PDA

View Full Version : Exclusive untuk Pemilik Kancil



PeeJay
05-05-09, 12:56 PM
Thread ini dibuka Ekslusif khusus untuk pemilik Kancil sahaja.
Tujuannya:

1. Mendapat info mengenai spare-part Kancil.
2. Memberi dan mendapatkan pandangan dari user MK untuk up-grade, convert engine atau body kancil dari
standard kepada L2/L5.
3. Offer untuk menjual atau membeli part-part Kancil di kalangann user MK.
4. Membincang permasalahan yang dialami selepas penukaran engine atau body part.
5. Menawarkan and memberi maklumat half-cut serta perkhidmatan bengkel yang arif tentang up-grade engine kancil.

Sila bekalkan segala maklumat, jual beli, pertukaran spare part dan cadangan yang membina khusus untuk thread ini.

Ingin memberi Komitment penuh akan thread kancil nih saya ingin menambah info berkaitan mengenai kancil

Details spec as follow:

SPECIFICATIONS

2002 PERODUA KANCIL 660 EX

ENGINE
Location : Front, transversely-mounted
Capacity : 659 cc
Bore and stroke : 68/60.5 mm
Compression ratio : 9.5:1
Cylinders : 3, in-line
Valve arrangement : SOHC, 2 valves per cylinder
Cylinder head : Light alloy
Cylinder block : Cast iron
Fuel feed : Single carburettor
Petrol : Unleaded only
Max. power (DIN) : 22.8 kW/6400 rpm
: 31 bhp/6400 rpm
Max. torque : 49 Nm/3200 rpm
Catalytic converter : No


DRIVETRAIN
Driving wheels : Front
Gearbox : 5 speed manual
Ratios : 1st - 3.50
: 2nd – 2.11
: 3rd – 1.39
: 4th - 0.97
: 5th - 0.79
: Rev – 3.54
Final drive ratio : 4.72

BODY & CHASSIS
Front suspension : Independent MacPherson struts, anti-roll bar
Rear suspension : Semi-trailing arms, coil springs, telescopic dampers,
Steering system : Rack and pinion
Tyres : 155/70VR12
Front brakes : Discs
Rear brakes : Drums

DIMENSIONS & WEIGHT
Overall length : 3365 mm
Overall width : 1405 mm
Overall height : 1415 mm
Wheelbase : 2280 mm
Front track : 1215 mm
Rear track : 1205 mm
Kerb weight : 681 kgs
Fuel tank capacity : 32 lits
Turning circle : 8.8 m


2002 PERODUA KANCIL 850 EX

ENGINE
Location : Front, transversely-mounted
Capacity : 847cc
Bore and stroke : 66.6/81.0 mm
Compression ratio : 9.5:1
Cylinders : 3, in-line
Valve arrangement : SOHC, 2 valves per cylinder
Cylinder head : Light alloy
Cylinder block : Cast iron
Fuel feed : Single carburettor
Petrol : Unleaded only
Max. power (DIN) : 27.5 kW/5500 rpm
: 37 bhp/5500 rpm
Max. torque : 62.7 Nm/3800 rpm
Catalytic converter : No


DRIVETRAIN
Driving wheels : Front
Gearbox : 5 speed manual
Ratios : 1st - 3.50
: 2nd – 2.11
: 3rd – 1.39
: 4th - 0.97
: 5th - 0.79
: Rev – 3.54
Final drive ratio : 4.473

BODY & CHASSIS
Front suspension : Independent MacPherson struts, anti-roll bar
Rear suspension : Semi-trailing arms, coil springs, telescopic dampers,
Steering system : Rack and pinion
Tyres : 155/70VR12
Front brakes : Discs
Rear brakes : Drums

DIMENSIONS & WEIGHT
Overall length : 3365 mm
Overall width : 1405 mm
Overall height : 1415 mm
Wheelbase : 2280 mm
Front track : 1215 mm
Rear track : 1205 mm
Kerb weight : 702 kgs
Fuel tank capacity : 32 lits
Turning circle : 8.8 m


2002 PERODUA KANCIL 850 EZi
ENGINE
Location : Front, transversely-mounted
Capacity : 847cc
Bore and stroke : 66.6/81.0 mm
Compression ratio : 10:1
Cylinders : 3, in-line
Valve arrangement : DOHC, 4 valves per cylinder
Cylinder head : Light alloy
Cylinder block : Cast iron
Fuel feed : EFI
Petrol : Unleaded only
Max. power (DIN) : 36.7 kW/5200 rpm
: 50 bhp/5200 rpm
Max. torque : 74.4 Nm/4000 rpm
Catalytic converter : Yes


DRIVETRAIN
Driving wheels : Front
Gearbox : 3-speed automaic
Ratios : 1st – 2.73
: 2nd – 1.53
: 3rd – 1.00
: Rev – 2.29
Final drive ratio : 3.97

BODY & CHASSIS
Front suspension : Independent MacPherson struts, anti-roll bar
Rear suspension : Semi-trailing arms, coil springs, telescopic dampers,
Steering system : Rack and pinion
Tyres : 155/70VR12
Front brakes : Discs
Rear brakes : Drums

DIMENSIONS & WEIGHT
Overall length : 3365 mm
Overall width : 1405 mm
Overall height : 1415 mm
Wheelbase : 2280 mm
Front track : 1215 mm
Rear track : 1205 mm
Kerb weight : 717 kgs
Fuel tank capacity : 32 lits
Turning circle : 8.8 m

dakjoe
05-05-09, 08:41 PM
Bagus gak thread ni bro peejay.....

TTG kete kancil ni... kete wife aku ( kancil 1st model ) baru2 ni aircond compressor kong.. so kalau ader sesaper yg nak jual compressor kancil roger2 la aku erkk....!!!!
kalau bab enjin....aku prefer L2 kalau nak upgrade sbb lasak n power. tapi...buat masa ni, aku belum buat apa2 lagi kat kete kancil ni...stendet mendet jerrr....

BUMP BUMP BUMP.......

PeeJay
06-05-09, 12:15 AM
kalau ader sesaper yg nak jual compressor kancil roger2 la aku erkk....!!!!

BUMP.......

Baik cepat cepat roger tuan s0go.. sebelum compressor tuh dicampak kedalam tong sampah...

PeeJay
07-05-09, 10:23 PM
DarkJoe ..dah tanya sogo ker blom pasal compresor?

Atau nak yang ini ?

http://www.mudah.my/compressor-proton-kancil-recon-new-selangor-1574412.htm?ca=8_s

PeeJay
13-09-09, 10:06 PM
untuk panduan.
Sempena raya, gua ada membuat major service utk kancil gua.
Gua beli sendiri spare part dan hantar ke pomen utk pasang.
1. Minyak itam castrol 10-30w -3 liter - RM 38.00
2. Oil filter - rm 10.00
3. Fuel filter - rm 5.00
4. Air filter - rm 8.00
5. Spark plug - rm 18.00
6. Upah pasang - rm 10.00

Major part.
1. Bearing tayar 1 set - ori - rm36.00
2. Brek pad ori - 1 pair - rm28.00
3. Dry shaft - 1 btg complete set -
Rm130.00
4. Tapak holder bateri - rm8.00
5. Minyak gear 2 liter - rm18.00
6. Upah - rm 60.00

Tayar siap balancing 2 biji depan,
- silvestone power blitz - rm 180.00
- good year - rm200.00
- sime tyre astra - rm166.00
- alligment - rm15.00
Posted via Mobile Device

shamfikri
05-11-09, 04:20 PM
Kancil aku tngah demam...asal bwk laju sikit temp naik...aku dh bikin radiator,buang termostat...masih sama gak...aku suspek head gasket aku dh bakar...tp aku nk tukar water pump dulu...kalo sama gak,mmg head gasket aku wat hal...aku pakai enjin l5 single cam...jgn head aku tu crack sudah la...

lord_raven
05-11-09, 05:13 PM
Kancil aku tngah demam...asal bwk laju sikit temp naik...aku dh bikin radiator,buang termostat...masih sama gak...aku suspek head gasket aku dh bakar...tp aku nk tukar water pump dulu...kalo sama gak,mmg head gasket aku wat hal...aku pakai enjin l5 single cam...jgn head aku tu crack sudah la...


salam sejahtera semua...

confirm ke head gasket, bro? aritu skali kete aku leaking minyak hitam. tk tau mana punca tapi engine block aku mmg kotor giler la. g tanya kedai, diorang cakap kena tukar gasket atas-bawah, buat lay skali. diorg estimate dlm 1500.

skali aku g kedai kat nilai, dia cakap amender pam ntah yang kena tukar sebab seal dia dh keras. kena la rm250. smpai skang tak ada pun minyak yang meleleh.

aritu g normal servis. minyak hitam, air/oil filter, engine treatment, air bateri, tukar 2 tyr dunlop, balancing, alignment...kena rm350. agak nya sebab aku dah regular kat situ kot.

p/s sayang pulak nak jual si julia tu....hehehehe

shamfikri
09-11-09, 05:04 PM
mmg tk confirm la bro...suspect je...sbb spare tank utk air radiator tu,bila aku bw kete tu,for sure bunyi menggelegak...kalo aku maintain 80km/hr,ok..tp bila aku belasah je,trus mencanak temp...harap tak serius la...takot waterpump aku prob je...benda kt dalam mmg tk nampk..kete tu parking je kt umah skrg ni...blum de mase nk hantr bengkel...

lord_raven
09-11-09, 06:38 PM
mmg tk confirm la bro...suspect je...sbb spare tank utk air radiator tu,bila aku bw kete tu,for sure bunyi menggelegak...kalo aku maintain 80km/hr,ok..tp bila aku belasah je,trus mencanak temp...harap tak serius la...takot waterpump aku prob je...benda kt dalam mmg tk nampk..kete tu parking je kt umah skrg ni...blum de mase nk hantr bengkel...


salam sejahtera dan salam 1 Malaysia...

bukan aper bro. kita nak hantar ke bengkel, rupa-rupa nya rumah sembelih la plak. mentang-mentang kita tak tau sgt psl kete ni...nanti macam-macam la yang nak kena tukar.

penah skali terkena, tinggalkan kete sebab ada hal lain. macam-macam dia kata dh tukar kan baru. rupa-rupa nya amek yang seken....ampeh!!!

p/s kancil aku tiap 2 bln skali mesti kena buat alignment dgn balancing. bahana main pancung kat corner la tu....

stocksimpan
09-11-09, 07:00 PM
to all bro and specialy utk mod.. gua baru je tukar engine kancil gua ngan l2 half cut. pertanyaan gua skang nie, adakah perlu skop udara di bonet depan tu sbb gua amik hafcut w/o bady part. gua takut kalu henjen tu overheat plak!
utk darkjoe, klu lu nak compresor seken hand lu roger la gua...tang reger tu kita bleh discusss...

PeeJay
09-11-09, 10:37 PM
to all bro and specialy utk mod.. gua baru je tukar engine kancil gua ngan l2 half cut. pertanyaan gua skang nie, adakah perlu skop udara di bonet depan tu sbb gua amik hafcut w/o bady part. gua takut kalu henjen tu overheat plak!
utk darkjoe, klu lu nak compresor seken hand lu roger la gua...tang reger tu kita bleh discusss...

Good choice dgn h/cut L2. Lasak dan power.
Pasal skop udara kat bonet tu, bukan mandotari. Wat lawa je. Kalu nak kata angin masuk, ikut lubang bumper dpn berpusu-pusu angin masuk.
Baguz gak tk de skop, seolah2 engine standet. Sapa acah lu, hu nanti akan kena penangan!
Bagi gua sendiri, gua suka low profile, nampak cam standet, tapi
isi dlm tk siapa yg tau. Pak polisi dan abg JPJ pun wat tak reti bila lu lalu road blok.
Tapi pe pe pun terpulang pada tuan keter!

PeeJay
09-11-09, 10:50 PM
Kancil aku tngah demam...asal bwk laju sikit temp naik...aku dh bikin radiator,buang termostat...masih sama gak...aku suspek head gasket aku dh bakar...tp aku nk tukar water pump dulu...kalo sama gak,mmg head gasket aku wat hal...aku pakai enjin l5 single cam...jgn head aku tu crack sudah la...

