PDA

View Full Version : List Kedai Yang Korang Rase Murah / Bagus / Power



s4i
14-04-09, 11:16 PM
- aku cube carik list tuh tapi cam tak jumpe
- so, kalau memang dah ade ... nanti mintak tlg mods tlg move kan thread ni kay
- sori



- aku nak rekemen pengalaman aku tuka timing belt
- aku ade tanye kat 2 kedai ..
- semua mintak dalam 3++ tuk wira a/b
- mase tuh aku taktau plak sedare wife aku ade bukak bengkel
- dia offer aku harge yang menarik ler ( harge sedare mare )
- tapi aku tanye harge biasa dia amik bawah rm250
- aku taktau ler bagi korang murah atau tak
- so, jom kite berkongsi bengkel keta


- kalau korang nak gi kedai sedare aku ni
- dia terletak kat desa temenggong, pinggiran batu cave
- dulu dia ade bengkel kat keramat
- name kedai Yus Garage
- contact : 1700 80 5954

p/s - kalau dia letak harge lebey dari yang aku sebut tuh, sila kol aku kay.

sam261079
16-02-10, 04:48 PM
Kepada tuan tanah sory lah kalau salah thread.. aku dah cari dalam kategori nie tapi 1 pun tak ader ..
aku nak cadang kan lah itu pun kalau setuju...

rata-ratanya semua user MK nie mempunyai kenderaan baik motor ataupun kereta tapi tak pasti lah kalau yang ader lebih dari itu
aku cadang kan kita buka 1 thread khas untuk pomen-pomen yang boleh kita cal bila-bila masa sahaja. kiranya oncall 24jam lah bila kenderaan kita breakdown

mungkin kita boleh buat ala-ala Vip punya forum
ikut daerah /negeri dan lokasi .

bukan nya pa ini semua untuk kesenangan kepada para user-user Mk bila kereta or motor breakdown.

harap tuan tanah pertimbangkan lah cadangan saya ini lah..

sekian
SaM

PeeJay
18-02-10, 12:21 AM
Kepada tuan tanah sory lah kalau salah thread.. aku dah cari dalam kategori nie tapi 1 pun tak ader ..
aku nak cadang kan lah itu pun kalau setuju...

rata-ratanya semua user MK nie mempunyai kenderaan baik motor ataupun kereta tapi tak pasti lah kalau yang ader lebih dari itu
aku cadang kan kita buka 1 thread khas untuk pomen-pomen yang boleh kita cal bila-bila masa sahaja. kiranya oncall 24jam lah bila kenderaan kita breakdown

mungkin kita boleh buat ala-ala Vip punya forum
ikut daerah /negeri dan lokasi .

bukan nya pa ini semua untuk kesenangan kepada para user-user Mk bila kereta or motor breakdown.

harap tuan tanah pertimbangkan lah cadangan saya ini lah..

sekian
SaM

Terima kasih atas cadangan .... Kami di autoboard tak punya masalah dengan cadangan anda ... Cuma terus terang saya cakap ... cadangan tak semudah perlaksanaan ...
Untuk permulaan biar la kita bermula secara basic dengan men up date kan senarai perkhidmatan pomen yg anda pernah mempunyai pengalaman dan rasa boleh tulonG....

Nak jadikan dia seperti VIP punya komuniti, mungkin sukar sikit kerana memerlukan anda user MK memberi komitment sebagaimana anda komit pada lawatan pusat urut, PorT2 VIP dan sebagainya..

Kami di automobile mengalu-alu sekiranya user MK aktif di dalam hal2 berkaitan di board automobil ini..

blackbutton
01-03-10, 01:54 PM
Aku skrg mencari bengkel specialist bab enjin toyota terutama enjin 4 throttle..so kalau ader membe2 yg tau boleh bgtau aku....
Dlm mase yg same Aku nak rekemen bengkel specialist yang aku dah biase deal....tp aku x maksudkan bengkel nih yang terbaik...cuma bg aku bengkel nih among the best la....huhu

Nama Bengkel : Bengkel Kecik (name sbnar bengkel nih aku x tau)
Lokasi : Bersebelahan dengan tesco ampang
Name pomen : Kecik
No. tepon : 016-3248250
Discripsi : Bengkel nih specialist untuk keter2 enjin toyota termasuk la enjin 4 throttle cam blacktop ke silvertop ke or supercharge...dlm mase tu semua jenis enjin pun die bole godek...turbo n N/A...mmg mantap sentuhan tangan pomen nih....pomen nih pun peramah orangnyer....n bole wat kawan....hasil kerja yang berkualiti n harga yang murah...tp ader 1 je masalah kalau nak deal ngan die...nak anta keter utk sebarang modifikasi kene wat booking dulu....seawal 1 minggu sblm keter dihantar kalau x sori la...mmg penuh bengkel nih....aku penah smp kene tgg 2 minggu...huhuh...

