PDA

View Full Version : Magazine yang korang suka baca



smut
02-08-05, 05:03 PM
pasal aku tgk thread ni sunyi sepi saje.. so aku try start topic baru ari nih..

Magazine yang korang suke baca...

aku minat HWM :)

conway
03-08-05, 01:22 PM
I like to read FHM magazine

PuBLiC_PHoNe
03-08-05, 03:54 PM
aku dari dulu sampai sekarang still maintan kat majalah KERETA..pasal aku minta modifikasi

khalua
04-08-05, 12:16 AM
Aku minat apa2 majalah pasal PC dan gadget..................

apekx
04-08-05, 01:04 AM
PC n Kereta magazine
yang lelain baca just isi masa lapang
majalah kartun2 pon layan

khalua
04-08-05, 01:12 AM
heh, nasib baik playboy takde jual kat malaysia, kalau tak lupakan saja la, majalah keta ker, pc ker, semua dok ngadap playboy jer...

Starscream
04-08-05, 03:01 PM
aku suka baca anything to do dgn modified kereta....yg import mags bezz tapi mahal kalau nak subscribe..besides tu guitar world n stuff..boring boring baca cleo awek ku haha

glenn.e
04-08-05, 06:49 PM
aku minat majalah CHIP..korang tau x..majalah PC dah bersepah kat malaysia ni..kekadang topik die same jer...majalah PC ape yg korang suke?

batubata2
04-08-05, 06:53 PM
chip best coz x berapa banyak iklan cam pc.c**. siap bagi cd free. info yg dier bagi pun leh tahan.

20vturbo
05-08-05, 12:14 AM
majalah mangga....aku suka baca syarahan agama MAMA juwie...best

mypakar
05-08-05, 01:13 AM
he he he
baca syarahan agama ke? tgk yg tengah dan belakang? :P
apa2 pun sejak ada isu panas2 ni...
aku suka tgk mastika...

cara dia expose citer2 pasal tupah tu...
mencarik senyuman ragaku la...

Doc Holiday
05-08-05, 08:14 AM
dulu aku peminat setia majalah ujang, apo, blues..wakaka...tak pernah miss...tapi sekarang dah lama stop....dah lama tak beli dan menjimatkan duit aku bulan-bulan...kalau majalah hiburan aku layan majalah hai...RM2 je...sama je dgn majalah hiburan lain yang mahal sikit...

oh ya sekarang layan majalah aksi...af3..wakaka

hp3420
05-08-05, 10:15 AM
dulu aku adalah pelanggan tetap magazine TONE tp aku tak tau naper tetiba jer benda ni leh ilang...frust gak aku...so sebagai tanda protes...skang nih aku baca magazine kat library jer...hehehe

cenenot
05-08-05, 10:20 AM
Pada aku majalah yang paling best penah aku baca dan ikuti ialah Penthouse Forum. Majalah ni banyak penulisan je tak banyak gambar, kalau ada pun sket je. Selain daripada dapat menyedapkan jiwa dan perasaan, dia juga boleh merangsang minat membaca dalam diri aku heheh...

Anyway tu dulu le masa aku kat seberang dan kat kat sini pun nak cari tak de jual punya. Sekarang aku bertukar arah membaca majalah Al-Islam, Harakah dan yang sewaktu dengan nya, heheh, sekian...

Tenno RZ
05-08-05, 01:52 PM
Skang aku layan majalah MAWI WORLD.. hehehe

Dulu aku suke Raja RImba, tp skang juz belek2 kat kedai jek,, zine lain,.. banzai/overboost/honda tuning.. a.k.a modifikasi kete.. roda-roda.. tp setakat bace je aa.. beli tak, sbb adik aku yg beli.. :)

zaidee71
06-08-05, 06:03 AM
pakcik layan pedang setiawan, wira sakti(4 panglima jagoan), kreko komik remaja, arena, jom, gempak, anjung seri(eh?), mingguan wanita(eh eh?)

shahalamhotguy
06-08-05, 09:21 AM
Aku baca majalah MAWI....WORLD! hahahhaha aku saja beli sebab curious tapi lawak la cammana orng buat duit atas populatriti orng lain....

LTSing
06-08-05, 10:24 AM
aku suka layan majalah kereta especially berkaitan dgn modification. Samping tu jugak aku suka layan majalah-majalah lain yang berbentuk ilmiah yang dikeluarkan oleh KarangKraf.

freak
06-08-05, 12:58 PM
ROTTw, guitar technique... dan mane2 yg pasal muzik la... majalah kartun,, gosip2 nih kalau dah bosan sgt boleh laaa.. ;) ;)

srdotcom
06-08-05, 05:39 PM
aku suka baca majalah mastika...variasari...best isi kandungannya

oleole
08-08-05, 03:05 PM
aku suka Majalah 3...
sebab selain dari topik yang menarik,
host dia pon cun...walaupon dah kawen......
muahahaha

mawas10
08-08-05, 04:24 PM
aku sekarang ni suka baca magazine akademi fantasia..sebabnyer aku salah sorang editor kat sini....

kirana
09-08-05, 01:39 AM
kalau ada yg nak majalah yg bulan2 lepas n tahun lepas,gua boleh kasi free,tapi gua akan utamakan SIFU SIFU d MYKAKIS ni sebagai tanda hormat dan kawan baru. MEN WORL<MENS ONLY<PLAYBOY<MAIFAIR,banyak tu tidak lah,tapi gambar n cerita2 memang POWER2,so kepada boss boss n sifu bolehlah buat permintaan.

syahbandar
09-08-05, 07:25 AM
kirana kalau ko da terlebih lebih majalah tu pas2 la kat kengkawan. buat panduan n renungan hidup.

wanahame
09-08-05, 11:51 AM
aku suka business time, asian week review, time ngan newsweek...

spongebob
09-08-05, 03:10 PM
aku suka business time, asian week review, time ngan newsweek...

hehehe....boleh join ngan aku kot.....apa business bikin...mari minum teh

flea
09-08-05, 07:20 PM
aku baca kreko..aku cukup minat ngan content dia..
dulu aku rajin kompol komik omputih..tapi skang pindah asia..manga pulak..

sportz
10-08-05, 12:24 AM
Aku minat apa2 majalah pasal PC dan gadget..................

we are the same..
i dont know..
i dont like other than pc
even cars or sex mazagine

opocot
11-08-05, 01:57 AM
majalah usahawan beb...
personal money...
pedang setiawan (dari aku form 2 sampai sekarang ada lagik..huhuh)..
computer world..
mingguan wanita (layan bini aku daaa..hahah)
pa&ma (sesuai utk bakal ibu dan ayah)

romeo69
11-08-05, 05:01 PM
dulu aku peminat setia Wira Tunggal, Pendekar Laut, Pedang Setiawan, Raja Rimba, King Of Fighters dan macam lagi..tapi sekarang ni tak larat nak layan jalan cerita nya yg makin meleret-leret.Pendekar Laut tu dah abis yang lain-lain tu tak tahu lah citer dia dah abih ke blom

Orange
11-08-05, 07:57 PM
Aku dulu suka baca Teman Pandekar Helang Sakti.Aweknya cun giler wa cakap lu.Skrg aku baca wisel,hype,klik....

wet_dreams
11-08-05, 08:20 PM
TRAFFIC/MASTIKA/ANJUNGSERI... tapi mastika aaa yang besh in term of information..

BaBY_RieNNa
12-08-05, 08:33 AM
syin suka baca...
~ReMaJa
~MaSTiKa
~GLaM
~FHM MaG
~CLeo
~MeNS HeaLTH :p
~uToPHia
& lots more...(semua mag2 ni WAJIB ada dlm bilik utk di baca setiap malam)-skts sebulan or setengah bulan...

ahaks..rumah syin ada satu bilik khas utk semua mag.
lama2...mana2 mag yg mmg dah tak diperlukan jual la kat old newspaper...
dapat la pulangan modal beb... ahaksss...

