PDA

View Full Version : Jom Jalan2 Makan Di Penang..



hangleq
13-08-09, 12:23 PM
Mari cari tempat makan yang sedap dan murah disekitar Pulau Pinang danSeberang Perai
Nasi Kukus Ayam
* Lokasi:Kampung Jawa,Perai(berdekatan dgn BP dan pencawang TNB)
* Sajian:Nasi kukus+ayam goreng berempah
* Capacity:20 people
* Budget:MYR3.50(mcm gambar)
http://3.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SijIq1_xCJI/AAAAAAAAAQE/3LzUI1rktwQ/s1600-h/05062009593.jpg

Aziz Mee Pak Ngah
* Lokasi:Kampung Telok,Sungai Dua, Penang (depanMobil),cawangan lebih besar ada berdekatan.
* menyediakan:Mee Rebus,Purnama satay,Mee Udang,Laksa Penang,Yong Tau Foo
* Capacity:50 people
* Popular:Mee Rebus,Purnama satay
* Budget:MYR3 utk mee rebus,MYR0.40 utk 1 satay
http://1.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiXqqRpA-MI/AAAAAAAAAO8/_7cvSsyLq8o/s1600-h/02062009592.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiXqqlRCArI/AAAAAAAAAPE/0b6R0qAsgOQ/s1600-h/02062009591..jpg
http://3.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiXqq7Rk9zI/AAAAAAAAAPM/b3Eo8DOlTsM/s1600-h/02062009587.jpg

Sungai Dua Char Kuew Teaw(Telur ayam dibasuh)
* Lokasi:Kampung Telok,Sungai Dua, Penang (sebelum Esso-Mobil)
* Hidangan:Char Kuew Teaw,Nasi Goreng Udang
* Kapasiti:100 orang
* Popular:Char Kuew Teaw
* Budget:sekitar MYR4(Mcm dalam gambar)
* Waktu Operasi:5pm-3am(kecuali Rabu)
http://4.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiRkCfpg8rI/AAAAAAAAALo/R_1i1hbeMGQ/s1600-h/01062009583..jpg
http://1.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiRkCrh8U0I/AAAAAAAAALw/b7vb8SZWotM/s1600-h/01062009585.jpg


Mid Gulai
* Lokasi:Kampung Telok,Sungai Dua, Penang (dekat Esso-Mobil)
* Hidangan:30 to 40 lauk masakan melayu
* Kapasiti:60 to 80 orang
* Popular:Gulai Umbut * Budget:sekitar MYR3+(mcm dalam gambar)
* Waktu Operasi:Tengah hari(kecuali Jumaat)
http://2.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/Sh-UXktmKgI/AAAAAAAAAJ8/z_iSVj7oW5Y/s1600-h/28052009545.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/Sh-UX76fQ7I/AAAAAAAAAKE/p0_9PymA6rE/s1600-h/28052009542.jpg
Gulai Umbut
http://4.bp.blogspot.com/_Issp2GGiitI/R3xdyBKZj8I/AAAAAAAAGH8/Z4tnIeHMt-I/s400/IMG_0527.JPG

Breakfast @ Cherry Channai
Roti Canai Transfer Road ,
10050 Georgetown , Pulau Pinang. (Depan kedai Roti)

Lunch @ Kedai Makan Lidiana
No 20 Lintang Pauh Indah 2,
Taman Pauh Indah,
13500 Perai, Pulau Pinang.

Dinner @ Gurney Ikan Bakar,
No 2 Jalan Khaw Sim Bee,
10400 Georgetown , Pulau Pinang..

Breakfast @ Sri Idaman Café
No 39, Pintasan Hilir,
Pemancar 5,
Taman Tun Sardon,
11700 Gelugur, Pulau Pinang.

Lunch @ Restoran Pokok Pisang,
HHA Selera Muhibah,
3707 Jalan Mayang Pasir,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang.
Breakfast @ Capati Dil Ruba
Pusat Penjaja Jalan Tenggiri,
10250 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.

Dinner @ Restoran RS Café
Bagan Jermal Butterworth,
13800 Butterworth, Pulau Pinang.

Dinner @ Hammer Bay Ikan Bakar Special,
4H Jalan Masjid,
Batu Uban,
11700 Gelugur, Pulau Pinang.(Price agak Mahal)
http://3.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiNnZw6yHaI/AAAAAAAAAKg/m_GVAmoZav8/s1600-h/hammerbay+ikan+bakar.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiNnaD2i8wI/AAAAAAAAAKo/PJ6HEPVJ7dE/s1600-h/lala+bakar.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiNvw2A9M0I/AAAAAAAAAKw/8_KU1BA--ZA/s1600-h/ikan+bakar.jpg

(http://3.bp.blogspot.com/_X9ZkzWwI2PY/SiNnZw6yHaI/AAAAAAAAAKg/m_GVAmoZav8/s1600-h/hammerbay+ikan+bakar.jpg)

KiNgX
14-08-09, 02:14 AM
Baru tadi saya makan malam di hammer bay. Tengahari semalam lak di Banana Cafe. Memang tidak dapat dinafikan, Pulau Pinang memang antara syurga makanan di Malaysia. Kalau sedap..sedap betul, pastu murah lak...berbaloi-baloi

Diharap saudara hangleq dapat memposting lagi lokasi-lokasi makanan di Penang ini.

p/s: Nasi kandaq tak dak ka?

hangleq
04-12-09, 02:29 PM
dapat satu emel dari member..satu lg tempat mkn best..so aku pon x biasa pergi..so nampak nyer..aku nak serang...serang..test tgk bawai dia..alamak..bila bole pi..bro Horatio..terai test pi tgk tempat nie..

http://www.mkshare.org/492441

Intanmahsuri
04-12-09, 02:33 PM
p/s: Nasi kandaq tak dak ka?

Nasi Kandar Beratur sebelah Masjid Kapitan Keling. Memang mabeles wa ckp lu. Terima kasih kepada Doc Holiday yang rekemen masa berkunjung ke Penang beberapa bulan yg lalu.

sam261079
06-12-09, 03:07 AM
Nasi Kandar Beratur sebelah Masjid Kapitan Keling. Memang mabeles wa ckp lu. Terima kasih kepada Doc Holiday yang rekemen masa berkunjung ke Penang beberapa bulan yg lalu.

IM
Nasi kandar beratur tak berapa menarik sangat ,
ader yang lagi menarik Tajudin Hussin , dekat tamil street ....

sam261079
06-12-09, 03:09 AM
dapat satu emel dari member..satu lg tempat mkn best..so aku pon x biasa pergi..so nampak nyer..aku nak serang...serang..test tgk bawai dia..alamak..bila bole pi..bro Horatio..terai test pi tgk tempat nie..

http://www.mkshare.org/492441

hang org penang ka ! ! ! belah mana

starz
06-12-09, 06:03 PM
hang org penang ka ! ! ! belah mana


tu la pasal... tak penah menyahut pun mase tt utara... :tvhappy:

kujang
06-12-09, 08:55 PM
nasi kandaq best so far bg aku yg mmg kaki nasi kandaq yalah nasi kandaq beratuq...the best cendoi, bubur cha cha kat padang kota baru
Posted via Mobile Device

the best ta kua rendang in town kat pdg kota baru gak
Posted via Mobile Device

jincapit
07-12-09, 05:22 AM
nasik beratoq?? minyak manyak weii.. ayam goreng plak keras cam batu.. hahahah

klu mau hat ori..

normal time
1. rafee pulau tikus.. dekat ngan balai polis pulau tikus. Gulai ayam.. pergghhhh...
2. astaka flat biru kampung melayu.. daging&gulai ikan.. pawa....
3. depan line claer nasi kandar.. kedai.. teloq sotong...

5-6 pagi...
1. betoi2 depan time squre.. bawang dia memang power
2. dobigat.. lepas skit ja dari maybank dato keramat.. kecik ja lam kedai cina.. (sulaiman)
3. deen nasi kandar.. dekat ngan 7-11 jelutong.. bawang gorang power
4. betoi2 kat simpang balai polis jelutong..
5. market kampung melayu.. 7-8 pgi..

Bonus..
1. nasi melayu taman free school.. tepi jalan sebelum bulatan.. nasi melayu@tomato.. 5-6 ptg..
2. nasi tomato batu lancang.. 3-4 pgi..
3. nasi ayam bawah jejantas tanjong tokong.. 6-7 ptg..

p/s : cukup kot.. hahahahha

sam261079
07-12-09, 11:46 AM
the best ta kua rendang in town kat pdg kota baru gak
Posted via Mobile Device


Kalau tak silap aku taukau rendang nie kat bulatan gurney kan ...
mamak nie dah berniaga dekat 15 tahun kot kat situ , masa aku keciul2 org tua aku selalu bawa gi makan kat sana....

memang menarik / murah / dan sedap .....

sam261079
07-12-09, 11:48 AM
nasik beratoq?? minyak manyak weii.. ayam goreng plak keras cam batu.. hahahah

klu mau hat ori..

normal time
1. rafee pulau tikus.. dekat ngan balai polis pulau tikus. Gulai ayam.. pergghhhh...
2. astaka flat biru kampung melayu.. daging&gulai ikan.. pawa....
3. depan line claer nasi kandar.. kedai.. teloq sotong...

5-6 pagi...
1. betoi2 depan time squre.. bawang dia memang power
2. dobigat.. lepas skit ja dari maybank dato keramat.. kecik ja lam kedai cina.. (sulaiman)
3. deen nasi kandar.. dekat ngan 7-11 jelutong.. bawang gorang power
4. betoi2 kat simpang balai polis jelutong..
5. market kampung melayu.. 7-8 pgi..

Bonus..
1. nasi melayu taman free school.. tepi jalan sebelum bulatan.. nasi melayu@tomato.. 5-6 ptg..
2. nasi tomato batu lancang.. 3-4 pgi..
3. nasi ayam bawah jejantas tanjong tokong.. 6-7 ptg..

p/s : cukup kot.. hahahahha


Fuyooooo , hang nie betoi lah dah mcm ahli pengerusi persatuan peniaga nasi kandar pulau pinang , semua port-port yang menarik dalam aku punya list pun hang tau ..... caya lah ... nie yang buat aku nk mencari nasi kandar jab lagi nie ...

KiNgX
07-12-09, 11:56 AM
Ari tu gua makan sandwich kat Taman Tun Saadon. Gua makan sandwich daging, ayam, cheese & ketam...siap order 2nd round lagu...memang marbeles!!!

So sesapa nak merasa, gua memang recommend korang datang sini awal pagi. Datang kena datang awal, datang lambat, memang beratur + maybe dah abis.

sam261079
07-12-09, 12:02 PM
ari tu gua makan sandwich kat taman tun saadon. Gua makan sandwich daging, ayam, cheese & ketam...siap order 2nd round lagu...memang marbeles!!!

So sesapa nak merasa, gua memang recommend korang datang sini awal pagi. Datang kena datang awal, datang lambat, memang beratur + maybe dah abis.


kedai dia kat mana nie , dekat astaka depan flat sebelah dewan serba guna tu ker .....

KiNgX
07-12-09, 12:09 PM
kedai dia kat mana nie , dekat astaka depan flat sebelah dewan serba guna tu ker .....

Ntah la Sam, gua nak citer details pun tak tahu sangat, tapi gua tahu la tempat tu. Memang dia dekat dengan Flat-flat kat ctu. Kedai sandwich ni sebelah kedai roti canai, roti canai dia aku rasa dia dah wat siap-siap sebelum orang datang kat 200 keping. Gua datang cni time ni kol 5.30 pagi.

Gua sertakan gambar kat bawah, rasanya Sam boleh tahu kot kat mana tempat ni. Gambar no 3, kedai sandwich tu sebelah kedai roti canai ni la.

sam261079
07-12-09, 12:53 PM
ntah la sam, gua nak citer details pun tak tahu sangat, tapi gua tahu la tempat tu. Memang dia dekat dengan flat-flat kat ctu. Kedai sandwich ni sebelah kedai roti canai, roti canai dia aku rasa dia dah wat siap-siap sebelum orang datang kat 200 keping. Gua datang cni time ni kol 5.30 pagi.

Gua sertakan gambar kat bawah, rasanya sam boleh tahu kot kat mana tempat ni. Gambar no 3, kedai sandwich tu sebelah kedai roti canai ni la.

yup memang betul ...
Kat astaka taman tun saadon...
Thanks kingx

starz
07-12-09, 01:20 PM
nasik beratoq?? minyak manyak weii.. ayam goreng plak keras cam batu.. hahahah

klu mau hat ori..

normal time
1. rafee pulau tikus.. dekat ngan balai polis pulau tikus. Gulai ayam.. pergghhhh...
2. astaka flat biru kampung melayu.. daging&gulai ikan.. pawa.... <== area mane? air hitam ke.. cam sebelah umah starz je, tak penah makan plak kat situ...
3. depan line claer nasi kandar.. kedai.. teloq sotong...

5-6 pagi...
1. betoi2 depan time squre.. bawang dia memang power
2. dobigat.. lepas skit ja dari maybank dato keramat.. kecik ja lam kedai cina.. (sulaiman)
3. deen nasi kandar.. dekat ngan 7-11 jelutong.. bawang gorang power
4. betoi2 kat simpang balai polis jelutong..
5. market kampung melayu.. 7-8 pgi..

Bonus..
1. nasi melayu taman free school.. tepi jalan sebelum bulatan.. nasi melayu@tomato.. 5-6 ptg..
2. nasi tomato batu lancang.. 3-4 pgi..
3. nasi ayam bawah jejantas tanjong tokong.. 6-7 ptg..

p/s : cukup kot.. hahahahha


Ari tu gua makan sandwich kat Taman Tun Saadon. Gua makan sandwich daging, ayam, cheese & ketam...siap order 2nd round lagu...memang marbeles!!!

So sesapa nak merasa, gua memang recommend korang datang sini awal pagi. Datang kena datang awal, datang lambat, memang beratur + maybe dah abis.



Yes.. sandwich tu memang sedap...paling laku sandwich daging + blackpepper... tapi starz paling suke sandwich ketam.. kalo dtg kul 10 - 11 tu kire tuah la kalo ade lagi...
tempatnye sebelah ngan Market berhadapan Klinik ibu dan anak Tun Sardon.. kalo hari rabu ade pasar malam ( nasi dagang sedap utk warga kelantan) kat situ..

lagi 1 kalo p kat situ bole try Mee sup Buana selang 2-3 gerai dari gerai sandwich dan bersebelahan ngan gerai mami.. memang byk org makan, member2 sane sume kate sedap tapi starz rase biase je...



p/s - Kalo p dlm market nak beli sayoq p la beli kat ade 1 makcik tua tu depan gerai rempah .. pemurah betul makcik tu... terima kasih tok...

sam261079
07-12-09, 01:23 PM
2. astaka flat biru kampung melayu.. daging&gulai ikan.. pawa.... <== area mane? air hitam ke.. cam sebelah umah starz je, tak penah makan plak kat situ...

starz gua rasa kat flat desa mawar farlim kot .......

starz
07-12-09, 01:30 PM
2. astaka flat biru kampung melayu.. daging&gulai ikan.. pawa.... <== area mane? air hitam ke.. cam sebelah umah starz je, tak penah makan plak kat situ...

starz gua rasa kat flat desa mawar farlim kot .......

memang sah sebelah umah aku.. aku dok kat block 3... aku ade gak rase nak try kat situ kalu tak silap ade nasi lemak kukus...

kalo ko perasan kat depan die ade surau pastu ade bengkel bomba, sebelah bengkel bomba tu ade gerai tom yam, memang sedap masakan kat situ, aku suka sup daging, menag tak kedekut daging bole makan 2 org rege baru RM3.50.. yg lain2 pun tak mengecewakan...

p/s - tgh cuti sekolah ni ade gak marka2 yg cun2 dtg membantu kat gerai tu :kid:

sam261079
07-12-09, 01:40 PM
memang sah sebelah umah aku.. aku dok kat block 3... aku ade gak rase nak try kat situ kalu tak silap ade nasi lemak kukus...

kalo ko perasan kat depan die ade surau pastu ade bengkel bomba, sebelah bengkel bomba tu ade gerai tom yam, memang sedap masakan kat situ, aku suka sup daging, menag tak kedekut daging bole makan 2 org rege baru RM3.50.. yg lain2 pun tak mengecewakan...

p/s - tgh cuti sekolah ni ade gak marka2 yg cun2 dtg membantu kat gerai tu :kid:

Lah hang dok area sana ka.....
kalau aku gi sana makan aku roger....
kat sana tu pun port aku bfast juagk...

xerox
08-12-09, 12:27 AM
saper nak rasa gulai itik power.. lokasi kat permatang tok kondu permatang pauh.. memang sempoi... kedai buka kol 6pm.. kol 8 malam gulai itik dah habis,
top kat situ.. gulai itik, gulai ayam.. ngan ayam goreng.. memang superb.. lambat habis

lagi 1 saper yang minat kambing fresh pnyer leh pi try kat kampun pelek penanti, restoren depan, kandang kat belakang.. banyak menu yang sempoi kat sana.. makan leh bersila or makan kat meja cam besa... restoren tu dalam sket.. tak silap aku restoran puncak alam

saper suka bawal goreng ngan gulai kosong n sambal belacan.. sekarang banyak tempat dah buat.. tapi aku selalu layan kat perda.. layan gaks..

ada banyak tempat best.. kene pk balik.. hehehe..

sam261079
08-12-09, 11:14 AM
Lokasi
Kepala Batas (Tepi Jalan)

Waktu Operasi
Isnin - Sabtu (12tgh - 4ptg)

Menu Utama
Ikan Bakar , Sotong Bakar, Udang Bakar , Ketam Bakar, Daging Salai , Daging Bakar , Ayam Bakar,

Menu Istimewa
Gulai batang pisang , Gulai Nangka , Gulai Daging , Gulai Kawah

Nasi Free ....

