PDA

View Full Version : Place to stay...resort, hotel, apartment...



wanahame
09-08-05, 01:58 PM
hi guys, this tread to get ur review/feedback tempat-tempat resort or hotel yg korang pernah pergi...ur review are welcomed so that can be guidance to other forummers to plan their holiday/vacation...

example:

name: berjaya beach resort
location: langkawi
type: resort/hotel/motel/service apartment
rating: give ur own rating--out of 5
synopsis: give some explanation on pricing, servicing, condition, etc

opocot
11-08-05, 01:10 AM
name: Awana Genting
location: Genting Highland, Pahang
type: resort
rating: 4 out of 5
synopsis: harga berbaloi..deluxe 150++ time non peak, servicing 1st class dari mula call sampai balik, condition room memang cantek bersih dan tiada bau bau yang tidak di ingini, view kat luar amat cantek dan sejuk.

opocot
11-08-05, 01:12 AM
name: Awana Kijal
location: Kijal, Terengganu
type: resort
rating: 5 out of 5
synopsis: harga lebih kurang mcm awana genting tapi mahal skit, servicing mcm biasa 1st class, condition teramatlah cantik cuma takder balcony..mungkin bayar lebih utk balcony kot. sesuai bawak budak main pool dia yang mesra kanak2 dan perempuan bertudung. Tapi laut dia..ombak banyak busat.

opocot
11-08-05, 01:14 AM
name: Equatorial
location: Cameron Highland
type: hotel
rating: 3 out of 5
synopsis: harga 150 non peak, servicing tak berapa best mcm awana, condition room dia ada bau sikit, tapi dia punyer pemandangan tip top, makanan tip top.

opocot
11-08-05, 01:16 AM
name: First World Genting
location: Genting Highland
type: hotel
rating: 1 out of 5
synopsis: harga dia murah non peak, tapi servicing mcm haram, condition room bau cam kari basi pon ada, ada tokei ikan mana ntah nak main judi bawak dgn ikan2 sekali masuk bilik, makanan dia aku tak tau.

opocot
11-08-05, 01:19 AM
name: Seri Warisan
location: Ayer Keroh, Melaka
type: resort
rating: 2 out of 5
synopsis: pricing ok , servicing tak best langsung tapi ada senyuman, condition room just ok, makanan tak beraper best, sedang nak tambah bilik lagik (maju kot, tapi masa aku pegi tanah merah jer depan bilik aku).

opocot
11-08-05, 01:22 AM
name: SELESA HILLHOMES
location: Janda Baik, Pahang (sebelah bukit tinggi)
type: service apartment
rating: 3 out of 5
synopsis: pricing on 3 bedroom apartment 350++, servicing dia tiptop, condition apartrment bersih dan tiada bau hanyir tokei iikan, makan dia best, pool dia sesua utk keluarga paling aku suka guard diorang.. sempoi.. ramah beb.

stocksimpan1
11-08-05, 04:51 AM
name:aby resort
location:pulau langkawi
type:motel/hotel
synopsis:berbagai pilihan.kalau menginap di motel lagi best..bukak je pintu nampak laut..tak cuba tak tau...

Johana
12-08-05, 02:29 AM
Name: Awana Porto Malai
Location: Langkawi
Type: Resort Hotel
Damage: RM175-00 - RM250-00
Synopsis: Free Round Island Trip for Hotel Guests, Best Disco in Town at the moment, beautiful newly built deluxe rooms, friendly staffs (always smiling and offer helping hand) good and moderately priced F&B
Overall: Memang berbaloi compared to other 3-4 stars hotels nearby. Siap ada tempat memancing lagi kat tebing laut!

gilosss
12-08-05, 04:13 PM
Name : Grand Plaza Hotel
Location : Sanehanusorn Rd,Hatyai,Thailand 90110
Type :hotel
Rating :3
Synopsis : Bertempat di tgh pekan yg ader segalanya......kalau nak naik tuk-tuk..kuar jer hotel..ramai yg manggil....siang harganya 10 Baht(RM1) sorang..mlm plak jadik 20Baht (RM2) sorang.....blasah jer lah mana korang nak gi selagi tak di luar hadyai...Kalau sesat Cari penghulu nama Said sogo...insyalaah dia dpt membantu.

sperm79
13-08-05, 08:22 AM
name: Hilton
location: Kuching Sarawak
type: Hotel
rating: 5 star
synopsis: price ok around 195 for deluxe room, betul2 tengah2 town n view cukup menarik. Bfast dia mmg besh.... tp masalahnyer bilik mmg kecik...

sperm79
13-08-05, 09:10 AM
name: Holiday Villa
location: langkawi
type: Resort
rating: 4 star
synopsis: kat sini mmg besh. pantai area yang dia jaga... live band pun besh... n puas ati....tp harga luperler....

onizuka8778
14-08-05, 01:08 PM
kat mane ade hotel murah kat kota kinabalu..................

perogol
15-08-05, 08:00 AM
name: Hotel Padimas
Location: Tanjung Balai
Rating: Utk ahem ahem laa... selesaa...
price: 220,000 rupiah... lebih kurang 100 hinggit laa satu malam

sjyii
16-08-05, 10:22 AM
Name: Damai beach Holiday Inn
Location: Sarawak, Kuching
Type: Resort
Rating: 4.5 *
Price: Rm180++

cenenot
16-08-05, 02:59 PM
name: Awana Kijal
location: Kijal, Terengganu
type: resort
rating: 5 out of 5
synopsis: harga lebih kurang mcm awana genting tapi mahal skit, servicing mcm biasa 1st class, condition teramatlah cantik cuma takder balcony..mungkin bayar lebih utk balcony kot. sesuai bawak budak main pool dia yang mesra kanak2 dan perempuan bertudung. Tapi laut dia..ombak banyak busat.

Cadang nak ke sana bulan depan.. Kat Awana Kijal ni ada SPA ngan Jacuzzi tak? Check website dia tada cite pun..

abckakiss
16-08-05, 03:10 PM
kat mana ade hotel buget kat daerah batu caves........

bud70
16-08-05, 04:05 PM
kat mana ade hotel buget kat daerah batu caves........

gua batu caves la.....ha...ha.....ha.....(gurau je)

abckakiss
16-08-05, 04:59 PM
gua batu caves la.....ha...ha.....ha.....(gurau je)

aku ade gak try nak buat reservation kat situ tapi diorang cakap dah full house lah........ members kau yg suka tunggu kat tept tangga tu siang2 dah booking.... (aku pun gurau gak)

bud70
17-08-05, 12:06 PM
aku ade gak try nak buat reservation kat situ tapi diorang cakap dah full house lah........ members kau yg suka tunggu kat tept tangga tu siang2 dah booking.... (aku pun gurau gak)

batu cave ngan KL mana le jauh nya... ko check in kat area pwtc tu je. just take U 10 min to drive to batu cave...

WINGS
17-08-05, 05:54 PM
Batu Caves tu dah dekat dekat ngan umah IzuOne ngan Midnakal..ko PM jer dorang, mintak tumpang semalam dua...no hal tu..

kelisa
23-08-05, 04:50 PM
name: Faderal Hotel, Kangar
location: perlis
type: hotel
rating: 0.5 out of 5
synopsis: bilik berbau, air cond sudang usang, svc tak berapa best.

abang sulong
23-08-05, 05:12 PM
name: Lee Garden Plaza Hotel
Location : Hat Yai
Rating : 4 star
synopsis : Hotel ni memang best. Bawah shopping komplek. Lokasi nya tengah2 bandar Hatyai. Dekat dgn PINK LADY (tempat massage & ehem2):)

abang sulong
23-08-05, 05:14 PM
Name : Hotel Cathay
Lokasi : Betong, Thailand
Rating : 3 star
Rate : Rm50.00

btpman
30-08-05, 10:38 PM
Name : SWISS GARDEN KUANTAN
Lokasi : KUANTAN
Rating : 4 star
Rate : Rm180.00
Layanan: 5 star (cuma kadang kadang staff kat coffee house tu lebihkan mat salleh)
Facilities: 5 star sesuai utk keluarga

eibach
07-09-05, 10:39 AM
Name : Holiday Villa Cherating
Lokasi : Cerating KUANTAN
Rating : 4 star
Rate : Rm180.00
Layanan: Hampehhh..bilik teruk, carpet usang, layanan lembab nak mamposs..mintak tower berjanggut...paling teruk aku rasa buffet bekpes dia macam makan kedai pendalaman yg leh sampai ngan Heli sajek...tak padan langsung ngan star yg diberi...baik makan kat kedai mamak lagi berbaloi...dah lah rega mahal gilosss....
Facilities: Swimming pool pun cam tak meriah jek..tempat manda budak2 pun sempit jek...(walaUPUN pool dia banyak)....kesimpualannya aku amatlah tak rekemen korang kesini....1/5 jek aku bagik.

basrijaya
08-09-05, 03:54 PM
De Rhu Beach resort.
Kuantan
Pantai Besrah
rate rm150++

Hotel ni ok kalo nak bwk family
dia ada swimming pool paling panjang dlm mesia.
Kalo nak wat seminar pun ok byk bilik.

basrijaya
08-09-05, 04:02 PM
Hotel malaysia
Sibu Serawak
room rate 70nett


Apek yg jaga kaunter tu frendly giler.
Ada sekali tu aku sound dia bukak vcd b*** then dia tanya aku nak melayu ka bidayuh ka cina ka? harga sama seratus je satu mlm. laa apek nie sound trable la plak. then aku jawap melayu la... then dia kata byr dulu 30 min itu amoi sampai, aku pun ckp betui2 kat apek tuh kasi bukak itu vcd b*** yela nak wat warmup....

so pengajaran ... cakap bior jelasss....... tak jelas camni la jadi nyer.

Kevin Wallace
10-09-05, 03:11 PM
Name : Holiday Villa Cherating
Lokasi : Cerating KUANTAN
Rating : 4 star
Rate : Rm180.00
Layanan: Hampehhh..bilik teruk, carpet usang, layanan lembab nak mamposs..mintak tower berjanggut...paling teruk aku rasa buffet bekpes dia macam makan kedai pendalaman yg leh sampai ngan Heli sajek...tak padan langsung ngan star yg diberi...baik makan kat kedai mamak lagi berbaloi...dah lah rega mahal gilosss....
Facilities: Swimming pool pun cam tak meriah jek..tempat manda budak2 pun sempit jek...(walaUPUN pool dia banyak)....kesimpualannya aku amatlah tak rekemen korang kesini....1/5 jek aku bagik.

aku pernah check-in kat sini,sampai dalam kul 2pagi,aku pun setuju ngan eibach ckp,facilities tak sepadan dengan bintang and price...tp kalo terpaksa gak,check-in je laaa...:D

Kevin Wallace
10-09-05, 03:15 PM
Name : Corus Paradise
Lokasi : Port Dickson
Rating : 4 star
Rate : RM180.00

Memang best,bilik cantik,mengadap laut,makan pun best,environment pun happening...recommended..

Dalam byk2 hotel kat malaysia ni yang pernah aku check-in,yang paling aku puas hati keadaan bilik and bilik air ialah rangkaian Hotel Vistana,harga pun affordable (RM90++ to 145++).Cuma makanan dia kurengggggg skit laaaa...

eibach
12-09-05, 05:39 PM
aku nak upkan lagi Hotel di Kuantan...cuma nak review detail aku tak berapa ingat sangat...cuma aku ingat yg top2 kat Kuantan nih semme aku dah try hehehhe...jgn salah anggap bawak famili ler makan angin hehehhee..de Rhu, Swiss garden dah ada org up..so aku bg yg lain k...

Hotel Vistana Kuantan (130++)
Harga amat berpatutan dan bilik pun not bad...makanan esp bekfast not bad...pada aku hotel nih cukup sederhana dalam seba serbi...anak2 pun leh mandi kat pool ngan selesa kiranya.