Nama Bengkel : Bengkel Tony (Nih pun name sbnar bengkel aku x ingat)
Lokasi : Area Klang bersebelahan dengan Kilang Thermos
Nama Pomen : Tony
No. Tepon : 019-2296669
Discripsi : Bengkel nih specialist untuk keter2 enjin turbo terutama keter daihatsu a.k.a K-Car termasuk la enjin L2, L5, L6 dan seumpama dengannya...dlm mase tu semua jenis enjin pun die bole godek...turbo n N/A...sentuhan tangan pomen nih pun mantap....aku wat enjin rojak aku kat sini la...pomen nih pun peramah orangnyer....n bole wat kawan....hasil kerja yang berkualiti n harga yang berpatutan....huhuh...yg nih kalau nak anta bole book sehari awal....kalau bole datang pagi....

Nama Benkel : Bengkel Nuri (Hehehe...Nih pun aku lupa nama sbnar bengkel ni)
Lokasi : Kawasan Perindustrian USJ
Nama Pomen : Nuri
No tepon : 0193956200
Discripsi : Bengkel nih specialist untuk keter2 enjin Mitsubishi dan Mazda dlm mase tu semua jenis enjin pun die bole godek...turbo n N/A...mmg mantap sentuhan tangan pomen nih....pomen nih pun peramah orangnyer....n bole wat kawan....hasil kerja yang berkualiti n harga yang murah....cuma kene sabar kalau deal ngan pomen nih...sbb die pentingkan quality die mengamalkan periksa 2 kali br leh serah balik...so kerja akan lame skit la....tapi berbaloi2 kalau korang mmg x kejar masa....

FLO
01-03-10, 02:25 PM
gua mencari satu bengkel/kedai accs kereta bernama :

SATO

mengikut kata2 orang..kedai ini berada di area SETIAWANGSA..boleh sapa2 beritahu lokasi sebenar?

FLO
03-03-10, 12:11 PM
salam semua

aku br dpt tau..kedai sport rim kat rawang tu dh tutup
katanya kena RUSH..
terlepas nk tukar SR murah dlm harga 300 tu..arhhhhhhhhh tensi tensi..

aku nk tau
mana2 cadangan kedai yg jual sport rim murah2...

tq

izzi
03-03-10, 07:50 PM
hoh!!kedai kat rawang kena rush!!Bila bro?apsal?
aku ada ter usha satu kedai kat taman selayang,belakang masjid amaniah,sebelah petronas jln nak ke ulu yam tu..
tengok harga je..x tny pon.lebih kurang gak la macam kat klang n rawang 2..
kalau berminat mungkin boleh kawtim lagi ngan tokey dia kot.

FLO
04-03-10, 09:14 AM
hoh!!kedai kat rawang kena rush!!Bila bro?apsal?
aku ada ter usha satu kedai kat taman selayang,belakang masjid amaniah,sebelah petronas jln nak ke ulu yam tu..
tengok harga je..x tny pon.lebih kurang gak la macam kat klang n rawang 2..
kalau berminat mungkin boleh kawtim lagi ngan tokey dia kot.

jawapannya mudah jer
sbb dia bawa masuk SR seludup..ekekekek
sbb tu murah....

:kid:

NeoCyber
04-03-10, 09:28 AM
Aku mencari kedai utk buat major service Honda Civic FD aku. since dah abis warrantty,aku cadang nk cari pomen yg ok sikit..mau kasi enjin ringan sikit.

kalau ada ..share share lah eh.

FLO
04-03-10, 09:30 AM
Aku mencari kedai utk buat major service Honda Civic FD aku. since dah abis warrantty,aku cadang nk cari pomen yg ok sikit..mau kasi enjin ringan sikit.

kalau ada ..share share lah eh.

ehhh..bukan hang masuk club HONDA ke?
x ada ke suggestion dr ahli club neo?:kid:

NeoCyber
04-03-10, 12:45 PM
^^ geng2 kelab honda ni semua pegi kt jalan Kuasa kuda di Sunway. Situ kau tau aje lah.., sekali pergi beribu melayang.

