PDA

View Full Version : Teka Teki Edisi 3



Pages : [1] 2 3 4

nunu
06-03-09, 05:10 PM
As promised, sila berteka teki di thread baru ini.
Selamat memberi & menjawab...

Abetan
06-03-09, 05:17 PM
Ek eleh .. letih nyer teman nak ngulang soalan!!

Anyway Nunu .. :11: tengkiu atas membuka teka teki thread part 3.

Soalan teman kali ni .. agak 18sx sikit. :65:

Aper kenamer mende yang masuk bertabik dan keluor bersalam? :think:

brew
08-03-09, 04:01 PM
Ek eleh .. letih nyer teman nak ngulang soalan!!

Anyway Nunu .. :11: tengkiu atas membuka teka teki thread part 3.

Soalan teman kali ni .. agak 18sx sikit. :65:

Aper kenamer mende yang masuk bertabik dan keluor bersalam? :think:
berkhatan?

anonuser2009
09-03-09, 12:56 AM
Ek eleh .. letih nyer teman nak ngulang soalan!!

Anyway Nunu .. :11: tengkiu atas membuka teka teki thread part 3.

Soalan teman kali ni .. agak 18sx sikit. :65:

Aper kenamer mende yang masuk bertabik dan keluor bersalam? :think:

Kulop ker?:dirol:
bende ke ni?

Abetan
10-03-09, 07:51 AM
Berkhatan dan kulop ..

ermm .. kurang tepat. Tapi memang berkaitan :eaea:

Blue_Angel
10-03-09, 03:48 PM
rasanya macam pernah dengar teka teki nie sebelum nie :weed1:
tapi apa dia ya??:39:
erm..wahai incik abetan....
adakah teka teki nie membawa maksud org tak berkhatan

Retired
10-03-09, 03:56 PM
rasanya macam pernah dengar teka teki nie sebelum nie :weed1:
tapi apa dia ya??:39:
erm..wahai incik abetan....
adakah teka teki nie membawa maksud org tak berkhatan

membawa maksud yang bertopi tu ada palat laa ahahaha!

Abetan
10-03-09, 03:58 PM
rasanya macam pernah dengar teka teki nie sebelum nie :weed1:
tapi apa dia ya??:39:
erm..wahai incik abetan....
adakah teka teki nie membawa maksud org tak berkhatan

Pernah dengar takper sayang .. jgn pernah aka biasa jer .. huhuhuhu. :pedo:

memang berkaitan dengan berkhatan ..

kurosaki
10-03-09, 10:26 PM
senang je nih..hehehee...sah melancap jwpanya..
x g2 abetan.....?

Abetan
11-03-09, 08:53 AM
senang je nih..hehehee...sah melancap jwpanya..
x g2 abetan.....?

Jawapan anda Salah ..

NEXT please .. :Finger_fing03:

Ab17
11-03-09, 09:48 AM
org da kawen..masuk bertabik..kua bersalam..cemtu ke...

Abetan
11-03-09, 09:53 AM
org da kawen..masuk bertabik..kua bersalam..cemtu ke...

Kawen? kap alif win? eheheh .. berkaitan la jugak, tapi masih tak tepat!

Dik .. eheheh .. dah pandai citer 'kawen2' .. ye? Haaaa .. cakap kat abang :toot:

OK .. jawapan nya akan di beri selepas next tekaan. Tak kira betol or salah .. ehehehehe

Ab17
11-03-09, 09:56 AM
batang masuk pepet...

nlaylaaziz
11-03-09, 10:08 AM
batang masuk pepet...


Melancap pong bukan... kulup pong bukan... berkhatan pong bukan mungking Ab17 punyer jawapan wa rasa batang masuk pepet aopong kote masuk cipap...betoi kot...sumer jawapan salah.


Jadik wa punyer Batang berkulup.

Abetan jangan menyiksa jiwa raga ku dan bantinku jua ... cepat lah.. cepat lah (dengan nada merengek) apa jawabannya... DAH TAK TAHAN NIIIIIIIIII!

Abetan
11-03-09, 10:12 AM
batang masuk pepet...

Hahahahah .. batang masuk pepet? Bertambah dewasa adik aku sorang ni .. ahahah

OK la .. jawapan nyer .. batang kulop masuk pepet.


Logik nyer .. batang kulop tak berkhatan, ader lagi selaput kulit kat paler tu, kan?


So, bila btg masuk, kulit terselinap kebelakang seolah2 memberi tabik. :icon_rolleyes:


And bila batang di cabut keluar, kulit terkuncup .. kira bersalam la tuu .. :65:

OK guys .. eheheh .. sekian saja. Tima kasiihhhh


:Drugs_0271:

p/s: at least teka teki aku lebey logik dari org yang kasi teka teki sebelum ni .. but .. well, it's kinda 18sx la .. :tomato:

KiNgX
11-03-09, 10:52 AM
:Drugs_0271:

p/s: at least teka teki aku lebey logik dari org yang kasi teka teki sebelum ni .. but .. well, it's kinda 18sx la .. :tomato:

Sori la. maaf dipinta tp wlupun teka teki dulu dah ditutup, tp dah hampir seminggu aku dok pikir jwpn yg diberikan oleh TS sblm ni, xleh tido mlm beb, memberi igauan ngeri beb. Aku merasa ketidakadilan telah berlaku disini...hehehehe

Apa ke cun sgt B U T tue???? x logik beb...maybe TS punya soklan, jwpn dia pun main suka jer....

Contohnya, klu aku bg teka teki benda ape sedap dikulum, korang akan kata totey la, eskrim la, tetek la..tp klu jwpn aku punya suka nak letak ekzos, mcm mn??? x ker logik tue? ekekekeke

TS, see u in court!!! ekekekeke

terunasuci
11-03-09, 10:59 AM
Sori la. maaf dipinta tp wlupun teka teki dulu dah ditutup, tp dah hampir seminggu aku dok pikir jwpn yg diberikan oleh TS sblm ni, xleh tido mlm beb, memberi igauan ngeri beb. Aku merasa ketidakadilan telah berlaku disini...hehehehe

Apa ke cun sgt B U T tue???? x logik beb...maybe TS punya soklan, jwpn dia pun main suka jer....

Contohnya, klu aku bg teka teki benda ape sedap dikulum, korang akan kata totey la, eskrim la, tetek la..tp klu jwpn aku punya suka nak letak ekzos, mcm mn??? x ker logik tue? ekekekeke

TS, see u in court!!! ekekekeke


ekekeke...hang orang yang ke 11 tak nampak apa yang tersirat kat jawapan tu...bila dorang col aku baru pasan napa jawapannya tu...cuba hang col aku lak...hehehe......



p/s : klu, cuba hang sebut huruf tu...

Abetan
11-03-09, 11:05 AM
Sori la. maaf dipinta tp wlupun teka teki dulu dah ditutup, tp dah hampir seminggu aku dok pikir jwpn yg diberikan oleh TS sblm ni, xleh tido mlm beb, memberi igauan ngeri beb. Aku merasa ketidakadilan telah berlaku disini...hehehehe

Apa ke cun sgt B U T tue???? x logik beb...maybe TS punya soklan, jwpn dia pun main suka jer....

Contohnya, klu aku bg teka teki benda ape sedap dikulum, korang akan kata totey la, eskrim la, tetek la..tp klu jwpn aku punya suka nak letak ekzos, mcm mn??? x ker logik tue? ekekekeke

TS, see u in court!!! ekekekeke




ekekeke...hang orang yang ke 11 tak nampak apa yang tersirat kat jawapan tu...bila dorang col aku baru pasan napa jawapannya tu...cuba hang col aku lak...hehehe......

p/s : klu, cuba hang sebut huruf tu...


Aku pun setuju .. cuma yg aku nampak logik is orang akan kata "lawa BUT tu .. ek?" ..

Tapi arguement aku .. leh gak kata "ROS tu lawa oooo" .. lagi la superlative dari BUT yang lawa .. kan?

Anyway .. aku kasi chance kat TS, malas nak banyak cakap banyak .. meh aku kasi teka teki satu lagi. Rasa2nya dah aku kasi dulu kot .. kaaa kat forum lain .. eheheh

Apa kah mende, bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup?

terunasuci
11-03-09, 11:15 AM
p/s: at least teka teki aku lebey logik dari org yang kasi teka teki sebelum ni .. but .. well, it's kinda 18sx la


Aku pun setuju .. cuma yg aku nampak logik is orang akan kata "lawa BUT tu .. ek?" ..

Tapi arguement aku .. leh gak kata "ROS tu lawa oooo" .. lagi la superlative dari BUT yang lawa .. kan?

Anyway .. aku kasi chance kat TS, malas nak banyak cakap banyak .. meh aku kasi teka teki satu lagi. Rasa2nya dah aku kasi dulu kot .. kaaa kat forum lain .. eheheh


ekekeke...baru pasan...ni sorang lagi rupanya tak nampak kenapa jawapannya camgitu...tak pe...kalau berani petiklah kata nak belanja ciken wing ngan ayaq tembikai gelas besaq...tak pun col je saya...hehehe.....

patutlah tak dapat jawap teka teki abetan tu...rupa2nya teka teki 18sx...saya ni bab2 18sx kurang pandai sekit...



p/s : teka teki yang baru tu 18sx gak ke??? hehehe

Abetan
11-03-09, 11:21 AM
ekekeke...baru pasan...ni sorang lagi rupanya tak nampak kenapa jawapannya camgitu...tak pe...kalau berani petiklah kata nak belanja ciken wing ngan ayaq tembikai gelas besaq...tak pun col je saya...hehehe.....

patutlah tak dapat jawap teka teki abetan tu...rupa2nya teka teki 18sx...saya ni bab2 18sx kurang pandai sekit...



p/s : teka teki yang baru tu 18sx gak ke??? hehehe

Heheheh .. Takpe la MOD terunasuci, saya mengalah la.

MOD terunasuci tak dapat teka sebab kurang arif lam 18sx? Ermm .. bukan kah saudara sorang moderator kat board 18sx tu? :toot: Agak2 la nak kaber line bro .. eheheh :chair:

And .. TIDAK .. teka teki terbaharu tiada kena mengena dengan 18sx.

p/s: ingat muka aku ni muka 18sx ker? :shock:

anggerikdesa
11-03-09, 02:47 PM
ekekeke...hang orang yang ke 11 tak nampak apa yang tersirat kat jawapan tu...bila dorang col aku baru pasan napa jawapannya tu...cuba hang col aku lak...hehehe......



p/s : klu, cuba hang sebut huruf tu...



Adakah saya antara yg terjebak menelefon kerana tidak berpuas hati. :Party_fest31:

:68: walaubagaimanapun ianya jawapan nya sungguh mengeramkan.

brew
11-03-09, 03:24 PM
ekekeke...baru pasan...ni sorang lagi rupanya tak nampak kenapa jawapannya camgitu...tak pe...kalau berani petiklah kata nak belanja ciken wing ngan ayaq tembikai gelas besaq...tak pun col je saya...hehehe.....



saya belanja air tembikai malam ni. kasi tau saya kenapa.

Abetan
11-03-09, 04:00 PM
Apa kah mende, bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup?

Hatta arakian, dia punya pak penakan ajak pi makan sampai mengkelan .. eheheh :Happy_1281:

Berbalik kita kepada topik asal .. teka teki.

Apa jawapan bagi teka teki saya di atas tu?

nlaylaaziz
11-03-09, 04:34 PM
Hatta arakian, dia punya pak penakan ajak pi makan sampai mengkelan .. eheheh :Happy_1281:

Berbalik kita kepada topik asal .. teka teki.

Apa jawapan bagi teka teki saya di atas tu?


Psstt... pssst. Bang... bang ... saya nak tanyer ... tapi malu ...tapi kan .. tapi kan .. teka-teki ini... berbentuk 18SX... All Viewers... lagi ker?

Abetan
11-03-09, 04:38 PM
Psstt... pssst. Bang... bang ... saya nak tanyer ... tapi malu ...tapi kan .. tapi kan .. teka-teki ini... berbentuk 18SX... All Viewers... lagi ker?

Isk isk iskkkk .. agak nyer, muka abang ni ader chop mohor 18sx gamak nyer .. yer? Dah 2 orang MOD tanya soklan yang samer .. eheheheh

Takde isu 18sx la ma'am .. Non-whatsoever .. ini teka teki masa abetan kecik2 dulu .. ehehehehe

nlaylaaziz
11-03-09, 04:49 PM
Isk isk iskkkk .. agak nyer, muka abang ni ader chop mohor 18sx gamak nyer .. yer? Dah 2 orang MOD tanya soklan yang samer .. eheheheh

Takde isu 18sx la ma'am .. Non-whatsoever .. ini teka teki masa abetan kecik2 dulu .. ehehehehe

Tak der MOD.. cuma nak kepastian jer. Ingatkan MOD nak bagi hints kat sini ... sebab soalan tu berbunyik macam 18SX... kadang-kadang tak berbunyik macam 18 SS. Tu yang nak tanya tu. Jadik saya nak bagi jawapan kat sini.