~~i love 2 read

sperm79
13-08-05, 12:04 AM
~Maskulin~
~Wireless Security~
~Chip~
~KLue~
~Juice~
~Faces~

syarimie
15-08-05, 02:09 AM
Dulu akau suka baca komik: Pendekar Laut, Guruh badai, Pedang Setiawan, Blade.... Bilik aku dulu penuh dengan buku-buku komik nie, tapi sekarang nie, minat dah berubah, sekarang nie aku lebih suka baca buku isu semasa dan politik.
;)

opsxkl
16-08-05, 02:33 AM
aku komik kungfu nie mmg arr banyak kat umah.. kalau kumpul duit tu mau lepas aku ke mekah rasanya.. selain tu ader gak aku baca komik slamdunk, johan n initial d.. tapi koleksi initial d aku dah ilang lerr plaksss.. saper ader ekkk.. aku nak pinjam.. rindu ler aku nak baca komik nieee.. pleeassseeee

syarimie
16-08-05, 03:16 PM
aku komik kungfu nie mmg arr banyak kat umah.. kalau kumpul duit tu mau lepas aku ke mekah rasanya.. selain tu ader gak aku baca komik slamdunk, johan n initial d.. tapi koleksi initial d aku dah ilang lerr plaksss.. saper ader ekkk.. aku nak pinjam.. rindu ler aku nak baca komik nieee.. pleeassseeee

Memang pun, aku rasa dapat gaji dulu, tak dapat simpan pun kat ASB. Pasal sebulan ajer dah habis RM 40-50, habis kat komik. Lepas tu, sekarang nie tah ke mana-mana ntah. Sekarang pun aku dah tinggalkan bidang 'komik' nie, tak tahan bang..... kalau nak lepas gian, curi-curi baca kat kedai mamak:cool: / nak buat cammana?

johorians80
20-08-05, 07:34 PM
aku suka baca:
-torque
-computimes

dulu2 masa student lyn gak komik2 hongkong tue..tumpang baca ...nk beli malas...heh

Avant Garde
20-08-05, 11:27 PM
PEDANG SETIAWAN Komik ni turun temurun dr aku aku form 1 (1991) sampai skrg.... tp la ni adik aku yg sambung..... dah sampai 400 lebih episodnya. mak aku siap ckp, "membazir btl, klu simpan duit ni, kumpul2, blh buat duit hantaran ko kawin". tp alhamdulillah aku berjaya kawin tanpa menjual blk koleksi2 tersebut di garage sales.

zaidee71
21-08-05, 03:15 PM
majalah yg dibaca
mastika, intisari, dzulnurain, bicara, pedang setiawan, pendekar kembar, anjung seri dan byk lagi tak leh nak senarai tapi kadang2 on and off je

putrinadya
26-08-05, 01:00 AM
Definitely CLEO.Masuh dlm must buy list every month

setanx
02-09-05, 06:50 AM
aku dulu memang suka baca majalah... tapi selepas masuk tahun 2000 dah tak minat...
dulu2 aku baca majalah pc,whathifi, pedang setiawan dan banyak lagi.

terunasuci
05-09-05, 02:44 PM
Semua jenis komik...ni sebelum tahun 2004...

1. Gelihati
2. Gila-gila
3. Ujang
4. Apo

Mulai 2004 ke atas hanya majalah Mastika sahaja...

zack_xxx
08-09-05, 10:46 AM
hahahah Ujang... hahahahha, aku ingat lagi tembakau ngan komik kartini dia... Lanun ko tak baca ker teruna, :D.. AKu Hidup Dalam Blues... ramai gak yang nak jadi cam Sahak Blues tu...

basrijaya
08-09-05, 11:32 AM
Saper ada novel mona gersang.... dah lamo aku carik...
kalo aku salah tempat tanya mintap mahap yerr...

terunasuci
08-09-05, 02:42 PM
hahahah Ujang... hahahahha, aku ingat lagi tembakau ngan komik kartini dia... Lanun ko tak baca ker teruna, :D.. AKu Hidup Dalam Blues... ramai gak yang nak jadi cam Sahak Blues tu...

Aku Hidup Dalam Blues masa harga promosi adalah saya beli...bila harga dah naik sama harga ngan Ujang dan Apo saya berhenti beli...mana tahan...Ujang 2x sebulan...Apo pun 2x sebulan...bajet saya untuk majalah RMM100 jer sebulan...tu yang kena korbankan salah satu tu...sekarang layan Mastika jer...mengikut peredaran usia...hehehe......

terunasuci
22-09-05, 03:33 PM
Satu lagi majalah yang saya suka baca ialah Majalah Wanita...dikeluarkan seminggu sekali...harga RM3.50...saya minat satu ruangan jer bhg hiasan dalaman...ngan car2 menanam pokok...kadang2 best gak baca menu2 masakan...terliur melihat nyer...

neorex
22-09-05, 04:38 PM
aku suke kreko, arena komik, dan onepiece aku suker giler komik or majalah nie sempoi memang citer nyer best ha ha ha

terunasuci
23-09-05, 09:00 AM
saya plak suka baca majalah bambino, kalau boring sangat majalah bujal pun layan takpun majalah kuntum.

hehehe...ada lagi ker majalah ni...

CaYaBai
23-09-05, 08:07 PM
Saya melanggan majalah maxim dari US. Kalau melanggan dari internet, murah je bayar. RM 120 untuk 12 naskah. Dalam ader banyak tips tips untuk lelaki yang boleh dipakai. Ada yang bagus and ada yang tak seswai untuk bangsa kita tapi pepandai ler tapis. Dah besar panjang, takkan nak ajar lagi kot? But, bagus ler artikel dalam tu.

dar74
04-10-05, 11:46 AM
disbbkn aku nak dptkan idea utk renovate rumah & taman jadi fav mag aku adalah Impiana & Anjung Seri, yg lain pun mcm SquareHomes, Mahligai, Interior & Living pun aku tgk jugak tapi yg dua tu tiap bulan mmg aku kena beli. Syok jugak tgk mcm mana org boleh buat rumah jadi mahligai walaupun budget ciput..:)

gulungwuzere
12-10-05, 04:51 PM
aku lak suka baca MAJALAH PC, CHIPS, PCPLUS, MASTIKA, DAN KOLEKSI MEMBER2......

parabola
08-11-05, 08:21 AM
setakat ni aku langgan Chip Computer, Chip Video, Click dan Max-IT (dulu PC Plus).

lanji
17-11-05, 01:55 PM
aku suka baca majalah MASSA. tapi skarang dah takde dah.aku suka baca Dewan Masyarakat pulak skarang.

mailgolok
18-11-05, 10:54 AM
Semua majalah aku suka baca..terutama ketika gunting rambut atau tunggu kete siap servis kat..bengkel..boring siot tika tu..heheheheh.Tapi yang tak mis beli motor trader la..dan Gila-Gila.

oyi
19-11-05, 01:22 PM
Nak tanya kat member2 disini, mcm mana dan kat mana nak dapatkan majalah2 atau gambar lucah mcm majalah playboy?

adonis
20-11-05, 07:26 AM
ryu,

lepas ni dah boleh beli kat singapore.
dia dah benarkan penjualan playboy...
heheh...

tapi tak sure camne nak bawak balik malaysia..

platinum_geckos
23-11-05, 03:20 PM
Bro ryu,

kalau nak baca majalah playboy, baik cari kat internet atau tengok vcd/dvd. Buat ape nak susah-susah?

cray
23-11-05, 05:57 PM
aku baca magazine bila :-

1. Adik/akak/mak aku beli..
2. Kat kedai gunting rambut
3. Umah aweks-aweks
4. Umah member

jika umah atau kat kedai tuh ade majalah wanita..aku baca majalah wanita..kalau majalah lain..aku baca la majalah lain..hahaha..