Hotel GrandContinental Kuantan (150++) sori kalau xtepat..
Bilik pada aku memuaskan...ada satu queen size bed ngan satu single bed...so anak yg besar skit suh dia duk katil sorang2...sure suka giler hehehhe....
Makan not bad...takde lah seteruk Holiday Villa tuh...
Swimming pool utk kanak2 ada...ok gak kalo mandi ptg...tapi kalo pagi jek...panas giler kat pool...

Hotel MS GArden (160++)
Ni hotel yg paling berbaloi dan aku rekemen sekali kalo nak stay kat Kuantan....bilik termatlah besor...leh main kejor pun takda hal punya...nak bentang 3 bijik tilam pun bleh...sebab besor.
Pool untuk anak2 memang cantek...cuaca redup je sepanjang masa...so korang nak biar sehari pun anak ko pun ok...ada children pool dia sendirik...
Makanan bekfes..not bad dan pelbagai.

Hotel Shahzan INN (harge agak mahal 180++)
Aku dapat masa tuh twin room..dalam 240++ satu bilik queen size..satu lagi 2 single bed connecting room. Bilik baru dan memuaskan...
makanan tak besh sangat...so leh makan kedai mamak lagi ok hehhehe

Hotel Hyatt Kuantan (aku member of the club) 180++
Bilik teruk tak padan ngan star 5star lagik..sebab hotel nih lama...so tak besh tak padan ngan harga mahal....
makanan lagi teruk ...,malas aku nak cakap...tak besh langsung samada bekfas, buffet lunch, buffet dinner sampai tahap aku komplain kat manager dia ..xberbaloi geng...
Swimming pool...yg nih jer ok...but xda children pool kalau tak silap.
Yang paling berbaloi ialah...jeng...jeng..pub dia waktu malam sebab ari tuh ada live band...dan pengunjung2 dia korang akan terasa duduk kat Bukit bintang gitu hehehehhehe,,,tu je lah....

btpman
20-09-05, 09:14 PM
Ni hotel di Johor Bahru..

Nama: Hyaat Johor Bahru
Harga: 240++
Layanan: 4 bintang
Paling best: Pool dia besar dan sesuai utk bawa anak-anak(siap ada slide )
Bilik: yang mengadap Pantai Lido balik menarik.
Kemudahan: ada gym & restaurant yang berbagai

btpman
20-09-05, 09:19 PM
Hotel di Johor:

Nama: Sofitel Resort
Tempat: berdakatan dgn Lapangan Terbang Senai
Harga: Aku tak sure pasal hari tu aku ambik Suite dlm RM 550
Suasana suite: memang sesuai utk family. Bilik kira 1 1/2 tingkat. Katil & tandas utama di tingkat atas. Ada 3 toilet , dapur & 2 tv(senang anak aku main game).Macam small apartment
Pool: Besar
Ada live band, bowling dan lain -lain activity. Boleh main golf.

Kevin Wallace
21-09-05, 09:42 AM
Tq eibach for the info(s) about Kuantan Pit Stop...Mlm ni aku sorang2 drive ke Kuantan...:)

Some info to share...a few times aku check-in kat Concorde Hotel KL.Walau Concorde ni international hotel tp bagi aku harga dia ok je,affordable laa.Bilik cantik,bilik air besar,paling aku suka comforter and makanan dia...sama ada kat Coffee House Melting Port or Mamak Stall kat blkg Concorde tu...:Dahaksss...semuanya ok jer..
Then sebelah malam.mmg happening,yelaa..Hardrock ada sebelah je..nak gie tmpt2 lain just around the corner....

eibach
21-09-05, 10:46 AM
Tq eibach for the info(s) about Kuantan Pit Stop...Mlm ni aku sorang2 drive ke Kuantan...:)

Some info to share...a few times aku check-in kat Concorde Hotel KL.Walau Concorde ni international hotel tp bagi aku harga dia ok je,affordable laa.Bilik cantik,bilik air besar,paling aku suka comforter and makanan dia...sama ada kat Coffee House Melting Port or Mamak Stall kat blkg Concorde tu...:Dahaksss...semuanya ok jer..
Then sebelah malam.mmg happening,yelaa..Hardrock ada sebelah je..nak gie tmpt2 lain just around the corner....

COUP...drive sorang2 takpe..janji tidur berteman wakakakakaka...saje jek racun sikit...outstation ke bro...nak extra ENJOY kontek wakil kita kat sana ORKAM ngan Moscow...cari apa yg ko nak dr mereka..sure ko akan ditunjuk arah yg betul hehehehehehehe.....

Sajek nak tanya Concorde KL nih...rate berapa Coupe...tak penah lepak ler...ada hati nak try nih hehehhehee.....

Kevin Wallace
27-09-05, 11:57 AM
Sajek nak tanya Concorde KL nih...rate berapa Coupe...tak penah lepak ler...ada hati nak try nih hehehhehee.....

Standart Room - RM178++

Satu lagi hotel kat KL ni,Cititel kat Midvalley tu,bilik dia takde sebesar Concorde tp makanan dia mmg kelassss...aku suka Cititel sbb senang nak access then byk benda2 lain kat situ..nak tgk wayang bleh..nak makan2 pun boleh..nak main bowling pun boleh...nak buat wayang dah tentu...ahaksss.....Standart Room - RM150++

dell
28-09-05, 01:02 AM
Hotel Di KK

Nama : Promenade
Rate : 150++ (Corporate Rate) Junior Suite
Layanan : 3 out of 5
Best : Senang nak makan kat luar, Anjung Senja, dekat dgn Centre Point
Tak Best: Swimming pool kecik, crowded sangat

dell
28-09-05, 01:04 AM
Hotel Di KK

Nama : Sutra Harbor -
Rate : 250++ (Pacific Wing)
Layanan : 4 out of 5
Best : Ada marina, bilik best, nak gi pulau2 senang, ada padang golf...
Tak Best: jauh dari bandar..

dell
28-09-05, 01:06 AM
Hotel di KK

Nama : Hyatt
Rate : rm280 (Corporate Rate) Executive Suite
Layanan : 4 out of 5
Best : Tgh2 bandar, pasar filipina dekat, tamu gaya street pun dekat
Tak best : Broadband line mahal....

wanahame
28-09-05, 01:15 PM
Name : Corus Paradise
Lokasi : Port Dickson
Rating : 4 star
Rate : RM180.00

Memang best,bilik cantik,mengadap laut,makan pun best,environment pun happening...recommended..

Dalam byk2 hotel kat malaysia ni yang pernah aku check-in,yang paling aku puas hati keadaan bilik and bilik air ialah rangkaian Hotel Vistana,harga pun affordable (RM90++ to 145++).Cuma makanan dia kurengggggg skit laaaa...

corus paradise...emm, aku pernah stay sini ader meeting..booked for 2 days tapi duduk sehari jer sebab tak puashati...very bad service and not up to my expectation...next day terus pergi guoman...maybe diferrent people different perception kot...

Kevin Wallace
29-09-05, 05:12 PM
corus paradise...emm, aku pernah stay sini ader meeting..booked for 2 days tapi duduk sehari jer sebab tak puashati...very bad service and not up to my expectation...next day terus pergi guoman...maybe diferrent people different perception kot...

Tak pun ko silap hari bulan, hehehhe...aku g sana utk rehat2 je..meeting x pernahlaa,so far ok jer aku kat corus tu..aku pernah stay regency tp still x boleh beat corus...tgh tunggu Hardrock Hotel siap nnt....mesti gempak...

piss
01-10-05, 05:52 PM
kat tioman takde info ke kawan2??

perindusepi
17-10-05, 09:01 PM
Name: Melia Hotel
Location: Bukit Bintang,KL
Type: Hotel
Rating: 4.5 *
Price: Luper lak...boleh search kat yahoo.
Facilities: best,food best,memang lokasi strategik opposite Berjaya Time Square.......lain2 layari laman webnyer.

akagimy
16-11-05, 12:21 PM
Name: lagoon Resort
Location: Pulau Redang
price: Rm 380..utk 3 hari 2 mlm...
Termasuk : Makan..3 snokeling trip..bot pergi blik..
Rating: 4.5*

p/s..pergi group ramai2 baru best...

akagimy
16-11-05, 12:23 PM
ade x sapa tau blh bagi info utk Pulau Perhentian...

Mummy_G
21-11-05, 02:45 PM
mummy penah pegi lang tengah je....

resort : square point resort
rating : 3 star
price : 3 days 2 nights snorkeling trip was only 288 rasanyer..luper ler...sebab masa tuh dah lagi sebulan nak off season...

mmg best giler...nice and clean place...all in plus nice food...great snorkeling area...utk gamba2 nyer nanti mummy kena carik laaa...baru je pegi last 2 months...would recomend frends to go there..name boss kat situ was remy...dia mmg best and sporting giler...daughter mummy ...mummy leh biarkan je kesana-kemari sbb very safe environment...kalo tak salah bulan feb baru bukak balik...after season...

junshang
23-11-05, 11:36 AM
lamer tuu arie gua pg tioman.. stay kat sebelah berjaya.. oraitt gak pantai dier putih & nampak Ikan2 berenang dlm air jernih.. ingat kalau ader cuti nak pegi lagi.. saper nak ikut?

councillor
27-11-05, 09:43 AM
Aku nak pi port dickson awal disember ni. boleh recommend penginapan yang sederhana kosnya (bawah RM100). terima kaseyyy

mailgolok
28-11-05, 11:41 AM
Nak minta pandangan dan nasihat..

nak gi Jakarta..bulan januari..(sapa nak ikut jom..le).Boleh teman2 semua bagi sikit info..ttg hotel..(2 0r tiga * jela)..dan tip-tip yang berkaitan.Pagi tadi nakal..dul main2 kat Air Asia..nya promosi..tetiba jadi lak dah..kakahhhhkah.Terpaksalah gi jugak.

eibach
28-11-05, 12:13 PM
Aku nak pi port dickson awal disember ni. boleh recommend penginapan yang sederhana kosnya (bawah RM100). terima kaseyyy

aku actually nak tolong ko bagitau mana tempatnya tapi aku ingat2 lupa lah plak...tak silap aku Sunshine Bay resort..sebelum hotel corus...dia style apartment style..ada yg satu bilik...ada yg dua bilik..harga memang ok 50-70rm. Direction dia dari simpang tiga Pantai PD tuh ko belok kanan...then sepanjang pantai tuh ko carik ler apt tuh....