Ringkasan;
Telah menjadi kewajipan kalau aku balik penang comfirm hujung minggu gua bawa family gi lunch kat sana. Lokasi terletak ditepi jalan , keluar tol , terus ajer menghala ke pekan kepala batas , sampai lah jumpa jalan lama nak menghala ke ipoh ataupun butterworh...
Landmark kedai dia senang ajer kawasan tu akan penuh dengan dan berasap-asap ..(ibarat macam rumah org kenduri)

xerox
11-12-09, 07:06 AM
makan tengah hari yang sempoi.. hari2 orang crawded laa.. try pi bayan lepas.. CERGAS CAFE, makan kat situ paling top, ayam goreng ngan gulai die, tak pernah sejuk... sebab tak sempat sejuk habis.. ramai orang penang tau tu..... hhehehe..

xerox
11-12-09, 07:52 AM
semalam pekena beriani kat kapita lebuh chulia leh tahan gak.. kalau ikut nak rasa beriani kambing, tapi habis lak,

makan tengah hari kat restoran tanjung bungah, atas bukit depan masjid terapung tu... sedap... nasi campur... nak rasa nasi truly melayu penyer... go head terus ke bt. feringgi.. sampai jumpa trafic light pertama kat bt.feringghi tu.. amik kiri...(JANGAN TERUS) warong tu ADA depan kedai sport nike adidas tu... kaka cermin mata... sedap.. lauk yang mudah di"macing"kan.. semua sedap je... aku selalu pekena kambing kurma kat situ.. pergh.... memang sempoi..REGE LEH TAHAN GAK.. mahal sket

sam261079
11-12-09, 09:43 AM
makan tengah hari yang sempoi.. hari2 orang crawded laa.. try pi bayan lepas.. CERGAS CAFE, makan kat situ paling top, ayam goreng ngan gulai die, tak pernah sejuk... sebab tak sempat sejuk habis.. ramai orang penang tau tu..... hhehehe..

memang menarik tempat nie .. tapi masaalah nya parking susah lah ....

salah satu port yang menjadi kemestian aku gi bila balik penang ...

Penang is Heaven for Food

sam261079
11-12-09, 09:47 AM
Name : Restautant Kapitan
Location : Dekat area mydin Lama.. (kedai kat corner)
Operation Hours : 24 hours

Special Menu : Susu Badam / Tandoori Chicken
Harga : Boleh lah murah dan berpatutan ...

sam261079
11-12-09, 09:50 AM
Name: Penang Asam Laksa
Location: Gerai tepi jalan kat corner menghala ke KeK Lok See Temple air Itam
Operation: 10am - 6pm

Special Menu:Asam Laksa
Price: Rm 3.50

Description: Laksa memng power habis lah gua rasa the best in town , Yang berniaga nie Chinese Muslim ...

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 10:29 AM
Name : Restautant Kapitan
Location : Dekat area mydin Lama.. (kedai kat corner)
Operation Hours : 24 hours

Special Menu : Susu Badam / Tandoori Chicken
Harga : Boleh lah murah dan berpatutan ...



Tandoori chicken????best tuh...dulu masa keje kat mamak stalls ari2 mkn tuh jerk...hahhah..mydin lame katne erk???harus pagi nih if jejakkan kaki di penang nih....harus ajak staf2 kat penang sane suh belanja mkn..hahhahahha....:35:

p/s: sesape nk join, leh ler... :icon_biggrin:

sam261079
11-12-09, 11:06 AM
Tandoori chicken????best tuh...dulu masa keje kat mamak stalls ari2 mkn tuh jerk...hahhah..mydin lame katne erk???harus pagi nih if jejakkan kaki di penang nih....harus ajak staf2 kat penang sane suh belanja mkn..hahhahahha....:35:

p/s: sesape nk join, leh ler... :icon_biggrin:

Dekat arae jalan Tamil Street ....alah mmg senang sgt2 lah . kalau nak cari kedai nie ...

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 11:25 AM
Dekat arae jalan Tamil Street ....alah mmg senang sgt2 lah . kalau nak cari kedai nie ...
owh..ok...xpe..nanti akan ku tanye pada yang pakar...hikhik :icon_biggrin:


p/s: dh lame betul xjejakkan kaki kat Penang tuh..teringin lak nk mkn laksa n pasembor kat padang kota tuh...bestnye klu dpt pegi.. tp ada lagi ke kedai yg best kat citu???

starz
11-12-09, 11:42 AM
owh..ok...xpe..nanti akan ku tanye pada yang pakar...hikhik :icon_biggrin:


p/s: dh lame betul xjejakkan kaki kat Penang tuh..teringin lak nk mkn laksa n pasembor kat padang kota tuh...bestnye klu dpt pegi.. tp ada lagi ke kedai yg best kat citu???


Semua makanan2 kat sini sedap2 dah best2 belaka.. cuma tepuk dada tanya selera... lidah tak sama panjang perut lain2... kedai best ke tak best tu tak penting, yg penting makanannye/masakannye...

Sam.. hang penah makan kat moonlight ( ondaway nak naik bt ferringhi ) tak? ok gak la makan kat situ.. tapi bile dah makan nak p parking lapar balik... kekekeke

sam261079
11-12-09, 11:57 AM
Semua makanan2 kat sini sedap2 dah best2 belaka.. cuma tepuk dada tanya selera... lidah tak sama panjang perut lain2... kedai best ke tak best tu tak penting, yg penting makanannye/masakannye...

Sam.. hang penah makan kat moonlight ( ondaway nak naik bt ferringhi ) tak? ok gak la makan kat situ.. tapi bile dah makan nak p parking lapar balik... kekekeke

Moonlight tu restautant at tepi pantai , tapi hang nak kena turun kebawah .. lepas makan nak kena tracking naik atas.... Betul tak ! ! ! !

sebelum sampai coner pagar hijau (kalau sesiapa jenis suka race malam minggu kat bt ferringi tau lah kat mana corner nie)

starz
11-12-09, 12:06 PM
Yes kat situ... sedap sgt tu takde la tapi bile makan sambil di iringi ngan bunyi ombak, tgk ketam2 kecil sini sana feel tu jadi lain, makan ape pun sodap.. utk couple2 yg baru nak feeling2 tu memang sesuai... kekeke

sam261079
11-12-09, 12:06 PM
owh..ok...xpe..nanti akan ku tanye pada yang pakar...hikhik :icon_biggrin:


p/s: dh lame betul xjejakkan kaki kat Penang tuh..teringin lak nk mkn laksa n pasembor kat padang kota tuh...bestnye klu dpt pegi.. tp ada lagi ke kedai yg best kat citu???

Kalau nak makan purely Penang Food jgn gi makan kat Gurney Drive few location yang menarik dan murah... kat Gurney tu mmg mahal giler ,

Padang Brown jalan datok kramat ( Food Court)
Kt sini ader banyak selection Penang food yang sedap-sedap antaranya


Pasembur kedai hujung sekali no 4 ke5 dari hujung dekat jalan besar.
Rm 3.50
Rm 5.00
Rm 8.00

Mee Goreng / Mee rebus Mamak ( Kedai yang sama)
Rm 3.50

Gerai Rina (kalau aku tak salah lah)
Special menu untuk kedai nie mmg ternyata sedap .

Cha Hor Fun Rm 3.50
Sotong Kang Kong Rm 3.50
Nasi Goreng Ayam Rm 3.50

Celok - Celok ( Hanya ada satu kedai ajer kat sini )
memang tak dapat dinafikan murah sedap dan menjilat jari

Harga mengikut warna
Pink = Rm 2.00 ( sotong / udang )
Unggu = Rm 1.00
Oren = Rm 0.80
Kuning = Tak ingat
Coklat = Tak ingat

Sup Hamid selang 3 stor dari celor-celor nie

Sup Yam
Sup Kambing
Sup Daging
Sup Torpedo
Sup Gear Box
(mcm-mcm lah)

Roti Rm 0.50 sepinggang

p/s (Gua dah macam duta food court lah plak semua gerai nak dihuraikan)

sam261079
11-12-09, 12:09 PM
Yes kat situ... sedap sgt tu takde la tapi bile makan sambil di iringi ngan bunyi ombak, tgk ketam2 kecil sini sana feel tu jadi lain, makan ape pun sodap.. utk couple2 yg baru nak feeling2 tu memang sesuai... kekeke

Betul starz makan mcm biasa -biasa ajer tapi disebabkan pemandangan yang menarik suasa yang indah dgn siulan angin sepoi sepoi bahasa tu yang buat sedap ...
Lama lah juga restaurant nie bertahan

p/s dh ramai jugak lah aku bawa awek2 one nite stand kesana pancing dulu bagi makan :35:

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 12:13 PM
Kalau nak makan purely Penang Food jgn gi makan kat Gurney Drive few location yang menarik dan murah... kat Gurney tu mmg mahal giler ,

Padang Brown jalan datok kramat ( Food Court)
Kt sini ader banyak selection Penang food yang sedap-sedap antaranya


Pasembur kedai hujung sekali no 4 ke5 dari hujung dekat jalan besar.
Rm 3.50
Rm 5.00
Rm 8.00

Mee Goreng / Mee rebus Mamak ( Kedai yang sama)
Rm 3.50

Gerai Rina (kalau aku tak salah lah)
Special menu untuk kedai nie mmg ternyata sedap .

Cha Hor Fun Rm 3.50
Sotong Kang Kong Rm 3.50
Nasi Goreng Ayam Rm 3.50

Celok - Celok ( Hanya ada satu kedai ajer kat sini )
memang tak dapat dinafikan murah sedap dan menjilat jari

Harga mengikut warna
Pink = Rm 2.00 ( sotong / udang )
Unggu = Rm 1.00
Oren = Rm 0.80
Kuning = Tak ingat
Coklat = Tak ingat

Sup Hamid selang 3 stor dari celor-celor nie

Sup Yam
Sup Kambing
Sup Daging
Sup Torpedo
Sup Gear Box
(mcm-mcm lah)

Roti Rm 0.50 sepinggang

p/s (Gua dah macam duta food court lah plak semua gerai nak dihuraikan)

kat area gurney dulu penah la p mkn...tp kebanyakan mamak stalls la kat tepi tuh...

skrg mamak tuh ada lagi ke??? mmg dh lame diler xg penang nih...

last pegi pun 2007...e2 pun bukan kuar p mkn pown....ada program kat gelugor jerk.....nanti kena plan masa sesuai utk p sane nih...HARUS!!! :icon_biggrin:

starz
11-12-09, 12:17 PM
Gerai Rina (kalau aku tak salah lah)
Special menu untuk kedai nie mmg ternyata sedap .

Emmm... gerai Rina.. starz tak berani nak kate gerai ni sedap ke tak.. gerai die lebih kepada nasi ayam yg pade starz biase je... sotong kangkung pun not bad..

p/s - anak makcik ni ade bukak gerai nasi lemak pagi kat depan masjid dato keramat..

nak promote skit.. makan la sate kat sebelan garai Rina tu.. starz kenal makcik tu..


Celok - Celok ( Hanya ada satu kedai ajer kat sini )
memang tak dapat dinafikan murah sedap dan menjilat jari

Harga mengikut warna
Pink = Rm 2.00 ( sotong / udang )
Unggu = Rm 1.00
Oren = Rm 0.80
Kuning = Tak ingat
Coklat = Tak ingat

Sup Hamid selang 3 stor dari celor-celor nie

Sup Yam
Sup Kambing
Sup Daging
Sup Torpedo
Sup Gear Box
(mcm-mcm lah)

Roti Rm 0.50 sepinggang

p/s (Gua dah macam duta food court lah plak semua gerai nak dihuraikan)

Sup Hamid memang terbukti sedap.. lokasi yg biase starz pegi yg dekat depan hotel sri malaysia ( sri malaysia ke name hotel tu... lupe plak.. :kid: )

sam261079
11-12-09, 12:18 PM
kat area gurney dulu penah la p mkn...tp kebanyakan mamak stalls la kat tepi tuh...

skrg mamak tuh ada lagi ke??? mmg dh lame diler xg penang nih...

last pegi pun 2007...e2 pun bukan kuar p mkn pown....ada program kat gelugor jerk.....nanti kena plan masa sesuai utk p sane nih...HARUS!!! :icon_biggrin:

Kedai mamak yang mana satu nie ... sepanjang jalan tu mmg banyak kedai mamak.....

p/s alah kalau turun penang Pm ajer geng2 utara starz horatio dn yang lain 2 or my self

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 12:20 PM
Kedai mamak yang mana satu nie ... sepanjang jalan tu mmg banyak kedai mamak.....

p/s alah kalau turun penang Pm ajer geng2 utara starz horatio dn yang lain 2 or my self

lupe dh ape namanye...masa pagi mkn dulu pun dh tahun bp..klu xsilap 2005 lagi...masa tuh study lagi...study kat utara...mmg selalu gak la p penang tuh..

p/s: insyaAllah klu nk p sane nanti saya PM kamu semua :Finger_fing22:

starz
11-12-09, 12:23 PM
kat area gurney dulu penah la p mkn...tp kebanyakan mamak stalls la kat tepi tuh...

skrg mamak tuh ada lagi ke??? mmg dh lame diler xg penang nih...

last pegi pun 2007...e2 pun bukan kuar p mkn pown....ada program kat gelugor jerk.....nanti kena plan masa sesuai utk p sane nih...HARUS!!! :icon_biggrin:


kat gurney memang mahal skit hargenye... yg murah biase budak2 sini makan pun nasi goreng Saad.. tak pun mihun sup.. ( mihun sup ni kalau order yg special kite takkan nampak mehun tu sebab ia ditutupi ngan pelbagai daging,perut, paru, organ dalaman lembu.. pade starz jgn letak smabal die nanti rase sup die hilang )

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 12:26 PM
kat gurney memang mahal skit hargenye... yg murah biase budak2 sini makan pun nasi goreng Saad.. tak pun mihun sup.. ( mihun sup ni kalau order yg special kite takkan nampak mehun tu sebab ia ditutupi ngan pelbagai daging,perut, paru, organ dalaman lembu.. pade starz jgn letak smabal die nanti rase sup die hilang )
Waaah....bestnye...bihun sup...my favourite food...