platinum_geckos
23-11-05, 06:36 PM
Hah hah... Bro nazri... ada satu kebaikan... boleh bawak masuk tandas/bilik air... untuk buat ape, fikirkanlah...

kidrock75
29-11-05, 11:48 AM
kat mana nak cari magazine " Metal Edge " citer pasal band metal and hard rock...and magazine blue kat mana nak cari..??? last time kat Penang nie boleh dapat kat Bazzar Chawrasto off Penang Road..? Any idea..??

clitmaster
01-12-05, 03:18 PM
chowrasta la ni harga magazine ngan buku2 mahal, tak macam dulu...

aku baca mag bila tgh tunggu turn nk gunting rambut aje. la ni pon byk sgt mag hiburan rather than informative.

moralnye : baca online aje la, lagi jimat dan berpaedah.

margaztua
06-12-05, 07:07 PM
aah baca online jer lagi jimatt saya setuju beli buat sepah jer umah penuhh siot

Roronoa Zoro
07-12-05, 02:28 PM
Disebabkan kerjaya aku, aku lebih banyak membeli majalah Trends, Homesquare, Anjung Seri, Impiana, HSH, dan seumpamanya. Tapi yg paling aku suka Trends. Walaupun harganya agak mahal, RM19.95, tapi puas sbb design dlm tu mmg class.. boleh bagi idea..

Aku selalu gak beli majalah2 yg ringan2 mcm Kreko, Arena Komik, dan beberapa komik kecik mcm One Piece, RAVE, DDS, sebagai bacaan bersantai dan merehatkan otak.. hehehehehe..

shahrul28
10-12-05, 04:46 PM
Majalah yang aku suka baca..majalah yang macam mastika..kisah benar..dan komik hong kong..

shahrul28
10-12-05, 04:46 PM
Dulu aku minat baca ujang, gila-gila..sekarang dah tak best..ujang pun dah cabut dari majalan ujang

shahrul28
10-12-05, 04:48 PM
GF aku pulak selalu beli majalah pasal perkahwinan, keluarga, wanita...
so kalau sapa2 nak beli majalah second hand contact aku...banyak sangat majalah gf aku kat umah aku..aku nak jual ler

shahrul28
10-12-05, 04:49 PM
Lupa nak cakap..harga aku jual dalam seringgit dua..gf aku beli harga nya dalam 7 ...8 ringgit

toin
15-12-05, 12:48 AM
dulu2 aku bace kreko, ujang, apo, gempak, utopia...byk laa..berpuluh la sebulan abis tuk beli majalah...tp skrang dah x layan sume sbb cite dia mcm ngarut jer..dan lawak dia mcm dah x best skrang nie...baik aku baca manga yg free kat internet

Triple_Looper
18-12-05, 04:36 AM
Aku suka baca Personal Money, Newsweek, Asiaweek dan AutoAsia. Dulu Reader's Digest, tapi pasal dah mahal bebenor dan tambahan pulak depa masukkan peraduan kunci kereta dan entah apa2 lagi....dah jadi mengarut.

sexy lady
28-12-05, 11:25 PM
i luv reading cleo
ur guys should read women magazine
so u get to know and understand women

din
29-12-05, 03:06 PM
Aku suka baca magazine:

1. F1
2. HMW

Tu je kot. Mmg le skang nie ada online, tak tak sama cam real mag. Lagi satu advantage, bole baca lam jamban!!!

txmate
05-01-06, 12:39 AM
aku suka baca playboy.. huhu..
lain2 : gempak, starz...

Joe5323
13-01-06, 03:13 AM
aku suka

- mastika

- kereta

- otomania

Batara Guru
13-01-06, 09:09 PM
Gua suke majalah mangga...ia dapat memberikan informasi yang terkini, panas dan juga sensasi artis2 malaysia.selain ader ruangan MARI BERKENALAN..hak8x..

majalah KERETA dan roda-roda pun layan gaks sebab gua mmg suke dunia automobil ni...........

sambal
17-01-06, 10:02 AM
kreko n arena komik..
gempak starz dah x best la
ujang pun sama

cyrus
17-01-06, 12:23 PM
cleo n cosmopolitan...................................... .................................................. .

cyrus
17-01-06, 12:24 PM
utopia... hype.. sebab aku pnah menang hset oo...

cyrus
17-01-06, 12:29 PM
bace buku yg boleh menge vogue kan aku lagi...

riqishi
18-01-06, 03:38 PM
sape tahu any of website yg home deco punya online magazine????

usopaslam
22-01-06, 10:39 PM
penthouse....aku kenal masa sekolah lagi..sepupu aku sorok bawah katil...
sebab tu aku rajin balik kampung...

malaycandid
24-01-06, 08:04 PM
Untuk informasi mykakis member... perlu comparation study ke Indonesia ...

Indonesia tengah longgar untuk keluarkan magazine " sex & adult "

interested ?...

malaycandid
24-01-06, 08:08 PM
sekurangnya ada 10 magazine untuk katagori seperti nie ...
semuanya local ( indon )

dan banyak pula new comers, (amatir) maupun top artist...

virtualG2
24-01-06, 08:49 PM
dalam banyak2 magazine tu aku lebih suka baca personal money ma..

qazqaz
26-01-06, 12:10 PM
aku suka baca majalah gempak. Hidup Majalah Gempak!!

volz
27-01-06, 01:11 AM
Untuk informasi mykakis member... perlu comparation study ke Indonesia ...

Indonesia tengah longgar untuk keluarkan magazine " sex & adult "

interested ?...


anda daripada indon ? saya hendak kirimkan playboy 1st edition dari indon boleh ... hehehhehe ...

boneshiver81
27-01-06, 06:48 PM
sape ade indon nye playboy???

crazee_kicks
31-01-06, 02:00 AM
dalam banyak2 magazine tu aku lebih suka baca personal money ma..

serious? sama la kita. aku ingat aku yg paling pelik skali pasal baca magazine tu.. :o

prokutiwuti
31-01-06, 08:23 PM
Paling aku suka baca...majalah RODA-RODA since 1989 lagi smpi la skang.Selain tu....majalah PC.COM ngan CHIP....

takdenama111
01-02-06, 11:06 PM
aku suka baca apa2 berita ttg sains / business

riskbreaker
02-02-06, 10:30 AM
aku bace electronic gaming monthly (egm) ngan psm utk info2 game terkini.. sbb aku gile main game.. pastu majalah wizard utk info comic2 us.. yg lokalnyer, hype, gempak, starz..

jenggo
02-02-06, 12:00 PM
favourite magazine aku Computimes Shopper (dah takder mag. ni)..dulu tiap2 bln tak penah miss.
skang aku subscribe free software mag.(www.freesoftwaremagazine.com) dgn myoss mag.(mag.my-opensource.org)...free jer.

zapatz
03-02-06, 01:57 AM
sape ade indon nye playboy???

ahahhaha..dah release ka indon nyer playboy nih??aku raser blom lagi...
ahahhaa..aku suker sumer majalah yg berilmiah...chehhh!!!

yusufmusuf
03-02-06, 03:04 PM
ce ce ce. berilmiah? apa contohnya berilmiah tu. haa gagap. hehehe

lozo
05-02-06, 03:27 AM
malaysia EVO...woohoo

tana
07-02-06, 10:05 AM
aku memang suka majalah pc

botet
07-02-06, 02:31 PM
akoo nak carik national geographic mags....sapa ada link yg bleh donlod...bleh bg kat akoo tak?...

pandir
07-02-06, 03:54 PM
aku minat Arena BOLASEPAK tapi sejak akhir2 ni aku dah tak beli.. byk info dah tak up to date.. baik layan internet...

lordragos
08-02-06, 08:30 AM
Aku suka baca majalah berkaitan dengan IT.. tapi tak pernah beli pun sebab kat tempat aku kerja aku dapat majalah IT free mcm. ComputerWorld dan CIO...