First nak tau kipas jalan tak? Cuba check kipas jln both masa on air cond dan gak masa off aircond. Juga pastikan kipas laju pusing, angin kuat.
Kalu kipas ok, cuba check water pump, ada air meleleh tak? Air dlm radiator kurang tak?
Check ada minyak leaking tak. Oil seal keras, lubang valve carbon byk menyebabkan minyak tersumbat dan lancar.
Dan pastikan air radiator gerak laju tak ikut laluan dlm radiator. Buka cap radiator masa nak start engine masih sejuk. Kalu masa start, air melompat keluar, mungkin gasket terbakar. Potong head la jawabnya.
Posted via Mobile Device

shamfikri
10-11-09, 11:14 AM
to all bro and specialy utk mod.. gua baru je tukar engine kancil gua ngan l2 half cut. pertanyaan gua skang nie, adakah perlu skop udara di bonet depan tu sbb gua amik hafcut w/o bady part. gua takut kalu henjen tu overheat plak!
utk darkjoe, klu lu nak compresor seken hand lu roger la gua...tang reger tu kita bleh discusss...

dinasihatkan jungkit sikit bonet tu..sekurang2 intercooler ko dapat angin lebih..

shamfikri
10-11-09, 11:20 AM
First nak tau kipas jalan tak? Cuba check kipas jln both masa on air cond dan gak masa off aircond. Juga pastikan kipas laju pusing, angin kuat.
Kalu kipas ok, cuba check water pump, ada air meleleh tak? Air dlm radiator kurang tak?
Check ada minyak leaking tak. Oil seal keras, lubang valve carbon byk menyebabkan minyak tersumbat dan lancar.
Dan pastikan air radiator gerak laju tak ikut laluan dlm radiator. Buka cap radiator masa nak start engine masih sejuk. Kalu masa start, air melompat keluar, mungkin gasket terbakar. Potong head la jawabnya.
Posted via Mobile Device

Noted..tq for your advice..utk info ko,aku dh directkn kipas tu..plan aku pasni tukar waterpump..tkleh jg,mmg buka head la..potong??mmg kena la beb kalo gasket aku bakar..pastu,dh tentu pressure lebih...mau melompat kot kete aku...

PeeJay
10-11-09, 01:02 PM
Noted..tq for your advice..utk info ko,aku dh directkn kipas tu..plan aku pasni tukar waterpump..tkleh jg,mmg buka head la..potong??mmg kena la beb kalo gasket aku bakar..pastu,dh tentu pressure lebih...mau melompat kot kete aku...
Kalu dah buka engine overhall, alang2, beli racing bearing, pasang dan buat balancing sekalik. Engine ringan siot. Mau melompat atas pokok bila tekan minyak..
Posted via Mobile Device

shamfikri
10-11-09, 03:52 PM
Kalu dah buka engine overhall, alang2, beli racing bearing, pasang dan buat balancing sekalik. Engine ringan siot. Mau melompat atas pokok bila tekan minyak..
Posted via Mobile Device

kehkeh..sbelum ni aku pkai enjin l2s..turbin aku bikin,housing l2s isi perut g11..flywheel lighten,head port n polish..boost aku masa tu set kat 1 bar..mmg lazat...mencanak canak pegi...lama gak la aku pkai enjin ni..ngan vtec pun aku titik..kehkeh...tp aku tk sure ar vtec tu kecik ke besar...sampai lah radiator aku pecah..kena kat bkt lanjan...habis crack trus head aku...

said_sogo
10-11-09, 03:54 PM
dinasihatkan jungkit sikit bonet tu..sekurang2 intercooler ko dapat angin lebih..
Bang,
Sila endorse dulu ngan JPJ sebelum jungkit bonet tu... tak pasal2 belum masuk dah kena reject.

wood3
10-11-09, 04:39 PM
Bang,
Sila endorse dulu ngan JPJ sebelum jungkit bonet tu... tak pasal2 belum masuk dah kena reject.

Oo . . bahaya juga kalau tak endorse ni !!! . .sebab tu ada satu KAWAN aku tu . . bila terserempak ngan kereta JPJ je . . .gigil satu badan.
Jadi sebaik baik nya bila siap tukar injin tu buat DNDORSMENT .secepat mungkin.
Jangan main main !! . .dah abis riban riban pas tu KENA SITA . .huuuu. nanyaaa wooo.

p/s;BRO SAID . . lu punya sudah endorse ke blum ???.

PeeJay
10-11-09, 04:45 PM
kehkeh..sbelum ni aku pkai enjin l2s..turbin aku bikin,housing l2s isi perut g11..flywheel lighten,head port n polish..boost aku masa tu set kat 1 bar..mmg lazat...mencanak canak pegi...lama gak la aku pkai enjin ni..ngan vtec pun aku titik..kehkeh...tp aku tk sure ar vtec tu kecik ke besar...

Vtec besar mcm h22a pun kau boleh gigit, dan aku percaya! tapi untuk bawah sekilo la..
Kalu main atas sekilo... Emm, sedap sedap je kena kunyah dek vtec!
Vtec ni dia punya hantu ada kat gear 4. M3 pun dia ngap kalu dok gear 4, high rev 9k rpm! Kira berapa kelajuan dlm km/h?
Posted via Mobile Device

Intanmahsuri
10-11-09, 04:49 PM
Peejay, saya ada masalah dengan kereta saya. Masa masuk gear 1 dan tekan minyak utk berjalan, dia mcm ada bunyi..kruk krek..gear kedua pun sama, gear tiga kdg2...tapi gear 4 dan 5 ok tak der bunyi pape. Apakah masaelah kereta saya ini.

PeeJay
10-11-09, 05:07 PM
Peejay, saya ada masalah dengan kereta saya. Masa masuk gear 1 dan tekan minyak utk berjalan, dia mcm ada bunyi..kruk krek..gear kedua pun sama, gear tiga kdg2...tapi gear 4 dan 5 ok tak der bunyi pape. Apakah masaelah kereta saya ini.


Soalan sebelum ada jawapan.
1. Bila kali terakhir check atau tukar minyak gear?
2. Kereta jenis apa? Mileage berapa?
3. Konpirm ke bunyi dari gear? Cuba free gear, ada munyik tak?

Intanmahsuri
10-11-09, 05:45 PM
Soalan sebelum ada jawapan.
1. Bila kali terakhir check atau tukar minyak gear?
2. Kereta jenis apa? Mileage berapa?
3. Konpirm ke bunyi dari gear? Cuba free gear, ada munyik tak?
1) Setahun yang lalu
2) Kancil la..ni kan thread kancil, awak..ekekeke...660. Mileage 55K ++.
3) Tak pasti. Tapi kejadian itu berlaku pada keadaan itu. Mungkin benda lain. Sila bila pandangan. Free gear tu dalam keadaan yg mcmana? Kereta tgh bergerak, atau ketika kereta tgh berhenti?

PeeJay
10-11-09, 07:40 PM
1) Setahun yang lalu
2) Kancil la..ni kan thread kancil, awak..ekekeke...660. Mileage 55K ++.
3) Tak pasti. Tapi kejadian itu berlaku pada keadaan itu. Mungkin benda lain. Sila bila pandangan. Free gear tu dalam keadaan yg mcmana? Kereta tgh bergerak, atau ketika kereta tgh berhenti?

Uikz setahun nan lalu ye check minyak?

Kalu sah bunyi datang dari gear, saya katakan minyak gear kering ngan marah erk IM.

Tu bunyi bunyian tuh tanda awal utk gear box tu dah boleh buat sup!... He he..

Gear box kancil mahal wei!

Nasihat.. Gi la check minyak gear ni. Mana tau ada leaking kat celah2 bedah.
Dan mileage 40k km patut tukar minyak gear ikut manual book dia la.

Kalu nak pastikan, takut bunyi lain selain gear box, free gear masa keter gerak la, turun bukit ke, kalu bunyi gak bende lain la plak...
- dryshaft pun bleh jadi gak. Tapi bunyinya ketara bila amik korner.
Korner kiri, bunyi kanan.
Bunyi lain , mungkin knocking engine.. Yak ni pembakaran tidak sempurna. Mungkin tk tuning ngan betul atau ron 95 tak sesuai.

shamfikri
11-11-09, 08:15 AM
Peejay, saya ada masalah dengan kereta saya. Masa masuk gear 1 dan tekan minyak utk berjalan, dia mcm ada bunyi..kruk krek..gear kedua pun sama, gear tiga kdg2...tapi gear 4 dan 5 ok tak der bunyi pape. Apakah masaelah kereta saya ini.

Byk kemungkinan tu...mungkin clutch bearing...mungkin gk gearbox dh nk kong..nk kena chek btul2 tu...

Intanmahsuri
11-11-09, 09:03 AM
Uikz setahun nan lalu ye check minyak?

Kalu sah bunyi datang dari gear, saya katakan minyak gear kering ngan marah erk IM.

Tu bunyi bunyian tuh tanda awal utk gear box tu dah boleh buat sup!... He he..

Gear box kancil mahal wei!

Nasihat.. Gi la check minyak gear ni. Mana tau ada leaking kat celah2 bedah.
Dan mileage 40k km patut tukar minyak gear ikut manual book dia la.

Kalu nak pastikan, takut bunyi lain selain gear box, free gear masa keter gerak la, turun bukit ke, kalu bunyi gak bende lain la plak...
- dryshaft pun bleh jadi gak. Tapi bunyinya ketara bila amik korner.
Korner kiri, bunyi kanan.
Bunyi lain , mungkin knocking engine.. Yak ni pembakaran tidak sempurna. Mungkin tk tuning ngan betul atau ron 95 tak sesuai.


Free gear takder munyik. Uisk..tak marah eh...selalu duk tangguh2 nk g worksyop..ekekekeke...

Anyway, korner kiri kanan tak der bunyi. Yang bunyi tu cuma muncul ketika gear 1 nak ke gear 2, ketika kita mula nak memecut. Bila dah pecut takder bunyi pape pun selain bunyik angin..:icon_biggrin:

Intanmahsuri
11-11-09, 09:03 AM
Byk kemungkinan tu...mungkin clutch bearing...mungkin gk gearbox dh nk kong..nk kena chek btul2 tu...baik!!!!!!!!!! akan cuba menyinggah di workshop mana2...thanks..!

blackbutton
24-11-09, 01:29 PM
Hoh tread utk Cantchill....hehehe...Aku ske...

Skrg aku tgh ader masalah clutch slip....so result boost xle la tinggi...skrg misi aku nak tukar clutch plate...ader x sesapa ader lobang clutch plate murah2...ingat nak pakai Exedy 3kaki....tp mahal la plak...riki2 paling murah pun RM750 baru punya....sib baik upah pasang murah RM200...nak pakai yg jenis custom yg ader dlm mudah.com tuh takut x ngam lak....so kalau ader sesapa le bg advice or rekemen?...

Nih Spec keter aku....

Kapasiti Enjin 880 Turbo (enjin 850 bolt on turbo L2)
Turbine Stendert L2...
Boost le cecah 1.0 bar...tp skrg dah cut ke 0.5 bar saja sbb slip....

PeeJay
24-11-09, 03:08 PM
Hoh tread utk Cantchill....hehehe...Aku ske...

Skrg aku tgh ader masalah clutch slip....so result boost xle la tinggi...skrg misi aku nak tukar clutch plate...ader x sesapa ader lobang clutch plate murah2...ingat nak pakai Exedy 3kaki....tp mahal la plak...riki2 paling murah pun RM750 baru punya....sib baik upah pasang murah RM200...nak pakai yg jenis custom yg ader dlm mudah.com tuh takut x ngam lak....so kalau ader sesapa le bg advice or rekemen?...

Nih Spec keter aku....

Kapasiti Enjin 880 Turbo (enjin 850 bolt on turbo L2)
Turbine Stendert L2...
Boost le cecah 1.0 bar...tp skrg dah cut ke 0.5 bar saja sbb slip....

Bro.. Why not kau tanya kedai potong yg mana dia org boleh angkat drp gear box hc, L2 ke. Gua rasa brg ori ni lagi baik dan murah! Dapat dgn flyweel lagik cun.

blackbutton
24-11-09, 04:09 PM
Bro aku plan nak masuk barang baru....sbb nak wat 1 time investment...sbb enjin n gear box aku still 850...coz aku rase some part is better use the new one supaya tahan lame skit...

