PDA

View Full Version : Project Men VTec kan Honda Accord SV4



PeeJay
06-06-09, 08:33 PM
ehem..

Thread ini dibuka khusus untuk peminat engine VTech dalam hal up-grade, atau convert engine.

PeeJay dalam proses untuk merealisasikan impian PeeJay untuk menyumbat seketul engine VTec ke dalam Honda Accord SV4 buruk PeeJay..

Al maklumlah .. nak beli Accord baru tak termampu... yg berupaya hanya menyumbat engine bernadikan VTec untuk Accord buruk kesayangan Peejay:

pada mulanya PeeJay memilih engine H22A seperti ramai yg sarankan sebab boleh plug and play sahaja ... Engine asal accord PeeJay hanya 2.0 soch tanpa Vtec..

Ni dia SV4 peejay yg enginenya standard ..bila pecut pedal selalu rapat lantai.... al maklum laaaa .2.0 soch lagik .. tekan minyak siap menung dulu nak tunggu meter rapat dinding.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/MySV403.jpg

Berikut adalah Engine H22A yang kebiasaannya di ambil dari halfcut CF2 (atau CD6). Kebiasaan engine nih ramai yang pakai utk local SV4 model sebab mounting sama. Just Plug nad play. Harga halfcut di pasaran sekarang RM3.8K - RM 5K bergantung pada condition.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/02062009740.jpg

Ini pula half cut yang PeeJay jumpa model CF2 SiR complete with body kit, lampu hitam siap eye lips, bumper, gril "Mugen" dan macam macam lagik dengan engine H22A. Ini barang sebenarnya jarang jumpa, buat PeeJay terkam..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009752.jpg

Siap meter sport kaler putih.... Ori bang! Bukan kedai brother punya ... this from model SIR.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009754.jpg

Perghhhh... gua cakap lu .... Apek kedai potong tuh offer gua RM3.5 K sahaja untuk half cut ini...
sebelum nih gua pernah usyar kat kajang .. engine yg sama tapi tanpa sport body part harga nya RM 4.2 K.

Boleh cuba start emngine kasi hidup test puas-puas sebelom bayar dan bawa pulang ... pergHHhHHh ... Goyang gua lutut tu hari..


Bersambung......... ada komen? .. di alu-alu kan juga.

blackbutton
07-06-09, 09:39 AM
Cemburu sungguh aku tgk gamba2 kat atas tuh....enjin marveles...meter putih i loike....enjin sungguh sesuai kalau dimasukkan turbo kit...layan vtec turbo....nih yg rase nak sambar 1 biji honda nih...hahaha...peejay...bile nak wat TT Keter nih...huhuhu...

PeeJay
07-06-09, 11:05 AM
ha ha ha. Bro blackbutton jom ar layan vtec. Angkat euro R ke... Perghh... Amat la lazat!

Mean while gua punya projek vtec
tengah meeting dgn pomen gua!
Cadangan terbaru pomen gua ckp
Jgn pakai H22A bersepah dah budak2 pakai. So dia suruh gua jaga standard.
Dia cuba ikhtiar satu engine yg lagi canggih utk keter peejay!
Mungkin dari euro type r, sir torneo! Wauw!

Akan peejay update kan progress seterusnya!
Tunggu...

OkeYYyyy !!! Up-date 9 June 2009 jam :8:40 Malam.

Seperti di janjikan PeeJay up-date status projek ini.

Setelah saranan pomen gua utk mendapat kan engine Euro R .. PeeJay ada membuat sedikit research utk mendapat maklumat tentang spesis mesin ini.
Hasil nya .. article di bawah menambah pengetahuan Peejay menegenai Engine V TecF20B dari model accord Euro R... Saksikan laaaaaaa..

http://asia.vtec.net/article/CF4/

Amacam??? power tak?? Yg seelok nya dapat kereta tuh seketul ..bukan sekadar half cut.... tapi ..mampOoo kah akUUuuu...

hehehhehhe


So tak nak buang masa .. pada jemaat lepas PeeJay dengan pomen sekali lagi pergi menyelongkar half cut utk mendapat engine idaman ...

So .. setelak puas menyelak banyak half cut .. yg tertanam berlapis-lapis kat bawah susunan half cut kat store .. nih dia apa yg kami jumpa..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009756.jpg

Half Cut Euro complete set!! ..korang pergi la cari kat kedai lain kalu jumpa complete set!! heheheh

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009760.jpg

Dan nak tengok isi di dalammm ???? Tu dia ... engine Vtec F20B kepala Biru ... lagi sekali di ulang .. kepala Biru ... bukan hitam yer.. tapi tak la kepala merah ..heeeheh

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009758.jpg

Engine jgn cerita la berkilat bersinar-sinar tiada licking..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009767.jpg

Engine nih ketogeri moden .. bersih, power stering electric.. menjana kuasa 180-200 kuasa kuda !! Bayang kan ... 200 ratus ekor kuda!! Umpama peeejay memiliki 200 ekor kuder?? perghhhh mewah!!

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/05062009759.jpg

Dan ini ... Dash Board yg siap ada navigator .. huh bleh pakai ker nih???

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/08062009795.jpg

Errr ..maaf encik .. tak dapat manual ..tapi tip troniC ... nak manual bleh ..autO boleh .. huHhhh ..canggiHHhhhhh!!

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/08062009798.jpg

Meter Accord Euro..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/08062009793.jpg

So malas dah nak tunjuk gambar ..

PeeJay deal ngan tokey .. harga Rm3.8K .. siap dia bagi body Part sport dari CF2 putih yg Peejay tunjukkan di atas tuh .. lampu hitam smoke..

RM 3.8 K untuk complete set half cut!!!! Terus suruh dia start engine test .. pergHHhh sekali start dah iduP ..

Pe lagi ... angkUt la ke bengkEL...

So .. sekarang itu engine lepak dulU kat bengkeL pomen Gua di Subang perdana .. kasi bukan,, seketul ketuL.. tukar apa yang patuT .. check dan Bukak wirinG untuk di salin ke Honda Accord Sv4 peejay.. Proses ini di jangka berlaku dalam minGGu ini..

PeeJay akan up-date status projek ini seterus nya ..

TunggU ....







Euro type R torneo!

PeeJay
19-06-09, 11:42 PM
Up-date!

Dah seminggu projek tak gerak. Al maklum la gua out station, pomen dah putus ideal nak sumbat engine nih kalu gua tak lawat tapak projek!!

Adessss .. patah kaki cam nih.. Ni yg silap bayar upah -gaji hari ..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/13062009803.jpg

Masalah lower frame tak boleh masuk. Ori SV 4 dengan frame CF4 tak sama.. So nak install EPS (Electric Power Stereng) tak dapet la nampok gayenya .. Batang dia besorrrr.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/16062009816-1.jpg

Nampak Gaya .. Power stereng Hydrolic juga.. iks ..frust noNggeng!!

Midnakal
20-06-09, 02:16 AM
Relaks bro.....biasalah convert pelik pelik mmg makan masa ehehehh. Setahun tuh siap ler nanti ehehehehhehe. GT-JapaN pergi tak?

PeeJay
20-06-09, 10:24 PM
Apa mid??? setahun?? iks mana boleh .. kalu sebulan tak siap pun gua tak gi mintak fasakh kat makamah syariah ..ni kan setahun bercerai badan ngan keter gua .. ehehehhehe

Anyway nih up-date status projek keter gua. Pomen tengah pening main wiring ngan dashboard. However, transplant dashboard ini amat berguna untuk rujukan
mamat2 modifield.

Dipersembahkan sekarang!!

See picture bellow, what i have from CF4 dash board:
Please give your comment and ideal what i have..
Appriciete in advance for your comment or ideal.

Center with console everything fix ngam-ngam including gear console
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-centerisperfectforSV4.jpg

Ngam=ngam chai .. cantik bila Navigation also functioning.
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashBoardCF4plugtoSV41.jpg
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashBoardCF4plugtoSV42.jpg

Here we go... BIGGGG problem here!!!.. about 2 inches blank space - on right side of CF4 dasboard. What should i do? leave it blank? adoiiii..
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Gap2inchrightside.jpg

See gap from tOp Overview
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Gap2inchrightsidetopvi.jpg

Bawah pun gap besar siot --kanan
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Gapbetweendoor.jpg

Also blank space left hand side ..
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Gap2inchleftside.jpg

Bawah kiri pun ada space --- adoiiiii, frust cam nih
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Gapbetweendoor-leftsid.jpg

However using stereng rack CF-4 ... ngam ngam fix. Complete set dengan batang stereng and segala switch, kunci.. sO less wiring hassle..
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/SterengrackCF4alsofittoSV4.jpg

Stereng kit, switch box, wiring, kunci semua dah boleh pakai .. tinggal plug in jer.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/DashboardCF4-Stereng.jpg

Gear box console also ngam-ngam chai
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/TiptronicCF4plugtoSV4.jpg

So what u thing my friend. Your advice and comment please!

PeeJay
20-06-09, 11:16 PM
Untuk tatapan umum.

Projek di bahagian engine telah i sub kepada 2nd pomen. Engine dari Euro R-CF4, F20B tersebut telah di ceraikan dari half Cut.

Major service telah dilakukan:
- Tukar timing belt - double belt
- Tukar segala bearing yg berkenaan.
- Tukar segala oilseal, termasuk gearbox oilseal
- Tukar minyak itam, minyak gear
- Tukar plug
- Tukar water pump.
- Cuci kasi bersih
- Head top cover, re-seal balik
- Stereng rod cover, dry shaft cover dan lain2 cover.
- Segala jadah bush-bush

Modifiled part:
Tukar Pully Camp dari ori SV4
Install power stereng pump (EPS tak boleh pakai)
Mounting dan custom bracket. Ori CF4 patah, OriSV4 tak ngam. So custom made.

Damage untuk beli barang-barang kat sini dah cecah RM1.5K tak termasuk upah.

Setelah isu lower frame yg tak ngam minggu lepas di bincangkan, gua dan pomen bersetuju memasukkan ori SV4 lower frame. Tetapi, EPS tak la dapat di plants ke SV4 gua.

So, engine buat masa sekarang, sebenarnya bersedia untuk di sumbat ke dalam bonet SV4 gua.

hanya tunggu wiring department tengah install dash board dan lain-lain.

Di bawah, gambar yg menceritakan segalanya.. hehehe

Di bawah frame ori SV4, dengan center mounting H22A. Memang F20B boleh duduk dengan selesa.
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/LowerframeSV4fixback1.jpg

Power stereng pump ori terpaksa di tenggekkan pada engine F20B. Kena pakai hydrolic. Hajat hati EPS .tapi tak kesampaian
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/powersterengPully.jpg

Engine pully dari ori SV4 juga kena pakai untuk trans belt to stereng hyrolic pump
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/enginepully-amikbalikoriSV4-lekatke.jpg

This engine completed! Tunggu angkat masuk lam bonet and plug in. Start engine and ... PranGGGggGgGGGGG!!!! Vtec On!!
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/EngineF20Bready.jpg

See next progress!

W_A_F_D_I
21-06-09, 09:10 PM
pergghh.. update bro... wa tgh layan lu punya thread ni....

nitemares
21-06-09, 10:24 PM
VTEC power
bila kasi gua test drive mr. peejay...?

Big Daddy
23-06-09, 03:32 PM
PeeJay,

Bawak2 la bersabar yer, kesabaran anda pasti akan berbaloi nanti...:icon_hit:

Patah kaki takpe, kasi roger le, wa boleh pickup lu gi minum ke....atau gi Cheras Batu 9 ke....hahahahah!!!

NeoCyber
23-06-09, 04:54 PM
gua pun layan thread ni.! teruja siot..! macam akan keluar satu kereta bumble bee lepas ni.. versi V-tec.. :D..

cayalah peejay..!

aku slalu berangan kalaulah aku bleh pasang segala wiring harness pada kereta utk transplant ni.. seterrer aku menukar segala peralatan server dan motherboard tanpa sbarang masalah.. mmg lah heaven!

akan aku tukar segala enjin.. dan custom made ni. :D.. tapi itu hanyalah angan2...

tgk berserabai wayar tu pun aku dah pening.. :p..

PeeJay
23-06-09, 05:44 PM
ha ha ha... Genius it macam bro, memang sesuai utk modification electronic part dalam vtec system. Sebagai contoh, engine2 yg di beli dari jepun ni ecu dia dah di program kan berbagai cut off seperti high rev setakat 7000 rpm dah cut. Speed limit 180 je ecu dah cut. Keter power tapi dah barred at certain point.