raynhaz
09-02-06, 07:47 PM
• Suicide blast, clashes in Pakistan kill 22
• Cartoon protesters direct anger at U.S.
• Capitol police: Nerve agent tests negative
• 6 12 tax scams
• Swiss glaciers retreat again in 2005 - study
• Carey upstaged at Grammys - Photos
• NBA · NCAAy

pumpim
13-02-06, 09:38 AM
FHM ...... nasib baik takde jual kat malaysia yang versi uk/us punye, kalo tak...............

lipanbara
16-02-06, 09:29 PM
kalau majalah keta gua minat max power version uk nyerr ... coz selain keta dorang modified giler-giler aweksss dia mengancammm abisss....

dick
26-02-06, 01:12 AM
aku tak suke baca sgt tapi suka tgk gambar aweks²je tak kish lh magazine ape jnji mata aku tak ngantuk biler tgk...

cyrus
23-03-06, 11:48 PM
CLEO... dats ma fav magazine.. lots of info.. fashion.. pasal life... q about sex.. about life.. tanye doctor la ape la.. byk la benda dlm nih juz kdg tak tahan.. iklan pun byk..

nunu
30-03-06, 01:05 PM
CLEO... dats ma fav magazine.. lots of info.. fashion.. pasal life... q about sex.. about life.. tanye doctor la ape la.. byk la benda dlm nih juz kdg tak tahan.. iklan pun byk..

Apa yg x tahan cyrus?
Mag Cleo nih dlm english..bagi para user yg nak info mcm Cleo nih..carilah remaja, for girls and maskulin for guys...hehehhe

heiya
04-04-06, 01:53 PM
skrang ni layan mag motortrader je...dulu layan mag days n nights..then dah lama stop beli..sbb jarang jumpa..skrang ada lagi ke mag tu

bliss
04-04-06, 04:59 PM
Aku dulu suka kompol Magazines...

antara Vintage Collection yg aku ada....

Penthouse
Hustler
Playboy
Boobies
SMUTS
Mastika

dan banyak lagi....sampai tak larat nak simpan... mcm nak let go je..any takers!!

nunu
05-04-06, 10:38 AM
kalu pompuan/ teenager, magazine cm remaja,majalah hiburan,wanita, pengantin..mesti jadik pilihan....byk info yg boleh di cari...

nunu punyer part..fashion magazine paling diminati...at least dpt meng-updatekan diri ngan latest fashion issue...

mas-turman
05-04-06, 05:23 PM
dulu aku beli motortrader pasal nak tgk harga kete
tapi dah stop pasal aku dah beli kete...
sape sape nak publish kete dlm motortrader sila inform sama aku
kwn aku kerja bahagian grafik
so bleh lah kete korang keluar dlm majalah tuh
byk keluaran walaupun bayar tuk satu keluaran...
kerana kereta mini austin aku berjaya dijual dlm masa 3 keluaran...hahaha
dah selang setahun pun ade still org tepon tanya...

skang aku beli majalah Men's Health
byk gak tips nak work out dan jaga makan
sape nak diet bleh lah beli majalah nih...

satu lagi majalah yg aku baca tapi tak beli
majalah wanita yg nipis tu
perbincangan seks dlm ni sungguh open...
byk tips org kelamin dlm nih...
kadang stim gak baca majalah ni...hehehe

heiya
05-04-06, 07:35 PM
mens health aku tak baca..sbb info ttg ni byk bleh carik kat internet...berbelanja dgn bijak hehehehe...

majalah mana ni..mingguan wanita ke..hahaha aku baru je baca td..hahahaha bosan gila duk opis..tgk akak u majalah tu atas meja..aku sambar je baca...

mas-turman
06-04-06, 02:48 PM
hahaha...btol lah tu mingguan wanita...

zarulhanaffi
15-04-06, 11:52 AM
hahahahah aku layan majalah mingguan wanita bestt wooooooo mcm mcm ada walau pun aku ni brutal tapi jiwa puitis lah jgakkan ada novel , alam misteri , bomoh tok muda , petua dan mcm mcm lagi informasi ..cuber ko org try mesti ngam nyer bestt wooooooo !!!!!

nunu
17-04-06, 12:02 PM
nunu suka mag wanita...anything pasal wanita ler..mcm mingguan wanita, pengantin, pesona, cleo, vida..kadang2 majalah remaja..
Bukan apa suka tgk awek model dlm mag tu..cun habis..then ada gak info yg berguna..ada citer pasal masalah wanita skrg nih...kadang2 ada manfaat nyer..

Dari segi kos..standard arrr 9 hengget ke atas ler..

cyrus
19-04-06, 09:03 PM
tak tahan ngan iklan daa....... hehe

jongoss
28-04-06, 08:24 AM
Majalah lawok lak Ujang ngan Apo aku suke....

Kancil
30-04-06, 03:16 PM
aku layan Al Islam ..

jongoss
02-05-06, 06:28 AM
Layan yang ade poster2 cun slalu gak...buat modal...

nunu
02-05-06, 05:08 PM
Layan yang ade poster2 cun slalu gak...buat modal...

hihi...jongoss layan poster ker..mesti satu bilik penuh ngan poster...layan poster tempatan ker mat salleh nyer?hihihihik

cyrus
02-05-06, 08:34 PM
skang ni ade majalah InTrend..

erm baru jugak kot.. atau sya yg baru perasan kewujudan majalah ni... quite informative.. tapi tak taula sbb majalah baru kan, so byk sgt idea2 baru (opinion) dia letak...

lalalocca_cute
10-05-06, 09:21 AM
Lala suka majalah wanita, 1 mmgu sekali dia kuar....mmg bagus majalah nie, mengupas kisah wanita, petua² sumer ader dlm majalah nie..2 in 1 lah org kate, yg best lagi resepi memasak pun ader...Layannnn ye lahhh

nunu
10-05-06, 09:34 AM
Lala suka majalah wanita, 1 mmgu sekali dia kuar....mmg bagus majalah nie, mengupas kisah wanita, petua² sumer ader dlm majalah nie..2 in 1 lah org kate, yg best lagi resepi memasak pun ader...Layannnn ye lahhh

samalah kiter, disamping info cmtu..nunu layan gak fesyen dlm mag ni...sekadar mencuci mata..tapi mana yg berkenan amik gak design tu then pi buat tempahan, even tho harga mag ni agak mahal..uhuhu..:cool:

manja69
12-05-06, 10:11 AM
aku suka layan FHM, zoo dan yg sewaktu dgnnya.......oklah, half nude.....

deexxter
21-05-06, 02:41 AM
Ujang ... Dik Cerdas ... FHM ... Harian Metro ... Gadgets ... CHIP ... wawancara ... Mastika ... Perdana

ade336
29-06-06, 10:58 AM
dulu2 selalu gak aku gi kedai mamak kat ipoh nie...cari magaz..tiap bulan gi kompom ak beli 2 magaz....battle of world:kisah/pic/weapon/gadget/history masa last 2 biggest war of the world...best siap dpt poster giant lagi...!!!siap ada pic sejarah nya...satu lagi madmad;majalah humor kat us....biasa la cam gila-gila tuh...khabar angin ckp magaz madmad kat us ntuh tiru magaz gila-gila kat sini.....wallahhualam.....apa2 skang nih magaz yg 1fst tuh tak jumpa dah lm pasaran....kena cari la magaz lain.....

KiNgX
19-08-06, 05:54 PM
Aku mengikuti HYPE! dari awal diterbitkan smpi la skrg, x pernah miss, 1 lg yg aku suka baca ialah MASTIKA, byk nasihat2 yg dpt kit ambil kat ctu. Maskulin pun ada baca, tp jarang2 la beli....

purda_kurda
03-01-07, 08:01 PM
dulu aku layan magazine ni.. TONE.. tp ade kejap je.. x sampai 2 tahun kot.. Kire ala2 Rolling Stone mesia ar.. Tp ROTTW gak maintain.. Pade aku skolah lagi tu.. Nk dekat 10 tahun dh..

terunasuci
27-01-07, 09:26 AM
aku lak suka baca majalah wanita...sbb tiap2 minggu ada yang beli...so, aku baca jer...suka baca bhg hiasan rumah...teruja tgk cara orang menghias rumah...