Mummy_G
29-11-05, 12:33 PM
ur right eibach....a nice and cheap place...depan apartment tuh terus je pantai...yg not tht bad laaa....berbatu2 sket but pandai2 ler carik a good spot...nanti mummy bagi web address ..http://www.marimari.com/hotel/malaysia/sunshine_bay_resort/therooms.html

malam2 pun best....penah sekali mummy pegi..dah booking dgn resort..but kutu-kutu (apartment owner's) kat bawah tuh boleh bagi better price..siap full furniture..boleh cooking..room ader acond gak and siap bagi view dulu kalo kita berkenan anddd also...harga kureng 20-30 inggit dari resort punye price..apalagi sure mummy grab owner punyer apartment but they all very limited laaa...but better dari resort punye..u more feel at home..hehehe

mummy luper phone number dia..nantilaaa kalo terjumpa boleh bagi kat member2 yang nak pegi!!

ayee
02-12-05, 09:41 AM
saya mohon bantuan kalian. hajat nak bawa family ke S'pore utk 3-4 hari. tolong cadangkan mana2 hotel yg harganya tak mahal (circa SGD80-SGD100) & hampir dgn kaw shopping. saya pernah ke S'pore & stayed at Raffles tapi on co. account, so tak kisah lah kalau mahal. now with family kenalah bayar sendiri & pandai2 budget. sebarang bantuan dihargai.

skyboy
29-12-05, 03:02 AM
sesiapa yg boleh bagi i info kat pulau tioman? harga serdehana(air-cond).

ayee
04-01-06, 10:30 AM
saya mohon bantuan kalian. hajat nak bawa family ke S'pore utk 3-4 hari. tolong cadangkan mana2 hotel yg harganya tak mahal (circa SGD80-SGD100) & hampir dgn kaw shopping. saya pernah ke S'pore & stayed at Raffles tapi on co. account, so tak kisah lah kalau mahal. now with family kenalah bayar sendiri & pandai2 budget. sebarang bantuan dihargai.

saya merayu ni, tak ade sape2 yg boleh bantu saya ke? sementara budget saya masih ade ni...:(

Batara Guru
13-01-06, 08:58 PM
Nama : Eastin Hotel
location: PJ
type: Hotel
rating: 5 star(rasenyer la)
synopsis: around 200 la, kondisi bilik agak superb, tandas yang besar, makanan yang disajikan juga besssh...

takdenama111
01-02-06, 05:52 PM
name: Awana Genting
location: Genting Highland, Pahang
type: Resort
rating: 3 out of 5
synopsis: aku pegi under sponsor ... jadik mmg tak keluarkan duit. duduk satu mlm je ... lepas tu balik. emmm bilik nye ok ... sedap dan nyenyak la aku tido. bilik air ada air panas. kalau utk nak rehatkan badan ok la tmpt ni.

virtualG2
01-02-06, 11:20 PM
m-suites kire ok gak la..ala2 resort style..depan leh nampak laut ngan view singapore..quite besar skit dr pan pac..harga pun not so bad..ok gak..

nemoz
05-02-06, 10:15 AM
if there is a place in Malaysia that accomodation and facilites offering at real affordable price? I am lookin to a more relaxed destination, not the shopping area. jus nice scenery and comfortable lodging
any recommendations...

is there any place in malaysia too where i can ride a horse along the beach of malaysia?:D

eibach
05-02-06, 12:33 PM
Tempat terbaru yg aku stay:

Hotel:hotel Hilton KL Sentral
Rating:5 star
harga:twin sharing or double bed, rm355 incl breakfast.
reccomendation:4/5

Aku mmg dah lama teruja nak duk kat sini sebab aku tahu hotel nih baru lagi. so cuti raya cina adalah masa yg paling sesuai sebab biasanya ko kena book hotel nih seminggu in advance.
Pada aku sesekali nak rasa hotel mewah apa salahnya...semua peralatan adalah baru..ngan tv plasma 32in kat dinding, then small screen tv kat mirror toilet ko ckp memuaskan.Acessories semme agak moden. Swimming pool memang syok....ngan air yg memang menyamankan.
Breakfast nak kat makanan dia best tuh tak dalah sgt cuma a lot of varieties drp western food oriental dsbnya cukup utk memenuhkan perut ko dgn pelbagai makanan di pagi hari.

Overall worth to stay sesekali rasa hidup gaya mewah org2 mewah hehehehe....asik kerja jer cam tak ingat....kena gak relax...dan relax heheh

lordragos
08-02-06, 08:39 AM
Eloo.. aku berhajat untuk bercuti ke Pulau Perhentian kat Trengganu sana dlam bulan Mac ni ada sesapa boleh recommend hotel/chalet yg baik punya.;)

KuCai
09-02-06, 03:47 PM
Eloo.. aku berhajat untuk bercuti ke Pulau Perhentian kat Trengganu sana dlam bulan Mac ni ada sesapa boleh recommend hotel/chalet yg baik punya.;)

aku pernah lepak kat Long Beach Resort..ok la..
pakage 3 hari 2 mlm
Rm : 450 sorang
inclued - tambang bot ,snokeling 2 kali,breakfast,lunch and dinner (1 BBQ)

.emm apa tp klu ko p family ko carik tempat lain sbb kat sini banyak ikan duyung berjemur..heheh..

try search web site pulau perhentian for more info..

Kevin Wallace
09-02-06, 04:16 PM
Hotel : Gem Beach Resort, Batu Rakit, K.Terengganu
Rating : 3 star
Rate : 100++ - 350++

Resort takdela mewah sgt, biasa2 je.Sesuai untuk singgah bermalam kalau dalam perjalanan...Apa yang menarik..very close to the shore and the pool is so nice...Is about 25km from K.Terengganu heading to Besut or K.Bharu ikut jalan pantai....

polarbare
21-02-06, 03:57 PM
Kalau area Kota Kinabalu, Nak beramai-ramai gi cari Promenade Service apartment. Tiga bilik harga dalam RM320 nett semalam. Tempat best siap ada pak guard lagi. Aku rasa boleh muat 6 orang... boleh masak-masak kalau nak save budget.

Rating: **** (4 star)

shadowz
03-03-06, 11:37 AM
-aku nnti ade perancanagan nak gie pangkor...hemm
-ade sesape leh tolong bagi info tak,chalet kat saner..?
-yang murah tau...utk 3 hari 1 mlm atau 2 hari 1 mlm..
-pastu standart lah dia punyer besar atau keluasan...
-ok...harap ade ler respone dari kengkawan semua..da..

KuCai
04-03-06, 02:11 PM
-aku nnti ade perancanagan nak gie pangkor...hemm
-ade sesape leh tolong bagi info tak,chalet kat saner..?
-yang murah tau...utk 3 hari 1 mlm atau 2 hari 1 mlm..
-pastu standart lah dia punyer besar atau keluasan...
-ok...harap ade ler respone dari kengkawan semua..da..

hi geng..

aritu aku p pangkor aku lepak kat Purnama Beach Resort..blk ok ade air-cond rate dia aku tak ingat la tp klu ko nak ko blh call no nie

off : 05-6853530
h/p ; 0125555746

Happy Holiday:D

ayee
06-03-06, 10:25 AM
hello geng. 2 weeks ago saya ke langkawi. usually kalau ke situ i dok di mana2 hotel along pantai tengah or chenang. kali ni i cuba berjaya beach & spa resort. next to mutiara bay/burau bay & same entrance dgn cabel car. bilik2nya jenis chalet. paling murah RM300++. yes, agak mahal but worth while. there, kita dapat both, hutan & a nice beach. and also less crowded. slacknya 1 aje. ianya jauh dr kuah. give it a try.

dryacid72
27-03-06, 06:12 AM
Name:Ancasa hotel Kuala Lumpur
Location:Kuala Lumpur
Type: Hotel
Rating: 3*
Price: Rm 140-180

p/s tempat paling sesuai kalau nak honeymoon ngan awek pasal tak pernah kena serbu

nunu
30-03-06, 04:09 PM
-aku nnti ade perancanagan nak gie pangkor...hemm
-ade sesape leh tolong bagi info tak,chalet kat saner..?
-yang murah tau...utk 3 hari 1 mlm atau 2 hari 1 mlm..
-pastu standart lah dia punyer besar atau keluasan...
-ok...harap ade ler respone dari kengkawan semua..da..


Bole try kat Sri bayu beach resort...chalets nyer semua ngadap laut...
Price range from RM 110 an above tgk type of chalets..Chaleyts dia best gak...and a bit secure..kalu bawa group mcm students ker..Sri bayu ada DOME service gak..price kurang pasti..

enghong
12-04-06, 08:37 AM
Name:Micasa Hotel dkt jer dgn Ampunk Area Location:Kuala Lumpur
Type: All Suite Hotel
Rating: 5*
Price: Rm 250-Rm350
bilik mmg puashati.melebihi keperluan org yg normal.lengkap dgn vcdplayer+hifi dan wifi pun ada jugak.ada ruang tamu yg bole muat seramai 6org dewasa.byk expat,VIP n kerabat lepak kat situ.

Logo_30
12-04-06, 11:18 PM
Sapa boleh rekemen hotel best duduk kat kedah ngan harga nyer sekali ....tolon tolong aku nak gi next week nie...

Sempoi
13-04-06, 09:00 AM
Name:Ancasa hotel Kuala Lumpur
Location:Kuala Lumpur
Type: Hotel
Rating: 3*
Price: Rm 140-180

p/s tempat paling sesuai kalau nak honeymoon ngan awek pasal tak pernah kena serbu

boleh ker dpt info skit pasal hotel nie..pasal aku slalu gak turun kl n perlukan tempat yg berpatutan...bajet klu between that ok lah tur...
location....
room...
TQ

boneshiver81
14-04-06, 11:43 PM
ya aku setuju, tp boleh pcaya ka tak kena serbu? Mcm micasa tu maybe la kut psl jais xleh nak kacau.. aku tatau la ade yg suap jais gak ke, atau bonzer die mmg power.
Sape sini penah gi sipadan? Snorkeling cam bes je kat situk.

nunu
17-04-06, 06:45 PM
Sapa boleh rekemen hotel best duduk kat kedah ngan harga nyer sekali ....tolon tolong aku nak gi next week nie...

arr Logo_30...
bule try stay kat park evenue hotel..kat sungai petani kat south alor setar..30 minutes to Penang..nak mkn pun ada byk food stall yg memang sedap makanannyer..
nak ke Thailand pun kejap..dlm sejam journey..

Hotel rate RM 120 nett sekali bfst..hotel baru, furniture baru, standard room pun besar...

phone: 04-4317777
cari : Ms Cindy Hong- sales coordinator

cathaizd
20-04-06, 12:23 AM
Sapa boleh rekemen hotel best duduk kat kedah ngan harga nyer sekali ....tolon tolong aku nak gi next week nie...

ko cakap je hotel mane ko nak duduk..aku bleh arrange..discount 30-40%

cathaizd
20-04-06, 12:55 AM
-aku nnti ade perancanagan nak gie pangkor...hemm
-ade sesape leh tolong bagi info tak,chalet kat saner..?
-yang murah tau...utk 3 hari 1 mlm atau 2 hari 1 mlm..
-pastu standart lah dia punyer besar atau keluasan...
-ok...harap ade ler respone dari kengkawan semua..da..

aku leh bagi cheapest price..nanti aku update...harge sume2...

ARAB
05-06-06, 12:46 AM
Nak Bawa 2 Family Ke Langkawi, Nak Cari Hotel Yg Berpatutan.. Yang Penting Ada Dua Bilik N Pintu Kt Tengah Senang Nak Berinteraksi.. Tolon.....

zenk 06
05-06-06, 02:16 AM
Name: Strawberry Resort Kijal
Location: Kemaman Terengganu
Type: Resort
Rating: 3 star
Price: RM 250

nunu
05-06-06, 10:25 AM
Nak Bawa 2 Family Ke Langkawi, Nak Cari Hotel Yg Berpatutan.. Yang Penting Ada Dua Bilik N Pintu Kt Tengah Senang Nak Berinteraksi.. Tolon.....

Helo ARAB, nak cari connecting room yea...
Sekiranya tidak keberatan, ARAB bole menghubungi user yg bernama cathaizd melalui e-mail/ telepon tuk dptkan harga2 bilik di Langkawi..if not mistaken he can give you from 30%-40% diskaun..mungkin bole cuba...


centralintelligenceagency2002@yahoo.com

Tel: 012-2679142

ayee
06-06-06, 08:54 AM
hanya sekadar berkongsi. minggu lepas saya sekeluarga ke Lumut. stayed at Blue Bay. it has 2 3room apartments & we took 1 ingatkan nak extra space & jimat ongkos coz it's rm360 per nite. aduhai, malang sekali! apartment tu mmg run-down betul. cadar & towel lusuh. kerusi & bathrooms busuk. at last kami terpaksa change to 3 hotel rooms at rm118 each. much better.

nunu
06-06-06, 10:28 AM
hanya sekadar berkongsi. minggu lepas saya sekeluarga ke Lumut. stayed at Blue Bay. it has 2 3room apartments & we took 1 ingatkan nak extra space & jimat ongkos coz it's rm360 per nite. aduhai, malang sekali! apartment tu mmg run-down betul. cadar & towel lusuh. kerusi & bathrooms busuk. at last kami terpaksa change to 3 hotel rooms at rm118 each. much better.