Kerang...bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup. Betoi ker?

Abetan
11-03-09, 04:54 PM
Kerang...bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup. Betoi ker?


Kerang .. oysters .. dan segala shell fish .. teettttttttttttt.. :readangry:

Wrong answer.

Next please .. :naughty:

Ab17
11-03-09, 06:19 PM
[quote=terunasuci;211788]
ekekeke...hang orang yang ke 11 tak nampak apa yang tersirat kat jawapan tu...bila dorang col aku baru pasan napa jawapannya tu...cuba hang col aku lak...hehehe......



terunasuci...orang tanak tepon...tapi nk gtau...betul ke mean teka teki huruf tu...jwpnnya b u t...sebab bila d sebut satu2 jd beauty?! tp tak adil la bg soklan teka teki cm ni...ni br satu jer yg org pkr logiknya...sebab tak puas hati lg...leh gtau org lg 9 alasan yg logik tak....boleh....

xerox
11-03-09, 06:52 PM
ha.. pakat2 jawab la.. aku nak try la.. ada pa hadiah lak ni .... daun samalu

xerox
11-03-09, 06:56 PM
try sekali lagi... lap top ... bila kita tutup kita lipat la... blum tentu shut down la.. ia masih terbuka, tapi bila kita buka, buka lipatan jee.. tapi tak on lagi.. ia masih tertutup.... n aper saje la yang berkaitan...

Abetan
12-03-09, 08:23 AM
ha.. pakat2 jawab la.. aku nak try la.. ada pa hadiah lak ni .... daun samalu


try sekali lagi... lap top ... bila kita tutup kita lipat la... blum tentu shut down la.. ia masih terbuka, tapi bila kita buka, buka lipatan jee.. tapi tak on lagi.. ia masih tertutup.... n aper saje la yang berkaitan...


Thanks for the answers guys .. tapi .. SALAH. :45:

Hahahahaha.

OK, aku kasi peluang sampai lunch time untuk menjawab. hadiah? erm .. jawab duluuuuuuuu .. :16:

Ab17
12-03-09, 09:25 AM
nk try...bila kita tutup..ia bukak..bila kita bukak ia still tutup...

isi minyak kenderaan...matikan enjin kenderaan....bukak tempat nk isi minyak...pastu..bila start enjin lik...tpt isi minyak kenderaan tu tutup....

Abetan
12-03-09, 09:33 AM
nk try...bila kita tutup..ia bukak..bila kita bukak ia still tutup...

isi minyak kenderaan...matikan enjin kenderaan....bukak tempat nk isi minyak...pastu..bila start enjin lik...tpt isi minyak kenderaan tu tutup....

Salah .. ahahahaha.

mende ni, kat bandar atau city .. tak berapa nampak. tapi kalau kat Kg, masih terdapat lagi ..

Ab17
12-03-09, 12:53 PM
alaaaa....takda klu ke....

kunci jam loceng...bg la klu lg=/....

Abetan
12-03-09, 01:14 PM
Soalan: Apa kah mende, bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup?

Jawapan nya ia lah ..

Gate kereta api .. :icon_woot:

Bila is di tutup untuk laluan kereta api, gate itu di buka untuk kenderaan jalanraya

dan bila ia nya di buka untuk laluan kereta api, maka ia tertutup untuk laluan kenderaan jalanraya.

So .. any comments guys? :rockon:

Next teka teki please .. :D

kurosaki
13-03-09, 12:36 AM
teka teki berbunyi.......

Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
hu..hu...hu....

terunasuci
13-03-09, 09:43 AM
Soalan: Apa kah mende, bila di tutup ia terbuka dan bila kita buka, ia masih tertutup?

Jawapan nya ia lah ..

Gate kereta api .. :icon_woot:

Bila is di tutup untuk laluan kereta api, gate itu di buka untuk kenderaan jalanraya

dan bila ia nya di buka untuk laluan kereta api, maka ia tertutup untuk laluan kenderaan jalanraya.


Laaa...dah bagi jawapan da ka...baru ingat nak jawap hat tu...ekekeke


teka teki berbunyi.......

Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
hu..hu...hu....

ni bukan jawapannya pejam mata ka...


p/s : bagilah tawaran hadiah pada peneka yang tepat...barulah semangat sikit nak jawap...ekekeke

Abetan
13-03-09, 09:56 AM
teka teki berbunyi.......

Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
hu..hu...hu....

Pejam mata daa ..



Laaa...dah bagi jawapan da ka...baru ingat nak jawap hat tu...ekekeke

Heheheh .. ye la tu TS.

So .. kasi la teka teki yang lain ..

kurosaki nyer teka teki tak mencabar minda langsung .. walaupun ada unsur 18sx pada soalan beliau .. :23:

terunasuci
13-03-09, 10:02 AM
Bukan apa, dorang ni kadang2 malas nak bukak teka teki yang lepas2...walaupun soklan tu sebenarnya mencabar, tp teka teki tu dah banyak kali keluar dah...

harap cuba lagi ye cik kurosaki......

Abetan
13-03-09, 10:09 AM
Bukan apa, dorang ni kadang2 malas nak bukak teka teki yang lepas2...walaupun soklan tu sebenarnya mencabar, tp teka teki tu dah banyak kali keluar dah...

harap cuba lagi ye cik kurosaki......



A ah .. tol gak.

NVM .. aku nak kasi soalan yang pernah aku beri dulu, tapi aku delete sebab time tu aku tengah "mogok" kat MK .. ehehehe. :icon_yeahthat:

Scenario nyer.

Ali seorang buta, Abu seorang Pekak dan Ahmad seorang bisu.

Satu hari ... Ahmad ternampak Abu rogol bini si Ali. :19:

Soalan nya .. camner Ahmad nak kasitau kat Ali pasal kes yang di nampak??

Aku kasi jawapan pada 6hb April sebaik sahaja aku masuk opis balik. :48:

terunasuci
13-03-09, 10:16 AM
Aku kasi jawapan pada 6hb April sebaik sahaja aku masuk opis balik. :48:

Perghhhh...lamanya...dekat sebulan ni baru nak dapat jawapan...

biar saya cuba dulu...

Ahmad rogol pulak bini si Ali depan si Abu...so, nanti Abu akan mengadu kat Ali bahawa Ahmad rogol bininya cam dia rogol aritu...

Abetan
13-03-09, 10:59 AM
Perghhhh...lamanya...dekat sebulan ni baru nak dapat jawapan...

biar saya cuba dulu...

Ahmad rogol pulak bini si Ali depan si Abu...so, nanti Abu akan mengadu kat Ali bahawa Ahmad rogol bininya cam dia rogol aritu...



Sebab teki teki ni .. erm .. OK la .. think about it over the weekend, 16hb before lunch aku kasi jawapan.

"Think out of the box" using logical thinking. :naughty:

And NO .. ur answer is wrong. :readangry:

Ab17
13-03-09, 11:10 AM
[quote=Abetan;212270]


Scenario nyer.

Ali seorang buta, Abu seorang Pekak dan Ahmad seorang bisu.

Satu hari ... Ahmad ternampak Abu rogol bini si Ali. :19:

Soalan nya .. camner Ahmad nak kasitau kat Ali pasal kes yang di nampak??

ali tu buta...tak gtau pun die da kawen...

kalo da kawen ptt teka tekinya...ali ada 2 kwn...ali buta tp da kawen...soklan complete mmg cemtu ker.....

Abetan
13-03-09, 11:28 AM
ali tu buta...tak gtau pun die da kawen...

kalo da kawen ptt teka tekinya...ali ada 2 kwn...ali buta tp da kawen...soklan complete mmg cemtu ker.....

Pehal pulak la adik aku ni? Ni mesti kes bergaduh dengan bf semalam .. pastu tak dapat & ngamuk kat abang2 dia kat MK .. lahaiii .. :rofl: .. Ops, silap .. adik aku ni masih belom berkahwin ..

Info sapa kawin tak kawin tak penting la sayang .. OK la .. meh abg tambah info lagi ..

Ali - Sorang buta, sudah berkawin, umor 35 tahun ada 3 orang anak.
Abu - Sorang pekak, 28 tahun masih bujang and alwiz horny.
Ahmad - Sorang bisu, umor 35 dan jugak sudah berkahwin ..

apa info nak abg kasi lagi? Info saiz totey diorang, perlu kah? :47:


Maaaaari mari!! Sapa mau teka ..

Ab17
13-03-09, 03:26 PM
Scenario nyer.

Ali seorang buta, Abu seorang Pekak dan Ahmad seorang bisu.

Satu hari ... Ahmad ternampak Abu rogol bini si Ali. :19:

Soalan nya .. camner Ahmad nak kasitau kat Ali pasal kes yang di nampak??

ali sebagai a...abu sbgai b...ahmad sebagai c...

a-ali yg buta n ada bini

b-abu yg pekak dan rogol bini a(ali)

c-ahmad yg bisu dan nampak b(abu) rogol bini a(ali)

hee...orgnya jawapan...macam mana ahmad yg bisu nk gtau ali yg buta sebab ahmad ni bisu dan takleh bercakap.....masalahnya soalan abetan tanyer camner ahmad nk kasitau..ahmad takleh kasitau la kt ali sebab ahmad ni bisu dan takleh bercakap....juz cuba....

Intanmahsuri
13-03-09, 03:56 PM
Abetan,

Kita la bagitahu. Sebab kita pun tahu. Hadiah bak mai!!!!!!!!!!

Abetan
13-03-09, 03:57 PM
hee...orgnya jawapan...macam mana ahmad yg bisu nk gtau ali yg buta sebab ahmad ni bisu dan takleh bercakap.....masalahnya soalan abetan tanyer camner ahmad nk kasitau..ahmad takleh kasitau la kt ali sebab ahmad ni bisu dan takleh bercakap....juz cuba....


Heee .. 1st and foremost, ader kene mengene ke CV characters tadi?

Heheheh .. u still didn't answer my question ..

Abetan
13-03-09, 03:59 PM
Abetan,

Kita la bagitahu. Sebab kita pun tahu. Hadiah bak mai!!!!!!!!!!

Camna nak kasi hadiah, sayang tak jawap soalan pun.

Haaaa .. camner? :eaea:

Intanmahsuri
13-03-09, 04:06 PM
Abetan, ahmad kasitahu kita. Kita la yg bagitahu Ali sebab kita boleh bercakap. Ke guano..ekekekekek..

Abetan
13-03-09, 04:11 PM
Abetan, ahmad kasitahu kita. Kita la yg bagitahu Ali sebab kita boleh bercakap. Ke guano..ekekekekek..

Heheheh .. pandai nyer adik aku niiiiiiiiii ... meh nak :11: sikit.

Yea .. one way of putting it .. kan abetan dah cakap, think out of the box. Message relayed via us or his wife yg tengah sedap kena rogol and in turned berita sampai kat Abu. Abu bukan pekak or bisu .. cuma buta.

AB17 nyer jawapan lam bentuk general, abetan tak terima. :67:

TS nyer jawapan .. very kinky .. :jeropa:

Hadiah ek? nanti jumpak TT bebila, sila buat tuntutan. Heheheh

Abetan
13-03-09, 04:13 PM
abetan..

kalau cam tue biar saya try la pulak ya tuk teka teki abetan tue...

bini abu yg beritahu kat laki dia yg ahmad rogol dia..sebab abu tue cuma buta..dia x pekak...
xpun anak-anak abu yg bgtau kat bapak abu..ahmad rogol emak diorg...

I say .. pun betol cakap bie ni .. lahai. (dulu abg jwb camni, ek?) :39:

OK .. kedua2 IntanMahsuri ngan Blue_Angel betol .. :dancing:

Hadiah? erm .. aku la untung, leh 3some!! ahahahahah :fruta:

Intanmahsuri
13-03-09, 04:16 PM
Yahuuuuuuuuuuuuuuu betuiiiiiiiiiiii..ekekekeke...


Pssttt: Dah lama dengar teka teki ni sebenaunya..ekekeke muehehehe..panama ni, jangan tarik balik lak hadiah..buruk siku..

Abetan
13-03-09, 04:19 PM
Yahuuuuuuuuuuuuuuu betuiiiiiiiiiiii..ekekekeke...


Pssttt: Dah lama dengar teka teki ni sebenaunya..ekekeke muehehehe..panama ni, jangan tarik balik lak hadiah..buruk siku..

heheh .. hadiah tu? apa lak tarik balik .. kena sorong tarik arr .. eheheh. :36:

=============

Next soalan/s.

1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa.

2. Apa mende bila muda itam bila tua jadi putih ..

Sonang je niiiiiiiiii %-(

Intanmahsuri
13-03-09, 05:18 PM
heheh .. hadiah tu? apa lak tarik balik .. kena sorong tarik arr .. eheheh. :36:

=============

Next soalan/s.

