PDA

View Full Version : Port Cendol & Rojak Di Muka Bumi ini



brew
15-01-09, 11:03 PM
Seiring dengan kedatangan 2009 dan selaras untuk menjadikan MK one stop Reference center, aku berbesar hati untuk buka thread ini.

Cendol & rojak merupakan satu enigma kepada rakyat Malaysia. Disini mari kita berkongsi lokasi dan seterusnya review tentang rojak yang ada di muka bumi kita

brew
15-01-09, 11:11 PM
Rojak & Cendol Seksyen 17 PJ.

Review:
Cendol : Tasty
Rojak : Sedap, tapi kuah tak cukup panas, sotong dia macam kukus tak lama.

Price:
Rojak + Mee + Sotong = Rm4.50
Cendol Mangkuk besar = RM1.60

overall: Puas Hati

Map dari Federal Highway:

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=3.119699,101.631603&daddr=Jalan+Universiti&hl=en&geocode=FVOaLwAdc8YOBg%3BFQ50LwAdUxgPBg&mra=ls&sll=3.121276,101.636367&sspn=0.026697,0.038624&ie=UTF8&ll=3.114805,101.642075&spn=0.026697,0.038624&z=15

Abetan
16-01-09, 09:32 AM
Rojak & Cendol SS 15, Subang Jaya :Finger_fing22:

Lokasi : Berhadapan Shell berdekatan dengan Masjid SS 15, Subang Jaya. Those yang biasa dengan bekas tapak Gazebo atau Pelita Nasi Kandar SS 15, Subang Jaya .. will know where it is ..

Review:

Cendol : One of the best I've had. Gula melaka dia pekat ..
Rojak : Very Tasty .. Cucoq and other still fresh. Kuah ikut selera nkorang nak pedas or not.

Price:

Rojak + Mee + Sotong = Depends on what u taruk .. ada size BIG and SMALL. Takkan makan sedap pun nak berkira harga .. kan? :shutup:

Cendol = BIG and SMALL too .. can taruk pulut or tapai ubi kayu .. pergh!!!

Setback .. nkorang kena queue up la sebAb most of the time org ramai especially ptg. :cry:

overall: One of the best in town .. well, better than the one kat TitiWangsa I guessed .. :-??

D
16-01-09, 10:13 AM
Candol : kat kl rasanyer semua purata ajer rasanyer...tapi kalau takat nak lepaskan gian semasa ader kat klang ader sebuah kedai cendol kat pekan dia.

rojak : kat jalan u-thant,pun rasa average..

susah nak dapat cendol sedap kat kl nie...(termasuk selangor) kat penang ader banya kot yg power

brew
16-01-09, 10:22 AM
Candol : kat kl rasanyer semua purata ajer rasanyer...tapi kalau takat nak lepaskan gian semasa ader kat klang ader sebuah kedai cendol kat pekan dia.



candol tu apa? doll dalam tin ke? tapau satu bro.

anyway, kalau kat penang pon takpe, post je kalau ko tau lokasi.aku ni penggila cendol dan ada satu sindrom yg doctor tak dapat kenalpasti tapi aku tau apa penyakit tu. "GILA AIR TANGAN MAMAK" ye, itu saya.

anyway, mari kita share tempat lain lagi, kalau boleh yg sedap-sedap punya

p.s. Rojak & Cendol kat bintulu, sarikei & Sandakan juga dialu-alukan

Aleeza Zaily
16-01-09, 10:41 AM
Kat PJ: Jalan Gasing, Port baeek, tenteram, nampak komuter & NPE, kalau dari PJ lepas petronas sblh kanan, kalau dari pantai dalam lepas area gerai2 yg banyak tu, tgk sblh kiri, ada padang mini kat situ. Mamak tu pun aku dah kenal, nama Rahmatullah... isy... teringat-ingat cendol + kacang merah dia... owh abang Rahmatullah...

Kat Ampang, mana lagi: Jalan Kolam Ayer Lama (area International School). Lepas Petronas besar tu dah siap dorang pinah masuk ke lorong sket (belakang terrace haouse). Walaupun current location ngam ngam dkt Indah Water nyer pusat kumbahan, hmmm crowd serupa tu jugak.. Specialty: Cendol, Mee Rebus & Rojak Sotong

Being a die hard fan, u MUST try brew!

brew
16-01-09, 10:55 AM
Kat PJ: Jalan Gasing,

Kat Ampang, mana lagi: Jalan Kolam Ayer Lama

2-2 dah try, yang PJ tu kat taman petaling, yang kat ampang tu kat depan stamford college. masa aku try yg kat ampang tu, craven takde lagi kat ampang.

p.s. alamek craven la pulok..

Aleeza Zaily
16-01-09, 11:03 AM
2-2 dah try, yang PJ tu kat taman petaling, yang kat ampang tu kat depan stamford college. masa aku try yg kat ampang tu, craven takde lagi kat ampang.

p.s. alamek craven la pulok..

Talking abt Craven, its a haven for hot chicks at nite, u know that? oopss out of topic ler pulok!

supermat
16-01-09, 11:17 AM
Talking abt Craven, its a haven for hot chicks at nite, u know that? oopss out of topic ler pulok!

Cuba try test tengok kat Gombak "Dol Cendol"nama dia memang dan sah / confirm penjual cenDol...Rojak mamak gua kureng skit tapi kalau sape tahu port Satey yang baik punye kasi tau ha...lagi mencari cari satay terbaik dgn kuah nya yang panas bau nya melekat kat baju .....aduhai...

solofighter
16-01-09, 11:22 AM
SEKSYEN 16 Shah Alam

Port kat bus stand depan Masjid Jamek Seksyen 16 Shah Alam

Antara cendol terbaik pnh aku makan, ada cendol, plus pulut, plus tapai, price varies with what u add la....quite reasonable...rojak dia je aku x pnh test..

WINGS
16-01-09, 12:04 PM
1) Rojak Mamak n Cendol di Damansara Utama (area uptown dulu), berdekatan ngan bulatan di masjid tu...

Rating - 4.5 over 5
Damage - rojak + cendol around RM5.00

2) Taman Tun...seberang jalan opposite ngan balai bomba...

Rating - 3.5/4 over 5
Damage - rojak + cendol around RM5.00 also

3) Jalan TAR, restoran opposite Sogo (lupa lak nama dia, tapi restoran tu mmg muhibbah..ada jual nasi padang, mee/rojak mamak and mee hailam/mee rebus..

