PDA

View Full Version : Bittorent Guide



darkjedi
07-08-05, 10:24 AM
Guides/FAQ
What is BitTorrent? (http://www.bittorrent.com/introduction.html)
BitTorrent Frequently Asked Questions (http://www.bittorrent.com/FAQ.html)
Wikipedia - BitTorrent (http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent)
Portforward.com (http://www.portforward.com/) - Check out how to do portforwarding here
Fix Slow Downloads or High Uploads on BT (http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=68495) - by acedriver
Brian's BitTorrent FAQ and Guide (http://btfaq.com/serve/cache/1.html)
Tweaking your system to get the most out of BitTorrent (http://userpages.umbc.edu/%7Ehamilton/btclientconfig.html)
NatCheck (http://btfaq.com/natcheck.pl) - Check your port forwarding and bittorrent setup. Submitted by HMMaster.
DeHackEd's torrent decoder (http://dehacked.2y.net/BT/DumpTorrentCGI.php) - Check torrent information. Useful to retrieve hash ID for NatCheck. Submitted by HMMaster.Popular BitTorrent Clients (For Windows unless stated)
BitTorrent (Original Client by Bram Cohem) - Homepage (http://www.bittorrent.com/)
Bitcomet - Homepage (http://www.bitcomet.com/) | BitComet FAQ (http://wiki.bitcomet.com/wiki/BitComet_FAQ) | Guide (http://www.afterdawn.com/guides/archive/guide_to_bitcomet.cfm) - LYN's First Choice Award http://img255.echo.cx/img255/9518/agree4qn.gif (http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=137138&view=findpost&p=3403652)
BitLord (Bitcomet clone) - Homepage (http://www.bitlord.com/)
Azureus (For Windows/MacOS/Linux) - Homepage (http://azureus.sourceforge.net/) | Guide (http://www.afterdawn.com/guides/archive/guide_to_azureus.cfm)
ABC [Yet Another Bittorrent Client] - Homepage (http://pingpong-abc.sourceforge.net/) | FAQ (http://pingpong-abc.sourceforge.net/faq.php) | Guide (http://www.afterdawn.com/guides/archive/guide_to_abc.cfm)
BitTornado (For Windows/MacOS/Linux) | Homepage (http://www.bittornado.com/) | FAQ (http://www.bittornado.com/faq.html) | Guide (http://www.afterdawn.com/guides/archive/guide_to_bittornado.cfm)
BitSpirit - Homepage (http://www.bytelinker.com/intl/index.htm)
TorrentTopia - Homepage (http://torrentopia.org/)
G3 Torrent - Homepage (https://sourceforge.net/projects/g3torrent/) | Guide (http://www.afterdawn.com/guides/archive/guide_to_g3_torrent.cfm)
burst! - Homepage (http://krypt.dyndns.org:81/torrent/index.phtml) | FAQ (http://krypt.dyndns.org:81/torrent/index.phtml?action=faq)
Tomato Torrent (For MacOS) - Homepage (http://sarwat.net/bittorrent/)BitTorrent sites:
The Pirate Bay (http://www.piratebay.org/frame.html) - the most complete BT site to date
Torrentspy (http://www.torrentspy.com/) - submitted by deus_ex_machina
TorrentBox.com (http://www.torrentbox.com/)
mininova (http://www.mininova.org/)
Torrentreactor.net (http://www.torrentreactor.net/index.php)
Chinese BT Sites
Gamesir (http://bt.gamesir.com)
The Last Fantasy (http://bt.eastgame.net)
伊甸园 (YDY) (http://bt.ydy.com)
丽影 (bt.cn5566) (http://bt.cn5566.com)
凯神 (kaicn) (http://bt.kaicn.com)
BT @ China (http://bt.btchina.net/) - Chinese bittorrent sites listing.
Discuss.com (http://www.discuss.com.hk) - HK BT site (forum based)
HK007 (http://www.hk007.com/) - HK BT site (forum based)
#BT Torrents (http://www.btefnet.net/) - #BT on Efnet's torrent listing site; for the latest tv series and some dvdrips.
Torrentbits 2 (http://www.torrentbytes.net/) - Torrentbits lives on! :flex:
Hello Online (http://tracker.hello-online.org/) - jpop stuff (ky_khor)
Pro Wrestling Torrents (http://www.pwtorrents.net/) - For all your professional wrestling needs.
Gettorrents.tk (http://www.gettorrents.tk/) - Bittorrent websites listing.
FileList.org (http://www.filelist.org/) - Similar to Torrentbits. Need to register.
link2u.tk (http://www.link2u.tk/) - Links to A LOT of torrent sites.
autoracingtorrents (http://sports.groups.yahoo.com/group/autoracingtorrents/) - Auto Racing torrents
GK Combi (http://welcome.to/GKcombi) - More J-pop (creds akina81)
BoxTorrents (http://www.boxtorrents.com/) - Lots of anime (ky_khor)
animesuki.com (http://www.animesuki.com/) - More anime (ky_khor)
Torrent Hackz (http://torrent.hackz.nl/) - submitted by deus_ex_machina
BT Etree (http://bt.etree.org/) - submitted by deus_ex_machina
Novatina.com (http://www.novatina.com/) - submitted by deus_ex_machina
HongFire Anime Network (http://www.hongfire.com/forum/) - submitted by HMMaster
Tokyo Toshokan (http://www.tokyotosho.com/) - anime, submitted by HMMaster
Greedland.net (http://bt.greedland.net/index.php) - anime, submitted by HMMaster
#tvtorrents @ Efnet (http://www.tvtorrents.tv/) - TV eps
FileMP3.org (http://www.filemp3.org/) - submitted by acedriver
Pisexy (http://www.pisexy.org/index.php) - Open signup for now, otherwise invite-only.
http://www.myspleen.com/ - shows on Cartoon Network
http://thebeehive.info/ - massive list of trackersRules and Regulations:
DO NOT DISCUSS WHAT YOU DOWNLOAD. Only BT clients, URLs and problems are allowed. Offenders will get a warning.
Related to the statement above, please DO NOT post question regarding why your file(s) downloaded from bittorrent cannot be open; we're not providing support for the content that you've downloaded from BT. Check this (http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=137373) thread if the file extension is new to you.
Please read the first post before asking question like "My BT download so slow (around 10KBps), can anyone help? :( "
This is NOT a torrent sharing thread. In other words, refrain from posting question such as "Does anyone know where to download Small Ville Season 1 episode 3?"DISCLAIMER: We at Mykakis.Net will not be held responsible for any damage done in any way to yourself and/or your computer(s) by using BitTorrent. Use it at your own risk.

ferragamos99
07-08-05, 11:39 AM
mane yg palaing best skali torrent nih aku pun pening nak pilih suggest la satu

hantwo
07-08-05, 09:09 PM
awak merujuk kepada client torrent ke atau site torrent ? kalau client, saya suka guna bitcomet

flea
08-08-05, 08:30 PM
aku nak tanya..kalau tak pakai port tu takleh ke?
aku taktau nak set kat mane coz opis aku punya fire-wall...mak ai..tensen sungguh..

shahna231
09-08-05, 10:32 AM
flea- opis aku pon ade firewall...ape port dia pakai ek.....

wanahame
09-08-05, 02:06 PM
awak merujuk kepada client torrent ke atau site torrent ? kalau client, saya suka guna bitcomet

yup...for me bitcomet senang nak guna and not too complicated...until now tak pernah guna yg lain coz never had problem using bitcomet..

Lakum
09-08-05, 02:21 PM
Saya ni budak baru. Segalanya baru. Dgn torrent ni pun baru.

Torrent's details File Name:Stealth.TS.XViD-PRODiGY Torrent:Stealth.TS.XViD-PRODiGY (http://www.araditracker.com/download.php?id=9133e737af64e7ab910253ea8e30e091d9 c6c991&f=Stealth.TS.XViD-PRODiGY.torrent) Saya dah siap dload torrent ni dan tgh seed. Dia pecah kepada banyak .rar file. Camna nak bagi jadi satu ni? Then play guna apa paling ok? Codec apa yg sesuai?

Terima kasih kepada sesapa yg dapat membantu saya...

matt_mizi
09-08-05, 02:43 PM
opis sesape ader firewall, korang kena bodek network admin korang ler klu nak dptkan port .

skyline2
09-08-05, 03:53 PM
masalahnye kalu da setting firewall utk satu ofis, mane bole masuk dalm router lagi...

flea
09-08-05, 07:30 PM
itu laa citer dia..
aku nyer admin..mak ai..kemut tahap tulang ikan bilis..tensen sungguh..pastu dia punya download speed...mak aku basuh kain lagi laju..

kava
09-08-05, 11:50 PM
azureus!...
buat masa ni ok laa..
banyak fungsi...
download gheti tapi nak seed tak gheti-gheti...
adoii sakit cam nie..

punat
10-08-05, 09:28 PM
aku yang lain aku blh belajar tp bab bittorent ni hampeh betul aku. sampai la ni
tak dpt2

royaljelly
10-08-05, 11:11 PM
thepiratebay is probably my personal fav..
korang pernah baca tak legal threat section..
nak pecah perut dibuatnye..

Tips: bagi pengguna Java based client seperti azurues,
selalulah update JRE anda... (dan tak ketinggalan, azureues tu jugak)
bagi yang tak update lagi, leh download sini.. (http://javashoplm.sun.com/ECom/docs/Welcome.jsp?StoreId=22&PartDetailId=jre-1.5.0_04-oth-JPR&SiteId=JSC&TransactionId=noreg)



InsyaAllah.. ianya lebih stabil dan laju (my record was 17GB in 4 days using the 512 streamyx)

papa4luv27
11-08-05, 01:40 PM
yup...for me bitcomet senang nak guna and not too complicated...until now tak pernah guna yg lain coz never had problem using bitcomet..

skyline2
12-08-05, 04:30 PM
soalan kepada yg terer... ape itu NAD ? camne nak setelan problem NAD ? aku nye modem prolink hurricane 9000.

plz help me...

alvin
13-08-05, 02:13 PM
wah darkjedi .. ko copy lowyatnet nye thread yer ? :P

Lakum
13-08-05, 08:03 PM
Ada beza ke tak setiap torrent client ni? Ada beza dari segi apa? Kalo ada beza dari segi kelajuan....torrent client yg mana paling laju? Sesapa yg bleh tolong...saya amat hargai.


wah darkjedi .. ko copy lowyatnet nye thread yer ? :P Tak kisah la copy ke curi ke...janji kita semua dapat info berguna. Kalau asik bagi link je utk ke website lain...tak syok gak. So biar la copy pun...janji kita tayah kemana-mana. Kat forum ni jer. Btul tak?

Dan satu lagi soklan. Kalolah kita guna Bitcomet...kita download satu benda tu dah 30%...pastu kita nak tukar guna Azureus atau ABC. Bleh sambung ke donlod tadi?

sperm79
14-08-05, 07:27 AM
last time aku tengok ada tips utk tweak bitcomet client torrent utk dpt full donlot speed tu... ada sesaper yang masih simpan step by step n paste it here?

johorians80
23-08-05, 09:33 PM
Saya ni budak baru. Segalanya baru. Dgn torrent ni pun baru.
Saya dah siap dload torrent ni dan tgh seed. Dia pecah kepada banyak .rar file. Camna nak bagi jadi satu ni? Then play guna apa paling ok? Codec apa yg sesuai?