Alahai...dah tentu mood bercuti pun hilang bila tgk keadaan bilik mcm tu..nasib baik carik hotel lain..Blue Bay ni kat Jalan Titi Panjangkan..tak silap nunu Serviced Apmt ni mmg dah lama..pernah gak duduk sekali tapi 10 tahun yg lepas..rasanya condition dulu still good tak mcm skrg nih. Skrg ni kalau nunu ke sana stay kat Swiss Garden Resort..dah tentu condition bilik & facalities bersih

kodek
06-06-06, 06:22 PM
Nak Bawa 2 Family Ke Langkawi, Nak Cari Hotel Yg Berpatutan.. Yang Penting Ada Dua Bilik N Pintu Kt Tengah Senang Nak Berinteraksi.. Tolon.....

Arab .. dulu aku g langkawi aku stay kt MaliBest Resort .. ade connecting room .. bilik pun murah .. rm100 jer smalam .. kalo makin dkt dgn pantai makin naik la harga .. mase nk check-in .. kakak kaunter siap tanye lagi .. nk connecting room?

nunu
06-06-06, 06:57 PM
cuti2 malaysia sudah kembali..anda pula dimana??

uiks..soklan tuk saper? cuti-cuti malaysia bukan tiap2 tahun ker? kalau tgk dlm suwatkabar ada ajer hotel promosi..kalau tgk dlm paper NST seminggu sekali spt hari rabu ada edisi khas Traveling corner..byk hotel running promotions..local agency tak henti2 bagi offer gak..

kodek
07-06-06, 11:20 AM
uiks..soklan tuk saper? cuti-cuti malaysia bukan tiap2 tahun ker? kalau tgk dlm suwatkabar ada ajer hotel promosi..kalau tgk dlm paper NST seminggu sekali spt hari rabu ada edisi khas Traveling corner..byk hotel running promotions..local agency tak henti2 bagi offer gak..

mungkin maksud beliau skang ni cuti sekolah .. jd dimanakah kite membawa anak2 kite (sape2 yg ade anak) utk bercuti riang ria cuti sekolah .. hehehe ..

pada sape yg bujang cam aku ni .. time cuti sekolah lah yg dielakkan utk cuti2 malaysia .. spt seme maklum .. peak season .. seme jadi mahal .. tp kalo dah ade anak2 tu tak dpt nk dielakkan lagi la kan .. terpaksa gak bercuti time cuti sekolah .. kalo tak bile lagi ..

Kaput
28-07-06, 04:39 PM
aku & family next week nak pi tidur kat genting...kalau boleh aku nak cari aparment 3 bilik dan ada astro... ada kawan2 kat sini yg boleh bagi info..tq

forex_ha
31-07-06, 02:22 PM
Name: Bukit tinggi golf resort
Location: bukit tinggi pahag
Type: Resort
Rating: 4
Price: Rm300
free: ticket & breakfast

nunu
01-08-06, 04:47 PM
aku & family next week nak pi tidur kat genting...kalau boleh aku nak cari aparment 3 bilik dan ada astro... ada kawan2 kat sini yg boleh bagi info..tq

sebagai warga x-genting dulu, nunu share sikit info yea...
kalau mahu cari 1 apartment yg ada 3 bilik,Kaput bule stay di Ria Apartment di atas puncak ataupun di Awana Apartment dimana lokasinye di Awana( 20 min drive to the top)..bukan di puncak..Astro pula limited tidak sumer bilik provide astro..

ada juga Kayangan aptment..tapi 1 apmt ada 2 bilik sahaja.. lokasi kat puncak bukit..

ayee
03-08-06, 01:05 PM
Alahai...dah tentu mood bercuti pun hilang bila tgk keadaan bilik mcm tu..nasib baik carik hotel lain..Blue Bay ni kat Jalan Titi Panjangkan..tak silap nunu Serviced Apmt ni mmg dah lama..pernah gak duduk sekali tapi 10 tahun yg lepas..rasanya condition dulu still good tak mcm skrg nih. Skrg ni kalau nunu ke sana stay kat Swiss Garden Resort..dah tentu condition bilik & facalities bersih

sorry nunu, tak perasan reply u. anyway, d hotel rooms di Blue Bay tu masih in good condition. no complains. cuma apt dia ajer yg haru...

yes, Swiss Garden is diantara resort yg terbaik around tht area. only 2nd to Pangkor Resort. i pun suka SG esp utk bergolof. budak2 pun, as usual, target swimming pool ajer. cuma, mem i aje yg mati kutu biler i bergolf & kids belasah pool. jauh dr pekan katanya. kalu di Lumut tu boleh gak dia pusing2 pekan tengok ikan&sotong kering.%-(

ayee
03-08-06, 01:49 PM
sekadar nak berkongsi esp utk sapa2 yg bercadang nak bawa family ke S'pore.

2 weeks ago, i berkesempatan bawa family ke sana. 4d 3n. we stayed at Berjaya Duxton Hotel at Duxton Rd. it's a small colonial/ family/
boutique/cosy/friendly hotel with ard 30 rooms. kalu u surf net, it says 4 star & i can confirm it's 4 star. published rates nya ialah SG$150-400.

kami pilih deluxe room which is just nice 4 2 adults & 2 kids. superior rooms r cheaper but kecil. i bernasib baik coz member Berjaya Holidays. we only paid rm50 + SG$22 (upgrade deluxe) per nite. it worked out to rm320 utk 3 mlm. cheap kan? so, sapa2 yg ada frens/family yg member Berjaya Hols tu pandai2 ler pujuk kasi share dgn u.

d hotel is only 5mins walk to Tg Pagar MRT & food stall yg ada halal food. depan hotel pun ada 7-11 & cafe makanan bali-halal.

infact, sapa2 yg nak package murah ke S'pore boleh pi ke Boulavard Hotel at Mid Valley. d lobby nya ada counter agent Airebus. package nya is btw rm290-310 per person which incl return double decker coach + 2 nite hotel stay. budak2 suka ler boleh naik double decker. it's also very convenient. naik coach di MidValley & takes u all d way to Newton Rd di S'pore. journey apprx 4hrs incl immigration clearance.

just sharing...:)

nunu
03-08-06, 04:35 PM
sekadar nak berkongsi esp utk sapa2 yg bercadang nak bawa family ke S'pore.

2 weeks ago, i berkesempatan bawa family ke sana. 4d 3n. we stayed at Berjaya Duxton Hotel at Duxton Rd. it's a small colonial/ family/
boutique/cosy/friendly hotel with ard 30 rooms. kalu u surf net, it says 4 star & i can confirm it's 4 star. published rates nya ialah SG$150-400.

kami pilih deluxe room which is just nice 4 2 adults & 2 kids. superior rooms r cheaper but kecil. i bernasib baik coz member Berjaya Holidays. we only paid rm50 + SG$22 (upgrade deluxe) per nite. it worked out to rm320 utk 3 mlm. cheap kan? so, sapa2 yg ada frens/family yg member Berjaya Hols tu pandai2 ler pujuk kasi share dgn u.

d hotel is only 5mins walk to Tg Pagar MRT & food stall yg ada halal food. depan hotel pun ada 7-11 & cafe makanan bali-halal.

infact, sapa2 yg nak package murah ke S'pore boleh pi ke Boulavard Hotel at Mid Valley. d lobby nya ada counter agent Airebus. package nya is btw rm290-310 per person which incl return double decker coach + 2 nite hotel stay. budak2 suka ler boleh naik double decker. it's also very convenient. naik coach di MidValley & takes u all d way to Newton Rd di S'pore. journey apprx 4hrs incl immigration clearance.

just sharing...:)

helooo ayee :D ...larr u visit singapore ke last 2 week?alahaii..naper lah tak habaq kat nunu awal-awal coz nunu bule bagi chili crab voucher kepada visitor yg dtg ke Singapore bulan 7 lepas..bule dinner ketam..ekceli sedap tau...hehehe..takpe kalau ayee berpeluang kesana dan ingin kan free tourist voucher..habaq kat nunu yer..tapi bergantung kepada keadaan dan promosi yg dijalankan.

yes, Berjaya Duxton is the one of the boutique hotel in Singapore, formerly known among of Malaysian...sesiapa yg jadi Berjaya Club member di Malaysia ada priviledge!..yg bukan beli masa MATTA Fair..pun murah..

Airbus..new coach company to Sing..yea..bule try...

ayee....airbus nyer steward handsome tak?kekekeke

cutelittlekancil
03-08-06, 06:57 PM
last 2 weeks aku pergi bercuti di cameron highland..
saje je nak lari dari kesibukkan kota. aku sewa sabuah apartment dekat tanah rata. the place was very nice and comfortable la..but dr segi view kureng sikit la..the apartment name was Primavilla apartment. the price was quite cheap about rm 180. but peak period boleh cecah up to rm300 per nite.
so, the conclusion is the place was quiet and nice and sesuai kalau nak berehat utk menenangkan fikiran..

ayee
04-08-06, 03:47 PM
helooo ayee :D ...larr u visit singapore ke last 2 week?alahaii..naper lah tak habaq kat nunu awal-awal coz nunu bule bagi chili crab voucher kepada visitor yg dtg ke Singapore bulan 7 lepas..bule dinner ketam..ekceli sedap tau...hehehe..takpe kalau ayee berpeluang kesana dan ingin kan free tourist voucher..habaq kat nunu yer..tapi bergantung kepada keadaan dan promosi yg dijalankan.

yes, Berjaya Duxton is the one of the boutique hotel in Singapore, formerly known among of Malaysian...sesiapa yg jadi Berjaya Club member di Malaysia ada priviledge!..yg bukan beli masa MATTA Fair..pun murah..

Airbus..new coach company to Sing..yea..bule try...

ayee....airbus nyer steward handsome tak?kekekeke

wahai nunu, alangkah bahagianya daku kira sempat merasa chili crab tu. daku cukup terharu dgn dgn tawaran nunu tu. tengkiu. mayb next time ya. ni 1st time i bawak family ke sana. biasanya ke sana solo atas urusan opis & tak sempat nak ronda2. biasa dok di Fullerton.

airbus? on d way thr ada stewardess. on d way back ada steward. handsome tak? dun waste ur time la. tak selera you. :@) but d driver tu misainya mengancam!! not tht i was attracted 2 him...;)

mistygurl
08-08-06, 12:44 PM
JB (Bandar JB)

Zen Zeng...
(Budget Hotel) nie kalau nak save budget la kan...
tengah bandar.. lokasi bagus.... port safety...
murah..
Rate : RM 60++ --> RM 200++
(MURAH DAN BERSIH - Baru bukak 1-2 tahun)

* tapi makan kat luar coz takder restoren... juz breakfast shj.

TQ.

Datang jangan tak datang 3x......

nunu
08-08-06, 04:55 PM
..... biasa dok di Fullerton.
airbus? on d way thr ada stewardess. on d way back ada steward. handsome tak? dun waste ur time la. tak selera you. :@) but d driver tu misainya mengancam!! not tht i was attracted 2 him...;)

Fullerton? hehehe I loved Fullerton...bila xde keje dok lepak bawah dok kat tepi batu main2 ngan ikan yg besar2 tu :(|)kekekek..tu kira dah tahap boringlah..bila malam jln kat luar lepak kat Qlark Quey..yuhuhuu...

next time cuba ayee naik First Coach/ Luxury coach..see the different..

ayee
09-08-06, 09:26 AM
Fullerton? hehehe I loved Fullerton...bila xde keje dok lepak bawah dok kat tepi batu main2 ngan ikan yg besar2 tu :(|)kekekek..tu kira dah tahap boringlah..bila malam jln kat luar lepak kat Qlark Quey..yuhuhuu...

next time cuba ayee naik First Coach/ Luxury coach..see the different..

Clarke Quay tu ok gak. just tht tempat tu ramai angmo/spgs.

First Coach? bisa nunu berkongsi cara utk contact coach ni? worth tryin..

nunu
10-08-06, 11:04 AM
Clarke Quay tu ok gak. just tht tempat tu ramai angmo/spgs.

