PDA

View Full Version : puchong - tempat makan best



cobaan2
24-03-08, 09:08 AM
ada sapa boleh bagi info tempat menarik utk makan-makan di puchong?

wood3
24-03-08, 12:28 PM
Makanan thai: Restoran ALISARA Puchong Permai@indah berdepan pasar malam puchong indah.

Makanan tengahari ala kelantan: Restoran TUAN FARIDAH Bandar Bukit Puchong.Menu popular Ayam Kampong Goreng.

Restoran Mamak !.Tak ada yang mari . . biasa je.

Ops lupa. .Ada lagi satu restoran kat bandar puteri untok makan tengahari.Restoran tu sebaris dengan KJMC kearah MBA badminton hall.


Nasi Kukus KELANTAN . Bukit Puchong Jalan menghala puchong saujana depan HERON appartment @ depan HAJI CAFE.


Selamat Mencuba,Tak sedap jangan marah.

brew
24-03-08, 02:05 PM
Makanan tengahari ala kelantan: Restoran TUAN FARIDAH Bandar Bukit Puchong.Menu popular Ayam Kampong Goreng.




kalau kat faridah nie mmg top, geng2 cyber suma try ayam kampung kat sana, kedai 1 tingkat, tepi skali.

kat area-area BBP pon ada satu kedai kelantan yg masak nasi campur, nama kedai tu tak silap aku, kawanku.

wood3
24-03-08, 02:33 PM
kalau kat faridah nie mmg top, geng2 cyber suma try ayam kampung kat sana, kedai 1 tingkat, tepi skali.

kat area-area BBP pon ada satu kedai kelantan yg masak nasi campur, nama kedai tu tak silap aku, kawanku.



BREW!. Hari jumaat kalau geng cyber g sembahyang jumaat kat dengkil boleh gak makan kat WARONG PAK MAN, kat medan selera baru yang ada jual bantal
kekabu.Breakfast kat Warong JO pun memang sedap.Menu dia Roti Canai dan Nasi Lemak


p/s: kedai makan kawan ku sinonim dgn nama MERAH KUNING

brew
24-03-08, 03:26 PM
[LEFT]BREW!. Hari jumaat kalau geng cyber g sembahyang jumaat kat dengkil boleh gak makan kat WARONG PAK MAN, kat medan selera baru yang ada jual bantal
kekabu.Breakfast kat Warong JO pun memang sedap.Menu dia Roti Canai dan Nasi Lemak


p/s: kedai makan kawan ku sinonim dgn nama MERAH KUNING



yg warung JO tu yg mana? yg air ngan roti canai bayar asing ke? yg kat tepi jalan depan balai polis tu ke?

aku kalau malam makan kat sri malee, bukan malee , tapi sri malee. hehe.

wood3
26-03-08, 03:58 PM
yg warung JO tu yg mana? yg air ngan roti canai bayar asing ke? yg kat tepi jalan depan balai polis tu ke?



aku kalau malam makan kat sri malee, bukan malee , tapi sri malee.
hehe.


Kedai JO dan Warong Pak Man tu terketak kat depan Kedai Tayar MU,Kalau nak ke sri malee tu kedai tersebut kat sebelah kanan.

ARAB
27-03-08, 12:19 PM
Restoran Abc Kat Puchong Prima Tu.. Nasi Lemak Dia.. Fuhhhh Mengancam. Dulu Masa Aku Keja Kat Puchong Prima Memang Tempat Sarapan Pagi Aku La,.tu

wood3
27-03-08, 04:23 PM
Restoran Abc Kat Puchong Prima Tu.. Nasi Lemak Dia.. Fuhhhh Mengancam. Dulu Masa Aku Keja Kat Puchong Prima Memang Tempat Sarapan Pagi Aku La,.tu



Pada aku kedai mamak sekitar puchong ni biasa je tak de yang betol betol mari.Kalau nak yang ok aku pegi usj 18 restoran Yusoof Stadium Merdeka dan nak pekena Nasi Kandaq aku pi ke PELITA kat ss2 damansara,jauh sikit takpe janji makan puas hati.




p/s.area puchong prima pun aku dengar ada mc tp segan nak g ushar.