1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa.

2. Apa mende bila muda itam bila tua jadi putih ..

Sonang je niiiiiiiiii %-(


1. Tatau..nak fikir dulu..
2. Rambut

Abetan
13-03-09, 05:21 PM
1. Tatau..nak fikir dulu..
2. Rambut

Jawapan sayang .. salah ni ..

rambut ader kaler blonde and brown .. kan? Tapi mende ni memang itam!!

Keira Chan
13-03-09, 10:21 PM
1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa.

2. Apa mende bila muda itam bila tua jadi putih ..

Sonang je niiiiiiiiii %-(

1) xtau..

2) michael jackson.

xerox
13-03-09, 11:54 PM
kacang kot.. kacang-kacang dah tak bernyawa.. tapi kacang bernyawa ke? kira idup la

kurosaki
14-03-09, 12:05 AM
1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa..dok pkr g...

2. Apa mende bila muda itam bila tua jadi putih .. jwpnnya micheal jackson

kurosaki
14-03-09, 12:11 AM
1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa

jwpanny...kuda sebut skali idup,sebut 2 kali jd kuda-kuda (sejenis permainan kanak-kanak)
amacm ada betol ka?

Intanmahsuri
14-03-09, 09:57 AM
Mcm betui je Kurosaki ni..saya sokong jawapan kurosaki..ekekekeke

PeeJay
14-03-09, 03:35 PM
PeeJay nak join gak thread teka teki nih. Tapi versi terbalik;

1. Jawapan Teka teki ini ialah = LAMBAT CABUT

Sila bagi 3 soalan!!

one
14-03-09, 11:43 PM
peejay nak join gak thread teka teki nih. Tapi versi terbalik;

1. Jawapan teka teki ini ialah = lambat cabut

sila bagi 3 soalan!!

1. Mengapa gigi sakit

2. Mengapa pencuri kena tangkap

3.mengapa perempuan mengandung

4.mengapa ubi jadi kayu


minta 3 aku kasi 4..

xerox
15-03-09, 03:33 AM
c'firm la..

PeeJay
15-03-09, 06:01 PM
1. Mengapa gigi sakit

2. Mengapa pencuri kena tangkap

3.mengapa perempuan mengandung

4.mengapa ubi jadi kayu


minta 3 aku kasi 4..

Memang jawapan untuk soklan yg senang ..
And memang terror nko one ... tapi kalu terror dgn 4 soklan.. sekarang Peejay request satu lagik soklan tambahan ke 5 utk jawapan tersebut.. Be creative punya soklan ye ...

ahhahaha

PeeJay
15-03-09, 06:03 PM
Okey .. next teka teki ...

Jawapan dia ialah:

1. Pisang Emas Dibawa Belayar
2. Buah Keranji Di atas peti
3. Buah cempedak di luar pagar.

Sila bagi soalan yang menasabah dgn ayat karangan dalam bahasa melayu tidak lebih 20 perkataan.

Selamat mencoba....

Abetan
16-03-09, 08:33 AM
Okey .. next teka teki ...

Jawapan dia ialah:

1. Pisang Emas Dibawa Belayar
2. Buah Keranji Di atas peti
3. Buah cempedak di luar pagar.

Sila bagi soalan yang menasabah dgn ayat karangan dalam bahasa melayu tidak lebih 20 perkataan.

Selamat mencoba....

kebun terbakar, buah apa yg xhangus

Abetan
16-03-09, 08:41 AM
1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa..dok pkr g...

2. Apa mende bila muda itam bila tua jadi putih .. jwpnnya micheal jackson


1. Apa mende bila sebut sekali dia bernyawa, sebut dua kali.. dia tak bernyawa

jwpanny...kuda sebut skali idup,sebut 2 kali jd kuda-kuda (sejenis permainan kanak-kanak)
amacm ada betol ka?

1. Sebut sekali bernyawa, sebut dua kali tak bernyawa ..

Aper da kuda2, kuda2 tu kedudokan masa nak berak .. ops sila.. bersilat la.. ??

jawapan nya: ORANG

orang = bernyawa
orang-orang = Scarecrow .. tak bernyawa

2. Masa kecik dia itam masa jadi putih .. MICHEAL JACKSON!


Mcm betui je Kurosaki ni..saya sokong jawapan kurosaki..ekekekeke

Ek eleh .. main sokong2 jer .. :nunchaku:

wood3
16-03-09, 10:00 AM
kebun terbakar, buah apa yg xhangus

aku rasa jawapam dia ialah . . . . . buah tuan punya kebun tuuu. wakaka.

Abetan
16-03-09, 10:08 AM
aku rasa jawapam dia ialah . . . . . buah tuan punya kebun tuuu. wakaka.

Hahahah .. dia kasi jawapan dan suruh kita teka apa kah soalan nya.

So .. aku jawab dengan soalan. :bigtong:

Kebun terbakar, buah apa yg xhangus?

Pandai nyer akuuuuuu :clap:

yang mana soalan nya adalah, (jawapan dari PeeJay) ...

1. Pisang Emas Dibawa Belayar
2. Buah Keranji Di atas peti
3. Buah cempedak di luar pagar.

Pelik2 sikit mamat penyoal ni .. nak kena paham dulu.

Tak paham? NVM .. PeeJay, kasi soalan direct .. depa2 ni tak paham :ermm: .. ahahahahah

Intanmahsuri
16-03-09, 10:38 AM
Okey .. next teka teki ...

Jawapan dia ialah:

1. Pisang Emas Dibawa Belayar
2. Buah Keranji Di atas peti
3. Buah cempedak di luar pagar.

Sila bagi soalan yang menasabah dgn ayat karangan dalam bahasa melayu tidak lebih 20 perkataan.

Selamat mencoba....


Dalam sebuah kebun, ada pelbagai buah-buahan. Kebun ini di punyai oleh Wood3 sebab dia sesuai berkebun. Kebun dia luas sangat sebab tu memang banyak buah-buahan. Satu hari Abetan pergi melawat ke Kebun Wood3. Mereka pun borak-borak sambil isap rokok. Cuaca masa tu pulak panas je. Tak mcm sekarang, mendung kan. Pastu Abetan terdispose rokok dia tanpa pijak2 bagi memadamkan api puntung rokok dia. Sebab keadaan panas, api merebak lalu membakar kebun buahan Wood3. Soalannya, buah apakah yg tak terbakar. Eh terlebih 20 perkataan daa...

PeeJay
16-03-09, 11:52 AM
kah-kah kah...intan.. memang terbakar pun.. tapi karangan soalan tk lengkap or kemas, kebun tuh mungkin terbakar sampai luar pagar kut..

Kira tk betul la soalan tuh.. try cuba lagi.. hehehe

Abetan
16-03-09, 11:58 AM
kah-kah kah...intan.. memang terbakar pun.. tapi karangan soalan tk lengkap or kemas, kebun tuh mungkin terbakar sampai luar pagar kut..

Kira tk betul la soalan tuh.. try cuba lagi.. hehehe
Pencuri masuk kebas semua buah2an didalam kebun.

Buah2an apa kah yang selamat? :slash:

======================================
Kalau salah juga, senario nya .. Alien dtg ke kebun pak Ahmad .. dia menggunakan laser, bordering pagar kebun and bakar semua pokok dan buah2an Li Lalam kebun .. soalnya ..

Buah apa kah yang terselamat??

FLO
16-03-09, 12:07 PM
Pencuri masuk kebas semua buah2an didalam kebun.

Buah2an apa kah yang selamat? :slash:

======================================
Kalau salah juga, senario nya .. Alien dtg ke kebun pak Ahmad .. dia menggunakan laser, bordering pagar kebun and bakar semua pokok dan buah2an Li Lalam kebun .. soalnya ..

Buah apa kah yang terselamat??

papaya atau peer

Abetan
16-03-09, 12:21 PM
papaya atau peer

Selamat Pagi MOD Flo .. lu baru bangun ek? :icon_hihi:

Mende yang papaya atau peer tu? Lu tak baca soklan ni .. eheheh :lol:

nlaylaaziz
16-03-09, 12:36 PM
Pencuri masuk kebas semua buah2an didalam kebun.

Buah2an apa kah yang selamat? :slash:

======================================
Kalau salah juga, senario nya .. Alien dtg ke kebun pak Ahmad .. dia menggunakan laser, bordering pagar kebun and bakar semua pokok dan buah2an Li Lalam kebun .. soalnya ..

Buah apa kah yang terselamat??


Errrrr. saya pong nak join gak nih... Nampak menarik teka-teki nihh.

Buah apakah yang terselamat... mungking buah di luak pagar atopong buah di luak suar.

PeeJay
16-03-09, 12:42 PM
hehe..nlaylaaziz ...kita org nk soalan.. tk nk jawapan.. sebab dah ada jawapan..

PeeJay
16-03-09, 12:57 PM
Ok laa. semua soalan teki-teki peejay berikan di atas korang kasi.. betull...Pandai la korang..

Next teka-teki;

Sila bagi soalan berkaitan dgn teka-teki dimana jawapanya dia byk, antaranya ialah;

1. Magnum 4D
2. TOTO

nlaylaaziz
16-03-09, 12:59 PM
hehe..nlaylaaziz ...kita org nk soalan.. tk nk jawapan.. sebab dah ada jawapan..


Ek ye ker....:77: confius.. confius... anyway soalan nya selepas ini....ekekekek.

Intanmahsuri
16-03-09, 01:12 PM
kah-kah kah...intan.. memang terbakar pun.. tapi karangan soalan tk lengkap or kemas, kebun tuh mungkin terbakar sampai luar pagar kut..

Kira tk betul la soalan tuh.. try cuba lagi.. hehehe

Saya cuba lagi..dengan tambahan saja, malas nak karang lagi..

...api yg di sebabkan puntung rokok itu marak sekali. Habis buahan dalam PAGAR kebun Wood3 terbakar. Soalannya, buah apakah yg tak terbakar??? heheh...

Keira Chan
16-03-09, 01:16 PM
Ok laa. semua soalan teki-teki peejay berikan di atas korang kasi.. betull...Pandai la korang..

Next teka-teki;

Sila bagi soalan berkaitan dgn teka-teki dimana jawapanya dia byk, antaranya ialah;

1. Magnum 4D
2. TOTO

adeq pun mau cuber kasi soklan bg jawapan peejay..

Teka - Teki ape jawapannya banyak?:65:

PeeJay
16-03-09, 02:24 PM
adeq pun mau cuber kasi soklan bg jawapan peejay..

Teka - Teki ape jawapannya banyak?:-)

iks salah soalan tuh adeq! Tak de atau match dgn jawapan.. sila cuba lagi

Ab17
16-03-09, 05:59 PM
Next teka-teki;

Sila bagi soalan berkaitan dgn teka-teki dimana jawapanya dia byk, antaranya ialah;

1. Magnum 4D
2. TOTO

kenapa hari-hari pak abu baca suratkhabar..padahal bukan beliau pandai baca sangat pun..mengeja n membaca pun merangkak...apa tujuannya beli suratkhabar hari-hari?!

magnum 4d n toto..

PeeJay
16-03-09, 07:30 PM
muahaaahass Ab17.. 100% salah..

Nanti peejay bagi clue kalu percubaan ke 2 pun jauh benor...

wood3
16-03-09, 08:23 PM
muahaaahass Ab17.. 100% salah..

Nanti peejay bagi clue kalu percubaan ke 2 pun jauh benor...

Jawapannya ialah berita tu 99% betul . . .result toto ngan magnum ni selalunya jarang tersasat ataupun tak tepat.

Ab17
16-03-09, 08:53 PM
ishhhzz!!!!!!

Abg!! resit yg banyak-banyak nombor ni resit apa ni abg?
Pelik-pelik je...

PeeJay
16-03-09, 09:26 PM
Ok laa. semua soalan teki-teki peejay berikan di atas korang kasi.. betull...Pandai la korang..

Next teka-teki;

Sila bagi soalan berkaitan dgn teka-teki dimana jawapanya dia byk, antaranya ialah;

1. Magnum 4D
2. TOTO

Soalan nye berkaitan Hang tuah dengan Hang Jebat nih .. hehehhe..

tak boleh jawab .. PeeJay akan declare soaalan nye nanti..

Ab17
18-03-09, 10:04 PM
Teka-teki....

- Kenapa lelaki dan perempuan bila kawen je..berjalan perutnya ke depan...

Intanmahsuri
19-03-09, 03:32 PM
Teka-teki....

- Kenapa lelaki dan perempuan bila kawen je..berjalan perutnya ke depan...
Takkan perutnya ke belakang pulak..ekekekkee

kurosaki
19-03-09, 04:03 PM
sbb perut dieorg busung..kena buatan org yg dengki..hehehehhehe.......x gitu saudari ab17......

Ab17
19-03-09, 06:20 PM
Intanmahsuri..jawapan anda betul...

kurosaki...sorry...wrong answer=)...