Last time aku ader jmp sorang mamat nih guna kancil gak...die le dpt set clutch plate ngan harga RM600 je....silap aku x amik no phone die...ades...skrg dah dpt masalah nih...xtau nak wat camne...carik2 on9...semua dlm RM 750...huhuh...

bge
18-01-10, 02:52 PM
baik!!!!!!!!!! akan cuba menyinggah di workshop mana2...thanks..!

kalao masok bengkel untuk cek jer...pon kena cas gak....
aku rasa baik blajar lebih sikit pasal keadaan kete....
x rugi...

Intanmahsuri
18-01-10, 02:55 PM
kalao masok bengkel untuk cek jer...pon kena cas gak....
aku rasa baik blajar lebih sikit pasal keadaan kete....
x rugi...
Sikit tu camana?

ReD_ElmO
18-01-10, 05:28 PM
IM, dah selesai ke masalah tu, klu rasa2 was2 baik laa terus rujuk kepada PAKAR sementara masih bole di bawa lagi jangan kita peram ke satu tahap yang boleh menyebab dia mati di tengah jalan.

shamtpg
18-01-10, 05:34 PM
IM, dah selesai ke masalah tu, klu rasa2 was2 baik laa terus rujuk kepada PAKAR sementara masih bole di bawa lagi jangan kita peram ke satu tahap yang boleh menyebab dia mati di tengah jalan.

masaalah ni belum selesai.minyak gear box sy dah tukar..
saya rasa bunyi aneh tersebur terletak dalam kotak timing belt dan kawasan sewaktu dgn nya
saya cuba ikhtiarkan satu hari untuk check di mana2 pomen,kerana setiap kali berjumpa jadual kami padat xtvt lain...kekekekeke

Intanmahsuri
18-01-10, 05:40 PM
IM, dah selesai ke masalah tu, klu rasa2 was2 baik laa terus rujuk kepada PAKAR sementara masih bole di bawa lagi jangan kita peram ke satu tahap yang boleh menyebab dia mati di tengah jalan.


masaalah ni belum selesai.minyak gear box sy dah tukar..
saya rasa bunyi aneh tersebur terletak dalam kotak timing belt dan kawasan sewaktu dgn nya
saya cuba ikhtiarkan satu hari untuk check di mana2 pomen,kerana setiap kali berjumpa jadual kami padat xtvt lain...kekekekeke
Kikikiki...yer betul..masalah belum selesai lagi red, sbb asal jumpa je tak sempat nak g pomen..kohkoh..
bunyi tu belah kanan...

ReD_ElmO
18-01-10, 06:01 PM
Minggu nih kalau ada TT, bawak laaa nanti saya cuba tengok apa penyakitnya.

PeeJay
06-02-10, 08:44 PM
my kancil 850 punya engine baru ranap petang tadik akibat minyak itam kering (tak perasan ada leaking kaw-kaw).

So nak tak nak terpaksa la tukar engine. Tengah dok buat research lagik engine apa nak sumbat ... ni ada info skit:

L5 4 cyl turbo engine with the code JB-JL....
L2 uses EF-JL turbocharged engine which uses 3cyl engine turbo engine wif SOHC head..
L500 uses EF-RL which uses 3cyl turbocharged engine similar to the L2 engine but wif DOHC head..
L502/L512 uses JB-JL engine which uses 4cyl turbocharged engine similar to the L2 wif DOHC head..

All three are 660cc in capacity

price? if in the klang valley,
L2 manual RM2700 NO BODYPART
L2 Auto RM2500 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM manual LSD Rm3200 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM Auto LSD Rm3200 NO BODYPART

Pada kawan2 yg ada lobang half cut L2S yg cun dan murah harap roger2 la gua..


Okey up-date spec:

Kalu model engine Mira EF-JL - E-L200S-GMGX-2

Max.power (Net), kw(PS)/rpm 64 ps (47.07 kw) / 7500 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 9.4 kg*m (92.18 N*m) / 4000 rpm
Power density 10.47
Engine type Water cooling serial 3 cylinder SOHC12 valve IC turbo
Engine information Belt driving horizontal ranging
Fuel system EFI (electronic fuel injection)
Turbocharger Turbo with intercooler
Fuel type Unleaded regular gasoline
LEV system (Low emission vehicle) No
Compression ratio 8
Bore, mm 68
Stroke, mm 60.5
Final gear ratio
Fuel consumption at 10-15 modes, l/100km 5.5
Fuel consumption at 60 km/h, l/100km

Mira E-L200S-GHGA-S2

starz
06-02-10, 09:40 PM
sabtu lepas kete aku accideent... kemek fender kelisa un-tubo aku... sape2 ade fender depan belah kanan bole roger2 starz..
kalo ori dari produa dlm RM80.. gedebuk gedebak kalo campur cat dlm 100 lebih...
kot la kalo ade yg lagi murah Sorry mencelah kat thread kancil... jgn marah ek...

PeeJay
07-02-10, 03:08 PM
All three are 660cc in capacity

price? if in the klang valley,
L2 manual RM2700 NO BODYPART
L2 Auto RM2500 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM manual LSD Rm3200 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM Auto LSD Rm3200 NO BODYPART

Pada kawan2 yg ada lobang half cut L2S yg cun dan murah harap roger2 la gua..


Okey up-date spec:

Kalu model engine Mira EF-JL - E-L200S-GMGX-2

Max.power (Net), kw(PS)/rpm 64 ps (47.07 kw) / 7500 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 9.4 kg*m (92.18 N*m) / 4000 rpm
Power density 10.47
Engine type Water cooling serial 3 cylinder SOHC12 valve IC turbo
Engine information Belt driving horizontal ranging
Fuel system EFI (electronic fuel injection)
Turbocharger Turbo with intercooler
Fuel type Unleaded regular gasoline
LEV system (Low emission vehicle) No
Compression ratio 8
Bore, mm 68
Stroke, mm 60.5
Final gear ratio
Fuel consumption at 10-15 modes, l/100km 5.5
Fuel consumption at 60 km/h, l/100km

Compare to standard Engine Kancil 850EX manual, Specfication as bellow:

2002 PERODUA KANCIL 850 EX

ENGINE
Location : Front, transversely-mounted
Capacity : 847cc
Bore and stroke : 66.6/81.0 mm
Compression ratio : 9.5:1
Cylinders : 3, in-line
Valve arrangement : SOHC, 2 valves per cylinder
Cylinder head : Light alloy
Cylinder block : Cast iron
Fuel feed : Single carburettor
Petrol : Unleaded only
Max. power (DIN) : 27.5 kW/5500 rpm
: 37 bhp/5500 rpm
Max. torque : 62.7 Nm/3800 rpm
Catalytic converter : No

landmark1123heavy
07-02-10, 05:58 PM
Ekslusif bagi pemilik kancil?
Pengalaman aku dengan kereta ni teruk juga..
Masa tu aku baru lepasan spm, nak menuju ke s.alam sebab nak riki tempat ipt.

Kami bertiga je, keadaan kereta pun tak lah berat sangat..
Kereta tu pulak x ada ubah suai, semuanya standard..

Nak sampai bukit 7 cuaca nampak kurang elok.. hujan rintik2..
Masa tu kereta seolah2 mcm berada atas bukit... tinggi lah jugak yg mana jalannya menurun ke bawah..
Yang pasti aku drive slow.. dalam 50-60km saja..

Dari atas aku dah tengok trailer sedang brek di bawah sana...
Aku brek perlahan2 macam biasa...

Tiba2 aku rasa mcm 'tersedar' dari mengelamun/hanyut... dan aku perlu brekk kuat lagi, kereta masih tengah gelongsor masa tu...
Agak-agak kereta sudah hampir berhenti...akhirnya tercium juga belakang trailer tu...
Rasanya aku langgar bawah 40-30km/sejam

Lori kat depan x ada apa-apa, tapi 'tin milo' yg kita org naik ni teruk juga.
Aku rasa sebab tayar cikai ini lah yg menyebabkan kereta ni gelunsur..
Ke mcm mana pendapat u all semua?

Kalau pakai kancil, & berjalan jauh, better check dulu tayar..
Tak salah aku tayar masa tu guna jenis sime tyre..
Memang tak boleh harap..
U all jgn beli tayar ni...

KiNgX
07-02-10, 06:45 PM
Kalau pakai kancil, & berjalan jauh, better check dulu tayar..
Tak salah aku tayar masa tu guna jenis sime tyre..
Memang tak boleh harap..
U all jgn beli tayar ni...

Sime Tyre memang tak bagus, cap ayam..banyak komplen diterima pasai tayar ni. Nak tahu lebih lanjut, maybe leh browse balik page belakang-belakang pasai thread tayar.

PeeJay
07-02-10, 08:36 PM
kita bercerita pasal teknikal mengenai kancil di thread ni. Saya jangka kan kereta ini akan jadi amat popular skit masa lagi, disebabkan faktor berikut-
- kereta jimat minyak bila minyak naik.
- kereta murah di pasaran yg mampu dibeli cash. Kalu nak loan pun, amat lah murah installmentnya, murah dari cost beli rokok sebulan.
- potensi utk diubah suai dgn cost yg murah.
- lasak dan senang di handle, senang cilok, senang parking serta kos penyelenggaraan murah.
Kalu nak kata tak selamat naik kancil? Naik bus sani ekspress dua tingkat yg canggih pun lom tentu selamat. He he he he

Come on, kancil is good 4 beginer, atau si kaya yg dah ada 10 biji kereta mewah pun! Kancil more better dari kapcai 2 tayar. No doubt! Oleh itu thread ini amat mengiktiraf kereta kancil tak kira tahun 95 atau 2005, 660 atau 850cc - turbo or non-turbo sekalipun. So segala permasalahan, perbincangan dan perkongsian mengenainya adalah dialu-alukan di sini.

lord_raven
07-02-10, 11:24 PM
Ekslusif bagi pemilik kancil?
Pengalaman aku dengan kereta ni teruk juga..
Masa tu aku baru lepasan spm, nak menuju ke s.alam sebab nak riki tempat ipt.

Kami bertiga je, keadaan kereta pun tak lah berat sangat..
Kereta tu pulak x ada ubah suai, semuanya standard..

Nak sampai bukit 7 cuaca nampak kurang elok.. hujan rintik2..
Masa tu kereta seolah2 mcm berada atas bukit... tinggi lah jugak yg mana jalannya menurun ke bawah..
Yang pasti aku drive slow.. dalam 50-60km saja..

Dari atas aku dah tengok trailer sedang brek di bawah sana...
Aku brek perlahan2 macam biasa...

Tiba2 aku rasa mcm 'tersedar' dari mengelamun/hanyut... dan aku perlu brekk kuat lagi, kereta masih tengah gelongsor masa tu...
Agak-agak kereta sudah hampir berhenti...akhirnya tercium juga belakang trailer tu...
Rasanya aku langgar bawah 40-30km/sejam

Lori kat depan x ada apa-apa, tapi 'tin milo' yg kita org naik ni teruk juga.
Aku rasa sebab tayar cikai ini lah yg menyebabkan kereta ni gelunsur..
Ke mcm mana pendapat u all semua?

Kalau pakai kancil, & berjalan jauh, better check dulu tayar..
Tak salah aku tayar masa tu guna jenis sime tyre..
Memang tak boleh harap..
U all jgn beli tayar ni...



rasa nya tak boleh nak salahkan jenama tayar 100%. memang diakui tayar jenama tu murah dan mungkin dari segi performance ada sikit kureng la.

keadaan brake perlu juga diambil kira. apakah brake pad masih elok atau dah nipis? keadaan tayar tersebut juga memainkan peranan. apakah tayar yang anda guna ketika itu dah masuk kategori 'racing slick'?:YM - 39::YM - 39: adakah anda 'pump' brake anda ketika itu atau tekan sekuat-kuat yang boleh? :YM - 39::YM - 39:

mungkin ketika itu bro berada di bahagian jalan yang permukaan nya kurang sesuai.


p/s boss aku punya bm6 series yg guna tayar mahal tu pun boleh jadi kapal terbang bila langgar air kat highway

chochobi
08-02-10, 06:53 AM
All three are 660cc in capacity

price? if in the klang valley,
L2 manual RM2700 NO BODYPART
L2 Auto RM2500 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM manual LSD Rm3200 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM Auto LSD Rm3200 NO BODYPART

Pada kawan2 yg ada lobang half cut L2S yg cun dan murah harap roger2 la gua..