First Coach? bisa nunu berkongsi cara utk contact coach ni? worth tryin..

hahaha...abgmo..mereka ramai kat sane nak lepak2..ada 1 atau 2 pub kat hujung Qlark Quey tu, girls kat situ sgt special...kekekeke..big T***..most of customer pun angmo..uhuhuhuu :(|)

Ok..bisa aja..simpan nombornya untuk membuat tempahan atau pertanyaan..603-22873311 :D

ayee
10-08-06, 12:37 PM
hahaha...abgmo..mereka ramai kat sane nak lepak2..ada 1 atau 2 pub kat hujung Qlark Quey tu, girls kat situ sgt special...kekekeke..big T***..most of customer pun angmo..uhuhuhuu :(|)

Ok..bisa aja..simpan nombornya untuk membuat tempahan atau pertanyaan..603-22873311 :D

mana sempat nak tengok T*** (whether big or small) coz mem saya always ada sebelah. same thing masa dok lepak2 di Sentosa! perghhh!!!

tengkiu so much nunu for d tel no., will keep in mind.

golfer
25-08-06, 06:34 AM
nak tanyer, ader saper2 tau website maner yg leh kita tgk ntuk cari penginapan klau kita pergi oversea tak,cthnyer uk,amsterdam n lain2..maser dulu kwn aku ader bg..leh cari ntuk sumer negara tapi skang dah hilang laa..tq

nunu
25-08-06, 11:42 AM
nak tanyer, ader saper2 tau website maner yg leh kita tgk ntuk cari penginapan klau kita pergi oversea tak,cthnyer uk,amsterdam n lain2..maser dulu kwn aku ader bg..leh cari ntuk sumer negara tapi skang dah hilang laa..tq

Elo golfer,

For me selalu pakai wed ni: travelmart.com
cubalah tgk. kalau link / web yg lain tak pernah cuba lagi..:D

golfer
25-08-06, 10:17 PM
dear nunu,

pening td aku surf internet cari2, dah jumpa..bkn website yg sama, tapi sama murah untuk hotels & lain2..klau nak travel maner2 kat oversea, leh guna nie..

hxxp://xxx.hostelworld.com/index.php
hxxp://xxx.hostels.com/en/index.html

website hxxp://xxx.travelmart.com/index.html tue susah skit nak guna..nway, thanx very much for da info..:):):)

rico
29-08-06, 11:56 AM
ada sapa sapa tau ttg penginapan,pengangkutan dan makanan kat pulau kapas?penginapan kalau boleh yg murah la..

Mummy_G
30-08-06, 04:17 PM
rico...pulau kapas, tganu ker??...i have been there once...tuh pun pie balik hari...i dont really enjoy it..not much fish to see by the beach...pehtu masa dok ber-snorkle...ternampak lak satu lembaga itam yg besor passby kat agak2 20-30 meter depan mummy...terkezut...terkuar abih anak2 beruk..huhuhu..nyaris2 mummy ter-lemas...panic..

Anyway...a resort yg penah dgr is..Makcik gemuk chalet....nothing much...nothing to snorkle..but mmg ler dekat and cheap boat nyer...

i still would rekomen...pulau lang tengah..dekat and murah gak ler...dari pulau yg lain..

BT
18-11-06, 03:16 PM
Name : VISTANA HOTEL
Locatian: Bayan Lepas, Penang.
Type: Hotel **** (4star)
Rating: 6 out of 10
Price: RM158.00 std RM220.00 suite
Privacy: Fair
Sipnosis : Ok gak la.. yang nak bawak aweks nak hinjut boleh disilakan.. Katil besar untuk aktiviti hinjutan. Boleh nampak padang golf or Restaurant Nasi Kandar Kayu.

Avant Garde
01-12-06, 03:45 PM
Name: The Lagend Water Chelets

Location: Port Dickson, N9

Type: 5 star

Rating: 4/5

Price: RM300 - RM500 per day (RM100++ - RM250++ on promotion period)

Privacy: Not sure tp rasanya tk akan ada gangguan (5 star maa..)

Ulasan: Wat masa ni, ni la chelet terbaik penah aku stay. Aku stay kt room type Executive Water Chalet. Punya la exclusive, punya la cantik. Chelet atas air. Ada view mengadap pantai & laut. Ada lantai2 kaca blh tgk ikan kat laut. Ada dua katil, King size & Queen size (sebelah tingkap view laut). Blh la korg romen2 dgn partner sambil ditiup bayu laut. Yg btl2 menarik shower & bathtub (jacuzi style) nya open air. Masuk2 je bilik nmpk bathtub. Makna nya, klu nk menginap 2,3 org tp sama jantina tak sesuai la, lain la klu korg gay @ les.

Kelemahan: Pantai PD tk cantik. So, tk dpt la nk tgk ikan berenang2 w'pun lantai kaca. Mlm lagi la tk nmpk pape dlm laut tu (patutnya diorg taruk sportlight suluh laut tu.. br best). Room servis pulak tk brapa efisyen.

Nel
12-12-06, 12:38 PM
alo gang .. nak tanya sini ada tak member MK yg tau port sempoi kat Pulau Perhentian ? Saya ingat nak pegi sana la bulan 3 neh. Kalau boleh nak cari resort murah(tak mahal sgt ler ) & line clear.est 2-4 ari :101:

NeoCyber
21-12-06, 01:46 AM
Hotel di Singapura : Area Orchard Road

Nama: Mandarin Meritus
Harga: S400++
Layanan: 5 bintang
Paling best: Bilik cukup besar! siap ada ruang tamu lagi dgn sofa dan TV
Bilik: buat pilihan yang betul - smoking floor atau non-smoking floor. (kalau tak smoking boleh mati masuk bilik bekas orang smoking!!)
Kemudahan: boleh dikatakan complete, Internet connection sangat laju! S60 utk password 24jam.

komen lain ttg hotel ni : lokasi paling best di Orchard Road. senang nak ke Takeshimaya (kalau nk pegi shopping) dan tempat2 hanging-out di depan hotel sj.

nunu
21-12-06, 06:21 PM
Hotel di Singapura : Area Orchard Road

Nama: Mandarin Meritus
Harga: S400++
Layanan: 5 bintang
Paling best: Bilik cukup besar! siap ada ruang tamu lagi dgn sofa dan TV
Bilik: buat pilihan yang betul - smoking floor atau non-smoking floor. (kalau tak smoking boleh mati masuk bilik bekas orang smoking!!)
Kemudahan: boleh dikatakan complete, Internet connection sangat laju! S60 utk password 24jam.

komen lain ttg hotel ni : lokasi paling best di Orchard Road. senang nak ke Takeshimaya (kalau nk pegi shopping) dan tempat2 hanging-out di depan hotel sj.
hehe sedara NeoCyber, terima kasih atas pujian hotel nih...tak sia2 saya bagi komen pada mereka...:icon_biggrin:
Hotel ni saya suka bilik air dia...rasa nak berendam lelama ajer...syiokkk!!

kylemly
05-01-07, 06:31 PM
dah ada org tulis pasal pangkor laut resort?

sampai di lumut dah ada very nicely designed hut tempat check in tengah bandar dan berehat sekejap selepas perjalanan drp KL. dia angkat beg2 masuk special hotel boat.

ada banyak pilihan untuk bilik. Yg terbaik chalet yg dekat atas laut especially spa village, to me. cantik, air laut pun bersih & jernih.

aku bayar dalam RM2K untuk 3h/2m inclusive of all meals. Mahal tapi well worth it. Makan dia dekat 4-5 restaurants yg ada. Pilih nak breakfast, lunch, dinner dkt mana. Tak payah bayar lagi. makan dkt restaurant orderlah menu yg mahal2 sikit biar berbaloi e.g. lobster, etc.

bilik dia memang cantik, honeymoon style, diorg akan datang letak bunga dalam/keliling bath tub, atas katil, everywhere. fantastic panoramic view of the island and the sea.

sesuai untuk org yg nak kan privacy, peace and tranquility.

webtvumno
26-01-07, 03:32 AM
anyone wanna share about vacation kat pulau tioman? dah lame nak pegi..tapi asyik bz dgn keje..skang da lapang sket, aku tak kire! nak gak g tioman! (ape mende best yg ade kat sane ek?)

cathaizd
29-01-07, 12:42 AM
anyone wanna share about vacation kat pulau tioman? dah lame nak pegi..tapi asyik bz dgn keje..skang da lapang sket, aku tak kire! nak gak g tioman! (ape mende best yg ade kat sane ek?)


hye webtvumno..banyak tempat kat tioman nie yang best22..laut dier jernih giler..white sandy beach..ko boleh snorkell..mcm22 ar ader kat sane..kalao ko berminat ko leh email aku..takpon pm je..tengkiu

Nel
01-02-07, 05:01 PM
hello webtvumno.. gua ada sorang member manager kat Panuba Inn, Pulau tioman. hxxp://xxx.Panubainn.com/ try la ushar web dia.insyallah bleh kasi lu nice price.pm gua kalau nak no. tepon dia

ip_2404
14-02-07, 09:40 AM
hmm kalo kat k.rompin best x nunu? rase mcm nk pegi je raye cine nih..

nunu
14-02-07, 11:56 AM
hmm kalo kat k.rompin best x nunu? rase mcm nk pegi je raye cine nih..
nunu tak pernah ke kota/ kuala rompin tuh...tp setahu nunu ler..rompin tu pekan koboi...hehehe..

embuntiga
03-03-07, 04:07 AM
ada tak apartment sekitar kl yg bole disewa selama 1 minggu fully furnished di bawah RM500?

pika86
03-03-07, 11:17 AM
Tanya skit.Kt cameron highland line clear x.Tp kalau ada sewa bilik murah,tp selamat(selamat fizikal,bukan selamat ehem2) lg bagus.Plan nk g sana,tp x larat arr nak balik hari.Agk2 dari kl berapa jam g sana

nunu
05-03-07, 12:58 PM
ada tak apartment sekitar kl yg bole disewa selama 1 minggu fully furnished di bawah RM500?

Hi embuntiga, cari apmt yg fully furnish bawah RM 500 tak berapa pasti..tp apa
kata call medium service apmt seperti Micasa ( KL town), Sucasa ( Ampang area)& Dorset Regency ( KL town) tuk dptkan harga..kalau dpt RM500 pun mungkin stay masa low season...apapun try lah cek..

jaharu
05-03-07, 07:38 PM
mari la melancong ke miri...., brunei, lawas, limbang, bintulu, dan sibu...

dengan kos yang agak murah berbanding ke manila... anda akan menikmati segalanya....

Kaput
10-03-07, 02:24 AM
aku nak bercuti di melaka... ada tak resort, chalet atau apartment yg kat tepi pantai.. Tak nak lah yg mahal sgt... so so saja lah,, thanks

dicky
10-05-07, 06:22 PM
anyone wanna share about vacation kat pulau tioman? dah lame nak pegi..tapi asyik bz dgn keje..skang da lapang sket, aku tak kire! nak gak g tioman! (ape mende best yg ade kat sane ek?)

Aku dok kat Berjaya Tioman Beach Resort. Nice place and nice enviroment. Ada satu gerai Melayu(tasty food) and Cina just outside of the resort. Walking distance. Teksi, mostly van will be available just outside the resort too. Look for bro Budin. Be sure to go over to Air Batang Village, nice place with lots of photo opportunity. Distance is about 2-3km walk.
Kalau stay kat sana pun ok, just that not as exclusive in Berjaya la. Kalau on a budget, then its Air Batang village then. Hope this helps.

ARAB
15-05-07, 10:05 AM
tolong.... saya sesiapa ada info budget hotel area damansara utama harap dapat membantu as soon as.. nak hantar staff pegi sana arround 15 orang...

mfg210
21-05-07, 02:23 PM
Ada sesapa pernah ke Brunei?...Macam mana dengan hotel sana?

Jonsamad
22-05-07, 04:59 PM
Aku pernah pegi Sematan di Sarawak. Pernah try 2 resort kat situ.