Abetan
20-03-09, 08:18 AM
Teka-teki....

- Kenapa lelaki dan perempuan bila kawen je..berjalan perutnya ke depan...


Intanmahsuri..jawapan anda betul...

kurosaki...sorry...wrong answer=)...

Dik .. abang rasa teka teki ni patut masuk lam thread "joke". :teehee: hehehehe.

Anyway .. tengkiu for your effort tu .. :11:

Ni Teka teki IM kasi lam fc semalam ..

"apa ada dalam RUMAH, Takde dalam BILIK tetapi ada lam AIR" :dontknow:

p/s: kalau shamtpg kasi teka teki .. harap jgn jawab. Ntah haper2!!! :icon_puke:

terunasuci
20-03-09, 08:28 AM
Ni Teka teki IM kasi lam fc semalam ..

"apa ada dalam RUMAH, Takde dalam BILIK tetapi ada lam AIR" :dontknow:


Ini saya tau cikgu...jawapannya adalah huruf A......

Abetan
20-03-09, 09:17 AM
Ini saya tau cikgu...jawapannya adalah huruf A......



Uiks?? BETOL!!!! Anak sapa ni? Oooo .. anak cikgu ka? ahahahah.

TS .. we (aku, abe9 dan nko) have something in common .. My late dad is a "cecer" too ..

key: cecer = Teacher laa .. ahahahaha

nlaylaaziz
20-03-09, 09:57 AM
Ok laa. semua soalan teki-teki peejay berikan di atas korang kasi.. betull...Pandai la korang..

Next teka-teki;

Sila bagi soalan berkaitan dgn teka-teki dimana jawapanya dia byk, antaranya ialah;

1. Magnum 4D
2. TOTO


Soalan nye berkaitan Hang tuah dengan Hang Jebat nih .. hehehhe..

tak boleh jawab .. PeeJay akan declare soaalan nye nanti..


Cikgu Teka-Teki Peejay... Nampak nya saper pong tak dapat membuat soalan untuk jawapan teka-teki ini. Betul ker cikgu. Saya nak cuba sekali lagi. Kalau jawapan saya betul cikgu... boleh tak cikgu rekomenkan saya biasiswa dalam bahagian teka-teki ek.

Saya kan.... saya kan .... pong tak berapa pandai dalam teka-teki ni. Apa ek. yang berkait antara hang jebat dan hang tuah ngan toto dan Magnum 4D.

Dalam mana-mana kedai judi... kedua judi mana kesukaan hang jebat dan hang tuah?

Errrr. Cikgu teka-teki ... betoi ke soalan ini.

terunasuci
20-03-09, 10:03 AM
Uiks?? BETOL!!!! Anak sapa ni? Oooo .. anak cikgu ka? ahahahah.

TS .. we (aku, abe9 dan nko) have something in common .. My late dad is a "cecer" too ..

key: cecer = Teacher laa .. ahahahaha

Laaa...betui ka...kalau betui tak kan tak dak hadiah kot...mlm ni bawaklah 'hadiah'nya...hehehe


p/s : tinggi sikit, anak cikgu besaq...ekekeke

Xpiredsoulz
25-03-09, 01:16 PM
Diatas langit....

Dibawah bumi....

Apa ada ditengah tengah???

-Teka teki orang lama :thumbsup:

Intanmahsuri
25-03-09, 02:47 PM
Diatas langit....

Dibawah bumi....

Apa ada ditengah tengah???

-Teka teki orang lama :thumbsup:

Bukan teki teki dia mcm ni ke..antara langit dan bumi, apa di tengah2nya..ke ke...

Aleeza Zaily
25-03-09, 04:17 PM
Bukan teki teki dia mcm ni ke..antara langit dan bumi, apa di tengah2nya..ke ke...

Hah! kalau soalan dah di revise mcm IM buat nih, ceq tau la jawapannya....

DAN

betul kan?

Abetan
25-03-09, 04:34 PM
Diatas langit....

Dibawah bumi....

Apa ada ditengah tengah???

-Teka teki orang lama :thumbsup:

Bior bebenor yob .. :dots:


Bukan teki teki dia mcm ni ke..antara langit dan bumi, apa di tengah2nya..ke ke...

A ah sayang .. kalau abetan kasi teka teki ni pun akan berbunyi camtu .. "apa ditengah2 nya"?


Hah! kalau soalan dah di revise mcm IM buat nih, ceq tau la jawapannya....

DAN

betul kan?

Aleeza .. mola la dok merapu!!

Rasa2nya jawapan bagi soalan Xpiredsoulz tu nak kena jawap dengan penampaq jepon .. eheheheh

nlaylaaziz
25-03-09, 05:03 PM
Saya tau ... saya tau... tapi kan kalo tak betoi jangan lah pulok penampao jepun ek...

Kalu tak silap saya teka-teki ada dalam satu filem melayu... tapi pula apa filem tuh.

Soalannya adalah di atas langit, di bawah bumi.. apa ada di tengah-tengah nya?"

TIGA TITIK - Dalam huruf jawi huruf "nya" ade tiga titik di tengah-tengahnya.

Betoi ka? Ada adiah ka? Lama cek tak trima adiah...

terunasuci
25-03-09, 05:04 PM
Bukan teki teki dia mcm ni ke..antara langit dan bumi, apa di tengah2nya..ke ke...


Hah! kalau soalan dah di revise mcm IM buat nih, ceq tau la jawapannya....

DAN

betul kan?

Setau saya teka teki ni ada dua versi...satu jawapan cam aleeza jawap...dan satu lagi jawapannya adalah TIGA TITIK...

Mungkin XP punya teka teki ni versi terbaru kot...hehehe......

Abetan
25-03-09, 05:07 PM
Saya tau ... saya tau... tapi kan kalo tak betoi jangan lah pulok penampao jepun ek...

Kalu tak silap saya teka-teki ada dalam satu filem melayu... tapi pula apa filem tuh.

Soalannya adalah di atas langit, di bawah bumi.. apa ada di tengah-tengah nya?"

TIGA TITIK - Dalam huruf jawi huruf "nya" ade tiga titik di tengah-tengahnya.

Betoi ka? Ada adiah ka? Lama cek tak trima adiah...


Madam .. soalan dia takde "nya" .. camna abetan dan IM dok sebut2 tu .. jadi kalau ikut soklan dia, salah la jawapan adinda tu ..

Aleeza Zaily
25-03-09, 05:10 PM
Setau saya teka teki ni ada dua versi...satu jawapan cam aleeza jawap...dan satu lagi jawapannya adalah TIGA TITIK...

Mungkin XP punya teka teki ni versi terbaru kot...hehehe......



Sib baik Tiga Titik... Kalau Tiga Tetek... kurang jugak yang untung....

nlaylaaziz
25-03-09, 05:19 PM
Sib baik Tiga Titik... Kalau Tiga Tetek... kurang jugak yang untung....

Tiga tetek .... Haa jawapan nya adalah mengiorkan dan menggoda jiwa ek. Sib baik wa tak jawab tu ... kepala hotak memang sama.

Abetan
26-03-09, 09:00 AM
Tu haaa .. Expiredsoulz ni kasi breal momentum, kasi teka teki pastu 14 bulan pulak baru masuk MK. eheheh .. :notworking:

OK .. meh aku kasi teka teki pulak .. 2 lam BM .. 2 lam BI :icecream:

1) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?

2) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?

3) What is the similarity between a lady and an aeroplane?

4) What is the main different between a FOX an a LADY?

pakupakis
26-03-09, 09:25 AM
1) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?

2) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?

3) What is the similarity between a lady and an aeroplane?

4) What is the main different between a FOX an a LADY?

1) Tahi Hidung.. takkan nak jilat plak.. hahaha
2) kalau dah kring, boleh angkat... Aniii angkat kain hujan.. jemuran dah turun.. hehhe
3) both have cockpit
4) ???

shamtpg
26-03-09, 09:26 AM
abang...
adik nak jawab eh...ekeke..
persamaan kai jemuran ngan telefon - kedua-duanya kena angkat..betul ke adik jawab? ekekeke

Abetan
26-03-09, 09:41 AM
1) Tahi Hidung.. takkan nak jilat plak.. hahaha
2) kalau dah kring, boleh angkat... Aniii angkat kain hujan.. jemuran dah turun.. hehhe
3) both have cockpit
4) ???

Yup .. 1-3 jawapan nyer betol ..

Jawapan ke 4??


abang...
adik nak jawab eh...ekeke..
persamaan kai jemuran ngan telefon - kedua-duanya kena angkat..betul ke adik jawab? ekekeke


Jawapan nya cam pakupakis cakap tu la .. Bila dah KRING baru leh angkat.


Isk .. geli aku bila nko bahasakan diri nko "adik" dengan aku .. :icon_hihi:


Eeeeeeeeeeee ... :blink:


p/s: aku tau kenapa nko tak panggey aku pakcik .. :42: sebab takut pecah di mulut .. kan? haaa .. :dirol:

Aleeza Zaily
26-03-09, 10:23 AM
1) Tahi Hidung.. takkan nak jilat plak.. hahaha
2) kalau dah kring, boleh angkat... Aniii angkat kain hujan.. jemuran dah turun.. hehhe
3) both have cockpit
4) ???

Jawapan saya 1 - 3 sama dgn Pakupakis....
4. Fox is licking, Lady is being licked....

Ada betoi ka?

Abetan
26-03-09, 10:30 AM
Jawapan saya 1 - 3 sama dgn Pakupakis....
4. Fox is licking, Lady is being licked....

Ada betoi ka?

Amboih .. licking la pulak? sib baik tak leaking :15: .. kan? eheheheh

WRONG!!

Cepat guys .. jawapan akan di beri before 12 noon today ..

hangleq
26-03-09, 11:11 AM
Wokeh..satu soklan teka teki yg mudah..
Kalu dah ader..delete yer..soklan nyer...
Masuk kiri keluar kanan...masuk kanan keluar kiri..apadia??

Xpiredsoulz
26-03-09, 11:13 AM
Diatas langit....

Dibawah bumi....

Apa ada ditengah tengah???

-Teka teki orang lama :thumbsup:


Saya tau ... saya tau... tapi kan kalo tak betoi jangan lah pulok penampao jepun ek...

Kalu tak silap saya teka-teki ada dalam satu filem melayu... tapi pula apa filem tuh.

Soalannya adalah di atas langit, di bawah bumi.. apa ada di tengah-tengah nya?"

TIGA TITIK - Dalam huruf jawi huruf "nya" ade tiga titik di tengah-tengahnya.

Betoi ka? Ada adiah ka? Lama cek tak trima adiah...

Hehe... Ingatkan takde response tadi.... saje jer biarkan 1 hari... kasi basi :p

Sis... betul cakap sis tu, teka-teki ni ada dalam citer "3 Abdul"
Dan jawapan sis tu pon betul... kalau pada masa dulu la...
Tapi jawapan untuk zaman sekarang tak releven...
Jawapan dia adalah huruf "N" ngan huruf "G"...
Tak caye tengok huruf yang saye bold ngan underlined kat atas :)
Kalau dulu orang eja tengah dengan jawi macam ni "Ta" "Nga" "Ha" so huruf "Nga" tu merupakan huruf "Ain" yang ada 3 titik kat atas...

Abetan
26-03-09, 11:21 AM
4) What is the main different between a FOX an a LADY?

OK .. abetan nak kuar lunchy dah ni .. and jawapan bagi soklan (4) di atas is:

A fox have a cunning run whilst a lady has a running CUNT. :thankyou:

18 sx la sikit .. kwang kwangggg ..




Jawapan dia adalah huruf "N" ngan huruf "G"...
Tak caye tengok huruf yang saye bold ngan underlined kat atas :)
Kalau dulu orang eja tengah dengan jawi macam ni "Ta" "Nga" "Ha" so huruf "Nga" tu merupakan huruf "Ain" yang ada 3 titik kat atas...


A ah .. ye la tuuu .. ehehehe.

Tima kasih di atas teka teki nko tu .. :hunter:

Abetan
10-04-09, 12:25 PM
Uiks .. lama thread ni sunyi .. OK la .. meh abetan kasi teka teki bodo ..

1. Buah apa bijik diluar .. ? :D

2. binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki? :35:

Mari tuan tuan dan puan puan .. kita berteka teki .. huh huuu ...

wood3
10-04-09, 12:35 PM
Uiks .. lama thread ni sunyi .. OK la .. meh abetan kasi teka teki bodo ..

1. Buah apa bijik diluar .. ? :D

2. binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki? :35:

Mari tuan tuan dan puan puan .. kita berteka teki .. huh huuu ...
Jawapan no !1 . .hmm Buah gajuss . .a.k.a janggoih utara version.

jawapan no2 . .hamm . .apa dia noo . .haaa . .kalau bukan pacat ! lintah.

kalau betoi ada hadiah ka ??.melancong keciken wing subang.

