PDA

View Full Version : Bangi - Kajang, Tmpt makan baaaiiikkk punya!



mypakar
09-08-08, 08:42 AM
Try la ke kopitiam bangi....
tak pun kelisa restoran depan masjid bangi...
atau restoran yus di seksyen 4 tambahan...
last sekali x lain x bukan, sate kajang samuri... he he he

Intanmahsuri
09-08-08, 09:34 AM
Kopitiam bangi..ni yg Kid Search tu ke.. kalau ya..been there.. ~ the food biasa2 je..but coffee i like..

Restoren kelisa ~ tak penah pegi sepanjang pernah tinggal di Bangi. Ni port Ismahalil Hamzah dulu kan..

Restoren Yus ~ used to be my port. Makan sate. Penah jumpa Haiza dangdut kat sini.

Sate Samuri is still the winner. Yep..i like it tooo...

***

Maybe other kedai makan yg u can highlight such as Restoren Limau Nipis whereby their specialty is air apa tah nama dia yg ada jelly and all..mcm ais krim lime. Sedap.

p/s banvi tu apa..kasi adjust la bro.

brew
10-08-08, 05:42 AM
yankees hut? aku rasa tempat nie pon gerek gak

restoran yus, OK jugak

aku tak sabar nak tunggu bulan puasa nak pegi bazaar ramdhan dekat komplek pkns. kat situ ada satu bistro baru bukak, alahai lupa plak nama tapi yg nyata buffet ala carte dia murah giler rm10-15. ada roti jala lagi.

bangi adalah alternate place for cyberian(mereka yg tinggal, kerja di cyberjaya)

p/s: orang sibuk ramdhan pasal nak puasa, aku pasal nak bukak puasa hahaha.. Oh sata, oh air tebu, oh roti jala..

nunu
03-09-08, 11:25 AM
Try la ke kopitiam bangi....
tak pun kelisa restoran depan masjid bangi...
atau restoran yus di seksyen 4 tambahan...
last sekali x lain x bukan, sate kajang samuri... he he he
mypakar, i ni nak kata terer bab makan ni tak lah sgt, tp kan satay kat hj samuri ni x sedapla...u know i just ate 3 pcs aje instead of 10..taste dia tak sedapla..somemore ayam/ daging dia beso2..so daging tak berapa masak aka mentah + kuah kacang dia so dull...tak rasa kacang rasa nestum ada le..

kedai2 lain tak pernah pergi pun. maybe kopitiam ada senang p lepak2 sane..bythe way, keen to me give a directions to kopitiam?

Tq.

solofighter
03-09-08, 12:58 PM
Bangi/Kajang - used to be my port back in those studying years, Restoran Yus (Sg Ramal Luar) - makanan sedap2, awek2 Indon pun comel2 :icon_biggrin:,
Restoran Perantau (on the way to Kajang Town)- boleh la tahan port ni, tp skrg dh terlindung dek flyover, next to Restoran Matahari where Nora Danish and her sis used to help their mother
Nasi Beriani Gam Putrajaya (next to Uniten) - pun sodap jugak, think last time mmg worth the price la
Restoran D Kampung (exit Kajang Town heading to Grand Saga) - went there twice for Buka Puasa, overall quite nice dgn suasana kampung cuma lauk pauk x banyak sgt, used to be Rm20 per pax..

Banyak lagi port2 lain best kat sekitar Bangi/Kajang ni, aku pun dh lama x ke sana....:icon_biggrin:

wood3
03-09-08, 01:09 PM
Area kajang kalau nak pekena tom yam yang sedap ialah kat Sungai Sikamat. bersebelahan mobil/caltex . .macam tu lah.


Doll Tom Yam . . nama dia.

Dulu saban tahun aku buat majlis berbuka buat aku punya bebudak konsultan projek,hotel depa tak mau,sini kalu depa melantak sakan.

abe9
03-09-08, 03:02 PM
Area kajang kalau nak pekena tom yam yang sedap ialah kat Sungai Sikamat. bersebelahan mobil/caltex . .macam tu la h.


Doll Tom Yam . . nama dia.