Palm Beach Resort. Bilik ade private chalet, terrace dan quaruplex chalet. Makan Buffet utk 2 org dewasa dan 2 org kanak2 disediakan utk makan malam dan sarapan pagi. Pantai cantik dan mendatar ke laut. sesuai utk perkelahan keluarga. Cuma satu je, bilik takde fridge.

Holiday Chalet Resort. Bilik ader private chalet, semi-d dan terrace chalet. Ader swimming pool kecik. Makan kat kantin tapi menu upset. Pantai agak kotor.

John Giacomo
19-06-07, 06:18 AM
Kalau menghala k.terengganu lalu kemaman,atau nak berjalan ke terengganu,tempat yang di syor kan ialah Awana Kijal Golf club & resort, kijal...
tempat dia menarik gila...best sgt...
siapa nak kesana untuk honey pun baguih...sbb depa ada sediakan package honeymoon...RM230 kalu tak silap...siap ada jakuzzi or Tub dalam bilik (mana2 satu)..tub depa kat luar bilik air,tapi dalam bilik..huhu...
syok seh....
activiti ada macam2 kat sana...

Kaput
25-06-07, 12:14 AM
Mcm mana dgn Tanjung Bidara dan Tanjung Kling? Mana yg lebih bagus??.. Pantai dan laut utk anak2 mandi ok tak??

Mcm mana dgn budget chalet2 kat situ??

Aku mungkin teringin nak bercuti kat sana... Sesiapa yg ada info??

BalakSteady
17-07-07, 12:59 PM
TUNE HOTEL IN KUALA LUMPUR
visit www .tunehotel.com

as cheap as RM9.90.. damn cheap lorrr..

melantun
23-07-07, 10:43 PM
bagi member yang nk rilek sambil menikmati mandian hot spring silalah ke Hot Spring Ulu Legong di daerah Baling Kedah jrk d antara Pekan Baling lebih Kurang 10Km siap ada chalet dan dorm utk ramai ....untuk perubatan kulit cukup mujarab

cybergal
27-07-07, 07:25 PM
kat area bandaraya JB kat mane hotel yg selesa dan bagos???

ARAB
16-08-07, 08:58 AM
akum... sesiapa yang adacia bercuti di brunei.. tempat2 yang menarik.. tolong kongsi...asap

cybergal
17-08-07, 11:13 AM
Name : Vista Melati
Location : Johor Bharu
Type : Hotel
synopsis: Da laa mahal,name je budget hotel ,seb baik laki aku yg bayo..kalo sesape gi JB jgn duk hotel ni..name je hotel ni tgh bandar,tapi bilik burok , lif burok,cafe burok,

shinchan18
21-08-07, 08:40 AM
Name : Vista Melati
Location : Johor Bharu
Type : Hotel
synopsis: Da laa mahal,name je budget hotel ,seb baik laki aku yg bayo..kalo sesape gi JB jgn duk hotel ni..name je hotel ni tgh bandar,tapi bilik burok , lif burok,cafe burok,


Mana hotel itu.Saya kat jb pun tak pernah dengar hotel ini.Pasti yg teruk.Berapa harganya?Kat JB,hotel bukannya mahal sangat..Crystal Crown pun boleh dapat dgn harga RM 130.00 nett dgn bfast.

nunu
21-08-07, 12:24 PM
akum... sesiapa yang adacia bercuti di brunei.. tempat2 yang menarik.. tolong kongsi...asap

Encik ARAB, sudah ke brunei ke belom?:icon_biggrin: nak info tempat2 menarik pasal brunei masuk aje dlm tenet, tunggu org reply takot lambat lak..tak pun nah kol Brunei Embassy mana tau leh suh depa anto brochures atau dptkan nasihat..:icon_biggrin:
03-2161 2800

cybergal
29-08-07, 02:05 AM
Mana hotel itu.Saya kat jb pun tak pernah dengar hotel ini.Pasti yg teruk.Berapa harganya?Kat JB,hotel bukannya mahal sangat..Crystal Crown pun boleh dapat dgn harga RM 130.00 nett dgn bfast.

Vista Melati tu betol2 tgh bandar, kat meldrum walk,betol2 kat meldrum walk ,mmg terok laa hotel tu da laa bilik busok ,pastu mahal ,lebih mahal dari crystal crown,compact hotel ,

shinchan18
29-08-07, 08:50 AM
Vista Melati tu betol2 tgh bandar, kat meldrum walk,betol2 kat meldrum walk ,mmg terok laa hotel tu da laa bilik busok ,pastu mahal ,lebih mahal dari crystal crown,compact hotel ,

Di meldrum walk,memang semua bangunan is pre -war age.Di J.Bahru,Jln Wong Ah Fook,Jln Meldrum,Jln Ibrahim adalah permulalan bandar J.Bahru.Jadi tempat2 itu hanya makan nama aje tapi selalu dikelilingi oleh penyeluk sake,penagih dadah dan sarang maksiat.
Lain kali,pm kepada user2 zon selatan utk dapatkan info krn memang susah utk kita go through semua posting.

senior diver
29-08-07, 11:00 AM
Cari lee.. Hotel 3*** keatas baru ada Kebersehan sikit sekurang2 nye..Minta pinjam Sejadah pun ada ..kalau pergi Sabah Kebanyakakan Hotel tidak Provide Sejadah dan Arah Kiblat...jadi saper2 yg berkunjung ke Sabah Sila Bawa Kompas & Sejadah sendiri...he..he..he..sedehnye

sean79
18-10-07, 10:27 AM
sapa ada info pasal hotel atau apartment kat sibu yang best dan murah.... susah nak cari info dalam internet la.. mintak tolong rakan2..

Kevin Wallace
23-10-07, 02:19 PM
urgent punya kes ni...

ada sapa2 tahu hotel apa yg paling dekat ngan hydro majestic hotel formerly know as feringgi hotel...gua nak kene hadir seminar kat sana wkend ni..tup2 hotel to penuh plakk...
sapa2 tahu boleh listkan mengikut jarak paling dekat....

plzz plzz..

FLO
06-11-07, 11:34 AM
Lokasi : BEST WESTERN Suria Cherating Resort
Tarikh : 2/3/4 Nov 2007

Sinopsis :

Ke cherating atas urusan rasmi sykt..penginapan kami di Suria…3 hari yg memenatkan…penuh dgn aktvt ..in door n out door…kami seramai hampir 150++ org dr pihak atasan hingga bawahan…pantai nya biasa…
Tapi apa yg menarik kat sini..di sediakan kawasan pentempuran PAINT BALL
..habis berbirat anggota badan staff..ekekekekek…
Pilihan makanan bagi sy OK la..nk kata best ..tu best la sbb free…tp yg paling menarik…BBQ makanan laut pd malam terakhir……perhhh layan ketam bakar..mg syok

http://www.suriacherating.net/

senior diver
07-11-07, 11:23 AM
kalau pergi Singapore Hotel2 kat Geyland Murah2 oo..Singapore Dollars 60.00 - 150
tapi kawasan nie dah Declare Kawasan Merah..Banyak Ayam2 Import berkeliaran..jadi berhati2 nak Makanan Halal..pun kena Check betul2 jangan main Bedal aje

FLO
07-11-07, 03:37 PM
Lokasi : BEST WESTERN Suria Cherating Resort
Tarikh : 2/3/4 Nov 2007

Sinopsis :

Ke cherating atas urusan rasmi sykt..penginapan kami di Suria…3 hari yg memenatkan…penuh dgn aktvt ..in door n out door…kami seramai hampir 150++ org dr pihak atasan hingga bawahan…pantai nya biasa…
Tapi apa yg menarik kat sini..di sediakan kawasan pentempuran PAINT BALL
..habis berbirat anggota badan staff..ekekekekek…
Pilihan makanan bagi sy OK la..nk kata best ..tu best la sbb free…tp yg paling menarik…BBQ makanan laut pd malam terakhir……perhhh layan ketam bakar..mg syok

http://www.suriacherating.net/


sedikit gambar

http://img3.freeimagehosting.net/image.php?f886afdb50.jpg

http://img3.freeimagehosting.net/image.php?d76aeb26e9.jpg

http://img3.freeimagehosting.net/image.php?3ef4f39cd6.jpg

http://img3.freeimagehosting.net/image.php?596b5b4189.jpg

zalie
10-12-07, 01:48 PM
yer la..dengar suria cherating pun best gak..harga ok..ade sekali g cherating ingat nak dok situ..sekali penuh..tension den .... last duk kat area pantai cherating ..ade apartment 2 bilik..ok gak RM160.. cuma nak ke pantai kena menapak sikit la

nunu
10-12-07, 07:22 PM
kalau pergi Singapore Hotel2 kat Geyland Murah2 oo..Singapore Dollars 60.00 - 150
tapi kawasan nie dah Declare Kawasan Merah..Banyak Ayam2 Import berkeliaran..jadi berhati2 nak Makanan Halal..pun kena Check betul2 jangan main Bedal aje

Di geylang mmg ada & byk kedai makan yg halal..cuma pastikan ada logo cap MUIS..if xde jgn la masuk..cuma tuk pengetahuan anda most of the muslim restaurants di kawasan tersebut sumernye halal :icon_biggrin:

zack_1823
19-12-07, 11:18 AM
Name : bamboo hill / abc chalet
Location : Pulau Tioman
Type : resort
synopsis: mmg best klu bercuti kat sini. duit pun x byk abis. transport x susah. amik bas transnasional ke mersing. dr mersing naik terus feri gi pulau tioman. tiket feri pegi balik rm70. sewa chalet paling mahal rm120, paling murah rm35. makan sume halal. aktivity kt sana byk. kene la pandai cr sendiri, sewa bot ke aper ker. dan yg paling bagus sekali, sesuai utk bawa pasangan yg belum lg dinikahi kerana tiada jabatan agama di situ. berapa lama nak duduk pun selamat. tempat cntk. 2 kilometer nk smpi pantai dh nmpk dasar laut yg jernih tuh.

kuker02
26-12-07, 09:30 AM
Name : Bai Gong Hotel
Star : 2 *
Rate : CNY160 (RM80)
Best : Bilik cantik, layanan bagus (macam 4* di Malaysia), dekat dgn 2 restoran muslim, dekat port River Cruise dan macam-macam lagi...
Alamat : 13-17, Renmin Road South, Guangzhou.
Tel : 0089 020 81925760
Mobile : 0089 1372 5141 508 (Ms Lu)

Dua kali pi Guangzhou, aku dok sini, ramai orang Malaysia, Singapore dan Indonesia dok sini bila ke Guangzhou untuk urusan bisnes...

ayee
21-01-08, 02:25 PM
just nak share dgn kawan2 semua....

klu ke Penang and terdesak nak cheaper accomodation, please check out this so called boutique hotel, namanya "De Feringhi". terletak area Bt Feringhi dekat dgn "Ship". rates dlm rm120-200 per nite. katanya, baru start operations last month. nak kata hebat, dak ler mana. it's just tht, it's cheap and very good location esp utk mereka yg suka merayau di nite market Bt Feringhi. selamat mencuba :)

ARAB
31-01-08, 12:18 PM
info KK next month bawa family... ada tak contct chalet kat pulau mana2 yang best... atau ada apartment murahan...

nini
01-02-08, 05:23 PM
kalau bawa family, som cadangkan duduk je kat radius international hotel atau br-sister dia imperial hotel... yg ni betul2 dekat ngan centre point... shopping complex kat KK.... so makan semua senang lah.... dan apa yg best bagi pompuan, tempat ni dekat ngan pasar pilipin and nite market... harga gov rate RM135.... kira murah lah tu..

pulau lak no komen... hehehehe tak suka sangat p pulau

terunasuci
28-02-08, 03:53 PM
Cuti tahun baru cina yang baru berlalu, aku telah pegi bercuti di A Farmosa Resort...Untuk pakej hari biasa, RM108 seorang...oleh kerana aku pegi masa tahun baru cina, pakej nya telah dinaikan kepada kepada RM208 seorang...so, telah menjadi agak mahal...tapi tak pe lah...sekali sekala bercuti...