D2H
31-01-07, 09:23 AM
aku dedulu masa zaman sekolah menengah form 3-5 suka beli majalah motor. bukan motor mat rempit tapi motor besar mcm harley davidson, honda goldwing, triumph dan mcm2 custom made chopperbike. Majalah HeavyDuty. aku ni dari dulu minat chopper ngan easyrider bike nih. sbb suka lukis motor2 ni. hehe..
lepas sekolah je aku beralih minat kat muzik plak. masa tu tgh top ngan nirvana, soundgarden dan pearl jam. aliran aku mmg kat grunge muzik. so aku beli plak majalah2 mcm Rollingstones, Kerrangg!, GuitarWorld, LiveWire, Hit Parader dan mcm2 lagi.

skrang ni aku dah tak baca sume tu. tapi still simpan as koleksi. skarang baca majalah2 mcm CHIP, Computimes, AnjungSeri, Impiana, Wallpaper* dan sebagainya. aku minat interior design ni. taste aku simple modern. mcm umah2 dari majalah Wallpaper* tu..best gile.

NeoCyber
31-01-07, 03:46 PM
aku dedulu masa zaman sekolah menengah form 3-5 suka beli majalah motor. bukan motor mat rempit tapi motor besar mcm harley davidson, honda goldwing, triumph dan mcm2 custom made chopperbike. Majalah HeavyDuty. aku ni dari dulu minat chopper ngan easyrider bike nih. sbb suka lukis motor2 ni. hehe..
lepas sekolah je aku beralih minat kat muzik plak. masa tu tgh top ngan nirvana, soundgarden dan pearl jam. aliran aku mmg kat grunge muzik. so aku beli plak majalah2 mcm Rollingstones, Kerrangg!, GuitarWorld, LiveWire, Hit Parader dan mcm2 lagi.

skrang ni aku dah tak baca sume tu. tapi still simpan as koleksi. skarang baca majalah2 mcm CHIP, Computimes, AnjungSeri, Impiana, Wallpaper* dan sebagainya. aku minat interior design ni. taste aku simple modern. mcm umah2 dari majalah Wallpaper* tu..best gile.

D2H!

koleksi majalah2 yg lu ada nampak menarik!! boleh la bila2 buat open house utk lepak2 tgk majalah!

aku hanya collect majalah MAxim, FHM, PlayBoya lama, Penthouse, tak termasuk majalah 2 komputer yg standard tu spt - Linux Journal , Linux User, Dr.Dobbs, Make.

Majalah motor yg aku ada - TWO, Bike.

sekarng dah mula mengumpul majalah dlm bentuk ebook!

D2H
31-01-07, 06:07 PM
D2H!

koleksi majalah2 yg lu ada nampak menarik!! boleh la bila2 buat open house utk lepak2 tgk majalah!

aku hanya collect majalah MAxim, FHM, PlayBoya lama, Penthouse, tak termasuk majalah 2 komputer yg standard tu spt - Linux Journal , Linux User, Dr.Dobbs, Make.

Majalah motor yg aku ada - TWO, Bike.

sekarng dah mula mengumpul majalah dlm bentuk ebook!

hehe..bukan openhouse tapi parti majalah mcm parti tupperware. huhuhu..

uih.. aku minat majalah Make tu.. aku ni pun jenis DIY punya kaki..
majalah dewasa Penthouse pun dulu aku ada tapi tak simpan lama. bahaya. masa tu form 5. takut mak aku selongkar bilik.

kahartospisan
09-04-07, 03:38 PM
Beli tak mampu, tumpang baca sahaja: popular mag, Gatra, Tempo :)

Avant Garde
09-04-07, 03:44 PM
Beli tak mampu, tumpang baca sahaja: popular mag, Gatra, Tempo :)

Kamo dari mana pak?? Dari seberang ya.... Popular Online ni layan maa... Cewek indonesia ganteng2... Nk mintak password kt Krakatua la...

bLackHead
11-04-07, 10:02 PM
Car = Tuner, Autocar, Hypertune, Asian Auto and BMW World
Interior Design = Home Sweet Home (HSH)

mypenisblue
19-04-07, 10:26 AM
playboy dan penthouse...dapat ikut torrent

lamtech
22-04-07, 04:03 PM
suke baca majalah kerete la la kebanyakkan nyer...majalah lain yang suke baca..majalah kereta jugak..dan jugak hmm majalah kete jugak kot...hehe:)..antara nye..KERETA,k-kompak,stereng k-car,top gear,evolution dan seangakatan dengannya..hehe

myheartthey
25-04-07, 02:19 AM
aku plak dok baca pc.com walaupun pada setiap keluaran aku tak abis pong baca satu buku...

ladyhera
25-04-07, 09:55 AM
aku plak dok baca pc.com walaupun pada setiap keluaran aku tak abis pong baca satu buku...

haha... u r not alone... aku rasa ramai org mcm ni..
kat rumah aku subscribe nat geo dgn reader's digest... dulu mmg baca la sampai abis every mth punya issue...la ni dah keje punye la malassss... kalo ada 10 cite, 2-3 je aku baca :D

akulabintang
03-05-07, 01:37 PM
AKu majalah2 ni ikut musim..kira mcm musim mengawan laaa..Dulu aku suka baca CLEO..pah tuh Anjung Seri..pastu adala sekeping dua majalah MTB dgn outdoors..Skang baru nak berjinak2 baca majalah RAPI plak..mmg bagus RAPI nih byk info2 psl kesihatan dgn tips2 yg boleh digunapakai..sesuai utk semua peringkat umur..Lagi satu skang ni setiap sabtu aku slalu beli paper KOSMO sbb dlm tu ada section psl bab2 outdoor nih..so aku akan gunting citer psl activiti gunung2 ker..waterfall ker..MTB ker..apa2 je la yg tersiar dlm paper tuh..aku gunting bhgn citer tuh then aku buat filing..

lubok
08-05-07, 12:24 AM
aku baca mastika, wanita, sihat, saji tiap2 bulan sbb mak aku dah langgan..

tapi kalau yg aku beli, biasanya Mens Health & Roda-roda.

nunu
08-05-07, 01:17 PM
aku baca mastika, wanita, sihat, saji tiap2 bulan sbb mak aku dah langgan..tapi kalau yg aku beli, biasanya Mens Health & Roda-roda.

mm mr lubok..susah nunu tgk laki baca majalah wanita, sihat & saji tu...selalunye owang pompuan ajer..ni mesti terer pasal hal2 pompuan & memasak nih...cayalah...:kid: skrg ni nunu jrg beli mag....kat opis melambak2 org bagi..free aje..dlm byk2 mag tu..paling suka tgk women weekly..mcm tips leh dpt..

Tokans
10-05-07, 10:52 AM
Aku pun baca gak Mingguan Wanita pe.....majalah paling best .. aku tak miss majalah ujang...lagi satu Paper mmg ari2..aku kena baca...waluapun dah ade internet tak puas beb baca....

Avant Garde
18-05-07, 06:11 PM
1. Majalah PC (memandangkan aku buta IT, aku bc mag ni)
2. ROTTW (jemu dgn musik arus perdana)
3. Hype (sumber hiburan berkaitan movie, music, gadget terbaru)
4. Mingguan Wanita (belikan utk mem utk mengasah ilmu jimak)
5. Majalah/Akhbar picisan (yg byk gambar2 awek melayu tunjuk tetek)

KiNgX
18-05-07, 07:33 PM
4. Mingguan Wanita (belikan utk mem utk mengasah ilmu jimak)
5. Majalah/Akhbar picisan (yg byk gambar2 awek melayu tunjuk tetek)

Nakal sungguh abg kita nie....baik beli Buku "Permata yg hilang" terus, penuh sumber ilmu2 jimak dlm tu...hehehehe.