Aduuuhhhh...meleleh air liur nih....lapor...lapor......dah la perut tgh berkeroncong mintak diisi nih....tunggu masa nk g lunch je nih....

p/s: Agaknye bila la leh p sane nih....leh g melawat KDSP skali...dh lame xp sane...katanye ada byk perubahan dh berlaku kat KD tuh....

sam261079
11-12-09, 12:27 PM
Nasi Ayam Misai
Location : Pekan Teluk Kumbar (Kedai Corner)
Menu: Nasi Ayam lah apa lagi
Price: Rm 3.50 / Rm 5.00 (special)

Description: Sedap dan murah sebab nasi ayam dia ala-ala chicken rice shop.

sam261079
11-12-09, 12:37 PM
Waaah....bestnye...bihun sup...my favourite food...

Aduuuhhhh...meleleh air liur nih....lapor...lapor......dah la perut tgh berkeroncong mintak diisi nih....tunggu masa nk g lunch je nih....

p/s: Agaknye bila la leh p sane nih....leh g melawat KDSP skali...dh lame xp sane...katanye ada byk perubahan dh berlaku kat KD tuh....

Tak habis -habis cita pasal KD dia tu :35:

Bihun yang menarik dan boleh lah makan ..

Lokasi : Pasar malam Tapak Pesta (hari tak ingat lah)
Harga : Rm 3.50

Description: Daging memang banyak giler / sup sedap hingga menjilat habis.

Miss Vanilla Ice
11-12-09, 12:45 PM
Tak habis -habis cita pasal KD dia tu :35:

Bihun yang menarik dan boleh lah makan ..

Lokasi : Pasar malam Tapak Pesta (hari tak ingat lah)
Harga : Rm 3.50

Description: Daging memang banyak giler / sup sedap hingga menjilat habis.

Kat tapak pesta dekat ngan stesen bas tu ker???

aduh...bab makan lagi...lapor..lapor...nak g lunch la klu cam nih....


p/s: harus la ckp pasal KD..tempat kena hentam..ahhahah....jgn mara arrr....ehehehe...:icon_biggrin:

sam261079
11-12-09, 12:49 PM
Kat tapak pesta dekat ngan stesen bas tu ker???

aduh...bab makan lagi...lapor..lapor...nak g lunch la klu cam nih....


p/s: harus la ckp pasal KD..tempat kena hentam..ahhahah....jgn mara arrr....ehehehe...:icon_biggrin:

Yes ! ! ! kat tapak pesta pulau pinang sg nibong, tapi tak tau lah sekarang nie ader ke tidak sebab , sekarang nie ada pesta pulau pinang.

starz
11-12-09, 12:51 PM
Yes ! ! ! kat tapak pesta pulau pinang sg nibong, tapi tak tau lah sekarang nie ader ke tidak sebab , sekarang nie ada pesta pulau pinang.


Kat betul2 tapak pesta ke atau ke depan skit sebelum p Queensbay tu...?
Kalau kat situ tak silap hari Rabu...

sam261079
11-12-09, 12:58 PM
Kat betul2 tapak pesta ke atau ke depan skit sebelum p Queensbay tu...?
Kalau kat situ tak silap hari Rabu...

Tak pasti lah ... aku pun dah lama tak gi pasar malam .....

Pasar-pasar malam yang aku ingat sampai sekarang itu pun bersebab adalah seperti berikut :

=== hari selasa ===
Taman Nusantara kat area sungai pinang, awek cun-cun stock anak mami

=== hari Khamis ===
Mayang Pasir bayan baru , awek-awek indo yang cun-cun ala-ala model

=== hari jumaat ===
Belakang hospital besar , awek nurse dari serata pelusuk malaysia, sebab dekat dgn asrama nurse

xerox
12-12-09, 01:39 AM
Semua makanan2 kat sini sedap2 dah best2 belaka.. cuma tepuk dada tanya selera... lidah tak sama panjang perut lain2... kedai best ke tak best tu tak penting, yg penting makanannye/masakannye...

Sam.. hang penah makan kat moonlight ( ondaway nak naik bt ferringhi ) tak? ok gak la makan kat situ.. tapi bile dah makan nak p parking lapar balik... kekekeke


restoran moonlight tom yam tu kan, tapi aku tak pernah rasa.. hehehe.. skang ni keje kat site moonlight bay,, memang selalu nampak kedai tu,, rasanya memang makanan jenis makan petang n makan malam je,,, so aku tak pernah try,, nanti leh try tengok,.. dah kawan2 kata ok... tapi memang tol laa bawa couple memang masyuk la ... ala... area bt feringghi ni bawa couple kat mane2 pun masyuk.. hehehe

xerox
12-12-09, 01:42 AM
kalau saper pernah lalu kot tg tokong tu.. time petang,,, try singgah beli idris karipap di situ.. area depan petronas tg tokong,,, bertentangan jalan... mahal sket.. rm0.60.. layan,, sedap.. aku suka karipap ayam,.. berketul2 ayam dalamnyer.. pernah masuk metro tu,,.. singgah jangan tak singgah

sam261079
14-12-09, 01:30 PM
kalau saper pernah lalu kot tg tokong tu.. time petang,,, try singgah beli idris karipap di situ.. area depan petronas tg tokong,,, bertentangan jalan... mahal sket.. rm0.60.. layan,, sedap.. aku suka karipap ayam,.. berketul2 ayam dalamnyer.. pernah masuk metro tu,,.. singgah jangan tak singgah

xerox
Petronas Tanjung Tokong akat area sebelah mana nie,aku tak dapat bayangkan lagi .. almaklum lah dah lama tak gi area situ ..

abe9
14-12-09, 02:11 PM
kalau saper pernah lalu kot tg tokong tu.. time petang,,, try singgah beli idris karipap di situ.. area depan petronas tg tokong,,, bertentangan jalan... mahal sket.. rm0.60.. layan,, sedap.. aku suka karipap ayam,.. berketul2 ayam dalamnyer.. pernah masuk metro tu,,.. singgah jangan tak singgah


xerox.. dulu masa abe9 duduk kat penang (area bukit jambul), kat area tanjung tokong tu ada sorang pakcik duk juai pulut udang.. memang sempoi...

mak abe9 masa tu duduk kat tanjung bungah.. 3/4 hari sekali kalu on the way ke rumah mak time petang , mesti singgah beli pulut udang tu, sekali beli 20/25 biji makan ramai2 dgn adik beradik.. satu deret dgn gerai2 makan lain, dan seberang jalan nya laut..

tapi dah lama tak balik,, apa dah jadi kat area tu... dan adakah pakcik jual pulut udang tu ada lagi atau tak.. tak tahu lah..

sam261079
14-12-09, 02:22 PM
xerox.. dulu masa abe9 duduk kat penang (area bukit jambul), kat area tanjung tokong tu ada sorang pakcik duk juai pulut udang.. memang sempoi...

mak abe9 masa tu duduk kat tanjung bungah.. 3/4 hari sekali kalu on the way ke rumah mak time petang , mesti singgah beli pulut udang tu, sekali beli 20/25 biji makan ramai2 dgn adik beradik.. satu deret dgn gerai2 makan lain, dan seberang jalan nya laut..

tapi dah lama tak balik,, apa dah jadi kat area tu... dan adakah pakcik jual pulut udang tu ada lagi atau tak.. tak tahu lah..



Nie sat lah , buat aku terliur plak dah ler pulut udang tu my favorite ,
abe9 area mana plak port pulut udang tu......

abe9
14-12-09, 02:37 PM
Nie sat lah , buat aku terliur plak dah ler pulut udang tu my favorite ,
abe9 area mana plak port pulut udang tu......


he..he.. kat tanjong tokong tu lah,, sebelum sampai flat belah kanan tu.. deret gerai banyak2 belah kiri... but then it must have been years ago.. last abe9 gi meronda area tu was somewhat 5 years ago kut..

sebab dah tak ada pulut udang, jadi turun penang main area town dan menghala ke bayan lepas je.. jelutong, gelugor dan bayan baru.. area sana sampai kat gurney drive ja.. mmg pulut udang tu faveret abe9 jugak.. tapi kat mana lagi ada ya??

sekarang ni kalu balik kampung, 2 kali setahun pun sekali sekala turun penang,, kalu balik sorang,, selalu terlajak, sampai je kat prai, tetiba je stering kereta kejang, dan terus menghala ke utara.. wakaka...

nasi kandar pelita kat taman sejati, sungai patani.. atau joe cendol pulut ke atas lagi... atau ....... ngehhh ngehhh...

sam261079
14-12-09, 02:57 PM
he..he.. kat tanjong tokong tu lah,, sebelum sampai flat belah kanan tu.. deret gerai banyak2 belah kiri... but then it must have been years ago.. last abe9 gi meronda area tu was somewhat 5 years ago kut..

sebab dah tak ada pulut udang, jadi turun penang main area town dan menghala ke bayan lepas je.. jelutong, gelugor dan bayan baru.. area sana sampai kat gurney drive j[SIZE="3"]a.. mmg pulut udang tu faveret abe9 jugak.. tapi kat mana lagi ada ya??

sekarang ni kalu balik kampung, 2 kali setahun pun sekali sekala turun penang,, kalu balik sorang,, selalu terlajak, sampai je kat prai, tetiba je stering kereta kejang, dan terus menghala ke utara.. wakaka...

nasi kandar pelita kat taman sejati, sungai patani.. atau joe cendol pulut ke atas lagi... atau ....... ngehhh ngehhh...



ooooo ok gua tau kat mana , kalau tak salah gua lah kan pulut udang yang sedap kat tanjong tokong tu dah pindah ....
dia berniaga dekat kawasan pasar malam tanjong tokong ... bawah jejantas tu . tapi tak pasti lah pasar malam tu hari apa plak ...

starz
20-12-09, 07:54 PM
Pasar malam kat tg tokong setiap ari sabtu... menurut staff sini memang ade org jual pulut udang yg sedap kat pasar malam tu... tak tau lah yg tu ke yg dimaksudkan oleh Abe9..

tapi kat belakang hospital pun ade 1 pakcik jual pulut udang hari2.. bole tahan gak...

kat belakang hospital tu pun memang byk gerai makan tapi yg selalu starz pegi kat gerai pak haji..

sam261079
21-12-09, 10:30 AM
Pasar malam kat tg tokong setiap ari sabtu... menurut staff sini memang ade org jual pulut udang yg sedap kat pasar malam tu... tak tau lah yg tu ke yg dimaksudkan oleh Abe9..

tapi kat belakang hospital pun ade 1 pakcik jual pulut udang hari2.. bole tahan gak...

kat belakang hospital tu pun memang byk gerai makan tapi yg selalu starz pegi kat gerai pak haji..

Pulut udang kat belakang hospital tu memang sedap tak dapat dinafikan ....
dan kalau pergi masa lunch time boleh lah cuci2 mata sekali , sebab nurse ramai ooooo kat sana ...

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 02:25 PM
Pulut udang kat belakang hospital tu memang sedap tak dapat dinafikan ....
dan kalau pergi masa lunch time boleh lah cuci2 mata sekali , sebab nurse ramai ooooo kat sana ...

Pulut udang tuh mcm mane lak rupanye?? xpenah dgr pown...hu3.... mcm best jerk bunyinye... bila nak bwk i g sane??? i ingat awal thn nih nak g penang..nak setlekan hal NAVY..muehehehee...:5:




p/s: SEDIA BERKORBAN......!!! hehehe

sam261079
21-12-09, 02:39 PM
Pulut udang tuh mcm mane lak rupanye?? xpenah dgr pown...hu3.... mcm best jerk bunyinye... bila nak bwk i g sane??? i ingat awal thn nih nak g penang..nak setlekan hal NAVY..muehehehee...:5:




p/s: SEDIA BERKORBAN......!!! hehehe


Pulut Udang = A.k.a Pulut Panggang

Pulut yang telah dimasak berintikan sambal kelapa dan udang, Dibalut dengan
daun pisang dan dibakar sampai garing ..... memang best ahhhhh ..

pulut udang (orang utara cakap)
Pulut Panggang ( nama commercial)

KiNgX
21-12-09, 02:44 PM
Pulut udang tuh mcm mane lak rupanye?? .


Rupa pulut udang tu macam kat bawah ni.

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 02:53 PM
Rupa pulut udang tu macam kat bawah ni.
la...pulut udang mcm ni ke??? dh bosan la makan...coz makcik yg buat...tp dia xletak udang la...dia letak sambal ikan jerk..kalau org kelate panggil PULUT LEPO...


p/s: tapi mmg sedap pun...adus..rasa lapar balik lak...hehehehe

sam261079
21-12-09, 02:54 PM
Rupa pulut udang tu macam kat bawah ni.

Kingx Sayangnya kau kau Miss vanilla
sampaikan upload gambar tu ... nak jelaskan bagaimana rupanya pulut udang
:35::35::35:

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 03:11 PM
Kingx Sayangnya kau kau Miss vanilla
sampaikan upload gambar tu ... nak jelaskan bagaimana rupanya pulut udang
:35::35::35:
E2 bukan syg la Sam..e2 namanye ambil berat n prihatin...apelah Sam nih... btul x KingX??hehehehee...

p/s: jgn sesekali nak sebar khabar2 angin yg xberasas...nanti ada gak yg berangin..muehehehe :Violent_sterb188:

sam261079
21-12-09, 03:13 PM
E2 bukan syg la Sam..e2 namanye ambil berat n prihatin...apelah Sam nih... btul x KingX??hehehehee...

p/s: jgn sesekali nak sebar khabar2 angin yg xberasas...nanti ada gak yg berangin..muehehehe :Violent_sterb188:

sayang ader banyak maksud ,
semua user-user Mk nie saling sayang menyayanggi antara satu sama lain ...
itu yang boleh tolong menolong

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 03:31 PM
sayang ader banyak maksud ,
semua user-user Mk nie saling sayang menyayanggi antara satu sama lain ...
itu yang boleh tolong menolong


Yoolah.....

kalau Vee ada nak mintak tolong ngan Sam, agak2 Sam leh tolong ke??

heehehe....

p/s: test ckit.... muehehehehe...gurau2 jerk...:35:

sam261079
21-12-09, 03:35 PM
Yoolah.....

kalau Vee ada nak mintak tolong ngan Sam, agak2 Sam leh tolong ke??

heehehe....

p/s: test ckit.... muehehehehe...gurau2 jerk...:35:

tolong menda ,
bergantung pada bentuk, dan keadaan nya ahhhh

PrettyFace
21-12-09, 03:37 PM
plan to go Penang next week....

sam261079
21-12-09, 03:43 PM
plan to go Penang next week....

What are u looking for ,
Entertaiment
Food
Shooping
Dot . Dot . dot

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 03:53 PM
tolong menda ,
bergantung pada bentuk, dan keadaan nya ahhhh


tunjuk jalan la..ape lagi????

hu3...

sam261079
21-12-09, 04:08 PM
tunjuk jalan la..ape lagi????

hu3...


Boleh ajer no hal... cal ajer kalau tersesat kat penang tu ...
kalau dah bengap sangat
Geng-geng penang pun banyak kat sana

Miss Vanilla Ice
21-12-09, 04:14 PM
Boleh ajer no hal... cal ajer kalau tersesat kat penang tu ...
kalau dah bengap sangat
Geng-geng penang pun banyak kat sana

amboi...mcm marah jerk...

xpela...tanye owg lain jela...hu3....

sam261079
21-12-09, 04:19 PM
amboi...mcm marah jerk...

xpela...tanye owg lain jela...hu3....

mana ader marah ....
skit pun tak ader lah cik adik oooiitttt

kicap
22-12-09, 10:44 PM
Bercakap berkenaan pulut udang a.k.a pulut panggang buat gua terliur lah plak ...
kat Kl /shah alam nie ader tak port yang menarik boleh dapat .. tak megidam ajer nie ...

starz
23-12-09, 10:44 AM
amboi...mcm marah jerk...

xpela...tanye owg lain jela...hu3....


Kalo sam tak mau.. starz ade...