But dpt je kat budak mesia, semua cut off system di hack. Maka keluar la bermacam-macam
gadjet utk hack system, sperti ecu management sys. Vcc - vtec controller system yg harga boleh tahan mahal, serta di kenali perfomance accesori.

Bro tahu tk gua pernah tgk budak2 vtec, buat re-chip ecu utk
buang cut off high rev. Ingat dia tukar chip ecu, tapi hanya masuk e prompt by pass jer. Bukan murah dia charge! 700 ke 8 ratus juga la.. Buat duit betul.

Bro neo! Jom kita try install torent ka, rapid share lam ecu vtec. Musti laju cam download gak! Ha ha ha
Jgn masuk virus trojan dah. Gile jadi v tec gua!

NeoCyber
24-06-09, 04:44 AM
lu cerita ni.. gua ada real life story mory.. kasi lu.

kawan gua keje buat ecu utk kereta2 yg pasang kt malaysia (proton, perodua, dan beberapa model hyundai dan suzuki.. )

bukan dia sorang.. tapi satu team.. so.. stakat nak tgk ecu kereta proton / mitsubishi - dgn selamba saja dia bawak gadjet dia.. dan terus telnet sama itu ecu.

aku pernah tgk program code yg dia buat utk satu ecu..(*classified info). haha.. macam aku belajar C/Cobol programming dulu lah. segala parameter ada dalam tu. segala enjin mapping dan telemetri pun interface kt situ.. , gila seronok tgk.

itu lah.. dulu suruh belajar mechatronic dan eletrical engineering tak nak.. pi main red alert dan C&C.. kan dah tak terrer..

kalau tak Peejay dgn aku dok godek kereta aje. :D..

gambar.. gambar .. gambar lagi bro!

Midnakal
24-06-09, 03:07 PM
Yaaaa....betul tuh....dulu dulu mana ada EMS (Engine Management System)....semua main bantai modified chip jek....hancur kereta jadiknya. Bebudak vtec yg join dulu pun sama gak perangai....ader ker patut buang Rev Cut...maklumlah...bebudak masa tuh mana tahu penting ker tidak Rev Cut tuh....asyik ikut kata pomen jek....pomen kata power diorang pun menonong jek ikut....rupa-rupanya pomen gak untung....lagi kau Hi Rev lagi cepat ler rezeki dia masuk.... hahahah. Bila dah banyak mesin dyno dan EMS baruler diorang nieh paham yg sebenarnya Rev Cut tuh wajib ada utk keselamatan engine dan tak gunalah nak tarik Rev tinggi-tinggi kalau powerband dah mendatar kat graph tuh....tapi itu ler..... tak kena tipu.... mana bleh jadi pandai ahhaha......

p/s: Vtec corner laju sehhhh ahhaahh

PeeJay
24-06-09, 09:26 PM
up-date projek.
Sudah 4 hari gua tk pergi tengok apa progress kereta tu. Saja malas tengok, kan kalu tgk geram je pomen keje slow sgt. Esok khamis 25.6.2009 baru bercadang jengok kejap dan amik gambar.
Keter masuk bengkel 10.6.2009. Sudah 2 minggu!
Sementara itu usyar cari gadget untuk vtec.

1. E-manage dkt mudah.com - harga rm850.00
2. RSM - harga rm 400.00
Ini barang wajib pasang. Kalu tidak pe la erti v tec!
Masih tercari-cari air filter & air scoope mugen.

Sementara itu, sekiranya pemasangan sudah selesai, gua target utk pergi dyno dan utk
Stage 1, gua mensasarkan horse power on wheel at least max 180hp.
Harap tercapai sasaran tersebut

PeeJay
26-06-09, 01:36 AM
Okeyy -- Up-date on 25 June 2009 Transplants Progress.

Seperti yang di Janji kan PeeJay melawat tapak projek dan melihat perkembangan terbaru.

Proses transplant nih boleh di katakan sudah 50% completed. Tetapi masih banyak kerja perlu di lakukan kerana menghadapi beberapa masalah dan banyak part2 yang terpaksa di modifield!

Engine sudah di letakkan ke dalam bonet. Fit dan ngam ngam:

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copy3of25062009903.jpg

Bagaimanapun proses ini berjaya setelah pomen gua bersusah payah menyelesaikan masalah mounting:
1. Mounting kanan - fit cantik mengunakan Ori SV4. Tiada modification.
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009896.jpg

2. Mounting tengah depan pun masuk fit-fit guna ori SV4
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copyof25062009912.jpg

3. Mounting kiri - bracket kena buat baru. Lubang skru gear board tak ngam. Kena ukur dan tempah khas dari kedai machinary shop.
3a. Up-date info pada 6 July 2009 @ 23:25 - Nasihat dari rakan terengganu yg telah suksess plans F20B tiptronic ke Honda SM4. Menurut beliau, custom brecket tak berapa tahan sebab kalu pakai besi 1-2 mm sehaja. Dia suggest order from japan pada harga dalam RM200 termasuk shipment makan masa 2 minggu delivery. So custom bracket nih PeeJay anggap temporary sahaja bcoz nampak sangat hand make.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copyof25062009919.jpg

4. Mounting tengah belakang. Kena pakai H22A punya dan sikit kena kikis frame dia sebab touch gear box.
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009902.jpg

So hasilnya .. kedudukan engin F20B di body SV4 atau accord Jerung ini sangat ngam!!
Seperti ini:Di ukur dengan teliti untuk mendapatkan kedudukan engine yang rata!!

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009892.jpg

Tiada senget tiada cacat cela. Teguh dan Padu untuk di persembahkan untuk Pegawai JPJ masa inspection nanti.
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009894.jpg

PeeJay amat berpuas hati dengan hasil dan ke telitian kerja Pomen dari Bengkel JnL ni:
Ni endose projeck black yg di org istiharkan untuk mengerjakan kereta PeeJay: Special Kes!!
http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009904.jpg

Selain itu permasalah lain yg di kesan ialah kedudukan bracket pengikat oil pump untuk power stereng terjojol keatas menyebabkan bonet tak leh tutup nanti.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copy3of25062009914.jpg

So.. untuk menyelesaikan isu ini, Pomen PeeJay ada solution nye .. En Jabar akan mendapatkan bracket H22A atau custom made untuk pully hydrolic pump power stereng ini dimana kedudukan nye akan lebih rendah dan sama rata dengan Cylinder head biru tuh

Di samping itu sempat juga PeeJay mengintai kedudukan bawah engine F20B nih .. kemas dah rata.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009907.jpg

Untuk Lubang draft shaft tu, Jabar memberi tahu PeeJay, dryshaft dari F20B akan digunakan pada bahagian dalam dan luar ke tayar, dry shaft ori SV4, di mana terpaksa di kombinasikan utk pastikan ia nya ngam. PeeJay terpaksa catit perubahan ini dalam manual kereta accord PeeJay ini untuk rujukan bila suatu masa nanti ada penukaran dryshaft. senang untuk mendapatkan spare part yg betul dan memasang nya.


Selain itu, bahagian dalam, frame atau batang bar yg dalam untuk mengikat dashboard dan stereng juga terpaksa di ubahsuai untuk mendapatkan tapak yang ngam dan dapat mengikat dashboard dan stereng dengan kemas. Batang frame ori SV4.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/CopyofCopyof25062009921.jpg

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/25062009900.jpg

Dan lubang saluran paip aircond ke colling coil terpaksa di tebuk. PeeJay menggunakan aircond system complete set dari CF4 - F20B

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copy4of25062009897.jpg

Dan ini pula engine lama yg di campak ketepi.. Tpai sebenarnya ini engin PeeJay baru bikin. Condition nya amat cantik .. Cuma soHC non Vtec
Sapa nak beli boleh .. PeeJay tolak murah murah jer..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/Copyof25062009918-1.jpg

Sekian laporan untuk hari ke 16 dah kut.. Dijangka siap 2 minggu lagi la..

Adehhh lambat nyee

PeeJay
03-07-09, 01:41 PM
Uiksss .. Projek men V Tec kan kereta Peejay dah melangkau 4 minggu.

Tanpa kereta..

Adeh bertapa seksa nya peejay selama 4 minggu nih untuk bergerak ke sana kemari.. patah kaki, atau pun umpama burung patanh sayap.. Terhad sungguh pergerakkan.. Nak bersosial, keluar malam jauh sekali.. Baru semalam, Peejay terpaksa berjalan kaki nak balaik ke rumah dari kinrara giant ke PUJ. – 9 kilometer tuh .. Tahan teksi satu tak nak berhenti. Talipon member2 terdekat, emm macam2 alasan, tak sempat la. Ada yg sanggup pun suruh tungguh 3 jam lagik padahal waktu dah pukul 10.30mlm.
Wife and family bawa kereta pergi out station.. Ampess sungguh tanpaa kereta…

Progress convert engine?? Emm kira masuk 70% transplant dah.

Install engine – almost complete.
Wiring system 40%-50% complete.

Petang tadi Peejay melawat tapakprojek di bengkel kat subang permai. PeeJay sampai kol 7 petang.. tengok pomen 4 org yg mengerjakan keter peejay muka berserabut giler.

Peejay sampai jer dia org geleng2 kepala:

” Teruk bang convert engine kali in ..banyak kerja nak kena modifield. Part wiring nih paling mencabar."

Segala wire-wire dari halfcut Cf4-F20B ini 2 x ganda banyak dari wiring ysng asal.
Pening dia org nak susun dan trace satu-satu. Ingat boleh plug in jer..tapi rupa2nya.. connector dengan wiring asal tak sama.

Walaubagai mana pun sebahagian sudah selesai dan Pomen gua ajak gua tengok keadaan wiring yg berselirat. Tapi ada sikit terubat dansunyum bila ON switch tengok ruangan dash board lampu menyala.

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/02072009926.jpg

Heheheh.. tapi PeeJay di pahamkan ada bahagian seperti wiring dan fius box ke Pintu, center Lock, cermin masih tak settle. Banyak connector tak ngam. Dan juga connector asal dari halfcut untuk ke pintu tak de. Ini betul2 kena trace satu2 …

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/02072009923.jpg

PeeJay akan cuba mendapatkan nasihat dari beberapa rakan rakan-rakan honda VteC dalam hal ini.

Tunggu nanti Peejay up-date!

Sekian laporan minggu ke 4

Pagi nih ada seorang kawan dari terengganu yg convert engine CF4 nih complete ke SM4 bagi tahu ... Dia DYI jer wiring keter dia. Dia buat 2 fius box, satu fius box dari CF-4 dan satu lagik satu fius box ori SM4. So semua wiring dan connector boleh plug. CF-4 fius box utk bahagian depan dan engin. Fius box ori SM 4 untuk pintu, power window dan bahagian belakang.
Bagus gak ideal tuh Cuma, Cable wiring jer akan lebih banyak makan ruang .. PeeJang akan bincang ngan pomen PeeJay apa yg perlu di buat!!

PeeJay
05-07-09, 11:27 AM
sudah sebulan dah projek transplant ini berjalan dan sebulan juga keter tersadai bengkel. Semlm peejal bawa pulang stereng dan knob gear. Boleh usap2 lepaskan rindu!

PeeJay
08-07-09, 12:44 AM
ok .. up-date status projek keter gua..

Sehingga kini keter tuh engine dah berjaya masuk dan wiring utama dah disambungkan.

So semalam engine dah boleh start dan idup,,, pomen gua kena go details check 1 by one, major part melibatkan wiring nih

dashboard udah menyala..

Emm Check engine menyala sebab ekzos belum sambung ..
VSA tuh natang apa? SRS, EPS, ABS semer nyala .. so nak padam camana erk?? cabut mentol??

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/meterlight.jpg

Part wiring ke pintu .. pomen gua surrender sebab soket fius box tak de. Masa beli h/cut memang dah kena cabut sekali ngan pintu).

So pomen gua dah pening nak trace dan tak tau nak wat macam mana, esok Rabu bawa keter ke kedai wiring kat paya jaras ... khas untuk buat wiring dari fius box ke pintu untuk cermin, center lock dan sebagainya..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/02072009923.jpg

Pas tuh wat balik ke subang semula untuk final engine bay / wiring touch-up...


Arghhhhhhhhhhhhhhhhh !!! Bila nak siap nih?????????

SPEKONG
08-07-09, 09:03 AM
sabar bang.......
tak lama siap le tur...

Midnakal
09-07-09, 01:45 PM
bro...kalu ada nak cari wiring diagram...roger gua.

PeeJay
09-07-09, 08:07 PM
bro...kalu ada nak cari wiring diagram...roger gua.

Memang mencari-cari la gua se entero dunia wiring diagram ni. Seminggu gua surf internet, berbelas-belas pomen wiring dah gua tanya, semer tk dpt membantu.