aku bukan nk buat racing pun kereta aku, sekadar kasi sedap bawak aje. itu saja.. :)

izzi
05-03-10, 12:30 AM
ada satu kedai dekat jalan nak pegi ulu yam..kalau dari taman selayang menghala ke ulu yam..
korang akan nampak dewan besar kat tepi jalan(dewan seri murni),sampai trafik lite tu terus je.
dalam 500m korang toleh kiri.akan ternampak la satu kedai bernama MOTORSPORT DIVISION.
owner dia nama rasyid.bagus kedai ni.kalau barang keta korang boleh pakai lagi.dia advise dulu.
dia buat keje pun bagus.harga boleh cerita.

blackbutton
05-03-10, 08:54 AM
Neo....ko le try pegi kat bengkel Nuri (rujuk pada posting aku kat atas tu) .....aku x jmp no phone die tp kalau ko nak pegi leh je contect aku..nnt aku tunjukkan jalan...3 tahun lepas die penah wat keter project V-tec turbo mase tu die keje ngan orang kat area shah alam....skrg dah ader bengkel sendiri....try la aku jamin mesti ko berpuas ati....

blackbutton
15-03-10, 04:31 PM
gua mencari satu bengkel/kedai accs kereta bernama :

SATO

mengikut kata2 orang..kedai ini berada di area SETIAWANGSA..boleh sapa2 beritahu lokasi sebenar?


Kedai Acc SATO nih ader satu cawangan die kat area Pandan Indah....dekat2 ngan area Esso....

FLO
15-03-10, 04:34 PM
Kedai Acc SATO nih ader satu cawangan die kat area Pandan Indah....dekat2 ngan area Esso....

bLACKbutton

pandah indah mana ni?
pandan indah ada ESSO ke?
ke ESSO yg nak menghala tangki air tu?
yg dkt simpang 3 nk ke pandan mewah
SATO ni kat area barisan kedai2 banyak yg ada bengkel tunning keta tu ek?

blackbutton
15-03-10, 05:07 PM
esso ade dua kat ctu kan.....dr esso lama tu dpn ader trafik lite pastu belok kiri....(esso baru kat sblah kanan jln nak ke pandan mewah pun belah kanan) tgk kat deretan kedai kat sblah kiri....ader kedai tu kat ctu...

blackbutton
16-03-10, 08:43 AM
Nama Bengkel : Bengkel Haz Motorsport
Lokasi : Salak Jaya (dekat ngan umah aku)
Name pomen : Acai / Kay (adik beradik nih)
No. tepon : 0125200458
Discripsi : Bengkel nih specialist untuk keter2 enjin toyota termasuk la enjin 4 throttle cam blacktop ke silvertop ke supercharge or kalau nak upgrade ke turbocharge...mmg mantap sentuhan tangan pomen nih....pomen nih pun peramah orangnyer....n bole wat kawan....hasil kerja yang berkualiti n harga yang murah...bengkel nih bukak smp malam huhuhuh.....aku penah duk sane smp kul 12 mlm pun penah...hik hik hik....

FLO
28-03-10, 03:12 PM
gua buat no plate ala singapore kat sijangkang, klang
murah tetapi agak jauh..tetapi secara total..kedai tu murah

SIONG SENG CUSHION ACCS SERVICES CTR
NO 113, JALAN WIRA 2, TAMAN PERWIRA, KUALA LANGAT
MR. SIOW TIEN - 0163391187
P/S: dekat umah TS dan ShamTPG


gua buat tinted kt pandan indah..murah gak..especially bab radio atau accs lain

BOSS ACCS SDN BHD
NO 2, JLN CEMPAKA 14, TMN CEMPAKA, AMPANG, SELANGOR
TEL : 03 92878696

blackbutton
29-03-10, 11:48 AM
gua buat no plate ala singapore kat sijangkang, klang
murah tetapi agak jauh..tetapi secara total..kedai tu murah

SIONG SENG CUSHION ACCS SERVICES CTR
NO 113, JALAN WIRA 2, TAMAN PERWIRA, KUALA LANGAT
MR. SIOW TIEN - 0163391187
P/S: dekat umah TS dan ShamTPG


gua buat tinted kt pandan indah..murah gak..especially bab radio atau accs lain

BOSS ACCS SDN BHD
NO 2, JLN CEMPAKA 14, TMN CEMPAKA, AMPANG, SELANGOR
TEL : 03 92878696

Hehehe...flo aku tau mane kedai acc yg kat tmn perwira nih....aku pun penah gak pasang sistem audio aku kat sane....mmg murah...RM 350 leh dpt bunyik dum2 dlm keter...huhuh