Brp ringgit ehhh Mingguan Wanita tue? Nak bljr gak ilmu jimak dlm tue...

AzrXer
22-05-07, 10:57 AM
baca playboy la lagi best..... heheheh...

nunu
24-05-07, 05:39 PM
baca playboy la lagi best..... heheheh...

best sgt ke playboy ni?? mana dpt stok? mag ni mcm tak berfaedah aje...rasanya bertujuan utk pamerkan model2...info bukan nye byk sgt...

(teman sekali aje tgk..dah buang pun mag ni...)

D2H
24-05-07, 06:10 PM
best sgt ke playboy ni?? mana dpt stok? mag ni mcm tak berfaedah aje...rasanya bertujuan utk pamerkan model2...info bukan nye byk sgt...

(teman sekali aje tgk..dah buang pun mag ni...)

skrg rasanya dah ada mcm2 info dlm tu nunu. Hari tu penah donlod skali dari net dlm bentuk pdf. Mmg complete daripada start kulit depan sampai kulit belakang. Bukan ada gambo2 je, ada tips2 kesihatan, ruang tokoh2 perniagaan dan mcm2 lagi.

P/s: Bukan niat nk donlod pun. Tgh carik2 majalah photography tetiba ada plak terselit link Playboy tu. huhu.. Alang2 kan? :D

kopat10
24-05-07, 07:59 PM
aku suke baca majalah tentang health dan sukan....

dragonsexii
24-05-07, 10:25 PM
best sgt ke playboy ni?? mana dpt stok? mag ni mcm tak berfaedah aje...rasanya bertujuan utk pamerkan model2...info bukan nye byk sgt...

(teman sekali aje tgk..dah buang pun mag ni...)



Aku dulu pernah beli mag PLAYBOY dengan HUSTLER utk boipren aku masa kitorang tengah transit kat HONGKONG....hehehe....budak kaunter tuh mcm tak caye jekkk tengok aku que...ngeh2 ...lepaih beli aku siap berebut ngan boipren aku nak baca!!!
Buat nunu, mag tuh baguih jugak selain untuk lelaki, baguih gak utk pompuan...kerna ia bisa mengajar kita bagaimanak seh mau jadik wanita yg montok dan seksi yg high class....ngak macem pompuan kabaret....huhuuuuuu

DIsebabkan mjalah ini jugak lerr...aku kenal dengan idola aku....TERA PATRICK!!! jatuh cinta gituuuuu.....sampai aku buat kaler rambut pun macam dia gakkk....


aku selalu kalu nak carik info about latest fashion aku beli magazine GLAM atau OK!....and if i wanna know about the latest beauty product, i will buy WANITA atau JELITA ....

setandan
04-06-07, 09:36 PM
aku layan PC Magazine jer.. tuh pun sebab opis aku subscribe.. dapat laa tengok latest gadget..

John Giacomo
19-06-07, 06:02 AM
aku layan PC Magazine jer.. tuh pun sebab opis aku subscribe.. dapat laa tengok latest gadget..


actually, majalah PC, kebanyakan gadjet view, ataupun isu2 dalam tu, mmg byk memperkenalkan gadget2 baru...tapi, agak ketinggalan la sket..sbb kebnyakan yg derang paparkan, boleh dikatakan telah pun di paparkan dan di bincang kan terdahulu oleh majalah lain 2-3 bulan lebih awal...


top mag yg aku suker & regularly beli...

1) Personal Money
2) Smart Investor
3) Click (photography)
4) Digital Camera (v.mesia) (photography)
5) Dewan Ekonomi
6) hustler :devil:
7) ROTTW
8) Mingguan Wanita:Finger_fing22:
9) Konsert

Yip Man
19-06-07, 10:56 AM
Dulu masa sekolah aku suka baca majalah MANGGA dan HAI. Bukan ape....dalam tu banyak gambar2 artis wanita yg posing maut...lebih2 lagi kalo posing kat tepi swimming pool.

dragonsexii
21-06-07, 04:01 AM
Magazine yang selalu aku baca sekarang OK! and IKEA...sebab aku suka shopping barang rumah...kalau hari minggu aku baca Majalah3 , errr...itu bukan majalah ke?? (sambil korek idung)

nlaylaaziz
18-07-07, 10:32 AM
Dulu masa sekolah suka baca magazine Galaxie tapi skrg mcm-mcm magazine yng menarik hati. spt. Sirip, Kereta, PC magazine, Anjung Seri, remaja, jelita, cosmopoint, malaysian weekly dll mengikut keadaan semasa.

Avant Garde
18-07-07, 10:49 AM
Dulu masa sekolah suka baca magazine Galaxie tapi skrg mcm-mcm magazine yng menarik hati. spt. Sirip, Kereta, PC magazine, Anjung Seri, remaja, jelita, cosmopoint, malaysian weekly dll mengikut keadaan semasa.


Sirip tu majalah ape nlaylaaziz??? majalah pasal ikan2 ke majalah masakan??? Aku skrg dh beli majalah ikut suka je.... tp prioriti stil masih dlm senarai...



1. Majalah PC (memandangkan aku buta IT, aku bc mag ni)
2. ROTTW (jemu dgn musik arus perdana)
3. Hype (sumber hiburan berkaitan movie, music, gadget terbaru)
4. Mingguan Wanita (belikan utk mem utk mengasah ilmu jimak)
5. Majalah/Akhbar picisan (yg byk gambar2 awek melayu tunjuk tetek) <<<<----- MANGGA still yg teratas.... hahahahaha
Sebab nya aku br dpt tau LHDN ada skim potongan utk pembalian buku & majalah.... so... skali beli tu resit nya aku simpan... jd bukti masa isi form income-tax..

terunasuci
18-07-07, 11:52 AM
Majalah yang saya suka baca ni banyak...

Masa budak2 :

1) Bambino
2) Bujal
3) Salina

Masa Remaja, Hiburan :

1) URTV
2) Pesta
3) Remaja
4) Mangga

Masa Remaja, Jenaka :

1) Gila2
2) Gelihati
3) Ujang
4) Apo

Masa Remaja, Info :

1) Roda2
2) Buku2 18sx

Sekarang :

1) Mastika
2) Mingguan Wanita
3) Anjung Seri

Tu jerlah yang saya ingat...

kurosakiichigobleach
23-07-07, 06:32 AM
hahaha... majalah kreko still the best... tak pun layan harry potter jer... buku terbaru ni cam best jer... dalam half blood prince dumbledore mati... yang baru ni tak tau sepa lagi yang mati... :(

jay_37
23-10-07, 04:56 PM
personally i think among nice male magazines would be FHM, Loaded and men's health.. but occasionally i read Cleo and other female magazines.. nice pictures mostly.. hahahahhaha

But if theres any magazines that u guys know better than the one i listed please let me know.. or any foreign magazines yang lepas dari KDN...

ErNia
02-11-07, 10:31 PM
dulu2 ernia suka baca mastika, ujang, remaja, wanita tetiap keluaran mesti beli... itu dulu2 la... skarang dh jarang baca mag nie, kalu teringat2 je.... yg rajin pon tetiap pagi kat opis bc paper...

fariq69
03-11-07, 12:30 AM
aku dari zaman student sampai lani tetap setia kpd Raja Rimba & Pedang Setiawan... hehehe

qazqaz
07-11-07, 07:28 PM
aku lak suka baca majalah berkaitan tentang PC. Kalu aku jumpa je buku2 atau majalah2 berkaitan PC..aku mesti beli. Maklumlah aku ni buta IT...huhuhu

20vturbo
07-11-07, 09:22 PM
majalah suka baca,auto related.
majalah benci baca;mangga!

ruler_aero90
28-11-07, 12:06 AM
magazine suka baca
-e-ring
-hwm
-psm
-pc magazine
-max it
-utopia
-remaja
-maskulin
-kreko

Pussychasser
18-12-07, 04:13 PM
Aku layan magazines moto le...Performance Bike, Fast Bike, Superbike, Bike, Two Wheel, SuperStreet Bike, Stunter dsg nya yg berkaitan ngan superbike. Yg best nya about magazine2 ni bukan saja bahan bacaan yg menarik dan up-to date tapi ada gambor2 pompuan xxx dan iklan2 xxx drp U.k. yg tak kurang menarik.