Rating - rojak only takde cendol - 4 over 5
Damage - RM4.00


* Pls note - Rating ikut tekak sendiri dan Damage main2 agak2 jer ni...dah lama tak pegi..

brew
16-01-09, 12:08 PM
1) Rojak Mamak n Cendol di Damansara Utama (area uptown dulu), berdekatan ngan bulatan di masjid tu...


2) Taman Tun...seberang jalan opposite ngan balai bomba...



no 1 tu dekat ngan UPTOWN, beroperasi dari jam 11 sampai jam 4.30 petang, ada tambahan goreng pisang , kuih kocok dan cakoi

no 2 tu kat damansara KIM to be exact, bawah pokok, yg best, Cendol dia buat secara tradisional (macam basuh kain)

p.s. wings, ada betoi ka?

axxan
16-01-09, 12:50 PM
Rojak & Cendol SS 15, Subang Jaya :Finger_fing22:

Lokasi : Berhadapan Shell berdekatan dengan Masjid SS 15, Subang Jaya. Those yang biasa dengan bekas tapak Gazebo atau Pelita Nasi Kandar SS 15, Subang Jaya .. will know where it is ..

Review:

Cendol : One of the best I've had. Gula melaka dia pekat ..
Rojak : Very Tasty .. Cucoq and other still fresh. Kuah ikut selera nkorang nak pedas or not.

Price:

Rojak + Mee + Sotong = Depends on what u taruk .. ada size BIG and SMALL. Takkan makan sedap pun nak berkira harga .. kan? :shutup:

Cendol = BIG and SMALL too .. can taruk pulut or tapai ubi kayu .. pergh!!!

Setback .. nkorang kena queue up la sebAb most of the time org ramai especially ptg. :cry:

overall: One of the best in town .. well, better than the one kat TitiWangsa I guessed .. :-??

yang kat tempat ni aku sokong.. orang sanggup beratur panas2 sebab nak beli rojak n cendol dia aje...

p/s - jangan singgah kat kedai cendol kat jalan nak ke airport subang (terminal 3) sebelah stesen minyak BHP sebelum roundabout, sebab aku pernah tertipu, cendol dia dah lama (siap dah keras lagi) :furious:, santan cair, kuah rojak yang ntahapehapentah, harga tak munasabah :icon_flak:.. siap ada cawangan lagi tuh, kat stesen petronas seberang jalan..

brew
16-01-09, 01:01 PM
p/s - jangan singgah kat kedai cendol kat jalan nak ke airport subang (terminal 3) sebelah stesen minyak BHP sebelum roundabout, sebab aku pernah tertipu, cendol dia dah lama (siap dah keras lagi) :furious:, santan cair, kuah rojak yang ntahapehapentah, harga tak munasabah :icon_flak:.. siap ada cawangan lagi tuh, kat stesen petronas seberang jalan..

Yes, yang ini info yang aku betul-betul nak. Thanks bro.

Retired
16-01-09, 02:39 PM
Kalau ada sesiapa yang 'ter'singgah kat area PJ SS3....bolehlah cuba cendol dan rojak kat depan LRT Taman Bahagia.....not bad...rata2 tiap2 hari penuh dengan orang...cuma satu jer....tempat duduk untuk makan very limited......dan hanya di sediakan beberapa bangku plastik....

Black Pearl
16-01-09, 04:30 PM
Rojak and Cendol...

pergh..thanks Brew buka thread nie...bertambah lah lemak dlm badan ekeke...

kat PJ.. kalau dr Hospital Universiti kena buat u-turn bawah flyover.. berdekatan dengan KFC, Stesyen Minyak SHELL, ESSO dan mobil yg dah tutup.Port Range Rover repair...

Cendol: tasty dan berlomak..tmbh kacang merah,jagung,pulut ...
price dlm RM1.50 hingga RM2.50:Finger_fing22:

Rojak: kuah dia boleh tahan
price RM 3.00

heiya
16-01-09, 04:46 PM
mcm best je ss15 tu? adoyai..dia bukak sampai mlm tak...kalau ptg dr kol brapa? terliur plak bila terbygkn rojak sedap...

Abetan
16-01-09, 05:02 PM
mcm best je ss15 tu? adoyai..dia bukak sampai mlm tak...kalau ptg dr kol brapa? terliur plak bila terbygkn rojak sedap...


Selalu .. by 6.30 or 7 pm .. dah habis la bro .. ehehehe ..

brew
16-01-09, 06:48 PM
kat PJ.. kalau dr Hospital Universiti kena buat u-turn bawah flyover.. berdekatan dengan KFC, Stesyen Minyak SHELL, ESSO dan mobil yg dah tutup.Port Range Rover repair...



ini dekat ngan KFC kat universiti tu. aku smalam ada lepak kat KFC tu, tapi tak makan kfc la. duduk je kat parking dia kat belakang tu. Bro, kalau ko duduk area tu, why not u join our next TTs? PM me your number... Ke anda pon QC jugak?kekekekek

spongebob
17-01-09, 02:56 AM
Untuk menghayati Thread ini dengan lebih efektif... saya dan Brew akan mengendalikan satu penjelajahan bersiri dengan Camera Video untuk review Port2 cendol dan Rojak ini sedikit masa lagi...nantikan Episod Rancangan " Jalan2 Cari Cendol " bersama Bob and Brew...

Mamakkkk !! Kiraaaaaa !!

hantu_keras
17-01-09, 09:21 AM
cendol dan rojak bagi port aku lak kat Kuala kangsar Perak..kat area lembah..
sapa budak kuale memang tau port nie..kalau tk tau..tak pyh jadi org kuale la..

axxan
17-01-09, 01:59 PM
as for subang jaya lak.. kat depan summit USJ ada satu, seberang jalan dekat dengan stesen minyak petronas.. rojak sedap, cuma kuah kurang panas, cendol yummy... harga not bad... sambil makan rojak, sambil tengok keter lalu lalang, sure layan pening pastu.. hehehe ..

toyol
17-01-09, 07:14 PM
cendol dan rojak bagi port aku lak kat Kuala kangsar Perak..kat area lembah..
sapa budak kuale memang tau port nie..kalau tk tau..tak pyh jadi org kuale la..

chor,kome budak kole gak ke?moh kite pekena cendol ngan laksa ngan putu piring
skali hehehe

anyway time aku kat kl ni since aku dekat ngan subang mana lagi kalau tak terjah
cendol kat depan gazebo tu,ala queue pun queue la lagipun awek ada leh cuci mate

KiNgX
17-01-09, 07:31 PM
Klu kat Gombak, kat area Sri Gombak, depan EON Bank, cendol dia leh tahan gak...rojak dia aku x try lg....tp tgk ramai gai yg pulun rojak dia tu.

