PDA

View Full Version : SkyBox/OpenBox/DreamBox/



heiya
03-10-12, 09:22 AM
Just nk cerita sikit mengenai OpenBox Digital Satellite tv receiver..Pada mula2 tu aku pun tak percaya sangat pasal benda-benda mcm ni lagi-lagi dapat tngk semua siaran tv berbayar dgn bayaran yang sangat-sangat lah murah..memang mcm tak percaya..nanti aku tunjukkan list siaran-siaran yang dapat ditonton melauai OpenBox Digital Satellite tv ni.

Sebenarnya benda ini dah lama ada kat Malaysia lebih kurang 2 tahun dah, cuma ramai yang masih tak tahu pasal benda ini...Konsep benda ini senang je sebenarnya, kita berkongsi data beramai-ramai untuk siaran tv berbayar yang ada kat Malaysia ini melaluai server yang telah disediakan..jadi untuk mendapatkan data code yang dikongsi melaluai server tu, kat rumah kita perlu lah ada talian internet..lagi satu kita perlukan dish atau piring untuk menerima signal satellite..yg tu kita guna je piring yang sedia ada kepunyaan tv berbayar di Malaysia ni..lagi satu yang anda perlu tahu ialah benda ini tidak menggunakan konsep streaming seperti internet tv, signal diperoleh secara terus daripada satellite ke decoder.


Pasal langanan memang sangat-sangat murah dan berbaloi..tempoh langanan boleh dibuat untuk 6 bulan atau 1 tahun atau lebih lagi..nanti kalau dah tamat tempoh langanan, kita cuma perlu bayar untuk tambahan langanan seterusnya..kalau yang suka tengok movie, bola sepak, sukan, katun, dokumentari, cerita lawak, indon..semua ada kat sini..kita dapat terima full chanel daripada tv berbayar yang ada kat Malaysia ini..Semua function yang tv berbayar sediakan pun kita data terima seperti pilihan bahasa, pilihan sari kata (subtitles), info cerita, duration cerita dan juga radio..yang lagi best function PVR pon boleh digunakan, senang je cuma cucuk je pendrive atau external hdd terus record...

average 1st year bill RM500-RM700..tgk saper agent yg offer...then year seterusnya dalam RM200-300...pun bergantung pd agent yg offer...

syarat penting..mesti ada piring ASTRO..then mesti ada internet line...berukben ke...streamyx ke...UNIFI...

ada sesapa penah pakai..meh share..then mana tau provider korang murah ke...

jemaing
03-10-12, 09:39 AM
Macam tau tau jer ko nie heiya....wa nampak satu offer..pastu sja la pm pm..nak dapatkan info..hingga dia provide beginie..ni pun belum details lagi..harap harap bro leh bekalkan maklumat lanjut nanti..!

"kalo berminat.. unutk permulaan cik kena beli decoder skybox+server setup+postage =rm380
pastu bulan2 jus bayar rm50 untuk langgan full channel termasuk astro first n astro best (yang xada channel HD)
kalo cik amik astro bulan2 cthnya rm100/month tp bukan full channel tu.. so setahun dah rm1200
amik dengan kami bulan2 rm50... so setahun rm600 je
kat situ dah jimat rm600
kat situ dah cover untuk starter kit td rm380"

Nampak aa byk offer benda ni di carigold..bahkan isnin lepas masa TT pun seorang user CClan pun bercerita pasal nie..!Nanti bro boleh bukak thread pasal Unifi 20gb lebih kurang rm600 setahun tu pulak erk..!atau crack WIFI radius 5km dengan lumsum RM200 tu.!HEHEHE..syiok gak citer dan lobang ginie..!

heiya
03-10-12, 12:09 PM
jemain..mcm ko nya offer...device murah...tp monthly mahal la ek...perrghh kene carik lg difrnt agen ni...

unifi tu pun aku ada dpt offer mcm tu..mmg murah...tp wifi tu br tau...tp aku tau kat luar tu ada jual device crack any wifi yg ada nearby...dia akan bg username n password...

jemaing
03-10-12, 12:16 PM
yup..wifi cracker...kwn dah pakai..ok katanya..tiap kali login..area sentul..dapat id & password sekitar 8 ke 15...baru kawan bagitau..utk open box rm380 device..monthly rm25..semua chanel plus singapore /indonesia/berunei chanel..local termasuk best & first ...hanya perlu tenet line & local dish tu..tak perlu sunscribe dengan local provider tu lagi.!

jemaing
03-10-12, 01:02 PM
SKYBOX F3 +WIFI RM 320
CSLINE 6BLN RM150
CSLINE 1 THN RM250





Detailed Product Description

SKYBOX F3 HDPVR new sell
1. 1080P Full hd
2. has all the features of skybox S10
3.Support wifi bridge