Abetan
10-04-09, 12:44 PM
Jawapan no !1 . .hmm Buah gajuss . .a.k.a janggoih utara version.

jawapan no2 . .hamm . .apa dia noo . .haaa . .kalau bukan pacat ! lintah.

kalau betoi ada hadiah ka ??.melancong keciken wing subang.



1. Orang kampung aku kata cashew la .. alaa .. janggoih .. BETOL!! :D

2. SALAH!! ada ka lintah? Haaaaahahahahahahahah .... :teehee:

Ab17
10-04-09, 02:40 PM
[quote=Abetan;217528]Uiks .. lama thread ni sunyi .. OK la .. meh abetan kasi teka teki bodo ..


2. binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki? :35:

katak lompat

Abetan
10-04-09, 03:43 PM
2. binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki? :35:

katak lompat


Salah .. !!!

OK, abetan kasi sampai kul 5pm, April 190th 2009. :100:

Maaaaari mari!!!!

Abetan
10-04-09, 04:18 PM
Jawapan bagi soalan berikut ..

"binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki?"

ada lah ..


Anak ayam kena pijak .. :D

Hahahahahahaha ...

actionkamen86
13-04-09, 07:05 AM
Jawapan bagi soalan berikut ..

"binatang apa kah semua anggota badan nyer di kaki?"

ada lah ..


Anak ayam kena pijak .. :D

Hahahahahahaha ...

apakah jawapan ini buley diterima akal aku ni??
adeh.. aku rase lagi sesuai kalau jawab labah-labah...

Abetan
13-04-09, 08:18 AM
apakah jawapan ini buley diterima akal aku ni??
adeh.. aku rase lagi sesuai kalau jawab labah-labah...

Yo actionkamen .. jawqpan anda pun boleh di terima pakai .. cuma kena tambah ayat "kena pijak" .. sebab semua anggota badan dia kat kaki kita ..

ahahahah .. tengkiu for the answer ..

OK .. next teka teki??

brew
13-04-09, 08:31 AM
OK .. next teka teki??

Dalam banyak-banyak bahagian di pokok pinang, apa yg tak berunsurkan pinang.

contoh:
batang- batang pinang.
buah - buah pinang.

silakan..

Abetan
13-04-09, 09:02 AM
Dalam banyak-banyak bahagian di pokok pinang, apa yg tak berunsurkan pinang.

contoh:
batang- batang pinang.
buah - buah pinang.

silakan..


Aku tau .. :icon_mooooh: aku tau .. eheheheh .. tapi .. kasi la peluang orang lain jawab dulu .. tak thrilling la kalau jawapan pertama dah betol .. :29:

brew
13-04-09, 09:11 AM
Aku tau .. :icon_mooooh: aku tau .. eheheheh .. tapi .. kasi la peluang orang lain jawab dulu .. tak thrilling la kalau jawapan pertama dah betol .. :29:


kalau hang yg jawap, mmg hang jugak terbabit dalam kes jiwa kacau . haha

Abetan
14-04-09, 10:01 AM
Aku tau .. :icon_mooooh: aku tau .. eheheheh .. tapi .. kasi la peluang orang lain jawab dulu .. tak thrilling la kalau jawapan pertama dah betol .. :29:




kalau hang yg jawap, mmg hang jugak terbabit dalam kes jiwa kacau . haha

La isla bonitaaa .. takde sapa2 ka yg berminat untuk menjawab soalan emcek Brew ni?

Hallo??? :punish:

"Dalam banyak-banyak bahagian di pokok pinang, apa yg tak berunsurkan pinang.

contoh:
batang- batang pinang.
buah - buah pinang"

Aleeza Zaily
14-04-09, 10:08 AM
La isla bonitaaa .. takde sapa2 ka yg berminat untuk menjawab soalan emcek Brew ni?

Hallo??? :punish:

"Dalam banyak-banyak bahagian di pokok pinang, apa yg tak berunsurkan pinang.

contoh:
batang- batang pinang.
buah - buah pinang"


hmm... Pegi PINANG anak dara orang... betul ke?

Abetan
14-04-09, 10:16 AM
hmm... Pegi PINANG anak dara orang... betul ke?

Mana pulak Pinang anak dara org ceq oiii ..

Perkataan pinang tu takmo ada kat product yg terdapat kat Pokok Pinang tersebut ..

Salah la .. eheheheh.

Cuba lagi ...

ops .. ni teka teki Brew.. aku lak pandai2 .. eheheh .. ampunkan hamba penunggu gua .. :worthy:

wood3
14-04-09, 11:51 AM
Mana pulak Pinang anak dara org ceq oiii ..

Perkataan pinang tu takmo ada kat product yg terdapat kat Pokok Pinang tersebut ..

Salah la .. eheheheh.

Cuba lagi ...

ops .. ni teka teki Brew.. aku lak pandai2 .. eheheh .. ampunkan hamba penunggu gua .. :worthy:

Ada hadiah tak ??? kalau ada aku nak jawab ni . . . ciss orang lain buat soalan dia pulak mai tolong bagi penerangan . .aparaaa.

jawapan nya ialah . jeng jeng jeng . . . .#$%^&*+^^%$%$#*##.
mat saleh panggil PENANG . . . .bukan pinang.:speechless:

p/s: kalau nak ke pulau pinang naik feri PULAU RIMAU . .sampai ke . TIDAK ???. .. .

Abetan
14-04-09, 12:02 PM
Ada hadiah tak ??? kalau ada aku nak jawab ni . . . ciss orang lain buat soalan dia pulak mai tolong bagi penerangan . .aparaaa.

jawapan nya ialah . jeng jeng jeng . . . .#$%^&*+^^%$%$#*##.
mat saleh panggil PENANG . . . .bukan pinang.:speechless:

p/s: kalau nak ke pulau pinang naik feri PULAU RIMAU . .sampai ke . TIDAK ???. .. .



Uish .. ada ka jawapan camtu?

Salah la ..

BTW .. aku bukan nya apa .. cam kata2 hikmat terunasuci ..aku cuma tolong jawap untuk kawan jer .. ehehehehe..

Ab17
14-04-09, 01:09 PM
upih dan mayang...

Abetan
14-04-09, 01:16 PM
upih dan mayang...

Cik Adik AB17 ..

Upih dan mayang .. masih lagi di panggil

Upih Pinang ..

Mayang Pinang ..

Kan? :16:

Maka .. jawapan Cik di atas SALAH!!!

Mana si penyoal ni?? (((Brew))) .. takmo kasi jawapan ker? :bounce:

Aleeza Zaily
14-04-09, 02:48 PM
Sebenarnya Brew pun tak tau apa jawapannya, betul tak?

Abetan
14-04-09, 02:57 PM
Sebenarnya Brew pun tak tau apa jawapannya, betul tak?

apa pulak tak tahu?

Sebenarnya .. teka teki ni di kasik dek Bob ... ada malam tu kitorang dok lepak2 .. bob kasi la teka teki ni .. dia pun dengar dari anak buah dia ..

So .. apa jawapan nya?

Aleeza Zaily
14-04-09, 02:59 PM
apa pulak tak tahu?

Sebenarnya .. teka teki ni di kasik dek Bob ... ada malam tu kitorang dok lepak2 .. bob kasi la teka teki ni .. dia pun dengar dari anak buah dia ..

So .. apa jawapan nya?

Jawapannya TABUNG! yang boleh isi duit syiling tuh...

Abetan
14-04-09, 03:09 PM
Jawapannya TABUNG! yang boleh isi duit syiling tuh...

Tabung apa pulak ni? ingat pokok buloh ka ..

ok la .. meh nak kasi jawapan ..

Apa kah product yg terdapat kat pokok pinang yg tiada tercatit "pinang" ..

Jawapan nya .. adalah ..

SARANG BURONG!!

Hahahahahaahah ..

Logic nya .. kat pelepah pokok pinang di kampung, selalu ada sarang burung .. so, itu la product yg tiada perkataan "pinang" kat pokok pinang ..

Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... :chinese:

Aleeza Zaily
14-04-09, 03:20 PM
Jawapan serupa ANAK HARAM (punya thread) lain orang punya barang, lain hasil yg keluar... ayoyo...

terunasuci
16-04-09, 09:21 AM
BTW .. aku bukan nya apa .. cam kata2 hikmat terunasuci ..aku cuma tolong jawap untuk kawan jer .. ehehehehe..

Tersedak saya masa minum pagi ni bila nama saya dipetik kat thread ni...

Ni ada satu teka teki untuk rakan2 yang berjiwa kacau...tp kalau tak berjiwa kacau pun boleh jawap gak...soalannya berbunyi begini...


Ketika dilahirkan dan ketika dikebumikan kita ada persamaan, apakah persamaan itu?


Peluang diberikan untuk mencuba sehingga 17/04/09 tepat jam 05.15 petang...peneka yang betul yang diberikan hadiah istimewa iaitu Teh Tarik Gelas Besar di Port Ciken Wing...

Selamat Mencoba......

Intanmahsuri
16-04-09, 09:34 AM
Tersedak saya masa minum pagi ni bila nama saya dipetik kat thread ni...

Ni ada satu teka teki untuk rakan2 yang berjiwa kacau...tp kalau tak berjiwa kacau pun boleh jawap gak...soalannya berbunyi begini...


Ketika dilahirkan dan ketika dikebumikan kita ada persamaan, apakah persamaan itu?


Peluang diberikan untuk mencuba sehingga 17/04/09 tepat jam 05.15 petang...peneka yang betul yang diberikan hadiah istimewa iaitu Teh Tarik Gelas Besar di Port Ciken Wing...

Selamat Mencoba......


Sekadar mencuba..try google tak jumpa lak..ekekekekekek...

Jawapan dia: Di sambut.

Betui tak..kihkih

bro_shinchan
16-04-09, 10:45 AM
Baru baru nie saya telah pergi interview di salah sebuah kem. kerajaan dot..dot..

Selepas selesai hampir 20 minit saya memperkenalkan diri dan pengalaman saya, saya bertanyakan kepada panel sekiranya ada soalan yang ingin ditujukan. Salah seorang dari panel itu bersuara, "Saya ada 3 soalan, sekiranya awak jawab ke tiga-tiga soalan ini dengan tepat dan memuaskan, anggaplah awak dah berjaya dalam temuduga ini." Tergamam jugak saya time tu. Tapi saya relax... Warga MK ofcoz kena relax... saya tanya apa soalannya?.

Soalan pertama,
Yang mana lebih penting, Duit? atau Kerja?.

Soalan yang kedua,
1+1 berapa jawapannya?

Soalan yang ketiga,
2x2 pula berapa jawapannya?

Setiap jawapan yang diberi perlu dihuraikan, kenapa dan mengapa itu jawapan saya...

So, saya nak u all semua cuba jawab apa agak2 jawapan yang saya beri. dan bagaimana saya berjaya mendapatkan jawatan kerja di kementerian itu.

p/s: sekadar nak kongsi pengalaman.

Ab17
16-04-09, 12:31 PM
Tabung apa pulak ni? ingat pokok buloh ka ..

ok la .. meh nak kasi jawapan ..

Apa kah product yg terdapat kat pokok pinang yg tiada tercatit "pinang" ..

Jawapan nya .. adalah ..

SARANG BURONG!!

Hahahahahaahah ..

Logic nya .. kat pelepah pokok pinang di kampung, selalu ada sarang burung .. so, itu la product yg tiada perkataan "pinang" kat pokok pinang ..

Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... :chinese:

laa...kalo ada sarang burong..kalo pokok pinang tu takda sarang burong cemaner? adussz!! jawapan cmnih pun ada ka?!hmmmm:russianroulette:

Ab17
16-04-09, 12:38 PM
[quote=bro_shinchan;218751]Baru baru nie saya telah pergi interview di salah sebuah kem. kerajaan dot..dot..

Selepas selesai hampir 20 minit saya memperkenalkan diri dan pengalaman saya, saya bertanyakan kepada panel sekiranya ada soalan yang ingin ditujukan. Salah seorang dari panel itu bersuara, "Saya ada 3 soalan, sekiranya awak jawab ke tiga-tiga soalan ini dengan tepat dan memuaskan, anggaplah awak dah berjaya dalam temuduga ini." Tergamam jugak saya time tu. Tapi saya relax... Warga MK ofcoz kena relax... saya tanya apa soalannya?.

Soalan pertama,
Yang mana lebih penting, Duit? atau Kerja?.

kerja..sb kalo tak kerja..mn nk ada duit

Soalan yang kedua,
1+1 berapa jawapannya?

1+1= 1+1

Soalan yang ketiga,
2x2 pula berapa jawapannya?

2x2=2x2

Setiap jawapan yang diberi perlu dihuraikan, kenapa dan mengapa itu jawapan saya...