Dalam koleksi aku aku ada gak magazine playboy + penthouse dari tahun 1994 - 1997, private, XXX, CUM dan berbagai lagi yg menarik aku ingat nak lelong tapi ada tak tread cam gini kat sini. karang silap post kang hulugbalang kat sini hangin pulok.

wattkilo
29-12-07, 03:48 PM
dulu aku ska baca Apo?.....xpenah miss.....

tp sejak bkerjaya ni,xsempat pun nk pegi beli n baca....kalo beli pun,baca xabih.....

penat keja,smpai xsempat nk tgk.....

flame13th
20-01-08, 02:33 AM
I was into Gempakstarz comics but lost interest after a while after they had gone stray from the meaning of Malaysian made comics. I've been reading KREKO which was known as Komik Remaja at the old time. I also read Arena Komik. Not to mention all Spider-Man's comic books.

wood3
21-01-08, 12:33 PM
Semua majalah yang ada kat kedai mamak aku baca free je yg selalu aku beli RODA RODA.dulu2 aku tak mis beli GILA GILA sampai penuh berkotak kotak aku simpan nak buang sayang pulak lagipun centre page dia ada AZMAN YUSSOF punya lukisan at last kasi kat kawan2 je pindah umah tak larat nak bawa.

megatRaden
22-01-08, 10:33 AM
aku suke baca majalah option.majalah modifikasi kete kat jepun.ada dvd pastu leh tgk tarzan jepon ooooooooOOOOoooOOOOO. . . . . harga mmg mahal tp kalo xde sen aku g bengkel member aku kibau ler :Finger_fing22:

gogeta
31-01-08, 04:56 PM
Alam Perwira- Ji Fat.. x pernah miss dari mula sampai abis.. tambah syok kalau dibaca di jamban..

Masa kecik2 aku layan Gila-Gila, lepas tu Ujang, lepas tu APO.. skrg dah malas nak layan.. modal lawak makin lama makin kering.. dah x kelakar

ulu_yam
16-03-08, 07:26 PM
Ada yang dah baca Malaysian Business bulan ni.... Top 20 list Richest Malaysians. Ada kejutan juga and yang menarik cuba tengok nisbah bangsa dalam list tu.

D
17-03-08, 05:07 PM
Sedar tak sedar majalah yang kita baca sedikit sebanyak menggambarkan siasah dah kecenderungan kita.Namun ader jua bahan bacaan semata2 untuk melayan fantasi kita...

Buat masa nie masih macam dulu,aku baca Ujang,heheh
FHM...kekadang tah macam2 jenis majalah....tapi konsistensi membeli jarng berlaku...beli bila rajin je..baca lak...ade yang aku baca kaber dia ajer.Yg penting semua nie kene ader resit..leh kurangkan sikit income tax

nakano
23-04-08, 01:54 PM
i love reading mobileworld. to get to know latest phones coming..

luffy_d
01-06-08, 10:18 AM
Mag aku baca:
1. HWM
2. PC.com
3. Max It
4. Chip

kakikuda
02-06-08, 05:01 PM
Majalah yg aku suka baca pula adalah

BAMBINO

minz07
03-06-08, 02:15 AM
aku plak suke baca majalah yang berkaitan ngn kereta...tentang modifikasi n make up kereta nie...

hana
03-06-08, 12:37 PM
Ujang.. Apo.. Gempak.. Majalah Pc.. Mastika..rottw..

star_skywalker55
04-06-08, 02:58 AM
Times ngan newsweek..

pirate_6903
04-06-08, 12:59 PM
majalah kereta
gila kereta
shift
ujang
URTV

Blue_Angel
09-06-08, 04:31 PM
time sekolah2 dulu intan selalu beli majalah siswa..boleh dikatakan tiap2 bulan la beli..siap ada koleksi lagi kat umah nie..sampai la skrg..pas tue ada ar jugak beli ujang, apo,eh!, cleo, wanita..tapi sekarang nie intan lebih minat baca novel..:Finger_fing22:

Abetan
09-06-08, 04:40 PM
Erm .. camner leh miss thread ni? OK, abetan kalau membaca selain dari hal2 kerja suka baca komik .. Charlie Brown, MAD, Gila-Gila (versi dulu la .. skrg dah hampeh .. :D ). Kalau bukan komik kartun, suka langgan majalah memancing yg banyak terdapat lam pasaran .. sampai beli VCD memancing.

Ntah la .. off and on la, bergantung kepada mood. Ader gak satu ketika dulu beli majalah SHOOT, bolasepak. SPIKE, Volleyball ..

lelain tu .. baca buku Sidney Sheldon for novel, Dr. Ron Jenson for management skill and knowledge. Peter Young untuk ehem ehem .. ehehehe.

My all time feveret buku Melayu .. MONA GERSANG. :shutup: .. serious!! Ntah berapa kali dah khatam buku ni ntah .. tapi selepas di dedahkan kepada internet, takde selera baca buku .. baik tgk clip atau pic .. :icon_flak:

aff
11-06-08, 06:58 PM
mag list

1. CHIP
2. FHM
3. Intrend -- tumpang baca wife aku nyer
4. Cosmopolitan -- tumpang wife aku nyer gak..

zamkl
11-06-08, 10:11 PM
aku tiap2 bulan tak pernah tgl beli UTOPIA n MOTOTRADER...

terunasuci
12-06-08, 12:25 PM
Dulu masa aku kecik2, arwah bapak aku memang galakkan anak2nya membaca...so, tiap2 bulan dia kan belikan majalah...Majalah yang dia suka belikan adalah ...

1) Bambino
2) Kuntum
3) Bujal
4) Salina

So, bila dah meningkat remaja pembacaan pun dah berbeza...dan kena kuar duit sendiri...tapi aku tetap minat membaca...so,

Masa Remaja, Hiburan :

1) URTV
2) Pesta
3) Remaja
4) Mangga

Masa Remaja, Jenaka :

1) Gila2
2) Gelihati
3) Ujang
4) Apo

Masa Remaja, Info :

1) Roda2
2) Buku2 18sx


Tapi bila usia dah makin meningkat, masa untuk membaca pun dah kurang...kadang2 paper hari ni, 3 hari kendian baru aku baca...so,

Sekarang :

1) Mastika
2) Mingguan Wanita
3) Anjung Seri


Ada lagi, tapi wat masa ni tu je yang aku ingat......

bambu
13-06-08, 12:39 AM
siapa2 yang minat photography, boleh carik magazine "digital camera" (locally produced)... RM9 aje... lebih murah compared dgn magazine2 photography lain from UK.

landmark1123heavy
18-06-08, 11:03 AM
majalah yg wajib beli setiap bulan... CHIP

sebenarnya majalah ni pun tak best, tapi bagi aku kira ok lah dari majalah lain tu..