Dulu saban tahun aku buat majlis berbuka buat aku punya bebudak konsultan projek,hotel depa tak mau,sini kalu depa melantak sakan.




yang depan KAJANG MEDICAL CENTRE adalah tu Restoran Malee..

abe9 dah try kat situ 4/5 kali,, memang sedap,, masakan AUTHENTIC THAI,, ikan kukus stim limau, tomyam campur, kerabu mangga, hormok tha-lay, dan pelbagai lagi..

kena pulak waitres2 kat situ kira comeylah jugak, boleh cakap siam lagi, cair abis,, makan pun tak terasa, sedar2 abis ja.. teringat pulak makan kat kampung,,

yang membezakan hanyalah masa makan tu dia org tak duduk teman kita makan.. huhu...

'kid-tueng ter"

nunu
04-09-08, 10:47 AM
yang depan KAJANG MEDICAL CENTRE adalah tu Restoran Malee..

abe9 dah try kat situ 4/5 kali,, memang sedap,, masakan AUTHENTIC THAI,, ikan kukus stim limau, tomyam campur, kerabu mangga, hormok tha-lay, dan pelbagai lagi..

'kid-tueng ter"

wow kerabu mangga feveret den tu..nunu selalu gak lalu depan sepital ni tp tak pasan ada 1 restoren thai. masakan thai mmg sedap2. abe9 agak2 kedai dia ni bukak sampai kol berapa ek? manalah tau tiba2 aje rasa nak makan mknan thai leh gi situ aje, dekat..

Abetan
04-09-08, 11:08 AM
Restoran Malee

abe9 dah try kat situ 4/5 kali,, memang sedap,, masakan AUTHENTIC THAI,, ikan kukus stim limau, tomyam campur, kerabu mangga, hormok tha-lay, dan pelbagai lagi..

kena pulak waitres2 kat situ kira comeylah jugak, boleh cakap siam lagi, cair abis,, makan pun tak terasa, sedar2 abis ja.. teringat pulak makan kat kampung,,

yang membezakan hanyalah masa makan tu dia org tak duduk teman kita makan.. huhu...


A ah .. abetan pun pernah join abe9 makan kat sini ... rega pun tak mahal sangat .. tak silap sekali tu kitorang gi makan 5 orang .. bil cuma RM65.00 je kot ..

ek bang?

I especially loves the kerabu mangga and the ikan 3 rasa. Marbeles .. :D

Yang lain2 saperti font merah tu .. aku no komen la .. :shutup:

abe9
04-09-08, 11:37 AM
wow kerabu mangga feveret den tu..nunu selalu gak lalu depan sepital ni tp tak pasan ada 1 restoren thai. masakan thai mmg sedap2. abe9 agak2 kedai dia ni bukak sampai kol berapa ek? manalah tau tiba2 aje rasa nak makan mknan thai leh gi situ aje, dekat..


dia org bukak sampai lewat malam...
pergilah, memang takkan menyesal.. number phone pulak taruk kat mana,, kalu tak boleh call dulu..

tapi kalu dekat2 raya mungkin tutup,, dan at least seminggu dua lepas raya, sebab dia org ni balik kampung,,

macam nak ajak TT buka posa lak kat situ.. he..he..

semutpower
05-09-08, 12:08 AM
dari silk highway menuju ke bangi ada banyak Restoran besau-besau...
Bermula dengan SOHO, ada free WiFi...
sebelahnya ada Rimbun Klasik, ok la kottt...
sebelahnya lagi ada Yankies Hut, makan atas pokok... kekek...
depan sikit, kat bawah bukit ada D'Village, perghhh... lanscape cun + makan pun sodap...
depan lagi ada Warung Dusun, ada sup ekor & sup gear box... fuhhhh...
kat Billion Bangi pulak ada Cempaka Rimba... western food dia boleh tahan
lastly kat Section 8, ada nasi beriyani... apa nama kedai tak ingat... tapi satu baris ngan Hassan Cafe...

W_A_F_D_I
12-12-08, 11:14 PM
Bangi, used to be my place to stay ...