So, saya nak u all semua cuba jawab apa agak2 jawapan yang saya beri. dan bagaimana saya berjaya mendapatkan jawatan kerja di kementerian itu.

sb bagi jawapan guna kaedah kbkk-kemahiran berfikir secara kreatif dan kritis...try je...

bro_shinchan
16-04-09, 03:13 PM
....
sb bagi jawapan guna kaedah kbkk-kemahiran berfikir secara kreatif dan kritis...try je...

Jawapan pertama dah betul.
Jawapan yang ke-dua dan ke-tiga, kurang tepat dan diluar tabii.
Sebab bukan itu yang saya jawab dan terima.
Kerana setiap jawapan perlu ada huraian untuk setiap soalan yang diberi. Contoh, Seperti jawapan soalan pertama yang awak berikan diatas.

Perlu lebih kreatif dan kritis... hehe

terunasuci
17-04-09, 08:36 AM
Sekadar mencuba..try google tak jumpa lak..ekekekekekek...

Jawapan dia: Di sambut.

Betui tak..kihkih

hehehe...logik gak jawapan tu IM...tapi jawapan anda masih tidak tepat...sila coba lagi...

soklan ni kat google memang tak jumpa...kena carik kat kitab2 teka teki org2 lama...

Cepat2, masa makin terhad untuk mencoba...ingat, hadiah istimewa menanti anda......

shamtpg
17-04-09, 08:49 AM
Tersedak saya masa minum pagi ni bila nama saya dipetik kat thread ni...

Ni ada satu teka teki untuk rakan2 yang berjiwa kacau...tp kalau tak berjiwa kacau pun boleh jawap gak...soalannya berbunyi begini...


Ketika dilahirkan dan ketika dikebumikan kita ada persamaan, apakah persamaan itu?


Peluang diberikan untuk mencuba sehingga 17/04/09 tepat jam 05.15 petang...peneka yang betul yang diberikan hadiah istimewa iaitu Teh Tarik Gelas Besar di Port Ciken Wing...

Selamat Mencoba......


biar saya jawab lah..
persamaannya ialah lubang!
lahir-ikut lubang *tut
dikebumikan-masuk lubang.


p/s-kalau betul aku tak mau hadih free tu..
sekadar dapat TT jiwa kacau lagi ok la brader..hehehe

terunasuci
17-04-09, 09:03 AM
biar saya jawab lah..
persamaannya ialah lubang!
lahir-ikut lubang *tut
dikebumikan-masuk lubang.


p/s-kalau betul aku tak mau hadih free tu..
sekadar dapat TT jiwa kacau lagi ok la brader..hehehe

Ermmm...logik gak jawapan anda tu...tp apa pun jawapan anda kurang tepat...sila cob lagi...

Cepat2...peluang anda merebut hadiah istimewa ini semakin suntuk...



p/s : yang tu kena tanya edward...ekekeke

wood3
17-04-09, 09:41 AM
Haiyaaa . .manyak sinang loooooo . . . .wa punya cucu sedaleee pun tawww ini yawapan maa.

ketika lahir . . . .diazan atau diqamat . . . .

ketika pengkebumian . . . .dibacakan talkhin . . .

kedua dua proses ini orang yang uruskan . . . .diri yang empunya tak termampu.


p/s : nak best lagi semasa kedua dua proses itu . . .panggil orkestra nanyi lagu lagu SAPORNO . . .orkestra EL NINO.

aku minta TEA O sajaaaaa. . .

terunasuci
22-04-09, 09:19 AM
ketika lahir . . . .diazan atau diqamat . . . .

ketika pengkebumian . . . .dibacakan talkhin . . .



Mintak maaf, salah tekaan anda tu...



Ni ada satu teka teki untuk rakan2 yang berjiwa kacau...tp kalau tak berjiwa kacau pun boleh jawap gak...soalannya berbunyi begini...

Ketika dilahirkan dan ketika dikebumikan kita ada persamaan, apakah persamaan itu?

Peluang diberikan untuk mencuba sehingga 17/04/09 tepat jam 05.15 petang...peneka yang betul yang diberikan hadiah istimewa iaitu Teh Tarik Gelas Besar di Port Ciken Wing...


Atas kesibukan yang melampau, tak sempat aku nak bagi jawapannya aritu...jawapannya adalah...

BERKAKI AYAM

Hadiah kemenangan akan di bawak ke teka teki yang akan datang...so, hadiah terkumpul setakat ini adalah 2 gelas teh tarik...ekekeke

Jumpa lagi di teka teki yang akan datang......

hangleq
15-05-09, 10:40 AM
Mod..kalau dah ada soklan nie..tolong delete yer...
soklan diambil dari ebi anas koba...heheheh
kenape siput babi berjalan lambat...??

terunasuci
29-05-09, 03:54 PM
Lama betul aku tak bagi teka teki...so, ni ada satu teka teki untuk anda fikirkan sepanjang hujung minggu ini...

Soklannya berbunyi begini, Kalau ada org berak tengah jalan, mcm mana kita nak tau taik tu taik pemberak lelaki ker perempuan???

Ha...peneka yang betul akan mendapat hadiah segelas teh tarik gelas besar...cepat2 mencuba...kita tengok sape yang kena......

wood3
29-05-09, 04:01 PM
Lama betul aku tak bagi teka teki...so, ni ada satu teka teki untuk anda fikirkan sepanjang hujung minggu ini...

Soklannya berbunyi begini, Kalau ada org berak tengah jalan, mcm mana kita nak tau taik tu taik pemberak lelaki ker perempuan???

Ha...peneka yang betul akan mendapat hadiah segelas teh tarik gelas besar...cepat2 mencuba...kita tengok sape yang kena......




hmmm macam sokalan perangkap je nih !!!. Tak pa nanti aku cari jawapan.



p/s : soalan cam ni BELALANG pun tak tau jawapan.

Abetan
29-05-09, 04:04 PM
Soklannya berbunyi begini, Kalau ada org berak tengah jalan, mcm mana kita nak tau taik tu taik pemberak lelaki ker perempuan???




Kalau ikut secara logik, pedulik haper aku taik jantan ka betina .. tapi for the purpose of answering the question .. normally, kita leh tahu jantina petualang yang berak tengah2 jalan ni dengan membezakan jarak antara taik dan air kencing ..

jantan: resmi memancut .. so, air kencing akan ada agak jauh dari taik ..

pompuan: eheheh .. nkorang paham2 sendiri la .. so, air kencing berdekatan dengan tahi berbanding dengan jantan punya ..

erm .. berbelit2 aku jawab .. betol ke ni? eheheh

terunasuci
29-05-09, 04:26 PM
Kalau ikut secara logik, pedulik haper aku taik jantan ka betina .. tapi for the purpose of answering the question .. normally, kita leh tahu jantina petualang yang berak tengah2 jalan ni dengan membezakan jarak antara taik dan air kencing ..

jantan: resmi memancut .. so, air kencing akan ada agak jauh dari taik ..

pompuan: eheheh .. nkorang paham2 sendiri la .. so, air kencing berdekatan dengan tahi berbanding dengan jantan punya ..

erm .. berbelit2 aku jawab .. betol ke ni? eheheh


ekekeke...walaupun jawapan tuan hamba tu berbelit2, tetapi amat tepat sekali...so, jangan lupa untuk menuntut hadiahnya nanti......




p/s : Camne soklan sikit punya susah pun boleh jawap...musyhkil aku...pastu sama ngan contoh jawapan lak tu...ada soklan bcocor ke?? ekekeke
p/s : mlm ni pun boleh...hehehe

Abetan
29-05-09, 04:39 PM
ekekeke...walaupun jawapan tuan hamba tu berbelit2, tetapi amat tepat sekali...

p/s : mlm ni pun boleh...hehehe


Dulu masa keje askar, pernah pergi Kursus Recconaisance & Tracking .. PW1 Kanang Anak Langkau Jurulatih .. dia la yg ngajaq subject ni.

ehehehe .. kebetulan je aku tau .. :bye2:

terunasuci
29-05-09, 04:56 PM
Dulu masa keje askar, pernah pergi Kursus Recconaisance & Tracking .. PW1 Kanang Anak Langkau Jurulatih .. dia la yg ngajaq subject ni.

ehehehe .. kebetulan je aku tau .. :bye2:

ohhh...tp contoh jawapan yang saya ada memang sama ...lebih kurang camtu...ni contoh jawapan...

Kalau kite nak bezakan taik tu taik lelaki ke perempuan...

taik lelaki kering
taik perempuan basah...

sebab nye??
Kalau berak kan kencing skali.. confirm2 lelaki yg berak tgh jln akan kencing ke depan..
perempuan plak kencing bersepah... so basah la taik tu ...



p/s : untuk semakan, pemberi teka teki ni adalah seorang pompuan...

kudebelang
29-05-09, 08:30 PM
aku pon ade teke teki gak..
binatang ape warne nye putih hitam ngan pink???
klu pandai jawab la soalan saye..
ahahaha

WINGS
08-06-09, 07:37 PM
kuda belang pakai kasut pink?

Abetan
09-06-09, 07:57 AM
aku pon ade teke teki gak..
binatang ape warne nye putih hitam ngan pink???
klu pandai jawab la soalan saye..
ahahaha


kuda belang pakai kasut pink?

SALAH tu bro wings ..

Pink Panther pakai tuxedo .. :eaea:

Abetan
16-06-09, 09:21 PM
aku pon ade teke teki gak..
binatang ape warne nye putih hitam ngan pink???
klu pandai jawab la soalan saye..
ahahaha


Eh maner daaa mamat yg kasi soalan ni? Jawapan nyer mana? :rasta:

terunasuci
05-09-09, 10:31 AM
Ini ada satu teka teki sengal...kalau sape pandai jawap memamng terer la...leh massuk kategori otak sengal cam aku gak...ekekeke...

Ape benda yang kalau kite buat bukan je tuhan marah, Setan pun akan marah??


Sape jawap betul aku belanja teh tarik...hehehe.....

oris
05-09-09, 03:00 PM
Ini ada satu teka teki sengal...kalau sape pandai jawap memamng terer la...leh massuk kategori otak sengal cam aku gak...ekekeke...

Ape benda yang kalau kite buat bukan je tuhan marah, Setan pun akan marah??


Sape jawap betul aku belanja teh tarik...hehehe.....

jawapan dia.. mengaku tuhan.. sebab setan pon tak mengaku dia tuhan

chochobi
05-09-09, 10:07 PM
Ini ada satu teka teki sengal...kalau sape pandai jawap memamng terer la...leh massuk kategori otak sengal cam aku gak...ekekeke...

Ape benda yang kalau kite buat bukan je tuhan marah, Setan pun akan marah??


Sape jawap betul aku belanja teh tarik...hehehe.....



Rogol bini setan... hahaha.. sah sah la Tuhan marah sebab kita merogol, pastu setan plak marah pasal bini dia kena rogol... ekeke...

terunasuci
09-09-09, 11:59 AM
jawapan dia.. mengaku tuhan.. sebab setan pon tak mengaku dia tuhan

Jawapan anda salah...terima kasih kerna mencuba...anda belum cukup sengal lagi...hehehe...


Rogol bini setan... hahaha.. sah sah la Tuhan marah sebab kita merogol, pastu setan plak marah pasal bini dia kena rogol... ekeke...

Tahniah!!! jawapan anda amat tepat sekali...ni mesti dapat soalan bocor ni...hehehe...

Apapun anda tetap akan mendapat hadiah seperti yang ditawarkan...jangan lupa untuk menuntut hadiah anda nanti......



p/s : lenkali da dapat soklan bocor jgn lah jawap dulu...ekekeke

rasyid
09-09-09, 05:35 PM
mari belajar bahase indon...
teka tekinyer; lobang ape paling sedap n best...
haaa jwb2

whocare
09-09-09, 05:41 PM
mari belajar bahase indon...
teka tekinyer; lobang ape paling sedap n best...
haaa jwb2


lobang hidungmu tatap menjadi p0jaan hatiku !

ha itu lubang sedap and best dit0nton bile tengok cite p.ramlee
hahahaha
aku x tau sebenarnye .
:24:

Keira Chan
09-09-09, 09:32 PM
lo bangun pagi2, tarik selimut n tido balik. itulah yg paling sedap n best sekali. hahahha..

whocare
11-09-09, 10:13 AM
lo bangun pagi2, tarik selimut n tido balik. itulah yg paling sedap n best sekali. hahahha..





ek ehem ! mane taw ni adeq :icon_whistle:

rasyid
11-09-09, 09:47 PM
yaaaaa betolllllll!!!!!!
pandai..hehehehe

nurul_kaseh
12-09-09, 10:10 PM
lo bangun pagi2, tarik selimut n tido balik. itulah yg paling sedap n best sekali. hahahha..




alamak..aku baru nak jawap..tapi nampaknya dah terlambat daaa..he3..adeq lagi pantas

jiwa gelora
13-09-09, 08:36 AM
bela setan tp suh dia semayang

wahlaue
16-09-09, 11:19 AM
Who is Transformer's parents?

