCER ?? SCER??

selim
30-10-07, 11:14 AM
Seperti yang saya mengatakan minggu lepas. Penumpuan pasaran sekarang dah balik ke counter goreng local.

GPA
Beli average 0.190 50K, JUAL pagi tadi 0.205 20K

IRIS
Beli Average 0.24 50K, JUAL pagi tadi 0.260 20K, 0.265 10K

MARCO-WA
Beli average 0.095 100K, JUAL pagi pagi tadi 0.105 20K, 0.11 20K, 0.115 20K

Mulpha-WA
Beli average 0.385 20K, JUAL semlm dan pagi tadi 0.435 10K, 0.44 10K

MBSB
Beli Average 1.53 20K, Jual 1.60 5K.

Petang nanti akan masuk semula counter PRC.

seyde
30-10-07, 11:52 AM
masuk zijin 10k 0.17..

selim
30-10-07, 12:33 PM
Regional Market semua mengalami KEJATUHAN. Kejatuhan kali ini merupakan Teknikal Adjustment dan Minor Profit Taking.

Ini amat bagus bagi BSKL dan Regional Market. Rebutlah peluang kali ini masuk stok-stok yang anda idami.

Kejatuhan kali ini dijangka akan selesai dalam 1-2 hari saja.

peminat
30-10-07, 12:46 PM
Dah matched UNICO 1K x 1.110, Apa pendapat pelabur-pelabur semua tentang kaunter ini... bercadang nak tambah lagi pegangan sekiranya mendapat response yg positif...

cenenot
30-10-07, 01:54 PM
Dah matched UNICO 1K x 1.110, Apa pendapat pelabur-pelabur semua tentang kaunter ini... bercadang nak tambah lagi pegangan sekiranya mendapat response yg positif...

Apa cite UNICO nih?? lain mcm aje tetiba naik. Jumpa minyak ke apa heheh..

Pada yang berminat nak masuk CW China.. sila perhatikan CHMERCH-C1, baru list 2 minggu, dia punya mother sudah all time high.. by right premium dia pun sudah berkurangan.. Harga sekrg adalah sesuai utk beli, tp digalakkan simpan, jgn main kontra.. :icon_biggrin:

cenenot
30-10-07, 03:21 PM
Pada yang berani main kontra, boleh cuba BOC-C1, hari ni mother dia di HK sudah pecah all time high.. expected good profit announcement soon, sepatutnya hari nih dia umum profit.. nak cuba boleh Q beli kat 0.23 dan ke bawah, selamat mencuba..

beckhamesque
30-10-07, 03:55 PM
UNICO dgr citer IOI nak takeover.... Cis terlepas plk aku!

selim
30-10-07, 03:58 PM
Regional Market dah RECOVERED.

Siapa belum masuk lagi, cepat-cepat. hahahhah.

peminat
30-10-07, 04:23 PM
sold UNICO 1K x 1.200...untung bersih rm60++....isk..nyesal tak ambik bebanyak sikit...keh keh..:)

hot_cruel
30-10-07, 04:24 PM
pagi ni banyak PN17 counter kena goreng...insas dah kena main...yg aku nampak belum sp giliran harnlen...

GOOD LUCK!

posted last friday...sapa follow masuk sudah boleh collect skarang... both anak sama mak :35:

63licks
30-10-07, 10:51 PM
Nampaknya prc mcm tidak lagi laku. Apa pandangan sifusifu. Perlukah lepaskan atau tunggu agi. I ada boc,cccc3,4 dan chmerc sikit stil holding lagi. Ingat ini kaunter akan naik lagi tak?

cenenot
31-10-07, 08:53 AM
Nampaknya prc mcm tidak lagi laku. Apa pandangan sifusifu. Perlukah lepaskan atau tunggu agi. I ada boc,cccc3,4 dan chmerc sikit stil holding lagi. Ingat ini kaunter akan naik lagi tak?

Bagi aku, kalau semua tu kau dah pick up, simpan aje, bln 11 ni market semua akan rally balik :icon_biggrin:

hot_cruel
31-10-07, 09:32 AM
agree with cenenot...kalu dah pickup...simpan aja...bg aku skang mixed...sometimes local..sometimes foreign...kalu fund banyak takper gak...aku pun banyak yg terlepas bot utk local counter.

Pagi ni profit taking berlaku...seriously waktu yg baik utk membeli belah...petang market akan start rebound sebab mlm ni FED akan announce psl rate diorang...analyst target another 0.25.

hati ada sikit sakit tgk harnlen pecut lagi hari ni...cheh :furious:

ps - SELAMAT HARIJADI BUAT DIRECTOR PRC AJIMARIO - semoga bertambah murah rezeki

NeoCyber
31-10-07, 09:51 AM
ada sapa boleh terangkan fenomena pelik yg berlaku pada kaunter2 prc..

kenaikan kaunter2 prc kali ini.. seperti di tekan atau di tahan oleh tangan-tangan hitam di balik tabir.

seolah-olah ada konspirasi teori yg menghalang pelabur2 tempatan terlalu menumpukan kaunter2 prc.. !?

saya nampak fenomena ni beberapa kalu utk round ke 2 ni.. dan semalam yang paling nyata!