Terima kasih kepada sesapa yg dapat membantu saya...

kena instal dulu Winrar..coz file ade extension .rar..dh instal tu just double click
kat mana2 file, dia akan unzip sdiri..
for player aku slalu pakai 3 ni
- vlc player www.videolan.org/vlc/
- bsplayer www.bsplayer.org
- realplayer

punat
07-09-05, 11:12 AM
aku nak tanya sapa2 yg leh tolong ni.
aku donlot torrent tak leh2 pun 0% aje.tuk maklum aku guna pej nye.
cam na nak set aku tak ngeti le. puas dah aku cuba.

punat
09-09-05, 11:31 AM
dah 3 ari aku tggu tp tak de sapa sudi
bantu aku. tlg le aku..sedap sama dirasa...

Lakum
09-09-05, 12:32 PM
dah 3 ari aku tggu tp tak de sapa sudi
bantu aku. tlg le aku..sedap sama dirasa...
Sedih ja ayat ni. Aku nak tolong pun aku tak brapa paham. Dah tadak org nyahut...aku hentam je la sini. Aku pun tak reti sangat. Hang kata hang guna pej...pej tu benda apa? Torrent hang bleh connect ke tracker tak? Erm...aku guna Bitcomet. Bagi aku senang la. Dulu memula aku try guna Azureus. Aku tak paham nak configure apa ntah...taleh connect gak. Tukaq guna Bitcomet jadi senang ja. Takyah configure apa pun. Open torrent file...terus connect ke tracker...download dari seeder yg ada.
Tatau la dapat membantu hang ke tak. Lagipun bukan ada org lain yg jawap pun kan? Hehehehehe

blackviper
08-11-05, 03:29 AM
punat, rsnye torrent yg ko dload tu xde seed la.. sbbtu la 0% je..

nokia2004
08-11-05, 03:51 AM
nak tlg pun aku tak reti...

tapi kira ok gak tu tak kena blok kalau kat opis laa

mcm aku nie...langsung tak boleh masuk..Admini. bangong ..blok..even kawan2 pun dia blok....alahaiii

p/s: tak ada kee sofware lain yg leh guna nak download????

Alahai waktong... sedey aku dengar. Aku pun sama kes ngan ko. Admin(kawan sendirik) mengong... Abis p2p port kene block. Kalo access torrent aku paling tinggi leh dpt 20kbps je(Bitcomet) sebelum nie penah cecah smpai 400kbps. Bile aku bis donlod ramai nak tengok. Tapi tamo tolong open port...

*waktong, aku biasa kalo nk donlod2 ape2 skrang pakai FTP je.. kene carik laa link FTP pastu access pakai client. Biasa aku pakai FlashFXP.

Kelemahan FTP nie 20%-30% je bole jumpa ape yg kite nk donlod. Pastu cuma 421 connection je bole masuk dalam satu2 masa. Kalo dah penuh kene queue laa jawabnye...

blackviper
08-11-05, 03:52 AM
client paling best.. ikut citerase masing2 sbnonye.. tp yg OK = bitcomet ngan azureus la.. cume azureus tu xssuai kalo pc korang RAM sket.

psl website/tracker plak.. xde spesifik yg best, sume bgantung kpd file yg korang nk cari. kalo byk jmp, orang kate best la. kalo x, xle. nk senang search je kat sume link yg dah sedia ade kat bitcomet.. xyah korang susah2 taip alamat kat browser.

webtvumno
09-12-05, 03:04 AM
naper x leh nak download?

blackamikaze
13-12-05, 03:51 AM
aku pun gube bitcomet.. tp tak penah lepas 50+ speed.. walhal aku punye line 1mb.. nape erk..

krap_rz
14-12-05, 04:09 PM
papa4luv27

betul la, bitcomet agak senang utk digunakan. tapi takpayah guna internak webpage yg ader kat dlm bitcomet tuh. ader problem dgn software dia. just browse guna tenet biasa, then klik kat torrent yg mana suka. less problem, stabil pun stabil

krap_rz
14-12-05, 04:11 PM
aku nak tanya sapa2 yg leh tolong ni.
aku donlot torrent tak leh2 pun 0% aje.tuk maklum aku guna pej nye.
cam na nak set aku tak ngeti le. puas dah aku cuba.

camni lah bang. better ngko donload jer baru. aku rasa sbb seeders dgn leechers (source file) dah takder dah.

sky05
14-12-05, 09:38 PM
I guna bitcomet but some one told me. bitcomet may broke down hard disc saya. adakah itu betul?

Triple_Looper
18-12-05, 02:37 AM
Kalau kat ofis, biasanya depa memang ada firewall. Dan normally, port-port besar (uncommon ports) akan ditutup. Kalau korang nak try bypass, one of the options is to use http-tunnelling. Kita semua tahu kebanyakan company allow HTTP packets (used by browsers). Basically, apa HTTP-Tunnelling software ni buat is to encapsulate korang punya peer-to-peer punya software packets dalam HTTP packet jadi firewall tak boleh block pasai dia sangka HTTP packet biasa aje. Type HTTP-tunneling kat google dan kau boleh tengok banyak option.
Kebanyakannya kena bayar pasal application tu akan connect ke server depa sebelum keluar ke web.

Triple_Looper
18-12-05, 02:44 AM
Tentang security, companies masih boleh detect, depending on what layer of firewall depa pakai. So, walaupun korang pakai HTTP-tunnelling software tu, tak tentu selamat.

Paling selamat, ialah to setup a proxy server yang kau boleh connect dari opis. ATAU, just bayar pada proxy server yang ada kat Web sekarang. Aku biasa pakai PROXIFY (www.proxify.com), kena bayar sikit la. Proxify punya website ni jarang di block oleh administrators pasai depa takda content yang "haram". So, bila korang dah open browser korang and point to proxify punya website, dia akan bagi korang satu search bar. Before that, kau kena select a few options. Paling best is, to "Hex encode URLs". Bila korang tick checkbox ni, semua website yang kau browse dari proxify punya webpage will be returned encrypted. Kalau adminstrator tengok log kat proxy dan check pun, depa tak paham apa site yang hang dah masyuuukkkk. Semua website punya URL akan appear dalam bentuk nombor aje. Yang kureng nya, option ni hanya untuk pelanggan berbayar sahaja.

Harap comments aku ni membantu.

xenon_moon1k
25-12-05, 07:17 PM
normally, in office, the have firewall, thats why certain ports is not open

sunblade
16-01-06, 12:30 AM
standard torrent port adalah TCP 6881 - 6889

tips utk torrent client
http://compnetworking.about.com/od/bittorrent/qt/bittorrentports.htm

darkjedi
24-01-06, 02:07 AM
standard torrent port adalah TCP 6881 - 6889

tips utk torrent client
http://compnetworking.about.com/od/bittorrent/qt/bittorrentports.htm

Pakailah port 50000

Anda takkan menyesal :) dgrlah org dah torrent lebih dari 1 terabyte :P data

cikkiahjanda
25-01-06, 04:10 AM
nah...I beg to differ sir..I'm with 59327 since puberty

sayadia
31-01-06, 06:35 AM
asalkan port tu tak diblok, pakai je.. kalau ada guna router port-forwardkan port tu..

prokutiwuti
31-01-06, 04:28 PM
ape pendapat korang tetang bitcomet?

zapatz
02-02-06, 03:23 PM
ape pendapat korang tetang bitcomet?

pendapat?? entahla..as i know bitcomet client base on C++..and kalo azureus (katak biru) base on java...tp aku lg suker azureus..ekekekekekeke!!

ader beberapa common terms for bittorrent

Leeches - People who download files but do not share files on their own computer with others
Seed or seeder - A computer with a complete copy of a BitTorrent file (At least one seed computer is necessary for a BitTorrent download to operate.)
Swarm - A group of computers simultaneously sending (uploading) or receiving (downloading) the same file
.torrent - A pointer file that directs your computer to the file you want to download
Tracker - A server that manages the BitTorrent file-transfer process
***credit to http://computer.howstuffworks.com***:cool:

scopguyz
03-02-06, 03:56 PM
aku pakai bitcomet dan juga azureus....bircomet mmg senang nak pakai daripada azureus .....tp ada sesetengah website kalau korang pakai bitcomet korang mesti tak dpt connect kat torrents tur lepas pakai azerues baru ok......

flea
04-02-06, 12:10 AM
aku pakai dua sama bitcomet atau pun phi@Utorrent
u torrent kecik jeee file dekat 260kb ..satu file je pun takyah nak install..

yakie
16-02-06, 02:14 AM
aku gune bitcomet tapi paling kuat pun boleh dapat 52kb je, ade cadangan tak yang boleh lajukan downloading tu?

lazirays
16-02-06, 11:21 AM
lor yeke..
kalau guna bt.. aku paling laju 100kb..averange download 99kb kenkadang..tu paling laju la..bergantung pada seeder la kelajuan tu..so kalau korang nk download tu..gi la download kat tempat yg ada ramai seeders. kalau korang nie jenis pakai streamyx yg 1 account pakai satu rumah..tu kena la setting port forward bg laju skit. hehe

zero
25-03-06, 03:20 PM
aku poakai utorrrent now.. mmg bes.. dan tak berat memory

last time pakai azereus... merangkak pc aku.. ngan javanyer.. .bila ramai org dload from my pc.. mmg rasa cam nak menangis

kebaubalar
08-05-06, 02:12 AM
betul ker u torrent nie bagus. kat mane aku nak download

chimes003
15-05-06, 11:57 AM
Basically i suka guna bittornado atau bitlord. Walaupun bitlord lambat sikit tapi tak banyak problem.
Ingat guna peergurdian2 utk elakkan rubbish data.

zahid_5105
20-05-06, 03:44 PM
camne nk dptkan bit torrent ni...
apekah kelebihan menggunakan bit torrent nie...
adakah bit torrent ni same cam kazaa....

iddin9911
25-05-06, 02:55 AM
thanks bro...aku dok torent citer kat sini jerr..tak yah beli dvd..hehehe

cathaizd
07-09-06, 01:27 PM
lor yeke..
kalau guna bt.. aku paling laju 100kb..averange download 99kb kenkadang..tu paling laju la..bergantung pada seeder la kelajuan tu..so kalau korang nk download tu..gi la download kat tempat yg ada ramai seeders. kalau korang nie jenis pakai streamyx yg 1 account pakai satu rumah..tu kena la setting port forward bg laju skit. hehe

boleh bagi advice tak camne nak set port forward tue...dan aku dl tak jalan22..ader kene tukar port ape22 tak?

D2H
07-09-06, 02:11 PM
boleh bagi advice tak camne nak set port forward tue...dan aku dl tak jalan22..ader kene tukar port ape22 tak?

try masuk site ni ----> wXw.portforward.com dia ada bagi complete guide utk mana2 dsl modem.

krak
28-09-06, 09:43 PM
Nampaknya STREAMYX telah pun BAN P2P or BT nihh. Kalau anda semua perasan semua application yg digunakan untuk menorrentnih akan merasakan upload dan dunload rating teramatlah perlahannya................

So jika anda ada apa2 idea yg boleh membantu tolong2lah postkan di sini....... Tapi sebelum tuh ini ada beberapa suggestion untuk mengatasi masalah tersebut just try jer ler....... h++p://torrentfreak.com/how-to-encrypt-bittorrent-traffic/

"Stimyx yg hampeh"

krak
29-09-06, 12:18 AM
Setelah buat study dan runtest yg agak cepat tadi nampaknya buat masa ini terpaksa menggunakan software utorrent lah, hasilnya berjaya melepasi limitation stimyx throttle kat BT. Ujian berdasarkan arahan yg ada di website torrentfreak ke atas Bitcomet juga tetapi hasilnya agak menghampakan. Ujian ke atas Azureus akan dilakukan buat masa terdekat.