Retired
16-09-09, 11:37 AM
Who is Transformer's parents?

transPARENT

whocare
16-09-09, 11:37 AM
Who is Transformer's parents?

LORI BALAK !

:dancing:

Intanmahsuri
16-09-09, 11:43 AM
Who is Transformer's parents?Transparent.. one teh tarik for me!!1


Who is Transformer sister? Transistor...ekekekkeke...

Retired
16-09-09, 11:46 AM
what is transformers gender?

Intanmahsuri
16-09-09, 11:50 AM
what is transformers gender?

Transvestite..eh betui tah eja..kan kan..give some more..ekekekke

Blue_Angel
16-09-09, 11:52 AM
Transexual atau Transversite

betol je ejaan nyer pun?

Dengan siapa Transformer selalu lepak2

TRANSNATIONAL

Retired
16-09-09, 11:55 AM
Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?

Intanmahsuri
16-09-09, 11:56 AM
Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
Kotak Penalti!
Teh tarik for me? :kid:

Retired
16-09-09, 11:58 AM
3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?

Intanmahsuri
16-09-09, 12:00 PM
3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
2 org naik kuda..mungkin nak ke semak utk beromen..

Retired
16-09-09, 12:05 PM
2 org naik kuda..mungkin nak ke semak utk beromen..

kah kah kah pandai....very creative hahhaha...nah ambik lagi

Binatang apakah yang paling kaya didunia?

Intanmahsuri
16-09-09, 12:07 PM
kah kah kah pandai....very creative hahhaha...nah ambik lagi

Binatang apakah yang paling kaya didunia?
Beruang - sebab dia banyak wang kan kan..berwang..lebih kurang la tu..ke?

Retired
16-09-09, 12:08 PM
Beruang - sebab dia banyak wang kan kan..berwang..lebih kurang la tu..ke?

tak best laa main ngan IM....cis

Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?

Intanmahsuri
16-09-09, 12:10 PM
tak best laa main ngan IM....cis

Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?


Aku kasi org lain jwb la eh..tapi takpe..kang ko ckp aku tak tahu lak..
jawapannya: BAHRAIN..ekekekeke..

Retired
16-09-09, 12:35 PM
Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ...ahhh sape dapat jawab????

Intanmahsuri
16-09-09, 12:58 PM
Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ...ahhh sape dapat jawab????

Huruf U & I..

U kawen dengan I..

Betui tak?

:Finger_fing22:

terunasuci
16-09-09, 01:00 PM
Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ...ahhh sape dapat jawab????



Huruf U & I..

U kawen dengan I..

Betui tak?

:Finger_fing22:

Saya dah nak jawap tadi...tp nanti orang ingat saya gay lak...ekekeke...

Retired
16-09-09, 01:00 PM
Huruf U & I..

U kawen dengan I..

Betui tak?

:Finger_fing22:

dengan ini saya mengelarkan IM sebagai RATU segala penjawab teka teki...malas dah nak main !

wahlaue
16-09-09, 01:33 PM
Cepatnya jawab... maleh nak main a.
Tak bagi chan jawab pun :cry:

whocare
16-09-09, 03:25 PM
ha banyak2 kopi
kopi ape xleh minum

wood3
16-09-09, 06:24 PM
ha banyak2 kopi
kopi ape xleh minum

kopisan !! . . satu nama kampong kat gopeng /kampar cam tu la.
Kalau kampong tu boleh minum hmmm hebat woooo.

aCe
16-09-09, 06:29 PM
ha banyak2 kopi
kopi ape xleh minum

cofi anand (x-setiausaha PBB)

clitmaster
17-09-09, 02:38 AM
kofikirlah sendiri

whocare
17-09-09, 10:41 AM
kopisan !! . . satu nama kampong kat gopeng /kampar cam tu la.
Kalau kampong tu boleh minum hmmm hebat woooo.




MANA TAW NI :clap:

lord_raven
17-09-09, 10:53 AM
salam semua....

aku taw! aku taw jawapan nya....confirm punya la. jawapan nya ialah...


kopi k la sendiri.....!!!!

p/s macam cipet aje ku jawap....hahahaha. ini la bahana kena standby 19-21/09 ni. babeng!!

apai_gold
17-09-09, 11:45 AM
Aku pun nak bg teka teki gak. Bawah Goncang Atas Seronok. Apakah Aktiviti tu

Intanmahsuri
17-09-09, 11:49 AM
Aku pun nak bg teka teki gak. Bawah Goncang Atas Seronok. Apakah Aktiviti tu

Memancing..ekekekeke...

Betui tak? teka je ni..:clap:

apai_gold
17-09-09, 11:53 AM
BEETUl.. Perg Memang Layak dapat gelaran Ratu teka teki ni

Retired
17-09-09, 11:54 AM
aku ada satu teka teki yang takde orang leh jawab......

"what is the longest hair on/in your body?"

wahlaue
18-11-09, 09:30 AM
What do you call a friendly cow? :-??

wahlaue
18-11-09, 09:31 AM
aku ada satu teka teki yang takde orang leh jawab......

"what is the longest hair on/in your body?"

Jawapan pls... :cry:

Intanmahsuri
18-11-09, 09:39 AM
What do you call a friendly cow? :-??Kawan...


hahahahaha...

hoiii dgr Hitz Fm ke? :icon_biggrin:

wahlaue
18-11-09, 09:44 AM
Kawan...


hahahahaha...

hoiii dgr Hitz Fm ke? :icon_biggrin:

yup :Finger_fing22:
Kaki Hitz FM.. dulu gang MixFm but since Yasmin and Richard left, I also left.

Retired
18-11-09, 04:27 PM
Jawapan pls... :cry:

the longest hair on/in your body is ur eyelash....

researchers and scientist have done their research and prove that the longest hair on/in your body is the eyelash. your eyelash actually connects to the back of your eyelid and behind your neck under the skin down to your back spine and ends up as your ass hair.

IF YOU DONT BELIEVE...WHEN YOU SHIT YOU TRY TO PULL UR ASSHAIR...see your eyes blink or not :Finger_fing22:

wahlaue
18-11-09, 04:39 PM
the longest hair on/in your body is ur eyelash....

researchers and scientist have done their research and prove that the longest hair on/in your body is the eyelash. your eyelash actually connects to the back of your eyelid and behind your neck under the skin down to your back spine and ends up as your ass hair.

IF YOU DONT BELIEVE...WHEN YOU SHIT YOU TRY TO PULL UR ASSHAIR...see your eyes blink or not :Finger_fing22:

So kira if I tarik my eyelash, asshole saya akan kemut la... :Finger_fing22::cry:

Retired
18-11-09, 04:40 PM
Jawapan pls... :cry:


So kira if I tarik my eyelash, asshole saya akan kemut la... :Finger_fing22::cry:

hahhaa it works the other way round...not sure if u pull ur eyelash and your ass will kemut or not hahaha

Retired
18-11-09, 04:46 PM
Ikan apa banyak di atas jalan raya?

wahlaue
18-11-09, 04:51 PM
Ikan apa banyak di atas jalan raya?

Keli-sa :Finger_fing22:

How about "Bila dimasukkan jadi keras, bila keluar jadi lembik? Apa itu?"

KiNgX
18-11-09, 04:52 PM
Ikan apa banyak di atas jalan raya?

Saya cuba putar halim...wang besar..wang besar..wang besar!!!

Jawapannya - Kelisa...

Retired
18-11-09, 04:55 PM
Keli-sa :Finger_fing22:

How about "Bila dimasukkan jadi keras, bila keluar jadi lembik? Apa itu?"

stokin?gula gula getah?

GORGOM
18-11-09, 05:07 PM
Seorang Pak Cik nk naik bas. Tp dia cuma bawa 6 kupang tp tambang bas 7 kupang. Dan apabila dia dah naik bas dia bg 6 kupang kat pemandu bas dan pemandu bas suruh dia duduk kat tempat duduk kat bas tersebut.
Kalau korang sume ni pandai, cuba teka mana pak cik nih dpt lg sekupang???
>>teka dulu tak dapat jawap baru tanya<<

wahlaue
18-11-09, 05:10 PM
Seorang Pak Cik nk naik bas. Tp dia cuma bawa 6 kupang tp tambang bas 7 kupang. Dan apabila dia dah naik bas dia bg 6 kupang kat pemandu bas dan pemandu bas suruh dia duduk kat tempat duduk kat bas tersebut.
Kalau korang sume ni pandai, cuba teka mana pak cik nih dpt lg sekupang???
>>teka dulu tak dapat jawap baru tanya<<

wa tau.. sebab dia buat muka sposen :Finger_fing22:

Intanmahsuri
18-11-09, 05:30 PM
wa tau.. sebab dia buat muka sposen :Finger_fing22:Saya kunci jawapan ini..ekekekeke

starz
02-12-09, 07:02 PM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??

Intanmahsuri
03-12-09, 09:21 AM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??ada hadiah tak? kalau ada, saya mahu jawab.. :icon_biggrin:

abe9
03-12-09, 09:46 AM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??


he..he.. gila mencabar minda ni... and for all you know the answer is there right in front of you..

nak ckp si bisu tak boleh, nak tulis si buta pulak tak nampak..
abe9 blurr.... satu ofis xleh jawab..
ekekekekk, nak menipu tapi officemate pun mengong, dan abe9 tersenyum sorang2.. makes my day.. thanx starz

would be interesting to know the answer.. silakak tul...

aCe
03-12-09, 10:21 AM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??

Bro starz, teka teki ko ni cam pelanduk dua serupa jer dgn teka teki ni:

Dalam satu rumah. ada 3 orang sahabat, si bisu, si pekak and si buta.
satu hari ntah ape la hasutan maka si pekak pun merembat duit si buta tanpa pengetahuan si buta (ye la, curi depan dia pn dia x nmpk ye x?) tapi....jeng jeng..si
bisu telah menyaksikan perbuatan sumbang si pekak durjana.

masalah nye skrg...macamana la si bisu nak gtau si buta. yang si pekak da rembat duit dia.. hmmm...

wahlaue
03-12-09, 11:06 AM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??

Pecah kepala I cari kat Internet tapi masih x jumpa unsernya. :-??

Intanmahsuri
03-12-09, 11:08 AM
Pecah kepala I cari kat Internet tapi masih x jumpa unsernya. :-??
U belanja saya, saya kasi tahu jawapan..kira jawapan bocor la.. :icon_biggrin:

shamtpg
03-12-09, 11:16 AM
kan bini sibuta tu tak cacat:icon_biggrin:

wahlaue
03-12-09, 11:25 AM
U belanja saya, saya kasi tahu jawapan..kira jawapan bocor la.. :icon_biggrin:

Aduhai seribu kali sayang. Kena under table pulak!

xpe. TQ daun keladi saye ucapkan tapi I tunggu official unser.

abe9
03-12-09, 12:24 PM
kan bini sibuta tu tak cacat:icon_biggrin:

kalu siPEKAK dah culik BINI si BUTA, macamana BINI BUTA nak beritahu BUTA?? lain lah kalu siBINI tu di rogol, boleh jugak dia beritahu,, . dan siBISU tengok, silap2 dia pun join sekali,, takkan dia pun nak beritahu siBUTA, itu tak kira kalu BINI si BUTA tu sedap, takkan dia nak beritahu siBUTA.. ekekekekkk..

he..he.. dah berbelit ni sham.. fening nak memikirkan nya.....
hmmm.. si BISU nak beritahu si BUTA.... bagaimana ya??

shamtpg
03-12-09, 12:56 PM
kalu siPEKAK dah culik BINI si BUTA, macamana BINI BUTA nak beritahu BUTA?? lain lah kalu siBINI tu di rogol, boleh jugak dia beritahu,, . dan siBISU tengok, silap2 dia pun join sekali,, takkan dia pun nak beritahu siBUTA, itu tak kira kalu BINI si BUTA tu sedap, takkan dia nak beritahu siBUTA.. ekekekekkk..

he..he.. dah berbelit ni sham.. fening nak memikirkan nya.....
hmmm.. si BISU nak beritahu si BUTA.... bagaimana ya??


saya penah dengar jawapan ni abe9,tapi saya lupa la..memori kad dah full..mueheeeee

abe9
03-12-09, 01:11 PM
saya penah dengar jawapan ni abe9,tapi saya lupa la..memori kad dah full..mueheeeee



silakak sham.. ko tak upgrade memori card ke 500G ke? patutnyer ko dah korek2 jawapan tu.. ini duk tension tunggu orang jawab ni...
intan lak sengaja duk seksa kita.. huhh... thrill giler.. starz pun boleh buat kering je..

ace mungkin dah tahu jawapan..

shamtpg
03-12-09, 01:24 PM
silakak sham.. ko tak upgrade memori card ke 500G ke? patutnyer ko dah korek2 jawapan tu.. ini duk tension tunggu orang jawab ni...
intan lak sengaja duk seksa kita.. huhh... thrill giler.. starz pun boleh buat kering je..

ace mungkin dah tahu jawapan..



intan nak balasan abe9

ni tukang soal ni mana?? saya dah jawab dah tu?betul ke jawapan atau sipi2?n:icon_biggrin:

abe9
03-12-09, 01:37 PM
intan nak balasan abe9





itu ko kena setelkan lah sham... abe9 tak terlibat dalam itu filem.... ekekekekkk.. ko nak kilas tangan intan kat belakang ke.. pile driver ke, smack down ke.. janji ko dapat jawapan.

pastu jangan lupa kasi up jawapan kat sini.. dah rasa nak meletop kepala..