Cendol dia ritu aku kena RM2.50, letak pulut skit. Ari biasa aku x tahu la bukak ker x sbb aku keja, tp hujung mmgu mmg ada. Maybe Midnakal leh konpem kan?

brew
18-01-09, 03:56 AM
cendol dan rojak bagi port aku lak kat Kuala kangsar Perak..kat area lembah..
sapa budak kuale memang tau port nie..kalau tk tau..tak pyh jadi org kuale la..
bro, kasi la spesifik skit. camner aku nak pegi kalau ko takde kasi spesifik,

contoh: stesyen minyak, balai bomba sebagai petunjuk.

p.s. GPS device pon pening kalau aku cakap petunjuk yg ko kasi nie.

brew
18-01-09, 03:58 AM
as for subang jaya lak.. kat depan summit USJ ada satu, seberang jalan dekat dengan stesen minyak petronas.. rojak sedap, cuma kuah kurang panas, cendol yummy... harga not bad... sambil makan rojak, sambil tengok keter lalu lalang, sure layan pening pastu.. hehehe ..

Petunjuk untuk rojak & cendol yang ini adalah.

1. Berdepan dengan summit USJ.
2. Petronas tersebut mempunyai rangkaian makanan segera A&W.

SPEKONG
18-01-09, 07:14 PM
di kuantan ade satu port cendol paling best penah aku rasa..
depan ALC bank jalan beserah....pakcik nie niaga naik motor jer,walaupun dia ader kedai depan warong cendol dia(tempat dia simpat barang2 cendol sahaja)...nak nampak tradisoinal kot.

chochobi
19-01-09, 04:47 AM
cendol dan rojak bagi port aku lak kat Kuala kangsar Perak..kat area lembah..
sapa budak kuale memang tau port nie..kalau tk tau..tak pyh jadi org kuale la..


bro, kasi la spesifik skit. camner aku nak pegi kalau ko takde kasi spesifik,

contoh: stesyen minyak, balai bomba sebagai petunjuk.

p.s. GPS device pon pening kalau aku cakap petunjuk yg ko kasi nie.

Area lembah tu sebenarnya macam kawasan melepak ler.. ada satu kawasan food court.. macam2 ada... tu pasal secara spesifiknya takder landmark.. ko sampai kuale jer terus tanya org camner nak gi lembah.. nanti diorang tunjuk ler..

Sesaper yg rajin menyinggah ke area Taman Melati, kawasan rumah flet Sri Langkawi, ada satu brader yg jual cendol dgn rojak berdepan dengan khemah jual mee sup (sup loji nama saintifik tempatannya). Cendol dia boleh la dalam 3.5/5 tuh.. tapi rojak dia kureng skit ler.. aku kasi 3/5 jer.
Cuba la try, mana tau selera korang lain skit dari aku ker..

Lagi satu, kalau korang dari Jalan Genting Kelang, masuk ker Danau Kota, ada satu lori jual cendol kat tepi jalan tuh seblum sampai ker Platinum Walk (bangunan baru).. TOLONG JANGAN BERENTI DAN MAKAN DI SITU.. dah la cendol tak sedap.. kuah rojak masam.. siap kuih terlebih keras lagi.. togeh pon cam nak expired.. sotong pon keras.. tak elastik langsung.. rasa cam plastik ada la..

brew
19-01-09, 06:02 AM
Lagi satu, kalau korang dari Jalan Genting Kelang, masuk ker Danau Kota, ada satu lori jual cendol kat tepi jalan tuh seblum sampai ker Platinum Walk (bangunan baru).. TOLONG JANGAN BERENTI DAN MAKAN DI SITU.. dah la cendol tak sedap.. kuah rojak masam.. siap kuih terlebih keras lagi.. togeh pon cam nak expired.. sotong pon keras.. tak elastik langsung.. rasa cam plastik ada la..

Bro chochobi, thanks for your info. satu lagi info yang cukup menarik.

Black Pearl
19-01-09, 09:14 AM
ini dekat ngan KFC kat universiti tu. aku smalam ada lepak kat KFC tu, tapi tak makan kfc la. duduk je kat parking dia kat belakang tu. Bro, kalau ko duduk area tu, why not u join our next TTs? PM me your number... Ke anda pon QC jugak?kekekekek

thanks bro Brew, u r rite! dulu keja kat Universiti Hospital tue .... selalu gak lah minum cendol kat situ dgn geng2 opis... kite duk Puchong bro brew..
insyaAllah ada masa join TT tgh tunggu shamtpg ajak lah nie ekeke..
ok bro,reply at ur PM..

QC tue menatang ape??ekeke

axxan
19-01-09, 09:34 AM
qc tue menatang ape??

queen control tu bro...

WINGS
19-01-09, 03:54 PM
Untuk menghayati Thread ini dengan lebih efektif... saya dan Brew akan mengendalikan satu penjelajahan bersiri dengan Camera Video untuk review Port2 cendol dan Rojak ini sedikit masa lagi...nantikan Episod Rancangan " Jalan2 Cari Cendol " bersama Bob and Brew...

Mamakkkk !! Kiraaaaaa !!


:icon_biggrin:

bob....make sure cendol dlm erti kata cendol yg sebenar...
aku nampak kelibat toilet/jamban atau persekitaran yg menjurus ke arah tempat2 tersebut...aku suruh SMOD delete... bukan leh caya ko ni...hehehehe

nlaylaaziz
19-01-09, 08:47 PM
Klu kat Gombak, kat area Sri Gombak, depan EON Bank, cendol dia leh tahan gak...rojak dia aku x try lg....tp tgk ramai gai yg pulun rojak dia tu.

Cendol dia ritu aku kena RM2.50, letak pulut skit. Ari biasa aku x tahu la bukak ker x sbb aku keja, tp hujung mmgu mmg ada. Maybe Midnakal leh konpem kan?

Rojak ni wa buley confirm sedapnya walopong wa bukan peminat tegar cendol ngaan rojak mamak. Semalam wa baru jer makan. Rege tiga orang makan enam ringgit tidak termasuk cendol free. Tempat duduknya tepi-tepi kedai .... meja makan sikit jer...ada satu meja. kalu tak der meja makan ... makan sambil berdiri. atopong dok mencangkong kat tepi longkang. Sambil makan nampak pak menti (tikus)main aci dalam longkang, Nih yang buat rojak ngan cendol ni sedap.