Miss Vanilla Ice
23-12-09, 10:49 AM
kikiki....xpela starz....tp klu starz nk tunjuk jln gak leh..pm la sy..heheheheh...

p/s:sam, sy tahu awk xmarah..saje je kacau...bukan ape, sy tgk ayat awk gna tuh, BAIIKKK...SAAANGAT...hu3...

sam261079
23-12-09, 10:51 AM
Kalo sam tak mau.. starz ade...



starz biasa lah org pompuan nie hujung -hujung bulan nie banyak meragam skit
hehehehe,

lu apa cita ok ker

last week aku balik penang (Touch & Go) kejab ajer balik tak sempat nak jumpa ahh sory ... tapi terjumpa satu port makan yang sedap lah jugak ..

Lokasi: Pekan Teluk Bahang ( Area bus stand kat flat) nama kedai lupa lah plak
Menu: Nasi Campur ( kebanyakannya lauk kampung)
Harga: Murah sangat -sangat

KiNgX
23-12-09, 07:24 PM
Sapa tahu kedai nasir campur yang kat tepi jalan Permatang Nibong? Alaaa....yang masuk simpang kiri selepas mesjid tu (kan kat ctu ada 2 mesjid, 1 mesjid PAS, 1 mesjid BN tu) kalau masuk simpang kanan, laluan jalan belakang ke Carrefour area situ (Kat umah FBI Hot FM).

Saya pernah makan kat cni, lauk pauk dia memang tak terpilih, kalau nak diikutkan dekat 30 menu ada la jugak. Paling famous gulai ikan dia la. Penuh time makan tengah hari ja. Dulu tak bawak kamera, tidak mesti dah snap wat sekeping dua. Tak per, nanti saya balik, saya snap.

Saya tak tahu nama kedai ni, tapi kalau saya cakap kat Datin kat mana saya nak makan, saya cakap "Kedai Budak Gengster". Sebab masa saya makan dulu, ada anak pelanggan yang duduk sebelah meja saya, gengster nak mampus, keja menjerit, sepak kerusi, sepak meja, tampar-tampar adik dia, jerit kat mak dia...aku lak yang nak penampor budak tu, mak bapak dia rilekss jer.

sam261079
24-12-09, 07:44 AM
Sapa tahu kedai nasir campur yang kat tepi jalan Permatang Nibong? Alaaa....yang masuk simpang kiri selepas mesjid tu (kan kat ctu ada 2 mesjid, 1 mesjid PAS, 1 mesjid BN tu) kalau masuk simpang kanan, laluan jalan belakang ke Carrefour area situ (Kat umah FBI Hot FM).

Saya pernah makan kat cni, lauk pauk dia memang tak terpilih, kalau nak diikutkan dekat 30 menu ada la jugak. Paling famous gulai ikan dia la. Penuh time makan tengah hari ja. Dulu tak bawak kamera, tidak mesti dah snap wat sekeping dua. Tak per, nanti saya balik, saya snap.

Saya tak tahu nama kedai ni, tapi kalau saya cakap kat Datin kat mana saya nak makan, saya cakap "Kedai Budak Gengster". Sebab masa saya makan dulu, ada anak pelanggan yang duduk sebelah meja saya, gengster nak mampus, keja menjerit, sepak kerusi, sepak meja, tampar-tampar adik dia, jerit kat mak dia...aku lak yang nak penampor budak tu, mak bapak dia rilekss jer.


Kingx setahu aku lah FBI Hot Fm tu dok kat seberang jaya ...
kedaiyang hang maksud kan tu kat area laluan nak menghala ker UITM permatang pauh ker ...

Jalan belakang yang tembus ker carefour tu aku tau lah ... tapi tak perasan lah plak ader kedai makan Nasir kat sana ... lagipun kat sepanjang jalan tu bersepah kedai ... tak apa lah nanti aku pun balik penang aku gi servey jugak...

KiNgX
24-12-09, 01:03 PM
Kingx setahu aku lah FBI Hot Fm tu dok kat seberang jaya ...
kedaiyang hang maksud kan tu kat area laluan nak menghala ker UITM permatang pauh ker ...

Jalan belakang yang tembus ker carefour tu aku tau lah ... tapi tak perasan lah plak ader kedai makan Nasir kat sana ... lagipun kat sepanjang jalan tu bersepah kedai ... tak apa lah nanti aku pun balik penang aku gi servey jugak...

Ha SAM, memang jalan menghala ker UiTM tu, tapi memang ada jalan belakang/simpang ker Seberang Jaya. Bukan kedai makan Nasir, typo tu, kedai makan nasi campur. Tak per, nanti saya snap. Dah google earth tadi, tapi tak clear la nak tunjuk.

kicap
24-12-09, 01:19 PM
Gua slalu lepak kalo g penang:
* Line clear (hati2 sp yg xbiase akan terkezut tgk keadaan tmpt ni tp layan beb)
* Kayu (suke die punye tanduri n kebab)

botet
24-12-09, 02:17 PM
ada satu lagi tempat yang hangpa patut cuba.....

Lokasi : Dekat Spg Nak Pi Kuala Juru
Time : 2.00pm-12.00mlm
Menu. Nasi Goreng Ketam, Mee Udang Dll....;
Harga : MYR8.00 sepinggan nasi goreng ngan dua ekor ketam yg dimasak ngan sos...

UCapan dari member yg pernah try.....Mabeles.....!!!!!

sam261079
24-12-09, 03:47 PM
Ha SAM, memang jalan menghala ker UiTM tu, tapi memang ada jalan belakang/simpang ker Seberang Jaya. Bukan kedai makan Nasir, typo tu, kedai makan nasi campur. Tak per, nanti saya snap. Dah google earth tadi, tapi tak clear la nak tunjuk.

Okrait , gua tahu tempat dia kat mana sebelah masjid dan tepi jalan simpang nak ikut jalan belankang ke carefour ....

sam261079
24-12-09, 03:50 PM
Gua slalu lepak kalo g penang:
* Line clear (hati2 sp yg xbiase akan terkezut tgk keadaan tmpt ni tp layan beb)
* Kayu (suke die punye tanduri n kebab)

Line clear
Tempat memang hancur dan kelaut tapi lauknya memang menarik , antara makanan yang menarik selain nasi kandar
--- Roti canai
--- Murtabak
--- Susu Fresh Tarik letak telur memang mantoppppp

Kayu Nasi Kandar
kebanyakan org penang memang tak suka gi makan kat sana sebab mahal dan lauk tak fresh , saper yang gi makan kat sana memang kayu lah

starz
27-12-09, 11:08 AM
--- Susu Fresh Tarik letak telur memang mantoppppp

Ade ke susu letak telur...? tak penah tau plak.. mungkin starz jarang makan nasi kandaq kot...

Kayu Nasi Kandar
kebanyakan org penang memang tak suka gi makan kat sana sebab mahal dan lauk tak fresh , saper yang gi makan kat sana memang kayu lah



:tvhappy::tvhappy: starz tak terase teruje pun nak makan kat kayu...

anyway tepuk dada tanye perut... selera lain2... :Finger_fing22:

xerox
27-12-09, 06:09 PM
kalau nasi kandar kayu paling sedap kat penang rasanya kat bukit jambul laa, kat tempat lain memang tak leh blah.. macam tu gak laa ngan nasi kandar yang lain...

line clear nasi kandar aku tak tau laa asal selalu orang beratur... macam tu je tempat nye.. memang gempak laa beb... sebab hancur tu pasal gempak,, makan situ bagi aku mahal nak mampus gak,,.. ok laa tapi ada lagi sedap laa..

sam261079
30-12-09, 02:27 PM
:tvhappy::tvhappy: starz tak terase teruje pun nak makan kat kayu...

anyway tepuk dada tanye perut... selera lain2... :Finger_fing22:

starz
kalau kau tak percaya kau gi line clear
try lah minta ...
susu fresh siap tarik lagi tu ... bila minum comfirm berpeluh badan memang sedap..

ada satu lagi kat restoran Kapitan depan mydin lama .. susu badam .. pun menarik jugak...

sam261079
30-12-09, 02:34 PM
kalau nasi kandar kayu paling sedap kat penang rasanya kat bukit jambul laa, kat tempat lain memang tak leh blah.. macam tu gak laa ngan nasi kandar yang lain...

line clear nasi kandar aku tak tau laa asal selalu orang beratur... macam tu je tempat nye.. memang gempak laa beb... sebab hancur tu pasal gempak,, makan situ bagi aku mahal nak mampus gak,,.. ok laa tapi ada lagi sedap laa..

xerox
kalau kau nak makan nasi kandar line clear make sure hang suruh mamak tu kira 2x sebab 1 round dia kira main sedap mulut dan ikut ajer nombor apa yang menjelma kat dalam otak dia ... lepas tu bila dah habis kita mesti dia akan kata Line Clear ... padahal kiraan yang pertama tu memang tak clear ... dia kencing kau-kau punya ...

line clear nie memang famous lah dari dulu lagi makan tak lah sedap mana pun tapi tag line dia tu yang menjadi kegilaan dan keseronokan bila mendengarnya tapi harus diingat bila orang yang tak biasa datang kat sana ibatar macam masuk mulut naga lah ... sembelih kaw -kaw.. kalau nak pi makan make sure
1) tak ader slang Kl
2) jgn order kepala ikan
3) jangan ambil lauk letak dalam pingan asing-asing (make sure semuanya dlm 1 pingang ajer)

4) jgn bergambar lebih2 di sana

itu ahh info yang boleh aku bagi lagi ..

starz
31-12-09, 10:23 AM
51102

Semalam p makan kat restoran nasi kanadar Deen kat Jelutong berhampiran pejabat pos jelutong... dari pagi sampai malam senantiase ade org beratur panjang... try la semlam kut2 la sedap sgt tapi pade starz biase je kot... :-??

sam261079
31-12-09, 02:52 PM
51102

Semalam p makan kat restoran nasi kanadar Deen kat Jelutong berhampiran pejabat pos jelutong... dari pagi sampai malam senantiase ade org beratur panjang... try la semlam kut2 la sedap sgt tapi pade starz biase je kot... :-??

Tak pernanh try lah ...
tapi kat area pejabat pos jelutong tu
hang tau tak ader sunshine lama .. depan dia ader mcm ala-ala food court .
hang try makan nasi kandar pak din ... dia berniaga atas kereta tolak ajer . memang sedap menarik dan murah .. try lah ...

KiNgX
31-12-09, 02:58 PM
Ari tu gua makan beriani daging claypot kat Kedai mamak Kapitan setentang dengan Queensbay tu. Boleh tahan gak nasi dia, tapi daging ciput sangat. Pastu nak masuk ke kawasan lot kedai ni ada bayaran lak..50 kupang cek oiii.

Gambar makanan tu macam kat bawah.

sam261079
31-12-09, 03:19 PM
Ari tu gua makan beriani daging claypot kat Kedai mamak Kapitan setentang dengan Queensbay tu. Boleh tahan gak nasi dia, tapi daging ciput sangat. Pastu nak masuk ke kawasan lot kedai ni ada bayaran lak..50 kupang cek oiii.

Gambar makanan tu macam kat bawah.


Lokasi dia sederek dengan queenbay ker ataupun dalam kawasan sekitarnya ...
menarik tu .. hang petang-petang nie kingx buat gua terasa lapaq lah pulak ...

starz
31-12-09, 03:50 PM
Lokasi dia sederek dengan queenbay ker ataupun dalam kawasan sekitarnya ...
menarik tu .. hang petang-petang nie kingx buat gua terasa lapaq lah pulak ...


dah dikatenye setentang... celah mane sederetnye... kalau dari depan stick cafe depan QB tu dah boleh nampak Restoran Kapitan.. ade shoplot depan tu tapi belah belakang corner lot..... bole paham???

sam261079
31-12-09, 03:54 PM
dah dikatenye setentang... celah mane sederetnye... kalau dari depan stick cafe depan QB tu dah boleh nampak Restoran Kapitan.. ade shoplot depan tu tapi belah belakang corner lot..... bole paham???

almaklumlah kan .. petang-petang nie rabun skit ...
last week kau org gi lepak hard rock ker .....

starz
31-12-09, 04:11 PM
Celah mane nak lepak hard rock.. rakan mesjid beb... kalo Horatio tak tau la pulak... lagipun family aku adalah priority... kekekeke

gerai nasi kandar depan 7e gelugor pun dengar2 sedap gak.. ade sape2 penah cube...?

sam261079
31-12-09, 04:27 PM
Celah mane nak lepak hard rock.. rakan mesjid beb... kalo Horatio tak tau la pulak... lagipun family aku adalah priority... kekekeke

gerai nasi kandar depan 7e gelugor pun dengar2 sedap gak.. ade sape2 penah cube...?

alhamdulilah syukur .....
7E gelugor kedai makan yang sebelah dia tu ader kedai repair motor ker...
kalau dulu sedap lah tapi sekarang nie tak tau lah plak .....

chaosspawn
31-12-09, 05:45 PM
siapa tahu kat mana tempat yang terkenal dgn mee sultan di penang?

xerox
02-01-10, 02:53 AM
xerox
kalau kau nak makan nasi kandar line clear make sure hang suruh mamak tu kira 2x sebab 1 round dia kira main sedap mulut dan ikut ajer nombor apa yang menjelma kat dalam otak dia ... lepas tu bila dah habis kita mesti dia akan kata Line Clear ... padahal kiraan yang pertama tu memang tak clear ... dia kencing kau-kau punya ...

line clear nie memang famous lah dari dulu lagi makan tak lah sedap mana pun tapi tag line dia tu yang menjadi kegilaan dan keseronokan bila mendengarnya tapi harus diingat bila orang yang tak biasa datang kat sana ibatar macam masuk mulut naga lah ... sembelih kaw -kaw.. kalau nak pi makan make sure
1) tak ader slang Kl
2) jgn order kepala ikan
3) jangan ambil lauk letak dalam pingan asing-asing (make sure semuanya dlm 1 pingang ajer)

4) jgn bergambar lebih2 di sana

itu ahh info yang boleh aku bagi lagi ..


aku rasa memang aku kena kapak kaw-kaw dah tem tu.. palat betoi.. tapi tak pa la tem tu engineer aku yang bayar.. dia lagi mahal dari aku,,, aku kata ok laa.. dia makan rm12 nasi dier.. leh terima akai ka? wakakaa... sekali tu pi memang rasa tak nak pi dah.. tapi ada sedara bawa makan hidang plak kat situ,,, dia pueh ati jee.. aku ok je... belasah cukup2.. tapi itu last kot,,.. makan ngan sedara aku tu tak tau laa berapa regenyer,, aku tak tanya la plak... orang belanja makan je, tak yah tanya lebey2.. kehkeh:1::1:

jincapit
02-01-10, 05:28 AM
alhamdulilah syukur .....
7E gelugor kedai makan yang sebelah dia tu ader kedai repair motor ker...
kalau dulu sedap lah tapi sekarang nie tak tau lah plak .....


wei.. kalau x salah aku.. kedai mamak tu petang dalam kul 6-7ptg ke atas... depan kedai 24.. ramai gak org beratoq.. nasi bleh tahan.. :)

jincapit
02-01-10, 05:29 AM
siapa tahu kat mana tempat yang terkenal dgn mee sultan di penang?

xyah makan aa.. xleh blah pun.. baik ko gi makan mee sotong kat padang kota lama tepi KUBU

jincapit
02-01-10, 05:32 AM
Ari tu gua makan beriani daging claypot kat Kedai mamak Kapitan setentang dengan Queensbay tu. Boleh tahan gak nasi dia, tapi daging ciput sangat. Pastu nak masuk ke kawasan lot kedai ni ada bayaran lak..50 kupang cek oiii.