BT
27-03-08, 06:03 PM
Kedai Mamak yang aku rasa ok ada kat Puchong Perdana (Syed Bistro). Try diorang nyer Nasi Beriani Bukhara. Gerenti ngantuk lepas makan. Hehehehehehe...

ARAB
27-03-08, 09:31 PM
aku dah lama tak pekena nasi kandaq.. cz dah merantau jauh ke negeri org... kat sini nak nampak mamak pun susah.. kalau ada pun kedai mamak tapi indon masak.. cam hampeh

wood3
31-03-08, 01:52 PM
aku dah lama tak pekena nasi kandaq.. cz dah merantau jauh ke negeri org... kat sini nak nampak mamak pun susah.. kalau ada pun kedai mamak tapi indon masak.. cam hampeh

KEDAI MAMAK KAT INDIA STREET KUCHING TAK OK KE ?. aDA SEKALI DULU MASA BULAN PUASA MASA AKU KAT SANA,MAKAN MURTABAK KERAS SILAP ARI BULAN MAU PATAH GIGI LO.
tAK PA BALIK SEMENANJONG NANTI PAGI PETANG SIANG MALAM BOLEH LAYAN KAT KEDAI MAMAK.




P/S:RINDU NAK MAKAN AYAM PANGGANG KAT JAMBATAN SATOK.

shamtpg
06-04-08, 02:39 PM
Kedai Mamak yang aku rasa ok ada kat Puchong Perdana (Syed Bistro). Try diorang nyer Nasi Beriani Bukhara. Gerenti ngantuk lepas makan. Hehehehehehe...

ya betol tu orang kampong..
lagi satu nasi n kambing dia tak muak..
pekena ngan sirap..gigs n scandal dia selalu cita tak abis2
lalu pun mesti tak perasan..
hehehe...

Corncake Quart
10-04-08, 03:23 PM
ya betol tu orang kampong..
lagi satu nasi n kambing dia tak muak..
pekena ngan sirap..gigs n scandal dia selalu cita tak abis2
lalu pun mesti tak perasan..
hehehe...
Bila lak si shamtpg nih suka makan nasi ngan kambing. Seingat aku lar...dia nih kaki layan BAKSO . Ko rang sebut jer lah mana2 port Bakso yg ader...suma dia hafal. Ingredient pon dia tahu. So sapa nk layan Bakso fresh...leh tanya dia.

dj_h
12-04-08, 06:53 PM
Aku pernah gi makan kat Puchong.
Ada satu kedai Nasi Daun Pisang di belakang bangunan IOI rasanya. NAsinya sedap, seafoodnya jugak sedap.

Tp exactly tempat aku tak pasti.

siparipari
16-04-08, 08:35 AM
lokasi kajang......nama restaurant yankee hurt....cara ke sana amik jalan susur bandar baru bangi....jgn amik susur keluar ke tol kajang pulak....area dia kat petrol pump tu...kdi dia tersorok skit....

kenapa dia special? tema dlm restaurant
1. kampung (duduk dalam pondok mcm umah kampung)
2. japanese style (duduk bersila dgn hidangan meja rendah and dinding buluh sbg hiasan)
3. meja makan biasa....duduk bwh pokok.....

* harga murah.....aku syor kan korng kena try pegi

nlaylaaziz
25-04-08, 09:27 AM
Bila lak si shamtpg nih suka makan nasi ngan kambing. Seingat aku lar...dia nih kaki layan BAKSO . Ko rang sebut jer lah mana2 port Bakso yg ader...suma dia hafal. Ingredient pon dia tahu. So sapa nk layan Bakso fresh...leh tanya dia.


Nih tak penah layan BAKSO... baguih lar macam ni ade orang yang terrer makan BAKSO... siap ingat semua ngan ingredient nye sekali. Kot dulu chef BAKSO. Jadik nak tanye le kat mane yang best nye makan BAKSO.... Lokasi dan nama kedai sekali. Dan boleh bagi tau ingredient nye sekali. Sekali-sekali tukar selera makan BAKSO pulok.

bobmali
11-06-08, 02:10 PM
Actually bukan Kajang tapi kat Bandar Baru Bangi. Tapi aku rasa Village View yg selang satu lorong dari Yankee Hut ni lagi sedap..Village View ni kat sebelah rumah Hj Samuri...tokeh sate tersohor 1 malaya...



lokasi kajang......nama restaurant yankee hurt....cara ke sana amik jalan susur bandar baru bangi....jgn amik susur keluar ke tol kajang pulak....area dia kat petrol pump tu...kdi dia tersorok skit....

kenapa dia special? tema dlm restaurant
1. kampung (duduk dalam pondok mcm umah kampung)
2. japanese style (duduk bersila dgn hidangan meja rendah and dinding buluh sbg hiasan)
3. meja makan biasa....duduk bwh pokok.....