Gua ada masalah dgn wiring ke pintu dan bahagian ke belakang!
Disebab halfcut ini datang tanpa pintu, semua wiring ke power window di buka dgn soketnya sekali dekat fius box. Kiri dan kanan plak tuh. So nk kena buat wiring baru nk gunakan bahagian fius box yg sama.
Nk kerat soket yg tk berkenaan dan ganti ke power window. Byk soket tk berguna spt vsa, srs, abs, eps dll gua nk terminate. Satu lagi prob. semua tulisan jepun kat fius box, tk paham, nk cari fius cigarette lighter pun jumpa!

Wakari maskat, ondesey ney..
Nippon lak..

Mid! Ada diagram gua nak la utk model accord euro r torneo f20b.
Kalu tk keter gua tingkap pakai pulas tangan je la jawabnya!

Midnakal
09-07-09, 09:02 PM
Bro...gua try usha cari...but cuba sekali lagi lu nyatakan specnya..... Model tahun bila and body specs? Dgn pantas gua akan selongkar balik koleksi koleksi yg ada...kalau tak ada gua cari tmpt lain.

p/s: Tak janji ada ....but im gonna try my best.

PeeJay
10-07-09, 07:14 AM
Bro...gua try usha cari...but cuba sekali lagi lu nyatakan specnya..... Model tahun bila and body specs? Dgn pantas gua akan selongkar balik koleksi koleksi yg ada...kalau tak ada gua cari tmpt lain.

p/s: Tak janji ada ....but im gonna try my best.

Accord Euro R Sir Torneo - CF4.
Engine F20B.- tiptronik

PeeJay
12-07-09, 01:14 AM
Gua nk up-date projek gua untuk minggu ini..

actual implement, salin semua h cut cf4 ke sv4.
Yang logik la..
3 hari kopak engine lama
2 minggu kelebek engine bay masuk f20b dgn interior cf dash board.
2 minggu main dgn wiring
1 minggu touch up and furnish up.
Tu pun ramuan semua kena ada dan mesti ngam!

Mounting h22a utk tgh, pully hydrolic stereng, bracket sebelah gear box. Segala socket, harness ke fius box.

Dan jgn buang masa dan tenaga utk install benda yg tk masuk dek akal yg jepun pun tk buat utk sv4 spt
eps, abs, vsa, master pump (but mungkin boleh but time to modifield), dry shaft, lower frame.

Dan yg penting pomen.
Walaupun dpt pomen terror tapi dgn upah ..1.3k ke 2k pun, sanggup ke dia org ngadap keter projek tu je 2 ke 3 minggu utk tampung kos gaji dia org? So nk tk nk pomen nih tk boleh tutup kedai semata mata layan satu job yg ini. Lain la byr upah 5-6k. Tu pun abis job convert seminggu pomen demam!

So pengalaman gua sendiri, dah 6 minggu berlalu, baru nampak hasil job ni nak complete.
Sepanjang tempoh tu kena jaga hati pomen, jgn push asyik tanya bila nk siap, padahal kita hari2 jalan kaki pegi keje.
Bagi masa kat pomen cari ilham. Kerja convert pelik2 ni kira kerja seni. Kalu ilham pomen tu lari atau tk sampai alamak nya terbengkalai projek!
Sama2 owner turun padang utk membantu..

Just share utk semua.

Gua punya keter final stage dah .. tinggal buat wiring ke pintu utk power window dan touch up sikit-sikit wiring kasi kemas dan tak serabut. Engine bay ada skit2 untuk kasi kemas terutama power stereng pully tengah dok mencari H22a supaya rendah skit. kalu tak bonet sangkut.

Kos lom finalize lagi tapi anggaran kasar seperti berikut:

1. Half Cut - RM3.8K termasuk body part CF2
2. Bush, belting, bearing dan perkakas engine termasuk minyak RM 1K
3. Upah RM1.3K
4. Upah wiring pintu kat kedai wiring lain - lom tahu ..anggaran RM300 kut
5. Bracket, Mounting h22a - lom tahu - anggaran RM500 kut
6. Touch up dash board - lom tahu.
7. Re-Fill adjuster absober hotbit gua - 4 x 120 = RM480.00

Gedubuk gedebak -- melekat 8 riban nih ,.,... adehhhh ..

Khamis lepas member gua ada pergi tengok keter tuh kat bengkel sebab gua tak boleh pergi bz keje.. Dia dah test drive keter tuh dalam keadaan bahagian depan keter tanpa bonet dan finder tepi:

1- AUto mood -- Okay .. sedap la jugak .. VTec mengaum pun sedap selepas RPM 4000 lebih.. Pick up not bad katannya (member gua pakai EG8 - engine DC2 intergra).
Dia compare dengan keter dia .. dia kata gua punya lagik sedap.

2. MAsuk mood manual .. tarik gear 2 dan 3... perghhhh .. lazat katanya!!!! Vtec buka jer menyentap ... boleh kalah DC2 dia ... (tak tau la dia nak bodek gua ker?)

3. So .. secara dasarnya .. F20B transplant complete set with OBD2, tiptronik kira succes. CUma yg buat delay ialah mender2 kecik jer.. Engine system dah suksess..

Gua hari selasa baru boleh turun tengok keter gua .. adeh rindu nya..

dakjoe
13-07-09, 12:09 AM
Syukur bro peejay................
Bolehlah buat mini TT automobil lepas kete siap nanti.
Kete aku laks...lepas tukar mounting enjin...bunyik kruk krak kruk krakk.....adusss sakit jiwa dibuatnya...apa hal hah....!!! aku suspect getah mounting maybe lembut or pomen pasang paksa menyebabkan getah mounting abnormal. Bro midnakal boleh bantu kot...!!!

PeeJay
13-07-09, 10:55 PM
Syukur bro peejay................
Bolehlah buat mini TT automobil lepas kete siap nanti.
Kete aku laks...lepas tukar mounting enjin...bunyik kruk krak kruk krakk.....adusss sakit jiwa dibuatnya...apa hal hah....!!! aku suspect getah mounting maybe lembut or pomen pasang paksa menyebabkan getah mounting abnormal. Bro midnakal boleh bantu kot...!!!

Kekadang getah mounting tuh tak ngam dan bukan dia punya kut... Yang elok masa nak beli ...bawa sample yg rosak ...Kalu main sebut model jer... Kedai spare part main amik jer.. sebab getah mounting ni common bagi dia org.. tak kan dia org belek dan perati betul-betul, nak nak time ramai customer.

suggetsion saya .. jgn beli getah saja .. beli seketul mounting .. yg kedai potong pun tak pe ..janji getah masih lembut dan tak pecah. Kalu beli getah kemudian jek masuk dalam lobang besi frame tuh .. emMm susah nak cakap la ke nGam man dia tuh .. sebab tuh munyik kut?

dakjoe
14-07-09, 11:34 PM
Kekadang getah mounting tuh tak ngam dan bukan dia punya kut... Yang elok masa nak beli ...bawa sample yg rosak ...Kalu main sebut model jer... Kedai spare part main amik jer.. sebab getah mounting ni common bagi dia org.. tak kan dia org belek dan perati betul-betul, nak nak time ramai customer.

suggetsion saya .. jgn beli getah saja .. beli seketul mounting .. yg kedai potong pun tak pe ..janji getah masih lembut dan tak pecah. Kalu beli getah kemudian jek masuk dalam lobang besi frame tuh .. emMm susah nak cakap la ke nGam man dia tuh .. sebab tuh munyik kut?

TQ Bro......sorry sy rogol thread anda. Hr jumaat ni br nak pi bengkel. Masa pasang tempohari...pomen mcm ssh jer nak masukkan mounting kat G/Box tu....maybe slh spec tp dia main sumbat jgk.

PeeJay
18-07-09, 02:24 PM
uP-dATED 18 jULY 2009

Transplant process dan menghampiri penghujungnya..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/mySv4.jpg

Piping aircond, break pump masih lom settle. Piping aircond kena custom, sebab yg ori terlebih sudah...

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/F20Bme.jpg

Satu seat driver jer dipasang untuk sessi uji pandu..

http://i699.photobucket.com/albums/vv351/PeeJay_08/mysv41.jpg

Masa untuk melunaskan bil-bil dan memikirkan bagaimana nak settlekan perkara kecik-kecik termasuk interior part yg tak dapat di selesaikan di bengkel.

Juga masa untuk menge "test" ....

Disebabkan system brek masih lagi kurang umph.. suspect master pump bocor.. sessi men "prang" dalam keadaan hati-hati sebab jalan tak berapa panjang nak tarik:

Nih realiti dan kisah sebenar, tidak dari mulut org yg cakap-cakap sebab tuh hari kawan Peejay yang test... Gebang jer lebih kater sedap ... tapi semalam gua dapat merasakan sendiri hasil dari engine F20B tiptronik nih...

Di sebabkan system ekzos belum complete... piping CF4 besar (2.2) inchi - ori SV4 kecik. sessi "prang" engine bunyi macam motor bot atau serombong kapal!!

1. Keadaan statik - ram engine - RPM naik tak la selaju gua sangka .. berat juga nampak nye... Yang heran .. melepasi 5 ribu RPM semput .. macam ada cut off.
Gua take note kat situ dan inform pomen.. tapi dia cakap .. cuba bawa dulu.

2. Mode Auto - gua start prang untuk jalan yang jarak tak sampai 100 meter.
Huh .. auto mood gear betukar cepat betul tak sampai rpm 3 dah change..tapi smooth .... tak merasa pun Vtec buka. Pemanduan biasa tuh...
Gua cuba sekali lagik prang dengan auto mood, than drop gear 2.. tarik sampai 5 ribu RPM -- baru ada rasa lonjakan ... dan RPM naik menggila sampai 7 ribu!! Gua gelabah giler takut langgar tembok .. release pedal dan tarik hand-break kuat-kuat.. perghh .. bleh tahan Vtec dia.. tapi rasanya tak sehebat turbo... tapi tak pe.. awal lagik nak buat penilaian.

3. Gua pusing lagi satu round.. kali nih mood manual tip tronik. Dari kereta statik tarik gear 1, tekan + jadi 2 ... 3 ... dan 4 .. emmm berpungsi ..tiptronik.
Sekali lagi test.. dari gear 1.. gua tekan minyak dan lepas, tekan lepas .. gear 1, 2 3 dan 4 bertukar otomatik ... aik?? cam oto gak ker?

Gua pusing lagik sekali .... tekan gear 1 keras sikit, masuk 2 tekan sampai cecah 5 ribu, sekali lagik vtec bukak... gua mula gelabah ... nak tekan + tertekan - , drop gear 1 .. meletOp-letOp bunyi engine .. ehhehe ..

Yang pastinya ... gua kena mahirkan diri duLu dengan tiptronik .. dapat jalan pun tak sesuai ... emM .. tunGgu next week la utk sessi ujian penuh..

Cuma rumusannya .. gua dapat merasakan oto mode .. memang tak de feel la kalu nak merasa VteC.. kalu manual kan sedap? boleh controL pedaL, clutch .. nak spin tayar pun senang ..

Tak pe .. gua ada tiptronik yg menyelamat ..kalu Oto .. huh tepUuuu la jawabnya..
Pada rakan-rakan nak convert oto ... ermm rasanya pikir2 kan lah ...

FEEL..... V tEC FeEL kureng beb.

PeeJay
23-07-09, 05:02 PM
PROJECT SIAP!!!!!!!! Tunggu up-load final gambar jer

Berikut adalah pembelanjaan / damage untuk projek ini:

1 Timing Belt 1 set (double) 630.00
2 Water Pump CF4 135.00
3 Alternator Belting 60.00
4 Timing mounting 50.00
5 Gear Box Mounting - H22A 50.00
6 Engine Mounting - H22A new 50.00
7 Gear Box Brecket mounting 30.00
8 Engine Oil sentetik 168.00
9 Oil filter 15.00
10 Spark Plug 40.00
11 Gear Box Oil (ATF) 6 liter 80.00
12 Compresor Belting 40.00
13 Power Stereng Pully and pump - H22A 50.00
14 Ekzos welding (standard) 30.00
15 Wiring Power window - send to others wireman 300.00
16 Piping Air Cond - welding 30.00
17 Gas Air-cond, Vacum & Oil comp 80.00
18 Labour Charge - Overall for 48 days workman ship 1,600.00
19 Brake Horse 30.00
20 Master Pump Kit 45.00
21 Half cut CF4 c/w F20B engine 3,800.00
22 Kenduri kesyukuran makan Siakap bersama Pomen 80.00

Total in RM 7,393.00

eos30d
23-07-09, 05:51 PM
murah... compare klu nak convert b16a skrg nih

Retired
23-07-09, 05:57 PM
murah... compare klu nak convert b16a skrg nih

welcome eos30d (ni member uni aku kat UMS). pernah pakai beberapa kete...enjin vtec pun ada...semoga dia dapat memeriahkan lagi thread automobile :)

PeeJay
23-07-09, 07:56 PM
murah... compare klu nak convert b16a skrg nih

Tak la murah sebenarnya ...