Gambar makanan tu macam kat bawah.


aku memang suka nasi beraini kapitan.. beraini kambing + ayam.. haha.. kalau nak fresh korang leh try kat culia street.. sana ramai org.. x macam Queenbay.. bila ramai... lauk2 xde aa main perangat.. ayam tandoori pun lembut sebab hari2 abis..

jincapit
02-01-10, 05:35 AM
51102

Semalam p makan kat restoran nasi kanadar Deen kat Jelutong berhampiran pejabat pos jelutong... dari pagi sampai malam senantiase ade org beratur panjang... try la semlam kut2 la sedap sgt tapi pade starz biase je kot... :-??

aku kalau makan kat deen.. selalu makan ikan gulai + kambing.. kuah xyah minta2.. biaq dia adun sendiri.. pastu jangan lupa BAWANG kasi lebih.. BAWANG goreng kira killer aa kat sana..

jincapit
02-01-10, 05:48 AM
Moonlight tu restautant at tepi pantai , tapi hang nak kena turun kebawah .. lepas makan nak kena tracking naik atas.... Betul tak ! ! ! !

sebelum sampai coner pagar hijau (kalau sesiapa jenis suka race malam minggu kat bt ferringi tau lah kat mana corner nie)


wahh... kone pagaq hijau?? kone adik beradik..?? kone pulau asmara?? ko nie muda2 kompom rempitttttttt... :P

p/s: x lupa juga kone tugu, kone openg, kone pancoq, kone mahkamah.. semua nie kone kiri je.. wkakakak... teringat balik weiiiii... hahahah

jincapit
02-01-10, 06:00 AM
starz.. hang dok keja kat gurney lagi ka?? nak jumpa nak jumpa.. x jumpa sampai bertahun dah.. hahaha

sam261079
02-01-10, 01:05 PM
xyah makan aa.. xleh blah pun.. baik ko gi makan mee sotong kat padang kota lama tepi KUBU

Mee sultan kalau nak ikutkan dulu memang lah sedap tapi sekarang mcm haram tak sedap dah...

lokasi dia . kalau hang tau kat mana KFC rumah... senang lah ..

Mee sotong kat padang kota pun boleh tahan sedapnya tapi kat situ makan hang kena jaga- jgn makan table kat luar tu burung gagak banyak ... aku dah 2-3 kali kena serang hendap...

sam261079
02-01-10, 01:08 PM
wahh... kone pagaq hijau?? kone adik beradik..?? kone pulau asmara?? ko nie muda2 kompom rempitttttttt... :P

p/s: x lupa juga kone tugu, kone openg, kone pancoq, kone mahkamah.. semua nie kone kiri je.. wkakakak... teringat balik weiiiii... hahahah

Zaman muda-muda dulu ader lah skit-2 ....
layan naik moto EX5 ajer ...

zaman team sang kuriang , Buragas , Cakoji, team balik batu ...
hang penang belah mana jincapit

sam261079
02-01-10, 01:12 PM
aku memang suka nasi beraini kapitan.. beraini kambing + ayam.. haha.. kalau nak fresh korang leh try kat culia street.. sana ramai org.. x macam Queenbay.. bila ramai... lauk2 xde aa main perangat.. ayam tandoori pun lembut sebab hari2 abis..

So far kalau aku nak makan nasi briani , nasi tomato , nasi minyak aku gi makan kat area Tamil Street nama kedai Tajudin Hussin lauk pauk memang menarik dan tertarik murah dan sedap .. hari jumaat selalunya ader special menu antaranya
- Burung Puyuh Masak Ros
- Kambing Masak Kari
dan macam-macam lagi pi lah sendiri dan rasa kenikmatanya..

sam261079
02-01-10, 02:24 PM
Kepada peminat peminta Liverpool
ada 1 kedai makan yang dah lama bertapak kat sini .. makanan menarik jugak
tapi hanya dikhaskan untuk Red Fans ajer lah

Lokasi ; Flat Batu Lancang
Menu : Nasi lemak Liverpool

starz
02-01-10, 02:34 PM
starz.. hang dok keja kat gurney lagi ka?? nak jumpa nak jumpa.. x jumpa sampai bertahun dah.. hahaha

A'ah kat gurney lagi...


Kepada peminat peminta Liverpool
ada 1 kedai makan yang dah lama bertapak kat sini .. makanan menarik jugak
tapi hanya dikhaskan untuk Red Fans ajer lah

Lokasi ; Flat Batu Lancang
Menu : Nasi lemak Liverpool


yessss... nasi lemak die memang menarik... nasi sambal ngan ayam goreng die cukup... sambal sotong kureng skit...

aku chelsea fan p tak kata apa pun... :Love_250:

sam261079
02-01-10, 02:47 PM
A'ah kat gurney lagi...



yessss... nasi lemak die memang menarik... nasi sambal ngan ayam goreng die cukup... sambal sotong kureng skit...

aku chelsea fan p tak kata apa pun... :Love_250:

Cuba hang pi masa game liverpool dan pakai baju biru .....

Horatio
02-01-10, 03:19 PM
Kedai lauk ikan bawal tu kat ner weh......

KiNgX
03-01-10, 02:40 AM
Minggu lepas masa cuti krismas tu, saya ada gi makan kat 1 kedai tomyam ni...sedap lagi memikat, memang rasa THAI asli. Kedai ni terletak bersebelahan tandas, aras sama dengan panggung wayang (tingkat 3), di Sunway Carnivall, Seberang Jaya. Saya order koew tiew tom yam, yang lagi 2 tu tak berapa nak sure apa dia..sebab order pun dalam bahasa thai, saya pun tak tahu ejaan bahasa melayunya macam mana nak sebut...krak kun kappp!!!:21:

Horatio
03-01-10, 03:36 PM
Kedai Din Ikan Bakar
+- 150 M dari simpang keluar pekan Kepala Batas menghala Butterworth
landmark :
1. seberang jalan ada signboard kedai nasi kandar line clear & kedai Din ni selalu ramai serta berasap asap....
2. Ada cam stor TNB & ada taliair sebelum kedai ni...

masakan memang best... lauk pelbagai... daging bakar dia diberi nama Rimau Menangis..... fuhhh kecoq ayar lioq.... memang kedai best... harga berpatutan...

SAM... domo arigato memang best ini kedai....

sam261079
07-01-10, 06:32 PM
Kedai Din Ikan Bakar
+- 150 M dari simpang keluar pekan Kepala Batas menghala Butterworth
landmark :
1. seberang jalan ada signboard kedai nasi kandar line clear & kedai Din ni selalu ramai serta berasap asap....
2. Ada cam stor TNB & ada taliair sebelum kedai ni...

masakan memang best... lauk pelbagai... daging bakar dia diberi nama Rimau Menangis..... fuhhh kecoq ayar lioq.... memang kedai best... harga berpatutan...

SAM... domo arigato memang best ini kedai....


kata2ku benar belaka....tiada yg benar melainkan benar...hanya lidah menentukan rasa:ola::ola:

sam261079
25-01-10, 01:42 PM
Lokasi : Belakang hotel Shereton ....dekan dengan KFC Rumah
Menu : pasembur / mee Rebus / Mee Goreng
Harga: Sekitar Rm 3.50 - Rm5.00

Rasa : memang menarik tak rugi kalau pergi ... keenakan yang tiada batasannya .

sam261079
25-01-10, 01:45 PM
Ikan Bakar TelukTempoyak

Lokasi : Teluk Tempoyak ( kalau ikut belakang seagete terus ajer sampi jumpa traffic light then belok kiri terus naik jalan sebelah bukit .

Menu: Ikan bakar dan macam-macamlagi
Rasa : Menarik dan sedap bangat
Harga: Boleh lah tahan .

xerox
25-01-10, 09:42 PM
kari semilang.. di sebelah flyover lebuhraya jelutong.. kari yang memang sempoi...

sam261079
26-01-10, 12:00 AM
kari semilang.. di sebelah flyover lebuhraya jelutong.. kari yang memang sempoi...

xerox boleh bagi detailskit tak ... sebab aku minggu nie nak balik penang ..
highway jelutong tu panjang ahhhhh...
kat mana .tempat dia tu.

xerox
26-01-10, 02:23 PM
xerox boleh bagi detailskit tak ... sebab aku minggu nie nak balik penang ..
highway jelutong tu panjang ahhhhh...
kat mana .tempat dia tu.

camner aku nak terang xtau.. aku citer dari jetty k, senang ja.. flyover yang pertama, dekat ngan shell, yang kedua punya flyover.. untuk exit ke apartment tu.. tapi gerai tu betul2 flyover tu, betui ngan junction tu.. paham dak.. kalau tak paham gak,.. nanti aku p study.. n aku citer lain

xerox
26-01-10, 02:25 PM
saper pernah makan mie tg tokong.. hokkein mie kalau tak silap aku.. memang sempoi.. pergh.. tapi aku tak pernah rasa lagi..hahahaha... tunggu member aku bawak.. dia yang cakap sempoi.. saper tau komen sket.. kalau tak tau.. nanti tunggu aku pi pekena dulu k.. hehehe

starz
26-01-10, 03:23 PM
camner aku nak terang xtau.. aku citer dari jetty k, senang ja.. flyover yang pertama, dekat ngan shell, yang kedua punya flyover.. untuk exit ke apartment tu.. tapi gerai tu betul2 flyover tu, betui ngan junction tu.. paham dak.. kalau tak paham gak,.. nanti aku p study.. n aku citer lain


Yg sebelah kanan ade apartment yg ade bank rakyat tu ke sebelum...? atau selepas...?

starz
26-01-10, 03:25 PM
starz.. hang dok keja kat gurney lagi ka?? nak jumpa nak jumpa.. x jumpa sampai bertahun dah.. hahaha

Capit... kalo ko nak blind date ngan aku baik berbuat demikian sekrg sebelum aku pergi meninggalkan penang... ko masih ngan GSC lagi ke...? kalo ye jgn lupe bwk free pass 2 keping... kekekeke

xerox
28-01-10, 02:09 AM
Yg sebelah kanan ade apartment yg ade bank rakyat tu ke sebelum...? atau selepas...?

bank rakyat.. em... highway jelutong tepi laut ni ada bank rakyat ke? tak perasan plak.. restoran tepi laut tu..lungguk sampah jelutong tau? depan tu sket lagi..

sam261079
28-01-10, 02:15 AM
camner aku nak terang xtau.. aku citer dari jetty k, senang ja.. flyover yang pertama, dekat ngan shell, yang kedua punya flyover.. untuk exit ke apartment tu.. tapi gerai tu betul2 flyover tu, betui ngan junction tu.. paham dak.. kalau tak paham gak,.. nanti aku p study.. n aku citer lain


kalau tak salah aku kat area flat maklom ker ....ataupun aparment yangbaru tu sebelah kanan , kalau kita datang dari JT ....

sam261079
28-01-10, 02:17 AM
Capit... kalo ko nak blind date ngan aku baik berbuat demikian sekrg sebelum aku pergi meninggalkan penang... ko masih ngan GSC lagi ke...? kalo ye jgn lupe bwk free pass 2 keping... kekekeke

sebelum hang menggalkan penang , jumpa aku dulu ... aku balik penang esok jumaat bolehlah buat TT ...

xerox
28-01-10, 06:23 AM
kalau tak salah aku kat area flat maklom ker ....ataupun aparment yangbaru tu sebelah kanan , kalau kita datang dari JT ....

alamak.. nama apartment tu aku tak tau tu.. tapi kalau dari JT tepi laut laa.. exit nak ke aparment terus nampak.. sebelah highway ja.. kat pej nelayan pa ntah..



sebelum hang menggalkan penang , jumpa aku dulu ... aku balik penang esok jumaat bolehlah buat TT ...

kalau nak wat TT.. informla.. mana tau aku leh joint ka. balik keje terus run TT..

starz
28-01-10, 11:21 AM
bank rakyat.. em... highway jelutong tepi laut ni ada bank rakyat ke? tak perasan plak.. restoran tepi laut tu..lungguk sampah jelutong tau? depan tu sket lagi..

aku rase aku tau... sbb setahu aku tepi laut sebelah JE tu cume ade 2 restoran.. 1 yg hang sebut tu.. 1 lg yg selepas tesco sebelum jambatan...

starz
28-01-10, 11:23 AM
sebelum hang menggalkan penang , jumpa aku dulu ... aku balik penang esok jumaat bolehlah buat TT ...

kalo nak jumpe jumaat aku free lepas kul 11 mlm... sabtu aku nak balik Ipoh pastu ke KL.. aku cuti seminggu...

xerox
28-01-10, 01:46 PM
aku rase aku tau... sbb setahu aku tepi laut sebelah JE tu cume ade 2 restoran.. 1 yg hang sebut tu.. 1 lg yg selepas tesco sebelum jambatan...

yeke 2.. ntah.. aku pun tak ingat.. tapi memang sebelum tesco la..

FLO
28-01-10, 03:23 PM
kalo nak jumpe jumaat aku free lepas kul 11 mlm... sabtu aku nak balik Ipoh pastu ke KL.. aku cuti seminggu...


kalau turun KL x reti2 nak cari aku??
ko jangan x cari...ekekekekekek

starz
28-01-10, 03:33 PM
kalau turun KL x reti2 nak cari aku??
ko jangan x cari...ekekekekekek

sorry off topic... bukan tak reti tapi... malu la... ekekekeke.. kalo ade mase terluang aku cari...

Horatio
28-01-10, 03:35 PM
Capit... kalo ko nak blind date ngan aku baik berbuat demikian sekrg sebelum aku pergi meninggalkan penang... ko masih ngan GSC lagi ke...? kalo ye jgn lupe bwk free pass 2 keping... kekekeke


weh bro.... lu nak pi mana lak nih ????????

starz
28-01-10, 03:40 PM
Sabah negeri di bawah bayu selama 6 bulan... kalo confirm la.. tapi cam confirm je... nanti aku buat jalan2 cari makan kat sabah...

sam261079
28-01-10, 03:43 PM
weh bro.... lu nak pi mana lak nih ????????

Horatio ader org tu dah nak gi dok KK nakjadi org sana ....... almaklumlah kan ... nak dok dinegeri dibawah bayu ..... plak .. dahjemu nakdok di pulau mutiara nie ....

Geng2 penang kalau nakwat TT roger aku yer
nieno phone aku 0162095582

FLO
28-01-10, 03:46 PM
sorry off topic... bukan tak reti tapi... malu la... ekekekeke.. kalo ade mase terluang aku cari...


x nak la mcm tu
ko cari man..ko akan jumpa aku
barang ko masih dgn aku ni
baik ambik sblm ko p KK

starz
28-01-10, 03:52 PM
klah... merajuk la plak abg flo ni...
nanti aku roger..

FLO
28-01-10, 03:56 PM
klah... merajuk la plak abg flo ni...
nanti aku roger..

x makna nya gua nk merajuk
barang org
lagi cepat gua bagi..lagi clear bonet keta gua tu
dh bersamun dlm bonet tu..dgn banner lagi:YM - 71:

sam261079
02-02-10, 01:38 PM
Segala kemuskilan telak terungkai , Lokasi kedai makan Gulai Ikan Semilang telah ku terjah ....

Hari Jumaat selepas pulang dari rockwork belakang stadium , aku terus terjah pergi mencari kedai gulai ikan semilang seperti yang diwar warkan ....

ingat kan jauh dan susahnya nak cai , rupa2nya tenpat jatuh lagi dikenang ..lokasi nya betul2 dekat kawasan aku monteng sekolah dulu , kiranya port cari belangkas dan mancing ikan zamn muda remaja dulu lah ... sebelum kawasan itu membangun....

Komendari org tua aku (bekas executive chef Shangri- la hotel)
Rasa menarik dan memang sedap lah .... jarang ada org pandai masak gulai ikan semilang macam nie ... ( kalau tak pandai rasanya akan hanyir skit)

Harga boleh lah ... murah sangat sangat...

Lokasi untuk kesana .... kalau dari bayan baru terus ajer selepas tesco tu slow skit , dan akan jumpa flat , dan apartment Mutiara , Bank Rakya , bangunan NUS metro . semuanya sebelah kiri... jangan naik fly over tu , ikut jalan bawah ... 1st junction belok kiri.... kedai nya hanya satu kat situ .... sebelah kanan . memang senang sangat lah ...