* harga murah.....aku syor kan korng kena try pegi

iris
11-06-08, 03:36 PM
Nih tak penah layan BAKSO... baguih lar macam ni ade orang yang terrer makan BAKSO... siap ingat semua ngan ingredient nye sekali. Kot dulu chef BAKSO. Jadik nak tanye le kat mane yang best nye makan BAKSO.... Lokasi dan nama kedai sekali. Dan boleh bagi tau ingredient nye sekali. Sekali-sekali tukar selera makan BAKSO pulok.

yo nlaylaa, mmg iris antu bakso ni..nk kata sedap bangat susah gak nk bgtau coz kebanyakan bila g mkn, mmg sedap tmbh lak iris tk mkn origin dia, mesti kena tmbh ngan mee...perghhh, tk ingat bila mkn tu, pas tu lak, mesti suruh kasi tmbh itu meat ball....area yg sedap, area yg ade makcik2 indon jual..tp tgk gak area kebersihan k...klu dtg mental nk mkn, iris g jer kat giant tu, sedap gak..lps rindu tk pun g beli meatball and bantai wat sup sendiri...perghhh, terliur lak, blk ni nk g cr arrr....:Finger_fing22:

BT
15-06-08, 11:09 PM
Aku pernah gi makan kat Puchong.
Ada satu kedai Nasi Daun Pisang di belakang bangunan IOI rasanya. NAsinya sedap, seafoodnya jugak sedap.

Tp exactly tempat aku tak pasti.


Bro,
Sesekali ko dtg puchong bagitau la. Aku leh bawak ko gi makan kat kedai dimana makanan nya sedap dan juga aweknya sedap. Sambil makan, kita cuci mata la!

tiore_honre
29-06-08, 03:54 AM
rasanya pernah pegi tempat kedai kelate ayam kampung kat puchong.. dekat ngan tol ldp puchong nak menghala ke seri kembangan...boleh tahan kedai tuh..sentiasa penuh..

bruutus2004
29-07-08, 03:54 PM
bro2 n kaklong2....
kat mana nak makan young tau fu paling sedap...
klu ble nak yg mlayu punyer...
or sotong kangkong yg hingga gilaat jari..

popoyfunk
09-08-08, 02:31 AM
cuba la try cari kat gombak. tempat makan dia best2 gak

iris
09-08-08, 12:53 PM
bro2 n kaklong2....
kat mana nak makan young tau fu paling sedap...
klu ble nak yg mlayu punyer...
or sotong kangkong yg hingga gilaat jari..

as utk mknan yong tau foo ni mmg nk cr tmpt melayu coz normally chinese yg open the rest...i like yong tau foo too, the place yg akan i g is hometown yong tau foo..and for the mkn bulan pose is titiwangsa rest..amik steambot dia..besh tu...rs nk mkn kat umah, beli aje kat pasar mlm....and one thing the product also come from chinese recipe...nama pun dh namo cino..mcm mana tu ya....

iris
09-08-08, 12:55 PM
juz nk kongsi tmpt makanan yg sedap and rega pun agak berbaloi....mmg sedap beb...this place called quan ice cream and coffee cafe in desa pandan area...mmg tk rugi duit and perut anda...try beb...