Untuk pakej RM108, anda akan menikmati :

1. Penginapan dua hari satu malam di A Farmosa Resort

2. Sarapan pagi di restoren yang ditetapkan...

3. Tiket ke Cowboy town di mana ada macam2 aktiviti di dalam tu...antara nya pertunjukan ala citrawarna malaysia, pertunjukan bunga api dsb...

4. Tiket ke Safari World. Di samping anda melihat binatang2, anda juga dapat melihat pertunjukan di rumah cowboy dan dapat melihat binatang2 yang di lepas bebas...

Jika kita nak mandi manda boleh pergi ke Water World...hari biasa kau tak tau berapa harga tiketnya...tapi masa haritu tiketnya RM40 sorang termasuk makan tgh nasi ayam...

Kesimpulannya bagi aku pakej yang ditawarkan berbaloi dengan harga yang perlu kita bayar...

So, apa lagi, marilah kita bersama2 Cuti Cuti Malaysia...segala2nya ada di sini......

aru_jr
24-05-08, 08:20 PM
I'm looking forward to a vacation in Kundasang, Sabah...
Anyone have any information about this place??
Feel free to share...

mas-turman
25-05-08, 07:55 PM
sori iklan jap...

berhati-hatilah kalian jika mau menginap di
hotel-hotel bertaraf 3 bintang and below disekitar lembah klang
aku dapat info dari kwn aku yg bekerja dlm bidang security system (cctv)
menyatakan didlm bilik terdapat hidden camera.
kesimpulannya kalau kalian nak pojek carilah hotel bertaraf 5 bintang
takpun buatkat umah jer...hehe
taksilap aku kt jalan pasar ade jual gajet yg bleh detect hidden camera

Ddaniell
26-05-08, 10:35 PM
i will have a vacation on end of june...
the place i will to go is langkawi...

so any suggestion which hotel i shud go? meaning..the line clear one lor...and then got great package with a reasonable rates...(package with snorkeling will b consider)

then..i will stay there for 3 day 2 nite..maybe anyone here can give me suggestion where to go in langkawi? at least i will not feel boring...perhaps got activity to do...
any cfood restaurat u know?

tq!

awta
30-05-08, 02:59 PM
Adik aku nak kawin bulan 8 ni kat penang. hotel or apartment maner yg ok yeh. nk duduk dalam 20 org. selama 2 mlm. ada apa apa cadangan dak??

puteta
03-06-08, 10:36 PM
kalau sape-sape yang pegi ke kuching sarawak, jangan lupa gi damai beach resort. Kat situ atas chalet atas pokok, sesuai untuk honeymoon....walaupun atas pokok ada aircond dengan kemudahan yang lengkap. Pemandangan indah boleh lihat matahari terbenam dari atas katil di dalam chalet. Chalet berada betul2 di tepi pantai... kalau boring atas pokok turun plak jalan kat tepi pantai. Harga pun berpatutan.

usee80
11-06-08, 04:12 PM
Adik aku nak kawin bulan 8 ni kat penang. hotel or apartment maner yg ok yeh. nk duduk dalam 20 org. selama 2 mlm. ada apa apa cadangan dak??

hang try cari member yang keje telekom or POS.. pasai depa ada apartment rehat untuk staf, area Batu Feringghi, rate dalam rm 110 semalam, apartment 2-3 bilik.

sentinal3_16
11-06-08, 04:44 PM
Hotel Lido,brickfields kl,hampir ymca.Buget hotel.RM50 semalam.Twin sharing,siap attach bathroom dan aircond.

wakdol
24-07-08, 11:12 PM
I'm looking forward to a vacation in Kundasang, Sabah...
Anyone have any information about this place??
Feel free to share...

kundasang ada banyak tempat, mostly bed and breakfast. paling ok kinabalu pine resort and perkasa hotel kundasang. harga berpatutan and view is to die for.. mountain view beb... sejuk hehehe... aku rasa hotel yang ada in room heater kat malaysia nie kot ...

ARAB
02-09-09, 04:55 PM
salam... nak balik raya.. tp kena stay kat KLIA semalam... sementara nak ke KEdah ada info hotel atau homestay yang berpatutan... kalau bley sekali ngn transport ke KLIA....

wood3
02-09-09, 06:03 PM
salam... nak balik raya.. tp kena stay kat KLIA semalam... sementara nak ke KEdah ada info hotel atau homestay yang berpatutan... kalau bley sekali ngn transport ke KLIA....

arab ! . .hang naik ERL kekl sentral pas tu cari hotel budget sekitar brickfield . . .sana banyak hotel.
Lagi pun kalau nak ke klia atau lcct transport senang BAS ada ke lcct atau ERL ke klia . . jem pun tak ada.


p/s: Bas ke LCCT Rm9.00 sehala,ERL kalau tak silap Rm35 kot.

chx1234
22-09-09, 03:21 PM
Media Hotel
Address: Tropicana Merchant Square, Block A, Unit AG02, No 1, Jalan Tropicana Selatan 1, PJU 3, 47410 PJ, Sel, Malaysia.
Tel: 0378858440
Direction: Near to damansara toll, on the way to tropicana resort.

Promo rate:
Standard single RM88
Superior Twin RM108
Superior Queen RM108
Superior King RM118
Deluxe Family Queen RM128
Deluxe Family King RM138

sam261079
24-09-09, 02:36 PM
Name : Baramen Hip Hotel
Location : Patong Beach ,Phuket
Type : Hotel
Rating : 4 of 5
Synopsis: New Hotel , 3 star , Price reasonable , near to Bangla Road , Food Junction,
Near Shopping Mall,
Comment : Fully Recommended

terunalagi
25-09-09, 11:58 AM
Name : Straits View Hotel
Location : Danga Bay, JB
Type : Hotel
Rating : 2-star
Rate : RM125.00 (std)
Comment: Affordable, king size mattres, quite, old-fashioned and I really like the bathroom...

The first thing I look at after check in is the bathroom.....mana2 hotel aku pi....aku akan benda yang sama.....

Tapi tak tau clear ke tidak.....

shyme
02-06-10, 05:29 PM
nak pegi cameron weekend ni.. ada recommended hotel x? x nak mahal2 sgt sebab nak g lepak2 je..

Retired
02-06-10, 05:35 PM
nak pegi cameron weekend ni.. ada recommended hotel x? x nak mahal2 sgt sebab nak g lepak2 je..

ramli bin buyong: 0135105563

cuba call dia....ada apartment sesuai untuk single/couple dan jugak keluarga !

msbroccoli
04-06-10, 01:39 PM
Name: Laguna Redang Island Resort
Location: Redang Island
Type: Resort
Rating: 4/5
Synopsis: Reasonable price, delicious food, tidy room, good room service give

shyme
04-06-10, 05:23 PM
Name: Hard Rock Hotel, Penang
Location: Batu Ferringhi
Type: Hotel
Rating: 5/5
Ceritera: price agak mahal la.. Around 700 per night.. hari tu dapat diskaun around 350 becoz bikers rate. Bilik best, security pun ok.. X yah nak g mandi pantai coz dia punya pool pun dah terbaik... Food pun ok... Malam very happening dgn live band... Jgn keluar mlm2 bcoz jalan jem...

anggerikdesa
04-06-10, 05:55 PM
Name: Hard Rock Hotel, Penang
Location: Batu Ferringhi
Type: Hotel
Rating: 5/5
Ceritera: price agak mahal la.. Around 700 per night.. hari tu dapat diskaun around 350 becoz bikers rate. Bilik best, security pun ok.. X yah nak g mandi pantai coz dia punya pool pun dah terbaik... Food pun ok... Malam very happening dgn live band... Jgn keluar mlm2 bcoz jalan jem...

too crowded dekat reception.. mcm bazaar.. bilik so so lah.. i dont like the bed since katil since kecik. Been there masa grand opening hard rock cafe penang. tapi toilteries dia best.. service slow.. hopefully sekarang dah upgrade.

shyme
04-06-10, 05:59 PM
too crowded dekat reception.. mcm bazaar.. bilik so so lah.. i dont like the bed since katil since kecik. Been there masa grand opening hard rock cafe penang. tapi toilteries dia best.. service slow.. hopefully sekarang dah upgrade.

I've been there last month i think.. Hurmm.. Maybe bcoz grand opening.. So many guest at that time... Katil suitable for 3 (big, big, small) haha...

Ddaniell
07-06-10, 11:46 PM
HOtel murah di kuching. any recommendation??
dan, nak amek tour round 1 kuching. de number ape2 agency yg ok?

ARAB
08-06-10, 08:46 PM
hello... nak ke phuket 14jun..hotel mana yg best?? ada cadangan?

msbroccoli
09-06-10, 02:24 PM
Just back from Port Dickson few days ago. Wanna recommend you guys this hotel:

Name: Avilion Admiral Cove
Location: Port Dickson
Type: Hotel
Rating: 4/5
Synopsis: Reasonable price, big and tidy room, clean and private beach, poor and slow reception service BTW

anggerikdesa
09-06-10, 05:12 PM
erkk.. avillion admiral cove dont have private beach. Looks like - public beach coz the resort far from others. Slow reception service ? No comments, :P.
Any difficulty to change the tv channel ? :P

PD.. legend international water chalet.. ... i loving it... :P - private swimming pool. but no beach lor :P

animatrix
09-06-10, 10:07 PM
has anyone been to kenyir lake view resort ? purchased 2 vouchers for chalet type of accomodation.

msbroccoli
11-06-10, 12:53 PM
Yes. I faced the problem on changing TV channel too ^^ But for me it was not a big problem, I prefer to hang out with my friends rather than watch TV in the room, ngek ngek~~
I heard Legend International Water Chalet before. But their price is a bit high.

rotorflyer
30-06-10, 08:29 PM
Any bro yg tau hotel kt kl yg hargnya 150 ke bwh tapi ok?

msbroccoli
01-07-10, 07:27 PM
kamu boleh try Tune hotel. Ada kat PWTC sana.

shyme
01-07-10, 08:22 PM
Dynasty Hotel pun ok... Opposite Pekeliling....

tochai
01-07-10, 08:29 PM
Any bro yg tau hotel kt kl yg hargnya 150 ke bwh tapi ok?


mmm... boleh cube menginap di KL international hotel, Brisdale Hotel, Singgahsana Hotel di area petaling jaya berdekatan dengan PJ Hilton Hotel pun ok jgk RM100/nite... kalau government servant ada discount 10% lagi, so... RM90/nite...

msbroccoli
02-07-10, 01:44 PM
Dynasty Hotel pun ok... Opposite Pekeliling....

I thought Dynasty Hotel is very expensice de...

shyme
02-07-10, 04:20 PM
Eh ye ke??? Haha... I think it's about 140... Sori if i'm wrong.. LOL..

ramoaz
05-07-10, 01:37 PM
igt cadang nk g PD...port dickson..ader ke chalet2 murah kat situ utk keluarga...? hotel sudah ttu mahal....ada cadang tak kawan2..?

anggerikdesa
05-07-10, 07:16 PM
igt cadang nk g PD...port dickson..ader ke chalet2 murah kat situ utk keluarga...? hotel sudah ttu mahal....ada cadang tak kawan2..?

PD murah if weekend.. only listed hotel ajelah.. and facilities pun so so lah.. try lah le costa , bayu beach resort, casa rachado, sunshine apartment.... range for 3 bedroom apartment 200 lebih aje.

ramoaz
06-07-10, 07:37 AM
PD murah if weekend.. only listed hotel ajelah.. and facilities pun so so lah.. try lah le costa , bayu beach resort, casa rachado, sunshine apartment.... range for 3 bedroom apartment 200 lebih aje.

ermmmm terlalu tggi laa BRo... klu bdget dalaman mau cari yg 100 ke bawah... huhuhu sbb tu cari chelet je....

ramoaz
06-07-10, 07:38 AM
PD murah if weekend.. only listed hotel ajelah.. and facilities pun so so lah.. try lah le costa , bayu beach resort, casa rachado, sunshine apartment.... range for 3 bedroom apartment 200 lebih aje.

ermmmm terlalu tggi laa BRo... klu bdget dalaman mau cari yg 100 ke bawah... huhuhu sbb tu cari chelet je....

anggerikdesa
06-07-10, 03:50 PM
Try lah seri pena bunglow.. rasa murah kat situ .. no phone sri pena 92001010 (nstp bunglow)

terunasuci
06-07-10, 04:17 PM
igt cadang nk g PD...port dickson..ader ke chalet2 murah kat situ utk keluarga...? hotel sudah ttu mahal....ada cadang tak kawan2..?

