PDA

View Full Version : Gambar Kereta Sendiri



aja
17-08-05, 06:51 PM
Ok lah. Aku start dulu. Tapi jangan salah maksud pulak. Saja2 nak share dengan korang semua

Ni gambar kerete Honda Accord Euro R aku...

Spec :-
Accord CF4 Euro R
H22A DOHC Vtec Type R 5 Speed Manual
220ps, 221 Nm torque
Helical LSD
RS*R Exhaust system
Speed-cut 180 kmh
Apexi' RSM
16" Rims Euro R lightrims
Stock Euro R absorbers

aja
17-08-05, 07:08 PM
Lagi gambar2 Accord..
p/s :- Pasal mesej ni 'too short' jer:D :D

aja
17-08-05, 07:14 PM
Gambar kereta DAIHATSU DETOMASO ..

Spec.:-
Charade Esprii 1997, Deto 1.6 SOHC 4 speed Automatic
125ps, torque tak tahu
Recaro seats
Gab absorbers.
Speed-cut 180kmh


p/s :- Korang kalau jumpa kete nih, jgn berlumba pulak, sebab wife aku bawak kete nih!1:D

Midnakal
21-08-05, 09:52 PM
uishh kalu org yg bernama pakcik dah post gambar kereta dia... maka aku pun terpanggil utk mengepost gambar² kereta aku...puas sudah ku carik... namun tidak jumpa yg full punya version....adeihh..yg ada pun gambar ketika gambar kereta ku di sandar dik bas skolah .. dan gambar wayar ignitor aku yg baru sambung dari putus heheeh.... jgn marah aarrrr itu jek yg ada ...at least aku dah berusaha dan menyahut seruan.... geng geng yg lain...mana perginya...???

http://www.geocities.com/midnakal/kenalanggarbassekolah.jpg


http://www.geocities.com/midnakal/ignitor.JPG

http://www.geocities.com/midnakal/honda7wa2sk.gif haa ini gambar aku berkongkek dgn eibach...heheeheh ..hahahh jgn marah ekkk eibach ...ahhahh huhuh haah LOL.. hehehe :D

aazul
21-08-05, 10:37 PM
wira sedan 1995...kete dah tua giler

http://i12.photobucket.com/albums/a250/aazul/ZUL001.jpg

sila beri komen..

toyol
23-08-05, 09:29 PM
http://img.photobucket.com/albums/v432/ahmadizan/putra1.jpg

takde mod apa2 pun kete aku ni,standard kuar kilang

keras
29-08-05, 08:39 AM
Aku nyer -
2001 Toyota Corolla 1.5 LX (Manual)
Yokohama AVS ES100 Tyres on 15" OZ Racing Superleggera rims
TRD Carbon Fibre Grill
TRD Strut Bar

Midnakal
01-09-05, 04:15 AM
http://img359.imageshack.us/img359/7117/keretarosakpegimakanpic00020in.jpg

http://img359.imageshack.us/img359/2672/keretarosakpegimakanpic00014fq.jpg
Oklah... this is second time aku post pic kereta buruk aku ni dekat topic nieh.....nothing much to say...engine standard..and the photos also not so good. So whos next ? Tak kan tgk jek kut... bukan susah...copy paste jek kat link tuh mcm biasa heheh ahahh . :D .Description tak yah panjang² simple je.....kalu tak nak buat pun takper...tak paksa heheh.
MOdel : wira
tahun : uihh dah bertahun tahun dah.
warna : dark grey

advanrg
01-09-05, 04:43 AM
Ini keta aku lak... amacam ok tak?

~DonJuan~
01-09-05, 12:53 PM
Ok...Diatas Permintaan Ramai akhirnya aku upkan jugak gambar keta aku yg tak Lawa tu (sbb tu segan nak up)...Di harap kpd semua yg telah meng Request kan gambar keta aku sebelum ini berpuas hati la.....Lihat la keta ku yg tak seberapa ini..

http://img369.imageshack.us/img369/8857/izuone19yl.jpg
Rim FIREBALL 5 ZIGEN 17" inch -Original Japan
(Nak jual klu ada buyer yn minat)

http://img369.imageshack.us/img369/8830/izuone22we.jpg
Keta Carik makan...

http://img369.imageshack.us/img369/5517/izuone34an.jpg
Convert car Perdana SEi Auto To Perdana V6 ..

http://img369.imageshack.us/img369/1442/izuone47cg.jpg
Hehhehee...Ekzos standard jek....

http://img369.imageshack.us/img369/4893/izuone79lh.jpg
Dapatkan Bumper N-Hunt yg original.....


Sekian terima kasih....Maaf gambar enjin takleh nak tunjuk sbb...
1) Tiada Permintaan dari Pasaran
2) Persatuan MIVEC belum mengAPPROVED kan lagi harap bersabar...

fatkimi
02-09-05, 12:35 AM
ini dia kereta paling laju dan telah disahkan oleh MYKAKIS.ORG sebagai OFFICIAL CAR yang sebenar....

hahahaha

http://img.photobucket.com/albums/v358/fatkimi/TANJUNG_BALAI/pagi_002.jpg

kereta yang diambil dari arah 3/4 sisi hadapan

http://img.photobucket.com/albums/v358/fatkimi/TANJUNG_BALAI/pagi_001.jpg

kereta dari arah belakang

Midnakal
05-09-05, 11:46 PM
huh inilah gambar kereta Selim .....wow...... lihat lah sticker nyer yg memancarkan cahaya dan auranyaaaaaaa wow.....

http://img254.imageshack.us/img254/1182/seli46hx.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/2508/seli00236cp.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/1543/ket00628gz.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/8720/seli0034nq.jpg
Heheheh....gempak gempakkkk....hehehe lihat lahhhhh....stickernyaaa heheh :D

gigs
14-09-05, 05:17 AM
Ish..
Takder orang lagi nak post gambar kete ke?
Meh aku tambah gambar kete aku lagi.
Dulu kancil ni aku sewakan. Dah tu eksiden la pulak waktu org sewa. Terpaksala pegi...

Untuk tidak menghampakan midnakal, aku pos gambar kancil aku yang eksiden tu. Skrg kancil nih dah ok. Takder modified apa2. Sumer standard. Ha.. jemput2 naik.

http://img266.imageshack.us/img266/6885/accident44wb.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/60/accident33os.jpg


http://img12.imageshack.us/img12/1158/accident21lz.jpg
Di celah2 dua orang ni, ternampak sedikit bayangan Fiat Coupe. Milik siapakah...



http://img246.imageshack.us/img246/1104/accident17nw.jpg


http://img65.imageshack.us/img65/2126/image030wk.jpg

Bonus... Sudut pandangan dari Fiat Coupe. Hehehehe...

asrie
14-09-05, 02:06 PM
malunya nk letak gambar keta aku..keta kecik..tp aku letak gak utk sahut cabaran kawan2

Tenno RZ
15-09-05, 02:47 AM
Setelah sekian lama.. aku letak pics kete aku kat sini..

http://uk.geocities.com/tennogelap77/Car01.jpg (http://uk.geocities.com/tennogelap77/Car01.jpg)

Aku kekurangan sesuatu di situ.. ape ek agak2?

http://uk.geocities.com/tennogelap77/Car02.jpg

Kete x sempat basuh.. so, kelabu la jadiinyerr...

http://uk.geocities.com/tennogelap77/Car03.jpg

Satu-satunyer bucket seat dlm kete aku.. seat belt dia terlindung, so nampak sket jek.. :) hehehe

Kete utk pamili.. bwk ronda2 makan angin, bwk gi keje..

selim
16-09-05, 12:25 PM
GAMBAR KERETA SENDIRI SAJA, NAK BAGI KOMEN, SILA KE

http://www.mykakis.org/forum/showthread.php?t=1065 (http://www.mykakis.org/forum/showthread.php?t=1065).

TERIMA KASIH.

Avant Garde
20-09-05, 01:07 PM
My Baby boo.... engine standard.... rim je tukar... dgn dihiasai panorama desa yg indah permai....

http://images5.theimagehosting.com/Scan10175.JPG

http://images5.theimagehosting.com/Scan10176.JPG

http://images5.theimagehosting.com/Scan10177.JPG

WINGS
20-09-05, 05:11 PM
tabik pada AG yg mempamirkan kereta beliau..

seperti pernah ku lihat kereta ini ya..tapi di mana ya..hmmm..

aja
21-09-05, 07:17 AM
uishh kalu org yg bernama pakcik dah post gambar kereta dia... maka aku pun terpanggil utk mengepost gambar² kereta aku...puas sudah ku carik... namun tidak jumpa yg full punya version....adeihh..yg ada pun gambar ketika gambar kereta ku di sandar dik bas skolah .. dan gambar wayar ignitor aku yg baru sambung dari putus heheeh.... jgn marah aarrrr itu jek yg ada ...at least aku dah berusaha dan menyahut seruan.... geng geng yg lain...mana perginya...???






http://www.geocities.com/midnakal/honda7wa2sk.gif haa ini gambar aku berkongkek dgn eibach...heheeheh ..hahahh jgn marah ekkk eibach ...ahhahh huhuh haah LOL.. hehehe :D

mid,

Baru perasan ayat kat atas tuh!!. Macam kenal aku jer:D kekekeke

Tan Sri
27-09-05, 03:56 PM
Ok lah. Aku start dulu. Tapi jangan salah maksud pulak. Saja2 nak share dengan korang semua

Ni gambar kerete Honda Accord Euro R aku...

Spec :-
Accord CF4 Euro R
H22A DOHC Vtec Type R 5 Speed Manual
220ps, 221 Nm torque
Helical LSD
RS*R Exhaust system
Speed-cut 180 kmh
Apexi' RSM
16" Rims Euro R lightrims
Stock Euro R absorbers

nanti masa dinner boleh tgk kets power kau........

aja
30-09-05, 09:16 PM
nanti masa dinner boleh tgk kets power kau........

Tan Sri,

Kete mana ada power. Biasa2 jer:D . Sekrg ni semua kena drive slow2, kalu tak minyak macam air jer jadinya!!:D :D

Midnakal
17-10-05, 05:15 AM
wahai aja...kemanakah gerangan tuan hamba...telah lama hamba menanti kehadiran tuan hamba.......

aja
19-10-05, 05:54 AM
wahai aja...kemanakah gerangan tuan hamba...telah lama hamba menanti kehadiran tuan hamba.......

kekekekeke. Mid aku ada kat sini lar, hidup lagi!!. anyway, kadang2 tu ada jugak nak log-in, tapi tak leh masuk jer..server maintenance kot. Tu yg kena log-in lepas sahur tuh!!

Midnakal
19-10-05, 06:04 AM
ic...at least kau masih lagik kat forum nieh....ngammmm lah aja.

Midnakal
24-10-05, 10:29 PM
Perkhh kereta idaman nieh....waduhhhh...aku nengok intake manifold dia jek dah meleleh air liur menjejeh jejeh...fuhhh hebat sungguh lah. Sepuluh Piston maaaaa....tak ingat nieh kalu rembat.....udah ler RPM mcm RPM motor....gilerrrr tul lahhhh..Maklumlah V10 ler katakan.....aduhaiii spongebob.....ku rasa bagai tidak mahu menutup gambar gambar nieh....aiyakkkk.
Tgk dia punya Speedometer pun dah 340km ....adoiiiiii jeles aku!!!! Interior kulit sokmo...wahhhhh!!!
Thanks spongebob for you lovely posting....auwwwwwww!!!

spongebob
25-10-05, 10:18 AM
Perkhh kereta idaman nieh....waduhhhh...aku nengok intake manifold dia jek dah meleleh air liur menjejeh jejeh...fuhhh hebat sungguh lah. Sepuluh Piston maaaaa....tak ingat nieh kalu rembat.....udah ler RPM mcm RPM motor....gilerrrr tul lahhhh..Maklumlah V10 ler katakan.....aduhaiii spongebob.....ku rasa bagai tidak mahu menutup gambar gambar nieh....aiyakkkk.
Tgk dia punya Speedometer pun dah 340km ....adoiiiiii jeles aku!!!! Interior kulit sokmo...wahhhhh!!!
Thanks spongebob for you lovely posting....auwwwwwww!!!

MID.....keta tu V12....5800 CC....Road Tax jer RM30,000 / setahun.....
Aku ada member kat Next Car..... so boleh katakan selalu lah aku ni keluar masuk keta ferrari nih....selalunya kalau aku nak test drive...akan pergi ke Port....setakat 360 ngan 355 tu dah selalu..... Rabu ni aku nak review dan test drive F430....nanti aku posting lagi..huhuhu

eibach
25-10-05, 11:15 AM
Bob cayalah ko...siap leh test drive lagi tuh...aku nih usah kan nak test drive pegang side mirror dia pun belum....xpa2 bob ko gie ler test drive kette f34 tuh plak...bagiler test review kaw2 skit kat sini..kalu buat thread satu lagi pun takpa...agak2 kalo leh challenge FR kat board 18SX lagi ler canteeekkk....

Macam kata mid...tengok enjin dia jer aku rasa cam nak tido dalam tuh jgn kuar...dapat yg nih sebijik sah tak yah tido dalam umah lagi....duk menatap jer leh menatang nih kot2 leh kenyang....meter 340...woooiisss gerunnn...

emptysoulz
25-10-05, 11:51 AM
bob..meleleh air mata aku tg kete nie.....pergh.....bob ko x nak bawak kengkawan test drive kete nie ke??....hehehehe....

p/s:superb, wablerb, torlerb, marvelesrek n hebtler....

edward7706
25-10-05, 02:12 PM
Ha ni aku jumpe gambo Xwife aku kat web. so aku post kat sini.

Kayaba Shock abs WIra Oem Gas mod jadi adj. untuk depan.

ade sapa kenal ka ini keta? penah nampak ke? dengar cite terbaru fender depan dah warne hitam.....

kubur_kata_mari
25-10-05, 05:23 PM
Allo Midnakal Mana Gambar Kete Kau Ltd Saiz 60 Kurindu Ler Kat Dia

Papa
25-10-05, 09:09 PM
Alaaa.. korang ni mcm tak tau jer... BOB kan MAFIA ITALY... MAFIA mmg cam tu... setiap kali Ferrari kuar model baru... sebijik dia kasik sama BOB... cuba korang gi check kat umah dia... berpuluh-puluh kereta Ferrari dok parking tersusun kat parking lot dia.. Keta Ferrari F1 Michael Schumacher pun ada sebijik... hehehehe...:D :D

Midnakal
26-10-05, 06:00 AM
alahai.....meleleh air liur aku ngk si spogebob duk dlm kereta ferrari merah tuh...baju pun dah merah....alahaiiii.....naper lah tak ajak aku nengok...dpt pegang pun jadiklah.......kau mmg sungguh bergaya lah spongebob hehehe.

~DonJuan~
26-10-05, 09:44 AM
Dasyatttt...dasyatttt ko Spongegbob....

Tapi for me aku tak heran sgt ko bole dpt bawak keta2 jenis mcm ni sbb kat umah ko dah satu padang ada keta mcm ni..Kat opis pun cenggitu gak ye la mana taknya opis ko mmg ada buat pengambilan kenderaan import ni....Hehehehehee...

Bob errmmm all the car mcm jenis yg ko review ngan stated ni suma under Naza World ker atau direct to dealer jenis keta tu? Tapi apa nak heran apapun mesti hantar Garage umah ko yg besar padang bolasepak tu...

Ehhh..klu ada yg bole diselit meh la hantar kat umah..Hehehehehehee:D

~DonJuan~
26-10-05, 09:48 AM
Ha ni aku jumpe gambo Xwife aku kat web. so aku post kat sini.

Kayaba Shock abs WIra Oem Gas mod jadi adj. untuk depan.

ade sapa kenal ka ini keta? penah nampak ke? dengar cite terbaru fender depan dah warne hitam.....

Amenda la ko ni edward...keta jenis mcm ni berlambak ada kat Town la...Tapi enji bole tahan padat...

Tapi nice pic. Bro....keta ni dah try ke blum?

eibach
26-10-05, 10:19 AM
Bila aku dah tengok muka spongebob dalam kette tuh tersengeh macam baru balik spa...barulah aku realize kette nih betul2 real kette ferrari bukan kette mainan kat pasar borong...cuma sengeh ko tuh bob tak berapa brutal lah kalau nak dibandingkan ngan garangnya benda2 under the hood tuh...mungkin boleh diadjustkan sikit lagi kebrutalannya di masa review F340 nanti...baru nampak salvatore sikit...amacam bob...anyway jgn lupa review F340 tuh aku tunggu hehehehehhee....

Lakum
26-10-05, 08:28 PM
Ni keta kecik aku. Kalo jumpa kat jalan jangan langgaq plak....kesian...

toyol
28-10-05, 06:03 PM
aduh...
jeles aku ngan spongebob ni,takbleh nak free ride ke?

edward7706
29-10-05, 06:46 AM
Amenda la ko ni edward...keta jenis mcm ni berlambak ada kat Town la...Tapi enji bole tahan padat...

Tapi nice pic. Bro....keta ni dah try ke blum?
dah xwife .. mesti la dah barai aku kerjakan....
antara specnye
TD05 max boost 1.4bar.
injector 450ccX4
vr4 exh manifold
SAFC
EGT

antara acara yg pernah dijoin...(drag dan beberape lap free running kat btcc, 200kmh kat kesas)

Aku tau kete cam ni banyak, tapi ni la kete paling power pernah aku miliki. time boost masuk kepala akan tersentak kebelakang . full boost 4000rpm. anyway kete ni dah jadi sejarah. Akan ku kenang dirimu sehingga akhir hayatku.

~DonJuan~
29-10-05, 11:58 AM
Ishhh tak penah aku perasan lak kat BTCC dulu..Masa time tu ada gak rajin aku follow event BTCC tapi tak penah lak perasa iswara aeroback ni..?

Klu takat 200kmh, keta Mod aku yang sorang tu Enjin 1.8 Putra dari Sg.besi ke Nilai jarak yg begitu dekat leh dpt 220kmh..Takyah nak pakai boost ker bar ker injector la siap ekzos standard lagi ...Just kotak gear n maybe computer box ada sikit modified..

So Takde la superb sgt keta sejarah ko tu...Muahahahahhahha...:D

Midnakal
29-10-05, 01:19 PM
walla ..... champion sungguh FERRARI F340 uiyooooo. Tapi abg yg bergambar dlm FERRARI F340 tuh lagik champion lah....heehhe. Bila aku ngk gambar abg yg bergambar dlm kereta tuh penuh segak dan bersahaja bergambar fuyooooo jeles sehhh.... hahahah. So spongebob.....mcm mana dgn kereta f340 tuh? Handling ok ?




http://www.mykakis.org/forum/attachment.php?attachmentid=1308&d=1130492470

Midnakal
31-10-05, 04:34 AM
aiyokkkk....waduhhhh.....spongebob.....bertambah tambah jeles aku melihat dan membaca FR kau ttg kuda merah seekor nieh.....umpama kuda liar yg tak dpt dijinakkan....fullaweyyyyyy...marbelesssssss....rp m sampai 10 ....meter sampai 300+ ...urghhhhhhhh......good job spongebob.

p/s: kenapalah hari hujan kau terpaksa test kereta tuh.....bengang aku tak dpt fully performance punya review......waaaaaaaaaaa.Maybe dah ditakdirkan kau terpaksa bawak kereta tuh dlm hujan ...nak buat mcm mana....!!!!

Midnakal
05-11-05, 10:36 PM
aku mmg suka sangat org yg ada kereta nissan sunny nieh.....minyak jimat tuhhhhh...hahhaaha.....but anyway.... kawisan ...kalu ada gambar tuh post jek lahhhh apa mau malu..... jangan lah segan. Sini semua mcm mcm org ada dont worry bro ahahhehe.

~DonJuan~
08-11-05, 10:55 AM
hmm.....aku ader kete nissan sunny ......rasa macam tanak ajerk tunjuk kat sinieh ....rasa malu laks .....tapi kenkadang nisssan sunny aku tue leh ubah jadik nissan skyline ...aku pun pelik ....leh tolong selesaikan masalah aku taks ?

Klu nak post, post jek...Takyah nak malu2...Klu malu Bro lain kali takyah citer la...kekekekekekek....Wehhh keta ko dari Nissan Sunny leh tukar Nissan Skyline? Jgn la mcm tu Bro sampai nak memperbudak para users kat sini..Tak tau la kan klu ko cuba nak buat JENAKA lak..api tak sesuai la Bro..Jgn la buat mcm citer TRANSFORMER lak...Leh tukar2 lagi...Aku rasa keta ko takde masalah cuma aku takut ko jek yg bermasalah...Hehheheheehehe Jgn marah ek Bro...:D

nice_klguy
21-11-05, 03:07 PM
ni laa keta aku tapi tak laa seberapa laaa........cukup budget nnt ada laa juga perancangan...

Midnakal
21-11-05, 03:23 PM
wahhhh nice_klguy .....kereta lu mmg smart..nampak bersih....dan simple but ngam. But satu jek gua nak tanya nieh....itu caliper brake Brembo ker....atau hanya sarung caliper kat kedai "Abang" ( Brothers) ???/ Jeng jeng jeng.....nak gak tahu nieh....

nice_klguy
21-11-05, 04:55 PM
sarung jer brembo caliper tu tapi bukan beli kat brother tapi kat kedai kakimotor kat subang kalau kat brother kurang kualiti skit fibre nipis dan nampak bersegi lagi kena skru

abgzan1
21-11-05, 07:35 PM
Ni kereta masa kat US dulu...hehe...

Midnakal
22-11-05, 03:43 AM
abgzan1 .......udah ku tengok kereta mu itu ....t.apikkk....apa jenis kereta tuh....maklumler....pelik pelik kereta di sana tuh...cerita ler sikit.

Big Daddy
22-11-05, 08:55 AM
sebelum aku postkan gambar..nak tanya MOD dulu la...

1 - kalau nak post taknak pakai attachment boleh tak???
2- peraturannya kena post satu gambar je ke??kalau ada byk camne plak tu??

TQ..maaf jika mengganggu...kekekekek..:D

~DonJuan~
22-11-05, 09:51 AM
sebelum aku postkan gambar..nak tanya MOD dulu la...

1 - kalau nak post taknak pakai attachment boleh tak???
2- peraturannya kena post satu gambar je ke??kalau ada byk camne plak tu??

TQ..maaf jika mengganggu...kekekekek..:D

Cehhh!! HantuKubor ko nak postkan gambar Sport Keranda Car ker? Kuii..kuii..kuii:p ...Klu nak post tanpa attchment sila kecilkan atau kecilkan file jgn la ko post besar2 dah la...

Ko ada bape byk keta nak post? Post la satu keta ko yg asli dan pelbagai scene k...Jgn ko post keranda dah la...Hehehehehehehehe:D

Big Daddy
22-11-05, 10:11 AM
Cehhh!! HantuKubor ko nak postkan gambar Sport Keranda Car ker? Kuii..kuii..kuii:p ...Klu nak post tanpa attchment sila kecilkan atau kecilkan file jgn la ko post besar2 dah la...

Ko ada bape byk keta nak post? Post la satu keta ko yg asli dan pelbagai scene k...Jgn ko post keranda dah la...Hehehehehehehehe:D
OK...terima kasih SuperMOD Donjuan...!!!

aku baru je lepas upload gambar...nanti aku post...ada dalam lebih kurang 13 keping gambar dari pelbagai sudut...!!!

ENJOY...(dgn intonasi drama bersiri PUTERI)

abgzan1
22-11-05, 08:48 PM
abgzan1 .......udah ku tengok kereta mu itu ....t.apikkk....apa jenis kereta tuh....maklumler....pelik pelik kereta di sana tuh...cerita ler sikit.

tu namanyer kereta Pontiac Sunfire...hehe :)
Kalau kereta Pontiac Firebird lagi lawa dari tu, hehe

Midnakal
22-11-05, 11:16 PM
thanks abgzan1 ...... oooo pontiac yerrrrr..bleh tahan gak weighing kereta tuh ekkkk....mau dekat 1 tan lebih tuh...maklumlah muscle car . Apa apa hal ...janji enjoy ketika membawa kereta.

Midnakal
22-11-05, 11:18 PM
buat HK a.k.a Hantukubor...untuk posting gambar kereta ...rasanya tak yah nak attachment....kalau tak nanti tak ada pulak penyeri kat thread nieh. SIla lah postkan gambar kereta anda.....tak sabar nak tgk nieh....moga moga....tercapailah hasrat kau nak tukar jadik Nissan Skyline R34 Vspec2 pada hujung tahun 2006 :) . Amin.

Big Daddy
23-11-05, 12:04 PM
buat HK a.k.a Hantukubor...untuk posting gambar kereta ...rasanya tak yah nak attachment....kalau tak nanti tak ada pulak penyeri kat thread nieh. SIla lah postkan gambar kereta anda.....tak sabar nak tgk nieh....moga moga....tercapailah hasrat kau nak tukar jadik Nissan Skyline R34 Vspec2 pada hujung tahun 2006 :) . Amin.
AMIN..terima kasih midnakal atas doa yang anda berikan!!!!

Yaaoouuuuu...Nisssan Skyline R34 Vspec2...6 Cylinder In-Line...fuuuhhhh...sasau btol bila aku fikir-fikirkannya...:D

OK...lepas ni aku nak post gambar plak...ENJOY

CHEERS

Big Daddy
23-11-05, 12:07 PM
http://i22.photobucket.com/albums/b332/hantukubor/Ferio/01.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b332/hantukubor/Ferio/02.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b332/hantukubor/Ferio/03.jpg
Ini saja yang termampu...harap-harap bertukat menjadi Skyline R34 Vspec2 menjelang hujung tahun 2006..AMIN

CastelloJB
24-11-05, 12:09 PM
Hmmm, agak masyuk kereta korang semua

Aku pakai Proton Gen2 Stock

nak upload gambar kereta kat sini pun aku tak tahu.
sesiapa boleh ajarkan newbies macam aku nie?

Midnakal
24-11-05, 12:33 PM
CastelloJB ...kalau tak tahu tak per.....just send gambar tuh kat i ( midnakal@yahoo.com) then i akan post kat thread nieh. No problem.

ezoneline
25-11-05, 07:21 PM
...hebat-hebat keta korang ye....semuga terus berkreativiti....

mr.xxx
26-11-05, 10:18 AM
http://i22.photobucket.com/albums/b332/hantukubor/Ferio/03.jpg
Ini saja yang termampu...harap-harap bertukat menjadi Skyline R34 Vspec2 menjelang hujung tahun 2006..AMIN

tapiiikannn HK... kalau ada sticker MYKAKIS... mesti menang autosalon aritu...

***cabut***:D

boy4880
16-12-05, 02:21 PM
ok tak......bagi la komen ape lagi yg aku kena wat.....



http://img.photobucket.com/albums/v203/boy4880/My%20Car/Standardaje.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v203/boy4880/My%20Car/Oktak.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v203/boy4880/My%20Car/Myluvlycar.jpg

jincapit
21-12-05, 04:56 AM
Gambar keta aku sebelum masuk kedai.. aku ader buat perubahan skit.. nanti dah keluar kedai aku post lagi erk...:D kalau korang ader komen silakan aa.. mana tau leh kasi idea yang sempol² ...

http://www.geocities.com/jincapit/keretax.JPG

jincapit
21-12-05, 04:59 AM
Kepada bro² semua.. leh x aku tau kat mane aku leh dapat atau beli stiker mykakis..:confused: rasa cam best ja kalau tampal kat cermin keta aku lepas keluar kedai nanti... :cool: aku lepak area utara..

Big Daddy
21-12-05, 08:58 AM
Kepada bro² semua.. leh x aku tau kat mane aku leh dapat atau beli stiker mykakis..:confused: rasa cam best ja kalau tampal kat cermin keta aku lepas keluar kedai nanti... :cool: aku lepak area utara..
hai jincapit...

pada 24/12 ini akan diadakan TT Utara yang dikelolakan oleh kelisa & juga pakyeob...anda boleh dapatkan sticker Mykakis ketika TT tu nanti...

kalo ada kelapangan datang la TT Utara tu...bole jumpa lagi ramai geng kita...sila ke Board Gathering Zone Utara...banyak maklumat tentang kawasan anda...

CHEERS

jincapit
21-12-05, 06:49 PM
salam... ader gath.? aku sorang je nie... segan aa plak... erm..
malam nie gak aku try apply cuti.. leh tau dak masa ngan tempat..?

nak jugak rasanya jumpa bro² semua..

Big Daddy
22-12-05, 08:38 AM
salam... ader gath.? aku sorang je nie... segan aa plak... erm..
malam nie gak aku try apply cuti.. leh tau dak masa ngan tempat..?

nak jugak rasanya jumpa bro² semua..
apa la yang nak disegankan...kami semua orang biasa je...cuma ada la beberapa orang yang kadang2 menjadi luarbiasa...kekekekek...:D

anda PM nama/nick/no.phone pada MOD kelisa...nanti dia akan follow-up dgn anda berkenaan TT Utara...anda akan dimaklumkan tentang hari, tarikh, masa & tempat sebelum TT Utara berlangsung...

CHEERS

aazul
29-12-05, 09:24 PM
nanti ler aku post gambar kete aku semula.....yg dulu nyer dah lain dah....

mambang
01-01-06, 02:20 AM
Woiii!!! ni kete sape ni?????

http://img527.imageshack.us/img527/6136/kenalanggarbassekolah6cp.jpg

Bergaya sungguh abangbecha ini keh keh keh :cool:

Lakum
02-01-06, 11:32 AM
Dulu saya penah post...skali lagi ok kan? Dari blakang plak.

http://i35.photobucket.com/albums/d176/MyLakum/My%20Car/Image131.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d176/MyLakum/My%20Car/Image122.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d176/MyLakum/My%20Car%201/Image130.jpg

Bukan kreta saya...
http://i35.photobucket.com/albums/d176/MyLakum/My%20Car/Image141.jpg


*p/s. Ada peminat keta kecik...?

TD0620G
03-01-06, 01:46 AM
satu daripada kereta saya :-


http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-08-15_075042_pwira1.jpg
http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-08-15_075311_pwira2.jpg
http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-08-15_075354_pwira3.jpg
http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-09-13_170955_pwira1.jpg
http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-09-13_171324_pwira2.jpg

gambar-gambar lain :- www.xtmods.com (http://www.xtmods.com)

Dyno result saya (td0516g + safc) :-
http://www.protongtiforums.com/forum/uploads/DanPromote/2005-08-30_031853_HP.jpg

Apa yang saya harapkan heheh (stock internal + 20g + microtech):-
http://www.vestax.fivio.net/millennium/vr4dyno.JPG

satu lagi kereta saya (stock e36, sangat lambat berbanding dengan 4g63 wira):-

http://www.xtmods.com/images/bmw1.jpg

Midnakal
03-01-06, 04:41 AM
fullaweyy.....damn cun laaaahhhh .... !!!!

kecik.com
09-01-06, 03:05 PM
alahai.....meleleh air liur aku ngk si spogebob duk dlm kereta ferrari merah tuh...baju pun dah merah....alahaiiii.....naper lah tak ajak aku nengok...dpt pegang pun jadiklah.......kau mmg sungguh bergaya lah spongebob hehehe.


Jgn katu terliur,nak pengsan jd nyeee...mcm mane nak dptkn ferrari 2 yeeee..

Bagi pendpt tgk....

mohd2020
03-02-06, 03:54 AM
ok ni kereta saya satria 1.6

chicak
03-02-06, 02:11 PM
http://i4.photobucket.com/albums/y144/chicak/DSC00971.jpg

abangbecha
04-02-06, 01:47 AM
Dah lama aku nak contribute gamba keta aku kat sini tapi gambar keta tak jumpa pulak. Baru2 ni terserempak dengan 'Chinta' lama aku bila membelek album-album lama. Ni ex 'wife' aku yang masih ku ingati hingga ke hari ini. Nama bini aku ni Nor Evo7 Bt Kassim. Sempat lah pakai 2 tahun. Aku nikah October 2001 dan bini aku ni hilang dicuri oleh manusia lahanat pada August 2003. Sebelum aku pakai keta ni aku pakai Honda EJ1 Coupe (Fast & Furious).Nanti kalau aku terserempak dgn gamba Honda lama aku, aku anta yek...Peace :cool:

mohd2020
05-02-06, 04:24 AM
saya memang suka ferrari F430. kereta ni siap dengan supercharger.

abangbecha
05-02-06, 03:05 PM
Setelah berhempas pulas menyelongkar almari dan bilik air, last-last dapat jugak aku jumpa gamba keta Honda EJ1 aku. Ada la sekeping terselit celah tong gas kat dapur umah aku. Untuk pengetahuan korang, keta ni aku pakai dari August 99 sampai le October 01. Setelah 2 tahun bergaye dgn keta 2 pintu, keta ni aku jual kat Rob Cohen pengarah filem Fast & Furious. Beria2 dia datang dari Hollywood sebab nak beli keta ni dari aku sebab dia nak cukupkan 3 keta EJ1 utk filem dia. Duit USD hasil penjualan keta ni la membuatkan aku boleh nikah dgn Nor Evo7 aku pada Oct 01. Ingin aku mengambil kesempatan disini mengucapkan thanks Rob!! :p

~DonJuan~
09-02-06, 09:55 AM
bini aku ni hilang dicuri oleh manusia lahanat pada August 2003.

Sungguh bangsat org itu mencuri keta ko Becha ..Klu tak sure sempat aku dpt merambu ngan keta ko...Takpun pakai terus ...Takpe la Becha takde rezeki nak buat cane...

~DonJuan~
09-02-06, 09:58 AM
Wahhh dasyat la ko Bob asyik bergaya nga Ferarri pelbagai model..Bob klu aku nak beli bape loan aku leh sum insured loan ngan gaji pokok RM480 tapi down payment pakai gran tanah ..leh tak? Bob bila ko nak tunjuk kehebatan superb Ferarri maksud aku post ko sedang speeding keta tu? bole gak kita kongsi sesama ..

toyol
10-02-06, 02:47 PM
aku jeles ngan spongebob,dunia ni tak adil,oi bila nak bawak rombongan mk pegi tgk
gudang ferrari ni...heeee

spongebob
10-02-06, 06:55 PM
Don Juan/Eibach/Toyol ...apa kata kau bukak satu tread Ferrari..pas tu kau humban semua posting2 Ferrari aku kedalam tu......ada banyak lagi Ferrari yang aku nak review nih.....cepat sikit...sementara aku ada mood nih......

spongebob
10-02-06, 07:05 PM
Wahhh dasyat la ko Bob asyik bergaya nga Ferarri pelbagai model..Bob klu aku nak beli bape loan aku leh sum insured loan ngan gaji pokok RM480 tapi down payment pakai gran tanah ..leh tak? Bob bila ko nak tunjuk kehebatan superb Ferarri maksud aku post ko sedang speeding keta tu? bole gak kita kongsi sesama ..

Don Juan...bukan semua Ferrari aku boleh speeding.....ada Ferrari yang aku cuma boleh start engine saje....ada Ferrari yang aku bawak jalan2 dalam 50kmh saje...ada Ferrari yang langsung aku tak boleh nak bawak....bukan sebab apa... clutch dia bapak punya berat...(Ferrari 308 DINO).....lagi satu, kereta2 ni aku pandu tanpa insurans dan roadtax...kalau jadi apa2....mentol la aku.....


Basically aku ni memang gila kat FERRARI.....nanti aku upkan gambar2 eksklusif aku ngan Ruben Barichello, Joan Todt, Ross brawn...mekanik2 F1 dan lain2 lagi....<-- bukan cakap kosong

mralone76
17-03-06, 11:24 AM
Kete aku ni non-popular car/low profile... so x hairan laa kalau org x kenal pun apa jenis kereta ni... Sebenarnya... kereta ni boleh dianggap Legendary dan ada kaitan dengan Ferrari(sepupu sepapat)... Ini kereta aku yg kelima ( Dari Jenis Yg Sama ) cuma model yg baru sedikit... Aku mmg gila kereta dan hanya kereta jenis ini shj... kalau ada geng2 MK yg pakai kete jenis ni.. boleh laa lpk2 sambil tukar2 fikiran... ni pic utk member MK...

p/s: org kata kalau x leh nak own the ferrari... leh merasa bau2 bacang pun jadik laa... apa pun spongebob ...gua soluteeeee!

Midnakal
11-04-06, 03:40 AM
Kete aku ni non-popular car/low profile... so x hairan laa kalau org x kenal pun apa jenis kereta ni... Sebenarnya... kereta ni boleh dianggap Legendary dan ada kaitan dengan Ferrari(sepupu sepapat)... Ini kereta aku yg kelima ( Dari Jenis Yg Sama ) cuma model yg baru sedikit... Aku mmg gila kereta dan hanya kereta jenis ini shj... kalau ada geng2 MyKakis yg pakai kete jenis ni.. boleh laa lpk2 sambil tukar2 fikiran... ni pic utk member MK...

p/s: org kata kalau x leh nak own the ferrari... leh merasa bau2 bacang pun jadik laa... apa pun spongebob ...gua soluteeeee!

mralone76 ....alamak bro....posting lah gambar masa meter tgh lentok tuh........haaaaaa amacam ok ?

mralone76
17-04-06, 06:57 PM
mralone76 ....alamak bro....posting lah gambar masa meter tgh lentok tuh........haaaaaa amacam ok ?

nanti wa try... topspeed pun 210kph jer.. maklum laa kete standerd... xberkesempatan nak amik sbb biasa drive sorang... kalu 2 org tu senang skit kot... org lain punya x de kee... topspeed yg pernah dirakam... mid lu sendiri mcmana

ZUES
16-05-06, 11:31 PM
Salam Pengenalan

Sedikit contribution dari saya;
Koleksi Kenderaan Peribadi, Background; Hujan

R34 GT-R VSpec
10025

STi
10026

STi & Goldwing
10027

LX470 & Vulcan
10029

LX470 & Evo 7
10028

:D
ZUES

~DonJuan~
17-05-06, 10:02 AM
Welcome ZEUS....kedatangan ko Bro aku dah nantikan since Prayer maklumkan kat aku...so bila leh ajak gi umah ko nak tgk ngan lebih dekat lagi koleksi keta keta ko bro..Tak dpt bawak bergambar pun jadila...hehehehhehehheee..Nice pic Bro..

emptysoulz
17-05-06, 10:24 AM
fuyoo .. zeus ... meleleh leleh air liur aku tgk koleksi kete ko ... mahu boleh inzal sepuluh kali nie .... aduhai GTR ....... aduhai WRX ... aduhai EVO ...

p/s: dj ... klu ko nk melawat .. aku nak ikutttt ..... aku nak bergambo gakkkkk....... GTR .. tungggu ... aku akan beli ko....( tak tahu bile.. hehehe.. )

toyol
17-05-06, 01:36 PM
azxan shxwal fahxxt dah merasa bawak kete zues
aku bile lagi...heheheh

ZUES
18-05-06, 04:09 AM
DJ.. Tq. Semoga board ni bertambah bhp!! hahaha

Jom kita ramai2 henjut besi masing2 kat SIC. Nanti soh DJ arrange trace day utk member board ni botakkan taya kat SIC. Apamacam? RM150 satu kereta kan?

mralone76
25-05-06, 01:15 PM
Salam Pengenalan

Sedikit contribution dari saya;
Koleksi Kenderaan Peribadi, Background; Hujan

R34 GT-R VSpec
10025

STi
10026

STi & Goldwing
10027

LX470 & Vulcan
10029

LX470 & Evo 7
10028

:D
ZUES

WALAHAUULAHAUUWEIII UUKKK AAAKKKK UHHHH AAKKKK EKKKK....arhhh ahhhh tak tau nak ckp apa...

zues : antara ketiga2 monster WRx/GTR R34/EVO.... mana yg ko paling suka dari segi handling dan power... komeng skitt

~DonJuan~
25-05-06, 03:00 PM
DJ.. Tq. Semoga board ni bertambah bhp!! hahaha

Jom kita ramai2 henjut besi masing2 kat SIC. Nanti soh DJ arrange trace day utk member board ni botakkan taya kat SIC. Apamacam? RM150 satu kereta kan?

Hehehehehehhehehee..nak ajak race sesama users dlm ni aku rasa tak byk kot zeus sbb kebanyakannya diorang ni suma simpan power...Tapi tah la klu yg ada berhajat apa salahnya mcm toyol ke mid ker eibach ke, edward ke tenno rz, bak kata sesapa yg penah tukar enjin n aktif kat sini...

ZUES
25-05-06, 07:29 PM
mralone76

Pendapat berdasarkan pengalaman saya;

WRX STi Version 7
Kelebihan: Torque (pickup) & Cornering
Kekurangan: Ringan Semasa Hi-Speed
Kesukaan Saya: Mencilok & Dengar Bunyi Engine/Exhaust
Yg Tidak suka: Top Speed (sebab kereta ni ringan skit)

EVO 7
Kelebihan: Mantap & Stabil
Kekurangan: Turning Radius
Kesukaan Saya: Lasak dan Stabil Semasa Hi-Speed
Yg Tidak Suka: Masuk Side Parking & U Turn :D

R34 GT-R
Kelebihan: Top Speed, Mantap, Stabil & Cornering (boleh pancung di selekoh tajam!)
Kekurangan: Braking Distance
Kesukaan Saya: Engine RB26 ;)
Yg Tidak Suka: Letih Bila Bawak Kereta tu... (berat & engine cepat panas)

Kesimpulan;
Kalu nak relax atau lasak, bawak EVO
Kalu nak main-main dalam bandar bawak Impreza
Kalu nak speed atau bergaya, bawak ler Skyline :D

DJ

Boleh ler.. awak carik 5 atau 6 bijik pun dah ok. Dok satu pit. Tapi kena kasitau awal2, nak prepare kereta dulu.. Atlease ada aktiviti 'halal' selain TT atau dlm forum ni.. heheheh

:D
ZUES

Big Daddy
16-06-06, 11:32 AM
Salam Pengenalan

Sedikit contribution dari saya;
Koleksi Kenderaan Peribadi, Background; Hujan

LX470 & Evo 7
10028

:D
ZUES
Hai ZUES...

Kereta Evo 7 color hitam tu rasanya macam pernah lihat, no.plat kete tu satu digit jer kan? Masa tu makan kat Serdang, terjumpa TOTO. Masa nak balik ternampak la kete ni...hik hik hik!!!

ZUES
20-06-06, 05:20 AM
hantukubur,

Yup.. pernah makan kat Serdang jumpa TOTO n da geng.. heheh nape tak tegOr? Kenal TOTO yek? ekekekek

ZUES

Princess Honey
30-06-06, 04:56 PM
Ini kereta saya... tak boleh bagi tengok semua.. macam empunyanya jugak..

~DonJuan~
01-07-06, 09:54 AM
wAHH!! Ni gambar keta Honey ke or just main post attch pic?Sbb pic ni mcm amik dr web. org post la gambar tu kat umah ke, tepi sungai ke...baru la real..

..anyway klu keta Honey bape skng market value Honda ni? Ni Honda jenis apa ek? Sbb tak clear la..

Princess Honey
05-07-06, 04:12 PM
Gambar tepi rumah tak ada.. kat balai ada... masa ni tengah eksiden..

Dulu beli tahun 2002 145K.. baru2 ni tanya nak trade in .. dia nak 61K... hampeh... baik pakai.

D
05-07-06, 04:44 PM
Yup...sokong honey...hari tu kawan saya pun suggest beli honda 2000 tu pasal drop giler second value dia...nampaknya anda antara pembeli yang bernasib tak baik...eheheheh...simpan ajer kete tu..masih ensem n bergaya

popeye
05-07-06, 05:36 PM
Pricess Honey,

Gambo depan dan belakng adalah kereta yg berbeza. Yg depan tu Accord 2.0 tahun 2005 yg terbaru.. Yg gambo kat balai tu model Accord yg sebelumnya.. maner satu yg betul? hehhee...

~DonJuan~
06-07-06, 09:52 AM
tu pasal aku konpius ngan pricess honey ni...sbb tu aku tanya model dia..

honey klu betul keta u bape torgue dia n enjin dia jenis apa ek? Hehehehehhehehe

D
06-07-06, 11:32 AM
Aku sokong ayat popai...tapi bagi pihak ayat JD lak...aku kruang sokong..pasal aku sendiri pun tak tau leman aku baper tork dia...

DJ,
kete aku baru kuar bengkel....ehehehehehehe

heiya
06-07-06, 12:53 PM
baru je nak tumpangkn gamba keta aku..tp bila tgk keta keta yg ada dlm ni..aih rasa segan jdnya..apa la sgt wira aku...oh sang wira!!

shinchan
07-07-06, 09:14 AM
ok la lagi tu heiya...darikan kereta satria aku..yg dah remuk kiri kanan depan belakang...lagi la segan nak letak gambar kat sini.. :P

D
07-07-06, 09:29 AM
qoute ini dilayangkan terus ke proton wira milik heiya,

aku berterima kasih pada mu..

walaupun tingkapmu tersangkut sangkut...
aircond mu bak blower hair dry....
tapi sound system mu yang memainkan lagu tah aper apa..
tetap menjadi pujaan lubang hidungku...

4 tayar beserta kad touch n go telah menyelamatkan diriku...
menyelamatkan...kami...bila leman demam panas...

terimas, eg9 convert wira milik heiya...

~DonJuan~
07-07-06, 10:19 AM
Aku sokong ayat popai...tapi bagi pihak ayat JD lak...aku kruang sokong..pasal aku sendiri pun tak tau leman aku baper tork dia...

DJ,
kete aku baru kuar bengkel....ehehehehehehe

Hehehhehehehe..Bro byk lagi yg kena tau..mcm aku gak la..

Honda Acord 2.0 = Torgue 150

Honda Accord 2.2 = Torgue 155

Keta ko dlm lak dlm 145 klu tak silap..E.J kan?

D
07-07-06, 11:00 AM
hehehehe......maafkan aku kerna menderhaka...tapi aku rasa anda silap...

baca balik ayat terakhir aku....

Princess Honey
18-07-06, 08:36 AM
Pricess Honey,

Gambo depan dan belakng adalah kereta yg berbeza. Yg depan tu Accord 2.0 tahun 2005 yg terbaru.. Yg gambo kat balai tu model Accord yg sebelumnya.. maner satu yg betul? hehhee...

Janganlah jadi isu sangat.. gambar pertama tu.. I ambil dari website Honda... that one yang lates model.. I punya.. tahun 2002... yang kat balai tu...

Model : Honda Accord S86, 4 DR SAL 2.0 VTI (A) 2002... puas hati?

Torgue.. ni hammba tak pandai.. tau bawak, tuang minyak.. pam tayar... nak check engine oil pun Encik Abang kena buat...

puding
18-07-06, 09:44 AM
hye honey .. wahh pakai honda accord ye huhuhu ....
jgn marah² honey ... nanti kedut muka, diorang gurau je tu kot huhuhu
tapi cantik kan accord baru kan honey heheh

~DonJuan~
18-07-06, 09:50 AM
Janganlah jadi isu sangat.. gambar pertama tu.. I ambil dari website Honda... that one yang lates model.. I punya.. tahun 2002... yang kat balai tu...

Model : Honda Accord S86, 4 DR SAL 2.0 VTI (A) 2002... puas hati?

Torgue.. ni hammba tak pandai.. tau bawak, tuang minyak.. pam tayar... nak check engine oil pun Encik Abang kena buat...

hehehhehe..no isu la..biasa la nak memanaskan Thread jek Honey...ok la tu as long u tau serba sedikit model kereta yg u pakai..saja je nak test u...pasal torgue ke kerosakan lain ke bole belajar serba sedikit akt sini secara asanya walaupun tak byk..Yg penting rajin2 la selak therad kat sini okey..anyway nice pic sis:53: ..!

Princess Honey
18-07-06, 12:28 PM
hye honey .. wahh pakai honda accord ye huhuhu ....
jgn marah² honey ... nanti kedut muka, diorang gurau je tu kot huhuhu
tapi cantik kan accord baru kan honey heheh

Tak marahh.. tu sebab awet muda.. he he he... Accord baru tu memang cantik.. tapi kalau i ada duit lebih sikit.. I nak ambil MyVi jer... save minyak...

BT
19-07-06, 10:05 AM
Ini kereta aku dlm proses penukaran kulit....Waktu: 2am till 7am...Mengecat sahaja.....

~DonJuan~
19-07-06, 10:17 AM
Bro bape kena kos cat? apa brand ek? nampak cun gak..kat ne tu? meh info skit..

BT
19-07-06, 10:33 AM
Aku buat kat keadai member. Guna cat evercoat. Kos dlm lingkungan 2k.

NID
20-07-06, 05:29 PM
murah tapi hasil kerjenye memuaskan ke tak...takot jadi mcm kawan aku aje....bulan pertama keluar memang tangkap leleh..tapi masuk bulan ke6 alamakkkkkkk..........cun tapi tak tahan....cat dah merekah.......sebab aku pon nak tukar kaler kete aku ni......ni yg tgh cari info ni........

Admin
10-08-06, 11:20 AM
Hmm.. memula topic aku baca suh post gambar kereta sendiri dan komen mengenai kereta anda... la nih dah bermacam-macam kereta masuk...

Anyway, nih aku sambung balik kesinambungan topic kat sini iaitu, memosting kereta anda untuk tontonan umum.. heheheh

Nih gambar aku amik pakai henpon kamera aku ajer.. gambar first tu masa memula sekali dealer tuh bawak mai kereta tuh kat opis aku... so aku pon parking kat basement opis, snap la gambar keta aku yang masih bau kedai...

pas tuh yang lagik 3 gambar tuh lebih kurang dalam 2 bulan lepas kot... komen aku setakat nih, =macam biasa laaa... baru first time merasa pakai keta sendiri.. so excited tuh mmg ada laaaa.. baru 4 bulan dah depat 15k meter... hahahah

~DonJuan~
23-08-06, 10:18 AM
Ni apa citer HK ngan ZEUS ni citer pasal terserempak pegi kat board TT la..Off topic ni...

Takde lagi ke sesapa users yg nak post gambar? Mana la para MOD2 yg lain ni taknak tunjukkan gambar keta korang gamaknya ? aiseyyy segan kot..

alfosix
23-08-06, 04:54 PM
Kete aku ni non-popular car/low profile... so x hairan laa kalau org x kenal pun apa jenis kereta ni... Sebenarnya... kereta ni boleh dianggap Legendary dan ada kaitan dengan Ferrari(sepupu sepapat)... Ini kereta aku yg kelima ( Dari Jenis Yg Sama ) cuma model yg baru sedikit... Aku mmg gila kereta dan hanya kereta jenis ini shj... kalau ada geng2 MK yg pakai kete jenis ni.. boleh laa lpk2 sambil tukar2 fikiran... ni pic utk member MK...

p/s: org kata kalau x leh nak own the ferrari... leh merasa bau2 bacang pun jadik laa... apa pun spongebob ...gua soluteeeee!

hahhaah.. low profile ko cakap..??
ALFA da Great!!!!!

aku pun alfaholic gak.. kete alfa je aku minat.. lain tak minat..
memandangkan kewangan kurang memberangsangkan aku cuma pakai 146ts facelift 2nd jerk.... kale same lor...

nunu
25-08-06, 05:33 PM
Takde lagi ke sesapa users yg nak post gambar? Mana la para MOD2 yg lain ni taknak tunjukkan gambar keta korang gamaknya ? aiseyyy segan kot..

maaf..tumpang lalu..tersedak lak panggil MOD's nih..hehe..
sbg salah sorang yg terpanggil nih..saya pakai kete taklah se superberb you all nih..tsegan pun ada..tgk you all nyer perghhh...tapi teringin nak impose gak..hehe..nanti lah kasik snap dulu..baru letak ek..:D

nunu
22-09-06, 10:08 AM
maaf..tumpang lalu..tersedak lak panggil MOD's nih..hehe..
sbg salah sorang yg terpanggil nih..saya pakai kete taklah se superberb you all nih..tsegan pun ada..tgk you all nyer perghhh...tapi teringin nak impose gak..hehe..nanti lah kasik snap dulu..baru letak ek..:D

janji kena kotakan..ni lah kete saya..ada org ckp kete ni namanya "KERAS"..Tapi kalu bawa lembut ajer..:Finger_fing22: bila lar dpt tukar H****:icon_scared:

ninja
27-09-06, 09:26 AM
:cowboy: :cowboy: kete koboi

~DonJuan~
27-09-06, 10:00 AM
Wahh garang keta ko ninja..tersembul piping intercooler ko..VR4 ek...citer la skit kat Thread pengalaman tukar enjin..

ninja
27-09-06, 10:27 AM
Vr4 jerk..ok nanti sy pi citer sikitttt je pengalaman ber konvert konvert

nunu
27-09-06, 12:37 PM
camner leh bersih kete nunu nie..selalu tgk berlumut ajer..heheheh...gurau...

D, mana ada lumut ler..habuk2 halus ada ler..tapi kalu bawak pun org takkan perasannyer, org lain bukan tgk kete, tgk tuan nyer kot..hehehe :35:


ala tangkap gambar lepas tu pakai photoshop edit buang lumpur2 tu sume apply skit kaler itam kat tayar kasi nampak kilat sikit,betul tak nunu

toyol,nunu tak reti pakai photoshop( ye kut)..tapi mungkin dek kerana kamera azimat sbb tu nampak bersih & kilat!hahhaha
(hari sblmnye nunu cuci sendirilarr..saja nak wat exercise, tapi penat ler pulak!)

kereta bersih , sedap mata memandang..:icon_biggrin:

NID
29-09-06, 06:13 PM
kereta satria kau nehh...1.3 ajeee.......satu pakai rims 16 satu pakai rims 15...aku rase yg 16 tu lagi cantik laa.....tapi pakan daya minyak dah mahal...kene la tukar kecik skit

setandan
04-06-07, 09:29 PM
nih gambar keta aku dulu masa main kancil mira...

puding
13-06-07, 09:56 AM
ni gambar² kete aku ...
hanya kete buruk yang tua, ( umur 18 tahun ni huhuhu )
kalau jumpa kt jalan kasik hon la

BT
07-07-07, 02:12 PM
Kereta peronda aku..... Kalau nampak keta ni jgn segan segan tegur...

Tapi jgn nak cucuk cucuk bontot ya...Kereta biasa je..Tarak laju punya..Stenderd gamfang...

nero
10-07-07, 04:11 PM
Masih standard, aku 'touch up' pakai photoshop sikit bagi nampak baru, kerana hobi aku 'tak suka' basuh keta.. huhu.. :shutup:

terunasuci
07-08-07, 12:17 PM
Tumpang lalu...ni bukan keter saya...just nak tunjuk betapa mahalnya keter ni...roadtax keter jer dah boleh tangkap kancil 2nd sebijik......

selim
08-08-07, 10:59 PM
Ini gambar kereta baru saya. Minggu depan baru Boleh dapat.

Hari ini dah BELI No. Pendaftaran Kenderaan di JPJ Wangsa Maju.

No.nya: WQK *11

Bila kereta keluar, akan saya POSTKAN, mesti dgn stiker MK.

D2H
28-02-08, 10:27 PM
Sekadar membantu. Gambar keta bro shamtpg. Laju keta nih.. sapa2 dok seat belakang mmg melekat kat cermin blakang. :icon_biggrin: :icon_biggrin:

http://img90.imageshack.us/img90/7020/ppocjw0.jpg

Abetan
08-05-08, 03:11 PM
Keter 5 yrs old .. memula sayang la .. lepas anak jantan sorang dpt lesen .. dia bawak pi kolej, terus wat harta. Terpaksa la drive Wira kesana kemari. ermm .. :-??

Banyak sejarah 'di dalam' keter ni .. pernah 'org tu' tertinggal panties lam dashboard compartment ... kalau keter ni leh bercakap .. mampos abetan kena kutuk and perli dek Ayin (my son). :icon_flak:

Harap Ayin takde sangkut paut ngan perpatah Melayu "bapak borek, anak rintik" :kid:

Midnakal
12-05-08, 05:53 AM
Hehhehe. Cayalah abetan..... bleh jadi papa rock nieh ......hehehe.

Katana Black
03-07-08, 01:45 AM
haha. respect la bro abetan...kasi mod la sket s40 tu...

Abetan
03-07-08, 10:31 AM
Hehhehe. Cayalah abetan..... bleh jadi papa rock nieh ......hehehe.

Rock mende bro .. anak aku taruk linings, tukaq blaster exhaust pipe siap airhorn lagi .. naik malu aku nak bawak keter tu ..


haha. respect la bro abetan...kasi mod la sket s40 tu...

Kasi mod? ahahahahah.. u should talk to my son about this ..

Nanti la kalau TT during weekend masa anak aku balik .. nkorang tgk camner keter tu di"keling"kan dek anak aku .. :D

wood3
03-07-08, 01:28 PM
Rock mende bro .. anak aku taruk linings, tukaq blaster exhaust pipe siap airhorn lagi .. naik malu aku nak bawak keter tu ..



Kasi mod? ahahahahah.. u should talk to my son about this ..

Nanti la kalau TT during weekend masa anak aku balik .. nkorang tgk camner keter tu di"keling"kan dek anak aku .. :D

Anak Bapak !!!!!.Kalu tak banyak sikit pun kuah tu pasti tumpah juga,kalau dulu bapa dia tumpahkan
ayaq sedap dalam kreta tu maka si ayin cuma meneruskan kesinabungan warisan bapak dia.

p/s: Bapa borek,anak belang . . .ayin bapa hang champion so hang pun kena champion jugak.

jul_5703
08-07-08, 03:48 AM
my precious matrix...

Midnakal
11-06-09, 02:53 AM
Ini gambar kereta baru saya. Minggu depan baru Boleh dapat.

Hari ini dah BELI No. Pendaftaran Kenderaan di JPJ Wangsa Maju.

No.nya: WQK *11

Bila kereta keluar, akan saya POSTKAN, mesti dgn stiker MK.

Ini kereta sudah keluar ker bro?

cruztasia
21-10-09, 03:31 PM
Bukan kete ku.. hahahh

Midnakal
21-10-09, 03:36 PM
Bukan kete ku.. hahahh

Kalau kereta lu tuh ....gua salute lah....tapi kalau bukan ....tolong masukkan dlm Koleksi Lawat yer bro....:icon_tdown:

cruztasia
21-10-09, 04:00 PM
adeh.. sori le.. 1st time nak posting kat thread auto.. x tau lak ade koleksi lawat.. hoho.. minta maap ketua bahagian auto..

Midnakal
21-10-09, 04:09 PM
Xper....no prob. Enjoy ur stay.

said_sogo
10-11-09, 03:57 PM
Inilah rupa bini aku... setelah sebulan dalam bengkel. :icon_biggrin:

Midnakal
10-11-09, 04:21 PM
Bro.... tak nak tolak ker? :) . Make up lu simple and smart. Ngammm.

said_sogo
10-11-09, 05:26 PM
Bro.... tak nak tolak ker? :) . Make up lu simple and smart. Ngammm.
35k... ada brani?

p/s : kasik usha betul2.....:shutup:

Midnakal
12-11-09, 09:31 AM
Serius ...gua tak berani ......heahehhaehahe.

PeeJay
12-11-09, 01:05 PM
35k... ada brani?

p/s : kasik usha betul2.....:shutup:

35k Rupiah boleh la..

Ini dah L2s, bila nak test kepish, kepish kat h way incik sogo?
Posted via Mobile Device

bge
23-12-09, 11:55 AM
35k... ada brani?

p/s : kasik usha betul2.....:shutup:

wooooo 35k.....
tinggi tu maket....agak2 lepas ke?

Miss Vanilla Ice
23-12-09, 12:09 PM
35k... ada brani?

p/s : kasik usha betul2.....:shutup:

Wah...kalah viva baru...hhehehe....kete myvi 1.3 auto baru pun harga baru 46k++....nih mmg btul2 tinggi nih market dia....

p/s: sayang la tuh kat bini dia....maksudnye taknaknye ditolak..btul x??muehehehe...:35:

Doc Holiday
23-12-09, 02:45 PM
Disebabkan said_sogo al-kohol dah letak gambar bini dia, maka aku pon nak letak gambar bini aku gak..kekeke..

Lokasi bergambar : KLCC

Harga Sebelum Dibaikpulih : RM 5k

Harga Selepas dibaikpulih : RM 25k

Tukar Cat : Brader Usop Sijangkang

Kedai Sportrim : Jalan Kapar

Tukang Enjin : Rahsia

blackbutton
19-01-10, 09:26 AM
Nih la rupa dan keadaan keter aku skrg....hehehe....x sehensem mane pun....asal bole jln dah le....