Aku punya feberet spot kat Lot Ten berdepan dengan simpang masuk pusat latihan Permata Petronas dan di belakang hostel Uniten. kalau masuk dari hi-way dari puchong - kajang exit adalah bangi bukan bandar baru bangi. pastu lalu celah uniten menelusuri traning centre CIMB, Public bank dan Maybank. Stall feberet adalah brother's corner Mee Bandung dia mengubat kerinduan Mee bandung muar... portion dia pun banyak mungkin sebab area student makanan lain pun sedap2 jugak dan mesti cuba air gelas besar... tak silap gelas paling besar dalam RM 3.50 aje tapi bleh minum 2 orang... hahaha... lain tempat ada gak yg best mungkin tapi tak berapa menepati citarasa tekak aku... maklumlah tekak orang Johor....

Ada satu restoren Indonesia di Kajang betul2 selepas jambatan depan bangunan MARA di jalan reko kalau dari UKM/BB BAngi sebelah TNB agak berhadap dengan plaza metro kajang. Nama restoren ni Sunan Drajat. makanan yg best2 adalah Pecel lele, Bakso, Mee ayam, Tahu Sumedang, Nasi Rawon. Feberet aku pecel lele yang di hidang dalam pinggan tanah dengan sambal terasi (belacan) owner mmg org sana dan restoren agak menarik cuma yg aku tahu Bakso utk di makan yang utk di ratah aku tak pernah check. Rekemen jugha Nasi Rawon dia tapi jgn pegi weekend nanti ketahuan seperti di Jakarta penuh dgn umat2 dia. yang aku frust tak dapat minum Jus Alpukat (Avokado) sbb kat sini sebiji je dah RM5 kat sana org jual avocado ni macam jual ubi.

shamtpg
24-03-09, 04:55 PM
yesss...
terlalu mengagungkan sangat sate samuri tu..
kengkadang dah sejuk...
dia panaskan balik..dalam sejuk..luar hangat je..
tak fresh dibakar..bluweeekkk

acrylic_26
25-03-09, 03:32 PM
klu nak kira kawasan bangi kajang ni mmg bnyk sngt sampai xterhabis cite la. Kita mula dgn kawsn sekitar, dekat serdang. Bersebelahan UPM(tempat tumpuan kedai2 fotostet) ade kedai mamak yg bukak pukul 5 ke atas(xigt nama kedai) nasi lemak, roti sardin dan teh ais kaw2 mmg sedap perghhh mmg sedapla!!!(1st choice aku) Lepas tu burger shahril(tepi padang) prgh meleleh mayonisnye.Klu tgh hari kt padang tu pn ade kedai pakcik lauk banyak. Klu nk western ramai pasti tau kedai Kapal(branch dr kg. Baru).Tempat2 ni tanye budak UPM sure tau.

Klu kat bangi plk ade ade Nasi Beriani Gam Putrajaya(sapa xtau kedai ni kn) dan Kawasan Lot 10(ade restoran Brother ok la utk low budget). Seksyen 9/10 ade kedai tomyam,Restoran D Village(sgt2 disaran kn),rimbun klasik,Restoran Perantau(sedap tp sikit), dan Soho.Ade warung dekat Res. D Village depan stesen minyak Shell nasi ayam yg sedap.Depan lg dari warung ni ade kedai Sup2(gear box).

Lepas tu deretan kedai depan PKNS seksyen 8, Pizza Sanfransisco, restoran shahrifah try nasi ayam shahrifah dan teh ais sharifah( selera aku buat masa ni). Sebelah die ade kedai D'Limau nipis(try air Air D'Limau Nipis), ade jugak kedai Gulai Kawah(nyum2) , Restoran Kelisa dan Kedai Ne'em(hehe try air suka duka, air bergembira dll).

Depan sikit ade kedai Bangi kopitiam(ahli band search punye, boleh tahan la), Kedai Sup&Bun dan Old Town Kopotiam.Kat seksyen 3 ade kedai CopyKat( Kat farej punye), klu nk tgk bola area seksyen 3 mmg bnyk kedai mamak. Kt situ ade kedai Ayam Penyek dan sebeleh kedai tu ade kedai western sedap (design klasik skett xigt nama).