FLO
10-08-08, 10:35 PM
tempat ni menarik gak..kl x silap lokasi nya bandar puteri puchong
pelbagai hidangan dr asia ke barat..harga boleh tahan la

jamesdean
11-08-08, 12:42 AM
kedai makan pecah periuk kat puchong perdana mari gak, aku suka nasik goreng cendawan , wood mesti tau nya haha

ximage
11-08-08, 05:36 PM
aku nak cari gerai buger yang sedap kat Puchong..

kat area subang jaya or USJ OK GAK

iris
20-08-08, 02:46 PM
aku nak cari gerai buger yang sedap kat Puchong..

kat area subang jaya or USJ OK GAK

4 that area i'm not familiar...but utk burger yg naik syeh bila mkn adalah di area danau kota....mmg damnly sedap....tk tau naper, but mmg keenakkannya susah nk di perkatakan....bila makan, pasti nk lagi...feel licking gd....

Retired
25-11-08, 04:13 PM
aku nak cari gerai buger yang sedap kat Puchong..

kat area subang jaya or USJ OK GAK

Kalau kat Subang Jaya SS15 ada sebuah lori burger bergerak. Hampir setiap malam penuh ngan customers, rata-ratanya bebudak kolej area Subang.

Lokasi : SS15, depan pasar.
Landmark : Mamak Silva

brew
26-11-08, 03:19 PM
satu lagi tempat sedap nak recommend: Bumbu bali

Bumbu Bali
18 & 18-1, Jalan Persiaran 1
Bandar Puteri
Puchong
Tel No: 03 - 8061 8699

map from federal highway:
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=3.084037,101.613622&daddr=Persiaran+Puteri+2&hl=en&geocode=%3BFWYrLgAdA5oOBg&mra=dme&mrcr=0&mrsp=0&sz=15&sll=3.080309,101.598773&sspn=0.025626,0.038624&ie=UTF8&t=h&z=15


recommendations:
http://masak-masak.blogspot.com/2006/06/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong-kl.html
http://kampungboycitygal.blogspot.com/2006/05/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong.html
http://pasankia.blogspot.com/2006/03/birthday-dinner-at-bumbu-bali-puchong.html

FLO
26-11-08, 03:49 PM
satu lagi tempat sedap nak recommend: Bumbu bali

Bumbu Bali
18 & 18-1, Jalan Persiaran 1
Bandar Puteri
Puchong
Tel No: 03 - 8061 8699

recommendations:
http://masak-masak.blogspot.com/2006/06/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong-kl.html
http://kampungboycitygal.blogspot.com/2006/05/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong.html
http://pasankia.blogspot.com/2006/03/birthday-dinner-at-bumbu-bali-puchong.html (http://pasankia.blogspot.com/2006/03/birthday-dinner-at-bumbu-bali-puchong.html)

YES ..agreed
2-3 kali dh pergi
pinggan bapak punya besar
mix of all kind of taste/menu ..western and also asian taste

Black Pearl
26-11-08, 06:41 PM
kalau kat Puchong ada 1 kedai masakan Thai...
Nama kedai nie: ALISARA Restoran..
kedai nie kat area Taman Puchong Jaya....
masakan setakat nie tak menghampakan...
price berpatutan berdasarkan kesdapan makanan...

nak guide PM gua ok!!!

braine5
15-10-09, 01:12 PM
satu lagi tempat sedap nak recommend: Bumbu bali

Bumbu Bali
18 & 18-1, Jalan Persiaran 1
Bandar Puteri
Puchong
Tel No: 03 - 8061 8699

map from federal highway:
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=3.084037,101.613622&daddr=Persiaran+Puteri+2&hl=en&geocode=%3BFWYrLgAdA5oOBg&mra=dme&mrcr=0&mrsp=0&sz=15&sll=3.080309,101.598773&sspn=0.025626,0.038624&ie=UTF8&t=h&z=15


recommendations:
http://masak-masak.blogspot.com/2006/06/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong-kl.html
http://kampungboycitygal.blogspot.com/2006/05/bumbu-bali-bandar-puteri-puchong.html
http://pasankia.blogspot.com/2006/03/birthday-dinner-at-bumbu-bali-puchong.html


wow...this reaturant not bad ler..nice ambiance with bali feel...
food 8/10
price 6/10
too bad dun have aircond....went last week with my hm and kid...
crowded and full house due to saturday night...
abit sweat...but still ok....i think if got air cond sure will be much better
worth for a try la....if u wanna bring your hm for something special

sam261079
16-10-09, 02:46 PM
wow...this reaturant not bad ler..nice ambiance with bali feel...
food 8/10
price 6/10
too bad dun have aircond....went last week with my hm and kid...
crowded and full house due to saturday night...
abit sweat...but still ok....i think if got air cond sure will be much better
worth for a try la....if u wanna bring your hm for something special