Gua tengah post mortem nih kenapa kos naik sebab memang target awal dalam RM6,000 jer budget. Tapi ini satu pengajaran sebab tak amik kira hal-hala berikut:

1. Beli halfcut tak tanya barang mounting boleh masuk ker tak? Jadi terpaksa beli part-part mounting dari H22A, dan kedai spare part bila jual benda kecik2 mcm nih dia tekan harga. Lagi pun gua tak tau brg CF4 ada yg tak boleh masuk SV4. Jadi barang nih beli runcit-runcit tuh yg jadi mahal. So kalu dah tahu, prepare awal, kautim awal kos nih boleh reduce antara 500 - 800.

2. Upah - perjanjian awal dengan pomen RM1.3k ... sebab dia ingat mudah. Tapi semasa pasang baru dia tahu, merayu up-harga - so gua extrakan dia 300 lagi engan syarat ada guarentee 6 bulan.

3. Kegagalan pomen menyempurnakan wiring, power window terpaksa tolak ker kedai wiring yang lain kos additional RM300.00. Sebab utama soket tak ada, tap wiring baru.

So, sebenarnya kalau betul2 planning, dapat jimat seribu.


Gua sekarang F20B tiP tronik !!!! hehehheheeh

Midnakal
24-07-09, 01:47 PM
vavvieeeeeee lu PeeJay ahhahahahhahha

W_A_F_D_I
24-07-09, 07:50 PM
Well done bro peejay.... teringin nak naik keter lu la bro..

PeeJay
24-07-09, 11:05 PM
Well done bro peejay.... teringin nak naik keter lu la bro..

Boleh... Cuma vtec, dia punya starting, pergi tk macam high bost turbo. Main vtec kena selalu high rev! Sebab vtec hanya buka bila rpm 5000. Bunyi vtec buka tu memang mengasyikkan! Kena plak intake open port, ekzos buluh piping direct, pastinya en. Jpj dan trafik pandang dan jatuh hati.
Engine honda euro r vtec sememangnya utk high rev! Ianya berbeza dgn i-vtec yg lebih menjimatkan. Tapi vtec lama ni lebih pada menghaburkan kuasa torqe dan bersedia utk meneguk minyak!
Kepuasan mendengar engine vtec bila tarik panjang2 dan bermain dgn gear tiptronik. Kalu transmission manual lagi la mengasyikkan pemanduan.
Esok ada event motoshow bukit jalik 25 july 2009. Ada lebih 1000 buah honda vtec dan non vtec.

Datang lah ramai2!

Id_2k
28-07-09, 04:08 PM
Accord Euro R Sir Torneo - CF4.
Engine F20B.- tiptronik

Hi bro,
Mintak advise SV4 conversion tu buat kat bengkel mana? camner nak contact?

PeeJay
28-07-09, 11:22 PM
Hi bro,
Mintak advise SV4 conversion tu buat kat bengkel mana? camner nak contact?

Terima kasih kerana berminat utk convert engine dan mk portal automobile as a refrence!
Selagi anda mk user, saya akan share dan kongsi tentang panduan nk convert engine khusus nya vtec utk accord.
Sila private msg sy utk keterangan lanjut!

PeeJay
29-07-09, 10:36 PM
gua publish kan bengkel tersebut.

AJ auto garage.
No. 42 jln Pluto AY U5/AY,
Seksyen U5 pinggiran subang
013-2289772 - jabar!

Specialist convert wira turbo.

Utk lain pomen dan half cut sila contact gua, bro peejay.

eos30d
30-07-09, 03:23 PM
Tak la murah sebenarnya ...

Gua tengah post mortem nih kenapa kos naik sebab memang target awal dalam RM6,000 jer budget. Tapi ini satu pengajaran sebab tak amik kira hal-hala berikut:

1. Beli halfcut tak tanya barang mounting boleh masuk ker tak? Jadi terpaksa beli part-part mounting dari H22A, dan kedai spare part bila jual benda kecik2 mcm nih dia tekan harga. Lagi pun gua tak tau brg CF4 ada yg tak boleh masuk SV4. Jadi barang nih beli runcit-runcit tuh yg jadi mahal. So kalu dah tahu, prepare awal, kautim awal kos nih boleh reduce antara 500 - 800.

2. Upah - perjanjian awal dengan pomen RM1.3k ... sebab dia ingat mudah. Tapi semasa pasang baru dia tahu, merayu up-harga - so gua extrakan dia 300 lagi engan syarat ada guarentee 6 bulan.

3. Kegagalan pomen menyempurnakan wiring, power window terpaksa tolak ker kedai wiring yang lain kos additional RM300.00. Sebab utama soket tak ada, tap wiring baru.

So, sebenarnya kalau betul2 planning, dapat jimat seribu.


Gua sekarang F20B tiP tronik !!!! hehehheheeh

1 . Itu benda standard.. even klu EG masuk halfcut EG9 pun.. mounting kena ubah.

2. bab upah ni, klu aku.. aku akan hantar ke bengkel yang betul qualified utk convert enjin. klu wiring power window pun dia x bleh buat.. mmg fail la pomen tu.

PeeJay
31-07-09, 12:42 PM
Up-Date status Projek!!!


Accord SV4 gua yang bertampUk aka berbelanG..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/29072009993-1.jpg


Hinjin F20B (180hp) yang sudah menghuni ruangan bonet SV4 gua. Target minggu depan masuk PuspakoM untuk di"endose" dan tukar nama dalam surat beranak keter nih ..
Series F bermula ..makan terpadam la series MA, SOCH dalam geran tuh..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/26072009968.jpg

Jenguk di bawah tengok system ekzos:
2 ketul center bulet dan piping 2.3 inchi dan Mufler yg biasa pakai kat Nismo nih adalah hasil kerja pakar ekzos SUbang 2 Bob!

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/28072009984.jpg
http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/28072009985.jpg
http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/29072009995.jpg

Apa??? Bunyik?? buNyi camana?? emMm .. Bunyi tak la pranGgg sangat .. Bunyi macam biasa mengaum kasar bila tarik.. Tapi kalu dah kelajuan maintain 100kmh.. senyap jer... selesa ..cukup untuk anak kecil terlena dalam keter tanpa gangguan.
Pick-up?? eMMm ..pick-up rasanya ada skit berbanding ekzos asal standard.. dalam 5% increase kut..

Mari kita tengok dalam interior coKpit plak...
DAshboard CF4 mangambil alih ruangan lama dashboard asal. Bak kata seorang kawan.. dashboard ni membuat rasa muda kembali bila berada di dalam nya..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009977.jpg

Errr.. Biarpun ada org anggap menyalin dashboard nih kerja giler.. tapi bagi gua dia ada nilai sentimental biarpun pomen tuh hampir mental giler nak pasang....Guaa puas 70%............

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009979.jpg

Aircond controller - Fully digital ... set jer nak sejuk berapa degree, dari kutub utara nye suasana ke gurun sahara.. pilih 18 degree, 24, 26 atau 30 degree. set fully auto.. compressor aaircond akan berkerja untuk menyamankan tuan nya di dalam .. Fully auto.. kalu tak mau manual..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009971.jpg

Deck bawah pulak radio niPPon BoSe honda ... frenkuansi jePun .. so sementara waktu nih terpaksa la gua layan klasik channel. 88.9Mhz

Navigator jepun yg tak berfungsi .. hanya boleh main CD ori jer.. pirate tak mau iduP

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009974.jpg

Jenguk gear console tiptronik yg dok gebang-gebang selama ini.. Walaupun kuasa tak sehebat manual .. tapi kelebihan tiPtronik tak dapat di nafikan .... nak pranGgg tolah jer kesebelah kanan D4 - keseronokkkan guna tiptonik bila slow kat trafik light dia drop gear sendiri... lepas tuh tekan minyak baru masuk gear tinggi ..Cuma sayangg .. manual 4 kelajuan jer .. kalu 5 ..emmMm ..lagik seronok..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009978.jpg

Jenguk meter CF4
http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009975.jpg

Simple dan jelas..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/27072009981.jpg
Jarum Meter nih ringan jer melentOk kekanan ... tekan pranGGgg jer... jarum meter dah kekanan...


Kawan seperjuangan EG8 yang bernadikan B18A..

http://i676.photobucket.com/albums/vv125/PeeJay_09/29072009990.jpg

Retired
31-07-09, 12:54 PM
very nice bro.... hehehe selamat merembat :O

dia punya controller music tu dalam bahasa jepun...tu yang bahaya kang tak pasal2 tgk ada clip2 jepun yg sudah di download :D

sober
01-08-09, 02:01 AM
Bro PeeJay,

Congratulations on ur mod! Bila Vtec buka bunyi dan "pull"nya memang sedap! Btw, to "open" your vTec faster, I think you can you put in VAFC1 or VAFC2 to change the RPM when VTEC is openning and also there's a lot of settings to play with.

- Happy "heavy" footing... hehehe... :Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:

PeeJay
01-08-09, 05:54 PM
Bro PeeJay,

Congratulations on ur mod! Bila Vtec buka bunyi dan "pull"nya memang sedap! Btw, to "open" your vTec faster, I think you can you put in VAFC1 or VAFC2 to change the RPM when VTEC is openning and also there's a lot of settings to play with.

- Happy "heavy" footing... hehehe... :Finger_fing22::Finger_fing22::Finger_fing22:

Yep bro sober. That stage i'll go later step by step according to my monthly budget. Priority on-
1. Change air intake to open port.
I looking 4 Apex-i filter.
2. Install fuel regulator- prefer greddy.
3. Install e-manage. And fine tune.
4. Dyno test- see how much wbhp. - i'm happy if get whp not less than 160 whp.

sober
03-08-09, 02:24 AM
Yep bro sober. That stage i'll go later step by step according to my monthly budget. Priority on-
1. Change air intake to open port.
I looking 4 Apex-i filter.
2. Install fuel regulator- prefer greddy.
3. Install e-manage. And fine tune.
4. Dyno test- see how much wbhp. - i'm happy if get whp not less than 160 whp.

Hi bro.

I'm using the Apex-i open port filter now... very good. U'll immediately feel the car is more reponsive but of course noisier (but i think u'll love it more when Vtec kicks in :Violent_sterb285: ) when u step on it. When at crusing around 130-160kmh it'll act just like normal stock filter... just a little bit louder than stock. But then again, this is for me only lar... maybe for u it'll be more garang... lolx...

As for ur setup, if tuned properly i think u can easily get 160whp.

Good luck and all the best in ur tuning... I got a feeling u'll fall in love with it.. :icon_biggrin: If u dont mind, take me for a ride once all ur mods are in place. Cheers, bro!

drydust
03-08-09, 04:20 PM
Hi bro.

I'm using the Apex-i open port filter now... very good. U'll immediately feel the car is more reponsive but of course noisier (but i think u'll love it more when Vtec kicks in :Violent_sterb285: )
As for ur setup, if tuned properly i think u can easily get 160whp.


cum i modify for u lah...very quiet 1...increase to 280BHP....its called YatPetSi filter after modify,..uhuhu LKH!:icon_biggrin:

Midnakal
03-08-09, 04:23 PM
COOL!!!! Bila nak ngetest nyer bro....!!!! :)

PeeJay
03-08-09, 05:53 PM
COOL!!!! Bila nak ngetest nyer bro....!!!! :)

He he he. Kalu test ngan wira yg tu gua berani.. Tapi wira turbo BD ops.. tunggu dulu.. Cut off lum cabut! 170kmh dah bunyi loceng! He he he..
Tu pun kena main sekilo je.. Jauh2 gua makan asap!

PeeJay
07-08-09, 05:32 PM
Status up-date untuk Project Transplant ini:

31 July 2009 - Submit document keUnit penyeliaan teknikal JPJ Putrajaya untuk tujuan penukaran engine:
- Surat / invoice beli engine
- Surat Kastam import engine yg original disahkan
- Salinan geran kereta.
4 August 2009 – Dapat kelulusan, dari Bahagian unit Selia Teknikal JPJ Putrajaya, dapat surat arahan ke Puspakom dalam masa 3 bulan.

5 August 2009 – Hantar kereta untuk pemeriksaan Puspakom. Pemeriksaan- LULUS
Yang paling best, pegawai Puspakom macam paham paham jer selera modifikasi kiter.