Klu kt kajang ade kedai Masakan Ibu(syamsul ghau2 aka abg mantopp punye), Restoran Malee dan Restoran Sate Samuri branch baru. Btw sate samuri yg sedapnye sate perut dan ikan.Betul sedap, kuah die campur ngn sambal bnyk2 mmg terbaik la

nunu
01-04-09, 04:04 PM
x da spe nak bincang pasal nasik lemak ke?hehe
Nak tau nasik lemak area bangi ke?
kalau suka sgt nasi lemak try kat Kopitiam bangi tu sedap. 1 hidangan aje.
Nasi lemak rendang ayam

godfather
02-04-09, 11:35 AM
bagi yang menyukai masakan indon yang kelas ada Wong Solo di bandar baru bangi dibelakang Old Town White Coffe

Black Pearl
02-04-09, 11:42 AM
Semalam balik dr Bangi lepas urusan kerja ...
teringat pulak Mee bandung Muar...lajak ke Brother Corner...
order Mee bandung, nasi goreng Hailam, Air Kelapa+Apple (2 pax)

Result:
Mee bandung Muar= 8/10 sedap tapi portion dlm die sket ler...
Nasi Goreng hailam = 7/10 not bad....
Air kelapa = 6/10 mungkin dah lama sgt dlm peti sejuk tue
Apple = 8/10 sedap gak....

thanks Bro Wafdi.... boleh dtg lagi tmpt nie....

raymose
06-04-09, 01:59 PM
saya kalu kat area-area ni makan kat kedai sungai merab aje..
ada jual nasi dagang, nasi lemak dan sebagainya..
dia dekat ngan sekolah... biasa hantar cuci kete kat wak tu,
pastu jalan kaki sapedek kat sini.. hehehe..
hmm.. lazat gak dan harganya juga berpatutan..

W_A_F_D_I
10-04-09, 05:54 PM
Semalam balik dr Bangi lepas urusan kerja ...
teringat pulak Mee bandung Muar...lajak ke Brother Corner...
order Mee bandung, nasi goreng Hailam, Air Kelapa+Apple (2 pax)

Result:
Mee bandung Muar= 8/10 sedap tapi portion dlm die sket ler...
Nasi Goreng hailam = 7/10 not bad....
Air kelapa = 6/10 mungkin dah lama sgt dlm peti sejuk tue
Apple = 8/10 sedap gak....

thanks Bro Wafdi.... boleh dtg lagi tmpt nie....


Mungkin pasal muka dah tak mcm student kot... tu yg sikit.. Air kelapa tu confirm bukan fresh, selalu aku order tembikai ke , belimbing ke .... Try mee kungfu dia.. bolehlah mkn, mungkin masa kau pegi tu master chef dia gi masak branch restoren dia yg kat kg abu bakar baginda kot.


Rest wong solo sku dah berkesempatan makan dan komen aku, tempat mmg kelas tapi taste kurang sikit. Harga boleh tahan cekik darah. Aku rekemen Ayam penyet kat Seksyen 15 tempat dia tersorok sikit depan Anje beriani situ sedap sikit kalau ayam penyet cuma menu tak berapa variety. Anyway, aku dah ubah koordinat aku semula ke Bangi just last March dan sekrg ni bnyk giler kedai2 makan yang baru bukak kat area ni.

waveguy
19-04-09, 01:06 AM
Another new eating place within this radar is Ramal Junction.

nunu
20-04-09, 10:24 AM
Another new eating place within this radar is Ramal Junction.
What do they serve?keen to share what's the best food & price too?
24 hours open?:5:

braine5
14-10-09, 06:56 PM
kajang area should be famous for satay..
so...any best satay restaurant to be recommended??
satay lover here

waveguy
14-10-09, 10:04 PM
Nothing special about satay Kajang terutama Satay Haji Samuri.

Better cari tempat lain untuk makan satey.

hp3420
15-10-09, 04:54 AM
aku kalau bangi memang layan village view jer...

dia punya ayam pandan mmg terbaek...

tp skang nih saiz ayam pandan tuh dh makin kacik plak...huhuhuh

braine5
15-10-09, 11:26 AM
Nothing special about satay Kajang terutama Satay Haji Samuri.