Miss Vanilla Ice
19-01-10, 10:12 AM
5322553226

Inilah kawanku merangkap buah hatiku sekarang...

ini adalah hadiah Besdayku yg ke-24 yang paling berharga...


p/s: nama pun lebih kurang sama ngan namaku...ekekeke.... :icon_razz:

blackbutton
23-02-10, 05:31 PM
NIh la bini aku yg kedua....huhuhuh....body x la sehebat mane tapi bole la wat memuaskan nafsu....huhuhuh

kendurruddin007
24-02-10, 05:25 PM
Walaupun hanya kancil buruk saya nie telah berjasa pada saya semasa saya masih Form 5 lagi kereta ini bersama saya.. dan dah banyak gadis2 telah hanyut bersama kereta ini.. termasuk pic profile saya ini.. hehehehe....:YM - 71:

blackbutton
25-02-10, 11:26 AM
Walaupun hanya kancil buruk saya nie telah berjasa pada saya semasa saya masih Form 5 lagi kereta ini bersama saya.. dan dah banyak gadis2 telah hanyut bersama kereta ini.. termasuk pic profile saya ini.. hehehehe....:YM - 71:

Mcm penah nampak la ini keta....hikhik

kendurruddin007
25-02-10, 05:47 PM
Mcm penah nampak la ini keta....hikhik

kat mane nampak tu?.. hikhikhik.. esok nak angkat kat bengkel nie.. setelah sekian lama kat wad icu.. hehehehe

izzi
25-02-10, 10:00 PM
hehehe...keta buruk aku...
56147

solofighter
14-03-11, 11:56 AM
just nk share rupa kete aku setelah diconvert ngan dicat...dh mcm kaler bas kilang pulak, hehe

Keira Chan
14-03-11, 02:38 PM
just nk share rupa kete aku setelah diconvert ngan dicat...dh mcm kaler bas kilang pulak, hehe

waaahh... dah ilang kaler MERAH... huhuhu... mane ade bas kilang... bas kilang kaler di lg tua.. ni mcm bas persiaran...hahaha..

p/s: kiut lah abg.. mcm abg gakz..

jemaing
14-03-11, 02:45 PM
just nk share rupa kete aku setelah diconvert ngan dicat...dh mcm kaler bas kilang pulak, hehe
Nie memang ko ke yang pilih kaler bro...?ker kena paksa sembur kaler nie..ekekeke..!Pejuang seorang ditaman bunga..tema projet nie kot..?wakakaka.!

Keira Chan
14-03-11, 02:51 PM
Nie memang ko ke yang pilih kaler bro...?ker kena paksa sembur kaler nie..ekekeke..!Pejuang seorang ditaman bunga..tema projet nie kot..?wakakaka.!

hahaha.. nama project tak boleh blah punya... niat di hati mmg nak up gambor kereta sendiri... tapi.. mmh... malangnya.. lesen kereta pun xde.. kalau up gambo kereta BAPAK saya.. boleh tak??

p/s: maaf yek tuan MOD.. huk huk... nyimpang pulakz..

shytan79
14-03-11, 03:01 PM
Sy ingat bila kawin nnti nk bawak bini naik keta spesel edition ni mmndangkan tempat sy slalu banjir..

*kat kampung dah ada 2 biji..kekeke

solofighter
14-03-11, 03:03 PM
Nie memang ko ke yang pilih kaler bro...?ker kena paksa sembur kaler nie..ekekeke..!Pejuang seorang ditaman bunga..tema projet nie kot..?wakakaka.!

haha..aku la yg pilih...atas jalan merah, putih, itam, kasik lain skit la dr yg lain walaupun kena kutuk, kakakaka

jemaing
14-03-11, 03:08 PM
haha..aku la yg pilih...atas jalan merah, putih, itam, kasik lain skit la dr yg lain walaupun kena kutuk, kakakaka
Sebenarnya cantik bro..saja jer gempak..!Asal jgn bawak moto plat RD kat kl nie bro..muah..muah..muah..asal kena tahan jer kata baru sampai KL..huhuhu..!

Keira Chan
14-03-11, 03:15 PM
haha..aku la yg pilih...atas jalan merah, putih, itam, kasik lain skit la dr yg lain walaupun kena kutuk, kakakaka

Adeq setuju!!! kalau adeq lepak kat tepi jalan.. adeq lebih tertarik tengok kereta yg kaler lain dari yg lain.. hijau lah... oren metalic lah... pink la.. purple la..(mcm kereta orang tu!!cesshh!!) biru muda mcm ni biasa tengok kat kereta besar t.. ape nama kereta tu ek? gen2 ek?? tapi bila sekali sekali kenari yg pakai.. PERHH!!! cun abg!!! mmg SOLOFIGHTER lah!!!


Sebenarnya cantik bro..saja jer gempak..!Asal jgn bawak moto plat RD kat kl nie bro..muah..muah..muah..asal kena tahan jer kata baru sampai KL..huhuhu..!


wakaka... statement tak boleh belah.... "maaf pak.. saya baru sampai KL.. tak caye tengok no plate saya!!!" wakakka...

Retired
14-03-11, 03:17 PM
Nie memang ko ke yang pilih kaler bro...?ker kena paksa sembur kaler nie..ekekeke..!Pejuang seorang ditaman bunga..tema projet nie kot..?wakakaka.!


hahaha.. nama project tak boleh blah punya... niat di hati mmg nak up gambor kereta sendiri... tapi.. mmh... malangnya.. lesen kereta pun xde.. kalau up gambo kereta BAPAK saya.. boleh tak??

p/s: maaf yek tuan MOD.. huk huk... nyimpang pulakz..


Adeq setuju!!! kalau adeq lepak kat tepi jalan.. adeq lebih tertarik tengok kereta yg kaler lain dari yg lain.. hijau lah... oren metalic lah... pink la.. purple la..(mcm kereta orang tu!!cesshh!!) biru muda mcm ni biasa tengok kat kereta besar t.. ape nama kereta tu ek? gen2 ek?? tapi bila sekali sekali kenari yg pakai.. PERHH!!! cun abg!!! mmg SOLOFIGHTER lah!!!




wakaka... statement tak boleh belah.... "maaf pak.. saya baru sampai KL.. tak caye tengok no plate saya!!!" wakakka...

ada sebab kenapa dia pilih warna ITU.....hahahahah

shytan79
14-03-11, 04:07 PM
Asal jgn bawak moto plat RD kat kl nie bro..muah..muah..muah..asal kena tahan jer kata baru sampai KL..huhuhu..!

Klau jumpe plat motor ni kat area parking ACE tahu2 je lah motor saper tu saper punya ye..kekeke



wakaka... statement tak boleh belah.... "maaf pak.. saya baru sampai KL.. tak caye tengok no plate saya!!!" wakakka...

Biasala..nk idup..dr kena saman rm300 bule dpat kurang bayar rm50..ok la tu..hehe

nurul_kaseh
16-03-11, 07:01 PM
just nk share rupa kete aku setelah diconvert ngan dicat...dh mcm kaler bas kilang pulak, hehe

i think nice lg yg kaler merah tu...

ekceli nak up jgk gambo keter tp tunggu jap lah sbb dlm proses nak mekap bg lg cun ngn wat simple design kat belah tepi dia tuh...ala mcm corak awan larat tuu..err tp x tau lak if seswai ke x ngn keter

jemaing
17-03-11, 07:07 AM
i think nice lg yg kaler merah tu...

ekceli nak up jgk gambo keter tp tunggu jap lah sbb dlm proses nak mekap bg lg cun ngn wat simple design kat belah tepi dia tuh...ala mcm corak awan larat tuu..err tp x tau lak if seswai ke x ngn keter
Wah Bang solo..tak tahu pun keta nie dulu kaler merah..sesetengah orang jer yang tau erk..?time bila tu erk?...hu..hu..hu..:shutup:

solofighter
22-08-11, 11:09 AM
kete aku pun nk kasut raya...lebur duit raya aku...huhu

axxan
22-08-11, 11:54 AM
kete aku pun nk kasut raya...lebur duit raya aku...huhu
takpe.. itu la kenderaan nak usung lu gi beraye nanti.. hihih.. gua aje pakai rim lame.. da bengkok langgar lobang.. RPF1 ori ke replica?

solofighter
22-08-11, 11:57 AM
replica je bro...ori x mampu...sbb aku tukar empat2 tayar sekali...sblm ni pakai 14, skrg tukar 15...huuuu

abgbesar
24-08-11, 01:24 AM
Sy ingat bila kawin nnti nk bawak bini naik keta spesel edition ni mmndangkan tempat sy slalu banjir..

*kat kampung dah ada 2 biji..kekeke

heheh ni memang terbaik... jimat cost... tak payah guna minyak..