Same goes to me lah , full of people , i spoke with manager they say maybe next month they will intall aircond lorrr for this time being no budget ..

food 9/10
service 8/10
price 10/10

Cheers

hezzri
06-07-10, 10:50 PM
macammana nak ke ALISARA ni??? dekat pasaraya HERO baru tu ke? yg pasar malam hari sabtu??

wood3
07-07-10, 11:54 AM
macammana nak ke ALISARA ni??? dekat pasaraya HERO baru tu ke? yg pasar malam hari sabtu??

Salam bro !1 ALISARA ni kat PUCHONG INDAH@kedai 4 tngkt yg berdepan pasar malam hari isnin/khamis . dekat dgn ESSO.sempadan longkang ngan puchong intan.

no tell dia;03 8064 4205.

selamat mencuba . . aku regular kat sini hampir 10 tahun.

miniz9797
07-07-10, 12:05 PM
Salam bro !1 ALISARA ni kat PUCHONG INDAH@kedai 4 tngkt yg berdepan pasar malam hari isnin/khamis . dekat dgn ESSO.sempadan longkang ngan puchong intan.

no tell dia;03 8064 4205.

selamat mencuba . . aku regular kat sini hampir 10 tahun.


Dulu ALISARA ni gerai tepi rumahjer kat Puchong tu... after business dia berjaya mengembangkan ke restaurant.
Food dia bleh tahan sedap ... Harga je now dah mahal skit ..

msbroccoli
07-07-10, 12:14 PM
Dulu ALISARA ni gerai tepi rumahjer kat Puchong tu... after business dia berjaya mengembangkan ke restaurant.
Food dia bleh tahan sedap ... Harga je now dah mahal skit ..



Ai ya... the price for sure is higher a bit once they move in to a proper restaurant.

miniz9797
07-07-10, 12:15 PM
Bukit Puchong... tepi Highway menuju ke Putrajaya . Sebelah kedai jual Perabot Kayu Jati
RESTAURANT IPOH STATION - Nasi campur set menu dia menarik, yg goreng2 pun sodap.
Very resonable $$ . Free Wifi, Owner dia antique collector.

wood3
07-07-10, 12:15 PM
Dulu ALISARA ni gerai tepi rumahjer kat Puchong tu... after business dia berjaya mengembangkan ke restaurant.
Food dia bleh tahan sedap ... Harga je now dah mahal skit ..



Memang la harga la ni GIGIT sikit tapi janji makan SEDAP !!!!..Yg tepi rumah tu pindah bukan pasai bisnes maju tp tak dibenarkan bisness tepi RUMAH.
La ni mahal pasai sewa mahai dow . . .!!!.Tapi kat puchong so far situ yg aku rasa sedap dari yg lain.
Lagi satu RESTORaN TUAN FARIDAH AYAM KAMPONG kat bukit puchong pun ok gak , ,cuma yg ni LUNCH sahaja.
Nak makan nasi kukus ala kelantan mmm kat depat apartment HERON depan jalan nak ke saujana puchong . .boleh makan n harga dia murah.

ok selamat mencuba . . . .

terunasuci
07-07-10, 12:29 PM
Memang la harga la ni GIGIT sikit tapi janji makan SEDAP !!!!..Yg tepi rumah tu pindah bukan pasai bisnes maju tp tak dibenarkan bisness tepi RUMAH.
La ni mahal pasai sewa mahai dow . . .!!!.Tapi kat puchong so far situ yg aku rasa sedap dari yg lain.
Lagi satu RESTORaN TUAN FARIDAH AYAM KAMPONG kat bukit puchong pun ok gak , ,cuma yg ni LUNCH sahaja.
Nak makan nasi kukus ala kelantan mmm kat depat apartment HERON depan jalan nak ke saujana puchong . .boleh makan n harga dia murah.

ok selamat mencuba . . . .


Lama dah tak makan ayam kampung kat restoren tu...bila kita nak pi sana lagi wood??