Keperincian tentang kestabilannya masih di dalam testing mode dan sekiranya ada apa apa maklumat terbaru akan diberitahu.....

Sekian

Ryoga_Echizen
29-09-06, 02:46 AM
Setelah buat study dan runtest yg agak cepat tadi nampaknya buat masa ini terpaksa menggunakan software utorrent lah, hasilnya berjaya melepasi limitation stimyx throttle kat BT. Ujian berdasarkan arahan yg ada di website torrentfreak ke atas Bitcomet juga tetapi hasilnya agak menghampakan. Ujian ke atas Azureus akan dilakukan buat masa terdekat.

Keperincian tentang kestabilannya masih di dalam testing mode dan sekiranya ada apa apa maklumat terbaru akan diberitahu.....

Sekian

Aku pun dah try pakai Utorrent ni. Sebelum ni aku pakai BitComet dan paling laju download speed ialah lebih kurang 20 kbps. Tapi lepas aku try pakai Utorrent kelajuan dia lebih kurang 60 kbps. Bagi aku mmg ok la dari sebelum ni waktu aku pakai BitComet.

p/s : aku test pakai torrent file yg sama dan 'seed' dia pun lebih kurang sama gak utk kedua-dua bit client ni.

cathaizd
30-09-06, 11:16 AM
bro22 yg terer tolong saye...saye pakai 1mbps streamyx...pastu pakai switch sebab ader lapan pc..saye dah try portforward tapi tak berhasil..paling laju pon 16kbps..sayer pakai bitcomet..ader tak care22 nak lajukan skit..

lagi satu nak tanyer...camne kite nak tau torrent tu(torrent file) yang kite dl boleh didownload..cthnyer saye nak dl satu movie nie...seeder 600...downloader dier 550...tapi sampai satu hari saye tg tak naik22 percentnyer...kadang22 health sampai 2000 pon tak jalan...boleh tak bro2 cite sket dier punyer procudere..saye dah bace kat guide tapi tak paham...harap bro22 dapat terangkan dengan mudah...

tengkiu...:cry:

forwhat84
01-10-06, 04:04 AM
lagi satu nak tanyer...camne kite nak tau torrent tu(torrent file) yang kite dl boleh didownload..cthnyer saye nak dl satu movie nie...seeder 600...downloader dier 550...tapi sampai satu hari saye tg tak naik22 percentnyer...kadang22 health sampai 2000 pon tak jalan...boleh tak bro2 cite sket dier punyer procudere..saye dah bace kat guide tapi tak paham...harap bro22 dapat terangkan dengan mudah...

tengkiu...:cry:

masalah ko tu mcm aku gak, aku guna bitcomet 2 3 bulan yg sudah.. aku load file sampai 60++kb, tapi sejak ahir2 ni.. seed bayak tapi nak dapat 10kb pon payah..
aku rasa coz mcm dorang kata la.. krakatua: Nampaknya STREAMYX telah pun BAN P2P or BT.

jadik aku guna kan utoren.. hasil dia leh tahan gak la. dah cecah 80++kb cuma ko kena baca balik post yg dorang bagi ni..

aku setting kan balik ikot dorang nyer info..

tapi bila aku pandai2 ubah dan MAX up kan lebih2.. Pc aku jadik gila... hahahaha (just hang je) tu la kalau org yg tamak... hahaha

harap post aku ni leh laa bantu ko ek.. pro pro kat sana bayak tahu... jadik tungu lah post dari dorang k.. :tvhappy:

D2H
01-10-06, 02:09 PM
ada ramai mengatakan yg Bitcomet ini juga menyebarkan virus pada komputer korang. bug seperti Generic Host 32 error dikatakan berpunca daripada Bitcomet. aku sendiri dah dekat 3-4 bulan tak guna Bitcomet lagi. aku dah beralih ke Utorrent sbb aplikasi ni takyah intall dan saiz pun kecik je.

blackviper
21-10-06, 08:59 PM
1 care lg tweak la tcpip.sys, ubah max half-open connection. defaultnye, windows bg open 10 jek. try upkan jd 50 - 100.

cane nk tweak, cr la kat google ye.. keywordnye aku dah bagi.

michaelangelo
28-10-06, 11:05 AM
ada ramai mengatakan yg Bitcomet ini juga menyebarkan virus pada komputer korang. bug seperti Generic Host 32 error dikatakan berpunca daripada Bitcomet. aku sendiri dah dekat 3-4 bulan tak guna Bitcomet lagi. aku dah beralih ke Utorrent sbb aplikasi ni takyah intall dan saiz pun kecik je.

Utorrent ni camner takyah install lak beb? dia website ker? cube citer sket kat aku??

D2H
29-10-06, 11:12 AM
Utorrent ni camner takyah install lak beb? dia website ker? cube citer sket kat aku??


hehe..maksud aku takyah install adalah... aplikasi ni didatangkan dlm file zip. just extract .exe file dan dah bleh guna. takde installer diperlukan. lagipun size dia kecik. gitulah citenye...

Kimie
08-11-06, 08:39 AM
hehe..maksud aku takyah install adalah... aplikasi ni didatangkan dlm file zip. just extract .exe file dan dah bleh guna. takde installer diperlukan. lagipun size dia kecik. gitulah citenye...


Bro D! kat mana leh dapat UTorrent nih? sila upload kat sini kalo ada..tq!

D2H
09-11-06, 01:20 PM
Bro D! kat mana leh dapat UTorrent nih? sila upload kat sini kalo ada..tq!

pegi je kat utorrent.com pastu download.. this apps is FREE..

Kimie
10-11-06, 10:24 AM
pegi je kat utorrent.com pastu download.. this apps is FREE..

D, aku dah buka dah portal tuh ada plak 3 jenis benda yg nak didonlod
so mana satu aku nak kena donlod dan install nih?...penin arrr plak aku
nih...ekekekekekek...

D2H
10-11-06, 03:53 PM
D, aku dah buka dah portal tuh ada plak 3 jenis benda yg nak didonlod
so mana satu aku nak kena donlod dan install nih?...penin arrr plak aku
nih...ekekekekekek...

ko donlod je utorrent yg standalone tu. yg tu takyah install2.. senang. aku guna tu je.

codename_r7
10-11-06, 07:39 PM
bleh tolong bagitau kat mana nak dapatkan listing torrent file for movies like.. bang bus etc etc

TQ

D2H
11-11-06, 01:59 PM
bleh tolong bagitau kat mana nak dapatkan listing torrent file for movies like.. bang bus etc etc

TQ

aku takleh bagitau secara spesifik sbb ni thread ni tak dilindung. hehe..
tapi generally, ko pegi site ni btsites.tk dan ada listing2 torrent site from movie, music dan tv series. torrent site yg ko nak tu ada dlm senarai2 tu. bole cari kan? hehe..:p

nerdy_jack
15-11-06, 03:02 PM
b
leh tolong bagitau kat mana nak dapatkan listing torrent file for movies like.. bang bus etc etc
pm saya klu nak, saya boleh invite user

D2H
16-11-06, 12:56 AM
b
pm saya klu nak, saya boleh invite user

nak bokpe PM2 ni...kongsi je la kat sini.. kan ke elok. lagipun link yg aku bagi tu pun dah cukup byk.

Kimie
16-11-06, 10:45 AM
nak bokpe PM2 ni...kongsi je la kat sini.. kan ke elok. lagipun link yg aku bagi tu pun dah cukup byk.

Thank you bebanyak D2H and Nerdy_jack...:icon_biggrin:

P/s Tak tertekan2 link-link tuh..berkedip mata tiap kali tekan link

nerdy_jack
16-11-06, 01:47 PM
memandangkan supreme council dah beri green light...
kalau ada masa selak ler link kat bawah
XXX.pornbits.net

D2H
16-11-06, 01:55 PM
memandangkan supreme council dah beri green light...
kalau ada masa selak ler link kat bawah
XXX.pornbits.net

thanks for sharing. tapi kalo ko refer kat link BT yg aku bagi tu, dlm tu pun ada link ni. :tau:

nerdy_jack
16-11-06, 02:37 PM
kalau nak dapatkan password free bleh masuk site ni
XXXX://kickme.to/izzydude

forwhat84
19-11-06, 06:56 AM
mcm lari topic je ni.. hoho ok lah aku nak tanyer korang yg kaki torrent ni.. sesapa yg guna 1M nyer speed bila korang download file yg bayak seed lajuk tak?

malah nyer bila seed 50++ laju la pulak, tapi bila seed dia sampai beribu2 slow mcm siput lak.. jadik nak tahu la.. aku sorang je ke mcm ni, btw aku guna utorrent.

D2H
19-11-06, 08:41 PM
mcm lari topic je ni.. hoho ok lah aku nak tanyer korang yg kaki torrent ni.. sesapa yg guna 1M nyer speed bila korang download file yg bayak seed lajuk tak?

malah nyer bila seed 50++ laju la pulak, tapi bila seed dia sampai beribu2 slow mcm siput lak.. jadik nak tahu la.. aku sorang je ke mcm ni, btw aku guna utorrent.

hmm..aku guna utorrent gak dan 1Mb punya speed. melalui pengalaman aku lagi banyak seeder lagi laju. tapi kena tgk kat peer plak. kalo 100 seeder tapi 500 peer tak bleh gak. ni buat download slow sbb peer lagi banyak dari seeder. sume ni berkenaan TCP/IP. so, masa donlod kena la tgk perkara ni.

ini berpandukan dari pengalaman aku le. hehe.. hope this will help.

Ryoga_Echizen
22-11-06, 02:34 PM
Sekarang ni aku donlod guna utorrent speed dia dah slow gila <10kB/s. Ini mungkin pasal Tmnut sudah buat itu 'torrent throttling, bandwidth throttling, etc'. Bila aku check balik, seed yg aku dapat semuanya dari local peers (itu pun donlod speed tak sampai 5kB/s per peer. Walaupun ada ramai peers (international) yg 100% tapi donlod speed = 0. Aku ada baca kat satu site tu yg Tmnet (limit atau block kan) international peers. Korang nya donlod speed lak camna? Gambar kat bawah ni menunjukkan dl speed aku, itu pun dari local peer (dah dekat 5 hari dah aku donlod tak abis2 lagi).

22232


Originally Posted by forwhat84
malah nyer bila seed 50++ laju la pulak, tapi bila seed dia sampai beribu2 slow mcm siput lak.. jadik nak tahu la.. aku sorang je ke mcm ni, btw aku guna utorrent.
Kalau tak silap aku ko kena limitkan 'numbers of connected peers per torrent'.Try check kat utorrent nya site.

D2H
22-11-06, 08:33 PM
aku donlod guna utorrent ok je. takde masalah. pakej 1mb. setting set mcm biasa je. kat speed guide aku letak connection speed xxx/384k. tu je. lagi satu sebelum donlod aku aku test dulu port aku foward betul tak. tu je.

ni screenshot utorrent aku. masa donlod bleach jap tadi.