Gua masuk PUSPAKOM dengan keadaan kereta, Ekzos 2.3 inchi depan ke belakang, mufler besar, paip belakang lobang luas dekat 5 inchi (air tin 2 ketul boleh masuk ikut ukuran JPJ), bunyi memang kaw-kaw. Lowerd depan 2 jari jer lips dengan jalan. Rim sukan 17 inchi. Tayar agak botak (makan tak rata sebab kangkang), brek tak berepa mencengkam. Cermin tinted.
But thanks to Puspakom bcoz memahami selera org muda..

6 August 2009 – Endose no. penukaran no engine dari seria MA5)XXXXXX kepada F20B2XXXXX

So secara legalnya, transplant engine complete dan diluluskan oleh undang-undang. Tak perlu takut dengan road block!

gigs
07-08-09, 08:47 PM
Tahniah PeeJay.
Sudah boleh bikin satu TT tunjuk kete.

PeeJay
08-08-09, 07:49 PM
Tahniah PeeJay.
Sudah boleh bikin satu TT tunjuk kete.

Thank you tokey fun fair. TT menunjuk akan di up kan soon, bila ada permintaan. Selain gua said sogo pun dok galak kepish-kepish dgn kancil turbo convert dia, elok buat tt tunjuk keter gak!
Kawan2 lain camana?

dakjoe
09-08-09, 12:02 AM
Aku setuju satu TT tunjuk2 kete diadakan......

P/S : Aku kete stendet mendet jer........malu sehhhhhh

PeeJay
09-08-09, 02:04 AM
Aku setuju satu TT tunjuk2 kete diadakan......

P/S : Aku kete stendet mendet jer........malu sehhhhhh

Lu stendet kilang pun dah 284 hp! Silap lu tk malu, gua yg lari...

KiNgX
09-08-09, 02:12 AM
Yep bro sober. That stage i'll go later step by step according to my monthly budget. Priority on-
1. Change air intake to open port.
I looking 4 Apex-i filter.
2. Install fuel regulator- prefer greddy.
3. Install e-manage. And fine tune.
4. Dyno test- see how much wbhp. - i'm happy if get whp not less than 160 whp.

PeeJay, ada 1 lagi yang nak kena buat, baru nampak cool..!!

5. Letak stiker Decepticon kat belakang. Jangan letak stiker autobots. :icon_attention:

sober
09-08-09, 02:23 AM
cum i modify for u lah...very quiet 1...increase to 280BHP....its called YatPetSi filter after modify,..uhuhu LKH!:icon_biggrin:

LKH!!! Dun kacau pls thread lar :Violent_sterb188::offtopic:

aja
10-08-09, 09:16 PM
Peejay,

Tahniah di atas transplant tu..walaupun sebenarnya hampir mustahil untuk lakukan. Malaysia Boleh!!

Walaubagaimanapun, model yang Peejay install ini bukan Euro R. Ni dari model CF4 Sir. kalau model CF4 Sir-T, yang tu manual tranny. Euro R model CL1 tahun 2001-2003 datang dengan head merah, engine H22AR, ber c-c- kan 2.2 dengan 5 kelajuan gear manual. Wheelbase nya sama. Euro R tahun 2003 ke atas dikenali dengan CL7-K20AR.

Satu lagi, jangan terlalu 'membelasah' gear tiptronik tu. Takut nanti umurnya tak panjang. Secondhand gear-box untuk F20B ni di jual sekitar MYR1.5k di kedai-kedai potong yang berkenaan.

Selamat mem-vtec !!

PeeJay
10-08-09, 09:42 PM
Peejay,

Tahniah di atas transplant tu..walaupun sebenarnya hampir mustahil untuk lakukan. Malaysia Boleh!!

Walaubagaimanapun, model yang Peejay install ini bukan Euro R. Ni dari model CF4 Sir. kalau model CF4 Sir-T, yang tu manual tranny. Euro R model CL1 tahun 2001-2003 datang dengan head merah, engine H22AR, ber c-c- kan 2.2 dengan 5 kelajuan gear manual. Wheelbase nya sama. Euro R tahun 2003 ke atas dikenali dengan CL7-K20AR.

Satu lagi, jangan terlalu 'membelasah' gear tiptronik tu. Takut nanti umurnya tak panjang. Secondhand gear-box untuk F20B ni di jual sekitar MYR1.5k di kedai-kedai potong yang berkenaan.

Selamat mem-vtec !!

Thank you AJA... atas penerangan details model tersebut. Saya mula-mula confiuse juga sebab ramai mengatakan CF4 tuh adalah spesis EurO-R .. tapi sebenar torneo.
CF4 SIR auto / tiptronic - 180hp sementara CF4 SIR-T manual 200hp.

Contoh CF4 torneo (rakan dari JB)

http://img155.imageshack.us/img155/5234/pb110072abc8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/859/pa080054fd8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/5923/pa080055atm6.jpg

Original paint : NH578 Tafetta White

Transmission 7 position electronic control 4 speed automatic (S matics)
Engine model F20B
Max.power (Net), kw(PS)/rpm 180 ps (132.39 kw) / 7000 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 19.6 kg*m (192.21 N*m) / 5500 rpm
Power density 7.33
Compression ratio 11
Bore, mm 85
Stroke, mm 88

http://img512.imageshack.us/img512/7485/pa080059jj2.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/8104/pa080058rh2.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/2007/pb110073aua8.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/7571/pb110080kz8.jpg


CF4 menggunakan OBD2 sementara H22A dari model prelude BB1, BB4 atau CD6 dan juga CF2 OBD1. Kelebihan OBD1 nih, ECU P13 dia ramai pomen dah explore dan untuk re-chip, lebih mudah dah bersepah chip nya.

OBD2 nih menurut budak2 Honda belum banyak yg explore. Bergantung sepenuhnya pada VAFC.

aja
10-08-09, 11:20 PM
Thank you AJA... atas penerangan details model tersebut. Saya mula-mula confiuse juga sebab ramai mengatakan CF4 tuh adalah spesis EurO-R .. tapi sebenar torneo.
CF4 SIR auto / tiptronic - 180hp sementara CF4 SIR-T manual 200hp.

Contoh CF4 torneo (rakan dari JB)

http://img155.imageshack.us/img155/5234/pb110072abc8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/859/pa080054fd8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/5923/pa080055atm6.jpg

Original paint : NH578 Tafetta White

Transmission 7 position electronic control 4 speed automatic (S matics)
Engine model F20B
Max.power (Net), kw(PS)/rpm 180 ps (132.39 kw) / 7000 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 19.6 kg*m (192.21 N*m) / 5500 rpm
Power density 7.33
Compression ratio 11
Bore, mm 85
Stroke, mm 88

http://img512.imageshack.us/img512/7485/pa080059jj2.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/8104/pa080058rh2.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/2007/pb110073aua8.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/7571/pb110080kz8.jpg


CF4 menggunakan OBD2 sementara H22A dari model prelude BB1, BB4 atau CD6 dan juga CF2 OBD1. Kelebihan OBD1 nih, ECU P13 dia ramai pomen dah explore dan untuk re-chip, lebih mudah dah bersepah chip nya.

OBD2 nih menurut budak2 Honda belum banyak yg explore. Bergantung sepenuhnya pada VAFC.

CF4 bukan datang dari jenis Torneo.

Honda produce CF4 dalam dua model. i.e. Accord CF4 & Accord Torneo CF4.

Beza Torneo CF4 dgn Accord CF4 nih lampu depan dia lebar sikit & lampu belakang kecil dan panjang.

Gambar Accord warna putih di atas bukanlah gambar CF4 Torneo, tapi itu adalah Accord CF4 dengan bodykit Accord Euro R CL1.

Perbezaan yang ketara dari contoh gambar di atas di antara Accord CF4 dan Accord Euro R CL1 adalah set knucle. Untuk makluman, CL1 Euro R knuckle 5 lubang. CF4 hanya punyai 4 lubang sahaja.

Mesti Peejay tertanya-tanya bagaimana saya tahu banyak mengenai accord jenis ini yer. Untuk makluman, dahulu (dan masih sekarang) saya own Accord Euro R CL1. Sekarang juga saya memandu Accord Euro R CL7 (euro R model baru dengan engine K20AR).

Harap itu dapat membantu.

PeeJay
10-08-09, 11:56 PM
Okay .. lagik confuse..

Mesti CF4 ada gelaran khusus. kalau bukan Torneo?
CL1 & CL7 = Euro-R
Apakah nama untuk kod CF4? Accord Torneo la kan atau ada nama lain?

Adakah CF4 SIR-T manual tuh saja yg bernama Torneo? So model CF4 Sir hanya di panggil Accord CF4 SIR sahaja?

Dan gambar di atas pastinya adalah CF4, tapi menggunakan body kit Euro-R.
Tapi bila kita panggey CF4 itu Torneo, ada pula org cakap bukan.. Ini buat saya confuse .. maklum la model ni sangat jarang ada kat Malaysia.

Dan tahniah juga untuk saudara Aja yg memeliliki CL7 - K20AR .. idaman kalbu tuh...

p/s So .. i hv to set back in my mind = my engine transplant from Accord CF4 only .. (no Euro-R or No torneo).. Rasa nye jelas..
Ramai yg tak tau ni termasuk pomen saya, tokey kedai potong yg jual halfcut itu sendiri ...

Good knowladge

aja
11-08-09, 12:07 AM
Okay .. lagik confuse..

Mesti CF4 ada gelaran khusus. kalau bukan Torneo?
CL1 & CL7 = Euro-R
Apakah nama untuk kod CF4? Accord Torneo la kan atau ada nama lain?

Dan gambar di atas pastinya adalah CF4, tapi menggunakan body kit Euro-R.
Tapi bila kita panggey CF4 itu Torneo, ada pula org cakap bukan.. Ini buat saya confuse .. maklum la model ni sangat jarang ada kat Malaysia.

Dan tahniah juga untuk saudara Aja yg memeliliki CL7 - K20AR .. idaman kalbu tuh...

Tak perlu dengar cakap orang. Buat search dalam internet. Maklumat tu lagi tepat!!

Easy understanding, macam kereta Waja 1.6 ler.

Waja 1.6 biasa vs. Waja 1.6 CPS
Accord Cf4 vs. Accord CF4 Tornoe

model still sama tapi ada nama sub-model. Tu jer.

Begis
09-09-09, 02:52 PM
Bro aja,

Mcm biasa nmpk nick you dlm zth. Rasa bro mmg selalu kt sana kan?

PeeJay
13-09-09, 01:33 AM
aja adalah otai dalam hal-hal automobil part terutama accord dan vtec series!
Saya ada mengikuti post forum beliau..
Posted via Mobile Device

NeoCyber
15-09-09, 04:43 PM
peejay. berapa kos cat ko? di mana cat?

aku mencari2 tempat utk cat kereta yg bagus.

ada hati mau tukar kaler lah.

PeeJay
16-09-09, 05:29 PM
peejay. berapa kos cat ko? di mana cat?

aku mencari2 tempat utk cat kereta yg bagus.

ada hati mau tukar kaler lah.

Gua belum cat pun tapi dah usyar ..

Cost untuk cat 2K fast dry dalam RM1800 - RM 2500 bergantung pada keadaan.