CHIP sekarang dah tak sama seperti dulu....

ada artikel yg kurang menarik buat liputan ntah apa-apa..

ada kdg2 buat pengulasan yg salah.. macam hardware yg di tunjukkan pun bukan terbaik tetapi pelik dia menjadi atau dapat title 'best hardware' dlm buku ni...

sekarang ni saya byk download e-mag antarabangsa...

pasal komputer juga seperti computer gaming world, computer power user, maximum pc, pc magazine (jarang2), personal computer world, smart computing..

lambok
20-06-08, 04:56 PM
dlu masa sekolah rendah suke baca

1)kawan
2)ujang
3)apo

tym skolah menengah ak suke baca

1)utopia:kid:
2)gempak (dlu fav 2):kid:
3)mastika
4)apo
5)ujang


skrang aku suke baca

1) Junk
2) Klue
3)Iz
5) National Geographic


yg xske smpai skrang
mangga dan sejenis ngannya
kreko..

kirabuluberuang
23-06-08, 12:50 PM
majalah tiap tiap bulan aku beli majalah mastika...tak miss punyer...

L.S.D
23-06-08, 01:32 PM
Playboy tu majalah jugak kan? :D

I memang minat kumpul majalh Playboy ni. Sebenarnya, Playboy ni macam FHM aje, cuma ada gambar bogel aje yg lebih artistik. Artikel kat dalam memang sesuai utk "gentle"men macam kita org ni :P

adie_kasim
23-06-08, 01:50 PM
tiap bulan aku mesti beli motortrader...
kereta nye x beli2 jugak...
bini aku hangin je...
best ooo tgk keter2..

drizly
23-06-08, 02:15 PM
kreko tetap menjadi pujaan

xpmen
23-06-08, 02:29 PM
CHIP aku selalu beli, tapi nak dapatkan buku ni mmg payah. asyik tak de stok ajer

John Giacomo
26-06-08, 12:00 AM
aku plak,
time kcik2 aku tak suka membaca...
namun sejak 5 tahun kebelakangan ni, aku semakin minat membaca..

antara yang aku still baca sampai ke ari ni:

HIBURAN:
1) Rottw - sebab byk citer sal Band2 underground mesia kita
2) Kreko - sbb byk anime dan grafik - snng citer,sbb dia komik la..
3) Konsert - sama macam rottw gak alasan aku.

GRAFIK DAN FOTOGRAFI,
1) Click, Byk membincangkan perihal fotografi
2) Digital Camera - byk info tntang teknik mengambaran dan info photoshop

KEWANGAN DAN BISNES
1) Personal Money - byk isu, termasuk insurans,pengurusan kewangan,hartanah dan saham.
2) Business Malaysia - hal perihal bisnes
3) Usahawan - hal perihal usahawan
4) Entrepreneur Malaysia - hal perihal bisnes dan usahawan

Gadget dan Komputer
1) Digital Camera - perihal fotografi
2) Chip - perihal komputer dan gadgets
3) MAx IT - perihal compuer


yg lain x ingat...mau dkt rm100 gak la sebulan abis beli majalh2 ni...mina nyer pasal, belasah ajer...hoho:D

siputsedut
26-06-08, 08:07 AM
aku minat
1. majalah Chip
2. Hardware Mag
3. 4x4

tiore_honre
29-06-08, 03:45 AM
Korang pernah beli majalah Initial D tak..actually majalah ni lebih kepada preview handphone yang terkini di pasaran..bagus gak majalah ni..rege dalam rm 2.50..tp yg tak bestnya susah nak carik....biasanya kedai runcit mamak ada ler jual

bobo
29-06-08, 08:43 AM
majalah kegemaran aku = KREKO

xnphobia
29-06-08, 05:12 PM
Fhm uk edition.
kadang2 dapat gak beli,
and mens health nak fit kan badan hehe

Intanmahsuri
04-07-08, 03:56 PM
Saya suka baca majalah Cleo. Tiap2 bulan saya mesti baca Cleo.

nottiegurlz69
04-07-08, 06:20 PM
remaja..
cleo..
mastika..
suke baca tp xsuke bbeli..huhu

buttermaid
04-07-08, 07:43 PM
1. cosmopolitan. cosmo gurl?
2. anis.
3. reader's digest. bleh kira majalah ke nih..
4. anjung seri.

princess lea
15-07-08, 03:46 PM
My favourite...

Her World
Marie Claire
Cleo

glenn.e
15-07-08, 05:37 PM
linux For U

izwanbest
16-07-08, 05:00 PM
uik mana syeksen komik2 dah kena delete ker uwaaaaaaaaaa

xkenshin
17-07-08, 01:02 AM
gua suka baca GemPak

nunu
17-07-08, 03:12 PM
uik mana syeksen komik2 dah kena delete ker uwaaaaaaaaaa

Thread komik didelete sebab senyap lama giler & posting yg sgt kurang. Jika Izwanbest nak,sila buka thread komik yang baru, pastikan ada info yg revelant sbg contoh berapa harga komik, story movement dan lain2 lagi..:icon_biggrin:

putrinadya
18-07-08, 09:37 PM
Wajib Beli every month : CLEO

Every fortnightly: HOT

Magazines lain dah tak beli dah. Takat belek2 jek kalau singgah kat MPH ke, kat Borders ke.

pencintawanita
06-08-08, 10:48 PM
aku nye peberet adalah URTV... dari dulu gua x miss satu bulan pun.... hahahhahahhahahahhahaha koleksi tu beb

parabola
09-08-08, 02:52 PM
suka majalah berkenaan IT & Photografi.

supermat
26-09-08, 12:22 PM
heh, nasib baik playboy takde jual kat malaysia, kalau tak lupakan saja la, majalah keta ker, pc ker, semua dok ngadap playboy jer...

dulu aku suka sgt beli magz yg ada kat kedai2 runcit tapi skarang dah berenti membeli dah stat hobi baru pinjam kekawan yg suka baca magz...jimat dah sokong kat concept recycle...ha ha

glenn.e
27-09-08, 08:15 PM
Beli majalah men health..seronok tgk body dorang tu..mengidamkan body yg same mcm dorang..walau dah nak hampir sama

gulungwuzere
02-10-08, 12:53 AM
Majalah PC aku langgan... syok baca tp x pandai2 pun dunia IT... hampes

ficken_81
03-10-08, 12:48 AM
aku pelik sikit. suka tempur ngan perajurit. aku suke tgk bende2 askar nie, tambah tambah hardware die

nunu
08-10-08, 04:30 PM
Majalah PC aku langgan... syok baca tp x pandai2 pun dunia IT... hampes
Ala x payah pandai ikut majalah pc tu..paling mujarab letak 1 PC/ laptop kat depan..kasik tekan & xplore aje ceruk pc tu mana yg mau..sure dia x marah nye..paling kuat heng sekejap..pun x susah pastu restart balik..ngeh2...

nunu paling bosan baca majalah pc ni..kadang2 x paham bahase teknologi..

nottie eddie
09-10-08, 12:08 AM
Majalah MANGGA yg bukan edisi raya (sbb pakaian sopan kalau keluaran tuh)...

Reason utama kenapa majalah MANGGA, sbb banyak mangga, tembikai dan papaya yg di pamirkan disamping citer2 artis...tapi yg paling sronok skali sbb ianye kecil dan padat utk di bawa ke tandas ketika membuang ayak besar!! ekekekeke

cheers

p/s...ini becha ngan bob punyer psl la nih...huiiishhhh

Ab17
09-10-08, 08:36 AM
Majalah ada banyak sangat....Tapi faveret magazine tak banyak..

Ada 2 jer...Satu yang biasa jer..Majalah wanita...Banyak benda dalam

kehidupan yang leh di cari kat sana...2nd lak majalah feminin n family....

Majalah ni lak slain tentang kehidupan terdapat perhubungan2 luar

n yang berkaitan...nama pun feminin n family....Bukan pe...Bila kita baca

kita rasa banyak benda baru yang kita tak tau...lagipun match ngan minat

masing2....tu yang penting....Tak minat mesti tak beli punya....

- Aik!! Bro swing pun da terpaut ngan becha n bob:icon_biggrin:.....

nunu
11-10-08, 09:28 PM
To all.

This thread is closed. If you wish to open a new thread about magazines please pm us for verifications.

Thanks for all the support.