Okey up-date spec:

Kalu model engine Mira EF-JL - E-L200S-GMGX-2

Max.power (Net), kw(PS)/rpm 64 ps (47.07 kw) / 7500 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 9.4 kg*m (92.18 N*m) / 4000 rpm
Power density 10.47
Engine type Water cooling serial 3 cylinder SOHC12 valve IC turbo
Engine information Belt driving horizontal ranging
Fuel system EFI (electronic fuel injection)
Turbocharger Turbo with intercooler
Fuel type Unleaded regular gasoline
LEV system (Low emission vehicle) No
Compression ratio 8
Bore, mm 68
Stroke, mm 60.5
Final gear ratio
Fuel consumption at 10-15 modes, l/100km 5.5
Fuel consumption at 60 km/h, l/100km

Compare to standard Engine Kancil 850EX manual, Specfication as bellow:

2002 PERODUA KANCIL 850 EX

ENGINE
Location : Front, transversely-mounted
Capacity : 847cc
Bore and stroke : 66.6/81.0 mm
Compression ratio : 9.5:1
Cylinders : 3, in-line
Valve arrangement : SOHC, 2 valves per cylinder
Cylinder head : Light alloy
Cylinder block : Cast iron
Fuel feed : Single carburettor
Petrol : Unleaded only
Max. power (DIN) : 27.5 kW/5500 rpm
: 37 bhp/5500 rpm
Max. torque : 62.7 Nm/3800 rpm
Catalytic converter : No

Bro Peejay.. saya tak berani nak jamin la pasal harga murah tak murah.. tapi cuba pergi kedai potong kat belakang kedai minang kat Greenwood aka Kedai Wak.. dulu masa saya tukar enjin beli barang dekat dia la.. masa RM 2500 untuk halfcut (Enjin L2S, gearbox LSD manual, bodykit depan, dll barang.. ) Cuba2 la pi tgk kat kedai tuh.. mana tau dapat deal lebih kurang sama ker... saya tak pandai sgt nak tgk barang jadi nak pi tgkkan dulu pon rasa cam tak berbaloi jer.. kalo rasa nak pergi.. kasi roger la.. saya bawakkan gi kedai tu...

PeeJay
08-02-10, 01:26 PM
emm kalu bro chochobi, kalu la dpt harga tu lagi skrg, menarik gak. Lagi satu boleh tak bro bagi code no utk gear box LSD bro. Nak wat rujukan. Ramai yg offer 3k atas kata ada Lsd, tapi gua takut terkena kencing je.. Thx in advance

chochobi
08-02-10, 08:53 PM
camner nak check kod tu erk?? saya punya resit sumer ntah kemana dah lepas pass inspection tuh hari.. tapi takper nanti saya tolong carikkan.. kalau ada masa esok saya pergi tgk kedai wak tu tanya estimate harga.. saya kasi update pada bro..

PeeJay
08-02-10, 09:50 PM
ok bro. Appreciete your help. Kod gear box tu biasanya ada tulis kat sticker gear box yg ada bar code. ef - xx .. Kalu sticker tu tak koyak la.

Bukan senang nak jumpa yg ada LSD nih...

Btw, kancil gua dah bunyi mcm helikopter dah. Valve dah rabak. Minyak itam makan lagi kuat dari petrol. Kena masuk bengkel asap. Dah la vtec pun kat bengkel lagi! adoi!! Nak naik bas atau teksi pun tak de yg lalu dpn umah... Iks seksanya..

biskutmasin
12-02-10, 11:31 AM
nak tanye kepade pemilik2 kancil nie..korang tak rase takut ke speed kete kancil nie laju2..aku dl try bw..rase mcm nak terbang je..tak stable langsung....sbb body die kecik n ringan...aku pelik btol sape yang drive j-kancil laju2 especially kat highway...tak syg nyawa ke?

shamtpg
12-02-10, 12:10 PM
nak tanye kepade pemilik2 kancil nie..korang tak rase takut ke speed kete kancil nie laju2..aku dl try bw..rase mcm nak terbang je..tak stable langsung....sbb body die kecik n ringan...aku pelik btol sape yang drive j-kancil laju2 especially kat highway...tak syg nyawa ke?

ni aku nak tanya kat ko pulak...
mana ko tau diorang bawak laju?
ko ada cek speed diorang ke?
ko ni pakai kereta apa aku nak tanya?
boleh ko bagi statistik kereta apa yang banyak melingkup kat jalan raya?
ko tau ke kancil tu boleh pergi berapa laju?
aku punya kancil nak bagi tau kat ko la,meter dia 140km/j je,tapi walau aku gasak laju pun bole pergi 120km/jam,itupun turun bukit
so ape nasihat kau kat pemilik kancil ni?nak soh diorang tukar kereta ke?

PeeJay
12-02-10, 01:23 PM
betul tu sham. Naik bas sani ekpress 2 tingkat yg dikatakan pandu slow pun leh kemalangan maut.
Bukan soal keter laju atau slow bagi kaki convert dan modifield kete ni termasuk kete kancil. Yg penting adalah keselesaan dan keselamatan.
Amik contoh keter kancil 660 yg nak memotong lori berkelajuan 80kmh di jalan 2 hala. Seksa tak?
Cuma yg anda nampak laju semacam je dlm town atau highway tu dia kecik dan pick-up mencanak, senang nak cilok.
Kancil ringan? Memang la keter kecik ringan sbb tu pick-up! Kancil melayang?
Kalu dah 160kmh bukan kancil je melayang. Bas sani ekspress 2 tingkat pun terbang. But believe me, kancil 850 atau engine turbo selesa dan sedap pada kelajuan 110kmh - 120kmh dgn syarat tayar dan suspension cun.
Kancil mmg sedap cilok tak membuang coz spring belakang keras dan tak de bontot.
Kancil turbo adalah king of traficc lights. So jgn senang2 kutuk kancil ye!

biskutmasin
12-02-10, 01:24 PM
aku drive kancil mase aku blaja dl...tu pon kejap je...kancil yang model lame tu ok skit....yang baru nye aku rase mcm tak stabil je bile bawa laju....aku tgk kat highway aku drive 120km/jam pon kancil bleh melilau potong...laju siot...ade membe aku sorang drive kancil pastu excident masuk tasik...punce sbb die bw laju n tak dapat nak control...aku tak de lah suruh sape2 yang ade kete kancil tu tukar kete lain...cume memberi nasihat agar berhati2...

Intanmahsuri
12-02-10, 03:11 PM
aku drive kancil mase aku blaja dl...tu pon kejap je...kancil yang model lame tu ok skit....yang baru nye aku rase mcm tak stabil je bile bawa laju....aku tgk kat highway aku drive 120km/jam pon kancil bleh melilau potong...laju siot...ade membe aku sorang drive kancil pastu excident masuk tasik...punce sbb die bw laju n tak dapat nak control...aku tak de lah suruh sape2 yang ade kete kancil tu tukar kete lain...cume memberi nasihat agar berhati2...
Biskutmasin, semua pemandu harus berhati2 memandu. Tak kira kancil, tak kira keta buatan luar negara sekalipun. Yang kawan awak tu, dia nak bawak laju tapi tak bijak dalam handling, masuk tasik la dia..insya Allah, pemandu kancil ini a.k.a saya berhati2 bawak kereta. Kereta apa pun, kalau tak bijak menguasainya....

wood3
12-02-10, 03:22 PM
Nama pun forum tentu ada PRO n KONTRA . . .tak pa berdiskusi la secara ilmiah tampa emosi,lagipun ruangan ini buat pemilek kancil . . .so . .sambil berdiskusi boleh la kongsi ilmu serta panduan panduan berguna buat semua.

so . .aku pun nak tanya ni . .berapa kelajuan yg sesuai untok kancil standart ??? . . . .dan berapa pula maksima untok kancil yg diUPGRADEKAN.
Kalau nampak bagus . . jimat serta sedap pemanduan . .teringin jugak nak beli sebuah KANCIL TERPAKAI . . .!!

soalan kedua ?? . . .UPGRADE sebagaimana yg dibenarkan ?? . . .termasuk laa . .enjin .bodykit dan sebagainya.


p/s: Harap dapat jawapan dan maaf TUAN RUMAH kalau aku silap parking.

kendurruddin007
12-02-10, 03:30 PM
Nama pun forum tentu ada PRO n KONTRA . . .tak pa berdiskusi la secara ilmiah tampa emosi,lagipun ruangan ini buat pemilek kancil . . .so . .sambil berdiskusi boleh la kongsi ilmu serta panduan panduan berguna buat semua.

so . .aku pun nak tanya ni . .berapa kelajuan yg sesuai untok kancil standart ??? . . . .dan berapa pula maksima untok kancil yg diUPGRADEKAN.
Kalau nampak bagus . . jimat serta sedap pemanduan . .teringin jugak nak beli sebuah KANCIL TERPAKAI . . .!!

soalan kedua ?? . . .UPGRADE sebagaimana yg dibenarkan ?? . . .termasuk laa . .enjin .bodykit dan sebagainya.


p/s: Harap dapat jawapan dan maaf TUAN RUMAH kalau aku silap parking.


bro wood.. kalau 660 standard enjin sedap2 rasa leh g 160 kalau takde angin kencang.. tapi fail bile naik bukit.. kalau 850 dua2 oke tapi minyak ade sedikit kuat.. kalau mau upgarde cadangan masuk lah enjin L200S.. sgt laju dan jimat minyak.. kerana saya pakai kancil dan skrg tersadai kerana gearbox saya rosak.. akibat saya lenjan out meter dari muar ke KL.. hahahaha

landmark1123heavy
12-02-10, 03:31 PM
Nama pun forum tentu ada PRO n KONTRA . . .tak pa berdiskusi la secara ilmiah tampa emosi,lagipun ruangan ini buat pemilek kancil . . .so . .sambil berdiskusi boleh la kongsi ilmu serta panduan panduan berguna buat semua.

so . .aku pun nak tanya ni . .berapa kelajuan yg sesuai untok kancil standart ??? . . . .dan berapa pula maksima untok kancil yg diUPGRADEKAN.
Kalau nampak bagus . . jimat serta sedap pemanduan . .teringin jugak nak beli sebuah KANCIL TERPAKAI . . .!!

soalan kedua ?? . . .UPGRADE sebagaimana yg dibenarkan ?? . . .termasuk laa . .enjin .bodykit dan sebagainya.


p/s: Harap dapat jawapan dan maaf TUAN RUMAH kalau aku silap parking.


Kancil standard berapa cc tu bang?
Aku pernah pakai 2 jenis model kereta ni.

Pertama... 1st model 650 warna silver..
Model yg terbaru 850 warna coklat, lampu bulat macam kereta kat India..
Kereta ni memang standard tak bikin apa pun.
Meter macam biasa 140 jugak.

Seingat aku aku pernah tekan kereta 650 ni waktu berbuka puasa dulu..
Masa tu tak ada apa pun atas jalan raya, cuma aku & bas ekspress (kota bharu - gua musang) agaknya..
Masa tu pukul 7 lebih, oleh kerana tak ada apa atas jalan aku follow la bas tu..
Macam tak caya kereta tu boleh cecah 140..
Bergegar stereng...
Yup, nasib baik kancil ku tak jadi superman je time tu..

Wood, kalau mahu ambik kancil lepas tu upgrade, aku rasa baik pikir dulu..
Ada lagi kereta lain yg lebih berpontensi dari kereta ni.. Caya lah..
Let say kalau ada banyak wang boleh upgrade engine sampai stage 3 sekali pun, tengok lah 'kaki' kereta tu kecik je..
Tak padan nak lari..

blackbutton
12-02-10, 07:00 PM
Ehem2....nak wat pengumuman skit....kepada sesapa yang ader kancil sila la jaga kancil itu anda akan berterima kasih kepada kancil itu satu hari nnt....nak tau sbb ape....meh aku citer skit

1) X lama lg harga minyak akan naik n ader few peraturan akan dilakukan mcm harga minyak lebih murah untuk kereta berCC rendah....
2) Kancil or compact car la senang cita amat sesuai digunakan dlm bandar sbb faktor saiz dan penjimatan....upgrade enjin ke turbo adalah bagus....tp harus ingat more power mesti selari gan handling yg lebih baik...
3) Sape ckp x berbaloi upgrade kancil....test tgk bwk kancil berkuasa turbo dr gombak ke ampang dlm masa 5 minit....keter lain le wat ke....
4) Tempat duduk antara driver n penumpang dekat so amat sesuai bg pasangan yang bercinta le main sandar2....keter besa le wat ke....huhuhuh...

Stakat nih tu jela yg aku nak citer..........huhuhuh.....aku skrg pakai keter 4A-GE 4 throttle (Mr 4A-GE Rite Now..Huhuhu)....tp aku ttp simpan dan jaga keter kancil turbo ku....sbb bg aku short distant journey guna kancil lebih praktikal dan jimat....

Sekian Terima Kasih...

lord_raven
12-02-10, 08:01 PM
Nama pun forum tentu ada PRO n KONTRA . . .tak pa berdiskusi la secara ilmiah tampa emosi,lagipun ruangan ini buat pemilek kancil . . .so . .sambil berdiskusi boleh la kongsi ilmu serta panduan panduan berguna buat semua.

so . .aku pun nak tanya ni . .berapa kelajuan yg sesuai untok kancil standart ??? . . . .dan berapa pula maksima untok kancil yg diUPGRADEKAN.
Kalau nampak bagus . . jimat serta sedap pemanduan . .teringin jugak nak beli sebuah KANCIL TERPAKAI . . .!!

soalan kedua ?? . . .UPGRADE sebagaimana yg dibenarkan ?? . . .termasuk laa . .enjin .bodykit dan sebagainya.


p/s: Harap dapat jawapan dan maaf TUAN RUMAH kalau aku silap parking.




haaaa.....nengok ni saya yang naik kancil 850 lama standard ulang alik dari KLIA ke Prai Port:

1. R&R KLIA/Dengkil top up full tank :-

a. kelajuan purata 120 - 130km/j (ada tempat aku sesah 140km/j)

sampai destinasi - 4 jam 00 minit
minyak - kena top up balik full kat tol Juru sebab dah sampai E

b. kelajuan purata 90 - 100km/j (paling tinggi 110km/j)

sampai destinasi - 5 jam 30 minit
minyak - sampai tol Juru ada lagi setakuk lebih


p/s jadi kesimpulan nya....jimat masa, rugi duit. jimat duit, rugi masa

said_sogo
17-02-10, 01:46 PM
[B]Nama pun forum tentu ada PRO n KONTRA . . .tak pa berdiskusi la secara ilmiah tampa emosi,lagipun ruangan ini buat pemilek kancil . . .so . .sambil berdiskusi boleh la kongsi ilmu serta panduan panduan berguna buat semua.
Yesss... ada pro n kon. Kalau korang nak jimat, pakai stendet jek. Takyah nak bikin...


[B]so . .aku pun nak tanya ni . .berapa kelajuan yg sesuai untok kancil standart ??? . . . .dan berapa pula maksima untok kancil yg diUPGRADEKAN. Kalau nampak bagus . . jimat serta sedap pemanduan . .teringin jugak nak beli sebuah KANCIL TERPAKAI . . .!!
Kelajuan stendet? Max : 140km/j
Kelajuan modified? Max : 140km/j (ada cut off) yang takde lak... 210km/j <--- ada brani nak bawak???


[B]soalan kedua ?? . . .UPGRADE sebagaimana yg dibenarkan ?? . . .termasuk laa . .enjin .bodykit dan sebagainya.
Jangan usik chasis... bodykit boleh, tapi leceh skit la... roadblock mesti duk tepi. Satu lagik... bodykit mahal woiiii....

said_sogo
17-02-10, 01:52 PM
L2 manual RM2700 NO BODYPART
L2 Auto RM2500 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM manual LSD Rm3200 NO BODYPART
L5 4 SILINDER TWINCAM Auto LSD Rm3200 NO BODYPART

Pada kawan2 yg ada lobang half cut L2S yg cun dan murah harap roger2 la gua..
Bro, set satu time... jangan malam lak. Saya bawak gi Rantau Panjang (Klang) boleh kata, murah jugak la area sini.

p/s : alang2... ambik L5 bang. nanti menyesal lak... kureng power. hik hik hik

PeeJay
18-02-10, 12:08 AM
Bro, set satu time... jangan malam lak. Saya bawak gi Rantau Panjang (Klang) boleh kata, murah jugak la area sini.

p/s : alang2... ambik L5 bang. nanti menyesal lak... kureng power. hik hik hik

Huh .. Bro lambat reply ... tengah nak projeK kanciL sekarang nih ... Mahal Gile H/C .. dah la HC mahaL macam intan berlian, enGine tak senonoh bOcor sana sini cam pOmpuan dalam niFas pun ada ati nak jual 2.8K atas without body Kit.
so nak pueh hati ... gua overHaLL dulu engine lama .. KoreK kasi lObang besor skit pakai pistOn Charade .. pas tuh nak cari TurBo kit ngan ECU custOm ..nak buat macam blackbutton ..... 850 with turbO kit.

kendurruddin007
18-02-10, 09:25 AM
Huh .. Bro lambat reply ... tengah nak projeK kanciL sekarang nih ... Mahal Gile H/C .. dah la HC mahaL macam intan berlian, enGine tak senonoh bOcor sana sini cam pOmpuan dalam niFas pun ada ati nak jual 2.8K atas without body Kit.
so nak pueh hati ... gua overHaLL dulu engine lama .. KoreK kasi lObang besor skit pakai pistOn Charade .. pas tuh nak cari TurBo kit ngan ECU custOm ..nak buat macam blackbutton ..... 850 with turbO kit.

Bro brg kompak car memang mahal.. sebab permintaan yg terlalu tinggi.. kalau nak murah dan laju main keter besar.. tapi keter besar main highway sgt best.. kancil sesuai digunakan di kawasan kampung, pekan, bandar kecil dan besar.. kalau jalan jauh memang lah tak power.. Haftcut keter ade yg murah tapi kena pandai survey jgn sampai kena kelentong.. cine haftcut nie kalau tgk kite mcm tak pandai aje mula lah kelentong.. saya dpt halfcut L602 2k aje.. cume perlu upgrade tubine subaru baru ade power sikit.. hehehehehe..

chochobi
23-02-10, 02:28 AM
aku tak puas hati betul ngan wak kedai potong kat umah aku tuh.. 5 kali aku pegi kedai dia.. lima2 kali dia takder.. aku pon tak tau nak tanya harga barang kat siapa dah.. tapi mmg ada satu halfcut L2S kat situ.. dgn gear sirial no start ngan EFxxxxxx... nak kena gi tgk lagi la lepas nie..

blackbutton
23-02-10, 09:48 AM
Untuk all pemilik kancil turbo yang nak keter korang laju tp still tidak membahayakan dua poket anda....aku ader 1 resepi nak dikongsi yang bole korang wat sbg an ad-on 2 ur engine...modal xla besar sgt tp agak berbaloi la....

1) Pasang fuel regulator dan set it kat range 4.2 - 4.6 tgk kepada setting yang sesuai...RM 250 - RM 300
2) Pasang lite n adjustable cam pulley - RM 250 - RM 300
3) Pasang SAFC x kisah model mane pun tp nih agak mahal skit dlm RM450 - RM 500 (rege halfcut)
4) Turbine still bole guna yang asal just masukkan tulang ikan RM3.50 kat kedai aqurium ader jual..dan ejas boost max 0.9 bar dah cukup...jgn lebih2 nnt turbine cpt rosak.
5) Last2 is Sentuhan ajaib dari pomen yang hebat....kalau die x pandai ejas setting terbaik mesti x jadi punyer....

Lebih kurang dalam RM 1000 - RM 1200 korang dah bole mendapatkan kuasa optimum dari kete korang di samping dapat penjimatan minyak untuk jangkamasa panjang...aku blh jamin korang mesti akan tersenyum lebar dgn prestasi keter korang....stakat nak tapau 4 throttle n v-tec lite mod x jadik masalah punyer....huhuhuh....nak test power cuba wat up n down hill kat genting huhuhuh....syok wo....

kendurruddin007
23-02-10, 10:03 AM
4) Turbine still bole guna yang asal just masukkan tulang ikan RM3.50 kat kedai aqurium ader jual..dan ejas boost max 0.9 bar dah cukup...jgn lebih2 nnt turbine cpt rosak..

Tulang ikan?.. biar betul Bro..kehkehkeh..

blackbutton
23-02-10, 01:13 PM
Tulang ikan?.. biar betul Bro..kehkehkeh..

aku x tau name sbnar bende alah tu....tp besi pelaras yang biasa digunakan utk mengawal angin kat aquarium....bende nih kire lebih murah dari beli boost controller....

kendurruddin007
23-02-10, 02:06 PM
aku x tau name sbnar bende alah tu....tp besi pelaras yang biasa digunakan utk mengawal angin kat aquarium....bende nih kire lebih murah dari beli boost controller....

waste paip atau down paip ke?.. yg bunyi mcm waste gate tu?..

blackbutton
23-02-10, 02:25 PM
waste paip atau down paip ke?.. yg bunyi mcm waste gate tu?..

bkn la....nih utk sistem boost....alat murah bg menggantikan boost controller....

kendurruddin007
23-02-10, 03:21 PM
bkn la....nih utk sistem boost....alat murah bg menggantikan boost controller....

tanya lah kawan2 ape name dia.. leh saya cube.. skrg saya pakai enjin L602 4piston twincam, turbine RHF4 subaru, waste gate 35mm, oil cash tank, ssqv, fuel regulator.. tgh nak upgrade lagi.. so info2 diperlukan..

blackbutton
23-02-10, 03:45 PM
Spek tu dah kire ok dah.....lg mantap dr keter aku yg slow nih....hak hak hak....so aku le cadangkan ko sbb ko guna RHF4 turbo ader skit legged so aku rase better ko masuk SAFC utk kasi setting baik punya so boost masuk cpt...n make sure boost mesti lebih dr 1.2 bar ader modal byk gunala boost controller. kalau xde guna tulang ikan pun bole.....kalau x kuasa turbine tu x digunakan sepenuhnya....satu lagi...gasket ko make sure guna yg metal so leh tahan pressure...klau pakai yg biase tuh kompom cpt bocor....ape lg eh....yg lain tu le rujuk ngan pomen la...hik hik hik....

kendurruddin007
23-02-10, 04:47 PM
Spek tu dah kire ok dah.....lg mantap dr keter aku yg slow nih....hak hak hak....so aku le cadangkan ko sbb ko guna RHF4 turbo ader skit legged so aku rase better ko masuk SAFC utk kasi setting baik punya so boost masuk cpt...n make sure boost mesti lebih dr 1.2 bar ader modal byk gunala boost controller. kalau xde guna tulang ikan pun bole.....kalau x kuasa turbine tu x digunakan sepenuhnya....satu lagi...gasket ko make sure guna yg metal so leh tahan pressure...klau pakai yg biase tuh kompom cpt bocor....ape lg eh....yg lain tu le rujuk ngan pomen la...hik hik hik....

gasket skrg metal.. cume boost controller aje lum dpt.. ada cari kat mudah tapi jauh2 lah yg cun2 nye brg.. safc kalau ade second hand roger aku..

blackbutton
23-02-10, 05:16 PM
gasket skrg metal.. cume boost controller aje lum dpt.. ada cari kat mudah tapi jauh2 lah yg cun2 nye brg.. safc kalau ade second hand roger aku..


Hehehe...boost controller xde ko pakai je tulang ikan....hik hik hik....safc guna yg 5 button je dah ok dah....nak amik yg digital skrg mahal....huhuhuh....haa 1 lg kasi masuk adjustable atau lighten pulley....anggaran dlm RM250 bole carik yg custom....tp jgn carik yg tiruan....kat area USJ byk kedai yg wat custum nih....mesti lg mantap....

kendurruddin007
23-02-10, 05:29 PM
Hehehe...boost controller xde ko pakai je tulang ikan....hik hik hik....safc guna yg 5 button je dah ok dah....nak amik yg digital skrg mahal....huhuhuh....haa 1 lg kasi masuk adjustable atau lighten pulley....anggaran dlm RM250 bole carik yg custom....tp jgn carik yg tiruan....kat area USJ byk kedai yg wat custum nih....mesti lg mantap....

Bro twincam tu tak pakai belt.. mane leh masuk cam pulley.. enjin tu pakai timming chain lah.. L500 single cam dgn L2 aje leh..

blackbutton
23-02-10, 05:39 PM
Bro twincam tu tak pakai belt.. mane leh masuk cam pulley.. enjin tu pakai timming chain lah.. L500 single cam dgn L2 aje leh..

Hoh.....apasal la mate aku nampak nombo lain....hik hik hik...sory bro salah pandang...maklumla tgh sakit mata...pandangan pun kabur2 nih...hik hik hik....

PeeJay
23-02-10, 06:42 PM
gua tengah cari camp shaft 850. Ada sesapa simpan atau tau tk camp apa yg ngam?
Camp yg ori dan makan abiz, rabak bunyi...

shamfikri
24-02-10, 08:37 AM
Tulang ikan?.. biar betul Bro..kehkehkeh..




ade panggil tulang ikan,ade gak panggil toyol... dinasihatkan jgn la set boost lebih 1 bar... head aku dh byk kali crack psl ni la....

blackbutton
24-02-10, 11:50 AM
ade panggil tulang ikan,ade gak panggil toyol... dinasihatkan jgn la set boost lebih 1 bar... head aku dh byk kali crack psl ni la....

Sbb tu la ader boost cut n segala yg cut2 nih....hehehe...fungsinyer utk mengelakkan dr berlaku bende2 camni la....

kendurruddin007
06-04-10, 10:19 AM
Lama thread nie senyap.. Kat dlm nie takde sape2 main keter kancil ke?.. jom lah share apa2 aje dlm nie.. dari spare part sampai lah body part.. mane tau ade yg nak lego2 brg2 kancil atau mira murah ke... :YM - 39:

PeeJay
06-04-10, 08:04 PM
gua angin je satu badan kalu citer part kancil! Cekik darah...
Gua ada usyar tanya L2s turbo. Ngalahkan engine sr20 atau vtec harga dia. Dah la engine tak berapa nak senonoh. Pendek kata atas 3k kalu tanpa body part.
Kalu nak main body part, spare duit byk2.
Last2 gua overhall je engine standard 850 yg asal! Pueh ati

kendurruddin007
07-04-10, 10:21 AM
gua angin je satu badan kalu citer part kancil! Cekik darah...
Gua ada usyar tanya L2s turbo. Ngalahkan engine sr20 atau vtec harga dia. Dah la engine tak berapa nak senonoh. Pendek kata atas 3k kalu tanpa body part.
Kalu nak main body part, spare duit byk2.
Last2 gua overhall je engine standard 850 yg asal! Pueh ati

Bro pee jay nak cari halfcut mira nie kena pandai dan buat2 tau pasal mira kalau tak cina2 kedai halfcut tu cekik kita.. L200S 3k tak munasabah.. 3k leh dpt enjin L500 tanpa bodypart tambah 1k dah dpt semua.. aku amik halfcut L602 baru 2k siap bodypart.. tapi bodypart tu tak leh pakai.. cume turbine aje kong.. overhall kena berapa bro?..

PeeJay
07-04-10, 05:48 PM
L5 lagi murah gua dapat. Bawah 3k siap body part. Yg hot mcm hot dog panas L2S turbo. Harga tak masuk akal dah...
Overhall? Barang RM500 upah RM400. Semer tukar termasuk corn rod bearing.. Cuma cramp shaft je tak tukar, mahal siot, RM700 lebih.

Engine 850 ni kalu dah tip top memang sedap! Setakat nak kentut wira 1.5 kat trafik selamba

kendurruddin007
08-04-10, 09:06 AM
L5 lagi murah gua dapat. Bawah 3k siap body part. Yg hot mcm hot dog panas L2S turbo. Harga tak masuk akal dah...
Overhall? Barang RM500 upah RM400. Semer tukar termasuk corn rod bearing.. Cuma cramp shaft je tak tukar, mahal siot, RM700 lebih.

Engine 850 ni kalu dah tip top memang sedap! Setakat nak kentut wira 1.5 kat trafik selamba

hehehe.. cam shaft tu cube cari yg halfcut.. beli baru memang mahal.. brg kancil memang mahal padahal enjin kecik aje.. takpe2 pakai dulu enjin 850 tu sok dah kondem lik baru masuk mira.. hehehe..

terunasuci
08-04-10, 01:13 PM
L5 lagi murah gua dapat. Bawah 3k siap body part. Yg hot mcm hot dog panas L2S turbo. Harga tak masuk akal dah...
Overhall? Barang RM500 upah RM400. Semer tukar termasuk corn rod bearing.. Cuma cramp shaft je tak tukar, mahal siot, RM700 lebih.

Engine 850 ni kalu dah tip top memang sedap! Setakat nak kentut wira 1.5 kat trafik selamba

Yang tu aku setuju...pakai enjin standard pun dah boleh mainkan keter2 yang cc besar ni...nak2 iswara aeroback...dulu aku selalu buat...hehehe

Ada sekali tu aku mainkan satu keter iswara aeroback dari kl sampai lah ke kalng...berbulu je mamat tu...pastu dia naik bertiga lak...lagilah lembap pick upnya...tak caya tanya shamtpg...ekekekeke

shamtpg
08-04-10, 01:35 PM
Yang tu aku setuju...pakai enjin standard pun dah boleh mainkan keter2 yang cc besar ni...nak2 iswara aeroback...dulu aku selalu buat...hehehe

Ada sekali tu aku mainkan satu keter iswara aeroback dari kl sampai lah ke kalng...berbulu je mamat tu...pastu dia naik bertiga lak...lagilah lembap pick upnya...tak caya tanya shamtpg...ekekekeke

tadi saya dapat satu kol dari smod ni...dia soh la reply...kang tak reply majuk lak pas tu nak wat onar ngan die dah tak dapat..ekekeke
tapi memang syiok la menganjing2 kan org yang kita dah tau kelemahan dia..
time tu bagai nak gila mamat dalam iswara tu dok tarik pikap gear 3 membawa ka 4 dan ke 5...
pas tu masa bersaing aku boleh saje korek taik idung sambil bersembang ngan TS,lagi la bebulu..hahaha
dia macam nak mampos tarik panjang2,kitorang konon2 wat macam tak race ngan dia..kikiki

kendurruddin007
08-04-10, 05:56 PM
Kehkehkeh.. iswara enjin 12valve kaburator kan.. hehehe.. memang tapau lah.. :YM - 71:

chochobi
08-04-10, 08:43 PM
Saya ingin menjual beberapa barang2 asal kereta kancil saya dulu.. tak banyak.. tapi nak let go murah2 ... kira RM 300 amik sumer la buat harta.. tapi transport kena sendiri... barang2 termasuk fender asal kiri kanan, bumper depan termasuk lampu, campur beberapa part air cond.. sapa mau.. kasi tau la.. nanti saya up kan gambar...

izzi
08-04-10, 10:49 PM
tadi saya dapat satu kol dari smod ni...dia soh la reply...kang tak reply majuk lak pas tu nak wat onar ngan die dah tak dapat..ekekeke
tapi memang syiok la menganjing2 kan org yang kita dah tau kelemahan dia..
time tu bagai nak gila mamat dalam iswara tu dok tarik pikap gear 3 membawa ka 4 dan ke 5...
pas tu masa bersaing aku boleh saje korek taik idung sambil bersembang ngan TS,lagi la bebulu..hahaha
dia macam nak mampos tarik panjang2,kitorang konon2 wat macam tak race ngan dia..kikiki





amboi-amboi...laju sungguh kancil korang tu..respek..respek..
heh..iswara aeroback pun boleh kena titik..dasat tu..apa kata test ngan aku lak..
aku pun pakai iswara aeroback gak..wanpointhree 12vavle..carburator WEBER!!

kendurruddin007
09-04-10, 09:24 AM
amboi-amboi...laju sungguh kancil korang tu..respek..respek..
heh..iswara aeroback pun boleh kena titik..dasat tu..apa kata test ngan aku lak..
aku pun pakai iswara aeroback gak..wanpointhree 12vavle..carburator WEBER!!

Tu dia bro iswara dah berbunyi.. hehehe

shamtpg
09-04-10, 09:50 AM
amboi-amboi...laju sungguh kancil korang tu..respek..respek..
heh..iswara aeroback pun boleh kena titik..dasat tu..apa kata test ngan aku lak..
aku pun pakai iswara aeroback gak..wanpointhree 12vavle..carburator WEBER!!

rilek bro..ekekeek
yang aku naik tu kancil adik TS stendet mendet jer..
pas tu kat depan dashboard ada bunga telor ngan patung kecik2 budak2 selalu main.
cermin lak tu terang benderang coz perempuan punye kereta kan...
cc 850 tinggi tak lowered pun hahaha...
kitorang bukan kisah pun kabureter pebenda kat dlm bonet depan keta yang kami naik...hehehe
so sedara izzi test dulu pikap jalan nak pergi nuang,itupun kalau sedara jadi pegi la...har..har..har..

kendurruddin007
09-04-10, 10:34 AM
Saya ingin menjual beberapa barang2 asal kereta kancil saya dulu.. tak banyak.. tapi nak let go murah2 ... kira RM 300 amik sumer la buat harta.. tapi transport kena sendiri... barang2 termasuk fender asal kiri kanan, bumper depan termasuk lampu, campur beberapa part air cond.. sapa mau.. kasi tau la.. nanti saya up kan gambar...

Kalau dpt pic cantik sikit.. leh tgk brg mcm mane..

chochobi
09-04-10, 08:26 PM
Nanti bro.. esok saya pi amik gambar.. barang2 tu sumer kat umah mak.. haha.. rumah orang tua tu luas.. jadi stor sementara la... dia la bising suruh kasi clear barang..

izzi
10-04-10, 11:07 AM
rilek bro..ekekeek
yang aku naik tu kancil adik TS stendet mendet jer..
pas tu kat depan dashboard ada bunga telor ngan patung kecik2 budak2 selalu main.
cermin lak tu terang benderang coz perempuan punye kereta kan...
cc 850 tinggi tak lowered pun hahaha...
kitorang bukan kisah pun kabureter pebenda kat dlm bonet depan keta yang kami naik...hehehe
so sedara izzi test dulu pikap jalan nak pergi nuang,itupun kalau sedara jadi pegi la...har..har..har..

ooo...mentang-mentang la aku tak dapat gi nuang aritu..ko eksyen ye bro shamtpg..heh..heh..
xpe..sebenarnya aku pun gayat bawak keta laju2 ni..saja je kacau korang..so,jangan amek ati k..
apa yg aku cakap semuanya sekadar gurauan..

said_sogo
10-04-10, 11:53 AM
TOLONG!!!!

Sape yang ada lobang nak dapatkan stering rack. Aku punya dah rosak. L5...
Dah banyak tempat tanya, tapi takde...

PeeJay
10-04-10, 01:16 PM
sogo, kau beli halfcut L5 terus, pastu amik je stereng rack. Yg lebih tu kasi gua... Ke ke ke ke

P/s, L5 pakai electric power stereng ooo... Tempah penyakit pakai tuh

chochobi
11-04-10, 05:16 PM
Seperti yang dijanjikan.. gambo2 parts yang hendak dijual.. sila lah tgk.. :YM - 71: ada lagi part yang tak di amik gambar.. tapi tu banyak barang utk aircond.. rasanya la.. ekeke.. and lagi satu lampu depan dah ada org amik.. tinggal lampu signal jer.. ekeke..

PeeJay
11-04-10, 05:24 PM
bro gua nak brg dalam je kalu ada... Cramp shaft 850 dgn gear box 850 manual. Lu convert kan dulu.. Itu brg mana pegi?

chochobi
11-04-10, 05:35 PM
Banyak barang dah kena trade in la masa buat conversion dulu.. mamat bengkel tu gak amik.. yang belen2 jer tinggal..

kendurruddin007
12-04-10, 09:12 AM
TOLONG!!!!