22233

havocvulture
23-11-06, 01:02 PM
Wow gila bapak laju.. aku pun baru pakai uTorrent ni. Port semua ok tapi kadang-kadang laju kadang-kadang slow walaupun seeder / leecher banyak. Min 10kbps Max 50++kbps jer. Tapi selalunya slow suwey betol la !! Aku pakai Utorrent 1.6.1 beta.

mambang
23-11-06, 06:45 PM
aku donlod guna utorrent ok je. takde masalah. pakej 1mb. setting set mcm biasa je. kat speed guide aku letak connection speed xxx/384k. tu je. lagi satu sebelum donlod aku aku test dulu port aku foward betul tak. tu je.


Dato' D2H, saya guna Azureus skrg ni (dulu BitTorrent) saya rasalah tidak semua tempat yg dapat speed konektion mcm dato'. Saya dah cube pelbagai cara untuk lajukan speed torrent ni etc. adjust port forward, guna Azureus, direct connection tanpa router. Ape yang saya dapat kesimpulannya konektion streamyx kat area kantor & rumah saya mmg macam palat. Mungkin faktor line di kawasan saya belom di upgrade lagi, mungkin lah kot. Faktor2 mcm ni lah yg buat user2 mcm saya ni naik meluat dgn service streamyx. Bayar harga sama, tapi nilai & kualiti service yg diterima tidak setimpal. Apakah ada perbezaan di sini di mana kawasan2 elit sahaja yang menjadi tumpuan utama, apakah duit kami ini tidak sama nilainya dengan duit mereka yang tinggal di kawasan-kawasan elite? Saya berharap Dato' D2H dapat menyuarakan rasa tidak puas hati kami ini di dalam mesyuarat Dewan Rakyat atau pun Perhimpunan Agong UMNO yang akan datang.

Terima kasih di atas keperihatinan pihak dato.

Pengguna Kecewa

forwhat84
24-11-06, 12:06 AM
Welcome to the &#181;Torrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port 59327 on 60.48.186.31...

OK! Port 59327 is open and accepting connections.

You will be able to receive incoming BitTorrent connections. <-- kenapa BitTorrent je? yg lain tak dapat la ek?

D2H
24-11-06, 05:18 PM
Dato' D2H, saya guna Azureus skrg ni (dulu BitTorrent) saya rasalah tidak semua tempat yg dapat speed konektion mcm dato'. Saya dah cube pelbagai cara untuk lajukan speed torrent ni etc. adjust port forward, guna Azureus, direct connection tanpa router. Ape yang saya dapat kesimpulannya konektion streamyx kat area kantor & rumah saya mmg macam palat. Mungkin faktor line di kawasan saya belom di upgrade lagi, mungkin lah kot. Faktor2 mcm ni lah yg buat user2 mcm saya ni naik meluat dgn service streamyx. Bayar harga sama, tapi nilai & kualiti service yg diterima tidak setimpal. Apakah ada perbezaan di sini di mana kawasan2 elit sahaja yang menjadi tumpuan utama, apakah duit kami ini tidak sama nilainya dengan duit mereka yang tinggal di kawasan-kawasan elite? Saya berharap Dato' D2H dapat menyuarakan rasa tidak puas hati kami ini di dalam mesyuarat Dewan Rakyat atau pun Perhimpunan Agong UMNO yang akan datang.

Terima kasih di atas keperihatinan pihak dato.

Pengguna Kecewa


Kepada Pengguna Kecewa,

Masalah yang saudara utarakan mmg telah menjadi perbualan hangat di Dewan Rakyat suatu ketika dulu. Malah saya juga pernah mengalami masalah yang sama seperti saudara sehinggakan saya pernah sampai tahap dimana telah memaki hamun pak guard yg jaga kat pintu masuk Kedai Telekom. Malangnya masa tu pak guard itu sedang tido. Semuanya gara2 perkhidmatan streamyx yg tidak memuaskan. Tetapi semua itu telah berubah sejak sebulan yang lalu. Perkhidmatan saya semakin laju dan laju tanpa disangka. Beberapa rakan2 saya turut mengalami kelajuan koneksi ini dan mengukuhkan bahawa pihak tmnut sedang mempertingkatkan kualiti koneksi.
Ingin saya katakan disini KEMUNGKINAN pihak tmnut sedang cuba mempertingkatkan perkhidmatan secara berperingkat. Mereka tidak dpt mempertingkatkan koneksi pada semua kawasan di Malaysia sekaligus. Kos yg ditanggung amat tinggi. Melalui cara ini, mereka dpt mempertingkat dan dlm masa yg sama menambah jumlah pengguna. Lagipun kawasan kediaman saya bukanlah kawasan elit tetapi kawasan selit iaitu berada diantara celah2 kampung dan ceruk rantau. Dakwaan saudara itu tidak berasas sama sekali.

Saya akan cuba menyuarakan ketidakpuasan hati saudara kepada pihak berwajib, bersunat dan juga makruh secepat mungkin.


Dato' D2H,
Berkhidmat Utk Seeder

D2H
24-11-06, 05:22 PM
Welcome to the ĀµTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.

Checking port 59327 on 60.48.186.31...

OK! Port 59327 is open and accepting connections.

You will be able to receive incoming BitTorrent connections. <-- kenapa BitTorrent je? yg lain tak dapat la ek?


bro,

bittorent tu ada 2 makna. 1- bittorrent tu nama client utk download torrent dan 2- bittorrent tu nama p2p file distribution protocol. Jadi maksud kat atas tu adalah p2p file distribution protocol. maksudnya ko leh receive mana2 bittorrent menggunakan mana2 bittorrent client termasuklah bitcomet, azureus, bitlord, utorrent dan sebagainya. ok?

forwhat84
24-11-06, 08:46 PM
oh mcm tu ke, ingat kan torrent yg line tu tak boleh.. terima kasih atas penjelasan anda~

bigkahuunaa
30-11-06, 09:45 PM
nak tanya utk lajukan torrent ni boleh tak kita configure modem sebagai uncaped line (stimix)? tapi ada lagi ke uncaped line nih?

D2H
01-12-06, 12:13 AM
nak tanya utk lajukan torrent ni boleh tak kita configure modem sebagai uncaped line (stimix)? tapi ada lagi ke uncaped line nih?

impossible. nak uncapped atau capped line streamyx mesti thru server. dan technician yg jaga server tu leh setkan. kalo guna ADSL modem kat umah tu jgn harap la.

forwhat84
01-12-06, 01:25 AM
maaf yer.. uncapped atau capped line streamyx ? apa tu ? mcm mana? dan line apa yg boleh? apa guna dia? maaf kalau soalan ni mcm bodoh ek.. im so noob in IT ^_^

Kimie
01-12-06, 08:41 AM
Tuan D2H,

Saya agak kehairanan lah kenapa lah service Streamyx di kawasan liputan
rumah saya sekarang agak lembab. Untuk pengetahuan tuan saya tinggal
dikawasan Petaling Jaya. Hairan lah saya apakah yang terjadi dengan servis
mereka? adalah menjadi tajuk perbualan masalah saya hari nih...alahai

P/s Kawasan Elite tuh yg camner eh?

D2H
01-12-06, 08:59 PM
maaf yer.. uncapped atau capped line streamyx ? apa tu ? mcm mana? dan line apa yg boleh? apa guna dia? maaf kalau soalan ni mcm bodoh ek.. im so noob in IT ^_^

uncapped mcm line tu tak di"cap" atau dihadkan dgn betul. jadi user akan mendapat kelajuan yg tak terhingga. sebagai contoh: dia apply pakej 512kbps, tapi dpt kelajuan mcm orang yg apply 1Mbps. haa..camtu la.. sekian

D2H
01-12-06, 09:04 PM
Tuan D2H,

Saya agak kehairanan lah kenapa lah service Streamyx di kawasan liputan
rumah saya sekarang agak lembab. Untuk pengetahuan tuan saya tinggal
dikawasan Petaling Jaya. Hairan lah saya apakah yang terjadi dengan servis
mereka? adalah menjadi tajuk perbualan masalah saya hari nih...alahai

P/s Kawasan Elite tuh yg camner eh?


ya, saya tahu anda tinggal di kawasan PJ. hehe.. dan disebabkan lokasi server anda berada ditengah2 pusat bandar yang sibuk iaitu persimpangan antara PJ, Bangi dan Bukit Jalil. jadi kesesakan talian internet mmg berlaku. pihak tmnut agak sukar nak upgrade dan memakan masa. hehe..

kawasan elit mcm bro mambang cakap tu ialah kawasan orang2 kaya, tinggal atas bukit dsb. ekeke.

p/s: ko berkongsi server ngan beberapa user MK termasuk bro hantukubor(dia ni guna goverment punya line)

volz
02-12-06, 07:46 PM
aku tak faham langsung pasal torrent nih ..aku nak dl citer 24 tak reti2 ... sape2 bleh explain basic pasal torrent ni tak??

jasamu amat dikenang

D2H
03-12-06, 11:50 PM
aku tak faham langsung pasal torrent nih ..aku nak dl citer 24 tak reti2 ... sape2 bleh explain basic pasal torrent ni tak??

jasamu amat dikenang

hmm.. ko masuk official site pasal torrent ni. kat situ dia ada cite panjang lebar siap ada gambarajah lagi..

bittorrent.org/introduction.html

krak
04-12-06, 11:29 AM
D2H,

Adui, masuk nih dah 3 movie file bila unrar corrupted pulak. Dah try banyak kali 'force recheck' pun tak lepas jugak. Uninstall n install balik utorrent pun sama jugak. Adakah ini virus pattern terbaru atau win xp yg dah corrupted.......

D2H
04-12-06, 06:43 PM
D2H,

Adui, masuk nih dah 3 movie file bila unrar corrupted pulak. Dah try banyak kali 'force recheck' pun tak lepas jugak. Uninstall n install balik utorrent pun sama jugak. Adakah ini virus pattern terbaru atau win xp yg dah corrupted.......

hmm..aku tak pasti la plak. mustahil berkenaan ngan ngan aplikasi. tapi 3 kali donlod tu file yg sama ke?

krak
04-12-06, 11:12 PM
D2H,

File yg sama dunload banyak kali, tapi 3 cerita yg berlainan. Oleh kerana malas nak buang masa terus aku migrate pegi windows vista. Nampaknya macam tak ada masalah jer. Kemudian laju semacam jer dia pegi bila pakai ĀµTorrent nihh....

VISTA macam2 ada..........

ip_2404
04-12-06, 11:19 PM
aku tak faham langsung pasal torrent nih ..aku nak dl citer 24 tak reti2 ... sape2 bleh explain basic pasal torrent ni tak??

jasamu amat dikenang

hehe senang je bro.. ko install bit lord ke bit comet ke? pastu carik file yg ko nak tu *.torrent kat search engine.. xpon ko bukak web wxw.torrentspy.com, wxw.isohunt.com carik file tu pastu ko save n run file tu plak.. lagi tinggi health dier lagi bagus.. ok kalo xphm lagi msg aku..

volz
05-12-06, 02:37 PM
act aku di beritahu bahawa azureus juga adalah salah satu daripada ala2 utk mendonlot torrent nih.. so setelah dinasihati aku pun donlot sbb die cakap azureus nih paling senang digunakan.. last2 dah donlot, satu apa aku tak faham.. sedih tol

monteroX
08-12-06, 11:14 AM
D2H,

Nie aku pastekan test portforward aku.... memanjang error jerr sume port tak open.. pesal ekk?? Nie mcm mana nak buat nie..----->>>> please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP

Error! Port 37769 does not appear to be open.

Error! Port 47595 does not appear to be open.

Error! Port 61836 does not appear to be open.

Please see xxx. portforward. com for more information about how to map a port.

monteroX
15-12-06, 03:28 PM
Woi.... sape tau mana D2H nie??? soklan aku tak berjawap pun nie.... tak de saper tau ke macam mana nak kasi itu port open??? tensen giler dah aku nie...

said_sogo
15-12-06, 04:15 PM
Woi.... sape tau mana D2H nie??? soklan aku tak berjawap pun nie.... tak de saper tau ke macam mana nak kasi itu port open??? tensen giler dah aku nie...
rilek semua....
D2H tengah sibuk menguruskan perkahwinan adik dia, so tak dapat nak online selalu. Minggu depan mungkin dia akan muncul kembali...

p/s : bila lak dia ni nak kawin ek??? asyik uruskan adik jer.:icon_biggrin:

Nel
18-12-06, 12:44 PM
XXX.Portfoward.com/routers.htm <----- cuba try kat situ

monteroX
18-12-06, 02:39 PM
XXX.Portfoward.com/routers.htm <----- cuba try kat situ

Dah try dah.... select router, masukkan static IP bla.. bla.. bla...dah sampai part kena masukkan password tu dah.... tulis kat situ default password.... 'admin'... aku try tapi tak leh masuk pun.... aku suspect nie sume mamat IT opis aku nie lerr dah block abis sumer benda... cuma skang nie.. kalau ada cara plak nak bypass firewall yg diorg set tuh jer...

saper2 yg pernah ada experince bgtau ler...

NeoCyber
18-12-06, 10:25 PM
ada satu thread kat lowyat.net jual VPN server terus ke Europe utk download bittorent labih laju!

ramai yang dah try kata mmg laju.

tak jumpa pula link dia.

bayar rm10 sebulan.

forwhat84
18-12-06, 11:29 PM
kat mana nak daftar yer? kalau sesapa tahu info laa kat kwn2

monteroX
20-12-06, 04:44 PM
rilek semua....
D2H tengah sibuk menguruskan perkahwinan adik dia, so tak dapat nak online selalu. Minggu depan mungkin dia akan muncul kembali...

p/s : bila lak dia ni nak kawin ek??? asyik uruskan adik jer.:icon_biggrin:

said_sogo,

Aku rasa sebenarnya D2H yg gi kawin la... kalau adik dia yg kawin takkan sibuk giler... bercuti sampai tah berapa lama.. kalau mcm nie punya lama dia sibuk mesti siap gi honeymoon skali dah kot...

lebih baik ko tny dia betul2... hehehhe

P.S: Aku bkn apa... khidmat dia amat diperlukan disini dan dikala ini...kekekek

cray
05-01-07, 02:13 AM
aku tgh ada problem nie..sape bley bantu..aku ada d-load 2-3 buah movie .wmv, guna uTorrent. bila nak tekan play je kat windows player dia kluar box aquisition licence..aper mende tuh..tak bley jalan..penat tuh tunggu abis d-load..

mailgolok
05-01-07, 02:36 PM
satu lg nak kepastian,betulke TMNET dah sekat pengguna malaysia nak donlod guna torrent ni-katanya sebagai satu cara nak kurangkan kesesakan selepas taufan kat taiwan baru ni,aku tak tau /reti bab ni,sapa boleh bagi ulasan?

Kimie
05-01-07, 03:28 PM
satu lg nak kepastian,betulke TMNET dah sekat pengguna malaysia nak donlod guna torrent ni-katanya sebagai satu cara nak kurangkan kesesakan selepas taufan kat taiwan baru ni,aku tak tau /reti bab ni,sapa boleh bagi ulasan?

Aku pun mengalami masalah yg sama..aku pun nak tanya gak
adakah segala jenis mak nenk torrent buat sementara waktu
nih tak dapat digunakan ker? Sebab aku dah cuba donlod tapi
peer menunjukkan nothing padahal katanya ada peer yg aktif?
sapa agak2 leh tolong dalam hal nih?!!

D2H
06-01-07, 12:16 AM
kimie and all,

diharap pengguna2 broadband dpt meminimakan atau stop guna apa2 bit torrent client utk donlod buat masa ni sbb efek pada pengguna. akibat gempa kat taiwan hari tu, beberapa underwater cable dah broke down dan kebanyakan pengguna sekitar asia guna kabel yg dah tinggal ckit tu. pengguna ramai, kabel ckit. itu sebab slow. akibatnya congested la. pengguna yg tak berperikemanusiaan yg guna p2p dan bt secara berleluasa. donlod ikut sedap hati je. ini menjadikan connection internet bertambah slow gile.

diharap penjelasan ini dpt memberikan gambaran mengenai situasi internet rantau ini.

bro monteroX,
sori lama takde..aku sakit la bro..
menjawap pada persoalan dan penjelasan ko tu. nampaknya ko try access utorrent dari opis yg ada firewall. sbb 2 nama firewall tu iaitu peerguardian2 dan protowall tu dah block awal2. ko dah mmg takleh nak open mana2 port pun. jadi jawapannya mmg takleh nak guna kat opis tu. sori.


bro cray,
file movie tu dah kena encrypt ngan license tu. sama mcm mp3 yg download dari p2p dan net. kalo nak open dia akan mintak lesen atau activation code dari subscribers atau owner file wmv tu. useless la file tu bro.

mailgolok
06-01-07, 06:15 PM
Tq D2H atas penjelasan tu,da faham sekarang ni.

Satu pertanyaan,bolehkah kita guna proxy mana negara untuk alternatif lajukan speed sementara TMNEt settlekan keadaan? negara mana yg boleh dicadngkan?

D2H
06-01-07, 06:36 PM
Tq D2H atas penjelasan tu,da faham sekarang ni.

Satu pertanyaan,bolehkah kita guna proxy mana negara untuk alternatif lajukan speed sementara TMNEt settlekan keadaan? negara mana yg boleh dicadngkan?

bole..aku pun guna proxy negara lain. laju..hehehe.. try guna proxy dari australia. since diaorang punya kabel takde link ngan kita dan yg terlibat ngan gempa tu lagipun proxy australia ni direct terus ke US dan UK. try googling pastu taip "proxy for free".

mailgolok
06-01-07, 06:48 PM
Ok beres,Tq arr D2H-mmg laju la-heheheh

Lakum
07-01-07, 08:26 PM
Soalan newbie nih...

Bleh ka guna proxy utk torrent? Apa beza sock4 @ 5 atau HTTP proxy? Aku ada list proxy australia...tapi tak pasti plak sock mende. Rasanya HTTP proxy kot..aku guna utk firefox ja. Mmg laju...so tu yg nak tanya pasal torrent plak.

Kimie
07-01-07, 11:03 PM
bole..aku pun guna proxy negara lain. laju..hehehe.. try guna proxy dari australia. since diaorang punya kabel takde link ngan kita dan yg terlibat ngan gempa tu lagipun proxy australia ni direct terus ke US dan UK. try googling pastu taip "proxy for free".

D2H,

Bro, jika aku nak guna proxy yg lain bermakna
harus letak dekat connection internet secara
manual ker?! Dia org detect ker kalo kita guna
proxy lain nih?

P/s Ingat2 lupalah camner cara nak letak proxy?

D2H
08-01-07, 05:23 PM
Soalan newbie nih...

Bleh ka guna proxy utk torrent? Apa beza sock4 @ 5 atau HTTP proxy? Aku ada list proxy australia...tapi tak pasti plak sock mende. Rasanya HTTP proxy kot..aku guna utk firefox ja. Mmg laju...so tu yg nak tanya pasal torrent plak.

torrent guna proxy payah ckit sbb access ke p2p mcm kena sekat ckit. tapi ko leh cuba. try masuk site ni. dia ada ajar cara nak guna proxy..

sini:
maseko.com/2006/05/04/download-file-torrent-via-proxy

D2H
08-01-07, 05:32 PM
D2H,

Bro, jika aku nak guna proxy yg lain bermakna
harus letak dekat connection internet secara
manual ker?! Dia org detect ker kalo kita guna
proxy lain nih?

P/s Ingat2 lupalah camner cara nak letak proxy?


letak kat browsers yg ko guna. kat dlm tools pastu biasanya dlm connection setting. proxy ni takde hal punya.. proxy ni cuma mcm batu loncatan je. takde hal la.. ok je..

Lakum
08-01-07, 09:02 PM
torrent guna proxy payah ckit sbb access ke p2p mcm kena sekat ckit. tapi ko leh cuba. try masuk site ni. dia ada ajar cara nak guna proxy..

sini:
maseko.com/2006/05/04/download-file-torrent-via-proxy
Selepas aku post semalam aku ada try proxy kat uTorrent. Lupa nak update sini.

Boleh tu mmg boleh. Tapi macam tadak gunanya. Sebab proxy tu hanya kasi kita connect ke tracker saja. Connect ke peers takleh. So..takdak maknanya lah. Kecuali ada Socks5. Yg free slalu takleh. Kalo ada yg bayar..maybe bleh guna Socks5 utk connect ke peers.

Anyway...thanks Dick 2 Hole.......

D2H
08-01-07, 09:11 PM
Selepas aku post semalam aku ada try proxy kat uTorrent. Lupa nak update sini.

Boleh tu mmg boleh. Tapi macam tadak gunanya. Sebab proxy tu hanya kasi kita connect ke tracker saja. Connect ke peers takleh. So..takdak maknanya lah. Kecuali ada Socks5. Yg free slalu takleh. Kalo ada yg bayar..maybe bleh guna Socks5 utk connect ke peers.

Anyway...thanks Dick 2 Hole.......

btul tu.. takde guna gak..

oitt.. mana ko tau previous nick aku nih??

Kimie
09-01-07, 12:26 AM
btul tu.. takde guna gak..

oitt.. mana ko tau previous nick aku nih??

Bro,

Aku rasa user lama mesti tau singkatan nick nih...(ekceli aku pun tau gak
takmo lah cakap nanti kenangan lama berulang kembali...ekekekekek)

D2H,

nanti aku cuba letak proxy australia tuh...biar berasap PC nih donlot
kalo laju sebagaimana yg diperkatakan...ekekekeke..thank bro for the
info proxy..

badak
09-01-07, 10:24 PM
hmm bro kimie klu ader proxy utk torrent kasi share kengkawan ek hehehe

BT
10-01-07, 06:00 PM
Aku dgr torrent nih merbahayakan PC (Spyware,malware adware). D2H, tolong kasik penjelasan.

Lagi satu, aku try torrent BitLord ngan Flashget apsal tak gerak pun? Masa ni aku guna wireless kat restoran.

Ryoga_Echizen
10-01-07, 07:10 PM
Start semalam aku nyer Utorrent ada masalah pasal DHT (bukan D2H) yg sebelah kiri icon hijau kat bawah sekali tu . Sebelum ni okay je DHT node tu dalam 270. Pastu tiba2 jadik "DHT : node 0 (Login)" ngan "DHT : waiting to log in".

Aku dah try delete kan 'dht.dat & dht.old' berpandukan Utorrent troubleshooting guide tapi tak jadi apa pun. Port pun aku dah forwardkan ngan betul (icon tick kaler hijau tu).

Kepada pengguna Utorrent, adakah anda pernah mengalami masalah ni? Kalau ada, camne nak solve kan benda ni?