sebarang kenaikan tidak akan berlangsung sehingga sessi di tutup..! kalau berjaya lepas.. sekejap aje.. mesti ada tekanan utk jual dan harga akan jatuh terus menerus..

seolah ada satu kumpulan yg mengumpul.. dan satu kumpulan yg membeli.. dan bekerjasama.. ! bila tekanan belian berlaku yg mengumpul tadi akan buang pegangan meraka.. dan create ilusi seolah2 orang tengah buang pegangan kaunter tu.. dan yg lain pun paniik.. dan ikut sama.. !!!

apa penerangan tuan-tuan director yg lain??

seyde
31-10-07, 09:59 AM
ohss itu macam ke? macam kes sindiket..hal2 macam nie kena refer kat sifu selim nie...tapi time masa nie la elok kumpulkan kaunter2 prc nie?

mzar
31-10-07, 12:03 PM
aku pon perasan something ak.. Cth HWL... memang diorg akan ikut sebijik mother kat HongKong .. 1 saat naik kat hongkong, sini akan naik, saat 2 Hk turun, sini turut turun.. confius camne diorg leh buat sebegitu cpt.. dan satu lai tgk HSI nye counter. Q buy dan Sell, asyik2 5000 ...mcm ade org main aaa......rasanya sindiket kot.....my opinion ajer ler..

seyde
31-10-07, 03:22 PM
aku nak tanya skit, biasanya kalau kita tau ada pengaruh sindiket terhadap satu2 kaunter, apa patut kita buat? join masuk? atau dok tepi jer?

abgzan1
31-10-07, 04:42 PM
Uikss.. mana semua orang nih.... Abgzan mana... dia nyer makwe Talam sudah kena romen cukup-cukup... hampir lunyai tuh.... eeemm pepagi dah Sold Tenaga-CF 10K x 0.135 leh aaa untung... thanks to Mzar... sekarang q buy laks kat 0.120 ..

Byk busy sudah lama tak masuk thread...

Talam aritu buy 0.06...nak jual ke takmo ni, dlm dilema...risiko tinggi ni....

Chmobil aritu buy 0.14, nak jual ke atau tunggu lagi...

Misc-cc ingat nak jual 0.09, ada potensi naik lagi ke sifu2?

selim
31-10-07, 05:02 PM
Byk busy sudah lama tak masuk thread...

Talam aritu buy 0.06...nak jual ke takmo ni, dlm dilema...risiko tinggi ni....

Chmobil aritu buy 0.14, nak jual ke atau tunggu lagi...

Misc-cc ingat nak jual 0.09, ada potensi naik lagi ke sifu2?

Selamat KEMBALI, abangzan1. :Finger_fing22:

Di Mana Jatuh, Di Sana Anda Bangun Semula.

Jual atau HOLD, sendiri buat keputusan.

hot_cruel
31-10-07, 05:09 PM
Chmobil aritu buy 0.14, nak jual ke atau tunggu lagi...


wel cum back abgzan..:icon_biggrin:
ni nak tanya sikit...psl ko pun dah berkurun hilang....nak gak bgtau chmobil dah ada sp C4 skang...yg mana satu ko beli?? lagi satu 0.14 ker 0.41??

abgzan1
31-10-07, 05:13 PM
wel cum back abgzan..:icon_biggrin:
ni nak tanya sikit...psl ko pun dah berkurun hilang....nak gak bgtau chmobil dah ada sp C4 skang...yg mana satu ko beli?? lagi satu 0.14 ker 0.41??

c1 0.14, berkurun lamanya buy...sudah lama tarak monitor saham...sekali cek, terduduk, tgk semua saham cina mencanak2....

abgzan1
31-10-07, 05:23 PM
GPA tarak improve2...penat2 pegang pada harga 0.20 dari dulu....aiyooo...takde power lagi cam dulu ke...

counter tenaga-ce pulak gua nyer pegangan aritu sudah expired, haha....burneedddddd.....

asiaep, masih takuk lama, pon ada pegang gak....aiyo..

peminat
31-10-07, 05:41 PM
GPA tarak improve2...penat2 pegang pada harga 0.20 dari dulu....aiyooo...takde power lagi cam dulu ke...

counter tenaga-ce pulak gua nyer pegangan aritu sudah expired, haha....burneedddddd.....

asiaep, masih takuk lama, pon ada pegang gak....aiyo..

Welcome back .....barulah meriah sikit...hahhaha buat Tesis ke Bro?.. Profesor mana yang buli hang nih.... ekekke. Talam-Pa ari tuh kena goreng..harga melambung.... ingatkan hang dok monitor diam-diam... buat untung senyap-senyap..

selim
31-10-07, 05:46 PM
GPA tarak improve2...penat2 pegang pada harga 0.20 dari dulu....aiyooo...takde power lagi cam dulu ke...

counter tenaga-ce pulak gua nyer pegangan aritu sudah expired, haha....burneedddddd.....

asiaep, masih takuk lama, pon ada pegang gak....aiyo..

AsiaEP sila simpan. Ada berita kononya. Jangan Jual dulu.

63licks
31-10-07, 10:48 PM
Bagi aku, kalau semua tu kau dah pick up, simpan aje, bln 11 ni market semua akan rally balik :icon_biggrin:


memang ah pick up. Akan dgr nasihat sifu. terima kasih banyak banyak.:cowboy: