PDA

View Full Version : cermin kereta



adie_kasim
21-05-09, 02:13 PM
korang ade pengalaman tukar cermin kereta tak..???
cermin aku dah retak...
insurans 3rd party..
berapa harga cermin depan siap pasang atau cermin saje..??
kereta iswara LMST (kereta kebal)...

PeeJay
21-05-09, 04:29 PM
korang ade pengalaman tukar cermin kereta tak..???
cermin aku dah retak...
insurans 3rd party..
berapa harga cermin depan siap pasang atau cermin saje..??
kereta iswara LMST (kereta kebal)...
Wah tk tau plak cermin iswara retak ? Biasa berderai terus!
Kos tukar depand. Kalu single
Layer dgn getah upah mau rm 280 - rm350. Tgk atas kedai.
2 layer mahal. Jejak 6 rat.

adie_kasim
21-05-09, 04:33 PM
gile punya mahal... aku ingat dalam 1-2rat je...
cermin gua retak bro... 2 line... panjang gak la..

PeeJay
21-05-09, 04:43 PM
gile punya mahal... aku ingat dalam 1-2rat je...
cermin gua retak bro... 2 line... panjang gak la..
Kalu lu beli sendiri kedai spare part dalam mmg tk sampai 2 rat. Tp upah pasang tgk pada kedai la.
Kalu retak boleh pakai lagi kau pakai dulu till renew insuran kau
Insured cermin sekali than claim.

adie_kasim
21-05-09, 04:49 PM
thanks bro...

KiNgX
21-05-09, 06:58 PM
korang ade pengalaman tukar cermin kereta tak..???
cermin aku dah retak...


Cermin retak sebab join demonstrasi jalanan ker bang???

steelrage
22-05-09, 12:03 AM
ko kat area mana? Hari tuh aku baru jer tukar cermin kete aku.. kena cas RM400 ..
upah pasang, cermin ori baru ngan getah baru..

hang cuba la tanya kat kedai Dr. Cermin..

bab insurance lak.. hang ada beli ke coverage untuk windscreen??

adie_kasim
22-05-09, 01:40 AM
aku kat area kota kemuning, shah alam...
mana ada coverage cermin, insuran pun 3rd party.... murah2...
heheheh

Midnakal
22-05-09, 09:29 AM
ko kat area mana? Hari tuh aku baru jer tukar cermin kete aku.. kena cas RM400 ..
upah pasang, cermin ori baru ngan getah baru..

hang cuba la tanya kat kedai Dr. Cermin..

bab insurance lak.. hang ada beli ke coverage untuk windscreen??

Harga RM400 tuh mmg standard punya harga lah + labour kalau nak tukar kereta....but utk harga kereta nasional lah...kalau kereta lain mcm toyota ker nissan ker honda ker aku tak pasti lah.

FLO
22-05-09, 10:36 AM
ko kat area mana? Hari tuh aku baru jer tukar cermin kete aku.. kena cas RM400 ..
upah pasang, cermin ori baru ngan getah baru..

hang cuba la tanya kat kedai Dr. Cermin..

bab insurance lak.. hang ada beli ke coverage untuk windscreen??

bro steel
kedai DR CERMIN ni kat mana?
boleh bagi lokasi dan contact number

p/s : dah search interner..tp x jumpa

Retired
22-05-09, 10:53 AM
bro steel
kedai DR CERMIN ni kat mana?
boleh bagi lokasi dan contact number

p/s : dah search interner..tp x jumpa

wahahha steelrage tu member real life aku...aku brainwash dia suruh masuk....dia duk USJ....silalah bawak dia jalan2 dan tunjukkan dia keistimewaan MK wei FLO hahahhaha HHAHAHHA

p/s dia ID punya orang dan jugak bagus dalam Photography + Automobil dan *TOOT*

PeeJay
22-05-09, 11:22 AM
dr cermin dekat puchong ada. Tp bukan semua cermin retak boleh settle dgn dr. Cermin. Kalu retak seinchi dua ok la. Kalu dah sekaki panjang retak sendiri mau ingat sbb kos dia mahal. Baik tukar cermin.

Tentang kos penukaran cermin bergantung korang nk yg jimat atau yg senang.
Kalu nk senang pergi je kedai suruh pomen uruskan siap je duit nk bayar.

Kalu nk jimat survey kat kedai spare part atau kedai potong, dgn getah sekali, beli dan bawa dekat pomen suruh pasang. Penjimatan byk juga walau leceh!
Lagi bagus ada pomen yg kenal.

Atau mcm gua, boleh pasang sendiri je. Vacum serpihan kaca gua hantar car wash.
Cermin gua beli kedai potong serta dpt 2 layer lagi..

Serba sedikit tip, terpulang nk yg mahal atau nk yg senang!

drydust
26-05-09, 03:44 PM
ada lagi 1 outlet dr cermin di pandan perdana...belakang ofis 1:tvhappy:

steelrage
26-05-09, 03:52 PM
bro steel
kedai DR CERMIN ni kat mana?
boleh bagi lokasi dan contact number

p/s : dah search interner..tp x jumpa

http://www.dr-windscreen.com/

boleh refer kat website ni.. ada gak price list kat sana.. kalau kete tak de listed kat sana.. i think call amos pun elok.. dema ok.. service bagus..

masa aku tukar cermin kete aku.. perodua quote RM600.. gila mahal..

rave
06-06-12, 02:11 PM
aku pun skrg tgh mencari kedai yang harga berpatutan.. area cheras sape tau?