General Specifications:
Dual CPU, 396 MHz MIPS Processor
Fully compliant MPEG-4 H.264/AVC Main Profile Level 3 & High Profile Level 4.1;

Fully compliant MPEG-2 MP@HL & MP@ML;
Fully compliant MPEG-1 Layer I & II & III, Dolby Digital Audio(AC3);
SCPC & MCPC receivable from C/Ku band satellites;
multiple LNB-Switching control (supports DiSEqC1.0/1.1/unicable/1.2/1.3(USALS) supported)
NIT search supported;
Support MPEG-5;
Support HDMI 1.3;
Support PVR(store in USB disk);
Multimedia files playback(by USB);
Support Electronic Program Guide(EPG) for 7 days;
Teletext and subtitle out through OSD;
Support multi-lingual DVB subtitle and teletext;
Automatic and manual channel scan options;
automatic service scan
channel-change time < 1 second
OSD in many languages and skin-support
Multilingual support on screen menu (OSD): English, French, Deutsch, Italian, Spanish, Swedish, Danish, Greece, Portuguese, Finland, Holland, Turkish, Czech, selectable
LED Display
Multiple display mode: 1080p/1080i/720p/570p/576i/480p;
MPEG-2 / H.264 Hardware decoding
Videotext Decoder
Analog audio output: stereo(L+R);
Digital audio output: S/PDIF by coaxial and optical;
S/PDIF Interface for digital bit stream out (AC-3)
YCbCr available;
2 x Scart (RGB, FBAS or S-Video)
Screen format:auto, 4:3, and 16:9;
Upgrade software through USB2.0 port;
Powerful program management function, parent lock;
CA 1x slot
10/100Mbit Ethernet Interface
directly bouquet-lists

Packing:

Git box:25*24*6CM
1x User Manual

1X box F3 satellite receiver
1X Remote Control
1X Power supply cable

hot_cruel
03-10-12, 02:44 PM
M

"kalo berminat.. unutk permulaan cik kena beli decoder skybox+server setup+postage =rm380
pastu bulan2 jus bayar rm50 untuk langgan full channel termasuk astro first n astro best (yang xada channel HD)
kalo cik amik astro bulan2 cthnya rm100/month tp bukan full channel tu.. so setahun dah rm1200
amik dengan kami bulan2 rm50... so setahun rm600 je
kat situ dah jimat rm600
kat situ dah cover untuk starter kit td rm380"



hahahah tak bleh blah la jemaing....jawapan ko tu sama mcm jawapan yang aku terima dari pm sorang mamat ni kat fb :lero:

aritu ajimario ada pasang dah satu kat rumah...ini takde monthly. sekali bayar 900 je..terima box tu just plug & play. kalau nak wifi version pun ada box tu cuma mahal sket.

satu kekurangan dia....no HD...sapa2 yang dah biasa tgk bola/movie HD astro mesti akan fikir dua kali. kalau mampu pakai 2..subscribe satu astro HD...lagi satu box ni.

jemaing
03-10-12, 02:52 PM
User FB yang sama kot...huhu

.ini takde monthly. sekali bayar 900 je..terima box tu just plug & play. kalau nak wifi version pun ada box tu cuma mahal sket.
nie pun menarik..tinggal bayar tenet line jer la yer?


satu kekurangan dia....no HD...sapa2 yang dah biasa tgk bola/movie HD astro mesti akan fikir dua kali. kalau mampu pakai 2..subscribe satu astro HD...lagi satu box ni.
Memang tak leh HD yer?tapi open box nie memang ada yang HD punya kan?

heiya
03-10-12, 02:58 PM
eh bayar rm900 aje skali bayar...menarik tu..biar betul...bukan ke mostly ikut bayar yearly ke after that?

zantara133
04-10-12, 02:06 AM
Nanti bro boleh bukak thread pasal Unifi 20gb lebih kurang rm600 setahun tu pulak erk..!atau crack WIFI radius 5km dengan lumsum RM200 tu.!HEHEHE..syiok gak citer dan lobang ginie..!

wa minat ngan unifi 20gb nie...ade lubang ke??
gua dah bagi open box nie ..c-line aku 50 ringgit sebulan ade lagi murah ke/...aku ye leh pvr..kena cari extra hardisk..then baru leh rekod..rekod lall terhad..ko dah rekod satu ceta ko tak leh ubah siaran lain..bosan tak macam pvr astro..tapi pvr astro cam sioot jugak kena ade monthly lakkk tue..tapi sekurang ye wa jimat 60 sebulan line astro wa 115 sebulan ..

zantara133
04-10-12, 02:08 AM
SKYBOX F3 +WIFI RM 320
CSLINE 6BLN RM150
CSLINE 1 THN RM250




murah gile c-line...aku nak beli c-line aje boleh ke bro??