Wa dapati mamak ni PR nya memang baguih... sebab kalu tak sedap dia akan tambah satu lagi. So lenkali wa cadangkan kalu makan rojak ngan cendol yang tak berapa enak .. santan yang cair ..... kat sini buleylah minta replacement. Gerenti dapat punyer. Nasihat wa janganlah aniaya mamak ni sebab wa ada share ngan mamak ok. Hahahahahha

brew
19-01-09, 09:59 PM
ok bro,reply at ur PM..

QC tue menatang ape??ekeke

got your number bro. QC tu Queen control.

Black Pearl
20-01-09, 08:59 AM
got your number bro. QC tu Queen control.

lah ye ker...belum lagi lah.harap2 tak...:kid:

Ok..dulu pernah wat kursus kat Seri Malaysia Taiping. memandangkan den nie AJK program.. pi umah member kat Kamunting,pastue dia ajak makan Cendol kat satu kedai kat taiping tue...

nama kedai tue BISMILLAH...kalau org perak confirm tau lah kedai nie...siap masuk rencana kat TV3 baru2 nie...

lokasi kedai nie dekat2 dekat bandar dicelah2 bangunan lama....kawan den siap minta petua lagi dengan tokeh kedai nie.

CENDOL: terbaik pernah den makan,complete semuanya....
harga RM1.50 ke atas..

ROJAK: not bad,sebab yg jual nya org lain..naik moto tapi berniaga dekat2 kedai nie....
harga RM2.50...

terunasuci
20-01-09, 09:36 AM
Kalau kat Klang, Cendol yang terkenal adalah Cendol Klang...kedainya bersebelahan ngan Kedai Ayamas dan berdekatan dengan Hotel Goldcourse dan Pasaraya Billion Klang...kat situ ada jual rojak gak...tapi tak sedap...cendol di jual sepanjang hari...

Kalau kat tempat aku, Telok Panglima Garang...ada satu gerai cendol yang sedap...paling basic harganya adalah RM1.50...sbb dia ada jual cendol pulut gak...makanan sampingan yang dijual adalah nasi lemak dan jajan2...

Selain tu kat tempat aku ada jual Rojak yang sedap gak...nama kedainya Rojak Corner...kalau da nama kedai pun nama Rojak mestilah rojaknya pun sedap gak kan...hehehe...kat kedai ni ada macam2 benda lain gak yang dijual...kalau tgh kat situ memang penuh ngan org makan rojak dan nasik ayam...

Kalau ada masa, sudi mampir pak......



p/s : tak caya tanya shamtpg atau pun skodeng...hehehe

Abetan
20-01-09, 09:54 AM
With ref to my earlier post pasal Spot Cendol kat SS 15, Subang Jaya ..

Ada org sudah silap port .. yang di pergi tu is SS 14, Subang Jaya sebelahan dengan Wisma Dicor berdepan dengan Pejabat Tanah ..

Yang ni tak berapa sedap berbanding ngan yg depan Shell kat SS 15 tu ..

Now .. kalau nko dari Federal Hiway memasuki kawasan Subang Jaya, u will notice Wisma Dicor on ur right .. Pejabat Tanah should on ur left .. pastu Maybank .. make a right turn at the 1st traffic light u come across.

Landmark .. masjid SS 15 is on ur left .. keep left and make a left turn as u get to the SHELL kiosk ..

The cendol & Rojak stand is on ur right!!!

Comprande senorita?? Heran gak .. bf nko tu kaki rayau, pun masih sesat kat Subang Jaya .. ehehehehe.

terunasuci
20-01-09, 10:08 AM
With ref to my earlier post pasal Spot Cendol kat SS 15, Subang Jaya ..

Ada org sudah silap port .. yang di pergi tu is SS 14, Subang Jaya sebelahan dengan Wisma Dicor berdepan dengan Pejabat Tanah ..

Yang ni tak berapa sedap berbanding ngan yg depan Shell kat SS 15 tu ..

Now .. kalau nko dari Federal Hiway memasuki kawasan Subang Jaya, u will notice Wisma Dicor on ur right .. Pejabat Tanah should on ur left .. pastu Maybank .. make a right turn at the 1st traffic light u come across.

Landmark .. masjid SS 15 is on ur left .. keep left and make a left turn as u get to the SHELL kiosk ..

The cendol & Rojak stand is on ur right!!!



Nak lagi mudah, kalau nak g kat port cendol tu petik2 lah abetan...tak kan nak g makan sorang je...setakat belanja singgit dua apa salahnya asalkan matlamat untuk dapat rasa cendol yang sedap tercapai...betul tak abetan??? hehehe...

Atau dengan kata lain, kalau nak g cuba tempat yang di promo tu petiklah org yang bagi cadangan tempat tu...so, kalau tak sedap, org yang cadangkan tu lah kena bayar...amacam??? hehehe...



p/s : tp jgn pasal nak free, sedap pun korang kata tak sedap...ekekeke...

Abetan
20-01-09, 10:32 AM
Nak lagi mudah, kalau nak g kat port cendol tu petik2 lah abetan...tak kan nak g makan sorang je...setakat belanja singgit dua apa salahnya asalkan matlamat untuk dapat rasa cendol yang sedap tercapai...betul tak abetan??? hehehe...

Atau dengan kata lain, kalau nak g cuba tempat yang di promo tu petiklah org yang bagi cadangan tempat tu...so, kalau tak sedap, org yang cadangkan tu lah kena bayar...amacam??? hehehe...

p/s : tp jgn pasal nak free, sedap pun korang kata tak sedap...ekekeke...

Bagus gak idea tu MOD terunasuci .. untuk sapa2 yang nak pi sana tapi tak tau jalan .. pm je kat org yang mencadangkan/promote tempat tu ..

Betol cakap terunasuci tu .. berapa sangat la singgit dua kalau nak bayar untuk kawan2 nak makan minum .. Bagi abetan .. no hal .. aku bayar pun takper ..

Cuma .. untuk org yang ada partner yang cemburu cam mamak, pastu tarik muncung .. takyah la bawak dia .. jest kita-kita jer ..