FLO
25-04-10, 12:51 AM
tadi baru tukar rim baru...tapi pakai tayar lama
gua pergi tukar kat rawang sbb dengar cite sana murah dan boleh angkat trade in tinggi
gua survery 3 kedai sbb x larat nk jalan kaki



Vcare - ambik trade in RM600 (rim berusia 3 tahun) + RM350 - rim baru tapi gua pakai tayar lama/asal..ada 4 pilihan rim

LENSO - ambik trade in RM600 - top up RM500 - dia bagi rim dan tayar 2ndhand..nghokkk
DURO - trade in x cakap..tp dia bagi satu selection utk gua top up RM500 tapi tayar asal gua pakai...rim cantik tp deal x menarik

gua pilih Vcare...
RM600+RM350+RM50 (bold baru)+RM30 (chamber setting)

blackbutton
27-04-10, 05:22 PM
Cantek gak rims flo nih.....pasnih bole la bawa kereta sambil tersenyum basar,.....hehehehe....lame x TT autimobil nih...jom TT!!!!

FLO
27-04-10, 05:28 PM
Cantek gak rims flo nih.....pasnih bole la bawa kereta sambil tersenyum basar,.....hehehehe....lame x TT autimobil nih...jom TT!!!!

cantik ke?
tapi chap ayam tau..HANG LENG industrial (chop kat penutup..kalau la boleh tukar penutup tu)

ni nak tanya..
kalau beli ala carte skirting...kat mana kedai nk pasang rebate/skru murah?
sebab bila dpt quote harga pasang siap ni..melambung lak
elok2 nk pakai HALF PU dan HALF FIBER..terus kena pakai FULL FIBER set lak..(budget punya pasaiii)

atau ada harga baik utk set PROMOTE Gen2 ? keliling without spoiler...:icon_biggrin:

blackbutton
03-05-10, 10:09 AM
Aku biase pasang kat kedai body kat area Gombak....bg aku stakat nih die pasang murah n lebih kukuh....nak try leh kontek aku...nnt aku tunjuk kedainya kat mane...

cruztasia
10-05-10, 08:25 PM
Bro sumer,
Ade kenal bengkel mana2 yang expert Mitsubishi Pajero? Ade 2 3 benda nak tukar ni.. Brake disk, brake pad.. Hoho.. macam2 laa..

PeeJay
10-05-10, 11:43 PM
flo bukit tinggi kelang ada macam2 skirting spoiler murah dan terkini. Nak no phone gua ada. Rock lee nama dia. Siap antar rumah pun bley!

FLO
22-05-10, 08:26 PM
flo bukit tinggi kelang ada macam2 skirting spoiler murah dan terkini. Nak no phone gua ada. Rock lee nama dia. Siap antar rumah pun bley!

peejay
sudah pasang tadi...RM500 ( kena booking awal..melalui kawan kelab kereta..special price)
set PU promote + MUGEN spoiler...kalau kt tempat lain buka harga RM680 tanpa spoiler
tapi x cat...kemungkinan besar spoiler kn hantar cat..buruk sangat finishing dia
skirting OK..x perlu cat...ada kedai cat murah?

lokasi :
SATO AUTO (setia wangsa)
012 9371355 (giggs)

PeeJay
23-05-10, 10:01 AM
ha ha ha tu flo... Kalu 500 siap keliling semua dpt. Alah cat bro pegi walk in mana2 kedai cat berhampiran dgn kos tak sampai 100 pun.. Kalu tak spray sendiri..

Kalu accord gua mau kos macm ni.. Spoiler modulo 400, skirting xenon 350 dan lips dpn 250 - makan seribu.

Flo.. Lepas ni bro kena tukar adjustable absober kasi rendah 2 jari..

FLO
23-05-10, 10:16 AM
ha ha ha tu flo... Kalu 500 siap keliling semua dpt. Alah cat bro pegi walk in mana2 kedai cat berhampiran dgn kos tak sampai 100 pun.. Kalu tak spray sendiri..

Kalu accord gua mau kos macm ni.. Spoiler modulo 400, skirting xenon 350 dan lips dpn 250 - makan seribu.