jemaing
04-10-12, 08:26 AM
eh bayar rm900 aje skali bayar...menarik tu..biar betul...bukan ke mostly ikut bayar yearly ke after that?
Ye la..bukan pasal murah...biasanya monthly payment tu mereka buat untuk bayar server untuk run siaran tu..jika semua subscriber buat sekali payment tanpa monthly..akhirnya server tak maintence pulak..

wa minat ngan unifi 20gb nie...ade lubang ke??
gua dah bagi open box nie ..c-line aku 50 ringgit sebulan ade lagi murah ke/...aku ye leh pvr..kena cari extra hardisk..then baru leh rekod..rekod lall terhad..ko dah rekod satu ceta ko tak leh ubah siaran lain..bosan tak macam pvr astro..tapi pvr astro cam sioot jugak kena ade monthly lakkk tue..tapi sekurang ye wa jimat 60 sebulan line astro wa 115 sebulan ..
Unifi 20gb tu sekitar rm600 untuk setahun..user kat sister forum kita ada buat...nanti saya cuba contact beliau.!

[/INDENT]murah gile c-line...aku nak beli c-line aje boleh ke bro??
[/FONT][/COLOR]
Beli C-line saja juga ada...saya nampak di dalam satu blog...tapi kena search balik la..hehe..tak simpan link dia..huhu.!

raymose
04-10-12, 11:19 AM
Salam bro2 semua. Leh tak suh agen tu join mk? Kan senang nak deal terus. Hehehe. Adik aku pakai openbox ni.. Harga dia aku tak tau la. Tp mmg syok lepak kat umah dia. Semua siaran dapat tengok. Hehe

Send using Tapatalk cock.

hot_cruel
04-10-12, 03:46 PM
eh bayar rm900 aje skali bayar...menarik tu..biar betul...bukan ke mostly ikut bayar yearly ke after that?

yup skali bayor je 900 tu...tahun2 selepas tu tak pulak aku tau kena bayor ke tak. rasa takyah psl deal dia one time payment only. cuma risiko 1 time payment ni buat baru pakai 3 bulan dah takde feed...naya je. :tongueei:

heiya
05-10-12, 08:00 AM
hotcruel: kalau beutl..sekali byr aje..lepas tu tak yah bayar pa pe lg..meme untung la..tp mcm tak logik plak..sbb dia kene run server dia...

sesiapa cuba verify balik pasal tu..aku meme dah rancang nak pakai ni...

hot_cruel
05-10-12, 12:37 PM
hotcruel: kalau beutl..sekali byr aje..lepas tu tak yah bayar pa pe lg..meme untung la..tp mcm tak logik plak..sbb dia kene run server dia...

sesiapa cuba verify balik pasal tu..aku meme dah rancang nak pakai ni...

nanti aku sih ajimario clarify sini....mana tah dia pergi...jumaat pun dok masaj agaknyer....

heiya
05-10-12, 03:37 PM
mamat tu..bukan jumaat aje..ramadan pun dia masaj...

kene clearify la pasal ni...tertanya gak...

zantara133
06-10-12, 06:10 PM
rasa ye kena bayar 900 tu mungkin harga termasuk alat ngan c-line untuk setahun..kebiasaaan open/skybox nie dia ye langganan 6 bulan atau setahun....tapi masalah sekarang nie GOMEN tgh kacau ..polis dah tangkap beberapa pembekal c-line nie...dammm astro dah marah sebab ramai yang terminate akaun ambik produk nie...hahahah tergolek laa astro nanti

ajimario
07-10-12, 10:44 AM
nanti aku sih ajimario clarify sini....mana tah dia pergi...jumaat pun dok masaj agaknyer....


hot_cruel hahahahha kurang asam ko sempat kutuk aku lagi kan..... bukan ko tau ke aku takda kat malaysia hahahhahah...

ok ... aku mmg dah pasang openbox ni n dah bayar kurang lebih 900 (incl delivery)... aku beli kat lelong.my... so far aku rasa benda ni ok... boleh dapat semua chanel astro termasuk first n best (tapi sehari 1 atau 2 chanel je la)... utk chanel Hd takda walaupun decorder dia support HD.

tentang subscribe bayar 900 tu utk seumur hidup. kalau kat rumah ada 3 - 4 disc boleh dapat chanel indosat, thailand, china dll. tapi aku just pakai utk astro je.

kalau nak check supplier ni boleh search kat lelong.my dan search OPENBOX I BOX F3 DECORDER cari atas nama tew1 .

nie aku bg detail yang dia email kat aku dulu. yang pasti akan tgk astro sampai muntah kalau dah astro on demand, astro box office yang sport utk kriket pun ada.......


Hi,
Tidal perlu bayar renew fee lagi. Bayar sekali saja.
F3 HD ialah Model terbaru. Ia guna chipset ALi3601, Dual CPU, 396mhz yang 100% lebih laju daripada model lama seperti S10,S11,S12 (Dual CPU vs Single CPU). Ia boleh support H264 and MPEG4 codec (Bermakna boleh decode HD channels). ada HDMI output sehingga 1080p ( Model lama hanya 1080i), boleh buat recording ke External USB HDD, ada fungsi Media player , Support Satellite format baru DVB-S2


More info: http://dreamboxmy.wordpress.com/2012/02/20/sneak-preview-on-next-upcoming-openbox-i-box-f3/


Mesti ada Internet untuk system F3 + CS service ini.


CS service membolehkan i-Box F3 decode channel2 Axtxo yang locked seperti channel HBO, ESPN, Bintang, Pelangi and sebagainya


Install senang saja. Hanya plug and play jika anda ada 4 benda dibawah.


Process order adalah anda buat bayaran ke Maybank atau CIMB saya. Lepas dapat bayaran, saya akan setup decoder and hantar dalam 1-3 hari berkerja.


Sedikit keterangan di bawah,


Untuk malaysia sat and lain sats full channels, anda perlu SEMUA Item dibawah:
1) Reciever macam F3 HD < boleh beli dari saya
2) Internet connection guna LAN Kaber < Anda ada Internet and Router di rumah? (Streamyx and etc) Tak perlu high speed. Ini BUKAN video streaming.
3) Card sharing service. < dah termasuk dalam package life time ini. Full Channels list kecuali HD channels
4) Satelite Dish/Parabola: Boleh guna dish Astro sedia ada atau kena pasang Dish Baru< Anda ada Astro dish kat rumah skrang?




Lain-lain satellites.
1. Measat - Axtxo 91.5Ku ( Termasuk Axtxo First, 1-2 movies setiap hari. Satu movie siar selama 48 jam)
2. Thaicom - True 78.5ku
3. ST 1 - 88ku
4. ST1 - 88C
5. Jsat3a - 128C
6. Chinasat6A - 125C
7. Chinasat6B - 115.5C
8. Telkomvision - 108c
9. 108.2S SES 7 (Indovision)
10. VTC Vietnam - 100.5Ku - 24 HD Channels
11. VTC Vietnam - 132Ku - 8 HD Channels




For Life time package:
4S / F3 HD + Life time CS Pakage + HDMI cable = RM879
Postage = RM12




本地电台 (Local TV Station)
1 TV1
2 TV2
3 TV3
4 TV9
5 NTV7
6 8TV
7 BRTV
8 UPSR 小学
9 PMR 初中
10 SPM 高中

华语节目 (Chinese)
11→28 AOD 香港连续剧 (广东话)
29 AEC 本地圈
30 CEL 天映频道
31 CTi 中天亚洲台
32 CTV4 中国CCTV4
33 CTVN 中国CCTV-News新闻
34 HHD 欢喜台
35 iVIEW 精彩预告
36 JYU 家娱
37 PIN 凤凰资讯
38 PHNX 凤凰卫视
39 SHX 双星
40 TVBC TVB经典台
41 TVBE 娱乐新闻台
42 TVBS 台湾节目
43 WATV WA! TV
44 WLT 华丽台
45 XHE TVB星河
46 XTY 小太阳
47 KBSW 韩语节目



英语节目 (English/Sport)
48 AFC Asian Food Channel
49 AJE Al Jazeera News
50 ANIM Cartoon
51 APL Animal Planet
52 ASSP Super Sport
53 ASP2 Super Sport 2
54 ASP3 Super Sport 3
55 AUSN Australia Network
56 AXN 英语连续剧
57 BBC BBC News
58 BBTV Baby TV
59 BIO The Biography Channel
60 BTV Bloomberg News
61 CI Crime & Investigations
62 CNBC Business News
63 CNN CNN News
64 CTWK Cartoon Network
65 DH&H Home & Health
66 DISC Discovery
67 DISN Disney Channel
68 DIVA 英语连续剧
69 DJNR Disney Junior
70 DSCI Discovery Science
71 E! Entertainment
72 ES Euro Sport
73 ESPN ESPN Sport
74 ESPNW Sportís News
75 FOX 英语单片
76 GC Golf
77 GRAN Life Style Channel
78 HBO 英语单片
79 HIST History Channel
80 HITZ Music Channel
81 MAX 英语单片
82 MTV MTV
83 NGEO National Geography
84 NGW Nat Geo Wild
85 NHK Japanese Channel
86 NICK Nickelodeon
87 SMV 英语单片
88 SPRT Star Sport
89 SWR Home of Idols
90 TLC The Lifestyle Channel
91 TURBO Male Oriented Channel
92 TVIQ Kidsí Learning



马来节目 (Malay)
93 @15
94 ARENA
95 AWANI
96 BNTG
97 CER
98 CTRA
99 i130
100 OAS
101 PLNG
102 PRIMA
103 RIA
104 TVAH
105 TVi
106 WRNA




印度节目 (Tamil, Hindi)
107→116 Hindi & Tamil




Axtxo Box Office (ABO)
117→119 ABO Movies


Axtxo First
120→121 Axtxo First Movies

jemaing
08-10-12, 07:08 AM
Ada kemungkinan kena mengena dengan kes sedemikian..!:43:
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1006&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm

heiya
08-10-12, 07:41 AM
yg hr tu kes durian...sbenarnya byk provider kan...astro dah sakit hati la tu..sbb ada org offer better...silap sendiri la..mentang2 monopoli...

NeoCyber
18-10-12, 04:27 AM
rakan-rakan semua.. benda ni dah lama ada.

HC bukan lu pun tau ke lama dulu aku pernah pakai service ni dgn cenenot? tak pasti kau angkat ke tak masa tu. tapi sempat laa pakai 1-2 tahun sebelum bergelap kejap.
kali ni dah terang lama dah! tak tau bila bergelap

sebenarnya kalau ramai kawan2 kt sini dan cukup kaki boleh aje sorang jadi host server, tak susah pun nak setup server cs ni, tapi sebaiknya orang tu ada unifi atau internet laju ler, baru takde lag pada rakan2 pekongsi. jgn ramai2 - limit smpai 10-15 orang sudah.

jgn join geng2 iptv mcm yg kat penang tu! itu salah tu..

selamat memburu! sapa tau ada board utk dreambox 500 kasitau ya! aku punya board dah kene sambar petir. nak replace

raymose
06-11-12, 11:00 PM
So, kalu aku nak beli pakai yg mana bagus. Kasi promote la skit.

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

raymose
07-11-12, 12:02 AM
Ada ke sesiapa dah pernah beli yg jemaing post tu? Aku ada berinteraksi ngan si penjual. Leh caye ke? Tq

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

heiya
07-11-12, 08:28 AM
aku pun not sure mana bagus..sbb byk provider kan...so far ikut repo..ramai yg kata ok..leh percaya...

raymose
07-11-12, 09:07 AM
heiya, ko pun ada pakai tak produk ni?

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

ajimario
08-11-12, 06:34 PM
Update terkini... openbox yang aku pakai masih berfungsi macam biasa cuma buat masa sekarang astro first n best je dia suspend untill further notice....

NeoCyber
08-11-12, 07:05 PM
raymoose - openbox / skybox pun dah ok. sbb harga murah!

kalau korang blehpakat beli ramai2 .. korang kirim laa kt abang gigs ke.! sambil2 dia gi cina tu.. kirim aje kt dia - skybox/openbox/dreambox - harga lebih kurang aje. kt alibaba - harga dalam 200-250 aje..

kat mudah atau blog - diaorang jual dlm 300++ , aku baru saja beli skybox f3 dlm harga 200++ (itu sbb beli bulk)

kebetulan baru dapat dish besar.! bleh dapat satelit india skarang! sedap sikit layan channel HD (kelebihan skybox)

nak gambar paling cantik - DM800 HD.. atau DM500 HD SE. - tapi harga mmg agak tinggi - sbb dreambox ni banyak apps. boleh streaming ke mana2 pc kt rumah kau! so .. pasang satu box saja, tapi boleh tgk movie atau sport kt pc yg kau sedang buat kerja :) (aku slalu buat macam ni - layan turbo, tapi nk buat macam ni beli yg ada 2 tuner , so satu boleh tgk kt tv, satu utk streaming)

raymose
08-11-12, 08:34 PM
Aku dah order kat [email protected] Semalam wat bayaran dalam rm465. Tapi tak sampai lagi barangnye.. Takut pulak aku kene game. Adoi.. Leh caye ke dia tu? Ada sape2 pernah deal ngan dia tak??Risaunya....

raymose
15-11-12, 07:52 AM
Salam.. Untuk makluman, barang saya sudah terima dengan selamat dan jayanya.. Cantik semuanya.. Nanti aku upload gambar.

Aku nak tanya, siapa tahu macam mana nak adjust piring astro? Kene guna special tools atau device ke? Akunya jadi no signal la pulak.. Mmg dah lama problem. Masa pakai astro dulu lagi.. Sbb tu kitaorg terminated astro..

Sape bole bantu? Thanks...

jemaing
16-11-12, 06:55 AM
Salam.. Untuk makluman, barang saya sudah terima dengan selamat dan jayanya.. Cantik semuanya.. Nanti aku upload gambar.

Aku nak tanya, siapa tahu macam mana nak adjust piring astro? Kene guna special tools atau device ke? Akunya jadi no signal la pulak.. Mmg dah lama problem. Masa pakai astro dulu lagi.. Sbb tu kitaorg terminated astro..

Sape bole bantu? Thanks...
Aik aritu kata tak leh masuk tenet kat umah?camner nak on dreambox nie?pkai broadbank ko ker?

raymose
16-11-12, 07:54 AM
ye, pakai berokband haram jadah P1.. register hari rabu.. besok nak pulang balik.. hahaha.... tapi still ada masalah la.. sekarang ni astro dish aku lak problem.. tak leh dapat signal.. pundek!! kenapa la banyak sangat musibah ni... sabar je la..so, sesiapa ada kawan-kawan yg keje repair astro dish ni, meh la PM no dia kat aku k.. kene tukar kot, piring, wayar, atau mungkin bole repair.. tak tau la...tq

heiya
16-11-12, 11:16 AM
aku tak amik lagi..bercadang nak amik..just tak tahu bila...
so far just collect maklumat kekawan...
mcm neo...aku masih tak paham..last posting beliau..

raymose
17-11-12, 01:12 PM
98922

Ni lah barang yg hangat diperkatakan.. Hehehhee..

heiya
19-11-12, 09:21 AM
so far..sampai hr ni..camna performance bende tu..ok tak?

raymose
19-11-12, 03:25 PM
Hehehe.. Tak bole pakai lagi.. Internet tak ada kat umah.. Dah apply pasang streamyx tapi sampai hari ni dorang tak datang pasang lagi.. Hari tu try kat umah adik aku.. Terbaik!!

laparpowatakungsi
22-11-12, 10:57 PM
Bro...
kalau beli box aje setup sume sapa buat??
siap nak adjust dish penat gak..
kalau nak pakai HD kena pakai beyond punye dish ke?

Thanks

raymose
23-11-12, 08:24 AM
Tak tau la nak jawab.. Ko message la email kat atas tu tanya.. Tapi akunye ni plug and play je..

zantara133
26-11-12, 01:26 PM
boleh aje pakai beyond ye dish..takde masalah..biasa ye seller akan setup c-line dapat open box tue..ko balik pasang ..set cari signal n then boleh dah pedajal kan astro..pakai streayx ok laa..kalau pakai beruk band nie payah sikit tak stabil..nanti asyik keluar isyarat scramblem..ooo movie tersekeat3..yang penting c-line ko stabil...n line tenet ko stabil..rumah aku pakai unify pun kekdang scramblem..apatah lagi kalau pakai beruik band..

xpmen
05-12-12, 02:04 AM
saya sudah pakai xkybox lebih 6bln, setakat ni perfomance bagus, cuma tukar servis provider jer, pasal service provider yg lama ada problem.

pada newbies, saya syorkan pakai f3 sudah memadai, brg2 yg perlu ada, set dish yg boleh berfungsi, internet line, lagi bagus kalau ada streamyx or unifi, wireless internet bole jugak , tapi kena equipment tambahan, pastu set f3.

sapa nak beli, aku bole tolong cariikan rm400 (set f3 + langganan 6 bln) , kalau area putrajaya aku bole tlg pasangkan

sapa yg betul2 nak bole sms aku kat 011-11571863

raymose
05-12-12, 09:31 PM
Hmm pelik la aku punya ibox ni.. Hari tu bole je tengok astro first.. Skang ni tak bole pulak.. Apahal?

hot_cruel
06-12-12, 10:43 AM
rasanya temporary kebanyakkan provider dah block best ngan first temporary ... until further noticed ...heheheh :tongueei:

raymose
06-12-12, 10:50 AM
Alamak.. Ruginye la.. Kalu tak, best je layan.. Tapi sempat la tengok cite Tai Chi Zero.. Heheheheh

heiya
29-01-13, 08:11 AM
any update...mohon pengguna skybox update anything...

NeoCyber
30-01-13, 09:04 AM
heiya.. ko nak tau apa.. :)

1st.. ko kene beli apa2 box pun.. skybox ke.. openbox ke.. dreambox ke., atau terbaru s4..

harga bajet dlm 200-400.. + kalau dah ada xxtro dish.. bleh pakai yg ada aje..

2nd - kau kene cari provider utk provide keycode kepada satelit provider pilihan kau - nak amik xxtro ke.. , thaitv ke.. indosat ke.. atau skang kalau pakai dish besar - india HD tv atau australia pun bleh dapat dh skang.

itu kene bayar ... biasa caj dlm 100-300 utk 6-bulan atau setahun. elok amik 6bulan - 6 bulan aje.. sbb service ni tak tau sampai bila bleh pakai.. kadang2 bayar setahun.. baru pakai 3-4 bulan dah bergelap.

kelebihan. tak payah nak bergantung kepada xxtro.. utk tv satelit.. kau bleh tune ke mana2 pembekal satelit pun.

kekurangan - ko nak HD channel takde laa..! yg kat luarnegara punya HD channel tak berapa best.. dan sorry ler takde subtittle.. kadang2 nasib baik aje ada english..


kt mana nak beli?

- kau pegi explore forum2 mcm no-gold, TKO.., lowyat pun.. (sorok2 ler).. atau cari aje kt mudah.. - type aje open box.. skybox.. mesti jumpa

heiya
30-01-13, 09:36 AM
xde subtitle..waaah..susah utk org tak reti cakap omputih cam aku ni..mengharapkan subtile english...hehehehe...
saje nak tahu...mana tau ada update terbaru ke..pakej terbaru ke..

hot_cruel
30-01-13, 10:51 AM
ni yang baru...bapak murah...aku tgh check scam ke tak
120 skali bayar je tu...takyah piring astro...cuma perlu ada tv je.

http://tvrbox.jimdo.com/

klu korang beli...terkena jgn salahkan aku plak....

D2H
30-01-13, 02:46 PM
Murah gile. Siap ada internal antenna lagi. Too good to be true. Huhuw

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

hot_cruel
30-01-13, 05:00 PM
Murah gile. Siap ada internal antenna lagi. Too good to be true. Huhuw

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

tu la psl....aku pun tak tau camne dia operate...internet takyah...piring astro takyah...siap bgtau CRT tv pun boleh..psl box tu ada slot RCA ...meaning 100% guna antenna dia...bapak power rangers camtu.

few sms dpt reply balik dr mamat tu ...try carik info kat forum lain especially lowyat & lelong tak jumpa lak. yang aku jumpa benda yg sama tapi kat india nun...wakakakak.

ps - porn pun ada weh...for safety siap ada parental lock lagi...hahaha. Pak Wood apa lagi...kasi try la. takpun suh ayie beli psg kat kedai dia :65:

D2H
31-01-13, 02:58 AM
Sbb takyah cccam account kot. Straight guna arial. Tp takkan power sgt kan. A'ah, suruh pak wood sambar sebijik kasi test. :cool:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

heiya
31-01-13, 08:49 AM
tuh arr..gila saspen..umpama mcm dia...dah bukak kompeni mcm astro...mcm tv3...huiyoo...pakai antenna aje..saspen gak..

NeoCyber
05-02-13, 11:12 AM
jaga2 kompeni yg bagi service tanpa piring ni..! itu dah menyalahi undang2 skmm..! sbb.. kompeni tu bila2 masa bleh kene serbu... dan lingkup..
contoh paling nyata - duriantv.. dia buat data center dia sendiri.. ambik semua channell dari astro.. dan beberapa sat tv lain.., dia decode.. dan antar balik content tu ikut iptv..! itu dah salah.. kau tak boleh re-transmit content .. itu pasal dia kena serbu.

yang HC bagi link tu lagi ngeri - piring takde.. internet pun tak perlu! abis mana dapat signal? pakai wireless transmission ? macam mega tv? macam tv1.. tv2? mana da jalan mcm tu bang.., dia mesti ada salah satu cara content utk pegi ke box kau.., samada kau pakai ccam.. (iaitu kod-sharing dgn user yg ada valid key utk decrypt signal astrookk.. ) atau kau dapat siaran mcm hypptv pakai fiber.. internet.

so.. utk link tu.. teknikally.. ianya tidak logik.! tak payah membazir duit. melainkan skam saja.

(mungkin dia kasik ko DVD tiap2 hari.. utk rakaman semua siaran astro semalam punya).. sebab tu tak payah pakai piring atau internet :D.. hihihi.. ! aku ngarut aje.. lama aku fikir logiknya.. tapi tak ketemu!)

zaidee71
07-02-13, 12:33 AM
Rasa macam bedaah je. Rega 120 atau lepas februari 250. Harga device yang pakai wifi pun dekat 500. Camno tuh.

Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2

hot_cruel
07-02-13, 05:38 PM
hehehehe rupa2 nya ada jugak yang terkena gi beli product ni....so kesimpulan nya http://tvrbox.jimdo.com/ (http://adf.ly/995414/http://tvrbox.jimdo.com/) adalah SCAM!

heiya
08-02-13, 09:01 AM
gila la...tah berapa dah kene tipu mcm ni...malangnya...

mustherg
15-02-13, 01:57 AM
salam..ada sapa2 tak yang taw cmna nk buat CCcam atau Clines SERVER?

lyverblinds
22-03-13, 08:48 AM
Salam, saya ada jual Skybox F5 dan juga Cline Cccam dengan 4strox first dan best setiap hari.. :)
PM la saya eh untuk harga :)

heiya
22-03-13, 09:55 AM
lyverblinds...takyah pm..just reveal je brapa harga ko...

raymose
30-07-13, 12:43 AM
Hmmmm.... Da banyak line da tak bole pakai... Siaran semua bergelap...