Tak gitu terunasuci??

abgensemkl
21-01-09, 09:19 AM
Nama Kedai : Aduh Lupa la plak, Boleh Tanya Chlorox
lokasi : jalan gurney , Kuala Lumpur
landmark : bersebelahan Showroom perodua, berhadapan dengan kedai motosikal , berdekatan dengan 'pulau satay' dan bangunan celcom jalan raja muda abdul aziz
menu : cendol kacang, pulut,tapai, jagung dan campur. Rojak Mamak, Mee gorang dan kote'auw gorang mamak
kelebihan : parking mudah , entertainment (LCD TV with Astro) awek ramai, kebanyakannya awek celcom (aku rasa la) dan boleh dicadangkan sebagai port TT

brew
21-01-09, 09:37 AM
Indeks Rojak & Cendol di Malaysia
Kalau anda nampak link ini dishare luar dari MK, percayalah ianya hanya dari MKŠ

1. Seksyen 17 PJ - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204758&postcount=2)
2. Seksyen 15 Subang - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204806&postcount=3)
3. Jalan gasing, PJ - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204821&postcount=6)
4. Ampang - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204821&postcount=6)
5. Gombak's Dol Cendol - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204835&postcount=9)
6. Seksyen 16 Shah Alam - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204838&postcount=10)
7. Damansara Uptown - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204851&postcount=11)
8. Taman Tun Dr Ismail - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204851&postcount=11)
9. Jalan TAR, KL - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204851&postcount=11)
10. SS3, PJ - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204875&postcount=15)
11. Jalan Universiti, PJ - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204923&postcount=16)
12. Lembah, Kuala Kangsar, Perak - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=204981&postcount=21)
13. Summit USJ, Subang Jaya - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205014&postcount=22)
14. Sri Gombak - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205028&postcount=24)
15. Jalan Beserah, Kuantan - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205091&postcount=27)
16. Taman Melati, Gombak - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205107&postcount=28)
17. Restoran Bismillah, Taiping - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205301&postcount=35)
18. Cendol Klang, Klang - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205315&postcount=36)
19. Teluk Panglima garang - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205315&postcount=36)
20. Jalan Gurney, KL - link (http://www.mk-portal.org/forum/showpost.php?p=205512&postcount=40)

nunu
21-01-09, 06:30 PM
Dulu x makan cendol sbb cendol ijau nampak cm ulat..hehe tp kerana di paksa..akhirnya makan gak ulat sedap tu..hehe

So far, ikut taste nunu nih..dulu dok di Pandan Indah ada 1 corner jual ni..
Info spt berikut:

Lokasi: Pandan Indah. Tepi jalan, sebelah traffic light serta sederet rumah banglow 2 tingkat, sederet dgn sekolah menengah Pandan Indah, sila pastikan anda menuju ke Taman Kencana, mesti jumpe stall ini.

Operasi: Senin - Sabtu, 2pm -6ptg saje.

Rege: RM1.20 jerrr

Ciri2 cendol: Sesedap rasa, isi cendol yg byk! ais batu yg di kisar sederhana halus, x byk gula merah serta santan yg di masak panasss...slurppppp

Selamat menchoba!!

WINGS
21-01-09, 11:18 PM
mana videonye????
:icon_biggrin:

brew
22-01-09, 08:02 AM
mana videonye????
:icon_biggrin:
Metrowealth production akan mengadakan sidang akhbar tentang promosi ini dalam waktu terdekat. kesibukan pengacara dan perancangan yang teliti membuatkan Video dokumentari "Another Thing U should know about Malaysia" release lambat skit. sabar adalah jawapan kepada persoalan anda.

pakupakis
22-01-09, 10:52 AM
Brew, Rojak&Cendol kat sunway tak masuk dlm list ke... yg selalu port depan kedai toto tuh?..

brew
22-01-09, 10:55 AM
Brew, Rojak&Cendol kat sunway tak masuk dlm list ke... yg selalu port depan kedai toto tuh?..
tu edisi "sekali sekala" takkan ko tak perasan dia bukak bila hari ada draw je. cam haram. tapi kalau hari jumaat, kalau ko PERNAH semayang jumaat, kat masjid sunway ada satu rojak sedap.

dakjoe
22-01-09, 11:38 PM
Fuhh...best cendol ngan rojak ni........nak2 masa perut tgh konfius nak mkn aper...dulu selalu mkn kat Taman Melawati, tapi skang tak sure masih ader algi ker tak....tempatnya di parking lot berhadapan kedai tayar, masuk jer simpang tmn melawati pasti nampak ...ianya sebelah kiri.

Tampat lain yg tau..ialah di sg besi pekan lama tu......sebaris dgn pejabat pos. Roajak sedappp.....cendolpun sodappppppp

lubok
23-01-09, 04:33 AM
dah lama aku carik port rojak mee mamak kuah kacang pekat kat JB ni.
kat mana yea.. kat kampung aku rm2.50 je sebungkus.

zapatz
23-01-09, 05:17 AM
Kalau bab cendol dan rojak nie selalu nya pekena sebelom time sembhyang jumaat..
kalu korang rajin sembhyang di MAjid taman greenwood.. ade 2 penjaja die jual depan gate masjid.. satu jual rojak(mamak) satu lagi cendol(melayu).. aku selalu pekena sebelom sembhyang jumaat.. kalu tak kena dulu.. xkhusyuk sembhyang aku.. teringat cendol ngan rojak..
Perghh.. Jap lagi bleh layann!!!

KiNgX
23-01-09, 10:22 AM
Kalau bab cendol dan rojak nie selalu nya pekena sebelom time sembhyang jumaat..
kalu korang rajin sembhyang di MAjid taman greenwood.. ade 2 penjaja die jual depan gate masjid.. satu jual rojak(mamak) satu lagi cendol(melayu).. aku selalu pekena sebelom sembhyang jumaat.. kalu tak kena dulu.. xkhusyuk sembhyang aku.. teringat cendol ngan rojak..
Perghh.. Jap lagi bleh layann!!!

Masjid Taman Greenwood tu area mn? Ada byk masjid kat greenwood ni....

Abetan
23-01-09, 12:10 PM
Cakap pasal cendol di perkarangan atau depan masjid ni ..

1. Masjid Negeri Ipoh .. kat pintu kiri belakang .. or is it depan .. Cendol dan Rojak dia .. PERGH!!

Rega .. No idea .. sebab lama dah tak pi pekena kat sana ..

Apakata .. User kawasan Ipoh kasi FR???

2. Cendol Best in the world .. Penang Road .. simpang dari Penang Road enrouting to Chowrasta Market .. Gula pekat .. kacang merah jenis besaq2 woo .. santan dia tak berapa pekat ..

Orang Tanjung .. mai la creta sedikit sebanyak pasai Cendoi tanjung ..