Flo.. Lepas ni bro kena tukar adjustable absober kasi rendah 2 jari..

sy pn x sangka mcm tu sekali finishing spoiler dia
mmg hajat x nak cat..tapi dh sebab nmpk x elok sangat
kena buat jugak...pelan pelan kayuh la
kalau setakat serat tu...insyallah sy mampu:icon_biggrin:

KiNgX
23-05-10, 12:26 PM
FLO, cun!!! Dah letak skirt, nampak cam dah lower sikit....nanti jenuh boh minyak angin kat skirt depan, keja dok sangkut ja....nat pun keja dok tercabut ja...(pengalaman kereta sendiri)

FLO
23-05-10, 01:48 PM
FLO, cun!!! Dah letak skirt, nampak cam dah lower sikit....nanti jenuh boh minyak angin kat skirt depan, keja dok sangkut ja....nat pun keja dok tercabut ja...(pengalaman kereta sendiri)

sy pakai semua skru..bukan double side tape...sy x plan nk cat
cuma kalau boleh sembur CLEAR pun ok

shyme
02-06-10, 05:42 PM
Kalau buat body sticker = DeLone Sticker dekat Parit Buntar, Perak (tiap kali balik kampung sure singgah.. harga mmg murah compared to others/ 0125258780 @ 0164332433 (leng)..

Kalau buat skirting = X ingt nama kedai.. Dekat Damansara Damai.. nak beli raw je pun blh, nak pasng siap pun blh.. Ada PU n fibre.. 0162334342.. Ada warranty la kot cat tercair skirt kene ekjos (pengalaman sendiri)

Lain2 accessory = PowerMax Jalan Gombak.. Hehe.. Pekerja mesra n ensem...

Retired
02-06-10, 05:56 PM
Kalau buat body sticker = DeLone Sticker dekat Parit Buntar, Perak (tiap kali balik kampung sure singgah.. harga mmg murah compared to others/ 0125258780 @ 0164332433 (leng)..

Kalau buat skirting = X ingt nama kedai.. Dekat Damansara Damai.. nak beli raw je pun blh, nak pasng siap pun blh.. Ada PU n fibre.. 0162334342.. Ada warranty la kot cat tercair skirt kene ekjos (pengalaman sendiri)

Lain2 accessory = PowerMax Jalan Gombak.. Hehe.. Pekerja mesra n ensem...

yang ni saya pening sikit....pekerja mesra dan ensem? so pada pendapat saya ada 3 kesimpulan

1) awak salah seorang daripada pekerja kat sana
2) awak seorang perempuan
3) kalau awak bukan pompuan awak ni lelaki dan bergelar gay

hahahha jangan marah...

sorry mOD lari topik sikit....tapi kenyataan dia di atas menganggu fikiran saya

shyme
02-06-10, 07:19 PM
yang ni saya pening sikit....pekerja mesra dan ensem? so pada pendapat saya ada 3 kesimpulan

1) awak salah seorang daripada pekerja kat sana
2) awak seorang perempuan
3) kalau awak bukan pompuan awak ni lelaki dan bergelar gay

hahahha jangan marah...

sorry mOD lari topik sikit....tapi kenyataan dia di atas menganggu fikiran saya

Kih..kih.. jawapan no. 2 la... sbb biasanya kalau nak psng xcessori ni lama wei... So, kena la cuci mata smbil2 tu....

cruztasia
03-06-10, 08:33 PM
Wahh.. Baba666 (http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php/member.php/15767-Baba666) masuk thread kereta.. Hahaaa..

Ada sesapa tau kedai servis aircond yang baik? Rasanya blower aircond belakang sudah faulty.

hangleq
06-06-10, 09:01 PM
any suggestion tempat pemsangan NGV?

wood3
08-06-10, 02:00 PM
any suggestion tempat pemsangan NGV?

Salam BRO !! hang nak pasang NGV dimana ?? kalau area selangor /kl ni aku ada satu dua kontek.
Kalau kawasan utara aku tak sure.
Apa apa hal hang PM aku,
Shah alam sec 23.bangi sec brap ek . .ala dekat bangi kopitiam tu,. pas tu kl kat kg baru jalan hj hashim.


p/s: aku pasang kat puchong je dulu.

acidrock
10-06-10, 09:16 AM
ada sape tau kt mane tpt pasang skirtting saga blm ala2 saga blm se yg murah...pasal adik gua tyn la...area shah alam ke atau area klang ke?

shyme
10-06-10, 09:46 AM
ada sape tau kt mane tpt pasang skirtting saga blm ala2 saga blm se yg murah...pasal adik gua tyn la...area shah alam ke atau area klang ke?

Pegi Damansara Damai la.. Not far from Shah Alam.. Ni kontek no... 0162334342.. Murah n ok...

acidrock
10-06-10, 12:59 PM
sorry kalu bertanya...name kedai ape?

shyme
10-06-10, 02:50 PM
nama kedai tu siyesly x hengat.. haha.. yg no tepon tu no tokey tu sendiri... kedai dia mngadap MRR2.. kalau dari shah alam ikut jalan sg buloh. shy punya BLM pun psng skirting kat situ gak...