D2H
10-01-07, 10:52 PM
Aku dgr torrent nih merbahayakan PC (Spyware,malware adware). D2H, tolong kasik penjelasan.

Lagi satu, aku try torrent BitLord ngan Flashget apsal tak gerak pun? Masa ni aku guna wireless kat restoran.


torrent ni mmg bahaya. sama gak ngan p2p mcm kazaa, limewire dsb.. kita donlod tapi tak tau file yg attach sama ngan apa yg kita donlod. tapi make sure komputer dah install ngan antivirus dan spyware yg bagus.

donlod tak gerak? skarang tenet problem. kalo wireless lagilah susah gerak sbb paling maksimum speed pun 384kbps je kan?

Lakum
11-01-07, 01:05 AM
Start semalam aku nyer Utorrent ada masalah pasal DHT (bukan D2H) yg sebelah kiri icon hijau kat bawah sekali tu . Sebelum ni okay je DHT node tu dalam 270. Pastu tiba2 jadik "DHT : node 0 (Login)" ngan "DHT : waiting to log in".

Aku dah try delete kan 'dht.dat & dht.old' berpandukan Utorrent troubleshooting guide tapi tak jadi apa pun. Port pun aku dah forwardkan ngan betul (icon tick kaler hijau tu).

Kepada pengguna Utorrent, adakah anda pernah mengalami masalah ni? Kalau ada, camne nak solve kan benda ni?
Aku guna uTorrent. Aku pun jadi lagu tu gak. Aku rasa tadak cara nak solve. Tunggu international link dah ok la kot. La nih pun kita cuma bleh connect ke tracker ja. Kalo peers luar (us ke mana ker) mmg susah nak connect. Dok ada dalam peers list...tapi tak donlod dari depa pun. Kalo peers malaysia...mmg ok.

So la nih aku cuma donlod dari torrent malaysia ja. Tapi tak banyak stuff sangat...jadi la dari dok saja. Hehehehe...

krak
23-01-07, 11:48 PM
Ini realease PAW Gui yg boleh diguna pakai untuk bypass tmnut torrent throttle.
Extract di dalam apa2 folder kemudian run startserver.bat dan startGui.bat. Setelah kedua2 run apa lagi mulalah u-torrent...........

mkshare.org/30782 - PAW Gui

Yang pasti traker status anda akan working.....................

royaljelly
24-01-07, 03:52 AM
Ini realease PAW Gui yg boleh diguna pakai untuk bypass tmnut torrent throttle.
Extract di dalam apa2 folder kemudian run startserver.bat dan startGui.bat. Setelah kedua2 run apa lagi mulalah u-torrent...........

mkshare.org/30782 - PAW Gui

Yang pasti traker status anda akan working.....................

Bro, nie bukan ke filtering software?
macam mana dia leh tolong bypass throttle?

BTW, tak silap saya, menurut sumber2 dalaman,
semenjak disember 06, TMNUT dah uncapped p2p network...

krak
24-01-07, 04:38 AM
Bagi yg mengalami masalah torrent traker blok . Ianya tidak akan menyelesaikan tmnut throttle.

Tak semua area tmnut blok torrent, ada area yg masih tidak diblok dan akan diblok. Bagi mereka yg belum tu kira anda bernasib baiklah kerana kawasan anda bandwith tidak semaksima area yg suka menorent nih. Seperti area saya dan kawasan2 yg sewaktu dengannya memang telah diblok 100&#37;, pecaya atau tidak itu terpulanglah.........

Memang software tersebut merupakan satu software filtering, menukarkan torrent kepada http biasa. Dalam ertikata lain tmnut tak dapat nak detect aktiviti torrent anda, Itu sahaja..... Nak detail anda boleh check help function di dalam software PAW Gui dan laman web tersebut.

Whopsss hampir terlupa, pastikan anda setting di dalam u-torrent kepada http dan server localhost dan port 8080

Semoga Selamat Mencuba................

royaljelly
25-01-07, 12:24 AM
Whopsss hampir terlupa, pastikan anda setting di dalam u-torrent kepada http dan server localhost dan port 8080

Semoga Selamat Mencuba................

Bos,

adakah ini bermakna saya boleh toron kat ofis saya yang ahnya bukak port 80 dan 8080? port toron konfem kena tutup selain dari port 8080 atau 80.

adakah PAW dapat menyelesaikan masalah tu?

krak
25-01-07, 09:59 PM
Ro Jell,

Berdasarkan pada xperience memang x lepas ler sebab kat ofis engko tu dah ada proxy server dia sendiri. Lainlah kalau ofis engko tu pakai router tu ada harapan ler sikit atau pun engko running direct to server........

kerjabodoh
26-01-07, 01:01 AM
kalu peminat naruto..
hxxp://yhbt.mine.nu/t/
dia antara yg terawal upload latest naruto anime.

forwhat84
26-01-07, 08:37 AM
Ini realease PAW Gui yg boleh diguna pakai untuk bypass tmnut torrent throttle.
Extract di dalam apa2 folder kemudian run startserver.bat dan startGui.bat. Setelah kedua2 run apa lagi mulalah u-torrent...........

mkshare.org/30782 - PAW Gui

Yang pasti traker status anda akan working.....................

bro mcm mana nak guna? bila run kan startserver.bat dan startGui.bat dia kata bad command or file? winME tak boleh guna ke?

thanks~

krak
26-01-07, 09:37 AM
Alamak tak pasti pulak Win Me boleh atau tidak, mungkin ada firewall dah blok. Setahu saya software ini diwujudkan 10 years back sekitar 1996 gitu. Sepatutnya tiada masalah.......

forwhat84
27-01-07, 04:16 AM
ehehhe tak apa bro.. dah boleh dah.. kena guna java rupanyer.. pc ni tak ada java..

bro server dan port nak letak apa yer? boleh bagi kan satu tak.. coz tak tahu nak letak apa...

thanks bro~

Kimie
31-01-07, 11:03 PM
Bagi yg mengalami masalah torrent traker blok . Ianya tidak akan menyelesaikan tmnut throttle.

Tak semua area tmnut blok torrent, ada area yg masih tidak diblok dan akan diblok. Bagi mereka yg belum tu kira anda bernasib baiklah kerana kawasan anda bandwith tidak semaksima area yg suka menorent nih. Seperti area saya dan kawasan2 yg sewaktu dengannya memang telah diblok 100%, pecaya atau tidak itu terpulanglah.........

Memang software tersebut merupakan satu software filtering, menukarkan torrent kepada http biasa. Dalam ertikata lain tmnut tak dapat nak detect aktiviti torrent anda, Itu sahaja..... Nak detail anda boleh check help function di dalam software PAW Gui dan laman web tersebut.

Whopsss hampir terlupa, pastikan anda setting di dalam u-torrent kepada http dan server localhost dan port 8080

Semoga Selamat Mencuba................

Bro, gua dah cuba buat tapi cam tak berjaya jer nih
apa lagi cara lagi yg perlu gua buat nih..alamak katak

forwhat84
03-02-07, 12:57 AM
bro kimi mcm mana nak set port dan server paw?

Kimie
03-02-07, 09:09 PM
bro kimi mcm mana nak set port dan server paw?

Bro ngko takyah set apa2 just klik dua aplikasi iaitu
Start Server ngan Star GUI otomatik nanti dia akan
sambungkan ke server nyer tapi sebelum tuh ngko
kena set torrent connection jadi localhost port 8080

krak
22-02-07, 09:23 PM
Mesti ada antara members yg dah guna VPN (Virtual Private Network) untuk bypass Tmnut Sreamyx P2P Torrent Throttle ni. Kalau ada tips tu ceritalah sikit...........

tester
25-02-07, 11:13 AM
Bro ngko takyah set apa2 just klik dua aplikasi iaitu
Start Server ngan Star GUI otomatik nanti dia akan
sambungkan ke server nyer tapi sebelum tuh ngko
kena set torrent connection jadi localhost port 8080

bro Kimie

dalam uTorrent tu kat mana nak set "localhost port 8080" tu.
boleh bagi screenshot tak?

forwhat84
26-02-07, 12:00 AM
Virtual Private Network? huh? mcm mana lak tu? mcm proxy ke? nak tahu jugak.. ada sesapa yg tahu?

forwhat84
28-02-07, 08:20 AM
sesapa ada xs torrent kst jiwang.cc tak? boleh tak sesapa invite aku,


Sorry this site has disabled user registration, the only way to register is via a invite from a existing member.

Pls visit Our forums to request an invitation

kalau sesapa ada xs kat sana pls add aku yer.. ni email aku [email protected] ~ nak torrent pon kena register :35:

D2H
28-02-07, 12:26 PM
sesapa ada xs torrent kst jiwang.cc tak? boleh tak sesapa invite aku,



kalau sesapa ada xs kat sana pls add aku yer.. ni email aku [email protected] ~ nak torrent pon kena register :35:


aku ada akaun kat jiwang.cc..tapi masalahnya invites aku dah abis. takleh nak invite orang lagi. nanti kalo dah ada lagi aku bagi kat ko.

forwhat84
01-03-07, 02:40 AM
kenapa ek dorang buat mcm tu? susah le.. boleh cite tak.. dorang ada toren movie malaysia ke? ke movie luar? thanks bro~

D2H
01-03-07, 05:26 PM
kenapa ek dorang buat mcm tu? susah le.. boleh cite tak.. dorang ada toren movie malaysia ke? ke movie luar? thanks bro~

movie malaysia, indon, korea dan mcm2 lagi. tv series pun ada. muzik video pun ada..mcm2 lagi la. ehehe..

tigersnuk
03-03-07, 08:35 AM
korang register kat torrent2ftp.com. skang ni aku donlod torrent guna tu je. memang laju dan terjamin 100 percent. itu kalau nak free la. kalau nak vpn yg berbayar tu kau punya suka lah.

forwhat84
04-03-07, 01:18 AM
wahh~~ best tu... broD2H, Dsesapa add laa aku~~~~ bro add laa bro,~ kwn bro tak boleh add kan ke? kemaruk nak load cite melayu ni~ huhuhu thanks bro~

kaki2005
07-03-07, 12:02 AM
ada sesiapa dapat laju tak guna torrent

monteroX
02-04-07, 02:22 PM
korang register kat torrent2ftp.com. skang ni aku donlod torrent guna tu je. memang laju dan terjamin 100 percent. itu kalau nak free la. kalau nak vpn yg berbayar tu kau punya suka lah.


Geng.... takde website lain ke yang seangkatan dgn nie??? tak banyak option laa benda yg boleh didownload.....

nazwa69
06-04-07, 06:31 PM
hahaha... sape nak invite jiwang... aku leh invite.... salam perkenalan.... PM aku k.. tapi ingat, aku tak layan email2 free... misalnye... email yahoo, hotmail. gmail.... jom jom... kite kongsi fail!

Xda
10-04-07, 01:03 AM
Aku pakai vpn jer, tak ada masalah langsung nak connect dengan torrent. Maksimum boleh pegi untuk 1mb punya streamyx 110kb/s downloading dan 50kb/s uploading..... Kelajuan tahap maksimum, tapi kenalah subcribe ke Premium User. Kalau setakat free user setakat 30kb/s jer lah.

tigerboy_82
14-04-07, 01:17 PM
alo kenkawan otai..kalo utorent ok tak...g komen pls

satu lagi...macam mana nak download bg laju...???

zerocoool
21-05-07, 02:46 PM
Pada aku la kan....mana2 torent pun bleh donload dgn laju...depend la ngan dia punya 'seeder' and 'leecher'..klau ada ramai yg seed......laju ler ko donload....ko rang bleh tgk dulu kat site torrent tuh ada ramai tak dia punya seeder....then baru ler donload.....satu lagi tips korang bleh tgk 'comment' kat site torrent tuh..kekadang tuh hampeh jer....jangan kene tipu dah ler....