Mai ceq mai .. wat leceeeeee ... ???

miss maple
23-01-09, 02:10 PM
ader 1 port nir...

memang die dh bka lame dah...

tp, die hanye jual cendol jer..

dri cendol biase, cendol kacang, cendol pulut, cendol jagung...and mcm2 lagii...

tmpat die agak jauh dri kl, tp x jauh mne..

bertempat di senawang, berdekatan Petronas gas cawangan di sana..

harge die murah and berpatutan, bg cendol biase rm 1.50...

cendol pulut,jgung rm2.00

yang best nyer...spe mkan kat sna leh tmbah brape byk yg korang nak..

cuma byr skali jer yg korang order..

bg sesiapa yg blk kg ke arah selatan yg lalu jln lame ke arah tampin dri senawang..

cubalah ok..

cendol die buatan sendri..perggg, mmg spesell..slalu abis cepat..

and cendol die pernah msuk majalah 3...

zapatz
23-01-09, 04:29 PM
masjid greenwood kat gombak..
sebelah highway DUKE yg baru dibuka...
PEnjaja tuh selalu jual kat Bazar Taman Greenwood tuh..
Layan weh.. td br pas layan.. PErghhh Sedap wooo!!

KiNgX
23-01-09, 04:49 PM
masjid greenwood kat gombak..
sebelah highway DUKE yg baru dibuka...
PEnjaja tuh selalu jual kat Bazar Taman Greenwood tuh..
Layan weh.. td br pas layan.. PErghhh Sedap wooo!!

Ko ddk area Taman Greenwood ker bro?? Aku pun sm kwsn gak...maybe nnti ada ms, kita leh pi pekena la...tp dah kat 2 thn aku kat cni, skali pun aku xpenah gi mesjid ni...nmpk sgt aku ni insan yg hina....

Black Pearl
23-01-09, 06:27 PM
ader 1 port nir...

memang die dh bka lame dah...

tp, die hanye jual cendol jer..

dri cendol biase, cendol kacang, cendol pulut, cendol jagung...and mcm2 lagii...

tmpat die agak jauh dri kl, tp x jauh mne..

bertempat di senawang, berdekatan Petronas gas cawangan di sana..

harge die murah and berpatutan, bg cendol biase rm 1.50...

cendol pulut,jgung rm2.00

yang best nyer...spe mkan kat sna leh tmbah brape byk yg korang nak..

cuma byr skali jer yg korang order..

bg sesiapa yg blk kg ke arah selatan yg lalu jln lame ke arah tampin dri senawang..

cubalah ok..

cendol die buatan sendri..perggg, mmg spesell..slalu abis cepat..

and cendol die pernah msuk majalah 3...

kalau tak silap kedai Cendol tue nama WAK LEMAN (salah minta maaf)....
memang best lah, bayar yg pertama jer..pastue tambah free..
pernah bawak budak2 singgah semasa nak pi kursus..
jom miss mapple, wat uTT kek sano....:Finger_fing22:

dar74
28-01-09, 11:30 AM
kat area kuantan ni, kalo aku nak kena rojak ayam, aku selalunyer lepak kat Taman Gelora, kena rojak tepi pantai..kelebihan nyer portion ayam memang besar, kalo makan petang memang tak yah dinner dah lepas tu..
kalo masa keje, aku akan pegi ke area sg ular, kat depan sanctuary resort, kat sini rojak ader, cendol pun ader, memang tempat favourite utk org berhenti kalo on the way ke kuantan or kemaman

pancit
28-01-09, 03:44 PM
not sure if this plc had been mentioned or not, newey, kat roundabout kecik uniten bangi ada illegal footstalls on the exit towards putrajaya/puchong highway ada baik punya cendol, rojak mee rebus juga ada punya stall... manyak syiok ooo....

brew
28-01-09, 05:41 PM
not sure if this plc had been mentioned or not, newey, kat roundabout kecik uniten bangi ada illegal footstalls on the exit towards putrajaya/puchong highway ada baik punya cendol, rojak mee rebus juga ada punya stall... manyak syiok ooo....

kepada yang nak tau, rojak ini terletak dekat dengan "nasi beriyani gam putrajaya" cawangan bangi. saya dah try, boleh la.

FLO
28-01-09, 08:07 PM
hari MR XXX bw gua ke port rojak blkg istana..rojak bellamy..sebelah kedai PERNAMA ke PURNAMA (kedai askar)
layan gak..biasa RM3 kot...ada sotong RM4.50

kt pandan jaya ada satu..dekat CIMB tepi jalan...kedai dia pakai lori
tapi lori tu parking mati la
ekkekekekek

zapatz
29-01-09, 06:57 AM
Ko ddk area Taman Greenwood ker bro?? Aku pun sm kwsn gak...maybe nnti ada ms, kita leh pi pekena la...tp dah kat 2 thn aku kat cni, skali pun aku xpenah gi mesjid ni...nmpk sgt aku ni insan yg hina....

a'ahh.. aku duk kat area sini.. Layan beb cendol ngan rojak die..
aku rase ko kena test cendol ngan rojak die.. bile pekena bend2 tuh mayb hati ko terbukak nk singgah masjid tuh lak.. hahaha

KiNgX
03-02-09, 07:16 AM
Nasib baik brew bukak thread tanya port rojak & cendol kat muka bumi ni, nahhh...aku bg 1 port:


Name :-
Bangalore Famous Rojak & Cendol

Address :-
15 Eagle Street, Lang Ford Towns,
Bangalore, India - 560025

Telephone No. :-
22240200

Harga dah convert siap2 lebih kurang RM1 kot utk cendol...rojak lak dlm RM1.50...pi try na?

brew
05-02-09, 11:45 AM
MK Terjah Rojak: Volume 1

Lokasi: ss15, subang jaya
Jam: 3 pm
Tarikh: 3/2/2009 Selasa
Crew:Brew, Spongebob

Review:
Rojak: Tak sedap!
Cendol : Class!!
Lain-lain: This is not a good place if u want to taste rojak with your family.no seats.

I'm not recommend every one of u this place, as usual of typical of malaysian, we enjoy the Que.

WINGS
05-02-09, 12:10 PM
MK Terjah Rojak: Volume 1

Lokasi: ss15, subang jaya
Jam: 3 pm
Tarikh: 3/2/2009 Selasa
Crew:Brew, Spongebob

Review:
Rojak: Tak sedap!
Cendol : Class!!
Lain-lain: This is not a good place if u want to taste rojak with your family.no seats.

I'm not recommend every one of u this place, as usual of typical of malaysian, we enjoy the Que.





ni yg depan shell tu ke?
dah tak sedap???
it used to be one of the sedapest rojak...dah tuka chef agaknye..

emptysoulz
09-02-09, 12:43 AM
port cendol sedap

TTDI Jaya S Alam -kt perumahan depan TTDI ... dia jual pakai lori kecik ..kt sini cendol dia terangkat gak la ... rojak x de .. yg ada sup utara..
Giant Seksyen 13-dlm foodcourt, kt sini boleh tahan gak cendol yg dijual .. katanya cendol dari Penang..

port cendol x sedap
PJ SS17 - betul2 depan pasar... cendol x best lansung .. tp rojak mamak ni boleh tahan ....