PeeJay
07-07-10, 10:45 PM
kalu nak makan ayam kampong .. tak yah pegi kat Tuan Faridah tuh ..nun jauh masuk ke dalam ... boleh je singgah:

1. KESAS Highway - awan besar menuju s. alam
2. Cheras - berhampiran veledrom
3. Seri Serdang .. dekar expo perabot ..


Kualiti ..sama jerk!!

wood3
07-07-10, 11:16 PM
kalu nak makan ayam kampong .. tak yah pegi kat Tuan Faridah tuh ..nun jauh masuk ke dalam ... boleh je singgah:

1. KESAS Highway - awan besar menuju s. alam
2. Cheras - berhampiran veledrom
3. Seri Serdang .. dekar expo perabot ..


Kualiti ..sama jerk!!

Boleh kata semua branch n HQ hassan ni ada dah redah . .kuality sama tp kalau kenal bebudak situ dapat la sikit diskaun.
Kat awan besar tu kedai no 1 sebelah kedai suratkhaba yg jual nasikukus n ikan bakar sedap n boleh tahan . . . .minah INDON yg jaga kedai pun manis juga.
Selalau sini aku makan sabtu atau ahad.

hezzri
07-07-10, 11:26 PM
ooooo...ALISARA ni dulu dekat puchong perdana ke? kedai yg tepi rumah tu????
jap bro... aku masih tak dapat tangkap location kedai dia sekarang ni....

kata la esso/mobil tu belah kiri aku... aku dari puchong hala ke subang... dia dekat kawasan kedai2 kat dominos baru tu ke?

sorry, aku x dpt tangkap

wood3
07-07-10, 11:53 PM
ooooo...ALISARA ni dulu dekat puchong perdana ke? kedai yg tepi rumah tu????
jap bro... aku masih tak dapat tangkap location kedai dia sekarang ni....

kata la esso/mobil tu belah kiri aku... aku dari puchong hala ke subang... dia dekat kawasan kedai2 kat dominos baru tu ke?

sorry, aku x dpt tangkap

Ingat !! Kedai dia kat esso dalam@puchong INDAH. . .dari umah lama dia jumpa roundabout ,hang ambik pukul 3 . .jalan trus jumpa esso belah kanan depan sikt masok kiri . .jumpa ANI SUP UTARA . . .masok kanan . .kedai dia ujung sekali.

hezzri
08-07-10, 01:07 AM
Ingat !! Kedai dia kat esso dalam@puchong INDAH. . .dari umah lama dia jumpa roundabout ,hang ambik pukul 3 . .jalan trus jumpa esso belah kanan depan sikt masok kiri . .jumpa ANI SUP UTARA . . .masok kanan . .kedai dia ujung sekali.

ok ngam!!! aku paham dah. tq la... apa menu feveret? mayb nnt bleh lepak minum sama sana...ehehehe

msbroccoli
08-07-10, 12:36 PM
Ok. I will go to try it out when I'm around Puchong~~

shyme
08-07-10, 01:55 PM
Ada tempat makan sedap area Kinrara.??? Going there dis coming friday.....

wood3
08-07-10, 02:20 PM
Ada tempat makan sedap area Kinrara.??? Going there dis coming friday.....

k [B]Kinrara ni hamba kurang pasti , ,kena tanya pee jay , ,dia naib khadi sana,tapi boleh la pi makan kat RnR awan besar . .ada hassan ayam kampong ,nasi kusus. satay samuri dan lain lain. . tak jauh mana pun kalau dari kinrara tu.

Dalam GIANT KINRARA pun ada food court . .so selamat mencuba.

p/s: cuba la tanya abg yg kerja dalam TPM kot kot dia tahu.

PeeJay
08-07-10, 08:57 PM
kinrara ... Nasik campur, food court bk5, sila lah menjamu selera tengah hari di gerai mahsuri! Antara yg terbaik! Kalu dalam giant kinrara, baik beli roti kat 7-11! Semuanya tak sedap!

Atau nak betul2 puas ati, elok makan tgh hari dekat jaring, sunway, sebelah domino piza. Mmg dah keluar kwsan puchong atau kinrara, but di jamin puas!

shyme
08-07-10, 09:13 PM
hehe.. thank for da info bro... makan malam??? any idea??? going there @ nite la...