Better cari tempat lain untuk makan satey.


oic...Haji samuri ...i try b4..its used to be good....
but now they have too many branch, where they cant control the quality..
somemore....i have been told that, their satay all been cooked, and put in the storage box....
thus, isnt that fresh as those fresh one......

staff courtesy also vary depending their moood...:cry:

prise wise ..oklo.....

now...it's self service already...

pay 1st get food later....

W_A_F_D_I
23-10-09, 12:24 AM
worth a bite. spot terbaru sate kajang di Sup Urat KEtin di Seksyen 7. Tempat ni agak femes dgn sup dia tapi aku tak berapa layan sup tu, try sate dia sekali pstu addict sebab satey dia guna daging dan ayam yang fresh ( aku rasalah) sebab tak keras dan liat mcm sate yang dah masuk freezer atau air batu. Lembut dan very nice kuah dia ok-ok lah nothing to shout about. Try la , org yg jual sate ni tumpang kat luar restoren ni tapi sate dia nama sate UK.

bobmali
02-11-09, 02:34 PM
2 3 tahun lepas ada 1 gerai nasi lemak somewhere kat kedai lampu Seksyen 4 tambahan. Klu tak silap yg jual tu budak Petronas buat partime meniaga malam. Nama gerai dia Oren Jingga. Tapi lepas dia prg buat consturction tambah few row kedai sebelah kedai lampu tu. Gerai ni terus menghilang. Gua rasa nasi lemak dia the best kat Bangi masa tu dan sehingga kini....tapi x tahu la kemana menghilangnya oren jingga tu.

Another 1 you should try is Nasi Lemak kat D'Village. Boleh tahan juga..


Nak tau nasik lemak area bangi ke?
kalau suka sgt nasi lemak try kat Kopitiam bangi tu sedap. 1 hidangan aje.
Nasi lemak rendang ayam

deqlis
18-11-09, 08:14 PM
klu deqlis Village View laaa..makanan best n suasana yg tenang dapat tgk ikan cup lagi tue...

SOHO nampak ramai org juga sbb tepi jalan utama..cuma tak pernah lagi try mkn di situ... sebab alih2 mesti nk ke Village View jugak ihik..:icon_biggrin:

waveguy
19-11-09, 12:00 AM
Saya akan ke SOHO kalau tidak ada pilihan lain tapi sesuai untuk jadi pertemuan bagi untuk member yang first time ke Bangi. Tempat tu senang nak cari sebab tepi jalan.

My Fav.
1. Village View
2. D'hunt

FLO
19-11-09, 09:00 AM
SOHO??
bunyi mcm RED LIGHT street jer
lokasi sebenar SOHO di mana?
any landmark?
makanan yg betul2 famous ?


p/s: kl ada user bangi/kanjang nk buat TT menarik gak..boleh sekali dgn collection dinner:icon_biggrin: (soho tu abg kpd sogo ke?:icon_biggrin:)

mfbz78
19-11-09, 12:01 PM
yesss...
terlalu mengagungkan sangat sate samuri tu..
kengkadang dah sejuk...
dia panaskan balik..dalam sejuk..luar hangat je..
tak fresh dibakar..bluweeekkk

Sate samuri dah x best mcm dulu rasa lain semacam je... ada sekali tu sate perut aku rasa mcm dah basi... :(

------------------
Publish your article, picture, music and poem and yours will earn money.
Minimum payment is $0.50 into Pay Pal.
Need payment proof, visit http://wang1juta.blogspot.com (http://wang1juta.blogspot.com/2009/11/triond-artikel-anda-dibayar-secara.html) for more detail
http://3.bp.blogspot.com/_d0j9oTWZQpU/Sv4Sadn1qcI/AAAAAAAAAGU/VcyyQH6UmvY/S660/triond3.jpg (http://www.triond.com/rw/44607)

W_A_F_D_I
19-11-09, 07:24 PM
SOHO??
bunyi mcm RED LIGHT street jer
lokasi sebenar SOHO di mana?
any landmark?
makanan yg betul2 famous ?


p/s: kl ada user bangi/kanjang nk buat TT menarik gak..boleh sekali dgn collection dinner:icon_biggrin: (soho tu abg kpd sogo ke?:icon_biggrin:)