Kalau dari jetty , terus ajer sampai jumpa shell patrol pam, shop house ,semuanya sebelah kiri.... 2nd flyover jangan naik atas ikut bawah .. then belok kanan terus dalam 50 meter dah nampak kedai dia tu ....

ok lah selamat mencuba .... tak rugi ooooooo

starz
05-02-10, 11:14 AM
Segala kemuskilan telak terungkai , Lokasi kedai makan Gulai Ikan Semilang telah ku terjah ....

Hari Jumaat selepas pulang dari rockwork belakang stadium , aku terus terjah pergi mencari kedai gulai ikan semilang seperti yang diwar warkan ....

ingat kan jauh dan susahnya nak cai , rupa2nya tenpat jatuh lagi dikenang ..lokasi nya betul2 dekat kawasan aku monteng sekolah dulu , kiranya port cari belangkas dan mancing ikan zamn muda remaja dulu lah ... sebelum kawasan itu membangun....

Komendari org tua aku (bekas executive chef Shangri- la hotel)
Rasa menarik dan memang sedap lah .... jarang ada org pandai masak gulai ikan semilang macam nie ... ( kalau tak pandai rasanya akan hanyir skit)

Harga boleh lah ... murah sangat sangat...

Lokasi untuk kesana .... kalau dari bayan baru terus ajer selepas tesco tu slow skit , dan akan jumpa flat , dan apartment Mutiara , Bank Rakya , bangunan NUS metro . semuanya sebelah kiri... jangan naik fly over tu , ikut jalan bawah ... 1st junction belok kiri.... kedai nya hanya satu kat situ .... sebelah kanan . memang senang sangat lah ...

Kalau dari jetty , terus ajer sampai jumpa shell patrol pam, shop house ,semuanya sebelah kiri.... 2nd flyover jangan naik atas ikut bawah .. then belok kanan terus dalam 50 meter dah nampak kedai dia tu ....

ok lah selamat mencuba .... tak rugi ooooooo




Betul ke ape yg starz bace, kalo daro jambatan pun belah kanan kalo dari jeti pun belah kanan.. dok tgh2 bawah fly over ke restoran nye... ekekekeke

sam261079
05-02-10, 12:37 PM
Betul ke ape yg starz bace, kalo daro jambatan pun belah kanan kalo dari jeti pun belah kanan.. dok tgh2 bawah fly over ke restoran nye... ekekekeke

Sebagai Panduan....
saya sertakan petadan signboard kepada kawan-kawan yang berminat ......

xerox
05-02-10, 09:07 PM
betol tu tp kalau nak pekena semilang goreng.. try pekena kat sini

starz
05-02-10, 09:35 PM
Sebagai Panduan....
saya sertakan petadan signboard kepada kawan-kawan yang berminat ......

baru je lalu kat situ semlm mase p bank rakyat.. nak tak perasan pulak.. kalau tak bole singgah... die bukak sampai kul berape.. nak try la sok mlm kalo bukak sampai tgh mlm

xerox
06-02-10, 12:24 AM
starz.. tempat yang gua cakap semilang goreng tu.. dalam kol 2 je.. pastu.. klia habih... belah malam stimboat lak.. tapi tak pernah p pekena lagi

starz
06-02-10, 11:26 AM
stimboat pun ok gak bole try....

starz
09-02-10, 07:13 PM
Ari tu gua makan beriani daging claypot kat Kedai mamak Kapitan setentang dengan Queensbay tu. Boleh tahan gak nasi dia, tapi daging ciput sangat. Pastu nak masuk ke kawasan lot kedai ni ada bayaran lak..50 kupang cek oiii.

Gambar makanan tu macam kat bawah.


malam tagi aku p makan kat situ sbb ade org kasi payung... nasi beriyani die memang menarik.. nape la dulu tak try... kalau daging memang agak ciput skit tadi kalau ayam atau kambing meng puas makan...

KiNgX
10-02-10, 12:37 AM
malam tagi aku p makan kat situ sbb ade org kasi payung... nasi beriyani die memang menarik.. nape la dulu tak try... kalau daging memang agak ciput skit tadi kalau ayam atau kambing meng puas makan...

Nyum nyum...lazat pulak tengok gambar ni. Maybe balik kampung raya cina ni, saya kasi repeat lagi.

sam261079
10-02-10, 11:20 PM
baru je lalu kat situ semlm mase p bank rakyat.. nak tak perasan pulak.. kalau tak bole singgah... die bukak sampai kul berape.. nak try la sok mlm kalo bukak sampai tgh mlm

starz kalau tak salah aku gerai makan tu mula beroperasi dari jam 1030 - 1530 sahaja....

sam261079
12-02-10, 01:07 AM
Menu Utama : Penang Cha Keow Teow /Keow teow Kerang
Lokasi : Bukit Mertajam sebelah alkaria gedung kain , depan stesen kereta api.
Rasa : Origina Penang Cha Keow teow

Remark ; Makan sepinggan komfirm tambah sepinggan lagi.

sam261079
12-02-10, 01:09 AM
Nama Kedai : Cargas Cafe
Menu : Nasi Campur
Lokasi : Pekan Bayan Lepas
Harga : Berpatutan

Remark : Gulai Daging dankari ikan meletup tuuuuuuuuu

KiNgX
12-02-10, 01:36 AM
Menu Utama : Penang Cha Keow Teow /Keow teow Kerang
Lokasi : Bukit Mertajam sebelah alkaria gedung kain , depan stesen kereta api.
Rasa : Origina Penang Cha Keow teow

Remark ; Makan sepinggan komfirm tambah sepinggan lagi.



Nama Kedai : Cargas Cafe
Menu : Nasi Campur
Lokasi : Pekan Bayan Lepas
Harga : Berpatutan

Remark : Gulai Daging dankari ikan meletup tuuuuuuuuu

Kalau berkesempatan, saya akan mencuba salah 1 dari tempat yang dinyatakan di atas. Lagi pun ari Ahad ni maybe saya ke Penang, ada urusan yang nak wat sikit.

p/s: Sebut Cargas Cafe, dah lama tak pi Banana Cafe.

sam261079
12-02-10, 01:38 AM
Kalau berkesempatan, saya akan mencuba salah 1 dari tempat yang dinyatakan di atas. Lagi pun ari Ahad ni maybe saya ke Penang, ada urusan yang nak wat sikit.

p/s: Sebut Cargas Cafe, dah lama tak pi Banana Cafe.


Bananacafe tu kat mana pulak .....
aisey man kalau tidak kita boleh sesama terjah tempat nie dah lama tak gi nie... tapi malang nya minggu nie sekali lagi balik johor ader kenduri arwah ... untuk org didunia nie asal kenduri ajer makan makan makan . tapi yang arwah nya hanya menerima doa dari anak dan cucunya...

KiNgX
12-02-10, 01:45 AM
Bananacafe tu kat mana pulak .....


Alamak Sam, nanti saya tanya sama Datin ini tempat dan update kat sini. Saya bukan tahu sangat tempat-tempat kat pulau ni, Datin yang selalu bawak makan kat sini.

sam261079
12-02-10, 01:48 AM
Alamak Sam, nanti saya tanya sama Datin ini tempat dan update kat sini. Saya bukan tahu sangat tempat-tempat kat pulau ni, Datin yang selalu bawak makan kat sini.

Roger No hal punya, bunyi macam kat area queenbay ajer ..

Horatio
12-02-10, 08:39 AM
betol tu tp kalau nak pekena semilang goreng.. try pekena kat sini

Hat ni aku salu pi pekena bawal goreng.... perghhhhhhhhhh lazat gak...

Sate pun okay 40 sen jer... tapi selalu tarak sebab tauke ke laut..... (Gerai Persatuan nelayan) kekekekeke

xerox
13-02-10, 01:59 AM
betoi.. gerai persatuan nelayan.. lupa plak...memang pergh kan..

saper plak pernah p pekena lunce kat rtestoran mak long.. kat area bayan lepas gak.. dekat area borong man tu.. tengah orang memang ramai.. makan bleh tahan... senang citer tapak pasar malam bayan lepas kalau tak silap..

cergas cafe meang tak yah cakap,... ayam goreng ngan gulai memang pergh laa.. kira tak pernah sejuk laa,... letak ja habih letak ja habis.. heheee.

p/s.. sekarang ni buiat keja area sungai ara lak.. SP setia pojek

sam261079
16-02-10, 11:22 AM
A) Kalau nak makan mee rebus / mee goreng mamak dan pasembur yang original penang

Lokasi : Food court sebelah air asia hotel ( Horatio dekat dengan opis hang)
Harga : Rm3.50


B) Fresh Coconut

Location : Abu Siti Lane
price : Rm 2.00 - Rm 3.00
Special ; Coconut Jelly

sam261079
16-02-10, 05:04 PM
Menu : Cucur udang
Lokasi :Gurney drive Hawker food store (kat area bulatan gurney dekat Mcd)
harga : Rm 3.00 sepinggan

remark: mamak nie dah berniaga rasanya seusia aku kot sejak dari aku kecil lagi dia dah ader kat situ. nie salah 1 port yang aku akan lepak kalau balik penang , bukan nya apa pekena cucur udang nie memang layan habis lah , kuah dia memang power .... starz hang dekat dengan lokasi nie bleh lah pi try

starz
17-02-10, 12:20 PM
Menu : Cucur udang
Lokasi :Gurney drive Hawker food store (kat area bulatan gurney dekat Mcd)
harga : Rm 3.00 sepinggan

remark: mamak nie dah berniaga rasanya seusia aku kot sejak dari aku kecil lagi dia dah ader kat situ. nie salah 1 port yang aku akan lepak kalau balik penang , bukan nya apa pekena cucur udang nie memang layan habis lah , kuah dia memang power .... starz hang dekat dengan lokasi nie bleh lah pi try

takyah suh aku try kat situ lah... aku dah naik jemu dah nak makan kat situ... nak jejak pun dah malas.. kalau nak makan aku just suh je bebudak aku tapau kan... lagi 1, sape nak p kat situ takyah la p tgh2 hari bute.. diorang bukak kul 40 ptg onward.. p/s - sape tgk warung kita yg mamak joget mase buat pasembor tu kat situ ler...

sam261079
17-02-10, 06:24 PM
takyah suh aku try kat situ lah... aku dah naik jemu dah nak makan kat situ... nak jejak pun dah malas.. kalau nak makan aku just suh je bebudak aku tapau kan... lagi 1, sape nak p kat situ takyah la p tgh2 hari bute.. diorang bukak kul 40 ptg onward.. p/s - sape tgk warung kita yg mamak joget mase buat pasembor tu kat situ ler...

wah macam marah ajer kau kat aku ....mana lah aku nak tau hang regular makan kat sana . apa-apa pun memang sedap lah penagan cucur udang mamak tu , tak rugi kalau gi makan

xerox
17-02-10, 08:35 PM
sapa penah pi makan tengah hari kat restoran nasi campur awet muda.. kat sungai dua.. kalau dari simpang 4 batu uban tu.. masuk jalan ke pintu masuk USM belah belakang tu.. area nak ke tesco extra tu.. tapi belum sampai tesco lagi.. ada trafic light KFC kat situ.. masuk kiri terus je.. sampai jumpa restoran nasi campur awet muda.. memang pergh.. ramai orang time lunce.. lauk sempoi2 gak... antaranya gulai itik, gulai semilang, gulai kijang n gulai ayam kampung.. aku baru pi pekena tadi.. tapi gulai faberet aku tak dak lak.. guilai itik.. harga berpatutan

sam261079
17-02-10, 11:45 PM
sapa penah pi makan tengah hari kat restoran nasi campur awet muda.. kat sungai dua.. kalau dari simpang 4 batu uban tu.. masuk jalan ke pintu masuk USM belah belakang tu.. area nak ke tesco extra tu.. tapi belum sampai tesco lagi.. ada trafic light KFC kat situ.. masuk kiri terus je.. sampai jumpa restoran nasi campur awet muda.. memang pergh.. ramai orang time lunce.. lauk sempoi2 gak... antaranya gulai itik, gulai semilang, gulai kijang n gulai ayam kampung.. aku baru pi pekena tadi.. tapi gulai faberet aku tak dak lak.. guilai itik.. harga berpatutan

hang nie xerox betul betul lahbuat aku terliur dan nak balik penang .....

gilaseks001
18-02-10, 12:58 AM
1) If u had a GPS; try search for Nasi Kandar Line Clear - opens up @ Night :-o !

2) Another one is Shatow Lane ... kueh tiow price is not as overpriced as Lorong Selamat ...

3) One more is the Kopitiam for breakfast outside Air Asia Hotel ...:69:

sam261079
18-02-10, 01:03 AM
If u had a GPS; try search for Nasi Kandar Line Clear - opens up @ Night :-o !

bro gilerseks001 cuba lu baca dari awal ... nasi kandar line clear dah ader lah ...

xerox
18-02-10, 01:30 AM
hang nie xerox betul betul lahbuat aku terliur dan nak balik penang .....


broo.. lu orang tempatan... wajib pi rasa tu... hehehehe

sam261079
18-02-10, 01:45 AM
broo.. Lu orang tempatan... Wajib pi rasa tu... Hehehehe

kawasan tu tempat mainan aku dulu ....
Sebelum kedai tu famous ader 1 kedai westen food triple 2 memang menarik tapi dah bungkus .....

Tapiyang pastinya hujung bulan nie aku balik penang comfirm aku gi serang ...

starz
20-02-10, 11:51 AM
2 minggu lg bole p try kot... sbb minggu depan nak p terjah kat gulai semilang kat JE.. semalam dah p lepas solat jumaat tapi di sebabkan masalah2 berbangkit yg tak dapat di elakkan serta mematahkan selera aku utk makan maka terpaksa berpatah balik... hampeh...

sam261079
06-03-10, 03:01 PM
Dah lama tak berkarya kat sini .... rindu lah plak rasanya ...

Lokasi : Balik Pulau
Nama kedai : Laksa Pokok janggus
Menu : Laksa
Harga:Rm 3.00 keatas
Rasa :Tip Top kompem makan 2 pinggan .....

starz
06-03-10, 10:04 PM
sam... bila masa hang try... blk penang tak habaq pun...

sam261079
07-03-10, 03:43 PM
Aku tak balik penang lagi lah sepatutnya minggu nie balik , tapi ader final raja lawak ... ...,
Untuk pengetahuan hang Laksa nie memang lama dah wujud .... kebetulan member aku dari ipoh ader kat penang so dia tanya lah kat mana nak makan laksa sedap, itu yang aku baru teringat .. port nie ....

p/s Jgn takut kalau aku balik penang aku akan minta Majls penbandaran Pulau Pinang (MPPP)
buat announcement .. hehehehehe

KiNgX
07-03-10, 03:49 PM
Dah lama tak berkarya kat sini .... rindu lah plak rasanya ...

Lokasi : Balik Pulau
Nama kedai : Laksa Pokok janggus
Menu : Laksa
Harga:Rm 3.00 keatas
Rasa :Tip Top kompem makan 2 pinggan .....


Hohoho...yang ni memang terbukti sedap dan lazat. Pernah try sekali tahun lepas masa gi kenduri membe kawen kat Balik Pulau. Pas abis kenduri, mai makan kat sini...perghhh kecurr

sam261079
07-03-10, 03:52 PM
Hohoho...yang ni memang terbukti sedap dan lazat. Pernah try sekali tahun lepas masa gi kenduri membe kawen kat Balik Pulau. Pas abis kenduri, mai makan kat sini...perghhh kecurr

Amboi tak sangka plak kingx .. kau dahgi makankat sana .....

KiNgX
08-03-10, 12:25 PM
Ari tu saya melepaskan kerinduaan saya dengan pergi makan kat Banana Cafe...terimalah sedikit gambar semasa menjamu selera.Siap ada nama jalan lagi dimana Banana Cafe ini berada.

starz
09-03-10, 07:10 PM
Ari tu saya melepaskan kerinduaan saya dengan pergi makan kat Banana Cafe...terimalah sedikit gambar semasa menjamu selera.Siap ada nama jalan lagi dimana Banana Cafe ini berada.

kene p usha ni jumaat ni... tak bole jadi ni...

xerox
10-03-10, 02:02 AM
Dah lama tak berkarya kat sini .... rindu lah plak rasanya ...