PeeJay
09-07-10, 12:55 AM
mat sirat dekat bk5 depan masjid.
Kalu rajin, boleh ke putra permai, equin park, ada briani gam muar!
Atau tom yam warung pak ali di puncak jalil!

hp3420
09-07-10, 03:34 AM
jgn lupa kembangan paradise berhampiran desaminium...

msbroccoli
13-07-10, 12:50 PM
wow~~ you guys so good... eating here and there.

XMen
13-07-10, 02:17 PM
Puchong sehingga sekarang,
AliaMaisara yang Pak Wood3 penah cakap masih OK cuma kalau 3 orang pi makan, mau kena lebih dari RM100.
Bab satey dalam kawasan Putra Perdana ok la jugak, satey agak sedap kat depan 7 Eleven dan kat Bas Stop Rapid KL.
Kalau bab beli burger mantap sikit, boleh cuba yang brother pakai topi Germany meniaga depan 7 Eleven kat Puchong Utama, mantap kalau pekena burger doubel special bagi garing sikit....

FLO
13-07-10, 05:18 PM
kinrara ... Nasik campur, food court bk5, sila lah menjamu selera tengah hari di gerai mahsuri! Antara yg terbaik!

!

BETUL kata pJ itu
budak opis kami panggil kedai orang KEDAH
nasi campur dia superbb

msbroccoli
14-07-10, 12:29 PM
Ok. Gonna try out the nasi campus that you guys mentioned later.

PeeJay
14-07-10, 05:07 PM
tapi kalu nak betul2 power, pergi jaring la kat sunway, sebelah domino piza. Nak style masakan apa? Timur, barat, utara selatan semer ada... Siap pencuci mulut, bubur cha cha, cakar ayam dan mcm2. Tak rugi pergi lunch sana walau redah jem seteruk mana pun!

FLO
14-07-10, 05:12 PM
tapi kalu nak betul2 power, pergi jaring la kat sunway, sebelah domino piza. Nak style masakan apa? Timur, barat, utara selatan semer ada... Siap pencuci mulut, bubur cha cha, cakar ayam dan mcm2. Tak rugi pergi lunch sana walau redah jem seteruk mana pun!


restoren jaring tu dh masuk area sunway bang
ekekekekek

PeeJay
14-07-10, 05:19 PM
berbaloi langgar sempadan puchomg kalu pergi makan kat situ ... He he he... Saya suruh langgar sempadan sikit je campur byr tol rm1.60 one way!
Tu belum lagi saya suruh sapa dok puchong pekena yong taw fu dgn sop gear box pantai dalam.. Lagi jauh.. Muahaha

wood3
15-07-10, 01:41 PM
berbaloi langgar sempadan puchomg kalu pergi makan kat situ ... He he he... Saya suruh langgar sempadan sikit je campur byr tol rm1.60 one way!
Tu belum lagi saya suruh sapa dok puchong pekena yong taw fu dgn sop gear box pantai dalam.. Lagi jauh.. Muahaha

ya bro pee jay . .aku sama macam hang jugak . .janji makan sedap n puas !!! jauh sikit pun tak pa.Kalau dapat yg nurah sedap lagi baguih . . .janji tak memudaratkan kesihatan kita.
Ada selera makan jer . .nanti dok atas katil spital duit berguni pun tak guna.

p/s> nak kena pi restoran INTAN MAHSURI kat kinrara la pulak . .opssss MAHSURI . . .intan hang ada syer ka kat situ.



[

msbroccoli
21-07-10, 11:00 PM
So the restaurant's name is 'Restoran Jaring'? Sounds like all great comments.. I also wanna try it out!

FLO
22-07-10, 12:40 PM
So the restaurant's name is 'Restoran Jaring'? Sounds like all great comments.. I also wanna try it out!

located at sunway mentari
same area with McD

msbroccoli
23-07-10, 06:27 PM
I think you guys should try this out:

Restoran Ayam Penyet Ria @ Bandar Sunway Mentari, Petaling Jaya.

I pretty like their ayam penyet (RM7, but rice is not included). It's really tasty.

Razif
07-11-10, 12:03 PM
ada sapa boleh bagi info tempat menarik utk makan-makan di puchong?