Ad 3 tempat yg kualitinya amat memuaskan dgn harga seperti di atas:

1. Cheras .. Tepi Highway selepas tol Bukit DUkung ceras menghala ke KL
2. Sungai Buluh, dan Kampung Melayu Subang..
3. Dan Paling dekat kat Puchong Permai - Auto Docta

Sementara itu saya sertaikan senarai paint COde Original Honda untuk rujukan:

B-35M Blue Metallic Clearcoat
B-35M Montreal Blue Metallic Clearcoat
B-35M Grayish Blue Metallic Clearcoat
B-37M Florence Blue Metallic Clearcoat
B-45P Madison Blue Pearl Clearcoat
B-47M Superior Blue Metallic
B-49M Laurel Blue Metallic Clearcoat
B-52P Wein Blue Pearl Clearcoat
B-53P Celestial Blue Pearl Clearcoat
B-54P Cobalt Blue Pearl Clearcoat
B-56M Saxony Blue Metallic Clearcoat
B-58M Concord Blue Metallic Clearcoat
B-59P Buckingham Blue Pearl Clearcoat
B-62P Captiva Blue Pearl Clearcoat
B-63P Harvard Blue Pearl Clearcoat
B-64P Fresco Blue Pearl Clearcoat
B-67P Alt. Blue Green Pearl Clearcoat
B-68P Pacific Blue Pearl Clearcoat
B-73M Cyclone (Gray) Blue Metallic Clearcoat
B-74P Adriatic Blue Pri Metallic Clearcoat
B-80P Mystic (Teal) Blue Pearl Clearcoat
B-83M Nordic Mist Metallic Clearcoat
B-89P Deep Velvet Blue Pearl Clearcoat
B-90P Super Sonic Blue Pearl Clearcoat
B-91M Crystal Blue Metallic Clearcoat
B-92P Nighthawk Black Pearl Clearcoat
B-95P Electron Blue Pearl Clearcoat
B-96P Eternal Blue Pearl Clearcoat
B-517P Sapphire Blue Pearl
B-520P Vivid Blue Pearl Clearcoat
B-529P Fiji Blue Pearl
BG-20M Monterey Green Metallic Clearcoat
BG-23M Bright Blue Green Metallic Clearcoat
BG-23M Brittany Blue Green Metallic Clearcoat
BG-26M Green Metallic Clearcoat
BG-28P Tahitian Green Pearl Clearcoat
BG-29P Aztec Green Pearl Clearcoat
BG-30P Arcadia Green Pearl Clearcoat
BG-31P Green Pearl Clearcoat
BG-33P Paradise Blue Green Pearl Clearcoat
BG-34P Azure Blue Green Pearl Clearcoat
BG-41P Iced Teal Pearl Clearcoat
BG-51M Opal Silver Blue Metallic Clearcoat



G-62P Geneva Green Pearl Clearcoat
G-71P Lausanne Green Pearl Clearcoat
G-73M Opal Green Metallic Clearcoat
G-95P Clover Green Pearl Metallic Clearcoat
G-82P Cypress Green Pearl Clearcoat
G-89P Sequia Green Pri Metallic
G-87P Dark Emerald Pearl Clearcoat
G-516P Deep Green Pearl Metallic Clearcoat
G-81P Emerald Green Metallic Clearcoat
G-83P Eucalyptus Green Pearl Clearcoat
G-508P Noble Green Pearl Clearcoat
G-77M Sage Green Metallic Clearcoat
G-78P Sherwood Green Pearl Clearcoat
G-98P Fiscus Green Pearl Clearcoat
G-95P Clover Green Pearl Metallic Clearcoat
G-511M Galapagos Green Metallic Clearcoat
GY-15P Fiesta Green Pearl Clearcoat
GY-16P Midori Green Pearl Clearcoat
NH-502M Asturias Gray Metallic Clearcoat
NH-95M Blade Silver Metallic Clearcoat
NH-531M Charcoal Granite Metallic Clearcoat
NH-92M Gothic Gray Metallic Clearcoat
NH-503P Granada Black Metallic Clearcoat
NH-512 Polar White
NH-515P Sirius White Pearl Clearcoat
NH-583M Vogue Silver Metallic Clearcoat
NH-0 Champion White Clearcoat
NH-526M Flint Black Metallic Clearcoat
NH-538 Frost White
NH-537M Pewter Gray Metallic Clearcoat
NH-561P Phantom Gray Pearl Clearcoat
NH-611M Athlete Grey Metallic Clearcoat
NH-592P Flamenco Black Pearl Metallic Clearcoat
NH-578 Taffeta White
NH-617M Thunder Grey Metallic
NH-503P Black Pearl Metallic Clearcoat
NH-91M Graphite Gray Metallic Clearcoat
NH-658P Graphite Pearl Clearcoat
NH-502M Medium Gray Metallic Clearcoat
NH-577P Nightshade Gray Pearl Clearcoat
NH-531M Charcoal Granite Metallic Clearcoat
NH-612M Regent Silver Metallic Clearcoat
NH-623M Satin Silver Metallic Clearcoat
NH-552M Sebring Silver Metallic Clearcoat
NH-536M Solaris Silver Metallic Clearcoat
NH-516M Nobel Silver Metallic Clearcoat
NH-624P Premium White Pearl Clearcoat
NH-75M Stout Silver Metallic Clearcoat
NH-603P White Diamond Pearl Clearcoat
NH-675M Magnesium Metallic



PB-74P Dark Amethyst Pearl Clearcoat


R-51 Phoenix Red
R-61M Chateau Red Metallic Clearcoat
R-63 Rio Red
R-66M Cardinal Red Metallic Clearcoat
R-67M Chianti Red Metallic
R-70M Navajo Red Metallic Clearcoat
R-72P Torino Red Pearl Clearcoat
R-74M Mulberry Red Pearl Clearcoat
R-75P Sonoma Red Pearl Clearcoat
R-78P Bordeaux Red Pearl Clearcoat
R-81 Milano Red Tricoat/Clearcoat
R-82P Cassis Red Pearl Clearcoat
R-86P Camellia Red Pearl Clearcoat
R-94 San Marino Red Clearcoat
R-95P Island Coral Pearl Clearcoat
R-96P Inza Red Pearl Clearcoat
R-97 Roma Red Clearcoat
R-504P Ruby Red Pearl Clearcoat
R-507P Firepepper Red Pearl Clearcoat
R-513 Rallye Red
R-522P Redondo Red Pear
RP-21M Horizon Gray Metallic Clearcoat
RP-25P Black (Dark) Currant Pearl Clearcoat
RP-29P Raisin Pearl Clearcoat
RP-31M Signet Silver Metallic Clearcoat
RP-32P Vintage Plum Pearl Clearcoat



Y-49 Barbados Yellow
Y-56 Phoenix Yellow
Y-62P Euro Yellow Pearl Metallic Clearcoat
Y-61P Inca Pearl Clearcoat
YR-513M Orange Pri Metallic Clearcoat
YR-92M Dark Beige Metallic Clearcoat
YR-538M Desert Mist Metallic
YR-87M Laguna Gold Metallic Clearcoat
YR-59M Misty Beige Metallic Clearcoat
YR-503M Rosewood Brown Metallic Clearcoat
YR-562P Bronze Silver Pearl
YR-92M Tuscany Taupe Metallic Clearcoat
YR-524M Naples Gold Metallic Clearcoat
YR-528M Shoreline Mist Metallic
YR-525M Titanium Metallic Clearcoat
YR-508M Heather Mist Metallic Clearcoat
YR-87M Laguna Gold Metallic Clearcoat
YR-505M Cashmere Silver Metallic Clearcoat
YR-523M Champagne Beige Metallic Clearcoat
YR-524M Naples Gold Metallic Clearcoat
YR-501M Cappucino Brown Metallic Clearcoat



WHEEL COLOURS
YR-73M Tawny Silver Metallic Clearcoat
NH-75M Stout Silver Metallic Clearcoat
YR-73M Tawny Silver Metallic Clearcoat


Sila pilih color apa nak??

PeeJay
24-10-09, 03:01 PM
Lama tak up-date perkembangan keter Peejay nih .. So progress report dan perfomance adalah seperti berikut:

Today genap 3 bulan selepas tukar stock engine F20B.

24 Oct 2009

Engine F20B masih standard stock. Hanya tambah Apex-i air filter jer.

So far running smooth tanpa banyak masalah.

mileage masa convert :58604 km
mileage terkini: 69877 km
Jumlah perjalanan: - 11,273 km

Mengikut rekod - 29 kali isi petrol - jumlah RM 2,522.00
Avarage penggunaa petrol : 23 sen /km

Service: So far 2 kali.
1st Toyota semi sentetic 10w/50w
2nd Minyak itam Idemetsu Vtec fully sentetic 10w/40w

Gear box oil - belum tukar 1st using Toyota 10/80 ATF

Kelajuan maximum pernah dicatat - 192kmh
Rev. maximum - 7400 RPM (cut off)
Vtec open - standard at 5200 RPM


others:

saman speed trap terkumpul - 6 saman ekor

PeeJay
05-05-10, 11:06 PM
Lama tak up-date..

Gua baru 2 bulan cat kereta .. Kos dalam RM1500 top up lepas eksiden itu hari ...

Warna: Black Kasturi 3K
Bengkel: Sg. Jelok Kajang.

Minor modifield: Tambah lips SIR depan, Masuk absober Tanabe Sastec Pro2, Walbro fuel pump.

civic maniac
29-06-10, 03:32 PM
hye saya newbies dlm ruangan ini...... boleh panggil saya civic maniac..... sy adalah salah seorang penggemar honda dalam malaysia ini tp model civic..... ubahsuai kereta kadang2 mengambil masa sebulan...... byk gak pengalaman yg saya alami sendiri dan kawan2 kelab civic saya.......mmg betul enjin boleh masuk plug and play tetapi wiring ttp kena buat balik disebabkan kereta kita ader yg local ader yg import.....sesiapa yang pakai kereta import selalunya tiada masalah untuk convertion.......

nice good choose of that......type r...... ini adalah cadangan saya.......sekiranya ade kawan2 yang ingin convert engine vtec tidak kira civic or accord....sy cadangkan k20a type r DC5 engine.......terbaik dan akan teruja dengan kelajuannyer........

bro kalo nak RSM Black saya ade

chow

PeeJay
29-06-10, 08:45 PM
bro join MHCC ke? Kita org ada gak la join TT tu ari kat equin park. ...
Civic? Mmg best n power!
K20a? Masalahnya half cut masih mahal... Cuma skrg ni ramai kawan2 accord angkat hc euro R, h22är dari cl1 yg harga semakin murah dan semakin berlambak di pasaran... Mmg sesuai sgt utk convert jerung...
Rsm black? Menarik gak,..

civic maniac
30-06-10, 08:49 AM
Ohhh ade kenalan ker kt dalam group MHCC........ bagus la mcm tue makin berkembang kenalan saya......... dulu ketika dulu mmg saya members dlm MHCC zon 4 area equine kajang n seri kembangan.............. kalo tanyer pada EC comel dorang tue Putri psl saya akartelo dr kajang cnfm dia kater tau....... tp sekarang saya beralih angin pegi ke kelab baru yang dipanggil My Civic Squad...... same jer sumer kelab yang penting civic kikiki

ye la bro mmg betui harga enjin tue panas n mahal tp kelajuan yg dia ader.....mmg tak bleh nk ckp....klo ikut hati nk g rompak bank nk convert enjin tue.....member habis smp 30k tuk siapkan keter dia dengan bernadikan k20a r.........takperla enjin maner pon yg penting vtec.....mengaum mengalahkan jentera lain......

ermmmm klo berkenan tuk rsm tue bleh lah pm sy nnt........byk gak brg lain yg saya bleh carikkan but more to civic la

p/s : duduk area maner bro

sam261079
30-06-10, 12:43 PM
Ohhh ade kenalan ker kt dalam group MHCC........ bagus la mcm tue makin berkembang kenalan saya......... dulu ketika dulu mmg saya members dlm MHCC zon 4 area equine kajang n seri kembangan.............. kalo tanyer pada EC comel dorang tue Putri psl saya akartelo dr kajang cnfm dia kater tau....... tp sekarang saya beralih angin pegi ke kelab baru yang dipanggil My Civic Squad...... same jer sumer kelab yang penting civic kikiki

ye la bro mmg betui harga enjin tue panas n mahal tp kelajuan yg dia ader.....mmg tak bleh nk ckp....klo ikut hati nk g rompak bank nk convert enjin tue.....member habis smp 30k tuk siapkan keter dia dengan bernadikan k20a r.........takperla enjin maner pon yg penting vtec.....mengaum mengalahkan jentera lain......

ermmmm klo berkenan tuk rsm tue bleh lah pm sy nnt........byk gak brg lain yg saya bleh carikkan but more to civic la

p/s : duduk area maner bro


Tumpang lalu skit .... wah dah start posting nampak civic maniac... good job nie yang aku suka ... Tuan Tanah Peejay one day kalau berkesempatan gua bawa jumpa lu dgn civic maniac.. mamat nie memang giler skit bab-bab keta ...
alah pusing-pusing pun akan jumpa gak
malaysia nie kecial ajer ...