Bro, nak bercuti dengan keluarga janganlah berkira sangat...hehehe

Anyway, sekarang ramai g PD tak mandi pantai pun...just lepak kat swimming pool...kalau nak yang ada facility cam Sunway Lagoon dan Desa Waterpark, Tiara Beach Resort pun dah ok...kalau deal direct dengan owner dapat lah murah sikit...siap leh masak lagi....amcam??

msbroccoli
07-07-10, 12:18 PM
Total how many persons to PD? I will suggest you to go on weekdays. The hotel rate is cheaper.

jemaing
07-07-10, 12:27 PM
ermmmm terlalu tggi laa BRo... klu bdget dalaman mau cari yg 100 ke bawah... huhuhu sbb tu cari chelet je....
Apartment at PD Marina..yang satu bilik rm80 rasanya..ada peti ais,tv dan bilik pun berhawa dingin..!PM for Contact.!Thank you.!

msbroccoli
08-07-10, 12:37 PM
Wow~~ sounds quite ok. Might contact with you when I go PD next time.

tochai
09-07-10, 01:21 AM
Mmm, suasana kampung & sunyi dr hiruk pikuk di bandar... tempat yg terbaik ialah JANDA BAIK. Setakat ni ada 33 tempat training centre & juga chalet, yg mana bg yg berkeluarga besar, sederhana & kecil atau berminat utk buat gathering, reunion dengan bertemakan konsep 'Go GREEN' mm di Janda Baik lah tempatnyee.. hehehe, di Janda Baik cuacanye pun sejuk & lebih sejuk dr Genting tambah pulak kalau baru lepas hujan, perrghh... nak mandi pun kena guna water heater tuu. Ada 1 tempat yg rasanye terbaik dengan pakej makan iaitu di HAWA RESORT & TRAINING CENTRE berdekatan dengan ILMU (tempat training untuk ahli UMNO), kawasan yg bersebelahan dengan sungai, suasana pun nyaman dengan pokok2 durian, manggis, mangga, nangka, cempedak dan lain-lain lagi sbb ada banyak pokok selain dari pokok bunga yg pelbagai jenis dan kekadang yg x pernah kita tengok pun ada.. chalet yg tepi sungai tu harganye rm 150 tanpa pakej makan tapi kalau amik pakej makan pun ok jugak, 6 kali makan sehari, mula dr breakfast, kemudian morning tea break, lunch, afternoon tea break, dinner & last supper, fuhh... penat makan ni x sempat nk rasa lapor dah kena makan lagi tu.. utk dewasa rm 100 & kanak2 yg berumur 12 tahun ke atas rm 50. Oh ye, kalau menginap di chalet tersebut & amik pakej makan, harga chalet tu x dikira, maksudnye... kalau ada 2 dewasa (rm100 x 2) & 2 kanak2 yg berumur 12 tahun ke atas (rm 50 x 2), so harga chalet berserta pakej makan td ialah rm 300. Mmmm macam mana ok x??? hehehehe, cubelah ye apa salahnye sekali sekala dok dalam kampung yg masih lagi HIJAU...

msbroccoli
13-07-10, 12:46 PM
boleh try... tapi mana tu location?

tochai
13-07-10, 01:11 PM
boleh try... tapi mana tu location?


Mmm, maaf ye kawan2... di Janda Baik tu ada 33 chalet dan training centre tapi dalam banyak-banyak tu yang menjadi pilihan hati ialah di HAWA RESORT & Training Centre... Mmmm, buat masa ni memang terbaik dari yang lain pada saya & family, belum tentu lagi pada member-member MK... tapi apa salahnya kalau mencuba kan.. kan.. kan.. hehehehe...

msbroccoli
14-07-10, 12:27 PM
It's ok. Not a big deal.
Tapi kamu belum beritahu saya mana tu location of Janda Baik... dekat mana tu state? jauh dari KL?

msbroccoli
14-07-10, 12:31 PM
Batu Caves is quite nearby Kepong. Or maybe you can try to look for the hotel at Kepong. FYI, Kepong got lots of delicious food oh~~

tochai
15-07-10, 04:11 AM
It's ok. Not a big deal.
Tapi kamu belum beritahu saya mana tu location of Janda Baik... dekat mana tu state? jauh dari KL?


Janda Baik, Pahang... masuk ke simpang sebelah kiri sekiranya dari arah KL ke Bentong, berdekatan dengan RnR

msbroccoli
21-07-10, 11:03 PM
Janda Baik, Pahang... masuk ke simpang sebelah kiri sekiranya dari arah KL ke Bentong, berdekatan dengan RnR

I see. Thank you so much. Will check it out soon ;)

wanahame
22-07-10, 05:45 PM
Ada job kat temerloh...thinking to bring my family along..ada recommendation tak hotel dan tempat yang menarik kat sana??

anggerikdesa
22-07-10, 05:52 PM
new hotel .. check out philea resort & spa ayer keroh melaka - damm i wish i can follow the trainer for recee..
www.phileahotel.com (http://www.phileahotel.com)

shamtpg
22-07-10, 09:36 PM
Ada job kat temerloh...thinking to bring my family along..ada recommendation tak hotel dan tempat yang menarik kat sana??
Hotel jelai..
Rm 80 per day,bilik besar 2 queen size bed.
hanya 3 minit ke pekan temerloh

wanahame
23-07-10, 10:38 AM
Hotel jelai..
Rm 80 per day,bilik besar 2 queen size bed.
hanya 3 minit ke pekan temerloh

Restoran ikan patin kat mana yang paling sedap bro?? asal cakap temerloh jer sorang mention ikan patin...any recommendation?? btw, thanks for the info...

msbroccoli
23-07-10, 06:15 PM
Do you guys know any resorts @ Sepang Gold Coast?
I'm planning to go there...

shamtpg
23-07-10, 08:29 PM
Restoran ikan patin kat mana yang paling sedap bro?? asal cakap temerloh jer sorang mention ikan patin...any recommendation?? btw, thanks for the info...

tak banyak beza rasa dia..
semua hampir sama cuma harga berbeza-beza
temerloh terkenal dgn trade mark ikan patin,awak cuba cari sekitar bus stand dekat maybank...
harga pun tak mahal,yang digembar gembur dalam surat khabar pasal harga beratus2 ringgit sudah tak ada lagi
so don wori,atau awak cuba gugel..
sunday cuba pergi pekan sehari temerloh,dekat bus stand lama,sure awak takan lupa kenangan kat sana.
then ambiklah a few snap of pic,up kat MK..

anggerikdesa
26-07-10, 01:40 AM
Do you guys know any resorts @ Sepang Gold Coast?
I'm planning to go there...

Golden Palm Resort. ---> new water chalet resort a Gold Coast.. recently open 15 July (pre launch) .. price :) damm 2d1n meeting package RM590++ not sure how much the room rate :) . But plenty resort n chalet there ... seri malaysia etc.

msbroccoli
29-07-10, 01:26 PM
Golden Palm Resort. ---> new water chalet resort a Gold Coast.. recently open 15 July (pre launch) .. price :) damm 2d1n meeting package RM590++ not sure how much the room rate :) . But plenty resort n chalet there ... seri malaysia etc.

I heard about Golden Palm Resort. But the price is too expensive. I'm not going to spend RM590++ for a 2D1N trip.
Do you know the price for Seri Malaysia?

anggerikdesa
29-07-10, 01:41 PM
[QUOTE=msbroccoli;297756]I heard about Golden Palm Resort. But the price is too expensive. I'm not going to spend RM590++ for a 2D1N trip.
Do you know the price for Seri Malaysia?[/QUOTE

Am not so sure but should be less than RM 150.00 per night.

msbroccoli
02-08-10, 01:17 PM
Am not so sure but should be less than RM 150.00 per night.

Wow~~ The price is much cheaper than Golden Palm Resort.
Going to check it out for further detail. Thanks for your information!

joondark
05-08-10, 09:58 AM
kalu nak murah... kat chalet persatuna nelayan pong on... facing the sea... tak silap around Rm85-RM110 pernight

msbroccoli
16-08-10, 12:04 PM
kalu nak murah... kat chalet persatuna nelayan pong on... facing the sea... tak silap around Rm85-RM110 pernight

What is the price for air conditioning-room?

ashary
25-08-10, 05:42 PM
Salam..nak tanya sket..sapa2 leh tolong tak..nak pergi cuti dgn family kat pulau langkawi bulan disember...hotel area pantai cenang..dlm 30-40 orang..kalau leh dpt dgn kereta n tour ticket semua lg ok...thanks

hantusiang
26-08-10, 12:52 PM
package for 30-40 pax..?? better sewa bas ..

hp3420
03-01-12, 12:29 AM
siapa tau apartment 2 atau 3 bilik kat area kuching ek...bln depan nak nih

kakip
03-01-12, 01:36 AM
bulan dua nak g korea..sapa ade cadangan..owg kata leh g dgn muslim tour?

cay_nd
18-01-12, 02:12 PM
kt kuching leh gi grand magherita..ataupun cer gugel kabin ape ntah kat kuching tu..

hp3420
20-01-12, 12:18 AM
ok mekasih :) igt nak try carik yg jenis2 homestay punya

heiya
20-12-12, 09:28 AM
hari tu aku stay kat La Grandeur, Senai, Johor Bahru...

So far keadaan hotel menarik even tho mcm old fesyen sikit...
bilik yg aku duduk...double bed...bilik besar gak..bilik mandi...ada bathtub..ada shower room..ada shitting room...hahahaha...ruang cermin mekap dlm tu..luas gak la...
cuma yg kurangnya..tvnya..tv CRT...nak tergelak aku...

tp foods..bg aku..biasa aje...nothing much interesting...tp tak tahu la..sbb aku stay rabu - jumaat...maybe weekend lg sedap gila ke..apa ke...
anyway hotel tu near airpot..dekat ngan tempat soping br yg femes tu..and near with legolen...

anggerikdesa
20-12-12, 10:50 PM
hari tu aku stay kat La Grandeur, Senai, Johor Bahru...

So far keadaan hotel menarik even tho mcm old fesyen sikit...
bilik yg aku duduk...double bed...bilik besar gak..bilik mandi...ada bathtub..ada shower room..ada shitting room...hahahaha...ruang cermin mekap dlm tu..luas gak la...
cuma yg kurangnya..tvnya..tv CRT...nak tergelak aku...

tp foods..bg aku..biasa aje...nothing much interesting...tp tak tahu la..sbb aku stay rabu - jumaat...maybe weekend lg sedap gila ke..apa ke...
anyway hotel tu near airpot..dekat ngan tempat soping br yg femes tu..and near with legolen...

memanglah hotel ko duduk tuh hotel lama.. re brand -- nama asal sebelum secanggih itu ialah sofitel palm

heiya
24-12-12, 09:47 AM
oh..rebrand..patut la rasa old fashion...tv pun CRT...hehehehe...

hornyguy
24-12-12, 02:41 PM
Bulan lepas aku stay di Hatten Hotel,di tengah2 bandar melaka..hotel ini kira baru lagi,bilik nye nak kata besar pun tidak,kecil pun tidak...cantik gak,setiap bilik ada 2 tv lcd...makanan pun ok jer...

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

hornyguy
29-04-13, 10:34 PM
Tumpang Tanya .. Teluk Nipah,Pulau Pangkor..chalet mana yang menarik dan services nye terbaik ??