Bleh gk cantik cadangan tu... since anal dinner di tangguhkan ada chance nak join uar-uarkan kepada umum kita jumpa sambil dinner

arom
25-11-09, 06:44 PM
aku selalu jugak makan kat kelisa corner (aka restoran kelisa kat deret az-zahrah tuh). satay kajang dia sedap, besar2 plak tuh and serve with lontong (macam ketupat nasi, dibuat dari daun pisang... aku pun tak biasa makan, tapi memang sedap... diorg kata itu lontong jawa)... sapa2 yang nak try aku recommend betul satay dia, family aku kata lagi sedap dr samuri... :)

jundak
02-08-10, 08:38 PM
kasik up balik ini topik,

new place..just open this year... went there several time already... very nice environment... makan pon sidap... price...hurm.. ok la kot...

REDWOK Restaurant

http://redwok.wordpress.com/

Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
Tel: +603-8927-4100
Fax: +603-8927-4500
HP: +6019-339-4655 - Awang Hasyim
HP: +6012-9100-100 - Muhammad Oon (Brian)
HP: +6017-6868-600 - Pink
Email: [email protected]

Opening Hours
Monday to Thursdays
Lunch : 12pm to 3pm
Mondays to Fridays
Dinner : 6pm to 12am
Saturday & Sunday
"Almost" all day dining : 12pm to 12am
Please note we are closed for lunch on Fridays

http://redwok.files.wordpress.com/2010/03/1504-marmite-chicken.jpg

http://redwok.files.wordpress.com/2010/03/buttermilk-fish1.jpg

http://redwok.files.wordpress.com/2010/03/food-cina_19.jpg

PeeJay
02-08-10, 08:48 PM
huh menarik! Naik selera i!

Nak up-date juga area bangi lama, sungai merab.. Nasik kerabu dekat cayao.. Sedap!

Nasi dagang faridah, dekat simpang 1 gate putra jaya, jalan sg. Merab! Sup tulang dekat kawasan yg sama... Semuanya mencengkam jiwa!

joondark
05-08-10, 10:12 AM
another place for a nice breakfast in bangi.. seksyen 3... Cafe Kawan
very nice kacang pol... mende nie actually only can be found in jb.. now..kat bangi pon dah ada... best best...
dun have my own pic,taken from another blog
http://img842.imageshack.us/img842/3618/19329346.jpg

credit to blog owner
http://kenangdakudalamdoamu.blogspot.com/2010/02/kacang-pol-selepas-bertemu-sahabat.html

joe_blacx
14-08-10, 03:40 AM
Satu lagi yg aku rasa sedap..Chinese Muslim Restaurant..Mohd Chan Abdullah..meal die sedap, pau die pun sedap..kesian aku tengok restaurant italy sebelah die..kosong je

joe_blacx
14-08-10, 03:41 AM
In terms of Kopitiam, yg famous of course Bangi Kopitiam and Old Town Coffee, but u can try Old Timer Coffee kat Sek 9, not bad either

biulj2
18-08-10, 07:26 AM
ade sesapa yang dh brbuka kt viLagevieW x
so cmna dorang punya menu tahun ni n servis..
tahun lePas aku agak kuciwa sbb lmbt dorng pnya servis..
dh 20 min leps berbuka baru datg makanan yang kita oder
waLhaL siap buking n bayar 1 hr sbLm tu..tp maSakan mmg
supeRbbb... la

sperm79
24-08-10, 10:25 AM
OMG, bestnya.... nak try REDWOK 1st!!!

CikLana
24-08-10, 03:54 PM
OMG, bestnya.... nak try REDWOK 1st!!!

U should try... Thumbs up tp try Chinese food or steamboat selection dia, jgn ambil Thai ala carte dia .. Not recommended.

sperm79
24-08-10, 04:04 PM
owhhh.... im gonna try Chinese food dia... ala2 cheng ho kan?

sperm79
01-09-10, 01:46 PM
Guys,

aku dah try smlm! Superbbb

http://lh4.ggpht.com/_1uNXFALYN2A/TH3GUAfSUEI/AAAAAAAABHc/uV6SsNXD68w/s512/DSC07203.JPG

http://rasli.com/redwok

eyemore
23-10-10, 08:01 AM
banyak kedai tumbuh kat bangi la nih
berlambak2

kalau aku masih dok kat bangi rasanya susun kedai setiap hari satu kedai
sebulan pun tak habis..