Lokasi : Balik Pulau
Nama kedai : Laksa Pokok janggus
Menu : Laksa
Harga:Rm 3.00 keatas
Rasa :Tip Top kompem makan 2 pinggan .....



ish ish.. aku duk wat keje area sana dulu pun tak pernah pegi.. dah habih baru orang citer.. skang wat keje area sg ara.. ada senang aku mesti p, mau tak mau pun mesti bungkus.. bagi orang rumah rasa,... member aku cakap pun memang hauu liauu ooo..

xerox
11-03-10, 01:48 AM
hahaha.... ari ni aku dah perkena mie hokkein (hokkein mie) kat tanjung tokong tu.. memang pergh....

harga: rm3.50
location: kalau dari batu feringghi.. lepas petronas tg. tokong tu.. ada gerai makan china.. kedai tu sewa kedai ujung sekali.. sambung ngai gerai china.. tapi orang melayu.. memang sempoi..
gambaq terlupa nak tangkap tadi
menu:hokkein mee, kotiew hokkein, mie sup.. yang lain tak ingat..
ni pun first time p try.. kawan bagitau.. tak tau laa kot sebelum ni pernah review dal mthread ni

sam261079
11-03-10, 02:36 AM
ish ish.. aku duk wat keje area sana dulu pun tak pernah pegi.. dah habih baru orang citer.. skang wat keje area sg ara.. ada senang aku mesti p, mau tak mau pun mesti bungkus.. bagi orang rumah rasa,... member aku cakap pun memang hauu liauu ooo..

Nanti aku balikpenang kita wat tt laksa kat sana .....
ada berani ker geng2 penang

sam261079
11-03-10, 02:40 AM
Kepada pengemar makanan western yang murah sedap dan berbaloi baloi ....

Lokasi : Food Court Tanjung Bunga ( Depan Toys Museum)
Nama Kedai :Nan Western Food
Harga : Berpatutan
Rasa : Tip top / Rasa mcm makan kat hotel , murah giler

Menu Favorite : Chicken Cardon Blue

sam261079
11-03-10, 02:45 AM
Khas untuk Pengemar Goreng Pisang

Lokasi : Bus stand depan park royal hotel batu ferringgi
Menu : Goreng pisang dan lain-lain
Harga : Dari RM 1 - hingga ikut suka nak beli berapa banyak pun.
Rasa: Sedap dan comfirm akan dtg lagi

starz
11-03-10, 11:33 AM
Nanti aku balikpenang kita wat tt laksa kat sana .....
ada berani ker geng2 penang

starz sahut cabaran itu... tapi mesti kene pada waktunya lah... esok ke lusa ka... amacam...? ahad kemungkinan ade kat KL

sam261079
11-03-10, 01:15 PM
giler apa , aku kerja ahhh start minggu nie sampai bulan 5 every week dah sibuk dgn konsert AF...

xerox
15-03-10, 02:06 AM
boleh no hal punyer.. tapi asal cari port laksa tu.. cari laa area2 town ke b.baru ke... berpatutan la sket.. laksa tu gua nak pi try sampai sekarang pun tak de masa.. pening gak nak cari jalan tu

Horatio
15-03-10, 11:56 PM
jangan lupa ajak saya sekali..... :)

sam261079
16-03-10, 01:18 AM
no hal ... nanti kita tt sama-sama
area yang paling senang dan mudah .. bayan baru ajer ...

xerox
16-03-10, 01:52 AM
bro.. nak tanya ni.. selalu u all TT time bile.. hehehe.. aku tak pernah joint TT la sebelum ni, kalau malam la.. aku try la.. sebab aku kena run dari kulim nun... kalau siang.. belasah baju keja je laa yee.. tapi rasanya malam kan...

kalau malam aku tak berapa pandai nak rekomen tempat.. sebab jarang lepak penang time malam.. saper ada port sempoi untuk TT kasi rekomen laa.. insyaallah wa sampai

hangleq
16-03-10, 02:27 AM
sudah lama aku x menjengguk thread nie..wahh sudah byk post yer..memandangkan aku dh 3 bulan dluar kawsn..(out of msia)..insyaallah..bulan july nie..akan aku terjah negri ku itu ..mencari tempt2 mkn d penang...hehehe..horatio..ang dah terai kaa ikan bakaq ban kona kat kbatas tue...heheheh
x sempat aku nak mengExplore post2 lama...gud luck guys..thanks bcoz continue da thread...

KiNgX
17-03-10, 01:59 AM
Ari tu gi makan kat Taman Tun Sardon, sampai Sungai Nibong koi 5 pagi, terus cargas mai sini. Kat sini koi 5 dah bukak dah sebab pekerja-pekerja kilang baru nak pi kerja, so depa mai beli breakfast kat sini la.

Apa yang saya makan, roti sandwich dia la, amik 1 keping memang tak cukup, peh tu apa lagi, pi tambah la...amik sandwich ayam, daging, ketam, telur, semua saya balun...marbeles.

p/s: Ada banyak lagi gambar, simpan untuk posting seterusnya lak la..posting sekali gus, esok nak posting apa lak?...ekekeke

Horatio
17-03-10, 08:32 AM
semalam sudah menerjah gerai gulai sembilang di kedai kayu kat mutiara heights.... sebab sembilang garing sahaja yang menjadi idaman daku, maka lauk semalam adalah bawal goreng + kuah gulai sembilang..... masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

KiNgX
17-03-10, 11:13 AM
Ari tu pi makan nasi beriyani ayam...dah lama dah dengar orang dok cakap nasi beriani kat sini sedap, last-last pi cuba sekali...memang betoi, sedap sungguh!! Kedai ni memang juai nasi beriyani ja...specialist katanya.

Nak tau kedai ni kat mana, tengok attachments kat bawah ni.

starz
17-03-10, 11:58 AM
Ari tu pi makan nasi beriyani ayam...dah lama dah dengar orang dok cakap nasi beriani kat sini sedap, last-last pi cuba sekali...memang betoi, sedap sungguh!! Kedai ni memang juai nasi beriyani ja...specialist katanya.

Nak tau kedai ni kat mana, tengok attachments kat bawah ni.


bukan ke kedai tu selalu kosong je pastu tutup awal... nape tak terjah yg beratur kat sebelah tu...?

starz
17-03-10, 12:00 PM
Ari tu gi makan kat Taman Tun Sardon, sampai Sungai Nibong koi 5 pagi, terus cargas mai sini. Kat sini koi 5 dah bukak dah sebab pekerja-pekerja kilang baru nak pi kerja, so depa mai beli breakfast kat sini la.

Apa yang saya makan, roti sandwich dia la, amik 1 keping memang tak cukup, peh tu apa lagi, pi tambah la...amik sandwich ayam, daging, ketam, telur, semua saya balun...marbeles.

p/s: Ada banyak lagi gambar, simpan untuk posting seterusnya lak la..posting sekali gus, esok nak posting apa lak?...ekekeke


tak abih2 denagn lu punye sandwich... my feveret sandwich ketam jee... 2nd baru daging... ekekeke

KiNgX
17-03-10, 12:01 PM
bukan ke kedai tu selalu kosong je pastu tutup awal... nape tak terjah yg beratur kat sebelah tu...?

Kedai sebelah tu kedai nasi kandaq kan? Tak pa la, dah orang kata sedap, banyak blog tulih kata sedap...saya pi cuba la..tapi memang sedap pun, ini betul-betul, bukan main-main...hehehe

starz
17-03-10, 12:01 PM
semalam sudah menerjah gerai gulai sembilang di kedai kayu kat mutiara heights.... sebab sembilang garing sahaja yang menjadi idaman daku, maka lauk semalam adalah bawal goreng + kuah gulai sembilang..... masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ni tak bole jadi ni... aku yg nak p terjah selalu je tak berkesempatan... hareemmm

KiNgX
17-03-10, 12:03 PM
tak abih2 denagn lu punye sandwich... my feveret sandwich ketam jee... 2nd baru daging... ekekeke

Nak wat macam mana, dah sedap...rindu dendam sampai ke key el. Sekali dah balik, memang lepas geram la...lagi pun tengok menu kat kedai-kedai sebelah tu macam tak menarik minat ja..

shyme
07-06-10, 11:31 AM
Last pegi penang ari tu singgah Batu Ferringhi... Opposite hard rock hotel tu ada 1 restoren India.. Order Nasi Beriyani Udang n air manggo lassi... Memang sedap nasi beriyani dia... Rasa lain dari kedai2 mamak yang ada.. Service pun ok. Kalu g Batu Feringghi lagi mesti mau singgah kedai tu.

msbroccoli
08-06-10, 02:46 PM
Ok. Useful tips for people who are going to Penang.

kingshah69
22-10-10, 09:43 AM
i really lurve to eat pasembor...yg gue tau kt padang merdeka ke ape ntah kt penang tue sedap die nye pasembor...tp a bit overprice la...ade sesape tau kt mane yg sedap n murah sket...????

sam261079
22-10-10, 10:37 AM
i really lurve to eat pasembor...yg gue tau kt padang merdeka ke ape ntah kt penang tue sedap die nye pasembor...tp a bit overprice la...ade sesape tau kt mane yg sedap n murah sket...????

Bro ... is not padang merdeka , is Padang Kota . Yes the price like crazy especially for those are outsider MAMAK will simply hentam the price KAW KAW for you..
want to eat nice pasembur got to place, you can get it at reasonable price , price range between Rm 3 - Rm 10 only
1. Air Asia food court at Jalan Burma
2. Astaka Padang Brown , Jalan Perak

kingshah69
22-10-10, 12:36 PM
Bro ... is not padang merdeka , is Padang Kota . Yes the price like crazy especially for those are outsider MAMAK will simply hentam the price KAW KAW for you..
want to eat nice pasembur got to place, you can get it at reasonable price , price range between Rm 3 - Rm 10 only
1. Air Asia food court at Jalan Burma
2. Astaka Padang Brown , Jalan Perak

tqvm for da info brother...really appreciate it...next time gue ke penang..gue akan pegi kt dedue tmpt ni...mengidam lak rase nk makan pasembor nie..

shyme
22-10-10, 03:11 PM
tqvm for da info brother...really appreciate it...next time gue ke penang..gue akan pegi kt dedue tmpt ni...mengidam lak rase nk makan pasembor nie..

x yah g jauh2 haih... dekat danau kota ni pun ada 1 pasemboq baekkk punya.. hat buat pun mamak. memang x tumpah serupa ngan penang punya... tak dapat padang kota, danau kota pun ok...:icon_biggrin::icon_biggrin:

sam261079
22-10-10, 04:02 PM
[QUOTE=shyme;310868]
x yah g jauh2 haih... dekat danau kota ni pun ada 1 pasemboq baekkk punya.. hat buat pun mamak. memang x tumpah serupa ngan penang punya... tak dapat padang kota, danau kota pun ok...:icon_biggrin::icon_biggrin:[/QUOTE

shyme....
Walaupun Restaurant mamak tumbuh baikan cendawan selepas hujan disetiap penjuru dan corner jalan ... Rasanya tetap tak sama walaupun color nya serupa.. apa-apa pun makanan penang tetap terbaik,.... Nasi kandar , Pasembur , cendol , tiada tandingan.....

shyme
22-10-10, 04:10 PM
shyme....
Walaupun Restaurant mamak tumbuh baikan cendawan selepas hujan disetiap penjuru dan corner jalan ... Rasanya tetap tak sama walaupun color nya serupa.. apa-apa pun makanan penang tetap terbaik,.... Nasi kandar , Pasembur , cendol , tiada tandingan.....

wahai incik sam261079....
hat ni bukan restaurant mamak biasa tu.. ni warung tepi jalan je... naik pun moto pin pin tu... dia ada cendol gak.. tapi x sedap sgt banding penang punya.. tapi pasemboq dia mmg boleh tahan...

nurul_kaseh
22-10-10, 04:31 PM
wahai incik sam261079....
hat ni bukan restaurant mamak biasa tu.. ni warung tepi jalan je... naik pun moto pin pin tu... dia ada cendol gak.. tapi x sedap sgt banding penang punya.. tapi pasemboq dia mmg boleh tahan...


tahun lepas aku berpeluang gi kursus kat kepala batas, then mlm gi jumpa kwn...kitorang kuar mkn2, mlm tu aku mkn mi udang kat tepi jalan, hmm syedapp...udang nya beso2 n harga pun xlah mahal sgt
then mlm kedua aku pekena char kuew teow...pehh pon sedap jugak, tapi aku x ingat la aku gi mkn area mana...huhu
---- err, pasemboq tu camne ghuper nyer?

eyemore
22-10-10, 04:31 PM
few place je aku tau kat penang neh walau setahun dua keje kat sini uhuk..
malas betul nak meronda carik tempat makan..

anyway i miss kl rasanya hapening lagi dari penang neh
adeh.. carik keje balik kat kl la..

shyme
22-10-10, 04:41 PM
tahun lepas aku berpeluang gi kursus kat kepala batas, then mlm gi jumpa kwn...kitorang kuar mkn2, mlm tu aku mkn mi udang kat tepi jalan, hmm syedapp...udang nya beso2 n harga pun xlah mahal sgt
then mlm kedua aku pekena char kuew teow...pehh pon sedap jugak, tapi aku x ingat la aku gi mkn area mana...huhu
---- err, pasemboq tu camne ghuper nyer?

mungkin mee udang yang diperkatakan tu di sungai dua... situ mmg famous mee udang...
pasemboq ni belah kl panggil rojak.. kalau org penang kata rojak tu yang rojak buah tu...

eyemore
23-10-10, 07:53 AM
kat penang pon cam kl restoran nasi kandar char kuew teow. pasembur cendol berlambak
tapi BUKAN semuanye sodap..

hanya beberapa tempat yang dikenal pasti saje yang ok
lain rasanya biasa...

rahsia char kuew teow yang sodap neh bergantung kepada kuah dan udang yang dibakar..
kalau dapat carik kedai yang bakar udang dia n kuah yang sodap memang sodap..
baunye saje pon dah menaikan selera..

kalau idak biasa-biasa je.. lama tak dapat makan char kuew teow. sedap neh sejak kedai fav eden yang biasa dah tukar owner..
chef yang ada buat tak sodap.. dah.. so raso pon biaso jo.. tu maleh nak membeli

sam261079
24-10-10, 03:57 PM
tahun lepas aku berpeluang gi kursus kat kepala batas, then mlm gi jumpa kwn...kitorang kuar mkn2, mlm tu aku mkn mi udang kat tepi jalan, hmm syedapp...udang nya beso2 n harga pun xlah mahal sgt
then mlm kedua aku pekena char kuew teow...pehh pon sedap jugak, tapi aku x ingat la aku gi mkn area mana...huhu
---- err, pasemboq tu camne ghuper nyer?

NK - Pasembur panggilan org utara , Rojak -- KL
shyme -- yang u kata kat tempat tu memang rasa dia power ker..
kalau betullah nak jugak gi try .. tapi kan kalau setakat rasa mcm rojak tepi jalan yang bersepah sepak kat Kl nie tak yah ler,,,,

xerox
24-10-10, 08:10 PM
thread yang sudah lama sengap kini kembali.. bagus2

eyemore
25-10-10, 12:43 PM
Aku bukan penilai makanan, sekadar pemerhatian dan pandangan peribadi aku la..

Kat penang nih makanan sama je macam kat kl..
rasa tu takda la terlampau superb dari apa yang ada kat kl..

kalau kedai mamak maybe nasik kandar je la
tapi aku bukan pengemar nasik kandar so aku rasa nasik kandar biasa je...

dan yang aku nampak kebanyakan kedai mamak kat sini kurang kreatif la..
nak makan roti pon ikut time sarapan pagi hehehe
padahal aku leh makan roti bebila masa je kat kl dengan ada pelbagai jenis leh aku pilih..

sam261079
25-10-10, 03:48 PM
Aku bukan penilai makanan, sekadar pemerhatian dan pandangan peribadi aku la..