Dah try biryani Gam Johor di JM IOI Boulevard..? sedap, memang sedap..biryani gam & air sirap bandung.. dapat direction dari

http://berianipuchong.blogspot.com

jemaing
04-01-11, 12:56 PM
Dah try biryani Gam Johor di JM IOI Boulevard..? sedap, memang sedap..biryani gam & air sirap bandung.. dapat direction dari

http://berianipuchong.blogspot.com
En Razif..JM Biryani House ada membuka cawangan di sekitar Taman Tun Hussien Onn..?berhampiran Carefour sana?Ternampak satu baner..Kalu sama host..mungkin TT boleh pula diadakan disana..!

XMen
04-01-11, 01:31 PM
Dah try biryani Gam Johor di JM IOI Boulevard..? sedap, memang sedap..biryani gam & air sirap bandung.. dapat direction dari

http://berianipuchong.blogspot.com

Memang best menu dan rasa makanan kat sana. Terbaru yang saya dah cuba Kambing Goreng (tak ingat nama hidangan) memang mantap dan sedap. Terima kasih JM Bariani Puchong....

toro
13-02-11, 09:35 PM
Restoran Sekinchan Ikan Bakar
Bandar Puteri Puchong
2G Jalan Puteri 1-8,Bandar Puteri
47100 Puchong Selangor

Web: http://www.sekinchanikanbakar.com/ (http://www.sekinchanikanbakar.com/)

Overall makan kat sini can say OK dan memuaskan, Ikan bakarnya fresh dan juga harga yang berpatutan.
Walaupun sentiasa penuh tetapi tak perlu tunggu begitu lama untuk hidangan sampai.
Boleh dikatakan semua variety ikan ada termasuk sotong,udang,la la,ketam,kerang,lobster pun ada.
Tapi diingatkan only Bakar thing available here, No vege or other type of cooking...

Sekian dan selamat mencuba.....

toro
15-02-11, 08:23 PM
bibiwok Nyonya & Thai Cuisine
16, jalan Persiaran Puteri 1
Bandar Puteri Puchong
47100 Puchong
Selangor

Tel: 03 80686284/016 2490993
Location: Next to Bumbu Bali Restaurant

Was having my Valentine candle light dinner with HM last nite.
First time here and the food and services was fantastics.
Variety of Nyonya and Thai Dishes.
Reasonable price and nice decoration
MUST to mention here that all their TY waitress is SMILEY,SUPERB AND JUICY :Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:

They also provide Thai BBQ and Steamboat at 2nd level
Overall: 8/10
WIR: Yes for their juicy TY waitress

Overall - 8/10

P/S: We will here again this Chap Goh Meh dinner for Garoupa steam thai and pandan Chicken leaf

XMen
15-02-11, 10:56 PM
Sup Meletop Taman Puchong Utama, Lee Satay Taiping, Otak-Otak Gombak and Mat Rock Char Koay Teow.

These stalls are located in a row and business starts from 6pm to 12pm. Rest every Tuesday. Location opposite new Carrefour Taman Puchong Utama

mattjohn
03-03-11, 10:38 AM
aku kalau p puchong mesti pekena ayam kampong.. layannnn

toro
03-03-11, 10:47 AM
aku kalau p puchong mesti pekena ayam kampong.. layannnn

Kat mana tu.. Abang mattjohn....???
Boleh berkongsi cerita dengan kami mklumat lanjut :cowboy::cowboy::cowboy:

mattjohn
07-03-11, 03:41 PM
restoran tuan faridah ayam kg. bro .. rasanya ni branch dr velodrom kl..

labukura
11-10-11, 06:30 PM
restoran tuan faridah ayam kg. bro .. rasanya ni branch dr velodrom kl..

price dia mcm mana pula? bole tahan ke x bole tahan?

aa0000
15-08-13, 03:24 PM
Ok. Gonna try out the nasi campus that you guys mentioned later.

rilakuma
18-11-13, 09:31 PM
puchong puchong ~~
pigi try dulu laaaaaaaaaaaa
thank you

awangblack
18-11-13, 09:34 PM
Apa nama kedai? Makan apa best sangat tu?

Sent from my Lenovo S920_ROW using Tapatalk