PeeJay
30-06-10, 02:02 PM
ha ha ha ... Ok... je sam...tapi gua ni ibarat kuda tua... Tak larat dah follow budak2 muda yg makin agresif skrg.. Kita follow belakang je la...

cM... Convert.. K20, memang mahal utk just dptkan 200hp. Skrg pun dgn h22ar, dapat 200hp lebih dgn proper toyol! Bezanya body n casis je. Civic ek compare body accord, byk beza.. Atas jalan mmg civic dpn.. He he he.
Btw saya dok area puncak jalil. Nanti free kita ber tt!

civic maniac
14-07-10, 02:41 PM
ha ha ha ... Ok... je sam...tapi gua ni ibarat kuda tua... Tak larat dah follow budak2 muda yg makin agresif skrg.. Kita follow belakang je la...

cM... Convert.. K20, memang mahal utk just dptkan 200hp. Skrg pun dgn h22ar, dapat 200hp lebih dgn proper toyol! Bezanya body n casis je. Civic ek compare body accord, byk beza.. Atas jalan mmg civic dpn.. He he he.
Btw saya dok area puncak jalil. Nanti free kita ber tt!

demmm........amboi sam...sempat ko bahan aku yerk kui3..........thanks sam kerna mengajar aku untuk menambahkan lagi kenalan dan pengalaman kui3.........Peejay.... dah dekat sgt tue rumahnyer.....ala tak kesah la saper depan...keter power jockey cam haram tak guna gak kan......bleh2 nnt kiter MnM = (TT) lepak ngan group My Civic Squad saya..........kalo nak lepak n marking pon ape salahnyer sumer member2...just for test machine hik3..........majulah vtec untuk negara kui3.......bro kalo sy nk carik halfcut sebijik mcm bro ade tak tmpt nk recommend kan.....nk try sarung la maner tau bleh masuk kt civic ker baper yer price skang

faridwenger
21-09-10, 12:49 PM
alo bro2 semua..saya bru siap convert sv4 sya ker H22A..n nk setting vtec saya bleh kasi tau mana tempat2 pakar..n nk tukar ekzos..tolong lah beri pendapat..

PeeJay
23-09-10, 02:18 AM
alo bro2 semua..saya bru siap convert sv4 sya ker H22A..n nk setting vtec saya bleh kasi tau mana tempat2 pakar..n nk tukar ekzos..tolong lah beri pendapat..

nak setting - buat dulu yg basic ... cari in-take open port, piping ekzos yg sesuai, antara 2.2 - 2.5 inchi, tabung, muffler yg sesuai, street or S flow... sambar VAFC atau neo, vtec controller ... baru kunjungi kedai uyk setting berserta dyno sekali .... contoh millenium sunway....

PeeJay
23-09-10, 02:25 AM
Senarai kedai ekzos...

Ah Wah Exhaust shop at SS4 next to KK Lau Accesorries is another good one.

Sungai Besi Jalan 6 next to Magnum is also another good one...

their workmanship is superb plus reasonable prices.

PeeJay
23-09-10, 02:32 AM
U can try one good/reputable exhaust mechanic in Taman Bolton, Bt.Caves.. Jian hang nama dia.. or u know Balai Traffic Ampang?? if u're comming from ampang point, just b4 the Balai, theres an exhaust shop on ur right.. itu ok gak. Another one, in Jalan Hulu Klang.. just after Flamingo, keep on ur left, there would be a exhaust shop just b4 the corner(got kedai ikan there)..

faridwenger
27-09-10, 08:57 AM
thks a lot brah..i wiil looking for that..

PeeJay
27-09-10, 11:24 AM
Are join havocmalaysia group? A lot of information, contact, for Vtec owner there...

civic maniac
29-09-10, 12:37 PM
bro peejay saye sedang mencari H22a kire halfcut la tp brg nk pakai enjin gearbox n wiring je......nk masuk kt civic ef rentung saya la.......ader advice nk carik kt ner n murah

PeeJay
29-09-10, 01:11 PM
bro peejay saye sedang mencari H22a kire halfcut la tp brg nk pakai enjin gearbox n wiring je......nk masuk kt civic ef rentung saya la.......ader advice nk carik kt ner n murah

Bro H22A antara halfcut termurah di pasaran berbanding Bseries.. hc honda prelude BB4 tak sampai 4K .. tapi boleh amik engine, wiring dan gbox .. tapi nak sumbat kat chasis EG / EK saya tk pasti .. mounting apa nk pakai ... tapi K20 mmg boleh .. cuma k20 engine mahal rabak ..

Why not cuba F20B manual gear box kod T2w4 kat body EG... huh .... rasanya boleh gempak bro... hcut pun tak berapa mahal... dlm 5k ke bawah ...tapi jgn pakai OBD2 ~~~ utk projek ni.. kacukan mesti maintain OBD1...

civic maniac
01-10-10, 11:49 AM
H22A mounting aper tak tau la plaks tp kt bengkel pomen ade sebijik n kt melaka ade gak cumer padat gila ler...........tp ramai yg ckp better amik BB6 nye.....tue yg ngah nk survey n tanyer otai2 H22A......biaserla nk beralih angin (bkn gila kuasa tau) ooppsss hik3....K20A tue mmg pujaan bro tp tanyer enjin conversation sajer dah up 22k masak nak beli....carik keter singapore rentung pon 28 ke 30k tp one car la.....tue yg nk try accord nye plaks......

B series nie tak larat main dah bro......sbb sume member dah bnyak ke 2000cc.........klo nk maintai b series kena buat kaw2 nyer kui3.........F20B kt keter aper yer S2000 kan.......bleh masuk kt civic ef ke bro......enjin tue open vtec gak ke...............bro ade cadangan tuk tmpt bg tgk halfcut F20b tue

PeeJay
01-10-10, 09:00 PM
Bb6 hanya pada beza model prelude terbaru jer. Ringkas citer .. H22a nih utk engine prelude bb1- bb6.. serta accord jdm CD6 serta accord wagon CF2. Kekuatan antara 190 - 200hp bergantung pada chip ECu tunning... Untuk engine H22aR pula dari model accord euro R model CL1 - berkuasa 220hp. So kalu nk yg power amik H22aR la..
Tapi bukan sekadar engine .. gear box full lock code M2B4 antara terbaik atau dari model Accord euro T2w4.

Untuk kod engine F20B pula adalah dari accord model torneo yg berkuasa 200hp.. sedangkan cc hanya 1997 berbanding code H22 - 2200 cc... kelebihan F20b sebab cc kecil, engine ringan .. tapi comprasion ratio tinggi 11:1 menghasil kuasa yg tinggi ... mmg pick-up dan power.. sesuai kalu nak modifield masuk turbo kit... Sebab tu saya saran utk projek masuk ker EF .... berbanding H22a yg lebih besar dan berat..

Bro boleh usyar half cut accord Torneo CF4 SiR -T di kedai2 halfcut.. atau vtec kepala biru .... harga bawah 5k rasanya... engine kira engine terbaru juga sebelum keluar ivtec...

itu saja yg dapat saya kongsi ...

civic maniac
04-10-10, 09:42 AM
orite bro...thanks for advice......hah dok dah dekat biler nk lepak saing skali nie kui3.....nnt pnc sy no hp bleh calling2

wafuk
12-10-10, 09:08 AM
salam bro peejay..sy sungguh bernasib baik menjumpai thread yg terbaik nih..hehe memang berhajat besar nak klon project bro peejay nih..tgh kumpul modal sikit n insyaallah nak buat same project, harap bro peejay bleh memberikan tunjuk ajar kepada sy budak br belajar nih..

btw, S2000 gune enjin F20C, best vtec enjin kalau x salah..mmg power..

PeeJay
12-10-10, 11:49 AM
salam bro peejay..sy sungguh bernasib baik menjumpai thread yg terbaik nih..hehe memang berhajat besar nak klon project bro peejay nih..tgh kumpul modal sikit n insyaallah nak buat same project, harap bro peejay bleh memberikan tunjuk ajar kepada sy budak br belajar nih..

btw, S2000 gune enjin F20C, best vtec enjin kalau x salah..mmg power..

Salam perkenalan wafuk.... Project transform saya bukan la terbaik... Tapi berdasar kan pengalaman dapat lah di kongsi kan bersama utk membuat pilihan yg tepat berdasarkan modifikasi yg mcm mana bro nk... So chasis apa yg bro miliki.... Engine dan kapasiti apa yg di idamkan?

Mmg s2000 dgn gandingN F20c mantap but utk modifikasi yg sesuai dgn chasis lain kena tengok dulu.... Saya ada group dan rakan2 yg boleh share dlm bab2 vtec nih.....

wafuk
12-10-10, 12:03 PM
Salam perkenalan wafuk.... Project transform saya bukan la terbaik... Tapi berdasar kan pengalaman dapat lah di kongsi kan bersama utk membuat pilihan yg tepat berdasarkan modifikasi yg mcm mana bro nk... So chasis apa yg bro miliki.... Engine dan kapasiti apa yg di idamkan?

Mmg s2000 dgn gandingN F20c mantap but utk modifikasi yg sesuai dgn chasis lain kena tengok dulu.... Saya ada group dan rakan2 yg boleh share dlm bab2 vtec nih.....
saya memiliki sv4 '97 with SOHC non-vtec enjin..hajat saya utk memasukkan F20B ke dalamnya (F20C x mampu, rasanya xleh pun sbb enjin die menegak) sebagaimana yg dilakukan oleh bro peejay dgn suksesnya, sbb tu sy kata nak klon projek bro peejay.. hehe.. memang nak tanya pengalaman bro peejay dengan enjin tersebut.

-spare parts nye bagaimana? ada ke kene tukar parts stakat nih? setelah hampir setahun bro peejay menggunakan enjin tersebut ada tak breakdown yg boleh bikin sakit kepala?
-mounting yg custom make tu bro peejay ada sebut kene order jepun, itu hal sudah disettlekan atau bro custom make local je? kalau order from japan, inginlah saya memohon details yg sesuai.
-ECU bro gune yg standard dtg ngan halfcut atau sudah ditukar? performance VTEC masih ada FEEL x skarang nih?

PeeJay
12-10-10, 12:16 PM
Ok.. Baru terang skit.. Bila dah khabar kan apa yg bro ada dan apa yg bro hajatkan....
Kalu chasis SV4... saya syorkan H22AR Dari model CL1... Sbb h cut dia Dah murah Dah... 220hp..
F20b mcm saya bukan tk bagus.. Tapi tak cukup power....
Kecuali di sumbat turbo kit... Baru boleh pangkah semua vtec family..
Selain engine... Gearbox memain peranan... T2w4 yg terbaik... Kekalkan OBD1 serta p13 ECU re-chip....

wafuk
12-10-10, 01:38 PM
thank you bro for the suggestion yang bunyi nya cam best..halfcut keta ni belum time nak pegi usha lagi, ini yg nak study dulu..ada sembang2 ngan pomen yg pernah buat vtec, dia pun ckp suh masuk H22A sbb mainly spare parts senang nak carik..tapi F20B nampak cam best lak sbb gearbox tiptronix tuh..and kalau boleh maintain 2.0 nye version bleh save sikit kat road tax..itu laa pemikiran yg bermain di minda..

alang2 dah masuk ke cerita H22AR nih, bro bleh advise tak engine tuh range tahun brape? F20B lak tahun berapa ek? saya ingatkan H22A nih kebanyakan enjin lama sebab tu lebih terasa nak ambik F20B yg dijangkakan lebih baru..tapi xpe saya ada masa nak study dulu..gearbox T2w4 nih kene beli asing ke mmg dtg standard dlm halfcut dia? sy ni x brape teknikal nak mencari2 version2 nih..hehehe..

kalau dah bro rasa F20B x cukup power, bleh gak saya cuba tgk H22AR nih..bleh kite buat guinea pig lak sv4 saya...hehehe

wafuk
12-10-10, 01:58 PM
bro peejay, H22AR ni type-R ke??? ingatkan R tu utk euro-R hahaha..harga di luar jangkauan laa rasanya...hehe halfcut F20B baru rm4K kot kalau x salah..

PeeJay
12-10-10, 02:59 PM
Hahaha... Jgn takut dgn title R tuh.. Mmg racing spec.. Harga half cut pun jatuh byk skrg ni... Berganda mural Dari K20. H22ar nih Kira engine baru Dan last version utk H22 spesis sblom muncul K series. Yes biasa GB t2w4 package dgn h22ar Dari model CL1 kalu tk silap saya.
F20b nih pon kalu nk cari yg Dari model torneo Sir-t manual. Jgn terpengaruh dgn tip tronic tuh ... Tak best pun layan torqe converter nih. Nak feel vtec kena manual bro.....
Cuma F20b ni best kalu wat turbo.... Comprasion ratio 11:1 kalu boost dgn 1.5 bar .... cam rocket la jawabnya ... Tapi tu projek mahal serta tak berbaloi...

Go for h22ar.... Kalu tk cukup modal elok menambung... Tak rugi menunggu.. Lama2 Harga h cut lago turun ...

wafuk
12-10-10, 03:25 PM
hmmm..mcm tu eh bro...memikirkan H22AR ni mmg best and stim gak...tp rasanya nak main auto laa..rasa cam dah malas nak bawak keta manual...hehe..member2 yg gile keta xde sgt so xde laa sape nak bakar2 keta power ke takk..hehe so ini lebih pada nak sronot sendiri main vtec, tu jer..pakai vtec buat potong bas jer atas highway...hihihi...

ok laa bro wa semayang istikharah dulu laa hahaha...skang ni hati berat ke F20B..akan direnung2kan...