Kat penang nih makanan sama je macam kat kl..
rasa tu takda la terlampau superb dari apa yang ada kat kl..

kalau kedai mamak maybe nasik kandar je la
tapi aku bukan pengemar nasik kandar so aku rasa nasik kandar biasa je...

dan yang aku nampak kebanyakan kedai mamak kat sini kurang kreatif la..
nak makan roti pon ikut time sarapan pagi hehehe
padahal aku leh makan roti bebila masa je kat kl dengan ada pelbagai jenis leh aku pilih..


Bro bukan lah gua nak mengatakan ataupun nak UP nama pulau pinang sebagai syurga makanan.. tapi memang tidak dinafikan lah penang food the best ...
pi lah mana celah mana cerok sekali pun NASI KANDAR / PASEMBUR / MEE REBUS / KARI KEPALA IKAN TETAP TERBAIK...

nurul_kaseh
25-10-10, 03:55 PM
Bro bukan lah gua nak mengatakan ataupun nak UP nama pulau pinang sebagai syurga makanan.. tapi memang tidak dinafikan lah penang food the best ...
pi lah mana celah mana cerok sekali pun NASI KANDAR / PASEMBUR / MEE REBUS / KARI KEPALA IKAN TETAP TERBAIK...


salah...ade lagi satu tempat mkn terbaik ialah JOHOR...ekekekek
dgn segala neka mi nya yg lazat mi bandung, mi hailam, kuew teow kungfu..hmmm lazatttt

shyme
25-10-10, 04:07 PM
salah...ade lagi satu tempat mkn terbaik ialah JOHOR...ekekekek
dgn segala neka mi nya yg lazat mi bandung, mi hailam, kuew teow kungfu..hmmm lazatttt

lain orang lain citarasa... hehe
Johor ada specialty food n penang also...
mungkin kalu org utara ni kami dah besa makan kari kepala ikan, nasi kandaq, nasi beriyani... so penang juz like food's heaven
di johor pulak mungkin femes ngan korang punye mi bandung n all dat. sume tempat ada specialty...

for those who like to eat nasi kandaq, u should try in PENANG. it's diffrent from KL.. totally diffrent...

so, it all depends on your tekak... arghh!!!! tetiba mau makan nasi beriyani!!

wakdol
26-10-10, 09:37 AM
bro..next week nak gie penang... dengar mitos nasi kandar beratur tu ada betul ke ? apa menu yang dicadangkan ?

sam261079
26-10-10, 10:41 AM
bro..next week nak gie penang... dengar mitos nasi kandar beratur tu ada betul ke ? apa menu yang dicadangkan ?

BRO.. Nasi kandar beratur tu lokasi dekat sebelah masjid kapitan keling ..
menu dia biasa saja tapi soal rasa lidah tak boleh tipu ... sedap dan layan lah juga..
antara menu kegemaran
1. Nasi / telur rebus/ daging dan bendi kuar banjir tsunami baru layannnnnnnnn
2. Nasi / ayam goreng / telur sotong bendi kuah banjir kilat ........

p/s sila baca thread yang sebelum sebelum nie ...

sam261079
26-10-10, 10:46 AM
for those who like to eat nasi kandaq, u should try in PENANG. it's diffrent from KL.. totally diffrent...



100% agree with you lah babe .... memang totaly diffrence from other nasi kandar in Kl..
by the way are you from penang .....,Kalau nak makan nasi briyani lokasinya yang terbaik di Tamil street .. tajudin hussin
1. Nasi briyani / ayam ros/ rusa masak rempah PERHHHHHHHHHH layan
2. Nasi tomato / Burung puyuh masak ros

p/s sila baca thread page sebelum nie .....

sam261079
26-10-10, 10:49 AM
salah...ade lagi satu tempat mkn terbaik ialah JOHOR...ekekekek
dgn segala neka mi nya yg lazat mi bandung, mi hailam, kuew teow kungfu..hmmm lazatttt

NK - we are talking about penag food not Johor lah ...
by the way i also like mee bandung .. best in town at kg tengah klaung johor ( nama kedai Wak Tunut )
memang famous giler bukan setakat di kluang saja malah di Malaysian Hall UK/ Sweeden/ Mesir semuanya dia supplier kuah nya ..

shyme
26-10-10, 10:57 AM
100% agree with you lah babe .... memang totaly diffrence from other nasi kandar in Kl..
by the way are you from penang .....,Kalau nak makan nasi briyani lokasinya yang terbaik di Tamil street .. tajudin hussin
1. Nasi briyani / ayam ros/ rusa masak rempah PERHHHHHHHHHH layan
2. Nasi tomato / Burung puyuh masak ros

p/s sila baca thread page sebelum nie .....

saya bukan la org penang... tapi dok belah utara nu jugak la... Tapi nasi beiyani penang memang sedap.. cukup segala rempah ratus... cni punya... dem!!! x kena langsung

sam261079
26-10-10, 11:05 AM
saya bukan la org penang... tapi dok belah utara nu jugak la... Tapi nasi beiyani penang memang sedap.. cukup segala rempah ratus... cni punya... dem!!! x kena langsung

Betul tu , tapi kan kalau u dah gian sangat ader satu kedai nie kat kat lucky garden bangsar nasi briyani dia memang sedap ahh boleh di terima ahhh ...

Nama : Restaurant Makbul
Lokasi : Lucky Garden bangsar sebelah CIMB
Harga : Rm 8 - 10

noted : Tuan tanah sorry yer kalau tersalah thread ......

wakdol
26-10-10, 01:11 PM
BRO.. Nasi kandar beratur tu lokasi dekat sebelah masjid kapitan keling ..
menu dia biasa saja tapi soal rasa lidah tak boleh tipu ... sedap dan layan lah juga..
antara menu kegemaran
1. Nasi / telur rebus/ daging dan bendi kuar banjir tsunami baru layannnnnnnnn
2. Nasi / ayam goreng / telur sotong bendi kuah banjir kilat ........

p/s sila baca thread yang sebelum sebelum nie ...

good one bro. slalu kedai yang mcm sempoi nie la yang boleh buat hati gundah gulana kalau tak makan... mcm ada satu kes kedai nasi kandar kat teluk intan... menu typical jer... tapi rasa...sendirik mau ingat la deyyy...

penang, wait for me this weekend..

shyme
26-10-10, 01:57 PM
Disebabkan dari tadi dok bercerita pasai nasi beriyani, tekak dah x boleh tahan wooo... Terus g cari nasi beriyani. Disebabkan ada di area Petaling Jaya, saya pun pegi kedai nasi kandar Krishna Curry House kat Jalan 222. Makan atas daun pisang lagi. Memang sedap especially kari dia... puh!!! Pastu plak layanan mmg superb. Mungkin disebabkan ktorg je aweks yg cun kat situ (perasan jap), maka sume tertumpu kat ktorg je la.. ekeke... Lps makan order rassam, sejenis minuman herba sebagai pencuci mulut... Hehe... So, di sini ada sedikit gambar sebagai pemanas mata tuan2 dan puan2 ye....

p/s: lari dari penang sat.. jgn marah no MOD

eyemore
26-10-10, 03:00 PM
ntah la rasa lidah saya lidah johor atau dah biasa lidah org kl kot.. kaka...
dah 6 tahun dok sini masih tak tukar kot..

tapi belum semua kawasan kat penang saya dah explore pon

so far semua tempat taste lebih kurang je macam tempat di kl
cuma bab nasik kandar sini lebih banyak le choice.. tu aje beza dia..
mungkin sedap sedikit dari kl
tapi semua yang saya dah cuba masih tak dapat menarik minat saya untuk merasai banyak kali..

owh maybe lidah saya bukan lidah nasik kandar.. tapi saya teringin juga nak rasa nasik kandar yang orang cakap sedap tuh mana tau leh ubat lidah saya neh..
so far nasik2 kandar2 yang kengkawan saya kata sedap masih tidak mempengaruhi lidah saya..

nasik kandar beratur
memang makan nasik kena beratur le..
bila time nak makan sebab ramai orang..
normal la tuh

rojak atau pasembor memang saya minat tapi so far takda la yang best sangat pada saya..
kalau saya jumpa yang best sangat nanti saya habaq no..

Char Kew Tiew
yang paling sedap saya dah rasa kat kawasan saya tingal tapi bukan penang le..
tu yang saya cakap dia bakar udang dia dan kuah dia pon sedap..
dekat penang yang saya dah rasa masih tak setanding yang tu..


So ini adalah pandangan peribadi saya pendatang ke penang
sebab saya tak dibesarkan di penang so maybe saya kena ambil masa untuk menyesuaikan dan untuk katakan yang masakan di penang ni sedap2 belaka..

eyemore
26-10-10, 03:02 PM
p/s: lari dari penang sat.. jgn marah no MOD
[/COLOR][/SIZE]

aduh terbalik mata nak menengok apasal gambar anda terbalik

shyme
26-10-10, 03:15 PM
aduh terbalik mata nak menengok apasal gambar anda terbalik

wakaka... jgn marah ye... saya guna macbook linux... kepala mereng tak tau mcm mn nak rotate. terminal pun saya dah jahanmkan. kena google balik... wakaka

CikLana
26-10-10, 05:15 PM
Disebabkan dari tadi dok bercerita pasai nasi beriyani, tekak dah x boleh tahan wooo... Terus g cari nasi beriyani. Disebabkan ada di area Petaling Jaya, saya pun pegi kedai nasi kandar Krishna Curry House kat Jalan 222. Makan atas daun pisang lagi. Memang sedap especially kari dia... puh!!! Pastu plak layanan mmg superb. Mungkin disebabkan ktorg je aweks yg cun kat situ (perasan jap), maka sume tertumpu kat ktorg je la.. ekeke... Lps makan order rassam, sejenis minuman herba sebagai pencuci mulut... Hehe... So, di sini ada sedikit gambar sebagai pemanas mata tuan2 dan puan2 ye....

p/s: lari dari penang sat.. jgn marah no MOD




Kalau nasi daun pisang aka banana leaf rice ni aku selalu kat nirwana maju ngan thurkah jer... Kat nirwana maju tu dia punya peria goreng mmg walllllaaaaa.

starz
16-11-10, 04:31 PM
layan ikan talapia bakar kat banana cafe... zasssss datang dlm 1.30 lauk kebanyakan dah abih... ingat nak belasah pari ke ayam bakar ke tapi lame tak makan ikan talapia...

KiNgX
16-11-10, 05:52 PM
layan ikan talapia bakar kat banana cafe... zasssss datang dlm 1.30 lauk kebanyakan dah abih... ingat nak belasah pari ke ayam bakar ke tapi lame tak makan ikan talapia...

Sebut banana cafe, dah lama tak makan sini. Lately asyik singgah makan kat Kapitan sahaja....

jincapit
24-05-11, 02:44 AM
nak try kari ikan semilang?? korang bleh try kat caltex matang damar laut..
tepi caltex tu ade satu lorong yg menyusuri sungai.. masuk sampai hujung.. memang terbaik.. :)

sam261079
25-05-11, 02:57 PM
Name : Din Nasi Dalca
Lokasi : Sunshine Square Jelutong ( Bawah jejambat )
Menu : Nasi Dalca / Daging Masak Kicap memang layan ...

Harga : Masih mengikut pasaran semasa..

drizly
11-08-11, 04:34 AM
nasi kandaq beratoq dkt msjid kapitan keling...terbaik wok kuah dia...

fuckjack
12-08-11, 12:51 PM
gwa kalaw p penang kompom gwa pegi nasi kandaq line clear! rasenye sehingga menjilat jari kaki bebeyH!

sam261079
13-08-11, 12:45 AM
gwa kalaw p penang kompom gwa pegi nasi kandaq line clear! rasenye sehingga menjilat jari kaki bebeyH!

makan dengan kaki ker , sampaikan menjilat jari kaki...

sam261079
13-08-11, 12:47 AM
Name : Mee Goreng Sultan a.k.a Mee sultan
Lokasi : Depan KFC rumah
Menu : Mee Goreng Mamak yang tersedap pernah aku makan ,,,

Harga : xpasti last aku makan tahun sudah rm4.50 ( kedai ie dah beroperasi dari zaman aku sekolah rendah lagi,,..

sam261079
13-08-11, 12:50 AM
Name : Apam Pisang
Lokasi : Jalan Macalister ( sebelum hotel heritage )
Menu : Apam Pisang lah apa lagi... sampai sekarang masih jual guna roda tiga

Harga : Masih mengikut pasaran semasa..

fuckjack
13-08-11, 01:29 AM
makan dengan kaki ker , sampaikan menjilat jari kaki...
lepas makan boleh makan kaki orang bro.kaki tu mestila kaki gadis.hehehe

labukura
11-10-11, 06:22 PM
Dah lama jugak aku tak menyinggah di tempat makan Padang Kota..biasa kalau datang pun bila ada tetamu jauh datang..macam minggu sebelumnya dah datang jugak padang Kota ni sebab bawak family makan pasembur dan kerang bakar..so kali ni bawak diorang pulak untuk lepak santai di sini.
Aku suggest kat diorang untuk makan di Gani Pasembur..sebab antara 3 kedai pasembur yang terdapat di Padang Kota,ni yang paling best..tak pedas sangat dan tak over manis..Just Nice.Tekak aku lah.kalau tekak korang aku tak taw camana..

sam261079
21-10-11, 12:24 PM
Name : Nasi Ayam Nasir
Lokasi : Jalan Jelutong ( Dekat Sunshine Square )
Menu : Nasi Ayam Terbaik dan Mee Udang Power

Harga : Rm4.50 / Sepinggan

Noted: Nasi ayam yang menjadi kegilaan ramai zaman aku sekolah dulu , ...bayang kan lah dah berapa tahun dia masih bertahan lagi.

zaidan
21-10-11, 12:27 PM
Pehhhhhh....mmg layan and mmg best...terliur siottt....

sam261079
21-10-11, 12:29 PM
Name : Nasi Lemak dan Nasi Lemuni
Lokasi : Jalan Datok Kramat (depan Kg Makam , a.k.a kampung aku lah)
Menu : Nasi Lemak dan Nasi Lemuni

Harga : Masih mengikut pasaran semasa..slkkll

Noted: kalau sesiapa yang berminat nak try dipersilakan.. dan siapa yang tak tahu nasi lemuni tu apa, meh sini aku cerita skit , warna nasi nie kehitam hitamman skit sebab dimasak dgn herba dan tumbuh tumbuhan , makan dgn sambal bilis dan sotong..
org tua2 kata nasi ini boleh memberi kekuatan minda dan kecergadsan otak... (org tua2 lah kata) tapi ternyata sedap dan mantab.. kalau aku balik penang kompem sarapan pagi aku nasi nie lah...

sam261079
21-10-11, 12:34 PM
Name : Amir Char Keow Teow
Lokasi : Jalan Perak , Astaka Stadium
Menu : Char Keow Teow

Harga : Masih mengikut pasaran semasa..

Komen : Try dulu baru tau , kalau xtau tempat roger2 aku , sedia membantu . dah ternyata sedap dari Sani Char Keow Teow .. Originality dan kesedapannya tiada tandingan.

sam261079
21-10-11, 12:39 PM
Name : Ais Kacang Stadium
Lokasi : Jalan Perak Stadium Bandaraya
Menu : Ais Kacang dan Air kelapa...

Harga : Masih mengikut pasaran semasa..

Komen : Ais Kacang Special (a.k.a ABC) terbaik dari ladang

sam261079
21-10-11, 12:41 PM
Pehhhhhh....mmg layan and mmg best...terliur siottt....

Since you'r going to penang , pi lah try ,
xakan nak gi nasi kandar beratur ajer ... sedap sangat ker hahahaha

zaidan
21-10-11, 12:47 PM
haha...hang xmau mai...t aku bungkuih byk2 utk hang naaa......hahaha

aa0000
15-08-13, 03:21 PM
Nasi Kandar sebelah Masjid Kapitan Keling.

asrie
19-08-13, 05:46 AM
Nasi kandar beratur sebelah telekom butterworth..buka jam 11.30pm-5.00am setiap hari