PeeJay
09-02-09, 02:50 AM
Try rOjaK Puncak Jalil la plak, jalan dari Pasar Borong menuju ke Puncak jalil sebelah kiri dekaT Leastari...

Best tak best tuh kira no 2

Dia boleh jdi best sebab untuk kawan2 first time jumpa PeeJay .. kira Peejay belanja la setakat 2-3 atau 4 org ..

Brew.. kau singgah la ..kan no gua dah ada?? Time balik keje ker ,..

sniffer5
10-02-09, 04:00 AM
Cendol paling best kat Melaka... Jonker Street... BIBIK.....
SODAP....

On the way back to KL dari Muar.... mula rancang nak sampai awal ke KL.. so bertolak pagi... half way teringat cendol ni.... singgah le ... kedai tak bukak lagiu... kena tunggu....

at the end sampai KL very dah petang.... but worth the journey.....

Pati santan pure... pati of pati...

Gula melaka very poure... ada rasa kelapa sikit.... pas tu boleh tampah gula melaka.... no extra charge....
sedop......

drydust
10-02-09, 01:20 PM
kt pandan jaya ada satu..dekat CIMB tepi jalan...kedai dia pakai lori
tapi lori tu parking mati la
ekkekekekek
cendol tarak sedap mahh...:icon_yeahthat:

PeeJay
10-02-09, 02:38 PM
antara cendol n rojak jalanan yg boleh kira umph paler otak peejay.
1. dekat mobil jln bangsar.. (tak tau ada lagik ker idak)
2. Lot 11, used car jalan ipoh.
3. masjid bulat ss16 petaling jaya, ari jumaat.

p/s; korang tau kan biasa nya mamak akan rendam ikatan bonjot cacing lam balang cendol dia.. supaya cendol tak cepat basi...

Abetan
10-02-09, 03:02 PM
cendol tarak sedap mahh...:icon_yeahthat:




Cendol paling best kat Melaka... Jonker Street... BIBIK.....
SODAP....


Ini yang depan Jam Besar kat seberang jalan tu ek? Yang tepi Sungai?? Kalau itu la yg di maksudkan .. Den sotuju .. meeeeemang sodap ..

heran lak naper drydust cakap Cendol Jonker Street tak sedap?

Tahu ke mamat ni amende cendol? eheheheheh .. jest kidding drydust .. :emoticon:

drydust
10-02-09, 04:30 PM
..heran lak naper drydust cakap Cendol Jonker Street tak sedap?

Tahu ke mamat ni amende cendol? eheheheheh .. jest kidding drydust .. :emoticon:

bro FLO mentioned kat CIMB Pandan Jaya ohh...KL kan? pasal sudah sampai Jonker Street? yennadei~? :confuse:

Cendol kat Restoran Papa Rich pun kira OK jugak...ada 3 jenis kalau tak silap...from RM3++ -> 9++:Happy_125:

sniffer5
10-02-09, 05:01 PM
Kat Jonker Street tu bukan satu je yang jual cendol....

Yang best kat BIBIK.... Kat official entrance to Jonkers Street....
Dekat entrance tu ada stage performance and pintu gerbang ke Jonkers Street. Plus BIBIK ada jual tart nenas panas....

then you know you're on the right spot... :rauch21:

Kalau kat tengah-tengah Jonkers Street tu... biasa je.....





Ini yang depan Jam Besar kat seberang jalan tu ek? Yang tepi Sungai?? Kalau itu la yg di maksudkan .. Den sotuju .. meeeeemang sodap ..

heran lak naper drydust cakap Cendol Jonker Street tak sedap?

Tahu ke mamat ni amende cendol? eheheheheh .. jest kidding drydust .. :emoticon:

Retired
10-02-09, 05:04 PM
Kat Jonker Street tu bukan satu je yang jual cendol....

Yang best kat BIBIK.... Kat official entrance to Jonkers Street....
Dekat entrance tu ada stage performance and pintu gerbang ke Jonkers Street. Plus BIBIK ada jual tart nenas panas....

then you know you're on the right spot... :rauch21:

Kalau kat tengah-tengah Jonkers Street tu... biasa je.....

the baba and nyonya cendol are totally different from ordinary mamak cendol.....if you guys love SWEET things (bloody sweet), then you should try at the above place, mentioned by bro sniffer5.

p/s ada berani try cendol durian???? :D

Abetan
10-02-09, 05:19 PM
p/s ada berani try cendol durian???? :D

A ah .. cendol durian .. depan bangunan Tan Kim Hock tu, ader jual cendol durian ..

Speaking of which .. cendol, pulut, Tapai .. CPT .. dulu the best aku makan kat stadium Kota Bharu .. sekarang ntah ader lagi ke tak?

CPT ni .. kat Taiping satu lagi pot .. jalan nak masuk Bus station baru .. right at the corner .. ada jual CPT ...

Tapi awas ... CPT kalau kat Penang .. is Convent Pulau Tikus .. eheheheh ..

:6:

sniffer5
10-02-09, 06:29 PM
Kalau tak salah aku tempat ni souce Colera at one time....
Mamat India mari tu bawa jangkitan....

Now semua pekerja stall tepi jalan pun kena tak injection dulu.....

So hati-tai kalau makan makanan tepi jalan.... Tapi selalunya makan tepi jalan ni best dan murah... Heee....heee....



Rojak & Cendol Seksyen 17 PJ.

Review:
Cendol : Tasty
Rojak : Sedap, tapi kuah tak cukup panas, sotong dia macam kukus tak lama.

Price:
Rojak + Mee + Sotong = Rm4.50
Cendol Mangkuk besar = RM1.60

overall: Puas Hati

Map dari Federal Highway:

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=3.119699,101.631603&daddr=Jalan+Universiti&hl=en&geocode=FVOaLwAdc8YOBg%3BFQ50LwAdUxgPBg&mra=ls&sll=3.121276,101.636367&sspn=0.026697,0.038624&ie=UTF8&ll=3.114805,101.642075&spn=0.026697,0.038624&z=15

shamtpg
25-03-09, 08:50 AM
lokasi - depan mardi jalan kebun
jualan - cendol rojak dan laksa
rasa - laksa 8/10 (banyak ikan) rojak,dah habis,cendol -mabeles...ekekee
tapi bahaya kerana berada dilaluan kenderaan berat,boleh masuk surat khabar..hehehe

Abetan
16-06-09, 07:23 PM
Mybe lain org lain citarasa but utk azie lg sedap cendol kat SS15, subang jaya tue wpun kena duk tepi jalan.. hihihihihihihihi.. :Love_kiss8:

I agree .. one of the best cendol in the world beside the best Penang Road Cendol depan Chowrasta Market ... :clap:

Cuma .. Cendol SS 15 dah berpindah dari depan Shell ke Padang bola .. 150 metre inwards. :ermm:

Bertambah ramai org especially time org main bola atau kriket.