Sape yang ada lobang nak dapatkan stering rack. Aku punya dah rosak. L5...
Dah banyak tempat tanya, tapi takde...

Bro said_sogo, payah nak cari tu stereng rack L5.. takpe nanti saya try roger2 kawan2 mane tau ade..

said_sogo
12-04-10, 04:10 PM
Bro said_sogo, payah nak cari tu stereng rack L5.. takpe nanti saya try roger2 kawan2 mane tau ade..
Thanks bro...

Akhirnya, setelah hampir setengah tahun aku cari menatang ni, member aku dah dapat. Murah lak tu... RM 150.00

p/s : Lepas ni baru boleh masuk RSM... hehehe

kendurruddin007
12-04-10, 04:21 PM
Thanks bro...

Akhirnya, setelah hampir setengah tahun aku cari menatang ni, member aku dah dapat. Murah lak tu... RM 150.00

p/s : Lepas ni baru boleh masuk RSM... hehehe

Murah dah tu bro.. harga yg saya dpt 300 keatas..

blackbutton
16-04-10, 09:48 AM
Said....better kompol skit lg beli SAFC huhuhuh....mantop...


Thanks bro...

Akhirnya, setelah hampir setengah tahun aku cari menatang ni, member aku dah dapat. Murah lak tu... RM 150.00

p/s : Lepas ni baru boleh masuk RSM... hehehe

shamtpg
16-04-10, 10:17 AM
nak tanya boley...
meter RSM berapa rega skrg (yg second)
ada lobang sila pm aku...aku nak beli,kalau boley ada connector

kendurruddin007
16-04-10, 10:26 AM
nak tanya boley...
meter RSM berapa rega skrg (yg second)
ada lobang sila pm aku...aku nak beli,kalau boley ada connector

hari tu aku dpt harga 500 paling murah.. harga second skrg 600 kebawah.. location kedai kat syeksen 25 shah alam.. model apexi..

shamtpg
16-04-10, 10:30 AM
hari tu aku dpt harga 500 kebawah.. location kedai kat syeksen 25 shah alam.. model apexi..

good,thank u...
blue ke atau black edition?
ada socket tak?
kang tak pasal2 tinggal dlm keta kena pecah..
siap stand ke?
sila pm no awak kat inbox saya
sek 25 sri muda,5 min dari opis sy

kendurruddin007
16-04-10, 10:39 AM
good,thank u...
blue ke atau black edition?
ada socket tak?
kang tak pasal2 tinggal dlm keta kena pecah..
siap stand ke?
sila pm no awak kat inbox saya
sek 25 sri muda,5 min dari opis sy

kdi nie dkt dgn kilang gula atau jln yg leh pergi proton tu.. hari tu tgk ade 1 warna biru siap socket.. ada tanya harga dia buka 500.. leh arrangge g tgk kat kdi tu nanti awak nego sama bro tu.. kalau dah jual saya ade 1 tempat tapi di melaka harga 530 kaler biru juga.. tapi nie kena kol member saya dulu..

azza7441
02-10-10, 08:26 PM
salam...best nye thread ni..byk ilmu teknikal pasal Kancil yg sy dapat..tahniah utk admin & rakan2 pemilik kancil semua....
saya baru join...salam kenalan....- Kancil 660 ex...

azza7441
02-10-10, 08:31 PM
salam..nak tanya kawan2 yg pakar..

kancil saya tu...stereng macam goyang sikit...apa sebabnya yer?

PeeJay
02-10-10, 11:45 PM
salam..nak tanya kawan2 yg pakar..

kancil saya tu...stereng macam goyang sikit...apa sebabnya yer?

Goyang mcm mana tuh? Banyak free ker kalu pusing? Atau kalu bawak dia meliar kiri kanan?

Ikut pengalaman ... kalu stereng byk free (mcm loose bila pusing tapi tayar tak gerak).. biasa tie rod bush rosak ...

Tapi kalu meliar jer masa bawak .. masalah bush juga... tapi bush yg mengikat pada stereng rack dah longgar..

Dan last .. stereng banyak free di sebabkan stereng rack, gigi dah makan ... atau bushing dlm stereng rack tu sediri dah rosak ... ini biasa berlaku bila cover stereng rack pecah dah pasir atau benda lain masuk dan grease kering..

boy4880
06-10-10, 10:15 AM
bro peejay....nak tumpang tny la....keta aku bila layan corner blah kiri ade bunyi la klu laju.......lagi tekan minyak lagi kuat bunyi....klu slow dlm 40-50 xde lak bunyi tu..........klu layan blah kanan xde lak bunyi.....drive shaft ke atau ade benda lain yg problem.............sori la tny.....aku x reti sgt pasal keta nie........

shamtpg
06-10-10, 10:34 AM
bro peejay....nak tumpang tny la....keta aku bila layan corner blah kiri ade bunyi la klu laju.......lagi tekan minyak lagi kuat bunyi....klu slow dlm 40-50 xde lak bunyi tu..........klu layan blah kanan xde lak bunyi.....drive shaft ke atau ade benda lain yg problem.............sori la tny.....aku x reti sgt pasal keta nie........

nak pasti drive shaft atu tidak,sila buat pusingan u
bunyinya klak...klak...klak...

boy4880
06-10-10, 11:05 AM
bunyi die lebih kurang camtu la...........cuma bila layan corner blah kiri aje........klu u-turn blah kanan kan........sebab klu layan corner blah kanan xde bunyi....takpe nanti try wat u-turn kat memana.........utk confirmkan balik.......

shamtpg
06-10-10, 11:44 AM
bunyi die lebih kurang camtu la...........cuma bila layan corner blah kiri aje........klu u-turn blah kanan kan........sebab klu layan corner blah kanan xde bunyi....takpe nanti try wat u-turn kat memana.........utk confirmkan balik.......

sah...drive shaft tu
tapi kalau tukar kedua2nya sekali..

boy4880
06-10-10, 12:15 PM
agak2 budget dlm bape ek.......senang supaya x kena tipu ngan pomen nanti......

roger
06-10-10, 01:42 PM
drive shaft kancil xmahal sangat.. exact harga tak tau la..

shamtpg
06-10-10, 02:55 PM
agak2 budget dlm bape ek.......senang supaya x kena tipu ngan pomen nanti......


lupa...dalam rm140 kalau tak silap sebatang

boy4880
06-10-10, 03:49 PM
lupa...dalam rm140 kalau tak silap sebatang

tq bro.......nanti leh pegi usha kat bengkel dekat ngan umah.......agak2 klu smpi hujung bulan leh tahan ke.......tgh sengkek gak skang nie.....hihihi......

discreetlove121
06-10-10, 04:10 PM
ada bengkel yg tukar 'ball bearing' pada drive shaft. ada bengkel di Klang yg buat.

shamtpg
06-10-10, 04:25 PM
tq bro.......nanti leh pegi usha kat bengkel dekat ngan umah.......agak2 klu smpi hujung bulan leh tahan ke.......tgh sengkek gak skang nie.....hihihi......

boleh sangat tu...
tapi masa u turn ko jgn buat giler tarik stereng tekan minyak kaw2...ekeke

shamtpg
06-10-10, 04:27 PM
ada bengkel yg tukar 'ball bearing' pada drive shaft. ada bengkel di Klang yg buat.


ada...kat sungai kandis...sekarang dah mahal sikit
takat kancil tu beli baru jer,tapi perdana aku dah pakai 7 tahun still ok la dia buat..

Midnakal
06-10-10, 08:46 PM
ada bengkel yg tukar 'ball bearing' pada drive shaft. ada bengkel di Klang yg buat.

Kalau yg duduk KL boleh ler pergi kat Segambut....bleh masuk dari Jalan Kuching....

boy4880
11-10-10, 07:57 AM
boleh sangat tu...
tapi masa u turn ko jgn buat giler tarik stereng tekan minyak kaw2...ekeke
hehehe.....aku bwk biasa2 aje........keta pun standard gaban aje.......dah tny dah kat bengkel kat ngan umah.....sebab biasa htr keta servis kat situ aje....dlm rm170 siap pasang sume...ok la kot.......hujung bulan nie dpt gaji leh tukar.....tq bro kerana membantu.......

shamtpg
11-10-10, 12:11 PM
hehehe.....aku bwk biasa2 aje........keta pun standard gaban aje.......dah tny dah kat bengkel kat ngan umah.....sebab biasa htr keta servis kat situ aje....dlm rm170 siap pasang sume...ok la kot.......hujung bulan nie dpt gaji leh tukar.....tq bro kerana membantu.......

ok sama2...
jgn lupa check clutch plate sekali nanti

boy4880
02-11-10, 08:25 AM
ok sama2...
jgn lupa check clutch plate sekali nanti

clutch plate baru aje tukar sebelum raya hari tu.......ade kene mengena ke bro drive shaft ngan clutch plate ek....sori la aku memang zero pasal benda2 nie.......

PeeJay
04-11-10, 09:44 PM
Gua petang tadik baru angkat halfcut L2s turbo kat bukit kemuning..

So tunggu kemunculan progress up-grade kancil stage by stage...

L2S jer... Harap said sogo share kat sini... Haremmm... Kuikui

shamtpg
24-01-11, 02:13 PM
enjin kanci 660 saya akhirnya crack,munkin selepas xciden 2 tahu lalu menjadi-jadi...
minyak hitam tahan sebulan je..
means nak kena tukar enjin...
so sapa ada enjin kancil 850 or kelisa 1000cc nak jual,jual murah2 la sudah kat saya..

ReD_ElmO
26-01-11, 02:31 PM
Salam,

Bang apa kata beli 1/2 cut L2 660 NA, engine nya power pastu injection lagi (save minyak)..... tak pun cari L5 ke... sedap sikit nak bawak ...




enjin kanci 660 saya akhirnya crack,munkin selepas xciden 2 tahu lalu menjadi-jadi...
minyak hitam tahan sebulan je..
means nak kena tukar enjin...
so sapa ada enjin kancil 850 or kelisa 1000cc nak jual,jual murah2 la sudah kat saya..

RooTz
29-01-11, 12:44 PM
Lerr tanya skit... L2 skang berapa harga.... kedai potong mana yg agak murah... sori arr budget pun x besar...

PeeJay
29-01-11, 03:21 PM
Lerr tanya skit... L2 skang berapa harga.... kedai potong mana yg agak murah... sori arr budget pun x besar...

Refer sini...
http://www.mk-portal.org/forum/showthread.php/7587-Projek-Men-quot-Turbo-quot-kan-Kancil-850-manual-dengan-Mira-L200S?p=319215#post319215

RooTz
29-01-11, 10:28 PM
TQVM bro... nice info... will consider.. enjin skang pun dh teruk...

kendurruddin007
12-04-11, 10:47 AM
Senyap pulak thread nie.. dah makin pupus ke peminat kereta kompak nie.. cume nak info aje 16 dan 17 nie Kelab Kereta Ganaz melaka akan adakan autoshow sila baca dibawah..

autoshow geng keretaganazzz 2011
Tarikh: 16 April 2011 ; Masa: 6.00 petang - 12.00 midnight
- The Biggest k-car Gathering
- Car Audio Blast & Lighting show off
- 'Wayang Pacak' (event classic, ala2 mcm d zaman p ramlee..)
Tarikh: 17 April 2011 ; Masa 10.00 pagi - 8.00 malam
- Autoshow
9 kategori :- Perodua :- Kancil Paling RARE,
:- Kelisa Paling RARE,
:- Viva Paling RARE,
:- MyVi Paling RARE,
:- Kenari, Kembara, Alza Paling RARE
:- Open :- Standard
:- Extreme
:- Loco Style (CANCELLED COZ TIADA
SAMBUTAN)
:- VIP Style
- Motorsikal
:- Wheelie,
:- Freestyle
- Basikal
:- Wheelie
:- Basikal Lambat
- Time Attack (auto khana) :- CANCELLED...!!!