Kalau H22A auto yg bukan type-r compare ngan F20B auto, u recommend mana bro? H22A biasa ni dah lama gak kan compare to F20B yg lebih baru, betul?

PeeJay
12-10-10, 06:05 PM
hmmm..mcm tu eh bro...memikirkan H22AR ni mmg best and stim gak...tp rasanya nak main auto laa..rasa cam dah malas nak bawak keta manual...hehe..member2 yg gile keta xde sgt so xde laa sape nak bakar2 keta power ke takk..hehe so ini lebih pada nak sronot sendiri main vtec, tu jer..pakai vtec buat potong bas jer atas highway...hihihi...

ok laa bro wa semayang istikharah dulu laa hahaha...skang ni hati berat ke F20B..akan direnung2kan...

Kalau H22A auto yg bukan type-r compare ngan F20B auto, u recommend mana bro? H22A biasa ni dah lama gak kan compare to F20B yg lebih baru, betul?

Ok .. Itu atas citer rasa masing2.. Tapi kalu nak main auto atau tiptronik... F20B atau H23a dgn code gb MCJA la yg agar power... Kalu catogeri oto .. Mood tiptronik mmg ini pilihan yg cun dan budget... Cuma masa nk convert kena cari pomen power ... Sebab kalu nk salin semua wiring dgn dash board termasuk OBD2 system mmg pening.. Tapi kalu pomen terror, maintain OBD1, Kekalkan dash board lama .. Modifield wiring kaw kaw .. Termasuk sumbat meter bulat F20b tuh kat dash board lama ... Huh mantap...

wafuk
13-10-10, 08:33 AM
roger bro..thnx for ur understanding..hehe nak sikit masa bile dah firm sikit planning saya roger2 balik kat sini..tqvm.

lazan
21-12-10, 05:41 AM
asalammualaikum bro PEEJAY nak mintak nasihat sikit la saya pakai sv4 tahun 1997 f22b vtec
saya ingat nak tuka masuk h22a euro r dari accord cl1 masuk semua wireng gan deshbord sekali.
jadi ape pendapat bro.

PeeJay
21-12-10, 06:20 PM
asalammualaikum bro PEEJAY nak mintak nasihat sikit la saya pakai sv4 tahun 1997 f22b vtec
saya ingat nak tuka masuk h22a euro r dari accord cl1 masuk semua wireng gan deshbord sekali.
jadi ape pendapat bro.


Wsalam bro lazam.... Mmg pilihan baik kalu amik H22ar dari CL1 @ 220bhp ... Spesis terakhir H22A sebelum lahirnya K series ... Half cut pun dah murah skrg ni.. Berbanding lebih setahun lepas mmg atas 9-10k ..
Cuma masa angkat halfcut .. Tinjau juga gearbox series T2w4... Mmg gandingan mantap..
Cuma nak sumbat dgn wiring, dashboard, console.. ke SV4.. byk kerja sikit..

lazan
22-12-10, 02:00 AM
bro peejay ade cadangan tak kat workshop mane yang murah gan baik kalau nak buat conrvet ni bro pon sekarang pakai h22a kan buat kat mane rekeman la sikit

PeeJay
22-12-10, 07:52 AM
bro peejay ade cadangan tak kat workshop mane yang murah gan baik kalau nak buat conrvet ni bro pon sekarang pakai h22a kan buat kat mane rekeman la sikit
Bukan semua pomen atau workshop sanggup atau betul2 tahu pasang engine honda nih... Setakat pasang engine mungkin boleh ... Tapi bab wiring ni akan timbul masalah.. Belum campur yg kecik2 tapi penting... Katakan bro nk maintain OBD 1, sebab CL1 gunakan OBD2... Kacuk mengacuk wiring adalah di perlukan. OBD 1 adalah terbaik dari segi respone, dan senang nk re-chip kemudian hari...Tu belum amik kira masalah mcm jarum meter minyak yg mereng atau tk berfungsi langsung bila convert.
Saya ada group atau kelab honda accord yg aktif, serta beberapa contact, dari segi nk dapatkan half cut, engine, serta workshop juga pengalaman ahli yg convert engine nih... Boleh amik pengajaran dan panduan..

lazan
22-12-10, 08:14 AM
bro peejay cam nelak gan mounting h22a cl1 same ke gan f22b sv4 lih pakai balik ke nak tuka

said_sogo
22-12-10, 10:01 AM
bro peejay ade cadangan tak kat workshop mane yang murah gan baik kalau nak buat conrvet ni bro pon sekarang pakai h22a kan buat kat mane rekeman la sikit
Bang, lokasi? Saya ada kenal 1 pomen (ZUKAS Speedauto) kat area Subang2, Shah Alam.
Mamat ni memang buat Honda.

Berminat? PM...

PeeJay
22-12-10, 10:37 AM
bro peejay cam nelak gan mounting h22a cl1 same ke gan f22b sv4 lih pakai balik ke nak tuka

Mounting H22a dari BB1, BB 4 atau CF2 mmg boleh masuk chasis CD atau CE... Cuma lower frame CL1 mmg tak sama. Mounting kanan engine mungkin sama, tapi kiri kena tengok code gearbox apa pakai...brecket utk ikat gear box mungkin berbeza2 termaduk f22b bro yg asal. Yg ini kena cari dari model2 yg di sebut di atas. Sebab engine asal GB dari M series, sedangkan euro R dari T series. H22a dari model BB gearbox contohnya M2B4 dan accord CL, gearboxnya code T contoh T2w4...
Selain tuh power stereng pump juga bro kena tambah dari model BB atau CD or CF2. Sebab CL pakai motor utk power sterengnya...
Meh layari www.havocmalaysia.net utk keterangan lanjut pasal convert accord ni... 1001 permasalahan dan pennyelasaian ada di sana...

wafuk
28-01-11, 03:03 PM
bro lazan..kalau jadik convert nanti share2 la kat sini..buat guide cam bro peejay pun best gak...mana la tau hamba yg daif ni nak niru nanti...hihihi...

good choice of engine..all the best bro..semuga dipermudahkan hajat bro..

wizurai
04-05-11, 12:21 PM
salam 1 malaysia..

saya tak pasti betoi ka tak tempat saya bertanya ni.saya mempunyai masalah berkenaan kereta saya.saya memiliki kereta honda ferio VTec single cam(auto).masalah saya iyalah lampu check engine menyala walaupun engine dihidupkan.sebelum ni dah jadi,bila hantar service pomen bgtau kata wayar vtec takda.tp baru-baru ni jadi balik,lampu check engine trus menyala.bila g antar pomen,pomen gtau kata seloniod(takpasti ejaanya)pada gearbox problm,jadi bila saya tkar still lampu menyala juga.last2 pomen pun taktau nak buat pa dah.jadi saya harap otai-otai bab engine ni dapt beri pendapat berkenaan masalh ni.lagipun saya baru bljar bab kereta ni.

PeeJay
05-05-11, 09:41 PM
salam 1 malaysia..

saya tak pasti betoi ka tak tempat saya bertanya ni.saya mempunyai masalah berkenaan kereta saya.saya memiliki kereta honda ferio VTec single cam(auto).masalah saya iyalah lampu check engine menyala walaupun engine dihidupkan.sebelum ni dah jadi,bila hantar service pomen bgtau kata wayar vtec takda.tp baru-baru ni jadi balik,lampu check engine trus menyala.bila g antar pomen,pomen gtau kata seloniod(takpasti ejaanya)pada gearbox problm,jadi bila saya tkar still lampu menyala juga.last2 pomen pun taktau nak buat pa dah.jadi saya harap otai-otai bab engine ni dapt beri pendapat berkenaan masalh ni.lagipun saya baru bljar bab kereta ni.

Kalu yg mcm pomen ckp tuh .. Speed sensor .. Atau eCE ... Ada kemungkinan juga ... Tapi check engine light menyala nih bleh check code dia ... Baru dpt tahu part mana yg betul2 trouble...

PeeJay
05-05-11, 09:45 PM
DIY how to diagnose:
DON'T know - whats the CODE....so how to do it??

passenger side,... next to the door, at the kick panel,...
open the plastic cover,...
got two wires,...
not connected,...
use paper clip, connect the two wires,...
then switch-on ur ignition to 1st click.

if got error code,
ur CEL will blink,...

count the blinks,...
long blink = 10
short blink=1

that is the CODE,...
then u'll know what is wrong with ur engine, and can work towards replacing/repairing the faulty part.

same goes to auto cars,
it will be the D4 lite that throws codes,...
if got error, the D4 lite will blink everytime while driving(make sure ur D4 lite is working, if blown bulb, get it replaced).

if u jump the connectors,
if got codes,... the D4 will blink similarly to the CEL,...

also got list of code to refer to.

http://www.engine-light-help.com/honda-check-engine-light.html

easy peasy, can DIY,...
else the mechanic with a OBDI scanner can diagnose codes.

wizurai
06-05-11, 10:47 AM
tq bro PeeJay..

saya dah try baca code tu.tp still problm gak.last2 skli saya tukar terus computer box.trus ok lampu 2.tp yang tak ok nya computer box saja dah rm600.kopek saya bulan ni..

PeeJay
07-05-11, 09:51 AM
tq bro PeeJay..

saya dah try baca code tu.tp still problm gak.last2 skli saya tukar terus computer box.trus ok lampu 2.tp yang tak ok nya computer box saja dah rm600.kopek saya bulan ni..

Emmm dah tukar? So computer box lama tuh jgn buang ... Buleh wat projek ... Rechip .... Sbb kalu tukar baru pun nk kena tengok ... dlm bberapa hari nih ok ker tak?? ..

wizurai
09-05-11, 05:36 PM
aar dah tukar dah.computer box yg lama still simpan lagi.buat masa skrg xda kacau pa2 lagi la.keta pun rasa ringan ja...cuma sekrang ni meter KM la ja xok lgi.asyik begetar ja..baru ni tnya nak tukar meter ja dah dekat rm180.jadi biar ja dlu la.bro PeeJay rasa xda effct pa2 ka kalau x tkar lagi meter 2.sebab komputer box 2 pun dah rm600.

PeeJay
09-05-11, 11:59 PM
aar dah tukar dah.computer box yg lama still simpan lagi.buat masa skrg xda kacau pa2 lagi la.keta pun rasa ringan ja...cuma sekrang ni meter KM la ja xok lgi.asyik begetar ja..baru ni tnya nak tukar meter ja dah dekat rm180.jadi biar ja dlu la.bro PeeJay rasa xda effct pa2 ka kalau x tkar lagi meter 2.sebab komputer box 2 pun dah rm600.

Sebelum check light nyala tu hari speed meter ok tak? Kalu ok mmg speed sensor yg dekat gearbox tu yg problem..


Walaupun awak dah dah tukar ECU dan check light padam... Saya takut sensor kat GB tu yg rosak sbenarnya... lambat laun akan effect balik check light tuh.. Sebab tu check code tu penting nk diagnostic punca sebenar...
Kan tak pasal2 speedo meter tu elok jer pergi tukar kan bazir pulak... Lagi elok cuba test dulu speedo meter yg lain sblom tukar...

wizurai
10-05-11, 11:37 PM
Speedo meter tu jadi sebelum saya tukar ECU lagi.saya dah try tukar speedo meter yg lain nak pasti sma ada yang speedo meter saya problm @ x.jadi memg problm sebab bila tukar speedo meter yg lain ok ja meter KM. Xbergegar pun.nak tukar masa tu,modal lak xbyak,jadi saya biar ja la still pkai yang lama,tp risau gak takut ada effct kt ECU nanti.jadi pa pendapat bro PeeJay.harus saya tukar@ pkai yang lama lagi.

PeeJay
11-05-11, 10:00 AM
Kalu mcm tuh ... Ok la tidak disebbkan sensor... atau ecu... So nab meter ni terpulang la nk tukar cepat atau lambat.. Tak de effect pun ... tunggu modal tebal dulu pun okay... Cuba la usyar dlm mudah.com kalu ada meter yg lebih murah dari RM180.... Biasa meter auto byk dan lebih murah ... nk nk yg local atau MDM ....

wizurai
11-05-11, 10:19 AM
terima kasih bro PeeJay..boleh la kalau nak usyar2 dulu.hujung bulan baru leh angkat 1.banyak lagi pasal keta ni nak kena ambik tahu.kalau tak,susah la nanti.kalau bro Peejay ada barang honda murah2 bgtau la ye..

PeeJay
11-05-11, 02:24 PM
Kalu ada face book sila add beberapa kawan saya yg mmg runner halfcut item nih ... Tetikus senior atau me PeejayHD.. Ramai rakan dan suuplier honda di sana