RooTz
29-01-11, 10:16 PM
Skang nih bangi dh banyak shoplot yg siap dibina... tgg tokey2 restoran nk bukak kedai jer... seksyen 7 bdr baru bangi... punya laa bnyak restoran... sup urat ketin umpamanya.... ramai org gi... harga pun leh tahan... sedap gak laa... aku rasa...

kalkulus_78
27-05-11, 09:18 AM
Kedai makanan kegemaran ku di Bangi... Medan Ikan Bakar Bangi, di Sungai Merab dekat simpang 4.. Ikan Siakap 3 rasa + tom yam + sambal belacan.. terbaik dok...

hp3420
27-05-11, 10:13 AM
satay willy tuh dikira bangi ke kajang dah ek...

chestnut
01-06-11, 04:03 PM
nasi beriyani anje... murah dan sedap... dah bukak cawangan kat belakang tesco semenyih...

wokmanaf
23-10-11, 02:22 PM
makan dekat bangi restoran urat ketin klau dari tol bangi/ukm first round amik kul 12, secound pun kul 12,third pun kul 12 then lepas tu jalan sikit ada trafic light depan tu sebelah kanan tu ada deretan rumah kedai....

makan yang best ialah sate dia memang besar kalah sate kajang \...

hp3420
26-10-11, 11:34 PM
redwok yg aku layan butter prawn dia...mmg terbaik hehehe

zaidan
27-10-11, 02:52 AM
Kat bangi ada nasi beriani bek punya...kat belakang petronas.....petronas tu dekat dgn roundaboard yang nak ke UKM tu.....try first.....huhu

bro_shinchan
02-11-11, 09:06 AM
bila sampai bangi teringat Steamboat kat MATRADE. harga pun memurah. makan pun bebanyak. katanya ada 101 jenis juadah disediakan. dah 3 kali datang. Tak pernah mengecewakan. Parking pun byk. Suasana pun cantik. kalau nak datang, datanglah awal bagi mengelakan berebut meja. hehe
Lokasi: dalam Matrade UPM, dekat dgn bangunan MAHA. tanya pak guard untuk lokasi lebih detail.

zaidan
03-11-11, 12:52 AM
RESTORAN VILLAGE VIEW



Nama:
Restoran Village View


Lokasi:
Bandar Baru Bangi


Cawangan/Lokasi Lain:
Jalan Reko (Berdekatan Hentian Kajang)
(03-87345635)


Signature Dish/Drink:
Masakan tempatan dan Siam

zalia
17-09-12, 11:54 AM
skrg bangi dh berkembang pesat dah... byk kedai2 mkn yg best.... contoh mcm wong solo... ayam penyet..... nasi arab.....

awangblack
17-09-12, 11:49 PM
sharin low oun ok gak
rege je takble tahan

Sent from my Acqua using Tapatalk 2

rikiraikonnen
03-07-13, 02:46 PM
redwok bangi tu kalau pergi peak time memang hazab.... ramai betul customer & nak tunggu waiter datang ambik order je dah 15 minit.. tapi lepas order makanan datang tak lah lama sangat..

heiya
08-07-13, 03:04 PM
Steamboat Antarabangsa, Seksyen 9, Bangi

Aku mkn sini hr tu..but...not suggest to others...
byk choices...tp yg problem tmpt ni...sup tomyam utk steambot..tah apa2 rasanya...
utk rebus2..biasa aje..but mcm daging, ayam, ikan utk grill..ok ok la...standard biasa aje..
but sup tomyam..huh...rejected..

apanbest
14-07-13, 02:20 AM
restoran UK dekat seksyen 7 tu pun ok juga. dari zaman kolej selalu makan kat situ.

awangblack
01-08-13, 01:21 AM
UK tu restoran urat keting ke? Selalu lalu sana tapi tak pernah singgah makan

aa0000
15-08-13, 03:19 PM
nasi beriyani anje... murah dan sedap...