Sedih la

glenn.e
30-07-13, 12:01 PM
Makin lama makin teruk.. Asik scrambled egg je..,pulangkan wang kami

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

heiya
23-08-13, 03:57 PM
serius?? anybody else?? korang2 yg guna..facing same problem tak?

glenn.e
23-08-13, 04:48 PM
Aku rase nak sepak je skybox tu... Mcm sial.. Mlm td kol astro n continue balik

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

heiya
26-08-13, 10:04 AM
hahahaha..siot...tu maha marah namanya tu...
tp mcm skybox..korang kene ada line internet kan..mcm unifi kan..tp sesapa yg dah ada unifi...tak risau kot..sbb ada hypetpv kan?

jemaing
26-08-13, 11:36 PM
Ada perkhabaran astro telah menlakukan blocking keatas segala jenis box ini...harap maklum...menurut maklumat awal line internet yang diperlukan tidak semestinnya jalur lebar..kerana data yang digunakan sangat sedikit...

glenn.e
27-08-13, 12:39 AM
Ada perkhabaran astro telah menlakukan blocking keatas segala jenis box ini...harap maklum...menurut maklumat awal line internet yang diperlukan tidak semestinnya jalur lebar..kerana data yang digunakan sangat sedikit...

Benar... Hanya yg tinggal cenel tv1 je yg ok... Yg lain...abis

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

Tokans
29-08-13, 11:29 PM
Beberapa rakan yg menggunakannya malah semua costemee yg ada decorder skybox kesemuanya mengalami kegelapan tanpa ada sebutir pun bintang,tak kurang juga yg on balik astro..sbb ingin menonton Bintang Mencari Bintang ohh. .khabarnya staf ICT astro yg berjaya memblok Skybox ni dpt bonus byk taun ni. .hampehh

heiya
02-09-13, 12:08 PM
perghh...betul2 kene block ek..kwn aku berangan nak beli bende alah tu...tp bila aku cerita hal ni..terus tak jd..

ReD_ElmO
02-09-13, 04:10 PM
Alhamduliilah genap setahun pakai Skybox, sudah 2 - 3minggu skybox telah tido, walaubagaimana pun lyn tv unifi jee, klu ank2 nak tgk kartoon buka jee youtube.

rastakp
29-09-13, 01:33 AM
Sesiapa yg agak2 nak jual skybox atau openbox nyer sila pm sy yer...Asal boleh pakai lg...Keutamaan skybox f5 atau openbox X3 atau X5

jemaing
06-10-13, 06:45 PM
Sesiapa yg agak2 nak jual skybox atau openbox nyer sila pm sy yer...Asal boleh pakai lg...Keutamaan skybox f5 atau openbox X3 atau X5

Uiks bro..?ada jalan untuk berfungsi ka..share lor..

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

lyverblinds
08-10-13, 12:20 PM
box sudah kembali menyinar setelah lama tidak dapat full

jemaing
08-10-13, 12:29 PM
box sudah kembali menyinar setelah lama tidak dapat full
Wahh..berita gumbira kalau benar..mans berita sahabat2 kita yang memiliki?

Sent from my HTC Sensation XE

heiya
08-10-13, 02:33 PM
sila update2 para pemilik skybox dn sewaktu dgnnya

lyverblinds
08-10-13, 05:18 PM
klo bergelap blh la beli cline yg bagus

raymose
22-10-13, 08:14 PM
Salam semua...

Sape tau mana2 provider yg masih bersinar?
Minta la share... Aku punya da gelap gelita da ni... Kalu tau tolong ye..

Please... Tq


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

mokh997
03-11-13, 08:07 PM
melambak dalam carigold nak dengan tak nak je,,mahal sikit mantap murah sikit biasa la sangkut2

jemaing
03-11-13, 09:49 PM
melambak dalam carigold nak dengan tak nak je,,mahal sikit mantap murah sikit biasa la sangkut2
Bro mokh pakai ini ka?masih tertanya operasinya..belum ada user yang mengesahkan masihkah berjalan seperti biasa kerana last info..astro telah menghalang operasinya.
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

raymose
04-11-13, 12:48 AM
Tu la.. Promote la yg korang ngah pakai skang.. Yg terbaik... Tq


Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

heiya
06-11-13, 12:21 PM
masih tiada update yg betul2 firm pasal openbox ni...any user yg bleh konfirm pasal ni..