KATEGORI TAMBAHAN :- STICKER
:- AIRBRUSH
:- PROTON OPEN

For Information:
Mr. Gan : 019-6267937
Cik Maya : 019-4443677

shamtpg
12-04-11, 11:14 AM
last friday aku baru jer tukar enjin kancil aku yang crack,harga enjin termasuk upah rm650 hengget,minyak itam,gas aircon dam minyak kotak gear lain harga.
cuma kurang pikap berbanding enjin lama aku
tak kisah la,keta cari makan untuk claim milage outstation
cuma minyak jimat gilebabi rm25 pegi balik Tanjung Malim
jarak 220km pegi balik

damage:
enjin lantai - rm450
upah - rm200
minyak itam - rm45
oil filter - rm9
minyak gear - rm25
aircon dan servis - rm130

flowtron
26-08-11, 10:11 PM
sesengal betul.... dah lama aku pakai 660cc ni tak lama pastu asyik tukar contact point jer pasal asyik terbakar ... sebiji kat 40 hinggit lak tu... last brother pomen tu suruh gua tukar contact point CDI, pergh! bestnyer... kalau aku tau dah lama aku tukar. sayang pulak kat kancil aku tu.

kancilmerah
05-09-11, 01:11 AM
last friday aku baru jer tukar enjin kancil aku yang crack,harga enjin termasuk upah rm650 hengget,minyak itam,gas aircon dam minyak kotak gear lain harga.
cuma kurang pikap berbanding enjin lama aku
tak kisah la,keta cari makan untuk claim milage outstation
cuma minyak jimat gilebabi rm25 pegi balik Tanjung Malim
jarak 220km pegi balik

damage:
enjin lantai - rm450
upah - rm200
minyak itam - rm45
oil filter - rm9
minyak gear - rm25
aircon dan servis - rm130

Bro shamtpg,

bro tukar enjin tu dgn yg sama model dgn yg asal ke tukar enjin L2 NA?

shamtpg
05-09-11, 08:49 AM
L2 NA jer..
sbb untuk kegunaan jumpa mold maker dan outstation (sebenarnya sy impikan 850)

kancilmerah
05-09-11, 09:37 AM
aku pun duk berangan nak tukar L2 NA gak.. enjin tu semua complete cume tak termasuk gearbox je ke? ok dah tu dgn rega tu.

shamtpg
05-09-11, 09:55 AM
aku pun duk berangan nak tukar L2 NA gak.. enjin tu semua complete cume tak termasuk gearbox je ke? ok dah tu dgn rega tu.

gearbox lama je..
tanpa perlu apa2 perubahan tp jgn lupa tukar water pump

mamoza712
14-09-11, 10:03 PM
aku skrg dah pening nak pasang balik komponen dalam button switched aircon aku, ada sesape bleh tolong bagi guide x....tgn nie gatal kopek button aircond tue...huhu

shamtpg
15-09-11, 08:02 AM
aku skrg dah pening nak pasang balik komponen dalam button switched aircon aku, ada sesape bleh tolong bagi guide x....tgn nie gatal kopek button aircond tue...huhu

tak faham lah...
button air con apa?
kancil lampu petak ke?
kancil lampu bulat ke?
kancil L5 ke?
kancil L2 ke?
tak pon ekon rumah hang? ekeke
snap la pic,button apa,bukan tamau tolong tapi....arghhhh malas la nak tanya...ekekeke

PeeJay
25-09-11, 09:32 PM
:angry::angry: Kena top overhall engine L2S yang tukar tu hari ... apa tdaknye .... asyik makan pluG jer ... dah la mahal pluG = RM50 sebijik.
Masa bukak head .. 2 valve sumbing dan serpih .. terpaksa grand valve x12 bijik = RM120. Compresor air cond jemmed .. huh .. tak tau berapa abis .. esok tengok bill.


:furious::furious:

asiahtelukintan
15-12-11, 10:10 AM
saya kai je kancil tp maintenance, yg selalu wat hanya tukar engine oil, oil filter & air filter...

keta kancil 850cc keluaran thn 2004, so dekat 7thn dah kai kete ni...

sejarah keta ni,

1. penah x bleh jalan pas tol jelapang, bawak kat perodua tasek, depa kata cluth plate rosak... rm400 ++ (thn x ingat tp pas kai kancil 2 / 3 thn)
2. rosak kali kedua, bila jalan, temp high sehingga dah x boleh nk jalan dah, sib baik le keta x meletup... tunda p bengkel, depa kata paip getah radiator ada lubang + cuci radiator.. rm400 ++ (thn 2010, bln x ingat)
3. kali ke3, p anta kedai wat fully servis, tp apa yg wat tu dah lupa la plak (bln 5/2011) kena dlm rm1600 ++ (rabak dah tu) salah satu nye cluth rosak
4. kali ke4, radiator wat hal lagi, g anta kedai suh servis, caj rm195

so, tlg le bg pendapat mcm mana nk jaga keta selepas apa yg dah berlaku agar mencegah keta breakdown tgh2 jln lenggang...
saya banyak keje luar jadi keta mmg keperluan... so far x terniat nk tukar keta... sayang weh...

lupa nk bgtau, tayar keta dah tukar ke saiz 14... odometer dah nk cecah 190,000, (skrg 189 ++ )

saya belek2 gak manual book kancil tp x faham le... mana yg perlu servis, mana yg perlu tukar, n bila perlu tukar...

jadi, tlg le bg ilmu yg patut saya tahu agar keta saya tu dlm keadaan ok...

tq

asiahtelukintan
15-12-11, 10:14 AM
lupa plak, nak tukar cermin keta bhgn depan, kat mana yg murah...

jika bleh sekitar 4 kawasan ni -

1. Ipoh
2. Teluk Intan
3. Shah Alam
4. Klang

tq

PeeJay
18-12-11, 09:12 AM
Kereta kalu pernah overheat ... Memang suka wat perangai..

Pasal clutch asyik abis jer .. Padahal baru 190k km.. 2 sbb utama.. Cara pemanduan atau pakai clutch murah..

Pasai cermin? .... Beli jer mana2 kedai spare part.. Kat kelang pun byk.. Harga dlm 220-250 yg cermin hijau.. antar kedai - upah pasang 80 rasanya

terunasuci
22-12-11, 04:43 PM
saya kai je kancil tp maintenance, yg selalu wat hanya tukar engine oil, oil filter & air filter...

keta kancil 850cc keluaran thn 2004, so dekat 7thn dah kai kete ni...

sejarah keta ni,

1. penah x bleh jalan pas tol jelapang, bawak kat perodua tasek, depa kata cluth plate rosak... rm400 ++ (thn x ingat tp pas kai kancil 2 / 3 thn)
2. rosak kali kedua, bila jalan, temp high sehingga dah x boleh nk jalan dah, sib baik le keta x meletup... tunda p bengkel, depa kata paip getah radiator ada lubang + cuci radiator.. rm400 ++ (thn 2010, bln x ingat)
3. kali ke3, p anta kedai wat fully servis, tp apa yg wat tu dah lupa la plak (bln 5/2011) kena dlm rm1600 ++ (rabak dah tu) salah satu nye cluth rosak
4. kali ke4, radiator wat hal lagi, g anta kedai suh servis, caj rm195

so, tlg le bg pendapat mcm mana nk jaga keta selepas apa yg dah berlaku agar mencegah keta breakdown tgh2 jln lenggang...
saya banyak keje luar jadi keta mmg keperluan... so far x terniat nk tukar keta... sayang weh...

lupa nk bgtau, tayar keta dah tukar ke saiz 14... odometer dah nk cecah 190,000, (skrg 189 ++ )

saya belek2 gak manual book kancil tp x faham le... mana yg perlu servis, mana yg perlu tukar, n bila perlu tukar...

jadi, tlg le bg ilmu yg patut saya tahu agar keta saya tu dlm keadaan ok...

tq


Pendapat saya, mungkin sudah sampai masa untuk anda merancang tukar kereta lain......

saifuddin
09-03-12, 11:30 AM
as'salam semua, espcially to Mr PeeJay...problem kereta kancil sya (660cc), air-cond tak sejuk...haritu sya dah top-up gas tak sampai sebulan, gas habis, masa dah top-up gas pon air-con tak sejuk jugak...kalau boleh sya ingin minta tolong, saper2 yg tau tmpt check/repair air-con yg bagus dgn harga yg berpatutan...kedai2 yg sya tanye semua mintak harga dlm lingkungan rm5oo-1ooo (tgk pada problem), mintak check pon diorg minta dlm rm8o...mmg tak masuk akal...sya kalau boleh nak diorg check pastu sya yg carik sparepart kemudian diorg pasang balik...cara tu boleh sya jimat sket duit...maklum la kan...apa2 hal pon lokasi sya di desa petaling/highway seremban...kalau ada kedai mana2 dekat Kay El atau Pee Jay mmg sya bole pegi...tu saja buat masa ni...tQ in advance semua!

Midnakal
15-03-12, 11:15 AM
Meh ler area selayang baru....gua tunjukkan.....harga maybe tak semahal itu. Biasanya kalau gas habis bermakna ada bocor...utk pengetahuan bro saifuddin....gas aircond kalau tak bocor boleh tahan sangat lama tanpa refill. Propaganda gas kurang itu hanyalah utk lakukan sales diorang jek....cth mcm peti ais....selagi tak bocor selagi tuh laaaa dia akan sejuk (kalau censor tak rosak laaa). xperlah.....boleh lah try..... kedai tuh buruk jek tapi mcm mcm kereta datang repair.... senang lu CLICK KAT SINI JEK ...... (http://maps.google.com.my/maps/ms?msa=0&msid=202606011267723398498.0004bb3f77ba613619a6a)

PeeJay
16-03-12, 10:55 PM
Keter kancil .. kalu air cond standard mmg tak cukup sejuk.. Setakat sesuai utk ilangkan wap masa hari hujan.. Kalu buat buat air cond setakat seratus dua.. utk kancil.. susah nk puas hati.. nak2 setakat servis atau isi gas..

Cadangan saya ... kalu nk pakai kancil nih lama... kumpul modal.. tukar compresor besar skit .. Masuk compresor suzuki vitara... So nanti sejuk la skit.. Ada modal lagi tukar dash board mira di mana blower air cond rapat skit.. Tak payah nah blow angin air cond maximum... Mmg sejuk..

Cost modifield mungkin mahal... Tetapi amat berbaloi ...

saifuddin
20-03-12, 05:35 AM
tQ midnakal n peejay for ur reply...sekurang kurang nyer sya ada la sket idea pasal air-cond, kalau tak mmg tak tau apa2 pon...buat masa skrg ekonomi sya tak berapa menentu sket :YM - 4:, apa2 hal nanti sya akan kontak bro...ttg ganti kompresor ori dgn kompresor vitara tu satu idea yg bagus...anyways tq again guyz for ur responds!

tokjanggut
17-02-13, 03:05 PM
salam kasih semua members thread ini..

aku baru lagi dgn forum nie...menarik lak ngn tittle forum nie..pemilik kancil...hehe..sebab aku pon pemilik kancil jugak hehe..

dari pemerhatian aku ramai pemilik kancil yang pakai L2 bercas turbo kt sinie...

aku lak pakai L5 JB-JL turbo manual LSD...

Keadaan Kancil aku ok la...tp xla ok sangat...hehe..paham2 la kete lama...

pakai jalan jauh...aku keje kt kuala pilah n9...salu balik hometown kat changlun kedah..( sedikit info nk share)

perjalanan lebey kurang 500 KM dengan fuel tank standard 660 isi 2x.........sekali kt pilah(Rm36)....sekali lagi dekat tapah (RM20)

tol PLUS senawang (tiket) - tol JURU Penang (Rm 54.70) - tol Sg. Dua (tiket) - tol Hutan Kampung Alor Setar (Rm 13.00) - tol Jitra Kedah (Rm 1.60)

haaa...untuk pengetahuan korang gear box LSD nie untuk perjalanan jauh sgt2 la bagus sedap handling nya...berbanding non-LSD gearbox..seperti stereng di kunci mase nk main drag racing..cewah...

so permasalahan aku sekarang nie...bukan sebab enjin atau gear box...tp masalah suspension...

suspension aku nie brand Promax buatan APM bersilinder jenis gas...mula2 memang sedap...xrasa diri ini drive kereta kancil...mcm naik ferari kot (perasan)

tapi lama-lama..suspension nie kong lak...nak kene tukar...

so aku mohon korang apa suspension yang terbaik untuk kancil nie...harap beri tunjuk ajar...tq...