(((starz)))

KiNgX
03-12-09, 02:03 PM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??

Ada dua kemungkinan;

Si bisu leh tulis something btau kat si buta (si buta ni cuma buta warna jer, bukan buta penglihatan)

Atau

Buta, pekak dan bisu hanyalah sekadar nama, dorang bukan cacat pun. So bisu tak payah susah nak pikir cara nak bitau buta, straight to the point jer habaq.

Intanmahsuri
03-12-09, 02:17 PM
Apa la susah2 anda semua..ekekekeke...

Ni nak kasi jawapan.."Kita la bagitahu si buta sbb kita pun tahu"..ekekekeke...

shamtpg
03-12-09, 02:32 PM
Apa la susah2 anda semua..ekekekeke...

Ni nak kasi jawapan.."Kita la bagitahu si buta sbb kita pun tahu"..ekekekeke...

minah ni aku kesan sejak kenal dia memang terer jawab teka-teki.muskil aku,nak kata makan pala ikan tak jugak tapi pala eh...hehe ni yang pelik,pas tu dia ada koleksi teka teki...macam ni kalau bg hadiah sure dia pulun...kikiki:icon_biggrin:

Intanmahsuri
03-12-09, 02:37 PM
minah ni aku kesan sejak kenal dia memang terer jawab teka-teki.muskil aku,nak kata makan pala ikan tak jugak tapi pala eh...hehe ni yang pelik,pas tu dia ada koleksi teka teki...macam ni kalau bg hadiah sure dia pulun...kikiki:icon_biggrin:

Boleh test saya di acara Annual Dinner..ekekekeke...mungkin ada yg mahu jd contender saya..awak je la..mahu? ekekeke..

Acah je.. :icon_biggrin:

abe9
03-12-09, 03:47 PM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??



starz... betul ke jawapan intan tu??? ko biar betul starz... cuba tengok soalan ko???
SOAL NYER "macamana si BISU nak beritahu ......."??
kita mana ada dalam itu filem..

ini sudah tak adil.... sudah void... tak sah teka teki tu..

Intanmahsuri
03-12-09, 04:01 PM
starz... betul ke jawapan intan tu??? ko biar betul starz... cuba tengok soalan ko???
SOAL NYER "macamana si BISU nak beritahu ......."??
kita mana ada dalam itu filem..

ini sudah tak adil.... sudah void... tak sah teka teki tu..

Abe9, mcm ni.. :icon_biggrin:
So bisu buat isyarat tangan kat kita..dan kita pun paham dia ckp isteri si buta kena colek. Lalu si bisu suruh kita bagitahu si buta sbb dia bisu tak leh ckp sendiri. Jd kita ni kan org baik. Kita pun bagitahu la si buta..:icon_biggrin:

aCe
03-12-09, 04:03 PM
Abe9, mcm ni.. :icon_biggrin:
So bisu buat isyarat tangan kat kita..dan kita pun paham dia ckp isteri si buta kena colek. Lalu si bisu suruh kita bagitahu si buta sbb dia bisu tak leh ckp sendiri. Jd kita ni kan org baik. Kita pun bagitahu la si buta..:icon_biggrin:

Sis Intanmahsuri, tapi kan nak ke si buta tu percaya pada kita-kita ni, sebab kita ni dah kira org luar, ini kes antara 3 sahabat buta, pekak & bisu shj.

KiNgX
03-12-09, 04:09 PM
Demmit, sekarang teka teki ni bertambah rumit jadinya....leh tak tdoq lena malam ni kalau tak dapat jawapan lagi.

wahlaue
03-12-09, 04:12 PM
Abe9, mcm ni.. :icon_biggrin:
So bisu buat isyarat tangan kat kita..dan kita pun paham dia ckp isteri si buta kena colek. Lalu si bisu suruh kita bagitahu si buta sbb dia bisu tak leh ckp sendiri. Jd kita ni kan org baik. Kita pun bagitahu la si buta..:icon_biggrin:

tak syok lah kalau jawapannya mcm ni.

I tunggu jawapan rasmi dari starz

abe9
03-12-09, 04:17 PM
Demmit, sekarang teka teki ni bertambah rumit jadinya....leh tak tdoq lena malam ni kalau tak dapat jawapan lagi.



he..he.. i agree KingX... ini nanti dari cerita yang melibatkan 3 orang watak , si BISU, si PEKAK, dan si BUTA. tak campur bini si BUTA. terpaksa kena masukkan satu lagi watak... si MENGONG.. kita lah tu.. duk nak penat2 fikir pasal masalah dia orang kenapa??
wakakakaaa........ abe9 pun dah feningggg..

shamtpg
03-12-09, 04:24 PM
Sis Intanmahsuri, tapi kan nak ke si buta tu percaya pada kita-kita ni, sebab kita ni dah kira org luar, ini kes antara 3 sahabat buta, pekak & bisu shj.

i baru nampak,sis intanmahsuri cuba membelitkan keadaan dan membuat kita lagi mengong..wakaka ampun im!
so jawapan dia dah tentu tak betul melihat fakta2 yang ace tanya,betul jugak kata kamu ace

Intanmahsuri
03-12-09, 04:39 PM
Hahahahahha...takpe2..kita tunggu jawapan starz..ni sepapa yg ada no fon starz sila sms beliau..ramai yg tak leh tdo malam ni tunggu jawapan..

shamtpg
03-12-09, 04:44 PM
Hahahahahha...takpe2..kita tunggu jawapan starz..ni sepapa yg ada no fon starz sila sms beliau..ramai yg tak leh tdo malam ni tunggu jawapan..

hehehe...memang sah la dia ni typo queen..kekekeke

Intanmahsuri
03-12-09, 04:46 PM
Hahahahaah...jahat la sham ni..mencik..

Satu lagi teori utk korg semua..
Si Buta, Si bisu dengan Si Pekak di berkwn rapat. Tapi tak bermakna dia takder kwn lain. Kawan dia yg lain tu kita la. Kita mana penah tipu dorg..so si buta mmg percaya kat kita sbb kita mmg baik. Tolong dia, belanja dia makan...ekekekekeke

abe9
03-12-09, 04:52 PM
hehehe...memang sah la dia ni typo queen..kekekeke


syilakak sham.. sempat lagi ko enjut intan..

ini bukan cerita pendek dah.. (setengah jam ke udara),, ini dah jadi heavy drama, sebab dimasukkan watak2 baru.. nanti masuk lagi watak si TEMPANG dan si KUDUNG, jadi drama bersiri pulak,,,

kita tunggu jawapan nya... mana lah pulak starz ni... jawab lah..

shamtpg
03-12-09, 04:53 PM
Hahahahaah...jahat la sham ni..mencik..

Satu lagi teori utk korg semua..
Si Buta, Si bisu dengan Si Pekak di berkwn rapat. Tapi tak bermakna dia takder kwn lain. Kawan dia yg lain tu kita la. Kita mana penah tipu dorg..so si buta mmg percaya kat kita sbb kita mmg baik. Tolong dia, belanja dia makan...ekekekekeke

wakaka..
oi im,lagi bebelit siap wat fakta sendirik
kalau jawapan kamu tu melibatkan org lain,so sapa yang view thread ni kena bg tau?tak gitu?
oiiiii...mengong...mengong..hahahaha

Intanmahsuri
03-12-09, 04:55 PM
wakaka..
oi im,lagi bebelit siap wat fakta sendirik
kalau jawapan kamu tu melibatkan org lain,so sapa yang view thread ni kena bg tau?tak gitu?
oiiiii...mengong...mengong..hahahaha
Yer betul tu sham..sape2 yg baca teka teki ni kena la tolong. Tolong menolong kan amalan mulia lagi berpahala. Watak dalam penceritaan boleh di tambah atau di buang. :icon_biggrin:

Abe9, ada dah yg sms Starz. Tunggu je la..

aCe
03-12-09, 05:05 PM
3 org sahabat... buta, pekak dan bisu tinggal.. di takdirkan sibuta berkahwin tapi si pekak cemburu. si pekak pun menculik isteri si buta tapi ternampak oleh si bisu..
persoalannye macamane si bisu nak bgtau si buta yg isterinye di culik oleh si pekak...??

Bagitau cam biasalah.... sebab buta, pekak, bisu cuma nama diorang jer...

abe9
03-12-09, 05:15 PM
Yer betul tu sham..sape2 yg baca teka teki ni kena la tolong. Tolong menolong kan amalan mulia lagi berpahala. Watak dalam penceritaan boleh di tambah atau di buang. :icon_biggrin:

Abe9, ada dah yg sms Starz. Tunggu je la..


kalu watak boleh di tambah dan di buang, senang je..
apa kata kita buat si bisu terkejut dgn apa yang dia nampak, terus menjerit dan dapati dia boleh bercakap (ini kan selalu ada dlm citer melayu dulu atau cerita tamil),, pastu terus dia berlari pada si BUTA dan menceritakan segalanya...

si BUTA pulak, oleh sebab sedih sangat, terus menangis, dan air mata dia tiba2 dapat mencuci dan membuat dia dapat melihat... huhhh.. cerita ni boleh jadi bertahun tak abis.. macam cerita drama kat TV tu yang sampai sekarang tak habis,,,

kita karang jelah sendiri.. yang tak patut kita tukar adalah si pekak, sebab dia jahat, menculik bini si BUTA,, biar dia pekak selama-lamanya..

he..he... ini kena cari penulis script..
p/s : yang menulis "cerita bersiri pak uda" tu kita tak leh offer ke???

Intanmahsuri
03-12-09, 05:18 PM
Ekekekekkeek...Abe9..tu dah lari dah nature tu..memang vas punya, 1st klass imaginasi..tapi tak boleh mcm tu tu..jauh sangat larinya..tu boleh buat filem Rajnikanth dah..ekekekek...

shamtpg
03-12-09, 05:23 PM
kalu watak boleh di tambah dan di buang, senang je..
apa kata kita buat si bisu terkejut dgn apa yang dia nampak, terus menjerit dan dapati dia boleh bercakap (ini kan selalu ada dlm citer melayu dulu atau cerita tamil),, pastu terus dia berlari pada si BUTA dan menceritakan segalanya...

si BUTA pulak, oleh sebab sedih sangat, terus menangis, dan air mata dia tiba2 dapat mencuci dan membuat dia dapat melihat... huhhh.. cerita ni boleh jadi bertahun tak abis.. macam cerita drama kat TV tu yang sampai sekarang tak habis,,,

kita karang jelah sendiri.. yang tak patut kita tukar adalah si pekak, sebab dia jahat, menculik bini si BUTA,, biar dia pekak selama-lamanya..

he..he... ini kena cari penulis script..
p/s : yang menulis "cerita bersiri pak uda" tu kita tak leh offer ke???



makin lama aku tengok makin mengong abe9 ni..
ini punya teka-teki manager,technician,kontraktor,programmer,sales coordinator pun jadi sengal.starz ni sajer je kan!

abe9
03-12-09, 05:30 PM
Bagitau cam biasalah.... sebab buta, pekak, bisu cuma nama diorang jer...



ini yang betul nyer... barulah betul2 kita mengong,,, nama dia orang je BUTA, PEKAK dan BISU, tapi dia orang normal, tak ada kecacatan... jadi BISU beritahu jelah.. dan si BUTA nak tengok apa?? gi carilah bini dia..

yeayyy ace.. anda memang cekap.. ke dah tahu cerita ini???

intan/sham.. abis tu alang2 boleh tokok tambah.. baik kita kasi panjang sikit itu cerita.. boleh selit lagi 4/5 teka teki.. nanti bini si BUTA dapat anak,, anak siapa kah sebenarnya.. ekekekekkk..

aCe
03-12-09, 05:33 PM
Bro abe9, tak tau pun jawapan tu betoi ke idak, pikir logik+mengong yelah nama pun teka teki

Intanmahsuri
03-12-09, 05:37 PM
Kihkihkih...
Starz ni betul la buat org terseksa..pakai la hp tu wat posting..ke sms ke jawapan dia..tak sabar dah ni nak tahu.

Kalau jawapan sama mcm aku punya, memang habis la starz..baik fikir jawapan ace je betul..ekekekeke

Nak lagi best, Annual Dinner baru umum jawapannya..hahahaha