Tapi, kalau takat dok lam keter :28: jer and org lain tolong belikan .. boleh laaa sembang .. :bigtong: yang beratur tu!!

hangleq
17-06-09, 09:11 AM
Penang..
Cendol x layan sangat..tp tahu ler 1 port kat penang..area Kepala Batas Penang..Depan Sekolah Rendah Hashim Awang...best gak kat situ..terjah ler...tapi
kalu rojak best..kat belakang Hospital Bagan..dekat2 pantai road dgn Penang Port..
pergghhh situ mmg port laaa..mostly like chinese style..For me No.1 in penang laa..

drydust
17-06-09, 10:10 AM
rojak budak india (basikal) depan public bank/hong leong bank seksyen 16 shah alam :punk:

KLGuy
08-09-09, 08:00 PM
Main Road kat Taman Kosas. Restoran yang name nya ada pamer Rojak & Cendol kalau tak salah. Mula mula start dgn besekal, upgade ke motorbike lepas tu upgade lagi ke Van terus upgrade sampai Restoran, Tapi pada pendapat saya cendol dia paling best masa dia guna motorbike!

selim
08-09-09, 10:16 PM
Ada sesiapa dah cuba Cendol PAPPA RICH.

Ia tidak menggunakan santan kelapa, tetapi digantikan Soya. Gula yang diguna ialah Gula Kelapa Melaka.

Harganya mahal sikit, tak silap saya RM5.80+. Tetapi ais yang dicuna dah di-blend.

selim
08-09-09, 10:21 PM
Bagi saya, Cendol Terbest ialah Cendol Taiping.

Lokasinya bersebelahan SMK St. George. Rojaknya pun sedap. Ada juga sepasang suami-isteri yang jual Laksa didepan kedainya (bukan sedap sangat).

Tak begitu ingat berapa harganya.

Cendol : RM1.50
Rojak : RM2.00
Laksa : RM2.00

chx1234
13-09-09, 07:12 PM
Ada sesiapa dah cuba Cendol PAPPA RICH.

Ia tidak menggunakan santan kelapa, tetapi digantikan Soya. Gula yang diguna ialah Gula Kelapa Melaka.

Harganya mahal sikit, tak silap saya RM5.80+. Tetapi ais yang dicuna dah di-blend.

I have tried a few time. The cendol and the cendol with red bean soya. Too bad their dont add santan in the standard serving other wise, it is quite nice.

recently, I have asked them to add some santan for me, and they comply. So far no problem with the branch in 32 Square.

Anyway, still not better than those road side cendol.

chx1234
13-09-09, 07:19 PM
1) Chinese Cendol penang road next to a kopitiam. Also nice laksa at the kopitiam.

2) Mamak Cendol in Bukit Mertajam near mara bus station and KFC.

3) Cendol at setiawan near Hindu Temple. Look for original cendol store wearing white apron, black/red ribbon with a newspaper cutting of photo showing perak sultan eating his cendol. (tis my favorite so far. top on my list.)

4) mamak Cendol at PJ Sek17/1 near morning MPPJ market. Small van at the road side.

5) Cendol with durian in One Utama Nyoya Restaurant near TGV cinema. Not sure if they r still there.

p/s: Taiping cendol not original. they copy recipi from penang. kekekke.

chx1234
13-09-09, 07:21 PM
p/s ada berani try cendol durian???? :D

I have tried a few time in one utama. Nyoya restaurant near tgv cinema. not sur eif they r still there. Very nice and tasty!!

tochai
27-07-10, 02:11 AM
mmm...

ada x member2 MK yang dah cube cendol & rojak or pasembor di Bukit Cina, Melaka...

mmm, sedap jugak & boleh adik2, kawan & jugak keluarga makan di sini sbbnye open air tapi ada jugak yang x bestnye...
lokasi cendol & rojak ni di tepi jalan cuma meja2 makan berada atas JIRAT CINA daaaa... ada sket rasa risau & seram masa nak makan tu... hehehehe tapi kalau tengok keadaan orang yang datang makan memang menarik perhatian kita... so, bagi member2 MK yang belum sampai atau dah sampai ke Melaka, silalah cuba cendol & rojak BUKIT CINA...

hp3420
27-07-10, 03:43 AM
mmm...

ada x member2 MK yang dah cube cendol & rojak or pasembor di Bukit Cina, Melaka...

mmm, sedap jugak & boleh adik2, kawan & jugak keluarga makan di sini sbbnye open air tapi ada jugak yang x bestnye...
lokasi cendol & rojak ni di tepi jalan cuma meja2 makan berada atas JIRAT CINA daaaa... ada sket rasa risau & seram masa nak makan tu... hehehehe tapi kalau tengok keadaan orang yang datang makan memang menarik perhatian kita... so, bagi member2 MK yang belum sampai atau dah sampai ke Melaka, silalah cuba cendol & rojak BUKIT CINA...

pernah pergi sini cuma gerainya selalu tutup awal pasal habis awal huhuuh...rojak punya kuah bolah tahan pedas...

shyme
27-07-10, 11:13 AM
oh.. saya ada 1 port yg best kat kl ni... dekat setiawangsa... kalu sapa2 penah pegi setiawangsa warng dekat cimb tu... dia warung naik van je.. tapi mmg sedap.. org pun ramai....
cendol=rm2.50
rojak=rm3
laksa=rm2.50

berbaloi2......

acidrock
27-07-10, 11:31 AM
kepada warga shah alam kalu nk port cendol yg baik punya kt sec 16 dpn masjid.................cendol pak akop.........famouse dari turun temerun lagi sejak awal 80an

msbroccoli
29-07-10, 01:34 PM
I love cendol!!! Definitely gonna try it out at the places which you guys suggested. Thanks for your information.

PeeJay
29-07-10, 11:12 PM
mencari cendol ada tapai ubi kayu, ada pulut! Ngidam weh! Last makan cendol tapai ubi kayu ngan pulut ni lebih 20 tahun lepas!

awangblack
25-11-13, 12:21 AM
Area kajang/bangi mana best?

Sent from my Lenovo S920_ROW using Tapatalk