280kmh
30-05-07, 07:56 PM
Pada aku la kan....mana2 torent pun bleh donload dgn laju...depend la ngan dia punya 'seeder' and 'leecher'..klau ada ramai yg seed......laju ler ko donload....ko rang bleh tgk dulu kat site torrent tuh ada ramai tak dia punya seeder....then baru ler donload.....satu lagi tips korang bleh tgk 'comment' kat site torrent tuh..kekadang tuh hampeh jer....jangan kene tipu dah ler....

mmg betul..kadang2 tuh nk download lain..yg lain lak ter download

mtoys
30-05-07, 08:56 PM
aku dah lama nak blajar guna torrent ni tp xpaham2la... aku dah download b ittorent pastu dah install skali dgn azureus tp aku xleh nak gunala... xleh download apa pun.. knapala torrent ni xmudah cam limewire kan.. huhuhu

^-^
01-06-07, 12:12 PM
hallo kawan macam mana nak convert file ni aku punya file avi bila aku download dekat torrent arr lepas tu tak leh baca la sebab aku tak ada fomart avi aku nak convert jadi mpg

otai007
04-06-07, 03:21 PM
hallo kawan macam mana nak convert file ni aku punya file avi bila aku download dekat torrent arr lepas tu tak leh baca la sebab aku tak ada fomart avi aku nak convert jadi mpg


Kalau ko ada k-lite codec pack ada player WM classic.....ko boleh main file AVI.....

ko cuba download WinAvi Video Converter........

setandan
04-06-07, 08:22 PM
hallo kawan macam mana nak convert file ni aku punya file avi bila aku download dekat torrent arr lepas tu tak leh baca la sebab aku tak ada fomart avi aku nak convert jadi mpg

ko bole pakai VLC player download kat sini videolan.org

krak
05-06-07, 03:47 PM
Sebelum lari dari tajuk asal baik kita tumpukan pada topik asal thread ini. Bittorrent Guide. Berbagai bagai masalah untuk pennorent buat masa ini. Bermula dari tmnuts screamix fully throttled dan bermacam macam Internet Provider kat MMlysia ni buat, termasuklah Maxis Broadband ie 3G/HSDPA yg turut menthrottled semaksimum 0kb/s (tak jalan langsung) dan sebagainya.

Sebagai hardcore torrentor mesti ada juga yg berfikir bagaimana untuk mengatasi masalah tersebut atau bertukar haluan kepada direct download ataupun direct streaming bagi penggemar-penggemar series tv dan ada juga yg cuba bypass torrent dengan menggunakan proxy (PAW-Gui) ataupun tunelling. Ada ketika percubaan tersebut berjaya dan ada kalanya tidak. Bergantung kepada ip itu sendiri. Sekiranya ip tersebut tergolong dari ip yg hampeh maka slow lah jadinya dan sekiranya ip tersebut laju maka lajulah torrent tersebut.

Ketidakstabilan tersebut telah mengubah pennorent kepada vpn (Virtual private network). Dengan kadar screamyx rm77 per month hardcore torrentor terpaksa mengeluarkan wang tambahan untuk mengsubscribe vpn tersebut. Dengan kadar USD9 sebulan masalah menorrent bagi mereka dapat di atasi. Penggunaan vpn masih lagi tertakluk kepada server mereka di US. Kadangkala ada ketika server dia down dan terpaksalah melolong sementara (mcm semalam dari kul 2.00pm sampai 8.00mlm). Tapi yg pasti hardcore torrentor masih mampu menorrent dengan jayanya.

Dengan sedikit pengalaman yg diperolehi dari kaki kaki torrent di Malaysia ni, pengwujudan laman torrent jiwang dari Malaysia (nak kena ada invitation bary boleh register kat jiwang) sedikit sebanyak membantu mereka-mereka yg menagih torrent torrent tersebut. Memang tiada masalah untuk menorrent di sini cuma apa yg perlu enablekan protokol encription dan ia akan terus jalan sehingga siap dengan jayanya.

Bgai yg sudah advance stage torrent bagi mereka tiada masalah langsung. Kewujudan Torrentflux mengatasi segala-galanya. Kalau setakat 1.39Gig file tu dalam masa tak sampai 10 minit dah siap mennorent. Memang laju dan effective giler..... Ha ha tentunya ada yg tertanya-tanya macamana yek????? Ingat nak buat satu TT lagi pasal Torrent Pulak, amacam D2H mau join. Kali ini wa kasi rar wa punya LCD,PS3 n gadget2 yg ada kasi bawak sekali kui kui kui......

Begitulah sedikit sebanyak torrent di masa kini

D2H
05-06-07, 11:56 PM
wahahaha... ayat yg betul2 mengujakan bila ko mention nak rar kan gadget2 ko tuh.. huihh.. terliur aku weh.. haha...:icon_biggrin:

mungkin nanti kita buat TT IT dan gadget skali harung. lepas tu leh la bincang2 perkara2 berbangkit. sambil2 korang bincang tu, aku layan la PS3 tu dulu sampai muak. huhuhu..

apa2pun nanti kita set time dlm hari minggu utk jadikan TT ni berjalan. tapi tunggu beberapa thread gadget bagi confirmation date.

chochobi
25-06-07, 02:05 AM
1.39 GB dalam 10 minit?? meleleh air liur aku membacanya... aku nak dapat 20kbps pon dah susah dah sekarang nie..

krak
25-06-07, 02:27 AM
Chochobi,

Jika anda menghadiri TT AF/Gadget pada hari Sabtu 23/06/2007 yang lalu sudah tentu saya akan menunjuk bagaimana caranya. Walau apa pun anda masih tidak terlambat untuk mempelajarinya. Jgn mensia-siakan connection 1Mb Streamyx anda dengan 'idling mode'. Jadilah Pengguna yg Bijak...... He he kalau ada next TT jgn lupa untuk joint sekali dan banyak benda kita boleh berkongsi bersama....

darkjedi
01-07-07, 05:14 PM
Sorry dah lama mengilang gaya baru nak Torrent guna TorrentFlux server :) confirm laju tahap dewa

chochobi
01-07-07, 10:39 PM
yer.. aku sudah kerugian kerana termiss TT tersebut.. kalau buat lagi sekali aku sure pergi punya... bukan torrentflux kena pakai webserver ker?? aku bab lebih2 ni tak reti sgt... ari tu masa nak setting NAT and bypass firewall utk azureus pon meleleh peloh mengerjakan nak kasi ok ..

tanjong3
06-07-07, 03:46 AM
maybe connection 2 dh block kot..xder care lain, melainkan ko tau passwd router..huhu

krak
23-07-07, 03:06 PM
D2H mcm aku pakai 3g blh pakai ke Torrenflux tu....... sorry la klau silap brtnya aku msh br lg dlm bab ni

He he D2H saya tolong jawapkan, lantun. Torrentflux adalah software yg digunapakai server untuk mennorent. Dia akan menorrent sehingga siap dan anda hanya sedut file yg telah siap ditorrent dari server jer menggunakan ftp ie. internet download manager. Siap, complete.... Tak ada p2p throttle ke, limited connection ke.......

Lihat Thread Torrentflux kat bawah ni, ada cerita sedikit sebanyak pasal torrentflux. Darkjedi juga telah memaklumkan kedua dua server tersebut adalah non-profit server. Cepat sebelum terlambat......

mykakis.org/forum/showthread.php?t=3644

kurosakiichigobleach
25-07-07, 01:35 AM
ni tempat bet kalau nak download movie dvd quality... aXXo ni memang popular ngan quality movie yang d rip nye
h t t p://axxo.superfundo.org/

melantun
19-08-07, 10:57 AM
aku dh try mcm torrent,u torrent,fast torrent,swapper,bit torrent&bit comet,tp msh hampeh la downloadnya,mcmana nk dpt setting terbaik utk menoren dgn jayanya,latest skali aku dh install flash xp utk torrent flux tp aku msh blum phm nk menggunakannya...hrp korng tolong jp...

krak
19-08-07, 01:58 PM
aku dh try mcm torrent,u torrent,fast torrent,swapper,bit torrent&bit comet,tp msh hampeh la downloadnya,mcmana nk dpt setting terbaik utk menoren dgn jayanya,latest skali aku dh install flash xp utk torrent flux tp aku msh blum phm nk menggunakannya...hrp korng tolong jp...

Anda sudah subscribe ke server torrentflux ke? Kalau anda belum sampai bila2 pun anda tak boleh nak menorrent. Flash XP adalah pengantara digunakan untuk menyedut torrent file yg sudah siap di dedicated server. Anda sudah salah faham bagaimana konsep asal torrenflux.

Untuk pengetahuan anda screamyx sudah lama throttle torrent, setahun anda torrent pun belum tentu ia akan siap.

melantun
20-08-07, 10:26 PM
aku blum lg subscribe ke server torrenflux,so skrg apa yg ptt aku buat?adakah semua torrent2 ni perlukan account utk menggunakannya?yg aku tau,torrentflux perlu ada account utk menggunkannya,sekiranya aku dh dptkn account tersebut,apa langkah seterusnya?

krak
20-08-07, 10:55 PM
Wah anda advance sikit kerana ingin tahu apakah selanjutnya perlu anda buat setelah mempunyai account torrenflux. Jika anda sanggup untuk menyewa sebanyak USD199.00+ per month with limited 100GB data (Subscription bagi menyewa Server 100Mbits dengan kapasiti 1Gb RAM dsb, tidak termasuk kos upgrade server package) adalah dialu-alukan. Tujuan Non Profit Server diwujudkan adalah untuk berkongsi sesama Torrentor bagi menggunakan kemudahan Dedicated Server Tersebut. Tiada keuntungan di buat memandangkan kerja2 penyelenggaraan yg perlu dibuat setiap masa bagi memastikan server tersebut berjalan lancar sepanjang masa. Sehingga kini kedua dua server tersebut telah pun berjalan lancar dan masuk bulan ke tiga operasinya.

Bagi yg sudah mempunyai account di torrentflux biasanya Totorial akan di ajar secara online oleh ADMIN sehinggalah masalah tersebut selsesai. Saya akan ceritakan sedikit sebanyak bagaimana merunkan torrent di torrentflux di thread yg sepatutnya.

alongeasy
25-08-07, 12:24 AM
Sorry for asking.

Aku ni baru lagi beli CELCOM 3G Broadband 3.6MB ni. Jadi member aku cakap yang aku leh download torrent guna flashget. best gak guna dier cumer aku tak tahu cam ner nak cari seeder dier. cam ner nak kumpul seeder? cam ner nak cari seeder porn? leh bagi aku tuition sikit tak?

krak
25-08-07, 01:09 AM
Sorry for asking.

Aku ni baru lagi beli CELCOM 3G Broadband 3.6MB ni. Jadi member aku cakap yang aku leh download torrent guna flashget. best gak guna dier cumer aku tak tahu cam ner nak cari seeder dier. cam ner nak kumpul seeder? cam ner nak cari seeder porn? leh bagi aku tuition sikit tak?

alongeasy,

Wah sudah upgrade menggunakan Mobile Internet Capabilty, adakah anda menggunakan datacard atau pun handphone? He he anda juga boleh mendapatkan maksimum download speed 180kB/s jika kawasan anda ada coverage HSDPA (3.5G).

Woiks pertanyaan anda tentang torrent dgn flashget adalah agak luar biasa. Mungkin kerana anda masih blurred ataupun anda main tembak jer 'download torrent guna flashget' he he tak per, biar saya terangkan apa itu flashget terlebih dahulu. Flashget lebih kurang Internet Download Manager iaitu software yg digunakan untuk mendownload sesuatu file di internet dengan memaksimakan kelajuan internet yg anda miliki. Ianya bergantung juga kepada website tersebut dan juga pakej internet yg anda subscribed. Semakin laju Internet Connection anda, semakin cepat proses mendownload sesuaty file itu.

Jika anda ingin tahu tentang sejarah torrent sila baca thread ini dari mula. Ada cerita bagaimana, di mana dan isu semasa tentangnya. Dalam kes anda Flashget digunakan untuk menyedut file dari server Torrentflux (ftp - file transfer protokol) dan bukan untuk menorrent seperti yg kawan anda cakapkan itu. Kerja2 menorrent adalah dijalankan oleh server tersebut dan kita hanya mengawalnya dengan menggunakan Torrentflux-b4rt Server Software. Lihat juga thread Torrentflux untuk cerita selanjutnya.

D2H
25-08-07, 11:31 AM
hmm.. flashget mmg leh donwload torrent ler.. beberapa version kebelakangan ini, flashget dah masukkan skali fungsi torrent dlm softwarenya.

ada gak guna flashget utk download torrent yg kecik2 sblum ni. kira ok la gak.

krak
25-08-07, 02:24 PM
Urmm kalau dia boleh torrent file besar2 ok jugak tuh. Sorrylah sebab tak pernah guna sebelum nih. Nih tengah berjinak pula dengan xunlei pula. Kalau ada progress akan diwar warkan juga.

D2H
25-08-07, 03:20 PM
Urmm kalau dia boleh torrent file besar2 ok jugak tuh. Sorrylah sebab tak pernah guna sebelum nih. Nih tengah berjinak pula dengan xunlei pula. Kalau ada progress akan diwar warkan juga.

Lepas bro bagitau pasal Xunlei ni, saya terus cari kat google. Ia sejenis P2P mcm Limewire ngan Kazaa ke? Tgk Google pun berminat ngan company tu..

pukinzir
21-10-07, 02:48 AM
try guna deluge , dapat bypass bittorent throttle dari tmnet ,dulu ada linux version , sekarang dah ada windows version walaupun still alpha release

1 lagi , guna xunlei

tanjong3
21-10-07, 04:19 AM
guna utorrent 1.7.5 kn lagi senang.. ringan pn ringan... mudah dan user-friendly... tp nk powerful gune laa azuereus 3... best...

tadiya
23-10-07, 01:45 AM
Aku pakai Bitcomet terbaru. Setting takde apa yang special pun. Dapat la donlod 60-70kB/s. Dulu pakai utorrent langsung tak gerak donlod aku.

akubb
25-11-07, 06:13 AM
most probably ada setting yg menyebabkan dia tak gerak langsung. one good thing about utorrent dia light, so x makan byk sgt memory. apa2 pun, utk site torrent terbaik, always visit btjunkie.org.

exploited
25-11-07, 11:31 AM
http://img86.imageshack.us/img86/9160/80039284sb0.jpg

bitcomet saye :)

complexxx
27-11-07, 12:22 AM
pergh, camne leh sampai 151kbs?

xsilap dlu ade org pernah ajar camne nak tweak siket BC untuk dapat speed camtu kan..?

krak
27-11-07, 12:30 AM
Yeah exploited tunjukkan cara anda. Berkongsi maklumat adalah matlamat kami di mk.

exploited
27-11-07, 01:57 AM
oh krakatua its my pleasure

aku dah upload bitcomet versi upgrade turbo charge nya

sila la download di sini
RapidShare: 1-Click Webhosting (http://rapidshare.com/files/65088479/BCMAX2.rar.html)

extract je x payah install
just run bitcomet.exe tu n torrent !!

kalo nak sedap ambik la torent yg ramai seed
Mininova : The ultimate BitTorrent source! (http://www.mininova.org) - search aXXo movie
mmg laju speed korang
selamat mencuba dan berjaya

perlu diingat :
bila speed korang dah max ..system korang akan slow ader effect ... so run bitcomet nih bila korang dah tak guna pc ..

so kalo lepas ni harap2 ade geng yg bg feedback jadi ke x kan
dapt ke korg 100 kb/s nak tau gk aku hehe
chow sekian


err... krakatua tnya sikit
saya dah boleh naik AU x? hihihik..

kuderia
27-11-07, 05:22 PM
err... krakatua tnya sikit
saya dah boleh naik AU x? hihihik..

Ha..nih biar aku jawab...

Ape ke halnya yang ko pegi tanya soklan ni kat sini...salah thread ni...posting sampah ni kekekeke

Apa yang dikejarnya sangat AU ni...bukannya jadi kaye pon... dapat super power jauh sekali hehe...

Jangan ghairah sangat kejar status...bila dah cukup layak, sampai masanya dia akan naik sendiri..automatik!

akubb
01-12-07, 03:43 AM
axxo-release.blogspot.com

tempat yg listkan axxo uploads, which are high in quality and fast dloading.

at the moment, axxo merajuk dan stop ripping dvd. ada problem ngan admin pirate bay. tp harap2 dia dtg blk le nanti.

hp3420
06-12-07, 12:10 AM
aku terpaksa subscribe vpn semata mata nak dl torrent huhuhuh

^-^
10-12-07, 03:37 PM
as`kum...kawan kawan semua gue datang lagi untuk menyelamatkan anda dari kesusahan..saya dulu memang benci nak guna bitcomet...atau torrent tapi setelah saya chatting berjumpa dengan satu mamat tu dia tolong saya buat speed bagi download melalui bitcomet laju..memang laju gila beb..kalau dulu saya download movie 1 wk 1 movie sekarang ni saya download movie hanya makan masa tak sampai sehari..tapi memang best ..tapi yang bestnya bile saya download saya tak mengangu org lain tau pengguna yang lain contoh saya berkerja di cybercafe and then kalau dulu saya download bitcomet aja mesti pengguna lain gangu..tapi sekarang ni tak ada dah best and syiok tau heheh ada sapa sapa berminat pm saya :D okies..sebab benda ni nak kena belajar setting dalam modem dulu sapa sapa berminat pm me okies

krak
11-12-07, 12:58 AM
He he tak payah nak ber pm ler bro. Citer jer caranya di sini. Bukan sorang dua jer yg nak tahu bagaimana, ramai neh nak tahu.... Berkongsi maklumat adalah matlamat kami di sini. Tak ramai yg mampu nak kuar duit untuk subscribe vpn ataupun torrentflux.

exploited
11-12-07, 11:25 PM
apakah bitcomet upgraded saya tidak berfungsi mr krakatua ?
saya dah post bitcomet yg boleh capai 100 kb/s dlm thread lalu
atau ada sape2 dah try plz give feedback here

hp3420
13-12-07, 05:25 PM
aku ada jumpa cara baru....torrentflu aper ntah....tp kena bayar gak....takper aku try dulu kalo ok nanti aku bgtau kat sini....

toyol
13-12-07, 05:50 PM
aku pakai bitcomet bc max 2.5 memang laju,tapi kekadang selalu gak crush
just download open n ready to go..kat rumah ni aku takde lak nak setting modem ke ape ke
pasal tak perlu..

brav01
15-12-07, 02:26 AM
aku terpaksa subscribe vpn semata mata nak dl torrent huhuhuh


muhahahah... sape suh bayar... free nyer ade banyak... salah 2 nyer adalah...

ww#.mininova.c0m and ww#.torrentspy.c0m... sile lah chek k. arios amigos...:101:


He he tak payah nak ber pm ler bro. Citer jer caranya di sini. Bukan sorang dua jer yg nak tahu bagaimana, ramai neh nak tahu.... Berkongsi maklumat adalah matlamat kami di sini. Tak ramai yg mampu nak kuar duit untuk subscribe vpn ataupun torrentflux.



yeh yeh yeh!!! sokong krakatua.... semua orangnak tau la bro.. cite kat cnie dah ler... musti bro setting portkan...cite la kat cnie bro.:icon_scared:.

Sivajhi
15-01-08, 09:41 AM
as`kum...kawan kawan semua gue datang lagi untuk menyelamatkan anda dari kesusahan..saya dulu memang benci nak guna bitcomet...atau torrent tapi setelah saya chatting berjumpa dengan satu mamat tu dia tolong saya buat speed bagi download melalui bitcomet laju..memang laju gila beb..kalau dulu saya download movie 1 wk 1 movie sekarang ni saya download movie hanya makan masa tak sampai sehari..tapi memang best ..tapi yang bestnya bile saya download saya tak mengangu org lain tau pengguna yang lain contoh saya berkerja di cybercafe and then kalau dulu saya download bitcomet aja mesti pengguna lain gangu..tapi sekarang ni tak ada dah best and syiok tau heheh ada sapa sapa berminat pm saya :D okies..sebab benda ni nak kena belajar setting dalam modem dulu sapa sapa berminat pm me okies

Sila cek PM anda. Saya berminat untuk ketahui lebih lanjut.

^-^
21-01-08, 02:20 PM
okies..sorry kawan kawan aku hilang lama sebab aku ada kerja banya..bergini.kalau kau org nak setting macam mana bitcomet laju macam ni kau org kena port forword modem.anda tu nanti kelajuan dia memang power arr..kalau tak tahu nak buat macam mana nanti saya posingkan gambar dia dan contohnya

crasher
25-01-08, 07:22 PM
aku pun ada satu sumber untuk korang download torrent dvdrip.

pegi kat superfundo.org.

kat dalam tu banyak rippers, aXXo, FxG n more.

D2H
26-01-08, 12:29 PM
Korang subscribe je la akaun TorrentFlux dari bro krakatua tuhh.. abis citer.

Aku yg mmg pendonlod torrent tegar ni mmg amat berpuas hati dgn servis dari TorrentFlux krakatua tu. Sbb apa?? ni aku senaraikan....

1 - Senang nak configure. Tak perlu client mcm bitcomet, bitlord dan sebagainya.
2 - Laju yg teramat sangat. Mcm bro ^-^ cakap pasal port forwarding tu yg dia donlod 1 movie 1 hari. Kalo guna torrentflux tu, aku donlod 5 movie at least dlm masa 1 hari jek. Serius!
3 - Minimum speed guna ftp yg aku dpt adalah dlm sekitar 150kbps. Tapi average speed aku adalah 208kbps. Sbb tu aku dpt donlod 1 movie bersaiz 700MB dlm masa 1 1/2 jam jer.
4 - Dlm 2 bulan jer aku dah ada dlm 80+ title movie dvdrip. tu tak termasuk movie2 biru dan aplikasi serta title game utk PSP aku. ekekeke..

Kalo korang tak caya, sila lah datang pada TT KL yang akan berlangsung pada 2hb Februari ini. Akan ada seminar TorrentFlux yang akan disampaikan oleh bro krakatua utk sesapa yg berminat. hehe.. testimoni dari aku pun aku leh bagi.

sila ke link ini utk letak nama
http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php?p=154335#post154335 (http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php?p=154335#post154335)